Reziliere contract cu RDS&RCS aka DigiMobil

Iata cum poti face reziliere contract cu RDS & RCS indiferent de serviciul pe care il detineti(abonament mobil, cablu tv etc) si fara costuri suplimentare.

Reziliere contract RDS & RCS – Digi Mobil „nema semnal / dobânda”!

Asadar, acest articol este dedicat abonatilor nemultumiti de celebrul operator Digi Mobil aka RDS & RCS iar in randurile de mai jos o sa va prezentam procedura prin intermediul careia va puteti rezilia contractele indiferent de serviciul pe care il detineti(abonament de mobil, internet fix, televiziune prin cablu etc).

Datorita faptului ca inestimabilul operator Digi Mobil a decis sa schimbe regulile in timpul jocului, am decis sa reziliez contractul pe care il detineam la RDS & RCS .

In prima faza am luat legatura telefonic cu operatorul si le-am solicitat sa imi prezinte procedura prin intermediul careia pot rezilia contractul.

„Duduia” care mi-a oferit informatiile parea destul de confuza si nu a fost in stare sa-mi explice procedura exacta dar mi-a recomandat sa merg intr-un punct de prezenta RDS & RCS si acolo voi afla toate detaliile necesare.

Reziliere contract RDS & RCS

Am intrebat-o daca imi pot pastra numarul pe cartela pre-paid, tinand cont de faptul ca este vorba de un numar portat din alta retea iar „duduia” mi-a raspuns cu nonsalanta ca: „nu stie daca se poate face acest lucru”.

Insistent cum ma stiti deja….am continuat discutia si o intreb daca se percep ceva taxe abuzive pentru rezilierea anticipata a contractului cu pricina.

In acelasi mod confuz duduia mi-a raspuns cu un cliseu, citez „da, sunt cateva taxe care se percep dar nu stiu exact valoarea acestora si va trebui sa mergeti intr-un punct de prezenta pentru calculul exact”.

Bineinteles ca nu m-am putut abtine(fiind patit cu Telekom) si am intrebat daca exista vreo cerere de reziliere „tip” care trebuie completata iar „duduia” mi-a raspuns ca exista iar aceasta este disponibila tot in inevitabilele puncte de prezenta ale acestora.

Asadar chiar daca ne aflam in „era tehnologiei” se pare ca la RDS & RCS nu se poate rezilia un contract online, ci abonatii trebuie sa se prezinte „cumintei”  in punctele de prezenta.

Probabil ca reprezinta modul in care RDS & RCS a decis sa isi pedepeseasca abonatii mai „rebeli” care decid sa le paraseasca „ograda”.

In ziua urmatoare m-am prezentat intr-un punct de prezenta RDS & RCS croit sa reziliez contractul, dar constat cu stupoare ca pentru a duce la bun sfarsit planul, trebuie sa stau cumintel la o coada formata din „doar” 14 persoane.

Digi-Mobil-Reziliere-contract

Inutil sa va mai spun ca aerul din locatia respectiva era aproape irespirabil, fiind o combinatie naucitoare de transpiratie si imbacseala, dar compensa „caldura sufleteasca” provenita atat din partea angajatilor cat si din partea abonatilor care asteptau nerabdatori sa le vina randul :)).

Dupa aproximativ 45 de minute de asteptare in care am admirat/butonat terminalele prezente in showroom, mi-a venit si mie randul sa discut cu un agent RDS & RCS .

I-am explicat rapid  speta iar ulterior i-am inmanat cererea de reziliere pe care o redactasem in prealabil, ca sa nu mai fiu nevoit sa pierd timpul inutil acolo(desi in timpul pierdut acolo puteam sa redactez cateva zeci de cereri).

Agentul a studiat cu atentie cererea de reziliere iar la final mi-a zis ca „este ok” dar trebuie sa completez/semnez si un formular tip pe care acestia il au si mi-l pune instant la dispozitie.

Dupa ce am parcurs documentul respectiv i-am zis ferm si clar faptul ca nu sunt de acord sa semnez acel formular, deoarece prin semnarea acestuia ma oblig sa achit o taxa de reziliere, care conform legii nr.193/2000 este abuziva.

Cateva minute am discutat in contradictoriu pe aceasta tema iar agentul decide sa ia legatura cu, colegii de la Bucuresti, care se pare ca sunt mult mai „scoliti” pe astfel de spete.

Ulterior agentul imi comunica faptul ca pana la urma sunt de acord sa imi accepte cererea de reziliere pe care o formulasem, dar nu sunt de acord sa-mi ofere un numar de inregistrare si o stampila pe exemplarul care va ramane in posesia mea.

Aveam cererea de reziliere printata in doua exemplare deoarece doream sa am si eu dovada faptului ca am depus-o, in cazul in care intampin ostilitate din partea operatorului cu pricina.

Dupa alte cateva zeci de minute de discutii in contradictoriu am reusit sa obtin un numar de inregistrare si o stampila pe cererea de reziliere care a ramas in posesia mea.

In speranta ca ma va descuraja, agentul imi comunica faptul ca pana la urma tot voi fi nevoit sa achit o taxa de reziliere de aproximativ 300 de lei, pentru ca asa au patit pana acum majoritatea abonatilor „rebeli”.

rcs-rds-4

Trebuie sa specific si faptul ca am depus cererea de reziliere pe data de 18 martie 2016 si am fost nevoit sa achit in avans contravaloarea ultimei luni in care voi beneficia de abonament.

Continui discutia cu agentul RDS si il intreb daca pot pastra numarul pe cartela pre-pay iar acesta imi spune destul de senin ca nu stie, dar ca va da un telefon sa afle daca exista aceasta posibilitate.

Dupa cateva minute de asteptare aveam sa aflu ca nu pot pastra numarul pe cartela pre-pay desi este vorba de un numar portat din alta retea.

Nu am mai insistat pe aceasta tema deoarece stiam ca pot evita intr-un mod elegant pierderea numarului prin portarea acestuia intr-o alta retea.

Asadar am decis sa inchei discutia aici si am plecat destul de multumit pentru ca am reusit pana la urma sa depun cererea de reziliere pe care o redactasem si sa obtin numarul de inregistrare.

Dupa alte cateva zile am decis sa-mi portez numarul intr-o alta retea iar in acest sens am facut demersurile necesare la noul operator.

Din dorinta de a nu ma trezi cu facturarea unor taxe abuzive am depus si o reclamatie la ANPC, in care am detaliat cat mai bine speta si am atasat urmatoarele documente(copie CI, copie contract si copie cerere de reziliere).

In data de 4 aprilie 2016 am fost contactat de catre un operator RDS & RCS care mi-a comunicat faptul ca au reziliat contractul si nu mai este cazul sa achit taxa de reziliere, asa cum fusesem instiintat initial.

Asadar cei care doresc sa rezilieze contactul cu RDS & RCS, indiferent de serviciul pe care il detin(telefonie mobila, interne, televiziune), vor trebui sa urmeze urmatoarea procedura:

 • in prima faza va trebui sa redacteze cererea de reziliere in care sa specifice foarte clar serviciul la care doreste sa renunte iar un model de cerere regasiti aici;
 • cererea de reziliere trebuie printata in doua exemplare iar ulterior trebuie depusa intr-un punct de prezenta RDS & RCS din zona in care locuiti;
 • nu uitati sa le solicitati reprezentantilor RDS&RCS ca sa va ofere un numar de inregistrare si sa va stampileze exemplarul care ramane in posesia voastra;
 • depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.Va recomand sa depuneti reclamatia online accesand acest link si nu uitati sa salvati numarul de inregistrare pe care il veti receptiona;
 • daca doriti sa pastrati numarul abonamentului cu „pricina” nu uitati sa realizati portarea acestuia intr-o alta retea.

In cazul abonatilor care si-au achizitionat terminale pe sistem de rate „nema dobânda” trebuie sa stie faptul ca vor trebui sa achite contravaloarea acestora, dat fiind faptul ca doresc sa rezilieze contractele anticipat.

Este bine de stiut si faptul ca in cazul rezilierii anticipate ale serviciilor de televizune si internet, trebuiesc returnate si toate echipamentele pe care abonatii „rebeli” le au in custodie gen: routere, switch-uri, card-uri CI+, decodoare etc.

Update 1 – In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.  

Update 2: RDS & RCS reziliaza in mod gratuit contractele abonatilor „rebeli” deoarece au schimbat regulile in timpul „jocului”, majorand planurile tarifare pentru toate serviciile pe care le ofera iar pentru detalii accesati acest link.

Update 3: Apelati cu incredere la ajutorul celor de la ANPC atunci cand sunteti supusi unor abuzuri, iar mai jos regasiti unul dintre raspunsurile favorabile pe care majoritatea consumatorilor le recepetioneaza.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Nu uitati nici de faptul ca sunt disponibile pe blog si procedurile de reziliere cu Vodafone, Telekom, UPC si Orange iar pentru mai multe detalii accesati sectiunea de „Tepe Online & Offline„.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

369 Comentarii
 1. Roy spune

  Salut.
  Am trimis e-mail pt. rezilierea contractului, iar raspunsul a fost ca va trebui sa achit o taxa de 400 de lei care reprezinta serviciul de instalare. In contract am precizat faptul ca la abonamentul pe perioada determinata (1-2 ani) voi avea reducere 100% pentru costul serviciilor de instalare si cel al chiriei lunare pt. echipamente.
  Ce parere ai?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC.
   Stai linistit pt ca vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Roy spune

    Salut, am primit instiintare de la ANPC. Mi-au spus ca reclatia e nesolutionabila si ca vor actiona RDS in instanta, fiind primul care reclama aceasta clauza si mentionand ca ar putea fi abuziva.
    Poza: https://ibb.co/Pj5WS3Q

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Stai linistit pt ca vor elimina din contracte clauza respectiva, asa cum a facut-o si Vodafone iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. Roy spune

      Salut. Probleme e alta, timpul trece si eu trebuie sa platesc abonamentul luna de luna. Nu stiu cat dureaza procesul ANPC impotriva RDS-RCS, dar eu va trebui sa platesc in continuare ca sa nu am restante si penalizari. Ce ma sfatuiesti sa fac in cazul asta? Eu as putea plati cei 400 lei.. decat sa astept un an si sa platesc 600 lei pe abonament pana atunci.

     2. BYTZĂ spune

      Salut,
      Daca nu te deranjeaza faptul ca te duci dupa fentă, atunci poti sa achiti suma respectiva.

     3. Roy spune

      Aici atasez raspunsul ANPC privind reclamatia. Problema e ca timpul trece si abonamentul se aduna, ce ma sfatuiesti sa fac? As prefera sa platesc acum 400 lei decat sa platesc incontinuare abonamentul 600 lei tot anul..

      https://ufile.io/dqy6kpp3

     4. BYTZĂ spune

      Trebuie sa faci exact cum simti…..

  2. Preda Ionuț Aurelian spune

   Am făcut un contract de telefonie mobilă mia zis că este nelimitat în care este o minciună …nu este deloc nelimitat am internetu blocat..singura mea scăpare este să nu plătesc factura

   1. BYTZĂ spune

    Salut si tie,
    Detaliaza putin speta ca sa intelegem exact cum functioneaza inselatoria.

 2. Chirila spune

  Buna ziua,
  Anul trecut am semnat cu Digi un contract pe 1 an, dar am aflat ca de fapt este pe 2 ani pt televiziune orin satelit pt o casa la tara. Azi am fost sa reziliez contractul si mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc o taxa de reziliere de 230 lei care reprezitanta reducerea primita in primele 6 luni de abonament, taxa la aparat si taxa de conectare. Se poate rezilia fara aceasta taxa?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece sunt menite sa te descurajeze.
   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. chirila spune

    Acesta este raspunsul primit in urma cerereii de reziliere.

    In urma sesizarii dumneavoastra, inregistrata cu numarul
    2990853314 din data de 21.05.2021, va informam ca pentru a rezilia
    contractul trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

    – titularul / imputernicitul legal al acestuia trebuie sa se adreseze
    celui mai apropiat punct de prezenta RCS&RDS din localitate, in baza
    actului de identitate, in vederea depunerii unei cereri scrise in acest
    sens. Cererea poate fi depusa in orice zi a lunii urmand sa intre in
    vigoare cu 1-ul lunii urmatoare;
    In cazul in care, nu va puteti adresa punctelor de prezenta RCS & RDS
    pentru depunerea cererii de reziliere, mentionam ca exista posibilitatea
    sa solicitati rezilierea prin notificarea scrisa transmisa, cu cel putin
    30 (treizeci) de zile inainte de data la care se doreste incetarea
    contractului. In vederea analizarii si verificarii situatiei privind
    rezilierea, exista posibilitatea sa ne transmiteti cererea scrisa,
    datata si semnata, pe adresa de e-mail [email protected].

    – platile trebuie sa fie la zi, inclusiv luna in curs

    – perioada minima contractuala trebuie sa fi expirata in caz contrar se
    vor incarca taxe de reziliere anticipata. In ceea ce priveste contractul
    de furnizare numarul 7419191358, fidelizat la data de 11.05.2020, pentru
    o durata contractuala determinata de 24 luni, acesta se afla sub
    incidenta perioadei minime contractuale pentru serviciul de televiziune
    prin Satelit, fapt pentru care daca doriti incetarea contractului
    incepand cu data de 31.05.2021, se va incarca taxa de justa despagubire
    in valoare toatala de 75.14 lei reprezentand: Fidelizare 6 luni 50%
    pentru abonamentul DIGI TV Baza

    Conform Art. 5.4 din Conditiile generale ale contractului:
    ”Oricare parte va putea denunta in mod unilateral prezentul contract,
    dupa expirarea Duratei Initiale sau in cazul in care Contractul a
    fost,incheiat pe perioada nedeterminata si daca au fost indeplinite
    obligatiile asumate pana la momentul cand urmeaza sa inceteze
    contractul, cu notificarea scrisa a celeilalte parti, transmisa
    printr-un mijloc care sa asigure dovada comunicarii cu cel putin 30
    (treizeci) de zile inainte de data la care doreste incetarea
    contractului. Denuntarea unilaterala a contractului de catre Beneficiar
    (indiferent daca este formulata inainte sau dupa expirarea
    Duratei,Initiale) va avea loc in urmatoarele conditii: Beneficiarul va
    putea solicita incetarea contractului intr-unul din punctele de prezenta
    RCS & RDS prin completarea unei cereri scrise oricand in cursul lunii
    curente,,incetarea contractului urmand sa intre in vigoare incepand cu
    data de 1 a lunii urmatoare. Atunci cand este cazul, intrarea in vigoare
    este conditionata de achitarea sumelor restante si/sau a despagubirilor
    prevazute la art. 5.5.2. din prezentul contract, Beneficiarul avand
    totodata obligatia de a achita contravaloarea serviciilor care vor fi
    furnizate pana la incetarea contractului.”,,

    Art. 5.5.2 prevede: ”Exceptand cazurile prevazute la art. 3.10 si
    12.3 si cazurile in care contractul este incheiat pe perioda
    nedeterminata, in cazul denuntarii unilaterale a unui serviciu sau in
    cazul denuntarii unilaterale a contractului de catre Beneficiar sau in
    cazul rezilierii contractului inainte de expirarea Duratei Initiale,
    Beneficiarul se obliga sa achite Operatorului potrivit dispozitiilor
    legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, o suma care va include
    contravaloarea: (i) serviciilor oferite cu titlu de promotie, inclusiv
    contravaloarea tuturor apelurilor catre orice retele pe care
    Beneficiarul le-a efectuat cu titlu gratuit sub conditie sau la tarife
    mai mici decat cele valabile pentru contractul incheiat pe perioada
    nedeterminata, (ii) a serviciilor de instalare, (iii) a serviciilor de
    activare (iv) a activitatilor de service pentru defectiuni imputabile
    Beneficiarului, (v) a dreptului de utilizare a echipamentelor predate
    Beneficiarului pentru a avea acces la serviciile contractate, precum si
    (vi) contravaloarea oricaror reduceri, subventii sau promotii oferite de
    catre Operator in cadrul Duratei Initiale, inclusiv diferenta dintre
    pretul de lista al telefonului mobil si pretul promotional la care
    acesta a fost achizitionat precum si diferenta dintre tarifele valabile
    pentru contractul incheiat pe perioada nedeterminata si tarifele
    promotionale in conformitate cu prevederile din Anexa 2 la Contract,
    toate serviciile enumerate la pct.(i) – (vi) contravaloarea oricaror
    reduceri, subventii sau promotii oferite de catre Operator in cadrul
    Duratei Initiale.”

    Avand in vedere cele expuse mai sus, contractul dumneavoastra se
    afla in perioada minima contractuala (10.05.2022), rezilierea acestuia
    se va putea efectua doar cu plata taxelor de justa despagubire in raport
    cu serviciul contractat. (75.14 lei ). Daca sunteti de acord cu plata
    taxelor de justa despagubire va rugam sa reveniti cu cererea de
    reziliere si cu acordul pentru plata taxelor

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC.
     Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si va trebui sa returnezi tot echipamentul pe care il ai in custodie.
     Sa ne auzim cu bine!

     1. Daniela Chirita spune

      imi cer scuze ca intervin. cum procedezi sa primesti in scris aceste informatii de la ei? Am completat formularul de solicitare de pe site-ul lor, negasind o adresa de email, si pana acum nu am primit niciun raspuns dar cu siguranta ma vor suna sa ma trimita in office pentru a imi comunica acelasi lucru, verbal.

     2. BYTZĂ spune

      Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stai linistita pt o vor procesa in termenul legal. Poti sa depui si reclamatia la ANPC iar in aceasta sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   2. Robert spune

    Salut, am formulat cererea de reziliere, am transmis-o pe mailul celor de la digi. Spre surprinderea mea am primit răspunsul dorit, adică faptul ca cererea a fost acceptata urmând ca din data de 30.11 sa inceteze acest contract. Totuși, când am mers sa duc echipamentul (routerul de internet) mi s-a pus în vedere faptul ca s-a facturat suma de 200 de lei (taxe de instalare internet și TV) și ca trebuie plătite….in fine, am reușit sa predau routerul, am primit acea hârtie cum ca este predat în condiții bune și am plecat.
    Bun, abia acum vine problema, deci, contractul a încetat, routerul l am predat dar m am trezit cu un mail la 7 zile de la încetarea contractului prin care sunt informat ca am de plata 200 de lei… Chiar și și pe site ul digi, în „contul meu” apare ca am de plata suma aceasta…. Ce este de făcut?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Depune cat mai mult reclamatia la ANPC, si detaliaza cat mai bine speta.
     Cel mai probabil iti vor storna factura respectiva, dar asteptam detalii.
     Succes!

 3. Marius Florin spune

  Buna ziua,

  Am doua abonamente(TV + Internet). Daca vreau sa renunt la unul din abonamente(mentionez ca am stat in chirie o perioada, motiv pentru care am si facut abonamentul, dupa care m-am mutat in apartamentul cumparat si a trebuit sa fac altul nou). Intrebarea mea e cum sa redactez cererea de reziliere, avand in vedere ca in specimenul din link este general textul, in asa fel incat sa imi rezilieze abonamentul din locatia „chirie”. Adresa din buletin este cea actuala, nu cea din chirie.

  Multumesc anticipat!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar toate demesurile le poti efectua online si pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Cererea de reziliere o poti edita dupa bunul plac si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 4. Luis spune

  Buna ziua, am fost azi la digi sa reziliez un contract la net inainte de termin si mi-au spus ca trebuie sa platesc o taxa de 400lei. intrebarea mea este daca trebuie sa platesc neaparat aceasta taxa sau sunt si alte metode sa pot rezilia contractul

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile emise de catre operator deoarece sunt menite sa te descurajeze.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Iti recomand sa realizezi toate demersurile in mediul online. Asteptam detalii. Succes!

   1. Luis spune

    Multumesc, am sa incerc procedura de aici!

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Stai linistit pt ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare, asa cum au facut-o deja cateva mii de abonati.
     Sa ne auzim cu bine!

  2. Dan spune

   Buna ,

   Ai reusit sa reziliezi contractul fara a plati acea taxa de 400 RON? Sunt in aceasi situatie ca si tine si acum astept raspuns din partea ANPC.

   1. BYTZĂ spune

    Salut,
    Tu ce crezi? tinand cont de faptul ca pana acum au rezilia contractele cateva mii de abonati, fara costuri suplimentare.

 5. Eliza spune

  Buna seara. Eu am semnat un contrat cu Digi (RCS&RDS) acum o saptamana – TV plus internet – si as vrea sa reziliez partea de internet, sa pastrez doar TV. In contract nu scrie nimic despre acest drept – l-am semnat intr-o reprezentanta. Este adevarat ca pot renunta la internet in termen de 14 zile de la instalare, fara niciun motiv? Adica, sa schimb contractul in defavoarea lor? Multumesc frumos!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 6. Mihai M spune

  Buna ziua,

  Incep prin a mentiona ca nu am mai reziliat contracte pana acum si nu ma pricep.

  Am negociat cu un alt operator pentru achizitia unui telefon si incheierea unui abonament de telefonie mobila, ele urmand a fi trimise prin curier. Pentru a face asta am furnizat diferite acte (CI, acord GDPR, factura cu cod client, declaratie de cedare titular catre mine – eu sunt doar imputernicit).

  La 1-2 zile distanta primesc sms de la DIGI ca abonamentul meu inca se afla sub perioada contractuala si ca va fi nevoie sa achit taxele pentru reziliere anticipata. Mentionez ca pe codul de client respectiv, am fost/suntem 3 persoane.

  Intrebarile mele sunt:
  1. Mi se va rezilia DOAR MIE abonamentul de telefonie mobila sau si celorlalte 2 persoane?
  1.1. Sper ca este vorba doar de contractul de telefonie mobila, nu si cel de internet fix si TV.
  2. Este prea tarziu sa urmez procedura din articolul dvs?
  3. Daca nu pot evita plata acestor taxe, cam de ce sume este vorba? Tinant cont ca vorbim de abonamente mobile, nu am nici un telefon luat pe abonament de la ei.

  Daca am oferit informatii incomplete sau neclare, va rog sa ma intrebati. As vrea sa fiu bine informat inainte de a le face o vizita intr-un punct Digi..

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Inseamna ca operatorul a initiat deja procedura de portare si din acest motiv s-a inflamat GiGi.
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Bineinteles ca poti porta doar numarul dorit dar acum este usor tardiva rezilierea, din moment ce operatorul a initiat deja procedura de portare.
   Taxele de reziliere sunt in cuantum de cateva sute de lei dar iti recomand sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar pt mai multe detalii acceseaza aceste link (parcurge si sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii).
   Poti realiza toate demersurile in mediul online, asadar nu are sens sa te complici in mod inutil.
   Asteptam detalii. Succes!

 7. Alexe AnaMaria spune

  Buna seara! Daca doresc rezilierea contractului la Vodafone, desi mai am 12 luni de plata ,trebuie sa le achit in totalitate contravaloarea sumei celor 12 luni?

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara costuri suplimentare iar pt detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 8. Astancai Raluca spune

  Buna ziua,In cazul persoanelor juridice , se aplica aceasta ,solutionare.
  Vreau sa reziliez abonamentul deoarece, locatia se va inchide.
  Va multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Procedura de reziliere este aceeasi dar va trebui sa rezolvi speta in Instanta daca intampini ostilitate din partea operatorului. Pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Cate luni mai sunt pana expira contractul?
   Cu placere!

 9. Bardan Mitica spune

  Bună,
  Ma numesc bardan mitica iar dacă nu se imbunatateste semnalul la internet faceți bine și anulați ca și asa al plătesc și nu am internet.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Vezi ca ai gresit destinatarul… :)))
   Noi doar iti prezentam procedura prin intermediul careia iti poti rezilia contractul cu RDS si iti recomand sa o faci cat mai curand.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 10. Alexandra spune

  Buna ziua,
  Mama mea a avut contract cu RDS RCS, a cerut mutarea acestuia la noua adresa, deoarece s-a mutat,dupa 3 saptamani nu a ajuns nimeni la noua adresa sa sa reinstaleze nimic, iar acum o pun la plata. Ulterior mama a reziliat contactul cu ei in magazin si tot arata in sistem ca este cu abonament activ, dupa 2 luni de la reziliere ei sustin ca este activa si ca foloseste acest abonament de tv si internet cu toate ca la noua adresa nu are RDS RCS. Cum pot rezolva acesta nebunie ?
  Multumesc,

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   S-a complicat in mod inutil iar ideal era sa faca toate demersurile in mediul online, astfel incat sa aiba si niste dovezi palpabile.
   Oricum stai linistita pt ca te poti ocupa tu sa urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii. Succes!

 11. Gherghina spune

  Salut. Am trimis cererea de reziliere alaturi de toate cele necesare iar ca raspuns am primit :Buna seara, Numarul nu mai este activ in reteua Telekom ca urmare a portari catre un alt operator.
  Multumesc,TELEKOM ROMANIA
  La aproximativ o luna am primit mesaj pe numarul de telefon(portat anterior rezilierii pe DIGI) ca trebuie sa platiti despagubirile altel o sa suportati consecintele, am mers in Telekom Shop si au zis ca e vorba de aproximativ 280 lei de plata.

  Va ro sa ma ajutati cum procedez, nu gasesc in comentarii!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Detaliaza ceva mai bine speta ca sa te putem ajuta.

 12. Andreia Vaida spune

  Am reziliat contractul fratelui meu decedat pe 30 oct 2020. Deși am trimis email cu cerere si certificat deces atașat in 7 dec nu am primit nici un răspuns. Am sunat in ianuarie si persoana cu care am vorbit mi-a spus că vor închide abonamentul si voi plati până la 1 feb 2021.

  Precizez ca locuiesc în Belgia, am venit în țară si am reziliat personal la un punct DIGI.
  Am plătit 234 lei servicii si un formular de returnare echipamente in valoare de 400 Euro.
  Aceste echipamente nu mai există fizic si figurează in apartamentul in care fratele meu a stat cu chirie. Proprietarul a spus ca le-a aruncate cu mai multe lucruri care rămăseseră acolo si a renovat pt alti chiriași.
  Pot fi urmărită pentru plata acestor echipamente? Am semnat cu numele meu dar nu locuiesc în țară si adresa abonamentului este la acel apartament.
  La ce ma pot aștepta?

  1. BYTZĂ spune

   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Reclamatia o poti depune online accesand acest link iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Oricum stai linistit pt ca se va rezolva pe cale amiabila speta deoarece inestimabilul operator a comis abuzuri pe banda rulanta.
   Asteptam detalii. Succces!

 13. Cristina spune

  Buna!
  Am un abonament cablu+internet si doresc sa reziliez contractul deoarece am vandut locuinta si noul proprietar nu doreste sa preia contractul. Am beneficiat de niste reduceri la prelungirea abonamentelor, ex. 50% timp de 4 luni daca prelungim abonamentul pe 24 luni.
  Am fost intr-un centru rds doar pentru o discutie de reziliere/transfer, iar in caz de reziliere au zis ca am de platit 400 lei, motivand ca am avut parte de beneficii.
  Este abuzina aceasta taxa?

  Multumesc. Seara buna.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Filip Patricia spune

    Buna.
    Eu acum ma mut si actualul chirias nu vrea sa preia contractul, am fost la Digi si mi au spus ca trebuie sa platesc pe langa ultima luna o taxa de 100 de lei, reprezentand taxa de instalare pe care la inceput nu mi-au luat-o pentru ca am incheiat pe 12 luni, dar acum trebuie sa plec.. este ok aceasta taxa? Mersi

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Bineinteles ca este o taxa abuziva dar inestimabilul operator merge la intimidare si mizeaza din plin pe naivitatea abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii.
     Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei putea rezilia contractul fara costuri suplimentare. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. Patricia spune

      Am fost acum la un punct digi. Doamna m a intrebat unde am mai vazut eu contract fara nicio taxa in caz de reziliere anticipata.. si nu a vrut sa imi stampileze si sa imi dea nr de inregistrare. Mi-a spus sa fac sesizare online pe digi

     2. BYTZĂ spune

      Te-ai complicat in mod inutil deoarece trebuia sa efectuezi toate demersurile in mediul online si astfel ai fi avut deja dovada faptului ca ai contactat operatorul iar acesta sustine aberatii.

     3. Patricia spune

      Nu am avut norocul dv sa mi se dea nr de inregistrare si o stampila pe cererea de reziliere si nu am ce dovada sa pun la sezizarea ANPC

     4. BYTZĂ spune

      De ce nu ai urmat procedura si nu ai trimis doc. online?

     5. Ionut spune

      Salutare!
      În urmă cu 7 zile am trecut de la Telekom la Rcs-Rds cu toate serviciile: portarea a două numere de mobil + net+televiziune. Desigur, după numai 3 zile am constatat că prețul mai mic al serviciilor vine la pachet cu o calitate mai scăzută comparativ cu celălalt operator. Astăzi m-au sunat de la Telekom și mi-au făcut o ofertă de revenire (dacă portez numerele de telefon înapoi + internet+tv), ofertă care ar fi un pic mai scumpă decât la RCS însă cu aprox 50 ron mai mică decât plăteam până în urmă cu 7 zile, ceea ce pentru mine este foarte bine, cu atât mai mult cu cât încă nu am predat echipamentele Telekom.
      Dilemă: din moment ce cu Rcs-Rds nu am semnat un contract (oferta am discutat-o cu un agent, i-am spus ce servicii doresc și am primit pe mail contractul semnat de ei doar, appi a urmat portarea și instalarea serviciilor fixe), din ce am citit aici pe blog, pot rezilia contractul în acel termen de 14 zile. Dar care ar fi ordinea demersurilor în așa fel încât să nu întâmpin piedici? Cei de la Telekom mă sună mâine să le dau răspunsul final… dacă solicit portarea, cei de la RCS mi-o vor acorda după numai 7 zile de la instalarea serviciilor?

     6. BYTZĂ spune

      Salut,
      In prima faza va trebui sa reziliezi contractul actual si abia apoi sa realizezi portarea iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
      RDS nu are cum sa refuze portarea din moment ce legistlatia in vigoare iti permite acest lucru.
      Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 14. Nicu Iancu spune

  Buna seara,
  Avand activ un contarct foarte vechi de TV satelit, am optat pentru un contract TV pe fibra optica, ce a fost implementat in zona de domiciliu. Am incheiat noul contract, fara a mi se preciza ca trebuie sa reziliez contractil TV satelit. Au venit cu fibra si echipamentul nou, au defrisat vechiul circuit, au pus decodorul, cartela si telecomanda intr-o punga, spunandu-mi ca trebuie sa le predau eu personal la un sediu RCS-RDS, fara sa-mi spuna ca trebuie sa reziliez contractul pentru acestea (TV satelit). Asta s-a intamplat pe 15 ianuarie 2021. Pe 01 februarie 2021, din intamplare am aflat ca trebuie sa cer eu personal rezilierea vechiului contract TV satelit. Am sunat la ei si am cerut acest lucru, si am fost informat ca in urma cererii vechiul contract va fi reziliat cu 01 martie 2021, acest lucru insemnand ca imi va taxa pe luna februarie 2 abonamente: unul pe cel nou de fibra optica si unul pe cel vechi pe TV satelit, defrisat si nefunctional.
  Va rog sa ma informati daca este legal sa platesc in februarie si abonament pt. un serviciu nefunctional, cu circuit defrisat de ei ! Si de ce trebuie sa inchida vechiul abonament cu 01 martie daca eu am facut cerere pe 01 februarie si serviciul este nefunctional pe vechiul abonament ???
  Multumesc, cu deosebit respect !

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Bineinteles ca nu are sens sa achiti un serviciu de care nu poti beneficia iar in acest sens iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC si o poti face online, accesand acest link.
   In reclamatie sa detaliezi cat mai bine speta si ataseaza toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii. Succes!

 15. Marius spune

  Salut! Am și eu o speță pentru cei mai experimentați. Am făcut portare de la DIGI în altă rețea din pricina semnalului foarte prost spre deloc în biroul unde lucrez. Am făcut câteva sesizări anul trecut, mi-au dat răspuns că vor interveni, vor măsura și într-un final că vor monta o antenă în următoarele 6 luni… Fiind telefonul pe care mă contactează colaboratorii și clienții, nu am putut aștepta și am făcut portare. Acum mi-a venit ultima factură cu 13 euro mai mare, cică plata promoțiilor de care am beneficiat în timpul cât am fost la ei, promoție de la data portării (care nu știu ce înseamnă) și promoție de 50% pentru 4 luni (care trebuie să-i plătesc toți, aceștia nu se eșalonează în niciun fel). Am încercat să vorbesc cu ei, să le explic că această portare am făcut-o din pricina semnalului foarte prost spre deloc (mai am 3 abonamente de telefonie, 1 internet și 1 tv la ei care au rămas) și le-am cerut o listă cu sesizările depuse pe parcursul anului 2020 cu privire la semnal. Au refuzat momentan (au zis că ar trebui să le am și eu pe email) și le-am cerut încă o dată, cu precizarea că vreau să depun plângere la ANPC. Aștept răspuns de la ei și fac și o vizită într-un punct de lucru să mai discut o dată. Ce mă sfătuiești să fac?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC dar este usor tardiva acum. Asteptam detalii. Succes!

   1. Marius spune

    Înțeleg ce spui, mulțumesc de sfat, însă nu am mai putut aștepta…semnalul era deplorabil și, într-o zi când s-a luat curentul și nu mai aveam wi fi pentru ajutor (wi fi calling), nu am mai putut să sun deloc și nici să primesc telefon timp de 2 ore, iar telefonul meu arăta că am semnal 4G…Le-am cerut o listă cu sesizările mele făcut pentru semnal și i-am annțat că fac plângere la ANPC pentru a-mi amâna plata facturii. Aștept puțin pentru a primi răspunsul apoi fac plângerea.

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Depune cat mai curand reclamatia la ANPC deoarece raspunsul operatorului va intarzia sa apara, asadar taraganezi in mod inutil rezolvarea spete. Succes!

     1. Marius spune

      Am depus ieri reclamatia, sper ca am fost cat se poate de explicit si transparent. Am atasat mail-ul unde mi-au explicat ce trebuie sa platesc si astept raspuns de-acum!

     2. BYTZĂ spune

      Perfect. Stai linistit pt ca iti vor da castig de cauza, asa cum au facut-o in majoritatea cazurilor.
      Succes!

   2. Angelica spune

    Buna ziua. As dori si eu sa reziliez un contract Rcs Rds înainte de termen si nu pot returna nici modemul
    Din dotare pt ca s-a pierdut. Ce pași trebuie sa urmez?multumeac pentru eventualul răspuns!

    1. BYTZĂ spune

     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca parcurgi procedura prezentata in acest articol.
     Trebuia sa-i intrebi cat au de gand sa te tina captiv pt faptul ca ai pierdul modem-ul respectiv.
     Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + contravaloarea produsului respectiv.
     Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   3. Dranciuc Alexandru spune

    Buna ziua , am si eu o problema cu cei de la digi! Tata a murit si am fost nevoit sa schimb contractul pe numele meu luna trecută pe 9, am achitat toata luna. Acum am primit factura pe noul contract unde trebuie sa platesc si luna precedentă un numar de zile desi duduia de acolo mi-a spus ca contractul va incepe de pe data de 1. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz, sunt deja 30 de zile de cand a fost încheiat contractul nou. Nu vreau sa platesc pe ambele contracte o luna gratuită , se poate face ceva? Plănuiesc sa intrerup contractul daca acestia nu imi ofera o cale de mijloc unde sa mi se restituie suma de pe vechiul contract sau sa se scada din factura suma de pe noul contract. Pot rezolva ceva cu ei? Nu mi se pare normal sa platesc de 2 ori aceasi luna.p

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata pe blog si iti recomand sa realizezi toate demersurile in mediul online.
     Intra-adevar te-au supus unui abuz iar inspectorii ANPC sunt singurii care pot sanctiona astfel de derapaje.
     Asteptam detalii. Succes!

 16. Cosmin Oul spune

  Am încercat sa reziliez un contract dar doamna zice ca sunt sub perioadă contractuala și nu se poate numai daca plătesc taxa de 500 lei pentru instalare si conectare!
  Nu a vrut sa imi primească cererea!ce pot sa fac…??
  Unde stau acumq este un abonament și al meu nu imi mai e de folos…

  1. BYTZĂ spune

   Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat aiurea si nu ai efectuat toate demersurile in mediul online?

   1. Simona Ionescu spune

    Buna seara, se poate online?!

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Tu ce crezi?
     Pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge procedura prezentata pe blog. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

     1. Angelica spune

      ang[email protected] este mailul corect

     2. BYTZĂ spune

      Asta este mailul tau…. :))

 17. valentina nicolae spune

  Bună,

  Dacă merg azi să reziliez contractul de internet pe care îl am la Digi și totul merge brici, tot azi ar trebui să predau și router-ul de internet? Ideea e că de luna viitoare n-aș mai vrea să plătesc acest serviciu, dar luna aceasta până la final am, evident, nevoie de conexiune la net. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  Valentina

 18. Mihai spune

  Bună ziua,

  Salutare! Am realizat reclamația la ANPC online… Am primit răspuns de la ANPC că petiția mea a fost concluzionată ca neîntemeiată… Deci trebuie sa le plătesc celor de la digi taxa de 200 lei dacă vreau să reziliez înainte de termen… Atașez linkul cu răspunsul de la ANPC : https://ibb.co/JRCc6Zb

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Probabil ca ai avut nesansa ca reclamatia ta sa fie gestionata de catre un inspector ceva mai habarnist si din acest motiv ai receptionat un astfel de raspuns. Majoritatea abonatilor care au apelat la ANPC au receptionat castig de cauza, dar stii cum e….padure fara uscaturi nu exista 🙂

   1. Mihai spune

    Multumesc pentru raspuns … ”norocul meu” ! Voi mai incerca… ideea e ca de acum mai am 3 luni de contract, deci fix 198 lei, taxa lor de reziliere fiind de 200 lei. Raspunsul este intr-adevar unul halucinant, in conditiile in care nu am beneficiat de nicio promotie, iar pe contract instalarea este gratuita (in mod normal costa 50 lei) … ok, platesc cei 50 lei :)) Mai am maxim 6 luni si plec din tara asta, asa ca am decis ca nu ma mai enervez.. pur si simplu nu are sens.

    1. Mihai Firfirică spune

     Cu placere! Intr-adevar nu are sens sa te agiti in mod inutil 🙂

   2. Dan spune

    Sunteti sigur de asta? Am mai vazut raspunsul asta de la ANPC in ultimul timp, poate s-a schimbat ceva recent si nu sunteti la curent.

    1. BYTZĂ spune

     Tu ce crezi? Din moment ce mii de abonati au reusit sa rezilieze contractul fara probleme iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii. Succes!

    2. Ionel spune

     Am vândut apartamentul din Galați și vreau să rezilierea contractului internet digi galați și trebuie să achit 200 lei la digi contractul este până în luna decembrie 2021

     1. BYTZĂ spune

      Ce reprezinta suma respectiva?

 19. Went spune

  La Update 2 nu merge accesarea linkului.

  Am o altfel de situatie… daca ma poti ajuta.
  Suntem doi frati si avem amandoi o firma. Abonamentele la telefonie ale firmei sunt la RDS RCS.
  Eu vroiam sa trec abonamentul meu pe numele meu personal, adica pe persoana fizica si sa-l scot de pe firma.
  Abonamentul trecuse de mult de perioada contractuala dar fratele a refacut contractul pe ambele numere ca sa obtina niste reduceri.
  Acum sunt blocat pe inca doi ani.
  As vrea sa reziliez contractul pe firma la numarul meu ca sa il trec pe persoana fizica, adica pe numele meu.

  Ma poti ajuta in aceasta problema? Ai cumva un sfat?

  Apoi am vazut ca spuneai ca nu au vrut sa treaca abonamentul pe cartela si ai fost nevoit sa il transferi in alta retea.
  Ideea e ca mie imi convine la RDS, doar ca daca transfer in alta retea nu prea imi convine si voi fi nevoit sa stau la ei perioada contractuala de unul sau doi ani sau sa aplic procedura de reziliere si iar sa revin la RDS.
  Ma gandesc ca, daca mi-ar fi trecut pe cartela puteam sa trec direct la un contract la ei, cum am spus nu as vrea sa schimb operatorul, ci doar numarul de pe firma pe persoana fizica.
  Am sunat la ei si mi-au spus ca nu pot sa fac asta si numarul se va pierde daca renunt la abonament si platesc despagurici etc… si nu mi-l trece pe cartela.
  Mentionez ca numarul e portat din alta retea la RDS.
  Sa-l pierd daca e portat?

  Ai vreun sfat si in legatura cu aceasta a doua problema?

  Multumesc anticipat.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Iti multumim pt sesizare, am remediat eroare iar acum link-ul este activ.
   Nu ai cum sa pierzi numarul respectiv din moment ce specifici foarte clar in cererea de reziliere, faptul ca doresti sa-l pastrezi pe cartela pre-paid. Portarea este cea mai simpla varianta in acest caz deoarece vei fi nevoit sa rezolvi speta in Instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Poti apela la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete iar pentru detalii acceseaza acest link. Asteptam detalii. Succes!

   1. Went spune

    Uau… multumesc pentru raspunsul rapid… Nu ma asteptam 🙂

    Din problema cu rezilierea povestita de tine treaba era ca abonamentul e pe persoana fizica.
    In ceeace priveste abonamentul pe persoana juridica, din cate stiu eu, nu poate avea o rezolvare identica.
    Am avut o problema la firma si am fost sa fac o reclamatie la Protectia Consumatorului. Cand am ajuns la ei sa fac reclamatia mi-au spus ca nu tine de ei si ca aceste tipuri de probleme se rezolva doar „amiabil” sau prin judecatorie.
    Deci, rezilierea unui contract inainte de termen in ceeace priveste o persoana juridica, adica abonament pe firma, trebuie rezolvat numai pe cale judecatoreasca.
    Vroiam sa iti cer parerea si din acest punct de vedere.
    Multumesc anticipat.

    1. Mihai Firfirică spune

     Suntem extrem de operativi 🙂
     Exact, doar PF pot sa le solicite ajutorul celor de la ANPC iar PJ vor trebui sa rezolve spetele in Instanta daca intampina ostilitate din partea inestimabililor operatori. Stai linistit pt ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si apeleaza cu incredere la ajutorul acestui avocat. Asteptam detalii. Succes!

 20. Adrian spune

  Salut,

  Am un contract la Digi pe 12 luni pentru Internet din Martie 2020 si as vrea sa il reziliez acum dupa 6 luni. Pot sa folosesc procedura de aici si nu se va plati nicio taxa de reziliere ? bineinteles ca voi returna echipamentul

  Multumesc!

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii, pt a stii cum sa reactionezi in diverse scenarii. Asteptam detalii. Succes!

 21. Nicolae C. spune

  Buna seara.

  Situatia mea pentru care cer un sfat este putin diferita.
  Sunt abonat Digi cu tv cablu, telefon fix si internet 100.
  Doresc sa trec catre fiberlink 1000, dar din contul de digi daca vreau sa efectuez trecerea ma forteaza sa aleg perioada contractuala pe 12 sau 24 de luni. Abonamentul actual este iesit din perioada minima contractuala de mai mult timp.
  Am sunat la Relatii Clienti si am intrebat daca exista posibilitatea de perioada nedeterminata si mi-au spus ca da, dar va trebui sa achit o taxa de 99 Ron. Am extins conditia si la intrebarea daca optez pt o perioada determinata si vreau sa revin la configuratia initiala sau sa reziliez, raspunsul este la fel va trebui sa achit taxa sau proportional cate luni pana la expirarea perioadei.
  Asa cum i-am intrebat si pe ei, intreb si aici, ce legatura are un upgrade cum ii zic ei, pentru care platesc in plus normal, sa imi fie impuse un nou contract de fapt si cu taxe de „justa despagubire”, asa banuiesc ca vor zice. Nu cer un serviciu nou, cer numai o imbunatatire.
  Este legala aceasta impunere de perioada contractuala?
  Multumesc anticipat pt. eventualele recomandari.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Bineinteles ca este abuziva o astfel de clauza si ar fi ideal sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 22. Andrei spune

  Salut,

  Am o problema cu AKTA – nu mai stiu daca a fost cumparata sau nu de alt operator. Bunica mea a facut cerere de reziliere (nu a scris-o ea, a scris-o altcineva) si a predat-o angajatului AKTA din comuna. Acest domn nu a inregistrat cererea imediat, ci dupa o luna jumatate – pe data de 15.11.2019. Un reprezentant din call center a sunat-o pe data de 22.11.2019 si i-a zis ca trebuie sa plateasca abonamentul pana in ianuarie.
  I-am contactat si eu prin mail si le-am cerut o copie dupa cererea de reziliere. Cei de la AKTA refuza sa-mi dea o copie! Bunica mea nu stia ea sa faca o copie la cerere…Raspunsul lor a fost ca rezilierea contractului se face cu data de 01.01.2020.
  Acum a venit un plic de la un recuperator de creante cu o suma de plata.
  Stii daca ma pot face ceva?

  Multumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Din acest motiv va recomandam sa efectuati toate demersurile in mediul online pt ca doar astfel aveti dovada clara a faptului ca ati depus cererea de reziliere si operatorul are obligatia sa o proceseze in maxim 30 de zile. Era ideal sa depuneti o reclamatie la ANPC la momentul respectiv dar acum din pacate sunteti buni de plata. Cu placere!

 23. Ionuț spune

  Salutare!
  Am solicitat închiderea abonamentului după încheierea perioadei contractuale de 2 ani. Inițial am făcut acest lucru telefonic, pe 22 ale lunii. Operatoarea mi-a spus că a inițiat demersurile și a depus solicitare de închidere a contractului, iar eu trebuie să merg să predau echipamentul la un punct Digi, însă doar după data de 1 a următoarei luni, “pentru că doar atunci este perioadă de preluat echipamente”. Mi s-a părut ciudat, dar m-am conformat. Pe data de 3 a următoarei luni m-am dus să predau echipamentul la un punct Digi, însă operatorul a spus că nu era nicio cerere de reziliere a contractului în sistem. Am predat echipamentul și am închis abonamentul atunci, pe loc. Fiindcă deja trecusem în luna următoare, s-a emis factura și pe luna respectivă, deși eu inițiasem prima solicitare telefonic în data de 22 a lunii anterioare, și mi s-a și confirmat anume acest lucru de către operatoarea din call-center, și tot atunci am și scos echipamentul din funcțiune și m-am mutat de la acea adresă. Întrebarea este: dacă nu plătesc această factură, ce se întâmplă? Menționez că nu mai am alt contract de servicii la Digi și probabil nici nu îmi voi mai face.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Sincer nu inteleg de ce nu ai urmat procedura prezentata in acest articol si ai preferat sa te complici in mod inutil?
   Practic esti bun de plata din moment ce nu detii dovada depunerii a respectivei cereri de reziliere. Succes!

   1. Ionuț spune

    Pentru că de acest articol am dat abia ieri, când căutam soluții. Nu aveam de unde să știu dinainte cu ce urma să mă confrunt, nici că ei îmi spun la telefon de 2 ori că au depus cerere de reziliere, dar de fapt nu vor depune. Întrebarea mea nu era dacă sunt bun de plată. Evident că din moment ce factura s-a emis, deși eu am făcut tot ce a ținut de mine ca să nu se întâmple asta, „sunt bun de plată”. Întrebarea mea era dacă are cineva idee ce se întâmplă dacă nu plătesc acea factură.

    1. Mihai Firfirică spune

     Iti dai seama ca vor vinde creanta unei firme de recuperari si vei fi hartuit pana cedezi psihic iar in cele din urma vei achita suma respectiva cu varf si indesat.

 24. Cristina spune

  Buna ziua,

  Vin si eu cu o problema cu cei de la Digi. Am fost la vodafone pentru a porta numerele de pe digi (probleme cu semnalul, practic 3-4 luni din an platim degeaba telefoanele). Reprezentantul vodafone a facut el direct cerere catre digi pentru aceasta portare, specificand ca nu trebuie sa mergem noi la digi, totul se face intre ei.
  In aceasta dimineata am primit un sms de la digi: ” Stimate client, am primit solicitarea dvs. de portare. Va informam ca abonamentul aferent se afla sub perioada contractuala si veti achita taxele pentru rezilierea anticipata”. Sun la digi, iar dna de la celalalt capat imi spune ca trebuie sa cahitam aceste taxe, desi abonamentul cu ei il avem din 2014, nu inteleg cum ne leaga la fiecare doi ani. Nu a stiut ce sa imi explice, probabil ati beneficiat de vreo promotie, ati fost sunat si ati acceptat etc.. Ce pot sa fac in situatia asta? Sa fac o sesizare si inscris? Sa astept raspuns, dupa care sa fac reclamatie la ANPC? Va multumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link. Poti sa depui reclamatia la ANPC dar este usor tardiva acum. Cu placere!

 25. Campan spune

  Salutare, doresc sa-mi fac contract Net + Tv, la digi. Spuneti-mi cum trebuie sa-mi fac contractul ca sa-l pot rezilia cand doresc, deoarece stau in chirie. Trebuie sa specific sa fie pe o perioada nedeterminata? sau la ce anume trebuie sa fiu atent? Multumesc

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Din pacate inestimabilul operator nu tine cont de doleantele clientilor dar stai linistit pentru ca poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare iar pentru detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii. Poti sa le preziti situatia in care te afli dar ma indoiesc ca iti vor oferi conditii contractuale preferentiale. Asteptam detalii. Succes!

 26. Rosi spune

  Salut…..In cat timp posa ma portez in alta retea ……in ziuain care intrerup contractulsau trebuie sa mai astept o perioada…?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Acceseaza acest link si urmeaza procedura prezentata pe blog. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 27. Adi spune

  Am patit o si eu din pacate cu oferta lor de internet 1000mbps cu 10 lei in plus, am apasat sa vad oferta si instant am primit pe mail faptul ca mi am prelungit contractul cu 24 de luni, plus taxa aia de 100 de lei pentru modificarea serviciului care defapt e redusa cu 100% pentru cei ce prelungesc cu 24 de luni.
  Mi se pare incredibil cum imi prelungesc contractul fara sa dau nimic in scris , fara o semnatura.
  Am contractul din 2013 dar am sa incerc sa reziliez contractul, desigur ca am sa fiu bun de plata cei 100 de lei care erau redusi doar daca eram sclavul lor inca 2 ani. Am primit de la un prieten ce lucreaza la telekom un document Legea 161/2010 prin care pot rezilia contractele abuzive , ma întreb daca merg cu formularul acestei legi la sediu daca rezolv ceva.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si iti recomand sa faci toate demersurile in mediul social. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 28. Robert spune

  Salut!
  Aparent am si eu o problema cu cei de la Digi. Ieri, am obervat ca au pus la bataie o promotie in care daca, citez „prelungeste contractul cu 24 de luni si ia abonamentul de internet FB 1000 si primesti 100% reducere” nu stiu ce. Eu am dat sa aflu mai multe informatii despre oferta, dar m-am trezit cu un e-mail de la ei in care imi spuneau ca mi-au prelungit contractul pe 2 ani… plus ca mi-au schimbat viteza la internet. Macar au promis 1 Gbps, insa nu asta mi-am dorit.
  Se poate sa anulez toata chestia asta cu modificarea contractului? Am vrut doar sa aflu mai multe despre „oferta lor”, insa m-am trezit cu contracul prelungit, si semnat…

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Practic te-ai dus dupa fentă si ai picat in plasa acestora dar stai linistit pentru ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 29. Raluca spune

  Am uitat sa precizez ca am semnat contractul cu ei toamna trecută pe la sfârșitul lunii septembrie.

  1. Mihai Firfirică spune

   Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii aferenta acestui articol, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii. Succes!

 30. Raluca spune

  Buna ziua! Doresc sa reziliez contractul cu cei de la Digi, întrucât sunt studentă în București, iar decizia conducerii de a suspenda cursurile pana in toamna m-a facut sa iau această hotarare. Contractul meu cu ei expira in octombrie (i-am contactat pentru servicii de televiziune si internet). As putea sa reziliez contractul fara a plati si restul serviciilor pana in octombrie?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si sa returnezi echipamentul pe care il ai in custodie. Este aberant sa achiti niste servicii de care nu poti beneficia, asadar apeleaza la ANPC daca intampini ostilitate din partea operatorului. Asteptam detalii. Succes!

 31. Ekisabeta spune

  Multumesc pentru cele relatate. Si eu am de gand sa reziliez contractul in Bucuresti, din mai multe motive
  Cand am incheiat noul contract pentru o noua locatie, am solicitat transferul serviciilor de la locatia veche la locatia noua, iar angaJata rc firmei RCS, nu mi-a comunicat costurile acestor transferuri de servicii.
  In prima luna , m-am trezit cu o factura prin posta prin care mi s-a explicat ca reprezinta costul mesajelor date pe telefon pe perioada cat a m locuit la veche locatie.
  In urmatoarea luna mi s-a comunicat pe mesaj telefonic, ca am de plata o valoare dubla fata de valoarea contractului incheiat, si refuza sa-ni transmita factura prin posta sau pe mail. , ca sa ma pot edifica ce cuprinde factura respectiva.
  Le-am solicitat pe mail ca doresc sa-mi transnita factura prin posta sau pe mail, altfel ii reclam la ANPC, si nu mi-au dat nici un raspuns scris,si nici nu mi-au transmis factura sub nici-o forma dar m-au sunat de mai multe ori, comunicandu-mi ca nu voi primi niciodata raspuns scris, ci doar verbal.
  Si in aceasta luna nu imi transmit factura lunii respective( urmatoare, daR MA BOMBARDEAZA DES CU MESAJE TELEFONICE SI PE MAIL CA TREBUIE SA ACHIT FACTURA.
  MAINE PE INTAI ALE LUNII FEBRUARIE VOI MERGE SA ACHIT ACEASTA FACTURA , DESI NU O AM CA SA VAD SCRIPTIC CE ACHIT, SI MA VOI ADRESA ANPC.
  Nu va spun ca atunci cand mi-au efectuat instalarea, mi-au daramat peretii cu un burghiu mare, , am facut poze si le-am transmis la ei, si nici cel putin scuze scrise nu primesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Cu mare placere!
   Sincer nu inteleg de ce nu ai depus reclamatia la ANPC inca de la prima abatere?
   Ar fi ideal ca in prima faza sa vezi din ce este compusa factura respectiva si abia apoi sa o achiti daca este cazul….desigur.
   Asteptam detalii. Succes!

 32. Ilie Balasoiu spune

  Ce faceti este foarte bine. Felicitari!

  1. Mihai Firfirică spune

   Iti multumim pt aprecieri!

   1. Viorel spune

    ca si dvs. am aceeasi problemai. Va rog, dacă știți, dupa 6 luni au montat cumva antena?

    1. BYTZĂ spune

     Poti sa fii ceva mai coerent? ca sa te putem ajuta.

 33. Cristina spune

  Buna ziua,

  Am urmat pasii din articol pentru rezilierea unui contract de a carui servicii nu mai benficiez intrucat m-am mutat din acel apartamanet, stand in chirie, iar in noua locatie am deja serviciile instalate. Contractul a fost deschis in 09.2018 si are valabilitate 2 ani. A trecut deci abia un an. Raspunsul de la ANPC a fost unul negativ, ei spunand ca intr-adevar trebuie sa platesc taxa de rezilere, taxa care este de aproximativ 620 lei si a carei valoare pare ca ramane fixa, pentru ca am intrebat despre ea la un interval de 2 luni si mi s-a spus acceasi suma. Altii se plang ca trebuie sa plateasca 100 lei..

  In consecinta, ce recomandati sa mai fac? Astazi este 31.10 deja intram in alta luna pe care ar trebui sa o platesc fara sa beneficiez de serviciu.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Probabil ca ai avut „norocul” ca, reclamatia sa fie gestionata de catre un inspector habarnist dar ar fi ideal sa mai depui inca una online, in speranta ca va apuca pe maini mai bune.
   Nu ar strica sa faci o sesizare si la ANCOM iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cel mai probabil ii vor obliga sa storneze sumele facturate in mod abuziv pt serviciile de care nu ai beneficiat si pt care ai facut dovada in prealabil. Asteptam detalii. Succes!

 34. Ilona spune

  Buna ziua,
  Am fost sa reziliez un contract de internet Digi cu formularul prezentat aici. Angajata nu mi l a primit pe motiv ca nu are nici o valoare.Mi a spus ca imi poate inchide doar daca platesc o taxa de instalare(reconfigurare) de 100 lei. Eu cand am instalat netul am platit doar cablurile care au costat putin vreo 10 lei. E justificata aceasta taxa? Mie mi se pare mult . Ce trebuie sa fac acum? Va rog un raspuns rapid ca sa pot inchide pana la sfarsitul lunii.Vad in contract ca scrie la taxe operationale: instalare serviciu retea FTTH 100 lei si activare serviciu retea FTTH 100 lei. Asadar am de plata totusi 100 lei?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu inteleg de ce te-ai complicat si nu ai efectuat toate demersurile online iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/abonatii-rcs-rds-pot-rezilia-contractele-online/
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Succes!

   1. Ilona spune

    Multumesc mult pentru raspuns doar ca eu am facut contract la ei pe 8 august. Deci eram pe tarife deja majorate. M-am mutat din apartamentul in care stateam si ca urmare nu mai am nevoie de abonamentul de la ei. Inca pot sa le trimit e-mail ca vreau sa reziliez? Va trebui sa platesc o luna degeaba acum pentru ca sigur nu-mi vor raspunde repede(dar 35 de lei tot e mai ok decat 100 lei). Apropo,daca nu-mi raspund deloc sau imi spun ca nu se poate la fel ca si angajata de la punctul Digi? E ok daca trimit sesizare ANPC de pe acum? Pana la urma eu m-am dus in magazin cu formularele si am fost refuzata. Deci am motive sa fac plangere.

    1. BYTZA spune

     Urmeaza procedura prezentata in articolul recomandat anterior iar ulterior depune reclamatia la ANPC. Stai linistita pt ca vei putea rezilia contractul fara probleme. Succes!

 35. Rodica spune

  Buna ziua!
  AM si eu o mare problema cu RCS RDS. Recent ne-am mutat intr-o noua locatie, si am luat legatura cu cei de la RCS ca sa ne faca mutatie in noua locatie. Ne-au comunicat ca nu e nici o problema in maxim 2 saptamani o sa vina la noua locatie. O echipa.In 3 zile a venit si ne-a spus ca nu poate face nimic ca nu avem semnal pe stalp, trebuie sa vina o alta echipa sa puna semnal si apoi vin ei si ne pun cablul in casa.Au trecut cele 2 saptamani, am sunat la ei si ne-au spus ca nu au o piesa pe stoc care trebuie sa o puna sus pe stalp si mai dureaza inca vre-o trei saptamani.Si le-am comunicat ca e prea mult si nu mai putem astepta atat, si vrem sa reziliem contracul.Ne-au spus ca nu se poate, ei la inceputul anului ne-au dat un bonus si 4 luni am platit doar jumatate din valoarea abonamentului, si pana nu dam acei bani pentru bonus nu ne pot rezilia contractul.Intrebarea mea este daca ei ne-au dat bonus de ce noi trebuie sa il platim? Noi vrem sa ramanem ca si client la ei doar ca ei nu ne ofera servicii, ce putem face? Nu putem sta fara semnal inca 3 saptamani si ei cine stie daca o sa ne rezolve problema.Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Sincer nu inteleg de ce tineti mortis sa ramaneti in „ograda” acestora din moment ce „inestimabilii” va trateaza cu ostilitate. Ar fi ideal sa depuneti cat mai curand o reclamatie la ANPC si ulterior sa apelati la serviciile unui alt furnizor, astfel incat sa elimini acest delay in care nu poti beneficia de servicii. Cu placere!

 36. Octavian spune

  Buna ziua,

  Locuiesc in Bucuresti pe Bd Iuliu Maniu , sunt „captiv” la RDS cu TV (analogic, deoarece nu merge decodorul iar cel digital cerut de 6 luni nu este disponibil(?!). In martie mi-au migrat mobilul „gratuit ” RDS la un contract de 10 RON (Optim 2 euro).
  As dori sa migrez la alta oferta (platesc 60 RON pentru TV analogic, un stik de Internet pe cae nu il folosesc), dar :
  -Orange imi spune ca nu imi poate oferi nimic in blocul meu
  -Telekom la fel
  -UPC la fel.
  Ce ar fi de facut? As dori sa aloc maxim 50 RON pe luna pentru TV-Internet fix. Dar se pare ca RDS are monopol in blocul meu, si nu sunt „incitati” sa imi ofere ceva mai rentabil (pentru mine, nu pentru ei).
  Sunt pensionar si citesc cu placere acest forum, multumesc pentru informatiile utile pe care le distribuiti!

  1. BYTZA spune

   Va salut,
   Din pacate nu prea aveti alte optiuni pt a beneficia de aceste servicii in bugetul dvs. Ati putea opta totusi pt un abonament de internet mobil care pleaca de la aprox. 3 Euro si este nelimitat + un pachet de baza pe partea de TV. Cu placere!

 37. anda spune

  Buna ziua,
  mamei mele (80 ani) i s-a propus reinnoirea abonamentului de telefonie fixa de catrea TELEKOM, de o agenta angajata la o firma PARTENER TELEKOM.

  DE BUNA CREDINTA MAMA A CONFIRMAT REIINOIREA. I S-A TRIMIS PRIN CURIER CONTRACTUL SI UN TELEFON FIX CADOU, pe care nu il foloseste. La inceputul lunii iunie s-a trezit cu postul telefonic suspendat. Aleratata ca nu a platit corect facturile m-a sunat de la o vecina de bloc, am mers si i-am achitat factura si am intrebat de ce este asa mare, si asa…am aflat ca mamei is-a facut un nou contract cu telefonie fixa si …MOBILA cu cartela de internet, pe care mama nbici nu a primit-o!!! ideea este ca am facut in 14 iunie o cerer de reziliere telefonic, care nu mi0a fost inregistrata si pe 26 am facut o plangere la sediul TELEKOM, la care raspunsul vine oficial in 30 de zile pe adresa mamei. in raspuns am reusit sa citesc, cu bunavointa unei angajate, ca nu este intemeiata si ca mama a confirmat ca doreste internet si mobil si prelungirea abonamentului cu 24 luni.
  va rog ajutati-ma !! ce trebuiue sa fac????

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Stai linistita pt ca poti rezilia contractul fara probleme din confortul propriei locuinte daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Ar fi ideal sa depui cat de curand si o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 38. Ilea Cristian spune

  Bună ziua ! A-m și eu o mică problemă : în luna MAI 2019 , mi-am portat numărul la DIGI MOBIL, din rețeaua VODAFONE. Momentan , sînt undeva la țară pentru ma-i mult timp . Aici , nu-mi pot folosi telefonul din cauza LIPSEI DE SEMNAL. El apare ÎNTÎMPLĂTOR pentru 2 -3 minute . A- ș vre-a s-ă anulez portarea numărului , pentru că nu pot să-l folosesc , și nu vreau s-ă plătesc degeaba taxa pe lună . Cum s-e procedează ?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Era ideal ca in prima faza sa testezi semnalul in „zona” prin intermediul unei cartele pre-pay si abia apoi sa realizezi portarea. Din pacate nu ai cum sa anulezi portarea din moment ce deja a fost efectuata dar poti rezilia contractul urmand procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/abonatii-rcs-rds-pot-rezilia-contractele-online/
   Ulterior poti realiza fara probleme portarea in orice retea doresti iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Asteptam detalii cu privire la evolutia spetei. Succes!

 39. Gaby spune

  Salut eu am fost dat in judecata de catre RCS RDS si ma obliga sa platesc 0,2%pe zi si valoarea facturilor si asta din vina lor cand mam mutat de unde stateam am facut cere la ei sami mute cablul tv si internetul la adresa unde mam mutat si miau zis ca nu se poate lea zis ca eu nu am sal platesc ca sa se foloseasca alt cineva de ele si iam rugat sa incheie contractul si misu zis ca nu se poate ca trebuie sa platesc o suma de reziliere si la o luna mia venit si factura de la telefoane marita si am sunat la ei si miau zis ca nu am plahit o factura din urma si lam intrebat ca in ce luna nu sa platit factura unu mia zis ca era cu o luna in urma si iam zis ca factura era platita mia facut legatura cu o colega dea lui si ea mia zis ca factura era de acum doua luni neplatita si leam zis ok nu voi mai plati nimic sami inchideti contractul si la fel ca nu se poate ca trebuia sa platesc undeva la 2000 ron casa le reziliez pe toate trei si cablul cu internetu si ce doua abonamente telefonice.
  Ce pot sa fac in cazul aceste daca se poate sa ma indrumati .
  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   De ce nu ai reziliat contractul la momentul respectiv conform procedurii de reziliere prezentate in acest articol? Daca ai intampinat ostilitate din partea inestimabilului operator trebuia sa le soliciti sprijinul celor de la ANPC si ai fi reusit sa rezolvi fara prea mari probleme speta. Acum esti bun de plata deoarece nu ai facut demersurile necesare rezilierii contractului la momentul oportun. Cu placere!

 40. Petreanu Claudiu spune

  Buna ziua, va cer o parere din partea dumneavoastră. Am avut un contract de internet si tv la rds pe o durată de 2 ani. După aproximativ 1 an am plecat de la acea locație unde stăteam în chirie la o altă locație si am cerut celor de la rds sa imi mute abonamentele la noua locație. Raspunsul lor a fost ca nu au infrastructura în acea zonă și nu au cum sa imi mute abonamentele iar eu am fost nevoit să reziliez contractul cu ei pentru acest motiv. După mi s a spus ca am o taxă de rezilierea de platit de 260lei. Dupa aproximativ 1 an nu o am plătită însă primesc telefoane si plicuri acasă de la Aps România. Ce as putea face in această situație? Va multumesc!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   De ce nu ai apelat la ajutorul celor de la ANPC la momentul respectiv? Stai linistit pt ca firmele de recuperari nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te streseze cu zeci de somatii. Cu placere!

 41. Doru spune

  Salut,
  Mulțumesc in primul rând! Astazi mi-am făcut curaj si am depus cererea de reziliere a abonamentului de internet la RCS. Numai 300 mb nu aveam, când netul mergea cu sughițuri, ei reclamand ca e vina echipamentelor mele…calculatoare, telefoane, etc. Dupa câteva replici ca nu, ca ba..tipa de la ghiseu a acceptat sa-mi dea nr. de înregistrare si sa stampileze cererea. M-a asigurat ca voi plati atât abonamentul din lunile promotionale (sase luni, jumătate din abonament) dar si taxele de instalare si activare a serviciului. Dupa ce le-am replicat ca voi depune o sesizare si la ANPC, duduia mi-a transmis ca asa e contractul si ca oricum Protectia va da dreptate contractului. In fine, degeaba am pomenit de lege ca ea o tinea pe a ei, una si buna. Acum, întrebarea ar fi: Sa depun si o sesizare la ANPC sau sa astept răspunsul lor întâi, eventuala factura? Sunt constient ca trebuie sa plătesc cele 3 luni însumate ca fiind promotie?

  Totodata am depusa la RCS o sesizare de recalculare a unui abonament reziliat la sfarsitul lunii decembrie (din cauza semnalului prost sau a faptului ca trebuia sa încerc de multe ori pana sa apelez pe cineva). Treaba face ca ei, in data de 31 decembrie ’16, h00.00, mi-au tăiat semnalul la acel abonament, desi factura fusese platita si pentru acea zi. Pana la portarea numarului in Vdf, pe 4 ianuarie, nu a existat semnal pentru acel număr, desi in mod normal trebuia ca acesta sa fie măcar pana pe 3 ianuarie. Binenteles, este tot vina mea ca am reziliat abonamentul si ca nu am mentionat ca vrea numărul trecut ca si cartela in reteaua RCS.
  Mai grava mi s-a părut replica unui domn prezent la discutie care m-a întrebat: Ce am rezolvat cu asta? Ca imi vreau bani pentru o zi din abonament?

  Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti sa depui reclamatia la ANPC deoarece atitudinea inestimabilului operator este destul de clara. Nu cred ca te vor mai pune sa achiti si lunile „promotionale” dat fiind faptul ca sunt extrem de haotici. Intr-adevar nu inteleg nici eu cum de ai avut „tupeul” sa le soliciti banii pentru un serviciu de care nu ai beneficiat?:)) Cu placere!

   1. Spridon C-tin spune

    Salut,
    In cazul in care tipa de la ghiseu imi da nr de inregistrare si a refuzat sa il stampileze, mai pot face ceva?

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Probabil ca ai cedat mult prea usor dar nu-i bai deoarece numarul de inregistrare este suficient daca va fi cazul sa apelezi la ANPC.
     Mergi eventual si intr-un alt punct de prezenta al celor de la RDS dar cu o atitudine mult mai ferma. Succes!

 42. Mihaela spune

  Am patit-o si eu cu cei de la RCS RDS doar ca in cazul meu, nu am reusit sa obtin nr de inregistrare de pe cererea de reziliere deoarece multstimabilul agent nu a vrut sa mi-l dea. Am renuntat dupa 2 ore de discutii contradictorii si am sunat la ANPC iar doamna de acolo mi-a zis ca pot sa le dau un mail celor de la Digi prin care cer rezilierea contractului si sa atasez la reclamatie screenshot-ul de la acel mail. Sa vedem ce iese.

  1. BYTZA spune

   Ai cedat mult prea usor……
   Posteaza te rog si adresa de mail la care ai trimis cererea de reziliere deoarece le va fi utila tuturor celor care doresc sa renunte la abonamentele RDS. Asteptam detalii. Succes!

 43. Roxana Ivan spune

  Astazi am primit raspunsul celor de la ANPC si imi spun ca digimobil este de acord sa rezilieze contractul pe cale amiabila si fara alte cheltuieli. Pot sa zic ca nu ma asteptam sa imi dea dreptate dar iata ca se poate si va multumesc din suflet pentru ajutor. Va doresc multa sanatate si putere de munca.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!
   In marea majoritate a cazurilor abonatii au primit castig de cauza din partea celor de la ANPC si din acest motiv le recomand tuturor sa apeleze cu incredere la acestia. Cu placere!

 44. Cristian Avasiloaie spune

  Am si eu o intrebare, ce ati trecut la abonat cu numărul? Ce numar ? Multumesc frumos. Vreau sa depun si eu o cerere ai nu stii ce sa trec acolo.

  1. BYTZA spune

   Treci numarul de mobil daca este cazul iar respectiva cerere de reziliere o poti edita dupa bunul plac, in functie de nevoile tale.
   Care sunt serviciile la care vrei sa renunti?

 45. Cristina spune

  Am incheiat la inceputul acestei luni (septembrie) un act aditional la contractul pe care il aveam cu firma rcs-rds, ocazie cu care am primit un aparat gratuit si pentru altul s-a facut comanda cu plata in 12 rate a cate 10 lei/luna.Am fost asigurata ca in cateva zile voi intra si in posesia celui de al doilea. Dupa cateva zile de asteptare am dat telefon la srviciul relatii clienti pentru a afla de ce nu mi-a fost livrat produsul.Mi s-a raspuns ca sunt multe solicitari si sa astept . In a 14-a zi am mers la agentia RDS-RCS sa solicit rezilierea, am restituit aparatul primit si am semnat Actul de solicitare reziliere servicii. Pentru portarea numarului am mers la alt operator de telefonie si am incheiat contract . Dupa 2 zile cei de la Digi s-au sunat sa ma anunte ca vor rezilia contractul , vor face portarea dar vor factura 300 lei pentru nu stiu ce taxe. Ce pot face ? Nu vreau sa le platesc nimic (numai pentru luna septembrie )
  .

  1. BYTZA spune

   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 46. adrian spune

  Am incheiat la inceputul acestei luni (septembrie) un act aditional la contractul pe care il aveam cu firma rcs-rds, ocazie cu care am platit pentru achizitionarea a doua smartphonuri. Unul l-am achizitionat imediat pentru ca era la agentia respectiva, iar pentru al doilea operatorul din agentie a facut comanda si a trimis-o la sediul central. Am fost asigurat ca in cateva zile voi intra si in posesia celui de al doile smartphon. Dupa cateva zile de asteptare am dat telefon la srviciul relatii clienti pentru a afla de ce nu mi-a fost livrat produsul. Dela celalalat capat al firului mi-a raspuns o duduie care a inceput sa-mi indruge tot felul de povesti, la replica mea ca bate „campii” m-a asigurat ca voi primi produsul in cel mai scurt timp. Am solicitat si un nr. de sesizare la care tov. a ramas surprinsa, dar neavand ce sa faca am primit un numar. Nici in urmatoarele zile neprimind produsul am facut mai multe sesizari telefonice (din 3 in 3 zile) si toti operatorii de acolo m-au asigurat ca solicitarea mea va fi rezolvata in cel mai scurt timp. Am facut si interventii scrise pe adresa lor de E-Mail dar toate auramas fara raspuns. Iata suntem in 22.09.2016 si dupa 3 (trei) saptamani nu sunt in posesia acestui smartphon. Probabil ca in cadrul firmei rcs-rds sa fie foarte multi OLIGOFRENI.

  1. BYTZA spune

   Stai linistit pentru ca nici nu vei intra curand in posesia respectivului terminal.
   Cei de la RDS sunt mult prea preocupati sa „racoleze” cati mai multi clienti din „ograda” concurentei si „omit” sa ofere servicii de calitate.
   Angajatii nu au nici o vina din moment ce nu beneficiaza de scolarizari in acest sens si nu stiu cum sa gestioneze spetele pe care le receptioneaza.
   Asadar keep calm and stay strong :))
   Sunt convins de faptul ca vei receptiona produsul pana la Craciun :)))
   Asteptam vesti de la tine.

 47. Valentina spune

  Revin cu noutati.
  Mi-am completat cererea de reziliere in doua exemplare si am pornit cu ideea de a intelege despre ce este vorba. De data asta la un alt punct de prezenta, in localitatea unde m-am mutat. Am explicat de ce am venit si dupa niste cautari domnisoara mi-a spus ca ei ii apare ca nu mai trebuie sa achit nicio taxa pentru ca am achitat-o la inceput. A facut cererea de reziliere catre ei si a imprimat actele pe care mi le-a inmanat sa le semnez. Eram chiar curioasa ce clauze sunt stipulate. Un paragraf in care scria ca beneficiarul se obliga sa plateasca taxe de justa despagubire daca renunta mai devreme.
  Daca legea spune ca sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care (…) profesionistul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale, consider ca am dreptate sa nu achit acea taxa de justa despagubire, pe langa faptul ca eu am achitat la inceput taxa de instalare pentru a putea renunta oricand la serviciul oferit de catre companie.
  Nu am semnat acea cerere tip, nu mi-a fost acceptata nici cererea mea, nu mai zic ca n-am primit numar de inregistrare si stampila. Dar cererea de reziliere si plata pentru ultima luna este inregistrata, confirmare primita de la call center.
  De serviciul pe care mi l-au oferit in tot acest timp am fost multumita si tot la ei as fi revenit daca macar un angajat din toti cei cu care am vorbit m-ar fi inteles. Stiu ca se poate.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru atitudine!
   Ar fi ideal sa depui si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Succes!

 48. Valentina Salajan spune

  Salut,
  Multumiri pentru articolul despre procedeul de reziliere al contractului. Foarte clar si la obiect.
  Am si eu de furca cu ei. Vreau sa renunt la serviciul lor de internet, asadar m-am prezentat la punctul de lucru.
  Initial am facut contract pe perioada nedeterminata, asta fiind posibil doar achitand o taxa de instalare de 100 lei. Dupa aproximativ un an am facut o modificare de viteza a internetului pentru care am semnat un contract de 12 luni pentru a nu mai plati inca o data acea taxa.
  Acum mi s-a cerut sa dau cu subsemnatul ca sunt de acord sa platesc taxa de reziliere pe „motiv” ca am avut reducere de 100% pentru taxa de reconfigurare.
  Am impresia ca mi s-a refuzat dreptul la reziliere obligandu-ma sa semnez acel acord, ceea ce eu nu am facut.
  Nu sunt foarte sigura ca am dreptate pentru ca in contract e stipulat faptul ca : „Reducerile promotionale sunt acordate sub conditia mentinerii in vigoare si achitarii serviciilor pe toata durata de valabilitate a Duratei Extinse…”
  Ce parere ai?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Cu mare placere!
   Respectivele clauze pot fi abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Trebuie sa studiezi foarte bine clauzele contractuale si daca este cazul iti recomand sa apelezi la ANPC.
   Oricum cert este ca poti rezilia contractul oricand fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 49. Madalina spune

  Nu recomand abonamentele DIGI MOBIL OPTIM NELIMITAT!

  Am semnat contract cu cei de la RDS pentru un abonament DIGI MOBIL OPTIM NELIMITAT, am facut portarea numerelor de telefon si vreau sa va spun ca nu e ok deloc. Atunci cand incerc sa apelez un numar de telefon, in cele mai multe cazuri reusesc sa iau legatura cu persoana respectiva abia din a 3-a incercare. In primele doua incercari efectiv nu suna iar dupa cateva secunde imi spune ca abonatul are telefonul inchis. Am facut sesizare de doua ori si mi s-a spus sa revin din nou cu sesizare in cazul in care problema persista. Da, problema persista iar ei nu o pot rezolva, nu pot face sesizari la nesfarsit. Din pacate voi rezilia contractul acesta.

  1. BYTZA spune

   Intr-adevar este aiurea modul in care cei de la Digi Mobil gestioneaza aceste sesizari.
   Majoritatea abonatilor intampina astfel de probleme iar inestimabilul operator ii trateaza cu maxima indiferenta.
   Poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Madalina spune

    Multumesc!

    1. BYTZA spune

     Cu placere!

 50. Samuil spune

  Abonament cu minute NELIMITAT!!!???
  In 03 ianuarie 2016 am incheiat un contract cu minute nelimitat 6 euro.
  SURPRIZA!!!
  In 05 ianuarie primesc un SMSde la RCS RDS prin care sant informat ca vorbesc prea mult la telefon.
  In 06 ianuarie 2016 am fost deconectat fiindca am depasit numarul de minute NELIMITAT din abonament.
  Fara cuvinte….

  1. BYTZA spune

   Pe sistemul ” nelimitat dar nu prea…..” :))))
   Suntem in Romania si totul este posibil iar marea majoritate a operatorilor mizeaza pe naivitatea abonatilor care nu au curajul sa riposteze in fata unor astfel de abuzuri.
   Bun si daca te-au deconectat ce ai facut dupa?
   Ai „taxat” inestimabilul operator cu o portate?
   Ce s-a intamplat cu numarul respectiv?

 51. Irina C. spune

  Salutari! Am si eu o problema asemanatoare cu cei de la Digi :vreau sa reziliez contractul cu ei pentru serviciile de telefonie mobila oferite , pe care l-am incheiat cu ei acum 9 luni de zile. Mai exact, mi-a picat cu tronc pe un Lenovo a-2010 pe care mi l-au oferit moca la abonament Digi mobil Avantaj pe 2 ani ,si m-am portat la ei. Acuma, regret din suflet ca am facut gogomania asta avand in vedere ca toata familia e pe Telekom, ma rupe la abonament daca ma intind la telefon pe alte retele, si plus ca telefonul nu-i cine stie ce… Nu-i bai ,ca nu regret niciun pic telefonul, ci vreau doar sa inchei socotelile cu ei in cel mai scurt timp si sa ma portez inapoi pe Telekom. Intrebarea mea este: oare daca urmez pasii de mai sus care mi se par foarte clari, pot sa scap de abonament fara probleme (complicarea cu instanta, reclamatii etc) ,pt ca in contract scrie ca „in cazul incetarii contractului( reziliere, anulare, etc) ,beneficiarul se obliga sa achite rcs&rds ,potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si…” ? Apoi, daca eu am luat moca telefonul pe abonament, va trebui sa platesc si telefonul in sine(terminalul) pe langa restul de abonament ramas pana la implinirea celor doi ani contractuali? Va astept cu nerabdare raspunsul!
  Ps : felicitari pt articol! O sa-l distribui si pe fb:))

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Clauzele prezente in respectivul contract pot fi abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat + contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 52. ana spune

  Dacă nu primesc numărul de înregistrare șisstampila pot face plângerea la anpc?
  ce documente trebuie sa mai trimit prinaaceasta plângere?
  dacă nu rezolv și nu mai plătesc facturilecce se poate întâmpla?

  1. BYTZA spune

   Poti sa depui oricand reclamatia la ANPC dar ar fi ideal sa ai si dovada care atesta faptul ca ai despus cererea de reziliere.
   La reclamatie anexezi toate documentele de care dispui(contract, copie CI etc).
   Nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te streseze cu zeci de somatii pana cand cedezi nervos si achiti debitul respectiv :))
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. ana spune

    Spre marea mea uimire nu mi au cerut decât ultima luna de abonament și primele 20 de zile care au fost gratuite. Explicația a fost ca am avut abonament pt televiziune prin satelit și aici llucrurile sunt mai simple. Nu am avut nevoie nici de cerere. .
    singura neplacere a fost ca am stat acolo vreo două ore și jumătate…

    1. BYTZA spune

     Probabil ca ai fost consiliata de catre un angajat ceva mai „scolit” si din acest motiv ai reusit sa rezolvi atat de „rapid” speta.
     Oricum este destul de ciudat modul in care au solutionat aceasta speta.
     Felicitari pentru reusita!

 53. Alex spune

  Pe 1 august m-am hotarat sa renunt la abonamentul Digi Optim Nelimitat pe care il aveam de aproape 3 luni, am incercat sa rezolv pe cale amiabila la un centru Digi si nu a mers. Duduia de la ghiseu nu a vrut sub nicio forma sa-mi trimita mai departea cererea de reziliere, singurul lucru pe care l-am putut face a fost o reclamatie la ei, apoi am mai facut inca o reclamatie la ANPC. Acum 2 saptamani m-au sunat sa ma anunte ca au primit notificarea de la ANPC si au tot insistat sa ma intrebe de ce vreau sa renunt si mi-au spus sa mai astept. Astazi, fiind ultima zi, am sunat sa intreb care mai e statusul reclamatiei si mi-au spus ca cererea a fost solutionata si ca trebuie sa platesc oricum taxa de reziliere de 300ron, iar raspunsul a fost inaintat la ANPC si nu mai am ce sa fac. Cei de la ANPC nu mi-au dat niciun semn. Mentionez ca nu am luat vreun telefon sau ceva bonus de la ei. Aveti vreo sugestie?

  1. BYTZA spune

   Sincer nu inteleg cum vrei ca opertorul sa iti rezilieze contractul daca nu ai reusit sa depui pana la urma cererea de reziliere?
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Pana acum cei de la ANPC au solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor depuse de catre abonati.
   Succes!

 54. Alex spune

  In uk poti sa reziliezi oricand daca esti sub contract si nu ai luat telefon.
  Platesti lunile ramase fara tva si gata.
  Iti vin pe ultima factura.

  1. BYTZA spune

   Sa intelegem ca esti de acord sa achiti contravaloarea unui abonament de care nu beneficiezi?

 55. Alexandra spune

  Buna ziua!
  Am incheiat un abonament la Digi de acum aprox o luna de zile pentru mobil, optim nelimitat mai exact pe o perioada de 24 luni. Am facut si portare de pe Orange prepay pe Digi abonament in acel moment.
  Am fost la Digi si mi-au spus ca pentru a rezilia contractul trebuie sa platesc taxa de activare de vreo 50 de lei si inca o taxa de vreo 250 de lei pentru optiunea de internet plus factura normala de pana in acel moment.
  Modul de reziliere descris de dvs se aplica si in cazul meu in care am aceste discounturi facute (datorita portarii am primele 3 luni un pret redus al abonamentului de la 10 la 6 euro sau ceva de genul) ? Nu am achizitionat niciun telefon de la ei.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Alexandra spune

    Multumesc pentru raspuns! Nu conteaza ce scrie in contractul pe care l-am semnat? Legat de acele despagubiri juste? Pentru ca si in legea 193/2000 mentioneaza tot despagubiri juste.

    1. BYTZA spune

     Cu placere!
     Bineinteles ca sunt importante si clauzele prezente in contract dar trebuie vazut daca acestea sunt abuzive sau nu.
     Cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
     Oricum pe viitor iti recomand sa studiezi mult mai atent „hartogaraia” pe care urmeaza sa o semnezi.

     1. Alexandra spune

      Multumesc pentru sfaturi! Am sa incerc sa aplic metoda dvs si sper sa reusesc.
      O seara buna in continuare!

     2. BYTZA spune

      Cu placere!
      Stai linistit pentru ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
      Succes!

 56. Mihai Balaescu spune

  Stie cineva cum se procedeaza cu cei de la UPC ? In contract scrie ca daca eu il reziliez unilateral atunci va trebui sa platesc contravaloarea lunilor ramase pana la implinirea termenului de 2 ani. S-a mai confruntat cineva cu situatia aceasta ? Multumesc !

  1. BYTZA spune

   Procedura este similara indiferent de operator si probabil ca va trebui sa depui cererea de reziliere tot intr-un punct de prezenta.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 57. Marian spune

  Cu chiu cu vai am scapat si eu de RDS si cred ca sunt cei mai nesimtiti de pe piata.
  Oare cand vor intelege ca ignoranta si nesimtirea de care dau dovada angajatii lor nu fac altceva decat sa le alunge abonatii.
  Aveam de la ei toate serviciile dar am renuntat la tot pentru ca ma saturasem sa stau ca un sclav la coada si sa fiu tratat cu dispret.
  Daca nu as fi dat de articolul vostru sincer nu cred ca as fi izbutit sa merg pana la capat si as vrea tare mult sa va multumesc pentru tot.
  Cu deosebit respect.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita.
   Stai linistit pentru ca RDS nu pune accent pe gradul de satisfactie al clientilor si implicit nici pe calitatea serviciilor oferite.
   Probabil ca vor constientiza la un moment dat faptul ca au „comis-o” grav dar va fi prea tarziu.
   Cu mare placere!

 58. Adrian spune

  Buna seara,
  In primul rand as vrea sa va multumesc nespus pentru informatiile pretioase pe care le oferiti.
  Am reusit sa reziliez pana la urma contractul cu rds dupa ce am urmat procedura pe care dumneavoastra ati prezentat-o.
  Cei de la protectia consumatorului au fost foarte operativi si mi-au dat un raspuns in a 5 zi de cand am depus reclamatia.
  Cu ajutorul lor am scapat de taxa de reziliere pe care ma tot inebuneau astia de la rds ca trebuie sa o achit neaparat.
  Va multumesc inca odata si va apreciez enorm pentru ca ne ajutati neconditionat.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Tin sa te felicit pentru reusita si ma bucur ca te-am putut ajuta prin intermediul acestui articol.
   Cu mare placere!

 59. Stefan Barta spune

  Ai laudat foarte mult Anpceul un institut de stat platit din banii contribuabililor care apare orice in afara drepturilor consumatorilor. Doaa zile am sunat pina au raspuns la numarul 021… din alt judet un besinos cu vocea stinsa care habar nu avea care e menirea institutului la a carui telefon raspunde. Sint foarte multi corupti care ii apare pe hoti stind ca de la contribuabil ia salarul iar de la hoti sil rotunjesc.

  1. BYTZA spune

   Trebuie sa accepti si faptul ca „padure fara uscaturi nu exista” dar marea majoritatea reclamatiilor depuse la ANPC au fost solutionate in mod favorabil.
   Sincer nu inteleg cum crezi ca vei rezolva telefonic speta si iti recomand sa depui reclamatia online accesand acest link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 60. Andrew spune

  Ok, multumesc! Sa vedem ce o sa iasa 😛

  1. BYTZA spune

   Cu placere!

 61. Andrew spune

  Ei au spus ca trebuie sa platesct terminalul intreg cat este pretul lui afisat pe lista, chiar daca am aproape jumate din contract achitat.

  1. BYTZA spune

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece esti nevoit sa achiti doar diferenta pentru terminalul respectiv.
   Din pretul de lista scazi avansul si numarul de rate pe care le-ai achitat pana acum.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.

 62. Andrew spune

  Ma confrunt si eu cu o problea asemanatoare. Am facut contract internet 1000 mb si un telefon pe care platesc 3 euro in plus pe luna. Urmeaza sa plec si nu stiu cand ma voi intoarce, posibil 1 an, posibil 2,3. Le-am cerut daca se poate sa puna o „pauza” ma gandeam ca la cate operatii de toate felurile pot face sa-ti ia bani, rezilieri, supendari anticipate etc., ar fi putut la fel de usor sa ma puna cumva pe pauza :-<. Mi-au spus ca trebuie platit 100 lei taxa plus 490 pretul telefonului ( contractul este pana in octombrie 2017). Apoi vazanu-mi grimasele fetei a spus ca ar mai fi o solutie, sa inchid cablul si orie optiune mai am, sa duc decodorul , etc si sa raman doar cu abonamentul nou facut de internet si telefonie, dar cica tot cam pe'acolo ma ajunge.
  Ce pot sa fac? Exista sansa unui "deal" sa platesc jumate macar …sa le dau tot inapoi, nu am idee.
  Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asadar iti recomand sa reziliezi contractul cat mai curand iar daca doresti sa renunti si la restul serviciilor va trebui sa le returnezi echipamentul pe care il ai in custodie.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 63. Karry spune

  Păi dacă reziliem contractul cu toți operatorii ce ne facem?

 64. Lucian spune

  Aceeasi poveste si la Telekom , dupa ce au modificat contractul de capul lor desi am refuzat telefonic oferta lor am cerut rezilierea contractului.
  Am primit un formular de reziliere a contractului pe care l-am completat si trimis pe email
  Luna urmatoare m-am trezit cu o factura de penalizare de 52 euro pe motiv ca am renuntat inainte de termen la contract totul cu amenintari ca in caz de neplata voi fi notificat biroului de credite.
  Am contestat aceasta suma aducandu-le la cunostinta ca voi informa si ANPC
  Am depus si o sesizare on line la ANPC insotita de factura si solicitarea de reziliere si la 2 saptamani am primit de la Telekom o factura de corectie cu anularea penalizarilor: ,, Tinand cont de politicile pro client dezvoltate de Telekom s-a decis scaderea in mod exceptional a sumei contestate”

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru atitudine si reusita!

 65. cristi spune

  Am un contract trimis prin curier fara data, fara semnatura.Pot sa-l reziliez fara sa platesc diferenta pentru telefon care oricum s-a defectat si au refuzat sa-l repare?

 66. Bogdan spune

  Salut! Am 3 contracte de TV+Internet cu RDS pe numele meu. La 2 din ele, incheiate prin anul 2009 daca-mi amintesc bine, am beneficiat ca si bonus de 2 stick-uri pentru internet mobil, care au stat nefolosite ani buni. Acum am constatat ca unul din stick-uri e de negasit si as dori sa stiu daca acum, dupa 7 ani de zile, ma vor taxa pentru el si cu cat anume? In mod normal, aceste ieftinituri de stick-uri ar trebui sa fie total amortizate in contabilitatea lor si sa nu mai existe valori reziduale de recuperat pentru ele. Cum justifica RDS-ul faptul ca percep o taxa de circa 20 EURO pentru un stick de date, care poate valora atat prin anul 2009, insa acum valoreaza fix nimic, daca-i scadem varsta, uzura, depreciere naturala, serviciu cu viteza total depasita dpdv tehnologic?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Cei de la RDS ofera clientilor echipamentul in custodie, asadar trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost preluat.
   Daca respectivul stick nu mai extista atunci este absolut normal sa achiti contravaloarea acestuia.
   Iti inteleg nemultumirea dar din pacate nu prea ai ce face altceva decat sa iti asumi responsabilitatea.

 67. Valcaneantu spune

  Am incheiat un contract cu rcs-rds La telefonie mobila tip Avantaj .Acest tip de contract ,cuprinde si acordarea unui tel.in mod gratuit.La cca.2 luni de la contractare ,furnizorul a taiat semnalul in loc Comeat,Com Bogda.jud Timis,fara sa fim consultati.Deasemenea sa inrautatit semnalul si in loc de resedinta ,respectivTimisoara str C-tin Brincusi,Din luna Februarie imi tot promit ca se va revenii,dar a ramas pina in prezent fara rezultat.Am hotarit sa declar contractul meu ca fiind fara obiect si trebuie reziliat.Am ajuns de comun acord la reziliere,dar cu plata integrala a ap. telefonic.Din moment ce rezilierea se face din vina lor,de ce trebuie sa platesc eu.In mod normal acest aparat trebuie returnat sau achitat dar in rate , dupa modelul contractului incheiat.Va rog sa apreciati si D_stra acest caz.

  1. BYTZA spune

   Din pacate nu prea aveti ce sa faceti in acest caz si va trebui sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Cei de la Digi Mobil au facut marea gafa de a promite mai mult decat puteau oferi si din pacate doar abonatii au de suferit din aceasta cauza.
   Dar deh…..suntem in Romania iar la astfel de tertipuri apeleaza majoritate operatorilor si profita din plin de naivitatea abonatilor.
   Succes!

   1. Valcaneantu spune

    In final sint de acord, dar numai pentru diferenta ,scazind cele 8 luni care au trecut si numai plata acestei diferente sa fie facuta in rate. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptate.

    1. BYTZA spune

     Bineinteles dar plata va trebui sa o faceti integral deoarece renuntati la serviciile acestora.
     Oricum puteti incerca si o esalonare dar ma indoiesc de faptul ca inestimabilul operator va fi de acord.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 68. Mihai Alex spune

  Salut!
  Am abonament la ei din iunie 2015, pe 24 luni, complet 5, sau ceva de genu. Am primit si un jaf de allview gratis. In conditiile in care mi-au dat telefon, pot sa reziliez contractul?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Mihai Alex spune

    În ce constă ”diferența”? E telefon primit gratis, fără rate…

    1. BYTZA spune

     Te inteleg dar totusi reziliezi contractul inainte de termen.
     Stai linistit ca iti va calcula operatorul diferenta pe care o ai de achitat pt terminalul respectiv.

 69. Szekely cristina spune

  Mi-am prelungit abonamentul la digi mobil de 1 luna am primit telefon gratuit si nu sunt multumita de el deoarece am doar 300 min nationale inclusiv digi ei nu mau informat telefonic ca doar atat am mentionez faptul ca abonamentele sau facut telefonic cu cei de la bucuresti pt ca in reprezentanta nu aveau telefonul si am dat comanda si mi-a venit cu tot cu abonament.pot sa reziliez contractul si daca pot voi plati telefonul ce l-am primit gratuit?

  1. Szekely cristina spune

   Am 5 abonamente la ei dar eu doar 2 vreau sa le reziliez.

  2. BYTZA spune

   Poti rezilia fara probleme contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul receptionat.
   Succes!

 70. canciu iulian spune

  Am SI EU problems cu cei de la rcs-Rds am semnat un contract optim nelinitat Dar Fara da iau telefon Doar cartela SI din ianuarie nu am avut semnal cand aveam cand nu aveam SI nu am Mai folosit abonamentul lam platit pana acuma Degeaba am fost la ei in magazin Sa anunt ca doresc Sa portez numarul in Alta retea deoarece nu sunt multimit nu Mia deschis nici o sesizare gresala mea ca nu am cerut Numarul de reclamatie SI zilele trecute am fost Sa portez numarul in Alta retea SI mau contactat a doua zi cei de la rcs-Rds ca trebuie Sa platesc in jur de 1000 de lei taxele de reziliere si daunele CE pot face in acest caz? Mentionez ca nu mi Sa deschis reclamatie . Multumesc!!!

  1. BYTZA spune

   Iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 71. Niculae Bucur Ion spune

  Cat de mari sunt butoanele din stanga si nu leam vazut abia dupa ce am scris acel comentariu scuze…

  1. BYTZA spune

   Ma bucur ca le-ai descoperit pana la urma si fiind la prima abatere te iert :))

 72. Niculae Bucur Ion spune

  De ce nu pui direct un buton de share pe facebook si alte retele de socializare? sa fie mai usor oamenilor sa dea mai departe…

  1. BYTZA spune

   Sunt disponibile butoanele de share atat pe desktop cat si pe mobil iar modul de utilizare este simplu.
   Cu un simplu click poti da share la articolele dorite.

 73. Dragoș spune

  Salut,
  După cum spuneam pe un post de mai sus, aveam confirmare verbală, am primit si in scris, de la ANPC Suceava, că nu pot rezilia fără taxe…
  De acum aștept clipă când va factura, dacă va factura, să dau lovitura de gratie, semnarea contractelor a fost făcută de alte persoane chiar la ei în pop, cu cereri de portare făcută de pe alte nume din alte județe…
  Succes celor ce vor să intre în război cu ei. Știam că în Suceava au o relație specială cu ANPC-ul vieții… cei bogații au totul de partea lor.
  Era să uit. Am făcut o reclamație si la ancom, nu stiu cum ai dacă mă pot ajuta cumva.
  Mulțumesc.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Destul de ciudat raspunsul celor de la ANPC dar bineinteles ca in orice padure exista si uscaturi.
   Stai linistit ca nici ANCOM nu te va ajuta asa ca marseaza pe falsul semnaturilor din contract.
   Cu placere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 74. Bogdan spune

  Eu am procedat altfel. Am avut contract de telefonie mobila la RDS și am stat în rețea la ei 2 luni, după care fiind foarte nemulțumit de calitatea serviciilor mobile, m-am portat în alta rețea, fara ca sa mai discut ceva in prealabil cu cei de la RDS. A trecut mai bine de jumătate de an și nu mi s-a cerut nici un ban pentru reziliere. Precizez ca am cablu TV și net fix la RDS, iar pe facturile care au venit ulterior nu s-a mai solicitat nimic în plus.

  1. BYTZA spune

   La cat sunt de haotici nu ma mai mira nimic dar stai linistit pt ca nu vei scapa atat de usor.
   Iti for factura si respectiva taxa atunci cand isi vor aduce aminte, asa cum au patit majoritatea abonatilor rebeli.

 75. Dragoș spune

  Salut,
  Nici eu nu am primit răspuns încă de la ANPC. Am depus cererea pe 31.05.2016. Bineînțeles ca neoficial duduia de la RDS, pe care o cunosc de vreo 12 ani, mi-a spus că nu am cum să scap de taxa, însă dacă nu rezolv în nici un fel, scot asul din mâneca… Titularul contractului nu are habar de ce este prevăzut în contract, nu a semnat si nu a fost la ei în magazin… eu am făcut aceste lucruri fără să fiu împuternicit…culmea am făcut și portare de la Orange de pe un abonat din alt oraș… Sper să mă înțeleg cu foștii colegi, să nu se lase cu cercetări disciplinare.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit pt ca vei receptiona in curand raspunsul din partea celor de la ANPC.
   Oricum din cate inteleg este mult mai alambicata speta iar daca au incheiat in acest mod contractul, atunci cu siguranta este nul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 76. Daniel spune

  Buna dimineata ,
  Am urmat si eu aceasta procedura si am despus o solictare la Anpc de pe data de 24 . 05 dar se pare ca la ei decurge altfel timpul ….. Cred ca nu imi mai ramane nimic de facut decat sa platesc taxa de reziliere . Am mai multe servicii de la ei ( internet , tv) de care sunt multumit si daca nu platesc trebuie sa schimb operatorul .
  Asta e Romania ….

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit ca vei receptiona curand raspunsul celor de la ANPC iar in marea majoritate a cazurilor acestia le-au dat castig de cauza abonatilor.
   Dar daca vrei neaparat sa achiti respectiva taxa…..nu ma pot opune 🙂

 77. Laura spune

  Buna seara BYTZA!
  Multumesc pentru raspuns. Cred ca nu am mentionat exact datele contractului.
  Eu (noi) nu avem un abonament pentru telefonie ci, unul exclusiv pentru TV.
  In orice caz, chiar daca nu poti sa ne ajuti ma departe, trebuie sa iti spun ca, esti primul roman din Romania pe care l-am gasit oferind ajutor neconditionat oamenilor „asupriti” de firmele „fara lege”. RESPECT!!!!!
  Naivitatea oamenilor sau prea buni, sau prea necunoscatori in domeniu este abuzata, din pacate, pina la limita.
  M-am hotarit sa postez speta si pe paginile de socializare. Poate reusesc sa rezolv ceva mai mult decit zero! Si sa contribui si eu cit de cit la reglementarea acestor contracte abuzive.
  Inca o data, iti multumesc pentru raspuns si pentru munca pe care o prestezi in ajutorul oamenilor!
  Laura

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Cu mare placere.
   Procedura este aceeasi indiferent de serviciul pe care doresti sa-l reziliezi.
   Asadar fratele tau va trebui sa descarce, cererea de reziliere pusa la dispozitie in acest articol si sa o editeze cu datele corespunzatoare.
   Ulterior va trebui sa o printeze in 2 exemplare si sa o depuna la cel mai apropiat punct de prezenta RDS.
   Daca intampina ostilitate din partea operatorului ar fi ideal sa depuna si o reclamatie la ANPC prin intermediul acestui link.
   Stai linistita ca se va rezolva fara probleme speta termenul legal de maxim 30 de zile.
   Succes!

 78. Laura spune

  Am uitat sa mentionez ca am citit toate comentarile.
  Multumesc foarte mult pentru formularul „tip” de reziliere.
  O sa incerc sa-l folosesc.
  Dar, intre noi, consumatorii bataii de joc a RCS/RDS, acest formular tipizat, ne rezolva problemele? Chiar ne lasam calcati in picioare?
  Cum este posibil ca intr-o tara care se pretinde ca functioneza dupa un sistem democratic!, afiliata la UE!, si lasata de bunul Dumnezeu pe teritoriul Europei si nu al Africii, sa mai existe contracte concepute de de niste minti bolnave ca cele de la RCS/RDS, care nu contin termenii rezilierii?!?!?!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor apeleaza la astfel de tertripuri si profita din plin de naivitatea abonatilor.
   Cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine clauzele abuzive din contracte iar detaliile complete le poti vizualiza aici.
   Cu placere!
   Asteptam detalii.
   Succes!

 79. Laura spune

  Buna seara BYTZA!
  Nici nu sti cit ma bucur ca am reusit sa dau de o parere competenta in legatura cu RCS/RDS.
  Locuiesc in Germania si am un abonament RCS/RDS facut in 2014, de fratele meu care locuieste in Romania. Contractul a fost facut si semnat personal de fratele meu la filiala din Sibiu a RCS/RDS. Eu fiind bolnava de cancer, fratele meu, ca si donator de celule stem, locuieste periodic la noi. Pentru el am si facut contractul.
  Din iulie 2014 si pina acum, timp de doi ani, am reusit sa vedem programele RCS/RDS, adunate zi cu zi, poate 4 luni. Am facut sesizari aproape in fiecare luna. Rezultatul a fost nul. Ori nu raspundeau sesizarilor, ori functiona totul timp de 4-5 zile.
  In Aprilie 2016 am primit o noua carte de credit si ca tot omul, am uitat ca trebuie sa modific si datele pentru plata abonamentului RCD/RDS. Fratele meu a ajuns acasa, in Romania, acum vreo 3 saptamini si a gasit in posta tot felul de scrisori de la RCS/RDS. Printre care si unele de amenintare, cum ca, datorita faptului ca nu a platit abonamentul timp de doua luni (ca, 140 RON), se vor lua masuri radicale! Pardon!?
  Sint pe punctul sa ii dau in judecata si mi-ar place sa te am ca si avocat! Nu stiu ce meserie ai dar, in tema RCS/RDS cred ca ai fi cel mai bun!
  Lasind la o parte glumele, m-am hotarit sa reziliez contractul. Si am inceput sa caut termenii pentru reziliera contractului. Crezi ca am gasit ceva? Bineinteles ca nu. Intreb si eu ca un neamt: exista, conform legilor romanesti, contracte care nu prevad termenii rezilierii?
  Dupa vreo doua ore de citit si ras-citit termenii contractului (scris mic, mic, mic), m-am gindit ca traiesc de prea mult timp in Germania si nu mai reusesc sa inteleg scrisul „mic”. Asa ca, mi-a venit ideea sa ma uit pe pagina de internet a firmei RCS/RDS, doar, doar gasesc acolo vre-un indiciu. Acolo unde platesc si abonamentul! Trebuie sa fie si indicii cum sa reziliezi contractul !
  Pustekuchen!!!! Poti sa faci tot felul de activitati prin care mai platesi niste bani dar, sa reziliezi ceva (contract?) nu se poate.
  M-am gindit sa scriu o scrisoare de reziliere a contractului, sa atasez cartelele , sa-l pun pe fratele meu sa semneze scrisoarea si sa o trimita pe posta. Buna idee, nu?
  Asa ca m-am apucat sa caut adresa postala a firmei RCS/RDS. Si ce crezi ca am gasit?……Exact! Nimic!
  Si asa am dat de tine.
  Si eu ce fac acum? Ai vreo idee ? Pot sa reziliez contractul din Germania, fara sa-l mai pun pe fratele meu pe drumuri de la Medias pina la Sibiu?
  Multam frumos ca m-ai „citit” si ca ai avut rabdare cu mine.
  Laura

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Din pacate cei de la RDS&RCS sunt singurii operatori de telefonie mobila la care nu poti rezilia contractul online.
   Asadar clientii „rebeli” trebuie sa se prezinte cumintei in punctele de prezenta pentru a depune cererile de reziliere.
   Fratele tau poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   In mod normal trebuiau sa fie prezente si cateva clauze de reziliere in respectivul contract, dar la cat de haotici sunt cei de la RDS nu ma mai mira nimic.
   Oricum cert este faptul ca avem dreptul sa reziliem aceste contracte oricand si fara costuri suplimentare.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete iar pana atunci iti doresc insanatosire grabnica.
   Succes!

 80. Alin Selicean spune

  Salutare. Eu nu am nici un fel de probleme cu niciunul din operatori enumarati mai sus (inca) in principal ca am locuit in ultimii 4 ani in afara Romaniei. Ce pot sa spun este ca in multe din tarile UE poti face absolut totul din confortul locuintei: contracte noi (si nu numai pe partea de TV/telefon/internet ci si utilitati – gaz, curent, apa-, sau altele), rezilieri, modificari, etc. Numai in Romania trebuie sa te deplasezi sa dai cu semnatura cu pixu pe o hartie. Nu vad si nu inteleg de ce la noi trebuie sa fie altfel.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din pacate la noi birfocratia este in floare indiferent de domeniu si cu siguranta asa va fi mult timp de acum incolo.
   Noroc ca suntem cetateni europeni si avem drepturi…. :))

 81. Casian spune

  Eu am un contract de 6 luni cu cei de la Telekom. I-am sunat ieri si le-am spus sa ca daca nu-mi rezolva problema cu semnalul nu pot sa continui cu ei. Telefonul meu e pe post de pager.Primesc doar mesaje de la mesageria vocala ca am fost cautat si mai nou reusesc sa initiez un apel din 3-4 incercari.
  La portare am primit „moca” un „Samsung Galaxy Grand Prime”
  Cum ar trebui sa procedez?

  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 82. calin spune

  Am televiziune prin satelit de la DIGI,televiziune prin cablu si internet prin fibra optica de la ei, iar in decembrie 2015 am hotarat sa fac 3 abonamente de telefonie mobila prin portarea a trei numere, 2 de la orange si unu de la vodafone, locuiesc in loc. Varfurile jud. Arad si verific aria de acoperire 3G de la digi iar pe harta respectiva imi apare ACOPERIRE BUNA, am intrebat operatorul la semnarea contractului despre acoperire in localitatea mea si a spus ca este in regula si nu o sa am nici o problema in ceea ce priveste acoperirea 3G, insa dupa 0 luna constat ca semnalul fluctueaza si in unele zone din localitate nu am semnal deloc, inclusiv la locul de munca, fap ce duce la consumul traficului din reteaua de roaming, trafic care imi este limitat, astfel ca eu la data de 15-20 a lunii raman fara internet, internet ce comform contractului trebuia sa fie nelimitat, astfel am facut cateva sesizari la ei, iar dupa o luna de telefoane si insistente din partea mea m-i se comunica ca in urma masuratorilor efectuate de ei in zona locuintei mele intradevar semnalul este slab si instabil, dar sa stau linistit ca vor face tot posibilul pentru imbunatatirea semnalului, dupa alte doua luni m-am adresat protectiei consumatorului carora le-am comunicat in detaliu cele spuse mai sus si solicit rezilierea contractului fara penalitati, iar raspunsul vine ca trebuie sa le platesc 1100 lei contravaloarea telefoanelor oferite de ei.
  Ce mi se pare in neregula este faptul ca si aceste telefoane sunt terminale prin care reusim sa folosim serviciile lor precumANTENA, LNB,RECEIVER,fara aceste terminale serviciul lor este nul, daca le predau intregi si in stare de functionare ca si restul echipamentului de ce trebuie sa le platesc, iar ce ma deranjeaza mai mult este ca pentru perioada in care eu nu beneficiez de serviciul lor conform contractului din vina lipsei de semnal, deci din vina lor, trebuie sa le platesc serviciul complect ca si cand totul ar fi in regula. Concluzia mea este ca ANPC ESTE DE PARTEA CELOR BOGATI.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Este absolut normal sa achiti diferenta pentru terminalele achizitionate, deoarece acestea nu ti-au fost oferite in custodie precum restul echipamentelor de care beneficiezi.
   Nu cred ca te-a obligat nimeni sa iti achizitionezi terminale de la Digi Mobil iar reteau acestora este compatibila cu toate terminalele care dispun de 3G.
   Vestita retea 4G a celor de la Digi Mobil este o gluma proasta, abia ofera acoperire in marile orase.
   Tin sa precizez si faptul ca ANPC a solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor receptionate de la abonati, pe astfel de spete.

 83. Dragoș spune

  Salut.
  Este incredibil ce sa întâmplă în țară asta a noastră…
  Am fost sunat de la Rds si mi s-a comunicat că degeaba am făcut plângere la ANPC, ca va trebui să plătesc taxele, care apar în contract… oficial de la ANPC nu am primit răspuns.
  Între timp am făcut sesizare si la ancom…
  Revin cu update.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit deoarece vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Asteptam detalii.

 84. Dan spune

  Salut,vreau sa renunt la abonamentul telefon fix+mobil rds rcs.Problema e ca am la tel. mobil (unde am abonament Optim 3 incheiat pe 2 ani,din care mai am 1 an de contract) mi-au dat un asa zis smartphone Allview Imperia M in valoare de 374 lei.Telefonul e in stare perfecta,l-am folosit doar sa vad cum e windows pe telefon,in rest nu utilizez mobilul de la rds ci doar fixul.Nu stiu de ce naiba am facut abonamentul,mai am mobil pe Orange si Vodafone deci n-am nevoie.Intrebare:pot rezilia contractual si la fix si la mobil(le dau smartphone inapoi bine-nteles)fara penalizari pentru mobil?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 85. Dragoș spune

  Salut.
  Azi am depus cererea de reziliere la RDS. Nu a fost ușor să-mi dea un nr de înregistrare și ștampila. Au făcut fetele de la Caserie niste calcule de te doare capul…minim 470 Ron am de plătit…
  Am făcut și sesizare la ANPC. Astept răspuns de acum. Zilele astea fac si cererea de portare.
  Mulțumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit ca se va rezolva rapid speta cu ajutorul celor de la ANPC si nu lua in calcul aberatiile emise de catre duduile respective.
   Cu placere!

 86. Dragos spune

  Salut.
  Dacă abonamentul este pe numele sotiei si vreau sa depun eu cererea de reziliere, este posibil? Doar depun cererea fără alte certuri si . Pot rezilia un singur abonament din 3? Sotia si copilul au si ei si nu sunt probleme. La mine, fiind tot timpul pe drumuri sufăr de lipsa de semnal…
  Mulțumesc mult.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Doar titularul abonamentului poate depune cererea de reziliere si poate specifica in aceasta serviciul la care doreste sa renunte.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Dragos spune

    Ok.
    Mă gândeam, indiferent de forma rezilierii, portare sau cerere, taxa este tot abuzivă, nu?
    Mulțumesc.

    1. BYTZA spune

     Bineinteles!

 87. Ionut Virfeanu spune

  Salut.
  De curand am facut un abonament la una dintre companiile de telefonie mobila. Am primit si un telefon pentru care am achitat o suma de 120 de lei din pretul lui de 800.
  Intrebarea mea este: exista vreun termen de denuntare a contractului asa cum se intampla in cazul imprumuturilor bancare unde poti returna banii in primele 30 de zile de la obtinerea creditului , fara niciun cost?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Daca abonamentul a fost incheiat online poti denunta unilateral contractul in termen de 14 zile.

 88. Marius spune

  Buna ziua,

  Am incheiat un contract de telefonie mobila cu RDS (Optim Nelimitat) in decembrie 2015, fara achizitie de telefon, pe 12 luni (au vrut sa-mi ofere niste reduceri daca inchei pe 24 de luni dar am refuzat). Acum vreau sa renunt la abonament. Am fost la sediul lor si nu au vrut sa-mi primeasca cererea de reziliere si sa-mi dea nr de inregistrare. Mi-au spus ca sa vin in alta zi la alt ghiseu unde se depune o cerere tip la Director. De asemeni mi-au spus ca rezilierea o sa ma coste 300 RON, adica cam dublu decat abonamentul ramas, pt ca as fi avut promotii la net mobil si alte chestii. Sunt cu abonamentul la zi. Cum sa procedez in continuare ? Pp ca nu trebuie sa semnez acea cerere tip.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta, in speranta ca vei intalni personal ceva mai scolit.
   Refuza categoric sa semnezi cererile „tip” pe care operatorul le pune la dispozitie.
   Ar fi bine sa depui si o reclamatie la ANPC accesand acest link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Marius spune

    Multumesc pt raspuns.

    As dori sa stiu, daca tot nu reusesc sa obtin inregistrarea cererii de reziliere la ei, ar ajuta sa trimit sub forma de scrisoare recomandata ? Pot depune plangere la ANPC ca nu vor sa-mi primeasca cererea in forma actuala si ma obliga sa semnez ceva tipizat ce contine clauze abuzive ?

    De asemeni, am vazut ca in contractul semnat in dec 2015 au incadrat ca justa despagubire 50 RON activare acces retea si 250 RON acces la internet mobil, bineinteles ambele taxe la promotie 100% discount, dar daca tre sa platesc aceste promotii ca justa despagubire. Aceste taxe pot face obiectul justei despagubiri ? Sau justa despagubire se refera la dispozitive gen telefon / tableta subventionate ?Mentionez ca nu am luat nimic de la ei inafara de SIM si nu am vrut sa semnez pe 2 ani pt a beneficia de discount de 50% la abonament pt lunile 1, 2, 3, respectiv 22, 23, 24. Preturile erau cele care erau la momentul respectiv si mi-au dat abonamentul la 5 EUR in loc de 6 EUR cat ziceau ei ca ar fi oferta normala, pt ca eram si abonat internet fix. Pot include diferenta de 1 EUR ca justa despagubire ?

    1. BYTZA spune

     Cu placere!
     Stai linistit ca vei reusi sa depui cererea de reziliere pana la urma intr-un punct de prezenta.
     Poti trimite si prin curier solictarea dar nu iti recomand.
     Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Succes!

 89. Marius spune

  Buna ziua,

  Am un abonament RDS Mobil Optim Nelimitat incheiat in dec 2015 pe 1 an de zile, fara achizitie telefon sau alta promotie de reducere abonament. Acum doresc sa-l reziliez. Am printat cererea de reziliere de pe acest topic in dublu exemplar si am fost la un sediu RDS la contracte. Nu au vrut sa-mi inregistreze cererea, mi-au spus ca trebuie sa achit 300 RON pt aberatii gen folosire internet si alte clauze (internetul era inclus in abonament, nu stiu la ce se refera). Deci 300 RON, adica dublu decat abonamentul pana la sfarsitul contractului. Le-am cerut sa-mi inregistreze cererea ca sa pot depune plangere la ANPC pt clauze abuzive. M-au chemat la alt ghiseu luni unde sa depun o cerere tip de la ei catre director. Cum ar trebui sa procedez ? Completez cererea lor tip sau raman la cererea de pe acest topic ?

  Alta intrebare ar fi, cand sa ma portez la alt operator ? Dupa ce mi se aproba rezilierea la RDS ?

  O sa am de furca si cu cei de la Telekom saptamana viitoare. Nu vor sa rezilieze contractul parintilor mei decat daca achita 700 RON. O sa urmez pasii din articolul cu Telekom, sper sa se rezolve.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta, in speranta ca vei da de personal ceva mai scolit.
   Refuza categoric sa semnezi cererile „tip” pe care operatorul le pune la dispozitie.
   Dupa ce reusesti sa depui cererea de reziliere poti realiza si portarea ca sa fi sigur ca nu ramai fara numarul respectiv.
   Cu Telekom va fi ceva mai simplu deoarece toate demersurile le poti efectua online si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 90. doru spune

  Aproape o luna dupa plangerea catre ANPC catre RCS RDS pt suma luata abuziv in contract pe router fibra si decodor in val de 240,92 bani au sunat de la RCS RDS sa-mi restituie acei bani, mentionez ca de 5 luni in contact direct(plangeri scrise si telefonice repetate) cu RCS RDS nu m-au bagat in seama.Aveti mare grija la factura analizati cu atentie pt ca nesimtirea lor nu are limite.Am renuntat la tot ce aveam contract cu ei.
  Multumesc pt indrumare si toate cele bune !

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!

 91. costica spune

  Cei de la telekom inseala
  nu vor
  fura clientii

 92. Adrian spune

  Bună ziua, stimate domn, autor al celor scrise!

  Rog, în măsura în care cunoști, și ai amabilitate să-mi răspunzi clar:
  1. La Vodafone îmi expiră un abonament pe data de o5.05.2016. Îl pot orta la un alt operator în această lună, sau următoarea, și cu ce costuri?
  2. Cu operatorul RCS&RDS am încheiat un act adițional, pe o perioadă contractuală de 2 ani, de telefonie mobilă, două abonamente și două telefoane gratuite. Când pot rezilia contractul și cu ce costuri?
  Mulțumesc!
  O zi bună!

  1. BYTZA spune

   Bună ziua, stimate domn, cititor al celor scrise! :))
   1. Poti realiza portarea oricand fara costuri suplimentare din moment ce contractul ti-a expirat la inceputul acestei luni.
   2. Poti rezilia contractul cand doresti dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalele receptionate.
   Cu placere!

 93. Daniel spune

  Buna ziua ,

  Dupa nenumarate zile fara semnal am decis sa reziliez contractul de telefonie mobila de la RDS …. si am facut o cerere de portare direct la alt operator . Dupa o saptamana am fost portat .
  Astazi cand am achitat celelalte servicii rds am fost anuntat ca va trebui sa achit o taxa de reziliere si telefonul mobi,primit cadou .
  Trebuie achitat telefonu sau doar predat ?

  Multumesc anticipat

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizezi portarea.
   Bineinteles ca vei fi nevoit sa achiti contravaloarea terminalului receptionat din moment ce ai reziliat contractul inainte de termen.
   Succes!

 94. Nicoleta spune

  Eu si sotul am incheiat abonamente de telefonie in mai anul trecut, portandu-ne din alta retea..la nici 2 zile dupa realizarea portarii am realizat ca nu avem semnal nici la serviciu dar nici la adresa de domiciliu, asa ca am mers direct la sediul lor si am cerut rezilierea contractelor din motive tehnice. Bineinteles ca am facut si noi cererea cu pricina, nu am semnat-o pe a lor, am specificat in cerere ca nu platim taxe de deconectare si am asteptat… intre timp noi ne am cumparat cartele pre pay in reteaua din care ne portasem (vodafone) si am asteptat decizia lor… dupa o groaza de conversatii de lamurire cu ei, abia in iulie ne-a sunat cineva de la bucuresti si a spus ca rezilierea a fost aprobata pt ca intr-adevar nu este semnal si nu pot face imbunatari si asa ca putem sa ne portam numerele in alta retea. Zis si facut, bucurie mare, doar ca numarul sotului s-a portat intr-o saptamana, asta fiind undeva la inceputul lui august, nr meu s-a portat abia in septembrie din cauza ca celor de la vodafone le dadea conflict de date, pt ca sistemul nu a vazut numarul meu mutat din retea pana la data portarii(adica perioada cat am fost in rds)…
  In ianuarie 2016 primim telefon si mail ca avem de plata 400lei pt parasirea retelei inainte de data contractiala.. am simtit ca innebunim..am cautat iar cererea initiala, am vb iar la bucuresti, am realizat o noua cerere in care am scris tot ce am povestit aici.. si iar am asteptat…. la inceputul lui aprilie ne suna o duduie, si ne spune ca a fost o greseala si nu avem nimic de plata…. ok… gandeam deja ca s-a lamurit problema… acum saptamana trecuta primesc 2 plicuri cu facturi emise pe 1mai… intr-una suma -389 lei si intr-una suma de +400 lei… ambele emise pe 1 mai, dar cu un curs euro diferit….
  Acum sincer eu nu mai inteleg nimic….. chiar am nevoie de un credit la banca si o sa merg saptamana asta. Daca apar ca rau platnic cred ca o sa o iau razna….
  Concluzia? Rds rcs e cea mai mare greseala, cu cea mai mare bataie de cap…hora pe care nu vrei sa o joci…deci pastreaza toate cererile inca un an ca nu se stie niciodata…

  1. BYTZA spune

   La cat sunt de haotici cei la RDS este posibil ca sa va fi inregistrat in biroul de credit, pentru un debit inventat.

 95. vali spune

  Am achizitionat un terminal de la RDS în rate și l-am terminat de plătit în martie 2016,cu abonament de 5 euro ; am vrut să închid(reziliez) abonamentul și mi-au zis că nu se poate că e pe 2 ani. Pot să închid acest abonament?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 96. Leonard spune

  As dori sfatul dvs. Eu am abonamentul telefonie mobila facut pe adresa parintiilor intre timp am schimbat domiciliu inclusiv buletinul . La noua adresa nu am semnal,am facut sezisare au venit au masurat ,mi-au dat fara acoperire , extindere retea 12 luni ,de reziliat nu vor zic ca abonamentu este facut pe vechea adresa unde este semnal.mentionez ca am telefon dat de la ei si imi cer taxa pretul de lista al telefonului ,am incercat sa il returnz dar nu se poate , am facut si sezisare la opc si acolo mi-au dat de inteles ca nu prea au ce face , vreun sfat ceva chair asa ma pun sa platesc degeaba abonamentul care nu merge, daca nu era vb de nr de tel nu ii mai plateam dar am nevoie in interes de serviciu .

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ulterior te poti porta in orice retea doresti.
   Succes!

 97. adi spune

  Salut. Am incercat si eu sa reziliez contractul cu RDS RCS, dar supriza , cica nu se poate. Iar cea ce a fost socant e ca si persoanalul de la Protectia Consumatorului mi-au zis ca nu pot face nimic sa reziliez contractul. Tin sa precizez ca sunt un client care lunar avea facturi de 170-200 de lei . Ciudat.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 98. lili spune

  si eu doresc sa fc rezilierea contractului cu rds si am fost intr-un punct de lucru de al lor si mi-au spus ca nu poate fc rezilierea fara sa platesc nu stiu ce taxe.nu mi-au acceptat cererea de reziliere.nu mai folosesc acum rds si am ales sa nu mai platesc facturile.am fc reclamatie la protectia consumatorului dar nu am primit nici un rasp pana acum si sunt vreo 2luni de cand am fc reclamatia.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta in speranta ca personalul prezent acolo va fi mai scolit.
   Vei fi nevoita sa achiti si debitul restant, inclusiv cele 30 de zile care se scurg momentul in care ai depus cererea de reziliere.
   Ai depus reclamatia la ANPC online?

 99. Stefan spune

  Buna seara ! Felicitari ptr.postarea acestui material de care sunt convins ca vor avea nevoie foarte multi .Solicit si eu un raspuns deoarece intampin aceiasi problema , doresc rezilierea contractelor cu RDS&RCS ( am 2 ,deci 2 receiver-e cu 2 cartele ) deoarece sunt din 2010 si aici in strainatate unde locuiesc eu nu i-mi asigura o receptie optima .La schimbari climatice ,care in ultimul timp sunt tot mai frecvente , calitatea semnalului este zero . La solicitarea de reziliere facuta de fratele meu din Romania in numele meu , a primit un refuz categoric justificand prezenta mea obligatorie . Avand in vedere ca voi dispune de un timp limitat ptr.rezolvarea problemei la sediul institutiei amintite ,doresc sa stiu exact cu ce trebuie sa ma prezint . Este suficient cererea prezentata aici,cele 2 receiver-e si cele 2 cartele ? Multumesc !

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti multumim pentru aprecieri.
   Va trebui sa urmezi intocmai procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme.
   Intr-adevar in era tehnologiei doar la RDS&RCS mai este inca nevoie ca titularul sa se prezinte fizic intr-un punct de prezenta, pentru rezilierea/modificarea unui contract.
   Daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 100. Asztalos Carol spune

  Interesant articol. Eu am reziliat contractul la tel.. fix in doar trei minute fara cerere fara certuri doar cu o solitare verbala.

  1. BYTZA spune

   Ma indoiesc de faptul ca s-a intamplat acest lucru, din moment ce majoritatea abonatilor au fost nevoiti sa se prezinte in punctele de prezenta pentru a rezilia contractele.

 101. Ana spune

  1.Cand ai semnat contractul, probabil ai semnat pe 2 ani.
  Nu inteleg de ce te miri ca trebuie sa platesti niste taxe de reziliere.
  2. La care companie poti rezilia un contract prin telefon? La niciunul.
  Logic ca trebuie sa depui personal cerere de reziliere , semnata. Asa poate sa sune mos Nicolae sa rezilieze in locul tau.
  3. Operatorii RCS -RDS au reguli stricte de comunicare. Nu au voie sa foloseasca cuvantul „NU ” asa concret , mai mult ca sigur ca s-a exprimat altfel.
  4. De ce stau oamenii la rand 45 de minute? Pt. ca unii clienti pun niste intrebari stupide si tin randul. Crezi ca operatorul vrea sa se ocupe de fiecare client mai mult de 10 minute? Cu siguranta nu.

  1. BYTZA spune

   1. Inainte sa aberezi informeaza-te. Contractul a fost semnat pe 12 luni deoarece nu am dorit achizitionarea unui terminal;
   2. Ceilalti operatori existenti pe piata permit rezilierea contractelor online, din confortul propriei locuinte;
   3. Agentii prezenti in punctele de prezenta RDS sunt vraiste si asa vor ramane pana cand compania nu va investi serios in scolarizarea acestora;
   4. Cozile infernale din punctele de prezenta se realizeaza din pricina lipsei de personal capabil sa rezolve cat mai operativ spetele clientilor.
   Te asigur de faptul ca o astfel de atitudinea nu isi are locul intr-o astfel de activitate!

 102. Dobre Stefan spune

  Buna ziua! Am o problema cu rezilierea contractului Digi Mobil. Am incercat sa urmez pasii propusi de tine, insa m-am izbit de un refuz categoric al domnitei de la punctul de reprezentanta al operatorului, spunand ca nu imi poate relizia contractul decat in urma platii unei sume de 300 ron, aceasta fiind plata pentru activarea retelei.
  Mi s-a spus de asemenea ca nu este taxa de reziliere, ci ca eu am fost scutit de plata acesteia ca si „bonus” la semnarea contractului, iar acum sunt obligat sa o platesc. Ce pot face ? Ce motive intemeiate le sunt de ajuns lor astfel incat sa pot iesi de sub contract ?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa faci demersurile intr-un alt punct de prezenta si sa ai cererea de reziliere redactata deja.
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel depunerea cererii de reziliere, asadar nu iti face griji inutile pe aceasta tema.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

  2. Andreea spune

   Dacă ești din Pitești te pot ajuta eu .

   1. STEFAN DOBRE spune

    Sunt din Ramnicu Valcea. Multumesc oricum!

 103. Doru spune

  Buna !

  Am incheiat la duduia abomanent internet 50 lei +tv 29 lei platind mereu fara sa vad facturile am descoperit ca sunt taxat cu 3 lei pt chirie router (internetul nefunctionand fara el deoarece este terminal pt fibra optica) 8 lei pt primul echipament tv care trebuia gratis si 3 lei pt al 2-ea echipament care trebuia taxat pe bune. Conform celor discutate cu d-na care mi-a incheiat contractul 3 lei router si 8 lei primul echipament sunt luati abuziv fara sa fiu instiintat timp de 2 ani. Am descoperit am facut cerere de restituire din ianuarie, au recunoascut verbal greseala de „soft” si au zis sa inchei un nou contract cu ei. Am refuzat si am spus ca vreau banii pe 2 ani respectiv 11 lei x24 luni. De 4 luni astept si nimic, intre timp am reziliat si contractul cu ei

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Era ideal sa depui o reclamatie la ANPC si ai fi ramas surprins de operativitatea de care ar fi dat dovada operatorul in rezolvarea spetei cu pricina.

 104. Adi spune

  Ziua buna, tuturor. Am citit cateva comentări si articolul de pe blog. Bytza, felicitări pentru modul in care ai abordat problema.Gândind din alta perspectiva fiecare companie dorește câștig si puțin pun accent pe experienta clientului, greșit. Nu lucrez in domeniu Telekom, dar unele clauze mi se par cu un scop acolo. De exemplu: primești un telefon subvențional din partea companiei x la fidelizare. Nu este o noutate ca după expirarea perioadei contractuale te suna băieții sibte ofertează si dau in tine xu oferte. Am primit la prelungire de abn un Iphone 5s la un abn de 10 euro, prelungit pe 2 ani. Acum daca reziliez nu am semnal, sau un motiv plauzibil care poate fi dovedit mi se pare normal sa nu fiu constrâns de clauze, dar sa se calculeze lunile rămase pentru telefon. Reziliem contractul, dar daca predau terminal nici eu nu il mai pot folosi. Iar de aici e vorba de pierderile firmei, etc. Gen ne cumpăram o mașină in rate, dar după un 1 an o băgam in service si suntem nemulțumiți, nu o sa se schimbe nimeni mașină, rata curge,etc. Va doresc sărbători fericite!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti multumesc pentru aprecieri dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o grava eroare.
   Este absolut normal ca abonatii sa achite diferenta pentru terminalele achizitionate din moment ce isi reziliaza contractele inainte de termen.
   Si in exemplul dat de tine, nu te impiedica nimeni sa achiti renunti la leasing atata timp cat achiti diferenta pentru automobilul achizitionat.

 105. Alex g spune

  Chiar acum an incercat sa-mi reziliez contractul la ei si m-au bombardat cu taxe de reziliere incat am ajuns undeva la 900 de lei de plata si nu mi-au acceptat nici cererea. Au zis sa pun pe altcineva sa plateasca ca in contract e stipulata chestia cu plata. Nu pot ajunge la o intelegere cu ei decat daca au acei bani. Daca nu mai platesc deloc ce se intampla?

  1. Claudiu spune

   Si eu sunt in aceeasi speta si am fost si am depus o plangere la ANPC si astept raspuns….

   1. BYTZA spune

    Asteptam detalii!

 106. Aurel Impuscatu spune

  Am contract pana in oct. 2016 cu rcs&rds la tel fix, doua mobil optim nelimitat, internet si televiziune prin cablu si digi net pe tableta…tel. le-am achitat dupa un an, mai am de achitat diferenta pana in oct la tableta…intrebarea mea: ma vor obliga sa mai achit si alte sume in afara de diferenta la tableta???
  Motiv as avea…da la 5 februarie nu mai putem vorbi in Italia decat pe: vodafone Italia, Digi Italia si Telecom Italia, gratuit…eu sun pe cineva de mult timp in vodafone Italia, chiar pot demonstra ca daca persoana nu-mi raspunde, automat imi intra robotul vodafone…cei de la rds nu vor sa recunoasca spunandu-mi ca nr. este portat in Wind din oct. 2010, eu nu cred ca sistemul lor functioneaza corect deoarece persoana pe care o sun mi-a zis clar ca a achizitiont cartela de la vodafone Italia si m-am trezit cu factura dubla pe care trebuie s-o achit pe 30 aprilie?!?!…si al doilea motiv este ca vreau sa plec din tara!
  Multumesc anticipat!
  Aurel.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere.
   Succes!

 107. Alex g spune

  Daca eu am alt domiciliu decat in buletin, si cei de la RDS mi-au facut abonamentul pe adresa asta la care stau, in cerere o sa pun domiciliul asta sau cel din buletin? Si pot renunta la toate serviciile lor sau doar la unul din ele? Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Poti specifica acest aspect in cererea de reziliere dar oricum te vor identifica in baza CNP-ului.
   Sigur ca poti renunta la toate serviciile acestora iar procedura este aceeasi indiferent de serviciile pe care le ai active.
   Succes!

 108. Mihai spune

  Buna,

  Am citit articolul cu drag, doar,ca am patit ceva de genul acum 2 ani vroiam sa renunt la 2 servicii de la RDS ( precizez ca aveam 3 servici telefonie fixa/ internet/ televiziune )
  Am ramas doar cu televiziune de la ei si cel putin au fost foarte „fair” nu am platit nici o taxa in plus doar partea de abonament pentru cele 2 servicii
  Toti jucatorii astia mari de pe piata cum ar fi / rds/upc/vodafone/orange/telekom ideea lor de baza e sa te tina la ei cu orice pret

  ps. toti is o apa si un pamant 🙂

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Intr-adevar atitudinea acestora lasa de dorit.

 109. Aurel Impuscatu spune

  Buna, ma numesc Aurel si doresc sa renunt imediat la toate serviciile digi…adica, ab. tv,internet fix, doua ab. digi mobil nelimitat, unul digi tel fix si digi net mobil de pe tableta…cum formulez cererea tip la final…pot scrie doar atat : solicit rezilierea acestui contract sau trebuie sa trec toate serviciile in parte…multumesc anticipat!

  1. BYTZA spune

   Salut Aurel,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Descarca modelul de cerere pus la dispozitie si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii.
   [email protected]

 110. Ionut spune

  In data de 30.09.2014 am cumparat de la digi un telefon lenovo in valoare de 1400 lei.Pe data de 10.03.2016 telefonul s-a stricat, am mers cu el la Depanero, acestia mi-au dat o
  negatie de service, adica telefonul nu mai poate fi reparat, rugand furnizorul, adica rds, sa-mi inlocuiasca telefonul sau sa-mi restituie banii.
  Pe data de 17,03,2016 am fost la rds cu negatia respectiva , facand ,,n ,, cereri si copii si iar cereri pt a-mi restitui banii.
  Cei de la punctul de lucru unde am depus cererile au zis ca dureaza cateva zile.
  Azi suntem in 20,04,2016 si nu am primit niciun ban.
  I-am sunat de foarte multe ori si nu am rezolvat nimic,spunand acelasi lucru ca urmeaza sa fiu contactat de un reprezentant rds in CEL MAI SCURT TIMP.
  Mi-au cerut chiar si bonurile care adeveresc ca am platit telefonul( din 30,09,2014)
  Feriti-va de ei ca nu stiu decat sa-si bata joc de clientii lor, mentionez ca sunt abonat la ei de peste 10 ani, televiziune, internet, 2 abonamente mobile,telefonie fixa si antena satelit.

  1. BYTZA spune

   Ar fi fost ideal sa depui si o reclamatie la ANPC ca sa-i mai impulsionezi putin.
   Intr-adevar nesimtirea acestui operator atinge cote alarmante.

 111. Tugui Marian spune

  Oricum, daca primesc somatia, sigur o sa trec pe la OPC….. sa le cer si lor parerea.

  1. BYTZA spune

   Bineinteles ca asta este atitudinea corecta pe care sper sa o adopte cat mai multi abonati!

 112. Andrei spune

  Eu mai am abonament la orange pana in septembrie(atunci se fac doi ani).Pot sa imi reziliez contractul cu ei chiar daca mi-am luat telefon la oferta?…am fost la ei si mi-au zis ca trebuie sa respect perioada contractuala.

  1. BYTZA spune

   Poti rezilia oricand contractul fara probleme dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 113. Tugui Marian spune

  Eu am facut o portare de la Digi la Vodafone, in timpul perioadei contractuale… mai aveam sase luni de contract cu Digi. Am fost contactat de cei de la Digi si m-au intrebat de ce am facut portarea. Le-am spus ca datorita calitatii jalnice a semnalului de telefonie mobila si internet mobil. Intram in Kaufland Tulcea si nu puteam sa apelez pe nimeni. Semnalul era foarte slab si nici nu disparea de tot pentru a intra roaming-ul national (au contract cu Vodafone). Atunci mi s-a adus la cunostinta ca voi fi nevoit sa platesc o taxa in valoare de cca. 500 lei. Foarte revoltat, m-am deplasat la un centru Digi pentru explicatii si mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa de conectare de 300 lei (ma intreb ce activitati extenuante au efectuat ca sa ma conecteze la reteaua lor de telefonie de valoreaza atat de mult) plus o diferenta de vreo 180 lei diferenta pentru nu stiu ce reducere la abonament de la inceputul contractului pana in prezent. Le-am spus ca, conform legii, singura mea obligatie este sa platesc abonamentul pentru lunile ramase pana la terminarea contractului. Nu au fost de acord cu mine si a ramas sa imi trimita factura cu acea suma de despagubiri de vreo 480 lei. Adevarul e ca am primit factura de la ei pentru un alt numar cu care am ramas la ei, dar acea taxa vad ca nu au cerut-o. Sa inteleg ca m-au iertat si am scapat de ea sau o sa imi vina pe o alta factura?

  1. BYTZA spune

   Este posibil sa fi un abonat mai norocos si la cat de haotici sunt cei de la RDS probabil ca au omis sa iti factureze suma respectiva.
   Dar nu ar fi exclus ca pe viitor sa te trezesti cu o somatie de plata.

  2. Razvan spune

   N-ar fi rau sa le soliciti sa iti dea in scris un raspuns din care sa reiasa ca pentru numarul x nu mai ai nici un fel de debite restante.

 114. Aura spune

  va rog sa fiti atent pe mail .desi m-am portat in alta retea dupa o luna de digi in luna Ianuarie , si am primit mesaj ca pot renunta la contract fara despagubiri deoarece nu mai au contract cu reteaua WIND din Iitalia in luna Aprilie am primit factura de penalitate pentru renuntare unulaterala la contract in val de 335 lei.Dupa mai multe telefoane si adresa la opc , am reusit sa mi se emita factura pe minus pentru suma respectiva .Acum astept factura acsa sau tb sa merg la un centru rds
  Mesajul digi suna asa :”Din 05.02.2016 minutele incluse sau nelimitate pentru apelarea principalelor destinatii fixe si mobile din Italia sunt disponibile numai pentru retelele Telecom Italia, Fastweb, TeleTu in cazul destinatiilor fixe, respectiv retelele Telecom Italia, Digi Mobil Italia, Vodafone Italia in cazul destinatiilor mobile. In cazul in care oferta noastra nu va satisface nevoia specifica de comunicare pentru Italia, aveti posibilitatea sa renuntati la serviciul Digi Mobil in 30 de zile, fara despagubiri. Echipa Digi”

 115. Misha spune

  Dragut….foarte dragut. No bine…pai sfat: am prepay de vreo 12 ani, same one, terminal performat pt net si toate cele; din care gasesti pe toate strazile..ieftin dom`le. Am la Orange un fel de abonament prepay, si o singura obligatie contractuala sa platesc ce am convenit 2Gb net , min/sms nelim, si internationale vreo cateva sute si ma costa vreo 40 de lei/luna… M-au sunat cei de la Orange de vreo enspe ori sa imi ofere terminale diferite(care mai aveau un pic si incepeau sa imi si gateasca) si internet si minute si mama lor doar sa semnez un abonament ca tot omu` si io ambitios ….nimic…Am si consum extra(in roaming). Sensul a ceea ce am scris mai sus este: nu va lasa-ti incantati de un terminal, oricum la anu` e invechit si apare ala care face si clatite. Am lucrat 2 ani in telecom si stiu ce sta la baza unui abonament. Ii inteleg, ei trebuie sa faca profit pentru fiecare produs(abonament), sunt statistici si trageturi care trebuiesc atinse.
  Laudabila si de folos initiativa lui Bytza de a share-ui metodele de a scapa de abuzurile lor. Dar nu inteleg optiunea de a te porta la un alt operator in conditii mai mult sau mai putin asemanatoare.
  therefore….prepay…

  1. BYTZA spune

   Este optiunea fiecarui abonat sa faca ce isi doreste cu numarul pe care il detine, dupa ce isi reziliaza contractul.

 116. Andreea spune

  Eu am un abonamet de internet la RDS pentru persoane juridice pentru un PFA din ianuarie 2016 nu mai desfasuram activitate pe acest PFA, as vrea sa stiu daca procedura de mai sus de reziliere este valabila si in cazul contractelor cu persoane juridice (PFA in acest caz). Va multumesc.

  1. BYTZA spune

   Procedura este valabila si in cazul dvs dar daca veti intampina ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvati speta in instanta.
   Cu placere!

 117. Adrian spune

  Am depus plangere la ANPC si mi-au spus ca trebuie sa platesc taxa de reziliere. Asa ca acum am facut contestatie la aceasta decizie. NU va bazati pe ANPC prea mult.

  1. BYTZA spune

   Tin sa precizez faptul ca majotitatea abonatilor care au depus reclamatii la ANPC au primit castig de cauza.
   Acum depinde atat de modul in care formulezi reclamatia cat si de documentele documentele justificative care sustin afirmatiile facute.

 118. alex spune

  doresc sa fac si eu o reziliere la Vodafone. mentionez ca abonamentul este in curs si ca mai am aproximativ pana in 2017 iunie. se poate rezilia contractul fara sa platesc alte taxe decat pe acea luna in curs sau urmatoarea? vreau sa scap de ei pentru ca nu sunt multumit de oferte le lor si de serviciile pe care le ofera. imi puteti lasa un mail sa discut cu dumneavoastra mai pe larg si sa ma indrumati in acest sens. va sunt recunoscator anticipat daca ma ajutati sa rezolv acesata problema. multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Ma poti contacta pe urmatoarea adresa de mail [email protected].
   Succes!

 119. gheoghe b spune

  B gheorge
  Salut
  Am intampinat si eu o problema cu cei de rcs rds.
  In luna decembrie s a prezentat la usa o duduie care cu vrajeala necesara a reusit sa beneficieze de naivitarea sotiei. am un abonament de telef pe numele meu si i a spus ca daca doreste sa ii dea alt telefon gratis. A pus botul si a semnat un act aditional pe numele meu cu promisiune ca ii va aduce telef zilele viitoare . Nu a mai venit . Cand am constat pe factura ca defapt semnase un alt abonament pe 2 ani. Am facut sesizare telefonica la ei la care am primit raspuns dupa zeci de telefoane dupa aprox 70 zile . Cu versiunea v am sunat acum 20 zile dar nu a ti raspyns.
  In tot acest timp am platit restul serviciiilor de pe factura-tv plus ab telefonic vechi.
  Cu toate acestea mi a fost bloc tot serviciul telefonic
  Raspunsul lor a fost ca din pc lor de vedere e legal si eu contest acel act aditional eu sa le demostrez ca nu este semnatura mea ca ei nu au acel serviciu de comparare a semnaturilor
  Azi am primit somatia de plata a sumelor datorate in 10 zile altfel voi fi dat in judecata pentru recuperarea sumei
  Nu am activat abonamentyl nu am ridicat telefonul trecut in actul aditiobal
  Am facut sesizare la anpc dar inca astept raspuns lor
  Ce ar trebui sa fac
  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Asteapta raspunsul celor de la ANPC iar dupa receptionarea acestuia va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 120. veazye spune

  e chiar simpla treaba. legea prevede semnatura olograf pentru a incheia un acord. in ceea ce priveste incheierea contractului pentru un serviciu, tu ai semnat pentru el si pentru faptul ca ei pot sa faca modificari. pentru rezilierea acestuia s-au stabilit taxe (litigiu pentru ca ti s-a acordat atentie). in principiu nu e nimic gratis, nici consultanta etc. daca crezi ca vre-o parte din contract nu s-a respectat si ti-a provocat un litigiu, atungi te poti adresa tribunalului arbitrar. incheierea contractului se face cu responsabilitate. contract de munca, contract de ce vrei tu….

  1. BYTZA spune

   Atunci cum iti explici faptul ca la restul operatorilor poti rezilia fara probleme contractul online, din confortul propriei locuinte?
   Sa intelgem ca toti incalca legea si numai RDS o respecta?
   Fiind un contract incheiat pe persoana fizica, reclamatia la ANPC reprezinta cea mai simpla varianta de solutionare a spetei.
   Ca sa nu mai vorbim de abuzul creat atunci cand schimbi de capul tau regulile in timpul jocului!

 121. Meda spune

  Uie ce a patit o femeie de 96 ani
  Reclamație
  Către dl. director al RCS
  Subsemnata, Banciu Maria, domiciliata în……………., datorită faptului ca nu am primit răspuns nici la prima reclamație din data de 23.10.2015, nici la cea de-a doua cu nr. 2434253025 din data 14.12.2015, cu privire la recuperarea sumei reprezentând taxele de abonament pentru serviciul tv instalat abuziv în luna august (pe care le-am plătit pentru a nu se suspenda și serviciul de internet), odată cu serviciul de internet comandat, solicit în mod insistent un răspuns scris privind modul de soluționare al acesteia, pentru a știi cum să acționez în continuare.
  Doresc sa va aduc la cunoștință, faptul ca la sfârșitul perioadei de 30 de zile(de la prima sesizare), timp în care am așteptat un răspuns, si cca 2 saptamani de la a doua sesizare.
  Pentru a mă lămuri ce se întâmplă, am fost la 3 sedii RCS din Constanta cel de la Far, cel după str. Stefan cel Mare, si cel de la Boema. Am înțeles că s-a desființat serviciul tv, pe care nu l-am solicitat, pentru ca aveam deja acest serviciu. Am înțeles ca greșeala s-a produs datorita faptului ca CNP-ul meu era înregistrat eronat în baza dvs de date. Nu am înțeles cum a fost posibil sa fiu taxata pentru acest serviciu, cu atât mai mult cu cât, tehnicianul RDS, care a adus echipamentul de internet nu a realizat nicio lucrare pentru instalarea serviciului de televiziune. Daca ar fi intenționat aceasta si-ar fi dat seama ca nu era necesar. Am oferit o copie după procesul verbal care atesta ca la aceasta adresa s-a instalat doar serviciul de internet.
  Cu toate acestea, în 07.01.2016 am primit un mesaj de atenționare pentru suspendarea serviciului care era desființat (pentru ca în luna decembrie mi s-a spus sa nu mai plătesc abonamentul tv)?!!!
  Locuiesc singură, nu am în toata casa decât un singur televizor si nu am avut vreo dată mai mult de un televizor. Acest internet îmi folosește pentru a fi monitorizată atunci când starea mea clinică se înrăutățește. Sunt văduva de veteran de război si vreau sa fiu respectata atât pentru faptul ca sunt cetățean român cu drepturi, cât și pentru vârsta mea. Sunt profund dezamăgită de felul în care am fost tratată si mă întreb ce câștigă RCS, dacă încasează banii pentru un serviciu de care nu am beneficiat nicio clipă, de la o pensionară care primește 500 lei lunar. Menționez ca am plătit întotdeauna serviciile pe care le-am solicitat.
  Va mulțumesc pentru înțelegere și sper că mă veți ajuta cum se cuvine.
  Banciu Maria,
  14.01.2016
  Va inchipuiti ca nici acum nu am primit un raspuns, nu-i asa?

  1. BYTZA spune

   Buna ziua,
   Intr-adevar nesimtirea acestui operator atinge cote alarmante si apeleaza la cele mai ieftine tertipuri pentru a-si rotunji profitul care este si asa destul de consistent.
   Puteati sa reolvati intr-un mod elegant speta daca ati fi depus o reclamatie la ANPC.
   Nici acum nu este timpul pierdut si va recomand sa depunteti cat mai curand reclamatia in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Toate demersurile le puteti efectua online din confortul propriei locuinte accesand acest link.
   Ulterior veti fi uimita de operativitaea operatorului cu pricina dar oricum cei de la ANPC o sa va ofere un raspuns la reclamatia depusa in maxim 30 de zile.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Multa sanatate va doresc!

  2. deeaaaaa spune

   Femeie senila, la Rds se poate instala doar un 1 CATV per locatie, se vedea in casuta de pe casa scarii, in momentul cand se introduc actele la procesat se verifica cnp, locatia.
   iar daca a fost procesat de 2 ori se rezolva f repede.

   1. Laura spune

    Nu stiu citi ani ai tu dar, scuza-ma, nu cred ca o femeie de 96 de ani chiar pricepe ce inseamna un CATV. Si nici cu locatia cnp nu cred ca poate sa inceapa ceva.
    Singura ei dorinta este sa se uite la televizor, fara sa fie sicanata de RCS/RDS
    Tu ai vazut vreodata un telefon cu disc pe care trebuie sa-l invirti ca sa formezi numarul? Mai gindeste-te ce inseamna sa fi senil!
    Sti sa socotesi cind s-a nascut doamna Banciu? Nu cred ca prin anii 1920 se jucau cu telefonul si internetul! Erau mai degraba preocupati cu cele doua razboaie mondiale si cu procurarea unei bucati de piine.

 122. Dorin spune

  Buna ziua, as dori sa intreb daca se plateste vreo taxa de reziliere daca am un abonament de telefonie cu toate taxele la zi si nu am nici o obligatie la ei ? Stima

  1. BYTZA spune

   Buna ziua,
   Daca doriti sa reziliati contractul va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in carea ati beneficiat de abonament iar detaliile complete sunt disponibile aici.
   Succes!

  2. Dorin spune

   Multumesc pentru raspunsul promt.

   1. BYTZA spune

    Cu mare placere!

 123. maria spune

  Sincer…nimic nou sub soare.La fel am patit si eu cu Vodafone poate chiar mai rau. Si mentionez am fost abonata Vodafone cel putin 15 ani.Toti sunt o apa si un pamant ,de parca ei ne-ar platii pe noi nu noi pe ei.Legile din Romania sunt de vina.Ar trebuii sa fie mult mai clare,riguroase si simplu de aplicat .Si nu numai in acest domeniu a telecomunicatiilor.

  1. BYTZA spune

   Intr-adevar atitudinea este acceeasi indiferent de domeniu dar din pacate majoritatea romanilor nu riposteaza atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri.

 124. Alex G spune

  Eu am facut un abonament pe numele meu pentru cineva, i-au dat si telefon si acum nu mai vrea sa plateasca. Ideea e ca cei de la Rds mi-au zis ca nu pot rezilia contractul si o sa trebuiasca sa platec in gol. Singura solutie ce au gasit-o pentru mine a fost sa trec abonamentul pe numele altcuiva. Pot face ceva in privinta asta? Pot rezilia contractul prin pasii descrisi de tine? E vreo sansa sa mai merg acolo sa nu mai am nici o treaba cu ei dupa? Astept un raspuns. Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

   1. Alex g spune

    Multumesc mult de raspuns. Asa o sa fac. Sau cel putin o sa incerc

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere!
     Stai linistit ca se va rezolva favorabil speta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 125. Cristina spune

  Bună…am depus și eu cerere de reziliere a contractului cu rds privind telefonia mobila la data de 15.12.2015 și iată ca suntem în luna aprilie și tot nimic …menționez faptul ca am depus și la ANPC o plângere împotriva lor și nici din partea acestora nu am primit răspuns…cred ca ANPC-UL e de fapt pro firme nu pro consumatori din moment ce nu fac dreptate clienților…chiar nu știu ce pot sa fac …dacă se poate sa îmi dați un sfat as rămâne recunoscătoare…mulțumesc anticipat

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la data depunerii acestora.
   Cum padure fara uscaturi nu exista asa este si la ANPC, dar am remarcat faptul ca in majoritatea cazurilor abonatii au primit castig de cauza.
   Nu contest ca au mai fost si cazuri izolate in care au comis-o aiurea din pricina unui inspector lipsit de coloana vertebrala.
   Acum depinde si de modul in care ai formulat reclamatia si prin ce modalitate ai trimis-o catre acestia.
   Iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol si te asigur ca vei reusi sa reziliezi cu brio contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 126. Mitrofan Dorel spune

  Dorel
  Eu personal m-am luptat sa imi recuperez banii incasati ptr un telefon gratuit, telefon pe care l-am refuzat cand am vazut ca doreau sa imi schimbe abonamentul cu 3 euro in plus si cand contrat crezului (lipsa contractului nou semnat) ca totul a fost o incercare nereusita. dar timp de 12 luni m-am luptat sa anuleze un contract nefinalizat. Am prezentat situatia la ANPC si asa am fost exonerat de abonamentul fictiv. Abonamentul poate fi modificat (in sensul maririi) chiar si telefonic, nemaifiind necesare documente scrise.

  1. BYTZA spune

   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri ieftine pentru a-si rotunji profitul.
   Tin sa va felicit pentru atitudinea adoptata si sper ca majoritatea abonatilor sa riposteze in acelasi mod atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri.

 127. Maca spune

  Si la contractul de tv este dubios serviciul la toti operatorii.faci contract ( nu doar pt pachetul de baza) dar nu functioneaza numai la un televizor din casa , restul pauza.trebuie sa „inchiriezi” echipament pt celelalte .nu mi se pare corect.

  1. BYTZA spune

   Este un simplu tertip prin intermediul caruia operatorul isi rotunjeste profitul.
   Pe sistemul daca iti prermiti 5 televizoare inseamna ai suficienti bani sa cotizezi si la RDS pentru acelasi numar de decodoare :))

  2. Marian spune

   Daca ai televizoare cu tuner digital iti trebuie doar un splitter de cablu tv si ai toate canalele digitale pe televizor, probleme sunt doar la canalele din pachete extra pentru care trebuie decodorul lor cu cartela speciala, eu folosesc un abonament Digi Tv pe 3 televizoare cu tuner digital si am toate cele 100 si ceva de posturi fara sa platesc pentru nici un decodor.

 128. Ambra spune

  Pana la urma ce operator ai ales ?…eu sunt la Orange de 10 ani si isi bat joc in continuare..train-uiti sa faca asta. Chiar vroiam sa trec la Digi..

  1. BYTZA spune

   M-am portat la Orange si iti recomand sa verifici in prima faza daca Digi are acoperire decenta in zona ta.
   Succes!

 129. roxana pogany spune

  nu stiu cum de ai intampinat astfel de probleme… daca erai in perioada contractuala la orice companie de telefonie mobila trebuie sa platesti contravaloarea abonamentului pana la sfarsitul contractului daca nu esti in perioada contractuala tre sa fii cu facturile la zi si in general la digi convorbirile vin cu 2 luni in urma deci mai e o mica fractie care iti vine pe urmatoarea factura daca ai evident convorbiri suplimentare in rest nu te costa nimic suplimentar….
  si eu am fost clienta lor si nu am avut astfel de probleme, am inchis cand am dorit dar logic ca nu mai era in perioada contractuala ..
  poate nu sunt cei mai buni de pe piata dar sa stii ca eu am aflat ca nu se poate pastra numarul de tel pe o cartela pre pay inca de la telefon iar cei din call center au stiut aceasta informatie iar call center ul este in Bucuresti…
  imi pare rau ca ai avut o astfel de experienta insa totusi nu e chiar asa …
  internetul merge destul de incet intr-adevar si se mai pierde semnalul pe alacuri dar nu mai prost ca la telekom de ex. recomand orange 🙂

  1. BYTZA spune

   Esti intr-o grava eroare deoarece poti rezilia fara probleme contractele cu operatorii de telefonie mobila si esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Pentru a afla detaliile complete iti recomand sa accesezi acest link.
   Nu contest faptul ca Digi Mobil are in portofoliu si clienti multumiti dar pe mine m-a deranjat faptul ca au schimbat regulile in timpul „jocului”.
   Conexiunea 4G de la DiGI este o gluma proasta avand o arie de acoperire extrem de modesta.

   1. Andrei spune

    Ideea e in felul următor , romanul merge acolo unde e ieftin, nu se gândește ca dupa ce semnează acel contract „ieftin” ce se întâmpla , cu cine vorbește in cazul unor probleme, la cine apelează , etc . Cat despre sesizarea pe care ai facut o tu si ai vrut un nr de înregistrare aveai tot dreptul sa il obții, dar cu ștampila firmei Rds rcs pe „foia” ta tipul de acolo nu a știut ca ștampila se pune doar pe un document oficial emis de către companie si nu pe orice foie 🙂
    Cat despre reziliere daca nu ai achiziționat telefon mai e cum mai e , dar daca ai luat telefon Si aiprimit subvenție la el cu marile companii gen orange Vodafone nu prea te joci, daca nu ai un motiv ffff bine întemeiat nu închizi abonamentul fata penalizări;)

    1. BYTZA spune

     Intr-adevar din pacate majoritatea clientilor nu iau in calcul aceste aspecte extrem de importante.
     In privinta stampilei nu ai dreptate deoarece poate fi pusa pe orice document care atesta ceva, gen garantie, receptionare marfa, cerere reziliere etc.
     Poti rezilia far probleme contractul si atunci cand ai achizitionat un terminal dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru acesta.

    2. Cata spune

     doar o paranteza,
     in orice institurie cand te duci cu cererile facute acasa, in doua exemplare, sunt obligati sa-ti primeasca cererea, reclamatia sau ce este, sa o dateze de primire, sa ii deie numar si evident sa o stampileze.
     altfel te poti indrepta catre OPC cu o cerere care s-ar putea sa nu fie credibila, iar angajatul care iti preia cererea poate rupe linistit cererea ta.
     Eu am insistat sa am si numele celui care a preluat cererea si semnatura lui.

     1. BYTZA spune

      Eu nu cred ca personalul prezent in punctele de prezenta RDS are vre-o vina din moment ce nu sunt scolarizati in acest sens.
      Iti dai seama ca in momentul in care se confrunta cu o speta mai delicata, nu au nici cea mai vaga idee cum sa o gestioneze si cel mai simplu le este sa-l ia pe NU in brate.

  2. Alin spune

   Se poate pastra numarul pe cartela pre pay, ca nu vor ei este alta problema.

   1. BYTZA spune

    Tocmai asta nu inteleg nici eu de ce nu doresc sa-si pastreze abonatii in ograda, mai ales ca o mare parte dt cei care reziliaza contractele doreste sa opteze pentru aceasta varianta.
    Dar cum am mentionat si anterior din pacate RDS nu pune accent pe calitatea serviciilor pe care le ofera!

 130. Marius spune

  Companiile mari intotdeauna vor exercita abuzuri fata de clientii lor tocmai pentru faptul ca sunt mari au multi abonati si exercita monopol asupra pietei respective in cazul de fata RDS-RCS. Am avut si eu o gramada de neplaceri cu ei dar din fericire le-am rezolvat. Evitati companiile mari alegeti companile mici care sunt mult mai apropiate si mai atente la nevoile clientilor lor.

  1. Laura spune

   Sint de partea ta dar, daca ne-am lua timp sa citim contractul am sesiza ca legile romane permit, din pacate tot felul de „abateri de la reguli”. Si asta nu are nimic de-a face cu marimea companiei. Legile trebuie sa fie aplicabile pentru toata lumea. Cel mai bine ar fi sa citim tot ce este scris in contract, inainte sa semnam.
   In contractele RCS-RDS nu sint stipulate nici macar conditiile de reziliere ale contractului!

 131. Dan spune

  Nu neg faptul ca sunt escroci cei de la rcs rfs, dar consider ca e normal sa reziliezi contractul la punctele comerciale si nu online, chiar daca suntem in era tehnologiei. Cand ai semnat contractul nu ai facut-o online. Ca erau multi oameni la coada….. iar nu e vina lor. Duduia de la telefon nu este angajata companiei ci a unui call centef cu care au contract, iar daca nu a stiut sa-ti raspunda s-a intamplat ptr ca nu sunt instruiti sa rezolve astfel de situatii, ci numai probleme tehnice si sesizari ptr deranjamente. In rest, ai perfecta dreptate.

  1. BYTZA spune

   Nu-i normal absolut deloc, mai ales ca majoritatea operatorilor folosesc un tertip ieftin prin intermediul caruia prelungesc perioada contractuala cu un simplu apel telefonic.
   Asadar ar fi de bun simt ca si abonatii sa-si poata rezilia contractele din confortul propriei locuinte.
   Iar legat de „duduia cu pricina” nu ma intereseaza in cadrul carei companii activeaza dar cert este ca trebuia sa fie capabila sa-mi ofere raspunsuri pertinente la intrebarile mele, de simplu abonat.
   Dar oricum RDS&RCS sufera destul de tare la acest capitol si inclusiv personalul prezent in punctele de prezenta este extrem de slab pregatit.
   Din pacate constat cu dezamagire faptul ca RDS & RCS nu pune mare accent pe calitatea serviciilor oferite si nu da doi bani pe gradul de satisfactie al clientului.
   Sa speram ca pe viitor isi va revizui aceasta atitudine desi sansele sunt minime atata timp cat acestia se focuseaza doar pe realizarea unui profit cat mai consistent.

   1. Marian spune

    Avand in vedere ca RCS RDS are cele mai bune preturi de pe piata la telefonia mobila si cred ca cel mai stabil si rapid serviciu de internet fix, nu vad de ce consideri ca ii intereseaza doar profitul, ce zici de telekom care nu a mai investit in unele zone nici un leu in infrastructura si cer pentru un abonament de internet de 10 Mbps cat cere Digi pentru 1000 Mbps , iar legat de telefonia mobila, atat timp cat nu vorbesti 1/2 de zi la telefon Digi mi se pare ok(pentru restul sunt abonamente Business), eu am un abonament Optim de 3 euro si sunt mai mult decat multumit, inainte la alti operatori plateam mai mult decat dublu pentru aceleasi minute folosite si pentru acelasi volum de date.

    1. BYTZA spune

     Asa cum am mentionat si anterior cei de la RDS urmaresc doar realizarea unui profit cat mai consistent atata timp cat nu sunt in stare sa isi scoleasca personalul si prefera sa tina abonatii la cozi imense in punctele de prezenta.
     Ar fi ideal ca din profitul realizat sa investeasca o parte in scolarizarea personalului iar abia atunci calitatea serviciilor va creste semnificativ.
     Pe partea de internet prin fibra optica nu contest faptul ca sunt cei mai buni de pe piata dar nu acesta este subiectul acestui articol.
     Din pacate acoperirea nationala pe partea de retea nobila este modesta iar internetul la viteze 4G este o gluma proasta.
     Degeaba oferi internet nelimitat la viteze 4G daca poti beneficia de el decat in centrul marilor orase.

     1. Lordus spune

      Din cauza asta m am si mutat de la rcs Rds,pt nesimțirea și indolenta angajaților.Am preferat să mă duc la upc chiar dacă e putin mai scump,dar să fiu văzut ca un client nu ca un fraier pt care chipurile ei sunt șefi și eu Trb să dansez cum canta ei.După 4 ani de contract cu upc am ajuns să plătesc mai puțin ca la Rds și am avut decât o problema la ei care a fost rezolvată în 4 zile și care a necesitat ca angajați lor să caute în fiecare aparat de pe stâlp problema.nu cred că Rds ar fi făcut asta

  2. ciprian spune

   am facut abonament la digimobil online, simul si tel mi-au venit prin curier dar nu am primit garantia la tel . de doua luni nu reusesc sa o obtin de la digi. pe sit-ul microsofr scrie ca acest tel nu este comercializat in romania

   1. BYTZA spune

    Daca operatorul refuza sa coopereze iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC si vei ramane uimit de operativitatea de care va da dovada Digi in rezolvarea spetei cu pricina.
    Succes!

  3. victor spune

   Draga Dan daca un operator nu poate sa-mi dea niste detalii despre serviciile pentru care este platit sa dea detalii pentru ce mai este operator?
   Eu sun la relatii cu clientii la operatorul X sa ma informeze despre serviciile lor si acesta nu poate sa spuna decat aceeasi fraza ,, NU STIU INTERESATI-VA LA UN SEDIU,, nu-i mai vad rostul operatorului. Asta este strict parerea mea si nu cred ca este eronata.

 132. Alpha Buzz spune

  Procedura e si mai simpla! Te duci la operatorul la care vrei sa te portezi cu ulitma factura (dovada platii la zi). Te inregistrezi acolo pentru portare. Odata initata portarea cei de la operatorul de la care te portezi te vor contacta pentru lamurirea situatiei contractului (sa iti ceara taxe de reziliere)… In acel moment transmiti cate ANPC/OPC reclamatia. Astepti solutionarea reclamatiei.

  THE END.

  1. BYTZA spune

   Ai omis sa precizezi faptul ca in acest caz te vei trezi cu taxa de reziliere facturata + contravaloarea lunilor ramase din abonament.
   Din acest motiv recomand ca in prima faza sa se rezilieze contractul cu operatorul actual iar ulterior sa se realizeze portarea.

 133. Alexandru Sebastian spune

  Eu am reziliat de vreo 4 ani contractul cu RDS-RCS și cu Vodafone le-am spus clar ce mă nemulțumește dar văd că nu și-au schimbat atitudinea și nici nu învață nimic din ce pățesc. Am momentan probleme cu UPC alt furnizor de servicii internet care își permite să ceară bani pe servicii pe care le va face altfel taie serviciul internet pe luna în curs neîncheiată încă dar când achiți nu și se scad taxele pe zilele amputate ci ești obligat să achiți serviciul întreg ca și cum totul ar fi fost fără probleme. Le-am spus-o și pe facebook că n-ai cui reclama, orice telefon fiind dirijat de roboți, firma protejându-și oamenii de clienți și problemele lor. Cum pot rezilia contractul cu UPC ? și ce firme ce furnizează servicii internet mai exista în România

  1. BYTZA spune

   Procedura de reziliere este similara si la UPC iar cererea de reziliere trebuie depusa tot fizic intr-un punct de prezenta.
   Pe piata exista o gama variata de furnizori de internet gen: Vodafone, Orange, Telekom si inevitabilul RDS.
   Succes!

   1. Alina spune

    Sunt firmele de cartier, care ofera servicii se calitate. Sunt abonat Tennet de multi ani si mu am avut nici macar o data probleme cu internetul. Ii recomand. Nu sunt nari, ca firmele mentionate de dvs, dar ofera maxima seriozitate di servicii de calitate.

    1. BYTZA spune

     Nu contest faptul ca exista firme micute care ofera servicii de calitate dar din pacate marea majoritatea a clientilor nu au acces la serviciile acestora.

   2. Nicu spune

    Eu am trimis cererea de reziliere si BI scanate, online la upc si au luat-o in considerare dar m-au sunat de 4-5 ori sa nu renunt, de ce renunt si alte chestii, dar am fost ferm pe pozitie si nu am platit nimic!

  2. onut spune

   Asa am patit cu UPC,am solicitat rezilierea,au continuat sa emita facturi la internet si tv desi le.am spus ca plec cu totul de la ei,m.au dat pe mana recuperatorilor,intre timp m.am adresat la protectia consumatorului,ca pana la urma am achitat o suma la UPC,dar nu cat imi cereau recuperatorii de 4 ori ma.i mult.Daca nu esti batos,te incaleca recuperatorii si dai banii.Bafta

 134. Daniel spune

  Stimate Client, iti multumim pentru alegerea serviciului Digi Mobil Optim Nelimitat. Acest serviciu este destinat satisfacerii nevoilor obisnuite de comunicare. Astfel, inregistrarea pe o cartela SIM a unui consum mai mare de 3000 de minute catre retelele mobile internationale va atrage pentru cartela SIM respectiva suspendarea serviciului, pana la finalul lunii in care s-a inregistrat acest consum. In cazul neacceptarii, puteti renunta la serviciul de telefonie mobila in 30 de zile de la aceasta notificare, fara plata de despagubiri. Va multumim!

  1. BYTZA spune

   Ar fi interesant de aflat ce inteleg ei prin ” satisfacerea nevoilor obisnuite de comunicare” tinand cont de faptul ca fiecare difera de la un abonat la altul.

 135. Felicia spune

  Super! Mulțumim pentru informații! Chiar mă gandeam să reziliez contractul!

  1. BYTZA spune

   Cu mare placere!
   Asteptam detalii.
   Succes!

 136. Mihai spune

  Pai consider ca este cea mai usoara reziliere. Incearca sa faci acelasi lucru la vodafone si orange….trebuie sa suni la jumarul lor special, nu poti sa te certi in magazin..acolo iti vorbesc niste oameni dintr-un call center special antrenati sa te faca sa cedezi. Te lucreaza la nervi.
  La RDS e destul de ok, dar cel mai usor in orice retea este portatul…nu te certi cu nimeni…iar pt reziliere sau alte probleme eu am apelat la protectia consumatorului…trebuie sa detaliezi perfect la ce ai fost supus…eu 3 luni m-am certat cu o duduie incompetenta, sefa de magazin vodafone, care facea glume pe banii mei…dupa ce si-a luat amenda de la OPC la primma vizita pe loc la vreo luna de asteptare s-au rezolvat si problemele cu telefonul si zambetul de toanta nu-l mai avea pe buze…in total am pierdut 3 luni de nervi…dar asa inveti…totul sta in cat de bine iti detaliezi cazul institutiilor avizate.

  1. BYTZA spune

   Procedura de reziliere este la fel de simpla ca si in cazul celorlalti operatori iar singura diferenta majora este ca abonatul Digi Mobil trebuie sa depuna cererea de reziliere fizic, intr-un punct de prezenta.
   Puteai sa reziliezi contractul cu Vodafone rapid si fara probleme daca urmai procedura prezentata in acest articol.

   1. Mihai spune

    Toate companiile de telefonie mobila si cablu au aceleasi practici, unele au fost vontestate mai devreme si au inceput sa le inlociasca cu alte practici noi :)…sa vada daca esti vigilent. Ca intrebare…pot sa reziliez contract tv pe 1 an la RDS fara sa platesc diferenta pana la sf anului? Ei zic ca ma obliga sa platesc diferenta plus taxa de deconectare…

    1. BYTZA spune

     Da, poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Asteptam detalii.
     Succes!

  2. bianca spune

   Da, ma bucur caăai punctat asta, Mihai. Eu sunt abonat digi de câțiva ani dar sunt destul de mulțumită de serviciile lor comparabitiv cu Orange, de ex. Azi am încercat să contactez telecomanda cu privire la o problema a parinților meimei si mi-a luat cel puțin jumate de oră saă tasteztastez toate cifrele ce trebuia să mă ducă la ei. Bineînțeles că nu s-a rezolvat pe loc. No comment

  3. Daniel spune

   A trebuit cumva să achiți și lunile rămase din abonament? Mulțumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata