Vodafone România obligată să…..

Avem vesti excelente pentru toti abonatii Vodafone care doresc sa rezilieze contractele cu inestimabilul operator dar ezita sa o faca din cauza clauzelor abuzive prezente in contractele acestora. Vodafone Romania

Cei de la Vodafone au fost obligati de catre Tribunalul Bucuresti sa elimine din contracte mai multe clauze abuzive inca de la finalul anului 2015 dar acestia au contestat hotararea instantei facand apel iar Curtea de Apel București a respins acum solicitarea acestora printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

Asadar inestimabilul operator este obligat sa elimine din toate contractele existente, clauzele care fac referire la durata minima contractuala si la despagurbirile pe care trebuiau sa le achite abonatii care doreau sa rezilieze contractele anticipat.

De retinut si faptul ca vor fi eliminate din contracte si paragrafele prin intermediul carora clientii declarau ca la incheierea contractelor “au citit, au inteles si au acceptat toate clauzele cuprinse in contract”.

Inestimabilul operator a fost obligat sa elimine din contractele actuale si prevederile care fac referire la modul si moneda(erau calculate in Euro) in care este calculat prejudiciul iar de acum incolo noile contracte vor fi lipsite de aceste clauze abuzive.

Va reamintim si faptul ca instanța a amendat operatorul Vodafone Romania inca din luna noiembrie 2015, pentru incalcarea prevederilor art. 1, alin. 3 din Legea nr 193/2000 iar acesta “le interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu toti consumatorii”.

Din pacate, acest comportament abuziv este adoptat de catre majoritatea operatorilor care activeaza pe piata iar acestia merg la intimidare si mizeaza din plin pe “naivitatea” abonatilor care tac si suporta toate mizeriile pe care le fac acestia.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a avut calitatea de reclamant in acest dosar si tinem sa va multumim tuturor celor care ati depus reclamatii la ANPC cu privire la comportamentul abuziv pe care l-a avut operatorul in toata aceasta perioada.

Cu ajutorul vostru am reusit sa ajungem la acest rezultat remarcabil si va recomandam tuturor sa apelati cu mare incredere la ajutorul celor de la ANPC, atunci cand inatmpinati probleme de acest gen.

Nu uitati nici de faptul ca in cazul portarii numerelor de mobil va trebui ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia ulterior sa realizati portarea si detaliile complete sunt disponibile aici.

Va reamintim faptul ca puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare daca urmati procedura prezentata in articolul dedicat, pe care il puteti vizualiza aici.

Trebuie sa mentionam si faptul ca procedura de reziliere este similara pentru toti operatorii iar in sectiunea de “Tepe online & offline” gasiti articolele dedicate procedurilor de reziliere cu urmatorii operatori telecom: Orange, Telekom, DigiMobil/RDS & RCS si UPC.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri va putem raspunde prin intermediul sectiunii de comentarii prezente la finalul fiecarui articol, asadar apelati cu incredere si va vom oferi cele mai bune solutii pentru spetele voastre. Vodafone Romania Vodafone Romania Vodafone Romania Vodafone Romania Vodafone Romania Vodafone Romania

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata