ithot.ro Web analytics

Reziliere contract RDS & RCS – Digi Mobil “nema semnal / dobânda” !

Update 3 – In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

Update 2 – La finalul acestui articol regastiti si procedurile care trebuiesc urmate pentru a rezilia contractele cu Vodafone, TelekomOrange si UPCNu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii iar daca aveti nelamuriri va pot raspunde cu mare drag.

Update 1: Conform celor mai recente informatii receptionate se pare ca si acest inestimabil operator este dispus sa rezilieze contractele pe cale amiabila.

rcs-rds-4

Asadar daca sunteti “fericitul” abonat al celor de la Digi Mobil este bine de stiut faptul ca puteti rezilia oricand contractul si fara costuri suplimentare.

Datorita faptului ca inestimabilul operator Digi Mobil a decis sa schimbe regulile in timpul jocului, am decis sa reziliez unicul contract pe care il detineam la RDS & RCS .

In prima faza am luat legatura telefonic cu operatorul si le-am solicitat sa imi prezinte procedura prin intermediul careia pot rezilia contractul.

“Duduia” care mi-a oferit informatiile parea destul de confuza si nu a fost in stare sa-mi explice procedura exacta, dar mi-a recomandat sa merg intr-un punct de prezenta RDS & RCS si acolo voi afla toate detaliile necesare.

Am intrebat-o daca imi pot pastra numarul pe cartela pre-pay, tinand cont de faptul ca este vorba de un numar portat din alta retea iar “duduia” mi-a raspuns cu nonsalanta ca: ” nu stie daca se poate face acest lucru”.

Insistent cum ma stiti deja am continuat discutia intreband-o daca se percep ceva taxe abuzive pentru rezilierea anticipata a contractului cu pricina.

In acelasi mod confuz duduia mi-a raspuns cu un cliseu, citez “da sunt cateva taxe care se percep dar nu stiu exact valoarea acestora si va trebui sa mergeti intr-un punct de prezenta pentru calculul exact”.

Bineinteles ca nu m-am putut abtine(fiind patit cu Telekom) si am intrebat daca exista vreo cerere de reziliere “tip” care trebuie completata iar “duduia” mi-a raspuns ca exista iar aceasta este disponibila tot in inevitabilele puncte de prezenta.

Asadar chiar daca ne aflam in “era tehnologiei” se pare ca la RDS & RCS nu se poate rezilia un contract online, ci abonatii trebuie sa se prezinte “cumintei”  in punctele de prezenta.

Probabil ca reprezinta modul in care RDS & RCS a decis sa isi pedepeseasca abonatii mai “rebeli” care decid sa le paraseasca ograda.

In ziua urmatoare m-am prezentat intr-un punct de prezenta RDS & RCS croit sa reziliez contractul, dar constat cu stupoare ca pentru a duce la bun sfarsit planul, trebuie sa stau cumintel la o coada formata din “doar” 14 persoane.

Digi-Mobil-Reziliere-contract

Inutil sa va mai spun ca aerul din locatia respectiva era aproape irespirabil, fiind o combinatie naucitoare de transpiratie si imbacseala, dar compensa “caldura sufleteasca” provenita atat din partea angajatilor cat si din partea abonatilor care asteptau nerabdatori sa le vina randul :)).

Dupa aproximativ 45 de minute de asteptare in care am admirat/butonat terminalele prezente in showroom, mi-a venit si mie randul sa discut cu un agent RDS & RCS .

I-am explicat rapid  speta iar ulterior i-am inmanat cererea de reziliere pe care o redactasem in prealabil, ca sa nu mai fiu nevoit sa pierd timpul inutil acolo(desi in timpul pierdut acolo puteam sa redactez cateva zeci de cereri).

Agentul a studiat cu atentie cererea de reziliere iar la final mi-a zis ca “este ok” dar trebuie sa completez/semnez si un formular tip pe care acestia il au si mi-l pune instant la dispozitie.

Dupa ce am parcurs documentul respectiv i-am zis ferm si clar faptul ca nu sunt de acord sa semnez acel formular, deoarece prin semnarea acestuia ma oblig sa achit o taxa de reziliere, care conform legii nr.193/2000 este abuziva.

Cateva minute am discutat in contradictoriu pe aceasta tema iar agentul decide sa ia legatura cu ai sai colegi de la Bucuresti, care se pare ca sunt mult mai “scoliti” pe astfel de spete.

Ulterior agentul imi comunica faptul ca pana la urma sunt de acord sa imi accepte cererea de reziliere pe care o formulasem, dar nu sunt de acord sa-mi ofere un numar de inregistrare si o stampila pe exemplarul care va ramane in posesia mea.

Printasem cererea de reziliere in doua exemplare deoarece doream sa am si eu dovada faptului ca am depus-o, in cazul in care intampin ostilitate din partea operatorului cu pricina.

Dupa alte cateva zeci de minute de discutii in contradictoriu am reusit sa obtin un numar de inregistrare si o stampila pe cererea de reziliere care a ramas in posesia mea.

In speranta ca ma va descuraja agentul imi comunica faptul ca pana la urma tot voi fi nevoit sa achit o taxa de reziliere de aproximativ 300 de lei, pentru ca asa au patit pana acum majoritatea abonatilor “rebeli”.

rcs-rds-4

Trebuie sa specific si faptul ca am depus cererea de reziliere pe data de 18 martie 2016 si am fost nevoit sa achit in avans contravaloarea ultimei luni in care voi beneficia de abonament.

Continui discutia cu agentul RDS si il intreb daca pot pastra numarul pe cartela pre-pay iar acesta imi spune destul de senin ca nu stie, dar ca va da un telefon sa afle daca exista aceasta posibilitate.

Dupa cateva minute de asteptare aveam sa aflu ca nu pot pastra numarul pe cartela pre-pay desi este vorba de un numar portat din alta retea.

Nu am mai insistat pe aceasta tema deoarece stiam ca pot evita intr-un mod elegant pierderea numarului prin portarea acestuia intr-o alta retea.

Asadar am decis sa inchei discutia aici si am plecat destul de multumit pentru ca am reusit pana la urma sa depun cererea de reziliere pe care o redactasem si sa obtin numarul de inregistrare.

Dupa alte cateva zile am decis sa-mi portez numarul intr-o alta retea iar in acest sens am facut demersurile necesare la noul operator.

Din dorinta de a nu ma trezi cu facturarea unor taxe abuzive am depus si o reclamatie la ANPC, in care am detaliat cat mai bine speta si am atasat urmatoarele documente(copie CI, copie contract si copie cerere de reziliere).

In data de 4 aprilie 2016 am fost contactat de catre un operator RDS & RCS care mi-a comunicat faptul ca au reziliat contractul si nu mai este cazul sa achit taxa de reziliere, asa cum fusesem instiintat initial.

Asadar cei care doresc sa rezilieze contactul cu RDS & RCS, indiferent de serviciul pe care il detin(telefonie mobila, interne, televiziune), vor trebui sa urmeze urmatoarea procedura:

 • in prima faza va trebui sa redacteze cererea de reziliere in care sa specifice foarte clar serviciul la care doreste sa renunte iar un model de cerere regasiti aici;
 • cererea de reziliere trebuie printata in doua exemplare iar ulterior trebuie depusa intr-un punct de prezenta RDS & RCS din zona in care locuiti;
 • nu uitati sa le solicitati reprezentantilor RDS&RCS ca sa va ofere un numar de inregistrare si sa va stampileze exemplarul care ramane in posesia voastra;
 • depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.Va recomand sa depuneti reclamatia online accesand acest link si nu uitati sa salvati numarul de inregistrare pe care il veti receptiona;
 • daca doriti sa pastrati numarul abonamentului cu “pricina” nu uitati sa realizati portarea acestuia intr-o alta retea.

In cazul abonatilor care si-au achizitionat terminale pe sistem de rate “nema dobânda” trebuie sa stie faptul ca vor trebui sa achite contravaloarea acestora, dat fiind faptul ca doresc sa rezilieze contractele anticipat.

Este bine de stiut si faptul ca in cazul rezilierii anticipate ale serviciilor de televizune si internet, trebuiesc returnate si toate echipamentele pe care abonatii “rebeli” le au in custodie gen: routere, switch-uri, card-uri CI+, decodoare etc.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Va recomandam sa parcurgeti si articolele de mai jos in care sunt prezentate modalitatile prin intermediul carora puteti rezilia contractele cu Vodafone,  Telekom si Orange.

vodafone-taxe-rezilere-abuzive

Rezilere-Telekom

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

Reziliere-contract-UPC-4

Avem rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

 

 • BYTZA

  Dacă articolele pe aceasta tema v-au ajutat si v-au convins de faptul că eforturile noastre merită susținute, ne puteți sprijini acum iar pentru detalii accesati https://www.paypal.me/ithot

 • BYTZA

  Probabil ca ai avut nesansa sa iti gestioneze reclamatia un inspector ceva mai “ingaduitor” si din acest motiv iti recomand sa mai depui inca una, cat de curand. Raspunsul celor de la ANPC depinde foarte mult si de modul in care esti capabil sa detaliezi speta + documentele pe care le atasezi. Cu placere!

 • Gabi Ghe

  BYTZA am rezolvat…am facut o plangere catre Anpc si apoi am mers la sediul lor unde le-am adus la cunostinta faptul ca aceasta taxa de 300 este ilegala,nepravazuta in contract si ca doresc sa predau cele 2 sim-uri.Tipa de la ghiseu a facut imediat formalitatile cand a auzit ca am facut plangerea ,cam asta a fost tot.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita! Iata ca atitudinea ferma face “minuni” de fiecare data 🙂

 • BYTZA

  Stai linistita pentru ca nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te “streseze” cu zeci de somatii si bineinteles ca nu vei mai putea contracta vreun abonament prea curand deoarece te vor inregistra in biroul de rau platnici.

 • BYTZA

  Iti dai seama ca merg la intimidare si profita din plin de naivitatea abonatilor “rebeli”…… Asadar achita debitul cat mai curand :)))

 • Florin

  Ce se petrece daca am cerut ieri portare a catre orange?
  Insa n am facut o cerere de reziliere, … Cum pot sa evit taxele de reziliere?

  • BYTZA

   Singura varianta prin intermediul careia poti evita aceste taxe este ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizezi portarea. Succes!

 • BYTZA

  Salut,
  Din acest motiv va tot recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia ulterior sa realizat portare. Doar astfel puteti evita intr-un mod elegant aceste neplaceri. Poti incerca sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva. Ai “omis” sa citesti articolul si comentariile aferente acestuia, este?

 • Emy

  Salutare. Când începe “marea disponibilizare” la Telekom? Deocamdată nimic nu se aude. Am prieteni care lucrează acolo și spun că nu e adevărat!

  • BYTZA

   Salut,
   Au inceput deja cu marea “armata” de manageri care erau complet inutili si va continua cu “trepadusii” din showroom-urile proprii. Asadar informatia este cat se poate de reala dar aiurea este ca tot abonatii sunt cei care au de suferit.

 • ion ion

  Salutare,

  Am si eu aceeasi problema cu digi mobil.
  In contract am taxa de conectare vreo 300 – 400 lei cu mențiunea că la data semnării contractului am primit reducere promoțională 100% la această taxă.
  Am trimis solicitare catre ANPC pe email (am atasat la mail si raspunsul lor si contractul incheiat cu digi mobil) si am fost si la Comisariatul regional Iași, cu contractul in mână.

  Răspunsul, și pe mail si verbal, a fost că dacă mi-am asumat taxa de conectare cu reducere promoțională, trebuie sa achit contravaloarea promoțiilor de care am beneficiat, pt a rezilia contractul înainte de expirarea termenului.

  Se pare că au gasit aceasta “chichita” cu taxa de conectare si le merge…

  • BYTZA

   Salut,
   Din pacate mai sunt cazuri in care inspectorii ANPC “tolereaza” comportamentul abuziv al operatorilor dar partea buna este ca majoritatea reclamatiilor sunt solutionate in mod favorabil pt abonati. Sincer nu imi dau seama cum ai reusit “performanta” asta dar tin sa te felicit pt reusita :))

   • ion ion

    Pai bun… sa inteleg ca sunt contracte care au beneficiat de aceeasi “reducere promotionala” la taxa de conectare si ANPC le-a spus ca e abuziv? Sau cum? Nu e aceeasi abordare in toata tara?

    • BYTZA

     Depinde foarte mult de modul in care esti capabil sa detaliezi speta in reclamatia pe care o depui la ANPC si de inspectorul care o gestioneaza. Cert este ca majoritatea reclamatiilor au fost solutionate in mod favorabil dar bineinteles ca “padure fara uscaturi nu exista”. Oricum iti recomand sa faci toate demersurile online si sa actionezi in consecinta. Succes!

 • Claudiu Cornel

  Salut.
  Ori sunt eu ghinionist ori s-au schimbat legile….

  Speta: Scrisoare catre ANPC @@”Doresc rezilierea contractului digi mobil, cu nr xxxxx incheiat in data de 28.02.2017 cu operatorul rcs-rds, numar de telefon 0770xxxxxx. Mentionez ca am incercat rezolvarea pe cale amiabila in nenumarate randuri, insa am primit doar raspunsuri negative.
  Motivul: Operatorul rcs-rds mi-a vandut o data cu acest abonament digimobil un terminal gsm philips s326 cu probleme de fabricatie. A fost trimis de 3 ori in service revenind cu aceeasi problema timp de aproximativ 2 luni. In final, la insistentele mele, s-a eliberat o fisa de negatie pentru telefon si s-a stornat inclusiv suma pe care o platisem pentru el. Insa nu si contractul de telefonie mobila deoarece solicitasem rezilierea pentru ca reparatiile au durat foarte mult facand un nou contract la alta companie de servicii mobile deoarece nu aveam alt terminal gsm. Dupa parerea mea, vina o are rcs-rds, deoarece au vandut un terminal gsm cu probleme de fabricatie (senzorul de proximitate, cel care inchide ecranul in timpul convorbirii si senzorul gps nefunctionand). Ultima sesizare facuta catre rcs-rds are numarul xxxx din data de 31.05.2017 cu raspuns in 06.06.2017, pe care o sa o atasez aici.
  Doresc rezilierea abonamentului de pe numarul 0770xxxxxx.
  Va multumesc anticipat.”

  Iata si raspunsul de la anpc: @@”Sc rcs-rds, ne transmite ca a respectat intocmai clauzele contractuale iar rezilierea abonamentului de telefonie mobila se poate efectua cu plata taxei de justa despagubire conf art 6 din Clauze si conditii specifice pachetului digi optim nelimitat, nefiind aplicabila o alta modalitate de reziliere a unui contract a carui perioada contractuala nu a expirat”

  Deci, m-a cam facut si incompetent si prost …
  In primul rand le-am aratat printr-un printscreen ca am incercat rezolvarea amiabila si am primit acelasi raspuns pe care l-au primit si ei (anpc) de la rcs-rds. (formularul de sesizari de la anpc specifica, in prima faza, rezolvarea spetei pe cale amiabila cu furnizorul de servicii!!!, ceea ce am si facut!)

  De ce am mai luat legatura cu DANSII?!(anpc)
  Deci sa inteleg ca legea nu se aplica…

  Ce metode credeti ca mai am?
  Multumesc anticipat.

  • BYTZA

   Salut,
   Sincer nu avem idee cum ai reusit aceasta “performanta” din moment ce majoritatea abonatilor au primit castig de cauza din partea celor de la ANPC. Probabil ca ai avut nesansa sa iti gestioneze reclamatia un inspector ceva mai slab informat dar iti recomand sa mai depui inca o reclamatie pe aceasta tema. In speranta ca vei avea norocul sa o solutioneze un inspector capabil sa sanctioneze comportamentul abuziv al operatorului. O alta varianta a fi sa rezolvi speta in instanta iar in acest caz iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete. Cu placere!

 • Paszka Eduard

  Salut am facut si eu cerere de portare din digi pe orange. Contractul a expirat luna trecuta pe 26. Am facut cererea de portare luna asta pe 7. Si acolo zice ca pe data de 12 se porteaza. Am sunat la ei au zis ca e aprobat si ca se porteaza. Cat dureaza? Cat poate dura? Ca ei nu au raspuns. Va multumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   In mod normal portarea se realizeaza in maxim 3-4 zile dar la cat de haotici sunt operatorii nu ne mai mira nimic. Asadar stay calm and have fun :)) Cu placere!

   • Paszka Eduard

    Deci ne aflam in 2017 si se comporta ca si cum am fii in anii 90. Au respins a treia oara cererea de portare si asta am aflat dupa o luna dupa ce m-am dus eu sa intreb care-i treaba ca nu au fost capabili sa ma contacteze. In final am reziliat abonamentul si am pastrat nr pe prepay ca sa nu platesc aiurea 2 abonamente si acuma imi zic ca nu se mai poate face nimica. Acuma trebuie sa ma duc la 2 banci sa sch. nr. la nu stiu cate conturi si sa trimit sms la toata lista. Tot in epoca de piatra am ramas. Iti vine sa iei tot paru de pe tine.

    • BYTZA

     Sincer nu stim cum ai reusit aceasta “performanta” dar la operatorul “nema semnal” totul este posibil :)) Portarea se realizeaza in mod normal fara probleme in maxim 3-4 zile dar nu ne mai mira nimic. Oricum stay calm and have fun! 🙂

 • ion ion

  Salutare,

  Studiind un contract digi mobil mai nou observ faptul ca este mentionata o taxa de utilizare a retelei de telefonie mobila de vreo 350-400 lei, dar ca abonamentele incheiata in perioada respectiva beneficiaza de o reducere de 100% la aceasta taxa.

  In situatia asta, ei pot spune ca abonatul a beneficiat de o promotie de 400 lei si trebuie achitata, in caz de reziliere anticipata?

  Mersi!

  • BYTZA

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Cu placere!

 • Cseresnyes Imre

  In martie 2017 am vrut sa reziliez contractul RCA&RDS,am trimis cererea prin internet,am primit ca raspuns ca,trebuie sa platesc 300 lei.Am depus o declaratie la ANCP,am primit raspuns ca,trebuie sa platesc 300 de lei ?!

  • BYTZA

   Sincer nu inteleg cum de ai reusit aceasta “performanta” din moment ce majoritatea abonatilor au primit castig de cauza din partea ANPC. Iti recomand sa mai depui inca o reclamatie la ANPC(cat mai detaliata) iar in functie de raspunsul receptionat va trebui sa actionezi in consecinta. Succes!

 • Ryan87BC

  Salut!
  Am o nelamurire legata de rezilierea cu Digi Mobil. Incepand cu 15 iunie se laudau ce poti folosi minutele incluse in abonament si in Roaming in SEE (Spatiul Economic European). Incepand cu 1 iulie au primit acordul de la ANCOM sa introduca suprataxarea in Roaming.
  Intrebarea este: pot rezilia contractul Digi Mobil fara plata unor penalitati aflat in perioada contractuala pentru acest motiv?
  Practic au schimbat clauzele contractuale, drept urmare pot rezilia fara taxe suplimentare chiar daca am beneficiat de abonament redus la jumatate timp de cateva luni in trecut?
  Multumesc mult!

  • BYTZA

   Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia oricand contractul si nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere. Intr-adevar cei de la Digi isi bat joc de abonati in cel mai crunt mod iar culmea este ca majoritatea acestora tac si suporta toate aceste mizerii. Asadar urmeaza procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 • Valentin

  Salutare,azi am 3 luni de ani nament fara mobile și fără clauze neplăcute …
  Am cerut portare la Orange ,nu mai comentez cum am obținut ,dar sa putut și cu 80lei și cerere stampilata !!
  Fix un an de abonament taxat !!!
  Lamentabil că am avut un huawei p8 lite și nu funcționează 4g la RDS ,dar la concurență da!(nașpa că în ziua când l-am cumpărat ziceau că da am 4g pe mobil RDS).

  • BYTZA

   Salut,
   Felicitari pentru reusita! Portarea se poate efectua foarte usor dar mai dificil este sa reziliezi contractul cu operatorul initial, fara sa iti aplice taxe abuzive 🙂 Partea de compatibiltate a terminalului este frecventa la DigiMobil, la cat de haotici si habarnisti sunt angajatii prezenti in punctele de lucru ale acestora. Succes!

   • Dan Osorheian

    salut vreau sa imi reziliez si eu contractu rds nu is multumit de semnal,tot incerc sa vorbesc sa le explic ca nu is multumit si am abonamentu pe 2 ani si zic ca trebuie sa platesc o taxa de rezeliere de 300 lei

    • BYTZA

     Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultiemi luni in care ai beneficiat de abonament iar daca este cazul nu ezita sa apelezi la ANPC. Succes!

 • Florian Bogdan

  salutare! am facut astazi o cerere de portare la orange de pe un numar rcs-rds. exista sansa sa mai platesc vreo taxa abuziva in afara de cele 6 luni de abonament care le mai aveam la ei? trebuia facuta cererea de reziliere inainte sa ma duc la orange pentru portare? astept cu interes raspunsul tau. cu stima, Florian Bogdan

  • BYTZA

   Salut,
   Bineinteles ca era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizezi portarea. Doar in acest mod ai fi putut evita neplacerile care pot aparea ulterior. Succes!

  • Allex Beke

   730 de ron mi. au venit mie pentru aceasi chestie…. si chiar nu stiu ce sa mai fac cu ei… posibil sa ajung in instanta… altceva nu cred ca ai cum

   • BYTZA

    Ai apelat la ANPC?

 • Emy

  Salutare. Acum 2luni spuneați că pleacă Telekom și RDS va prelua rețeaua lor GSM. Ce se mai aude? O seară plăcută.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti dai seama ca nu iese fum fara foc iar o tranzactie de acest gen poate dura cateva luni bune. Oricum la cat de haotici sunt cei de la Telekom nu au alta sansa….din pacate 🙂

  • Valentin

   Sunt negocieri marrriiii!!!
   Am observat ca preturile telekom sunt la fel cu orange!!
   Sincer nașpa rau de mangeata sa da cu #[email protected]ă!

   • BYTZA

    Intr-adevar dar ramane de vazut ce finalitatea vor avea acestea 🙂

 • Rarilmar Nulefner

  Salut,
  M-am abonat la Digi Mobil acum o saptamana, am beneficiat de o gramada de reduceri la achizitionarea unui telefon + plata aditionala (e achitat) insa sunt nemultumit de semnal care se intrerupe in interiorul apartamentului. Cea mai apropiata atena e la 2 cartiere distanta (1-2 km probabail) iar semnal 4G nu prind. In contract e mentonat ca unele zone nu au acoperire buna pe 4G dar tinand cont ca stau intr-o zona de blocuri foarte populata nu credeam c-o sa am probleme cu acoperirea…
  Ma aflu in interiorul celor 14 zile in care contractul achizitionat online poate fi reziliat unilateral fara nici un cost aditional insa nu stiu ce se va intampla cu valoarea telefonului care fara reduceri e 400+ron cred iar eu am platit doar 50. Sa zicem ca 300 e reducerea de abonamet si mai era un voucher de 50. Voucherul e stipulat in contract ca trebuie returnat insa de reducerea de la abonament nu se mentioneaza nimic. Va trebui s-o achit? Sau trenbuie sa returnez telefonul caz in care trebuie ei sa-mi dea 50 inapoi? Optiunea mea ar fi sa tin telefonul daca se poate insa nu merita diferenta completa…

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat + contravaloarea ultimei luni de abonament. Din pacate nu ai cum sa returnezi terminalul si va trebui sa suporti diferenta pt acesta. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Succes!

 • Popa Emil

  Buna ziua , am primit un tel gratis de la RDS , in iulie 2016 , și plătesc pentru 5 euro și îmi dă 250 minunate , restul de minunate de duc in buzunarul lor , alți au minunate nelimitate . Cu stima

  • BYTZA

   Salut,
   Din cate stiu abonamentele respective ofera minute nelimitate dar nu uita faptul ca ii poti “taxa” oricand cu o reziliere aferenta si corespunzatoarea :). Succes!

  • Ana

   Nu ai luat abonament optim nelimitat ,ai luat celalalt tip ,unde se ofera telefoane gratuie ,au 2 tipuri de oferte ,la optim nelimitat nu se dau telefoane gratis !

 • Anisia

  Buna ziua as dori totusi un raspuns daca doriti acest lucru am portat nr de tl la vodafone fara a face cerere de rezilierea la rcs.rds si am primit factura de 1100 ce as putea face?? Va multumesc anticipat!!

  • BYTZA

   Buna,
   Din acest motiv va tot recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizati portarea. Poti sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva. Cu placere!

 • Bajan Adrian

  Salut…Acum câteva luni am reziliat contractul cu digi de telefonie mobila și am portat numerele in alta rețea de telefonie pe motiv ca nu aveam deloc semnal la telefon…M-am trezit acum cu o factura de 1600 lei ca o despăgubire denunțare unilaterala…Ce înseamnă asta și ce as putea sa fac?Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Probabil ca nu ai reziliat contractele in prealabil si ai preferat sa portezi numerele direct. Din acest motiv va tot recomand ca in prima faza sa reziliati contractele cu operatorul initial iar ulterior sa realizati portarea. Acum poti sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva. Cu placere!

 • Neagu Andrei

  buna ziua, mi am facut un abonament la vodafone de 35 euro si la care am primit un telefon cadou(samsung j5 2016), au trecut abia 2 luni si as vrea sa ma portez .este posibil?
  multumesc

 • Petrișor Nicolae

  Buna ziua, am avut 2 abonamente Digi mobil ,luate la promo cu telefon 12 rate, contract 24 luni.Am achitat telefoanele. În urma cu 8 luni am portat un nr de telefon. Am primit penalizare 275 de lei ( e promoția din contract la telefon ), am achitat .În urma cu 2 săpt am portat si celălat nr si surpriza..Cu o zi înainte de portare ma suna o duduie de la Rds sa imi spuna ca o sa fiu penalizat cu suma de 1200 de lei ( promo telefon 275, reducerea la abonament 44 euro si 130 euro taxa de reziliere )
  Am primit factura cu suma de 1144 penalizare, în contract nu se regasesc sumele astea. Ce pot sa fac..multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomand ca in prima faza sa reziliati contractele cu operatorul initial iar abia ulterior sa realizati portarea. Poti sa depui o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

 • ursan sorin

  Buna ziua, am urmatoarea speta: Am locuit intr-un apartament inchiriat de la primarie, in urma unui proces am fost evacuat dupa care am solicitat celor de la Next Gen Comunication ( prestator de servicii CTV si internet) rezilierea contractului.Dupa ce am achitat cv ultimei facturi in ianuarie a.c., prim martie ma trezesc cu somatie de plata de la recuperatori COFACE ca as avea de achitat suma de 283 de lei, deoarece nu am respectat obligatiile contractuale????Metionez ca in urma cu un an de zile am reinoit contractul cu ei fara sa anticipez ca voi fi evacuta. Ce ma sfatuiti?

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

 • Mihai-Dan

  Buna ziua. Anul trecut 2016 in luna martie am facut 2 portari de la orange prepay la rds-rcs. Am incheiat 2 abonamente optim nelimitat printr-un agent. la 1 luna dupa am incheiat un alt abonament de internet 300 mb(dar mai mult de 10 mb foarte rar…viteza de download uzuala o am pana in 10mb). Undeva prin mai 2016 am incheiat si al-3-lea abonament mobil optim nelimitat(pentru tatal meu.
  cand am incheiat primele 2 abonamente(numere portate de la 0range) agentul rds-rcs m-ia spus ca tinind cont ca sunt 2 portari beneficiez de 6 luni de abonament cu 50% reducere plus pret 3.84/abonament. doar ca reducerea se va aplica dupa cel putin 4 luni…nici pana in ziua de astazi nu am fazut acea reducere si nici pretul de 3.84/A. platesc de mai bine de un an 4.8/abonament . cand am incheiat abonamentul de internet am intrebat daca voi incheia si al 3-lea abonament de voce voi beneficia de toate abonamele la pretul de 3.19 euro/abonament. mi sa spus ca da. am incheiat si al 3 lea abonament prin mai. si asa am ajuns la rds-rcs cu 3 abonamente optim nelimitat + un abonament internet. Problema este ca nici dupa un an de zile nu mi-a scazut nici un abonament. inca platesc 4.8/abonament optim nelimitat si 28 lei abonament internet. din luna noiembrie 2016 si pana in prezent am depus nenumarate sesizari online si am facut peste 3 drumuri lunare la sediul lor. raspunsul este acelasi…inca nu sa solutionat cazul…
  Pot recurge la metoda pe care ati folosito dumnavoastra? multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia oricand contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea operatorului. Asteptam detalii. Succes!

   • Mihai-Dan

    Salut , astazi am fost sunat de o angajata rds-rcs si m-ia comunicat ca sa aprobat cererea de reziliere/portare fără nici un cost suplimentar.
    Dar mi-sa spus sa ma duc intrun sediu rds rcs pentru a mi se da actul (hârtia) cum ca pot face portare sau reziliere fără nici o taxa. Am fost la sediu si cele de acolo nu știe ce acte trebuie sa îmi dea….
    Bine toate astea dupa ce am depus o plângere la ANPC. Am fost sunat de 3 ori pe zi de cei de la rds rcs.
    Acum întrebarea mea este: Pot face portare fără a achita nici o taxa?
    Ținând cont ca nu am nici p hârtie(act oficial). Multumesc

    • BYTZA

     Salut,
     Felicitari pentru reusita. Bineinteles ca poti realiza oricand portarea fara probleme si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ai nevoie de documentul respectiv atat timp cat cei de la ANPC ti-au dat castig de cauza. Cu placere!

     • Mihai-Dan

      Salut,ieri in jurul orei 15 am primit răspunsul pe mail de la ANPC. Pot rezilia contractul fără nici o taxa in plus. Pentru acest lucru trebuie sa ma duc într-un centru rds rcs pentru completarea actelor de reziliere. Astazi urmează sa trec pe la orange pentru înaintarea portarii fără probleme. Momentan voi face portarea pe prepay(conform celor declarate de Ancom se poate face portare prepay/abonament si abonament/prepay) atașez site-ul celor de la Ancom http://www.ancom.org.ro/este-permisa-portarea-de-pe-abonament-pe-cartela-preplatita_5554.
      Si la portare am întâmpinat ceva probleme cu cei de la orange din galati. Am fost la sediul principal din oraș,am luat bon de ordine,am așteptăm 30 de minute sa fiu preluat. Dupa aceea i-am explicat celui de orange ce vreau sa fac. In prima faza a spus ca se poate,dupa care a dat un telefon la cei ce se ocupa de portari si mi-au dat alt răspuns(negativ). Dupa discuții îndelungate de vreo ora cu operatorul încerca sa ma convingă sa sunt obligat sa închei un abonament de 8 euro pe 6 luni. Am sunat la relații clienți(ma preluat personal din București) i-am explicat ce vreau sa fac si mia spus ca se poate. Dupa aceea am fost la un alt Shop orange mi sa confirmat posibilitate de portare dupa abonament pe prepay si urmează astazi sa trec din nou pe la orange.

     • BYTZA

      Salut,
      Felicitari pentru reusita! Iata ca se confirma pentru a mia oara faptul ca abonatii informati pot rezilia fara probleme contractele cu inestimabilul operator. Cand ai timp sa postezi sau sa ne trimiti pe mail([email protected]) raspunsul receptionat de la ANPC. Succes!

   • Mihai-Dan

    Salut. Dupa ce am urmat toți pași de la tine m-au sunat cei de la rds rcs de 2 ori pe zi,poate ma razgandesc. Ieri 20.06.2017 ma sunat o cucoana de la rds rcs galati si m-ia comunicat ca sa aprobat cererea de reziliere/portare fără nici un cost suplimentar. Totodata mia spus sa trec pe la un centru rds-rcs sa iau un act de aproabare(sau ceva de genul).
    Am fost in centru rds rcs iar o angajata de acolo îmi spune ca nu știe ce act(hartie) sa îmi dea in acest caz.
    Întrebarea mea este: daca am doar aprobare verbala pot face cererea de portare fără nici un cost suplimentar?
    Sau dupa ce fac cererea la un alt operator îmi vine factura cu cost de portare?
    Multumesc

    • BYTZA

     Salut,
     Asa cum ti-am mentionat si anterior, poti efectua portarea oricand si fara costuri suplimentare, asadar nu iti mai face griji inutile pe aceasta tema. Cu placere!

   • Mihai-Dan

    Salut. Dupa ce am urmat procedurile din postarea ta am fost contactat de cei de la rds rcs de cel puțin 2 ori pe zi cu propunerea de renegociere…etc. Răspunsul meu a fost clar ca voi renunța. Ieri 20-06-2017 am fost sunat de o duduie de la rds rcs galati si mia comunicat ca sa aprobat cererea de reziliere/portare fără nici o taxa suplimentară. Totodata mia spus sa ma duc intrun centru rds rcs pentru a mi se da actul(hârtia) pentru portare/reziliere. Am fost la centrul lor din galati iar cucunoana de acolo nu știe ce trebuie sa facă. Întrebarea mea este: Daca am urmat corect pasii din ceea ce ai postat tu. Cerere de reziliere la ei(dar ne înregistrata)si plângere la ANPC(încă aștept soluționarea cazului,încă nu am un răspuns concret)
    Pot face portarea fără a ma trezi cu o factura umflata de la rds rcs? Multumesc

    • BYTZA

     Salut,
     Iti dai seama ca operatorul te-a contactat dupa ce au intrat in “scena” inspectorii ANPC, asadar acestia si-au facut treaba in mod exemplar iar in curand vei receptiona si raspunsul prin posta. Repet faptul ca poti realiza portarea oricand iar RDS nu are cum sa iti mai factureze “taxe suplimentare” din moment ce a fost de acord cu rezilierea contractului pe cale amiabila. Cu placere!

 • Ioana A

  Buna ziua ,mie mi s-a facut un contract de telefonie mobila digi-rds in lipsa mea. A venit la usa tatalui meu,un anume Valy si i-a lasat un telefon si un contract pe numele meu nesemnat prin care eu as dori acest telefon si abonamentul respectiv. Eu fiind plecata din localitate cand am venit m-a anuntat tatal meu in varsta de 72 de ani despre acesta. Am sunat imediat pt a-mi spune ce sa fac pt a inapoia telefonul si rezilia contractul facut in mod abuziv..neprimind nici un raspuns. 5 sesizari telefonice in care mi sa spus aceasi poezie”reclamatia a fost inregistrata va vom suna” insa nu m-a sunat nimeni ,am facut reclamatie scrisa si nimic. As dori sa merg direct la ei la sediu.. sunt dispusa sa ii dau si in judecata pt ce au facut. Tin sa precizez ca eu nu am activat cartela e asa cum mi l-au lasat si am deja de platit 2 facturi pe acest numar. Ce ar trebui sa fac sa nu platesc aceasta suma si sa plateasca pt aceasta escrocherie si ignoranta a lor. Multumesc, cu respect.

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC iar in aceasta sa detaliezi cat mai bine comportamentul abuziv pe care l-a avut operatorul. Nu uita sa atasezi si toate documentele de care dispui. Ulterior in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   • Ioana A

    Multumesc mult pt sfat. Asa am sa si fac merg la Anpc si depun plangere. Este o indiferenta si o lipsa de profesionalism la superlativ prin ceea ce fac si au facut. O sa vin cu noutati. O zi minunata.

    • BYTZA

     Ok. Cu mare placere!

 • Lorena

  Buna!
  Acum 2 zile sotul meu nemultumit de serviciile rcs rds si gasind in acelasi timp o oferta mai buna la alt furnizor de servicii a portat numarul cu o luna inainte de finalizarea contractului…
  Astazi am fost sunata de o “laidy” de la Rds sa imi spuna ca maine se face portarea si daca nu ma duc astazi sa o anulez voi plati 300 de lei pt reziliere 976 lei pt telefonul primit gratuit la abonament si 44 € pt reducerile de care am avut parte pe perioada contractuala! Am ramas “masca”…
  Nu am stiut ca trebuie sa depunem la ei o cerere de reziliere inainte de portare…
  Ce e de facut in aceasta situatie? K
  Suntem buni de plata?
  Astept raspuns. Multumesc

  • BYTZA

   Buna,
   Din pacate “naivitatea” se plateste si uneori destul de scump iar acum nu prea mai aveti ce face decat sa achitati debitul restant. Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizati portarea. Cu placere!

 • Toma Mihaela

  Am intampinat, urmatoarele probleme, cu RDS-RCS:
  – telefonul nou, servisat, de 3 ori, prezinta aceeasi problema-lipsa semnal;
  – incepand cu 25.03, pana in prezent, 5 persoane, din agenda mea, nu-mi mai pot trimite sms-uri, desi ne putem suna, reciproc, iar aceste persoane primesc sms-uri, de la mine si pot trimite catre oricine altcineva, dar nu catre mine. . Am facut n sesizari, atat in punctual de lucru, cat si telefonic, pt a se remedia, macar aceasta situatie. Am fost, atat eu, cat si persoanele-n cauza puse sa mergem, la operatorul lor, pentru a se verifica daca exista eventuale restrictii si, constatandu-se ca la ei lucrurile erau, in regula, atat dpdv al retelei, cat si al aparatelor telefonice, concluzia a fost ca problema este la DIGI…Dar, situatia treneaza-mi s-a zis ca nu stiu cum sa o rezolve, iar nemultumirea si frustrarea mea este direct proportionala, cu neputinta lor, de a solutiona problemele.
  – incepand cu 08.05.2017, am probleme serioase si cu semnalul, primesc mesaje, de instiintare ca am fost sunata, insa apeluri pierdute nu-mi apar. Plus ca am sunat, la 20.30, pe cineva si a “primit” apelul meu la 23.50; etc.
  – am solicitat audienta si mi-a fost inchisa sesizarea, spunandu-mi-se ca domnul director nu-mi poate rezolva problemele.
  Motive pentru care, ieri, am completat un FORMULAR DE SUGESTII SI RECLAMATII-inregistrat si stampilat, prin care am solicitat rezilierea contractului, incheiat, acum 7 luni, prin portarea numarului, din Orange-cartela. Azi, am depus reclamatie, la ANPC.
  1.Credeti ca am vreo sansa, de reusita? Vad ca unora li s-a dat castig de cauza, altora, nu…
  2.Dc nu voi primi un rasp pozitiv, ce mai pot face, dpdv legal, pt a rezilia…?
  3.Cand sa-mi portez numarul, in alta retea, pt a nu-l pierde?
  Multumesc!

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Daca cei de la ANPC nu iti vor da castig de cauza atunci va trebui sa rezolvi speta in instanta. Poti sa depui deja cererea de portare catre noul operator. Cu placere!

 • Justin

  Buna , tot cu rds am probleme si eu.M-ai aveam doar 2 luni pana se termina perioada contractuala la un abonament de telefonie mobila,dar fiind nemultumit de calitatea semnalului din ultimul timp,si gasind o oferta avantajoasa in alta parte am portat numarul. Mi-a venit factura 1211 ron,desi contravaloarea obonamentului pe 2 luni era de doar 10 euro.Am facut sesizare la ANPC ,dar am ramas surprins de raspunsul primit, ca sunt bun de plata deoarece clauzele respective erau stipulate in contract.Acum nu stiu ce sa cred si ce sa fac ,asi contacta un avocat priceput in domeniu….

  • BYTZA

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizati portarea. Doar asa puteti evita intr-un mod elegant aceste neplaceri ulterioare. Acum ar fi bine sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete si sa rezolvi speta in instanta. Succes!

 • Armulescu Andreea

  Bună ziua , eu am 3 numere la abonament la ei și am primit și 3 telefoane cadou , oare dacă vreau sa întrerup abonamentul trebuie plătită contravaloarea telefoanelor sau putem returna telefoanele . Mulțumesc anticipat

  • BYTZA

   Buna,
   Bineinteles ca vei fi nevoita sa achiti diferenta pentru terminalele achizitionate. Cu placere!

 • Mihaela Ene

  Am un contract la rcs rds din 2009. În decembrie 2016 m am mutat din bucuresti în videle. Mi s a făcut transfer de servicii de pe buc pe videle excepție tel fix. Pentru a putea face transfer de locatie și echipamente, am semnat un contract pe 24 de luni. Acum as dori sa închid abonamentul optim nelimitat și abonamentul la stick-ul de internet. As putea face fără sa achit acele sume exorbitante? Am citit procedura. Voi face o cerere care o depun la ei. Dar dacă nu vor sub nici o forma sa îmi dea nr de înregistrare care e următorul pas?

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu-i bai daca operatorul refuza sa iti ofere un numar de inregistrare, deoarece poti apela si fara el la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 • Emil Cimpean

  Eu am patito cu ei la reziiliere a platit 300 lei dar bucuria ca am scapat de ei a fost mai valoroasa

  • BYTZA

   Nu era cazul sa achiti suma respectiva daca ai fi urmat procedura prezentata in acest articol.

 • Tudorita Trandafir

  Bună seara.La Enel de ce trebuie platita o taxa de reziliere daca schimbi adresa de domiciliu,rămînînd acelasi cod de client si acelasi titular de contract?Multumesc frumos.O seara buna.

  • BYTZA

   Buna,
   Iti dai seama ca majoritatea furnizorilor adopta acelasi comportament abuziv si profita din plin de “naivitatea” clientilor. Ar fi ideal sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema “spinoasa”. Cu placere!

 • Andy Silver

  La UPC in urma rezilierii unilaterale si refuzului de a plati taxe aiurea au transferat taxa de 300 de lei catre o firma de recuperare de credite care a transformat-o in 3800 (trei mii opt sute lei!!) , firma care insista deupa aproape 6 ani cu sms uri in care sunt dispusi sa accepte plata in rate :))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • BYTZA

   Pai ce mai astepti? achita debitul restant cat mai curand…inclusiv penalitatile aferente si corespunzatoare :))) Era ideal sa depui si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema 🙂

 • Roxana

  Buna ziua,
  Deoarece fac si eu parte din categoria clientilor nemultumiti de serviciile RCS/RDS, am decis sa reziliez contractul Digi mobil optim nelimitat si sa trec la un abonament de la Vodafone.
  Am mers increzatoare la unul dintre punctele de prezenta din Timisoara si am incercat sa depun cererea de reziliere a contractului, dar m-am lovit de refuzul categoric al angajatilor de acolo.
  Mi s-a comunicat nonsalant ca trebuie sa achit o taxa de reziliere de 600 RON (taxa era formata din: 240 RON taxa utilizare retea + 360 reducerea de abonament de care am beneficiat pentru o perioada de 16 luni). In momentul cand am inceput contractul cu RCS, mi-am portat cartele prepay de la Orange si nu am achizitionat telefoane la preturi promotionale.
  Am depus si o sesizare la ANPCin luna ianuarie, dar pana in momentul actual nu am primit o solutionare.
  Este legala suma pretinsa de Digi pentru rezilierea contractului?
  Multumesc si va doresc o zi buna.

  • BYTZA

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Cum ai depus reclamatia la ANPC? Cu placere!

   • Roxana

    Buna,
    Am depus online reclamatia la ANPC. Dupa o luna le-am scris deoarece nu mi-au trimis un raspuns, dar au mai amanat sesizarea pe motiv ca termenul legal pentru solutionarea reclamatiilor este de 45 de zile. De atunci au trecut 3 luni si nu am obtinut un o solutie din partea ANPC.
    Iar cei de la Digi inc refuza sa imi rezilieze contractul pana nu achit 600 RON.
    Multumesc pentru raspuns si va doresc o zi buna.
    Roxana

    • BYTZA

     Buna,
     Este ciudat deoarece pana acum marea majoritate a abonatilor au receptionat castig de cauza de la ANPC. Inestimabilul operator are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Cu placere!

 • Alin R

  Salut.

  Am incercat sa reziliez contractul cu rds rcs de internet, pe motivul ca pe adresa de la noua locuinta, ei nu dispun de infrastructura ( am incercat in prealabil sa imi mut abonamentul, dar cum ziceam, ei nu dispun de infrastructura in zona). Am mers cu contractul de inchiriere a apartamentului ( proprietarul il inchiriaza ca persoana juridica si nu fizica) si , din cate stiu eu, acestea nu se inregistreaza la finante. Cei de la RDS mi-au zis ca nu e posibil sa reziliez fara un contract inregistrat la finante, cu stampila si semnatura pe el. Vreo idee cum as putea proceda?

  • BYTZA

   Salut,
   Toate contractele de acest gen se inregistreaza la finante….asadar operatorul are dreptate si nu ai alte variante in acest caz. Succes!

 • Scarisoreanu mihai

  Bună dimineața
  Cu cei de la rds rcs am și ieu o problema am cumpărat un telefon de la iei în rate dar de cum lam cumpărat următoarea săptămâna sa și farmat lam trimis la reparat deoarece este în garanție , după doua săptămâni când lam primit la doua zile sa farmat din nou și tot asa pana am ajuns la a șasea reparație, am fost la iei sa a-mi schimbe telefonu cu unul nou dar mi-au zis ca nu depinde de iei ca depinde servis dama mi-l schimba sau nu acuma eu vreau sa a-mi schimbe telefonul fiind vorba de un allview și să-mi dea altul un Samsung dar miau zis ca dacă a-mi da alt telefon a-mi prelungește contractu la 24 de luni atunci l-am zis ca nu sunt de acord și ca nici în contract nu este specificat treaba aceasta . Și de atunci ma tot cert cu iei mai am puțin și a-mi expira rata la telefon și ieu tot cu el farmat și prin servis stau .
  Dacă este se poate rezilia contractu sau sa mise dea alt telefon ??
  Prețul de achiziție al telefonului este de 1.600ron

  • BYTZA

   Salut,
   Crezi ca poti fi ceva mai coerent?

 • Marius Ungureanu

  Buna seara! Am spusca revin, uitați si raspunsul la cererea de reziliere a contractului cu RCS/RDS pentru lipsa semnal, rapuns primit urmare la reclamatia de la ANPC, deci daca vrei poti rezilia contractul.
  ” Stimate Abonat,
  In urma sesizarii transmise catre ANPC Suceava, inregistrata cu numarul 2440639452, precizam ca RCS&RDS a aprobat anularea abonamentelor Digi Mobil Nelimitat aferente numerelor 07……. si 07……. fara taxe.”
  Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi cat mai placuta! multumim pentru intelegere si va dorim o zi cat mai placuta!

  • BYTZA

   Salut,
   Felicitari pentru reusita! Iata ca se demonstreaza inca odata faptul ca un abonat informat poate rezilia fara probleme contractul cu inestimabilul operator. Cand ai timp sa ne trimiti pe mail([email protected]) raspunsul receptionat de la ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog. Cu placere!

   • Dragoș Dumitru

    Daca intradevar nu ai semnal in locuința îți reziliază. Dar dacă ai semnal sunt că scaiul…

    • BYTZA

     Nu are relevanta deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca esti bine informat si iti pastrezi atitudinea ferma.

   • Marius Ungureanu

    Ok, cand primesc raspunsul, o sa_l incarc pe forum.

    • BYTZA

     Ok.

 • Robert Inferno

  Mda, nasol de voi. Din ce-am citit in articol si in comentarii romanii se milogesc pe banii lor de operatori.
  Eu nu am facut nici o cerere, n-am platit nici o taxa, i-am spus sictiritei de la birou ca vreau sa renunt la abonament si sa-mi faca rezilierea PE LOC si fara smecherii, ca sa nu stam de vorba dupa program, ca-i si cam intuneric cand iese de la munca.
  In 5 minute era gata.

  • BYTZA

   Totusi nu suntem in jungla ….. :)))

   • gica70

    Asa este, suntem in Romania!

 • Dragoș Dumitru

  Salut.
  Nu imi vine sa cred…
  Anul trecut în luna mai am reziliat un abonament Digi optim în perioada contractuală. Bineînțeles că am folosit procedura de mai sus. După ce am reziliat am depus și plângere la anpc. Am primit răspuns că trebuie să plătesc taxa de încetare contractuală. Luna trecuta mi-a facturat 575 Ron pe care refuz sa îi plătesc. Am depus iar reclamație la anpc in care am explicat că nu a semnat titularul contractului și multe nereguli făcute de ei și …. Surpriza. Anpc-ul același răspuns… Pe ăștia unde ii pot reclama?

  • BYTZA

   Salut,
   Probabil ca ai avut nesansa ca reclamatia ta sa fie gestionata de catre un inspector ceva mai habarnist, dar iti recomand sa mai depui inca o reclamatie online la ANPC. Daca raspunsul va fi acelasi va trebui sa rezolvi speta in instanta. Asteptam detalii. Succes!

   • Dragoș Dumitru

    Știam că sunt mana in mana cu RDS dar nici chiar așa… Suceava face parte de centru regional Iași. Mă gândesc să fac acolo, să explic cu lux de amănunte…

    • BYTZA

     Iti dai seama ca nu exista padure fara uscaturi……poti incerca si acolo 🙂

    • Marius Ungureanu

     Salut, in cat timp a-i primit raspunsul de la ANPC?
     Intreb, ca am si eu tot la Suceava o reclamatie prin care am cerut rezilierea contracrului cu RDS pentru lipsa semnal! Sper sa primesc un raspuns afirmativ, tu pentru ce problema ai solicitat relierea contractului?

     • BYTZA

      Salut,
      Stai linistit pentru ca vei receptiona raspunsul in termenul legal de maxim 30 de zile iar cererea de reziliere nu trebuie motivata in vreun fel. Succes!

 • Daniel

  Stimate abonat,

  In ceea ce priveste sesizarea Dvs. inregistrata cu numarul XXX la data de 22.02.2017, prin care solicitati anularea unuia dintre cele doua abonamente Optim Nelimitat, contractate la data de 14.11.2016, va mentionam ca in urma verificarilor efectuate documentele pentru cele doua abonamente, au fost semnate la data receptionarii produsului. Ca urmare a acestor aspecte si in conformitate cu legislatia in vigoare privind contractarea la distanta, pentru anularea unuia dintre numere, se putea depune o solicitare de catre titularul contractului sau imputernicit, in termen de 14 zile calendaristice, in conformitate cu art. 5.8 din Conditii Generale:”5.8. Prin exceptie, in situatia in care Benefi ciarul a achizitionat serviciul prin incheierea contractului la distanta sau in afara spatiilor comerciale, Benefi ciarul poate denunta unilateral serviciul intr-un termen de 14 zile de la incheierea contractului, fara plata vreunor penalitati sau despagubiri. Beneficiarul va achita contravaloarea serviciilor utilizate pentru perioada dintre data activarii si data renuntarii si acolo unde este cazul, returnarea echipamentelor primite in custodie/chirie.”

  Ca urmare a aspectelor mai sus mentionate si a faptului ca prima solicitare din partea Dvs. privind denuntarea contractului s-a primit la data de 09.01.2017, dupa mai mult de 14 zile calendaristice de la receptionarea echipamentelor, dorim sa va informam ca anularea abonamentului Optim Nelimitat se va putea face in conformitate cu conditiile contractuale, acest abonament aflandu-se inca sub incidenta perioadei minime contractuale de 24 de luni, art 6 din Clauze si conditii specifice Pachetului Digi Mobil Optim:” In cazul incetarii (reziliere, denuntare unilaterala, anulare, etc., inclusiv pentru neplata la termen a contravalorii oricarui serviciu contract) sau suspendarii furnizarii oricarui serviciu in virtutea careia abonatul a beneficiat de un pachet Digi Mobil Optim inainte de expirarea Duratei Initiale sau Extinse, Beneficiarul se obliga sa achite RCS&RDS potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si de utilizare a retelei de care Abonatul a beneficiat cu titlu de promotie, precum si contravaloarea tuturor discount-urilor, a reducerilor, subventiilor etc. acordate Beneficiarului in baza prezentului act aditional si ale Contractului. Potrivit conditiilor din prezentul act aditional pentru pachetele de telefonie mobila Digi Mobil Optim cuantumul justei despagubiri este format din contravaloarea taxei de activare acordata cu titlu de promotie (Tabelul A din Anexa1), din contravaloarea taxei de utilizare retea acordata cu tiltu de promotie (Tabelul II – Modulul de Date din Anexa 1), din contravaloarea reducerilor de 4,84EUR, 5,81 EUR, 6,46 EUR si de 6,78 EUR acordate in functie de numarul de pachete Digi Mobil Optim Nelimitat achizitionate (Tabelul A din Anexa1) si din contravaloarea diferentei dintre pretul de lista al telefonului mobil (din care a fost scazut avansul, achitat acolo unde este cazul) si contravaloarea ratelor achitate pana in momentul incetarii Contractului ( Tabelul II din pagina 1).”

  Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi frumoasa in continuare!

  Cu consideratie, Echipa RCS&RDS Departamentul Reclamatii

  Cam asa m-au abordat pe mine scarbele de la RCS&RDS. Urmeaza plangerea la ANPC. Plangerea am facut-o la mai mult de 14 zile dupa contractare, atunci cand mi-am dat seama ca serviciile oferite sunt inexistente (8/10 convorbiri intrerupte).

  • BYTZA

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. Vezi sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   • Daniel

    Am depus reclamatia la ANPC in data de 06/03/2017. Va tin la curent. Nu am informatii noi inca. Ei continua sa ma factureze pentru un serviciu neactivat/nefolosit.

    • BYTZA

     Ok. Stai linsitit pentru ca vor storna facturile respective de indata ce inspectorii ANPC iti vor da castig de cauza. Succes!

     • Daniel

      Asa sa fie. Ce cale ar fi de urmat daca cei de la ANPC nu iau o decizie in 30 de zile ? Chiar nu vreau sa o las in aer cu jigodiile astea

     • BYTZA

      Va trebui sa solutionezi speta in instanta daca inspectorii ANPC nu iti vor da castig de cauza. Oricum majoritatea reclamatiilor au fost solutionate in mod favorabil, asadar nu are sens sa iti faci griji pe aceasta tema. Succes!

  • Marius Ungureanu

   Salut, pe data de 03.03.2017, am facuct si eu o cerere de reziliere contract inainte de expirarea acestuia, incepând cu data de 02.04.2017 , mi-au spus ca o sa ma coste aproximativ 300 ron. In aceasi zi am facut si o reclamatie la OPC, unde am detaliat motivul rezilierii contractului, astept sa ma sune rds-ul si o sa revin cu detalii. Sper ca nu o sa am nimic de platit! Regret ca m-am incurcat cu rds-ul, servicii eftine si proaste!

   • BYTZA

    Salut,
    Stai linistit pentru ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul cu inestimabilul operator. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Succes!

    • Marius Ungureanu

     Sper sa ai dreptate, astept raspunsul si revin cu detalii, poate ajut si alte persoane aflate in situatia mea!

     • BYTZA

      Procedura este verificata, asadar este aberant sa pui la indoiala sansele de reusita ale acesteia. Succes!

   • BYTZA

    Salut,
    Stai linsitit pentru ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul. Intr-adevar serviciile acestora sunt de cea mai slaba calitate. Asteptam detalii. Succes!

 • Remus

  Am facut cerere de reziliere la DIGI pentru doua numere de telefon, si unul dintre ele l am portat in aceeiasi zi la Vodafone. Am facut si sesizare telefonica la DIGI mentionand ca nu am semnal, si doresc renuntarea la serviciile lor. Mai am de facut alti pasi pentru a nu achita taxa de reziliere ? Abonamentele sunt fara telefon, doar servicii .

  • BYTZA

   In functie de atitudinea pe care o adopta operatorul vezi daca este cazul sa apelezi la ANPC sau nu…. Succes!

 • KaTa Katalina

  Buna ziua, în urma încheierii contractului cu cei de la RDS timp de aproximativ 3 luni am avut probleme cu semnalul. Sesizand acestora făcându-le reclamație timp de alte 3 luni nu au fost în stare să rezolve problema băgând motivul ca telefonul pe care îl folosesc este de vina. Am schimbat 3 telefoane Si nicio schimbare. Asa ca m-am decis sa îmi postez abonamentul la alta rețea. Cei de la RDS au fost foarte revoltător ca am decis sa închid contractul cu ei înainte de 2 ani incat mi-au spus costurile deciziei mele în urma reclamatiilor pe care le am făcut nefiind eu de vina . Asa ca decizia mea de portare înainte de cei doi ani de contract mau costat 450 lei la factura.

  • BYTZA

   Buna,
   Banuiesc ca ai portat numarul respectiv inainte de a expira perioada contractuala. Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizati portarea. Doar astfel se pot evita elegant aceste probleme care pot aparea ulterior. Din pacate “naivitatea” se plateste si uneori destul de scump… 🙂

 • Musat Adrian Gabriel

  Buna ziua, acum 2 luni am portat un numar rds la Orange, mentionez ca nu am facut cerere pentru rezilierea contractului cu Rds, contract incheiat telefonic in 6 Decembrie 2015, intrat in vigoare in ziua respectiva, contractul includea si un telefon mobil, telefon primit in luna Ianuarie 2016, ziua 25, la telefon mi s-a spus ca datorita vechimii mele in retea primesc acest telefon mobil cu conditia sa mai adaug un serviciu in valoare de 3 sau 4 euro la serviciile deja existente in abonamentul meu.Ulterior am vrut sa reziliez acest contract dar mi s-a comunicat ca o puteam face in termen de 14 zile de la data intrarii in vigoare a acestuia, nu mi s-a parut normal acest lucru deoarece normal era ca odata cu primirea telefonului mobil sa intre in vigoare si contractul respectiv, pentru a beneficia de toate avantajele contractului(mentionez ca am optat pentru un serviciu de date mobile) asa ca am reziliat celelalte servicii contractate cu Rds(televiziune, internet, telefonie fixa) servicii in valoare de aproximativ 25 Euro, ramanand in vigoare doar contractul de 3 Euro/luna, valabil pentru o perioada de 2 ani Este normal ca pentru reziliere unilaterala sa-mi perceapa o taxa de despagubire in valoare de 497 ron, in conditiile in care telefonul mobil a fost primit cu titlu de gratuitate datorita vechimii mele in retea, iar rest de plata abonament pe ultimul an de contract este cu aproximatie, 30 de Euro???

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Imi este greu sa cred faptul ca ti-au oferit “cadou” terminalul respectiv si ai vreun document in acest sens. In caz contrar va trebui sa achiti diferenta pentru acesta, dat fiind faptul ca doresti sa reziliezi contractul anticipat. Asteptam detalii. Succes!

 • Eblis123

  Salut,multumesc pentru informatii si articol.Chiar astazi am avut o disputa cu celebrul operator RcS Rds.Am un contract care inlcude tv,internet si doua abonamente de telefonie mobila..Toate bune si frumoase pana la cel de al doilea abonament pe care l-am incheiat pe 4 ianuarie cu promisiunea unui telefon gratuit pentru care facusem comanda pentru ca nu era pe stoc.Dupa mai bine de o luna jumate in care nu am primit telefonul si dupa nenumarate sesizari telefonice si email in legatura cu asta nimic nu s-a schimbat.Astazi m-am deplasat la sediul lor cu primul telefon care s-a defectat intre timp si pe care l-am plimbat in service cu acelasi defect(asta e o alta poveste) am intrebat de stadiul comenzii si mi-au spus ca au telefoane dar nu gratuite si ca nu a existat nicio campanie de telefoane gratuite in data de 4 ianuarie si ca telefonul daca ar fi venit ar fi trebuit platit in rate sau integral..Bineinteles ca am cerut o reziliere a contractului(as dori sa pastrez celalalt telefon si celelate optiuni de care sunt multumit) si omul mi-a spus ca nu se poate ca trebuie sa platesc cateva sute de lei..Dupa o cearta in care toti se uitau ca la urs dar nu ziceau nimic ca asa e romanul tolerant desi am stat 4 ore la coada i-am spus ca fac reclamatie la OPC ceea ce am si facut imediat ce am ajuns acasa..Nu am semnat inca nicio cerere de reziliere desi omul incepuse sa redacteze ceva.Acum intrebarea mea e pot modifica contractul sa renunt doar la abonamentul cel de care nu am beneficiat daca primesc raspuns favorabil din partea OPC??Multumesc inca o data pentru articol si scuze pentru lunga poveste dar eram cam nervos si pe banii mei.. :/

  • BYTZA

   Salut,
   Cu placere! Teoretic poti rezilia doar abonamentul respectiv dar practic va fi destul de greu……la cat de haotici sunt cei de la RDS. Cel mai probabil iti vor suspenda serviciile pentru nepalata daca optezi sa pastrezi celalalt numar in reteaua acestora. Oricum nu inteleg de ce vrei sa mai ramai in “ograda” inestimabilului operator din moment ce serviciile acestuia te nemultumesc. Asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

 • Dragos

  Buna ziua, este normal ca sa achit o despagubire-denuntare unilaterala cum este stipulat in factura, asta dupa ce m-am portat de la RDS RCS catre Orange fara sa anunt pe cei de la RDS RCS, doar i-am intrebat daca am iesit din perioada contractuala si au confirmat ca da, zis si facut m-am dus la Orange si am portat numarul, asta in aprilie 2016, deci dupa 8 luni de zile imi apare in factura ca am de platit o despagubire ?!? este normal ?!
  Multumesc !

  • BYTZA

   Salut,
   Din acest motiv le recomandam tuturor ca in prima faza sa rezilieze contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizeze portarea. Doar in acest mod pot evita elegant problemele care pot aparea ulterior. Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema desi va fi usor tardiva. Asteptam detalii. Succes!

 • Doru

  Salut,
  Mulțumesc in primul rând! Astazi mi-am făcut curaj si am depus cererea de reziliere a abonamentului de internet la RCS. Numai 300 mb nu aveam, când netul mergea cu sughițuri, ei reclamand ca e vina echipamentelor mele…calculatoare, telefoane, etc. Dupa câteva replici ca nu, ca ba..tipa de la ghiseu a acceptat sa-mi dea nr. de înregistrare si sa stampileze cererea. M-a asigurat ca voi plati atât abonamentul din lunile promotionale (sase luni, jumătate din abonament) dar si taxele de instalare si activare a serviciului. Dupa ce le-am replicat ca voi depune o sesizare si la ANPC, duduia mi-a transmis ca asa e contractul si ca oricum Protectia va da dreptate contractului. In fine, degeaba am pomenit de lege ca ea o tinea pe a ei, una si buna. Acum, întrebarea ar fi: Sa depun si o sesizare la ANPC sau sa astept răspunsul lor întâi, eventuala factura? Sunt constient ca trebuie sa plătesc cele 3 luni însumate ca fiind promotie?

  Totodata am depusa la RCS o sesizare de recalculare a unui abonament reziliat la sfarsitul lunii decembrie (din cauza semnalului prost sau a faptului ca trebuia sa încerc de multe ori pana sa apelez pe cineva). Treaba face ca ei, in data de 31 decembrie ’16, h00.00, mi-au tăiat semnalul la acel abonament, desi factura fusese platita si pentru acea zi. Pana la portarea numarului in Vdf, pe 4 ianuarie, nu a existat semnal pentru acel număr, desi in mod normal trebuia ca acesta sa fie măcar pana pe 3 ianuarie. Binenteles, este tot vina mea ca am reziliat abonamentul si ca nu am mentionat ca vrea numărul trecut ca si cartela in reteaua RCS.
  Mai grava mi s-a părut replica unui domn prezent la discutie care m-a întrebat: Ce am rezolvat cu asta? Ca imi vreau bani pentru o zi din abonament?

  Multumesc!

  • BYTZA

   Salut,
   Poti sa depui reclamatia la ANPC deoarece atitudinea inestimabilului operator este destul de clara. Nu cred ca te vor mai pune sa achiti si lunile “promotionale” dat fiind faptul ca sunt extrem de haotici. Intr-adevar nu inteleg nici eu cum de ai avut “tupeul” sa le soliciti banii pentru un serviciu de care nu ai beneficiat?:)) Cu placere!

   • Spridon C-tin

    Salut,
    In cazul in care tipa de la ghiseu imi da nr de inregistrare si a refuzat sa il stampileze, mai pot face ceva?

    • BYTZA

     Salut,
     Probabil ca ai cedat mult prea usor dar nu-i bai deoarece numarul de inregistrare este suficient daca va fi cazul sa apelezi la ANPC.
     Mergi eventual si intr-un alt punct de prezenta al celor de la RDS dar cu o atitudine mult mai ferma. Succes!

   • Doru

    Buna ziua,

    Revin asupra situatiei. Am taraganat depunerea unei reclamatii la ANPC, asa ca am depus-o online in 30 martie. Astazi, 12 aprilie, primesc raspuns din partea Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Covasna (wtf! – nu locuiesc acolo) in care mi se transmite:
    “In urma verificarilor efectuate de prestator s-a constatat ca, serviciul de internet se furnizeaza in parametri optimi. Conform Anexei 2 din contract RCS RDS SA ofera viteza de banda negarantata pentru contractele de tip rezidential.” si…

    “Pentru data de 31.12.2016 RCS RDS SA a dispus reglarea situatiei finaciare, suma stornata pentru ziua de nefunctionalitate fiind in cuantum de 0,70 lei.”

    Concluzia:
    “Rezilierea se poate efectua cu plata taxei de justa despagubire conform art. 5.4. din Conditiile generale ale contractului…” și…

    “Consideram reclamatia dvs. partial intemeiata.”

    Ce ramane de facut?

    Multumesc.

    PS: In urma verificarii cu netograf.ro, viteza reala pe fir, in acest moment e de 61.31 MB la download, in conditiile in care am cica oferta Digi Net Fiberlink 300. (Download 61.31 mbps, Upload 20.15 mbps, Intarzierea de transfer a pachetelor de date 20.21 ms, Variatia intarzierii 9.53 ms). Pfffff

    • BYTZA

     Salut,
     Iti dai seama ca nu exista padure fara uscaturi si cel mai probabil reclamatia ta a fost redirectionata catre comisariatul respectiv si a fost solutionata de catre un inspector “naiv”. Ar fi ideal sa mai depui o reclamatie online in speranta ca de aceasta data va fi gestionata cu mai mult profesionalism iar in caz contrar va trebui sa rezolvi speta in instanta. Succes!

 • Mihaela

  Am patit-o si eu cu cei de la RCS RDS doar ca in cazul meu, nu am reusit sa obtin nr de inregistrare de pe cererea de reziliere deoarece multstimabilul agent nu a vrut sa mi-l dea. Am renuntat dupa 2 ore de discutii contradictorii si am sunat la ANPC iar doamna de acolo mi-a zis ca pot sa le dau un mail celor de la Digi prin care cer rezilierea contractului si sa atasez la reclamatie screenshot-ul de la acel mail. Sa vedem ce iese.

  • BYTZA

   Ai cedat mult prea usor……
   Posteaza te rog si adresa de mail la care ai trimis cererea de reziliere deoarece le va fi utila tuturor celor care doresc sa renunte la abonamentele RDS. Asteptam detalii. Succes!

 • Roxana Ivan

  Astazi am primit raspunsul celor de la ANPC si imi spun ca digimobil este de acord sa rezilieze contractul pe cale amiabila si fara alte cheltuieli. Pot sa zic ca nu ma asteptam sa imi dea dreptate dar iata ca se poate si va multumesc din suflet pentru ajutor. Va doresc multa sanatate si putere de munca.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita!
   In marea majoritate a cazurilor abonatii au primit castig de cauza din partea celor de la ANPC si din acest motiv le recomand tuturor sa apeleze cu incredere la acestia. Cu placere!

  • Marius Ungureanu

   Salut, in cat timp ai primit raspunsul de la ANPC,pe 03.03.2017 am solicitat si eu rezzilierea unui contract cu rds incepand cu data de 02.04.2017, am facut si o reclamatie la ANPC. După ce ai cerut rezilierea contractului rds-ul te-a contactat.?

   • BYTZA

    Salut,
    Raspunsul de la ANPC il vei receptiona in maxim 30 de zile de la depunerea reclamatiei iar eu am fost contactat de catre RDS la cateva zile dupa ce am depus cererea de reziliere. Succes!

 • Cristian Avasiloaie

  Am si eu o intrebare, ce ati trecut la abonat cu numărul? Ce numar ? Multumesc frumos. Vreau sa depun si eu o cerere ai nu stii ce sa trec acolo.

  • BYTZA

   Treci numarul de mobil daca este cazul iar respectiva cerere de reziliere o poti edita dupa bunul plac, in functie de nevoile tale.
   Care sunt serviciile la care vrei sa renunti?

 • Cristina

  Am incheiat la inceputul acestei luni (septembrie) un act aditional la contractul pe care il aveam cu firma rcs-rds, ocazie cu care am primit un aparat gratuit si pentru altul s-a facut comanda cu plata in 12 rate a cate 10 lei/luna.Am fost asigurata ca in cateva zile voi intra si in posesia celui de al doilea. Dupa cateva zile de asteptare am dat telefon la srviciul relatii clienti pentru a afla de ce nu mi-a fost livrat produsul.Mi s-a raspuns ca sunt multe solicitari si sa astept . In a 14-a zi am mers la agentia RDS-RCS sa solicit rezilierea, am restituit aparatul primit si am semnat Actul de solicitare reziliere servicii. Pentru portarea numarului am mers la alt operator de telefonie si am incheiat contract . Dupa 2 zile cei de la Digi s-au sunat sa ma anunte ca vor rezilia contractul , vor face portarea dar vor factura 300 lei pentru nu stiu ce taxe. Ce pot face ? Nu vreau sa le platesc nimic (numai pentru luna septembrie )
  .

  • BYTZA

   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • adrian

  Am incheiat la inceputul acestei luni (septembrie) un act aditional la contractul pe care il aveam cu firma rcs-rds, ocazie cu care am platit pentru achizitionarea a doua smartphonuri. Unul l-am achizitionat imediat pentru ca era la agentia respectiva, iar pentru al doilea operatorul din agentie a facut comanda si a trimis-o la sediul central. Am fost asigurat ca in cateva zile voi intra si in posesia celui de al doile smartphon. Dupa cateva zile de asteptare am dat telefon la srviciul relatii clienti pentru a afla de ce nu mi-a fost livrat produsul. Dela celalalat capat al firului mi-a raspuns o duduie care a inceput sa-mi indruge tot felul de povesti, la replica mea ca bate “campii” m-a asigurat ca voi primi produsul in cel mai scurt timp. Am solicitat si un nr. de sesizare la care tov. a ramas surprinsa, dar neavand ce sa faca am primit un numar. Nici in urmatoarele zile neprimind produsul am facut mai multe sesizari telefonice (din 3 in 3 zile) si toti operatorii de acolo m-au asigurat ca solicitarea mea va fi rezolvata in cel mai scurt timp. Am facut si interventii scrise pe adresa lor de E-Mail dar toate auramas fara raspuns. Iata suntem in 22.09.2016 si dupa 3 (trei) saptamani nu sunt in posesia acestui smartphon. Probabil ca in cadrul firmei rcs-rds sa fie foarte multi OLIGOFRENI.

  • BYTZA

   Stai linistit pentru ca nici nu vei intra curand in posesia respectivului terminal.
   Cei de la RDS sunt mult prea preocupati sa “racoleze” cati mai multi clienti din “ograda” concurentei si “omit” sa ofere servicii de calitate.
   Angajatii nu au nici o vina din moment ce nu beneficiaza de scolarizari in acest sens si nu stiu cum sa gestioneze spetele pe care le receptioneaza.
   Asadar keep calm and stay strong :))
   Sunt convins de faptul ca vei receptiona produsul pana la Craciun :)))
   Asteptam vesti de la tine.

 • Valentina

  Revin cu noutati.
  Mi-am completat cererea de reziliere in doua exemplare si am pornit cu ideea de a intelege despre ce este vorba. De data asta la un alt punct de prezenta, in localitatea unde m-am mutat. Am explicat de ce am venit si dupa niste cautari domnisoara mi-a spus ca ei ii apare ca nu mai trebuie sa achit nicio taxa pentru ca am achitat-o la inceput. A facut cererea de reziliere catre ei si a imprimat actele pe care mi le-a inmanat sa le semnez. Eram chiar curioasa ce clauze sunt stipulate. Un paragraf in care scria ca beneficiarul se obliga sa plateasca taxe de justa despagubire daca renunta mai devreme.
  Daca legea spune ca sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care (…) profesionistul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale, consider ca am dreptate sa nu achit acea taxa de justa despagubire, pe langa faptul ca eu am achitat la inceput taxa de instalare pentru a putea renunta oricand la serviciul oferit de catre companie.
  Nu am semnat acea cerere tip, nu mi-a fost acceptata nici cererea mea, nu mai zic ca n-am primit numar de inregistrare si stampila. Dar cererea de reziliere si plata pentru ultima luna este inregistrata, confirmare primita de la call center.
  De serviciul pe care mi l-au oferit in tot acest timp am fost multumita si tot la ei as fi revenit daca macar un angajat din toti cei cu care am vorbit m-ar fi inteles. Stiu ca se poate.

  • BYTZA

   Felicitari pentru atitudine!
   Ar fi ideal sa depui si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Succes!

 • Valentina Salajan

  Salut,
  Multumiri pentru articolul despre procedeul de reziliere al contractului. Foarte clar si la obiect.
  Am si eu de furca cu ei. Vreau sa renunt la serviciul lor de internet, asadar m-am prezentat la punctul de lucru.
  Initial am facut contract pe perioada nedeterminata, asta fiind posibil doar achitand o taxa de instalare de 100 lei. Dupa aproximativ un an am facut o modificare de viteza a internetului pentru care am semnat un contract de 12 luni pentru a nu mai plati inca o data acea taxa.
  Acum mi s-a cerut sa dau cu subsemnatul ca sunt de acord sa platesc taxa de reziliere pe “motiv” ca am avut reducere de 100% pentru taxa de reconfigurare.
  Am impresia ca mi s-a refuzat dreptul la reziliere obligandu-ma sa semnez acel acord, ceea ce eu nu am facut.
  Nu sunt foarte sigura ca am dreptate pentru ca in contract e stipulat faptul ca : “Reducerile promotionale sunt acordate sub conditia mentinerii in vigoare si achitarii serviciilor pe toata durata de valabilitate a Duratei Extinse…”
  Ce parere ai?

  • BYTZA

   Buna,
   Cu mare placere!
   Respectivele clauze pot fi abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Trebuie sa studiezi foarte bine clauzele contractuale si daca este cazul iti recomand sa apelezi la ANPC.
   Oricum cert este ca poti rezilia contractul oricand fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Madalina

  Nu recomand abonamentele DIGI MOBIL OPTIM NELIMITAT!

  Am semnat contract cu cei de la RDS pentru un abonament DIGI MOBIL OPTIM NELIMITAT, am facut portarea numerelor de telefon si vreau sa va spun ca nu e ok deloc. Atunci cand incerc sa apelez un numar de telefon, in cele mai multe cazuri reusesc sa iau legatura cu persoana respectiva abia din a 3-a incercare. In primele doua incercari efectiv nu suna iar dupa cateva secunde imi spune ca abonatul are telefonul inchis. Am facut sesizare de doua ori si mi s-a spus sa revin din nou cu sesizare in cazul in care problema persista. Da, problema persista iar ei nu o pot rezolva, nu pot face sesizari la nesfarsit. Din pacate voi rezilia contractul acesta.

  • BYTZA

   Intr-adevar este aiurea modul in care cei de la Digi Mobil gestioneaza aceste sesizari.
   Majoritatea abonatilor intampina astfel de probleme iar inestimabilul operator ii trateaza cu maxima indiferenta.
   Poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Madalina

    Multumesc!

    • BYTZA

     Cu placere!

 • Samuil

  Abonament cu minute NELIMITAT!!!???
  In 03 ianuarie 2016 am incheiat un contract cu minute nelimitat 6 euro.
  SURPRIZA!!!
  In 05 ianuarie primesc un SMSde la RCS RDS prin care sant informat ca vorbesc prea mult la telefon.
  In 06 ianuarie 2016 am fost deconectat fiindca am depasit numarul de minute NELIMITAT din abonament.
  Fara cuvinte….

  • BYTZA

   Pe sistemul ” nelimitat dar nu prea…..” :))))
   Suntem in Romania si totul este posibil iar marea majoritate a operatorilor mizeaza pe naivitatea abonatilor care nu au curajul sa riposteze in fata unor astfel de abuzuri.
   Bun si daca te-au deconectat ce ai facut dupa?
   Ai “taxat” inestimabilul operator cu o portate?
   Ce s-a intamplat cu numarul respectiv?

 • Irina C.

  Salutari! Am si eu o problema asemanatoare cu cei de la Digi :vreau sa reziliez contractul cu ei pentru serviciile de telefonie mobila oferite , pe care l-am incheiat cu ei acum 9 luni de zile. Mai exact, mi-a picat cu tronc pe un Lenovo a-2010 pe care mi l-au oferit moca la abonament Digi mobil Avantaj pe 2 ani ,si m-am portat la ei. Acuma, regret din suflet ca am facut gogomania asta avand in vedere ca toata familia e pe Telekom, ma rupe la abonament daca ma intind la telefon pe alte retele, si plus ca telefonul nu-i cine stie ce… Nu-i bai ,ca nu regret niciun pic telefonul, ci vreau doar sa inchei socotelile cu ei in cel mai scurt timp si sa ma portez inapoi pe Telekom. Intrebarea mea este: oare daca urmez pasii de mai sus care mi se par foarte clari, pot sa scap de abonament fara probleme (complicarea cu instanta, reclamatii etc) ,pt ca in contract scrie ca “in cazul incetarii contractului( reziliere, anulare, etc) ,beneficiarul se obliga sa achite rcs&rds ,potrivit dispozitiilor legale aplicabile, cu titlu de justa despagubire, contravaloarea serviciilor de activare si…” ? Apoi, daca eu am luat moca telefonul pe abonament, va trebui sa platesc si telefonul in sine(terminalul) pe langa restul de abonament ramas pana la implinirea celor doi ani contractuali? Va astept cu nerabdare raspunsul!
  Ps : felicitari pt articol! O sa-l distribui si pe fb:))

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Clauzele prezente in respectivul contract pot fi abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat + contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • ana

  Dacă nu primesc numărul de înregistrare șisstampila pot face plângerea la anpc?
  ce documente trebuie sa mai trimit prinaaceasta plângere?
  dacă nu rezolv și nu mai plătesc facturilecce se poate întâmpla?

  • BYTZA

   Poti sa depui oricand reclamatia la ANPC dar ar fi ideal sa ai si dovada care atesta faptul ca ai despus cererea de reziliere.
   La reclamatie anexezi toate documentele de care dispui(contract, copie CI etc).
   Nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te streseze cu zeci de somatii pana cand cedezi nervos si achiti debitul respectiv :))
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • ana

    Spre marea mea uimire nu mi au cerut decât ultima luna de abonament și primele 20 de zile care au fost gratuite. Explicația a fost ca am avut abonament pt televiziune prin satelit și aici llucrurile sunt mai simple. Nu am avut nevoie nici de cerere. .
    singura neplacere a fost ca am stat acolo vreo două ore și jumătate…

    • BYTZA

     Probabil ca ai fost consiliata de catre un angajat ceva mai “scolit” si din acest motiv ai reusit sa rezolvi atat de “rapid” speta.
     Oricum este destul de ciudat modul in care au solutionat aceasta speta.
     Felicitari pentru reusita!

 • Alex

  Pe 1 august m-am hotarat sa renunt la abonamentul Digi Optim Nelimitat pe care il aveam de aproape 3 luni, am incercat sa rezolv pe cale amiabila la un centru Digi si nu a mers. Duduia de la ghiseu nu a vrut sub nicio forma sa-mi trimita mai departea cererea de reziliere, singurul lucru pe care l-am putut face a fost o reclamatie la ei, apoi am mai facut inca o reclamatie la ANPC. Acum 2 saptamani m-au sunat sa ma anunte ca au primit notificarea de la ANPC si au tot insistat sa ma intrebe de ce vreau sa renunt si mi-au spus sa mai astept. Astazi, fiind ultima zi, am sunat sa intreb care mai e statusul reclamatiei si mi-au spus ca cererea a fost solutionata si ca trebuie sa platesc oricum taxa de reziliere de 300ron, iar raspunsul a fost inaintat la ANPC si nu mai am ce sa fac. Cei de la ANPC nu mi-au dat niciun semn. Mentionez ca nu am luat vreun telefon sau ceva bonus de la ei. Aveti vreo sugestie?

  • BYTZA

   Sincer nu inteleg cum vrei ca opertorul sa iti rezilieze contractul daca nu ai reusit sa depui pana la urma cererea de reziliere?
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Pana acum cei de la ANPC au solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor depuse de catre abonati.
   Succes!

 • Alex

  In uk poti sa reziliezi oricand daca esti sub contract si nu ai luat telefon.
  Platesti lunile ramase fara tva si gata.
  Iti vin pe ultima factura.

  • BYTZA

   Sa intelegem ca esti de acord sa achiti contravaloarea unui abonament de care nu beneficiezi?

 • Alexandra

  Buna ziua!
  Am incheiat un abonament la Digi de acum aprox o luna de zile pentru mobil, optim nelimitat mai exact pe o perioada de 24 luni. Am facut si portare de pe Orange prepay pe Digi abonament in acel moment.
  Am fost la Digi si mi-au spus ca pentru a rezilia contractul trebuie sa platesc taxa de activare de vreo 50 de lei si inca o taxa de vreo 250 de lei pentru optiunea de internet plus factura normala de pana in acel moment.
  Modul de reziliere descris de dvs se aplica si in cazul meu in care am aceste discounturi facute (datorita portarii am primele 3 luni un pret redus al abonamentului de la 10 la 6 euro sau ceva de genul) ? Nu am achizitionat niciun telefon de la ei.

  • BYTZA

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Alexandra

    Multumesc pentru raspuns! Nu conteaza ce scrie in contractul pe care l-am semnat? Legat de acele despagubiri juste? Pentru ca si in legea 193/2000 mentioneaza tot despagubiri juste.

    • BYTZA

     Cu placere!
     Bineinteles ca sunt importante si clauzele prezente in contract dar trebuie vazut daca acestea sunt abuzive sau nu.
     Cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
     Oricum pe viitor iti recomand sa studiezi mult mai atent “hartogaraia” pe care urmeaza sa o semnezi.

     • Alexandra

      Multumesc pentru sfaturi! Am sa incerc sa aplic metoda dvs si sper sa reusesc.
      O seara buna in continuare!

     • BYTZA

      Cu placere!
      Stai linistit pentru ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
      Succes!

 • Mihai Balaescu

  Stie cineva cum se procedeaza cu cei de la UPC ? In contract scrie ca daca eu il reziliez unilateral atunci va trebui sa platesc contravaloarea lunilor ramase pana la implinirea termenului de 2 ani. S-a mai confruntat cineva cu situatia aceasta ? Multumesc !

  • BYTZA

   Procedura este similara indiferent de operator si probabil ca va trebui sa depui cererea de reziliere tot intr-un punct de prezenta.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Marian

  Cu chiu cu vai am scapat si eu de RDS si cred ca sunt cei mai nesimtiti de pe piata.
  Oare cand vor intelege ca ignoranta si nesimtirea de care dau dovada angajatii lor nu fac altceva decat sa le alunge abonatii.
  Aveam de la ei toate serviciile dar am renuntat la tot pentru ca ma saturasem sa stau ca un sclav la coada si sa fiu tratat cu dispret.
  Daca nu as fi dat de articolul vostru sincer nu cred ca as fi izbutit sa merg pana la capat si as vrea tare mult sa va multumesc pentru tot.
  Cu deosebit respect.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita.
   Stai linistit pentru ca RDS nu pune accent pe gradul de satisfactie al clientilor si implicit nici pe calitatea serviciilor oferite.
   Probabil ca vor constientiza la un moment dat faptul ca au “comis-o” grav dar va fi prea tarziu.
   Cu mare placere!

 • Adrian

  Buna seara,
  In primul rand as vrea sa va multumesc nespus pentru informatiile pretioase pe care le oferiti.
  Am reusit sa reziliez pana la urma contractul cu rds dupa ce am urmat procedura pe care dumneavoastra ati prezentat-o.
  Cei de la protectia consumatorului au fost foarte operativi si mi-au dat un raspuns in a 5 zi de cand am depus reclamatia.
  Cu ajutorul lor am scapat de taxa de reziliere pe care ma tot inebuneau astia de la rds ca trebuie sa o achit neaparat.
  Va multumesc inca odata si va apreciez enorm pentru ca ne ajutati neconditionat.

  • BYTZA

   Salut,
   Tin sa te felicit pentru reusita si ma bucur ca te-am putut ajuta prin intermediul acestui articol.
   Cu mare placere!

 • Stefan Barta

  Ai laudat foarte mult Anpceul un institut de stat platit din banii contribuabililor care apare orice in afara drepturilor consumatorilor. Doaa zile am sunat pina au raspuns la numarul 021… din alt judet un besinos cu vocea stinsa care habar nu avea care e menirea institutului la a carui telefon raspunde. Sint foarte multi corupti care ii apare pe hoti stind ca de la contribuabil ia salarul iar de la hoti sil rotunjesc.

  • BYTZA

   Trebuie sa accepti si faptul ca “padure fara uscaturi nu exista” dar marea majoritatea reclamatiilor depuse la ANPC au fost solutionate in mod favorabil.
   Sincer nu inteleg cum crezi ca vei rezolva telefonic speta si iti recomand sa depui reclamatia online accesand acest link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Andrew

  Ok, multumesc! Sa vedem ce o sa iasa 😛

  • BYTZA

   Cu placere!

 • Andrew

  Ei au spus ca trebuie sa platesct terminalul intreg cat este pretul lui afisat pe lista, chiar daca am aproape jumate din contract achitat.

  • BYTZA

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece esti nevoit sa achiti doar diferenta pentru terminalul respectiv.
   Din pretul de lista scazi avansul si numarul de rate pe care le-ai achitat pana acum.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.

 • Andrew

  Ma confrunt si eu cu o problea asemanatoare. Am facut contract internet 1000 mb si un telefon pe care platesc 3 euro in plus pe luna. Urmeaza sa plec si nu stiu cand ma voi intoarce, posibil 1 an, posibil 2,3. Le-am cerut daca se poate sa puna o “pauza” ma gandeam ca la cate operatii de toate felurile pot face sa-ti ia bani, rezilieri, supendari anticipate etc., ar fi putut la fel de usor sa ma puna cumva pe pauza :-<. Mi-au spus ca trebuie platit 100 lei taxa plus 490 pretul telefonului ( contractul este pana in octombrie 2017). Apoi vazanu-mi grimasele fetei a spus ca ar mai fi o solutie, sa inchid cablul si orie optiune mai am, sa duc decodorul , etc si sa raman doar cu abonamentul nou facut de internet si telefonie, dar cica tot cam pe'acolo ma ajunge.
  Ce pot sa fac? Exista sansa unui "deal" sa platesc jumate macar …sa le dau tot inapoi, nu am idee.
  Multumesc!

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asadar iti recomand sa reziliezi contractul cat mai curand iar daca doresti sa renunti si la restul serviciilor va trebui sa le returnezi echipamentul pe care il ai in custodie.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Karry

  Păi dacă reziliem contractul cu toți operatorii ce ne facem?

 • Lucian

  Aceeasi poveste si la Telekom , dupa ce au modificat contractul de capul lor desi am refuzat telefonic oferta lor am cerut rezilierea contractului.
  Am primit un formular de reziliere a contractului pe care l-am completat si trimis pe email
  Luna urmatoare m-am trezit cu o factura de penalizare de 52 euro pe motiv ca am renuntat inainte de termen la contract totul cu amenintari ca in caz de neplata voi fi notificat biroului de credite.
  Am contestat aceasta suma aducandu-le la cunostinta ca voi informa si ANPC
  Am depus si o sesizare on line la ANPC insotita de factura si solicitarea de reziliere si la 2 saptamani am primit de la Telekom o factura de corectie cu anularea penalizarilor: ,, Tinand cont de politicile pro client dezvoltate de Telekom s-a decis scaderea in mod exceptional a sumei contestate”

  • BYTZA

   Felicitari pentru atitudine si reusita!

 • cristi

  Am un contract trimis prin curier fara data, fara semnatura.Pot sa-l reziliez fara sa platesc diferenta pentru telefon care oricum s-a defectat si au refuzat sa-l repare?

 • Bogdan

  Salut! Am 3 contracte de TV+Internet cu RDS pe numele meu. La 2 din ele, incheiate prin anul 2009 daca-mi amintesc bine, am beneficiat ca si bonus de 2 stick-uri pentru internet mobil, care au stat nefolosite ani buni. Acum am constatat ca unul din stick-uri e de negasit si as dori sa stiu daca acum, dupa 7 ani de zile, ma vor taxa pentru el si cu cat anume? In mod normal, aceste ieftinituri de stick-uri ar trebui sa fie total amortizate in contabilitatea lor si sa nu mai existe valori reziduale de recuperat pentru ele. Cum justifica RDS-ul faptul ca percep o taxa de circa 20 EURO pentru un stick de date, care poate valora atat prin anul 2009, insa acum valoreaza fix nimic, daca-i scadem varsta, uzura, depreciere naturala, serviciu cu viteza total depasita dpdv tehnologic?

  • BYTZA

   Salut,
   Cei de la RDS ofera clientilor echipamentul in custodie, asadar trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost preluat.
   Daca respectivul stick nu mai extista atunci este absolut normal sa achiti contravaloarea acestuia.
   Iti inteleg nemultumirea dar din pacate nu prea ai ce face altceva decat sa iti asumi responsabilitatea.

 • Valcaneantu

  Am incheiat un contract cu rcs-rds La telefonie mobila tip Avantaj .Acest tip de contract ,cuprinde si acordarea unui tel.in mod gratuit.La cca.2 luni de la contractare ,furnizorul a taiat semnalul in loc Comeat,Com Bogda.jud Timis,fara sa fim consultati.Deasemenea sa inrautatit semnalul si in loc de resedinta ,respectivTimisoara str C-tin Brincusi,Din luna Februarie imi tot promit ca se va revenii,dar a ramas pina in prezent fara rezultat.Am hotarit sa declar contractul meu ca fiind fara obiect si trebuie reziliat.Am ajuns de comun acord la reziliere,dar cu plata integrala a ap. telefonic.Din moment ce rezilierea se face din vina lor,de ce trebuie sa platesc eu.In mod normal acest aparat trebuie returnat sau achitat dar in rate , dupa modelul contractului incheiat.Va rog sa apreciati si D_stra acest caz.

  • BYTZA

   Din pacate nu prea aveti ce sa faceti in acest caz si va trebui sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Cei de la Digi Mobil au facut marea gafa de a promite mai mult decat puteau oferi si din pacate doar abonatii au de suferit din aceasta cauza.
   Dar deh…..suntem in Romania iar la astfel de tertipuri apeleaza majoritate operatorilor si profita din plin de naivitatea abonatilor.
   Succes!

   • Valcaneantu

    In final sint de acord, dar numai pentru diferenta ,scazind cele 8 luni care au trecut si numai plata acestei diferente sa fie facuta in rate. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptate.

    • BYTZA

     Bineinteles dar plata va trebui sa o faceti integral deoarece renuntati la serviciile acestora.
     Oricum puteti incerca si o esalonare dar ma indoiesc de faptul ca inestimabilul operator va fi de acord.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Mihai Alex

  Salut!
  Am abonament la ei din iunie 2015, pe 24 luni, complet 5, sau ceva de genu. Am primit si un jaf de allview gratis. In conditiile in care mi-au dat telefon, pot sa reziliez contractul?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Mihai Alex

    În ce constă ”diferența”? E telefon primit gratis, fără rate…

    • BYTZA

     Te inteleg dar totusi reziliezi contractul inainte de termen.
     Stai linistit ca iti va calcula operatorul diferenta pe care o ai de achitat pt terminalul respectiv.

 • Szekely cristina

  Mi-am prelungit abonamentul la digi mobil de 1 luna am primit telefon gratuit si nu sunt multumita de el deoarece am doar 300 min nationale inclusiv digi ei nu mau informat telefonic ca doar atat am mentionez faptul ca abonamentele sau facut telefonic cu cei de la bucuresti pt ca in reprezentanta nu aveau telefonul si am dat comanda si mi-a venit cu tot cu abonament.pot sa reziliez contractul si daca pot voi plati telefonul ce l-am primit gratuit?

  • Szekely cristina

   Am 5 abonamente la ei dar eu doar 2 vreau sa le reziliez.

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul receptionat.
   Succes!

 • canciu iulian

  Am SI EU problems cu cei de la rcs-Rds am semnat un contract optim nelinitat Dar Fara da iau telefon Doar cartela SI din ianuarie nu am avut semnal cand aveam cand nu aveam SI nu am Mai folosit abonamentul lam platit pana acuma Degeaba am fost la ei in magazin Sa anunt ca doresc Sa portez numarul in Alta retea deoarece nu sunt multimit nu Mia deschis nici o sesizare gresala mea ca nu am cerut Numarul de reclamatie SI zilele trecute am fost Sa portez numarul in Alta retea SI mau contactat a doua zi cei de la rcs-Rds ca trebuie Sa platesc in jur de 1000 de lei taxele de reziliere si daunele CE pot face in acest caz? Mentionez ca nu mi Sa deschis reclamatie . Multumesc!!!

  • BYTZA

   Iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Niculae Bucur Ion

  Cat de mari sunt butoanele din stanga si nu leam vazut abia dupa ce am scris acel comentariu scuze…

  • BYTZA

   Ma bucur ca le-ai descoperit pana la urma si fiind la prima abatere te iert :))

 • Niculae Bucur Ion

  De ce nu pui direct un buton de share pe facebook si alte retele de socializare? sa fie mai usor oamenilor sa dea mai departe…

  • BYTZA

   Sunt disponibile butoanele de share atat pe desktop cat si pe mobil iar modul de utilizare este simplu.
   Cu un simplu click poti da share la articolele dorite.

 • Dragoș

  Salut,
  După cum spuneam pe un post de mai sus, aveam confirmare verbală, am primit si in scris, de la ANPC Suceava, că nu pot rezilia fără taxe…
  De acum aștept clipă când va factura, dacă va factura, să dau lovitura de gratie, semnarea contractelor a fost făcută de alte persoane chiar la ei în pop, cu cereri de portare făcută de pe alte nume din alte județe…
  Succes celor ce vor să intre în război cu ei. Știam că în Suceava au o relație specială cu ANPC-ul vieții… cei bogații au totul de partea lor.
  Era să uit. Am făcut o reclamație si la ancom, nu stiu cum ai dacă mă pot ajuta cumva.
  Mulțumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   Destul de ciudat raspunsul celor de la ANPC dar bineinteles ca in orice padure exista si uscaturi.
   Stai linistit ca nici ANCOM nu te va ajuta asa ca marseaza pe falsul semnaturilor din contract.
   Cu placere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Bogdan

  Eu am procedat altfel. Am avut contract de telefonie mobila la RDS și am stat în rețea la ei 2 luni, după care fiind foarte nemulțumit de calitatea serviciilor mobile, m-am portat în alta rețea, fara ca sa mai discut ceva in prealabil cu cei de la RDS. A trecut mai bine de jumătate de an și nu mi s-a cerut nici un ban pentru reziliere. Precizez ca am cablu TV și net fix la RDS, iar pe facturile care au venit ulterior nu s-a mai solicitat nimic în plus.

  • BYTZA

   La cat sunt de haotici nu ma mai mira nimic dar stai linistit pt ca nu vei scapa atat de usor.
   Iti for factura si respectiva taxa atunci cand isi vor aduce aminte, asa cum au patit majoritatea abonatilor rebeli.

 • Dragoș

  Salut,
  Nici eu nu am primit răspuns încă de la ANPC. Am depus cererea pe 31.05.2016. Bineînțeles ca neoficial duduia de la RDS, pe care o cunosc de vreo 12 ani, mi-a spus că nu am cum să scap de taxa, însă dacă nu rezolv în nici un fel, scot asul din mâneca… Titularul contractului nu are habar de ce este prevăzut în contract, nu a semnat si nu a fost la ei în magazin… eu am făcut aceste lucruri fără să fiu împuternicit…culmea am făcut și portare de la Orange de pe un abonat din alt oraș… Sper să mă înțeleg cu foștii colegi, să nu se lase cu cercetări disciplinare.

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit pt ca vei receptiona in curand raspunsul din partea celor de la ANPC.
   Oricum din cate inteleg este mult mai alambicata speta iar daca au incheiat in acest mod contractul, atunci cu siguranta este nul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Daniel

  Buna dimineata ,
  Am urmat si eu aceasta procedura si am despus o solictare la Anpc de pe data de 24 . 05 dar se pare ca la ei decurge altfel timpul ….. Cred ca nu imi mai ramane nimic de facut decat sa platesc taxa de reziliere . Am mai multe servicii de la ei ( internet , tv) de care sunt multumit si daca nu platesc trebuie sa schimb operatorul .
  Asta e Romania ….

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit ca vei receptiona curand raspunsul celor de la ANPC iar in marea majoritate a cazurilor acestia le-au dat castig de cauza abonatilor.
   Dar daca vrei neaparat sa achiti respectiva taxa…..nu ma pot opune 🙂

 • Laura

  Buna seara BYTZA!
  Multumesc pentru raspuns. Cred ca nu am mentionat exact datele contractului.
  Eu (noi) nu avem un abonament pentru telefonie ci, unul exclusiv pentru TV.
  In orice caz, chiar daca nu poti sa ne ajuti ma departe, trebuie sa iti spun ca, esti primul roman din Romania pe care l-am gasit oferind ajutor neconditionat oamenilor “asupriti” de firmele “fara lege”. RESPECT!!!!!
  Naivitatea oamenilor sau prea buni, sau prea necunoscatori in domeniu este abuzata, din pacate, pina la limita.
  M-am hotarit sa postez speta si pe paginile de socializare. Poate reusesc sa rezolv ceva mai mult decit zero! Si sa contribui si eu cit de cit la reglementarea acestor contracte abuzive.
  Inca o data, iti multumesc pentru raspuns si pentru munca pe care o prestezi in ajutorul oamenilor!
  Laura

  • BYTZA

   Buna,
   Cu mare placere.
   Procedura este aceeasi indiferent de serviciul pe care doresti sa-l reziliezi.
   Asadar fratele tau va trebui sa descarce, cererea de reziliere pusa la dispozitie in acest articol si sa o editeze cu datele corespunzatoare.
   Ulterior va trebui sa o printeze in 2 exemplare si sa o depuna la cel mai apropiat punct de prezenta RDS.
   Daca intampina ostilitate din partea operatorului ar fi ideal sa depuna si o reclamatie la ANPC prin intermediul acestui link.
   Stai linistita ca se va rezolva fara probleme speta termenul legal de maxim 30 de zile.
   Succes!

 • Laura

  Am uitat sa mentionez ca am citit toate comentarile.
  Multumesc foarte mult pentru formularul “tip” de reziliere.
  O sa incerc sa-l folosesc.
  Dar, intre noi, consumatorii bataii de joc a RCS/RDS, acest formular tipizat, ne rezolva problemele? Chiar ne lasam calcati in picioare?
  Cum este posibil ca intr-o tara care se pretinde ca functioneza dupa un sistem democratic!, afiliata la UE!, si lasata de bunul Dumnezeu pe teritoriul Europei si nu al Africii, sa mai existe contracte concepute de de niste minti bolnave ca cele de la RCS/RDS, care nu contin termenii rezilierii?!?!?!

  • BYTZA

   Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor apeleaza la astfel de tertripuri si profita din plin de naivitatea abonatilor.
   Cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine clauzele abuzive din contracte iar detaliile complete le poti vizualiza aici.
   Cu placere!
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Laura

  Buna seara BYTZA!
  Nici nu sti cit ma bucur ca am reusit sa dau de o parere competenta in legatura cu RCS/RDS.
  Locuiesc in Germania si am un abonament RCS/RDS facut in 2014, de fratele meu care locuieste in Romania. Contractul a fost facut si semnat personal de fratele meu la filiala din Sibiu a RCS/RDS. Eu fiind bolnava de cancer, fratele meu, ca si donator de celule stem, locuieste periodic la noi. Pentru el am si facut contractul.
  Din iulie 2014 si pina acum, timp de doi ani, am reusit sa vedem programele RCS/RDS, adunate zi cu zi, poate 4 luni. Am facut sesizari aproape in fiecare luna. Rezultatul a fost nul. Ori nu raspundeau sesizarilor, ori functiona totul timp de 4-5 zile.
  In Aprilie 2016 am primit o noua carte de credit si ca tot omul, am uitat ca trebuie sa modific si datele pentru plata abonamentului RCD/RDS. Fratele meu a ajuns acasa, in Romania, acum vreo 3 saptamini si a gasit in posta tot felul de scrisori de la RCS/RDS. Printre care si unele de amenintare, cum ca, datorita faptului ca nu a platit abonamentul timp de doua luni (ca, 140 RON), se vor lua masuri radicale! Pardon!?
  Sint pe punctul sa ii dau in judecata si mi-ar place sa te am ca si avocat! Nu stiu ce meserie ai dar, in tema RCS/RDS cred ca ai fi cel mai bun!
  Lasind la o parte glumele, m-am hotarit sa reziliez contractul. Si am inceput sa caut termenii pentru reziliera contractului. Crezi ca am gasit ceva? Bineinteles ca nu. Intreb si eu ca un neamt: exista, conform legilor romanesti, contracte care nu prevad termenii rezilierii?
  Dupa vreo doua ore de citit si ras-citit termenii contractului (scris mic, mic, mic), m-am gindit ca traiesc de prea mult timp in Germania si nu mai reusesc sa inteleg scrisul “mic”. Asa ca, mi-a venit ideea sa ma uit pe pagina de internet a firmei RCS/RDS, doar, doar gasesc acolo vre-un indiciu. Acolo unde platesc si abonamentul! Trebuie sa fie si indicii cum sa reziliezi contractul !
  Pustekuchen!!!! Poti sa faci tot felul de activitati prin care mai platesi niste bani dar, sa reziliezi ceva (contract?) nu se poate.
  M-am gindit sa scriu o scrisoare de reziliere a contractului, sa atasez cartelele , sa-l pun pe fratele meu sa semneze scrisoarea si sa o trimita pe posta. Buna idee, nu?
  Asa ca m-am apucat sa caut adresa postala a firmei RCS/RDS. Si ce crezi ca am gasit?……Exact! Nimic!
  Si asa am dat de tine.
  Si eu ce fac acum? Ai vreo idee ? Pot sa reziliez contractul din Germania, fara sa-l mai pun pe fratele meu pe drumuri de la Medias pina la Sibiu?
  Multam frumos ca m-ai “citit” si ca ai avut rabdare cu mine.
  Laura

  • BYTZA

   Buna,
   Din pacate cei de la RDS&RCS sunt singurii operatori de telefonie mobila la care nu poti rezilia contractul online.
   Asadar clientii “rebeli” trebuie sa se prezinte cumintei in punctele de prezenta pentru a depune cererile de reziliere.
   Fratele tau poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   In mod normal trebuiau sa fie prezente si cateva clauze de reziliere in respectivul contract, dar la cat de haotici sunt cei de la RDS nu ma mai mira nimic.
   Oricum cert este faptul ca avem dreptul sa reziliem aceste contracte oricand si fara costuri suplimentare.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete iar pana atunci iti doresc insanatosire grabnica.
   Succes!

 • Alin Selicean

  Salutare. Eu nu am nici un fel de probleme cu niciunul din operatori enumarati mai sus (inca) in principal ca am locuit in ultimii 4 ani in afara Romaniei. Ce pot sa spun este ca in multe din tarile UE poti face absolut totul din confortul locuintei: contracte noi (si nu numai pe partea de TV/telefon/internet ci si utilitati – gaz, curent, apa-, sau altele), rezilieri, modificari, etc. Numai in Romania trebuie sa te deplasezi sa dai cu semnatura cu pixu pe o hartie. Nu vad si nu inteleg de ce la noi trebuie sa fie altfel.

  • BYTZA

   Salut,
   Din pacate la noi birfocratia este in floare indiferent de domeniu si cu siguranta asa va fi mult timp de acum incolo.
   Noroc ca suntem cetateni europeni si avem drepturi…. :))

 • Casian

  Eu am un contract de 6 luni cu cei de la Telekom. I-am sunat ieri si le-am spus sa ca daca nu-mi rezolva problema cu semnalul nu pot sa continui cu ei. Telefonul meu e pe post de pager.Primesc doar mesaje de la mesageria vocala ca am fost cautat si mai nou reusesc sa initiez un apel din 3-4 incercari.
  La portare am primit “moca” un “Samsung Galaxy Grand Prime”
  Cum ar trebui sa procedez?

  Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • calin

  Am televiziune prin satelit de la DIGI,televiziune prin cablu si internet prin fibra optica de la ei, iar in decembrie 2015 am hotarat sa fac 3 abonamente de telefonie mobila prin portarea a trei numere, 2 de la orange si unu de la vodafone, locuiesc in loc. Varfurile jud. Arad si verific aria de acoperire 3G de la digi iar pe harta respectiva imi apare ACOPERIRE BUNA, am intrebat operatorul la semnarea contractului despre acoperire in localitatea mea si a spus ca este in regula si nu o sa am nici o problema in ceea ce priveste acoperirea 3G, insa dupa 0 luna constat ca semnalul fluctueaza si in unele zone din localitate nu am semnal deloc, inclusiv la locul de munca, fap ce duce la consumul traficului din reteaua de roaming, trafic care imi este limitat, astfel ca eu la data de 15-20 a lunii raman fara internet, internet ce comform contractului trebuia sa fie nelimitat, astfel am facut cateva sesizari la ei, iar dupa o luna de telefoane si insistente din partea mea m-i se comunica ca in urma masuratorilor efectuate de ei in zona locuintei mele intradevar semnalul este slab si instabil, dar sa stau linistit ca vor face tot posibilul pentru imbunatatirea semnalului, dupa alte doua luni m-am adresat protectiei consumatorului carora le-am comunicat in detaliu cele spuse mai sus si solicit rezilierea contractului fara penalitati, iar raspunsul vine ca trebuie sa le platesc 1100 lei contravaloarea telefoanelor oferite de ei.
  Ce mi se pare in neregula este faptul ca si aceste telefoane sunt terminale prin care reusim sa folosim serviciile lor precumANTENA, LNB,RECEIVER,fara aceste terminale serviciul lor este nul, daca le predau intregi si in stare de functionare ca si restul echipamentului de ce trebuie sa le platesc, iar ce ma deranjeaza mai mult este ca pentru perioada in care eu nu beneficiez de serviciul lor conform contractului din vina lipsei de semnal, deci din vina lor, trebuie sa le platesc serviciul complect ca si cand totul ar fi in regula. Concluzia mea este ca ANPC ESTE DE PARTEA CELOR BOGATI.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Este absolut normal sa achiti diferenta pentru terminalele achizitionate, deoarece acestea nu ti-au fost oferite in custodie precum restul echipamentelor de care beneficiezi.
   Nu cred ca te-a obligat nimeni sa iti achizitionezi terminale de la Digi Mobil iar reteau acestora este compatibila cu toate terminalele care dispun de 3G.
   Vestita retea 4G a celor de la Digi Mobil este o gluma proasta, abia ofera acoperire in marile orase.
   Tin sa precizez si faptul ca ANPC a solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor receptionate de la abonati, pe astfel de spete.

 • Dragoș

  Salut.
  Este incredibil ce sa întâmplă în țară asta a noastră…
  Am fost sunat de la Rds si mi s-a comunicat că degeaba am făcut plângere la ANPC, ca va trebui să plătesc taxele, care apar în contract… oficial de la ANPC nu am primit răspuns.
  Între timp am făcut sesizare si la ancom…
  Revin cu update.

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit deoarece vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Asteptam detalii.

 • Dan

  Salut,vreau sa renunt la abonamentul telefon fix+mobil rds rcs.Problema e ca am la tel. mobil (unde am abonament Optim 3 incheiat pe 2 ani,din care mai am 1 an de contract) mi-au dat un asa zis smartphone Allview Imperia M in valoare de 374 lei.Telefonul e in stare perfecta,l-am folosit doar sa vad cum e windows pe telefon,in rest nu utilizez mobilul de la rds ci doar fixul.Nu stiu de ce naiba am facut abonamentul,mai am mobil pe Orange si Vodafone deci n-am nevoie.Intrebare:pot rezilia contractual si la fix si la mobil(le dau smartphone inapoi bine-nteles)fara penalizari pentru mobil?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 • Dragoș

  Salut.
  Azi am depus cererea de reziliere la RDS. Nu a fost ușor să-mi dea un nr de înregistrare și ștampila. Au făcut fetele de la Caserie niste calcule de te doare capul…minim 470 Ron am de plătit…
  Am făcut și sesizare la ANPC. Astept răspuns de acum. Zilele astea fac si cererea de portare.
  Mulțumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit ca se va rezolva rapid speta cu ajutorul celor de la ANPC si nu lua in calcul aberatiile emise de catre duduile respective.
   Cu placere!

 • Dragos

  Salut.
  Dacă abonamentul este pe numele sotiei si vreau sa depun eu cererea de reziliere, este posibil? Doar depun cererea fără alte certuri si . Pot rezilia un singur abonament din 3? Sotia si copilul au si ei si nu sunt probleme. La mine, fiind tot timpul pe drumuri sufăr de lipsa de semnal…
  Mulțumesc mult.

  • BYTZA

   Salut,
   Doar titularul abonamentului poate depune cererea de reziliere si poate specifica in aceasta serviciul la care doreste sa renunte.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Dragos

    Ok.
    Mă gândeam, indiferent de forma rezilierii, portare sau cerere, taxa este tot abuzivă, nu?
    Mulțumesc.

    • BYTZA

     Bineinteles!

 • Ionut Virfeanu

  Salut.
  De curand am facut un abonament la una dintre companiile de telefonie mobila. Am primit si un telefon pentru care am achitat o suma de 120 de lei din pretul lui de 800.
  Intrebarea mea este: exista vreun termen de denuntare a contractului asa cum se intampla in cazul imprumuturilor bancare unde poti returna banii in primele 30 de zile de la obtinerea creditului , fara niciun cost?

  • BYTZA

   Salut,
   Daca abonamentul a fost incheiat online poti denunta unilateral contractul in termen de 14 zile.

 • Marius

  Buna ziua,

  Am incheiat un contract de telefonie mobila cu RDS (Optim Nelimitat) in decembrie 2015, fara achizitie de telefon, pe 12 luni (au vrut sa-mi ofere niste reduceri daca inchei pe 24 de luni dar am refuzat). Acum vreau sa renunt la abonament. Am fost la sediul lor si nu au vrut sa-mi primeasca cererea de reziliere si sa-mi dea nr de inregistrare. Mi-au spus ca sa vin in alta zi la alt ghiseu unde se depune o cerere tip la Director. De asemeni mi-au spus ca rezilierea o sa ma coste 300 RON, adica cam dublu decat abonamentul ramas, pt ca as fi avut promotii la net mobil si alte chestii. Sunt cu abonamentul la zi. Cum sa procedez in continuare ? Pp ca nu trebuie sa semnez acea cerere tip.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta, in speranta ca vei intalni personal ceva mai scolit.
   Refuza categoric sa semnezi cererile „tip” pe care operatorul le pune la dispozitie.
   Ar fi bine sa depui si o reclamatie la ANPC accesand acest link.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Marius

    Multumesc pt raspuns.

    As dori sa stiu, daca tot nu reusesc sa obtin inregistrarea cererii de reziliere la ei, ar ajuta sa trimit sub forma de scrisoare recomandata ? Pot depune plangere la ANPC ca nu vor sa-mi primeasca cererea in forma actuala si ma obliga sa semnez ceva tipizat ce contine clauze abuzive ?

    De asemeni, am vazut ca in contractul semnat in dec 2015 au incadrat ca justa despagubire 50 RON activare acces retea si 250 RON acces la internet mobil, bineinteles ambele taxe la promotie 100% discount, dar daca tre sa platesc aceste promotii ca justa despagubire. Aceste taxe pot face obiectul justei despagubiri ? Sau justa despagubire se refera la dispozitive gen telefon / tableta subventionate ?Mentionez ca nu am luat nimic de la ei inafara de SIM si nu am vrut sa semnez pe 2 ani pt a beneficia de discount de 50% la abonament pt lunile 1, 2, 3, respectiv 22, 23, 24. Preturile erau cele care erau la momentul respectiv si mi-au dat abonamentul la 5 EUR in loc de 6 EUR cat ziceau ei ca ar fi oferta normala, pt ca eram si abonat internet fix. Pot include diferenta de 1 EUR ca justa despagubire ?

    • BYTZA

     Cu placere!
     Stai linistit ca vei reusi sa depui cererea de reziliere pana la urma intr-un punct de prezenta.
     Poti trimite si prin curier solictarea dar nu iti recomand.
     Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Succes!

 • Marius

  Buna ziua,

  Am un abonament RDS Mobil Optim Nelimitat incheiat in dec 2015 pe 1 an de zile, fara achizitie telefon sau alta promotie de reducere abonament. Acum doresc sa-l reziliez. Am printat cererea de reziliere de pe acest topic in dublu exemplar si am fost la un sediu RDS la contracte. Nu au vrut sa-mi inregistreze cererea, mi-au spus ca trebuie sa achit 300 RON pt aberatii gen folosire internet si alte clauze (internetul era inclus in abonament, nu stiu la ce se refera). Deci 300 RON, adica dublu decat abonamentul pana la sfarsitul contractului. Le-am cerut sa-mi inregistreze cererea ca sa pot depune plangere la ANPC pt clauze abuzive. M-au chemat la alt ghiseu luni unde sa depun o cerere tip de la ei catre director. Cum ar trebui sa procedez ? Completez cererea lor tip sau raman la cererea de pe acest topic ?

  Alta intrebare ar fi, cand sa ma portez la alt operator ? Dupa ce mi se aproba rezilierea la RDS ?

  O sa am de furca si cu cei de la Telekom saptamana viitoare. Nu vor sa rezilieze contractul parintilor mei decat daca achita 700 RON. O sa urmez pasii din articolul cu Telekom, sper sa se rezolve.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta, in speranta ca vei da de personal ceva mai scolit.
   Refuza categoric sa semnezi cererile “tip” pe care operatorul le pune la dispozitie.
   Dupa ce reusesti sa depui cererea de reziliere poti realiza si portarea ca sa fi sigur ca nu ramai fara numarul respectiv.
   Cu Telekom va fi ceva mai simplu deoarece toate demersurile le poti efectua online si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • doru

  Aproape o luna dupa plangerea catre ANPC catre RCS RDS pt suma luata abuziv in contract pe router fibra si decodor in val de 240,92 bani au sunat de la RCS RDS sa-mi restituie acei bani, mentionez ca de 5 luni in contact direct(plangeri scrise si telefonice repetate) cu RCS RDS nu m-au bagat in seama.Aveti mare grija la factura analizati cu atentie pt ca nesimtirea lor nu are limite.Am renuntat la tot ce aveam contract cu ei.
  Multumesc pt indrumare si toate cele bune !

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita!

 • costica

  Cei de la telekom inseala
  nu vor
  fura clientii

 • Adrian

  Bună ziua, stimate domn, autor al celor scrise!

  Rog, în măsura în care cunoști, și ai amabilitate să-mi răspunzi clar:
  1. La Vodafone îmi expiră un abonament pe data de o5.05.2016. Îl pot orta la un alt operator în această lună, sau următoarea, și cu ce costuri?
  2. Cu operatorul RCS&RDS am încheiat un act adițional, pe o perioadă contractuală de 2 ani, de telefonie mobilă, două abonamente și două telefoane gratuite. Când pot rezilia contractul și cu ce costuri?
  Mulțumesc!
  O zi bună!

  • BYTZA

   Bună ziua, stimate domn, cititor al celor scrise! :))
   1. Poti realiza portarea oricand fara costuri suplimentare din moment ce contractul ti-a expirat la inceputul acestei luni.
   2. Poti rezilia contractul cand doresti dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalele receptionate.
   Cu placere!

 • Daniel

  Buna ziua ,

  Dupa nenumarate zile fara semnal am decis sa reziliez contractul de telefonie mobila de la RDS …. si am facut o cerere de portare direct la alt operator . Dupa o saptamana am fost portat .
  Astazi cand am achitat celelalte servicii rds am fost anuntat ca va trebui sa achit o taxa de reziliere si telefonul mobi,primit cadou .
  Trebuie achitat telefonu sau doar predat ?

  Multumesc anticipat

  • BYTZA

   Salut,
   Era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial iar ulterior sa realizezi portarea.
   Bineinteles ca vei fi nevoit sa achiti contravaloarea terminalului receptionat din moment ce ai reziliat contractul inainte de termen.
   Succes!

 • Nicoleta

  Eu si sotul am incheiat abonamente de telefonie in mai anul trecut, portandu-ne din alta retea..la nici 2 zile dupa realizarea portarii am realizat ca nu avem semnal nici la serviciu dar nici la adresa de domiciliu, asa ca am mers direct la sediul lor si am cerut rezilierea contractelor din motive tehnice. Bineinteles ca am facut si noi cererea cu pricina, nu am semnat-o pe a lor, am specificat in cerere ca nu platim taxe de deconectare si am asteptat… intre timp noi ne am cumparat cartele pre pay in reteaua din care ne portasem (vodafone) si am asteptat decizia lor… dupa o groaza de conversatii de lamurire cu ei, abia in iulie ne-a sunat cineva de la bucuresti si a spus ca rezilierea a fost aprobata pt ca intr-adevar nu este semnal si nu pot face imbunatari si asa ca putem sa ne portam numerele in alta retea. Zis si facut, bucurie mare, doar ca numarul sotului s-a portat intr-o saptamana, asta fiind undeva la inceputul lui august, nr meu s-a portat abia in septembrie din cauza ca celor de la vodafone le dadea conflict de date, pt ca sistemul nu a vazut numarul meu mutat din retea pana la data portarii(adica perioada cat am fost in rds)…
  In ianuarie 2016 primim telefon si mail ca avem de plata 400lei pt parasirea retelei inainte de data contractiala.. am simtit ca innebunim..am cautat iar cererea initiala, am vb iar la bucuresti, am realizat o noua cerere in care am scris tot ce am povestit aici.. si iar am asteptat…. la inceputul lui aprilie ne suna o duduie, si ne spune ca a fost o greseala si nu avem nimic de plata…. ok… gandeam deja ca s-a lamurit problema… acum saptamana trecuta primesc 2 plicuri cu facturi emise pe 1mai… intr-una suma -389 lei si intr-una suma de +400 lei… ambele emise pe 1 mai, dar cu un curs euro diferit….
  Acum sincer eu nu mai inteleg nimic….. chiar am nevoie de un credit la banca si o sa merg saptamana asta. Daca apar ca rau platnic cred ca o sa o iau razna….
  Concluzia? Rds rcs e cea mai mare greseala, cu cea mai mare bataie de cap…hora pe care nu vrei sa o joci…deci pastreaza toate cererile inca un an ca nu se stie niciodata…

  • BYTZA

   La cat sunt de haotici cei la RDS este posibil ca sa va fi inregistrat in biroul de credit, pentru un debit inventat.

 • vali

  Am achizitionat un terminal de la RDS în rate și l-am terminat de plătit în martie 2016,cu abonament de 5 euro ; am vrut să închid(reziliez) abonamentul și mi-au zis că nu se poate că e pe 2 ani. Pot să închid acest abonament?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 • Leonard

  As dori sfatul dvs. Eu am abonamentul telefonie mobila facut pe adresa parintiilor intre timp am schimbat domiciliu inclusiv buletinul . La noua adresa nu am semnal,am facut sezisare au venit au masurat ,mi-au dat fara acoperire , extindere retea 12 luni ,de reziliat nu vor zic ca abonamentu este facut pe vechea adresa unde este semnal.mentionez ca am telefon dat de la ei si imi cer taxa pretul de lista al telefonului ,am incercat sa il returnz dar nu se poate , am facut si sezisare la opc si acolo mi-au dat de inteles ca nu prea au ce face , vreun sfat ceva chair asa ma pun sa platesc degeaba abonamentul care nu merge, daca nu era vb de nr de tel nu ii mai plateam dar am nevoie in interes de serviciu .

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ulterior te poti porta in orice retea doresti.
   Succes!

 • adi

  Salut. Am incercat si eu sa reziliez contractul cu RDS RCS, dar supriza , cica nu se poate. Iar cea ce a fost socant e ca si persoanalul de la Protectia Consumatorului mi-au zis ca nu pot face nimic sa reziliez contractul. Tin sa precizez ca sunt un client care lunar avea facturi de 170-200 de lei . Ciudat.

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 • lili

  si eu doresc sa fc rezilierea contractului cu rds si am fost intr-un punct de lucru de al lor si mi-au spus ca nu poate fc rezilierea fara sa platesc nu stiu ce taxe.nu mi-au acceptat cererea de reziliere.nu mai folosesc acum rds si am ales sa nu mai platesc facturile.am fc reclamatie la protectia consumatorului dar nu am primit nici un rasp pana acum si sunt vreo 2luni de cand am fc reclamatia.

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa depui cererea de reziliere intr-un alt punct de prezenta in speranta ca personalul prezent acolo va fi mai scolit.
   Vei fi nevoita sa achiti si debitul restant, inclusiv cele 30 de zile care se scurg momentul in care ai depus cererea de reziliere.
   Ai depus reclamatia la ANPC online?

 • Stefan

  Buna seara ! Felicitari ptr.postarea acestui material de care sunt convins ca vor avea nevoie foarte multi .Solicit si eu un raspuns deoarece intampin aceiasi problema , doresc rezilierea contractelor cu RDS&RCS ( am 2 ,deci 2 receiver-e cu 2 cartele ) deoarece sunt din 2010 si aici in strainatate unde locuiesc eu nu i-mi asigura o receptie optima .La schimbari climatice ,care in ultimul timp sunt tot mai frecvente , calitatea semnalului este zero . La solicitarea de reziliere facuta de fratele meu din Romania in numele meu , a primit un refuz categoric justificand prezenta mea obligatorie . Avand in vedere ca voi dispune de un timp limitat ptr.rezolvarea problemei la sediul institutiei amintite ,doresc sa stiu exact cu ce trebuie sa ma prezint . Este suficient cererea prezentata aici,cele 2 receiver-e si cele 2 cartele ? Multumesc !

  • BYTZA

   Salut,
   Iti multumim pentru aprecieri.
   Va trebui sa urmezi intocmai procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme.
   Intr-adevar in era tehnologiei doar la RDS&RCS mai este inca nevoie ca titularul sa se prezinte fizic intr-un punct de prezenta, pentru rezilierea/modificarea unui contract.
   Daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Asztalos Carol

  Interesant articol. Eu am reziliat contractul la tel.. fix in doar trei minute fara cerere fara certuri doar cu o solitare verbala.

  • BYTZA

   Ma indoiesc de faptul ca s-a intamplat acest lucru, din moment ce majoritatea abonatilor au fost nevoiti sa se prezinte in punctele de prezenta pentru a rezilia contractele.

 • Ana

  1.Cand ai semnat contractul, probabil ai semnat pe 2 ani.
  Nu inteleg de ce te miri ca trebuie sa platesti niste taxe de reziliere.
  2. La care companie poti rezilia un contract prin telefon? La niciunul.
  Logic ca trebuie sa depui personal cerere de reziliere , semnata. Asa poate sa sune mos Nicolae sa rezilieze in locul tau.
  3. Operatorii RCS -RDS au reguli stricte de comunicare. Nu au voie sa foloseasca cuvantul “NU ” asa concret , mai mult ca sigur ca s-a exprimat altfel.
  4. De ce stau oamenii la rand 45 de minute? Pt. ca unii clienti pun niste intrebari stupide si tin randul. Crezi ca operatorul vrea sa se ocupe de fiecare client mai mult de 10 minute? Cu siguranta nu.

  • BYTZA

   1. Inainte sa aberezi informeaza-te. Contractul a fost semnat pe 12 luni deoarece nu am dorit achizitionarea unui terminal;
   2. Ceilalti operatori existenti pe piata permit rezilierea contractelor online, din confortul propriei locuinte;
   3. Agentii prezenti in punctele de prezenta RDS sunt vraiste si asa vor ramane pana cand compania nu va investi serios in scolarizarea acestora;
   4. Cozile infernale din punctele de prezenta se realizeaza din pricina lipsei de personal capabil sa rezolve cat mai operativ spetele clientilor.
   Te asigur de faptul ca o astfel de atitudinea nu isi are locul intr-o astfel de activitate!

 • Dobre Stefan

  Buna ziua! Am o problema cu rezilierea contractului Digi Mobil. Am incercat sa urmez pasii propusi de tine, insa m-am izbit de un refuz categoric al domnitei de la punctul de reprezentanta al operatorului, spunand ca nu imi poate relizia contractul decat in urma platii unei sume de 300 ron, aceasta fiind plata pentru activarea retelei.
  Mi s-a spus de asemenea ca nu este taxa de reziliere, ci ca eu am fost scutit de plata acesteia ca si “bonus” la semnarea contractului, iar acum sunt obligat sa o platesc. Ce pot face ? Ce motive intemeiate le sunt de ajuns lor astfel incat sa pot iesi de sub contract ?

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa faci demersurile intr-un alt punct de prezenta si sa ai cererea de reziliere redactata deja.
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel depunerea cererii de reziliere, asadar nu iti face griji inutile pe aceasta tema.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

  • Andreea

   Dacă ești din Pitești te pot ajuta eu .

   • STEFAN DOBRE

    Sunt din Ramnicu Valcea. Multumesc oricum!

 • Doru

  Buna !

  Am incheiat la duduia abomanent internet 50 lei +tv 29 lei platind mereu fara sa vad facturile am descoperit ca sunt taxat cu 3 lei pt chirie router (internetul nefunctionand fara el deoarece este terminal pt fibra optica) 8 lei pt primul echipament tv care trebuia gratis si 3 lei pt al 2-ea echipament care trebuia taxat pe bune. Conform celor discutate cu d-na care mi-a incheiat contractul 3 lei router si 8 lei primul echipament sunt luati abuziv fara sa fiu instiintat timp de 2 ani. Am descoperit am facut cerere de restituire din ianuarie, au recunoascut verbal greseala de “soft” si au zis sa inchei un nou contract cu ei. Am refuzat si am spus ca vreau banii pe 2 ani respectiv 11 lei x24 luni. De 4 luni astept si nimic, intre timp am reziliat si contractul cu ei

  • BYTZA

   Salut,
   Era ideal sa depui o reclamatie la ANPC si ai fi ramas surprins de operativitatea de care ar fi dat dovada operatorul in rezolvarea spetei cu pricina.

 • Adi

  Ziua buna, tuturor. Am citit cateva comentări si articolul de pe blog. Bytza, felicitări pentru modul in care ai abordat problema.Gândind din alta perspectiva fiecare companie dorește câștig si puțin pun accent pe experienta clientului, greșit. Nu lucrez in domeniu Telekom, dar unele clauze mi se par cu un scop acolo. De exemplu: primești un telefon subvențional din partea companiei x la fidelizare. Nu este o noutate ca după expirarea perioadei contractuale te suna băieții sibte ofertează si dau in tine xu oferte. Am primit la prelungire de abn un Iphone 5s la un abn de 10 euro, prelungit pe 2 ani. Acum daca reziliez nu am semnal, sau un motiv plauzibil care poate fi dovedit mi se pare normal sa nu fiu constrâns de clauze, dar sa se calculeze lunile rămase pentru telefon. Reziliem contractul, dar daca predau terminal nici eu nu il mai pot folosi. Iar de aici e vorba de pierderile firmei, etc. Gen ne cumpăram o mașină in rate, dar după un 1 an o băgam in service si suntem nemulțumiți, nu o sa se schimbe nimeni mașină, rata curge,etc. Va doresc sărbători fericite!

  • BYTZA

   Salut,
   Iti multumesc pentru aprecieri dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o grava eroare.
   Este absolut normal ca abonatii sa achite diferenta pentru terminalele achizitionate din moment ce isi reziliaza contractele inainte de termen.
   Si in exemplul dat de tine, nu te impiedica nimeni sa achiti renunti la leasing atata timp cat achiti diferenta pentru automobilul achizitionat.

 • Alex g

  Chiar acum an incercat sa-mi reziliez contractul la ei si m-au bombardat cu taxe de reziliere incat am ajuns undeva la 900 de lei de plata si nu mi-au acceptat nici cererea. Au zis sa pun pe altcineva sa plateasca ca in contract e stipulata chestia cu plata. Nu pot ajunge la o intelegere cu ei decat daca au acei bani. Daca nu mai platesc deloc ce se intampla?

  • Claudiu

   Si eu sunt in aceeasi speta si am fost si am depus o plangere la ANPC si astept raspuns….

   • BYTZA

    Asteptam detalii!

 • Aurel Impuscatu

  Am contract pana in oct. 2016 cu rcs&rds la tel fix, doua mobil optim nelimitat, internet si televiziune prin cablu si digi net pe tableta…tel. le-am achitat dupa un an, mai am de achitat diferenta pana in oct la tableta…intrebarea mea: ma vor obliga sa mai achit si alte sume in afara de diferenta la tableta???
  Motiv as avea…da la 5 februarie nu mai putem vorbi in Italia decat pe: vodafone Italia, Digi Italia si Telecom Italia, gratuit…eu sun pe cineva de mult timp in vodafone Italia, chiar pot demonstra ca daca persoana nu-mi raspunde, automat imi intra robotul vodafone…cei de la rds nu vor sa recunoasca spunandu-mi ca nr. este portat in Wind din oct. 2010, eu nu cred ca sistemul lor functioneaza corect deoarece persoana pe care o sun mi-a zis clar ca a achizitiont cartela de la vodafone Italia si m-am trezit cu factura dubla pe care trebuie s-o achit pe 30 aprilie?!?!…si al doilea motiv este ca vreau sa plec din tara!
  Multumesc anticipat!
  Aurel.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere.
   Succes!

 • Alex g

  Daca eu am alt domiciliu decat in buletin, si cei de la RDS mi-au facut abonamentul pe adresa asta la care stau, in cerere o sa pun domiciliul asta sau cel din buletin? Si pot renunta la toate serviciile lor sau doar la unul din ele? Multumesc.

  • BYTZA

   Poti specifica acest aspect in cererea de reziliere dar oricum te vor identifica in baza CNP-ului.
   Sigur ca poti renunta la toate serviciile acestora iar procedura este aceeasi indiferent de serviciile pe care le ai active.
   Succes!

 • Mihai

  Buna,

  Am citit articolul cu drag, doar,ca am patit ceva de genul acum 2 ani vroiam sa renunt la 2 servicii de la RDS ( precizez ca aveam 3 servici telefonie fixa/ internet/ televiziune )
  Am ramas doar cu televiziune de la ei si cel putin au fost foarte “fair” nu am platit nici o taxa in plus doar partea de abonament pentru cele 2 servicii
  Toti jucatorii astia mari de pe piata cum ar fi / rds/upc/vodafone/orange/telekom ideea lor de baza e sa te tina la ei cu orice pret

  ps. toti is o apa si un pamant 🙂

  • BYTZA

   Buna,
   Intr-adevar atitudinea acestora lasa de dorit.

 • Aurel Impuscatu

  Buna, ma numesc Aurel si doresc sa renunt imediat la toate serviciile digi…adica, ab. tv,internet fix, doua ab. digi mobil nelimitat, unul digi tel fix si digi net mobil de pe tableta…cum formulez cererea tip la final…pot scrie doar atat : solicit rezilierea acestui contract sau trebuie sa trec toate serviciile in parte…multumesc anticipat!

  • BYTZA

   Salut Aurel,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Descarca modelul de cerere pus la dispozitie si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii.
   [email protected]

 • Ionut

  In data de 30.09.2014 am cumparat de la digi un telefon lenovo in valoare de 1400 lei.Pe data de 10.03.2016 telefonul s-a stricat, am mers cu el la Depanero, acestia mi-au dat o
  negatie de service, adica telefonul nu mai poate fi reparat, rugand furnizorul, adica rds, sa-mi inlocuiasca telefonul sau sa-mi restituie banii.
  Pe data de 17,03,2016 am fost la rds cu negatia respectiva , facand ,,n ,, cereri si copii si iar cereri pt a-mi restitui banii.
  Cei de la punctul de lucru unde am depus cererile au zis ca dureaza cateva zile.
  Azi suntem in 20,04,2016 si nu am primit niciun ban.
  I-am sunat de foarte multe ori si nu am rezolvat nimic,spunand acelasi lucru ca urmeaza sa fiu contactat de un reprezentant rds in CEL MAI SCURT TIMP.
  Mi-au cerut chiar si bonurile care adeveresc ca am platit telefonul( din 30,09,2014)
  Feriti-va de ei ca nu stiu decat sa-si bata joc de clientii lor, mentionez ca sunt abonat la ei de peste 10 ani, televiziune, internet, 2 abonamente mobile,telefonie fixa si antena satelit.

  • BYTZA

   Ar fi fost ideal sa depui si o reclamatie la ANPC ca sa-i mai impulsionezi putin.
   Intr-adevar nesimtirea acestui operator atinge cote alarmante.

 • Tugui Marian

  Oricum, daca primesc somatia, sigur o sa trec pe la OPC….. sa le cer si lor parerea.

  • BYTZA

   Bineinteles ca asta este atitudinea corecta pe care sper sa o adopte cat mai multi abonati!

 • Andrei

  Eu mai am abonament la orange pana in septembrie(atunci se fac doi ani).Pot sa imi reziliez contractul cu ei chiar daca mi-am luat telefon la oferta?…am fost la ei si mi-au zis ca trebuie sa respect perioada contractuala.

  • BYTZA

   Poti rezilia oricand contractul fara probleme dar va trebui sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 • Tugui Marian

  Eu am facut o portare de la Digi la Vodafone, in timpul perioadei contractuale… mai aveam sase luni de contract cu Digi. Am fost contactat de cei de la Digi si m-au intrebat de ce am facut portarea. Le-am spus ca datorita calitatii jalnice a semnalului de telefonie mobila si internet mobil. Intram in Kaufland Tulcea si nu puteam sa apelez pe nimeni. Semnalul era foarte slab si nici nu disparea de tot pentru a intra roaming-ul national (au contract cu Vodafone). Atunci mi s-a adus la cunostinta ca voi fi nevoit sa platesc o taxa in valoare de cca. 500 lei. Foarte revoltat, m-am deplasat la un centru Digi pentru explicatii si mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa de conectare de 300 lei (ma intreb ce activitati extenuante au efectuat ca sa ma conecteze la reteaua lor de telefonie de valoreaza atat de mult) plus o diferenta de vreo 180 lei diferenta pentru nu stiu ce reducere la abonament de la inceputul contractului pana in prezent. Le-am spus ca, conform legii, singura mea obligatie este sa platesc abonamentul pentru lunile ramase pana la terminarea contractului. Nu au fost de acord cu mine si a ramas sa imi trimita factura cu acea suma de despagubiri de vreo 480 lei. Adevarul e ca am primit factura de la ei pentru un alt numar cu care am ramas la ei, dar acea taxa vad ca nu au cerut-o. Sa inteleg ca m-au iertat si am scapat de ea sau o sa imi vina pe o alta factura?

  • BYTZA

   Este posibil sa fi un abonat mai norocos si la cat de haotici sunt cei de la RDS probabil ca au omis sa iti factureze suma respectiva.
   Dar nu ar fi exclus ca pe viitor sa te trezesti cu o somatie de plata.

  • Razvan

   N-ar fi rau sa le soliciti sa iti dea in scris un raspuns din care sa reiasa ca pentru numarul x nu mai ai nici un fel de debite restante.

 • Aura

  va rog sa fiti atent pe mail .desi m-am portat in alta retea dupa o luna de digi in luna Ianuarie , si am primit mesaj ca pot renunta la contract fara despagubiri deoarece nu mai au contract cu reteaua WIND din Iitalia in luna Aprilie am primit factura de penalitate pentru renuntare unulaterala la contract in val de 335 lei.Dupa mai multe telefoane si adresa la opc , am reusit sa mi se emita factura pe minus pentru suma respectiva .Acum astept factura acsa sau tb sa merg la un centru rds
  Mesajul digi suna asa :”Din 05.02.2016 minutele incluse sau nelimitate pentru apelarea principalelor destinatii fixe si mobile din Italia sunt disponibile numai pentru retelele Telecom Italia, Fastweb, TeleTu in cazul destinatiilor fixe, respectiv retelele Telecom Italia, Digi Mobil Italia, Vodafone Italia in cazul destinatiilor mobile. In cazul in care oferta noastra nu va satisface nevoia specifica de comunicare pentru Italia, aveti posibilitatea sa renuntati la serviciul Digi Mobil in 30 de zile, fara despagubiri. Echipa Digi”

 • Misha

  Dragut….foarte dragut. No bine…pai sfat: am prepay de vreo 12 ani, same one, terminal performat pt net si toate cele; din care gasesti pe toate strazile..ieftin dom`le. Am la Orange un fel de abonament prepay, si o singura obligatie contractuala sa platesc ce am convenit 2Gb net , min/sms nelim, si internationale vreo cateva sute si ma costa vreo 40 de lei/luna… M-au sunat cei de la Orange de vreo enspe ori sa imi ofere terminale diferite(care mai aveau un pic si incepeau sa imi si gateasca) si internet si minute si mama lor doar sa semnez un abonament ca tot omu` si io ambitios ….nimic…Am si consum extra(in roaming). Sensul a ceea ce am scris mai sus este: nu va lasa-ti incantati de un terminal, oricum la anu` e invechit si apare ala care face si clatite. Am lucrat 2 ani in telecom si stiu ce sta la baza unui abonament. Ii inteleg, ei trebuie sa faca profit pentru fiecare produs(abonament), sunt statistici si trageturi care trebuiesc atinse.
  Laudabila si de folos initiativa lui Bytza de a share-ui metodele de a scapa de abuzurile lor. Dar nu inteleg optiunea de a te porta la un alt operator in conditii mai mult sau mai putin asemanatoare.
  therefore….prepay…

  • BYTZA

   Este optiunea fiecarui abonat sa faca ce isi doreste cu numarul pe care il detine, dupa ce isi reziliaza contractul.

 • Andreea

  Eu am un abonamet de internet la RDS pentru persoane juridice pentru un PFA din ianuarie 2016 nu mai desfasuram activitate pe acest PFA, as vrea sa stiu daca procedura de mai sus de reziliere este valabila si in cazul contractelor cu persoane juridice (PFA in acest caz). Va multumesc.

  • BYTZA

   Procedura este valabila si in cazul dvs dar daca veti intampina ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvati speta in instanta.
   Cu placere!

 • Adrian

  Am depus plangere la ANPC si mi-au spus ca trebuie sa platesc taxa de reziliere. Asa ca acum am facut contestatie la aceasta decizie. NU va bazati pe ANPC prea mult.

  • BYTZA

   Tin sa precizez faptul ca majotitatea abonatilor care au depus reclamatii la ANPC au primit castig de cauza.
   Acum depinde atat de modul in care formulezi reclamatia cat si de documentele documentele justificative care sustin afirmatiile facute.

 • alex

  doresc sa fac si eu o reziliere la Vodafone. mentionez ca abonamentul este in curs si ca mai am aproximativ pana in 2017 iunie. se poate rezilia contractul fara sa platesc alte taxe decat pe acea luna in curs sau urmatoarea? vreau sa scap de ei pentru ca nu sunt multumit de oferte le lor si de serviciile pe care le ofera. imi puteti lasa un mail sa discut cu dumneavoastra mai pe larg si sa ma indrumati in acest sens. va sunt recunoscator anticipat daca ma ajutati sa rezolv acesata problema. multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Ma poti contacta pe urmatoarea adresa de mail [email protected].
   Succes!

 • gheoghe b

  B gheorge
  Salut
  Am intampinat si eu o problema cu cei de rcs rds.
  In luna decembrie s a prezentat la usa o duduie care cu vrajeala necesara a reusit sa beneficieze de naivitarea sotiei. am un abonament de telef pe numele meu si i a spus ca daca doreste sa ii dea alt telefon gratis. A pus botul si a semnat un act aditional pe numele meu cu promisiune ca ii va aduce telef zilele viitoare . Nu a mai venit . Cand am constat pe factura ca defapt semnase un alt abonament pe 2 ani. Am facut sesizare telefonica la ei la care am primit raspuns dupa zeci de telefoane dupa aprox 70 zile . Cu versiunea v am sunat acum 20 zile dar nu a ti raspyns.
  In tot acest timp am platit restul serviciiilor de pe factura-tv plus ab telefonic vechi.
  Cu toate acestea mi a fost bloc tot serviciul telefonic
  Raspunsul lor a fost ca din pc lor de vedere e legal si eu contest acel act aditional eu sa le demostrez ca nu este semnatura mea ca ei nu au acel serviciu de comparare a semnaturilor
  Azi am primit somatia de plata a sumelor datorate in 10 zile altfel voi fi dat in judecata pentru recuperarea sumei
  Nu am activat abonamentyl nu am ridicat telefonul trecut in actul aditiobal
  Am facut sesizare la anpc dar inca astept raspuns lor
  Ce ar trebui sa fac
  Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Asteapta raspunsul celor de la ANPC iar dupa receptionarea acestuia va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • veazye

  e chiar simpla treaba. legea prevede semnatura olograf pentru a incheia un acord. in ceea ce priveste incheierea contractului pentru un serviciu, tu ai semnat pentru el si pentru faptul ca ei pot sa faca modificari. pentru rezilierea acestuia s-au stabilit taxe (litigiu pentru ca ti s-a acordat atentie). in principiu nu e nimic gratis, nici consultanta etc. daca crezi ca vre-o parte din contract nu s-a respectat si ti-a provocat un litigiu, atungi te poti adresa tribunalului arbitrar. incheierea contractului se face cu responsabilitate. contract de munca, contract de ce vrei tu….

  • BYTZA

   Atunci cum iti explici faptul ca la restul operatorilor poti rezilia fara probleme contractul online, din confortul propriei locuinte?
   Sa intelgem ca toti incalca legea si numai RDS o respecta?
   Fiind un contract incheiat pe persoana fizica, reclamatia la ANPC reprezinta cea mai simpla varianta de solutionare a spetei.
   Ca sa nu mai vorbim de abuzul creat atunci cand schimbi de capul tau regulile in timpul jocului!

 • Meda

  Uie ce a patit o femeie de 96 ani
  Reclamație
  Către dl. director al RCS
  Subsemnata, Banciu Maria, domiciliata în……………., datorită faptului ca nu am primit răspuns nici la prima reclamație din data de 23.10.2015, nici la cea de-a doua cu nr. 2434253025 din data 14.12.2015, cu privire la recuperarea sumei reprezentând taxele de abonament pentru serviciul tv instalat abuziv în luna august (pe care le-am plătit pentru a nu se suspenda și serviciul de internet), odată cu serviciul de internet comandat, solicit în mod insistent un răspuns scris privind modul de soluționare al acesteia, pentru a știi cum să acționez în continuare.
  Doresc sa va aduc la cunoștință, faptul ca la sfârșitul perioadei de 30 de zile(de la prima sesizare), timp în care am așteptat un răspuns, si cca 2 saptamani de la a doua sesizare.
  Pentru a mă lămuri ce se întâmplă, am fost la 3 sedii RCS din Constanta cel de la Far, cel după str. Stefan cel Mare, si cel de la Boema. Am înțeles că s-a desființat serviciul tv, pe care nu l-am solicitat, pentru ca aveam deja acest serviciu. Am înțeles ca greșeala s-a produs datorita faptului ca CNP-ul meu era înregistrat eronat în baza dvs de date. Nu am înțeles cum a fost posibil sa fiu taxata pentru acest serviciu, cu atât mai mult cu cât, tehnicianul RDS, care a adus echipamentul de internet nu a realizat nicio lucrare pentru instalarea serviciului de televiziune. Daca ar fi intenționat aceasta si-ar fi dat seama ca nu era necesar. Am oferit o copie după procesul verbal care atesta ca la aceasta adresa s-a instalat doar serviciul de internet.
  Cu toate acestea, în 07.01.2016 am primit un mesaj de atenționare pentru suspendarea serviciului care era desființat (pentru ca în luna decembrie mi s-a spus sa nu mai plătesc abonamentul tv)?!!!
  Locuiesc singură, nu am în toata casa decât un singur televizor si nu am avut vreo dată mai mult de un televizor. Acest internet îmi folosește pentru a fi monitorizată atunci când starea mea clinică se înrăutățește. Sunt văduva de veteran de război si vreau sa fiu respectata atât pentru faptul ca sunt cetățean român cu drepturi, cât și pentru vârsta mea. Sunt profund dezamăgită de felul în care am fost tratată si mă întreb ce câștigă RCS, dacă încasează banii pentru un serviciu de care nu am beneficiat nicio clipă, de la o pensionară care primește 500 lei lunar. Menționez ca am plătit întotdeauna serviciile pe care le-am solicitat.
  Va mulțumesc pentru înțelegere și sper că mă veți ajuta cum se cuvine.
  Banciu Maria,
  14.01.2016
  Va inchipuiti ca nici acum nu am primit un raspuns, nu-i asa?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Intr-adevar nesimtirea acestui operator atinge cote alarmante si apeleaza la cele mai ieftine tertipuri pentru a-si rotunji profitul care este si asa destul de consistent.
   Puteati sa reolvati intr-un mod elegant speta daca ati fi depus o reclamatie la ANPC.
   Nici acum nu este timpul pierdut si va recomand sa depunteti cat mai curand reclamatia in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Toate demersurile le puteti efectua online din confortul propriei locuinte accesand acest link.
   Ulterior veti fi uimita de operativitaea operatorului cu pricina dar oricum cei de la ANPC o sa va ofere un raspuns la reclamatia depusa in maxim 30 de zile.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Multa sanatate va doresc!

  • deeaaaaa

   Femeie senila, la Rds se poate instala doar un 1 CATV per locatie, se vedea in casuta de pe casa scarii, in momentul cand se introduc actele la procesat se verifica cnp, locatia.
   iar daca a fost procesat de 2 ori se rezolva f repede.

   • Laura

    Nu stiu citi ani ai tu dar, scuza-ma, nu cred ca o femeie de 96 de ani chiar pricepe ce inseamna un CATV. Si nici cu locatia cnp nu cred ca poate sa inceapa ceva.
    Singura ei dorinta este sa se uite la televizor, fara sa fie sicanata de RCS/RDS
    Tu ai vazut vreodata un telefon cu disc pe care trebuie sa-l invirti ca sa formezi numarul? Mai gindeste-te ce inseamna sa fi senil!
    Sti sa socotesi cind s-a nascut doamna Banciu? Nu cred ca prin anii 1920 se jucau cu telefonul si internetul! Erau mai degraba preocupati cu cele doua razboaie mondiale si cu procurarea unei bucati de piine.

 • Dorin

  Buna ziua, as dori sa intreb daca se plateste vreo taxa de reziliere daca am un abonament de telefonie cu toate taxele la zi si nu am nici o obligatie la ei ? Stima

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Daca doriti sa reziliati contractul va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in carea ati beneficiat de abonament iar detaliile complete sunt disponibile aici.
   Succes!

  • Dorin

   Multumesc pentru raspunsul promt.

   • BYTZA

    Cu mare placere!

 • maria

  Sincer…nimic nou sub soare.La fel am patit si eu cu Vodafone poate chiar mai rau. Si mentionez am fost abonata Vodafone cel putin 15 ani.Toti sunt o apa si un pamant ,de parca ei ne-ar platii pe noi nu noi pe ei.Legile din Romania sunt de vina.Ar trebuii sa fie mult mai clare,riguroase si simplu de aplicat .Si nu numai in acest domeniu a telecomunicatiilor.

  • BYTZA

   Intr-adevar atitudinea este acceeasi indiferent de domeniu dar din pacate majoritatea romanilor nu riposteaza atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri.

 • Alex G

  Eu am facut un abonament pe numele meu pentru cineva, i-au dat si telefon si acum nu mai vrea sa plateasca. Ideea e ca cei de la Rds mi-au zis ca nu pot rezilia contractul si o sa trebuiasca sa platec in gol. Singura solutie ce au gasit-o pentru mine a fost sa trec abonamentul pe numele altcuiva. Pot face ceva in privinta asta? Pot rezilia contractul prin pasii descrisi de tine? E vreo sansa sa mai merg acolo sa nu mai am nici o treaba cu ei dupa? Astept un raspuns. Multumesc.

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

   • Alex g

    Multumesc mult de raspuns. Asa o sa fac. Sau cel putin o sa incerc

    • BYTZA

     Cu mare placere!
     Stai linistit ca se va rezolva favorabil speta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Cristina

  Bună…am depus și eu cerere de reziliere a contractului cu rds privind telefonia mobila la data de 15.12.2015 și iată ca suntem în luna aprilie și tot nimic …menționez faptul ca am depus și la ANPC o plângere împotriva lor și nici din partea acestora nu am primit răspuns…cred ca ANPC-UL e de fapt pro firme nu pro consumatori din moment ce nu fac dreptate clienților…chiar nu știu ce pot sa fac …dacă se poate sa îmi dați un sfat as rămâne recunoscătoare…mulțumesc anticipat

  • BYTZA

   Buna,
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la data depunerii acestora.
   Cum padure fara uscaturi nu exista asa este si la ANPC, dar am remarcat faptul ca in majoritatea cazurilor abonatii au primit castig de cauza.
   Nu contest ca au mai fost si cazuri izolate in care au comis-o aiurea din pricina unui inspector lipsit de coloana vertebrala.
   Acum depinde si de modul in care ai formulat reclamatia si prin ce modalitate ai trimis-o catre acestia.
   Iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol si te asigur ca vei reusi sa reziliezi cu brio contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Mitrofan Dorel

  Dorel
  Eu personal m-am luptat sa imi recuperez banii incasati ptr un telefon gratuit, telefon pe care l-am refuzat cand am vazut ca doreau sa imi schimbe abonamentul cu 3 euro in plus si cand contrat crezului (lipsa contractului nou semnat) ca totul a fost o incercare nereusita. dar timp de 12 luni m-am luptat sa anuleze un contract nefinalizat. Am prezentat situatia la ANPC si asa am fost exonerat de abonamentul fictiv. Abonamentul poate fi modificat (in sensul maririi) chiar si telefonic, nemaifiind necesare documente scrise.

  • BYTZA

   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri ieftine pentru a-si rotunji profitul.
   Tin sa va felicit pentru atitudinea adoptata si sper ca majoritatea abonatilor sa riposteze in acelasi mod atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri.

 • Maca

  Si la contractul de tv este dubios serviciul la toti operatorii.faci contract ( nu doar pt pachetul de baza) dar nu functioneaza numai la un televizor din casa , restul pauza.trebuie sa “inchiriezi” echipament pt celelalte .nu mi se pare corect.

  • BYTZA

   Este un simplu tertip prin intermediul caruia operatorul isi rotunjeste profitul.
   Pe sistemul daca iti prermiti 5 televizoare inseamna ai suficienti bani sa cotizezi si la RDS pentru acelasi numar de decodoare :))

  • Marian

   Daca ai televizoare cu tuner digital iti trebuie doar un splitter de cablu tv si ai toate canalele digitale pe televizor, probleme sunt doar la canalele din pachete extra pentru care trebuie decodorul lor cu cartela speciala, eu folosesc un abonament Digi Tv pe 3 televizoare cu tuner digital si am toate cele 100 si ceva de posturi fara sa platesc pentru nici un decodor.

 • Ambra

  Pana la urma ce operator ai ales ?…eu sunt la Orange de 10 ani si isi bat joc in continuare..train-uiti sa faca asta. Chiar vroiam sa trec la Digi..

  • BYTZA

   M-am portat la Orange si iti recomand sa verifici in prima faza daca Digi are acoperire decenta in zona ta.
   Succes!

 • roxana pogany

  nu stiu cum de ai intampinat astfel de probleme… daca erai in perioada contractuala la orice companie de telefonie mobila trebuie sa platesti contravaloarea abonamentului pana la sfarsitul contractului daca nu esti in perioada contractuala tre sa fii cu facturile la zi si in general la digi convorbirile vin cu 2 luni in urma deci mai e o mica fractie care iti vine pe urmatoarea factura daca ai evident convorbiri suplimentare in rest nu te costa nimic suplimentar….
  si eu am fost clienta lor si nu am avut astfel de probleme, am inchis cand am dorit dar logic ca nu mai era in perioada contractuala ..
  poate nu sunt cei mai buni de pe piata dar sa stii ca eu am aflat ca nu se poate pastra numarul de tel pe o cartela pre pay inca de la telefon iar cei din call center au stiut aceasta informatie iar call center ul este in Bucuresti…
  imi pare rau ca ai avut o astfel de experienta insa totusi nu e chiar asa …
  internetul merge destul de incet intr-adevar si se mai pierde semnalul pe alacuri dar nu mai prost ca la telekom de ex. recomand orange 🙂

  • BYTZA

   Esti intr-o grava eroare deoarece poti rezilia fara probleme contractele cu operatorii de telefonie mobila si esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Pentru a afla detaliile complete iti recomand sa accesezi acest link.
   Nu contest faptul ca Digi Mobil are in portofoliu si clienti multumiti dar pe mine m-a deranjat faptul ca au schimbat regulile in timpul “jocului”.
   Conexiunea 4G de la DiGI este o gluma proasta avand o arie de acoperire extrem de modesta.

   • Andrei

    Ideea e in felul următor , romanul merge acolo unde e ieftin, nu se gândește ca dupa ce semnează acel contract “ieftin” ce se întâmpla , cu cine vorbește in cazul unor probleme, la cine apelează , etc . Cat despre sesizarea pe care ai facut o tu si ai vrut un nr de înregistrare aveai tot dreptul sa il obții, dar cu ștampila firmei Rds rcs pe “foia” ta tipul de acolo nu a știut ca ștampila se pune doar pe un document oficial emis de către companie si nu pe orice foie 🙂
    Cat despre reziliere daca nu ai achiziționat telefon mai e cum mai e , dar daca ai luat telefon Si aiprimit subvenție la el cu marile companii gen orange Vodafone nu prea te joci, daca nu ai un motiv ffff bine întemeiat nu închizi abonamentul fata penalizări;)

    • BYTZA

     Intr-adevar din pacate majoritatea clientilor nu iau in calcul aceste aspecte extrem de importante.
     In privinta stampilei nu ai dreptate deoarece poate fi pusa pe orice document care atesta ceva, gen garantie, receptionare marfa, cerere reziliere etc.
     Poti rezilia far probleme contractul si atunci cand ai achizitionat un terminal dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru acesta.

    • Cata

     doar o paranteza,
     in orice institurie cand te duci cu cererile facute acasa, in doua exemplare, sunt obligati sa-ti primeasca cererea, reclamatia sau ce este, sa o dateze de primire, sa ii deie numar si evident sa o stampileze.
     altfel te poti indrepta catre OPC cu o cerere care s-ar putea sa nu fie credibila, iar angajatul care iti preia cererea poate rupe linistit cererea ta.
     Eu am insistat sa am si numele celui care a preluat cererea si semnatura lui.

     • BYTZA

      Eu nu cred ca personalul prezent in punctele de prezenta RDS are vre-o vina din moment ce nu sunt scolarizati in acest sens.
      Iti dai seama ca in momentul in care se confrunta cu o speta mai delicata, nu au nici cea mai vaga idee cum sa o gestioneze si cel mai simplu le este sa-l ia pe NU in brate.

  • Alin

   Se poate pastra numarul pe cartela pre pay, ca nu vor ei este alta problema.

   • BYTZA

    Tocmai asta nu inteleg nici eu de ce nu doresc sa-si pastreze abonatii in ograda, mai ales ca o mare parte dt cei care reziliaza contractele doreste sa opteze pentru aceasta varianta.
    Dar cum am mentionat si anterior din pacate RDS nu pune accent pe calitatea serviciilor pe care le ofera!

 • Marius

  Companiile mari intotdeauna vor exercita abuzuri fata de clientii lor tocmai pentru faptul ca sunt mari au multi abonati si exercita monopol asupra pietei respective in cazul de fata RDS-RCS. Am avut si eu o gramada de neplaceri cu ei dar din fericire le-am rezolvat. Evitati companiile mari alegeti companile mici care sunt mult mai apropiate si mai atente la nevoile clientilor lor.

  • Laura

   Sint de partea ta dar, daca ne-am lua timp sa citim contractul am sesiza ca legile romane permit, din pacate tot felul de “abateri de la reguli”. Si asta nu are nimic de-a face cu marimea companiei. Legile trebuie sa fie aplicabile pentru toata lumea. Cel mai bine ar fi sa citim tot ce este scris in contract, inainte sa semnam.
   In contractele RCS-RDS nu sint stipulate nici macar conditiile de reziliere ale contractului!

 • Dan

  Nu neg faptul ca sunt escroci cei de la rcs rfs, dar consider ca e normal sa reziliezi contractul la punctele comerciale si nu online, chiar daca suntem in era tehnologiei. Cand ai semnat contractul nu ai facut-o online. Ca erau multi oameni la coada….. iar nu e vina lor. Duduia de la telefon nu este angajata companiei ci a unui call centef cu care au contract, iar daca nu a stiut sa-ti raspunda s-a intamplat ptr ca nu sunt instruiti sa rezolve astfel de situatii, ci numai probleme tehnice si sesizari ptr deranjamente. In rest, ai perfecta dreptate.

  • BYTZA

   Nu-i normal absolut deloc, mai ales ca majoritatea operatorilor folosesc un tertip ieftin prin intermediul caruia prelungesc perioada contractuala cu un simplu apel telefonic.
   Asadar ar fi de bun simt ca si abonatii sa-si poata rezilia contractele din confortul propriei locuinte.
   Iar legat de “duduia cu pricina” nu ma intereseaza in cadrul carei companii activeaza dar cert este ca trebuia sa fie capabila sa-mi ofere raspunsuri pertinente la intrebarile mele, de simplu abonat.
   Dar oricum RDS&RCS sufera destul de tare la acest capitol si inclusiv personalul prezent in punctele de prezenta este extrem de slab pregatit.
   Din pacate constat cu dezamagire faptul ca RDS & RCS nu pune mare accent pe calitatea serviciilor oferite si nu da doi bani pe gradul de satisfactie al clientului.
   Sa speram ca pe viitor isi va revizui aceasta atitudine desi sansele sunt minime atata timp cat acestia se focuseaza doar pe realizarea unui profit cat mai consistent.

   • Marian

    Avand in vedere ca RCS RDS are cele mai bune preturi de pe piata la telefonia mobila si cred ca cel mai stabil si rapid serviciu de internet fix, nu vad de ce consideri ca ii intereseaza doar profitul, ce zici de telekom care nu a mai investit in unele zone nici un leu in infrastructura si cer pentru un abonament de internet de 10 Mbps cat cere Digi pentru 1000 Mbps , iar legat de telefonia mobila, atat timp cat nu vorbesti 1/2 de zi la telefon Digi mi se pare ok(pentru restul sunt abonamente Business), eu am un abonament Optim de 3 euro si sunt mai mult decat multumit, inainte la alti operatori plateam mai mult decat dublu pentru aceleasi minute folosite si pentru acelasi volum de date.

    • BYTZA

     Asa cum am mentionat si anterior cei de la RDS urmaresc doar realizarea unui profit cat mai consistent atata timp cat nu sunt in stare sa isi scoleasca personalul si prefera sa tina abonatii la cozi imense in punctele de prezenta.
     Ar fi ideal ca din profitul realizat sa investeasca o parte in scolarizarea personalului iar abia atunci calitatea serviciilor va creste semnificativ.
     Pe partea de internet prin fibra optica nu contest faptul ca sunt cei mai buni de pe piata dar nu acesta este subiectul acestui articol.
     Din pacate acoperirea nationala pe partea de retea nobila este modesta iar internetul la viteze 4G este o gluma proasta.
     Degeaba oferi internet nelimitat la viteze 4G daca poti beneficia de el decat in centrul marilor orase.

     • Lordus

      Din cauza asta m am si mutat de la rcs Rds,pt nesimțirea și indolenta angajaților.Am preferat să mă duc la upc chiar dacă e putin mai scump,dar să fiu văzut ca un client nu ca un fraier pt care chipurile ei sunt șefi și eu Trb să dansez cum canta ei.După 4 ani de contract cu upc am ajuns să plătesc mai puțin ca la Rds și am avut decât o problema la ei care a fost rezolvată în 4 zile și care a necesitat ca angajați lor să caute în fiecare aparat de pe stâlp problema.nu cred că Rds ar fi făcut asta

  • ciprian

   am facut abonament la digimobil online, simul si tel mi-au venit prin curier dar nu am primit garantia la tel . de doua luni nu reusesc sa o obtin de la digi. pe sit-ul microsofr scrie ca acest tel nu este comercializat in romania

   • BYTZA

    Daca operatorul refuza sa coopereze iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC si vei ramane uimit de operativitatea de care va da dovada Digi in rezolvarea spetei cu pricina.
    Succes!

  • victor

   Draga Dan daca un operator nu poate sa-mi dea niste detalii despre serviciile pentru care este platit sa dea detalii pentru ce mai este operator?
   Eu sun la relatii cu clientii la operatorul X sa ma informeze despre serviciile lor si acesta nu poate sa spuna decat aceeasi fraza ,, NU STIU INTERESATI-VA LA UN SEDIU,, nu-i mai vad rostul operatorului. Asta este strict parerea mea si nu cred ca este eronata.

 • Alpha Buzz

  Procedura e si mai simpla! Te duci la operatorul la care vrei sa te portezi cu ulitma factura (dovada platii la zi). Te inregistrezi acolo pentru portare. Odata initata portarea cei de la operatorul de la care te portezi te vor contacta pentru lamurirea situatiei contractului (sa iti ceara taxe de reziliere)… In acel moment transmiti cate ANPC/OPC reclamatia. Astepti solutionarea reclamatiei.

  THE END.

  • BYTZA

   Ai omis sa precizezi faptul ca in acest caz te vei trezi cu taxa de reziliere facturata + contravaloarea lunilor ramase din abonament.
   Din acest motiv recomand ca in prima faza sa se rezilieze contractul cu operatorul actual iar ulterior sa se realizeze portarea.

 • Alexandru Sebastian

  Eu am reziliat de vreo 4 ani contractul cu RDS-RCS și cu Vodafone le-am spus clar ce mă nemulțumește dar văd că nu și-au schimbat atitudinea și nici nu învață nimic din ce pățesc. Am momentan probleme cu UPC alt furnizor de servicii internet care își permite să ceară bani pe servicii pe care le va face altfel taie serviciul internet pe luna în curs neîncheiată încă dar când achiți nu și se scad taxele pe zilele amputate ci ești obligat să achiți serviciul întreg ca și cum totul ar fi fost fără probleme. Le-am spus-o și pe facebook că n-ai cui reclama, orice telefon fiind dirijat de roboți, firma protejându-și oamenii de clienți și problemele lor. Cum pot rezilia contractul cu UPC ? și ce firme ce furnizează servicii internet mai exista în România

  • BYTZA

   Procedura de reziliere este similara si la UPC iar cererea de reziliere trebuie depusa tot fizic intr-un punct de prezenta.
   Pe piata exista o gama variata de furnizori de internet gen: Vodafone, Orange, Telekom si inevitabilul RDS.
   Succes!

   • Alina

    Sunt firmele de cartier, care ofera servicii se calitate. Sunt abonat Tennet de multi ani si mu am avut nici macar o data probleme cu internetul. Ii recomand. Nu sunt nari, ca firmele mentionate de dvs, dar ofera maxima seriozitate di servicii de calitate.

    • BYTZA

     Nu contest faptul ca exista firme micute care ofera servicii de calitate dar din pacate marea majoritatea a clientilor nu au acces la serviciile acestora.

   • Nicu

    Eu am trimis cererea de reziliere si BI scanate, online la upc si au luat-o in considerare dar m-au sunat de 4-5 ori sa nu renunt, de ce renunt si alte chestii, dar am fost ferm pe pozitie si nu am platit nimic!

  • onut

   Asa am patit cu UPC,am solicitat rezilierea,au continuat sa emita facturi la internet si tv desi le.am spus ca plec cu totul de la ei,m.au dat pe mana recuperatorilor,intre timp m.am adresat la protectia consumatorului,ca pana la urma am achitat o suma la UPC,dar nu cat imi cereau recuperatorii de 4 ori ma.i mult.Daca nu esti batos,te incaleca recuperatorii si dai banii.Bafta

 • Daniel

  Stimate Client, iti multumim pentru alegerea serviciului Digi Mobil Optim Nelimitat. Acest serviciu este destinat satisfacerii nevoilor obisnuite de comunicare. Astfel, inregistrarea pe o cartela SIM a unui consum mai mare de 3000 de minute catre retelele mobile internationale va atrage pentru cartela SIM respectiva suspendarea serviciului, pana la finalul lunii in care s-a inregistrat acest consum. In cazul neacceptarii, puteti renunta la serviciul de telefonie mobila in 30 de zile de la aceasta notificare, fara plata de despagubiri. Va multumim!

  • BYTZA

   Ar fi interesant de aflat ce inteleg ei prin ” satisfacerea nevoilor obisnuite de comunicare” tinand cont de faptul ca fiecare difera de la un abonat la altul.

 • Felicia

  Super! Mulțumim pentru informații! Chiar mă gandeam să reziliez contractul!

  • BYTZA

   Cu mare placere!
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Mihai

  Pai consider ca este cea mai usoara reziliere. Incearca sa faci acelasi lucru la vodafone si orange….trebuie sa suni la jumarul lor special, nu poti sa te certi in magazin..acolo iti vorbesc niste oameni dintr-un call center special antrenati sa te faca sa cedezi. Te lucreaza la nervi.
  La RDS e destul de ok, dar cel mai usor in orice retea este portatul…nu te certi cu nimeni…iar pt reziliere sau alte probleme eu am apelat la protectia consumatorului…trebuie sa detaliezi perfect la ce ai fost supus…eu 3 luni m-am certat cu o duduie incompetenta, sefa de magazin vodafone, care facea glume pe banii mei…dupa ce si-a luat amenda de la OPC la primma vizita pe loc la vreo luna de asteptare s-au rezolvat si problemele cu telefonul si zambetul de toanta nu-l mai avea pe buze…in total am pierdut 3 luni de nervi…dar asa inveti…totul sta in cat de bine iti detaliezi cazul institutiilor avizate.

  • BYTZA

   Procedura de reziliere este la fel de simpla ca si in cazul celorlalti operatori iar singura diferenta majora este ca abonatul Digi Mobil trebuie sa depuna cererea de reziliere fizic, intr-un punct de prezenta.
   Puteai sa reziliezi contractul cu Vodafone rapid si fara probleme daca urmai procedura prezentata in acest articol.

   • Mihai

    Toate companiile de telefonie mobila si cablu au aceleasi practici, unele au fost vontestate mai devreme si au inceput sa le inlociasca cu alte practici noi :)…sa vada daca esti vigilent. Ca intrebare…pot sa reziliez contract tv pe 1 an la RDS fara sa platesc diferenta pana la sf anului? Ei zic ca ma obliga sa platesc diferenta plus taxa de deconectare…

    • BYTZA

     Da, poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Asteptam detalii.
     Succes!

  • bianca

   Da, ma bucur caăai punctat asta, Mihai. Eu sunt abonat digi de câțiva ani dar sunt destul de mulțumită de serviciile lor comparabitiv cu Orange, de ex. Azi am încercat să contactez telecomanda cu privire la o problema a parinților meimei si mi-a luat cel puțin jumate de oră saă tasteztastez toate cifrele ce trebuia să mă ducă la ei. Bineînțeles că nu s-a rezolvat pe loc. No comment

  • Daniel

   A trebuit cumva să achiți și lunile rămase din abonament? Mulțumesc!