Iată cum vă puteți porta numerele de mobil înainte de expirarea perioadei contractuale și fară costuri adiționale.

Portare numere mobil

Portare numerele mobil

Portare numerele mobil

Iată cum vă puteți porta numerele de mobil

Am constatat cu dezamagire faptul ca majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila nu stiu care este procedura exacta de urmat iar in randurile de mai jos o sa va explicam pe intelesul tuturor, pasii care trebuie facuti in astfel de situatii.

Majoritatea celor care isi porteaza numerele de telefonie mobila merg direct la noul operator(numit operator acceptor) si ii solicita efectuare portarii desi in foarte multe cazuri, acestia se afla inca sub perioada contractuala cu operatorul initial(numit operator donor).

Portare numerele mobil

Portare numerele mobil

Bineinteles ca portarea se efectueaza in cateva zile iar ulterior abonatii sunt socati sa afle faptul ca operatorul donor le factureaza taxe de reziliere, pentru ca au indraznit sa le paraseasca „ograda” inainte de expirarea perioadei contractuale.

Portare numerele mobil

Portare numerele mobil

Asadar acesta este singurul mod prin intermediul caruia operatorul donor isi poate „taxa” abonatii rebeli, care isi porteaza numerele fara ca macar sa le solicite rezilierea contractelor in prealabil.

Desigur ca respectivele taxe sunt abuzive dar din pacate majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii, deoarece nu stiu cum sa riposteze in astfel de situatii si nici macar nu se informeaza.

Portare numerele mobil

Portare numerele mobil

Singura varianta prin intermediul careia puteti evita intr-un mod elegant aceste probleme ulterioare, este ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial(operarorul donor) si abia apoi sa realizati portarea(adica sa depuneti cererea de portare la operatorul acceptor).

Doar astfel veti reusi sa va portati numerele dintr-o retea in alta fara costuri suplimentare, indiferent daca va aflati deja sau nu sub perioada contractuala.

Practic in acest caz operatorul donor nu are cum sa va mai factureze ulterior taxe de reziliere abuzive din moment ce portarea s-a realizat dupa ce ati depus cererea de reziliere si ati solutionat speta pe cale amiabila.

Portare numerele mobil

Portare numerele mobil

Trebuie retinut si faptul ca in cazul in care ati beneficiat de un terminal subventionat(adica daca v-ati achizitionat un AIFON 7-8 la doar 1.500 de lei) va trebui sa achitati diferenta pt acesta, de indata ce operatorul demareaza procedura de reziliere a contractului pe cale amiabila.

Majoritatea operatorilor sunt dispusi sa rezilieze contractele pe cale amiabila deoarece este cel mai simplu mod prin care pot evita amenzile celor de la ANPC.

Am fost placut surprinsi sa constatam faptul ca abonatii au receptionat castig de cauza la majoritatea reclamatiilor pe care le-au depus la ANPC si va recomandam sa apelati cu incredere la ajutorul acestora, cand este cazul desigur.

Daca aveti nelamuriri pe aceasta tema, va invitam sa ne adresati intrebarile voastre prin intermediul sectiunii de comentarii iar noi va vom oferi cele mai bune solutii.

Va reamintim si faptul ca sunt disponibile procedurile prin intermediul carora puteti rezlia contractele cu operatorii de telefonie mobila iar mai jos regasiti si link-urile directe catre acestea:

  • Procedura de reziliere contractelor cu Orange Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

Portare numere de mobil

Portare numere de mobil

  • Procedura de reziliere a contractelor cu Digi Mobil iar pentru detalii accesati acest link.
Portare numere de mobil

Portare numere de mobil

  • Procedura de reziliere a contractelor cu Telekom Romania iar pentru detalii accesati acest link.

  • Procedura de reziliere a contractelor cu UPC Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contract-UPC-4

Update 1: Nu ezitati sa apelati cu incredere la ajutorul celor de la ANPC iar toate demersurile se pot efectua online.