Reziliere contract RDS & RCS – Digi Mobil "nema semnal / dobânda" ! 💥 ITHOT.RO

Reziliere contract RDS & RCS – Digi Mobil “nema semnal / dobânda” !

Acest articol este dedicat abonatilor nemultumiti de celebrul operator Digi Mobil aka RDS & RCS iar in randurile de mai jos o sa va prezentam procedura prin intermediul careia va puteti rezilia contractele indiferent de serviciul pe care il detineti(abonament de mobil, internet fix, televiziune prin cablu etc).

rcs-rds-4

Datorita faptului ca inestimabilul operator Digi Mobil a decis sa schimbe regulile in timpul jocului, am decis sa reziliez unicul contract pe care il detineam la RDS & RCS .

In prima faza am luat legatura telefonic cu operatorul si le-am solicitat sa imi prezinte procedura prin intermediul careia pot rezilia contractul.

“Duduia” care mi-a oferit informatiile parea destul de confuza si nu a fost in stare sa-mi explice procedura exacta, dar mi-a recomandat sa merg intr-un punct de prezenta RDS & RCS si acolo voi afla toate detaliile necesare.

Am intrebat-o daca imi pot pastra numarul pe cartela pre-pay, tinand cont de faptul ca este vorba de un numar portat din alta retea iar “duduia” mi-a raspuns cu nonsalanta ca: ” nu stie daca se poate face acest lucru”.

Insistent cum ma stiti deja am continuat discutia intreband-o daca se percep ceva taxe abuzive pentru rezilierea anticipata a contractului cu pricina.

In acelasi mod confuz duduia mi-a raspuns cu un cliseu, citez “da sunt cateva taxe care se percep dar nu stiu exact valoarea acestora si va trebui sa mergeti intr-un punct de prezenta pentru calculul exact”.

Bineinteles ca nu m-am putut abtine(fiind patit cu Telekom) si am intrebat daca exista vreo cerere de reziliere “tip” care trebuie completata iar “duduia” mi-a raspuns ca exista iar aceasta este disponibila tot in inevitabilele puncte de prezenta.

Asadar chiar daca ne aflam in “era tehnologiei” se pare ca la RDS & RCS nu se poate rezilia un contract online, ci abonatii trebuie sa se prezinte “cumintei”  in punctele de prezenta.

Probabil ca reprezinta modul in care RDS & RCS a decis sa isi pedepeseasca abonatii mai “rebeli” care decid sa le paraseasca ograda.

In ziua urmatoare m-am prezentat intr-un punct de prezenta RDS & RCS croit sa reziliez contractul, dar constat cu stupoare ca pentru a duce la bun sfarsit planul, trebuie sa stau cumintel la o coada formata din “doar” 14 persoane.

Digi-Mobil-Reziliere-contract

Inutil sa va mai spun ca aerul din locatia respectiva era aproape irespirabil, fiind o combinatie naucitoare de transpiratie si imbacseala, dar compensa “caldura sufleteasca” provenita atat din partea angajatilor cat si din partea abonatilor care asteptau nerabdatori sa le vina randul :)).

Dupa aproximativ 45 de minute de asteptare in care am admirat/butonat terminalele prezente in showroom, mi-a venit si mie randul sa discut cu un agent RDS & RCS .

I-am explicat rapid  speta iar ulterior i-am inmanat cererea de reziliere pe care o redactasem in prealabil, ca sa nu mai fiu nevoit sa pierd timpul inutil acolo(desi in timpul pierdut acolo puteam sa redactez cateva zeci de cereri).

Agentul a studiat cu atentie cererea de reziliere iar la final mi-a zis ca “este ok” dar trebuie sa completez/semnez si un formular tip pe care acestia il au si mi-l pune instant la dispozitie.

Dupa ce am parcurs documentul respectiv i-am zis ferm si clar faptul ca nu sunt de acord sa semnez acel formular, deoarece prin semnarea acestuia ma oblig sa achit o taxa de reziliere, care conform legii nr.193/2000 este abuziva.

Cateva minute am discutat in contradictoriu pe aceasta tema iar agentul decide sa ia legatura cu ai sai colegi de la Bucuresti, care se pare ca sunt mult mai “scoliti” pe astfel de spete.

Ulterior agentul imi comunica faptul ca pana la urma sunt de acord sa imi accepte cererea de reziliere pe care o formulasem, dar nu sunt de acord sa-mi ofere un numar de inregistrare si o stampila pe exemplarul care va ramane in posesia mea.

Printasem cererea de reziliere in doua exemplare deoarece doream sa am si eu dovada faptului ca am depus-o, in cazul in care intampin ostilitate din partea operatorului cu pricina.

Dupa alte cateva zeci de minute de discutii in contradictoriu am reusit sa obtin un numar de inregistrare si o stampila pe cererea de reziliere care a ramas in posesia mea.

In speranta ca ma va descuraja agentul imi comunica faptul ca pana la urma tot voi fi nevoit sa achit o taxa de reziliere de aproximativ 300 de lei, pentru ca asa au patit pana acum majoritatea abonatilor “rebeli”.

rcs-rds-4

Trebuie sa specific si faptul ca am depus cererea de reziliere pe data de 18 martie 2016 si am fost nevoit sa achit in avans contravaloarea ultimei luni in care voi beneficia de abonament.

Continui discutia cu agentul RDS si il intreb daca pot pastra numarul pe cartela pre-pay iar acesta imi spune destul de senin ca nu stie, dar ca va da un telefon sa afle daca exista aceasta posibilitate.

Dupa cateva minute de asteptare aveam sa aflu ca nu pot pastra numarul pe cartela pre-pay desi este vorba de un numar portat din alta retea.

Nu am mai insistat pe aceasta tema deoarece stiam ca pot evita intr-un mod elegant pierderea numarului prin portarea acestuia intr-o alta retea.

Asadar am decis sa inchei discutia aici si am plecat destul de multumit pentru ca am reusit pana la urma sa depun cererea de reziliere pe care o redactasem si sa obtin numarul de inregistrare.

Dupa alte cateva zile am decis sa-mi portez numarul intr-o alta retea iar in acest sens am facut demersurile necesare la noul operator.

Din dorinta de a nu ma trezi cu facturarea unor taxe abuzive am depus si o reclamatie la ANPC, in care am detaliat cat mai bine speta si am atasat urmatoarele documente(copie CI, copie contract si copie cerere de reziliere).

In data de 4 aprilie 2016 am fost contactat de catre un operator RDS & RCS care mi-a comunicat faptul ca au reziliat contractul si nu mai este cazul sa achit taxa de reziliere, asa cum fusesem instiintat initial.

Asadar cei care doresc sa rezilieze contactul cu RDS & RCS, indiferent de serviciul pe care il detin(telefonie mobila, interne, televiziune), vor trebui sa urmeze urmatoarea procedura:

 • in prima faza va trebui sa redacteze cererea de reziliere in care sa specifice foarte clar serviciul la care doreste sa renunte iar un model de cerere regasiti aici;
 • cererea de reziliere trebuie printata in doua exemplare iar ulterior trebuie depusa intr-un punct de prezenta RDS & RCS din zona in care locuiti;
 • nu uitati sa le solicitati reprezentantilor RDS&RCS ca sa va ofere un numar de inregistrare si sa va stampileze exemplarul care ramane in posesia voastra;
 • depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.Va recomand sa depuneti reclamatia online accesand acest link si nu uitati sa salvati numarul de inregistrare pe care il veti receptiona;
 • daca doriti sa pastrati numarul abonamentului cu “pricina” nu uitati sa realizati portarea acestuia intr-o alta retea.

In cazul abonatilor care si-au achizitionat terminale pe sistem de rate “nema dobânda” trebuie sa stie faptul ca vor trebui sa achite contravaloarea acestora, dat fiind faptul ca doresc sa rezilieze contractele anticipat.

Este bine de stiut si faptul ca in cazul rezilierii anticipate ale serviciilor de televizune si internet, trebuiesc returnate si toate echipamentele pe care abonatii “rebeli” le au in custodie gen: routere, switch-uri, card-uri CI+, decodoare etc.

Update 1 – In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.  

Update 2: RDS & RCS reziliaza in mod gratuit contractele abonatilor “rebeli” deoarece au schimbat regulile in timpul “jocului”, majorand planurile tarifare pentru toate serviciile pe care le ofera iar pentru detalii accesati acest link.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Va recomandam sa parcurgeti si articolele de mai jos in care sunt prezentate modalitatile prin intermediul carora puteti rezilia contractele cu Vodafone,  Telekom si Orange.

vodafone-taxe-rezilere-abuzive

Rezilere-Telekom

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

Reziliere-contract-UPC-4

Avem rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

Cele mai recente comentarii

 1. Cristina 31 octombrie 2019
  • BYTZA 31 octombrie 2019
 2. Ilona 26 septembrie 2019
  • BYTZA 27 septembrie 2019
   • Ilona 27 septembrie 2019
    • BYTZA 29 septembrie 2019
 3. Rodica 16 septembrie 2019
  • BYTZA 16 septembrie 2019
 4. Octavian 16 august 2019
  • BYTZA 20 august 2019
 5. anda 28 iunie 2019
  • BYTZA 1 iulie 2019
 6. Ilea Cristian 6 iunie 2019
 7. Gaby 1 iunie 2019
  • BYTZA 2 iunie 2019
 8. Petreanu Claudiu 21 martie 2019
  • BYTZA 21 martie 2019
 9. Doru 19 ianuarie 2017
  • BYTZA 19 ianuarie 2017
   • Spridon C-tin 20 ianuarie 2017
    • BYTZA 20 ianuarie 2017
 10. Mihaela 19 ianuarie 2017
  • BYTZA 20 ianuarie 2017
 11. Roxana Ivan 18 ianuarie 2017
  • BYTZA 18 ianuarie 2017
 12. Cristian Avasiloaie 28 septembrie 2016
  • BYTZA 28 septembrie 2016
 13. Cristina 26 septembrie 2016
  • BYTZA 26 septembrie 2016
 14. adrian 23 septembrie 2016
  • BYTZA 23 septembrie 2016
 15. Valentina 13 septembrie 2016
  • BYTZA 15 septembrie 2016
 16. Valentina Salajan 12 septembrie 2016
  • BYTZA 12 septembrie 2016
 17. Madalina 8 septembrie 2016
  • BYTZA 8 septembrie 2016
   • Madalina 8 septembrie 2016
    • BYTZA 8 septembrie 2016
 18. Samuil 6 septembrie 2016
  • BYTZA 6 septembrie 2016
 19. Irina C. 5 septembrie 2016
  • BYTZA 6 septembrie 2016
 20. ana 2 septembrie 2016
  • BYTZA 3 septembrie 2016
   • ana 3 septembrie 2016
    • BYTZA 4 septembrie 2016
 21. Alex 1 septembrie 2016
  • BYTZA 1 septembrie 2016
 22. Alex 31 august 2016
  • BYTZA 31 august 2016
 23. Alexandra 31 august 2016
  • BYTZA 31 august 2016
   • Alexandra 31 august 2016
    • BYTZA 31 august 2016
     • Alexandra 31 august 2016
     • BYTZA 31 august 2016
 24. Mihai Balaescu 30 august 2016
  • BYTZA 30 august 2016
 25. Marian 26 august 2016
  • BYTZA 26 august 2016
 26. Adrian 26 august 2016
  • BYTZA 26 august 2016
 27. Stefan Barta 26 august 2016
  • BYTZA 26 august 2016
 28. Andrew 24 august 2016
 29. Andrew 24 august 2016
  • BYTZA 24 august 2016
 30. Andrew 24 august 2016
  • BYTZA 24 august 2016
 31. Karry 20 august 2016
 32. Lucian 17 august 2016
  • BYTZA 18 august 2016
 33. cristi 17 august 2016
 34. Bogdan 17 august 2016
  • BYTZA 18 august 2016
 35. Valcaneantu 14 august 2016
  • BYTZA 15 august 2016
   • Valcaneantu 16 august 2016
    • BYTZA 16 august 2016
 36. Mihai Alex 29 iulie 2016
  • BYTZA 29 iulie 2016
   • Mihai Alex 29 iulie 2016
    • BYTZA 29 iulie 2016
 37. Szekely cristina 27 iulie 2016
  • Szekely cristina 27 iulie 2016
  • BYTZA 27 iulie 2016
 38. canciu iulian 19 iulie 2016
  • BYTZA 19 iulie 2016
 39. Niculae Bucur Ion 16 iulie 2016
  • BYTZA 18 iulie 2016
 40. Niculae Bucur Ion 16 iulie 2016
  • BYTZA 18 iulie 2016
 41. Dragoș 7 iulie 2016
  • BYTZA 7 iulie 2016
 42. Bogdan 5 iulie 2016
  • BYTZA 5 iulie 2016
 43. Dragoș 4 iulie 2016
  • BYTZA 4 iulie 2016
 44. Daniel 4 iulie 2016
  • BYTZA 4 iulie 2016
 45. Laura 4 iulie 2016
  • BYTZA 4 iulie 2016
 46. Laura 2 iulie 2016
  • BYTZA 3 iulie 2016
 47. Laura 2 iulie 2016
  • BYTZA 3 iulie 2016
 48. Alin Selicean 27 iunie 2016
  • BYTZA 29 iunie 2016
 49. Casian 22 iunie 2016
  • BYTZA 22 iunie 2016
 50. calin 20 iunie 2016
  • BYTZA 20 iunie 2016
 51. Dragoș 15 iunie 2016
  • BYTZA 17 iunie 2016
 52. Dan 6 iunie 2016
  • BYTZA 7 iunie 2016
 53. Dragoș 31 mai 2016
  • BYTZA 31 mai 2016
 54. Dragos 30 mai 2016
  • BYTZA 31 mai 2016
   • Dragos 31 mai 2016
 55. Ionut Virfeanu 29 mai 2016
  • BYTZA 29 mai 2016
 56. Marius 28 mai 2016
  • BYTZA 29 mai 2016
   • Marius 29 mai 2016
    • BYTZA 29 mai 2016
 57. Marius 27 mai 2016
  • BYTZA 29 mai 2016
 58. doru 26 mai 2016
  • BYTZA 26 mai 2016
 59. costica 25 mai 2016
 60. Adrian 25 mai 2016
  • BYTZA 25 mai 2016
 61. Daniel 23 mai 2016
  • BYTZA 23 mai 2016
 62. Nicoleta 16 mai 2016
  • BYTZA 16 mai 2016
 63. vali 16 mai 2016
  • BYTZA 16 mai 2016
 64. Leonard 12 mai 2016
  • BYTZA 12 mai 2016
 65. adi 12 mai 2016
  • BYTZA 12 mai 2016
 66. lili 12 mai 2016
  • BYTZA 12 mai 2016
 67. Stefan 9 mai 2016
  • BYTZA 9 mai 2016
 68. Asztalos Carol 6 mai 2016
  • BYTZA 6 mai 2016
 69. Ana 5 mai 2016
  • BYTZA 6 mai 2016
 70. Dobre Stefan 5 mai 2016
  • BYTZA 5 mai 2016
  • Andreea 5 mai 2016
   • STEFAN DOBRE 9 mai 2016
 71. Doru 2 mai 2016
  • BYTZA 2 mai 2016
 72. Adi 30 aprilie 2016
  • BYTZA 2 mai 2016
 73. Alex g 27 aprilie 2016
  • Claudiu 29 aprilie 2016
   • BYTZA 29 aprilie 2016
 74. Aurel Impuscatu 26 aprilie 2016
  • BYTZA 29 aprilie 2016
 75. Alex g 23 aprilie 2016
  • BYTZA 23 aprilie 2016
 76. Mihai 22 aprilie 2016
  • BYTZA 22 aprilie 2016
 77. Aurel Impuscatu 21 aprilie 2016
  • BYTZA 21 aprilie 2016
 78. Ionut 20 aprilie 2016
  • BYTZA 20 aprilie 2016
 79. Tugui Marian 20 aprilie 2016
  • BYTZA 20 aprilie 2016
 80. Andrei 20 aprilie 2016
  • BYTZA 20 aprilie 2016
 81. Tugui Marian 20 aprilie 2016
  • BYTZA 20 aprilie 2016
  • Razvan 13 mai 2016
 82. Aura 20 aprilie 2016
 83. Misha 19 aprilie 2016
  • BYTZA 19 aprilie 2016
 84. Andreea 19 aprilie 2016
  • BYTZA 19 aprilie 2016
 85. Adrian 19 aprilie 2016
  • BYTZA 19 aprilie 2016
 86. alex 19 aprilie 2016
  • BYTZA 19 aprilie 2016
 87. gheoghe b 18 aprilie 2016
  • BYTZA 19 aprilie 2016
 88. veazye 18 aprilie 2016
  • BYTZA 18 aprilie 2016
 89. Meda 18 aprilie 2016
  • BYTZA 18 aprilie 2016
  • deeaaaaa 4 mai 2016
   • Laura 2 iulie 2016
 90. Dorin 18 aprilie 2016
  • BYTZA 18 aprilie 2016
  • Dorin 21 aprilie 2016
   • BYTZA 21 aprilie 2016
 91. maria 18 aprilie 2016
  • BYTZA 18 aprilie 2016
 92. Alex G 18 aprilie 2016
  • BYTZA 18 aprilie 2016
   • Alex g 18 aprilie 2016
    • BYTZA 18 aprilie 2016
 93. Cristina 17 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
 94. Mitrofan Dorel 17 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
 95. Maca 17 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
  • Marian 18 aprilie 2016
 96. Ambra 17 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
 97. roxana pogany 17 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
   • Andrei 18 aprilie 2016
    • BYTZA 19 aprilie 2016
    • Cata 19 aprilie 2016
     • BYTZA 19 aprilie 2016
  • Alin 17 aprilie 2016
   • BYTZA 17 aprilie 2016
 98. Marius 17 aprilie 2016
  • Laura 2 iulie 2016
 99. Dan 17 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
   • Marian 18 aprilie 2016
    • BYTZA 18 aprilie 2016
     • Lordus 20 aprilie 2016
  • ciprian 4 mai 2016
   • BYTZA 4 mai 2016
  • victor 2 iunie 2016
 100. Alpha Buzz 16 aprilie 2016
  • BYTZA 17 aprilie 2016
 101. Alexandru Sebastian 16 aprilie 2016
  • BYTZA 16 aprilie 2016
   • Alina 17 aprilie 2016
    • BYTZA 17 aprilie 2016
   • Nicu 16 august 2016
  • onut 23 iunie 2016
 102. Daniel 16 aprilie 2016
  • BYTZA 16 aprilie 2016
 103. Felicia 15 aprilie 2016
  • BYTZA 15 aprilie 2016
 104. Mihai 15 aprilie 2016
  • BYTZA 15 aprilie 2016
   • Mihai 16 aprilie 2016
    • BYTZA 17 aprilie 2016
  • bianca 18 aprilie 2016
  • Daniel 22 aprilie 2016

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!