Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil înainte de expirarea perioadei contractuale și fară costuri adiționale.

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Am constatat cu dezamagire faptul ca majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila nu stiu care este procedura exacta de urmat iar in randurile de mai jos o sa va explicam pe intelesul tuturor, pasii care trebuie facuti in astfel de situatii.

Majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila merg direct la noul operator(numit operator acceptor) si ii solicita efectuare portarii desi in foarte multe cazuri, acestia se afla inca sub perioada contractuala cu operatorul initial(numit operator donor).

Bineinteles ca portarea se efectueaza in cateva zile iar ulterior abonatii sunt socati sa afle faptul ca operatorul donor le factureaza taxe de reziliere, pentru ca au indraznit sa le paraseasca “ograda” inainte de expirarea perioadei contractuale.

Asadar acesta este singurul mod prin intermediul caruia operatorul donor isi poate “taxa” abonatii rebeli, care isi porteaza numerele fara ca macar sa le solicite rezilierea contractelor in prealabil.

Desigur ca respectivele taxe sunt abuzive dar din pacate majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii, deoarece nu stiu cum sa riposteze in astfel de situatii si nici macar nu se informeaza.

Singura varianta prin intermediul careia puteti evita intr-un mod elegant aceste probleme ulterioare, este ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial(operarorul donor) si abia apoi sa realizati portarea(adica sa depuneti cererea de portare la operatorul acceptor).

Doar astfel veti reusi sa va portati numerele dintr-o retea in alta fara costuri suplimentare, indiferent daca va aflati deja sau nu sub perioada contractuala.

Practic in acest caz operatorul donor nu are cum sa va mai factureze ulterior taxe de reziliere abuzive din moment ce portarea s-a realizat dupa ce ati depus cererea de reziliere si ati solutionat speta pe cale amiabila.

Trebuie retinut si faptul ca in cazul in care ati beneficiat de un terminal subventionat(adica daca v-ati achizitionat un AIFON 7-8 la doar 1.500 de lei) va trebui sa achitati diferenta pt acesta, de indata ce operatorul demareaza procedura de reziliere a contractului pe cale amiabila.

Majoritatea operatorilor sunt dispusi sa rezilieze contractele pe cale amiabila deoarece este cel mai simplu mod prin care pot evita amenzile celor de la ANPC.

Am fost placut surprinsi sa constatam faptul ca abonatii au receptionat castig de cauza la majoritatea reclamatiilor pe care le-au depus la ANPC si va recomandam sa apelati cu incredere la ajutorul acestora, cand este cazul desigur.

Daca aveti nelamuriri pe aceasta tema, va invitam sa ne adresati intrebarile voastre prin intermediul sectiunii de comentarii iar noi va vom oferi cele mai bune solutii.

Va reamintim si faptul ca sunt disponibile procedurile prin intermediul carora puteti rezlia contractele cu operatorii de telefonie mobila iar mai jos regasiti si link-urile directe catre acestea:

 • Procedura de reziliere contractelor cu Orange Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

 • Procedura de reziliere a contractelor cu Digi Mobil iar pentru detalii accesati acest link.

 • Procedura de reziliere a contractelor cu Telekom Romania iar pentru detalii accesati acest link.

 • Procedura de reziliere a contractelor cu UPC Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contract-UPC-4

Update 1: Nu ezitati sa apelati cu incredere la ajutorul celor de la ANPC iar toate demersurile se pot efectua online.

11 Comentarii
 1. Gabriela bararu spune

  Bună ziua,bunica mea a încheiat un contract pe 2 ani la telekom in octombrie.am depus i cerere de reziliere si mau sunat ca trebuie sa platesc 380 lei taxa.este normal ?si cum pot scapa de aceasta taxa?

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece veti fi nevoiti sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii ca sa stii cu sa reactionezi in diverse scenarii.
   Apelati cu incredere la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 2. alina baciu spune

  ce pretentii poate avea Telekom daca m-am portat acum in Decembrie si contractul expira in 6 februarie? am achitat inclusiv factura emisa in 16 Dec aferenta abonamentului decembrie ianuarie ( ca te taxeaza in avans abomnamentul …scrie si pe factura asta) desi eram in curs de portare…. ultima rata echipament care teoretic nu o platesti a fost facturata in luna noiembrie….in 16 Dec cand s-a emis factura eram deja in curs de portare dar tot am achitat servicile lor care nu le folosesc…

  1. Mihai Firfirică spune

   Sincer nu inteleg de ce ai preferat sa achiti niste servicii de care nu poti beneficia dar era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizezi portarea. Cu siguranta iti vor factura si o taxa de reziliere aka “justa despagubire”….. https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/

 3. Andrei spune

  Salut,
  Vreau sa ma portez de pe Vodafone pe Orange si mai am inca vreo 6 luni si bineinteles mi-o zis de la Vodafone ca trebuie sa platesc (vreo 600-700 ) ca sa pot face portarea ( situatia despre care ai povestit ) . Am o nelamurire : In momentul cand am despus cererea de reziliere a contractului (operator donor) trebuie sa astept un timp ca sa pot face cerea de portare la celalalt operator, ex: 1 dec fac cerearea de reziliere si primesc raspuns cum ca in 30 de zile mi se rezileaza contractul, pana la data anunatari incheierii contractului trebuie sa fac cerere pentru portare ? Multumes frumos

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Ideal ar fi ca in prima faza sa astepti confirmarea operatorului initial cu privire la rezilierea contractului iar abia ulterior sa realizezi portarea. Doar in acest mod poti evita intr-un mod elegant plata respectivelor taxe care sunt abuzive….desigur. Cu placere!

   1. Andrei spune

    Multumesc frumos

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere!

 4. BYTZA spune

  Salut,
  Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/reziliere-contract-rds-rcs-digi-mobil-nema-dobanda/
  Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Cu placere!

  1. alina baciu spune

   valabil si pt Telekom? sau aia sunt mai hapsani?

   1. Mihai Firfirică spune

    Bineinteles iar pt detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii https://ithot.ro/reziliere-contract-cu-telekom-romania/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata