ITHOT: Știri din IT & C

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil înainte de expirarea perioadei contractuale și fară costuri adiționale.

Reziliere contract telefonie mobila 2017 ithot.ro 1 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Am constatat cu dezamagire faptul ca majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila nu stiu care este procedura exacta de urmat iar in randurile de mai jos o sa va explicam pe intelesul tuturor, pasii care trebuie facuti in astfel de situatii.

Majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila merg direct la noul operator(numit operator acceptor) si ii solicita efectuare portarii desi in foarte multe cazuri, acestia se afla inca sub perioada contractuala cu operatorul initial(numit operator donor).

Portare numere mobil 2017 ithot ro 2 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Bineinteles ca portarea se efectueaza in cateva zile iar ulterior abonatii sunt socati sa afle faptul ca operatorul donor le factureaza taxe de reziliere, pentru ca au indraznit sa le paraseasca “ograda” inainte de expirarea perioadei contractuale.

tELEKOM 2018 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Asadar acesta este singurul mod prin intermediul caruia operatorul donor isi poate “taxa” abonatii rebeli, care isi porteaza numerele fara ca macar sa le solicite rezilierea contractelor in prealabil.

Portare numere 2018124 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Desigur ca respectivele taxe sunt abuzive dar din pacate majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii, deoarece nu stiu cum sa riposteze in astfel de situatii si nici macar nu se informeaza.

Portare numere mobil 2017 ithot ro 1 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Singura varianta prin intermediul careia puteti evita intr-un mod elegant aceste probleme ulterioare, este ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial(operarorul donor) si abia apoi sa realizati portarea(adica sa depuneti cererea de portare la operatorul acceptor).

Portare numere 2018 ithot 3 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Doar astfel veti reusi sa va portati numerele dintr-o retea in alta fara costuri suplimentare, indiferent daca va aflati deja sau nu sub perioada contractuala.

Vdf - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Practic in acest caz operatorul donor nu are cum sa va mai factureze ulterior taxe de reziliere abuzive din moment ce portarea s-a realizat dupa ce ati depus cererea de reziliere si ati solutionat speta pe cale amiabila.

Reziliere Contrac Orange 2017 raspuns ANPC - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Trebuie retinut si faptul ca in cazul in care ati beneficiat de un terminal subventionat(adica daca v-ati achizitionat un AIFON 7-8 la doar 1.500 de lei) va trebui sa achitati diferenta pt acesta, de indata ce operatorul demareaza procedura de reziliere a contractului pe cale amiabila.

Reziliere contract ANPC 2017 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Majoritatea operatorilor sunt dispusi sa rezilieze contractele pe cale amiabila deoarece este cel mai simplu mod prin care pot evita amenzile celor de la ANPC.

Reziliere orange anpc 200 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Am fost placut surprinsi sa constatam faptul ca abonatii au receptionat castig de cauza la majoritatea reclamatiilor pe care le-au depus la ANPC si va recomandam sa apelati cu incredere la ajutorul acestora, cand este cazul desigur.

Reclamatii ANPC 2017 1 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Daca aveti nelamuriri pe aceasta tema, va invitam sa ne adresati intrebarile voastre prin intermediul sectiunii de comentarii iar noi va vom oferi cele mai bune solutii.

Va reamintim si faptul ca sunt disponibile procedurile prin intermediul carora puteti rezlia contractele cu operatorii de telefonie mobila iar mai jos regasiti si link-urile directe catre acestea:

 • Procedura de reziliere contractelor cu Orange Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

201394 articol - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

 • Procedura de reziliere a contractelor cu Digi Mobil iar pentru detalii accesati acest link.

Digi Mobil fortat Vodafone roaming national - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

 • Procedura de reziliere a contractelor cu Telekom Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Oferte Telekom sept 2017 18 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

 • Procedura de reziliere a contractelor cu UPC Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contract-UPC-4

Update 1: Nu ezitati sa apelati cu incredere la ajutorul celor de la ANPC iar toate demersurile se pot efectua online.

Reclamatii ANPC 2017 1 - Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

9 comentarii la „Iată cum vă puteți porta numerele de mobil”

 1. ce pretentii poate avea Telekom daca m-am portat acum in Decembrie si contractul expira in 6 februarie? am achitat inclusiv factura emisa in 16 Dec aferenta abonamentului decembrie ianuarie ( ca te taxeaza in avans abomnamentul …scrie si pe factura asta) desi eram in curs de portare…. ultima rata echipament care teoretic nu o platesti a fost facturata in luna noiembrie….in 16 Dec cand s-a emis factura eram deja in curs de portare dar tot am achitat servicile lor care nu le folosesc…

  Răspunde
 2. Salut,
  Vreau sa ma portez de pe Vodafone pe Orange si mai am inca vreo 6 luni si bineinteles mi-o zis de la Vodafone ca trebuie sa platesc (vreo 600-700 ) ca sa pot face portarea ( situatia despre care ai povestit ) . Am o nelamurire : In momentul cand am despus cererea de reziliere a contractului (operator donor) trebuie sa astept un timp ca sa pot face cerea de portare la celalalt operator, ex: 1 dec fac cerearea de reziliere si primesc raspuns cum ca in 30 de zile mi se rezileaza contractul, pana la data anunatari incheierii contractului trebuie sa fac cerere pentru portare ? Multumes frumos

  Răspunde

Lasă un comentariu