NU achitați taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobilă!

Nu achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila deoarece sunt abuzive iar in randurile de mai jos o sa va prezentam cum puteti scapa intr-un mod elegant de acestea.

NU achitați taxele de reziliere

Recent am hotarat sa inchid inainte de termen 2 dintre abonamentele de telefonie mobila pe care le detin, numai ca am intampinat o mare ostilitate din partea marelui operator de telefonie care este, care a fost si care va fi……..Vodafone.

Dupa ce le-am trimis initial aceasta solicitare pe mail, au inceput sa ma asalteze cu telefoane, propunandu-mi diverse variante care mai de care mai atractive, numai sa nu renunt la ambele abonamente.
Din pacate raspunsul meu a fost negativ de fiecare data iar singura doleanta era sa-mi treaca cele 2 numere pe cartela deoarece sunt numere pe care inca ne mai contacteaza diversi clienti.

Ulterior primesc un mail extrem de detaliat in care se stipula foarte clar faptul ca in cazul in care doresc sa reziliez cele 2 abonamente inainte de expirarea perioadei contractuale va trebui sa achit o taxa (cica de justa despagubire, asa se intituleaza) de doar 670 lei/abonament.

Ziua urmatoare iau legatura cu un prieten, avocat de profesie, ii relatez speta iar el imi spune la final ca nu trebuie sa achit aceste taxe, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive si conform legii nr.193/2000 “Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”. Mai multe detalii cu privire la aceasta lege gasiti aici in care initiatorul acesteia Iulian Urban va ofera suportul de care aveti nevoie.

Prietenul ma sfatuieste ca in prima faza sa depun o plangere la ANPC iar in cazul in care inestimabilii de la Vodafone nu reactioneaza favorabil atunci va trebui sa-i actionez in instanta.

Zis si facut, merg la birou sa redactez plangerea iar ulterior o si transmit catre OPC, instiintandu-i in acelasi timp si pe cei de la Vodafone cu privire la acest demers.

Dupa fix 4 zile sunt contactat de catre un reprezentant Vodafone care imi comunica faptul ca acum si doar cu titlu de exceptie(fiind abonat fidel de parca acum 4 zile nu eram)pot rezilia cele 2 contracte fara a plati taxa de reziliere/justa despagubire.

A doua zi ma prezint la un sediul Vodafone si depun o cerere de rezilliere in care stipulez foarte clar faptul ca doresc sa pastrez cele 2 numere, dar sa fie trecute pe cartele pre-pay.

Nu achitati taxele de reziliere, NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!, ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Ulterior achit debitul aferent lunilor ramase de abonament pana la incheierea celor 2 contracte iar acum astept sa se opereze trecerea celor 2 numere pe cartela.

Asadar daca va aflati intr-un caz similar, nu va lasati pacaliti de aceste clauze contractuale abuzive pe care operatorii de telefonile mobila le au in contracte si prin intermediul carora spera sa va tin in ograda lor o perioada cat mai mare de timp.

Va recomand sa le transmiteti cererea de reziliere online prin intermediul formularului de contact prezent aici.

Update 1 – Datorita numarului mare de solicitari receptionate de la cititori am decis sa va ofer si un model pentru cererea de reziliere, pe care il puteti descarca prin intermediul acestui link.

Nu achitati taxele de reziliere, NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!, ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Update 2: Ca urmare a publicarii acestui articol inestimabilul operator mi-a returnat contravaloarea abonamentului pt lunile in care nu am beneficiat de servicii.Mai pe intelesul tuturor trebui sa va spun ca in cazul in care doriti sa reziliati un abonament nu trebuie decat sa achitati contravaloarea ultimei luni de abonament.

Nu achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!

Update 3: Imi face o deosebita placere sa va informez ca demersurile noastre nu au fost in zadar iar astazi inestimabilul operator, “care este, care a fost si care va fi”…… Vodafone este obligat de catre Tribunalul Bucuresti, sa elimine din contracte clauzele abuzive care îi obliga pe abonati sa achite taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, in cazul in care au “tupeul” sa rezilieze contractele inainte de termen.

Mai mult decat atat vor fi eliminate din contracte si paragrafele prin care abonatul declara ca “a citit, a inteles si a acceptat clauzele cuprinse in contract“.

Asadar sutele de reclamatii pe care le-ati depus la ANPC nu au fost in zadar iar  Tribunalul Bucuresti a actionat in consecinta admitand cererea formulata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Prin intermediul aceleiasi hotarari(nr. 8254/2015) emise de catre Tribunalul Bucuresti vor fi eliminate din contracte si paragrafele referitoare la durata minima contractuala si calculul prejudiciul ce ar fi fost cauzat ca urmare a rezilierii contractului inainte de termen.

Nu achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!

Update 4: Cititi cu mare atentie documentele pe care le semnati in momentul in care doriti sa reziliati un contract de acest gen, deoarece majoritatea operatorilor le solicita acum abonatilor sa semneze “cereri de reziliere tip“. Asadar inestimabilii operatori introduc in aceste cereri de reziliere un paragraf de acest gen: “In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.”

Nu achitati taxele de reziliere, NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!, ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Daca ati cazut in plasa operatorului de telefonie mobila si ati semnat o astfel de cerere “tip” trebuie sa constientizati si faptul ca v-ati exprimat acordul cu privire la achitarea unei taxe de “justa despagubire” a carei valoare este destul de consistenta(intre 500-800 lei). Asadar nu semnati aiurea acest gen de documente si urmati procedura prezentata in acest articol.

Am rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

  • Va invitam sa vizualizati si procedura prin intermediul careia puteti rezilia contractul cu Orange Romania, accesand acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

  • Va invitam sa vizualizati si procedura prin intermediul careia puteti rezilia contractul cu Telekom Romania, accesand acest link.

Rezilere-Telekom

  • Va invitam sa vizualizati si procedura prin intermediul careia puteti rezilia contractul cu Digi Mobil, accesand acest link.

rcs-rds-4

Reziliere-contract-UPC-4

 

972
Adaugă comentariul tău ceva mai jos

  Subscribe  
Notify of
Cristian G

Vreau sa impartasesc si eu experienta mea cu Orange: Mi-au majorat abonamentul (fara telefon cumparat) de la 5 la 7 euro, au spus ca daca nu sunt de acord pot sa portez/reziliez abonamentul fara nicio penalizare. Zis si facut, am portat la Vodafone si m-am trezit cu o frumoasa ultima factura de 353 RON. In urma sesizarii facute, mi-au dat raspuns intr-o luna ca au analizat si ca aceasta factura este emisa conform conditiilor contractuale, asa ca am facut sesizare la ANPC. Astazi, dupa o mai putin de o luna, am fost sunat de Orange, spunand ca or sa anuleze… Read more »

Cristian G

Raspunsul initial al Orange de luna trecuta, conform caruia spuneau ca factura se supune conditiilor agreate, accesati acest link.

Maria

Revin cu detalii am depus cererea la cei de la Telekom cat si la Anpc. De la ANPC nu a venit decat ca mi-a inregistrat reclamatia iar de la Telekom a venit urmatorul mesaj: ,,Buna ziua, sezisarea Dvs. a fost solutionata. Actul aditional/ contractul a fost incheiat cu acordul dvs iar pentru rezilierea acestuia este necesar sa transmiteti o solicitare scrisa conform contractului. ,, Dar pe site-ul lor nu pot trimite solicitare fiindca ma obliga sa platesc taxele de justa desbagubire 🙁

Basalic Anhhel

Poti plati contravaloarea telefonului achizitionat de la ei si sa incetezi ,,contactul pe doi ani ” ???

jasa s

Buna ziua . As avea si eu doua intrebari si as vrea sa merg la sigur, pentru ca exista pareri pro si contra si nu mai inteleg nimic. 1. Am abonament de tip Family ( Super Red 31 ) la Vodafone, in care am 5 cartele de abonament si 3 telefoane achizitionate. Abonamentul initial a fost facut in Ianuarie 2019, dar am mai facut o modificare in Iunie 2019, deci clar se termina in Iunie 2021. In urma unor neintelegeri cu ei , unde m-au pus sa platesc de doua ori o suma de bani, am decis sa reziliez contractul… Read more »

seo

In mod practic eu nu prea stiu ce ar putea face cei de la vodafone sau orange etc. daca ei trimit o factura pentru costul suplimentar de reziliere si clientul pur si simplu o ignora.

Georgiana P

Buna ziua . As avea si eu doua intrebari si as vrea sa merg la sigur, pentru ca exista pareri pro si contra si nu mai inteleg nimic. 1. Am abonament de tip Family ( Super Red 31 ) la Vodafone, in care am 5 cartele de abonament si 3 telefoane achizitionate. Abonamentul initial a fost facut in Ianuarie 2019, dar am mai facut o modificare in Iunie 2019, deci clar se termina in Iunie 2021. In urma unor neintelegeri cu ei , unde m-au pus sa platesc de doua ori o suma de bani, am decis sa reziliez contractul… Read more »

Octavian

Salut,
Ultimele doua contracte au fost “semnate” prin telefon. Adica ei ma sunau, imi propuneau si apoi imi trimiteau oferta pe mail cu un buton magic de “accepta oferta”. Nu am apasat acel buton si nici nu ai vreo semnatura fizica de la mine. Deja baietii sar calul cu niste extra costuri si fix dupa 4 luni de abonament vreau sa-l inchid. In contract scrie ca trebuie sa achit contravaloarea lunilor ramase din perioada contractuala. Adica fix vreo 18 luni x 10e. Trebuie sa achit sau pot merge pe metoda din articol? Multumes

Cristina Bejan

Buna, am incercat sa reziliez contractul si tocmai am fost anuntata ca mi sa bagat taxa de despagubire de 75 euro , in factura imediata, conform articolului 10.3 ( nu am telefon luat de la ei , si facturile sunt la zi ) ……ce pot face in cazul acesta???
cica mi sa aprobat cererea de reziliere, am facut si plangere la ANPC
astept un sfat …platesc sau nu cei 75 E???

Florina

Buna dimineata! Pe data de 2 Septembrie am fost sunata de catre un operator Vodafone, pentru a-mi face o oferta si nu am fost de acord. A tot incercat sa ma convinga, si printre altele, i-am spus ca am si doua cartele de net nelimitat (oferite la inceputul contractului, in urma cu un an, si care atunci mi s-a spus ca sunt gratis! Minciuni!), pe care nu le-am folosit niciodata (iar asta se poate vedea in sistem la ei!), dar am vazut ca platesc pentru ele. Mi-a spus ca imi va face un scazamant si ii mai poate adauga 2… Read more »

Sue Moon

Buna, Eu am avut neplacuta surpriza sa ma trezesc in strainate fara net , in conditiile in care imi luasem abonamentul la VDF pentru oferta de net. Dupa nenumarate telefoane la serviciul clienti, restart retea, restart telefon, modificari in setari ,nu au mai raspuns la telefonul pt sesizari, iar aplicatia MyVDF era inoperabila de pe WIFI. Ajunsa in tara, am cautat pe net si am gasit articolul dumneavoastra, am depus cererea online, am primit raspuns cu costul de reziliere, am inaintat aceasta cerere la OPC impreuna cu plangerea si nu s-a mai intamplat nimic de atunci. Numarul a fost trecut… Read more »

BYTZA

Buna,
Stai linistita pt vei receptiona prin Posta raspunsul celor de la ANPC si mai mult ca sigur inestimabilul operator iti va storna rapid taxele facturate in mod abuziv. Asteptam detalii. Succes!

Sandra

Hello. Am semnat contract pe 24 de luni cu telefon gratis, acum aproape 24 de luni 🙂 cu vdf. Faza naspa e ca m-au sunat acum cateva luni sa imi propune o oferta, fara telefon si cica am acceptat. Ideea ca atunci cand se implinesc 24 de luni de la prima achizitie, cea cu telefonul, pot sa renunt la servicii prin portare nu?

BYTZA

Buna,
Poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Succes!

Dan Gigi

Am portat numarul din reteaua DIGI aflat pe abonament,in reteaua Vodafone.Luna urmatoare mi-a venit de la Digi factura in valoare de 1200 lei.Am facut sesizare catre ANPC si cei de la Digi in mod cu totul special au recalculat suma si au ajuns la concluzia ca trebuie sa le platesc doar 7 lei.Nu cedati!Plangerea la ANPC este suficienta.Pot prezenta dovada daca este nevoie

BYTZA

Felicitari pentru reusita! Asteptam si raspunsul pe care l-ai receptionat de la ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog.

Dan Gigi

Raspunsul este cam asa…,,Urmare consilierii operatorului economic reclamat acesta a emis factura storno in valoare de -864,25 lei.Va multumim pentru increderea acordata institutiei noastre.Operatorul economic reclamat de dumneavoastra va ramane sub atenta noastra supraveghere si nu vom tolera nici o abatere de la normele legale.In continuare mi se prezinta factura storno cu suma anulata,Sesizati si or sa fie ingenunchiati.Atata timp cat legea ne da dreptate ei pot fi acuzati de inselaciune.

Laur Cozma

Salut, tocmai ce am încheiat un contract pe 24 de luni cu Vodafone în mai,prin portare de la Orange. La încheierea contractului nu am fost înștiințat că nu este acoperire 4G în zona mea,si normal, internetul abia se funcționează. Abia dacă se zărește un H…in zilele bune. Slab. Am luat de nenumărate ori legătură cu Vodafone iar în final am ales sa le comunic despărțirea. Răspunsul lor a fost : “nu se poate”. Ca am contract pe 24 de luni, și ca e și cu voce nu numai internet și ca una și alta… Nimic clar și concret. Ei ma… Read more »

BYTZA

Salut,
Poti rezilia fara probleme contractul si nu vei fi nevoit sa motivezi in vreun fel alegerea facuta. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
Ar fi ideal sa depui cat mai curand si reclamatii la ANPC & ANCOM pe aceasta tema, pt ca doar astfel pot fi sanctionati zdravan pentru abuzurile facute. Asteptam detalii. Succes!

Claudiu Florin

M-am dus la un vodafone unde am facut o cerere de portare la abonament (aveam pe orange) pentru ca aveau o oferta gen 75 de lei pe luna si un telefon huawei p smart, 0 lei, contract pe 2 ani, nelimitat 10gb si ce mai dau ei. M-au sunat de la orange de la contraportari cu o super oferta 38 de lei abonament, 50gb si telefon de 1400 lei :)) acum incepe distractia. M-am dus sa anulez cererea de portare, iar respectivul cica nu vrea sa o anuleze ca asa i-a zis manageru care e in concediu. m-a trimis la… Read more »

BYTZA

Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar anularea portarii nu este vre-o operatie pe creier 🙂 https://ithot.ro/anulare-cerere-portare-numar/
Depune cat mai curand reclamatii atat la ANPC, cat si la ANCOM. Asteptam detalii. Succes!

Cristi Vieriu

Buna seara, azi am luat și eu o teapa adevărată. Am mers într-un shop Orange sa iau un telefon in rate , fiind pe firma , am primit o oferta foarte ok, îmi spune clar plătești suma X și atât. Îmi dau acordul după care îmi spune că în oferta mai pot adăuga la aceeași sumă și alte numere de cartela daca am in familie , zis și făcut dau numerele părinților dar după ce o întreb de câteva ori daca suma rămâne la fel și îmi confirmă . Surpriza când ajung acasă și intru intamplator în contul de client… Read more »

BYTZA

Salut,
Intr-adevar ti-ai furat-o destul de grav dar stai linistit pentru ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/reziliere-contract-cu-orange-romania/
Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete. Succes!

BogdanTam

Confirm, am trimis cerere de reziliere in care am mentionat si legea 193/2000 si punctul 14.4 din TGC vodafone si mi-au reziliat contractul fara a ma obliga sa platesc justa despagubire, chiar daca telefonic m-au amenintat ca voi fi obligat sa o platesc.

BYTZA

Felicitari pentru reusita!

Laur Cozma

Salut, ma poți îndruma te rog sa fac exact ceea ce ai făcut tu? Am neînțelegeri mari cu cei de la Vodafone și nu cădem de acord cu nimic. Eventual câteva sfaturi ar fi mai mult decât suficiente. Mulțumesc. Adresa de email e laucozma85@gmail.com

BYTZA

Salut,
Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-m
Ar fi ideal sa depui cat mai curand si reclamatii la ANPC & ANCOM pe aceasta tema, pt ca doar astfel pot fi sanctionati zdravan pentru abuzurile facute. Asteptam detalii. Succes!

Claudia Elisa

Buna ziua. Am incheiat acum o luna un abonament la vodafone. La incheierea contractului am fost informata ca acesta se va incheia pe o perioada de 1 an. Am semnat contractul fara sa il citesc, prostia mea, ce i drept. Si am realizat acum 2 zile ca acest contract este incheiat pe o perioada minima de 2 ani.. as vrea sa il reziliez acum.. dar minunatii de la vodafone imi spun ca nu il pot rezilia decat daca le achit o justa despagubire, aceasta constand in valoarea abonamentului inmultita cu numarul de luni ramase. Nu e posibil ca un operator… Read more »

BYTZA

Buna,
Majoritatea contractelor de telefonie mobila sunt incheiate pe 2 ani, asadar “naivitatea” se plateste si uneori destul de scump. Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Cu placere!

Luci

Salut.
Am reînnoit contractul cu Vodafone. Am comandat online un telefon Samsung A50 la un abonament de 19 euro și nu am primit nici un răspuns timp de 12 zile. Am fost în magazinul Vodafone și am reînnoit contractul pentru un abonament de 15 euro și un telefon Huawei p9 smart 2019.Acum vine curierul și îmi livrează și telefonul Samsung A50. Ce fac în situația asta? Practic am 2 telefoane gratis cu doua abonamente unul de 16 altul de 19 euro pe același număr de telefon.

Valentin Vali

Buna seara, Am următoarea speta, Am achiziționat un abonament la Vodafone pe o perioada de 2 ani la pachet cu un telefon in rate. Totul bine și frumos pana când după aproape un an mi a venit un mesaj ca abonamentul se mărește cu aproximativ 1 euro pentru ca nu stiu eu ce taxe au crescut . Răspunsul meu la aceasta scumpire trebuia sa fie pozitiv cu acceptarea creșterii sau sa renunț la contract si sa achit pe ultima factura tot telefonul. Am discutat cu operatorul si i am spus ca nu mi se pare ok ca eu sa semnez… Read more »

BYTZA

Salut,
Ar fi ideal sa depui cat de curand reclamatii la ANPC si ANCOM pe aceasta tema dar cel mai probabil vei fi nevoit sa achiti intr-o singura transa diferenta pt terminalul achizitionat. Cu placere!

Dorin Valentin Palade

Salut, Am avut un contract cu Vodafone pentru mai multe numere, pe persoana juridica. In 2016 am portat numerele in alta retea si am primit o factura cu taxe de reziliere, denuntand contractul inainte de termen. Le-am trimis o scrisoare prin care le ceream sa anuleze acea factura cu taxe de reziliere, aducand ca argumente Legea 161/2010, DIRECTIVA CONSILIULUI 93/13/CEE/1993. In 2017 am primit o notificare prin care eram anuntat ca vor cesiona debitul catre o Agentie de recuperare a creantelor. Saptamana trecuta am primit o scrisoare de la Getback Recovery prin care eram instiintat ca vor merge in instanta… Read more »

BYTZA

Salut,
Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Poti incerca sa rezolvi pe cale amiabila speta iar daca nu reusesti va trebui sa mergi in instanta. Este nebunie in aceasta perioada cu firmele de recuperari care isi executa clientii pe banda rulanta iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/abuzuri-kruk-romania/
Asteptam detalii. Succes!

Constantin Irina

Buna ziua. Am un abonament pe persoană juridică. 80 euro pe lună la care am luat și în telefon Samsung S9. Am semnat contractul pe 2 ani. Mai am un an și aș vrea să îl închid . Este valabil și pt persoane juridice noua lege în care li se interzice să ceară taxa de reziliere?? Înțeleg că va trebui să plătesc contravaloarea rămasă a telefonului , dar ei îmi cer încă 600 euro taxa inițială de reziliere și încă 80 euro pt fiecare luna rămasă plus încă câteva sute euro, nu am înțeles de unde . Va mulțumesc mult… Read more »

BYTZA

Buna,
Da, legea este valabila si pt PJ doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea operatorului. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Cu placere!

iuliana

dar daca am fost pacalita sa achizitionez un terminal, conditiile expuse nu au fost întocmai cu ceea ce doream, adica m-am trezit cu inca in nr de tf cu un alt abonament, de care nu am nevoie, formularile date de operator fiind interpretabile. Am dorit sa returnez terminalul, chiar daca deja am platit o rata, si sa reziliez contractul cu noul nr. de tf. Bineinteles nu au acceptat. eu oricum vreau sa reziliez orice se numeste contract cu ei si sa trec pe cartela. dar nu imi primesc returul terminalului. Nu as vrea sa mi-l impute.

BYTZA

Acum iti dai seama ca nu ai cum sa returnezi terminalul….asadar vei fi nevoita sa achiti contravaloarea acestuia si vei putea rezilia contractul fara probleme. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Florina Negrea

Bună, Eu am semnat sâmbăta după-masă o cere de portare din Orange în Vodafone. Mi-au oferit o cartele provizorie pe care nu am solicitat-o, pe motiv ca asa sunt procedurile pana la finalizarea cererii de portare. Astăzi am cerut anularea cererii de portare, care mi-a fost aprobata dar,mi-au cerut sa plătesc o taxa de reziliere(valoarea abonamentului pe 24 de luni) a cartelei provizorii, care rămâne în vigoare la anularea cererii de portare. Țin sa menționez ca nu am luat nici un telefon de la ei și cartela care am primito a rămas sigilata și încă nu au trecut 48 h… Read more »

BYTZA

Buna,
Ar fi ideal sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. De ce te-ai razgandit asa de rapid?

Florina Negrea

Bună, Eu am semnat sâmbăta după-masă o cere de portare din Orange în Vodafone. Mi-au oferit o cartele provizorie pe care nu am solicitat-o, pe motiv ca asa sunt procedurile pana la finalizarea cererii de portare. Astăzi am cerut anularea cererii de portare, care mi-a fost aprobata dar,mi-au cerut sa plătesc o taxa de reziliere(valoarea abonamentului pe 24 de luni) a cartelei provizorii, care rămâne în vigoare la anularea cererii de portare. Țin sa menționez ca nu am luat nici un telefon de la ei și cartela care am primito a rămas sigilata și încă nu au trecut 48 h… Read more »

Albert

Buna ziua. Am si eu o problema cu un abonament Vodagfone ce dureaza de aproximativ de la sfarsitul lunii iunie 2018. In primul rand, la acel moment am fost sunat pentru reinnoirea abonamentului. Am “cazut de acord” pentru un abonament de 15 euro (asta era si bugetul meu maxim alocat pentru acest abonament), abonament pe care am achizitionat si un smartphone. Dupa cateva zile am primit si contractul acasa, in care, spre surprinderea mea in loc de 15 euro era un abonament de 25 euro – clar au modificat valoare abuziv si fara acordul meu. Am sunat la Vodafone pentru… Read more »

BYTZA

Salut,
Sincer nu inteleg de ce nu ai reziliat contractul la momentul respectiv urmand procedura prezentata in acest articol iar o reclamatie la ANPC face “minuni” in astfel de cazuri. Poti rezilia contractul oricand si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Iti recomand sa faci toate demersurile online. Succes!

Catalina

Bună ziua! In luna decembrie 2018 contractul cu cei de la Vodafone trebuia sa se închidă, întru cât am făcut și o solicitare telefonica prin luna noiembrie, cei din call centre mi au spus ca nu mai este necesar alt demers. La sfârșitul lunii februarie surpriza, ma suna cei de la Vodafone, pe celălalt nr pe care l am portat la alta rețea de telefonie și mi au spus ca am restante și ca trebuie sa platesc, într cât contractul s a mai prelungit un an. Ce as putea sa fac? Precizez ca nu am mai folosit cartela din luna… Read more »

BYTZA

Buna,
Din pacate naivitatea se plateste si uneori destul de scump….. Rezilierea contractelor se face doar in scris, asadar rezilierile solicitate telefonic sunt doar niste glume proaste. Vei fi nevoita sa achiti debitul acumulat deoarece nu poti face dovada faptului ca ai depus cererea de reziliere la momentul respectiv iar pe viitor iti recomand sa fii ceva mai vigilenta. Cu placere!

Albert

Buna ziua. Am si eu o problema cu un abonament Vodagfone ce dureaza de aproximativ de la sfarsitul lunii iunie 2018. In primul rand, la acel moment am fost sunat pentru reinnoirea abonamentului. Am “cazut de acord” pentru un abonament de 15 euro (asta era si bugetul meu maxim alocat pentru acest abonament), abonament pe care am achizitionat si un smartphone. Dupa cateva zile am primit si contractul acasa, in care, spre surprinderea mea in loc de 15 euro era un abonament de 25 euro – clar au modificat valoare abuziv si fara acordul meu. Am sunat la Vodafone pentru… Read more »

Acum o saptamana am trimis, catre Orange, cererea de reziliere. Astazi m-au sunat si au spus ca nu pot renunta la contract, ca mai am pana in 2021. Eu luna aceasta am platit ultima rata pentru telefon. Ei spun ca atunci cand eu mi-am schimbat tipul de abonament am prelungit cu 24 de luni, eu nu voiam asta, voiam doar sa am mai multi gb pentru internet.

Ce sa fac acum, sa contactez ANPC?

BYTZA

Da, ar fi ideal sa depui cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

Albert

Buna ziua. Am si eu o problema cu un abonament Vodagfone ce dureaza de aproximativ de la sfarsitul lunii iunie 2018. In primul rand, la acel moment am fost sunat pentru reinnoirea abonamentului. Am “cazut de acord” pentru un abonament de 15 euro (asta era si bugetul meu maxim alocat pentru acest abonament), abonament pe care am achizitionat si un smartphone. Dupa cateva zile am primit si contractul acasa, in care, spre surprinderea mea in loc de 15 euro era un abonament de 25 euro – clar au modificat valoare abuziv si fara acordul meu. Am sunat la Vodafone pentru… Read more »

OanaD

Buna ziua, Ieri,03.03.2019 am portat un numar din reteaua orange in vodafone cu achizitie de aparat. Azi telefonul nu mai functioneaza,lipsa de semnal atunci cand are interoduse 2 cartele. Am sunat la sediul de unde am achizitionat telefonul si le am spus ca doresc rezilierea contractului deoarece in doar 24 de ore avem probleme. Mi au spus ca nu se poate rezilia contractul, ca e posibil ca numarul sa fie deja portat(mentionez ca intr una din anexe este specificat ca portarea se va face incepand cu 06.03.2019)M au asigurat ca mi vor schimba aparatul, insa as vrea totusi sa stiu… Read more »

BYTZA

Buna,
Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Blana Cristian

Salut am o problema mai diferita , Am reziliat contractul cu un terminal de plata pe luna decembrie , cand mi-a venit urmatorul abonament de plata nu mi-a inclus nici o taxa de reziliere si toate bune si frumoase am zis okey. 1 luna mai tarziu cand sa se duca mama sa plateasca pentru o tableta de a ei au venit si restul de taxa , Doar ca mi-a fost calculata intr-o perioada in care eu nu am mai avut nici un fel de contract de abonament cu acestia , mai departe vreau sa stiu sunt fortat in vreun anumit… Read more »

BYTZA

Salut,
Ar fi ideal sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Succes!

Blana Cristian

Mersi de sfat

BYTZA

Cu placere! Asteptam detalii.

Radu

Salut,
In cazul unui abonament pe firma cu telefon gratuit la reînoire ce va trebui sa plătesc în caz că vreau sa rezilieze contractul?

Efeded Efeded

Va salut.Am avut o cartela la vodafone timp de 2 ani pe care ulterior am transformat o in abonament la acelasi operator, un abonament echivalent ca valoare cu cartela, fara a dori achizitionarea unui telefon.Dupa cateva luni, am decis sa achizitionez un telefon prin prisma aceluiasi abonament, dar m am lovit de o garantie mare ceruta de operator, egala cu pretul tel la liber pt niste modele basic de smartphone, ori de imposibilitatea de a mi se procesa cererea pt ca n aveam nu stiu cate luni vechime cu abonamentul, desi facusem 6 luni de abonament.Vazand astea, m am uitat… Read more »

BYTZA

Salut,
Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea. https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum…. Succes!

Efeded Efeded

Ok.Multumesc

BYTZA

Cu placere! Asteptam detalii curand.

Efeded Efeded

Mi au trimis raspuns.Ceva formal, cu trimitere la contract, legi, in ideea ca vor banii sa le dau

albu emil

Va salut.Am un router de internet de la Vodafone din 13 06 2016 si in decembrie 2018 am mai prelungit un an cu toate ca nu am vrut eu i-am sunat sa reziliez dar mau aburit.In 22 02 2019 am si deconectat routerul de la vodafone avind net de la upc mult mai bun si mai ieftin.In data de 26 02 19 am sunat la vodafone si am cerut rezilierea iar ei au cerut taxa de reziliere 21 de euro iar eu am refuzat.Azi 27 02 19 am depus la Vodafone o cerere de reziliere pe cale amiabila si am… Read more »

BYTZA

Salut,
Stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul daca ai urmat procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si sa returnezi echipamentul daca l-ai avut in custodie. Ar fi ideal sa depui si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

albu emil

Va salut.Multumesc de ajutor,astazi am fost la ANPC si am depus o plingere dar mi-au spus ca am mers la ei prea repede deoarece Vodafone este obligat sa raspunda la cererea mea si plus de asta ei nu au stampilat cererea si nici operatorul nu sa semnat cu numele asa cum trebuia dar totusi au primit plingerea si am primit nr de inregistrare. Problema este ca in data de 06 03 19 se elibereaza factura care imi vine prin mesaj pe tele. si daca e impreuna cu taxa de reziliere(eu mai am 2 abonamente la tele.tot la ei)nu stiu daca… Read more »

BYTZA

Salut,
Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat in mod inutil si nu ai efectuat online toate demersurile? Stai linistit pentru ca nu iti vor factura taxe de reziliere din moment ce sunt si cei de la ANPC implicati in rezolvarea acestei spete. Vei putea pastra fara probleme serviciile de care doresti sa mai beneficiezi inca, asadar nu sunt motive de panica. Cu placere!

Harai Robert

Vă doresc o seară plăcută!
Săptămâna asta un coleg de-al meu și-a prelungit abonamentul de telefonie mobilă la vodafone cu scoaterea unui telefon pe puncte și prelungire de abonament pe doi ani.
Toate bune si frumoase doar că telefonul este un Samsung J4plus single-sim iar colegul mai are și o cartelă de Digi pe care ar fi vrut să o folosească cu același telefon(peste tot pe net apare că este dual-sim,ei o vând pe cea single-sim) și nimeni nu i-a atras atenția !
Cum trebuie să procedeze pentru a scăpa de abonament?

BYTZA

Salut,
Poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol. Ar fi ideal sa depuna cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detalieze cat mai bine speta si sa ataseze toate doc. de care dispune. Succes!

Silviu

Va salut.
Daca vreau sa reziliez un abonament + terminal facut la Vodafone acum 3 luni in urma trebuie platit pentru acel terminal ceva?
Daca da, cum se calculeaza acea taxa?

BYTZA

Salut,
Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Stai linistit pt ca iti va face operatorul calculul si se va raporta la pretul pietei, asadar nu iti face griji inutile. Succes!

BYTZA

Stai linistit pentru ca vei receptiona raspunsul celor de la ANPC in maxim 30 de zile de la depunerea reclamatiei, asadar nu are sens sa iti faci griji inutile. Succes!

BYTZA

Salut,
Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/reziliere-contract-cu-orange-romania/
Succes!

BYTZA

Buna,
Era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul iar abia ulterior sa faci portarea si astfel ai fi evitat elegant aceste probleme https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Bineinteles ca te pot executa pentru sumele respective dar operatorul nu o va face decat daca va merita “deranjul”(daca debitul restant este suficient de consistent).

BYTZA

Salut,
Din pacate majoritatea operatorilor utilizeaza aceste tertipuri pentru a prelungi abonamentele abonatilor iar majoritatea acestora sunt extrem de “naivi” si pica rapid in plasa acestora. Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Succes!

Tudor George Mosneagu

AM FOST ASTAZI LA VODAFONE AM VORBIT CU EI,DEGEABA,NU M-AM INTELES CU EI ASA CA AM FOST LA ANPC SI AM FACUT O RECLAMATIE,AM DEPUS SI ACTELE.EU SUNT SI O PERSOANA CU HANDICAP ACCENTUAT,AM DEPUS SI O COPIE DUPA CERIFICAT DE HANDICAP.EU AM SCRIS CA VREAU SA MI SE REZILIEZE CONTRACTUL FARA A MAI PLATI NIMIC.PENTRU CA EU AM 272 RON INDEMNIZATIA.

BYTZA

Iti recomand sa nu te mai deplasezi la sediile inestimabilului operator deoarece nu vei rezolva nimic iar cei de la ANPC te vor ajuta sa rezolvi speta fara probleme. Succes!

Tudor George Mosneagu

MULTUMESC PENTRU SFATURI SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE

BYTZA

Cu mare placere! Multa sanatate si dvs!

Tudor George Mosneagu

salut revin cu o intrebare la dv. : pana imi da raspunsul cei de la ANPC,trebuie sa platesc cei 189 ron?.va multumesc.

BYTZA

Nu, asteapta raspunsul acestora iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

Alexandru Cojocariu

Salut! Eu mi-am portat numarul de telefon, o data de la orange la vodafone, apoi de la vodafone la digi mobile! Nu am facut-o pentru ca imi place sa ma mut, ci pentru ca in ambele cazuri au schimbat regulile in timpul jocului. Cei de la orange mi-au trimis in primele luni cateva plicuri in care imi cereau sa le achit o suma de o mie si ceva de lei, apoi s-au oprit! Insa cei de la vodafane ma ameninta cu tribunalul prin recuperatorii lor daca nu le achit suma de 2077 de lei! Ce, cum si unde ar trebui… Read more »

bounder

Buna seara! Am un abonament la vodafone pe care l-am reinnoit in vara 2016 iar femeia de acolo nu mi-a specificat pe cat timp si mi-a bagat ca nesatula 2 ani, eu necitind ce scrie acolo pentru ca voiam sa scap mai repede si sa ma duc acasa. Abia acum o luna l-am citit cand am vrut sa reziliez contractul si am vazut ce scrie. Am sunat la ei si mi-au zis ca abia in februarie (peste o luna) daca vreau pot sa micsorez abonamentul. Se poate sa reziliez fara sa platesc? Am citit ce ati scris aici dar daca… Read more »

Laur

As vrea sa ma portez de la telekom la orange, dar mai am 10 luni din abonament. O sa fiu nevoit sa platesc astea 10 luni,sau doar ultima luna de facturare?

Maria Voicu

Am reusit sa reziliez si eu contractul dupa ce am urmat sfaturile dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru tot ceea ce faceti pentru noi. Mai mult decat atat nu mi-au mai cerut nici banii pentru telefonul pe care il primisem gratis. Multumesc mult inca odata.

FLORI

BUNA SEARA,AM SI EU O INTREBARE AM ABONAMENT TELEKOM MOBIL SI TV.MI SA OPRIT TV SPUNAND CA AM FACUT EU REZILIERE.AM SUNAT LA EI LE AM EXPLICAT CA NU AM FACUT NICI O CERERE DE REZILIERE,POT SA RENUNT LA TOT ABONAMENTU LA EI ATAT TV CAT SI TELEFONIE MOBILA …MULTUMESC..

Cora

Pot trimite online o cerere de reziliere in conditile in care nu au fost de acord sub niciun chip sa imi dea numar pe cea dusa de mine in magazin? Daca da, la ce adresa si cum pot dovedi cand fac sesizarea la ANPC ca am trimis-o? Este vorba de RCS-RDS.

Raul Bumb

Se poate rezilia si un abonament si daca am inclus un telefon mobil? Abonamentul meu de la Telekom a fost foarte convenabil pana cand au inceput sa imi bage niste sume ametitoare ca plata ( aprox. 640 lei) de la un abonament de 87 lei :). Nu ma gandesc sa nu achit factura actuala de 640lei, dar vreau sa o achit si dupa gata! Nu vreau sa mai continui abonamentul… Help Please?!

Korona

Bun gasit, Fiul meu a incheiat abonament la VDF pentru o tableta (abonament care expira in iulie 2017) si un telefon mobil (abonament care expira in noiembrie 2017). In luna martie 2016 a plecat in Anglia cu contract de munca, Am fost la reprezentanta VDF pentru a cere detalii referitoare la costurile de reziliere a celor doua contracte, insa nu am primit informatii lamuritoare. Mi s-a spus ca trebuie sa sune el la *222 pentru a afla aceste informatii. Chat-ul VDF nu mai functioneaza, astfel ca accesul la operatorii VDF este ingradit. La fel si asistenta pe forumul VDF. Mentionez… Read more »

emy

buna ziua, Am si eu o intrebare in urma cu 2 ani baiatul meu a incheiat un contract de abonament cu cei de la COSMOTE, baiatul vazand ca il tepuiau de fiecare data nu a mai achitat ultima factura si ulerior a renuntat si la contractul lor. De vreo 2 ani o firma de recuperari get Back ne tot suna sa platim taxa de reziliere contract de 815,25 lei sustinand ca baiatul a achizitonat un telefon de la ei. Tin sa mentionez ca telefonul a fost achizitonat de la FLANCO( AM FACTURA TELEFONULUI), baiatul beneficiind doar de abonament. Acum el… Read more »

cornea alin

thx

cornea alin

ma asteptam la acest raspuns . luni o sa trimit la ANPC “reclamatia” si o sa va comunic rezultatul . O seara placuta.