ithot.ro Web analytics

Reziliere contract RDS & RCS – Digi Mobil “nema semnal / dobânda” !

Update 3 – In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

Update 2 – La finalul acestui articol regastiti si procedurile care trebuiesc urmate pentru a rezilia contractele cu Vodafone, TelekomOrange si UPCNu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii iar daca aveti nelamuriri va pot raspunde cu mare drag.

Update 1: Conform celor mai recente informatii receptionate se pare ca si acest inestimabil operator este dispus sa rezilieze contractele pe cale amiabila.

rcs-rds-4

Asadar daca sunteti “fericitul” abonat al celor de la Digi Mobil este bine de stiut faptul ca puteti rezilia oricand contractul si fara costuri suplimentare.

Datorita faptului ca inestimabilul operator Digi Mobil a decis sa schimbe regulile in timpul jocului, am decis sa reziliez unicul contract pe care il detineam la RDS & RCS .

In prima faza am luat legatura telefonic cu operatorul si le-am solicitat sa imi prezinte procedura prin intermediul careia pot rezilia contractul.

“Duduia” care mi-a oferit informatiile parea destul de confuza si nu a fost in stare sa-mi explice procedura exacta, dar mi-a recomandat sa merg intr-un punct de prezenta RDS & RCS si acolo voi afla toate detaliile necesare.

Am intrebat-o daca imi pot pastra numarul pe cartela pre-pay, tinand cont de faptul ca este vorba de un numar portat din alta retea iar “duduia” mi-a raspuns cu nonsalanta ca: ” nu stie daca se poate face acest lucru”.

Insistent cum ma stiti deja am continuat discutia intreband-o daca se percep ceva taxe abuzive pentru rezilierea anticipata a contractului cu pricina.

In acelasi mod confuz duduia mi-a raspuns cu un cliseu, citez “da sunt cateva taxe care se percep dar nu stiu exact valoarea acestora si va trebui sa mergeti intr-un punct de prezenta pentru calculul exact”.

Bineinteles ca nu m-am putut abtine(fiind patit cu Telekom) si am intrebat daca exista vreo cerere de reziliere “tip” care trebuie completata iar “duduia” mi-a raspuns ca exista iar aceasta este disponibila tot in inevitabilele puncte de prezenta.

Asadar chiar daca ne aflam in “era tehnologiei” se pare ca la RDS & RCS nu se poate rezilia un contract online, ci abonatii trebuie sa se prezinte “cumintei”  in punctele de prezenta.

Probabil ca reprezinta modul in care RDS & RCS a decis sa isi pedepeseasca abonatii mai “rebeli” care decid sa le paraseasca ograda.

In ziua urmatoare m-am prezentat intr-un punct de prezenta RDS & RCS croit sa reziliez contractul, dar constat cu stupoare ca pentru a duce la bun sfarsit planul, trebuie sa stau cumintel la o coada formata din “doar” 14 persoane.

Digi-Mobil-Reziliere-contract

Inutil sa va mai spun ca aerul din locatia respectiva era aproape irespirabil, fiind o combinatie naucitoare de transpiratie si imbacseala, dar compensa “caldura sufleteasca” provenita atat din partea angajatilor cat si din partea abonatilor care asteptau nerabdatori sa le vina randul :)).

Dupa aproximativ 45 de minute de asteptare in care am admirat/butonat terminalele prezente in showroom, mi-a venit si mie randul sa discut cu un agent RDS & RCS .

I-am explicat rapid  speta iar ulterior i-am inmanat cererea de reziliere pe care o redactasem in prealabil, ca sa nu mai fiu nevoit sa pierd timpul inutil acolo(desi in timpul pierdut acolo puteam sa redactez cateva zeci de cereri).

Agentul a studiat cu atentie cererea de reziliere iar la final mi-a zis ca “este ok” dar trebuie sa completez/semnez si un formular tip pe care acestia il au si mi-l pune instant la dispozitie.

Dupa ce am parcurs documentul respectiv i-am zis ferm si clar faptul ca nu sunt de acord sa semnez acel formular, deoarece prin semnarea acestuia ma oblig sa achit o taxa de reziliere, care conform legii nr.193/2000 este abuziva.

Cateva minute am discutat in contradictoriu pe aceasta tema iar agentul decide sa ia legatura cu ai sai colegi de la Bucuresti, care se pare ca sunt mult mai “scoliti” pe astfel de spete.

Ulterior agentul imi comunica faptul ca pana la urma sunt de acord sa imi accepte cererea de reziliere pe care o formulasem, dar nu sunt de acord sa-mi ofere un numar de inregistrare si o stampila pe exemplarul care va ramane in posesia mea.

Printasem cererea de reziliere in doua exemplare deoarece doream sa am si eu dovada faptului ca am depus-o, in cazul in care intampin ostilitate din partea operatorului cu pricina.

Dupa alte cateva zeci de minute de discutii in contradictoriu am reusit sa obtin un numar de inregistrare si o stampila pe cererea de reziliere care a ramas in posesia mea.

In speranta ca ma va descuraja agentul imi comunica faptul ca pana la urma tot voi fi nevoit sa achit o taxa de reziliere de aproximativ 300 de lei, pentru ca asa au patit pana acum majoritatea abonatilor “rebeli”.

rcs-rds-4

Trebuie sa specific si faptul ca am depus cererea de reziliere pe data de 18 martie 2016 si am fost nevoit sa achit in avans contravaloarea ultimei luni in care voi beneficia de abonament.

Continui discutia cu agentul RDS si il intreb daca pot pastra numarul pe cartela pre-pay iar acesta imi spune destul de senin ca nu stie, dar ca va da un telefon sa afle daca exista aceasta posibilitate.

Dupa cateva minute de asteptare aveam sa aflu ca nu pot pastra numarul pe cartela pre-pay desi este vorba de un numar portat din alta retea.

Nu am mai insistat pe aceasta tema deoarece stiam ca pot evita intr-un mod elegant pierderea numarului prin portarea acestuia intr-o alta retea.

Asadar am decis sa inchei discutia aici si am plecat destul de multumit pentru ca am reusit pana la urma sa depun cererea de reziliere pe care o redactasem si sa obtin numarul de inregistrare.

Dupa alte cateva zile am decis sa-mi portez numarul intr-o alta retea iar in acest sens am facut demersurile necesare la noul operator.

Din dorinta de a nu ma trezi cu facturarea unor taxe abuzive am depus si o reclamatie la ANPC, in care am detaliat cat mai bine speta si am atasat urmatoarele documente(copie CI, copie contract si copie cerere de reziliere).

In data de 4 aprilie 2016 am fost contactat de catre un operator RDS & RCS care mi-a comunicat faptul ca au reziliat contractul si nu mai este cazul sa achit taxa de reziliere, asa cum fusesem instiintat initial.

Asadar cei care doresc sa rezilieze contactul cu RDS & RCS, indiferent de serviciul pe care il detin(telefonie mobila, interne, televiziune), vor trebui sa urmeze urmatoarea procedura:

 • in prima faza va trebui sa redacteze cererea de reziliere in care sa specifice foarte clar serviciul la care doreste sa renunte iar un model de cerere regasiti aici;
 • cererea de reziliere trebuie printata in doua exemplare iar ulterior trebuie depusa intr-un punct de prezenta RDS & RCS din zona in care locuiti;
 • nu uitati sa le solicitati reprezentantilor RDS&RCS ca sa va ofere un numar de inregistrare si sa va stampileze exemplarul care ramane in posesia voastra;
 • depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.Va recomand sa depuneti reclamatia online accesand acest link si nu uitati sa salvati numarul de inregistrare pe care il veti receptiona;
 • daca doriti sa pastrati numarul abonamentului cu “pricina” nu uitati sa realizati portarea acestuia intr-o alta retea.

In cazul abonatilor care si-au achizitionat terminale pe sistem de rate “nema dobânda” trebuie sa stie faptul ca vor trebui sa achite contravaloarea acestora, dat fiind faptul ca doresc sa rezilieze contractele anticipat.

Este bine de stiut si faptul ca in cazul rezilierii anticipate ale serviciilor de televizune si internet, trebuiesc returnate si toate echipamentele pe care abonatii “rebeli” le au in custodie gen: routere, switch-uri, card-uri CI+, decodoare etc.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Va recomandam sa parcurgeti si articolele de mai jos in care sunt prezentate modalitatile prin intermediul carora puteti rezilia contractele cu Vodafone,  Telekom si Orange.

vodafone-taxe-rezilere-abuzive

Rezilere-Telekom

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

Reziliere-contract-UPC-4

Avem rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

 

 • Doru

  Salut,
  Mulțumesc in primul rând! Astazi mi-am făcut curaj si am depus cererea de reziliere a abonamentului de internet la RCS. Numai 300 mb nu aveam, când netul mergea cu sughițuri, ei reclamand ca e vina echipamentelor mele…calculatoare, telefoane, etc. Dupa câteva replici ca nu, ca ba..tipa de la ghiseu a acceptat sa-mi dea nr. de înregistrare si sa stampileze cererea. M-a asigurat ca voi plati atât abonamentul din lunile promotionale (sase luni, jumătate din abonament) dar si taxele de instalare si activare a serviciului. Dupa ce le-am replicat ca voi depune o sesizare si la ANPC, duduia mi-a transmis ca asa e contractul si ca oricum Protectia va da dreptate contractului. In fine, degeaba am pomenit de lege ca ea o tinea pe a ei, una si buna. Acum, întrebarea ar fi: Sa depun si o sesizare la ANPC sau sa astept răspunsul lor întâi, eventuala factura? Sunt constient ca trebuie sa plătesc cele 3 luni însumate ca fiind promotie?

  Totodata am depusa la RCS o sesizare de recalculare a unui abonament reziliat la sfarsitul lunii decembrie (din cauza semnalului prost sau a faptului ca trebuia sa încerc de multe ori pana sa apelez pe cineva). Treaba face ca ei, in data de 31 decembrie ’16, h00.00, mi-au tăiat semnalul la acel abonament, desi factura fusese platita si pentru acea zi. Pana la portarea numarului in Vdf, pe 4 ianuarie, nu a existat semnal pentru acel număr, desi in mod normal trebuia ca acesta sa fie măcar pana pe 3 ianuarie. Binenteles, este tot vina mea ca am reziliat abonamentul si ca nu am mentionat ca vrea numărul trecut ca si cartela in reteaua RCS.
  Mai grava mi s-a părut replica unui domn prezent la discutie care m-a întrebat: Ce am rezolvat cu asta? Ca imi vreau bani pentru o zi din abonament?

  Multumesc!

  • BYTZA

   Salut,
   Poti sa depui reclamatia la ANPC deoarece atitudinea inestimabilului operator este destul de clara. Nu cred ca te vor mai pune sa achiti si lunile “promotionale” dat fiind faptul ca sunt extrem de haotici. Intr-adevar nu inteleg nici eu cum de ai avut “tupeul” sa le soliciti banii pentru un serviciu de care nu ai beneficiat?:)) Cu placere!

   • Spridon C-tin

    Salut,
    In cazul in care tipa de la ghiseu imi da nr de inregistrare si a refuzat sa il stampileze, mai pot face ceva?

    • BYTZA

     Salut,
     Probabil ca ai cedat mult prea usor dar nu-i bai deoarece numarul de inregistrare este suficient daca va fi cazul sa apelezi la ANPC.
     Mergi eventual si intr-un alt punct de prezenta al celor de la RDS dar cu o atitudine mult mai ferma. Succes!

 • Mihaela

  Am patit-o si eu cu cei de la RCS RDS doar ca in cazul meu, nu am reusit sa obtin nr de inregistrare de pe cererea de reziliere deoarece multstimabilul agent nu a vrut sa mi-l dea. Am renuntat dupa 2 ore de discutii contradictorii si am sunat la ANPC iar doamna de acolo mi-a zis ca pot sa le dau un mail celor de la Digi prin care cer rezilierea contractului si sa atasez la reclamatie screenshot-ul de la acel mail. Sa vedem ce iese.

  • BYTZA

   Ai cedat mult prea usor……
   Posteaza te rog si adresa de mail la care ai trimis cererea de reziliere deoarece le va fi utila tuturor celor care doresc sa renunte la abonamentele RDS. Asteptam detalii. Succes!

 • Roxana Ivan

  Astazi am primit raspunsul celor de la ANPC si imi spun ca digimobil este de acord sa rezilieze contractul pe cale amiabila si fara alte cheltuieli. Pot sa zic ca nu ma asteptam sa imi dea dreptate dar iata ca se poate si va multumesc din suflet pentru ajutor. Va doresc multa sanatate si putere de munca.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita!
   In marea majoritate a cazurilor abonatii au primit castig de cauza din partea celor de la ANPC si din acest motiv le recomand tuturor sa apeleze cu incredere la acestia. Cu placere!

 • Cristian Avasiloaie

  Am si eu o intrebare, ce ati trecut la abonat cu numărul? Ce numar ? Multumesc frumos. Vreau sa depun si eu o cerere ai nu stii ce sa trec acolo.

  • BYTZA

   Treci numarul de mobil daca este cazul iar respectiva cerere de reziliere o poti edita dupa bunul plac, in functie de nevoile tale.
   Care sunt serviciile la care vrei sa renunti?

 • Cristina

  Am incheiat la inceputul acestei luni (septembrie) un act aditional la contractul pe care il aveam cu firma rcs-rds, ocazie cu care am primit un aparat gratuit si pentru altul s-a facut comanda cu plata in 12 rate a cate 10 lei/luna.Am fost asigurata ca in cateva zile voi intra si in posesia celui de al doilea. Dupa cateva zile de asteptare am dat telefon la srviciul relatii clienti pentru a afla de ce nu mi-a fost livrat produsul.Mi s-a raspuns ca sunt multe solicitari si sa astept . In a 14-a zi am mers la agentia RDS-RCS sa solicit rezilierea, am restituit aparatul primit si am semnat Actul de solicitare reziliere servicii. Pentru portarea numarului am mers la alt operator de telefonie si am incheiat contract . Dupa 2 zile cei de la Digi s-au sunat sa ma anunte ca vor rezilia contractul , vor face portarea dar vor factura 300 lei pentru nu stiu ce taxe. Ce pot face ? Nu vreau sa le platesc nimic (numai pentru luna septembrie )
  .

  • BYTZA

   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • adrian

  Am incheiat la inceputul acestei luni (septembrie) un act aditional la contractul pe care il aveam cu firma rcs-rds, ocazie cu care am platit pentru achizitionarea a doua smartphonuri. Unul l-am achizitionat imediat pentru ca era la agentia respectiva, iar pentru al doilea operatorul din agentie a facut comanda si a trimis-o la sediul central. Am fost asigurat ca in cateva zile voi intra si in posesia celui de al doile smartphon. Dupa cateva zile de asteptare am dat telefon la srviciul relatii clienti pentru a afla de ce nu mi-a fost livrat produsul. Dela celalalat capat al firului mi-a raspuns o duduie care a inceput sa-mi indruge tot felul de povesti, la replica mea ca bate “campii” m-a asigurat ca voi primi produsul in cel mai scurt timp. Am solicitat si un nr. de sesizare la care tov. a ramas surprinsa, dar neavand ce sa faca am primit un numar. Nici in urmatoarele zile neprimind produsul am facut mai multe sesizari telefonice (din 3 in 3 zile) si toti operatorii de acolo m-au asigurat ca solicitarea mea va fi rezolvata in cel mai scurt timp. Am facut si interventii scrise pe adresa lor de E-Mail dar toate auramas fara raspuns. Iata suntem in 22.09.2016 si dupa 3 (trei) saptamani nu sunt in posesia acestui smartphon. Probabil ca in cadrul firmei rcs-rds sa fie foarte multi OLIGOFRENI.

  • BYTZA

   Stai linistit pentru ca nici nu vei intra curand in posesia respectivului terminal.
   Cei de la RDS sunt mult prea preocupati sa “racoleze” cati mai multi clienti din “ograda” concurentei si “omit” sa ofere servicii de calitate.
   Angajatii nu au nici o vina din moment ce nu beneficiaza de scolarizari in acest sens si nu stiu cum sa gestioneze spetele pe care le receptioneaza.
   Asadar keep calm and stay strong :))
   Sunt convins de faptul ca vei receptiona produsul pana la Craciun :)))
   Asteptam vesti de la tine.

 • Valentina

  Revin cu noutati.
  Mi-am completat cererea de reziliere in doua exemplare si am pornit cu ideea de a intelege despre ce este vorba. De data asta la un alt punct de prezenta, in localitatea unde m-am mutat. Am explicat de ce am venit si dupa niste cautari domnisoara mi-a spus ca ei ii apare ca nu mai trebuie sa achit nicio taxa pentru ca am achitat-o la inceput. A facut cererea de reziliere catre ei si a imprimat actele pe care mi le-a inmanat sa le semnez. Eram chiar curioasa ce clauze sunt stipulate. Un paragraf in care scria ca beneficiarul se obliga sa plateasca taxe de justa despagubire daca renunta mai devreme.
  Daca legea spune ca sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care (…) profesionistul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale, consider ca am dreptate sa nu achit acea taxa de justa despagubire, pe langa faptul ca eu am achitat la inceput taxa de instalare pentru a putea renunta oricand la serviciul oferit de catre companie.
  Nu am semnat acea cerere tip, nu mi-a fost acceptata nici cererea mea, nu mai zic ca n-am primit numar de inregistrare si stampila. Dar cererea de reziliere si plata pentru ultima luna este inregistrata, confirmare primita de la call center.
  De serviciul pe care mi l-au oferit in tot acest timp am fost multumita si tot la ei as fi revenit daca macar un angajat din toti cei cu care am vorbit m-ar fi inteles. Stiu ca se poate.

  • BYTZA

   Felicitari pentru atitudine!
   Ar fi ideal sa depui si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Succes!

 • Valentina Salajan

  Salut,
  Multumiri pentru articolul despre procedeul de reziliere al contractului. Foarte clar si la obiect.
  Am si eu de furca cu ei. Vreau sa renunt la serviciul lor de internet, asadar m-am prezentat la punctul de lucru.
  Initial am facut contract pe perioada nedeterminata, asta fiind posibil doar achitand o taxa de instalare de 100 lei. Dupa aproximativ un an am facut o modificare de viteza a internetului pentru care am semnat un contract de 12 luni pentru a nu mai plati inca o data acea taxa.
  Acum mi s-a cerut sa dau cu subsemnatul ca sunt de acord sa platesc taxa de reziliere pe “motiv” ca am avut reducere de 100% pentru taxa de reconfigurare.
  Am impresia ca mi s-a refuzat dreptul la reziliere obligandu-ma sa semnez acel acord, ceea ce eu nu am facut.
  Nu sunt foarte sigura ca am dreptate pentru ca in contract e stipulat faptul ca : “Reducerile promotionale sunt acordate sub conditia mentinerii in vigoare si achitarii serviciilor pe toata durata de valabilitate a Duratei Extinse…”
  Ce parere ai?

  • BYTZA

   Buna,
   Cu mare placere!
   Respectivele clauze pot fi abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Trebuie sa studiezi foarte bine clauzele contractuale si daca este cazul iti recomand sa apelezi la ANPC.
   Oricum cert este ca poti rezilia contractul oricand fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Madalina

  Nu recomand abonamentele DIGI MOBIL OPTIM NELIMITAT!

  Am semnat contract cu cei de la RDS pentru un abonament DIGI MOBIL OPTIM NELIMITAT, am facut portarea numerelor de telefon si vreau sa va spun ca nu e ok deloc. Atunci cand incerc sa apelez un numar de telefon, in cele mai multe cazuri reusesc sa iau legatura cu persoana respectiva abia din a 3-a incercare. In primele doua incercari efectiv nu suna iar dupa cateva secunde imi spune ca abonatul are telefonul inchis. Am facut sesizare de doua ori si mi s-a spus sa revin din nou cu sesizare in cazul in care problema persista. Da, problema persista iar ei nu o pot rezolva, nu pot face sesizari la nesfarsit. Din pacate voi rezilia contractul acesta.

  • BYTZA

   Intr-adevar este aiurea modul in care cei de la Digi Mobil gestioneaza aceste sesizari.
   Majoritatea abonatilor intampina astfel de probleme iar inestimabilul operator ii trateaza cu maxima indiferenta.
   Poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Madalina

    Multumesc!

    • BYTZA

     Cu placere!

 • Samuil

  Abonament cu minute NELIMITAT!!!???
  In 03 ianuarie 2016 am incheiat un contract cu minute nelimitat 6 euro.
  SURPRIZA!!!
  In 05 ianuarie primesc un SMSde la RCS RDS prin care sant informat ca vorbesc prea mult la telefon.
  In 06 ianuarie 2016 am fost deconectat fiindca am depasit numarul de minute NELIMITAT din abonament.
  Fara cuvinte….

  • BYTZA

   Pe sistemul ” nelimitat dar nu prea…..” :))))
   Suntem in Romania si totul este posibil iar marea majoritate a operatorilor mizeaza pe naivitatea abonatilor care nu au curajul sa riposteze in fata unor astfel de abuzuri.
   Bun si daca te-au deconectat ce ai facut dupa?
   Ai “taxat” inestimabilul operator cu o portate?
   Ce s-a intamplat cu numarul respectiv?

 • Irina C.

  Salutari! Am si eu o problema asemanatoare cu cei de la Digi :vreau sa reziliez contractul cu ei pentru serviciile de telefonie mobila oferite , pe care l-am incheiat cu ei acum 9 luni de zile. Mai exact, mi-a picat cu tronc pe un Lenovo a-2010 pe care mi l-au oferit moca la abonament Digi mobil Avantaj pe 2 ani ,si m-am portat la ei. Acuma, regret din suflet ca am facut gogomania asta avand in vedere ca toata familia e pe Telekom, ma rupe la abonament daca ma intind la telefon pe alte retele, si plus ca telefonul nu-i cine stie ce… Nu-i bai ,ca nu regret niciun pic telefonul, ci vreau doar sa inchei socotelile cu ei in cel mai scurt timp si sa ma portez inapoi pe Telekom. Intrebarea mea este: oare daca urmez pasii de mai sus care mi se par foarte clari, pot sa scap de abonament fara probleme (complicarea cu instanta, reclamatii etc) ,pt ca in contract scrie ca “in cazul incetarii contractului( reziliere, anulare, etc) ,beneficiarul se obliga sa achite rcs&rds ,potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si…” ? Apoi, daca eu am luat moca telefonul pe abonament, va trebui sa platesc si telefonul in sine(terminalul) pe langa restul de abonament ramas pana la implinirea celor doi ani contractuali? Va astept cu nerabdare raspunsul!
  Ps : felicitari pt articol! O sa-l distribui si pe fb:))

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Clauzele prezente in respectivul contract pot fi abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat + contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • ana

  Dacă nu primesc numărul de înregistrare șisstampila pot face plângerea la anpc?
  ce documente trebuie sa mai trimit prinaaceasta plângere?
  dacă nu rezolv și nu mai plătesc facturilecce se poate întâmpla?

  • BYTZA

   Poti sa depui oricand reclamatia la ANPC dar ar fi ideal sa ai si dovada care atesta faptul ca ai despus cererea de reziliere.
   La reclamatie anexezi toate documentele de care dispui(contract, copie CI etc).
   Nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te streseze cu zeci de somatii pana cand cedezi nervos si achiti debitul respectiv :))
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • ana

    Spre marea mea uimire nu mi au cerut decât ultima luna de abonament și primele 20 de zile care au fost gratuite. Explicația a fost ca am avut abonament pt televiziune prin satelit și aici llucrurile sunt mai simple. Nu am avut nevoie nici de cerere. .
    singura neplacere a fost ca am stat acolo vreo două ore și jumătate…

    • BYTZA

     Probabil ca ai fost consiliata de catre un angajat ceva mai “scolit” si din acest motiv ai reusit sa rezolvi atat de “rapid” speta.
     Oricum este destul de ciudat modul in care au solutionat aceasta speta.
     Felicitari pentru reusita!

 • Alex

  Pe 1 august m-am hotarat sa renunt la abonamentul Digi Optim Nelimitat pe care il aveam de aproape 3 luni, am incercat sa rezolv pe cale amiabila la un centru Digi si nu a mers. Duduia de la ghiseu nu a vrut sub nicio forma sa-mi trimita mai departea cererea de reziliere, singurul lucru pe care l-am putut face a fost o reclamatie la ei, apoi am mai facut inca o reclamatie la ANPC. Acum 2 saptamani m-au sunat sa ma anunte ca au primit notificarea de la ANPC si au tot insistat sa ma intrebe de ce vreau sa renunt si mi-au spus sa mai astept. Astazi, fiind ultima zi, am sunat sa intreb care mai e statusul reclamatiei si mi-au spus ca cererea a fost solutionata si ca trebuie sa platesc oricum taxa de reziliere de 300ron, iar raspunsul a fost inaintat la ANPC si nu mai am ce sa fac. Cei de la ANPC nu mi-au dat niciun semn. Mentionez ca nu am luat vreun telefon sau ceva bonus de la ei. Aveti vreo sugestie?

  • BYTZA

   Sincer nu inteleg cum vrei ca opertorul sa iti rezilieze contractul daca nu ai reusit sa depui pana la urma cererea de reziliere?
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Pana acum cei de la ANPC au solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor depuse de catre abonati.
   Succes!

 • Alex

  In uk poti sa reziliezi oricand daca esti sub contract si nu ai luat telefon.
  Platesti lunile ramase fara tva si gata.
  Iti vin pe ultima factura.

  • BYTZA

   Sa intelegem ca esti de acord sa achiti contravaloarea unui abonament de care nu beneficiezi?

 • Alexandra

  Buna ziua!
  Am incheiat un abonament la Digi de acum aprox o luna de zile pentru mobil, optim nelimitat mai exact pe o perioada de 24 luni. Am facut si portare de pe Orange prepay pe Digi abonament in acel moment.
  Am fost la Digi si mi-au spus ca pentru a rezilia contractul trebuie sa platesc taxa de activare de vreo 50 de lei si inca o taxa de vreo 250 de lei pentru optiunea de internet plus factura normala de pana in acel moment.
  Modul de reziliere descris de dvs se aplica si in cazul meu in care am aceste discounturi facute (datorita portarii am primele 3 luni un pret redus al abonamentului de la 10 la 6 euro sau ceva de genul) ? Nu am achizitionat niciun telefon de la ei.

  • BYTZA

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Alexandra

    Multumesc pentru raspuns! Nu conteaza ce scrie in contractul pe care l-am semnat? Legat de acele despagubiri juste? Pentru ca si in legea 193/2000 mentioneaza tot despagubiri juste.

    • BYTZA

     Cu placere!
     Bineinteles ca sunt importante si clauzele prezente in contract dar trebuie vazut daca acestea sunt abuzive sau nu.
     Cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
     Oricum pe viitor iti recomand sa studiezi mult mai atent “hartogaraia” pe care urmeaza sa o semnezi.

     • Alexandra

      Multumesc pentru sfaturi! Am sa incerc sa aplic metoda dvs si sper sa reusesc.
      O seara buna in continuare!

     • BYTZA

      Cu placere!
      Stai linistit pentru ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
      Succes!

 • Mihai Balaescu

  Stie cineva cum se procedeaza cu cei de la UPC ? In contract scrie ca daca eu il reziliez unilateral atunci va trebui sa platesc contravaloarea lunilor ramase pana la implinirea termenului de 2 ani. S-a mai confruntat cineva cu situatia aceasta ? Multumesc !

  • BYTZA

   Procedura este similara indiferent de operator si probabil ca va trebui sa depui cererea de reziliere tot intr-un punct de prezenta.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Marian

  Cu chiu cu vai am scapat si eu de RDS si cred ca sunt cei mai nesimtiti de pe piata.
  Oare cand vor intelege ca ignoranta si nesimtirea de care dau dovada angajatii lor nu fac altceva decat sa le alunge abonatii.
  Aveam de la ei toate serviciile dar am renuntat la tot pentru ca ma saturasem sa stau ca un sclav la coada si sa fiu tratat cu dispret.
  Daca nu as fi dat de articolul vostru sincer nu cred ca as fi izbutit sa merg pana la capat si as vrea tare mult sa va multumesc pentru tot.
  Cu deosebit respect.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita.
   Stai linistit pentru ca RDS nu pune accent pe gradul de satisfactie al clientilor si implicit nici pe calitatea serviciilor oferite.
   Probabil ca vor constientiza la un moment dat faptul ca au “comis-o” grav dar va fi prea tarziu.
   Cu mare placere!

 • Adrian

  Buna seara,
  In primul rand as vrea sa va multumesc nespus pentru informatiile pretioase pe care le oferiti.
  Am reusit sa reziliez pana la urma contractul cu rds dupa ce am urmat procedura pe care dumneavoastra ati prezentat-o.
  Cei de la protectia consumatorului au fost foarte operativi si mi-au dat un raspuns in a 5 zi de cand am depus reclamatia.
  Cu ajutorul lor am scapat de taxa de reziliere pe care ma tot inebuneau astia de la rds ca trebuie sa o achit neaparat.
  Va multumesc inca odata si va apreciez enorm pentru ca ne ajutati neconditionat.

  • BYTZA

   Salut,
   Tin sa te felicit pentru reusita si ma bucur ca te-am putut ajuta prin intermediul acestui articol.
   Cu mare placere!

 • Stefan Barta

  Ai laudat foarte mult Anpceul un institut de stat platit din banii contribuabililor care apare orice in afara drepturilor consumatorilor. Doaa zile am sunat pina au raspuns la numarul 021… din alt judet un besinos cu vocea stinsa care habar nu avea care e menirea institutului la a carui telefon raspunde. Sint foarte multi corupti care ii apare pe hoti stind ca de la contribuabil ia salarul iar de la hoti sil rotunjesc.

  • BYTZA

   Trebuie sa accepti si faptul ca “padure fara uscaturi nu exista” dar marea majoritatea reclamatiilor depuse la ANPC au fost solutionate in mod favorabil.
   Sincer nu inteleg cum crezi ca vei rezolva telefonic speta si iti recomand sa depui reclamatia online accesand acest link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Andrew

  Ok, multumesc! Sa vedem ce o sa iasa 😛

  • BYTZA

   Cu placere!

 • Andrew

  Ei au spus ca trebuie sa platesct terminalul intreg cat este pretul lui afisat pe lista, chiar daca am aproape jumate din contract achitat.

  • BYTZA

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece esti nevoit sa achiti doar diferenta pentru terminalul respectiv.
   Din pretul de lista scazi avansul si numarul de rate pe care le-ai achitat pana acum.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.

 • Andrew

  Ma confrunt si eu cu o problea asemanatoare. Am facut contract internet 1000 mb si un telefon pe care platesc 3 euro in plus pe luna. Urmeaza sa plec si nu stiu cand ma voi intoarce, posibil 1 an, posibil 2,3. Le-am cerut daca se poate sa puna o “pauza” ma gandeam ca la cate operatii de toate felurile pot face sa-ti ia bani, rezilieri, supendari anticipate etc., ar fi putut la fel de usor sa ma puna cumva pe pauza :-<. Mi-au spus ca trebuie platit 100 lei taxa plus 490 pretul telefonului ( contractul este pana in octombrie 2017). Apoi vazanu-mi grimasele fetei a spus ca ar mai fi o solutie, sa inchid cablul si orie optiune mai am, sa duc decodorul , etc si sa raman doar cu abonamentul nou facut de internet si telefonie, dar cica tot cam pe'acolo ma ajunge.
  Ce pot sa fac? Exista sansa unui "deal" sa platesc jumate macar …sa le dau tot inapoi, nu am idee.
  Multumesc!

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asadar iti recomand sa reziliezi contractul cat mai curand iar daca doresti sa renunti si la restul serviciilor va trebui sa le returnezi echipamentul pe care il ai in custodie.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Karry

  Păi dacă reziliem contractul cu toți operatorii ce ne facem?

 • Lucian

  Aceeasi poveste si la Telekom , dupa ce au modificat contractul de capul lor desi am refuzat telefonic oferta lor am cerut rezilierea contractului.
  Am primit un formular de reziliere a contractului pe care l-am completat si trimis pe email
  Luna urmatoare m-am trezit cu o factura de penalizare de 52 euro pe motiv ca am renuntat inainte de termen la contract totul cu amenintari ca in caz de neplata voi fi notificat biroului de credite.
  Am contestat aceasta suma aducandu-le la cunostinta ca voi informa si ANPC
  Am depus si o sesizare on line la ANPC insotita de factura si solicitarea de reziliere si la 2 saptamani am primit de la Telekom o factura de corectie cu anularea penalizarilor: ,, Tinand cont de politicile pro client dezvoltate de Telekom s-a decis scaderea in mod exceptional a sumei contestate”

  • BYTZA

   Felicitari pentru atitudine si reusita!

 • cristi

  Am un contract trimis prin curier fara data, fara semnatura.Pot sa-l reziliez fara sa platesc diferenta pentru telefon care oricum s-a defectat si au refuzat sa-l repare?

 • Bogdan

  Salut! Am 3 contracte de TV+Internet cu RDS pe numele meu. La 2 din ele, incheiate prin anul 2009 daca-mi amintesc bine, am beneficiat ca si bonus de 2 stick-uri pentru internet mobil, care au stat nefolosite ani buni. Acum am constatat ca unul din stick-uri e de negasit si as dori sa stiu daca acum, dupa 7 ani de zile, ma vor taxa pentru el si cu cat anume? In mod normal, aceste ieftinituri de stick-uri ar trebui sa fie total amortizate in contabilitatea lor si sa nu mai existe valori reziduale de recuperat pentru ele. Cum justifica RDS-ul faptul ca percep o taxa de circa 20 EURO pentru un stick de date, care poate valora atat prin anul 2009, insa acum valoreaza fix nimic, daca-i scadem varsta, uzura, depreciere naturala, serviciu cu viteza total depasita dpdv tehnologic?

  • BYTZA

   Salut,
   Cei de la RDS ofera clientilor echipamentul in custodie, asadar trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost preluat.
   Daca respectivul stick nu mai extista atunci este absolut normal sa achiti contravaloarea acestuia.
   Iti inteleg nemultumirea dar din pacate nu prea ai ce face altceva decat sa iti asumi responsabilitatea.

 • Valcaneantu

  Am incheiat un contract cu rcs-rds La telefonie mobila tip Avantaj .Acest tip de contract ,cuprinde si acordarea unui tel.in mod gratuit.La cca.2 luni de la contractare ,furnizorul a taiat semnalul in loc Comeat,Com Bogda.jud Timis,fara sa fim consultati.Deasemenea sa inrautatit semnalul si in loc de resedinta ,respectivTimisoara str C-tin Brincusi,Din luna Februarie imi tot promit ca se va revenii,dar a ramas pina in prezent fara rezultat.Am hotarit sa declar contractul meu ca fiind fara obiect si trebuie reziliat.Am ajuns de comun acord la reziliere,dar cu plata integrala a ap. telefonic.Din moment ce rezilierea se face din vina lor,de ce trebuie sa platesc eu.In mod normal acest aparat trebuie returnat sau achitat dar in rate , dupa modelul contractului incheiat.Va rog sa apreciati si D_stra acest caz.

  • BYTZA

   Din pacate nu prea aveti ce sa faceti in acest caz si va trebui sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Cei de la Digi Mobil au facut marea gafa de a promite mai mult decat puteau oferi si din pacate doar abonatii au de suferit din aceasta cauza.
   Dar deh…..suntem in Romania iar la astfel de tertipuri apeleaza majoritate operatorilor si profita din plin de naivitatea abonatilor.
   Succes!

   • Valcaneantu

    In final sint de acord, dar numai pentru diferenta ,scazind cele 8 luni care au trecut si numai plata acestei diferente sa fie facuta in rate. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptate.

    • BYTZA

     Bineinteles dar plata va trebui sa o faceti integral deoarece renuntati la serviciile acestora.
     Oricum puteti incerca si o esalonare dar ma indoiesc de faptul ca inestimabilul operator va fi de acord.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Mihai Alex

  Salut!
  Am abonament la ei din iunie 2015, pe 24 luni, complet 5, sau ceva de genu. Am primit si un jaf de allview gratis. In conditiile in care mi-au dat telefon, pot sa reziliez contractul?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Mihai Alex

    În ce constă ”diferența”? E telefon primit gratis, fără rate…

    • BYTZA

     Te inteleg dar totusi reziliezi contractul inainte de termen.
     Stai linistit ca iti va calcula operatorul diferenta pe care o ai de achitat pt terminalul respectiv.

 • Szekely cristina

  Mi-am prelungit abonamentul la digi mobil de 1 luna am primit telefon gratuit si nu sunt multumita de el deoarece am doar 300 min nationale inclusiv digi ei nu mau informat telefonic ca doar atat am mentionez faptul ca abonamentele sau facut telefonic cu cei de la bucuresti pt ca in reprezentanta nu aveau telefonul si am dat comanda si mi-a venit cu tot cu abonament.pot sa reziliez contractul si daca pot voi plati telefonul ce l-am primit gratuit?

  • Szekely cristina

   Am 5 abonamente la ei dar eu doar 2 vreau sa le reziliez.

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul receptionat.
   Succes!

 • canciu iulian

  Am SI EU problems cu cei de la rcs-Rds am semnat un contract optim nelinitat Dar Fara da iau telefon Doar cartela SI din ianuarie nu am avut semnal cand aveam cand nu aveam SI nu am Mai folosit abonamentul lam platit pana acuma Degeaba am fost la ei in magazin Sa anunt ca doresc Sa portez numarul in Alta retea deoarece nu sunt multimit nu Mia deschis nici o sesizare gresala mea ca nu am cerut Numarul de reclamatie SI zilele trecute am fost Sa portez numarul in Alta retea SI mau contactat a doua zi cei de la rcs-Rds ca trebuie Sa platesc in jur de 1000 de lei taxele de reziliere si daunele CE pot face in acest caz? Mentionez ca nu mi Sa deschis reclamatie . Multumesc!!!

  • BYTZA

   Iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Niculae Bucur Ion

  Cat de mari sunt butoanele din stanga si nu leam vazut abia dupa ce am scris acel comentariu scuze…

  • BYTZA

   Ma bucur ca le-ai descoperit pana la urma si fiind la prima abatere te iert :))

 • Niculae Bucur Ion

  De ce nu pui direct un buton de share pe facebook si alte retele de socializare? sa fie mai usor oamenilor sa dea mai departe…

  • BYTZA

   Sunt disponibile butoanele de share atat pe desktop cat si pe mobil iar modul de utilizare este simplu.
   Cu un simplu click poti da share la articolele dorite.

 • Dragoș

  Salut,
  După cum spuneam pe un post de mai sus, aveam confirmare verbală, am primit si in scris, de la ANPC Suceava, că nu pot rezilia fără taxe…
  De acum aștept clipă când va factura, dacă va factura, să dau lovitura de gratie, semnarea contractelor a fost făcută de alte persoane chiar la ei în pop, cu cereri de portare făcută de pe alte nume din alte județe…
  Succes celor ce vor să intre în război cu ei. Știam că în Suceava au o relație specială cu ANPC-ul vieții… cei bogații au totul de partea lor.
  Era să uit. Am făcut o reclamație si la ancom, nu stiu cum ai dacă mă pot ajuta cumva.
  Mulțumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   Destul de ciudat raspunsul celor de la ANPC dar bineinteles ca in orice padure exista si uscaturi.
   Stai linistit ca nici ANCOM nu te va ajuta asa ca marseaza pe falsul semnaturilor din contract.
   Cu placere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Bogdan

  Eu am procedat altfel. Am avut contract de telefonie mobila la RDS și am stat în rețea la ei 2 luni, după care fiind foarte nemulțumit de calitatea serviciilor mobile, m-am portat în alta rețea, fara ca sa mai discut ceva in prealabil cu cei de la RDS. A trecut mai bine de jumătate de an și nu mi s-a cerut nici un ban pentru reziliere. Precizez ca am cablu TV și net fix la RDS, iar pe facturile care au venit ulterior nu s-a mai solicitat nimic în plus.

  • BYTZA

   La cat sunt de haotici nu ma mai mira nimic dar stai linistit pt ca nu vei scapa atat de usor.
   Iti for factura si respectiva taxa atunci cand isi vor aduce aminte, asa cum au patit majoritatea abonatilor rebeli.

 • Dragoș

  Salut,
  Nici eu nu am primit răspuns încă de la ANPC. Am depus cererea pe 31.05.2016. Bineînțeles ca neoficial duduia de la RDS, pe care o cunosc de vreo 12 ani, mi-a spus că nu am cum să scap de taxa, însă dacă nu rezolv în nici un fel, scot asul din mâneca… Titularul contractului nu are habar de ce este prevăzut în contract, nu a semnat si nu a fost la ei în magazin… eu am făcut aceste lucruri fără să fiu împuternicit…culmea am făcut și portare de la Orange de pe un abonat din alt oraș… Sper să mă înțeleg cu foștii colegi, să nu se lase cu cercetări disciplinare.

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit pt ca vei receptiona in curand raspunsul din partea celor de la ANPC.
   Oricum din cate inteleg este mult mai alambicata speta iar daca au incheiat in acest mod contractul, atunci cu siguranta este nul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Daniel

  Buna dimineata ,
  Am urmat si eu aceasta procedura si am despus o solictare la Anpc de pe data de 24 . 05 dar se pare ca la ei decurge altfel timpul ….. Cred ca nu imi mai ramane nimic de facut decat sa platesc taxa de reziliere . Am mai multe servicii de la ei ( internet , tv) de care sunt multumit si daca nu platesc trebuie sa schimb operatorul .
  Asta e Romania ….

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit ca vei receptiona curand raspunsul celor de la ANPC iar in marea majoritate a cazurilor acestia le-au dat castig de cauza abonatilor.
   Dar daca vrei neaparat sa achiti respectiva taxa…..nu ma pot opune 🙂

 • Laura

  Buna seara BYTZA!
  Multumesc pentru raspuns. Cred ca nu am mentionat exact datele contractului.
  Eu (noi) nu avem un abonament pentru telefonie ci, unul exclusiv pentru TV.
  In orice caz, chiar daca nu poti sa ne ajuti ma departe, trebuie sa iti spun ca, esti primul roman din Romania pe care l-am gasit oferind ajutor neconditionat oamenilor “asupriti” de firmele “fara lege”. RESPECT!!!!!
  Naivitatea oamenilor sau prea buni, sau prea necunoscatori in domeniu este abuzata, din pacate, pina la limita.
  M-am hotarit sa postez speta si pe paginile de socializare. Poate reusesc sa rezolv ceva mai mult decit zero! Si sa contribui si eu cit de cit la reglementarea acestor contracte abuzive.
  Inca o data, iti multumesc pentru raspuns si pentru munca pe care o prestezi in ajutorul oamenilor!
  Laura

  • BYTZA

   Buna,
   Cu mare placere.
   Procedura este aceeasi indiferent de serviciul pe care doresti sa-l reziliezi.
   Asadar fratele tau va trebui sa descarce, cererea de reziliere pusa la dispozitie in acest articol si sa o editeze cu datele corespunzatoare.
   Ulterior va trebui sa o printeze in 2 exemplare si sa o depuna la cel mai apropiat punct de prezenta RDS.
   Daca intampina ostilitate din partea operatorului ar fi ideal sa depuna si o reclamatie la ANPC prin intermediul acestui link.
   Stai linistita ca se va rezolva fara probleme speta termenul legal de maxim 30 de zile.
   Succes!

 • Laura

  Am uitat sa mentionez ca am citit toate comentarile.
  Multumesc foarte mult pentru formularul “tip” de reziliere.
  O sa incerc sa-l folosesc.
  Dar, intre noi, consumatorii bataii de joc a RCS/RDS, acest formular tipizat, ne rezolva problemele? Chiar ne lasam calcati in picioare?
  Cum este posibil ca intr-o tara care se pretinde ca functioneza dupa un sistem democratic!, afiliata la UE!, si lasata de bunul Dumnezeu pe teritoriul Europei si nu al Africii, sa mai existe contracte concepute de de niste minti bolnave ca cele de la RCS/RDS, care nu contin termenii rezilierii?!?!?!

  • BYTZA

   Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor apeleaza la astfel de tertripuri si profita din plin de naivitatea abonatilor.
   Cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine clauzele abuzive din contracte iar detaliile complete le poti vizualiza aici.
   Cu placere!
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Laura

  Buna seara BYTZA!
  Nici nu sti cit ma bucur ca am reusit sa dau de o parere competenta in legatura cu RCS/RDS.
  Locuiesc in Germania si am un abonament RCS/RDS facut in 2014, de fratele meu care locuieste in Romania. Contractul a fost facut si semnat personal de fratele meu la filiala din Sibiu a RCS/RDS. Eu fiind bolnava de cancer, fratele meu, ca si donator de celule stem, locuieste periodic la noi. Pentru el am si facut contractul.
  Din iulie 2014 si pina acum, timp de doi ani, am reusit sa vedem programele RCS/RDS, adunate zi cu zi, poate 4 luni. Am facut sesizari aproape in fiecare luna. Rezultatul a fost nul. Ori nu raspundeau sesizarilor, ori functiona totul timp de 4-5 zile.
  In Aprilie 2016 am primit o noua carte de credit si ca tot omul, am uitat ca trebuie sa modific si datele pentru plata abonamentului RCD/RDS. Fratele meu a ajuns acasa, in Romania, acum vreo 3 saptamini si a gasit in posta tot felul de scrisori de la RCS/RDS. Printre care si unele de amenintare, cum ca, datorita faptului ca nu a platit abonamentul timp de doua luni (ca, 140 RON), se vor lua masuri radicale! Pardon!?
  Sint pe punctul sa ii dau in judecata si mi-ar place sa te am ca si avocat! Nu stiu ce meserie ai dar, in tema RCS/RDS cred ca ai fi cel mai bun!
  Lasind la o parte glumele, m-am hotarit sa reziliez contractul. Si am inceput sa caut termenii pentru reziliera contractului. Crezi ca am gasit ceva? Bineinteles ca nu. Intreb si eu ca un neamt: exista, conform legilor romanesti, contracte care nu prevad termenii rezilierii?
  Dupa vreo doua ore de citit si ras-citit termenii contractului (scris mic, mic, mic), m-am gindit ca traiesc de prea mult timp in Germania si nu mai reusesc sa inteleg scrisul “mic”. Asa ca, mi-a venit ideea sa ma uit pe pagina de internet a firmei RCS/RDS, doar, doar gasesc acolo vre-un indiciu. Acolo unde platesc si abonamentul! Trebuie sa fie si indicii cum sa reziliezi contractul !
  Pustekuchen!!!! Poti sa faci tot felul de activitati prin care mai platesi niste bani dar, sa reziliezi ceva (contract?) nu se poate.
  M-am gindit sa scriu o scrisoare de reziliere a contractului, sa atasez cartelele , sa-l pun pe fratele meu sa semneze scrisoarea si sa o trimita pe posta. Buna idee, nu?
  Asa ca m-am apucat sa caut adresa postala a firmei RCS/RDS. Si ce crezi ca am gasit?……Exact! Nimic!
  Si asa am dat de tine.
  Si eu ce fac acum? Ai vreo idee ? Pot sa reziliez contractul din Germania, fara sa-l mai pun pe fratele meu pe drumuri de la Medias pina la Sibiu?
  Multam frumos ca m-ai “citit” si ca ai avut rabdare cu mine.
  Laura

  • BYTZA

   Buna,
   Din pacate cei de la RDS&RCS sunt singurii operatori de telefonie mobila la care nu poti rezilia contractul online.
   Asadar clientii “rebeli” trebuie sa se prezinte cumintei in punctele de prezenta pentru a depune cererile de reziliere.
   Fratele tau poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   In mod normal trebuiau sa fie prezente si cateva clauze de reziliere in respectivul contract, dar la cat de haotici sunt cei de la RDS nu ma mai mira nimic.
   Oricum cert este faptul ca avem dreptul sa reziliem aceste contracte oricand si fara costuri suplimentare.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete iar pana atunci iti doresc insanatosire grabnica.
   Succes!

 • Alin Selicean

  Salutare. Eu nu am nici un fel de probleme cu niciunul din operatori enumarati mai sus (inca) in principal ca am locuit in ultimii 4 ani in afara Romaniei. Ce pot sa spun este ca in multe din tarile UE poti face absolut totul din confortul locuintei: contracte noi (si nu numai pe partea de TV/telefon/internet ci si utilitati – gaz, curent, apa-, sau altele), rezilieri, modificari, etc. Numai in Romania trebuie sa te deplasezi sa dai cu semnatura cu pixu pe o hartie. Nu vad si nu inteleg de ce la noi trebuie sa fie altfel.

  • BYTZA

   Salut,
   Din pacate la noi birfocratia este in floare indiferent de domeniu si cu siguranta asa va fi mult timp de acum incolo.
   Noroc ca suntem cetateni europeni si avem drepturi…. :))

 • Casian

  Eu am un contract de 6 luni cu cei de la Telekom. I-am sunat ieri si le-am spus sa ca daca nu-mi rezolva problema cu semnalul nu pot sa continui cu ei. Telefonul meu e pe post de pager.Primesc doar mesaje de la mesageria vocala ca am fost cautat si mai nou reusesc sa initiez un apel din 3-4 incercari.
  La portare am primit “moca” un “Samsung Galaxy Grand Prime”
  Cum ar trebui sa procedez?

  Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • calin

  Am televiziune prin satelit de la DIGI,televiziune prin cablu si internet prin fibra optica de la ei, iar in decembrie 2015 am hotarat sa fac 3 abonamente de telefonie mobila prin portarea a trei numere, 2 de la orange si unu de la vodafone, locuiesc in loc. Varfurile jud. Arad si verific aria de acoperire 3G de la digi iar pe harta respectiva imi apare ACOPERIRE BUNA, am intrebat operatorul la semnarea contractului despre acoperire in localitatea mea si a spus ca este in regula si nu o sa am nici o problema in ceea ce priveste acoperirea 3G, insa dupa 0 luna constat ca semnalul fluctueaza si in unele zone din localitate nu am semnal deloc, inclusiv la locul de munca, fap ce duce la consumul traficului din reteaua de roaming, trafic care imi este limitat, astfel ca eu la data de 15-20 a lunii raman fara internet, internet ce comform contractului trebuia sa fie nelimitat, astfel am facut cateva sesizari la ei, iar dupa o luna de telefoane si insistente din partea mea m-i se comunica ca in urma masuratorilor efectuate de ei in zona locuintei mele intradevar semnalul este slab si instabil, dar sa stau linistit ca vor face tot posibilul pentru imbunatatirea semnalului, dupa alte doua luni m-am adresat protectiei consumatorului carora le-am comunicat in detaliu cele spuse mai sus si solicit rezilierea contractului fara penalitati, iar raspunsul vine ca trebuie sa le platesc 1100 lei contravaloarea telefoanelor oferite de ei.
  Ce mi se pare in neregula este faptul ca si aceste telefoane sunt terminale prin care reusim sa folosim serviciile lor precumANTENA, LNB,RECEIVER,fara aceste terminale serviciul lor este nul, daca le predau intregi si in stare de functionare ca si restul echipamentului de ce trebuie sa le platesc, iar ce ma deranjeaza mai mult este ca pentru perioada in care eu nu beneficiez de serviciul lor conform contractului din vina lipsei de semnal, deci din vina lor, trebuie sa le platesc serviciul complect ca si cand totul ar fi in regula. Concluzia mea este ca ANPC ESTE DE PARTEA CELOR BOGATI.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Este absolut normal sa achiti diferenta pentru terminalele achizitionate, deoarece acestea nu ti-au fost oferite in custodie precum restul echipamentelor de care beneficiezi.
   Nu cred ca te-a obligat nimeni sa iti achizitionezi terminale de la Digi Mobil iar reteau acestora este compatibila cu toate terminalele care dispun de 3G.
   Vestita retea 4G a celor de la Digi Mobil este o gluma proasta, abia ofera acoperire in marile orase.
   Tin sa precizez si faptul ca ANPC a solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor receptionate de la abonati, pe astfel de spete.

 • Dragoș

  Salut.
  Este incredibil ce sa întâmplă în țară asta a noastră…
  Am fost sunat de la Rds si mi s-a comunicat că degeaba am făcut plângere la ANPC, ca va trebui să plătesc taxele, care apar în contract… oficial de la ANPC nu am primit răspuns.
  Între timp am făcut sesizare si la ancom…
  Revin cu update.

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit deoarece vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Asteptam detalii.

 • Dan

  Salut,vreau sa renunt la abonamentul telefon fix+mobil rds rcs.Problema e ca am la tel. mobil (unde am abonament Optim 3 incheiat pe 2 ani,din care mai am 1 an de contract) mi-au dat un asa zis smartphone Allview Imperia M in valoare de 374 lei.Telefonul e in stare perfecta,l-am folosit doar sa vad cum e windows pe telefon,in rest nu utilizez mobilul de la rds ci doar fixul.Nu stiu de ce naiba am facut abonamentul,mai am mobil pe Orange si Vodafone deci n-am nevoie.Intrebare:pot rezilia contractual si la fix si la mobil(le dau smartphone inapoi bine-nteles)fara penalizari pentru mobil?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 • Dragoș

  Salut.
  Azi am depus cererea de reziliere la RDS. Nu a fost ușor să-mi dea un nr de înregistrare și ștampila. Au făcut fetele de la Caserie niste calcule de te doare capul…minim 470 Ron am de plătit…
  Am făcut și sesizare la ANPC. Astept răspuns de acum. Zilele astea fac si cererea de portare.
  Mulțumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit ca se va rezolva rapid speta cu ajutorul celor de la ANPC si nu lua in calcul aberatiile emise de catre duduile respective.
   Cu placere!

 • Dragos

  Salut.
  Dacă abonamentul este pe numele sotiei si vreau sa depun eu cererea de reziliere, este posibil? Doar depun cererea fără alte certuri si . Pot rezilia un singur abonament din 3? Sotia si copilul au si ei si nu sunt probleme. La mine, fiind tot timpul pe drumuri sufăr de lipsa de semnal…
  Mulțumesc mult.

  • BYTZA

   Salut,
   Doar titularul abonamentului poate depune cererea de reziliere si poate specifica in aceasta serviciul la care doreste sa renunte.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Dragos

    Ok.
    Mă gândeam, indiferent de forma rezilierii, portare sau cerere, taxa este tot abuzivă, nu?
    Mulțumesc.

    • BYTZA

     Bineinteles!

 • Ionut Virfeanu

  Salut.
  De curand am facut un abonament la una dintre companiile de telefonie mobila. Am primit si un telefon pentru care am achitat o suma de 120 de lei din pretul lui de 800.
  Intrebarea mea este: exista vreun termen de denuntare a contractului asa cum se intampla in cazul imprumuturilor bancare unde poti returna banii in primele 30 de zile de la obtinerea creditului , fara niciun cost?

  • BYTZA

   Salut,
   Daca abonamentul a fost incheiat online poti denunta unilateral contractul in termen de 14 zile.

 • Marius

  Buna ziua,

  Am incheiat un contract de telefonie mobila cu RDS (Optim Nelimitat) in decembrie 2015, fara achizitie de telefon, pe 12 luni (au vrut sa-mi ofere niste reduceri daca inchei pe 24 de luni dar am refuzat). Acum vreau sa renunt la abonament. Am fost la sediul lor si nu au vrut sa-mi primeasca cererea de reziliere si sa-mi dea nr de inregistrare. Mi-au spus ca sa vin in alta zi la alt ghiseu unde se depune o cerere tip la Director. De asemeni mi-au spus ca rezilierea o sa ma coste 300 RON, adica cam dublu decat abonamentul ramas, pt ca as fi avut promotii la net mobil si alte chestii. Sunt cu abonamentul la zi. Cum sa procedez in continuare ? Pp ca nu trebuie sa semnez acea cerere tip.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta, in speranta ca vei intalni personal ceva mai scolit.
   Refuza categoric sa semnezi cererile „tip” pe care operatorul le pune la dispozitie.
   Ar fi bine sa depui si o reclamatie la ANPC accesand acest link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Marius

    Multumesc pt raspuns.

    As dori sa stiu, daca tot nu reusesc sa obtin inregistrarea cererii de reziliere la ei, ar ajuta sa trimit sub forma de scrisoare recomandata ? Pot depune plangere la ANPC ca nu vor sa-mi primeasca cererea in forma actuala si ma obliga sa semnez ceva tipizat ce contine clauze abuzive ?

    De asemeni, am vazut ca in contractul semnat in dec 2015 au incadrat ca justa despagubire 50 RON activare acces retea si 250 RON acces la internet mobil, bineinteles ambele taxe la promotie 100% discount, dar daca tre sa platesc aceste promotii ca justa despagubire. Aceste taxe pot face obiectul justei despagubiri ? Sau justa despagubire se refera la dispozitive gen telefon / tableta subventionate ?Mentionez ca nu am luat nimic de la ei inafara de SIM si nu am vrut sa semnez pe 2 ani pt a beneficia de discount de 50% la abonament pt lunile 1, 2, 3, respectiv 22, 23, 24. Preturile erau cele care erau la momentul respectiv si mi-au dat abonamentul la 5 EUR in loc de 6 EUR cat ziceau ei ca ar fi oferta normala, pt ca eram si abonat internet fix. Pot include diferenta de 1 EUR ca justa despagubire ?

    • BYTZA

     Cu placere!
     Stai linistit ca vei reusi sa depui cererea de reziliere pana la urma intr-un punct de prezenta.
     Poti trimite si prin curier solictarea dar nu iti recomand.
     Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Succes!

 • Marius

  Buna ziua,

  Am un abonament RDS Mobil Optim Nelimitat incheiat in dec 2015 pe 1 an de zile, fara achizitie telefon sau alta promotie de reducere abonament. Acum doresc sa-l reziliez. Am printat cererea de reziliere de pe acest topic in dublu exemplar si am fost la un sediu RDS la contracte. Nu au vrut sa-mi inregistreze cererea, mi-au spus ca trebuie sa achit 300 RON pt aberatii gen folosire internet si alte clauze (internetul era inclus in abonament, nu stiu la ce se refera). Deci 300 RON, adica dublu decat abonamentul pana la sfarsitul contractului. Le-am cerut sa-mi inregistreze cererea ca sa pot depune plangere la ANPC pt clauze abuzive. M-au chemat la alt ghiseu luni unde sa depun o cerere tip de la ei catre director. Cum ar trebui sa procedez ? Completez cererea lor tip sau raman la cererea de pe acest topic ?

  Alta intrebare ar fi, cand sa ma portez la alt operator ? Dupa ce mi se aproba rezilierea la RDS ?

  O sa am de furca si cu cei de la Telekom saptamana viitoare. Nu vor sa rezilieze contractul parintilor mei decat daca achita 700 RON. O sa urmez pasii din articolul cu Telekom, sper sa se rezolve.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta, in speranta ca vei da de personal ceva mai scolit.
   Refuza categoric sa semnezi cererile “tip” pe care operatorul le pune la dispozitie.
   Dupa ce reusesti sa depui cererea de reziliere poti realiza si portarea ca sa fi sigur ca nu ramai fara numarul respectiv.
   Cu Telekom va fi ceva mai simplu deoarece toate demersurile le poti efectua online si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • doru

  Aproape o luna dupa plangerea catre ANPC catre RCS RDS pt suma luata abuziv in contract pe router fibra si decodor in val de 240,92 bani au sunat de la RCS RDS sa-mi restituie acei bani, mentionez ca de 5 luni in contact direct(plangeri scrise si telefonice repetate) cu RCS RDS nu m-au bagat in seama.Aveti mare grija la factura analizati cu atentie pt ca nesimtirea lor nu are limite.Am renuntat la tot ce aveam contract cu ei.
  Multumesc pt indrumare si toate cele bune !

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita!

 • costica

  Cei de la telekom inseala
  nu vor
  fura clientii

 • Adrian

  Bună ziua, stimate domn, autor al celor scrise!

  Rog, în măsura în care cunoști, și ai amabilitate să-mi răspunzi clar:
  1. La Vodafone îmi expiră un abonament pe data de o5.05.2016. Îl pot orta la un alt operator în această lună, sau următoarea, și cu ce costuri?
  2. Cu operatorul RCS&RDS am încheiat un act adițional, pe o perioadă contractuală de 2 ani, de telefonie mobilă, două abonamente și două telefoane gratuite. Când pot rezilia contractul și cu ce costuri?
  Mulțumesc!
  O zi bună!

  • BYTZA

   Bună ziua, stimate domn, cititor al celor scrise! :))
   1. Poti realiza portarea oricand fara costuri suplimentare din moment ce contractul ti-a expirat la inceputul acestei luni.
   2. Poti rezilia contractul cand doresti dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalele receptionate.
   Cu placere!

 • Daniel

  Buna ziua ,

  Dupa nenumarate zile fara semnal am decis sa reziliez contractul de telefonie mobila de la RDS …. si am facut o cerere de portare direct la alt operator . Dupa o saptamana am fost portat .
  Astazi cand am achitat celelalte servicii rds am fost anuntat ca va trebui sa achit o taxa de reziliere si telefonul mobi,primit cadou .
  Trebuie achitat telefonu sau doar predat ?

  Multumesc anticipat

  • BYTZA

   Salut,
   Era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizezi portarea.
   Bineinteles ca vei fi nevoit sa achiti contravaloarea terminalului receptionat din moment ce ai reziliat contractul inainte de termen.
   Succes!

 • Nicoleta

  Eu si sotul am incheiat abonamente de telefonie in mai anul trecut, portandu-ne din alta retea..la nici 2 zile dupa realizarea portarii am realizat ca nu avem semnal nici la serviciu dar nici la adresa de domiciliu, asa ca am mers direct la sediul lor si am cerut rezilierea contractelor din motive tehnice. Bineinteles ca am facut si noi cererea cu pricina, nu am semnat-o pe a lor, am specificat in cerere ca nu platim taxe de deconectare si am asteptat… intre timp noi ne am cumparat cartele pre pay in reteaua din care ne portasem (vodafone) si am asteptat decizia lor… dupa o groaza de conversatii de lamurire cu ei, abia in iulie ne-a sunat cineva de la bucuresti si a spus ca rezilierea a fost aprobata pt ca intr-adevar nu este semnal si nu pot face imbunatari si asa ca putem sa ne portam numerele in alta retea. Zis si facut, bucurie mare, doar ca numarul sotului s-a portat intr-o saptamana, asta fiind undeva la inceputul lui august, nr meu s-a portat abia in septembrie din cauza ca celor de la vodafone le dadea conflict de date, pt ca sistemul nu a vazut numarul meu mutat din retea pana la data portarii(adica perioada cat am fost in rds)…
  In ianuarie 2016 primim telefon si mail ca avem de plata 400lei pt parasirea retelei inainte de data contractiala.. am simtit ca innebunim..am cautat iar cererea initiala, am vb iar la bucuresti, am realizat o noua cerere in care am scris tot ce am povestit aici.. si iar am asteptat…. la inceputul lui aprilie ne suna o duduie, si ne spune ca a fost o greseala si nu avem nimic de plata…. ok… gandeam deja ca s-a lamurit problema… acum saptamana trecuta primesc 2 plicuri cu facturi emise pe 1mai… intr-una suma -389 lei si intr-una suma de +400 lei… ambele emise pe 1 mai, dar cu un curs euro diferit….
  Acum sincer eu nu mai inteleg nimic….. chiar am nevoie de un credit la banca si o sa merg saptamana asta. Daca apar ca rau platnic cred ca o sa o iau razna….
  Concluzia? Rds rcs e cea mai mare greseala, cu cea mai mare bataie de cap…hora pe care nu vrei sa o joci…deci pastreaza toate cererile inca un an ca nu se stie niciodata…

  • BYTZA

   La cat sunt de haotici cei la RDS este posibil ca sa va fi inregistrat in biroul de credit, pentru un debit inventat.

 • vali

  Am achizitionat un terminal de la RDS în rate și l-am terminat de plătit în martie 2016,cu abonament de 5 euro ; am vrut să închid(reziliez) abonamentul și mi-au zis că nu se poate că e pe 2 ani. Pot să închid acest abonament?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 • Leonard

  As dori sfatul dvs. Eu am abonamentul telefonie mobila facut pe adresa parintiilor intre timp am schimbat domiciliu inclusiv buletinul . La noua adresa nu am semnal,am facut sezisare au venit au masurat ,mi-au dat fara acoperire , extindere retea 12 luni ,de reziliat nu vor zic ca abonamentu este facut pe vechea adresa unde este semnal.mentionez ca am telefon dat de la ei si imi cer taxa pretul de lista al telefonului ,am incercat sa il returnz dar nu se poate , am facut si sezisare la opc si acolo mi-au dat de inteles ca nu prea au ce face , vreun sfat ceva chair asa ma pun sa platesc degeaba abonamentul care nu merge, daca nu era vb de nr de tel nu ii mai plateam dar am nevoie in interes de serviciu .

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ulterior te poti porta in orice retea doresti.
   Succes!

 • adi

  Salut. Am incercat si eu sa reziliez contractul cu RDS RCS, dar supriza , cica nu se poate. Iar cea ce a fost socant e ca si persoanalul de la Protectia Consumatorului mi-au zis ca nu pot face nimic sa reziliez contractul. Tin sa precizez ca sunt un client care lunar avea facturi de 170-200 de lei . Ciudat.

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 • lili

  si eu doresc sa fc rezilierea contractului cu rds si am fost intr-un punct de lucru de al lor si mi-au spus ca nu poate fc rezilierea fara sa platesc nu stiu ce taxe.nu mi-au acceptat cererea de reziliere.nu mai folosesc acum rds si am ales sa nu mai platesc facturile.am fc reclamatie la protectia consumatorului dar nu am primit nici un rasp pana acum si sunt vreo 2luni de cand am fc reclamatia.

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta in speranta ca personalul prezent acolo va fi mai scolit.
   Vei fi nevoita sa achiti si debitul restant, inclusiv cele 30 de zile care se scurg momentul in care ai depus cererea de reziliere.
   Ai depus reclamatia la ANPC online?

 • Stefan

  Buna seara ! Felicitari ptr.postarea acestui material de care sunt convins ca vor avea nevoie foarte multi .Solicit si eu un raspuns deoarece intampin aceiasi problema , doresc rezilierea contractelor cu RDS&RCS ( am 2 ,deci 2 receiver-e cu 2 cartele ) deoarece sunt din 2010 si aici in strainatate unde locuiesc eu nu i-mi asigura o receptie optima .La schimbari climatice ,care in ultimul timp sunt tot mai frecvente , calitatea semnalului este zero . La solicitarea de reziliere facuta de fratele meu din Romania in numele meu , a primit un refuz categoric justificand prezenta mea obligatorie . Avand in vedere ca voi dispune de un timp limitat ptr.rezolvarea problemei la sediul institutiei amintite ,doresc sa stiu exact cu ce trebuie sa ma prezint . Este suficient cererea prezentata aici,cele 2 receiver-e si cele 2 cartele ? Multumesc !

  • BYTZA

   Salut,
   Iti multumim pentru aprecieri.
   Va trebui sa urmezi intocmai procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme.
   Intr-adevar in era tehnologiei doar la RDS&RCS mai este inca nevoie ca titularul sa se prezinte fizic intr-un punct de prezenta, pentru rezilierea/modificarea unui contract.
   Daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Asztalos Carol

  Interesant articol. Eu am reziliat contractul la tel.. fix in doar trei minute fara cerere fara certuri doar cu o solitare verbala.

  • BYTZA

   Ma indoiesc de faptul ca s-a intamplat acest lucru, din moment ce majoritatea abonatilor au fost nevoiti sa se prezinte in punctele de prezenta pentru a rezilia contractele.

 • Ana

  1.Cand ai semnat contractul, probabil ai semnat pe 2 ani.
  Nu inteleg de ce te miri ca trebuie sa platesti niste taxe de reziliere.
  2. La care companie poti rezilia un contract prin telefon? La niciunul.
  Logic ca trebuie sa depui personal cerere de reziliere , semnata. Asa poate sa sune mos Nicolae sa rezilieze in locul tau.
  3. Operatorii RCS -RDS au reguli stricte de comunicare. Nu au voie sa foloseasca cuvantul “NU ” asa concret , mai mult ca sigur ca s-a exprimat altfel.
  4. De ce stau oamenii la rand 45 de minute? Pt. ca unii clienti pun niste intrebari stupide si tin randul. Crezi ca operatorul vrea sa se ocupe de fiecare client mai mult de 10 minute? Cu siguranta nu.

  • BYTZA

   1. Inainte sa aberezi informeaza-te. Contractul a fost semnat pe 12 luni deoarece nu am dorit achizitionarea unui terminal;
   2. Ceilalti operatori existenti pe piata permit rezilierea contractelor online, din confortul propriei locuinte;
   3. Agentii prezenti in punctele de prezenta RDS sunt vraiste si asa vor ramane pana cand compania nu va investi serios in scolarizarea acestora;
   4. Cozile infernale din punctele de prezenta se realizeaza din pricina lipsei de personal capabil sa rezolve cat mai operativ spetele clientilor.
   Te asigur de faptul ca o astfel de atitudinea nu isi are locul intr-o astfel de activitate!

 • Dobre Stefan

  Buna ziua! Am o problema cu rezilierea contractului Digi Mobil. Am incercat sa urmez pasii propusi de tine, insa m-am izbit de un refuz categoric al domnitei de la punctul de reprezentanta al operatorului, spunand ca nu imi poate relizia contractul decat in urma platii unei sume de 300 ron, aceasta fiind plata pentru activarea retelei.
  Mi s-a spus de asemenea ca nu este taxa de reziliere, ci ca eu am fost scutit de plata acesteia ca si “bonus” la semnarea contractului, iar acum sunt obligat sa o platesc. Ce pot face ? Ce motive intemeiate le sunt de ajuns lor astfel incat sa pot iesi de sub contract ?

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa faci demersurile intr-un alt punct de prezenta si sa ai cererea de reziliere redactata deja.
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel depunerea cererii de reziliere, asadar nu iti face griji inutile pe aceasta tema.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

  • Andreea

   Dacă ești din Pitești te pot ajuta eu .

   • STEFAN DOBRE

    Sunt din Ramnicu Valcea. Multumesc oricum!

 • Doru

  Buna !

  Am incheiat la duduia abomanent internet 50 lei +tv 29 lei platind mereu fara sa vad facturile am descoperit ca sunt taxat cu 3 lei pt chirie router (internetul nefunctionand fara el deoarece este terminal pt fibra optica) 8 lei pt primul echipament tv care trebuia gratis si 3 lei pt al 2-ea echipament care trebuia taxat pe bune. Conform celor discutate cu d-na care mi-a incheiat contractul 3 lei router si 8 lei primul echipament sunt luati abuziv fara sa fiu instiintat timp de 2 ani. Am descoperit am facut cerere de restituire din ianuarie, au recunoascut verbal greseala de “soft” si au zis sa inchei un nou contract cu ei. Am refuzat si am spus ca vreau banii pe 2 ani respectiv 11 lei x24 luni. De 4 luni astept si nimic, intre timp am reziliat si contractul cu ei

  • BYTZA

   Salut,
   Era ideal sa depui o reclamatie la ANPC si ai fi ramas surprins de operativitatea de care ar fi dat dovada operatorul in rezolvarea spetei cu pricina.

 • Adi

  Ziua buna, tuturor. Am citit cateva comentări si articolul de pe blog. Bytza, felicitări pentru modul in care ai abordat problema.Gândind din alta perspectiva fiecare companie dorește câștig si puțin pun accent pe experienta clientului, greșit. Nu lucrez in domeniu Telekom, dar unele clauze mi se par cu un scop acolo. De exemplu: primești un telefon subvențional din partea companiei x la fidelizare. Nu este o noutate ca după expirarea perioadei contractuale te suna băieții sibte ofertează si dau in tine xu oferte. Am primit la prelungire de abn un Iphone 5s la un abn de 10 euro, prelungit pe 2 ani. Acum daca reziliez nu am semnal, sau un motiv plauzibil care poate fi dovedit mi se pare normal sa nu fiu constrâns de clauze, dar sa se calculeze lunile rămase pentru telefon. Reziliem contractul, dar daca predau terminal nici eu nu il mai pot folosi. Iar de aici e vorba de pierderile firmei, etc. Gen ne cumpăram o mașină in rate, dar după un 1 an o băgam in service si suntem nemulțumiți, nu o sa se schimbe nimeni mașină, rata curge,etc. Va doresc sărbători fericite!

  • BYTZA

   Salut,
   Iti multumesc pentru aprecieri dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o grava eroare.
   Este absolut normal ca abonatii sa achite diferenta pentru terminalele achizitionate din moment ce isi reziliaza contractele inainte de termen.
   Si in exemplul dat de tine, nu te impiedica nimeni sa achiti renunti la leasing atata timp cat achiti diferenta pentru automobilul achizitionat.

 • Alex g

  Chiar acum an incercat sa-mi reziliez contractul la ei si m-au bombardat cu taxe de reziliere incat am ajuns undeva la 900 de lei de plata si nu mi-au acceptat nici cererea. Au zis sa pun pe altcineva sa plateasca ca in contract e stipulata chestia cu plata. Nu pot ajunge la o intelegere cu ei decat daca au acei bani. Daca nu mai platesc deloc ce se intampla?

  • Claudiu

   Si eu sunt in aceeasi speta si am fost si am depus o plangere la ANPC si astept raspuns….

   • BYTZA

    Asteptam detalii!

 • Aurel Impuscatu

  Am contract pana in oct. 2016 cu rcs&rds la tel fix, doua mobil optim nelimitat, internet si televiziune prin cablu si digi net pe tableta…tel. le-am achitat dupa un an, mai am de achitat diferenta pana in oct la tableta…intrebarea mea: ma vor obliga sa mai achit si alte sume in afara de diferenta la tableta???
  Motiv as avea…da la 5 februarie nu mai putem vorbi in Italia decat pe: vodafone Italia, Digi Italia si Telecom Italia, gratuit…eu sun pe cineva de mult timp in vodafone Italia, chiar pot demonstra ca daca persoana nu-mi raspunde, automat imi intra robotul vodafone…cei de la rds nu vor sa recunoasca spunandu-mi ca nr. este portat in Wind din oct. 2010, eu nu cred ca sistemul lor functioneaza corect deoarece persoana pe care o sun mi-a zis clar ca a achizitiont cartela de la vodafone Italia si m-am trezit cu factura dubla pe care trebuie s-o achit pe 30 aprilie?!?!…si al doilea motiv este ca vreau sa plec din tara!
  Multumesc anticipat!
  Aurel.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere.
   Succes!

 • Alex g

  Daca eu am alt domiciliu decat in buletin, si cei de la RDS mi-au facut abonamentul pe adresa asta la care stau, in cerere o sa pun domiciliul asta sau cel din buletin? Si pot renunta la toate serviciile lor sau doar la unul din ele? Multumesc.

  • BYTZA

   Poti specifica acest aspect in cererea de reziliere dar oricum te vor identifica in baza CNP-ului.
   Sigur ca poti renunta la toate serviciile acestora iar procedura este aceeasi indiferent de serviciile pe care le ai active.
   Succes!

 • Mihai

  Buna,

  Am citit articolul cu drag, doar,ca am patit ceva de genul acum 2 ani vroiam sa renunt la 2 servicii de la RDS ( precizez ca aveam 3 servici telefonie fixa/ internet/ televiziune )
  Am ramas doar cu televiziune de la ei si cel putin au fost foarte “fair” nu am platit nici o taxa in plus doar partea de abonament pentru cele 2 servicii
  Toti jucatorii astia mari de pe piata cum ar fi / rds/upc/vodafone/orange/telekom ideea lor de baza e sa te tina la ei cu orice pret

  ps. toti is o apa si un pamant 🙂

  • BYTZA

   Buna,
   Intr-adevar atitudinea acestora lasa de dorit.

 • Aurel Impuscatu

  Buna, ma numesc Aurel si doresc sa renunt imediat la toate serviciile digi…adica, ab. tv,internet fix, doua ab. digi mobil nelimitat, unul digi tel fix si digi net mobil de pe tableta…cum formulez cererea tip la final…pot scrie doar atat : solicit rezilierea acestui contract sau trebuie sa trec toate serviciile in parte…multumesc anticipat!

  • BYTZA

   Salut Aurel,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Descarca modelul de cerere pus la dispozitie si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii.
   [email protected]

 • Ionut

  In data de 30.09.2014 am cumparat de la digi un telefon lenovo in valoare de 1400 lei.Pe data de 10.03.2016 telefonul s-a stricat, am mers cu el la Depanero, acestia mi-au dat o
  negatie de service, adica telefonul nu mai poate fi reparat, rugand furnizorul, adica rds, sa-mi inlocuiasca telefonul sau sa-mi restituie banii.
  Pe data de 17,03,2016 am fost la rds cu negatia respectiva , facand ,,n ,, cereri si copii si iar cereri pt a-mi restitui banii.
  Cei de la punctul de lucru unde am depus cererile au zis ca dureaza cateva zile.
  Azi suntem in 20,04,2016 si nu am primit niciun ban.
  I-am sunat de foarte multe ori si nu am rezolvat nimic,spunand acelasi lucru ca urmeaza sa fiu contactat de un reprezentant rds in CEL MAI SCURT TIMP.
  Mi-au cerut chiar si bonurile care adeveresc ca am platit telefonul( din 30,09,2014)
  Feriti-va de ei ca nu stiu decat sa-si bata joc de clientii lor, mentionez ca sunt abonat la ei de peste 10 ani, televiziune, internet, 2 abonamente mobile,telefonie fixa si antena satelit.

  • BYTZA

   Ar fi fost ideal sa depui si o reclamatie la ANPC ca sa-i mai impulsionezi putin.
   Intr-adevar nesimtirea acestui operator atinge cote alarmante.

 • Tugui Marian

  Oricum, daca primesc somatia, sigur o sa trec pe la OPC….. sa le cer si lor parerea.

  • BYTZA

   Bineinteles ca asta este atitudinea corecta pe care sper sa o adopte cat mai multi abonati!

 • Andrei

  Eu mai am abonament la orange pana in septembrie(atunci se fac doi ani).Pot sa imi reziliez contractul cu ei chiar daca mi-am luat telefon la oferta?…am fost la ei si mi-au zis ca trebuie sa respect perioada contractuala.

  • BYTZA

   Poti rezilia oricand contractul fara probleme dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 • Tugui Marian

  Eu am facut o portare de la Digi la Vodafone, in timpul perioadei contractuale… mai aveam sase luni de contract cu Digi. Am fost contactat de cei de la Digi si m-au intrebat de ce am facut portarea. Le-am spus ca datorita calitatii jalnice a semnalului de telefonie mobila si internet mobil. Intram in Kaufland Tulcea si nu puteam sa apelez pe nimeni. Semnalul era foarte slab si nici nu disparea de tot pentru a intra roaming-ul national (au contract cu Vodafone). Atunci mi s-a adus la cunostinta ca voi fi nevoit sa platesc o taxa in valoare de cca. 500 lei. Foarte revoltat, m-am deplasat la un centru Digi pentru explicatii si mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa de conectare de 300 lei (ma intreb ce activitati extenuante au efectuat ca sa ma conecteze la reteaua lor de telefonie de valoreaza atat de mult) plus o diferenta de vreo 180 lei diferenta pentru nu stiu ce reducere la abonament de la inceputul contractului pana in prezent. Le-am spus ca, conform legii, singura mea obligatie este sa platesc abonamentul pentru lunile ramase pana la terminarea contractului. Nu au fost de acord cu mine si a ramas sa imi trimita factura cu acea suma de despagubiri de vreo 480 lei. Adevarul e ca am primit factura de la ei pentru un alt numar cu care am ramas la ei, dar acea taxa vad ca nu au cerut-o. Sa inteleg ca m-au iertat si am scapat de ea sau o sa imi vina pe o alta factura?

  • BYTZA

   Este posibil sa fi un abonat mai norocos si la cat de haotici sunt cei de la RDS probabil ca au omis sa iti factureze suma respectiva.
   Dar nu ar fi exclus ca pe viitor sa te trezesti cu o somatie de plata.

  • Razvan

   N-ar fi rau sa le soliciti sa iti dea in scris un raspuns din care sa reiasa ca pentru numarul x nu mai ai nici un fel de debite restante.

 • Aura

  va rog sa fiti atent pe mail .desi m-am portat in alta retea dupa o luna de digi in luna Ianuarie , si am primit mesaj ca pot renunta la contract fara despagubiri deoarece nu mai au contract cu reteaua WIND din Iitalia in luna Aprilie am primit factura de penalitate pentru renuntare unulaterala la contract in val de 335 lei.Dupa mai multe telefoane si adresa la opc , am reusit sa mi se emita factura pe minus pentru suma respectiva .Acum astept factura acsa sau tb sa merg la un centru rds
  Mesajul digi suna asa :”Din 05.02.2016 minutele incluse sau nelimitate pentru apelarea principalelor destinatii fixe si mobile din Italia sunt disponibile numai pentru retelele Telecom Italia, Fastweb, TeleTu in cazul destinatiilor fixe, respectiv retelele Telecom Italia, Digi Mobil Italia, Vodafone Italia in cazul destinatiilor mobile. In cazul in care oferta noastra nu va satisface nevoia specifica de comunicare pentru Italia, aveti posibilitatea sa renuntati la serviciul Digi Mobil in 30 de zile, fara despagubiri. Echipa Digi”

 • Misha

  Dragut….foarte dragut. No bine…pai sfat: am prepay de vreo 12 ani, same one, terminal performat pt net si toate cele; din care gasesti pe toate strazile..ieftin dom`le. Am la Orange un fel de abonament prepay, si o singura obligatie contractuala sa platesc ce am convenit 2Gb net , min/sms nelim, si internationale vreo cateva sute si ma costa vreo 40 de lei/luna… M-au sunat cei de la Orange de vreo enspe ori sa imi ofere terminale diferite(care mai aveau un pic si incepeau sa imi si gateasca) si internet si minute si mama lor doar sa semnez un abonament ca tot omu` si io ambitios ….nimic…Am si consum extra(in roaming). Sensul a ceea ce am scris mai sus este: nu va lasa-ti incantati de un terminal, oricum la anu` e invechit si apare ala care face si clatite. Am lucrat 2 ani in telecom si stiu ce sta la baza unui abonament. Ii inteleg, ei trebuie sa faca profit pentru fiecare produs(abonament), sunt statistici si trageturi care trebuiesc atinse.
  Laudabila si de folos initiativa lui Bytza de a share-ui metodele de a scapa de abuzurile lor. Dar nu inteleg optiunea de a te porta la un alt operator in conditii mai mult sau mai putin asemanatoare.
  therefore….prepay…

  • BYTZA

   Este optiunea fiecarui abonat sa faca ce isi doreste cu numarul pe care il detine, dupa ce isi reziliaza contractul.

 • Andreea

  Eu am un abonamet de internet la RDS pentru persoane juridice pentru un PFA din ianuarie 2016 nu mai desfasuram activitate pe acest PFA, as vrea sa stiu daca procedura de mai sus de reziliere este valabila si in cazul contractelor cu persoane juridice (PFA in acest caz). Va multumesc.

  • BYTZA

   Procedura este valabila si in cazul dvs dar daca veti intampina ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvati speta in instanta.
   Cu placere!

 • Adrian

  Am depus plangere la ANPC si mi-au spus ca trebuie sa platesc taxa de reziliere. Asa ca acum am facut contestatie la aceasta decizie. NU va bazati pe ANPC prea mult.

  • BYTZA

   Tin sa precizez faptul ca majotitatea abonatilor care au depus reclamatii la ANPC au primit castig de cauza.
   Acum depinde atat de modul in care formulezi reclamatia cat si de documentele documentele justificative care sustin afirmatiile facute.

 • alex

  doresc sa fac si eu o reziliere la Vodafone. mentionez ca abonamentul este in curs si ca mai am aproximativ pana in 2017 iunie. se poate rezilia contractul fara sa platesc alte taxe decat pe acea luna in curs sau urmatoarea? vreau sa scap de ei pentru ca nu sunt multumit de oferte le lor si de serviciile pe care le ofera. imi puteti lasa un mail sa discut cu dumneavoastra mai pe larg si sa ma indrumati in acest sens. va sunt recunoscator anticipat daca ma ajutati sa rezolv acesata problema. multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Ma poti contacta pe urmatoarea adresa de mail [email protected].
   Succes!

 • gheoghe b

  B gheorge
  Salut
  Am intampinat si eu o problema cu cei de rcs rds.
  In luna decembrie s a prezentat la usa o duduie care cu vrajeala necesara a reusit sa beneficieze de naivitarea sotiei. am un abonament de telef pe numele meu si i a spus ca daca doreste sa ii dea alt telefon gratis. A pus botul si a semnat un act aditional pe numele meu cu promisiune ca ii va aduce telef zilele viitoare . Nu a mai venit . Cand am constat pe factura ca defapt semnase un alt abonament pe 2 ani. Am facut sesizare telefonica la ei la care am primit raspuns dupa zeci de telefoane dupa aprox 70 zile . Cu versiunea v am sunat acum 20 zile dar nu a ti raspyns.
  In tot acest timp am platit restul serviciiilor de pe factura-tv plus ab telefonic vechi.
  Cu toate acestea mi a fost bloc tot serviciul telefonic
  Raspunsul lor a fost ca din pc lor de vedere e legal si eu contest acel act aditional eu sa le demostrez ca nu este semnatura mea ca ei nu au acel serviciu de comparare a semnaturilor
  Azi am primit somatia de plata a sumelor datorate in 10 zile altfel voi fi dat in judecata pentru recuperarea sumei
  Nu am activat abonamentyl nu am ridicat telefonul trecut in actul aditiobal
  Am facut sesizare la anpc dar inca astept raspuns lor
  Ce ar trebui sa fac
  Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Asteapta raspunsul celor de la ANPC iar dupa receptionarea acestuia va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • veazye

  e chiar simpla treaba. legea prevede semnatura olograf pentru a incheia un acord. in ceea ce priveste incheierea contractului pentru un serviciu, tu ai semnat pentru el si pentru faptul ca ei pot sa faca modificari. pentru rezilierea acestuia s-au stabilit taxe (litigiu pentru ca ti s-a acordat atentie). in principiu nu e nimic gratis, nici consultanta etc. daca crezi ca vre-o parte din contract nu s-a respectat si ti-a provocat un litigiu, atungi te poti adresa tribunalului arbitrar. incheierea contractului se face cu responsabilitate. contract de munca, contract de ce vrei tu….

  • BYTZA

   Atunci cum iti explici faptul ca la restul operatorilor poti rezilia fara probleme contractul online, din confortul propriei locuinte?
   Sa intelgem ca toti incalca legea si numai RDS o respecta?
   Fiind un contract incheiat pe persoana fizica, reclamatia la ANPC reprezinta cea mai simpla varianta de solutionare a spetei.
   Ca sa nu mai vorbim de abuzul creat atunci cand schimbi de capul tau regulile in timpul jocului!

 • Meda

  Uie ce a patit o femeie de 96 ani
  Reclamație
  Către dl. director al RCS
  Subsemnata, Banciu Maria, domiciliata în……………., datorită faptului ca nu am primit răspuns nici la prima reclamație din data de 23.10.2015, nici la cea de-a doua cu nr. 2434253025 din data 14.12.2015, cu privire la recuperarea sumei reprezentând taxele de abonament pentru serviciul tv instalat abuziv în luna august (pe care le-am plătit pentru a nu se suspenda și serviciul de internet), odată cu serviciul de internet comandat, solicit în mod insistent un răspuns scris privind modul de soluționare al acesteia, pentru a știi cum să acționez în continuare.
  Doresc sa va aduc la cunoștință, faptul ca la sfârșitul perioadei de 30 de zile(de la prima sesizare), timp în care am așteptat un răspuns, si cca 2 saptamani de la a doua sesizare.
  Pentru a mă lămuri ce se întâmplă, am fost la 3 sedii RCS din Constanta cel de la Far, cel după str. Stefan cel Mare, si cel de la Boema. Am înțeles că s-a desființat serviciul tv, pe care nu l-am solicitat, pentru ca aveam deja acest serviciu. Am înțeles ca greșeala s-a produs datorita faptului ca CNP-ul meu era înregistrat eronat în baza dvs de date. Nu am înțeles cum a fost posibil sa fiu taxata pentru acest serviciu, cu atât mai mult cu cât, tehnicianul RDS, care a adus echipamentul de internet nu a realizat nicio lucrare pentru instalarea serviciului de televiziune. Daca ar fi intenționat aceasta si-ar fi dat seama ca nu era necesar. Am oferit o copie după procesul verbal care atesta ca la aceasta adresa s-a instalat doar serviciul de internet.
  Cu toate acestea, în 07.01.2016 am primit un mesaj de atenționare pentru suspendarea serviciului care era desființat (pentru ca în luna decembrie mi s-a spus sa nu mai plătesc abonamentul tv)?!!!
  Locuiesc singură, nu am în toata casa decât un singur televizor si nu am avut vreo dată mai mult de un televizor. Acest internet îmi folosește pentru a fi monitorizată atunci când starea mea clinică se înrăutățește. Sunt văduva de veteran de război si vreau sa fiu respectata atât pentru faptul ca sunt cetățean român cu drepturi, cât și pentru vârsta mea. Sunt profund dezamăgită de felul în care am fost tratată si mă întreb ce câștigă RCS, dacă încasează banii pentru un serviciu de care nu am beneficiat nicio clipă, de la o pensionară care primește 500 lei lunar. Menționez ca am plătit întotdeauna serviciile pe care le-am solicitat.
  Va mulțumesc pentru înțelegere și sper că mă veți ajuta cum se cuvine.
  Banciu Maria,
  14.01.2016
  Va inchipuiti ca nici acum nu am primit un raspuns, nu-i asa?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Intr-adevar nesimtirea acestui operator atinge cote alarmante si apeleaza la cele mai ieftine tertipuri pentru a-si rotunji profitul care este si asa destul de consistent.
   Puteati sa reolvati intr-un mod elegant speta daca ati fi depus o reclamatie la ANPC.
   Nici acum nu este timpul pierdut si va recomand sa depunteti cat mai curand reclamatia in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Toate demersurile le puteti efectua online din confortul propriei locuinte accesand acest link.
   Ulterior veti fi uimita de operativitaea operatorului cu pricina dar oricum cei de la ANPC o sa va ofere un raspuns la reclamatia depusa in maxim 30 de zile.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Multa sanatate va doresc!

  • deeaaaaa

   Femeie senila, la Rds se poate instala doar un 1 CATV per locatie, se vedea in casuta de pe casa scarii, in momentul cand se introduc actele la procesat se verifica cnp, locatia.
   iar daca a fost procesat de 2 ori se rezolva f repede.

   • Laura

    Nu stiu citi ani ai tu dar, scuza-ma, nu cred ca o femeie de 96 de ani chiar pricepe ce inseamna un CATV. Si nici cu locatia cnp nu cred ca poate sa inceapa ceva.
    Singura ei dorinta este sa se uite la televizor, fara sa fie sicanata de RCS/RDS
    Tu ai vazut vreodata un telefon cu disc pe care trebuie sa-l invirti ca sa formezi numarul? Mai gindeste-te ce inseamna sa fi senil!
    Sti sa socotesi cind s-a nascut doamna Banciu? Nu cred ca prin anii 1920 se jucau cu telefonul si internetul! Erau mai degraba preocupati cu cele doua razboaie mondiale si cu procurarea unei bucati de piine.

 • Dorin

  Buna ziua, as dori sa intreb daca se plateste vreo taxa de reziliere daca am un abonament de telefonie cu toate taxele la zi si nu am nici o obligatie la ei ? Stima

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Daca doriti sa reziliati contractul va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in carea ati beneficiat de abonament iar detaliile complete sunt disponibile aici.
   Succes!

  • Dorin

   Multumesc pentru raspunsul promt.

   • BYTZA

    Cu mare placere!

 • maria

  Sincer…nimic nou sub soare.La fel am patit si eu cu Vodafone poate chiar mai rau. Si mentionez am fost abonata Vodafone cel putin 15 ani.Toti sunt o apa si un pamant ,de parca ei ne-ar platii pe noi nu noi pe ei.Legile din Romania sunt de vina.Ar trebuii sa fie mult mai clare,riguroase si simplu de aplicat .Si nu numai in acest domeniu a telecomunicatiilor.

  • BYTZA

   Intr-adevar atitudinea este acceeasi indiferent de domeniu dar din pacate majoritatea romanilor nu riposteaza atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri.

 • Alex G

  Eu am facut un abonament pe numele meu pentru cineva, i-au dat si telefon si acum nu mai vrea sa plateasca. Ideea e ca cei de la Rds mi-au zis ca nu pot rezilia contractul si o sa trebuiasca sa platec in gol. Singura solutie ce au gasit-o pentru mine a fost sa trec abonamentul pe numele altcuiva. Pot face ceva in privinta asta? Pot rezilia contractul prin pasii descrisi de tine? E vreo sansa sa mai merg acolo sa nu mai am nici o treaba cu ei dupa? Astept un raspuns. Multumesc.

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

   • Alex g

    Multumesc mult de raspuns. Asa o sa fac. Sau cel putin o sa incerc

    • BYTZA

     Cu mare placere!
     Stai linistit ca se va rezolva favorabil speta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Cristina

  Bună…am depus și eu cerere de reziliere a contractului cu rds privind telefonia mobila la data de 15.12.2015 și iată ca suntem în luna aprilie și tot nimic …menționez faptul ca am depus și la ANPC o plângere împotriva lor și nici din partea acestora nu am primit răspuns…cred ca ANPC-UL e de fapt pro firme nu pro consumatori din moment ce nu fac dreptate clienților…chiar nu știu ce pot sa fac …dacă se poate sa îmi dați un sfat as rămâne recunoscătoare…mulțumesc anticipat

  • BYTZA

   Buna,
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la data depunerii acestora.
   Cum padure fara uscaturi nu exista asa este si la ANPC, dar am remarcat faptul ca in majoritatea cazurilor abonatii au primit castig de cauza.
   Nu contest ca au mai fost si cazuri izolate in care au comis-o aiurea din pricina unui inspector lipsit de coloana vertebrala.
   Acum depinde si de modul in care ai formulat reclamatia si prin ce modalitate ai trimis-o catre acestia.
   Iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol si te asigur ca vei reusi sa reziliezi cu brio contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Mitrofan Dorel

  Dorel
  Eu personal m-am luptat sa imi recuperez banii incasati ptr un telefon gratuit, telefon pe care l-am refuzat cand am vazut ca doreau sa imi schimbe abonamentul cu 3 euro in plus si cand contrat crezului (lipsa contractului nou semnat) ca totul a fost o incercare nereusita. dar timp de 12 luni m-am luptat sa anuleze un contract nefinalizat. Am prezentat situatia la ANPC si asa am fost exonerat de abonamentul fictiv. Abonamentul poate fi modificat (in sensul maririi) chiar si telefonic, nemaifiind necesare documente scrise.

  • BYTZA

   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri ieftine pentru a-si rotunji profitul.
   Tin sa va felicit pentru atitudinea adoptata si sper ca majoritatea abonatilor sa riposteze in acelasi mod atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri.

 • Maca

  Si la contractul de tv este dubios serviciul la toti operatorii.faci contract ( nu doar pt pachetul de baza) dar nu functioneaza numai la un televizor din casa , restul pauza.trebuie sa “inchiriezi” echipament pt celelalte .nu mi se pare corect.

  • BYTZA

   Este un simplu tertip prin intermediul caruia operatorul isi rotunjeste profitul.
   Pe sistemul daca iti prermiti 5 televizoare inseamna ai suficienti bani sa cotizezi si la RDS pentru acelasi numar de decodoare :))

  • Marian

   Daca ai televizoare cu tuner digital iti trebuie doar un splitter de cablu tv si ai toate canalele digitale pe televizor, probleme sunt doar la canalele din pachete extra pentru care trebuie decodorul lor cu cartela speciala, eu folosesc un abonament Digi Tv pe 3 televizoare cu tuner digital si am toate cele 100 si ceva de posturi fara sa platesc pentru nici un decodor.

 • Ambra

  Pana la urma ce operator ai ales ?…eu sunt la Orange de 10 ani si isi bat joc in continuare..train-uiti sa faca asta. Chiar vroiam sa trec la Digi..

  • BYTZA

   M-am portat la Orange si iti recomand sa verifici in prima faza daca Digi are acoperire decenta in zona ta.
   Succes!

 • roxana pogany

  nu stiu cum de ai intampinat astfel de probleme… daca erai in perioada contractuala la orice companie de telefonie mobila trebuie sa platesti contravaloarea abonamentului pana la sfarsitul contractului daca nu esti in perioada contractuala tre sa fii cu facturile la zi si in general la digi convorbirile vin cu 2 luni in urma deci mai e o mica fractie care iti vine pe urmatoarea factura daca ai evident convorbiri suplimentare in rest nu te costa nimic suplimentar….
  si eu am fost clienta lor si nu am avut astfel de probleme, am inchis cand am dorit dar logic ca nu mai era in perioada contractuala ..
  poate nu sunt cei mai buni de pe piata dar sa stii ca eu am aflat ca nu se poate pastra numarul de tel pe o cartela pre pay inca de la telefon iar cei din call center au stiut aceasta informatie iar call center ul este in Bucuresti…
  imi pare rau ca ai avut o astfel de experienta insa totusi nu e chiar asa …
  internetul merge destul de incet intr-adevar si se mai pierde semnalul pe alacuri dar nu mai prost ca la telekom de ex. recomand orange 🙂

  • BYTZA

   Esti intr-o grava eroare deoarece poti rezilia fara probleme contractele cu operatorii de telefonie mobila si esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Pentru a afla detaliile complete iti recomand sa accesezi acest link.
   Nu contest faptul ca Digi Mobil are in portofoliu si clienti multumiti dar pe mine m-a deranjat faptul ca au schimbat regulile in timpul “jocului”.
   Conexiunea 4G de la DiGI este o gluma proasta avand o arie de acoperire extrem de modesta.

   • Andrei

    Ideea e in felul următor , romanul merge acolo unde e ieftin, nu se gândește ca dupa ce semnează acel contract “ieftin” ce se întâmpla , cu cine vorbește in cazul unor probleme, la cine apelează , etc . Cat despre sesizarea pe care ai facut o tu si ai vrut un nr de înregistrare aveai tot dreptul sa il obții, dar cu ștampila firmei Rds rcs pe “foia” ta tipul de acolo nu a știut ca ștampila se pune doar pe un document oficial emis de către companie si nu pe orice foie 🙂
    Cat despre reziliere daca nu ai achiziționat telefon mai e cum mai e , dar daca ai luat telefon Si aiprimit subvenție la el cu marile companii gen orange Vodafone nu prea te joci, daca nu ai un motiv ffff bine întemeiat nu închizi abonamentul fata penalizări;)

    • BYTZA

     Intr-adevar din pacate majoritatea clientilor nu iau in calcul aceste aspecte extrem de importante.
     In privinta stampilei nu ai dreptate deoarece poate fi pusa pe orice document care atesta ceva, gen garantie, receptionare marfa, cerere reziliere etc.
     Poti rezilia far probleme contractul si atunci cand ai achizitionat un terminal dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru acesta.

    • Cata

     doar o paranteza,
     in orice institurie cand te duci cu cererile facute acasa, in doua exemplare, sunt obligati sa-ti primeasca cererea, reclamatia sau ce este, sa o dateze de primire, sa ii deie numar si evident sa o stampileze.
     altfel te poti indrepta catre OPC cu o cerere care s-ar putea sa nu fie credibila, iar angajatul care iti preia cererea poate rupe linistit cererea ta.
     Eu am insistat sa am si numele celui care a preluat cererea si semnatura lui.

     • BYTZA

      Eu nu cred ca personalul prezent in punctele de prezenta RDS are vre-o vina din moment ce nu sunt scolarizati in acest sens.
      Iti dai seama ca in momentul in care se confrunta cu o speta mai delicata, nu au nici cea mai vaga idee cum sa o gestioneze si cel mai simplu le este sa-l ia pe NU in brate.

  • Alin

   Se poate pastra numarul pe cartela pre pay, ca nu vor ei este alta problema.

   • BYTZA

    Tocmai asta nu inteleg nici eu de ce nu doresc sa-si pastreze abonatii in ograda, mai ales ca o mare parte dt cei care reziliaza contractele doreste sa opteze pentru aceasta varianta.
    Dar cum am mentionat si anterior din pacate RDS nu pune accent pe calitatea serviciilor pe care le ofera!

 • Marius

  Companiile mari intotdeauna vor exercita abuzuri fata de clientii lor tocmai pentru faptul ca sunt mari au multi abonati si exercita monopol asupra pietei respective in cazul de fata RDS-RCS. Am avut si eu o gramada de neplaceri cu ei dar din fericire le-am rezolvat. Evitati companiile mari alegeti companile mici care sunt mult mai apropiate si mai atente la nevoile clientilor lor.

  • Laura

   Sint de partea ta dar, daca ne-am lua timp sa citim contractul am sesiza ca legile romane permit, din pacate tot felul de “abateri de la reguli”. Si asta nu are nimic de-a face cu marimea companiei. Legile trebuie sa fie aplicabile pentru toata lumea. Cel mai bine ar fi sa citim tot ce este scris in contract, inainte sa semnam.
   In contractele RCS-RDS nu sint stipulate nici macar conditiile de reziliere ale contractului!

 • Dan

  Nu neg faptul ca sunt escroci cei de la rcs rfs, dar consider ca e normal sa reziliezi contractul la punctele comerciale si nu online, chiar daca suntem in era tehnologiei. Cand ai semnat contractul nu ai facut-o online. Ca erau multi oameni la coada….. iar nu e vina lor. Duduia de la telefon nu este angajata companiei ci a unui call centef cu care au contract, iar daca nu a stiut sa-ti raspunda s-a intamplat ptr ca nu sunt instruiti sa rezolve astfel de situatii, ci numai probleme tehnice si sesizari ptr deranjamente. In rest, ai perfecta dreptate.

  • BYTZA

   Nu-i normal absolut deloc, mai ales ca majoritatea operatorilor folosesc un tertip ieftin prin intermediul caruia prelungesc perioada contractuala cu un simplu apel telefonic.
   Asadar ar fi de bun simt ca si abonatii sa-si poata rezilia contractele din confortul propriei locuinte.
   Iar legat de “duduia cu pricina” nu ma intereseaza in cadrul carei companii activeaza dar cert este ca trebuia sa fie capabila sa-mi ofere raspunsuri pertinente la intrebarile mele, de simplu abonat.
   Dar oricum RDS&RCS sufera destul de tare la acest capitol si inclusiv personalul prezent in punctele de prezenta este extrem de slab pregatit.
   Din pacate constat cu dezamagire faptul ca RDS & RCS nu pune mare accent pe calitatea serviciilor oferite si nu da doi bani pe gradul de satisfactie al clientului.
   Sa speram ca pe viitor isi va revizui aceasta atitudine desi sansele sunt minime atata timp cat acestia se focuseaza doar pe realizarea unui profit cat mai consistent.

   • Marian

    Avand in vedere ca RCS RDS are cele mai bune preturi de pe piata la telefonia mobila si cred ca cel mai stabil si rapid serviciu de internet fix, nu vad de ce consideri ca ii intereseaza doar profitul, ce zici de telekom care nu a mai investit in unele zone nici un leu in infrastructura si cer pentru un abonament de internet de 10 Mbps cat cere Digi pentru 1000 Mbps , iar legat de telefonia mobila, atat timp cat nu vorbesti 1/2 de zi la telefon Digi mi se pare ok(pentru restul sunt abonamente Business), eu am un abonament Optim de 3 euro si sunt mai mult decat multumit, inainte la alti operatori plateam mai mult decat dublu pentru aceleasi minute folosite si pentru acelasi volum de date.

    • BYTZA

     Asa cum am mentionat si anterior cei de la RDS urmaresc doar realizarea unui profit cat mai consistent atata timp cat nu sunt in stare sa isi scoleasca personalul si prefera sa tina abonatii la cozi imense in punctele de prezenta.
     Ar fi ideal ca din profitul realizat sa investeasca o parte in scolarizarea personalului iar abia atunci calitatea serviciilor va creste semnificativ.
     Pe partea de internet prin fibra optica nu contest faptul ca sunt cei mai buni de pe piata dar nu acesta este subiectul acestui articol.
     Din pacate acoperirea nationala pe partea de retea nobila este modesta iar internetul la viteze 4G este o gluma proasta.
     Degeaba oferi internet nelimitat la viteze 4G daca poti beneficia de el decat in centrul marilor orase.

     • Lordus

      Din cauza asta m am si mutat de la rcs Rds,pt nesimțirea și indolenta angajaților.Am preferat să mă duc la upc chiar dacă e putin mai scump,dar să fiu văzut ca un client nu ca un fraier pt care chipurile ei sunt șefi și eu Trb să dansez cum canta ei.După 4 ani de contract cu upc am ajuns să plătesc mai puțin ca la Rds și am avut decât o problema la ei care a fost rezolvată în 4 zile și care a necesitat ca angajați lor să caute în fiecare aparat de pe stâlp problema.nu cred că Rds ar fi făcut asta

  • ciprian

   am facut abonament la digimobil online, simul si tel mi-au venit prin curier dar nu am primit garantia la tel . de doua luni nu reusesc sa o obtin de la digi. pe sit-ul microsofr scrie ca acest tel nu este comercializat in romania

   • BYTZA

    Daca operatorul refuza sa coopereze iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC si vei ramane uimit de operativitatea de care va da dovada Digi in rezolvarea spetei cu pricina.
    Succes!

  • victor

   Draga Dan daca un operator nu poate sa-mi dea niste detalii despre serviciile pentru care este platit sa dea detalii pentru ce mai este operator?
   Eu sun la relatii cu clientii la operatorul X sa ma informeze despre serviciile lor si acesta nu poate sa spuna decat aceeasi fraza ,, NU STIU INTERESATI-VA LA UN SEDIU,, nu-i mai vad rostul operatorului. Asta este strict parerea mea si nu cred ca este eronata.

 • Alpha Buzz

  Procedura e si mai simpla! Te duci la operatorul la care vrei sa te portezi cu ulitma factura (dovada platii la zi). Te inregistrezi acolo pentru portare. Odata initata portarea cei de la operatorul de la care te portezi te vor contacta pentru lamurirea situatiei contractului (sa iti ceara taxe de reziliere)… In acel moment transmiti cate ANPC/OPC reclamatia. Astepti solutionarea reclamatiei.

  THE END.

  • BYTZA

   Ai omis sa precizezi faptul ca in acest caz te vei trezi cu taxa de reziliere facturata + contravaloarea lunilor ramase din abonament.
   Din acest motiv recomand ca in prima faza sa se rezilieze contractul cu operatorul actual iar ulterior sa se realizeze portarea.

 • Alexandru Sebastian

  Eu am reziliat de vreo 4 ani contractul cu RDS-RCS și cu Vodafone le-am spus clar ce mă nemulțumește dar văd că nu și-au schimbat atitudinea și nici nu învață nimic din ce pățesc. Am momentan probleme cu UPC alt furnizor de servicii internet care își permite să ceară bani pe servicii pe care le va face altfel taie serviciul internet pe luna în curs neîncheiată încă dar când achiți nu și se scad taxele pe zilele amputate ci ești obligat să achiți serviciul întreg ca și cum totul ar fi fost fără probleme. Le-am spus-o și pe facebook că n-ai cui reclama, orice telefon fiind dirijat de roboți, firma protejându-și oamenii de clienți și problemele lor. Cum pot rezilia contractul cu UPC ? și ce firme ce furnizează servicii internet mai exista în România

  • BYTZA

   Procedura de reziliere este similara si la UPC iar cererea de reziliere trebuie depusa tot fizic intr-un punct de prezenta.
   Pe piata exista o gama variata de furnizori de internet gen: Vodafone, Orange, Telekom si inevitabilul RDS.
   Succes!

   • Alina

    Sunt firmele de cartier, care ofera servicii se calitate. Sunt abonat Tennet de multi ani si mu am avut nici macar o data probleme cu internetul. Ii recomand. Nu sunt nari, ca firmele mentionate de dvs, dar ofera maxima seriozitate di servicii de calitate.

    • BYTZA

     Nu contest faptul ca exista firme micute care ofera servicii de calitate dar din pacate marea majoritatea a clientilor nu au acces la serviciile acestora.

   • Nicu

    Eu am trimis cererea de reziliere si BI scanate, online la upc si au luat-o in considerare dar m-au sunat de 4-5 ori sa nu renunt, de ce renunt si alte chestii, dar am fost ferm pe pozitie si nu am platit nimic!

  • onut

   Asa am patit cu UPC,am solicitat rezilierea,au continuat sa emita facturi la internet si tv desi le.am spus ca plec cu totul de la ei,m.au dat pe mana recuperatorilor,intre timp m.am adresat la protectia consumatorului,ca pana la urma am achitat o suma la UPC,dar nu cat imi cereau recuperatorii de 4 ori ma.i mult.Daca nu esti batos,te incaleca recuperatorii si dai banii.Bafta

 • Daniel

  Stimate Client, iti multumim pentru alegerea serviciului Digi Mobil Optim Nelimitat. Acest serviciu este destinat satisfacerii nevoilor obisnuite de comunicare. Astfel, inregistrarea pe o cartela SIM a unui consum mai mare de 3000 de minute catre retelele mobile internationale va atrage pentru cartela SIM respectiva suspendarea serviciului, pana la finalul lunii in care s-a inregistrat acest consum. In cazul neacceptarii, puteti renunta la serviciul de telefonie mobila in 30 de zile de la aceasta notificare, fara plata de despagubiri. Va multumim!

  • BYTZA

   Ar fi interesant de aflat ce inteleg ei prin ” satisfacerea nevoilor obisnuite de comunicare” tinand cont de faptul ca fiecare difera de la un abonat la altul.

 • Felicia

  Super! Mulțumim pentru informații! Chiar mă gandeam să reziliez contractul!

  • BYTZA

   Cu mare placere!
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Mihai

  Pai consider ca este cea mai usoara reziliere. Incearca sa faci acelasi lucru la vodafone si orange….trebuie sa suni la jumarul lor special, nu poti sa te certi in magazin..acolo iti vorbesc niste oameni dintr-un call center special antrenati sa te faca sa cedezi. Te lucreaza la nervi.
  La RDS e destul de ok, dar cel mai usor in orice retea este portatul…nu te certi cu nimeni…iar pt reziliere sau alte probleme eu am apelat la protectia consumatorului…trebuie sa detaliezi perfect la ce ai fost supus…eu 3 luni m-am certat cu o duduie incompetenta, sefa de magazin vodafone, care facea glume pe banii mei…dupa ce si-a luat amenda de la OPC la primma vizita pe loc la vreo luna de asteptare s-au rezolvat si problemele cu telefonul si zambetul de toanta nu-l mai avea pe buze…in total am pierdut 3 luni de nervi…dar asa inveti…totul sta in cat de bine iti detaliezi cazul institutiilor avizate.

  • BYTZA

   Procedura de reziliere este la fel de simpla ca si in cazul celorlalti operatori iar singura diferenta majora este ca abonatul Digi Mobil trebuie sa depuna cererea de reziliere fizic, intr-un punct de prezenta.
   Puteai sa reziliezi contractul cu Vodafone rapid si fara probleme daca urmai procedura prezentata in acest articol.

   • Mihai

    Toate companiile de telefonie mobila si cablu au aceleasi practici, unele au fost vontestate mai devreme si au inceput sa le inlociasca cu alte practici noi :)…sa vada daca esti vigilent. Ca intrebare…pot sa reziliez contract tv pe 1 an la RDS fara sa platesc diferenta pana la sf anului? Ei zic ca ma obliga sa platesc diferenta plus taxa de deconectare…

    • BYTZA

     Da, poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Asteptam detalii.
     Succes!

  • bianca

   Da, ma bucur caăai punctat asta, Mihai. Eu sunt abonat digi de câțiva ani dar sunt destul de mulțumită de serviciile lor comparabitiv cu Orange, de ex. Azi am încercat să contactez telecomanda cu privire la o problema a parinților meimei si mi-a luat cel puțin jumate de oră saă tasteztastez toate cifrele ce trebuia să mă ducă la ei. Bineînțeles că nu s-a rezolvat pe loc. No comment

  • Daniel

   A trebuit cumva să achiți și lunile rămase din abonament? Mulțumesc!