ITHOT: Reziliere contracte Telekom

Nu achitați taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobilă!

Nu achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila deoarece sunt abuzive iar in randurile de mai jos o sa va prezentam cum puteti scapa intr-un mod elegant de acestea.

NU achitați taxele de reziliere

Recent am hotarat sa inchid inainte de termen 2 dintre abonamentele de telefonie mobila pe care le detin, numai ca am intampinat ostilitate din partea marelui operator de telefonie care este, care a fost si care va fi……..Vodafone.

Dupa ce le-am trimis initial aceasta solicitare pe mail, au inceput sa ma asalteze cu telefoane, propunandu-mi diverse variante care mai de care mai atractive, numai sa nu renunt la ambele abonamente.
Din pacate raspunsul meu a fost negativ de fiecare data iar singura doleanta era sa-mi treaca cele 2 numere pe cartela deoarece sunt numere pe care inca ne mai contacteaza diversi clienti.

Ulterior primesc un mail extrem de detaliat in care se stipula foarte clar faptul ca in cazul in care doresc sa reziliez cele 2 abonamente inainte de expirarea perioadei contractuale va trebui sa achit o taxa (cica de justa despagubire, asa se intituleaza) de doar 670 lei/abonament.

Ziua urmatoare iau legatura cu un prieten, avocat de profesie, ii relatez speta iar el imi spune la final ca nu trebuie sa achit aceste taxe, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive si conform legii nr.193/2000 “Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”. Mai multe detalii cu privire la aceasta lege gasiti aici in care initiatorul acesteia Iulian Urban va ofera suportul de care aveti nevoie.

Prietenul imi spune ca in prima faza sa depun o plangere la ANPC iar in cazul in care inestimabilii de la Vodafone nu reactioneaza favorabil atunci va trebui sa-i actionez in instanta.

Zis si facut, merg la birou sa redactez plangerea iar ulterior o si transmit catre ANPC, instiintandu-i in acelasi timp si pe cei de la Vodafone cu privire la acest demers.

Dupa fix 4 zile sunt contactat de catre un reprezentant Vodafone care imi comunica faptul ca acum si doar cu titlu de exceptie(fiind abonat fidel de parca acum 4 zile nu eram)pot rezilia cele 2 contracte fara a plati taxa de reziliere/justa despagubire.

A doua zi ma prezint la un sediul Vodafone si depun o cerere de rezilliere in care stipulez foarte clar faptul ca doresc sa pastrez cele 2 numere, dar sa fie trecute pe cartele pre-pay.

Nu achitati taxele de reziliere, NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!, ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Ulterior achit debitul aferent lunilor ramase de abonament pana la incheierea celor 2 contracte iar acum astept sa se opereze trecerea celor 2 numere pe cartela.

Asadar daca va aflati intr-un caz similar, nu va lasati pacaliti de aceste clauze contractuale abuzive pe care operatorii de telefonile mobila le au in contracte si prin intermediul carora spera sa va tin in ograda lor o perioada cat mai mare de timp.

Va recomand sa le transmiteti cererea de reziliere online prin intermediul formularului de contact prezent aici.

Update 1 – Datorita numarului mare de solicitari receptionate de la cititori am decis sa va ofer si un model pentru cererea de reziliere, pe care il puteti descarca prin intermediul acestui link.

Nu achitati taxele de reziliere, NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!, ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Update 2: Ca urmare a publicarii acestui articol inestimabilul operator mi-a returnat contravaloarea abonamentului pt lunile in care nu am beneficiat de servicii.Mai pe intelesul tuturor trebui sa va spun ca in cazul in care doriti sa reziliati un abonament nu trebuie decat sa achitati contravaloarea ultimei luni de abonament.

Nu achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!

Update 3: Imi face o deosebita placere sa va informez ca demersurile noastre nu au fost in zadar iar astazi inestimabilul operator, “care este, care a fost si care va fi”…… Vodafone este obligat de catre Tribunalul Bucuresti, sa elimine din contracte clauzele abuzive care îi obliga pe abonati sa achite taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, in cazul in care au “tupeul” sa rezilieze contractele inainte de termen.

Mai mult decat atat vor fi eliminate din contracte si paragrafele prin care abonatul declara ca “a citit, a inteles si a acceptat clauzele cuprinse in contract“.

Asadar sutele de reclamatii pe care le-ati depus la ANPC nu au fost in zadar iar  Tribunalul Bucuresti a actionat in consecinta admitand cererea formulata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Prin intermediul aceleiasi hotarari(nr. 8254/2015) emise de catre Tribunalul Bucuresti vor fi eliminate din contracte si paragrafele referitoare la durata minima contractuala si calculul prejudiciul ce ar fi fost cauzat ca urmare a rezilierii contractului inainte de termen.

Nu achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!

Update 4: Cititi cu mare atentie documentele pe care le semnati in momentul in care doriti sa reziliati un contract de acest gen, deoarece majoritatea operatorilor le solicita acum abonatilor sa semneze “cereri de reziliere tip“. Asadar inestimabilii operatori introduc in aceste cereri de reziliere un paragraf de acest gen: “In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.”

Nu achitati taxele de reziliere, NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!, ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Daca ati cazut in plasa operatorului de telefonie mobila si ati semnat o astfel de cerere “tip” trebuie sa constientizati si faptul ca v-ati exprimat acordul cu privire la achitarea unei taxe de “justa despagubire” a carei valoare este destul de consistenta(intre 500-800 lei). Asadar nu semnati aiurea acest gen de documente si urmati procedura prezentata in acest articol.

Nu uitati nici de faptul ca sunt disponibile pe blog si procedurile de reziliere cu Vodafone, Telekom, UPC si DigiMobil iar pentru mai multe detalii accesati sectiunea de “Tepe Online & Offline“.

1.112 comentarii la „Nu achitați taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobilă!”

 1. Buna ziua! Nu am inteles o chestie, la sfarsit spuneti:

  “Daca ati cazut in plasa operatorului de telefonie mobila si ati semnat o astfel de cerere “tip” trebuie sa constientizati si faptul ca v-ati exprimat acordul cu privire la achitarea unei taxe de “justa despagubire” a carei valoare este destul de consistenta(intre 500-800 lei). Asadar nu semnati aiurea acest gen de documente si urmati procedura prezentata in acest articol.”

  Dar la inceputul articolului si prin comentarii, spuneti totusi sa nu platim nimic si sa urmam pasii. Cum trebuie sa procedez? Eu am deschis un abonament de internet prin Wi-Fi la Vodafone de 16E/luna pentru ca altul nu aveau si merge foarte prost si acum dupa o luna vreau sa-l reziliez, dar mi-au zis ca am de achitat acea taxa de reziliere “justa” + costul routerului, iar totalul este undeva la 220E adica 1100 ron, pentru ca contractul este pe 2 ani. Chiar daca am semnat un astfel de contract, unde scrie ca ma angajez sa platesc acea taxa de reziliere justa, tot pot urma acesti pasi si sa scap de aceasta taxa? Deoarece imi e foarte greu financiar sa achit asa ceva… + ca am vazut prea tarziu, ca am net mai rapid prin hotspot-ul de la Digi de pe telefon.

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa citesti iarasi articolul ca sa afli exact cum a fost speta. Poti rezilia contractul fara probleme si vei fi nevoita achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Apeleaza la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Multumesc frumos, asa o sa fac, o sa urmez pasii si va anunt! PS: Faceti o treaba minunata cu acest articol si ajutati multi oameni, care altfel, necunoscand legea, ar fi fost pacaliti de aceste clauze abuzive ale operatorilor, care mizeaza tocmai pe nestiinta omului simplu! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate!

    Răspunde
 2. salut, de ce vodafone nu a eliminat inca din contracte aceste taxe de reziliere daca instanta a decis definitiv ca sunt abuzive si chiar le-a cerut sa o elimine?Vodafone si acum cere taxe de reziliere si au aceste taxe in contractele noi chiar

  Răspunde
  • Salut,
   Continua sa faca abuzuri pt ca legistaltia de la noi inca le permite iar inspectorii ANPC sunt singurii care-i mai pot pune cu botul pe labe, asadar apeleaza cu incredere la ajutorul acestora. Succes!

   Răspunde
 3. Salut. Am doua numere la Telekom pe “faimoasa” oferta “Mobil 5 – liber de contract” pe care caut de cateva zile sa le reziliez. Contractul l-am semnat acum 1 an si nu prevede vreo perioada contractuala sau vreo despagubire.

  Cu toate acestea, angajatii Telekom din Call Center, respectiv de la ghiseu incearca sa ma duca de nas cum ca as avea o perioada contractuala de 24 de luni si ca daca reziliez trebuie sa platesc despagubiri (dar nici ei nu stiu in ce cuantum). Ba chiar unul dintre angajati imi spune ca oferta mea este “Mobil 5”, dar nu “liber de contract”, desi eu n-am reusit nici in ruptul capului sa gasesc pe site-ul lor sau pe Google aceasta varianta de abonament, ci doar cea fara perioada contractuala.

  Intrebarile: 1. Pana la urma, daca reziliez (cu sau fara plangere la ANPC), mai trebuie sa le dau vreun leu (despagubiri, restul lunilor pana la asa-zisul termen de 24 de luni de perioada contractuala, etc.) ?

  2. Ma poate indruma cineva catre presupusa oferta Mobil 5 de la Telekom CU perioada contractuala? Poate nu ma pricep eu, nu zic, dar eu am gasit o singura varianta a ofertei, cea despre care se pretinde ca ar putea fi oricand reziliata fara despagubiri.

  Multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca accesezi acest link si urmezi procedura prezentata pe blog. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Oferta respectiva era fara perioada contractuala promovata dar la cate oferte mincinoase a avut Telekom, nu ne mai mira nimic. La ANPC apelezi doar daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Salut, multumesc pentru raspuns. M-am adresat ANPC intrucat angajatii Telekom au refuzat pur si simplu sa-mi primeasca in magazin cererea de reziliere. Problema e ca in formularul ANPC nu prea am avut ce atasa ca dovada de contactare a operatorului in afara de un numar de ordin pentru o reclamatie depusa telefonic la 1234.

    Nu sunt la prima batalie cu smecherasi de-astia. Am mai avut probleme asemanatoare cu Telekom si cu UPC, dar in ambele cazuri am rezolvat lejer cu ANPC. De data asta insa au intrecut orice masura, mintindu-ma in fata ca oferta pe care o am trecuta in clar in contract ar fi de fapt cu totul alta. Au ajuns sa-ti intoarca portofelul in fata ca ultimii smenari.

    Răspunde
    • Cu placere!
     Sincer nu inteleg de ce nu ai efectuat toate demersurile in mediul online? astfel eliminai din start aceasta problema si nu te-ai fi complicat in mod inutil. Stai linistit pt ca vei rezolva speta fara probleme. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 4. Telekom umbla cu smecherii cand vine vorba de reziliere. Am completat o cerere la ei pe site pe 8 august 2020, am primit imediat pe email confirmarea ca am trimis cererea, dar nici pana azi, 23 august, nu s-a reziliat numarul pe abonament. Telekom zice ca procedura este sa ma sune mai intai un agent de-al lor si abia apoi se reziliaza. De ce sa ma sune, sa-i zic si din gura ca vreau sa reziliez? Asta e doar o smecherie ca sa te mai tina abonat un timp si sa-ti ceara bani. Am sunat eu la call center la ei, a raspus un agent si i-am zis ca am sunat in legatura cu rezilierea. Mi-a inchis apelul. Ce nesimtire! Acum ce fac, astept sa sune ei cand or avea chef si in timpul asta sa-mi ia banii pe abonament? Daca ma suna la Craciun? Rezilierea este unilaterala, am facut cererea, gata, nu? Ce, am nevoie sa fie si ei de acord? Le-am facut reclamatie ca mi-a inchis apelul agentul si le-am scris in ea ca eu nu mai platesc nimic pentru numarul reziliat incepand cu 8 august cand am facut cererea. Am zis bine? Daca lor le ia un timp sa dezactiveze, asta nu e problema mea. Eu am facut cerere pe 8, de pe 8 nu mai platesc. Problemele lor tehnice nu ma intereseaza pe mine. Oricum, SIM-ul a fost scos din telefon inca inainte sa completez cererea de reziliere si scos a fost tot timpul de atunci. Nu am folosit absolut deloc serviciile lor. Ce fac daca or sa vina cu tupeu ca “scoate banii, ca inca nu s-a reziliat si ne esti dator?”. Si mai e o problema. Pe factura emisa in 14 august scrie ca perioada de facturare este 14 iulie – 13 august. Insa in tabelul cu servicii si cat costa fiecare scrie ca platile sunt pentru perioada 14 august – 13 septembrie. Adica in avans. Abonamentul nu trebuie sa fie post paid? De ce Telekom cere sa platesc in avans, ca la cartele prepay?

  Răspunde
 5. Buna seara. Am reinnoit abonamentul la vodafone, din care am luat 2 telefoane la abonament si unde platesc foarte mult. As dori sa inchid abonamentul si sa achit telefoanele, dar cei de acolo mi au zis ca trebuie sa achit taxa de reziliere+telefoanele, undeva la 3000 de lei.(2000 telefoanele+taxa de reziliere). Ce as putea face sa le inchid cat mai repede, fara a plati aceasta taxa? Precizez ca cei de acolo insistau ca nu e posibil, doar ca sa nu renunt la ei. Multumesc. O seara buna!

  Răspunde
  • Salut,
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 6. Buna seara! Am o intrebare legata de abonamentul a 2 telefoane. Am reinnoit abonamentele si am luat 2 telefoane, dar abonamentul l a facut prea mare. As dori sa inchid abonamentele dar ei ma pun sa platesc taxa de reziliere, telefoanele pe lunile ramase pana la sfarsitul abonamentelor. Cum as putea sa procedez pentru a le inchide si fara a plati aceasta taxa abuziva? Multumesc frumos.

  Răspunde
  • Salut,
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns! In contract apare si o taxa de justa despagubire, trebuie achitata si aceea? Cei de acolo au spus doar de taxa de reziliere care este abuziva din punctul meu de vedere si plata telefoanelor. Vreau sa fiu sigur ca ceea ce vreau sa fac e in conformitate cu legea si nu trebuie sa mai achit si alte taxe.

    Răspunde
     • Nu, am citit. Cand am fost la vodafone mi s a spus doar de plata telefoanelor si taxa de reziliere care este enorma. Voiam doar sa ma asigur ca nu o sa mai intervina alte taxe avand in vedere ca ei nu ma lasa sa inchid abonamentele.

     • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece taxele respective sunt abuzive iar inspectorii ANPC sunt singurii care-i mai pot pune cu botul pe labe. Asadar apeleaza cu incredere la ajutorul acestora. Succes!

 7. Buna ziua,
  Acest articol fac referire la relatiile contractuale dintre Vodafone si o persoana fizica.
  Ce se intampla in cazul cand relatiile contractuale au loc intre Vodafone si o alta firma privata?

  Răspunde
  • Salut,
   Intr-adevar asa este dar procedura de reziliere este acceeasi si in cazul PJ, diferenta o face faptul ca nu poti apela la ANPC, ci va trebui sa rezolvi speta in Instanta daca intampini ostilitate din partea operatorului. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Multumesc.

    P.S. Am incercat sa accesez linkul catre Lege si La al 6-lea paragraf nu merge linkul:
    “Ziua urmatoare iau legatura cu un prieten, avocat de profesie, ii relatez speta iar el imi spune la final ca nu trebuie sa achit aceste taxe, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive si conform legii nr.193/2000 “Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”. Mai multe detalii cu privire la aceasta lege gasiti aici in care initiatorul acesteia Iulian Urban va ofera suportul de care aveti nevoie.”

    Răspunde
 8. Buna ziua,

  Am o problema. Am cerut sa imi fie inchise abonamentele, lucru care s-a intamplat, bineinteles cu plata mea de 5600lei.

  Acest lucru s-a intamplat in iunie 2018, unde am cerut exclusiv sa imi trimite factura finala pentru a platii tot si sa termin definitiv cu ei

  Dupa 2 ani, primesc o scrisoare de la vodafone in care precizeaza ca am de plata 1500lei din 23 mai 2018.

  Am sunat la relatii cu clientii si mi-au spus prima oara ca am platit tot, dupa care revine cu apel la mine si imi spune ca mai am de platit cei 1500lei

  Am mers in magazin vodafone in care angajatul de acolo, a inceput sa ridice tonul si sa ma acuze ca din cauza ca am avut intarziere pe anumite luni, de asta am restanta.

  Nu a asteptat sa ii spun opinia mea. pur si simplu mai avea un pic si urla la mine.
  Ma judeca fara sa cunoasca situatia probelemei.

  Ma puteti ajuta?

  Răspunde
 9. Eu sunt intr-o situatie similara cu firma de administrare a blocului. Vor sa le platesc toti banii pana la sfarsitul contractului (noiembrie 2020) ca sa fie de acord cu reziliere. Desi nu e in aria de telefonie, presupun ca se aplica aceleasi legi.

  Răspunde
 10. Buna ziua, pe data de 13.11.2020 o sa am 2 ani cu cei de la UPC aka Vodafone, insa pana atunci nu pot incheia contractul fara sa platesc, am vorbit acum 2 saptamani cu o doamna de la ei si le am spus “ca vreau sa plec din tara” (cea mai usoara metoda de a scapa de ei din ce mi s a zis), bun doamna vb calm si frumos, chiar radea si imi spunea ca nu trebuie sa fac nimic, chiar ea mi a facut cererea de reziliere, toate bune si frumoase pana azi, ma suna un reprezentant de la ei, imi baga pe gat oferte, daca mai are cine sa stea acasa sa plateasca ei :)))). Le spun ca nu, toata lumea e pe cartela si netul este slab, ok ei imi spun ca e posibil sa platesc o clauaza de reziliere de 300 de lei, e posibil, m am luat in gura cu ei si am zis ca merg pe noroc daca tot e posibil sa i platesc, si i am intrebat dc sa platesc, daca vreau sa plec, nu are cine sa mai stea, si cica ca mi pot anula pe 5 euro abonamentul pana vin, nu am inteles bine ce au zis fiind nervos, din ce am citit de la dumnevoastra, ce anume sa fac? Sa nu platesc cei 300 sau intai sa fac o cerere la ANPC si daca puteti va rog sa mi lasati un link. O sa platesc doar ce am consumat pana pe 12.08 cand imi vor scoate internetul.

  Răspunde
  • Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar reclamatia la ANPC va trebui sa o depui cat mai curand. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
  • Bună dimineața! Situația mea e puțin off topic, dar poate îmi puteți da o sugestie. I s-a furat băiatului meu telefonul în care avea o cartelă pre pay Vodafone pe care am achiziționat-o prin 2018 cu un smartwatch. Verificând pe net și scriindu-le mail, cei de la asistență m-au îndrumat la reprezentanță să ridic altă cartelă cu același număr cu condiția să fac încărcare de minim 5 euro. Până aici toate bune. Merg ieri la reprezentanță, îmi expun doleanțele, mi se pun o mulțime de întrebări gen:când am achiziționat cartela, cu cât am încărcat prima oară, de câte ori am încărcat anul acesta, cu cât, dacă am eu abonament…, după care funcționarul constată că “merge” un abonament pe acel număr. Când am refuzat posibilitatea abonamentului, mi s-a spus că el nu-mi poate da numărul înapoi și să-mi dea cartela cine mi-a spus că se poate. Ce e de făcut???

   Răspunde
 11. Buna,

  Am incheiat o anexa la un contract cu UPC pentru internet pe persoana juridica in martie 2020 (pe 1 an de zile). Din cauza situatiei actuale am fost nevoiti sa inchidem biroul, toti colaboratorii nostrii lucrand de acasa. Intre timp UPC a fost preluat de Vodafone iar contractul nostru a fost preluat de un reprezentant vodafone. In decursul a 2 luni de zile comunic cu reprezentantul vodafone pe mail, cerand rezilierea abonamentului. De 2 luni imi spune ca nu se poate rezilia fara sa platesc restul lunilor ramase din abonament. Daca doresc se poate muta abonamentul la alta locatie. Compania noastra are doar 2 anjagati in Romania, iar cei 2 angajati au domiciliul in strainatete. Vor pleca din tara si se doreste inchiderea abonamentului fara plata lunilor ramase. Cum trebuie sa procedez dupa ce voi inainta cererea de reziliere si cel mai probabil imi vor spune ca trebuie sa platesc restul lunilor ramase?

  Răspunde
  • Poti rezilia contractul fara probleme daca accesezi acest link si urmezi procedura prezentata pe blog. Va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator, asadar vei fi nevoit sa apelezi la un avocat specializat pe astfel de spete si pentru detalii acceseaza acest link. Succes!

   Răspunde
 12. Buna ziua,

  Am urmatoarea problema, doresc sa ma portez de la Orange la Vodafone, deoarece am primit o oferta mai buna.
  Problema fiind ca cei de la Orange imi spun ca trebuie sa platesc lunile ramase din perioada contractuala pentru a ma putea porta.
  Ce a-si putea face?

  Multumesc frumos

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca accesezi acest link si parcurgi procedura prezentata pe blog(nu uita sa citesti si sectiunea de comentarii pt a stii cum sa reactionezi in diverse scenarii). Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 13. Buna seara! Ieri, 24.06.2020, am incheiat un contract cu Telekom pentru un abonament pe persoana fizica (Mobil nelimitat),care are ca obiect furnizarea de servicii de comunicatii electronice mobile (Voce, Date, SMS), pentru pretul de 8 euro, din care se reduc 2 euro. Totul a pornit de la faptul ca doream sa cumpar o cartela de 6 euro, pt reincarcare iar cei de acolo mi-au impuiat capul ca platesc mai mult si pot plati mult mai putin cu abonament. Am stat pe capul lor 1 ora sa-mi explice ce si cum si mi-au spus numai minciuni, doar sa semnez contractul. Pt ca erau f iritati de faptul ca ezitam sa semnez, am acceptat pana la urma, zicand ca nu cred ca pot pierde ceva mai ales ca in contract , perioada minima este : 0. Ei au zis ca pot renunta oricand. Citind tot ce ati scris in articol, regret enorm semnatura data si va deranjez cu intrebarea daca pot rezilia contractul zilele acestea, ca sa nu o mai lungesc? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca accesezi acest link si urmezi procedura prezentata pe blog(nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii pt a stii cum sa reactionezi in diverse scenarii). Apeleaza cu incredere la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 14. Super articolul. Apreciez implicarea. Am facut exact cum ai spus, am facut cerere, listat, semnat, scanat+CI trimis la rezilieri@telekom.ro. In cateva minute, apare un mail cu link, ca pentru optimizarea rezolvarii tb completat formularul… In ultimele randuri, mic, stiam ce caut pt ca ai atras atentia si chiar asa abia am observat, minunea cu plata … Am raspuns la mailul respectiv si le-am spus ca nu completez formularul si ca au toate datele necesare in cererea transmisa si ca sper ca vor da curs solicitarii mele si nu ma vor obliga in acest fel sa apelez la OPC. Eu sunt in situatia cu confimare telefonica pentru prelungire contract (voce+internet) pe 2 ani. Nu aveam alternativa in zona. Dupa vreo luna poate de la apelul lor telefonic, a aparut pe strada noastra Digi cu fibra optica, deci am alternativa si nu mai vreau sa aud cu nici un chip de Telekom. Intrebare: ai idee, as putea invoca starea de alerta pentru a prelungi termenul de 14 zile, eventual 14 zile dupa incheierea starii de alerta? Cred ca la starea de urgenta ar fi mers. Multumesc!!!!

  Răspunde
 15. Buna ziua! Nu prea am avut probleme cu niciun operator de telefonie mobila pana azi, dar ce s-a intamplat azi mi-a pus capac. VA ROG, SFATUITI-MA CUM SA PROCEDEZ! Mama mea, avand 70 ani, are un abonament de 15 € , la Vodafone. In acelasi cont este bagat abonamentul tatalui meu(are 76 ani si are telefon cu taste) in valoare de 9€ si un modem de 20lei/luna. Deci in total, mama mea plateste pentru toate 3, in jur de 130 lei/luna, in condițiile in care parintii mei nu consuma nici macar un sfert din ce este inclus in abonament. De modem nici nu mai vorbesc.
  Astazi, cand am fost sa micsoram abonamentele ni s-a spus ca nu se poate, ca exista o modificare de pret la modem, facuta in noiembrie 2019. Pana aici totul clar. Ceea ce urmeaza a fost confuz. Poate imi explica cineva. Daca dorim sa micsoram abonamentele si sa renuntam la modem putem sa o facem de abia in noiembrie 2021. De ce atunci? Din cauza micsorari de pret al modemului. Mama mea nu a semnat nimic, nici alt contract nu a primit. Daca dorim sa micsoram abonamentul mamei, o putem face tocmai in septembrie 2021 si al lui tata in februarie 2021. Care e logica? De ce exista diferenta asta de timp? Nu s-au facut alte modificari la abonamente. Si cand am intrebat ce se intampla in cazul in care vrem sa renuntam la toate abonamentele, ni s-a spus ca va trebui sa platim taxa de reziliere. HEEEELP!!!!Chiar vreau sa imi ajut parintii. Sunt pensionari si pentru ei este destul de mult cat platesc. Multumesc frumos!🙏🏻

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar tu poti efectua demersurile in mediul online. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 16. Salut,

  Am văzut articolul tău de pe blog și am citit aproape toate comentariile.
  Am reînnoit abonamentul Vodafone pe data de 03/11/19 și am optat și pentru un terminal în rate. Mi s-a facut o ofertă și mi s-a părut ok. Am achiziționat în rate terminalul iPhone XR 64 GB și mi s-a recomandat să optez pentru un abonament duo (RED 17 și RED 9 – practic două abonamente). Mi s-a promis cel mai bun net din România, cele mai mari viteze posibile la 5G, fiind singurii care au adus această tehnologie în România (după cum se lăuda reprezentantul Vodafone). Am semnat contractul și de atunci am avut numai probleme – internetul a mers jalnic, extrem de jalnic, semnal foarte prost, etc. M-am rugat de ei încontinuu, mail-uri, telefoane, dar totul a fost în zadar. Înainte să reînnoiesc contractul nu am avut probleme… am avut un abonament mai mic (RED 13 – dacă nu mă înșel) și atunci am optat pentru achiziționarea unui terminal în rate – iPhone SE. Telefonul, semnalul și netul pe mobil au mers ireproșabil.

  După ce am văzut articolul tău de pe blog, le-am trimis următorul mail:

  Conform legii nr. 193/2000, privind clauzele abuzive încheiate între comercianți și consumatori, Art. II – comerciantul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Așadar, doresc respectuos rezilierea contractului semnat în data de 03/11/2019. Atașez în cadrul acestui email cererea de reziliere pentru ambele numere. Având în vedere faptul că am achiziționat un terminal în rate pe factură, voi achita, cumulat, ratele rămase până la terminarea perioadei contractuale inițiale. (Preț terminal conform contractului: 600 EUR în 24 luni / 25 EUR/lună)

  Am atașat o cerere de reziliere și o copie după buletin. Am completat și formularul de sesizări de pe site-ul ANPC:

  Am reînnoit contractul de telefonie mobilă în data de 03/11/19 în cadrul Vodafone Plaza. Am achiziționat și un terminal în rate. De atunci mă tot chinui să primesc beneficiile pentru care plătesc, dar echipa Vodafone nu se străduiește să își respecte condițiile contractuale. Conform contractului ar fi trebuit să beneficiez de anumite viteze de internet și să am și un semnal bun, însă nu a fost deloc așa. Vă atașez dovezile și conversațiile cu operatorii Vodafone și o să observați cum aceștia nu își respectă condițiile contractuale și încearcă să îmi închidă gura. Ca și client, mi-am respectat orice îndatorire și mi-am plătit la timp abonamentul și rata pentru terminal. Niciodată nu am cerut prelungiri și niciodată nu am întârziat cu plățile. Am vrut doar să beneficiez de un semnal decent și de viteze decente (deși abonamentul este 5G și terminalul 4G+, nu am avut niciodata pretenția să am viteze 5G, ci măcar viteze 3G. Nu știu cum se explică, dar pe o cartelă reîncarcabilă Vodafone de 5 euro am viteze mult mai bune și semnalul este mult mai stabil). Conform legii nr. 193/2000, privind clauzele abuzive încheiate între comercianți și consumatori, Art. II – comerciantul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, doresc rezilierea contractului. Voi achita în continuare terminalul în rate așa cum e specificat în contract: 600 euro/24 luni și 25 euro/lună. Sper să mă ajutați privind această situație. M-am săturat de bataia de joc a operatorilor de telefonie mobilă din România. Sper să nu îmi ceară vreo taxă abuzivă de reziliere pentru că nu este legală. Vă mulțumesc mult! Îmi pun toată încrederea în dumneavoastră!

  Le-am trimis toate dovezile specifice. De-a lungul timpului s-au adunat mai multe screenshot-uri cu vitezele de internet (așa cum îmi cereau mereu reprezentanții Vodafone) pe 3G și 4G pe care le-am atașat într-un Google Drive.

  Astăzi mi-au oferit o reducere pentru luna iunie (adică nu mai plătesc abonamentele pe luna iunie, doar ratele terminalului), dar până acum am plătit degeabă. Al doilea abonament de 9 euro nici măcar nu l-am folosit. Cartela a rămas în bătrânul SE și nici nu știu dacă l-am mai pornit de atunci. Mereu mă sună cu oferte și încearcă să mi le bage pe gât. Nu am avut pretenții să am viteze specifice 5G pentru ca nu am un telefon 5G. XR are doar 4G+. Voiam viteze de net măcar pentru 3G, nu mai mult. Cunosc persoane cu telefoane mult mai slabe și care utilizează cartele prepay de 5 euro, tot de la Vodafone, dar nu știu cum se face ca au un semnal extrem de bun și vitezele internetului sunt chiar decente (pe lânge ce viteze am reușit să ating eu) – 10Mbps download/6-7 upload. Atașez câteva poze cu vitezele și ultimul răspuns pe care l-am primit de la ei: https://drive.google.com/open?id=1VBvCyH3K8foIcQQjOzVJK5IW_zkYRT0O – screenshot-urile au fost făcute aflându-mă în diferite zone ale Bucureștiului și într-un cartier de lângă București.

  Buna ziua,

  Reducerea a fost primita prin exceptie.

  Argumentele aduse sunt mentionate inclusiv in contractul dumneavoastra de servicii, sesizarile catre departamentul de retea se fac la distanta de 3 luni, ultima sesizare a fost facuta in luna Martie pentru abonamentul dumneavoastra.

  Va aducem la cunostinta ca existenta unor anumiti factori pot influenta negativ nivelul de semnal si pot duce la scaderea vitezei experimentate:

  – caracteristicile geografice ale terenului, materialele de contructie ale cladirilor, zone de subteran, conditii meteorologice severe, etc.;

  – numar mare de utilizatori activi deserviti de o celula de comunicatii (exemplu: concerte, evenimente publice, trafic auto intens, sarbatori legale, aglomerari de populatie la metrou, zona litoralului sau zona montana in sezon);

  – utilizarea simultana a mai multor aplicatii sau programe pe echipamentul terminal.

  Conform ultimei sesizarii catre departamentul tehnic pot exista probleme de conexiune datorita statiilor de semnal amplasate la distanta fata de locurile frecventate de dumneavoastra.

  Nu înțeleg mai nimic din ce vor să spună. Cumvă încearcă să mă acuze pe mine și să îmi ia și banii, chiar dacă nu e vina mea pentru cele întâmplate. Cum naiba este posibil ca în 2020 să fii prostit pe banii tăi? Sper ca cei de la ANPC să mă ajute și să scap de aceste căpușe.

  Aștept un răspuns! Scuze pentru deranj și pentru tot ce ți-am scris aici, dar m-am săturat maxim de bătaia lor de joc!

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit pt ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul si fara costuri suplimentare. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Ar fi ideal sa depui o reclamatie si la ANCOM daca la ANPC ai apelat deja iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Salut. Azi am primit si raspuns de la Vodafone. Imi vor rezilia abonamentele fara sa platesc nimic in plus. Au fost contactati de catre ANPC. Trebuie doar sa achit integral telefonul (cat a mai ramas de achitat pentru ca deja am achitat ratele timp de 7 luni).
    Revin cu detalii in cazul in care vor exista modificari.

    Răspunde
    • Asa era normal sa procedeze inca de la bun inceput dar din pacate inestimabilii operatori merg la intimidare iar majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii. Felicitari pt reusita!

     Răspunde
 17. salut. Am 2 ab la vodafone si unul as vrea sa il inchid inainte de termenul de incetare a contractului (feb 2021), dar am telefon cumparat in rate pe acest abonament. Cei de la Vodafone mi-au cerut sa achit ratele ramase la telefon + taza de reziliere(70e+30e)Cum trebuie sa procedez pentru a nu mai achita taxa de reziliere

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 18. textul de lege pe care l-ai citat spune: Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.
  Adica Vodafone poate sa solicite ulterior o taxa de despagubire pentru reziliere inainte de termen.
  Sigur ca rezilierea in sine nu poate fi impiedicata, ea isi produce efecte in sensul ca inceteaza contractul, insa asta nu inseamna ca nu te trezesti dupa, cu o factura de penalizare pentru aceasta reziliere.
  Eu am patit asta.

  Răspunde
  • Ai omis sa citesti articolul intergral, este? Cei de la ANPC le-au acordat castig de cauza majoritatii abonatilor care au apelat la acestia si astfel mii de abonati au reusit sa rezilieze contractele fara costuri suplimentare. Totul tine de modul in abordezi speta si de cum reusesti sa faci fata abuzurilor pe care inestimabilii operatori le fac pe banda rulanta. Ce ai patit mai exact?

   Răspunde
 19. Salut!
  O recomandare! Am abonament la Orange, fara telefon, si ma gandesc foarte intens sa trec la cartela. Numarul a fost portat din reteaua Vodafone cu multi ani inainte.
  Intrebarea mea este ce credeti ca este mai eficient din punct de vedere al operatiunilor si al serviciillor oferite, sa revin pe cartela prin portare in reteaua Vodafone sau sa raman in Orange, tot pe cartela?
  Va rog sa imi spuneti ce pasi sa urmez.
  Multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Ambii operatori au oferte foarte bune la cartelele pre-paid, asadar alegerea o poti face in functie de nivelul de acoperire pe care il ofera acestia in zona respectiva. Pentru a rezilia contractul iti recomand sa accesezi acest link si sa urmezi procedura prezentata pe blog. Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii. Succes!

   Răspunde
 20. Salutare!
  Sunt intr-o situatie destul de delicata cu compania Telekom,in primul rand,contractul meu a fost facut la distanta,fara ca semnatura mea fizica sa existe pe acesta,este vorba despre un abonament internet cu wifi,pe care nu il mai folosesc din cauza semnalului slab in zona in care locuiesc.Cand am fost la ei la magazin si am spus ca vreau sa reziliez contractul,mi-au spus ca va trebui sa platesc acea taxa de reziliere deoarece am trecut de cele 14 zile in care il puteam anula,dar in acea perioada locuiam in alta zona a orasului.Cum as putea depune o reclamatie la ANPC in cazul in care , la urmatoarea incercare de reziliere voi fi tratat la fel de catre angajatii Telekom?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca accesezi acest link si urmezi procedura prezentata pe blog. Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii, pt a stii cum sa reactionezi in diverse scenarii. La ANPC poti depune reclamatia online iar in aceasta trebuie sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 21. buna ,am si eu tot ce tine de telekom,nu am mai semnat contract cu ei de ceva ani dar mergem mai departe,nu mau sunat.nimic.oferte.nimic,acum au scos pachetul HBO care lam primit ca bonus,as vrea sa renunt la ei si nu stiu modalitatea de a scapa mai repede si mai curat.
  multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca accesezi acest link si urmezi procedura prezentat pe blog. Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii ca sa stii cum sa reactionezi in astfel de situatii. Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC deoarece acestia sunt singurii care ii mai pot pune cu botul pe labe pe inestimabilii operatori de telefonie mobila. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 22. salut
  te rog daca stii este valabila aactiunea si daca am contract pe persoana juridica ?
  am 2 abonamente si 3 cartele prepay si as vrea unul dintre abonamente care este mai scump sa-l trec pe cartela.am sunat si am spus ca din cauza corona nu mai am bani sa-l platesc si au zis ca trebuie sa platesc taxa de reziliere de abonament pana la sfarsitul contractului adica luna noiembrie.
  se poate face ceva ?
  da este problema si cu t mobile dar tare as vrea sa scap de astia cu vodafone . am abonament din prima zi de connex in romania , au zis ca nu conteaza sa le dau banii pana la sfarsitul contractului si ei ma trec pe cartela dupa aceea.
  multumesc
  ionescu dragos 0722657111

  Răspunde
  • Salut,
   Da, este valabila doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
   Pentru mai multe detalii acceseaza acest link si apeleaza cu incredere la serviciile Av. Lazar. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 23. Salut,
  Aveam 2 abonamente la Vodafone cu 10 respectiv 13 GB internet pe mobil. Am fost sunat de catre un operator care mi-a oferit internet nelimitat daca mai platesc ceva in plus (o suma infima). Nu am depasit niciodata traficul de internet dar am crezut ca oferta merita asa ca am acceptat telefonic. Nu imi aduc aminte sa fi primit mail cu contractul.
  Cu timpul am sesizat faptul ca merge cam prost net-ul pe telefon. De curand am avut un update la sistemul de operare si am vazut comparativ cu un coleg pe cartela ca am un trafic de 2 Mb/S iar el 50 Mb/s.
  Am facut reclamatie la Vodafone si mi-au spus ca am agreat contractul cu internet nelimitat la viteza de 2Mb/S . Ce nu spune Vodafone este faptul ca la telefon consultantul nu m-a informat ca oferta de internet nelimitat presupune o scadere a vitezei de 25 de ori.
  Am intrebat cum pot sa reziliez si mi s-a spus ca abia in 2021, altfel trebuie sa platesc penalitati. Nu am luat nici un telefon promotional, doar oferta de abonament s-a schimbat.
  Ce pot sa fac ?

  Răspunde
   • Am patit fix la fel, mi-au oferit la 10 euro abonament nelimitat, cand inregistreaza apelul pentru prelungirea abonamentului incep si zic de voce si internet nelimitat, roaming, minute, etc dar OMIT sa spuna viteza (minciuna prin omisiune). Eu m-am incadrat in cele 14 zile de “razgandire”, am urlat putin la ei si s-a rezolvat.
    Asa era la mine in contract: https://imgur.com/a/vhc6YOD

    Răspunde
 24. Buna seara!

  Ce pasi trebuiesc urmati pentru a putea porta la Telekom abonamentele detinute? (Detin 3 abonamente)
  Mentionez ca la 2 din cele 3 abonamente , a expirat perioada contractuala, fara a mai fi prelungite (au ramas in stand by fara a se accepta vreo oferta facuta de catre cei de la vodafone) iar  cel de-al 3-lea, inca se afla in perioada contractuala.

  Ieri in schimb au fost primite mesaje precum cel de mai jos:
  “Ne actualizam oferta de servicii, iar abonamentul tau curent nu va mai fi disponibil. Iti propunem o noua oferta cu roaming :minute nationale nelimitat,nelimitat SMS nationale,1000 min internationale si nelimitat internet totul la 14 euro/luna (TVA inclus). Oferta se va activa din 28MAR2020 fara modificarea perioadei contractuale. Daca nu esti de acord, poti opta pentru denuntarea unilaterala a contractului la Relatii Clienti sau in magazine, in 30 de zile incepand de azi, fara plata vreunor penalitati sau despagubiri. Daca ai achizitionat un telefon in rate, ratele neplatite pot fi achitate la ultima factura sau lunar.”
  Nu ma avantajeaza nicicum aceasta oferta si nici nu mai doresc continuarea unei colabarari cu Vodafone.
  Va rog sa mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati astfel incat sa pot porta cele 3 abonamente la un alt furnizor de servicii de telefonie mobila( in speta Telekom), cat mai rapid, fara renumita “bataie de cap ” cu operatorii vodafone, si fara “buzunare golite” din te miri ce cauze.
  Astfel ca , te rog sa-mi spui de unde si cum sa incep , nu as vrea sa intre in vigoare nici una din ofertele facute si sa ma trezesc cu sume exorbitante de plata.

  Multumesc tare de ajutor!

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia toate contractele fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar pentru detalii legate de portare acceseaza acest link.
   Nu iti recomand sa migrezi la Telekom deoarece sunt vraiste pe partea de semnal 4G/LTE iar peste doar cateva zile vor majora tarifele si pentru detalii parcurge acest articol.
   Spune-mi ce abonamente detii acum si care sunt beneficiile incluse?
   Cu placere!

   Răspunde
 25. Am incercat si el sa renunt la contract , mentinez ca nu am luat telefon de la ei (telekom) ci doar un abonament de 7E
  Mi sa spus clar de catre operator ca nu pot renunta in timpul contractului si ca trebuie sa platesc abonamentul pe restul de luni ramase din contract ! Ce este de facut

  Răspunde
  • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 26. Este valabil si pt.serviciul de cablu tv? Vreau să trec de la akta la digi si imi spun ca daca vreau sa plec de la ei,trebuie sa plătesc o taxă de reziliere de 170 lei,pt.ca sunt încă sub contract. Este normal ? Mentionez ca am prelungit oferta redusă de la 43 la 33 pe încă 10 luni telefonic . Am aflat ulterior ca de fapt reducerea e pe 2 ani nu pe 10 luni. Dar asta nu mi au spus o decât când le am spus că vreau să plec de la ei.

  Răspunde
 27. Buna din nou, am depus cererile prin toate formele posibile si ma suna iarasi ca sa imi spuna ca nu trebuie cererea printata si semnata original ci scrisa de mana asta dupa ce mi-a trimis emailul cu taxele contractuale. Ma plimba de la Ana la Kaiafa si doar sper sa nu imi rezilieze dupa 100 de ani abonamentele

  Răspunde
  • Buna,
   Nu le mai raspunde pt ca sunt complet inutile conversatiile respective iar inestimabilul operator iti va rezilia contractele in termenul legal, asadar nu te mai agita precum un Pepsi intr-o sticla de Fanta :))

   Răspunde
  • Buna,
   Iti dai seama ca nu are cum sa functioneze corect atata timp cat “mentenanta” este asigurata de catre firmele celebrului Sebastian Ghita…. :)))
   Ar fi ideal sa incerci la primele ore ale diminetii pt ca atunci nu sunt atat de multi utilizatori activi.

   Răspunde
 28. Buna ziua,

  In legatura cu mail-ul pe care l-ati trimis pentru inchiderea celor 8 abonamente va comunic ca pe toate aveti perioada contractuala, iar rezilierea se face doar cu taxa de justa despagubire. Taxa se calculeaza pentru abonamentele fara telefon 18% din valoarea abonamentului * numarul de luni ramase si sunt urmatoarele:

  -0799790234 – taxa este 35.64 euro

  -0736374218 – 30.78 euro

  -0730765120 – 58.14 euro + ratele ramase 152 euro

  -0730763583 – 58.14 euro + ratele ramase 152 euro

  -0730762835 – 30.78 euro

  -0730760924 – 30.78 euro

  -0730639520 – 35.64 euro

  -0730085384 – 58.14 euro + ratele ramase 133 euro

  Aceste taxe le veti regasi pe prima factura dupa inchiderea abonamentelor.

  Va rog sa imi spuneti daca vi le inchid sau la pastrati in continuare.

  O zi frumoasa! Asta am primit. Ce vrea sa zica cu taxele astea? se platesc odata sau cum? ma refer la cele de ,, justa desbagubire,,

  Răspunde
 29. Buna! Aceeasi problema, am sunat la *222 pt reziliere de 2 abonamente+un terminal achizitionat. Cerere depusa la ghiseu, atitudini ostile,intimidari, refuzare nr cerere de inregistrare. Am fost la ANPC,doamna respectiva amabila a dat un telefon spunand ca nu i se pare normal cum am fost tratata si sa incerce ei sa rezolve sau merg mai departe cu anexa.Am revenit la ghiseu, doua scarbe figurante, aceeasi placa,dar vazand ca am argumente si ma tin tare pe pozitie mi a dat nr de inreg. Maine ma duc la ANPC pt depunere deoarece parasesc tara. Eu nu stiu din ce data sunt comm voastre pt ca nu mi apar, deoarece doamna secretara ANPC mi a zis ca nicio lege in prezent nu ii impiedica sa ma puna sa platesc justa despagubire. Deci…ori nu cunoaste 193/2000 ori s a modificat 😮

  Răspunde
  • Buna,
   Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat aiurea cand puteai sa efectuezi toate demersurile online, din confortul propriei locuinte.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stai linistita pt ca vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme.
   Reclamatia la ANPC o poti depune tot online, prin intermediul acestui link.
   Probabil ca ai avut nesansa sa discuti cu un inspector ceva mai habarnist dar dupa cum vezi in sectiunea de comentarii, majoritatea abonatilor au primit castig de cauza din partea ANPC.
   Legat de comentarii nu am inteles care este problema si te rog sa detaliezi, ca sa putem remedia eroarea daca exista(nu ar strica si un print screen trimis pe adresa contact@ithot.ro).
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 30. Deci eu cer raspuns in scris ori pe email ei ma suna pe numere la care nici macar nu raspund. Ce pot face in privinta asta? Ar fii bine sa mai astept si sa trimit cererile scanate si semnate ANPC-ului dupa cateva zile? Vodafone e o gluma proasta eu ma intreb de ce nu se inchide mai ok sunt astia de la Telekom decat ei cand e vorba de Reziliere

  Răspunde
 31. Va salut, am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am contract cu firma NextGen Comunication pentru cablu tv si internet, in urma eliminarii posturilor eurosport vreau sa imi reziliez contractul cu ei, problema este ca in decembrie am facut cu ei un act aditional pentru un router wireles in custodie pe care platesc chirie, actul aditional este semnat pe 2 ani pentru ca inca nu stiam de problemele cu programele eurosport. Conform actului aditional toate serviciile de la ei se prelungesc cu doi ani de la data semnarii actului aditional, iar acum cand am mers la ei sa reziliez au spus ca ei reziliaza doar daca platesc 900 de lei. Am vazut ca ati postat pentru diverse firme modalitati de reziliere fara plata altor taxe, este posibil si in cazul meu sa reziliez contractul cu ei fara sa platesc cei 900 de lei, chiar daca mai am contract cu ei inca 2 ani? Ce pot sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?

  Răspunde
  • Salutare,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Va salut si va multumesc pentru ajutor. In urma procedurilor explicate de dumneavoastra am reusit sa reziliez contractul cu NextGen. Daca inainte de a depune cererea de reziliere in scris se tineau tare pe pozitii ca trebuie sa platesc 900 de lei pentru a rezilia, desi facusem deja o sesizare la ANPC, la o zi dupa ce am depus cererea scrisa pentru reziliere in care specificam toate motivele de reziliere si faptul ca am depus deja o a doua sesizare la ANPC, distinsii domni de la Next Gen au binevoit sa ma sune si sa ma anunte cat sunt ei de amabili si cata grija au ei de clientii vechi si ca renunta la actul aditional pentru un router wifi pe care l-am semnat in decembrie prin care se prelungeau toate contractele cu doi ani si nu il mai iau in considerare si daca vreau sa reziliez sa platesc doar 165 de lei. Am decis sa ii platesc si sa reziliez pentru ca daca continuam lupta cu ei prin sesizari la ANPC poate scapam sa nu platesc nici un ban ca taxa de reziliere, dar plateam abonamentul pe cate luni dura toata aceasta procedura. Va multumesc pentru ajutor!

    Răspunde
    • Salut,
     Felicitari pt reusita!
     Inestimabilii operatori merg la intimidare si profita din plin de “naivitatea” abonatilor care nu stiu cum sa reactioneze in astfel de situatii.
     Era ideal sa nu platesti suma respectiva si sa astepti raspunsul ANPC deoarece nu aveai cum sa achiti niste servicii de care nu poti beneficia.
     Cu placere!

     Răspunde
   • Am trimis dar au răspuns doar pentru un număr și că sa fiu sigura am dat cererile printate și semnate la magazin Vodafone unde evident era una foarte înțepată și foarte revoltată ca depinde cerere de reziliere. Am depus și la telekom dar telefoanele trebuie plătite toata suma odată sau in rate?

    Răspunde
    • Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat in mod inutil…….oricum cererile depuse in mediul online ajung cu siguranta si extrem de rapid iar cele depuse in showroom raman “blocate” prin birourile agentilor.
     Bineinteles ca trebuie sa achiti diferenta pt terminalele achizitionate dat fiind faptul ca reziliezi contractul anticipat.
     Succes!

     Răspunde
     • Sper sa dea cererile reziliate la departamentul de reziliat domnișoara intepata. La Telekom deja am primit mesaj că e in curs de procesare sa vedem și vodafone. Prostavone mi se pare cel mai dificil dintre operatori

     • Au mai fost cazuri cand nu au ajuns deloc si din acest motiv va recomandam sa faceti toate demersurile online iar astfel aveti dovada transmiterii documentelor.
      Oricum speranta moare ultima…. :))
      Toti operatorii au un comportament abuziv dar cu atitudinea potrivita ii poti pune cu botul pe labe.

     • aaa bine ca mi-ai zis atunci voi depune online iarasi.Ms mult de tot nu stiu ce m-as fii facut fara ajutorul tau pe site. Iti voi trimite modelul de cerere pe mail mi s-a parut cel mai bun fiindca cererea de pe site nu se deschide.

   • Am primit emailul de confirmare care spune asa: Salut,

    Îţi mulţumim pentru mesaj! Vom răspunde solicitării tale în primele 48 de ore lucrătoare, în scris sau telefonic, în funcţie de tipul cererii. Apreciem că ne vei înţelege dacă uneori îţi vom răspunde după acest interval, se întamplă câteodată să fim mai aglomeraţi, însă îţi vei păstra prioritatea.

    *În cazul în care solicitarea ta este legată de “Protecţia datelor cu caracter personal” îţi promitem că vom respecta termenul legal de răspuns de o lună. Dacă doreşti mai multe informaţii cu privire la protecţia datelor cu caracter personal poţi accesa oricând pagina http://www.vodafone.ro/privacy

    Gânduri bune,
    Echipa Vodafone dupa care m-au sunat pe numere la care nu raspundeau si acum astept sa imi dea raspunsul

    Răspunde
 32. Bună ziua. După discuțiile de mai jos realizez că toți operatorii au sau ne fac probleme. Întrebarea mea este legată de opțiunile care le avem odată ce reziliez contractul. Ce opțiuni mai bune avem? Rămânerea pe cartelă e o variantă mai bună? Sau semnarea unui contract nou mai avantajos? Un alt operator mai “prietenos”?

  Răspunde
  • Salut,
   Sunt o multime de oferte si la cartelele pre-paid iar nevoile abonatilor sunt diferite, asadar nu se pot incadra intr-un sablon.
   Desigur ca ofertele negociate individual sunt cele mai atractive dar din pacate majoritatea abonatilor nu stiu cum sa beneficieze de acestea.
   Asadar este ideal sa optati pentru operatorul care se muleaza cel mai bine pe nevoile voastre. Succes!

   Răspunde
 33. Am depus pentru telekom pot depune si pentru Vodafone? Mi-au bagat 2 numere de ab pe sim dar cred ca mi le-a.adaugat la.plata desi nu le folosesc si multe altele. Pe contract scrie ca contractul e intre 12’si minim 24 luni pe primul mi l-a prelungit fara sa stiu cu un.an. Ms in avans

  Răspunde
   • Și în cate zile îmi reziliază numerele? Sper sa fie adevărat ce zici că mă cam seacă telekomu și Vodafone cu taxele lor băgate la factura fara să știe de ce

    Răspunde
    • Iti dai seama ca nu are cum sa fie adevarat din moment ce, cateva mii de abonati au reusit sa rezilieze contractele prin intermediul acestei proceduri.
     Rezilierea se va face in maxim 30 de zile de la depunerea cererii. Succes!

     Răspunde
   • am destule de reziliat:)) vor avea ceva de munca dar sper oricat ar fii sa mi le inchida. Iar cand mi le va inchide care este numarul lor de telefon sau mail? cum imi vor transmite vestile bune ?Ms mult

    Răspunde
     • Mulțumesc mult. Dar pot alege sa nu fie numerele trecute pe cartele prepaid? Să îți de-a Dumnezeu sănătate fiindcă ne ajuți.

     • Cu mare placere!
      Bineinteles ca poti sa specifici in cererea de reziliere faptul ca nu doresti sa pastrezi nr. respective pe cartele pre-paid.
      Asteptam detalii. Succes!

 34. Vreau sa impartasesc si eu experienta mea cu Orange:
  Mi-au majorat abonamentul (fara telefon cumparat) de la 5 la 7 euro, au spus ca daca nu sunt de acord pot sa portez/reziliez abonamentul fara nicio penalizare.
  Zis si facut, am portat la Vodafone si m-am trezit cu o frumoasa ultima factura de 353 RON.
  In urma sesizarii facute, mi-au dat raspuns intr-o luna ca au analizat si ca aceasta factura este emisa conform conditiilor contractuale, asa ca am facut sesizare la ANPC.
  Astazi, dupa o mai putin de o luna, am fost sunat de Orange, spunand ca or sa anuleze toata factura. Nu mai am timp sa ma cert cu ei, asa ca ma voi intelege amiabial, ar fi meritat sa primeasca si o amenda de la ANPC.
  Multumesc tututor de aici care continua sa militeze pentru drepturile noastre!
  Atasez raspunsul, accesati acest link.

  Răspunde
   • Am urmarit acest topic destul de tarziu si, altfel as fi facut cum am vazut ca trebuie: intai reziliere si apoi portare, dar se pare ca am rezolvat si asa. Multumesc pentru implicarea de care toata lumea da dovada!
    Am avut si o problema cu Vodafone care s-a rezolvat acum 2 saptamani (atasat poza), aveam un abonament de date de 1.5 euro cu TVA, uitasem de el si m-am trezit ca este 3 euro cu TVA pe factura (probabil o data cu scumpirea din mai… ), desi in contul meu de Vodafone aparea cu 1.5 euro. Bineinteles ca amiabil nu am reusit decat dupa interventia ANPC iar pt detalii accesati acest link.

    Răspunde
    • Felicitari pt reusita!
     Intr-adevar inspectorii ANPC sunt singurii care pot pune cu botul pe labe inestimabilii operatori, asadar apelati cu incredere la ajutorul acestora atunci cand sunteti abuzati.
     Cu placere!

     Răspunde
 35. Revin cu detalii am depus cererea la cei de la Telekom cat si la Anpc. De la ANPC nu a venit decat ca mi-a inregistrat reclamatia iar de la Telekom a venit urmatorul mesaj: ,,Buna ziua, sezisarea Dvs. a fost solutionata. Actul aditional/ contractul a fost incheiat cu acordul dvs iar pentru rezilierea acestuia este necesar sa transmiteti o solicitare scrisa conform contractului. ,, Dar pe site-ul lor nu pot trimite solicitare fiindca ma obliga sa platesc taxele de justa desbagubire 🙁

  Răspunde
   • Am.trimis deja solicitarea de 2 ori dar nu mi-o ia in considerare. Ei vor sa le trimit cererea de pe site-ul lor cu optiunea de obligare la taxele de justa dezbagubire contractuala bifata

    Răspunde
    • Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in 30 de zile de la receptionarea acestora iar daca nu respecta acest termen, atunci depune o reclamatie la ANPC.
     Iti dai seama ca interesul inestimabilului operator este sa iti dai acordul cu privire la achitarea acestor taxe si din pacate sunt multi abonati naivi care pica in plasa acestora.
     Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
     • Au trecut 9 zile de la.cerere dar ei refuza sa rezilieze fara a plătit taxele contractuale de justă despăgubire deci tot la ANPC ajungem. Am depus deja cereri și acum.astept. Mulțumesc din suflet ptr ajutor

  • Bineinteles ca poti rezilia contractul oricand iar daca ai achizitionat un terminal va trebui sa achiti diferenta pt acesta, dat fiind faptul ca reziliezi contractul in mod anticipa. Detaliaza putin speta ca sa te putem ajuta.

   Răspunde
 36. Buna ziua . As avea si eu doua intrebari si as vrea sa merg la sigur, pentru ca exista pareri pro si contra si nu mai inteleg nimic.
  1. Am abonament de tip Family ( Super Red 31 ) la Vodafone, in care am 5 cartele de abonament si 3 telefoane achizitionate. Abonamentul initial a fost facut in Ianuarie 2019, dar am mai facut o modificare in Iunie 2019, deci clar se termina in Iunie 2021. In urma unor neintelegeri cu ei , unde m-au pus sa platesc de doua ori o suma de bani, am decis sa reziliez contractul . Prima intrebare scurta si succinta ar fi : pot rezilia contractul fara sa fiu pusa sa platesc valoarea abonamentului pana la terminare ? ( telefoanele stiu ca trebuie platite ).
  2. Daca din acest abonament mare, doresc sa reziliez abonamentul pentru 3 din cele 5 cartele, la fel, o pot face ? Voi fi pusa/obligata sa platesc taxa care sa cuprinda suma totala a abonamentului de la momentul rezilierii pana la finalizarea contractului in sine ?

  Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns, ca deja simt ca innebunesc cu abonamentul asta ! Multumesc frumos !

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si va trebui sa achiti doar contravalorea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Desigur ca poti rezilia doar numerele dorite daca specifici foarte clar acest aspect in cererea de reziliere. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 37. In mod practic eu nu prea stiu ce ar putea face cei de la vodafone sau orange etc. daca ei trimit o factura pentru costul suplimentar de reziliere si clientul pur si simplu o ignora.

  Răspunde
  • Vand creantele catre “camatarii legali” iar ulterior firmele de recuperari isi executa silit clientii si adauga costuri substantiale la debitul initial.

   Răspunde
 38. Buna ziua . As avea si eu doua intrebari si as vrea sa merg la sigur, pentru ca exista pareri pro si contra si nu mai inteleg nimic.
  1. Am abonament de tip Family ( Super Red 31 ) la Vodafone, in care am 5 cartele de abonament si 3 telefoane achizitionate. Abonamentul initial a fost facut in Ianuarie 2019, dar am mai facut o modificare in Iunie 2019, deci clar se termina in Iunie 2021. In urma unor neintelegeri cu ei , unde m-au pus sa platesc de doua ori o suma de bani, am decis sa reziliez contractul . Prima intrebare scurta si succinta ar fi : pot rezilia contractul fara sa fiu pusa sa platesc valoarea abonamentului pana la terminare ? ( telefoanele stiu ca trebuie platite ).
  2. Daca din acest abonament mare, doresc sa reziliez abonamentul pentru 3 din cele 5 cartele, la fel, o pot face ? Voi fi pusa/obligata sa platesc taxa care sa cuprinda suma totala a abonamentului de la momentul rezilierii pana la finalizarea contractului in sine ?

  Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns, ca deja simt ca innebunesc cu abonamentul asta ! Multumesc frumos !

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate.
   Poti rezilia doar serviciile de care nu mai ai nevoie daca mentionezi foarte clar acest aspect in cererea de reziliere. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 39. Salut,
  Ultimele doua contracte au fost “semnate” prin telefon. Adica ei ma sunau, imi propuneau si apoi imi trimiteau oferta pe mail cu un buton magic de “accepta oferta”. Nu am apasat acel buton si nici nu ai vreo semnatura fizica de la mine. Deja baietii sar calul cu niste extra costuri si fix dupa 4 luni de abonament vreau sa-l inchid. In contract scrie ca trebuie sa achit contravaloarea lunilor ramase din perioada contractuala. Adica fix vreo 18 luni x 10e. Trebuie sa achit sau pot merge pe metoda din articol? Multumes

  Răspunde
  • Salut,
   Intr-adevar majoritatea operatorilor apeleaza la acest truc pt a reanoi contractele abonatilor si este perfect legal. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 40. Buna, am incercat sa reziliez contractul si tocmai am fost anuntata ca mi sa bagat taxa de despagubire de 75 euro , in factura imediata, conform articolului 10.3 ( nu am telefon luat de la ei , si facturile sunt la zi ) ……ce pot face in cazul acesta???
  cica mi sa aprobat cererea de reziliere, am facut si plangere la ANPC
  astept un sfat …platesc sau nu cei 75 E???

  Răspunde
   • Buna , raspunsul celor de la ANPC ,Arad , a fost,,petitia a fost solutionata ca fiind neintemeiata.” si ca in contrac este specificat ,,plata unei juste despagubiri ” deoarece eu am reziliat contractul inainte de termen 🙁 deci astia de la Arad is praf ,? HELP, ce-i de facut ….vine factura de 75 euro pe ceva ce nu voi folosi ? ce-mi recomadati mai departe

    Răspunde
    • Buna,
     Acum iti dai seama ca padure fara uscaturi nu exista dar poti merge mai departe si sa depui o reclamatie la ANCOM. Nu achita factura respectiva pana cand nu receptionezi si raspunsul acestora. Succes!

     Răspunde
     • ANCOM nu poate interveni în situaţia descrisă de Dvs., respectiv nu poate impune Vodafone rezilierea contractului încheiat cu Dvs. fără plata penalităţilor de reziliere a acestuia înainte de expirarea perioadei minime contractuale.
      În cazul în care consideraţi că, prin acţiunile întreprinse, Vodafone v-a cauzat prejudicii, aveți posibilitatea de a vă adresa instanţei judecătoreşti competente pentru angajarea răspunderii acestui furnizor şi acordarea de daune-interese.
      acesta este raspunsul celor de la ANCOM …. intrebare , oare daca ma adresez altui ANPC , nu cel din Arad , nu as avea castig de cauza ? caci cei din Arad , nu prea sunt actualizati cu legea ….

     • Iti dai seama ca padure fara uscaturi nu exista si depinde foarte mult de “cheful” celui care iti gestioneaza reclamatia. Poti depune o reclamatie online, direct pe site-ul celor de la ANPC si sa speram ca vei avea sansa sa “pice” in mainile unui bugetar care are chef de munca. Majoritatea reclamatiilor au fost solutionate in mod favorabil pt abonati, asadar implicare exista. Asteptam detalii. Succes!

     • Buna, tocmai am primit un nou răspuns de la ANPC Arad 🙂 favorabil pentru mine de data aceasta , deci nu mai sunt obligată să plătesc cei 75€ taxa de despăgubire cică ! Culmea e că tot aceeași au semnat și data trecută că sunt bună de plată! Deci da ,se poate ! Eu am insistat 🙂 cei drept și a doua oară!
      Mulțumesc pentru încurajarea dvs!

     • Felicitari pentru reusita!
      Conteaza extrem de mult atitudinea si modul in care redactezi reclamatia. Cu placere!

 41. Buna dimineata! Pe data de 2 Septembrie am fost sunata de catre un operator Vodafone, pentru a-mi face o oferta si nu am fost de acord. A tot incercat sa ma convinga, si printre altele, i-am spus ca am si doua cartele de net nelimitat (oferite la inceputul contractului, in urma cu un an, si care atunci mi s-a spus ca sunt gratis! Minciuni!), pe care nu le-am folosit niciodata (iar asta se poate vedea in sistem la ei!), dar am vazut ca platesc pentru ele. Mi-a spus ca imi va face un scazamant si ii mai poate adauga 2 GB la net baiatului meu (am doua abonamente: al meu si al copilului). Zis si facut! Am terminat discutia si asta a fost tot! …..Astazi 18 Septembrie, primesc doua noi contracte prin posta, ambele marite cu cate 2 Euro, un contract prelungit cu 6 luni si celalalt cu 12 luni! Doamne fereste! ….Domnisoara cu care am vorbit atunci, nu mi-a spus absolut nimic de vreo modificare contractuala (prelungire de contract + adaugarea celor 2 Euro), pentru vre-un dintre contracte, cu atat mai mult pentru amandoua! ….Sunt client fidel din totdeauna la Vodafone, si am mai avut probleme cu ei (din pacate!), dar acum nu vreau sa mai trec peste, am platit destul pentru greselile si minciunile lor! …..Intrebarea mea: in cat timp am dreptul legal sa ma razgandesc si sa reziliez contractul (sa renunt la el!), in cate zile de la discutia avuta cu operatoarea? …Va multumesc anticipat pentru raspuns! O zi plina de frumos!

  Răspunde
  • Buna,
   Contractele incheiate la distanta se pot rezilia unilateral si fara costuri suplimentare in maxim 14 zile calendaristice de la incheierea acestora. Ar fi ideal sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 42. Buna, Eu am avut neplacuta surpriza sa ma trezesc in strainate fara net , in conditiile in care imi luasem abonamentul la VDF pentru oferta de net. Dupa nenumarate telefoane la serviciul clienti, restart retea, restart telefon, modificari in setari ,nu au mai raspuns la telefonul pt sesizari, iar aplicatia MyVDF era inoperabila de pe WIFI. Ajunsa in tara, am cautat pe net si am gasit articolul dumneavoastra, am depus cererea online, am primit raspuns cu costul de reziliere, am inaintat aceasta cerere la OPC impreuna cu plangerea si nu s-a mai intamplat nimic de atunci. Numarul a fost trecut pe cartela si facura a ramas 370 lei costuri reziliere cu penalizare 0,5%zi. Cum pot sa verific in ce stadiu e reclamatia la OPC? Azi se fac 30 zile de la inregistrare.

  Răspunde
  • Buna,
   Stai linistita pt vei receptiona prin Posta raspunsul celor de la ANPC si mai mult ca sigur inestimabilul operator iti va storna rapid taxele facturate in mod abuziv. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 43. Hello. Am semnat contract pe 24 de luni cu telefon gratis, acum aproape 24 de luni 🙂 cu vdf. Faza naspa e ca m-au sunat acum cateva luni sa imi propune o oferta, fara telefon si cica am acceptat. Ideea ca atunci cand se implinesc 24 de luni de la prima achizitie, cea cu telefonul, pot sa renunt la servicii prin portare nu?

  Răspunde
 44. Am portat numarul din reteaua DIGI aflat pe abonament,in reteaua Vodafone.Luna urmatoare mi-a venit de la Digi factura in valoare de 1200 lei.Am facut sesizare catre ANPC si cei de la Digi in mod cu totul special au recalculat suma si au ajuns la concluzia ca trebuie sa le platesc doar 7 lei.Nu cedati!Plangerea la ANPC este suficienta.Pot prezenta dovada daca este nevoie

  Răspunde
   • Raspunsul este cam asa…,,Urmare consilierii operatorului economic reclamat acesta a emis factura storno in valoare de -864,25 lei.Va multumim pentru increderea acordata institutiei noastre.Operatorul economic reclamat de dumneavoastra va ramane sub atenta noastra supraveghere si nu vom tolera nici o abatere de la normele legale.In continuare mi se prezinta factura storno cu suma anulata,Sesizati si or sa fie ingenunchiati.Atata timp cat legea ne da dreptate ei pot fi acuzati de inselaciune.

    Răspunde
 45. Salut, tocmai ce am încheiat un contract pe 24 de luni cu Vodafone în mai,prin portare de la Orange.
  La încheierea contractului nu am fost înștiințat că nu este acoperire 4G în zona mea,si normal, internetul abia se funcționează. Abia dacă se zărește un H…in zilele bune. Slab. Am luat de nenumărate ori legătură cu Vodafone iar în final am ales sa le comunic despărțirea. Răspunsul lor a fost : “nu se poate”. Ca am contract pe 24 de luni, și ca e și cu voce nu numai internet și ca una și alta… Nimic clar și concret. Ei ma băteau la cap cu cartonașele de la concurs 😄 eu aveam alte probleme. În fine, pe baza vitezei internetului vreau sa renunțăm la colaborare. Ara cât a fost. Acu ce sa fac?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul si nu vei fi nevoit sa motivezi in vreun fel alegerea facuta. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
   Ar fi ideal sa depui cat mai curand si reclamatii la ANPC & ANCOM pe aceasta tema, pt ca doar astfel pot fi sanctionati zdravan pentru abuzurile facute. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 46. M-am dus la un vodafone unde am facut o cerere de portare la abonament (aveam pe orange) pentru ca aveau o oferta gen 75 de lei pe luna si un telefon huawei p smart, 0 lei, contract pe 2 ani, nelimitat 10gb si ce mai dau ei.
  M-au sunat de la orange de la contraportari cu o super oferta 38 de lei abonament, 50gb si telefon de 1400 lei :)) acum incepe distractia.

  M-am dus sa anulez cererea de portare, iar respectivul cica nu vrea sa o anuleze ca asa i-a zis manageru care e in concediu. m-a trimis la o reprezentata, pentru ca era magazin partener, cei de acolo mi-au zis clar ca doar cel care a facut cererea o poate anula. M-am intors la el si tot a tinut-o vreo 2 ore ca nu vrea, ca nu poate. dupa lungi discutii si dupa ce am sunat la relatii cu clientii si au vorbit intre ei, a fost de acord cu anularea cererii, chiar daca nu a vrut sa imi dea ceva la mana ca a facut modificarea. I-am zis ca vreau sa reziliez si contractul, sa platesc telefonul integral si ce sa vezi, nu se poate, normal. trebuie sa platesc toata perioada contractuala plus telefonul.
  Am facut momentan o solicitare pe vodafone si la ancom, sa vad daca mi-a anulat ala cererea de portare ca ma astept la orice. Urmeaza la ANPC sa fac cerere dar as avea nevoie de o baza legala mai solida. Faza e ca el m-a mintit cand am facut cererea de portare, ca nu mi-a zis ca se poate si fara numar provizoriu. Adica puteam sa fac cerere , sa astept apoi sa semnez contractul si sa imi dea telefonul. Dar nu a zis, si eu m-am aruncat direct. Acum sa vedem ce o iei din asta.

  Răspunde
 47. Buna seara, azi am luat și eu o teapa adevărată. Am mers într-un shop Orange sa iau un telefon in rate , fiind pe firma , am primit o oferta foarte ok, îmi spune clar plătești suma X și atât. Îmi dau acordul după care îmi spune că în oferta mai pot adăuga la aceeași sumă și alte numere de cartela daca am in familie , zis și făcut dau numerele părinților dar după ce o întreb de câteva ori daca suma rămâne la fel și îmi confirmă . Surpriza când ajung acasă și intru intamplator în contul de client cele două numere au ajuns să coste 16euro/număr adică 32 euro în plus . Ce pot sa fac in situația asta,eu am semnat contractul că primarul mi-a deschis exact paginile pe care a trebuie sa le semnez .
  Exista posibilitatea de a renunța la cele două numere adăugate.
  Mulțumesc.

  Răspunde
 48. Confirm, am trimis cerere de reziliere in care am mentionat si legea 193/2000 si punctul 14.4 din TGC vodafone si mi-au reziliat contractul fara a ma obliga sa platesc justa despagubire, chiar daca telefonic m-au amenintat ca voi fi obligat sa o platesc.

  Răspunde
  • Salut, ma poți îndruma te rog sa fac exact ceea ce ai făcut tu? Am neînțelegeri mari cu cei de la Vodafone și nu cădem de acord cu nimic. Eventual câteva sfaturi ar fi mai mult decât suficiente. Mulțumesc. Adresa de email e laucozma85@gmail.com

   Răspunde
   • Salut,
    Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-m
    Ar fi ideal sa depui cat mai curand si reclamatii la ANPC & ANCOM pe aceasta tema, pt ca doar astfel pot fi sanctionati zdravan pentru abuzurile facute. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 49. Buna ziua. Am incheiat acum o luna un abonament la vodafone. La incheierea contractului am fost informata ca acesta se va incheia pe o perioada de 1 an. Am semnat contractul fara sa il citesc, prostia mea, ce i drept. Si am realizat acum 2 zile ca acest contract este incheiat pe o perioada minima de 2 ani.. as vrea sa il reziliez acum.. dar minunatii de la vodafone imi spun ca nu il pot rezilia decat daca le achit o justa despagubire, aceasta constand in valoarea abonamentului inmultita cu numarul de luni ramase. Nu e posibil ca un operator sa te minta in fata ca iti face un abonament pe 1 an si sa te trezesti cu abonament pe an. Multumesc anticipat

  Răspunde
  • Buna,
   Majoritatea contractelor de telefonie mobila sunt incheiate pe 2 ani, asadar “naivitatea” se plateste si uneori destul de scump. Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Cu placere!

   Răspunde
 50. Salut.
  Am reînnoit contractul cu Vodafone. Am comandat online un telefon Samsung A50 la un abonament de 19 euro și nu am primit nici un răspuns timp de 12 zile. Am fost în magazinul Vodafone și am reînnoit contractul pentru un abonament de 15 euro și un telefon Huawei p9 smart 2019.Acum vine curierul și îmi livrează și telefonul Samsung A50. Ce fac în situația asta? Practic am 2 telefoane gratis cu doua abonamente unul de 16 altul de 19 euro pe același număr de telefon.

  Răspunde
  • Salut,
   Vezi ca nu are cum sa existe doua abonamente pe acelasi nr de telefon iar cel mai probabil sunt diferite. Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 51. Buna seara,
  Am următoarea speta,
  Am achiziționat un abonament la Vodafone pe o perioada de 2 ani la pachet cu un telefon in rate. Totul bine și frumos pana când după aproape un an mi a venit un mesaj ca abonamentul se mărește cu aproximativ 1 euro pentru ca nu stiu eu ce taxe au crescut . Răspunsul meu la aceasta scumpire trebuia sa fie pozitiv cu acceptarea creșterii sau sa renunț la contract si sa achit pe ultima factura tot telefonul. Am discutat cu operatorul si i am spus ca nu mi se pare ok ca eu sa semnez un contract pe un produs la o anumită suma si după o perioada de timp ei sa mărească acea suma . Dpmdv e un șantaj , adică ori îmi plătești abonamentul așa cum îl vreau eu mărit ori plătește telefonul și dispari…ceva de genul. Le am spus ca eu nu am cerut nici o modificare , nu vreau nici o schimbare de abonament doar sa plătesc suma din contract fără nici un eurocent in plus sau minus și ca dacă ei nu pot atunci eu renunț la abonamentul de telefonie și sa mi rămână sa plătesc telefonul in continuare in rate așa cum e in contract ( lucru care nu mi se pare ok..dar sa zicem …pentru ca e și o constrângere ) …a zis ca nu se poate așa ceva ..pana la urma le am comunicat ca renunț la ei , sa mi puna suma finala pe factura și ne vedem in instanța…și m am portat pe cartela.. Dupa ceva zile primesc mesaj ca pot opta sa plătesc in rate terminalul telefonului . Mi au spus ca ma postează pe cartela in data emiterii facturii ..m au portat mai repede și mi ai trimis un mesaj pe post de factura ..deși aveam cont la ei pe abonament cu optare pt făcură in format electronic .. N am primit factura sa o vad faptic..încerc sa sun de pe cartela la call Center lor ..nimic nu e disponibil…
  Ce e de făcut in acest caz? Eu o sa plătesc telefonul dar nu tot dintr o data cum vor ei..o sa le fac plângere la protecția consumatorului pentru faza cu abonamentul, cu mărirea, cu factura, cu portarea. Le am comunicat ca pe mine nu ma interesează ce calcule și au făcut ei și dacă au luat sau nu in calcul viitoarele scumpiri din viitor..și ca nu e dorința mea de renunțare a contractului și ca in contract scrie ca ei pot sa modifice tarifele ( de acord) dar nu abonamentul cu valoarea stipulată ( eu aici așa inteleg faza cu modificarea tarifului – am inclus in abonament 500 min internaționale care la momentul semnării contractului 1 min=0,05 eurocenți și după 1 an dacă nu mai am din aceste minute plătea pe minut 0,1 eurocenți Ca s au modificat tarifele..dar nicidecum sa mi mărești tu mie abonamentul care o valoare fixa și clara și care e pe o perioada determinata ) . Sper ca m am făcut inteles cât de cât. Întrebarea e unde pot sa fac o plângere potrivită pentru situație și abuzurile întâlnite și la o adică dacă nu sunt de acord sa plătesc acea suma finala eșalonat nu o mai plătesc deloc . Mulțumesc frumos !

  Răspunde
  • Salut,
   Ar fi ideal sa depui cat de curand reclamatii la ANPC si ANCOM pe aceasta tema dar cel mai probabil vei fi nevoit sa achiti intr-o singura transa diferenta pt terminalul achizitionat. Cu placere!

   Răspunde
 52. Salut,
  Am avut un contract cu Vodafone pentru mai multe numere, pe persoana juridica. In 2016 am portat numerele in alta retea si am primit o factura cu taxe de reziliere, denuntand contractul inainte de termen. Le-am trimis o scrisoare prin care le ceream sa anuleze acea factura cu taxe de reziliere, aducand ca argumente Legea 161/2010, DIRECTIVA CONSILIULUI 93/13/CEE/1993.
  In 2017 am primit o notificare prin care eram anuntat ca vor cesiona debitul catre o Agentie de recuperare a creantelor.
  Saptamana trecuta am primit o scrisoare de la Getback Recovery prin care eram instiintat ca vor merge in instanta pentru a recupera creanta.
  Ce ar trebui sa fac in acest moment?
  Multumesc

  Răspunde
 53. Buna ziua. Am un abonament pe persoană juridică. 80 euro pe lună la care am luat și în telefon Samsung S9. Am semnat contractul pe 2 ani. Mai am un an și aș vrea să îl închid . Este valabil și pt persoane juridice noua lege în care li se interzice să ceară taxa de reziliere?? Înțeleg că va trebui să plătesc contravaloarea rămasă a telefonului , dar ei îmi cer încă 600 euro taxa inițială de reziliere și încă 80 euro pt fiecare luna rămasă plus încă câteva sute euro, nu am înțeles de unde . Va mulțumesc mult pentru răspuns .

  Răspunde
  • Buna,
   Da, legea este valabila si pt PJ doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea operatorului. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Cu placere!

   Răspunde
 54. dar daca am fost pacalita sa achizitionez un terminal, conditiile expuse nu au fost întocmai cu ceea ce doream, adica m-am trezit cu inca in nr de tf cu un alt abonament, de care nu am nevoie, formularile date de operator fiind interpretabile. Am dorit sa returnez terminalul, chiar daca deja am platit o rata, si sa reziliez contractul cu noul nr. de tf. Bineinteles nu au acceptat. eu oricum vreau sa reziliez orice se numeste contract cu ei si sa trec pe cartela. dar nu imi primesc returul terminalului. Nu as vrea sa mi-l impute.

  Răspunde
  • Acum iti dai seama ca nu ai cum sa returnezi terminalul….asadar vei fi nevoita sa achiti contravaloarea acestuia si vei putea rezilia contractul fara probleme. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 55. Bună,
  Eu am semnat sâmbăta după-masă o cere de portare din Orange în Vodafone.
  Mi-au oferit o cartele provizorie pe care nu am solicitat-o, pe motiv ca asa sunt procedurile pana la finalizarea cererii de portare.
  Astăzi am cerut anularea cererii de portare, care mi-a fost aprobata dar,mi-au cerut sa plătesc o taxa de reziliere(valoarea abonamentului pe 24 de luni) a cartelei provizorii, care rămâne în vigoare la anularea cererii de portare.
  Țin sa menționez ca nu am luat nici un telefon de la ei și cartela care am primito a rămas sigilata și încă nu au trecut 48 h de la semnarea contractului.
  Am depus azi și o cerere în scris pt soluționarea situației în mod amiabil.
  Cum ar trebui sa procedez în cazul unui răspuns negativ din partea companiei??

  Răspunde
  • Buna,
   Ar fi ideal sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. De ce te-ai razgandit asa de rapid?

   Răspunde
 56. Bună,
  Eu am semnat sâmbăta după-masă o cere de portare din Orange în Vodafone.
  Mi-au oferit o cartele provizorie pe care nu am solicitat-o, pe motiv ca asa sunt procedurile pana la finalizarea cererii de portare.
  Astăzi am cerut anularea cererii de portare, care mi-a fost aprobata dar,mi-au cerut sa plătesc o taxa de reziliere(valoarea abonamentului pe 24 de luni) a cartelei provizorii, care rămâne în vigoare la anularea cererii de portare.
  Țin sa menționez ca nu am luat nici un telefon de la ei și cartela care am primito a rămas sigilata și încă nu au trecut 48 h de la semnarea contractului.
  Am depus azi și o cerere în scris pt soluționarea situației în mod amiabil.
  Cum ar trebui sa procedez în cazul unui răspuns negativ din partea companiei??

  Răspunde
 57. Bună ziua! In luna decembrie 2018 contractul cu cei de la Vodafone trebuia sa se închidă, întru cât am făcut și o solicitare telefonica prin luna noiembrie, cei din call centre mi au spus ca nu mai este necesar alt demers. La sfârșitul lunii februarie surpriza, ma suna cei de la Vodafone, pe celălalt nr pe care l am portat la alta rețea de telefonie și mi au spus ca am restante și ca trebuie sa platesc, într cât contractul s a mai prelungit un an. Ce as putea sa fac? Precizez ca nu am mai folosit cartela din luna octombrie 2018. Mulțumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Din pacate naivitatea se plateste si uneori destul de scump….. Rezilierea contractelor se face doar in scris, asadar rezilierile solicitate telefonic sunt doar niste glume proaste. Vei fi nevoita sa achiti debitul acumulat deoarece nu poti face dovada faptului ca ai depus cererea de reziliere la momentul respectiv iar pe viitor iti recomand sa fii ceva mai vigilenta. Cu placere!

   Răspunde
 58. Buna ziua.

  Am si eu o problema cu un abonament Vodagfone ce dureaza de aproximativ de la sfarsitul lunii iunie 2018.

  In primul rand, la acel moment am fost sunat pentru reinnoirea abonamentului. Am “cazut de acord” pentru un abonament de 15 euro (asta era si bugetul meu maxim alocat pentru acest abonament), abonament pe care am achizitionat si un smartphone. Dupa cateva zile am primit si contractul acasa, in care, spre surprinderea mea in loc de 15 euro era un abonament de 25 euro – clar au modificat valoare abuziv si fara acordul meu.
  Am sunat la Vodafone pentru rezilierea contractului (aflandu-ma in cele 14 zile de la data incheierii contractului) – am fost preluat de un operator iar dupa multe negocieri si mult timp trecut, mi-a fost acceptata cererea de reziliere cu conditia returnarii telefonului. De aici este o intreaga poveste pentru ca intre operator si curier a fost o comunicare defectuoasa: au gresit adresa (alt oras), nu se inregistrau cererile, etc. Iar cand in sfarsit am fost sunat de curier, in ziua aceea nu am putut eu. Am revenit la operator, dar aceeasi poveste. Acum, de 2 luni de zile, nu mairasp la telefon, mesaje, solicitari etc.

  Am revenit la Vodafone cu cereri de rezolvare a situatiei, dar singurul rasp pe care il primesc este ca a trecut prea mult timp si ca nu se mai poate face nimic. Am intrebat chiar si de o varianta in care sa pastrez contractul si sa reduca abonamentul al valoare initiala de 15 euro.

  In tot acest timp, eu am platit abonamentul lunar – pentru ca am mare nevoie de acest numar – fiind in acelasi timp rabdator, dar cred ca si naiv.

  Ce as putea face in aceasta situatie? atata timp cat acum ma lovesc doar de refuzul rezolvarii situatiei din partea Vodafone.

  Va multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Sincer nu inteleg de ce nu ai reziliat contractul la momentul respectiv urmand procedura prezentata in acest articol iar o reclamatie la ANPC face “minuni” in astfel de cazuri. Poti rezilia contractul oricand si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Iti recomand sa faci toate demersurile online. Succes!

   Răspunde
 59. Buna ziua.

  Am si eu o problema cu un abonament Vodagfone ce dureaza de aproximativ de la sfarsitul lunii iunie 2018.

  In primul rand, la acel moment am fost sunat pentru reinnoirea abonamentului. Am “cazut de acord” pentru un abonament de 15 euro (asta era si bugetul meu maxim alocat pentru acest abonament), abonament pe care am achizitionat si un smartphone. Dupa cateva zile am primit si contractul acasa, in care, spre surprinderea mea in loc de 15 euro era un abonament de 25 euro – clar au modificat valoare abuziv si fara acordul meu.
  Am sunat la Vodafone pentru rezilierea contractului (aflandu-ma in cele 14 zile de la data incheierii contractului) – am fost preluat de un operator iar dupa multe negocieri si mult timp trecut, mi-a fost acceptata cererea de reziliere cu conditia returnarii telefonului. De aici este o intreaga poveste pentru ca intre operator si curier a fost o comunicare defectuoasa: au gresit adresa (alt oras), nu se inregistrau cererile, etc. Iar cand in sfarsit am fost sunat de curier, in ziua aceea nu am putut eu. Am revenit la operator, dar aceeasi poveste. Acum, de 2 luni de zile, nu mairasp la telefon, mesaje, solicitari etc.

  Am revenit la Vodafone cu cereri de rezolvare a situatiei, dar singurul rasp pe care il primesc este ca a trecut prea mult timp si ca nu se mai poate face nimic. Am intrebat chiar si de o varianta in care sa pastrez contractul si sa reduca abonamentul al valoare initiala de 15 euro.

  In tot acest timp, eu am platit abonamentul lunar – pentru ca am mare nevoie de acest numar – fiind in acelasi timp rabdator, dar cred ca si naiv.

  Ce as putea face in aceasta situatie? atata timp cat acum ma lovesc doar de refuzul rezolvarii situatiei din partea Vodafone.

  Va multumesc!

  Răspunde
 60. Acum o saptamana am trimis, catre Orange, cererea de reziliere. Astazi m-au sunat si au spus ca nu pot renunta la contract, ca mai am pana in 2021. Eu luna aceasta am platit ultima rata pentru telefon. Ei spun ca atunci cand eu mi-am schimbat tipul de abonament am prelungit cu 24 de luni, eu nu voiam asta, voiam doar sa am mai multi gb pentru internet.

  Ce sa fac acum, sa contactez ANPC?

  Răspunde
  • Da, ar fi ideal sa depui cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 61. Buna ziua.

  Am si eu o problema cu un abonament Vodagfone ce dureaza de aproximativ de la sfarsitul lunii iunie 2018.

  In primul rand, la acel moment am fost sunat pentru reinnoirea abonamentului. Am “cazut de acord” pentru un abonament de 15 euro (asta era si bugetul meu maxim alocat pentru acest abonament), abonament pe care am achizitionat si un smartphone. Dupa cateva zile am primit si contractul acasa, in care, spre surprinderea mea in loc de 15 euro era un abonament de 25 euro – clar au modificat valoare abuziv si fara acordul meu.
  Am sunat la Vodafone pentru rezilierea contractului (aflandu-ma in cele 14 zile de la data incheierii contractului) – am fost preluat de un operator iar dupa multe negocieri si mult timp trecut, mi-a fost acceptata cererea de reziliere cu conditia returnarii telefonului. De aici este o intreaga poveste pentru ca intre operator si curier a fost o comunicare defectuoasa: au gresit adresa (alt oras), nu se inregistrau cererile, etc. Iar cand in sfarsit am fost sunat de curier, in ziua aceea nu am putut eu. Am revenit la operator, dar aceeasi poveste. Acum, de 2 luni de zile, nu mairasp la telefon, mesaje, solicitari etc.

  Am revenit la Vodafone cu cereri de rezolvare a situatiei, dar singurul rasp pe care il primesc este ca a trecut prea mult timp si ca nu se mai poate face nimic. Am intrebat chiar si de o varianta in care sa pastrez contractul si sa reduca abonamentul al valoare initiala de 15 euro.

  In tot acest timp, eu am platit abonamentul lunar – pentru ca am mare nevoie de acest numar – fiind in acelasi timp rabdator, dar cred ca si naiv.

  Ce as putea face in aceasta situatie? atata timp cat acum ma lovesc doar de refuzul rezolvarii situatiei din partea Vodafone.

  Va multumesc!

  Răspunde
 62. Buna ziua,
  Ieri,03.03.2019 am portat un numar din reteaua orange in vodafone cu achizitie de aparat.
  Azi telefonul nu mai functioneaza,lipsa de semnal atunci cand are interoduse 2 cartele.
  Am sunat la sediul de unde am achizitionat telefonul si le am spus ca doresc rezilierea contractului deoarece in doar 24 de ore avem probleme.
  Mi au spus ca nu se poate rezilia contractul, ca e posibil ca numarul sa fie deja portat(mentionez ca intr una din anexe este specificat ca portarea se va face incepand cu 06.03.2019)M au asigurat ca mi vor schimba aparatul, insa as vrea totusi sa stiu daca aleg calea rezilierii, voi avea castig de cauza.Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 63. Salut am o problema mai diferita ,

  Am reziliat contractul cu un terminal de plata pe luna decembrie , cand mi-a venit urmatorul abonament de plata nu mi-a inclus nici o taxa de reziliere si toate bune si frumoase am zis okey.

  1 luna mai tarziu cand sa se duca mama sa plateasca pentru o tableta de a ei au venit si restul de taxa , Doar ca mi-a fost calculata intr-o perioada in care eu nu am mai avut nici un fel de contract de abonament cu acestia , mai departe vreau sa stiu sunt fortat in vreun anumit fel sa platesc aceasta taxa ,pentru ca nu mai era in vigoare nici un contract cu acestia ?

  Răspunde
 64. Va salut.Am avut o cartela la vodafone timp de 2 ani pe care ulterior am transformat o in abonament la acelasi operator, un abonament echivalent ca valoare cu cartela, fara a dori achizitionarea unui telefon.Dupa cateva luni, am decis sa achizitionez un telefon prin prisma aceluiasi abonament, dar m am lovit de o garantie mare ceruta de operator, egala cu pretul tel la liber pt niste modele basic de smartphone, ori de imposibilitatea de a mi se procesa cererea pt ca n aveam nu stiu cate luni vechime cu abonamentul, desi facusem 6 luni de abonament.Vazand astea, m am uitat la ofertele altor operatori si am gasit la orange una atractiva la un telefon la abonament, ca urmare mi am portat numarul de la vodafone in reteaua orange.Am achitat ultima factura emisa de catre vodafone, iar dupa 3 luni, ma trezesc ca ma suna o duduie de la vodafone ca trebuie sa achit taxa de reziliere.Cum sa procedez?

  Răspunde
 65. Va salut.Am un router de internet de la Vodafone din 13 06 2016 si in decembrie 2018 am mai prelungit un an cu toate ca nu am vrut eu i-am sunat sa reziliez dar mau aburit.In 22 02 2019 am si deconectat routerul de la vodafone avind net de la upc mult mai bun si mai ieftin.In data de 26 02 19 am sunat la vodafone si am cerut rezilierea iar ei au cerut taxa de reziliere 21 de euro iar eu am refuzat.Azi 27 02 19 am depus la Vodafone o cerere de reziliere pe cale amiabila si am fost sunat dupa masa de ei si mi-au spus ca sa nu astept raspuns scris de la ei asa cum am specificat in cerere si ca pot sa ma duc unde vreau ca ei ma taxeaza si culmea de ieri pana azi nu mai e 21 euro caci sau enervat cred ca si acum trebuie sa dau 63 euro.Am refuzat din nou si am inchis.Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul daca ai urmat procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si sa returnezi echipamentul daca l-ai avut in custodie. Ar fi ideal sa depui si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Va salut.Multumesc de ajutor,astazi am fost la ANPC si am depus o plingere dar mi-au spus ca am mers la ei prea repede deoarece Vodafone este obligat sa raspunda la cererea mea si plus de asta ei nu au stampilat cererea si nici operatorul nu sa semnat cu numele asa cum trebuia dar totusi au primit plingerea si am primit nr de inregistrare. Problema este ca in data de 06 03 19 se elibereaza factura care imi vine prin mesaj pe tele. si daca e impreuna cu taxa de reziliere(eu mai am 2 abonamente la tele.tot la ei)nu stiu daca pot sa platesc numai ptr. telefoane fara taxa reziliere, de aceea inca un sfat de la dumneavoastra mar ajuta. Va multumesc.

    Răspunde
    • Salut,
     Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat in mod inutil si nu ai efectuat online toate demersurile? Stai linistit pentru ca nu iti vor factura taxe de reziliere din moment ce sunt si cei de la ANPC implicati in rezolvarea acestei spete. Vei putea pastra fara probleme serviciile de care doresti sa mai beneficiezi inca, asadar nu sunt motive de panica. Cu placere!

     Răspunde
 66. Vă doresc o seară plăcută!
  Săptămâna asta un coleg de-al meu și-a prelungit abonamentul de telefonie mobilă la vodafone cu scoaterea unui telefon pe puncte și prelungire de abonament pe doi ani.
  Toate bune si frumoase doar că telefonul este un Samsung J4plus single-sim iar colegul mai are și o cartelă de Digi pe care ar fi vrut să o folosească cu același telefon(peste tot pe net apare că este dual-sim,ei o vând pe cea single-sim) și nimeni nu i-a atras atenția !
  Cum trebuie să procedeze pentru a scăpa de abonament?

  Răspunde
  • Salut,
   Poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol. Ar fi ideal sa depuna cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detalieze cat mai bine speta si sa ataseze toate doc. de care dispune. Succes!

   Răspunde
 67. Va salut.
  Daca vreau sa reziliez un abonament + terminal facut la Vodafone acum 3 luni in urma trebuie platit pentru acel terminal ceva?
  Daca da, cum se calculeaza acea taxa?

  Răspunde
  • Salut,
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Stai linistit pt ca iti va face operatorul calculul si se va raporta la pretul pietei, asadar nu iti face griji inutile. Succes!

   Răspunde
 68. Stai linistit pentru ca vei receptiona raspunsul celor de la ANPC in maxim 30 de zile de la depunerea reclamatiei, asadar nu are sens sa iti faci griji inutile. Succes!

  Răspunde
 69. Salut,
  Din pacate majoritatea operatorilor utilizeaza aceste tertipuri pentru a prelungi abonamentele abonatilor iar majoritatea acestora sunt extrem de “naivi” si pica rapid in plasa acestora. Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Succes!

  Răspunde
  • AM FOST ASTAZI LA VODAFONE AM VORBIT CU EI,DEGEABA,NU M-AM INTELES CU EI ASA CA AM FOST LA ANPC SI AM FACUT O RECLAMATIE,AM DEPUS SI ACTELE.EU SUNT SI O PERSOANA CU HANDICAP ACCENTUAT,AM DEPUS SI O COPIE DUPA CERIFICAT DE HANDICAP.EU AM SCRIS CA VREAU SA MI SE REZILIEZE CONTRACTUL FARA A MAI PLATI NIMIC.PENTRU CA EU AM 272 RON INDEMNIZATIA.

   Răspunde
 70. Salut! Eu mi-am portat numarul de telefon, o data de la orange la vodafone, apoi de la vodafone la digi mobile! Nu am facut-o pentru ca imi place sa ma mut, ci pentru ca in ambele cazuri au schimbat regulile in timpul jocului. Cei de la orange mi-au trimis in primele luni cateva plicuri in care imi cereau sa le achit o suma de o mie si ceva de lei, apoi s-au oprit! Insa cei de la vodafane ma ameninta cu tribunalul prin recuperatorii lor daca nu le achit suma de 2077 de lei! Ce, cum si unde ar trebui sa fac ceva pentru a pune capat acestei nebunii? Multumesc anticipat!

  Răspunde
 71. Buna seara!

  Am un abonament la vodafone pe care l-am reinnoit in vara 2016 iar femeia de acolo nu mi-a specificat pe cat timp si mi-a bagat ca nesatula 2 ani, eu necitind ce scrie acolo pentru ca voiam sa scap mai repede si sa ma duc acasa. Abia acum o luna l-am citit cand am vrut sa reziliez contractul si am vazut ce scrie. Am sunat la ei si mi-au zis ca abia in februarie (peste o luna) daca vreau pot sa micsorez abonamentul. Se poate sa reziliez fara sa platesc? Am citit ce ati scris aici dar daca le spun pe chat pe vodafone pentru ca nu prea am timp sa merg la ei ca vreau sa reziliez contractul si le spun ca nu am de ce sa platesc justa despagubire, deoarece acesta este un exempu (sper ca nu fac reclama sau ceva) si ei tot incearca sa mi spuna ca trebuie sa platesc, abia dupa va trebui sa sesizez anpc? In contract scrie ca trebuie sa platesc justa despagubire in caz de reziliere. Multumesc frumos!!

  Răspunde
 72. As vrea sa ma portez de la telekom la orange, dar mai am 10 luni din abonament. O sa fiu nevoit sa platesc astea 10 luni,sau doar ultima luna de facturare?

  Răspunde
 73. Am reusit sa reziliez si eu contractul dupa ce am urmat sfaturile dumneavoastra si vreau sa va multumesc din suflet pentru tot ceea ce faceti pentru noi. Mai mult decat atat nu mi-au mai cerut nici banii pentru telefonul pe care il primisem gratis. Multumesc mult inca odata.

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita!
   Ai avut noroc pentru faptul ca inestimabilul operator nu ti-a facturat diferenta pentru terminalul receptionat “gratis”. Cu placere!

   Răspunde
   • Buna ziua!poate ma puteti ajuta.am facut pe data de 14 ianuarie un abonament la telekom in care am cerut sa fie de maxim 10 euro si daca au si aparat pentru acesta in oferta.au spus ca au aceasta oferta dar sa platesc o suma modica pentru aparat si 300 lei garantie.am refuzat oferta iar domnisoara din magazin sa oferit sa ma ajute cu alta oferta dar sa astept sa ia legatura cu colegi superiori.am fost sunat sa ma prezint la magazinul lor pentru ami prezenta o oferta de 85 ron lunar in care primesc si aparatul gratuit.am fost de acord dar abia dupa ce am semnat am realizat ca defapt am semnat pentru doua numere de telefon in acelasi abonament(unul cu mai putin net iar celalalt cu mult mai mult).in contract imi apare si un scadentar al aparatului pe o perioda de 24 de luni, in conditiile in care am fost informat ca il voi primi gratis.acum problema nu este asta dar nu sunt multumit de serviciile lor si de operatorii sictiriti.as vrea sa reziliez contractul cu ei si sa le platesc abonamentul pentru aceasta luna si plata integrala a aparatului dar acestia ini spun ca nu se poate rezilia pe periada de contract de 24 de luni.cum as putea rezolava asta?va multumesc frumos

    Răspunde
    • Salut,
     Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri dar stai linistit pentru ca poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
   • Inseamna ca esti mai “norocoasa” de fel…. :))
    Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 74. BUNA SEARA,AM SI EU O INTREBARE AM ABONAMENT TELEKOM MOBIL SI TV.MI SA OPRIT TV SPUNAND CA AM FACUT EU REZILIERE.AM SUNAT LA EI LE AM EXPLICAT CA NU AM FACUT NICI O CERERE DE REZILIERE,POT SA RENUNT LA TOT ABONAMENTU LA EI ATAT TV CAT SI TELEFONIE MOBILA …MULTUMESC..

  Răspunde
 75. Pot trimite online o cerere de reziliere in conditile in care nu au fost de acord sub niciun chip sa imi dea numar pe cea dusa de mine in magazin? Daca da, la ce adresa si cum pot dovedi cand fac sesizarea la ANPC ca am trimis-o? Este vorba de RCS-RDS.

  Răspunde
  • Asa cum am mentionat si in acest articol, RDS este singurul operator la care nu poti rezilia contractul online iar abonatii trebuie sa stea ca niste sclavi la cozile din punctele de prezenta.
   Probabil ca in acest mod isi pedepsec ei abonatii “rebeli” care sunt decisi sa le paraseasca “ograda”.
   Iti recomand sa mergi intr-un alt punct de prezenta in speranta ca vei reusi sa depui pana la urma cererea de reziliere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 76. Se poate rezilia si un abonament si daca am inclus un telefon mobil? Abonamentul meu de la Telekom a fost foarte convenabil pana cand au inceput sa imi bage niste sume ametitoare ca plata ( aprox. 640 lei) de la un abonament de 87 lei :). Nu ma gandesc sa nu achit factura actuala de 640lei, dar vreau sa o achit si dupa gata! Nu vreau sa mai continui abonamentul… Help Please?!

  Răspunde
  • Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat + debitul restant.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 77. Bun gasit,
  Fiul meu a incheiat abonament la VDF pentru o tableta (abonament care expira in iulie 2017) si un telefon mobil (abonament care expira in noiembrie 2017). In luna martie 2016 a plecat in Anglia cu contract de munca, Am fost la reprezentanta VDF pentru a cere detalii referitoare la costurile de reziliere a celor doua contracte, insa nu am primit informatii lamuritoare. Mi s-a spus ca trebuie sa sune el la *222 pentru a afla aceste informatii. Chat-ul VDF nu mai functioneaza, astfel ca accesul la operatorii VDF este ingradit. La fel si asistenta pe forumul VDF.

  Mentionez ca fiul meu nu a achizitionat telefonul sau tableta o data cu abonamentul. Costul abonamentului este de 25 euro lunar. Nu are restante, intrucat am platit lunar si la timp abonamentul, chiar daca serviciile VDF nu au fost utilizate.

  El ar vrea sa inchida abonametul la tableta si sa pastreze nr de telefon pe cartela. Imi puteti spune, va rog, care ar fi costurile de reziliere a contractelor inainte de termen in acest caz?

  Răspunde
  • Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament iar toate demersurile pot fi efectuate online.
   Va trebui sa specifici in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi numarul respectiv pe cartela pre-pay.
   Succes!

   Răspunde
 78. buna ziua,
  Am si eu o intrebare in urma cu 2 ani baiatul meu a incheiat un contract de abonament cu cei de la COSMOTE, baiatul vazand ca il tepuiau de fiecare data nu a mai achitat ultima factura si ulerior a renuntat si la contractul lor. De vreo 2 ani o firma de recuperari get Back ne tot suna sa platim taxa de reziliere contract de 815,25 lei sustinand ca baiatul a achizitonat un telefon de la ei. Tin sa mentionez ca telefonul a fost achizitonat de la FLANCO( AM FACTURA TELEFONULUI), baiatul beneficiind doar de abonament. Acum el este plecat in ANGLIA. Cei de la firma sustin ca daca nu platim aceasta suma il vor da in judecata si-l vor aduce de urgenta ina tara. Imi puteti comunica daca este posibil asa ceva si ce trebuie sa facem.

  Răspunde
  • Buna,
   Stai linistita pentru ca nu merita “deranjul” pentru un astfel de debit dar era ideal sa rezilieze contractul la momentul respectiv.
   Ar fi ideal sa incerci solutionarea pe cale amiabila a acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 79. Buna ziua ,

  Am inceput si eu demersurile de a rezilia un contract de voce cu ORANGE . Azi am fost sunat de un DOREL de la Orange si mi-a comunicat ca nu este adevarata faza cu lunile ce trebuiesc platite . Am solicitat sa-mi transmita in scris refuzul de a rezilia abonamentul si trecerea pe prepay .
  Va transmit si adresa mea catre ei .

  Catre,
  Orange Romania

  Subsemnatul Cornea Alin identificat cu CI seria MH nr 344642, CNP 1770428250576, domiciliat in Str. Transilvaniei Nr: 26, Oras Drobeta Turnu Severin, Judet Mehedinti, cod abonat cu nr : 0196555395 , va solicit rezilierea acestui abonament 0740971943 si trecerea numarului pe cartela pre-pay.
  Solicitarea mea de încetare a relaţiilor contractuale cu S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A. pentru numărul de voce, se încadrează în situaţia de denunţare unilaterală solicitată de Client, ulterior perioadei minime contractuale, ce este prevăzută în „Condiţiile de modificare/cesiune/incetare a contractului”. Conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.
  Fac precizarea ca rezilierea unui contract presupune încetarea raporturilor contractuale între parti si, implicit, încetarea prestatiilor între acestia. Prin impunerea la plata a consumatorului, cu titlu de „justa despagubire” a contravalorii abonamentelor ramase pâna la finele perioadei contractuale, în conditiile rezilierii contractului de acesta, presupune în fapt continuarea executiei contractului, nicidecum o reziliere a acestuia si aceasta în conditii foarte dure si paguboase pentru consumator, astfel: consumatorul este obligat sa achite dintr-o data toate prestatiile viitoare pâna la finele perioadei contractuale, desi plateste prestatiile viitoare nu beneficiaza de contraprestatia operatorului economic. In aceste conditii, rezulta în mod evident intentia vadita a operatorului economic de a-l tine captiv pe consumator în cadrul unor contracte pe care nu si le mai doreste.
  La momentul incheierii preluingiri contractului abonament voce si date ( prelungire abonament pe 24 luni , data ianuarie 2016 ) am achizitonat un telefon mobil Nokia 635 (telefon + garantie). Solicit rezilierea contractului, cu plata eventualelor despagubiri, si anume recalcularea costului pentru device-ului/telefonului (cat a ramas neachitat tinand cont ca am achitat la cumparare o suma de bani si utilizarea punctelor ce imi reveneau prin programul Thankyou) .
  Motivele ce m-au condus la aceasta decizie este faptul ca in urma analizei de piata vis a-vis de ofertele comerciale ale celorlalti furnizori de telefonie mobila sunt mult mai avantajoase de cat pachetul meu Orange ( sunt client Orange din 2005 cu o conduita perfecta !!! ) pentru 12 eur cost abonament.

  Data:12.09.2016

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linsitit ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator in speranta ca isi va pastra abonatii rebeli in “ograda”.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • a venit si raspunsul sris de la Orange ….
    urmeaza ANPC !!!

    Stimate domnule Cornea Alin ,

    Răspund solicitării dumneavoastră cu privire la despăgubirile contractuale percepute in cazul denuntarii contractului dumneavoastra inaintea expirarii perioadei contractuale ramase .

    Menţionez că în urma noii solicitări pe care ne-aţi adresat-o, am reanalizat situaţia contului dumneavoastră şi vă confirm în cele ce urmează rezultatul verificărilor efectuate.

    Modificările legislative pe care le-aţi menţionat prevăd de altfel expres că dreptul la justa despăgubire nu trebuie sa fie afectat de exercitarea dreptului de denunţare. Prin urmare, despăgubirile solicitate de către Orange România se justifică prin necesitatea recuperării prejudiciului suportat de societatea noastră în urma încetării contractelor înainte de termenul stabilit.

    În momentul în care Orange România v-a propus ofertele promoţionale şi-a asumat nişte costuri (de exemplu, telefoane la preţ subvenţionat, contravaloarea serviciilor incluse cu caracter gratuit sau oferite la preţ promoţional), costuri care urmau a fi amortizate prin menţinerea ofertei pe toata durata perioadei minime contractuale. Aceste costuri au fost asumate în considerarea menţinerii contractelor pentru o perioadă contractuală minimă, cu plata corespunzătoare a valorii abonamentului lunar.

    Mai mult, despăgubirile nu au fost stabilite într-o sumă fixă, aşa cum sunt expres interzise de lege, ci reprezintă o sumă variabilă evaluată în funcţie de momentul la care intervine denunţarea şi de costurile sus menţionate. Aşadar, dreptul la denunţare nu este restrâns sau negat sub nicio formă însă, în acelaşi timp, obligaţiile contractuale asumate şi recunoscute ca juste de lege trebuie respectate.

    Având în vedere aceste aspecte, ne pare rău, însă, nu putem da curs solicitării dumneavoastră de anulare a abonamentelor dumneavoastra fara a achita aceste despagubiri

    În speranţa că acest răspuns va ajuta la clarificarea situaţiei, rămânem la dispoziţia dumneavoastră prin intermediul Serviciului Clienţi.

    Cu stimă,
    Alexandru Beceanu
    Problem Solving Executive

    Răspunde
    • Este un raspuns de tip cliseu menit sa te descurajeze din start dar stai linistit pentru ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 80. Salut, cererea de reziliere pentru UPC se poate trimite si online sau trebuie sa ma prezint la un punct de vanzare al lor? Multumesc pentru raspuns.

  Răspunde
   • Rezilierea la UPC va fi doar o formalitate… anul trecut am reziliat la Telekom si dupa plangerea de rigoare la ANPC au renuntat la “justa despagubire” 😀

    Răspunde
    • Poti rezilia contractele fara probleme cu operatorii de telefonie mobila atata timp cat urmezi procedura corecta.
     Conteaza foarte mult si atitudinea pe care o adopta abonatii iar majoritatea operatorilor merg la intimidare si profita de naivitatea acestora.
     Asteptam sa ne detaliezi putin si modul in care ai reziliat ctr. cu UPC deoarece mai sunt cativa cititori interesati.
     Succes!

     Răspunde
     • Momentan sunt in asteptarea telefonului lor prin care imi propun fel de fel de oferte si dupa care incep amenintarile cu penalitati pentru realizare prematura a contractului. Va fi o distractie totala, ei propunand, eu refuzand. Asa au procedat si cei de la Telekom, am si inregistrarea cu apelul de la 1234… am ras copios cu cei de la ANPC atunci cand am depus plangerea impotriva abuzului Telekom, nu le venea sa creada ce bazaconii sunt instruitii sa spuna cei care raspund la numarul 1234. Cerere de reziliere UPC redactata si semnata de mine + o copie C.I. am depus online ca sa evit lipsa de profesionalism a angajatilor de la punctele de vanzare. Rezilierea UPC va fi ca si rezilierea Telekom, ambele sunt la fel: tv, telefon fix si internet.

 81. Buna ziua,

  Ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am un abonament cu 2 numere pe persoana juridica si am facut cerere de portare de la vodafone la telekom in urma unei oferte destul de buna, mai aveam 10 zile pana cand portarea se efectua cu succes, intre timp am fost sunat de la vodafone cu o contraoferta mai buna si am decis sa renunt la portare. Am facut cerere de anulare a portarii iar cei de la telekom nu prea au fost de accord ba chiar ziceau ca nu se poate ca am bifat in cererea de poartare o casuta in care scria ca doresc sa continui furnizarea de servicii de telefonie in cazul in care nu se mai efectueaza portarea. Le-am trimis copie dupa contractul si cererea de portare pe care le am, semnate si stampilate de ambele parti in care nu este bifata acea casuta iar ei mi-au trimis un mail cu copia lor in care imi zic ca ce am eu este draft si ca ce au ei este contractul original. Am refuzat sa platesc facturile, nici nu am deschis plicurile sau sa pun cartelele in telefon, nu am folosit serviciile lor telefonie in nici un fel. Acum mi-au pus pe cap o firma de recuperari de creante care ma tot ameninta ca daca nu platesc vin cu executor judecatoresc, am primit zeci de telefoane sa platesc, o gramada de mesaje, ba chiar am primit si plicuri cu oferte de genul achita 50% si ai scapat de datorii. Nu stiu cum sa procedez deoarece am facut reclamatie la ancom, am incercat si la protectia consumatorului dar acestia au zis ca nu se ocupa de persoane juridice, cei de la ancom mi-au zis ca sa merg in instanta. Ce sa fac? Cunoasteti un avocat care se ocupa cu astfel de probleme?

  Răspunde
  • Salut,
   Va trebuie sa rezolvi speta in instanta si iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Stai linistit pentru ca vei avea castig de cauza in cazul in care operatorul nu are dovezi “palpabile” dupa cum sustii.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 82. Multumesc din suflet celor care in preocuparile lor intra protectia consumatoruluii in disputa cu sacalii pe care nu-i satura nimic si nimeni.

  Răspunde
 83. Salut
  Ma intereseaza si pe mine ceva…
  Am un abonament la Digi cu optim nelimitat si un telefon achizitionat. Telefonul o sa se termine de platit in luna decembrie, dar abonamentul o sa se termine tocmai anul viitor tot in decembrie. Daca achit telefonul anticipat, pot incheia abonamentul platind doar luna in curs? Sau trebui sa platesc anticipat si restul anului, dar nu platesc rezilierea? Nu prea inteleg…
  Daca am abonament fara telefon luat trebui sa platesc (ex. am achitat 2 luni din abonament) doar luna curenta? sau si restul lunilor ramase, adica 22 luni?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia oricand contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul respectiv.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 84. Am primit rapsuns la e-mail cum ca au redirectionat situatia cu numarul de catre departamentul implicat, urmand sa primesc un raspuns in termenul legal. Multumesc mult!

  Răspunde
 85. Am mai trimis un mail si pe adresa de mail, sa fiu sigura. Astfel, am si mesajul trimis ca dovada. Deocamdata astept sa ma contacteze. Iar ulterior depun si o plangere la ANPC daca-s nesimtiti.

  Răspunde
 86. Salut. Tocmai am trimis si eu o cerere de incetare a contractului. A mai trimis cineva vreo cerere recent? Oare este in regula ca am trimis-o aici? nu mi-au dat nici un numar de inregistrare, nimic. Ei ar putea oricand sa stearga mail-ul sa spuna ca nu au primit nimic?

  Răspunde
  • Salut,
   In mod normal trebuia sa receptionezi o confirmare pe mail dar inteleg ca nu ti-au trimis nimic.
   Iti dai seama de faptul ca nu ai o dovada care sa ateste transmiterea cererii de reziliere si din acest motiv iti recomand sa o trimiti pe mail, conform procedurii prezentate in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
  • Buna! Foarte bune informatiile, insa aveti idee dk pot renunta la un abonament cu Telekom in termen de 15 zile de la contractare!? Au trecut doar 5 zile si deja mi.au emis factura cu plata integrala abonament, in cond.le in care beneficiez de acesta doar jumatate din luna….. partea proasta este ca am luat si un tel pentru care am mai achitat 400 lei. Am sanse sa renunt in cele 15 zile legale, sa.mi restituie suma platita, eu aparatul si factura partiala pt cat am beneficiat de abonament!? Multumesc!!

   Răspunde
   • Buna,
    Poti denunta unilateral contractul in 14 zile doar daca acesta a fost incheiat online, in caz contrar va trebui sa urmezi procedura disponibila aici. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 87. Buna ziua.Am sunat astazi pentru rezilierea contractului la Telekom,dupa 1 an ,(mai am 12 luni pana la sfarsitul acestuia) dar mi-au spus ca trebuie sa platesc taxe de reziliere deoarece telefonul a fost luat la reducere plus restul lunilor pt achitarea bunului. Ce pot face in situatia actuala?Multumesc :).

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 88. Buna! Mama tocmai ce a fost pacalita de un operator Vodafone sa treaca 3 numere de pe cartela pe abonament.. i s a spus k tot 5 euro va plati, bla bla… ajunsa acasa a citit contractele si a vazut k tipa i a facut pe 8 euro abinamentlel. mama nu avea ochelarii la ea si a crezut o pe fata pe cuvant , semnand contractele… ce i de facut? azi o sa merg cu ea acolo, sper sa gasesc duduia.. faza e ca nu s a intamplat intr o reprezentanta vodafone ci la un ghiseu din acela dintr un Mall… o sa reziliem contractele, sper sa reusim fara a plati sunele colosale care apar acolo, mai ales k e vb de 3 numere si sunt facute pe 2 ani.
  Multumesc mult pt raspus !

  Răspunde
  • Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri si profita din plin de naivitate abonatilor.
   Poti rezilia far probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Stai linistita pentru ca nu vei fi nevoita sa achiti celebrele taxe abuzive.
   Sper ca odata cu incheierea acestor contracte nu au fost achizitionate si terminale.
   Asteptam detalii.
   Cu placere!

   Răspunde
 89. Buna ziua,
  Am un abonament la Vodafone, 16 ani vechime. Acum 1 an am fost sunata cu o propunere de trecere la un abonamant superior, si achizitionarea unui smartphone (a carui valoare de piata nu depasea 400 ron, un aparat invandabil acum). Dintr-o eroare, am accepta oferta. Doresc sa renunt la acest abonament acum, valolarea este mult prea mare raportat la oferta. O prietena care a lucrat la call center-ul Telekom mi-a spus ca acordul verbal nu are nicio valoare contractuala din punct de vedere legal. Nu aveau voie sa comenteze cand un abonat care suna pt reziliere invoca nulitatea acordului verbal dat ca urmare a unui apel telefonic.
  Am inteles ca daca operatorul nu accepta negocierea in jos (am facut cerere telefonica), se recomanda portare. Este cazul sa mai depun cerere de reziliere si sa predau telefonul primit “la oferta” la un magazin Vodafone? Nu mai am nevoie de telefon, detin altul. Subliniez, acordul de prelungire a fost strict verbal, nu am semnat nimic.

  Multumesc de raspuns,

  Răspunde
  • Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri si culmea chiar sunt in limita legala.
   Poti rezilia contractul oricand dar vei fi nevoita sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 90. Am urmat pasii pe care ii spui , pt a rezilia un abonament. Am primit email de la Telekom(la ei avand abonamentul) spunand k reclamatia la ANPC nu a fost acceptata, pt ca este neintemeiata. Ce pot face in cazul acesta? Merci pt raspuns

  Răspunde
 91. Buna ziua. Am doua contracte pe persoana juridica incheiate cu Telekom. Unul pe 36 luni din 2015 incheiat ptr.fixmobil_voce, mobil si net business si altul incheiat in feb.2016 ptr.TV M pe o per.de 2 ani. Mentionez ca am facut si portare de nr.intr.o alta locatie intrucat ne.am mutat sediul firmei in acest an.As dori sa renunt definitiv la serviciile aceste compani din motive personale. In ambele contracte sunt stipulate despagubiri ptr.incetare prematura.Care sunt pasii de urmat si la ce riscuri ma supun.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Urmati procedura prezentata in acest articol iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvati speta in instanta.
   Asadar veti fi nevoita sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 92. Buna ziua.

  Ma aflu in urmatoarea situatie :
  Am reziliat contractul cu vodafone dar primesc instiintari cu taxa de reziliere. Mentionez ca nu am, luat telefon la oferta, doar un telefon simplu oferit in contact cu 0 lei. si nu au pretentii

  Ce pot face sa scap de aceste amenintari si hartuiiri si in final sa nu paltesc aceste taxe de reziliere calculate de ei.

  Multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Ar fi ideal sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Succes!

   Răspunde
 93. Buna ziua
  Probabil veti rade de mine, dar am nevoie de un sfat.
  Aveam o cartela preplatita la Vodafone. Luna trecuta platesc pentru a-mi activa optiunea, trec cateva ore si nimic.
  Pentru ca aveam nevoie urgent de telefon, m-am deplasat la un centru Vodafone sa vad ce se intampla. Intre timp am fost nevoită să vorbescu cu familia şi, pentru a nu consuma din banii incarcati am sunat de pe Viber în condiţiile în care aveam 5 gb de net activi. Binenteles ca, desi aveam internet activ, mi se mananca din creditul incarcat.
  Ajunsa la firma mi se spune ca nu au ce face, dar mi se poate oferi “un fel de abonament” la acelaşi pret cu optiunea de la cartela preplatita pentru a nu mai avea probleme. Asta se intampla pe data de 8 iulie.
  Pe data de 16 iulie, factura de 46 lei – nu prea seamana a 6 euro cat plateam pe cartela. Asta fiind una la mana, basca faptul ca mi se emite factura dupa o saptamana. Deci, 6 euro pierduti, mai platesc 46 de lei.
  Buuun.
  Azi am fost sa platesc factura, am platit-o si, michiduta ma indeamna sa intreb daca a fost platita factura sotului pentru ca am activat plata automata de pe card. Mi se spune ca nu, de buna credinta platesc, crezand ca nu au mai fost bani suficienti dupa care, ma duc la banca sa verific. Surpriza, factura era platita de banca platita de banca si am dovada in acest sens.
  Deci, onor Vodafone, ma fura intr-o luna cu aproximativ 130 de lei.
  As vrea sa stiu daca doar dupa o luna pot rezilia contractul cu cei de la Vodafone, firma la care nu mai am de gand sa raman nici macar la cartela de acum incolo.
  Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze daca atitudinea mea pare cumva prea ostila

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Intr-adevar iti cam place sa traiesti periculos si nu inteleg de ce nu ti-ai achizitionat o simpla cartela pre-pay prin intermediul careia te puteai conversa in voie.
   Cu placere!

   Răspunde
 94. Am doua numere la vodafon,vreau sa renunt la unul din ele,al carui contract expira in 2018(deoarece in zona in care se foloseste nu este semnal)mi-au spus ca nu sepoate,decat cand expira(contracul fiind prelungit la telefon,asa cum fac ei,te bombardeaza cu oferte la inceput de an) Nu am avut probleme cu cei de la Vodafon cat timp am folosit telefonul respectiv in Buc.,dar in provincie ,unde merg la sfarsit de saptamana nu este semnal aproape de loc.ce sa fac????

  Răspunde
  • Urmeaza procedura prezentata in acest articol si poti rezilia fara probleme contractul.
   Vei fi nevoita sa achiti doar cotravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 95. Buna seara,

  Am incheiat un abonament cu 5 numere la Telekom pe PERSOANA JURIDICA, am depus o cerere de reziliere in cadul careia am si specificat legea pe baza carei pot rezilia acest contract. Am fost contactat a doua zi si mi s-a spus ca acea lege se adreseaza doar persoanelor fizice; atunci l-am rugat pe respectivul agent sa imi comunice legea pentru Persoanele JURIDICE si mi-a spus ca nu exista o lege si ca, conform contractului trebuie sa achit taxele pt reziliere.

  Intrebare: Care este legea prin care persoanele juridice sunt obligate sa achite aceste taxe pentru reziliere?

  Multumesc frumos!!

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa rezolvi speta in instanta iar in acest sens sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Nici macar persoanele juridice nu pot fi obligate sa achite respectivele taxe abuzive.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 96. Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati. Mi-am facut un abonament la Vodafone la care platesc 86 euro/luna si am cumparat si un telefo/ terminal Samsung GAlaxy S7 Edge cu 109 euro in acest abonament. Locuiesc in zona rurala, iar acestia nu imi ofera semnal pe cartela, deci nu isi respecta conditiile de operator telefonie mobila. Daca vreau sa reziliez contractul din aceasta cauza, se poate? Implica si costuri/despagubiri pentru telefon(terminal)? Mentionez si ca acest contract a fost incheiat cu 2 saptamani in urma

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat + contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere.
   Succes!

   Răspunde
   • Menționez ca domnișoara s-a exprimat in felul următor: ,, La acest abonament telefonul il cumpărați la reducere,, , deci nicidecum ca prețul telefonului este inclus in plata lunară a abonamentului. De asta va întreb daca am șansa de a nu le plăti terminalul.
    Este ilegal sa ceri diferența de reducere ca si comerciant

    Răspunde
    • Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri si profita din plin de naivitatea abonatilor.
     Nu este ilegal din moment ce doresti sa reziliezi contractul inainte de termen.

     Răspunde
 97. Buna ziua,

  Tatal meu a avut un abonament Vodafone pe o perioada de 2 ani, prin care a achizitionat si un telefon, contractul avand termen pana in februarie 2017.
  Am contactat un operator Vodafone pentru a-l intreba cat m-ar costa in cazul rezilierii contractului sau portarii in alta retea, pretul comunicat de acestia fiind de 115 euro.
  Ulterior, la inceputul lunii iulie a acestui an, am cesionat contractul tatalui meu pe numele meu, iar cu o saptamana mai tarziu, am portat numarul in reteaua Orange.
  Cei de la Vodafone mi-au spus ca ultima factura imi va veni pe data de 8 iulie, urmand ca pretul pentru lunile ramase sa fie comunicate tot cu acea factura.
  Ieri, pentru a achita totul si intrerupe orice colaborare cu acestia, am fost la un magazin Vodafone, unde mi s-a zis ca factura va veni pe 8 august si ca voi avea mai mult de plata, intrucat, prin cesionarea contractului pe numele meu, abonamentul a fost prelungit pe inca 2 ani, si nicidecum pe 8 luni (perioada ramasa din contractul semnat de tatal meu).
  Ce trebuie facut in acest sens?
  Multumesc frumos!

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
  • Salut,am abonament la vodafone si mai am inca un an de contract,viteza la internet este jalnica zi de zi,pot cere rezilierea fara taxa de reziliere avand in vedere calitatea proasta a internetului?daca refuza rezilierea fara taxa ma pot adresa la anpc ?eu unul nu doresc sa le mai platesc 17euro lunar pentru calitatea slaba ce o ofera

   Răspunde
 98. Buna ziua.Mai am contract cu vodafone inca 9 luni.din ce am citit in comentarii pot sa reziliez contractul cu ei platind doar ultima luna in care am beneficiat de serviciile lor?(adica luna iulie)….sau va trebui sa platesc toate cele 9 luni? Astept cu interes rasp dvs

  Răspunde
  • Salut,
   Intr-adevar poti rezilia fara probleme contractul si esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 99. Domnule am fost Client 8ani la Vodafon pînă în 2013csnd am achiziționat alte 2telefoane pe puncte plus valoarea lor Huawei si Samsung Galaxii amândouă 180roni unul pentru copil si unul mie.Operatiru ne arată cum sa navigam pe ele ne arată date mobil cum sa il pornim si sa l închidem ne asigura că la închis .De bună credință am crezut am plecat copilu avea 7ani di ss bucurat că de ziua lui a primit un telefon cu android Huawei a doua zi ne-au sunat dimineață cs avem 1300roni de plată .M-am dus firește la operatoru care achiziționasem aparatele si am semnat prelungirea a încă 2ani sia recunoscut vina cu o mică ajustare de 280roni restu eu am plătit bun. În 2014 după ce achitasem a abonamentele a 6abonsmente cartelele intacte nu le foloseam nici minutele plăteam abonament lunar ks my grup familia.Cele 2csrteke vorbeam eu si fiul meu mai mi-au plasat încă 2apsrate Vodafon mîni 3ssu 2 în o singură zi pentru că mai aveam pins în Martie se expiră contractului a 4carteke ei mi-as u confirmat să fac o cererea pentru încetarea contractului .Pe 24Decembrie 2014achit abonamentul și seara pe 25prinesc sms trafic consumat de 500Euro pe numărul câte era la copil .Copilu sr speriase de evenimentu cu operatoru ls plată anterioara de atunci copilu nu mai accesa date mobil. Bs chiar am rugat operatoru să ne închidă din sistem dateke mobile de și copilu porbea wi-fi din casă firește si acela la UPC nu avea nici o legătură cică scrieți în Notificarea pentru a avea o scuză către Vodafon cs copilu a accesat din greșeală și este posibil când a pornit wi-fi s pornit date mobil o oră am discutat negociat cu el la masa nu nici eu nici copilu Doamnă a lfel nu va pot lua cererea Notificăres care nu am nici număr de registrare dar a m fost hartuita să fac ca ei pentru a avea ei scuză .De bună credință as m achitat 1400roni în Februarie 2015 su spus că fără penalități cu eșalonarea pînă achit sumă de 500euro nici azi nu sm primit desfasuratoru în Martie aveam 4600roni în 2luni cu reziliere contract eu nu cerusem si penalități nu le m ai achit mi-au trimis notificare ca îmi va cincesiona casa m a sunst director cică vizavi de convorbirile mele intime mă obliga să plătesc ca altfel convorbirile mele le va prezenta la tribunal eu si copilu trăim o traumă îmi cresc copilu de 11ani fără parinti sm fost indista am locuit nasteri Italia deși în decizie specifică ca am fost ocrotită la casa de copii Ei profita de acest lucru la Opc am făcut sesizari dar au răspuns că după 6,luni nu mai pot face mare lucru de la data cu factura emisa mă simt hartuita amenințată înșelată am fost la tribunal să l as la registratura o reclamație au spus că trebuie la Curte d e Apei fin Strada Scaunelor pentru aceste amenințări ss na adresrs fără avocat nu îmi p etnit ei nu mă dau în judecată ca nu au cum să justifice datele traficul de net care își susțin în nenumărate sesizări făcute de mine la avocat online nu mia răspuns nimeni mă puteți a juts Dumnezeu vs trimis aici pentru necazurile noastre aștept răspuns nr probleme suma nesimțite 0722471252 A steptvsa răspuns piste puteți dvstra să cereți părerea unui avocat cei de la recuperare spun că nu mai f igurex la ei ce pot face Mulțumesc să vă dea Dumnezeu sănătate tuturor ss fiim uniti cu un sfat contează mai mult de cât bani

  Răspunde
  • Buna,
   Inteleg ca ai un debit restant la acest operator iar acum acestia te hartuiesc pe aceasta tema.
   Va trebui sa vezi exact din ce este format acest debit iar ulterior sa actionezi in consecinta.
   Cei de la ANPC raspund in maxim 30 de zile la marea majoritate a sesizarilor, asadar apeleaza cu incredere la acestia.
   Iti recomand sa depui reclamatia online accesand acest link.
   Ar fi ideal sa fi cat mai coerenta si sa detaliezi foarte bine speta.
   Succes!

   Răspunde
 100. Buna. Am un abonament family la vodafone si vreau sa renunt la 2 dintre numere pt ca deja au ajuns abonamentele prea mari. Am sunat dar mi-au spus ca m-ar costa 350 de euro de numar. Adevarul este ca in aprilie am primit 3 telefoane,dar am adus altele vchi pt reducere. 2 dintre ele valorau in jur de 200 de lei si unul 300 si ceva. Iar din cauza lor trebuie sa platesc 700 de euro. E normal sa imi ceara atat de mult?

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probleme cele 2 abonamente daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonamentele respective + diferenta pt terminalele achizitionate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 101. Buna, am abonament la Orange si platesc 120 lei lunar (daca nu fac cost suplimentar) :)) si am facut prelungire de abonament, si mai am 22 de luni, as putea sa’l reziliez? sa nu mai platesc ca voi pleca din tara! are sa’mi faca ceva? Mentionez ca nu am nimic trecut pe numele meu! multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Iti recomand sa reziliezi contractul pana pleci din tara, ca sa eviti acumularea unui debit consistent.
   Succes!

   Răspunde
 102. Buna ziua, am efectuat o portare de la Telekom la Vodafone cu 1 luna inainte de terminarea contractului Telekom. La cateva zile am primit o factura proforma de 45 lei doar cu stampila!!! Nu am beneficiat decat de abonament fara telefon cumparat. Mai este necesara platirea acestei proforme, care nici macar nu este semnata?

  Răspunde
  • Salut,
   Trebuie sa afli ce reprezinta suma respectiva iar daca este vorba de vre-o taxa abuziva, atunci nu esti nevoit sa o achiti.
   Succes!

   Răspunde
 103. Bună seara ! În octombrie anul trecut am încheiat un contract pe 2 ani cu Telekom pentru un pachet cu internet. Acum aș dori sa reziliez contractul din cauza faptului că trebuie să mă mut și nu voi mai avea nevoie de serviciile lor. Aș putea face acest lucru având in vedere faptul ca în contract este specificat că dacă voi renunța la serviciile lor înainte de expirarea aestuia le voi datora despăgubiri? Și în cazul în care aș putea, va trebui să returnez routerul pe care mi l-au oferit, nu ?

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Daca acel router se afla in custodie va trebui sa-l returnezi in aceeasi stare in care l-ai receptionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Astăzi m-a sunat un operator care după ce mi-a oferit multe alte soluții prin care aș putea evita rezilierea contractului, mi-a spus ca voi fi nevoită să achit taxa de reziliere. Deși i-am spus că din câte știu acest lucru nu mai este valabil, aceasta a insistat că am încheiat un contract de instalare și voi fi nevoită să achit această sumă. Acum ar trebui să depun o plângere la ANPC pentru a evita plata acestei taxe ?

    Răspunde
     • La mine problema ar fi că nu mă pot plânge de serviciile lor, dar sunt nevoită să renunț la ele din cauza faptului că urmeaza să-mi schimb domiciliul si am deja asigurat un alt abonament acolo. Acum nu prea știu ce să fac deoarece suma pe care mi-o cer e destul de consistentă..

     • Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme..
      Succes!

 104. Buna ziua.
  In data de 17 ianuarie 2015 mi-am facut un abonament la orange . O cartelă cu 2 gb net si un wifi mic la care plătesc 40 de lei lunar . Ei mi-au spus ca pot sta pe wifi 3-4 dispozitive. Problema este ca abia un dispozitiv merge. Internetul este foarte slab si as vrea sa închid abonamentul. Daca cer închiderea abonamentului va trebui sa plătesc lunile rămasă pana la 17 ianuarie 2017?
  Va multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
   • Am sunat azi la orange si mi sa zis ca am 2 variante pentru a renunta la abonament .
    1.Se trec abonamentul pe alta persoana.
    2. Se achit toate lunile ramase pana la terminarea abonamentului cam 60 de euro a zis ca trebuie sa plătesc.
    Eu am sa ma duc la un magazin orange si am sa le cer închiderea abonamentului iar fara imi va zice ca domnul cu care am vorbit la telefon ii zic ca ii reclam la opc.
    Ce parere ai? Daca ii voi reclama , imi va închide abonamentul?

    Răspunde
    • Sincer nu inteleg de ce te complici atat cand poti efectua toate demersurile online, urmand procedura prezentata in acest articol.
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme.
     Succes!

     Răspunde
 105. Eu sunt alta “fraiera” care si-a luat “plasa” de la “minunatul” vodafone … In data de 23.04.2016 ( tin minte exact pt ca era de sf Gheorghe ) am fost sunata de o dra de la ei care imi oferea GRATUIT o tableta 4G ( m-a atentionat de mai multe ori ca acea convorbire este inregistrata ) pt care trebuia sa platesc un abonament lunar de maxim 45 de lei. Am acceptat convorbirea pentru ca urma ca in acel abonament sa am net nelimitat pe acea tableta si am dorit sa o iau pentru a o da spre folosire bunicilor avand in vedere ca au de vorbit pe skipe cu cineva de afara …Toate bune si frumoase pana la prima factura …unde am observat ca sunt taxata in rate pt acea tableta ! Le trimit mesaj in care le explic situatia creata, iar ei imi spun ca urmeaza sa asculte convorbirea ( la sugestia mea ) ca sa vada cum a fost facuta oferta …Am cerut bunicilor documentele care au insotit tableta ( aceasta a venit prin curier, iar curierul nu a putut pleca pana nu i-am inapoiat contractul semnat ) si … stupoare … in documente se specifica faptul ca urmeaza sa achit in rate 72 de euro pt tableta ! Recunosc ca e vina mea ca nu am citit documentele, dar este corect sa iti prezinte oferta cu anumiti termeni, iar apoi sa te trezesti cu altceva ? Asta nu se numeste cumva inselatorie ? Cum pot “scapa” de acest abonament ?

  Răspunde
  • Din pacate majoritatea operatorilor apeleaza la astfel de tertipuri iar in acest mod isi rotujensc consistent veniturile.
   Puteai sa denunti unilateral contractul in 14 zile de la receptionarea produsului prin curier, fara costuri suplimentare.
   Poti rezilia oricand contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asadar daca esti hotarata sa reziliezi contractul urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

   Răspunde
 106. Salut! Uite că am trimis și eu la Orange solicitarea denunțării contractului. Mi-au răspuns fulgerător de repede și mi-au spus că “la rezilierea abonamentului inainte de terminarea perioadei contractuale se va percepe o taxa de reziliere, aceasta va consta in valoarea abonamentului fara tva inmultita cu lunile ramase din perioada contractuala”

  De ce să mai închid abonamentul dacă ăștia tot îmi cer banii pe el până la sf perioadei contractuale ???

  Deci care e treaba plătesc sau nu ?

  Mersi frumos!

  Răspunde
  • Salut,
   Asa cu am mai mentionat si anterior esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul in speranta ca isi va pastra abonatii in “ograda”.
   Succes!

   Răspunde
 107. Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si o sa revin cu un raspuns la ce am reusit sau ce nu am reusit.

  Răspunde
 108. Va salut cu respect, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
  Am facut acum 6 luni un abonament la rds de telefonie mobila, am cumparat si un telefon care l-am achitat integral si din cauza semnalului foarte prost vreau sa ma mut la vodafone. Am mers sa reziliez contractul si mi-au spus ca nu se poate fara sa platesc niste taxe ca adunate dadeau cam 450lei. Am citit articolul de aici si am zis sa fac o sesizare scrisa la ei la rds cum ca doresc sa reziliez contractul conform legii 193 fara sa platesc acele taxe. Stiu doar ca 3luni am avut o reducere de 50% la abonament pe care trebuie sa o platesc ceea ce mi se pare si normal.
  Ma intereseaza daca trebuie sa platesc abonamemtul pana la finalul lui daca il reziliez??? Si daca reziliere trebuie totusi sa platesc acele taxe foarte mari.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Ulterior poti realiza portarea in orice retea doresti.
   Succes!

   Răspunde
   • Spune-mi te rog cum sa procedez…astept raspuns la sesizarea care am facut-o sau sa merg sa depun direct cerere de reziliere.
    Daca imi vor rezilia contractul banuiesc ca trebuie sa ma anunte?
    Trebuie sa meeg inainte de reziliere sa portez numarul???

    Răspunde
    • Va trebui sa depui cererea de reziliere cat mai curand iar ulterior poti realiza portarea.
     Cu siguranta nu te vor anunta la cat de haotici sunt cei de la RDS, dar oricum ai dovada faptului ca ai depus cererea de reziliere iar daca intampini ostilitate poti apela la ANPC.
     Succes!

     Răspunde
 109. Foarte bun articolul!!!! Am reusit sa ma debarasez de un abonament care nu imi mai era necesar!

  Recomand sa urmati toti pasii exact in ordinea in care sunt in articol! Succes garantat!

  Răspunde
 110. cica legea 191/2000 republicata nu se adreseaza si pers juridice …pt ca contractul a fost incheiat intre 2 profesionisti nu intre un prof si un consumator ..foarte ciudat

  Răspunde
  • Sunt aberatii, asadar stai linistit ca se va rezolva speta in instanta daca apelezi la serviciile unui avocat priceput.

   Răspunde
  • Si eu m-am portat la Orange de la Vodafone, tot pj, si mi-au cerut taxe de reziliere de 950 euro + ratele pentru tableta :))

   le-am trimis o scrisoare pe mail in Aprilie si pana acum nu mi-au raspuns.

   Răspunde
 111. un singur lucru mai am sa te intreb ..Astazi am vorbit cu avocata si mie mi se pare putin absurd ce mi se zis..ca taxa de reziliere nu este considerata abuziva in cazul abonamentelor pe PERSOANA JURIDICA ..este adevarat ?

  Răspunde
  • Probabil ca avocata respectiva se afla intr-o grava eroare si iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.

   Răspunde
 112. in primul comentariu am zis de suma de 2700 ron …este eronata..mi-au refacut calculul pentru ca prima data au facut calcul pentru o persoana fizica apoi au vazut ca este pe firma iar suma pe care trebuie sa o platesc ca sa inchid abonamentele este nici mai mult nici mai putin de 1800 euro SOC!

  Răspunde
  • Pai ce mai astepti? mergi si achita debitul cat mai curand, eventual depune o suma ceva mai “rotunda” gen 2.000 de Euro :))
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator care este, care a fost si care va fi.

   Răspunde
 113. te-am ascultat si nu am facut cum am zis mai sus! am trimis astazi cerere de reziliere cu confirmare de primire in care am specificat sa imi spuna exact ce suma le datorez pe terminalele achizitionate ,diferenta de bani .. toate facturile le am la zi platite.
  Intrebarea mea este cand ma pot porta? dupa ce raspund ei sau dupa ce trece termenul de preaviz de 30 de zile? ca ei imi pot raspunde si dupa 5 zile!..plus ca nu prea cred ca o sa imi spuna cat le datorez pe telefoane ca asa mi au spus si la sediul central ,ca nu imi pot spune o suma pentru telefon ca abonamentul e abonament si face reducere nu este luat in rate sa imi spuna cat mai am la telefon!..sunt sigur ca voi primi de la ei o factura imensa cu toate taxele dar macar sunt a zi cu tot si am dovada ca le-am cerut calculul la diferenta pe telefoane!

  Răspunde
  • Salut,
   Te poti porta cu 4-5 zile inainte ca termenul de procesare al cererii de reziliere sa expire.
   Stai linistit ca iti vor factura diferentele de plata pentru terminalele achizitionate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 114. m-am hotarat totusi sa nu le platesc nimic si sa ma portez direct fara sa ii anunt de nimic! sunt pj si ma gandesc ca nu au ce sa imi faca ! tot ce vreau sa intreb este ce pot sa imi faca mie firmele de recuperari creante? daca mi se poate intampla ceva inafara de a primii telefoane si plicuri ,daca imi pot pune poprire pe conturile firmei ..Multumesc

  Răspunde
  • Daca debitul este suficient de consistent ca sa merite “deranjul” cu siguranta vor face tot posibilul ca sa il recupereze.
   Asadar nu este foarte smart alegerea facuta dar decizia iti apartine.
   Succes!

   Răspunde
 115. buna ziua, sunt client diamond la vodafone asta insemnand ca platesc peste 1000 lei lunar abonamente pe persoana juridica ,am 3 abonamente de 59 euro casco la 2 telefoane achizitionate iphone 6 care mai au 5 respectiv 13 luni pana la incheiere plus wirless portabil si multe altele ..facturi imense ..vodafone nu mi-a dat absolut nimic gratuit ,macar un telefon de ultima generatie pentru ca sunt client fidel cum spun ei si din aceasta cauza vreau sa fac o portare la orange unde numai stiau cum si ce sa mai imi dea cand au auzit de sumele platite ,la mai putini bani si telefoane gratuite..mi au impus taxe de reziliere in valoare de 3000 lei pe absolut toate abonamentele si pe cele la care nu am luat un terminal ..as dori sa reziliez fara sa platesc nimic mai mult decat taxa pentru telefoanele luate !oricum sunt sigur ca unul dintre telefoane l-am achitat deja..dar sa ceri pentru un wirless portabil cu cartela taxa de reziliere de 180 euro mi se pare aiurea tare ! un sfat cum as putea face va rog?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia oricand contractele dar daca vei intampina ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvi speta in instanta.
   Asadar daca esti hotarat sa le declari razboi celor de la Vodafone, iti recomand sa te inarmezi cu multa rabdare si sa apelezi la serviciile unui avocat.
   Succes!

   Răspunde
 116. Buna seara,
  Revin cu detalii: intrucat Telekom nu a binevoit sa rezilieze pe cale amiabila contractul (stiti cliseul cu taxele de reziliere pentru desfiintarea serviciilor inainte de expirarea perioadei contractuale), m-am adresat ANPC-ului. Dupa doua zile de la depunerea sesizarii am fost contactata de operatorul cu pricina. In prima faza s-a incercat a se prezenta o alta oferta, insa, vazand refuzul meu categoric, s-a renuntat. A revenit a doua zi spunandu-mi ca s-a remediat situatia, fara taxe de reziliere si ca ramane la aprecierea mea daca retrag sau nu reclamatia de la ANPC!
  Multumesc pentru informatii si sprijin!
  Mult succes tuturor!

  Răspunde
 117. Buna ziua.

  Am facut o cerere de reziliere la TELEKOM trimisa pe email, dupa care am trimis si la OPC o cerere, (protectia consumatorului) si astazi am primit raspuns ca, contractul meu se va rezilia fara nici-un cost.

  Va multumesc ca ati postat acest tutorial, si chiar a functionat! Scapati de toti parlitii care mananca taxe de pe voi, si va baga costuri in facturi, reziliati contractele!

  Răspunde
  • Va salut,
   Felicitari pentru reusita!
   Ma bucur ca informatiile oferite v-au fost de mare folos.
   Astept sa imi transmiteti pe mail raspunsurile receptionate de la ANPC si de la Telekom, la urmatoarea adresa de mail contact@ithot.ro
   Succes!

   Răspunde
 118. In mod practic eu nu prea stiu ce ar putea face cei de la vodafone sau orange etc. daca ei trimit o factura pentru costul suplimentar de reziliere si clientul pur si simplu o ignora.

  Răspunde
  • Te pot stresa periodic cu zeci de somatii in speranta ca vei ceda nervos iar ulterior vei achita debitul.
   Asadar stai linistit pt ca sunt suficienti abonati naivi care le pica in “plasa”.

   Răspunde
 119. Buna ziua,
  eu sunt acum intr-o situatie neplacuta cu cei de la orange. Detin un abonament in care sunt cuprinse 3 numere de telefon. Unul din numere a apartitunt tatalui meu care intre timp a decedat. Pentru numarului lui am luat in septembrie 2015 un telefon la reducere , pentru care am facut asa cum au prezentat ei – reducerea lor consta in prelungire abonament cu 2 ani. In 2016 tata a decedat si ca urmarea acestui eveniment doresc sa inchid acest numar, insa cei de la orange ma forteaza sa platesc contravaloarea lunilor restante pana la terminarea contractuala. Eu sunt de acord sa le platesc diferenta valorii telefonului fata de pretul de achizitie la liber din perioada respectiva, insa ei nu doresc acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens?
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In mod normal orice operator zdravan la cap trebuia sa va rezilieze pe cale amiabila contractul de indata ce le solicitati acest lucru si le prezentati certificatul de deces al abonatului.
   Dar stati linistita pentru ca puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
  • Buna seara,
   Revin cu actualizarea informatiei. Am procedat ca in link-ul oferit de dvs, am facut cererea de reziliere pe care am atasat-o online si o scrisoare in care mi-am exprimat nemultumirea fata de atitudinea lor. Dupa ce am trimis sesizarile am primit un mail de la ei “Buna ziua, doamna Costache,

   Pentru ca am inteles nemultumirea dumneavoastra legata de rezilierea abonamentului cu numarul de telefon …………., va confirm ca am transmis o sesizare catre departamentul Reclamatii, pentru verificari.”
   Astazi in 25.04.16 m-au sunat de la Orange sa-mi spuna ca: “imi dau o veste buna” exact asa s-a exprimat si ca imi reziliaza abonamentul cu pricina.
   Multumesc de sfat si parerea mea este ca noi ar trebui sa ii dam in judecata pentru dezinformare si mopol.

   Răspunde
   • Buna seara,
    Felicitari pentru reusita.
    Din pacate majoritatea abonatilor nu riposteaza in fata unor astfel de abuzuri.
    Ma bucur ca informatiile oferite v-au fost de mare folos!

    Răspunde
 120. Buna! Am urmatoarea situatie pe firma: M-am portat de la Vodafone la Orange, direct, fara reziliere la Vodafone. Aveam luata o tableta de la ei, pe 2 ani. M-am portat dupa 1 an. Am primit factura de 5060 lei :))), adica taxa de reziliere 951 euro + 1010 lei taxa pentru tableta, si valoarea abonamentului pe un sfert de luna, de cand m-am portat pana la emiterea facturii. Inteleg plata pentru tableta si abonament, dar taxa de reziliere de 951 euro?? Abonamentul lunar la ei era in jur de 100 euro. Ce parere ai? Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Din acest motiv recomand ca in prima faza sa reziliezi contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizezi portarea.
   Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat si sa solutionezi speta in instanta.
   Succes!

   Răspunde
 121. Salutare din nou Bytza !

  Ai idee cumva din ce dosar face parte hotararea 8254/2015? Am cautat pe net si zice ca e unul din 2014. Am intrat pe portal just si nu am gasit nimic. Vreau sa vad si eu rezultatul final la aceasta hotarare. Am citit undeva mai sus ca “inca” nu au primit cei de la Vodafone motivarea instantei ??? Dupa aproape 4 luni si ceva de la luarea acelei hotarari ???

  In alta ordine de idei. Am facut o reclamatie la ANPC, dar fara sa reziliez inainte abonamentul. Raspunsul celor de la ANPC a fost “SOC” : au spus ca conform contractului semnat nu pot rezilia decat dupa sfarsitul perioadei contractuale… Asta dupa ce le-am trimis si un chat cu un operator in care zicea ca trebuie sa platesc taxa de justa despagubire in caz de reziliere inainte de termen. Deci ANPC-ul era constient de taxa (asta daca au citit…) In orice caz, timpul trece repede : de la ultima noastra discutie din august 2015 mai am 4 luni si mi se termina contractul… Deja am inceput sa fiu hartzuit cu telefoane de ademenire la oferte care mai de care, dar mi-am invatat si eu “discursul” : cand ma suna vreo tanti si-mi zice ca e de la vodafone ii zic stop si o intreb : “M-ati sunat sa-mi propuneti o oferta care presupune prelungire de abonament ? Daca da, la revedere” si se termina foarte repede si dezamagitor pt operatoare mica noastra convorbire. Ah ce-mi place >:).

  Bafta tututor si fortza prepay-ul :)) !

  Răspunde
  • Este destul ce ciudat raspunsul pe care l-ai receptionat de la ANPC tinand cont de faptul ca majoritatea abonatilor au primit castig de cauza.
   Intr-adevar Vodafone a tot taraganat acest proces in speranta ca vor reusi sa anuleze hotararea data de Tribunalul Bucuresti, dar sansele de reusit sunt minime.
   Succes!

   Răspunde
 122. Salut. Am solicitat rezilierea unui contract la vodafone de internet …..am primit raspuns sa platesc 6,25 euro pt fiecare luna ramasa sau sa gasesc alt client sa-i cedez abonamentul….nu conteaza daca esti client fidel sau vechi….

  Răspunde
  • Salut,
   Probabil ca nu ai urmat procedura descrisa in acest articol iar daca o vei face cu siguranta poti rezilia contractul fara probleme.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul, deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 123. S-a rezolvat cu abonamentul la telekom. Am primit, in sfarsit, mailul de la telekom ca pot rezilia abonamentul fara a plati vreo justa despagubire, dar asta dupa ce am sesizat ANPC-ul.
  Ms frumos de sfaturile date.
  O sa iti trimit si mailul primit.

  Răspunde
 124. Buna seara,

  Felicitari pentru articol si munca depusa!
  Si cazul meu se inscrie in linia celor prezentate anterior. Mama mea a fost ademenita de un operator Telekom sa migreze de la cartela la abonament+telefon (ieftin) , contract, bineinteles pe 24 luni.
  Am trimis cererea de reziliere (in numele mamei), cu mentiunea ca solicit rezilierea contractului, obligandu-ma sa achit ultima factura ce cuprinde serviciile utilizate, precum si diferenta datorata pentru terminalul subventionat.
  Personal, sunt cam sceptica in solutionarea amiabila a situatiei.
  Multumim pentru informatii si sprijin!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca informatiile prezentate v-au fost de mare folos.
   Stati linistita ca se va rezolva speta cu ajutorul celor de la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 125. Iata raspunsul pe care l-am primit eu de la vodafone:

  16:07:55 [Mihai Munteanu] Numarul se afla sub incidenta contractuala pana in data de 29.07.2017. Pentru a rezilia abonamentul este necesara plata unei juste despagubiri. Prejudiciul cauzat va porni de la suma de 150 euro si va fi proportionala cu numarul de luni ramase din perioada contractuala. Astfel, modalitatea de calcul este urmatoarea: 150 impartit la 24 (nr total de luni din perioada contractuala) x numarul de luni ramase = justa despagubire.

  16:09:12 [Mihai Munteanu] Pentru a rezilia numarul este nevoie sa formulezi o cerere scrisa si semnata de mana, in care sa specifici numarul pe care il doresti reziliat, data de la care doresti rezilierea, daca doresti sau nu pastrarea numarului pe cartela reincarcabila si faptul ca esti de acord cu plata justei despagubiri. Cererea necesita a fi scanata/fotografiata si trimisa pe adresa persoane.fizice_ro@vodafone.com.

  16:09:39 [Cristi] Mihai, esti la curent to prevederile hotararii nr. 8254/2015 emise de catre Tribunalul Bucuresti, conform careia vor fi eliminate din contracte si paragrafele referitoare la durata minima contractuala si calculul prejudiciul ce ar fi fost cauzat ca urmare a rezilierii contractului inainte de termen?

  16:11:35 [Mihai Munteanu] “Hotararea nr. 8254/2015 pronunţată în data de 20.11.2015 de către Tribunalul Bucureşti nu este executorie. Vodafone România urmează să conteste această hotărâre în termen de 30 de zile de la momentul la care va primi motivarea instanţei de judecată”,

  16:12:28 [Mihai Munteanu] Pana cand se va pronunta o definitivare, aceasta va ramane modalitatea de reziliere a abonemantelor Vodafone, Cristian.

  16:13:07 [Cristi] Mihai, esti de asemenea la curent cu legea nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”?

  16:14:39 [Mihai Munteanu] Legea 193/2000 stipuleaza faptul ca doar acele taxe de relziliere FIXE vor fi considerate abuzive, pe cand txa de reziliere impusa de Vodafone este DIRECT PROPORTIONALA cu numarul de luni ramase din perioada contractuala, Cristian.

  16:15:39 [Mihai Munteanu] Astfel, daca doresti sa reziliezi abonamentul tau de servicii incheiat cu Vodafone, va fi necesara plata justei despagubiri, sau poti astepta pana la incheierea perioadei contractuale.

  Răspunde
 126. salut .am si eu un abonament la vodafone de aproximativ 15 ani.cred ca mai am un an contract cu ei .si as dori sa reziliez cu ei dar nu stiu cum este cu penalitati le acelea,am inteles ca in jur de 70 euro.ma poti ajuta cu un sfat??? multumesc mult..

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 127. Am revenit cu detalii, am vorbit cu cei de la vodafone, si au spus ca vor verifica inregistrarea, la 2 zile apoi m-au sunat si surpriza, mi-au spus ca abonamentul e pana in aplilie anul asta(nu anul viitor cum au spus initial) si apoi pot cere o oferta nou cu telefon sau ma pot porta. Multumesc pentru ajutor.

  Răspunde
 128. Buna ziua frati de suferinta,

  Am si eu o situatie. In 7 Nov 2015 mi-a capiat sa ma transfer de la Orange (unde eram client pe abonament din 2009) la Vodafone, pentru ca cica nu ma mai simteam luata in seama de Orange, nu mi se prezentau oferte demne de un abonat de 6 ani. Si am inceput discutiile cu Vodafone, pentru o colega de lucru se transferase si totul a mers ok pt ea. Si ma duc prin acelasi reprezentant.
  Am facut abonament pe 3 numere, la care eu sunt titularul (asa eram si la Orange). Foarte dornica fata la a vinde, destul de reticenta si defensiva dupa ce am inceput sa am probleme.
  Am luat abonamente diferite pt fiecare numar (portate din Orange, pt ca vroiam sa ne pastram numarul). Si am luat si 3 telefoane: unul cu clapeta, cost 0 lei, unul non-smartphone, cost 23 lei si Vodafone 4G ZTE, cost 43 lei. (Sa nu faceti greseala sa vi-l luati, e cel mai prost telefon creat vreodata. Viteza melcului la deschiderea oricarei aplicatii, camera foto se blocheaza de fiecare data, fara exceptie. La temperaturi putin mici refuza sa mai dea randament. Si uneori se blocheaza si pana nu se descarca de tot bateria, nu te mai poti folosi de el. Ca sa nu mai zic ca nu are anti-reflexie sau cum ii zice, deci cand e soare afara, nu vezi absolut nimic pe ecran). Bun. Facem, semnam, am stat aproape 3 ore acolo, pt ca era ceva problema cu portarea unuia dintre numere. Am incheiat contractul in 23 Nov 2015 si pana in data de 7 Decembrie nu am putut folosi noul abonament pt ca aveau ei ceva probleme cu sistemul de portare. Dar mie in data de 8 deja mi-au facturat 208 lei (desi am incheiat contractul pe 140 lei). Am intrebat de ce e aceasta suma: Suma de pe luna ramasa de cand am inceiat contractul plus facturarea in avans pe Decembrie. Am zis, ca nu e normal sa imi factureze 60 de lei pe 7 zile din luna, zile in care nici macar nu am folosit serviciul pt ca portarea nu era facuta. Ramasesem in tot acest timp pe Orange, pana s-a facut portarea. A zis, ca o sa imi dea reducere pt urmatoarele 2 luni. Dar bineinteles ca exprimarea a fost ambigua si de fapt reducerea era doar pt numarul meu, nu si pt celelalte numere. Interesanta abordare, de parca celelalte numere s-au putut folosi de serviciu, nu? Acum in martie, nu am reusit sa platesc la timp (am avut alte prioritati). Facturarea e in data de 8, primesc notificare in data de 10 si scadenta a fost in data de 22 martie 2016. In data de 22, m-au sunat pe nr meu de cel putin 4 ori, nu am raspuns. Si au sunat pe numarul mamei mele (nu imi place abordarea, daca pe contract se spune ca eu sunt titulara, se discuta doar cu mine, ca doar eu fac plata). Am zis ca ma uit pe contract sa vad daca se mentioneaza termenul legal de 30 de zile in care poti sa faci plata. Am uitat, m-am luat cu munca (schimbari majore la locul de munca) si in 24 martie ma trezesc cu serviciile restrictionate pe toate cele 3 numere. Mi-a urcat tensiunea (la Orange nu am avut niciodata aceasta problema, poate si pt ca eram client fidel. O data nu platisem o luna jumatate si m-au sunat sa ma intrebe daca doresc amanare ori schimbarea datei de facturare – s-au purtat uman, nu?) Este legal acest lucru? In 14 zile de la facturare si in caz de neplata, sa iti intrerupa serviciile? Mi se pare absurd.
  Ca sa nu mai spun, acoperirea Vodafone este execrabila. Eu merg mult pe munte, si efectiv nu am semnal. Pe aceiasi munti, Orange prinde, si cu o linie, si chit ca ma aud sacadat in conversatia cu mama, macar merge.

  Intrebarile mele:
  – in cazul meu, daca vreau sa reziliez, banuiesc ca nu e asa usor. Trebuie sa platesc terminalele si cat mai am rest de plata din abonament pana la 24 de luni?
  – daca as avea succes cu rezilierea, se poate sa ma transfer pe Pre Pay si sa imi pastrez numerele? Desi as prefera prepay la alt operator. In acest caz, care ar fi procedura? Incat sa imi pastrez si numerele de acum.

  Multumesc anticipat

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Poti rezilia fara problema contractele dar vei fi nevoita sa achiti diferenta pentru terminalele achizitionate + contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Va trebui sa specifici in cererea de reziliere ca doresti sa pastrezi numerele pe cartela pre-pay iar ulterior te poti porta in oricare alta retea.
   Asteptam detalii cu privirie la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
   • Multumesc. Tocmai ce am citit contractul.

    Zice clar si in TCG (website) si in contractul semnat de mine ca in caz de neplata la 14 zile de la emitere, se vor percepe penalitati de 0.5% pe zi. Nicidecum nu precizeaza restrictionarea serviciilor. De asemenea, nu am semnat nici un contract de reziliere si in contractul general semnat de mine, nu apare nicaieri statementul ce l-ai scris in acest articol. Nici in TCG. Inseamna ca e ok.

    Acum, intrebarea mea e, daca mie mi se factureaza in data de 8 a lunii, cand e bine sa depun cererea de reziliere astfel incat sa nu ajung sa platesc si luna Mai? Ca Aprilie ma gandesc ca o sa platesc.

    Daca depun azi de ex, cum se va calcula?

    Mersi mult

    Răspunde
    • Cu placere!
     Asa cum am mentionat si anterior operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
     Succes!

     Răspunde
     • Servus,

      Tocmai ce m-am uitat in Clauze Contractuale Principale, partea 1. Si la numarul meu (care e titularul) scrie asa:
      “Abonament principal cuprins in structura Red4All (minim 1 abonament principal de tip RED si intre 1-4 abonamente secundare pe acelasi cont Client). Renuntatea/deconectarea din orice motiv a abonamentului principal sau a structurii RED4ALL implica incetarea relatiei contractuale pentru toate abonamentele incluse in structura RED4ALL cu plata justei despagubiri conform documentului TCG sau optional, migrarea abonamentelor secundare catre planuri tarifare existente in oferta Vodafone la momentul migrarii, fara acordarea unei subventii pentru echipament terminal”.

      Deci mie nu mi-au dat un document separat de reziliere la semnat, au inclus clauza in contractul principal.

      Eu tocmai ce am depus la ANPC plangerea si am trimis exact cum ai zis prin contact, cererea de reziliere.
      Pana la urma, conform a ceea ce ti-am spus acum, ce drepturi au ei?

     • Salut,
      Trebuie sa fi interesat de drepturile tale iar tu ai dreptul sa reziliezi contractul fara sa achiti respectivele taxe abuzive.
      Succes!

     • Au trecut 17 zile calendaristice, si nu am primit nici un raspuns, nici de la ANPC nici de la Vodafone. Si am urmat pasii de pe site. Depus plangere ANPC, facut print screen la fereastra cu numarul reclamatiei. Intrat pe site vodafone, sectiunea contact, atasat cererea reziliere + poza ANPC, scris toate motivele in pagina de contact si trimis. Si de atunci chiar nimic nu am mai primit. Am inteles ca in mod normal dupa 15 zile primesc raspuns de la ANPC si de la Vodafone. Dar in cazul in care nu primesc?

     • Stai linistita ca vei receptiona un raspuns in termenul legal de maxim 30 de zile.
      Asteptam detalii.
      Succes!

     • Servus. Acum 2 zile am primit raspuns de la ANPC.

      Referitor la reclamatia dumneavoastra integistrata la CJPC CIuj cu nr.804.N/29.03.2016, impotriva practicilor comerciale prestate de catre SC Vodafone Romania SA,punct de lucru Cluj-Napoca,va comunicam:

      Urmare actiunii de control desfasurata pentru cercetarea reclamatiei,operatorul economic a formulat punctul de vedere oficial .In urma analizarii cestuia si a documentelor atasate suntem in masura sa va formulam raspunsul.Astfel in conformitate cu art.6.3 din Termeni si Conditii Generale suspendarea serviciului impreuna cu penalizare de 0,5% pe zi intatziere se aplica la 14 zile de la scadenta facturii.In cazul dumneavoastta s-au produs la data de 24.03.2016 pentru factura scadenta in data de 08.03.2016, la 16 zile tntatztete. Concluzionam reclamatia ca neintemeiata.

      Ce as putea face acum? Am trimis raspuns la ANPC pe linia emailului prin care mi-au trimis raspunsul:

      Buna ziua,

      Solutionarea prezinta vicii. Datele de care vorbiti dumneavoastra nu sunt cele care ar fi trebuit comunicate de operatorul de telefonie.

      Data de 08.03.2016 reprezenta data emiterii facturii, anuntul catre client s-a facut la data de 10.03.2016 si scadenta facturii era la 22.03.2016 (nu data de 08.03.2016). Si in data de 24.03.2016 mie mi s-au sistat serviciile telefonice. Adica la 2 zile de neplata, nicidecum 16 zile de la scadenta asa cum ati mentionat.

      Si in Contractul General nu specifica nicaieri ca se sisteaza serviciile in caz de neplata, doar penalizarea cu 0.5% pe zi.

      Sunt nemultumita de felul in care “a fost solutionat” cazul meu.

      Vreau sa ridic din nou aceasta problema.

      Mentionez ca in luna aprilie, am facut un test si nu am platit la fel, 4 zile dupa data scadentei de 22.04.2016, si curios, nu mi s-au sistat serviciile, ce sa fie oare? Aplicarea “convenienta” a legii ori faptul ca stiu ca i-am reclamat si acum aplica exact regulile pe care ei le-au scris?

      Astept raspuns

     • Buna,
      Intr-adevar cei de la ANPC au “rezolvat” intr-un mod ciudat aceasta speta si iti recomand sa depui o noua reclamatie online.
      Poate de aceasta data ai norocul sa se ocupe de reclamatie un inspector ceva mai capabil.
      Bineinteles ca operatorii isi tin sub observatie stricta abonatii “reclamangii”, ca sa nu le mai dea motive pentru o noua sesizare.
      Succes!

 129. Buna ziua
  Mi-am facut un abonament de internet mobil in octombrie 2015 la care am primit un stick care nu fuctioneaza pe windows 10, i-am sunat in ziua cand am primit coletul si mi sa spun ca vor reveni cu un raspuns, au trecut de atunci 4 luni si eu nu pot folosi stickul de internet pe windows 10, as putea sa reziliez contractul cu iei si in ce conditi, multumesc ?!!?!!

  Răspunde
 130. Buna ziua,
  Am contractul la vodafone si imi expira in septembrie. Vreau sa le trimit cererea de rezeliere, dar eu am abonament tip familie si nu stiu daca eu trebuie sa fac cererea sau titularul abonamentului.

  Si inca o intrebare legata de data depunerii. Daca emiterea facturi e la data de 2 ale lunii, pot sa trimit cererea azi?Am citit undeva că trebuie să fie fix cu 30 de zile inainte de emiterea facturii.
  Multumim pentru sfaturi si ponturi!
  PS As fi si mai recunoscatoare daca ati putea scrie inca o data mailul de la vodafone la care pot trimite cerere.

  Răspunde
  • Mi a raspuns pe vodafone chat asa:
   Numarul se afla in perioada contractuala pana in 01.09.2016, astfel, avand in vedere ca abonamentul se afla sub perioada contractuala, rezilierea acestuia presupune plata unei juste despagubiri.
   I am zis ca e ilegal si a răspuns:
   Poti verifica oricand doresti Termenii legali accesand acest link.

   Răspunde
   • Pai acum ce atitudine vroiai sa adopte?
    Inestimabilul operator incearca sa descurajeze abonatii “rebeli” prin intermediul acestor tertipuri ieftine.

    Răspunde
  • Buna ziua,
   Cererea trebuie semnata de catre titularul abonamentului si poate fi depusa de catre oricine.
   Regasesti toate detaliile in articol.
   Succes!

   Răspunde
 131. Respecte…In luna decembrie 2015 am facut o prelungire de contract la 2 abonamente Orange, suma totala ambele aboinamente fiind de 100ron..AM luat si tlf la promotie odata cu prelungirea, una bucata Huawei P8Lite la pret de promotie…Eu trebuie sa plec din tara, dar in momentul prelungirii contractului cu ei nu am stiut acest aspect…care este procedura corecta in acest cay, pentru ca nu le mai vreau abonamentele, dar sunt proaspat reinoite de nici 3 luni..

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 132. Buna ziua .Am primit o scrisorica din care reiese ca am de plata 188 lei , reprezentand ultima factura neplatita la Telekom ( 50 lei ) plus 0,5 la suta pe zi , din noiembrie pana in aceasta luna . Sunt suparata pt ca nu am primit acasa nici o instiintare de plata din partea operatorului .Si-au facut timp in schimb , sa ma plaseze unei firme de recuperari , desi am fost intotdeauna o buna platnica .Ce parere aveti ? Multumesc .

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Din pacate nu prea aveti ce face decat sa achitati debitul acumulat.
   Pentru a evita aceasta situatie neplacuta trebuia sa achitati la momentul respectiv contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.

   Răspunde
 133. Buna ziua,
  Am si eu o nelamurire.De ce trebuie achitata valoarea unui terminal luat la abonament,daca pe contract apare o suma?Spre exemplu am luat un telefon la abonament vodafone,la pretul de 36 de euro.Daca aceasta suma este trecuta in contract si pe factura de ce vor recalcula diferenta pentru respectivul terminal in caz de reziliere inainte de termen a unui contract?
  Nu suna a frauda?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Este absolut normal sa achitati diferenta pentru terminalul subventionat din moment ce renuntati la contract inainte de termen.
   Succes!

   Răspunde
 134. buna,
  multumesc din suflet pt ajutorul acordat, fara voi poate nu as fi avut puterea sa merg pina la capat.
  Va doresc , numai bine.

  Răspunde
 135. buna, as vrea sa stiu daca pot sa renunt la abonamentul de mobil de la RDS fara a plati rezilierea, iar motivel e acel pt ca nu pot folosi seriviciile lor, cand ies din oras nu mai am semnal…platesc ceva de care nu ma pot folosi. pana luna aceasta mai intra roming, dar de cand au spus ca renunta la roming ca au marit acoperirea nu mai am deloc semnal…

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 136. buna seara,
  revin cu noutati in legatura cu speta din 25 februarie.M-am prezentat la Orange in 01.03.2016, pt. ca nu am fost contactata de ei asa cum au promis pt rezilierea abonamentului incheiat in 18.02.2016 si spre surprinderea mea am reziliat abonamentul pe cale amiabila returindu-le terminalul si bateria externa oferita cadou,ei returinindu-mi suma achitata ,dar fiind nevoita sa achit abonamentul pe o luna si 6 zile iar voucherul bayback nu l-am mai recuperat. Am fost informata ca cererea mea va fi rezolvata in 48 de ore. in cele 48 de ore am putut folosi reteua ulterior primind un sms de la orange in care eram informata ca sesizarea mea a fost inregistrata si imi vor raspunde in termen de aproximativ 4 zile. dupa primirea acestui sms nu am mai avut semnal in retea pina in data de 08.03.2016. Cind am avut iar semnal am accesat serviciul credit si spre surprinderea mea aveam optiunea de 5 euro valabila o luna .
  Sper ca si alte persoane sa reuseasca sa isi rezilieze abonamentele, chiar daca au au pic de pierdut. {TIMP ,NERVI SI PUTINI BANI} . FITI SIGURI PE VOI.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Intr-adevar inestimabilul operator se confrunta cu un numar foarte mare de rezilieri si implicit de reclamatii la ANPC.
   Din acest motiv prefera sa solutioneze pe cale amiabila o mare parte din spete.
   Felicitari pentru reusita!

   Răspunde
 137. ideea este ca dupa conversatia telefonica de ieri tipa mi-a lasat si pe mail informatia, cu mentiunea ca trecerea pe pre-pay se face cu o achitare de 5 euro asta ca sa-i am in cont. Nu ar fi o problema asta.
  Eu sunt debusolata de reactia lor, brusca si ce trebuie sa fac eu sa nu ma trezesc cu probleme de la ei.

  Răspunde
  • Transmiteti-mi un forward al mail-ului respectiv pe adresa contact@ithot.ro.
   Operatorul cu pricina se confrunta cu un numar foarte mare de rezilieri si implicit reclamatii la ANPC.
   Acesta este motivul real pentru care dvs ati fost privilegiata in acest mod simplu si elegant.

   Răspunde
 138. buna ziua!

  Ca urmare a mesajului meu postat in data 23 feb 2016, afisat mai jos,
  [Am si eu o problema cu cei de la orange. Am contract cu ei pe 2 ani, din perioada contractului mi s-au dus 13 luni. Vreau sa renunt la ei, pur si simplu m-am scarbit. Am fost sunata acum 3 saptamani de cineva de la orange sa-mi zica ca am castigat o tableta, le-am zis, daca acest lucru implica vreo modificare a abonamentului, mi s-a raspuns cu NU, iar luna urmatoare mi-a venit factura telefonului de 4 ori mai mare. Am facut reclamatii la ei, mi-au zis ca e o modalitate de a lor de a mari abonamentele la distanta si…pana acum nu s-a rezolvat de nicio culoare aceasta problema. Pur si simplu vreau sa o inchei cu ei. Astazi am depus cerere de reziliere, asa cum am citit in acest articol, sper sa se rezolve intr-un fel si sa pot renunta la el fara sa ma puna sa platesc celelalte luni avans care la mai am pana la incheierea definitiva de 24 luni a contractului. Daca odata cu intocmirea abonamentului am beneficiat si de un telefon huawei ascend y530, cat credeti ca-mi valorifica acest bun si sa ma puna la plata?]

  Surpiza!!…am fost anuntata de ei telefonic in data de 4 martie, mi-au spus clar ca daca vreau sa incetez contractul cu ei trebuie sa achit lunile ramase si i-am rugat sa-mi trimita acest raspuns si pe mail, deoarece doresc sa fac toate demersurile legale (reclamatie Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) si imi trebuie dovada scrisa. N-am primit nimic. In data de 8 martie, am fost sunata iarasi (reclacitaranta fiind pentru ca nu mi s-a rasp pe mail si ma suna iarasi) doamna din capatul firului, mi-a zis frumos, ca se rezolva acest caz amiabil, fara sa mai platesc chiar si o contravaloare a terminaului si nici lunile ramase avans, daca doresc de luna aceasta sau luna viitoare. Am ramas surpinsa sa aud acest raspuns.
  Intrebarea mea este, rezilierea se face telefonic? as vrea sa semenz ceva totusi sa stiu sigur ca se incheie, sa nu ma trezesc peste ani si ani ca am ma scot datoare cu nush ce suma de bani. Ce ma sfatuiti? Multumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va felicit pentru reusita dar va recomand sa-i solicitati inestimabilului operator o dovada scrisa, care sa releve faptul ca abonamentul respectiv a fost reziliat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 139. Am revenit cu mesaj. A trecut termenul de cand am depus cererea de reziliere pe rezilieri@telekom.ro din 03.02.2016.
  Am sunat si intrebat care e situatia cu cererea mea si , SURPRIZA, cererea nu este introdusa in sistem, deci in concluzie nu au primit-o. Ma trimiteau la sediul lor sa o depun pe cea tip care include si justa despagubire.
  Ce imi recomanzi sa fac? Sa depun cererea si pe adresa crm_cancellations@telekom.ro, sa depun cerere si sesizare la ANPC sau doar sesizare la ANPC?
  Am dovada mailului expediat in email-ul meu cu cererea completata de mine datata si semnata plus copie C.I.

  Răspunde
 140. Buna ziua.

  Decizia luata de Tribunalul Bucuresti de cand a intrat in vigoare?
  Intreb pentru ca am discutat cu un reprezentant Vodafone si acesta mi-a spus ca Vodafone face contestatie la acea decizie si ca nu este valabila pana nu se incheie recursul.

  Care este de fapt situatia?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Intr-adevar Vodafone a contestat decizia respectiva dar sansele de reusita ale acestora sunt minime.
   Acum operatorul incearca prin intermediul acestor trick-uri ieftine sa va pastreze in “ograda”.
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

   Răspunde
 141. pai pentru terminalul achizitionat, termenul e de aprilie 2016, la prelungirea din 2015 nu am mai luat telefon, doar am modificat abonamentul. asa ca nu vad de ce sa mai platesc costul telefonului

  Răspunde
  • In cazul in care mai exista vre-o diferenta de achitat stai linistit ca operatorul o sa ti-o factureze.
   Asadar urmeaza procedura prezentata in articol iar daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 142. Salut,
  am un abonament de mai multi ani la Vodafone, in aprilie 2016 imi expira contractul pe 2 ani in urma unei prelungiri cu achizitia unui telefon, dar din pacate in iulie 2015 am facut o prelungire pe inca 2 ani crescand abonamentul cu 2 euro, astfel el e valabil pana in aprilie 2017, pot rezilia abonamentul in aprilie 2016 fara sa mai platesc nimic, sau pot sa fac portare in alta retea fara a fi nevoit sa mai platesc lunile ramase sau alte taxe.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ulterior te poti porta catre operatorul dorit.
   Succes!

   Răspunde
 143. Buna ziua!

  Am trimis 3 cereri de reziliere la Vodadone si nu vor sa-mi rezilieze contractul decat daca platesc taxa de justa despagubire. Au trecut deja doua luni .Ultima factura refuz sa o platesc ,am trimis o alta cerere de reziliere , la care am primit acelasi raspuns.Ce pot sa mai fac, pot sa-mi portez nr.la alt operator?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Operatorul este obligat sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la depunerea acestora.
   Dvs trebuie sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Puteti sa portati numarul oricand fara probleme.
   Succes!

   Răspunde
 144. buna ziua.
  am citit mai sus despre o perioada de 14 zile in care pot rezilia un contract nou facut. As dori sa va intreb ce reprezinta aceste 14 zile deoarece am cautat informatii suplimentare dar nu am gasit nimic. Se aplica si la cazul in care am avhizitionat un telefon la pret subventionat? Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Acest termen de retur se aplica doar in cazul cumparaturilor online, indiferent daca terminalul a fost sau nu subventionat.
   Cu placere!

   Răspunde
 145. Buna seara!
  Doresc sa reziliez unul din cele 3 contracte pe care le am ca vodafone, pentru a putea porta la un alt operator. Cand pot face portarea inainte de expirarea celor 30 de zi sau dupa.
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   Asadar asteptati sa se scurga cele 30 de zile in care operatorii de telefonie au obligatia sa proceseze cererile de reziliere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 146. Prin urmare, chiar daca nu am reziliat contractul in prima faza (vanzatoarea de la operatorul la care m-am transferat m-a asigurat ca nu este nevoie), solicitarea lor de a achita restul abonamentului este nelegala??

  Răspunde
  • Chiar ai impresia ca pe “vanzatoarea” respectiva o interesa vreun pic de “soarta” ta? Ea era croita sa te “inhate” si atat!
   Cand reziliezi un contract de acest gen, esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.

   Răspunde
 147. Buna ziua.

  Doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele probleme care le-am intampinat cu SC VODAFONE SA.

  “In data de 12 decembrie 2015 am fost la magazinul dvs partener al SC ILEX COM din Gaesti cu intentia de a incheia un abonament (portare a unui numar la care aveam abonament de 15euro la Telekom si anume numarul 0762339272) si cu intentia de a achizitiona un telefon nou si o tableta. Ne-au prezentat oferta in care ni s-a specificat faptul ca in cazul portarii pretul telefonului va fi diminuat, tableta va avea un pret pt achizitionare in rate, iar accesul pentru tableta la internet va fi gratuit. Dupa mai bine de o ora, o ora jumatate de asteptare, am platit telefonul, am platit si inclusiv un avans pentru telefon asa cum au cerut colegii dvs si am plecat. In data de 2 ianuarie ne-a fost emisa factura in care am vazut un cost pentru internet – cost care ne-a dat de inteles ca accesul gratuit despre care ne-a spus agentul de vanzari, nu exista si ca vom fi nevoiti sa platim pentru el – lucru care nu ni l-a spus la semnarea contractului, din contra accentuand faptul ca este gratuit….

  Intre timp a venit si factura de Telecom pentru numarul pentru care noi am solicitat portare – lucru care nu s-a realizat pana la data de 11-12 ianuarie cand ne-am dus la magazin pentru a cere clarificari legate de aspectele de mai sus.
  La magazin ni s-a spus ca portarea s-a realizat din data de 18 decembrie si ca numarul de telefon activ este cel pe care l-am avut pe telekom – lucru neadevarat. La insistentele noastre a verificat situatia si ne-a spus acelasi lucru ca portarea s-a activat inca din data de 18 decembrie, dar sa mergem pana la un magazin alaturat (Germanos ) pentru a ne convinge si pentru a vedea starea numarului, daca mai este la ei in retea sau nu. Am fost si cei de acolo ne-au confirmat faptul ca abonamentul este activ si nu exista cerere de portare . Am revenit, i-am explicat agentului, acestea luand legatura iar cu colegii de la Vodafone si facand o noua cerere pentru portare.
  Legat de nemultumirea noastra asupra faptului ca accesul gratuit la internet are cost lunar – raspunsul agentului a fost ca e un cost mic, de doar 35 de lei. Am intrabat-o de ce nu ne-a spus de la bun inceput si a recunoscut ca a omis acest lucru….
  Dupa alte cateva zile si anume pe 16 ianuarie 2016 am decis sa mergem la magazin pentru a cere anularea acelui contract, deoarece nu am fost informati asupra costului pentru “internet gratuit” dar si pentru ca portarea nu a fost realizata – noi platind factura in continuare si la Telekom…. I-am explicat agentului de la magazin ce dorim si de ce, iar acesta ne-a spus ca va depune dupa amiaza aceasta cerere la Vodafone si ca ne va contacta telefonic pentru a ne comunica faptul ca a depus cererea. Am spus ok, am plecat si am asteptat telefonul din partea magazinului. Vazand ca trece timpul si nu ne suna, am incercat noi sa o contactam dar nu a raspuns apelurilor telefonice … Am decis sa luam legatura cu dvs la Relatii Clienti si am discutat cu un operator pe nume Radu Voicu, i-am explicat ce s-a intamplat si ne-a spus ca trebuia sa facem o cerere scrisa la magazin pana in data de 18.01.2016 inclusiv pentru a putea anula contractul si portarea, pentru a returna produsele fara a mai plati reziliere de contract – lucru care probabil din rea vointa (?) agentul din magazin nu ni l-a spus… ea spunand ca va depune aceasta cerere direct pe calculator …..

  Am mers la magazin cu intentie si de a returna produsele cumparate, erau la cutie, nefolosite, am facut cererea in scris si am rugat sa o transmita la dvs… A scanat-o si a spus ca a transmis-o… din cate vad nici la momentul de fata nu a ajuns …. Am rugat-o sa o inregistreze la magazin, nu i-a picat bine, a stampilat-o in cele din urma …

  Dorim o solutie la cerintele noastre , nu mi se pare normal sa platesc un abonament lunar pentru a avea “acces gratuit” la internet in conditiile in care acest lucru nu ni s-a comunicat (nu am fost informati de catre reprezentantul dvs) si in conditiile in care eu am spus de la bun inceput ca am acces la internet la domiciliu prin ruter ….
  Doresc o solutie inclusiv la abonamentul de telefon pentru care am optat, avand in vedere ca eu am dorit portarea numarului 0762339272 din reteaua Telekom in reteaua Vodafone, portare care nici la momentul de fata nu s-a realizat – acest lucru ducand pentru mine la pierderea unor clienti care aveau acel numar, deoarece acesta a fost dezactivat in data de 19 ianuarie pe motiv ca s-a portat …. unde?
  In octombrie 2015, pe respectivul numar cei de la Telekom mi-au oferit un tarif lunar de 5 euro pastrand aceleasi beneficii ca pentru abonamentul de 15 euro sau tarif lunar de 10 euro pentru achizitiona acelasi model de telefon ….
  Am crezut ca fac o alegere buna dorind sa am un singur furnizor pentru telefonia mobila ….
  Acesta este numarul temporar 0799791887 care credeam ca va deveni inactiv odata cu portarea …. inca e activ.
  In momentul de fata serviciile de telefonie sunt suspendate pentru neplata, nu vreau sa ma intelegeti gresit, dar in locul meu ce ati face? Ati plati ceva ce nu ati cerut? Daca da – va facturez eu cate ceva 🙂
  Rog confirmare, astept rezolvare urgenta a situatiei. ”

  Acesta a fost sesizarea trimisa prin mail la Vodafone, in atentia d-nei Oana Murarasu in data de 28.01.2016 – data la care portarea nu fusese realizata.

  In data de 18.02.2016 am primit un raspuns de la d-na Sorina Armidania – specialist in relatii cu clientii – in care ni se comunica faptul ca ” aspectele semnalate de noi nu au fost confirmate de rezultatele verificarilor si contestatia depusa de noi este considerata respinsa. Totodata ne anunta ca portarea a fost finalizata in data de 18 ianuarie si avem o factura de plata in valoare de 712.39 lei. ”
  Nu stiu ce verificari a efectuat d-na Sorina, in nici un caz ceea ce noi am cerut si am prezentat si am semnalat – probabil ca are un manual de intrebari si raspunsuri si este setata doar pentru atat. De ce? – Portarea s-a realizat nu in data de 18 ianuarie 2016 asa cum este raspunsul “verificat” ci dupa data de 4 februarie 2016 !!! Pot atasa ca dovada log-urile fotografiate de pe telefon, lucru dealtfel confirmat si de d-na Oana Murarasu in convorbirea telefonica ce am purtat-o pe aceasta tema. O alta problema ar fi factura telefonica ( voi vorbi de numarul temporar si numarul portat deoarece celelalte doua numere pe care la am sunt ok facturate)- in data de 2.01.2016 s-a emis o factura telefonica factura care ne-a si facut sa renuntam la acel “internet gratuit de doar 35 lei” – in valoare 329.73lei reprezentand taxare convorbiri pentru celelalte doua numere care le am pe contul de abonat si taxare abonament pentru perioada 12.12.2015-01.01.2016 (e ok) si 02.01.2016-01.02.2016 (nu spunea d-na Sorina ca portarea s-a facut pe 18 ianuarie 2016? …. ) pentru numarul temporar 0799791887 nr care urma sa devina inactiv odata ce se realiza portarea nr telekom. Nu am vrut sa platim pana nu se rezolva ceea ce am sesizat si anume cele prezentate mai sus.

  In data de 02.02.2016 s-a emis si a doua factura in valoare de 382.66 lei reprezentand -ATENTIE !!! – taxare abonament perioada 02.02.2016-01.03.2016 (furt calificat?) pentru numarul temporar 0799791887 – (numar care conform “verificarilor” d-nei Sorina nu mai este activ din data de 18.01.2016) si taxare abonament pentru numarul portat 0762339272 pentru urmatoarele perioade 18.01.2016-01.02.2016(furt calificat?) si 02.02.2016-01.03.2016 (mentionez ca numarul 0762339272 a fost portat dupa data de 04.02.2016) ….
  Vazand factura a doua, primind raspunsul profesionist si verificat al d-nei Sorina Armidania sun la relatii clienti la facturare, si intreb daca este ok factura emisa – raspunsul primit m-a uimit – e factura ok, nu e greseala de facturare, sistemul nu greseste … Atunci i-am explicat operatorului ca pur si simplu sunt facturate perioade suprapuse pentru numarul temporar si cel portat, sunt facturate perioade care nu au ce cauta acolo din moment ce nr portat este activ dupa data de 04.02.2016 …. Au recunoscut ca este gresit si ca vor indrepta aceasta greseala …. probabil ca daca nu sesizam si nu le comunicam aceste greseli eram bun de plata, – sau nu – am incredere ca sigur verifica aceasta factura d-na Sorina Armidania si se rezolva….
  Un alt aspect pe care mi l-a comunicat acest specialist al Vodafone este faptul ca noi suntem responsabili pentru faptul ca am semnat acel contract si ca nu mai au ei ce sa faca …. D-na Sorina ar trebui sa faca si ceva munca de teren sa vada realitatea de dincolo de birou – dupa aproape 2 ore de asteptare in magazin pentru a incheia acel contract , un telefon si o tableta – cat timp imi lua sa citesc 26 de pagini atat cat are contractul? Am avut incredere ca reprezentatul Vodafone (asa cum ar trebui sa am incredere si ca dansa a verificat sesizarea ….) este un om pregatit si ca atunci cand mi-a spus ca accesul la internet pentru tableta este gratuit chiar asa este – nu cum s-a intamplat in cazul de fata. A abuzat probabil de increderea mea iar atunci cand i-am spus asta mi-a spus ca ” probabil a omis si ca e de plata doar 35 de lei” – foarte pro…
  Vreau sa mai sesizez inca un lucru, eu cand am facut contractul pentru primul abonament cu dumneavoastra in data de 19.03.2012 nr de contract 1168643 aveam numele de familie Voicu. In data de 24.12.2014 am mai facut un contract cu dvs pentru un alt numar, contract 14652063 tot pe numele de Voicu desi v-am dat acte doveditoare cu numele meu in urma casatoriei si anume BERES nume care il am si acum. Totusi cineva de la vodafone a hotarat sa imi schimbe numele incepand cu factura din ianuarie 2015 in GHITA (????)…. doresc sa imi explicati de ce si in ce temei legal ati facut aceasta modificare a contractului si nu m-ati anuntat – sa inteleg ca toate contractele semnate dupa aceasta data sunt nule? – nu este vina mea, eu v-am adus actele mele de indentitate asa cum le-ati cerut, contractele sunt pe numele de Ghita, iar numele meu este Beres, nu v-am adus nici un act de identitate pe acest nume ….

  O zi buna si “verificari” multe pentru D-na Sorina….

  Atunci cand am intrebat operatorii despre toate aspectele semnalate mai sus si cand am cerut sa iau totusi legatura cu un superior, cineva care poate face lumina in acest caz, mereu am primit acest raspuns de manual – “ca nu pot face asta si cu ce altceva pot sa va mai ajut?”
  Ce pot face pentru a scapa de firma asta de 2 lei fara costuri suplimentare? … pot proba tot ce am prezentat aici cu documente scrise …

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai concis speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Ulterior in functie de raspunsul receptionat veti fi nevoita sa actionati in consecinta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
   • Am facut adresa catre ANPC. Se pare ca asta le-a schimbat punctul de vedere al celor de la Vodafone, in conditiile in care au facut foarte multe greseli, greseli care nu au vrut sa le recunoasca decat foarte tarziu si atunci de nevoie. Am fost contactat de persoana care a “verificat” prima sesizare depusa la ei si ne-a comunicat facptul ca pentru contractul semnat in decembrie 2015 suntem liberi de contract – putem cere rezilierea oricand – fara plata taxelor de reziliere. Totodata au spus ca putem returna si produsele cumparate si ne vor returna banii platiti atat pentru telefon cat si pentru tableta cu internet “gratuit”. Sunt foarte grabiti in a face o intelegere, si-au cerut mii de scuze care mai de care …. ANPC? – cuvintele magice …. Ce ma sfatuiti? Mi-au facut o oferta reducandu-mi abonamentele la jumatate , pot renunta oricand, pot pastra telefonul – ce o fi cu ei? Nu cumva ii paste vreo amenda usturatoare de la ANPC de s-au schimbat atat de mult? Am foarte multe documente cu tot ce au gresit, desi au facut nenumarate incercari de a-mi schimba imediat in contul MyVodafone tot ce am reclamat …. Un avocat bun cred ca mi-ar fi de folos pentru a beneficia la maxim de schimbarea aceasta de 180 +180+180+180+180 grade si de graba asta a lor de a-mi oferi orice, oricum numai sa fiu multumit …. Astept o parere, un sfat.

    Răspunde
    • Decizia data de catre Tribunalul Bucuresti a reusit sa schimbe complet atitudinea acestui inestimabil operator.
     Nu ar fi o idee rea sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
     Acum depinde si de ce vrei sa faci mai departe, ramai in retea sau te portezi?
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 148. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia urmatoare. Acum cateva zile am transferat/portat un numar de telefon de la un operator (orange) la altul. A doua zi am primit un mesaj de la orange cum ca ma aflu in perioada contractuala (in conditiile in care nu am mai reinnoit nici un contrac de mai bine de 5 ani) , motiv pentru care factura care imi va veni va fi mai mare, nespecificand cu cat mai mare. Doar atat- mai mare. Bineinteles, am sunat la Serviciul cu clientii si mi s-a spus ca anul trecut am acceptat telefonic trecerea la un abonament mai scump (lucru care s-a intamplat), aspect ce mi-a prelungit perioada contractuala obligatorie cu inca 2 ani si pentru ca am reziliat abonamentul inainte de termen, va trebui sa platesc contravaloarea abonamentului pentru inca un an de zile. In conditiile in care nu am achizitionat nici un telefon, tableta sau alt device, nu am semnat nici un contract, este normal sa platesc aprox. 700 de lei pentru cat a mai ramas pana la terminarea contractului?
  Va multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Asa cum am mai mentionat si anterior era ideal ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   Astfel evitati intr-un mod elegant aceste neplaceri.
   Acum nu va ramane decat sa asteptati factura iar ulterior sa depuneti o reclamatie la ANPC, in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati doc. de care dispuneti.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
  • daca ati primit si tel se prelungeste cu 2 ani dar odata ce nu erati in perioada contractuala si nu ati luat si tel prelungirea se face cu un an. am lucrat la orange expert

   Răspunde
 149. Bună! Am 2 abonamente de telefonie mobilă de la vodafane, o cartelă de Internet și o tabletă.nemaifiind mulțumită de serviciile oferite și datorită faptului ca plătesc prea mult aproape 250 de Ron pe lună am sunat la ei pentru reziliere. Mi-au spus foarte clar ca dacă vreauvsa reziliez trebuie să plătesc 150€ pentru fiecare nr în parte.au spus ca această lege nu se aplică la ei.cum pot să procedez? Mă frumos!

  Răspunde
  • Buna,
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si nu vei intampina probleme.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 150. buna,
  revin cu noutati. Am fost la mag.Orange unde am incheiat ab.orange me11 , prezentind nemultumirile in legatura diferenta de minute trecute in contract si cele primite in mod real,cu terminalul orange dive 70 care am inteles de la mai multi utilizatori ca se blocheaza in timpul convorbirilor,ca are aplicatii nefolositoare pe care nu le poti nicicum elimina,etc.si doresc anularea contactului pe cale amiabila.
  in legatura cu minutele mi-au spus ca au fost fractionate pina la data facturarii de aceea am primit asa putine ,dar surpriza azi am primit sms ca s-a emis factura pe perioada 18.02.2016-23.02.2016, iar suma de plata e calculata pe luna intreaga nu fractionata asa cum s-a intimplat cu minute acordate. In legatura cu terminalul au spus ca este un huawei Y6 facut special pt. orange, de aceea poarta numele de dive 70 , ca este foarte bun si ca nu au avut mai multe probleme cu el decit cu altele mai performante. Mi-au propus sa schimb terminalul, oferindu-mi mai multe variante,urmind sa mai vorbim peste citeve zile cind se vor interesa si de modalitatea de reziliere a contractului pe cale amiabila ,cu acordul partilor. Inca nu am fost contactata.
  Terminalul a fost achitat la pretul de 187.26 lei din care am primit o reducere de 74.90 lei corespunzatoare creditului ramas pe cartela prepay si o reducere de 44.59 lei pt voucherul buyback . Daca vom anula contractul pe cale amiabila pote sa le dau terminalul inapoi , iar ei imi vor inapoia creditul de pe cartela prepay si voucherul buyback, sau ma vor obiga sa il achizitionez la un alt pret.mentionez ca terminalul NU a fost desigilat, parca am avut o presimtire ca ceva nu e in regula. Prefer sa le inapoiez decit sa le fiu abonat. cum am presimtit din primele zile m-au taxat in plus.
  multumesc , ca ne ajutati

  Răspunde
  • Buna,
   Daca vei reusi sa reziliezi contractul pe care amiabila probabil ca vor accepta sa le returnezi si terminalul, fiind un produs sigilat.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 151. Eu am avut doua numere la DIGI din anul 2012 luate cu cate 2 telefoane. Perioada contractuala s-a incheiat in iunie 2014 atunci cand am optat (electronic din contul digicare) sa prelungesc abonamentul pe inca 2 ani. Acum am portat unul din aceste numere intr-o alta retea si am primit o suma de plata in valaoare de 707 Lei reprezentand 250 lei taxa conectare/utilizare retea de care am beneficiat gratuit + 101 EUR reprezentand discount la abonament ( de la 10 la 4 eur) pe perioada in care am fost client. Mi s-a parut o suma exagerat de mare si am incercat sa le spun ca le pot plati c-val abonamentului pe perioada ramasa ( 4 eur x 6 luni ramase) insa nu au dorit, astfel am apelat la ANPC insa rapunsul lor a fost unul ca reclamatia mea este neintemeiata si ca trebuie sa le platesc aceasta suma.
  Eu nu am beneficiat de vreun telefon la pret subventionat iar aceasta reducere care spun ei la abonament a fost acordata pe perioada in care eu am fost client, insa eu sunt in continuare clientul lor cu inca un numar de telefon si cu alte servicii de televiziune si internet.
  Am revenit la ANPC cu o noua sesizare la care nu am primit inca raspuns insa mi s-a parut suspect ca le da dreptate celor de la DIGI in conditiile in care ei mitigheaza pt eliminarea acestor clauze si taxe abuzive, mai ales ca eu nu am un contract fizic semnat cu ei si nu stiu cum ar putea sa-mi demonstreze ca eu am luat act de anumite conditii de care eu nu imi aduc aminte sa le fi vazut.
  Voi cum ma sfatuiti sa procedez in continuare ? credeti ca au dreptate ?

  Răspunde
  • Asa cum am mentionat si anterior era ideal ca in prima faza sa reziliati contractul iar ulterior sa efectuati portare.
   Cei de la ANPC nu au cum sa va dea castig de cauza daca nu detaliati cat mai bine speta si nu atasati documentele de care dispuneti.
   Va recomand sa asteptati raspunsul celor de la ANPC iar ulterior sa actionati in consecinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 152. Eu am inregistrat cerere de reziliere in data de 22.01.2016 dar pana acum nu am fost contactat.Deci termenul legal a trecut pot face ceva in aceasta situatie??Ms

  Răspunde
  • Cei de la ANPC pot prelungi termenul standard cu inca 15 zile, in cazul in care speta necesita verificari mult mai amanuntite.
   Asadar nu are sens sa te panichezi deoarece vei receptiona cat de curand un raspuns.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 153. Salut,
  Nu ma asteptam sa revin asa repede cu vesti bune.
  Dupa ultima postare,precum si dupa cum banuiti si ultima discutie cu reprezentantul SNPPC,discutii care nu s-au finalizat favorabil,am inaintat o plangere catre ANPC,fara sa-i anunt pe cei de la SNPPC care tot sustineau ca trebuie sa platesc datoria de 700 lei si ca nu s-a aprobat rezilierea.Pe data de 22.02.2016,am constatat ca cartele nu mai functionau,fapt ptr care am trm un e.mail catre SNPPC despre ce se intampla,stiti ce mi-au raspuns?,,stati linistit nu ma mai ironizati ca abia am reusit sa va reziliez contractul si v-am pastrat si numerele pe cartela cu rugamintea dupa 24 ore sa le mai inchideti-deschideti ptr a putea fi reactivate,,,frumos,nu??
  Parerea mea,sper sa mi-o impartasiti cred ca a ajuns ANPC la fata locului si au constatat ca este nelegal ceea ce acesti reprezentanti incearca sa faca cu majoritatea noastra.
  P.S.intrbandu-i de contract si sa-mi puna la dispozitie o copie acestia mi-au raspuns ca deocamdata nu se poate pentru ca se afla in alta cladire si nu are posibilitate deocamdata.
  Una peste alta nu vreau decat sa va multumesc pentru suportul acordat,iar cei care cititi aceasta postare,nu va spun decat sa aveti incredere in ceea ce vi se recomanda in rezolvarea problemelor pe care le intampinati.
  Tineti-o tot asa si succes in continuare!

  Răspunde
 154. multumesc frumos pentru raspuns. O sa depun si reclamatie la ANPC, dar dupa ce voi afla un raspuns de la orange privitor cererii de reziliere. Este posibil ca in timp, dupa ce ai reziliat cu ei contractul sa-ti vina instiintare ca ai de achitat x suma de bani, din pricina faptului ca rezilierea a avut loc mai devreme de exirarea contractului? Am inteles ca au mai fost astfel de cazuri…totusi n-as dori sa se ajunga aici.

  Răspunde
  • Cu mare placere!
   Va recomand sa depuneti reclamatia la ANPC acum, iar in aceasta sa detaliati modul abuziv in care inestimabilul operator a decis sa va prelungeasca abonamentul.
   Ulterior in functie de raspunsul receptionat de la operator va trebui sa actionati in consecinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 155. Buna ziua!
  Am si eu o problema cu cei de la orange. Am contract cu ei pe 2 ani, din perioada contractului mi s-au dus 13 luni. Vreau sa renunt la ei, pur si simplu m-am scarbit. Am fost sunata acum 3 saptamani de cineva de la orange sa-mi zica ca am castigat o tableta, le-am zis, daca acest lucru implica vreo modificare a abonamentului, mi s-a raspuns cu NU, iar luna urmatoare mi-a venit factura telefonului de 4 ori mai mare. Am facut reclamatii la ei, mi-au zis ca e o modalitate de a lor de a mari abonamentele la distanta si…pana acum nu s-a rezolvat de nicio culoare aceasta problema. Pur si simplu vreau sa o inchei cu ei. Astazi am depus cerere de reziliere, asa cum am citit in acest articol, sper sa se rezolve intr-un fel si sa pot renunta la el fara sa ma puna sa platesc celelalte luni avans care la mai am pana la incheierea definitiva de 24 luni a contractului. Daca odata cu intocmirea abonamentului am beneficiat si de un telefon huawei ascend y530, cat credeti ca-mi valorifica acest bun si sa ma puna la plata?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand sa depuneti si o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Veti fi nevoita sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat dar stati linistita pt ca nu este vre-o suma consistenta.
   Din cate stiu terminalul costa “la liber” aproximativ 450 de lei iar operatorul o sa va calculeze diferenta exacta pe care o mai aveti de achitat.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 156. Buna ziua,

  Despre tarifele in roaming ce stiti? In UE am fost tarifata la secunda, atat pentru apelurile efectuate cat si pentru cele primite. In schimb, in Republica Moldova, m-au rupt la tarife. Taxarea este pe minut, minutul este indivizibil, indiferent ca este primul minut sau al doilea.

  Am sunat la Orange pentru a afla care sunt tarifele in roaming si mi s-au parut acceptabile pentru UE. Am fost informata ca este foarte scump sa suni la Cronos din roaming…cam 3 sau 4 euro/minut.
  Am vrut sa verific acest lucru pe pielea mea si am sunat, insa nu am primit niciun mesaj de la cronos (am avut mare noroc).
  Cand am intrat in tara m-am speriat de costul suplimentar (vreo 5 euro). Am sunat si am facut reclamatie, Am fost contactata de ei in cateva zile si am spus ca nu am de ce sa platesc din moment ce nu am primit informatiile de la cronos.
  Rezolvarea acestei probleme s-a finalizat prin acordarea unui credit de 5 euro pentru abonamentul meu. Nu am inteles exact cum si de ce mi-au dat cei 5 euro si cum de a fost asa de usor, zic eu. Banuiesc ca ar fi ceva abuziv din partea lor, dar nu gasesc nimic concret despre tarifele practicate.
  Multumesc si felicitari pentru informatiile furnizate!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Din pacate operatorii de telefonie mobila nu sunt deloc transparenti in aceasta privinta si profita de gradul ridicat de toleranta, de care dau dovada majoritatea abonatilor.
   Intr-adevar tarifele practicate ar trebui sa fie stipulate foarte clar, dar suntem in Romania iar operatorii profita din plin de “naivitatea” abonatilor, care in majoritatea cazurilor nu se informeaza in prealabil.
   Va multumesc pentru aprecieri!

   Răspunde
   • Dar ceva clar despre tarifarea in roaming stiti?
    Taxarea se face la secunda chiar din primul minut? Conteaza daca esti in UE sau nu pentru a se face tarifarea la secunda?
    In Republica Moldova am fost tarifata pe minut, iar in UE am fost tarifata la secunda.
    Nu ma asteptam sa respundeti asa repede :). Multumesc si o zi placuta!

    Răspunde
    • Nu avem informatii in acest sens si va recomand sa luati legatura cu operatorul pentru mai multe detalii.
     Intr-adevar suntem extrem de prompti 🙂

     Răspunde
   • Dar ceva exact, referitor la roaming si taxarea la secunda stiti?
    De ce in UE ma taxeaza la secunda iar in Republica Moldova ma taxeaza pe minut? sunt cumva tarifele practicate prea mari si din cauza aceasta mi-au acordat acea “recompensa” de 5 euro?
    Multumesc!

    Răspunde
 157. -Buna ziua!
  In data de 24 ianuarie am trimis prin mail o cerere de reziliere, redactata de mana, semnata si scanata, la adresa: rezilieri@telekom.ro .
  Nu am primit inca nici un raspuns. Trebuie sa treaca de la data trimiterii 30 zile lucratoare sau 30 zile calendaristice pentru a putea apela ANPC?
  Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In mod normal operatorii au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
   La ANPC poti apela oricand si iti recomand sa depui reclamatia online prin intermediul acestui link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 158. buna ziua !
  Am avut o cartela pre pay care s-a stricat, in 18.02.2016 m-am dus la reprezentanta orange sa o schimbe,iar operatul orange m-a determinat sa fac abonament Orange Me 11 pe 24 luni la 10.65 euro/luna cu tva inclus, achizionind telefonul Orange Dive 70 la pretul de 187.26 lei din care am primit o reducere de 74.90 lei corespunzatoare creditului ramas pe cartela prepay si o reducere de 44.59 lei pt voucherul buyback si o baterie externa 4G cadou pt achizitionare telefonului. oferta la ab. este de 1ooo min.nationale, 200 min.nat/internationale, nelimitat min si sms in reteaua orange , nelimitat sms nationale, nelimitat in portalul orange, 600 MB trafic internet la viteze 4G/3G+de pina la 150/43,2 Mbps download si pina la 50/5,76Mbps upload, 10 GB spatiu de stocare in Orange Cloud.
  Dupa activarea cartelei am trimis 6 sms in reteaua orange si am avut 9 apeluri tot in reteaua orange. In 19.02 2016 cind am apelat serviciul credit info am primit urmatorul sms Pina in 19.02.2016 ora 11.35, mai aveati 103 min nat., 25 min nat/intl UE, 1200 MB, sms nat nelimitat, min si sms orange nelimitat, cost suplimenar 0 euro. Intrebarea mea este unde sint restul min. promise in oferta ? Sa ma astept la costuri suplimentare din partea lor mai ales daca voi folosi si internetul, fiindca am inteles de la alti abonati ca au tot timpul costuri suplimentare iar unele aplicatii isi fac singure appdate care sint taxate. Daca din prima zi imi fura min nat si intl, la ce sa ma astept pe viitor. Mentionez faptul ca in 2002 am mai fost ab. lor si am fost taxata pe conv. cu nr. favorite, am facut reclamatii mi-au promis ca vor remedia greselile in factura viitoare dar nu au facut-o, greselile repetindu-se astfel nu le-am mai platit ab. pe care nu au vrut sa il rezilieze decit cu plata unor despagubiri. Astfel am ajuns client rau platnic,figurind asa pina in prezent. Sincer nu nai vreau sa am probleme de acest gen si sa tot umblu cu reclamatii. Cu cartela prepay nu am avut niciodata probleme.
  Ce ma sfatuiti sa fac ?Pot renunta dupa 2 zile la abonament ? E buna Oferta lor ,dar de telefon ce ziceti, merita sa le platesc ab. sau mai bine imi iau un telefon la liber ?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand ca in prima faza sa-i soclicitati operatorului detalii cu privire la nelamuririle dvs iar in functie de raspunsul receptionat, actionati in consecinta.
   Puteti rezilia contractul urmand procedura prezentata in acest articol dar va trebui sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Sincer nu inteleg de ce v-ati achizitionat acest terminal care dispune de un hardware extrem de modest.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 159. Am incropit(din 3 surse + inspiratia proprie) notificarea de reziliere:
  ” Notificare Reziliere Abonament
  Subsemnata, ………….., identificata cu CI seria .. nr. ………., CNP ………….., domiciliata in…………, localitatea …………,Judetul ……………….., abonat al numerelor de telefon 074………….(contract seria …………./16.03.2015) si 075…………(contract seria …………./16.03.2015), solicit denuntarea unilaterala si rezilierea gratuita ( conform legilor 161/2010 si 193/2010 actualizata 2012) a abonamentelor de telefonie mobila incheiate intre …………………. si ORANGE Romania SA si trecerea numerelor 074……. si 075…………….. pe cartela pre-pay incepand cu data de XX/YY/2016 fara solicitarea abuziva si ilegala a platii unei taxe de reziliere sau a lunilor ulterioare celor 30 de zile calendaristice din momentul trimiterii/primirii acestei cereri de reziliere. Va instiintez asupra faptului ca abonamentele acestea sunt platite la zi si nu doresc alte oferte pentru niciun alt abonament, ci doar rezilierea solicitata . Astept sa fiu contactat imediat si instiintat doar pe adresa de email ……………@yahoo.com in vederea confirmarii si procesarii acestei notificari, precum si un raspuns oficial in scris in termenul legal de maxim 30 zile calendaristice .
  Orice comunicare ulterioara primirii acestei cereri o veti face numai in scris pe adresa de email ………………………@yahoo.com , neavand acordul meu sa ma contactati telefonic sau in persoana prin orice angajat al Orange Romania SA.
  In cazul in care raspunsul d-voastra este negativ sau aveti pretentii abuzive si ilegale si nu veti da curs solicitarii, imi voi exercita dreptul meu de consumator si voi sesiza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Nume prenume- ……………
  Semnatura
  Data ”

  As vrea sa ma ocup eu in locul socrilor (in varsta,bolnavi ,usor de intimidat,etc.) si sa nu fie contactati telephonic. Sa corespondam doar pe mail(asa…”Verba volant,scripta manent”).
  Ce parere ai/aveti? Poate fi imbunatatit?

  Răspunde
  • Va recomand sa utilizati modelul prezent la inceputul acestui articol deoarece este mult mai concis.
   Nu are sens sa va pierdeti in detalii inutile.
   Succes!

   Răspunde
 160. Buna ziua, ieri am fost la vodafone sa’mi incarc cartela iar unul de acolo mi’a propus o oferta fara sa’mi spuna ca e abonament. Eu fiind de vina si semnez fara da citesc, acuma ma aflu cu un abonament pe care nu il vreau. Am inteles din contract ca daca vreau sa renunt la el trebuie sa platesc o suna mare de bani. Ce ma sfatuiti ? Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand sa-l reziliati contractul urmand procedura prezentata in acest articol iar pe viitor nu mai semnati documente inainte sa le studiati.
   Daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 161. …salut,am abonament vodafone pe acelasi nr. de 15 ani,anul trecut in luna mai am luat pe puncte un telefon,ieftin,ptr.sotie iar vodafone mi.a prelungit contractul inca pe 2 ani,totul telefonic fara hartii semnate sau alte alea…ideea este ca m.am saturat de ei si de pretentiile lor si vreau sa reziliez contractul inainte de termenul legal de 2 ani si sa ma portez cu numarul meu pe o alta retea…intrebare este daca pot face aceasta portare atata timp cat mai am contract valabil cu vodafone si ce pasi a.r trebui sa urmez eu…multumesc cu respect,marian…

  Răspunde
  • Salut,
   Va trebui ca in prima faza sa le trimiti cererea de reziliere, pe care o poti descarca de la inceputul acestui articol.
   Ulterior in functie de raspunsul receptionat de la inestimabilul operator va trebui sa actionezi in consecinta.
   Portarea o poti efectua oricand dar iti recomand sa reziliezi intai contractul cu actualul operator, ca sa nu te trezesti mai tarziu cu surprize neplacute.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 162. Update:
  Buna seara!
  Acum cateva minute am primit email de la RCS&RDS:
  ” Stimate Abonat,
  In urma inregistrarii sesizarii cu numarul 2435000987 va informam
  ca pentru a rezilia serviciul de telefonie mobila aferent contractului
  7019634962, trebuie indeplinite urmatoarele conditii:
  – titularul / imputernicitul legal al acestuia trebuie sa se adreseze celui mai apropiat punct de prezenta RCS&RDS din localitate, in baza actului de identitate, in vederea depunerii unei cereri scrise in acest sens. Cererea poate fi depusa in orice zi a lunii urmand sa intre in vigoare cu 1-ul lunii urmatoare;
  – platile trebuie sa fie la zi, inclusiv luna in curs.
  – echipamentele aflate in custodie trebuie predate, in buna stare de functionare;
  In ceea ce priveste echipamentele detinute in custodie/chirie, acestea trebuie predate intre 01-07 ale lunii ulterioare rezilierii. In cazul in care titularul/imputernicitul nu poate sa faca predarea acestor echipamente, mentionam ca restituirea se poate realiza si de catre o terta persoana.
  In cazul in care, nu va puteti adresa punctelor de prezenta RCS&RDS pentru depunerea cererii de reziliere, mentionam ca exista posibilitatea sa solicitati rezilierea prin notificarea scrisa transmisa, cu cel putin 30(treizeci) de zile inainte de data la care se doreste incetarea contractului.
  In vederea analizarii si verificarii situatiei privind rezilierea, exista posibilitatea sa ne transmiteti cererea scrisa, datata si semnata, pe adresa de e-mail clienti@rcs-rds.ro. Pentru informatii suplimentare, departamentul Relatii Clienti va sta la dispozitie in permanenta la numarul 031.400.4401.
  Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi cat mai placuta!”

  Pai amu va trezira-ti fratilor!

  Inca odata multumiri si respect deosebit!

  Răspunde
 163. Buna ziua!
  Revin cu noutati referitoare la problema ce v-am semnalat-o la data de 05.feb.2016.
  Pe data de 12 ale lunii lu’ Faurar, stors creieri, compus si transmis pe email catre “clienti@rcs-rds.ro” una bucata “Notificare Reziliere Abonament Digi Optim Nelimitat” care arata astfel:
  “Subsemnatul……….., posesor al C.I. seria….nr……, CNP……, domiciliat in Bucuresti, sos…………….., nr……bloc….., scara…., etaj…., apt…., sector…., abonat al RCS & RDS Bucuresti cu nr. de telefon…………….. și avand Codul Client……….., solicit denuntarea unilaterala si rezilierea gratuita a Serviciului de Telefonie Mobila Digi Mobil Optim Nelimitat aferent Actului Aditional din 25.07.2014 la Contractul 7019634962 din 17.01.2013.
  Doresc incheierea acestui Abonament de Telefonie Mobila incepand cu data de 01.03.2016, pe cale amiabila si fara tergiversari conform Legii 161/2010.
  Mentionez ca doresc pastrarea numarului de telefon mobil actual:…………
  Va instiintez faptul ca acest abonament este platit la zi si nu doresc alte oferte pentru niciun alt abonament, ci doar rezilierea ceruta.
  Deasemenea, va instiintez că doresc pastrarea in continuare a Serviciilor de Audiovizual CATV si Internet actuale aferente contractului 7019634962 din 17.01.2013.
  Deasemenea, doresc sa fiu contactat imediat si instiintat in vederea confirmarii si procesarii acestei notificari, precum si un raspuns oficial in scris.
  Atasez ultima factura emisa si dovada platii acesteia.” Si le-am mai si multumit…zicese, cica asa-i mumos…
  Dupa vro’ 5 minutele trecute fix, primesc pe email un raspuns cica…automat:
  “Stimata doamna / Stimate domn.
  Va multumim ca ne-ati contactat si dorim sa va informam ca depunem toate eforturile necesare pentru a oferi cat mai repede un raspuns solicitarii dumneavoastra. De asemenea, puteti afla informatii despre produsele si serviciile RCS&RDS accesand pagina de internet sau puteti discuta telefonic, la orice ora, cu unul dintre reprezentantii departamentului Relatii Clienti, apelabil conform numerelor de telefon de mai jos sau ne puteti trimite sugestiile si reclamatiile dumneavoastra prin fax la numarul 031.400.6060.
  Va multumim si va dorim o zi cat mai placuta, ”
  – Ei, hai!!! Sa faceti voi plici?
  Ase ca, luat aceeasi notificare sicrisa pe paper, urcat in Loganprise si fuga la punctul de lucru de la Baneasa, ala de-i vis-a-vis de Antena 1.
  Sarut verbal mana domnisoarei si-i zic clar si raspicat ca vreau sa depun o notificare pentru care doresc un nr de inregistrare, numele si prenumele dansei, semnatura si stampila.
  Ea imi cere buletinul, eu nu i-l cer, ea verifica ceva pe calcutoi, eu verific daca ard toate becurile din tavan….si-mi spune…
  “- De ce vreti sa renuntati la abonament?
  – …DA!…
  – Stiti, eu nu va pot inregistra nimic fiindca nu eu ma ocup de rezilieri.”
  Deja ma lua cu calduri…
  ” – Oricum vad ca nu mai sunteti sub contract…”
  ???!!!…parca-mi mai reveni-i oleaca…
  ” – Si eu ce fac?!
  – Pai mergeti la punctul din Aviatiei, pe linia tramvaiului, la a treia statie, aproape de hotel Erbasu, pe partea dreapta, la parterul unui bloc.”
  Smuls hartia si boletinu’ de la don’soara, aruncat in fieratanie si calc-o.
  Ajuns la destinatie, alta don’soara, ii zic si dansei ce-i cu mine pe-acolo si ce-mi doreste sufletul, dansa imi cere buletinul, se uita la calculator, el la dansa, iar eu pe fereastra.
  ” – Vad ca nu mai aveti contract si nu e nevoie sa ne dati hartia aceea. Da’ de ce vreti sa renuntati ca-i abonament foarte bun.” Si-i raspund ,,sincer, tremurat si cu lacrimi in ochi,,….
  ,, – Da!”
  ,, – Si vreti sa va pastrati numarul?
  – Ihi!
  – Pai atunci nu cu noi aveti treaba. Va duceti direct la noul operator si faceti portare.”
  Va dati seama ca am iesit intro mare viteza, m-am aruncat in masina, m-am pupat singur de fericire in oglinda retrovizoare si-am dat fuga la noul operator unde am facut portarea si activarea serviciului in maxim 5 zile, adicatelea pe 17 ale lunii.
  …De azi sunt deja in alta retea. Ptiu, sa nu-mi fie de deochi! Iha!!!

  Va multumesc din suflet pentru…tot!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Cu mare placere!
   Intr-adevar daca nu mai erati sub perioada contractuala va puteati porta oricand fara probleme.
   Felicitari pentru atitudine!

   Răspunde
 164. Sanatate! Si Mama are un contract si daca ar vrea sa rezilieze mi-se pare ca scrie ca ar trebui sa plateasca cam 350 de euro taxa de reziliere daca vrea sa rezilieze inainte de 2 ani adica 24 de luni,Doamne fereste!Cum ar putea rezilia?
  Cei drept asa e omul nu se uita ce scrie pe fiecare propozitie din contract se bucura la tel care in magazin il ei cu 400 ron si asa in doi ani platesti doua sau poate si 9 scuzatima de gluma.

  Răspunde
  • Salut,
   Poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Va fi nevoita sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care a beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat(daca este cazul).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 165. Va rog daca se poate sa precizati cum se face corect calculul sumei datorate pentru lunile ramase din cadrul contractului: valoarea abonamentului cu sau fara TVA x numarul de luni. Dumneavoastra ce ati platit in fapt??? Va multumesc!

  Răspunde
 166. buna ziua!am detinut un abonament orange acum am altul,nici unul nu e pe numele meu ,bunica parinte…abonamente de date amandoua.la primul am platiti valoarea facturii pana la data de facturare plus o luna inainte,la al doilea la fel…daca va uitati pe facturile vodafone,orange,telekom cand achitati factura platiti pe o luna inainte nu pe luna in curs.acum intrebarea mea..in caz de reziliez contractul,mai are rost sa platesc acea luna datorata?multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Daca reziliati contractul va trebui sa va asigurati ca aveti achitate cele 30 de zile care se scurg din momentul in care ati depus cererea de reziliere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 167. Salut. Am urmat pasii de aici, am facut solicitare reziliere, am primit telefon ca va trebui achitata taxa de reziliere, iar dupa am facut demersuri la Anpc. Astazi am primit adresa de telekom ca rezilierea se face cu plata justei despagubiri mentionata la pct.3 din contract. Cum procedez mai departe?

  Multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Asteapta raspunsul celor de la ANPC si in functie de acest actionezi in consecinta.
   Ar fi fost ideal sa le trimiti si doc. receptionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Conform primului email de la ANPC, solicitarea a ajuns la OPC jud Neamt, nu stiu cum sa trimit si documentul primit, vazusem la un moment data , daca este o sesizarea sa adaugi documente, dar nu mai apare.

    Multumesc.

    Răspunde
    • In acest caz depune o noua reclamatie in care sa specificii numarul sesizarii anterioare si sa atasezi doc.
     Acceseaza acest link pentru a plasa reclamatia.
     Succes!

     Răspunde
 168. Buna ziua,
  Am un abonament la Vodafone cu terminal achizitionat la semnarea contractului . Vreau sa il reziliez inainte de termen . Din ce citesc aici inteleg ca trebuie sa fac o cerere de reziliere pentru acest abonament si apoi sa astept un raspuns de la ei cu un calcul referitor la reziliere. Inteleg ca nu sunt obligat sa platesc contravaloarea abonamentelor ramase pana la sfarsitul perioadei contractuale ci numai abonamentul pe ultima luna de folosire plus diferenta pentru terminalul achizitionat. Va rog sa ma lamuriti deoarece din cate am inteles hotararea tribunalului bucuresti 8254/2015 din 20.noi.2015 urma sa fie contestata de catre vodafone ea neavand caracter obligatoriu la acea data.
  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul urmand procedura prezentata in acesta articol.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului, nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 169. Am un contract cu cei de la Digi pe o perioada de 12 luni(01.03.2015-29.02.2016). Am achitat ultima luna a contractului respectiv februarie 2016, iar pana la finalizarea contractlui m-am portat cu numarul la o alta retea de telefonie mobila. M-au suat cei de la Digi si mi-au spus ca trebuie sa mai platesc 550 lei pentru faptul ca am beneficiat de o anumita oferta pe perioada contractuala, chiar daca eu am achitat inclusiv ultima luna. I-am explicat ca nu mai am nicio restanta, ba mai mult la incheirea contractului am achitat o luna in avans. Ce pot face pentru a-i face sa inteleaga ca nu mai am nicio datorie si afladu-ma in ultimele 2 saptamani pot face potarea fara nicio problema in orce retea de telefonie mobila, nemaiavand nimic de platit celor de la DiGI(repet perioada contractuala se incheie pe 29.02.2016). Multumesc

  Răspunde
  • Iti recmonad sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi act mai bine speta si sa atasezi doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 170. daca acum un an mi-au prelungit abonamentul cei la Vodafone pentru doi ani printr-o simpla convorbire telefonica ,am mai multe numere pot renunta linistit la ei ?

  Răspunde
 171. Salut,
  Sunt de acord cu dvs.,am inteles ce trebui sa fac, in continuare,la sfarsitul saptamanii voi inainta o plangere catre ANPC,voi incerca sa atasez daca este posiobil fisierele sau cum dracului le-o mai spune,nu am nimic scris,numai in format electronic(e.mail)
  Alta posibilitate,nu am,decat aceea ca ANPC,sa ceara sau sa verifice toate emailuri-le pe care le-am transmis si primit,nu stiu,dar o rezolv pana la urma

  Răspunde
 172. Salut,
  De la ultima postare,sunt intr-o permanenta discutie pe care le am pe e.mail cu reprezentantul SNPPC,afland in cursul zilei de azi ca Bex al SNPPC mi-a respins cererea de reziliere a contractelor si ca sunt beligerant(i-am transmis ca consulte DEX-ul)nu stiu ce legatura or avea ,abonamentele sunt in reteaua Telekom(incheiate prin SNPPC)Am inaintat o cerere prin e.mail catre SNPPC,sa-mi motiveze raspunsul pe care acestia mi l-au dat evaziv,niciodata la obiect,totodata aducandu-le la cunostiinta ca in cursul zilei de maine ma voi adresa cu o plangere catre ANPC,atasand toate fisierile de care dispun.

  Răspunde
  • Salut,
   Probabil ca sau luat niste sume consistente(spagi) la incheierea acestor contracte si din acest motiv fostii dvs “colegi” refuza comunicarea.
   Va reamintesc faptul ca puteti depune plangerea la ANPC si online accesand acest link.
   Veti receptiona un numar de inregistrare pe care va trebui sa-l pastrati/salvati si nu in ultimul rand va recomand sa nu mai fiti atat de “beligerant” :))
   Intr-adevar prostia unor compatrioti atinge cote alarmante si va recomand sa-i evitati pe cat posibil.
   Asteptam detalii cu prrivire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 173. Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca urmatoarea clauza este sau nu abuziva: ” In cazul incetarii contractului din orice motiv, inainte de expirarea duratei extinse, beneficiarul se obliga sa achite catre rds potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si utilizare a retelei de care abonatul a beneficiat cu titlu de promotie, precum si contravaloarea tuturor discounturilor, a reducerilor, subventiilor acordate beneficiarului in baza prezentului act aditional si ale contractului.” Astfel, eu am facut un abonament de 2 ani si am luat un telefon pe care trebuia sa l achit in 12 rate egale, acum in februarie trebuia achitata ultima rata a telefonului insa din cauza neplatii mai mari de 90 zile pe 4 ianuarie mi au reziliat contractul, eu am aflat abia ieri acest lucru, si acum m au pus sa achit pe langa facturile ramase ptr achitarea telefonului ( mi se pare normal si corect) si discount ul acordat la incheierea abonamentului, adica telefonul costa 1050 lei si ei mi l au dat la 700 lei, diferenta de 350 lei ma obliga sa o achit, este corect sau nu acest lucru? multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In acest caz va trebui sa achitati debitul restant + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Orice alta suma solicitata de catre operatorul respectiv este abuziva si va recomand sa apelati la ANPC pt solutionarea acestei spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • problema este ca eu am vrut sa achit debitul restant si o ultima factura ce ar fi reprezentat ultima rata la telefon insa nici online nici la caserie nu mi dau voie sa achit facturile restante inainte de a achita acea diferenta care exista ca urmare a discount ului oferit de ei la semnarea contractului, oare cei de la ANPC imi vor da castig de cauza? daca nu am eu dreptate si nu e considerata o clauza abuziva, voi avea ceva obligatii financiare fata de ANPC sau fata de rds, in plus fata de ce am acum?

    Răspunde
    • Nu au cum sa te ajute cei de la ANPC in acest caz deoarece plata respectiva este justa.
     Este absolut norma sa achiti diferenta pentru un terminal de care ai beneficiat.
     Succes!

     Răspunde
     • deci pana la urma e normal sa achit discount ul oferit? eu contractul l am semnat pentru un telefon de 700 lei, de ce sa platesc 1050 lei, eu vreau sa mi achit telefonul la valoarea pe care am semnat o, ei ma pun sa achit 1050 lei pentru ca s a reziliat contractul inainte de termen, sa inteleg ca acea clauza mai sus citata este corecta?

     • Asa cu am mentionat si anterior este absolut normal sa achiti diferenta pentru terminalul subventionat!

 174. Buna ziua tuturor am trimis mail la vodafone pentru reziliere mai am 12 luni din contract si acesta a fost raspunsul din partea lor..se poate face ceva??

  Buna ziua,

  Va multumesc pentru increderea si timpul pe care le-ati acordat pentru a ne adresa aceasta solicitare.

  In legatura cu alegerea dumneavoastra de a rezilia contractul de servicii incheiat cu Vodafone Romania SA pentru numarul 0720538879 contractul a a fost incheiat in data de 12 februarie 2015 cu Vodafone Romania SA pentru o durata de 2 ani.

  Conform contractului semnat in data de 12 februarie 2015 , in cazul in care clientul solicita incetarea prezentului contract, inainte de perioada minima, Vodafone va percepe clientului o taxa de justa despagubire a contractului inainte de termen, in valoare de 250 Euro, pentru fiecare cartela SIM dezactivata, platibila in Lei la cursul Leu/Euro de la data emiterii facturii.

  Avand in vedere faptul ca in data de 23 iulie 2010 a intrat in vigoare noua lege care reglementeaza regimul taxelor de reziliere va specificam faptul ca Vodafone Romania respecta dispozitiile legale, care nu exclud aplicarea unei despagubiri. Aceasta despagubire se calculeaza potrivit noilor prevederi ale legii. Despagubirile reprezinta o suma variabila, care difera in functie de contractul fiecarui client.

  In cazul in care solicitati incetarea prezentului contract inainte de perioada contractuala , acest lucru presupune ca datorati o despagubire egala cu valoarea prejudiciului cauzat in valoare de 250 euro, calculata corespunzator cu numarul de luni ramase pana la expirarea duratei contractuale.

  Modalitatea in care se calculeaza taxa dumneavoastra de reziliere este urmatoarea:
  250 impartit la 24 (numarul de luni )= 10.41 inmultit cu X ( X reprezinta numarul de luni ramase din contract) = suma in Euro reprezantand taxa de justa despagubire.

  Daca doriti rezilierea numarului de internet cu taxa de justa despagubire, este necesar sa trimiteti printr-un reply la acest e-mail, o cerere scrisa si semnata de mana, in care sa mentionati ca doriti inchiderea abonamentului cu numarul 0720538879 si ca sunteti de acord cu plata mentionata anterior.

  Pentru evitarea platii acestor taxe exista posibilitatea de a transfera contractul pentru numarul 0720538879 unei alte persoane, fizice sau juridice, care va prelua astfel statutul de abonat Vodafone. Acest proces se numeste Transfer de Responsabilitate, se poate efectua la orice Magazin Vodafone sau dealer Vodafone si nu presupune din partea dumneavoastra nici un cost suplimentar.

  Persoana care preda numarul nu trebuie sa prezinte decat buletinul sau cartea de identitate precum si dovada achitarii ultimei facturi emise pentru acel numar.

  Este necesar ca persoana care doreste sa preia abonamentul sa prezinte buletinul sau cartea de identitate si un act de spatiu.

  In cazul transferului se pastreaza numarul de telefon, tipul abonamentului si vechimea numarului in retea.

  In momentul realizarii transferului, sesiunile de internet ale vechiului titular ramase nefacturate sunt preluate integral de noul titular pe prima factura emisa pe numele acestuia. Daca nu se doreste preluarea acestora este necesara precizarea acestei intentii pe formularul de transfer.

  Punctele de fidelitate nu se vor transfera astfel incat, daca nu se doreste renuntarea la ele, este necesar sa fie cheltuite inainte de realizarea transferului.

  In speranta ca aceste informatii va sunt de folos, va multumim si va stam in continuare la dispozitie pentru orice solicitare legata de serviciile noastre.

  Va multumesc frumos pentru intelegere si amabilitate !

  Pentru orice alta informatie mai doriti sa aflati, este suficient sa ne scrieti si noi va vom raspunde in cel mai scurt timp.

  O zi buna in continuare,
  Marius Neidoni
  Reprezentant Relatii cu Clientii
  Departamentul de Internet si Date
  Vodafone Romania

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Raspunsurile astea de tip “cliseu” sunt menite sa descurajeze abonatii care au “tupeul” sa paraseasca ograda inestimabilului operator, iar majoritatea operatorilor apeleaza la aceste tertipuri.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Ulterior veti fi uimit de operativitatea debordanta a operatorului in rezolvarea acestei spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 175. Buna ziua,
  In ianuarie 2013 am facut un contract pentru televiziune, internet și telefonie mobila cu ,,inegalabilul”, ,,fantasticul”, ,,nemaiauzitul,, si ,,nemaipomenitul”
  (de n-ar mai fi…) operator RCS-RDS. Deoarece telefonia mobila este ,,varză”, sub orice critica, vai mama ei (chiar și in casa stau pe Digi Roaming ca să am semnal…), aș vrea să renunt la ea…(telefonia mobila care este…). Si-amu’ vin întrebarile…
  1. Pot rezilia contractul doar pentru telefonia mobila?
  2. Voi plati ceva taxe in plus? (Mentionez ca am facturile platite la zi)
  3. De ce nu s-a reziliat automat contractul sau de ce nu am fost contactat de cei de la RCS&RDS la expirarea termenului de 2 ani, ca să mă intrebe de sanatate, daca
  mi-a fatat pisica sau daca vreau sa prelungesc contractul?
  Au prelungit contractul fara sa ma intrebe sau sa ma puna sa semnez ceva hartoage? Este legal sau au acest drept?
  Va multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul de telefonie mobila si sa pastrati restul serviciilor.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Tind sa cred ca nu au prelungit contractul fara acordul dvs ci doar au profitat de “naivitatea” abonatului iar la acest tertip apeleaza majoritatea operatorilor.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
  • Nu prea ai cum sa verifici pretul acestor terminale deoarece nu mai sunt disponibile pe piata dar imi amintesc ca Orange Yomi era in jur de 60 euro la liber iar E1200i aproximativ 25 de euro.
   Asadar nu ai motive de ingrijorare in cazul in care doresti sa reziliezi contractul o poti face fara probleme urmand procedura prezentata in acest articol
   Succes!

   Răspunde
   • Cele 2 abonamente Cangur 7 sunt ale socrilor mei.
    Au primit cele 2 telefoane gratis(nu vad nicio valoare in contract a telefoanelor),50% reducere la abonamentul primelor 2 luni,bonus 1000 minute nationale si 1000 MB(nefolositi…) si o reducere la factura de servicii corespunzatoare creditului ramas pe cartela prepay?????(ei trecand de pe cartela prepay la abonament).
    Abonamentul e facut in martie 2015.
    Nu stiu daca ajuta dar ambele contracte sunt facute in aceeasi zi pe numele soacrei,iar unul dintre contracte e cu date de identificare gresite(fosta adresa si seria si nr de la fosta carte de identitate care a fost schimbata datorita mutarii din alta localitate).Teoretic ,nu ar trebui sa fie nul ?
    La incetarea contractului inainte de perioada minima de 24 luni scrie ca se face cu un preaviz de 30 de zile si cu “plata de juste despagubiri,egale cu valoarea abonamentului inmultita cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei contractuale ,conform cu art. 1.17 din TCG(care nu o gasesc atasata la contract si nici Brosura de Tarife si Servicii)”.
    Daca nu e trecuta nicio valoare a telefoanelor si daca la denuntarea unilaterala nu spun nimic decat de valoarea lunilor ramase din contract,ce va trebui sa plates