Reziliere contract cu Orange România!

In randurile de mai jos va prezentam procedura de reziliere contract Orange Romania iar pasii care trebuie urmati sunt extrem de simpli si va scutesc de plata unor taxe abuzive, gen: taxe de justa despagubire sau taxe de reziliere.

Reziliere contract Orange Romania!

In cazul in care sunteti “fericitul” abonat al acestui inestimabil operator care a fost, care este si care va fi ……Orange Romania iar acum doriti sa reziliati contractul si nu stiti cum sa o faceti, iata ca in randurile de mai jos va prezentam procedura exacta prin intermediul careia puteti rezilia fara probleme contractul.

Va recomandam ca toate demersurile sa le efectuati online din confortul propriului camin, deoarece astfel evitati neplacerile cauzate de catre discutiile inutile pe care ar trebui sa le sustineti cu reprezentantii Orange, prezenti in showroom-urile acestui inestimabil operator.

In prima faza va trebui sa redactati cererea de reziliere pe care urmeaza sa o transmiteti ulterior catre Orange, iar daca sunteti lipsit de inspiratie si nu stiti cum sa formulati o astfel de cerere va recomand sa descarcati acest model.

De indata ce ati terminat cu editarea cererii de reziliere va trebui sa o transmiteti pe urmatoarea adresa de mail: serviciul.clienti@orange.ro sau puteti sa o transmiteti si prin intermediul formularului de contact prezent aici.

Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu va panicati daca trec 10-15 zile iar raspunsul intarzie sa apara.

In acest timp puteti receptiona prin posta notificari de genul celei de mai jos, pe care un cititor a receptionat-o dupa cateva zile de la depunerea cererii de reziliere.

Asadar inestimabilul operator recurge la tot felul de “tertipuri” in incercarea de a-si mentine clientii in “ograda” iar astfel de notificari sunt menite sa descurajeze abonatii care au “tupeul” sa rezilieze contractele inainte de termen.

Oricum cert este faptul ca nu trebuie sa luati in calcul acest gen de notificari iar in functie de raspuns pe care il receptionati de la Orange Romania nu ezitati sa apelati si la ANPC pentru solutionarea spetei respective.

In reclamatia formulata catre ANPC va trebui sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti(notificari receptionate de la operator, dovada transmiterii cererii de reziliere, copie contract etc.)

Nu uitati ca reclamatia catre ANPC poate fi depusa tot online prin intermediul acestui link iar ulterior veti primi un numar de inregistrare pe care este bine sa-l pastrati/salvati.

Termenul in care cei de la ANPC proceseaza reclamatiile este tot de 30 de zile si se poate prelungi cu inca 15 zile daca speta respectiva este mult mai complexa si necesita verificari aprofundate.

Asadar nu va panicati in cazul in care trec 20-25 de zile iar raspunsul celor de la ANPC intarzie sa apara, dar cu siguranta il veti receptiona pana la urma.

Abonatii care reziliaza contractele inainte de termen sunt nevoiti sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care au beneficiat de abonament iar in cazul in care au achizitionat si un terminal vor trebui sa achite diferenta pentru acesta.

Aceasta diferenta este calculata de catre inestimabilul operator in functie de mai multi parametri, asadar nu are sens sa va bateti capul in aceasta privinta.

Update 1 – Inestimabilul operator schimba strategia datorita faptului ca se confrunta cu un numar foarte mare de rezilieri iar acum acesta este dispus sa rezilieze contractele pe cale amiabila si fara costuri suplimentare.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati imaginile de mai jos, care contin raspunsurile receptionate de catre un abonat care si-a reziliat cele 2 abonamente pe care le detinea la Orange.

Culmea este ca respectivul abonat nu a mai fost nevoit sa achite nici diferenta pentru terminalele pe care le-a achizitionat odata cu incheierea abonamentelor.

Asadar daca doriti sa va reziliati contractele nu trebuie decat sa urmati procedura descrisa in randurile de mai jos.

Update 2 – Majoritatea abonatilor care sau adresat celor de la ANPC au primit castig de cauza, asadar apelati cu mare incredere la acestia daca intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator.

Reziliere contract Orange

Update 3 – In imaginea de mai jos regasiti raspunsul receptionat de la ANPC de catre un abonat care a dorit sa rezilieze contractul inainte de termen iar inestimabilul operator a fost de acord cu rezilierea acestuia pe cale amiabila. Reziliere contract cu Orange

Asadar cei de la Orange sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele celor mai “rebeli” abonati care doresc sa le paraseasca “ograda”. Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii iar daca aveti nelamuriri va pot raspunde cu mare drag.

Update 4: Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANCOM atunci cand intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator deoarece majoritatea  reclamatiilor sunt rezolvate in mod favorabil iar mai jos regasiti dovada clara a acestor afirmatii. Asadar va puteti rezilia fara probleme contractele daca urmati procedura prezentata in acest articol.

Reziliere contract Orange

Update 5: Inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli” iar mai jos regasiti confirmarea acestor afirmatii. Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Va recomandam sa parcurgeti si articolele de mai jos in care sunt prezentate modalitatile prin intermediul carora puteti rezilia contractele cu Vodafone, Telekom si Digi Mobil.

vodafone-taxe-rezilere-abuzive

Rezilere-Telekom

Va invitam sa vizualizati si procedura prin intermediul careia puteti rezilia contractul cu Digi Mobil, accesand acest link.

rcs-rds-4

Reziliere-contract-UPC-4

Avem rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

598
Adaugă comentariul tău ceva mai jos

  Subscribe  
Notify of
Costin

Salutare, azi am fost contactat telefonic de catre cei de la ANPC, m-au întrebat dacă s-a rezolvat problema deoarece cei de la orange a spus ca a fost o greșeală de sistem, i-am spus domnului că nu e nicio greșeală si e o practică des întâlnită la operatori și dacă ține te-au făcut, domnul m-a asigurat ca pe toată perioada contractului nu o sa mai am surprize si dacă am sa ma adresez lor(Anpc) suma cum am spus mi-a fost returnata si abonamentele tv+net au revenit la normal ba chiar cu câte un euro reducere pentru fiecare, concluzia este ca… Read more »

Leghezeu Claudiu

Am făcut o prelungire de abonament cu achiziție de telefon la prelungirea abonamentului , eu având 2 numere la ei , am depus reclamație la ANPC pt a trece cu numerele pe Pre- pay și am reușit doar cu un singur număr sa trec pe Pre – pay , celălalt primind răspuns de la ANPC “ petiția a fost concluzionata neîntemeiata “ , pt ca am semnat contract pe 24 de luni și am rate la telefon , telefon care in prealabil stimabilul operator Orange mi-a spus ca îl primesc gratis la prelungirea abonamentului. Mai am vreo cale de atac… Read more »

Girbovan Laura

Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat va rog : sunt abonat orange de 20 ani si acum am 3 nr de telefon pe numele meu. vreau sa renunt la 1 dintr ele pentru ca sim-ul nu functioneaza la o centrala de alarma si platesc abonamentul degeaba. Nr de abonament se afla inca in perioda de contract pentru inca 9 luni .Am facut cerere la ei in data de 11 dec si nu am primit niciun raspuns si intru pe site-ul orange si vb cu un “consultant” si imi spune ca tb sa ma duc in… Read more »

Narcis

Buna ziua, as aprecia dacă mi-ați putea da un sfat……sunt abonat Orange de 19 ani cu un număr , de 5 ani cu alt număr și de 3 ani cu alt număr (ultimele două sunt ale copiilor). La numărul de 19 ani mai am 6 luni de abonament dar as vrea sa trec cu acest număr la Vodafone din mai multe motive. Întrebarea mea este daca sa fac direct cererea de portare sau întâi să urmez pașii cu rezilierea descriși în articol și după aceea sa trec la Vodafone. Mulțumesc.

pusha

Buna seara, Cu surprindere mare trebuie sa va anunt urmatoarele: Stiti povestea, am abonament orange de 18 ani, acelasi nr te tel, acum 2 ani l-am “introdus in abonament” si pe prietenul meu care acum vrea pe cartela, in fine, ce vreau sa va spun este ca in 24 de ore s-a rezolvat totul, fara costuri suplimentare, chiar daca semnasem ca ma oblig sa mai stau in 24 de luni la ei. Deci, abonamentul meu merge inainte, iese din abonament al doilea numar. M-au sunat inapoi luni dimineata (eu sunasem duminica la ei si am si trimis sesizare pe mail)… Read more »

pusha

Buna, am o problema cu orange.. simpla as spune eu. Sunt abonata de 18 ani la ei, fara pb, am cumparat si tel, am stat si 24 de luni obligatoriu contractual, deci nimic nou. In oct 2017 am cumparat un tel in rate, pe care l-am achitat in 3 luni apropos, dar am respectat acel termen de 24 luni obligatoriu. Acel tel i l-am dat prietenului meu, deci cu alt nr, dar tot orange si l-am introdus in abonamentul meu. Deci pe abonamentul meu de 18 ani figureaza de 2 ani 2 numere de tel… (al meu si al prietenului)… Read more »

pusha

culmea, EU NU RENUNT SAU REZILIEZ UN ABONAMENT, DOAR VREAU SA SCOT UN NR DIN ABONAMENTUL MEU
DAR TOT SUNT AMENINTATA CU TAXA DE REZILIERE, PT CA SI PT AL DOILEA NR AM ACCEPTAT (IN OCT 2019) SA RAMANA PE ABONAMENT… CE-I DE FACUT?

Costin

Salutare sunt și eu (NE) fericitul posesor al unui contact Orange încheiat acum 6 luni la un partener de al lor, Oferta suna așa:Net+Tv+voce=Orange love si ai 50% discount pe Viață la net+tv, la vremea respectiva am avut ceva dubii deoarece contractul tipărit a ieșit cu reducere pe 6 luni la tv+net, bineînțeles Nu am acceptat și in consecință Nu am semnat contractul, tipa de acolo a insistat spunând că e o greșeală și că voi avea oferta din pliant, i-am cerut să – mi scrie cu manuța ei textual pe contract oferta și sa puna stampila si semnătura iar… Read more »

Ioana

Buna! Acum aproximativ o luna , am fost păcălită sa zic așa , de o angajata orange care nu s-a exprimat cum trebuie. Aveam un singur abonament pe numele meu , abonamentul respectiv îl folosea bunica mea. Și 2-3 luni eu fiind pe cartela , îmi reîncărcam cartela de pe numărul ei. Aceasta mi-a propus ca in loc sa încarc de fiecare data manual , ea va face ca încărcarea sa devină automată. Și primirea unui telefon gratis Huawei Y6 2019. Doar ca , eu nu voiam sa renunț la cartela și sa trec pe cartela și de aceea am… Read more »

Nicola

Salut, în data de 25.10.2019 am fost la orange sa imi prelungesc abonamentul si am ales o oferta cu un telefon in rate toate bune si frumoase pana ieri cand observ in contul meu ca mi-au mai băgat două abonamente de cate 8 euro fiecare fara ca sa mi se spuna, eu am intrebat ce is cu cele doua cartele pentru ca in urma cu doi an am pățit ceeasi chestie cu 3 abonamente de 11 euro fiecare timp de 3 luni cand eu aveam o oferta cu 3 luni gratuite, dar ei s-au gandit ca mai bine imi baga… Read more »

Mihail

Buna ziua Referitor la rezilierea contractului cu Orange Ro nu stiu cum sa procedez mai bine? La data incheieri contractului, inainte de a mi pune semnatura, am intrebat angajatul Orange cum pot beneficia de resursele din abonament in satiu SEE, acesta raspunzand ca beneficiez de min/sms nelimitat si 11.4 G de net in SEE cu conditia sa nu fiu mai mult de 4 luni consecutive in SEE deoarece voi avea cost suplimentar. Am spus ca eu la 3 luni revin in tara cu abonamentul pt doua sau trei saptamani in concediu, angajatul spunandumi ca este perfect si ca voi beneficia… Read more »

oana

Buna , iti multumesc enorm pt acest articol , am urmat pasii si surpriza : mi l a reziliat ! nu pot sa cred ! :))))
Recunosc ca nu prea am crezut ca va fi de efect !

Gaby

Bună am un contract cu orange din 2016.și din 2017 nu lăm mai plătit .am cerut reziliere înainte de termen și nu mi sa oferit .acum am citație de la judecătoria Turda prin a plătit debitul și restul de bani pe lunile care urmau .ce trebuie sa fac ăsta dori un sfat.precizez ca ei mia spus o suma la abonament și pe factura a fost altul.

Gabriela Durbaba

Buna ziua, Am trimis astazi mail pentru rezilierea a 3 abonamente orange (am folosit cererea din atasamentul articolului), unul de voce si 2 de net. Mentionez faptul ca unul din cele 2 abonamente de net avea perioada contractuala pana pe 10.09.2019, astazi fiind 01.10.2019. Se prelungeste automat, sau cum..? Nu am fost contactata/anuntata in niciun fel cum ca acesta se va prelungi automat, sau ca nu voi mai putea beneficia de el daca nu ma prezint intr-un showroom, de exemplu, pentru prelungire/incheiere. Pe cele 2 de net as vrea sa le inchid definitiv, nu ma intereseaza ce se intampla cu… Read more »

Ionel

Buna ziua!
Am depus cerere de reziliere contract voce si net ,am fost sunat si mi-au zis cei de la orange ca nu imi reziliaza fara plata lunilor restante,mai precis 14 luni si nu am primit nimic in scris, nu am nicio dovada de la ei daca depun cerere la A N P C.

JD

Buna ziua
Problema mea: Eu nu vreau sa renunt la un abonament de 5 euro, dar Orange ma obliga sa trec la un abonament cu 2 euro mai scump si cu mai putine resurse, zic eu! Sau sa trec numarul pe cartela. Cica nu mai au abonamentul. Se poate asa ceva? Ma pot ei forta?
S-a mai intalnit cineva cu astfel de situatie?

pera

Salut JD.
Si eu am primit un astfel de mesaj in care mi se sugera ca trebuie sa raspund in 30 zile . Orange propunea un abonament de 7 euro ( momentan am unul de 5 euro – contract care l-am incheiat /prelungit cu ei de circa 2 luni ) I-am sunat si le-am facut o sesizare ( inregistrata cu numar ) ca nu sunt de acord cu ce imi propun ei si doresc sa colaboram cu intelegerea ce am incheiat-o acum doua luni de zile .
Ciao .

Mihai

chiar …asteptam sa vedem raspunsul…pt ca se pare ca sunt mai multe persoane in situatia asta…

Doc

Da ,Eu am primit azi un mesaj asemănător.De la abonament de 5Euro la 7 Euro , Dacă nu vreau trebuie să-i anunț în 30 de zile.Mi se pare o mare măgărie.Cred că le zic Pa-Pa și trec iar pe cartelă preplătită.Aștept sugestii de la cei care au pățit la fel.

Florescu Vasile

Buna ziua.am făcut la Orange un abonament..și mi sa întâmplat să fac cost suplimentar de 470 de lei i-am plătit înainte să mi se emită factura și acuma la factura îmi zic ca,mai am de platit inca 136 de lei..pe inca 2 zile..miau băgat inca 136 de lei eu in 30 și 31 octombrie nu am mai făcut cost suplimentar ce as putea face in acest caz..au pus bani din burta de la ei..am și bonul cu care am achitat 470 de lei ajutați mă cu un sfat va mulțumesc.
I

Liviu

Buna . Aveam 2 abonamente de telefonie la Orange si am vrut sa instalez la o alta locatie internet si Tv.Firmele consacrate UPC si Digi nu pot instala acolo TV si internet. Am convenit la un cost total abonament TV,Internet si 2 abonamente voce cu cei de la Orange Shop, in suma de 95 lei in luna aprilie 2019. La prima factura a venit 131 lei : am cerut lamuriri ,iar cea de la nr unic 300 a solicitat sa astept urmatoarea facura ,ca de obicei prima e mai mare.(Smecherie ,deoarece au trecut cele 14 zile in care puteam sa… Read more »

Mihaela

Buna, e cazul sa fac sesizare la Orange înainte să mă adresez la ANPC sau ANCOM? E vorba tot de o “justă” despăgubire, cum se exprima ei ….

Radu

Salutare, Din pacate si eu mi-am facut un abonament într-un OrangeShop la care am vrut sa renunt dupa o saptamana, si trebuia sa achit o taxa de 20 euro. Am facut plangere la ANPC si dupa 22 de zile am reusit sa trec inapoi la pre-pay. Mi se pare incredibila atitudinea celor de la Orange care si in al 12-lea ceas, dupa ce le-am prezentat legea, o tineau tot pe a lor, spunandu-mi ca n-am decat sa trimit plangere. Apelati la ANPC cu incredere, va vor scapa de lichelele de la Orange. Multe multumiri administratorului acestei pagini fara de care… Read more »

Hodea Virgil

Salut! Am si eu un abonament la orange care expira in 20.10.2020 . Intrebarea mea este urmatoare: Pot sa reziliez contractul ? Precizez ca am primit un telefon gratuit cand am prelungit contractul in 2018.

Hordei Consultanta

Salutari, a mai patit asa, cineva la Orange? Samsung s10 cumparat pe 15.07 cu prelungire abonament, pe data de 07.08 inregistrat cerere de retur, au trecut mai mult de 14 zile calendaristice, cum prevede legea si nimic, cererea de retur nu s-a procesat. Ba ca au multe retururi si sunt aglomerati, ba ca erau 14 zile lucratoare nu calendaristice…..numai motive din astea primesc.

Am facut plagere la ANPC si la ANCOM, dar eram curios daca a mai patit cineva asa?
Asta dupa 15 ani de cand le sunt client….

BYTZA

Salut,
Au mai facut astfel de abuzuri dar stai linistit pt ca iti vor solutiona in mod favorabil reclamatiile. Asteptam detalii. Succes!

Victor Andrei

Salut,

Am un abonament care expira in aprox. 8 luni. La incheierea contractului pe langa abonament am achizitionat si un telefon la pret redus. La cererea de reziliere se poate invoca recuperarea unui prejudiciu pentru telefonul achizitionat la pret redus?

Multumesc.

BYTZA

Salut,
Iti vor factura diferenta pt terminalul achizitionat deoarece reziliezi contractul anticipat. Cu placere!

Ionel Nelu

BUNA ZIUA!

Am abonament si nu mai pot plati, as dori sa trec pe cartela pre pay si vreau sa reziliez contractul mai am 14 luni ce pot sa motivez in cereea de reziliere ?

BYTZA

Salut,
Nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Ionel Nelu

Multumesc ,daca o sa ajung la ANPC si o sa ma intrebe motivul?

BYTZA

Cu placere! Va trebui sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Succes!

JB

comment image comment image Buna seara.Am si eu la orange mai multe abonamente si as dori sa le reziliez.Soldul si ratele din poza sunt achitate.Sunt obligat sa platesc cat cer ei ca despagubire pentru reziliere?Multumesc.

BYTZA

Buna,
Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate(daca mai exista). Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Denisa Hendre

Bună ziua! Am un contrat semnat pe 2 ani la Orange acesta conține o cartelă de telefonie, internet și televiziune, plătesc mai bine de 150 de lei pentru toate 3 însă eu folosesc doar cartela de telefon. A trecut un an de când am abonamentul și m-am gândit să îl închid. Precizez că am primit și un telefon Huawei P smart pentru care au zis că nu am de plătit nimic! Oare aș putea să reziliez acest contract fără nici o problemă?

BYTZA

Buna,
Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Denisa Hendre

Mulțumesc frumos! Voi reveni cu un răspuns!

BYTZA

Cu mare placere!

Nelu

Salut. Pe 20.09 2019 am trimis cerere de rezilierea contractului orange pe 24 .09 2019 .au sunat cei de la orange nu vor sa rezilieze nimic fara sa achit taxe si rate pe toata durata contracului adică pana in martie 2021.Ce fac in continuare?

Andrei Alexandru

Buna ziua! Pot rezilia, in aceste conditii, toate abonamentele (4) daca nu mai am contractele?

BYTZA

Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Andrei Alexandru

Buna ziua! Pot rezilia, in aceste conditii, toate abonamentele (4) daca nu mai am contractele?

BYTZA

Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Andrei Alexandru

Buna ziua! Pot rezilia, in aceste conditii, toate abonamentele (4 in total) daca nu mai am contractele?

BYTZA

Salut,
Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Ionut Apetrei

La mine, mai exact mama mea, s-a rezolvat uimitor de repede. La 4 zile de la trimiterea mailului, mama a fost sunata si intrebata motivul cererii respective. Mama i-a spus ca trebuie sa plece din tara si nu are cine achita abonamentul. Au inghitit galusca si i-a spus sa dea un reboot la telefon si gata e pe pre pay. Am primit si confirmarea pe mail, dupa cum vedeti imaginile atasate. Uimit de viteza cu care s-au miscat lucrurile merg cu mama, a doua zi, sa platesc ultima factura. Ii dam numarului reprezentantului si ne spune: “Doamna, numarul acesta nu… Read more »

BYTZA

Felicitari pt reusita! Stati linistiti pt ca nu veti intampina probleme. Succes!

Cristi Constantin

Buna ziua. Foarte bine detaliati pași de reziliere mă duc astăzi cu o problema cred ca mai delicată. Sora mea a mers la un Orange Shop pentru decuparea unei cartele si sa ales si cu un abonament tin sa specific ca are si probleme cu auzul( dr deloc stg cu aparat) si nu prea a înțeles ce ii zicea tipul numai la final sa semneze electronic. Nu iau dat nici o copie a contractului nimic la mână. A încercat să rezilieze contracul au trimis operatori o cere a fost contactată si au inceput cu tot felul de taxe sa achite.… Read more »

BYTZA

Salut,
Nu luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece va fi nevoita sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care a beneficiat de abonament. A fost victima unui abuz grosolan, asadar depuneti cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionati in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

Marius Constantin Buliga

Buna, Stiu ca articolul este despre orange, insa doresc sa va supun atentiei o speta ce m-a lasat fara cuvinte. Sunt client Raiffaisen Bank si cardul de debit ce-l detin la aceasta banca l-am legat de contul Revolut. Am facut un transfer din aplicatia Smart Mobile, a celor de la raiffaisen, de 50 ron si m-am trezit cu un comision de 50 ron luati in plus. Bineinteles ca in secunda doi am sunat la ei si am sezizat problema, mentionandu-le ca in aplicatia de mobil nu am fost avertizat in nici un moment ca voi urma sa fiu taxat cu… Read more »

BYTZA

Salut,
Poti sa depui o reclamatie la ANPC si sa detaliezi cat mai bine speta. Probabil ca sunt acoperiti de “hartogaraie” dar merita incercat. Asteptam detalii. Succes!

Buna, in primul rand multumesc si iti sunt recunoscatoare pentru aceasta postare. Imi este de foarte mare ajutor insa, o intrebare, daca ai idee, desigur, matusa mea a achitat factura primita in data de 4 Iulie in conditiile in care contractul a fost incheiat in data de 1 Iulie, se poate rambursa suma aferenta dupa reziliere sau se poate solicita o recalculare si rambursarea sumei ramase?

Multumesc frumos !

BYTZA

Buna,
Felicitari pentru reusita! Stai linistita pt ca ii vor returna suma achitata in plus de indata ce le va pune la dispozitie un nr. de cont bancar, asadar sa-i contacteze cat mai curand. Cu mare placere!

Calin Toma

Salut , veau să reziliez un contract de TV și internet de la Orange , ce fac cu routerul ? Primeam lunar reducere de la plata închirierii acestuia

BYTZA

Salut,
Echipamentul va trebui sa il returnezi daca il ai in custodie, asadar nu iti face griji inutile. Asteptam detalii. Succes!

Adrian Bunea

Salutare,vreau sa reziliez un contract la orange din trei pe care le am la ei.
Ce nu sunt eu sigur este daca e posibil sa-mi suspende celelalte 2 numere pentru neplata taxei de reziliere pana primesc raspuns de la ANPC?
A mai intampinat cineva situatia asta?

BYTZA

Salut,
Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Stai linistit pt ca nu iti vor restrictiona accesul pt acest motiv iar cei de la ANPC iti vor da castig de cauza. Asteptam detalii. Succes!

Adrian Bunea

Am omis sa spun ca atunci cand am facut abonamentul,am beneficiat de o oferta la un telefon achitat in rate pe factura!!ratele le-am terminat,insa din ce am mai auzit prin alte parti ca dak am beneficiat de o promotie,nu pot rezilia fara acea taxa contractuala!!

BYTZA

Stai linistit pt ca poti rezilia contractul fara probleme dar vei fi nevoit sa achiti si “promotia” de care ai beneficiat. Succes!

andrei lungu

Salutari, am o singura nelamurire in legatura cu rezilierea contractului Orange, daca ma puteti ajuta, va rog. Le am trimis pe emal cererea de rezilierea a contractului, iar in schimb am primit acest mesaj ” Avem rugamintea sa atasati urmatoarele documente : actul aditional anulat, nota explicativa si cererea de incetare amiabila.” Imi poate da cineva mai multe detalii?

BYTZA

Salut,
Stai linistit pt ca vei putea rezilia contractul fara probleme daca ai urmat procedura prezentata in acest articol. Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora dar nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Andrei

O singură nelămurire, vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Am primit mesaj de la Orange după ce le-am solicitat rezilierea contractului prin email. “Avem rugamintea sa atasati urmatoarele documente : actul aditional anulat, nota explicativa si cererea de incetare amiabila.” Despre ce anume este vorba?

BYTZA

Ca sa te putem ajuta va trebui sa ne oferi mai multe detalii cu privire la aceasta speta. Ai urmat procedura prezentata in acest articol?

Marius Ionuţ

Salut. Am contractat la Orange un abonament pentru internet Home Net4G impreuna cu un modem. Din moment ce ceilalti operatori nu aveau acoperire, nu am avut de ales decat sa apelez la ei. In primele 2 saptamani a fost ok, a mers netul ok. In aceste 2 saptamani puteam renunta imediat la contract, mi-a fost comunicat. Apoi, netu nu mai mergea asa bine, asa ca am sunat la ei, ca sa reziliez contractul. Abonamentul era de 47 lei pe luna(luna mai am achitat-o deja, au avut grija sa trimita factura), iar acum ma rog de ei de cateva saptamani sa… Read more »

BYTZA

Salut,
Poti de depui reclamatia la ANPC oricand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

Marius Ionuţ

Am primit plicul cu care se laudau. O recomandata.Pot preda abonamentul altei persoane si sa nu platesc nici o taxa. Atat. Aberatii. Bine ca le-am facut reclamatie. Si ANPC si ANCOM.

BYTZA

Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece vei putea rezilia contractul fara probleme. Asteptam sa postezi si raspunsurile pe care urmeaza sa le receptionezi. Succes!

Marius Ionuţ

A ajuns ANPC prima data la ei, m-au sunat in 12 Iunie sa reziliem pe cale amiabila, nu mai trebuie sa platesc luna iunie, doar pentru abonamentul la TV, pe acela l-am pastrat. Le-am predat modemul la un magazin Orange si s-a terminat. Ulterior, am primit mail si de la ANCOM. Le-a comunicat orange ca s-a rezolvat amiabil. Deci ca viteza, ANPC sunt primii care rezolva.comment image

BYTZA

Cand ai timp sa faci o poza raspunsului si sa-l postezi deoarece atasamentul anterior este scanat la rezolutie mica si nu este lizibil.

Marius Ionuţ

comment image

BYTZA

Este mult mai bine acum…. 🙂

BYTZA

Felicitari pentru reusita! Intr-adevar cei de la ANPC sunt mult mai prompti dar nici ANCOM-ul nu dezamageste.

Andrei

Am facut un abonament la Orange anul trecut, dupa 6 luni, am iesit din perioada de obligativitrate si am dorit sa reziliez La ghiseu mi s-a spus sa sun la orange (se reziliaza telefonic) Am sunat pe 16.04 si dupa ce am vorbit cu operatoare – mi s-a comunicat ca s-a reziliat contractul si nu mai am nimic de plata Dupa 2 sapt m-am trezit cu o hartie in care eram informat ca aveam datorii la orange. Am presupus ca s-a emis o ultima factura La cateva zile m-am dus sa platesc, fata de acolo mi-a spus ca mai am… Read more »

BYTZA

Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat in mod inutil……dar cert este faptul ca vei fi nevoit sa achiti debitul restant.
Urmeaza procedura prezentata in acest articol pentru a rezilia fara probleme contractul si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul . Succes!

lorena

Salut , am trimis si eu o cerere de reziliere catre cei de la Orange , am primit un mail cum ca au vazut mesajul si va urma sa ma contacteze cu un raspuns au trecut 30 de zile si nu am mai primit nimic de la ei , decat ca au trimis o factura , imi spuneti o parere ? Pot sa ma adresez catre cei de la ANPC ? multumesc

BYTZA

Salut,
Poti sa depui reclamatie la ANPC oricand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

Marian

Salut, pe data de 8.02. 2019 am făcut telefonic o prelungire a contractului vechi ce mi a expirat luna aceasta in data de 05.03.2019. Totodată am optat pentru achiziționarea unui terminal. Apoi am revenit cu trei telefoane date in termen de 14 zile pentru anulare de ofertă iar terminalul nu l am primit deoarece a fost trimis înapoi de cei de la curierat. Doar că următoarea factură a venit pe noul abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile, respectiv 45 de euro. Am sunat la cei de la Orange si m au asigurat că mi se va scădea… Read more »

Catalin

Buna, am creeat cateva abonamente cu ceva timp in urma la Orange si as vrea sa reziliez contractele de abonament , cateva incheiate recent pentru achizitionarea a doua telefoane prin promotia care era la momentul respectiv. Pot rezilia contractele a celor 2 abonamente creeate avand in vedere ca nu s a facturat nici macar prima luna ? Mentionez ca pe contracte scrie “Echipament Orange” si valoarea lor “pret standard,fara TVA ” si “Valoare beneficiu echipament fara TVA “. Va trebui sa achit doar acel pret standard al echipamentelor sau si restul de luni ramase din abonamentul abia creat?
Multumesc

BYTZA

Salut,
Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Ioana

Buna ziua. Tot ma chinui din luna ianuarie sa reziliez un contract la orange, am 2 abonamente, am achiziționat terminal in rate pe care l am achitat integral pana la urma in luna februarie. Bineinteles raspunsul lor e nu, pt ca nu s a terminat perioada contractuală. Mi au trimis si raspuns in scris, însă pe acea foaie scrie ca documentul e proprietatea orange si ca reproducerea este interzisă. Ce e de facut pe mai departe? Multumesc anticipat!

BYTZA

Buna,
Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Ar fi ideal sa depui cand mai curand si o reclamatie la ANPC iar in functie de rapsunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

Marian

Salut, pe data de 8.02. 2019 am făcut telefonic o prelungire a contractului vechi ce mi a expirat luna aceasta in data de 05.03.2019. Totodată am optat pentru achiziționarea unui terminal. Apoi am revenit cu trei telefoane date in termen de 14 zile pentru anulare de ofertă iar terminalul nu l am primit deoarece a fost trimis înapoi de cei de la curierat. Doar că următoarea factură a venit pe noul abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile, respectiv 45 de euro. Am sunat la cei de la Orange si m au asigurat că mi se va scădea… Read more »

Dana A

Buna, sesizarea pe care o am de la Orange este mometan sub forma unui sms, raspunsul lor fiind” S-a inregistrat sesizarea….etc”, Pe site-ul ANPC trebuie sa atasez sesizarea cris de la ei, cea care vine in 30 de zile, pana atunci nu pot depune reclamatia pana nu am aceasta sesizare prima pe mail, corect? Multumesc

BYTZA

Buna,
Poti depune reclamatia la ANPC oricand si iti recomand sa atasezi toate documentele de care dispui la momentul actual. Succes!

Dana A

Buna, am 2 abonamente la Orange, ambele cu contract pe 2 ani si
telefoane luate in rate, ai idee daca pot renunta la aceste abonamente
fara sa platesc lunile ramase din abonament sau va trebui sa platesc o
taxa de reziliere? Iar in cazul in care doresc sa pastrez un nr din abonamentul actual si sa trec la un alt abonament mai mic ca tarif lunar este posibil ? Mentionez ca am 2 terminale achizitionate in rate. Multumesc

BYTZA

Buna,
Poti rezilia contractele oricand si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ai cum sa micsorezi abonamentele respective, asadar rezilierea este singura solutie existenta. Cu placere!

D. Anca

Buna, am 2 abonamente la Orange, ambele cu contract pe 2 ani si telefoane luate in rate, ai idee daca pot renunta la aceste abonamente fara sa platesc lunile ramase din abonament sau va trebui sa platesc o taxa de reziliere? Multumesc

BYTZA

Buna,
Poti rezilia contractele oricand si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Cu placere!

Alex

Buna ziua,

Am facut o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone desi eram inca in perioada minima contractuala. Am primit un SMS din partea Orange in care mi se aduce la cunostinta ca valoarea urmatoarei facturi va fi mai mare.
Sunt dispus sa platesc valoarea ultimei facturi, dar nu si celelalte luni ramase conform contractului incheiat cu Orange.
Se poate face ceva ? Astazi am gasit acest articol si am trimis o cerere catre Orange pentru rezilierea contractului.

Multumesc anticipat!

Alex

Buna ziua,

Am facut o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone, dar abia acum am depistat acest articol iar portarea s-a facut fara a rezilia contractul cu cei de la Orange. Inca nu am primit o factura de la Orange, dar un SMS “dragut” a venit spunand ca pentru ca nu am incheiat perioada minima contractuala, valoarea ultimei facturi va fi mai mare.
Se mai poate face ceva ? Sunt dispus sa achit ultima factura Orange, dar nu si posibile taxe echivalente cu restul lunilor abonamentului.

O zi buna in continuare!

BYTZA

Salut,
Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum. Succes!

Irina Bădițescu

Buna ziua!

As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care doresc sa reziliez un abonament cu cei de la Orange, incheiat in mai 2018 pana in mai 2020. La semnarea contractului am achizitionat si un telefon. In momentul in care am discutat cu ei despre rezilierea contractului, mi-au spus ca trebuie sa platesc toate lunile ramase din contract pana la inchidere, dar nu au spus nimic de telefon, suma de plata etc. Intrebarea mea este: este legal sa imi ceara suma lunilor ramase sau este legal daca mi-ar cere suma ramasa pana la atingerea valorii telefonului?
multumesc mult!
Irina Baditescu

BYTZA

Buna,
Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Vall

Buna ziua.Am facut un contract pe 2 ani la orange prin octombrie 2018 pentru internet si televizor, beneficiind si de 6 luni gratis.Acum urmeaza sa ma mut de unde stau si am sunat sa vad daca se poate muta la noul apartament.Mi s-a spus ca nu au acoperire in zona si cand ma mut sa vin cu contractul de la apartament sa dovedesc ca nu mai stau in zona in care sunt si ca nu au ei acoperire in zona sa se rezilieze contractul cu ei.Nu mi s-a precizat nimic de facut vreo cerere (tin sa precizez ca nu am… Read more »

BYTZA

Buna,
Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt produsul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

Tugui Vlad

Salut, Am si eu o problema, care din comoditate si, recunosc, din vina mea nu am rezolvat-o. In urma cu aproximativ 4 ani jumatate am incheiat prin telefon, fara sa semnez nimic un contract cu abonament pe 2 ani pe firma in valoare de vreo 20 de euro/luna cu compania orange. Dupa 2 ani, nu am reziliat contractul, am folosit in continuare abonamentul, si am plecat in vacanta in Grecia. Inainte de asta mi-am activat o extraoptiune cu internet si minute in roaming in valoare de 20-30 de euro nu mai tin minte exact. In fiecare zi verificam costul suplimentar,… Read more »

BYTZA

Salut,
Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Din pacate orice actiune este tardiva acum dar stai linistit pt ca firmele de recuperari nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te hartuiasca prin intermediul somatiilor de plata. Probabil ca datoria este prescrisa deja dar majoritatea firmelor de recuperari merg la intimidare si mizeaza din plin pe “naivitatea” clientilor care tac si suporta toate aceste mizerii iar o multime dintre acestia achita niste sume aberante doar ca sa scape de “stres”. Cu placere!

Dedy

Buna ziua! Am un grup de nr de telefon pe firma si de am avut probleme cu orange. In ultima perioada mi-au fost deviate apelurile si am sunat la relatii clienti si mi s-a comunicat ca nu am nici o deviere ci din cauza retelelor externe se deviaza si ca poate am demagnetizata cartela pentru anumite servicii. E foarte interesant ca intrr timp ce vorbeam cu ei la m-a sunat un nr din grupul de nr al firmei insistent de 3 ori. La terminarea conversatiei cu orange am resunat nr care m-a sunat iar respectivul o zis ca nu m-a… Read more »

BYTZA

Salut,
Din acest motiv va recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum… Cu placere!

BYTZA

Cu placere! Asteptam detalii de tip “roman”…desigur :)))

burlan

Buna ziua,am avut un abonament la Orange, acum2ani am achitat facturile am vb cu un reprezentant Orange si iam spus ca vreau sa inchid abonamentul imi expirase contractul,mi-a spus sa achit sumq respectiva am achitato,si acum ma trezesc cu suma de 1246ron,ce pot sa fac va rog sa ma ajutati.

BYTZA

Salut,
Ce reprezinta suma respectiva? Ai depus cerere de reziliere la momentul respectiv?

Carmen Moisuc

Buna! Am si eu o nelamurire legata de o reziliere a unui contract Orange, poate ma poti ajuta. In data de 20.11.2017 am facut o cerere de reziliere a contractului de televiziune si internet la domiciliu in unul din sediile Orange (inainte de terminarea perioadei contractuale cu vreo 10 luni). Dupa 2 zile am primit un sms prin care mi s-a comunicat ca raspunsul la cererea facuta de mine a fost trimis prin posta la adresa din contract, dar adresa respectiva nu mai e valabila de foarte multi ani, eu fiind abonat la ei de vreo 15 ani. Am sunat… Read more »

BYTZA

Buna,
Bineinteles ca poti depune reclamatia la ANPC oricand si iti recomand sa o faci cat mai curand. Vei fi uimita de operativitatea inestimabilului operator…… de indata ce intra in “contact” cu inspectorii ANPC, desigur :)) Cu placere!

PS: Vezi sa nu transformi si reclamatia la ANPC intr-un veritabil “roman” :))