ithot.ro Web analytics

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil înainte de expirarea perioadei contractuale și fară costuri adiționale

Am constatat cu dezamagire faptul ca majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila nu stiu care este procedura exacta de urmat iar in randurile de mai jos o sa va explicam pe intelesul tuturor, pasii care trebuie facuti in astfel de situatii.

Majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila merg direct la noul operator(numit operator acceptor) si ii solicita efectuare portarii desi in foarte multe cazuri, acestia se afla inca sub perioada contractuala cu operatorul initial(numit operator donor).

Bineinteles ca portarea se efectueaza in cateva zile iar ulterior abonatii sunt socati sa afle faptul ca operatorul donor le factureaza taxe de reziliere, pentru ca au indraznit sa le paraseasca “ograda” inainte de expirarea perioadei contractuale.

Asadar acesta este singurul mod prin intermediul caruia operatorul donor isi poate “taxa” abonatii rebeli, care isi porteaza numerele fara ca macar sa le solicite rezilierea contractelor in prealabil.

Desigur ca respectivele taxe sunt abuzive dar din pacate majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii, deoarece nu stiu cum sa riposteze in astfel de situatii si nici macar nu se informeaza.

Singura varianta prin intermediul careia puteti evita intr-un mod elegant aceste probleme ulterioare, este ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial(operarorul donor) si abia apoi sa realizati portarea(adica sa depuneti cererea de portare la operatorul acceptor).

Doar astfel veti reusi sa va portati numerele dintr-o retea in alta fara costuri suplimentare, indiferent daca va aflati deja sau nu sub perioada contractuala.

Practic in acest caz operatorul donor nu are cum sa va mai factureze ulterior taxe de reziliere abuzive din moment ce portarea s-a realizat dupa ce ati depus cererea de reziliere si ati solutionat speta pe cale amiabila.

Trebuie retinut si faptul ca in cazul in care ati beneficiat de un terminal subventionat(adica daca v-ati achizitionat un AIFON 7-8 la doar 1.500 de lei) va trebui sa achitati diferenta pt acesta, de indata ce operatorul demareaza procedura de reziliere a contractului pe cale amiabila.

Majoritatea operatorilor sunt dispusi sa rezilieze contractele pe cale amiabila deoarece este cel mai simplu mod prin care pot evita amenzile celor de la ANPC.

Am fost placut surprinsi sa constatam faptul ca abonatii au receptionat castig de cauza la majoritatea reclamatiilor pe care le-au depus la ANPC si va recomandam sa apelati cu incredere la ajutorul acestora, cand este cazul desigur.

Daca aveti nelamuriri pe aceasta tema, va invitam sa ne adresati intrebarile voastre prin intermediul sectiunii de comentarii iar noi va vom oferi cele mai bune solutii.

Va reamintim si faptul ca sunt disponibile procedurile prin intermediul carora puteti rezlia contractele cu operatorii de telefonie mobila iar mai jos regasiti si link-urile directe catre acestea:

 • Procedura de reziliere contractelor cu Orange Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

 • Procedura de reziliere a contractelor cu Digi Mobil iar pentru detalii accesati acest link.

 • Procedura de reziliere a contractelor cu Telekom Romania iar pentru detalii accesati acest link.

 • Procedura de reziliere a contractelor cu UPC Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contract-UPC-4

 • Adriana Toader

  Am reusit sa reziliez si eu contractul cu orange si culmea este ca au vrut direct pe cale amiabila. iti multumesc din suflet pentru ajutor.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita! Majoritatea operatorilor sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli” deoarece in acest mod “scapa” de amenzile celor de la ANPC 🙂 Cu mare placere!

 • BYTZA

  Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura disponibila in acest articol https://ithot.ro/reziliere-contract-rds-rcs-digi-mobil-nema-semnal-dobanda/
  Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ANPC. Succes!

  • Eliza Stoica

   Este super atunci si am sa va tin la curent. multumesc mult inca odata pentru informatii.

   • BYTZA

    Ok. Cu placere!

 • Marian T

  Nu am avut habar cum sa fac si mi-am portat direct numarul de la vodafone la orange iar dupa m-am trezit cu o factura de 1200 de lei. Ce pot sa fac? Multumesc.

  • BYTZA

   Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum. Era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial si abia ulterior sa realizezi portarea. Cu placere!

 • Andrei Parvu

  Am patit-o si eu cu digi dar am reusit sa scap de taxe dupa ce am reclamat la anpc. va multumesc mult pentru informatii.

  • BYTZA

   Intr-adevar cei de la ANPC sunt singurii care pot stopa comportamentul abuziv al inestimabililor operatori de telefonie mobila. Felicitari pentru reusita!