Reziliere contract cu Telekom România

Iata cum poti rezilia contractul cu Telekom Romania fara probleme inutile si fara costuri suplimentare, indiferent de serviciul pe care il detineti(abonamente de mobil, televiziune, internet fibra etc).

Reziliere-Contract-Telekom-Smart-WiFi-2021-scaled.jpg

Reziliere contract Telekom Romania!

Zilele trecute am fost nevoit sa reziliez mai multe contracte,  cu inestimabilul operator Telekom, ale carui servicii oferite lasa de dorit, de cele mai multe ori.

Reziliere-Contract-Telekom-Smart-WiFi-2021-scaled.jpg

Va reamintesc faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxele de reziliere sau de justa despagubire pe care vi le solicita majoritate operatorilor de telefonie mobil, iar mai multe detalii cu privire la aceste taxe abuzive gasiti aici

Aveam de reziliat urmatoarele contracte:

 • 2 contract de telefonie mobila
 • 2 contracte de televiziune digitala
 • 1 contract de telefonie fixa.

In prima faza m-am prezentat intr-un showroom Telekom, pt a incerca sa depun cererea de reziliere, dar cei de acolo mi-au comunicat faptul ca nu o pot depune si cel mai bine ar fi sa iau legatura cu marele operator direct, prin intermediul  numarului de relatii cu clientii, respectiv 1234.

Exact ca un abonat model, ma conformez si pana la urma, dupa indelungi asteptari, reusesc sa iau legatura cu o duduie de la relatii cu clientii, care imi comunica faptul ca nu am cum sa reziliez aceste contracte deoarece se afla inca sub perioada contractuala.

Taxe-reziliere-abonament-telefonie-mobila-1

Avand contractele in fata incerc sa-i explic duduiei respective faptul ca ultima reanoire a acestor contracte s-a produs in anul 2012 iar de atunci nu am mai semnat un alt contract de prelungire a abonamentelor respective.

Pana la urma nu am reusit sa ajungem la un numitor comun deoarece datele mele, nu coincideau cu datele pe care ei le aveau in sistem, in speta adresa de facturare era complet eronata.

Am stabilit ca a doua zi sa ma prezint intr-un alt showroom Telekom pt a verifica/actualiza datele care nu coincid si pt a depune cererea de reziliere.

Reziliere-Telekom-Anpc-reclamatie-10.jpg

Zis si facut, in ziua urmatoare merg in showroom-ul Telekom, unde abordez o consiliera a acestora, care parea extrem de bine informata si de la care aveam sa aflu toate informatiile necesare in mai putin de 5 minute.

Asadar in cazul in care sunteti fericitul abonat al acestui  inestimabil operator si doriti sa reziliati contractul  nu trebuie decat sa transmiteti documentele de mai jos,  pe urmatoarea adresa de mail [email protected]. Nu uitati ca puteti utiliza si formularul de contact prezent pe site-ul acestui inestimabil operator.

 • Cerere de reziliere semnata si pe care o puteti descarca de aici;
 • copie CI a titularului de contract;

Dupa ce veti transmite aceste documente la adresa de mail mentionata, o sa receptionati un mail de confirmare, in care operatorul va instiinteaza ca veti fi contactat in maxim 14 zile, pt rezolvarea acestei spete.

Rezilere-Telekom

Partea buna este ca documentele pot fi transmise si de catre persoanele apropiate in cazul in care titularul de contract nu poate sa o faca.

Trebuie sa stiti si faptul ca in cazul in care sunteti mai de moda veche, puteti transmite documentele necesare rezilierii acestor contracte si prin:

 • fax la numarul 021.440.33.90
 • posta la SC Telekom Romania SA, O.P 16-C.P 458, Bucuresti

Abia astept sa vad cat de operativi vor fi cei de la Telekom in rezolvarea acestei spete, iar ulterior am sa revin cu un update pt acest articol.

Asadar nu va lasati intimidati de tupeul acestor operatori care va solicita tot soiul de taxe abuzive in incercarea disperata de a va tine in ograda acestora.

Reziliere-Contract-Telekom-Smart-WiFi-2021-scaled.jpg

Asa cum am mentionat si in articolul anterior, daca intampinati ostilitate din partea acestor operatori puteti apela cu incredere la ANPC pt rezilierea instanta a acestor contracte.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta, va raspund cu mare drag in sectiunea de comentarii pe care o regasiti mai jos.

Update 1 : Inestimabilul operator a catadicsit sa ma contacteze in a 23-a zi dupa ce am depus cererile de reziliere, propunadu-mi diverse oferte care mai de care mai tentante, dar din pacate pt acestia am ramas ferm pe pozitii si am renuntat complet la serviciile lor.

Aberant este faptul ca m-au lasat fara retea timp de 2 zile, pe amble SIM-uri care au fost trecute pe cartela iar raspunsul celor de la Telekom a fost hilar „este normal sa ramaneti fara semnal atunci cand se fac aceste treceri”.Consider ca este un mare abuz din moment ce eu am achitat intreaga luna de abonament iar in ultimele 2 zile am fost privat de aceste servicii.Mai mult decat atat in momentul in care am depus cererile de reziliere nu am fost instiintat de faptul ca nu voi putea utiliza abonamentele timp de 2 zile.

Asadar aveti mare grija cu inestimabilul operator si in cazul in care doriti sa reziliati un abonament de telefonie mobila, luati in calcul faptul ca veti ramane fara semnal timp de 2 zile, deoarece Telekom asa isi „pedepseste” clientii care renunta la serviciile lor.

Taxe-reziliere-telefonie-mobila

In cazul in care doriti sa portati in alta retea numarul respectiv, puteti evita intr-un mod elegant aceasta problema, depunand cu 4-5 zile inainte la noul operator, cererea de portare a numarului pe care il detineti si astfel nu veti mai fi nevoiti sa suportati sicanele celor de la Telekom.

Concret, daca pe data de 27 va trece numarul respectiv pe cartela va trebui sa depuneti in data de 22 cererea de portare la noul operator de telefonie mobila si astfel evitati sa ramaneti fara semnal timp de 2 zile.

 Update 2: Studiati cu mare atentie documentele pe care le semnati in momentul in care doriti sa reziliati un contract de acest gen, deoarece majoritatea operatorilor le solicita acum abonatilor sa semneze „cereri de reziliere tip„. Asadar inestimabilii operatori introduc in aceste cereri de reziliere un paragraf de acest gen: „In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.”

Update 3Datorita numarului mare de solicitari receptionate de la cititori am decis sa va pun la dispozitie si un model pentru cererea de reziliere, pe care il puteti descarca prin intermediul acestui link.

Reziliere-Telekom-Anpc-reclamatie-10.jpg

Update 4: Inestimabilul operator Telekom schimba strategia iar acum este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor, datorita numarului mare de solicitari receptionate.In imaginea de mai jos regasiti raspunsul receptionat de catre un abonat ca urmare a reclamatiei depuse la ANPC.

Update 5: Mai jos regasiti raspunsul receptionat de catre un abonat care si-a reziliat contractul cu inestimabilul operator. Bineinteles ca abonatul a reusit sa rezilieze acest contract abia dupa ce a depus o reclamatie si la ANPC.

Telekom-anulare-abonament-pe-cale-amiabila-1

Update 6: Acum si cei de la Telekom sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli” care doresc sa le paraseasca „ograda”. Asadar puteti rezilia contractele fara probleme daca urmati procedura prezentata in acest articol. La finalul acestui articol regastiti si procedurile care trebuiesc urmate pentru a rezilia contractele cu Orange, TelekomUPC si „celebrul” Digi Mobil. Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii.

Update 7 : Va recomand sa apelati cu mare incredere la ANPC atunci cand intampinati ostilitate din partea inestimabililor operatori de telefonie mobila. Cei de la ANPC le-au dat castig de cauza abonatilor in marea majoritate a reclamatiilor depuse iar mai jos regasiti inca o dovada care certifica acest aspect.

raspuns-anpc-telekom-127

Update 8 : In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

Reziliere-Telekom-Anpc-reclamatie-10.jpg

Update 9: Inestimabilul operator are pe site o sectiune speciala prin intermediul careia va puteti trimite cererile de reziliere dar va recomandam sa nu o utilizati deoarece este o mare teapa iar pentru detalii accesati acest link.

Teapa-abonament-Telekom-nelimitat-ithot-ro-6.jpg

Update 10: Mai nou cei de la Telekom prelungesc in mod abuziv contractele abonatilor iar pentru mai multe detalii va invitam sa accesati acest link.

Update 11: Reteaua fixa a celor de la Telekom a fost achizitionata de catre Orange iar abonatii acestora isi pot rezilia contractele acum fara costuri suplimentare.

Update 12: Mai multi angajati Telekom ne-au oferit informatii extrem de importante cu privire la serviciile de slaba calitate pe care le ofera Telekom iar pentru mai multe detalii va invitam sa accesati acest link.

Update 13: Procedura prezentata in acest articol functioneaza impecabil iar inspectorii ANPC stau la dispozitia voastra in cazul in care va simtiti abuzati. Asadar, nu ezitati sa apelati la ajutorul acestora, iar toate demersurile pot fi realizate in mediul online.

Nu uitati nici de faptul ca sunt disponibile pe blog si procedurile de reziliere cu Vodafone, Orange, UPC si DigiMobil iar pentru mai multe detalii accesati sectiunea de „Tepe Online & Offline„.

Orange-reziliere-ANPC-ithot-ro-2.jpg

1.163 Comentarii
 1. Minescu Georgiana spune

  Bună!
  In urma unei cereri de reziliere Telekom( cerere pe care am scris-o de mâna deoarece am refuzat sa completez cererea lor tip) , servicii fixe si mobile, eu nu am primit niciun mail de confirmare a rezilierii, nimic. Au trecut 30 de zile. Am vorbit cu o cucoana, nu pot zice altfel, sa imi zica ca am fost sunata de trei ori. Mentionez ca tot eu am sunat, voiam sa vad de ce nu am Internet. Îmi oprisera serviciile. Ok, zic, dar eu nu pot raspunde la telefon la comanda voastra, pe mail de ce nu ati trimis nimic? Mentionez ca m-au lasat si fara servicii doua zile, din aceasta cauza. Acum ultima factura emisa este de 1400 de lei, taxe si echipamente nerecuperate. Mi s-a spus sa merg sa predau echipamentele numai ca am omis un receiver care va fi dus imediat la sediu, nu am avut timp efectiv sa merg la 40 de km . S-au oferit ei sa ni le ia, dat contra cost. Alta nesimtire. Am vazut si in facturile anterioare, ca percep cate 5 lei, pentru reconectare servicii, in cazul in care ai intarzaiat fiecare plata.
  Ideea e ca eu am si un telefon luat de la ei, departe de mine sa nu doresc sa achit terminalul, dar este nefunctional deoarece au refuzat sa mi-l repare, aflându-se in garantie, motivand ca e îndoit. Dar s-au oferit sa il repare contracost , 600 de lei. Telefonul s-a oprit brusc, nu era folosit de nici un an, folie, husa, intretinut. Plus ca ajunsesem sa platesc de la 170 de lei pe luna, aproape 200.
  Ca sa scurtez, vreau sa le fac reclamatie la ANPC astazi, astept sa imi trimita factura pe mail, ca sa am dovada, eu am vazut suma in aplicatie, nu mi se pare corect sa fiu nevoita sa platesc aceasta suma, eventual restul de plata al terminalului achizitionat,daca nu este alta solutie. Problema e ca sunt nesimtiti, jegosi si total aroganti. Mi se pare ca isi bat joc de clienti, in conditiile in care am serviciile lor de peste 10 ani. Nu e vorba decat de asta, de faptul ca cer taxe abuziv, tot ca sa ia pielea de pe om. Nu mi se pare cinstit sa platesc aceasta suma, sincer.
  Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc frumos! Zi bună!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Ulterior poti sa faci demersurile pt rezilierea contractului si portarea serviciilor catre un alt operator.
   Asteptam detalii. Succes!

 2. Ovi spune

  Salut! Pe vecina mea mai bătrână au păcălit-o inclusiv cei de la Vodafone spunându-i că-i reziliază ei contractul cu Telekom doar ca să accepte serviciul de televiziune oferit de ei (de Vodafone). Când bătrâna a văzut că ambele facturi îi vin în paralel, m-a contactat să o ajut. Am sunat la Telekom și acolo ne-au spus că ultima oară, contractul s-a înnoint în martie 2021 pe o perioadă de 2 ani și pentru a rezilia ei cer 50% din valoarea abonamentului și lunile rămase din contract.
  Dacă poți, aș dori să știu dacă am înțeles bine ce e de făcut:
  1. Completăm cererea de reziliere plus copie C.I. și-o trimitem pe email la Telekom
  2. Așteptăm răspunsul Telekom
  3. Vine răspunsul cu suma pe care ei o pretind pentru reziliere
  4. Sesizăm ANPC-ul
  5. Așteptăm răspunsul ANPC care ar trebui să fie favorabil și să anuleze taxele de reziliere cerute de Telekom?
  Mulțumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Majoritatea operatorilor adopta acelasi comportament abuziv si profita din plin de naivitatea batranilor care nu stiu cum sa reactioneze atunci cand sunt supusi unor astfel de abuzuri, iar pt mai multe detalii accesaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii.
   Iti recomand sa realizezi toate demersurile in mediul online, ca sa ai si dovezi palpabile pt ANPC.
   Da, depui cererea de reziliere si ulterior apelezi la ajutorul celor de la ANPC, mai ales ca a fost o mare bataie de joc la mijloc. Sa faci toate demersurile in numele batranei pt ca altfel iti vor cere imputernicire notariala.
   Asteptam detalii. Succes!

 3. Daniel spune

  Salut ,de cea mai josnica speta cei de la Telekom
  Am reziliat cu ei internet si tv si au vrut 187 lei taxa reziliere.noroc cu indrumarile tale.am facut sesizare la ANPC si in doua saptamani au anulat factura cu taxa abuziva. Mulțumesc

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Intr-adevar asa este… Felicitari pt reusita!
   Cu placere!

   1. Dima spune

    Bună ziua! Am și eu o mica problema cu cei de la Vodafone TV fix în [email protected] cu 2 ani mi am făcut un abonament cu plata la instalare pentru a putea renunță oricând. Acum ajuns sa închid abonamentul îmi spune ca mai trebuie sa plătesc încă o luna deși nu folosesc serviciul, este un abuz?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Pe ce data ai depus cererea de reziliere?

   2. Matei spune

    Buna,

    Pasii transmisi de tine pot fi facuti si pentru contractele facute pe persoana juridica?

    Multumesc!

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Da, procedura este aceeasi. Cu placere!

 4. Dan spune

  Multumesc mult pentru raspuns! O sa revin cu un update eventual la cum se termina toata situatia. Singura problema pentru care nu putem face, momentan, ceea ce ai explicat tu este faptul ca noi nu suntem inca proprietari ai abonamentelor. Si prin a deveni proprietari suntem fortati sa ne angajam in semnarea unor contracte pe 2 ani (din cauza ‘preluarii’), ceea ce ma exaspereaza si nu vreau sa semnez deloc acest ‘transfer’ pentru ca implica evident realizarea unui nou contract care tine 2 ani, nu doar cateva luni cate mai avea in mod normal dezvoltatorul.

  1. BYTZĂ spune

   Cu placere!
   Puteti semna fara probleme noile contracte iar ulterior le puteti denunta unilateral, fara costuri suplimentare.
   Oricum daca sunt doar cateva luni la mijloc nu prea merita „deranjul”, dar sa nu fie vorba de mai mult.
   Sa ne auzim cu bine si Hai Romania(pt ca a inceput meciul)!

 5. Dan spune

  Salut Bytza.

  Am citit tot articolul, foarte interesant si bine punctat. Putin haotic din cauza update-urilor consecutive ce au tot urmat, dar procedura e destul de clara pentru ca ai mai repetat-o in nenumarate randuri prin comentarii mai jos. Vin cu o intrebare, pentru ca situatia mea difera putin si poate stii cum s-ar putea proceda.

  Sunt proprietarul unui apartament, am cumparat de la dezvoltator, si acesta are toate abonamentele pe numele lui, la Telekom. Pana in prezent mi-a spus ca cei de la Telekom l-au ignorat complet si nu a putut sa treaca abonamentele pe numele noastre pentru ca nu-i dadeau voie (faceau un abuz, bla, bla). Am zis ca ok, o sa-i platim noi lui, si el platea pentru noi. Acum doua saptamani, Digi a spus ca ar putea sa ne traga net de la ei. Auzind astea, dezvoltatorul incearca sa puna bete in roate ca sa nu ramana el cu abonamentele trecute pe el (mai are pana in primavara) si ca printr-o minune, acum a reusit sa vorbeasca cu cei de la Telekom sa ne ‘transfere’ noua abonamentele.

  Dar din cate am citit pe site, acest transfer nu poate avea loc. Se face practic un nou contract, pe o noua perioada determinata (deci nu e ca si cum ni le transfera doar pentru ultimele cateva luni de abonament pe care le mai are el, ci trebuie sa facem noi abonamente de doi ani).

  Se poate oare, in conditiile astea sa semnam (daca nu avem alternativa), si dupa sa renuntam la abonamente in prima luna sau a doua, dupa ce reuseste Digi sa traga fibra pana la noi in scara blocului? Stiu ca intrebarea mea e foarte ciudata si probabil raspunsul e ca trebuie sa vedem si sa aflam noi, dar ma gandeam ca poate ai mai auzit sau te-ai confruntat cu o situatie asemanatoare.

  Multumesc mult pentru postare si comentariile tale!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Dezvoltatorul are o multime de beneficii din aceasta „schema” si din acest motiv refuza transferul…..practic ii stricati ploile :))
   Am mai intalnit astfel de dezvoltatori binevoitori care primeau sume consistente pt astfel de „servicii”.
   Bineinteles ca puteti renunta oricand la contracte dar trebuie sa urmati cu totii procedura descrisa pe blog.
   Asteptam detalii. Succes!

 6. Adrian spune

  Bytza: „Ai omis sa citesti articolul si sectiunea de comentarii, este? :))”
  Dintr-un motiv sau altul nu pot da replay.
  Da, e exagerat de mult text și da, am văzut ca ai un fișier doc de acum ceva timp, însă mă gândeam că s-au mai actualizat lucrurile între timp, de aceea te-am întrebat de formular.
  Ar trebui pus un TLDR la începutul articolului tip listă.

  În sfârșit, am trimis formularul pdf completat și am primit, pe lângă răspunsul automat al lor și asta:
  „Stimate client,

  Ca urmare a mesajului primit, dorim sa va comunicam ca informatiile furnizate nu se regasesc in baza de date Telekom Fix Romania (baza de date doar pentru servicii fixe, linie telefonica, internet, televiziune si Smart wifi, Smart TV Stick).

  Pentru servicii mobile TKRM, va indrumam spre urmatoarele canale de comunicare :

  – sa vizitati cel mai apropiat Magazin TKRM

  – sa sunati la 1234 gratuit din reteaua TKRM

  – sa accesati MyAccount Telekom / http://www.telekom.ro/myaccount

  – sa accesati website Telekom Romania Mobile / http://www.telekom.ro

  Cu stima,

  ECHIPA TELEKOM FIX ROMANIA”

  Absolut execrabilă compania asta.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Incearca sa stergi coockie-urile iar ulterior sa dai reply si vezi daca functioneaza trucul smart.
   Cititul stimuleaza extrem de bine activitatea cerebrala dar intr-adevar pe tik-tokeri îi oboseste :)))
   Procedura functioneaza impecabil si acum iar prin intermediul acesteia au reziliat contractele cateva mii de abonati, fara costuri suplimentare.
   Acceseaza acest link si ai sa vezi ce se ascunde in spatele serviciilor de slaba calitate pe care le ofera Telekom.
   Sa ne auzim cu bine!

  1. BYTZĂ spune

   Ai omis sa citesti articolul si sectiunea de comentarii, este? :))

 7. Băjenaru Alexandra spune

  Bună ziua!

  Am încercat să reziliez și eu contractul de telefonie mobilă al fratelui meu care este plecat din țară, am făcut exact ce am citit în articolul dvs., și am primit un email în care mi-sa spus următoarele : „Ca urmare a mesajului primit, dorim sa va comunicam ca informatiile furnizate nu se regasesc in baza de date Telekom Fix Romania (baza de date doar pentru servicii fixe:linie telefonica, internet, televiziune).”, chiar nu înțeleg care-i treaba, dacă mă puteți lumina puțin v-aș fi recunoscătoare.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC.
   Stai linistita pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul.
   Asteptam detalii. Succes!

 8. Zaharia spune

  Buna ziua! In primul rand felicitari pentru articol! In al 2 lea rand vreau sa fac un rezumat sa vad daca am inteles procedura de reziliere a contractului de servicii fixe cu Telekom:
  1.Cerere tip pe adresa [email protected];
  2. Astept sa primesc raspuns telefonic sau email;
  3. Daca imi spun ca trebuie sa achit taxa de reziliere sa fac cerere la ANCP;
  4. Astept raspunsul celor de la ANCP;
  Daca nu am inteles bine, va rog sa nu ma certati 😀
  Va multumesc din suflet!
  P.S. Mentionez ca am contract reinoit la inceputul acestui an (2021); (nu de mine de catre bunicu care a zis ,,da, da” la telefon.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Iti multumim pt aprecieri si te asiguram de faptul ca nu ne persiflam cititorii 🙂
   Am ramas socati de faptul ca ai inteles perfect procedura si nu ai venit cu un comentariu de genu’: „Abia mi-am reinoit contractul la telekom si vreau sa imi spuneti daca il pot rezilia” :)))
   Nu are relevanta cand a fost prelungit contractul dar poti sa mentionezi in solicitare faptul ca bunicul are o varsta inaintata si nu a inteles despre ce este vorba exact.
   Oricum stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul.
   Asteptam detalii. Succes!

 9. Popovic Alexandru spune

  Buna ziua,

  Vreau sa renunt si eu la telekom smart wifi, si vreau sa vad daca am inteles bine!
  Complectez cererea de la voi de pe site + copie dupa buletin o trimit la „rezilieri…” si astep, apoi voi primi raspuns ca nu se poate doar daca platesc despagubiri si eu fac plangere la ANPC, care imi vor da castig de cauza…
  Cam asta ii tot procesul? Bine am inteles?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   La ANPC apelezi doar in cazul in care intampini ostilitate din partea operatorului.
   Acum cei de la Telekom sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele, ca urmare a numarului mare de reclamatii pe care le-au receptionat.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Mihaela spune

    Dar ce te faci cand predai tot echipamentul lor la ghișeu fara probleme…Si ti se spune că de fapt trebuie sa plătești diferența de contract,respectiv 7 luni ca mai ai contract cu ei si iti dau un numar de inregisteare a cereri.Urmatoarea lună primesc factură de la ei…eu nemaifolosind nimic de la ei si cererea de reziliere făcută din luna precedenta.In cazul asta ce este de facut?

    1. BYTZĂ spune

     Buna si tie….
     De ce nu ai urmat procedura prezentata pe blog si te-ai complicat in mod inutil? 🙂

 10. misu spune

  Am renutat la serviciile de internet și televiziune ale ”INESTIMABILULUI OPERATOR” în luna iulie, bineînțeles după ce o operatoare s-a luptat ca o zmeoaică să mă convingă de calitatea servicilor, etc.
  Am rămas doar cu abonamentul TV la mama în mediul rural (care era pe același contract), doar de gura zmeoaicei, ca să-i dau o minimă satisfacție și să scap de toată ”hărcăteala” și contractul mare pentru internet și tv în oraș.
  Toate bune doar că luna asta (deci practic la a doua factură ) m-am trezit cu factura pentru Tv majorată de la 27,41 lei (curs euro 5,0142) luna anterioară la 46,76 (curs euro 5,0233).
  Cam ăsta-i romtelekomu-ul (cu litere mici)….
  Cu complicitatea statului român (tot cu litere mici) …

  1. BYTZĂ spune

   Era ideal sa renunti la tot si sa treci pe rds pt ca in mediul rural au o mega oferta cu abonamente de 15-17 lei pt TV si 20 pt net prin fibra.
   Acceseaza acest link daca vrei sa vezi ce se ascunde in spatele serviciilor de proasta calitate pe care le ofera Telekom.
   Oricum sunt pe picior de plecare desi au o multime de datorii catre Statul Roman.
   San ne auzim cu bine!

 11. Octavian spune

  Salutare,

  Am urmat pasii descrisi in articol si am reziliat cu succes un contract de internet la Telekom. Am depus cerere de reziliere, am fost sunat de un operator cu povestea bine stiuta ca trebuie sa platesc contravaloarea contractului ramas, i am multumit frumos de informatie si imediat am depus plangere la anpc. Ca dovada am atasat cererea de reziliere emisa de telekom si am detaliat un pic convorbirea initiala. Plangerea am depus-o pe 15 septembrie si astazi am fost sunat de la telekom sa ma anunte ca vor rezilia contractul si ca trebuie sa predau echipamentul.
  In concluzie, poti scapa de povara unor contracte neavantajoase daca urmezi calea legala, fara nervi si frustrari in plus.

  Cu prietenie,
  Octavian

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Felicitari pt reusita!
   Sa ne trimiti si raspunsul receptionat de la ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog [email protected]
   Sa ne auzim cu bine!

 12. Oana spune

  Buna ziua.pentru reziliere contract televiziune telekom de ce cerere am nevoie?Multumesc

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Ai omis sa citesti articolul, este?

 13. Cristi spune

  Salut,
  zilele aste am incercat sa reziliez contractele la telekom dupa modelul dvs de pe site, am trimis cerere pe [email protected] si astazi ma suna o cucoana si i-mi zice ca nu pot rezilia contractele decat cu taxa de 750 lei pentru ca la reinoire „cica” am beneficiat de o oferta excelenta la serviciile fixe si ca ei raman in paguba. Am incercat sa ii explic, sa ma cert dar degeaba, o tin doar pe ale lor.
  Este vorba de tv+net+telefon fix si celalalt contract este bine-cunoscutul Smart wifi. la care mi-au comunicat ca trebue sa dau 250 lei la inchidere pentru ca am routerul in custodie, nici macar nu e routerul ala scump ci este cel standard.
  Poate ma poti ajuta cu un sfat,
  Cristi,

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si depune cat mai curand o reclamatie la ANPC.
   Trebuie sa returnezi echipamentul pe care il ai in custodie, asadar nu vei fi nevoit sa achiti contravaloarea acestuia.
   Asteptam detalii. Succes!

 14. Mihaela spune

  Buna ziua!
  Revin imediat dupa ce am primit un mail de la telekom in care mi s-a explicat ca este aceasi taxa pentru rezilierea simpla a unui contract si rezilierea prin migrarea la cartela reincarcabila. Citez raspunsul primit” Cererea dvs. de reziliere a fost inregistrata cu numarul ………, va rog sa aveti in vedere ca rezilierea/migrarea numarului in prepaid inainte de termen implica achitarea costurilor de incetare contract reprezentand 50%din valoarea abonamentului lunar*numarul de luni ramase.”
  Deci pana la urma nu e nici o scapare cu astia.

  1. BYTZĂ spune

   Cu ai reusit sa ajungi la aceasta concluzie aberanta?

 15. Mihaela spune

  Buna si mii de multumiri pentru ca ne luminezi calea cu informatiile tale pretioase.
  Dupa multe mailuri de reclamatii la telekom ca prin telefon nu pot da de ei decat de robot(mentionez ca locuiesc in strainatate si nu pot da la 1234 pentru ca nu mai am acces la numar)am facut o cerere de reziliere a contractului si imediat a doua zi am primit raspunsul:
  ”Va informam ca cererea de reziliere a fost inregistrata cu numarul ………. fara migrare la cartela reincarcabila”.Bineinteles ca m-am apucat sa fac cercetari sa vad ce inseamna asta si am gasit ceva scris de tine dar cred ca era vorba de alta companie dar banuiesc ca sunt aceleasi proceduri la toate companiile.M-am apucat a doua zi sa le scriu o alta cerere de reziliere a abonamentului cu migrare la cartela telefonica dar nu stiu daca mi se v-a aproba.Sunt curioasa si astept cu nerabdare .Intrebarea mea este daca cunosti ce cheltuieli presupune trecerea asta sau cu alte cuvinte daca este mai avantajoasa fata de simpla reziliere a contractului .Daca ma adresez ANPC cu incurcaturile create de aceasta companie credeti ca am vreo sansa sa scap de plata rezilierii?
  Multumesc anticipat,
  Mihaela

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Bineinteles ca doar cei de la ANPC te pot ajuta sa scapi de plata acestor taxe. Parcurge toate comentariile de mai jos si vei vedea ca majoritatea abonatilor au receptionat castig de cauza din partea celor de la ANPC.
   Cu placere!

 16. George spune

  Salut,

  Am cautat inainte pe google, nu am gasit raspuns.

  Pe scurt…tatal meu, in 2020, luna a 4 a , a predat ehipamentul(modemul) + facut cerere de reziliere abonament tel fix (cerere standard scoasa de ei la sediu). Nu stiu ce era scris in cererea respectiva deoarece nu i au dat si lui o copie. I au spus doar ca din acest moment nu mai are nicio treaba cu Romtelecomul. Am doar copie dupa procesul verbal predare/primire echipament.

  In iulie primeste o factura cu per de facturare: 22.06.2020-06.07.2020 in valoare de 102 lei.

  Nu o plateste..dat la firma de recuperare credite..de abia acum aflat eu de asta.

  Trimis mail la telecom sa i intreb ce reprezinta acei 102 lei…din moment ce nu mai exista de 2 luni jumatate postul telefonic..”Va informam ca dupa rezilierea contractului vi s-a emis factura de inchidere”.

  A auzit cineva de factura de inchidere? ce reprezinta? faptul ca mi au inchis contractul? e legal asa ceva?

  Multumesc frumos.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Bineinteles ca nu este legal dar v-ati dus dupa fentă si ati semnat formularul prin intermediul caruia va exprimati acordul cu privire la achitarea acestor taxe. Pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Puteti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum.
   Cu placere!

   1. Ionut spune

    salut.

    1. BYTZĂ spune

     Helău… :))

     1. Ionut spune

      Salut din nou, de doua săptămâni nu am internet am sunat la Telekom au spus ca problema se rezolva în 3 luni, vreau sa reziliez contractul, au spus ca trebuie sa plătesc 50 la suta din contract, mama a reînnoit contractul pe doi ani, este vre o posibilitate sa nu plătescă.

     2. BYTZĂ spune

      Salut,
      Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece puteti rezilia contractul fara costuri suplimentare.
      Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
      Asteptam detalii. Succes!

     3. Gabriel spune

      salut, de o saptamana nu am internet , am sunt la telekom dar au spus ca rezolva problmea pe 30 septembrie .Eu am nevoie de internt , am spus ca vreau sa rezilez contractul insa trebuie sa platesc 50 la suta din factura pana termin contractul, exista sansa sa nu platesc vre o taxa ? Multumesc!

     4. BYTZĂ spune

      Salut,
      Bineinteles ca exista iar in acest sens depune cat mai curand o reclamatie la ANPC.
      Asteptam detalii. Succes!

 17. danutz lautarashul spune

  Am depus o cerere de reziliere online pe data de 21.05 2021 la telecom am fost sunat in zilele urmatoare ca pot merge sa predau echipamentul .fapt pt care am mers pe 25.05.2021 si am predat acest echipament {mentionez ca am procesul de predare primire } .toate bune si frumoase cand ma trezesc pe la inceputul lunii acesteia ca imi vine plic acasa de la Telecum ca mi-a fost reinoit contractul fara a mi se cere acordul !!si de atunci tot ma chinui cu telefoane sa rezolv aceasta situatie !! unii dintre operatori imi spun ca nu a fost reinoit contractul altii imi spun ca da ! nici eu nu stiu ce sa mai cred ! oricum leam facut reclamatie la opc si mai am o reclamatie la ei !!poti sa imi spui ce sa mai fac in legatura cu rezilierea contractului ca mam saturat sa dau telefoane si sa mai plimbe de la un operator la altul.multumesc anticipat !!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Daca ai urmat procedura prezentata in acest articol stai linistit pt ca iti vor rezilia contractul fara probleme.
   Ai depus online reclamatia la ANPC?

 18. Bogdan spune

  Salutare,

  Intrucat preturile au crescut intr-un ritm aberant la acest minunat operator, plus un serviciu de voce de care nu stim si il platim degeaba de vreo 6 luni, am decis sa renuntam total la Telekom.
  Adica sa reziliem linie fixa, internet, televiziune, plus 2 abonamente mobile, desi mai avem 1 an de contract.

  Am depus cererea de reziliere (cea tip de pe acest site), plus copie dupa buletin la [email protected].
  Am primit in schimb un replay de la robot ca ar fi necesar si ca s-ar scurta timpii sa completez cererea si pe site-ul lo: https://www.telekom.ro/reziliere-online/

  M-am uitat si nu mai este vreo casuta prin care sa ceara despagubiri.

  Cum sa procedez, sa completez si cererea de pe site-ul lor?

  Multumesc pentru un raspuns!
  Bogdan

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu te duce dupa „fentă” deoarece este suficient faptul ca ai trimis cererea de reziliere pe mail iar acestia au obligatia sa o proceseze in termen de 30 de zile de la receptionarea acesteia.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Bogdan spune

    Salut,

    Am reusit sa reziliez toate serviciile pe care le avem de la Telekom. Nu am primit in schimb nici un raspuns de la ei, ne-am trezit brusc cu serviciile suspendate, tipic lor as spune.
    Am vorbit cu ei la telefon si mi-au spus ca e ultima factura si nu vom plati alte costuri – in schimb la o luna distanta ne trezim cu o factura de 330 RON pe care scrie „Despagubiri nerespectare conditii contract”.
    Voi depune o sesizare la ANPC asa cum ne-ai sfatuit si revin cu feedback.
    Multumesc!

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Intr-adevar sunt extrem de haotici dar stai linistit pt ca se va rezolva speta fara probleme.
     Sa ne auzim cu bine!

 19. zaharia spune

  buna,am incetat contractul cu telecom,mi s-a spus ca trebuie sa returnez modemul…din 2008 am platit chirie pt el…nu mi se pare corect sa returnez ceva pentru care am platit

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Probabil ca l-ai avut in custodie si este absolut normal sa le returnezi echipamentul.

 20. Alina spune

  Buna seara,
  As dori si eu o informatie,va rog.Mama soacra avea abonament la tv cu telekom si am trimis la milul de rezilieri sa-l inchidem pt ca am si eu abonamentul tot la telekom din italia si stam in aceeasi casa.Mi s-a comunicat ca trebuie sa platim lunile pana expira,adica de acum pana in octombrie,la jumatate.Pana aici ok,am zis ca platesc…dar incheind contractul la tv ,i s-a marit abonamentul la mobil,ea folosind din acel abonament maxim jumatate de ora pe luna de minute,de internet nici nu discutam,pt ca nu stie sa umble.Am cerut rezilierea contractului la sfatul unul operator de-al lor,in speranta ca vor micsora abonamentul,in cazul in care ea nu foloseste prea mult serviciile lor,spre deloc.Am fost sunata si nu mi s-a oferit o micsorare,ea platind acum 50 lei abonamentul,si mi s-a spus ca nu s-a terminat perioada contractuala si trebuie sa platim la jumatate pana la anul in toamna.
  Intrebarea mea este…cum pot sa fac sa inchei contractul fara sa platim asa de mult ?E valabil si in cazul meu ceea ce ati scris de anpc?
  Va multumesc pt ajutor!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile emise de catre operator deoarece sunt menite sa va descurajeze.
   Iti recomand sa realizezi toate demersurile im mediul online ca sa te poti ocupa chiar tu de acestea.
   Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Alina spune

    Am vazut ca este un formular pt reclamatii pe siet-ul de la anpc unde cer multe informatii ,cum ar fi contract ,numele firmei,cui si altele…trebuie completate si sa atasez si contractul nu?Si mai cer si facturi sau ceva doveditor,le plateam online,cum sa fac,trebuie sa trimit toate acestea?
    Multumesc foarte mult pt ajutor!

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Este suficient sa atasezi o copie CI si ultima factura emisa iar de restul se vor ocupa inspectorii ANPC.
     Desigur ca trebuie sa detaliezi cat mai bine speta iar in functie de raspunsul receptionat, va trebui sa actionezi in consecinta.
     Cu mare placere!

     1. Alina spune

      Buna seara,am trimis formularul la anpc,sper sa ajunga destul de repede ca sa nu ma puna telekom sa platesc penalizare.
      Va tin la curent cu raspunsul.
      Multumesc!

     2. BYTZĂ spune

      Buna,
      Nu esti nevoita sa achiti vre-o suma in aceasta perioada iar abia dupa ce receptionezi raspunsul celor de la ANPC, va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

     3. Alina spune

      Buna ziua,am primit raspunsul de la anpc unde imi spun ca cererea noastra de a nu plati penalitati este nejustificata deoarece eram in perioada contractuala si ca in mod exceptional cei de la telekom au decis sa nu le mai platesc.Nu stiu cum de v-au dat alt raspuns…o zi buna!

     4. BYTZĂ spune

      Buna,
      Mai multi abonati au receptionat acest raspuns cliseic si probabil ca inspectorii ANPC nu se mai obosesc sa-l editeze.
      Oricum nici nu conteaza atata timp cat ti-ai rezolvat speta iar cand ai timp sa ne trimiti raspunsul scanat pe mail [email protected].
      Sa ne auzim cu bine!

 21. Adi spune

  Pe site la ANCOM scrie: „Contractul se consideră încheiat la data la care ai semnat oferta sau la care ai transmis consimțământul tău scris pe suport durabil către furnizor, și nu la data la care a avut loc convorbirea telefonică.”

  Eu nu am trimis nimic pe mail dupa ce am primit contractul in format PDF. A fost doar o convorbire telefonica. E un avantaj pentru mine?

  Urmeaza ca in 1-2 luni sa vina cei de la Digi cu fibra optica si vreau sa ma mut la ei.

  1. BYTZĂ spune

   Ti-ai dat consimtamantul telefonic, asadar te-ai dus dupa fentă fara sa iti dai seama :)))
   Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata pe blog.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 22. Bogdan spune

  Salut,

  Am o intrebare…..un amic de al meu a trimis cererea de reziliere a contractului cu Telekom (telefonie mobila) dar a plecat dupa „fenta” adica a completat cererea de la ei de pe site (el a fost initial pe Vodafone a facut cerere de portare catre Telekom si a semnat noul contract cu Telekom-ul dar a 2 a zi a fost sa o anuleze deci el practic nu a folosit deloc serviciile Telekom)…..intrebarea este mai poate scapa de taxa aceea de justa despagubire sau trebuie neaparat sa o plateasca?
  Multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Poate sa depuna o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum.
   Cu placere!

 23. Androix spune

  Salut,
  Socrul meu a reușit să rezilieze contractul cu acești jegoși, dar tocmai a primit o factură care conține „Despăguburi nerespectare condiții contract” în valoare de 582,59 lei. Mai poate face ceva în privința asta sau e nevoit să plătească factura asta abuzivă? Eu i-am recomandat să apeleze la ANPC, pentru că nu mi se pare normal, ei nespunându-i la momentul rezilierii despre despăgubirile astea.

  Mulțumesc.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Sa depuna cat mai curand o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actioneze in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Androix spune

    Salut,

    Am trimis o reclamație către ANPC după ce am scris prima postare, iar acum nu rămâne decât să aștept răspunsul lor. O să postez aici.

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Ok, sa ne auzim cu bine 🙂

     1. Androix spune

      Salutări! Am vorbit azi cu socrul meu și mi-a spus că l-au sunat cei de la Telekom. I-au spus veșnica replică „ați semnat un contract bla bla”, iar el a venit cu „n-am semnat nimic, totul s-a făcut telefonic”. I-au spus și că nu mai are nimic de plată, dar așteptăm luna următoare să vedem dacă mai primește vreo factură.

     2. BYTZĂ spune

      Salut,
      Ati depus reclamatia la ANPC?
      Telekom va factura o suma abuziva iar ulterior va fi obligata sa o storneze de catre ANPC.
      Sa ne auzim cu bine!

     3. Androix spune

      Salut,

      Tocmai am primit mail de la ANPC în care spune că cei de la ANPC au renunțat la suma de 582 de lei (taxa abuzivă), dar probabil va fi nevoit să plătească o lună de factură. Vedem dacă mai vine vreo factură.

     4. BYTZĂ spune

      Salut,
      Sper ca Telekom a renuntat la taxa respectiva si nu ANPC.. :))

     5. Androix spune

      Da, Telekom. M-am grăbit să tastez și n-am mai verificat ce-am scris. Da, în mail scrie că cei de la Telekom au decis să renunțe la acea taxă + că l-au sunat și pe socrul meu și i-au spus că renunță la taxă. Probabil va trebui să plătească o lună de servicii pe factura trecută, dar vedem luna următoare dacă mai vine o factură.

     6. BYTZĂ spune

      Ok, nu-i bai 🙂
      Va trebui sa achite doar pt serviciile de care a beneficiat, asadar inestimabilul operator nu va factura vre-o suma extra.
      Cand ai timp sa postezi si mailul respectiv.
      Felicitari pt reusita!

     7. Androix spune

      Toată informația e într-un pdf, o să-l transcriu și-l postez când am timp.

     8. BYTZĂ spune

      Nu te complica in mod inutil, trimite o poza cu doc. si iti bluram noi datele personale, asa cum am facut si la restul.

     9. Alexandra Lapugean spune

      Bună seara tuturor, am o rugaminte la dumneavoastră dacă mă puteți ajuta.Tatăl meu are abonament tv la telecom. A fost sunat de către aceștia ca să își reînnoiască contractul ,la telefon ia spus că o să și primească o cartela cu internet gratis.El ia spus ca nu are nevoie ca este bătrân și nu îi trebuie așa ceva,dar abonamentul la TV îl vrea.Si au spus cai trimite contractul acasă. I la trimis dar nu a semnat și trimis nimic înapoi.Săptămâna acesta ia venit factura dublă plătind automat și aceea cartela pe care el a spus clar ca nu o dorește. Eu am tot încercat să vorbesc la telefon cu operatorii de la telecom dar nici o șansă mau îndrumat să fac cerere online.sa trimit documente.Acu eu sunt în străinătate taică-meu este în țară, cum și unde pot trimite acel email sau cum să procedez ca să îi închei de tor acest contract pe care are la televiziune.Pentru rezilierea contractului în televiziune unde pot găsi cererea sau cum să încep, dacă mă puteți îndruma

     10. BYTZĂ spune

      Buna,
      Puteti rezilia fara probleme contractul si te poti ocupa chiar tu de toate demersurile, deoarece le poti efectua in mediul online.
      Urmeaza procedura prezentata in acest articol si parcurge sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
      Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

  2. Corina spune

   Buna ziua ,La fel am patit si eu. M-am portat la digi,ei m-au sunat si au zis pe ce data se porteaza nr.Azi am primit sms ca am de plata pt lunile rămase in contract.

   1. BYTZĂ spune

    Buna,
    Si le-ai achitat?

 24. Pui Andrei spune

  Salut! Am trimis cererea si copia dupa buletin pe emailul lor, iar la cateva minute am primit un raspuns automat de la cei de la telekom prin care mi se cere sa intru pe link-ul trimis de ei si sa completez cererea lor tip pentru rezilierea contractului, cerere care contine, bineinteles, paragraful cu despagubirea justa. Tin sa mentionez ca, contractul a fost facut in urma cu 10 ani, nefiind contactat pentru reinnoire de atunci, facturile continuand sa vina ca de obicei, insa cu un pret mai mare odata cu trecerea timpului.
  Sa completez si cererea lor tip, sau sa astept sa imi raspunda la cererea trimisa deja prin email?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Vor sa te duci dupa „fentă” si sa completezi formularul cu pricina, prin intermediul caruia iti exprimi acordul cu privire la achitarea unor taxe de reziliere aka justa despagubire. Pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Viorel spune

    La fel am procedat și eu, am complectat și linkul lor cu cererea de reziliere, dar nu am bifat că sunt dispus sa plătesc vreo justă despăgubire!
    Mi-au trimis și copia de la această cerere, nu scrie niciunde despre o justă despăgubire. Aștept să fiu contactat după cum spun ei să văd ce mai zic.
    Și eu am contractul cu ei din 2015, nu mai semnat altul.

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul daca ai urmat procedura.
     Asteptam detalii. Succes!

 25. Paul spune

  Salutare. Am depus cerere de reziliere la Telekom pt abonament servicii TV, motivul fiind ca parasesc tara. Operatorul care m-a sunat (destul de prompt, in 2 zile de la depunerea cererii de reziliere!!:)) ), mi-a transmis ca trebuie sa platesc acea taxa de reziliere de 50% din valoarea contractului. Mi-a transmis ca pot merge sa returnez receiverele intr-un centru Telekom incepand de astazi, DAR ma vor factura cu suma aferenta taxei de reziliere (nu am inteles corect daca in magazin, cand voi returna receiverele, sau imi vor emite si transmite factura in contul meu Telekom..). Ce sa fac, duc si returnez acele receivere in magazin si apoi ma, daca imi vor emite factura (desi nu ar trebui!) sa iau legatura cu ANPC? Multumesc anticipat pentru un sfat in aceasta speta.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile emise de catre operator si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 26. Catalin spune

  Buna
  Daca eu inca ma aflu subcontract mai am 6 luni pana expira asa zis 2 ani, se poate face rezilerea?
  nu-i mai suport de la 30 de lei am ajuns sa platesc 72 de lei tv…..

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Desigur ca poti rezilia contractul fara costuri suplimentare si tot ce trebuie sa faci, este sa urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Sebastian spune

    Salut! Am un contact cu Telekom-ul de aproximativ 6 luni ( e un Smart WiFi), și doresc încetarea acestuia din cauza performanței scăzute … A ajuns și fibra optica de la digi în zona, si de ce sa nu fac upgrade…
    Contactul fiind pe 2 ani , și la mine „expirand” doar o pătrime din acesta, se poate face rezilierea acestuia fără a fi nevoit să plătesc restul perioadei contractuale? pe baza ca e slab internetul, și nu are performante bune?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Serviciile Telekom sunt doar o gluma proasta iar pt mai multe detalii acceseaza acest link. Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar stay chill (cum ar zice francezu’…) 🙂
     Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
     Asteptam detalii. Succes!

 27. Zoli spune

  Buna ziua , de o saptamana ma zbat , ba cu operatorii , ba la ghisee , poate ma poti lamuri cu problema mea? Bunica mea avea ( spun avea ca a decedat acum 2 luni) un contract de telefonie fixa la telekom la acesta s-au atasat 3 abonamente de mobil ( prin portare , ca la vremea aceea era oferta si era pret mic) , acuma cica peste 2 saptamani expira perioada contractuala la fix si cica nu pot rezilia contractul pe baza certificatului de deces ca trebuie sa fac transfer de titular si prin aceasta ma obliga la o perioada contractuala pt inca 2 ani , eu le-am cerut doar sa reziliez si sa pastrez cele 3 abonamente pe prepay sa pot sa ma portez , binenteles nu se poate ….cred ca singura solutie ar fii protectia consumatorului …???

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Sincer nu inteleg de ce te-ai zbatut atat de tare si nu ai efectuat toate demersurile in mediul online, parcurgand procedura prezentata in acest articol.
   Poti rezilia contractul fara probleme iar la ANPC apelezi doar daca este cazul.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece sunt menite sa te intimideze, asadar ramai ferm pe pozitii.
   Asteptam detalii. Succes!

 28. Geanina spune

  Buna seara! Si eu am intampinat probleme cu domnitele de la Telekom. Dupa ce am fost sunata pentru a ma invita sa prelungesc abonamentul, m-am prezentat intr-un sediu unde am solicitat prelungirea abonamentului doar pt telefonie mobila, fara telefon, fara nimic. Mi s-a sugerat un smart tv stick, desi i-am spus ca nu am nevoie de el. Prezentarea a fost superficiala, mi s-a spus ca asa este pachetul abonament si stickul asta gratis, dupa care voi plati 15 lei pt servicii dupa activarea lui. Semnez contractul crezand cele spuse de angajata telekom, iar acasa cand am citit aflu ca pt stick se percepe o chirie de 1 euro si serviciile 5 euro. Nu mi se pare normala inducerea aceasta in eroare a abonatilor, aburirea si indesarea pe gat a unor produse si servicii. Mentionez ca doar ce am semnat noul contract pt prelungirea abonamentului. Se poate rezilia si in acest caz avand in vedere ca mai sunt 23 de luni pana la expirare?

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Practic te-ai dus dupa fentă iar acum regreti…..stai linistita pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata pe blog.
   Telekom comite abuzuri pe banda rulanta iar pt mai multe detalii acceaza acest link.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Cecilia spune

    Mersi frumos! Foarte util. In iunie expiră contractul. Abia aștept sa scap de ei. Mi au albit părul:)))))

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Poti sa faci deja demersurile necesare iar ulterior scapa de firele albe accesand acest link.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. Nicoleta spune

      Buna ziua,
      Am facut abonament in luna mai si a-si dori sa il reziliez pentru ca mai avem un abonament si platim foarte mult.

     2. BYTZĂ spune

      Buna,
      Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
      Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
      Succes!

   2. Geanina spune

    Hello! Dupa discutii cu 3 operatori telekom, care… Fiecare cu povestea lui… Am depus plângerea la anpc si astăzi am primit o notificare de la telekom cum ca cererea de reziliere a fost inregistrata si urmeaza sa fiu sunata in maxim 30 de zile. Urati-mi noroc😂😂

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Eu zic sa renunti acum cat mai poti……
     Succesuri, cum ar zice EBA :))

  2. Alin spune

   Acum 6 ma pacalit sai fac abonament eu am facut abonamentul pe numele meu iar acum mia venit o instintare ca trebuie sa dau 521,59 lei in 5 zile ce pot sa fac sa pot sa il inchid contractul lind aruncat tot de el

   1. BYTZĂ spune

    Cine te-a pacalit?

 29. NONA spune

  Buna ziua. Sunt pensionara, doresc si eu rezilierea cu Telekom a 2 contracte: unul Tv+Net si celalalt numai Tv. Contractele erau pe numele sotului meu care a decedat si eu nu mai doresc sa continui cu Telekom. Nu vreau sa completez cererea de reziliere postata pe site Telekom deoarece sunt niste clauze puse de ei pentru despagubirea lor in interiorul a 2 ani. Ati postat dvs.un model de cerere favorabila si in apararea abonatilor, am descarcat-o dar nu reusesc sa o vizualizez deoarece nu are extensia corespunzatoare. Cum ma sfatuiti sa intru in posesia ei, se poate pe adresa mea de gmail? Urmand pasii descrisi de dvs., cum este mai sigur sa trimit documentele, prin fax sau email?
  Ce trebuie sa anexez avand in vedere decesul sotului? (C.I. pt.mine, certif.de deces , cererea)
  Daca trimit prin email trebuie scanate?
  Va multumesc pentru intelegere.

  1. BYTZĂ spune

   Buna seara,

   Regasiti mai jos continutul cererii de reziliere si il puteti copia & edita dupa bunul plac.
   Efectuati toate demersurile in mediul online ca sa aveti si dovezi palpabile in cazul in care este nevoie sa apelati la ajutorul celor de la ANPC.
   Trebuie sa atasati o copie dupa certificatul de deces si o copie a cartii dvs. de identitate. Puteti sa pozati documentele cu telefonul si ulterior sa le trimiteti, daca nu aveti un scanner la indemana.
   Asteptam detalii. Succes!

   Catre,
   Telekom Romania
   Subsemnatul ………………………….. identificat cu CI seria ……, nr …….., CNP ……………………….., domiciliat in Str. …………, Nr ……….., Bl ……,, Sc ….., Ap …….., Oras, Judet, abonat cu nr …………, va solicit rezilierea acestui abonament si trecerea numarului pe cartela pre-pay.
   Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 30. Petru spune

  Salut,

  Daca vreau sa ma adresez ANPC ului, pt. refuzul operatorului Telekom la cererea mea de denunt al unui contract , am nevoie sa atasez neaparat contractul solicitarii? Nu mai gasesc contractul. Multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Este suficient sa specifici in reclamatie nr. de telefon si sa atasezi copie dupa CI iar in baza acestora te vor identifica fara probleme.
   Cum adica ti-au refuzat cererea? Ai vre-o dovada „palpabila”?
   Cu placere!

   1. Claudia spune

    Bună ziua,tatăl meu a pățit exact ce s-a mai scris și în alte mesaje, a fost contactat de un operator Telekom și convins chiar păcălit sa accepte un alt contract, el dorind doar un telefon. Din păcate ei nu i-au spus clar ca ii vor da alt număr, contractul a venit prinl curier și din păcate grăbit nu a citi tot contractul cu atenție sa observeca arec nr de tel nou. Prima factura mare, și nu am cercetat dar la a doua am început sa ma uit pe factura de detaliata și surpriza el plătește 2 abonamente, unul simplu cu net minim(vechi) și al doilea nou cu net nelimitat care nu îl folosește. Nu știu cum sa procedez, sa cer rezilierea contractului care expira în septembrie și apoi sa piardă nr sau pot sa le reziliez pe amândouă și plătit costul telefonului integral?

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Poti rezilia fara probleme ambele contracte daca urmezi procedura prezentata pe blog si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
     Iti recomand sa realizezi toate demersurile in mediul online si sa specifici faptul ca doresti sa pastrezi nr. respectiv pe cartela prepaid, asadar nu ai cum sa-l pierzi.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. Dana spune

      Salut, am vazut articolul postat de dumneavoastră, dar din mare pacate, am semnat cererea de reziliere a lor unde este scris ca ma pun la platirea oricarei sume impuse de ei, ce as putea sa fac??
      Intre timp am fost sunata pentru reziliere si le-am zis ca m-am interesat legal ca nu trebuie platita nicio suma, dar la finalul apelului, femeia respectiva mi-a zis ca tot va trebui sa platesc acea suma de reziliere si ca pot sa o contest mai tarziu.

     2. BYTZĂ spune

      Salut,
      Practic te-ai dus dupa fentă și acum regreti…. :)))
      Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC si specifica faptul ca nu ai citit termenii respectivi, care clar sunt abuzivi.
      Asteptam detalii. Succes!

 31. Soare Nicu spune

  Buna ziua!

  Va multumesc pentru promtitudine si pentru „rugaciuni” altfel nu as putea sa explic de ce azi am reusit sa inregistrez reclamatia la ANPC si pana acum vreme de 2 saptamani imi dadea eroare. Iar daca nu au fost rugaciunile a mers de frica probabil caci vroiam sa va fac printscreen si sa vi-l trimit pe email asa cum mi-ati sugerat.
  Revin cu raspuns de indata ce voi rezolv.
  Ps-cred ca ar trebui sa faceti o mica editare in ceea ce priveste indemnul de a nu bifa paragraful de il trimit cei de la telekom ulterior trimiterii cererii de reziliere cu adaugarea ca solicitarea trimisa pe email se va procesa oricum obligatoriu de catre operator.
  Ma gandesc ca unii oamenii poate se rezuma doar la a citi pasii dvs. si nu mai citesc comentariile.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Felicitari pt reusita si se pare ca impulsionarea noastra a functionat impecabil si de aceasta data 🙂
   Avem un articol dedicat acestui abuz facut de Telekom iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Sa ne auzim cu bine!

   1. Soare Nicu spune

    Buna ziua!
    De aproximativ 2 saptamani am primit primul raspuns de la Anpc si a fost unul pozitiv. Mai concret ne-a sunat o doamna de la Anpc Sibiu careia i-am explicat ca titulara e mama mea care e din Brasov insa eu fiul ei ii platesc facturile din Bucuresti. I-am relatat patania cu Telekomul si mi-a transmis ca ii va amenda pe cei de la Telekom ca deja s-a saturat de o ploaie de reclamatii in privinta lor si ca ne va ajuta cu rezilierea serviciului Stick tv fara justa despagubire si renuntarea la modificarea ilegala a pretului de abonament pt celalalt abonament de televkziune, ulterior recalcularea facturilor.
    Inainte sa fim sunati de aceasta doamna de la Anpc , cu vreo 3 zile in urma, o sunara de la Telekom pe mama sa ii zica ca ei s-au autosesizat in privinta acestor nereguli si ca vor face ei solicitare la Anpc ca semn ca isi asuma greselile (atata prostie rar mi-a fost dat sa aud) si ca sa nu luam in seama facturile emise in cont, ne vor trimite ei un mail cu suma recalculata ce o avem de plata.
    Ulterior apelului de la Anpc Sibiu ne-a venit si decizia pe mail iar de atunci primesc cate 2 mailuri zilnic de la Anpc Bucuresti, Brasov, Sibiu in care unii zic ca au directionat solicitarea , altii zic ca au rezolvat-o si ei(cei din Brasov) ce mai o harababura totala, cu un lucru sunt cu totii deacord si anume ne dau castig de cauza.
    Si totusi ca un bun platnic ma gandesc ca am 2 facturi neplatite si urmeaza in cateva zile a 3-a sa apara si desi serviciile functioneaza, eu nu stiu cat am de plata. :))
    Va multumesc pt ajutor si pt ca mi-am mai recapatat putin increderea in institutiile statului, ca nu suntem lasati chiar asa in bataia pustii.

    1. BYTZĂ spune

     Felicitari pt reusita!
     Intr-adevar cei de la Telekom sunt extrem de haotici si doar inspectorii ANPC ii mai pot pune cu botul pe labe.
     Cand ai timp sa ne trimiti si raspunsul celor de la ANPC scanat/pozat, la urmatoarea adresa: [email protected], ca sa-l putem incarca pe blog.
     Sa ne auzim cu bine!

 32. Rusnac spune

  Buna ziua,in urma celor citite pe site-ul ithot.ro,le-am trimis si eu pe mail celor de la Telekom cererea de reziliere al abonamentul,mi-a venit acest raspuns :”Stimate client, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. In vederea optimizarii timpului de raspuns, avem rugamintea de a utiliza linkul urmator: https://www.telekom.ro/reziliere-online/ Ca urmare a completarii acestui formular, un reprezentant Telekom va va contacta in cel mai scurt timp cu putinta.”
  Bine,asa si am facut,am completat pana la o ultima faza pe care trebuia sa o bifez,cea cu acordul meu de furnizare a datelor personale si :”În cazul Clienților care sunt în cadrul Perioadei minime prevazută în Contract: întrucât Contractul încetează, pentru unul sau mai multe Servicii, înainte de expirarea Perioadei minime, mă oblig la plata unei juste despăgubiri pentru încetarea prematură, în cuantumul menționat în Contract, dacă este cazul.”
  Aici m-am oprit,fiidca daca nu bifez,nu pot trimite mail-ul .
  Vreau sa mentionez ca pe contul meu de la Telekom apare scris :Momentan nu ai disponibile oferte de reinnoire abonament.
  Multumesc anticipat.

  1. BYTZĂ spune

   Salutare,
   Nu lua in calcul aberatiile emise de catre inestimabilul operator deoarece are obligatia sa iti proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acesteia.
   Asadar nu te duce dupa fentă….. asa cum o fac majoritatate abonatilor care sunt ceva mai naivi.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 33. Soare Nicu spune

  Buna ziua!
  Vin la dumneavoastra cu o solicitare de a ma ajuta intrucat nu stiu cum sa mai procedez. Mama mea detine la acest jeg de companie Telekom(imi cer scz de exprimare) un abonament de televiziune pe care il foloseste tatal meu intr-o localitate langa Brasov unde daor stimabilul operator telekom are acoperire, abonament pe care l-am prelungit anul trecut cu o oferta la 5 euro cu tva inclus.
  Intre timp a accesat un nou serviciu, acela cu smart wifi de la Telekom pe data de 11.11.2020 unde i s-a bagat pe gat un stick cu servicii tv , care i s-a spus ca este gratuit si ca va platii doar serviciul de internet adica 35 lei cu tva lunar. Bineinteles ca nu a fost asa si acel stick de tv este un servicu de televiziune in valoare de 5 euro cu tva inclus.
  Pe data de 26.03.2021 primim factura si observam niste majorari tarifare in costul celor 2 abonamente de tv (fix si stick) majorari care am vazut atat din comentariile de pe acest site cat si din alte surse ca sunt ilegale si ca putem rezilia serviciile fara plata taxei de justa despagubire. Am vazut pe site ul dvs. ca exista o cerere tip de reziliere dar intrucat problemele noastre erau multiple si de natura diferita (abonamentul fix vroiam sa fie batut in cuie la 5 euro cum negociasem anul trecut iar cel de stick reziliat complet) am facut noi o cerere tip in care am expus problemele aparute si doleantele pt fiecare tip de produs in parte pe care am trimis-o pe adresa [email protected] . Peste cateva zile au sunat-o de la telekom pe mama si i-au zis sec ca nu se pot rezilia serviciile si ca trebuie platit contractul pana la final asa cum l-au modificat ei desi exista acea prevedere cu rezilierea in 30 de zile de la momentul instiintarii.
  Una din problemele pe care le am este in legatura cu aceasta prevedere, noi am aflat de modificare pe adata de 26.03 cand s-a emis factura si am trimis pe 31.03 cererea de modificare/reziliere. Am inteles ca unora le-au trimis in scris sau pe mail aceasta prevedere ceea ce nu a fost si cazul nostru insa.
  Ulterior apelului din partea dansilor am incercat sa completam formularul online de la ANPC dar din pacate acesta nu se trimite, si am incercat in zile diferite.Am incercat si sa sun dar fara succes.
  As vrea sa va rog frumos sa ma ajutati intrucat nu stim incotro sau cum sa procedam. Sunt profund dezamagit de tara in care traiesc.

  O zi buna!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece este arhisuficient daca ati urmat procedura prezentata in acest articol.
   De ce nu poti trimite reclamatia la ANPC? Iti apare vre-o eroare anume? Trimite un print screen pe mail, ca sa te putem ajuta([email protected]).
   Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stai linistit pt ca o vor procesa in termenul legal.
   Asteptam detalii. Succes!

 34. Sebastian spune

  Buna ziua,
  Bunicul meu detine un abonament cu toate serviciile de la telekom iar operatorul a notificat majorarea tarifelor de la 01.04.2021 cu posibilitatea denuntarii unilaterale in 30 zile.
  Cu 2 zile inainte de termenul de 30 zile am trimis email cu cererea de reziliere la [email protected] iar a 2 zi am primit un mail de redirectionare catre o cerere online pe care nu am accesat-o.
  Am trimis si cererea prin curier dar datorita lui cargus a ajuns dupa teremenul de 30 zile.
  De asemenea am incheiat contract cu digi cu optiune de portare pentru serviciile de telefonie fixa inainte de a trimite cererea de reziliere la telekom .
  Bineinteles ca am primit factura pentru despagubiri nerespectare contract si va rog sa ma indrumati ce sa fac acum.
  Sa fac reclamatie la telekom iar dupa aceea la ANPC sau direct catre ANPC?
  Sunt sanse sa nu achit aceasta factura?
  Multumesc anticipat

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu inteleg de ce te-ai dus dupa fentă si te-ai complicat in mod inutil, deoarece erau suficiente demersurile intreprinse in mediul online.
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pt detalii acceseaza acest link.
   Poti sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum.
   Cu placere!

   1. Vochin falia valentina spune

    Bună ziua aș dori să scot nr acest de la abonament 0761443718 sa rămână dor al soțului

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Si cine te retine?
     Ai urmat procedura prezentata in acest articol?

 35. Mihaela spune

  buna ziua,
  sunt o clienta veche a celor de la Telekom am avut abonament la telefonie fixa,apoi am luat si internet de la ei.Cand ne-am luat telefoane mobile am vrut sa renunt la abonamentul de telefon fix si o operatoare de la ei m-a convins sa nu renunt sa stau la ei doar cu internet in afara contractului cu 20 lei pe luna, ca se poate dar sa nu mai spun la nimeni. si asa am stat vreo 10 ani (intre timp 20 lei au crescut la 30 lei datorita euro). acum de curand o operatoare de la ei m-a convins mai precis m-a pacalit) telefonic sa iau smart wi fi cu 17.5 lei/luna primele 3 luni si dupa 35 lei timp de 2 ani.Ca il testez 14 zile bla,bla. Mi-a trimis prin posta contractul si rutherul iar la prima factura surpriza in loc de 17.5 lei m-au taxat cu 66 lei.Binenteles ca am sunat la ei operatoarea mi-a zis ca am 2 abonamente de plata pentru ca nu am facut cerere de reziliere a contrctui vechi, i-am explicat ca eu eram in afara contractului dar nu am avut cu cine sa ma inteleg ca asa scrie in contractul nou.Contractul nou mi l-a trimis prin curier, pe care l-am semnat imediat (pentru ca cel de la curierat nu avea timp sa stau eu sa-l citesc si oricum eu am luat de bun tot ce mi-a spus duduica aia).

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Practic te-ai dus după fentă iar acum regreti….. :))
   Stai linistita pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Claudia spune

    Bună am citit în comentarii ca au mai pățit și alții, tatăl meu a acceptat un abonament telefonic venit apoi prin curier, el fiind la finalul altuii contract de 2 ani. Acum după 2 luni nu înțelegeam de ce are factura asa de mare, a zis ca poate prima luna, dar și a doua luna la fel, ca apoi studiind factura și contractul lui descopăr o chestie ciudata, el plătește 2 abonamente. Telekom-ul nu i-a închis abonamentul vechi și sa continue cu cel nou. Intrebare pot sa reziliez ambele contracte sau doar cel vechi?

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Bineinteles ca puteti rezilia fara probleme ambele contracte daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
     Asteptam detalii. Succes!

 36. Cosmin S. spune

  Buna ziua. Am un abonament TV satelit cu receiver SD din 2012 de la Telekom pentru care platesc chirie lunara de atunci. Mi-am achizitionat TV led nou fara mufe scart si am luat un receiver HD telekom de la o cunostinta, perfect functional cu mufa HDMI. Cei de la TK nu vor da imi activeze in sistem (imperechere cu cartela) receiverul meu HD pe motiv ca nu l-am cumparat de la ei. Desigur eu vreau incetarea clauzei de inchiriere pentru receiverul vechi SD , dar ei nu accepta decat denuntarea intregului contract. Solutia lor este sa cumpar/inchiriez tot de la ei contra cost acelasi tip de receiver pe care il am . Ce ma sfatuiti? Eu doresc pastrarea abonamentului dar nu mai vreu sa platesc chirie cum am facut-o timp de 9 ani, mi se pare jaf la drumul mare, l-m platit de 3 ori cred…mai vor si aparatul inapoi la sfarsit cu toate cele, altfel fel de fel de penalitati. Cosmin

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema dar nu inteleg de ce insisti sa ramai in „ograda” lor?
   Iti recomand sa apelezi la serviciile unui alt furnizor de servicii care se muleaza pe doleantele tale.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Cosmin spune

    Multumesc. Distanta fata de locatie (soacra) face putin mai complicata schimbarea furnizorului, nu inteleg de ce ma obliga sa iau receiverul lor daca eu am deja unul…plus ca eu platesc de ani buni programe HD de care nu beneficiez…plus majorari unilaterale de abonament sau oxtraoptiuni (canale sport) activate de ei prin oferte la telefon facute catre o femeie de 79 ani. In contractele lor sunt numai amenintari (penalitati) de toate felurile…

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Telekom comite abuzuri pe banda rulanta iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
     Apeleaza cu incredere la ajutorul celor de la ANPC pt ca doar acestia îi mai pot pune cu botul pe labe.
     Sa ne auzim cu bine!

 37. Sorin spune

  Buna ziua,

  As dori un sfat in legatura cu renuntarea la serviciile operatorului Telekom.
  Am un contract cu firma Telekom pentru servicii de televiziune care se afla inca in perioada minima contractuala pana in luna noiembrie a acestui an.

  Am depus o cerere pentru rezilierea acestui contract (urmand procedura descrisa pe acest site) deoarece operatorul practica preturi foarte mari pentru acest serviciu (75 lei).
  Am fost contactat din partea firmei cu oferte de reinnoire a abonamentului la un pret mai redus (30-40 lei), dar le-am refuzat.

  Mi-a fost comunicat faptul ca pe ultima factura voi fi nevoit sa platesc faimoasa taxa de deconectare in valoare de 50% din perioada contractuala ramasa. Le-am spus ca voi depune si o sesizare la ANPC, dar doamna de la Telekom mi-a atras atentia ca in contractul semnat de mine exista aceasta clauza de reziliere, inca nu am citit contractul, as dori sa va intreb: Credeti ca am castig de cauza daca depun o cerere la ANPC pentru a nu plati aceasta taxa de deconectare ?

  Va multumesc.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Doar persoanele fizice pot solicita sprijinul celor de la ANPC iar firmele vor trebui sa isi rezolve speta in Instanta.
   Cu siguranta vei avea castig de cauza iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

  2. Cătălin spune

   Ce trebuie sa fac sa reziliez contract de TV și net. Mi-a spus că trebuie să plătesc taxa de rezilierea

   1. BYTZĂ spune

    Ai „omis” sa citesti articolul, este?

 38. Horatiu spune

  Buna ziua,
  am reusit pana la urma sa reziliez contractul cu Telekom, conform detaliilor de pe acest site (cerere reziliere de pe acest site trimisa pe e-mail [email protected] ) si in final cu ajutorul ANPC pentru anularea facturii cu taxe si despagubiri pentru nerespectare contract.
  In Decembrie 2020 tata a prelungit telefonic abonamentul anterior ( telefon fix si internet) si dupa insistentele operatorului Telekom a primit si o cartela de mobil „gratis”. A fost gratis doar pe luna decembrie, dupa care au inceput sa factureze 5 euro fara tva. A semnat si un act aditional pe care i l-a adus curierul si care nu l-a lasat pana nu semneaza pe loc un exemplar pentru a-l returna la Telekom.
  Am facut sesizare la Telekom in ianuarie 2021 sa anuleze abonamentul de mobil de care nu aveam nevoie,
  nu au dorit, au facut ceva reducere pe urmatoarea factura.
  Tot in ianuarie 2021 am primit notificarea de majorare tarife pentru serviciile fixe si le-am solicitat in termen rezilierea integrala a contractului.
  Dupa multe telefoane din partea Telekom cu oferte la jumatate de pret, au cedat si mi-au comunicat ca din 02 martie inceteaza contractul. Telefonic i-au tot spus tatalui meu ca vor factura acele taxe pentru reziliere anitcipata,dar fara sa comunice o suma exacta, au trimis si sms-uri in care se specifica ca pentru serviciile fixe nu se platesc taxe si despagubiri pentru ca nu am fost de acord cu majorarea lor, dar in alt sms pentru mobil nu au specificat nimic de aceste taxe. Am predat echipamentele la un centru Telekom, am platit ultima factura emisa, iar ulterior rezilierii contractului (02 martie) in data de 14 martie 2021 au emis o factura in care specificau ca sunt taxe pentru nerespectare conditii contract, taxe reziliere in valoare de 357 lei cu tva.
  Imediat am facut o noua sesizare si la ei pe e-mail [email protected] dar si o reclamatie la ANPC.
  Am primit prin sms raspuns de la Telekom destul de ambiguu, „Sesizarea d-voastra a fost solutionata favorabil. Am acordat ajustare in valoare de 357 lei cu tva. Ne pare rau pentru neplacerile create. Echipa Telekom”, din cate am citit pe acest site prin ajustare ei de fapt facturau cu plus aceste taxe din clauzele abuzive din contract. Nu am mai comunicat cu Telekom pentru ca nu avea rost, asteptam raspunsul de la ANPC.
  In data de 30 martie 2021 am observat in contul my account ca s-a emis factura de storno in valoare de -357 lei, oficial nu am primit inca raspuns de la ANPC, dar mai mult ca sigur doar in urma reclamatiei s-a facut stornarea.
  Acum Telekom imi este dator cu 40 lei, pentru ca pe ultima factura emisa in februarie pe care am platit-o s-a facturat o luna intreaga pana pe 13 martie, desi s-a reziliat contractul in 02 martie si ei stiau acest lucru la momentul emiterii facturii. In sesizarea de la ANPC am anuntat ca renunt si la aceasta suma doar sa scap de ei, oricum nu cred ca o sa returneze banii pe contul de pe care am platit online ultima factura.

  Multumesc tuturor de pe acest site pentru sfaturile si informatiile privind rezilierea anticipata a contractului.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Felicitari pt reusita!
   Doar cei de la ANPC îi mai pot pune cu botul pe labe pe inestimabilii operatori.
   Sa ne trimiti si raspunsul celor de la ANPC cand il vei receptiona([email protected]).
   Cu placere!

 39. Ioana spune

  Salut! Am incercat in anii trecuti sa reziliez un contract la acest operator facut pe numele bunicii mele, mi s-a spus ca trebuie sa merg cu titularul sa faca cererea de reziliere. Bunica fiind in varsta nu am reusit sa ajung cu ea. Acum incercand din nou mi se cere un act prin care sa dovedesc ca bunica e bolnava si nu poate merge. Mi se pare absurd. Un sfat?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Te-ai complicat in mod inutil deoarece puteai sa reziliezi toate demersurile in mediul online, din confortul propriei locuinte.
   De ce nu urmezi procedura prezentata in acest articol?

  2. Laurentiu spune

   avand in vedere ca DOAR titlularul poate face modificari de orice tip la orice abonament, oriunde, NU doar la telekom, sfatul pertinent este sa mergeti la bunica cu un avocat/notar (sau sa o duceti daca este deplasabila), pentru a va imputernici sa luati decizii in numele ei.
   cu hartia aceea, faceti pisu cu bolta pe telekom apoi 🙂

   1. BYTZĂ spune

    Ce sens are sa te complici in mod inutil atunci cand poti realiza toate demersurile in mediul online?

 40. cristi spune

  Salut , cum pot rezilia un contract nou de 36 zile ? Vreau sa renunt si la numar si la contract, mentionez ca nu am activat cartela , nu mi-am dat seama ca am acceptat un contract nou , am fost contactat telefonic si din ce intelesesem eu la telefon am primit doar oferta sa modific abonamentul pe care il aveam deja .

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Puteai sa renunti la el in termen de 14 zile dat fiind faptul ca este incheiat la distanta iar pt detalii acceseaza acest link.
   Acum va trebui sa urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Andreea spune

    Bună! Anul trecut la final de aprilie m-a contactat un operator de la Telekom cu o oferta: abonament Mobil 6, 6€ pe luna cu 50% reducere în primele 12 luni. După ce am cerut asigurări ca nu va creste în timp costul abonamentului și la insistentele acestuia, am acceptat. Acum, dupa 10 luni, mi-au mărit prețul abonamentului în euro cu 0.60 cenți, dar si echivalentul în lei are încă ceva în plus. Am dat un email și mi s-a spus ca am primit luna trecuta la adresa din contract o notificare și aveam 30 zile drept de a contesta, care au și expirat între timp, deoarece eu m-am mutat. Mi s-a mai spus și ca dacă vreau sa reziliez trebuie sa achit 50% din valoarea abonamentului x lunile ramase pana la expirare contract, 14 la număr. Cum trebuie procedat? Menționez ca nu am semnat nimic, totul se făcuse telefonic.

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Practic te-ai dus dupa fenta iar acum regreti… :))
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
     Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si sa returnezi echipamentul pe care il ai in custodie.
     Asteptam detalii. Succes!

  2. Mariana spune

   si eu am patit la fel !!!

   1. BYTZĂ spune

    Si ce te lauzi atat? :)))

    1. Sfariac spune

     Rezilierea tv

     1. BYTZĂ spune

      Crezi ca poti fi ceva mai coerent?

     2. Hulpasu nicoleta roxana spune

      Buna ziua vreau sa renunt la abonamentul cu cartela ca eu iam spus lu doamna acea ca nu vreau si mia facut si nu ami convine ca am ajuns sa platesc 800 de lei iam spus sami faca o reducere si am ajuns la atatea bani numi convine sa scoata cartela acea ca sa sa nu o folosesc eu

     3. BYTZĂ spune

      Buna,
      Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC dar incearca sa fii cat mai coerenta si corecta in exprimare.
      Asteptam detalii. Succes!

 41. Daniela Serbenov spune

  Buna seara,.
  Am ” incheiat ” in data de 8.03.2021 un Contract nou, pt.telefonie mobila, Contract la care este atasat un act aditional aferent contractului privind furnizarea pachetului de servicii din 18.04.2019.
  Precizez ca, eu am un contract la Telekom din 18.04.2019 pt. TV+internet (care-mi expira la data de 18.04.2021)
  Revenind la subiectul meu. Contractul cel nou din 8.03.2021, a fost incheiat in urma unui telefon primit de la o doamna/domnisoara, care mi-a expus oferta.
  Eu am fost de buna-credinta si initial am fost de-acord, dar dupa doua zile dupa ce am primit contractul printr-un curier, care mi-a dat foile si cardul pt. telefon (si pe care le-am semnat), am vrut lamuriri si am incercat sa sun pe domnisoara care m-a contactat, dar aceasta nu mai era de gasit, nu a mai raspuns nici la telefon.
  Presupun ca acest tip de contract este unul incheiat la distanta si ca am dreptul sa renunt in termen de 14 zile.
  Intrebarile mele sunt:
  Trimit cererea indicata de Dumneavastra pt. renuntare la contract, impreuna cu o copie dupa CI, la [email protected]?
  Ma duc la o agentie Telekom pt. renuntare la contract?
  Si o ultima intrebare: Acest termen de 14 zile, inseamna 14 zile lucratoare, sau 14 zile cu cele doua zile nelucratoare (respectiv sambata si duminica)?
  Va rog respectuos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, avand in vedere ca mi-a mai ramas foarte putin timp si expira aceasta peroada in care mai pot repara o greseala , o neatentie.

  O neatentie, care, din pacate, se plateste prea scump uneori!

  Va multumesc anticipat, pt. rabdarea de-a fi citit acest mesaj.

  Cu stima
  Daniela Serbenov
  Braila.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Practic te-ai dus dupa „fentă” iar acum regreti… :))
   Stai linistita pt ca poti rezilia contractul fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Bineinteles ca poti realiza toate demersurile in mediul online si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Sunt 14 zile calendaristice dar se calculeaza din momentul in care ai intrat in posesia contractului.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Rotaru Andrei spune

    Salut,am avut un abonament smart wifi si tocmai ce am predat echipamentul aferent si aud de la doamna respectiva la care am predat ca mi se va emite o factura de lichidare.iar factura pe luna aceasta este platita

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC si iti vor storna rapid suma facturata in mod abuziv.
     Asteptam detalii. Succes!

  2. Daniela spune

   Buna ziua,
   Va rog mult de tot, as vrea sa stiu daca Nr. Fax. 021.440.33.90 si adresa SC TELEKOM ROMANIA SA O.P.16-C.P.458 BUcuresti mai sunt valabile?
   In cazul in care pt. renuntare/reziliere, Telekom nu accepta formatul lor de cerere, mai am vreo sansa sa primesc un raspuns/notificare de la aceasta companie?
   Neavand niciun raspuns este clar ca nu ma pot plange la ANPC?
   Va rog mult , dati-mi un sfat!

   1. BYTZĂ spune

    Buna,
    Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si iti recomand sa efectuezi toate demersurile in mediul online, pt ca este mult mai simplu.
    La ANPC poti sa te adresezi oricand simiti nevoia iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
    Asteptam detalii. Succes!

    1. Daniela spune

     Buna ziua,
     Am trimis cererea pt.renuntare/reziliere, asa cum ati indicat Dvs. la [email protected], si mi-au trimis automat un mesaj in care ,ei vor numai formularul lor cu acea clauza de impunere a penalitatilor.
     Sunt de-acord cu Dumnevastra ca este mai usor on-line, dar intre-timp lucrurile s-au complicat.

     Apelez la amibilitatea Dvs. pt. o parere.
     Va multumesc

     1. BYTZĂ spune

      Buna,
      Nu te duce dupa „fentă” deoarece formularul respectiv contine niste clauze abuzive iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
      Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stay chill.
      In ce sens s-au complicat lucrurile?

  3. Sfariac spune

   Decontarea de la abonament tv

   1. BYTZĂ spune

    Cum asa?

 42. Nicola spune

  Bună seara! Am avut un contract semnat cu Telekom în anul 2009. De atunci am fost clientul lor. Ultimele 2 ,,contracte „(prelungire) le-am făcut on-line, la ultimul (ianuarie 2019) am achiziționat și un telefon achitat fără nici o reducere. În iunie 2020 mi-am portat numărul la Digi. Operatorul Digi m-a asigurat că se vor ocupa ei de toate procedurile necesare. Acum pe 9. 03.2021 am fost contactată de o firmă de recuperare creanțe B2Capital, care m-au informat că am de plată 174 lei, de la factura Telekom. Am incercat să-i explic faptul că nu am datorii, am achitat toate serviciile de care am beneficiat. Costuri de reziliere contract nu vreau să plătesc, cu atât mai mult că așa-zisul ,, contract” nu este semnat de mine; sunt niște coli A4 printate nesemnate. Prin urmare B2CAPITAL m-a informat că mă acționează în judecată. Abia azi 12.03.2021 vestita Telekom mi-a trimis un mesaj cum că debitul Telekom a fost cesionat către B2CAPITAL. Cum aș putea rezolva problema? Este legal ce fac cele două firme? O noapte liniștită!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Din acest motiv va recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Acum va trebui sa rezolvi speta in Instanta si iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii. Succes!

 43. Paul spune

  Buna seara! Acum am dat peste postarea dumneavoastra. Am trimis acum cateva zile o cerere de reziliere (descarcata de pe site-ul telekom) pentru un abonament pe persoana juridica. Abonamentul a fost creat undeva in 2016 iar de atunci eu nu am mai semnat nici un act de reinoire si am crezut ca se merge de la luna la luna dupa expirarea celor 2 ani. Astazi m-au sunat si au spus ca imi expira in iulie 2021 contractul si ca trebuie sa platesc taxe de reziliere toate lunile ramase daca doresc sa renunt. Le-am spus sa anuleze cererea ca ma mai gandesc ce fac. Ce imi recomandati sa fac? Sa mai trimit odata o cerere dar un format mai simplu fara acele clauze ale lor si sa astept raspuns? Sau sa trimit direct o reclamatie la ANPC? Problema ar fi ca eu am avut discutie telefonica in care mi-au spus despre aceste clauze de reziliere si nu am o dovada clara de raspuns pentru ANPC, Am doar pe mail raspunsul lor standard la cererea facuta in care se atribuie un numar si imi comunica ca voi fi contactat in cateva zile. Am cautat si pe site la telekom sa vad daca pot face o reclamatie la ei dar solutionarea ar dura maxim 60 de zile ceea ce este cam mult. Ce imi recomandati sa fac? Va multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Practic te-ai dus dupa fentă iar acum regreti….. :))
   Cel mai probabil va trebui sa rezolvi speta in Instanta si iti recomand sa apelezi la un avocat specializat pe astfel de spete iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Oricum stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Suciu Florin spune

    Salut. Vreau sa reziliez un contract Telekom, tv, internet și telefon fix. Care e formularul exact de completat, te rog?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul iar cererea de reziliere este disponibila in articol si o poti edita dupa bunul plac.
     Asteptam detalii. Succes!

 44. Catalin Burdas spune

  salut.
  sunt un ‘client’ de’al tau de pe blog dar nu am reusit sa scriu un ultim msj, nu stiu dc…(am incercat de pe telefon).
  update la cererea de reziliere telekom: am depus exact cum ai scris pe blog, am primit de la ei un mesaj putin „amenintator” ca ma baga la plata suplimentara, aici deja ti’am scris, indrumandu’ma spre ANPC, ceea ce am si facut, dupa care……silence din partea telekom…dintr’o data am avut semnal pe cartela de abonament(eu locuind in uk), in aplicatie nu mai era nimic din ce era inainte…gol, pustiu.
  pe urma, la finele lunii sa primesc in aplicatie, nici macar mail sau vre’o scrisoare oficiala de la telekom, sa platesc aprox 780 ron ptr dispozitiv (mi-a mai ramas un an de plata abonament). am platit suma, sper ca nu vor mai veni cu plati ulterioare din moment ce nu am primit instiintare de la ei de niciun fel…
  orice ar fi, eu iti multumesc ptr ajutor! de nu te gaseam, plateam! 😃 MERSI MULT!

  1. BYTZĂ spune

   Felicitari pt reusita!
   Intr-adevar cu atitudinea potrivita poti sa reziliezi fara probleme contractele cu inestimabilii operatori.
   Sa ne auzim cu bine!

 45. Nicolae spune

  Buna ziua,
  Sunt client telekom prepay de cativa ani buni,insa in ultimul timp viteza internetului a scazut drastic,prind cel mult 2 liniute si ma intreb daca s-ar putea ca ancom sau anpc sa rezolve aceasta problema deoarece am sunat la serviciul clienti si mi au spus ca „bineinteles ca pe viitor situatia se va remedia” ,au trecut aproximativ 5 luni de atunci si…nimic.
  Mentionez ca viteza pe care zic ei ca ar fi la prepay este de 150 mbps dar in realitate prin maximum 7 mbps.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Acceseaza acest link ca sa vezi ce se ascunde in spatele serviciilor de slaba calitate pe care le ofera Telekom.
   Institutiile statului nu-i pot obliga sa investeasca in infrastructura, asadar singura varianta ramane portarea iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 46. Adi spune

  Buuuuuuun,

  am urmat toti pasii de pe aici si azi m-am trezit ca pe contul de la Next-Gen imi apare o suma de plata intitulata Taxe. Ce fac? Platesc si ma adresez ANPC sau direct ANPC??

  1. BYTZĂ spune

   Achit-o in cazul in care ai prea multi bani si nu ai ce sa faci cu ei… :)))
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

 47. Georgescu Silviu spune

  Salut, am și eu o problemă, în legătură cu un abonament la Telekom, as vrea sa îl reziliez, precizez ca abonamentul l-am făcut anul trecut în vară, din dorința de a face un bine și a ajuta pe cineva, problema este ca o data cu abonamentul am luat și un telefon Samsung A20e, care era în ofertă, probleme cu plata abonamentului nu au fost, persoana respectiva plătind în fiecare lună, doar ca eu nu mai vreau, sa țin acest contract, întrebarea mea este , dacă reziliez contractul, persoana care deține telefonul, ce poate sa facă, adică pot avea probleme, sau dacă cunoașteți cumva , dacă exista posibilitatea de a renunțat la contract în favoarea persoanei respective, ori sa închid abonamentul, dar sa treacă numărul pe cartela, ca să nu piardă telefonul. Va mulțumesc frumos .

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat.
   Numarul respectiv nu se va pierde deoarece va ramane activ pe cartela pre-paid. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 48. Marcel Adrian spune

  Salutare..am de la telekom tv si internet de 3ani care merge ok..am facut greșeala de a lua acum 10 zile un Samsung a51 si o cartela la abonament si acasa nu am semnal..in oraș nu prea..as vrea sa il inchid..cum pot proceda?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Contractul a fost incheiat la distanta?

 49. Adi spune

  Salut,
  am primit, de la NextGen, mesajul urmator:

  „Avand in vedere solicitarea depusa privind modificarea contractului …….., va asteptam in magazinul nostru disponibil la adresa:
  Str. Stefan cel Mare nr. 16, Mangalia, CT – program de functionare L-V:09:00-18:00/ S: 9:00-12:00
  Va multumim pentru intelegere!
  Va asiguram de intreaga noastra consideratie si ramanem in continuare la dispozitia dumneavoastra pentru orice informatii suplimentare … ”

  Ce fac?? M-am tot uitat pe aici insa nu am gasit cum trebuie sa reactionez sau ce sa le dau pe mail ca raspuns. E clar ca la magazin vor incerca diverse trucuri. Multumesc!!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii ca sa vezi cum au procedat si alti abonati.
   Toate demersurile trebuie sa le realizezi in mediul online, inclusiv reclamatia catre ANPC.
   Asadar nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul. Succes!

   1. Adi spune

    Pai de pe link-ul de acolo am ajuns aici…
    Nu stiu insa ce sa fac (cu privire la invitatia lor ca sa ma duc la magazinul lor).
    M-am tot uitat, pe ambele linkuri si nu am gasit ce sa fac.
    Pot sa refuz invitatia si sa le spun ca vreau sa rezolv totul online??

    1. BYTZĂ spune

     Nu are sens sa dai curs invitatiei deoarece vizita respectiva ar fi complet inutila. Oricum nu esti nevoit sa le raspunzi in vreun fel, asadar nu te complica aiurea.

     1. Adi spune

      Rezolvat!!!!!!!!! Chiar functioneaza!!!! Meritati o bere rece!!!!

     2. BYTZĂ spune

      Felicitari pt reusita!
      Bineinteles ca procedura functioneaza intr-un mod impecabil iar cateva mii de abonati au reusit sa isi rezilieze contractele prin intermediul acesteia.
      Ne poti cinsti cu o bere oricand iar pt detalii acceseaza acest link.
      Sa ne auzim cu bine!

 50. DUBLESIU DIANA spune

  VREAU SA REZILIEZ CONTRACTUL PT. A CERE UN NOU PACHET REDUS, FARA TELEFONIE FIXA. Sectiuea CU CEREREA PT. REZILIEREA CONTRACTULUI UNDE O GASESC? Imi poate trimite cineva linkul? Multumesc

  1. BYTZĂ spune

   Ai omis sa citesti articolul, este?

 51. bogdan spune

  buna seara
  batran de 74 ani primeste 2 notificari de modificare unilaterala a contractului (parabolica si telefon FIX sunt in perioada contractuala,iar tel mobil nu)
  Am trimis prin email cererea de reziliere si copie CI desi in notificari erau 2 adrese postale
  Am primit un raspuns automat cum ca „sa folosesc formularul online de reziliere”….pas
  Am sunat la un operator sa vad si eu un de inregistrare a cererii ceva
  operatorul : „nu exista cerere de reziliere…..folositi adresa postala din fiecare notificare …clientul va fi sunat pentru negocieri miercuri(astazi)”
  Fiecare zi conteaza .Hai sa trimit si prin posta (2 recomandate sa am stampila postala)

  astazi batranul primeste 2 apeluri telefonice

  primul apel —– oferta de telefonie mobila contract de 6 euro redus la 3 eura pe toata perioada contractuala de 24 de luni –ACCEPTAT

  al doilea apel —„cablul altui furnizor este la usa nu am nevoie de antena satelit”
  raspuns „ok se reziliaza incepand cu 15 mar 2021.Trebuie sa trimiteti echipamentul din custodie…atunci vom trimite noi o echipa dar va costa 30 lei”

  Intrebare: Echipamentul din custodie nu poate fi ridicat de ei gratuit asa cum l-au montat?Batranul nu vrea sa mai plateasa transport,taxe

  multumesc

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Astea sunt abuzuri grosolane si trebuie sa ripostati in fata acestora desi majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   Contractele incheiate la distanta pot fi reziliate unilateral in maxim 14 zile de la receptionarea acestora iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Va trebui doar sa returnati echipamentul intr-un punct de lucru al acestora si sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii. Succes!

 52. Anghel Florin spune

  Am 3 zile de cand nu exista semnal la telefon , am 3 contracte de telefonie mobila la Telekom si am facut astazi(17.02.2021) o cerere de reziliere pe care ati afisat-o mai sus , dupa aproximativ 1 ora am primit de la Telekom ca imi multumesc pentru acea cerere dar ca ar fi mai bine sa completez un formular de pe pagina Telecom . Nimic anormal la inceput , doar ca la finalul formularului imi cer sa fiu deacord cu plata unei juste despagubiri pentru ca renunt la contract mai repede de cei 2 ani , mai exact cei 2 ani expira anul acesta in septembrie . Sigur ca nu am mai completat formularul si acum astept sa vad cum vor proceda cei de la Telekom si daca vor vrea sa ia in calcul Cererea pe care le-am trimis-o pe adresa [email protected]

  1. BYTZĂ spune

   Stai linistit si nu te duce dupa „fentă” deoarece inestimabilul operator profita din plin de naivitatea abonatilor care completeaza formularul respectiv si sunt de acord cu plata taxelor abuzive.
   Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in 30 de zile de la receptionarea acestora si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Ionut spune

    Salutare!
    Am completat o cerere de reziliere tip trimisa de ei(Telekom) pe care le-am retrimis-o prin email astazi 23.02.20121. Dar am facut greseala de a citi mai bine acea cerere abia dupa ce am trimis-o. Am gasit acel paragraf in care se specifica faptul ca, sunt de acord sa platesc acea taxa de reziliere. Intrebare: se aplica si in cazul in care am contract fara perioada contractuala? Multumesc, si mi-ar prinde bine cateva sfaturi.

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Practic te-ai dus dupa fentă iar acum regreti…. :))
     Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
     Asteptam detalii. Succes!

  2. Viorel Marcu spune

   Bună,poate soția sa predea echipamentele in locul meu.Nu pot să ajung la timp .Au un singur magazin in centrul Timisoarei unde se predau echipamentele.Mă aflu în cele 30 de zile in care se închid serviciile fixe.

   1. BYTZĂ spune

    Salut,
    Bineinteles ca il poate preda fara probleme dar sa aiba o copie dupa CI-ul tau. Sa ne auzim cu bine!

 53. Maria spune

  Bună! Am depus o cerere de reziliere a abonamentului de tv internet și telefon fix , pe care îl aveam cu cei de la telekom, ( abonamentul nu mai era sub perioadă contractuală), am fost contactată de către un reprezentant telekom, cu privire la cererea pe care am depus-o, mi sa propus o nouă ofertă pe o perioadă contractuală de 2 ani, pe care am acceptat-o verbal, luni, dar acum am realizat că nu mă avantajează, ași vrea să renunț, oare mai pot să fac ceva în acest sens fara să fiu nevoită să le plătesc despăgubiri. Aștept un răspuns la această întrebare.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Practic te-ai dus dupa fentă iar acum regreti… :))
   Stai linistita pt ca poti rezilia unilateral contractul in maxim 14 zile de la exprimarea acordului telefonic iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Vezi ca Telekom a dat startul ofertelor de primavara iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Maria spune

    Deci, trebuie să sun la ei și să informez ca nu mai vreau nici un fel de ofertă din partea lor si ca m-am răzgândit? Mulțumesc mult pentru răspuns.

    1. BYTZĂ spune

     DECI…. renunta sa incepi o propozitie cu „DECI” 🙂
     Trebuie sa urmezi procedura prezentata in acest articol daca doresti sa nu ai probleme pe viitor.
     Rezilierea telefonica a contractelor nu este posibila, asadar urmeaza pasii prezentati mai sus iar daca intampini ostilitate, nu ezita sa apelezi la ANPC.
     Cu placere!

 54. Popescu Marian spune

  Vreau sa reziliez contractul de televiziune al soacrei mele care are 88 ani.Care sunt pasi de facut?Multumesc anticipat.

  1. BYTZĂ spune

   Urmeaza procedura prezentata in acest articol iar toate demersurile le poti realiza in mediul online.
   Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii, pt a stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Te va aprecia enorm mama soacra atunci cand va afla ca esti atat de descurcaret 🙂
   Acceseaza acest link ca sa vezi ce se ascunde exact in spatele serviciilor de proasta calitate pe care le ofera Telekom.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. MARCEL spune

    Salut,

    VREAU sa reziliez un contract de telefonie vechi (fostul ROMTELECOM),al bunicii mele ,el nu functioneaza niciodata cand vrei sa suni,am sunat acum un an la deranjamente si cumva au trimis o echipa pentru remediere(a functionat 2-3 saptamani)acum aceeasi situatie nu functioneaza.(SE INCASEAZA NISTE BANI PE SERVICII ZERO)Ea se afla in alta localitate fata de mine (500 km),nu detin decat o copie dupa buletin al bunicii.
    In cazul acesta cum procedez? Ma adresez direct la ANPC?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Iti recomand sa efectuezi toate demersurile in mediul online, urmand procedura prezentata in acest articol.
     Acceseaza acest link ca sa afli ce se ascunde in spatele serviciilor de proasta calitate pe care le ofera Telekom.
     La ANPC apelezi doar daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
     Asteptam detalii. Succes!

 55. Panait Dana spune

  Buna ziua. Am și eu o problema cu cei de la telekom. Anul trecut am făcut cerere sa reziliez 2 abonamente cu 6 luni înainte. De unde plăteam 164lei pe luna ,a venit factura urmatoare 1780 lei . Noi nici nu mai foloseam telefoanele și abonamentele de mult ca erau furate . Cand le-am spus de ce plătim qtat de mult ne-au comunicat ca se iau costuri de incetare anticipata cf.contractului+ contravaloarea tuturor ratelor.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Era imperios necesar sa achiti contravaloarea telefoanelor achizitionate din moment ce ai reziliat contractul anticipat + contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Poti sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum. Succes!

 56. babiZ spune

  Moama, de cand e dezbaterea asta!!! si inca rezista, pe bune? ce parere aveti despre asta

  1. BYTZĂ spune

   Am publicat un articol dedicat pe aceasta tema spinoasa iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Articolul initial a fost publicat in anul 2015 iar de atunci au reziliat deja cateva zeci de mii de abonati contractele cu inestimabilul operator, prin intermediul acestei proceduri.
   Parcurge toata sectiunea de comentarii ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
   Sa ne auzim cu bine!

   1. Georgiana Mateescu spune

    Buna ! Am făcut și eu cerere plus copie buletin, am trimis-o pe rezilieri.contracte.. am zis ca am rezolvat, când colo ma trezesc intr-o zi cu mesaj de la o firma de recuperări ca ma aflu in baza de date.. mi se pare incredibil.. mai ales ca acest mesaj a venit după câteva luni
    de la trimiterea sesizării !

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Cum asa?
     Ai receptionat de la operator confirmarea faptului ca a reziliat contractul la momentul respectiv?

     1. Georgiana Mateescu spune

      Am fost sunată ulterior și am explicat ca m-am mutat intr-o zona in care ei nu au acoperire, și mi-au zis ca ei nu pot rezilia contractul dacă nu plătesc restul de luni rămase din contract. Nu am primit nicio confirmare cum ca au primit sau au prelucrat sesizarea de reziliere. Dar cum luni de zile nu ai mai dat niciun semn, m-am gândit ca S-a rezolvat.. pana am primit sms de la firma de recuperări. Acum întrebarea mea este: ce pot sa mai fac acum? Sau ce pot ei sa îmi facă mie?

     2. BYTZĂ spune

      Buna,
      De ce nu te-ai implicat mai mult la momentul respectiv?
      Acum esti buna de plata din moment ce nu ai ripostat cand ai avut posibilitatea.
      Firma de recuperari te va executa silit, asadar iti va pune poprire pe conturi si isi va recupera debitul respectiv.
      Succes!

  2. Ana spune

   S.O.S. Eu cum pot scapa de ei pe data de 28.01.2021, am fost intr-un magazin telekom unde am solicitat cererea de desfiintare, ptr. Ca pe o perioada de 3 săptămâni ne-au lasat fara serviciile de internet . In 2 zile am fost contatcatat de un operator care atata m-a aburit ca in final am acceptat un abonament de 13 lei specific lei , clarificat si cu operatorul ca este vb de lei. Oferind si un program de security pe care am refuzat categoric. Am primit azi actul aditional valaore factura13,99 euro, security 1,19 euro. Am sunat la ei dupa nenumărate insistente si asteptari a raspuns un operator care mi—a spus ca scrie in actul aditional 0,84 de centi … ceea ce nu scrie nicaieri. Si datorita faptului ca i-am spus ca nu-mi place tonul pe care vb fiindca ridicase tonul mi -a spus O seara buna! Si a inchisAm trimis denuntarea la toate adresele de sus! Ce pot sa mai fac??? Practic mi-au triplat abonamentul 14 euro plus 1,19 security. Help !!!!

   1. BYTZĂ spune

    Practic te-ai complicat in mod inutil cand puteai sa faci toate demersurile online, din confortul locuintei tale.
    Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
    In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consectinta.
    Asteptam detalii. Succes!

 57. babiZ spune

  Salut,

  foarte util ce faci, ne scutesti de un drum in plus la Oficiul Telekom
  Cerere-de-reziliere-Telekom se refera la un serviciu de mobil
  eu am tot tacamul, din vremuri memorabile, aveam Cosmote abonament gratuit pentru ca lucram la Romtelecom, apoi s-a stricat treaba :telefonie fixa – S, 2x mobila, televiziune L, internet L
  pot sa modific acea cerere in functie de contractul meu, sau exista ceva mai elaborat?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Bineinteles ca poti sa editezi cererea de reziliere dupa bunul plac dar sa eviti utilizarea cuvintelor obsecene. Majoritate abonatilor doresc sa le dea la…. UE :))
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 58. Maria spune

  Buna ziua! Am avut si eu neplacerea sa trec printr-o problema cu Telekom, am facut sesizarea si cererea de reziliere pe mail cu mentiunea clara ca doresc inchiderea abonamentului si trecerea la cartela pre pay iar apoi am fost contactata sa mi se spuna ca acest lucru nu se poate. Daca se reziliaza contractul/abonamentul implicit voi pierde si numarul si nu se poate face schimbul de la abonament la cartela. Este adevarat? Singura varianta pe care mi-au dat-o a fost sa ma portez inainte de inchiderea abonamentului la o alta companie de telefonie si apoi sa trimit iar o cerere la ei pt reziliere in care ii anunt ca mi-am portat numarul.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Stai linistita pt ca nu vei pierde numarul daca mentionezi in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi nr. respectiv pe cartela prepaid iar ulterior te poti porta unde doresti.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Maria spune

    Am insistat din nou la Telekom pentru mutare de pe abonament pe cartela. Am primit acest raspuns „Daca doriti ca acest numar sa fie furnizat in regim prepay, trebuie sa adresati aceasta solicitare la magazinul Telekom, anterior datei la care contractul va fi reziliat”. Am mers la magazinul respectiv si inestimabila doamna il ia in brate pe nu, nu se poate face asta, nu se poate pastra numarul, nu se poate face portare pe cartela de pe abonament daca s-a facut o cerere de reziliere, nu avem cartele in magazin, nu putem sa va ajutam noi. Practic rea vointa din partea angajatei. E incredibil..Am scris si catre ANPC.. astept raspuns, efectiv ma termina psihic atata nesimtire si hotie.

    1. BYTZĂ spune

     Stai linistita si nu mai lua in calcul aberatiile operatorului deoarece nu ai cum sa pierzi nr. respectiv din moment ce ai specificat foarte clar faptul ca doresti sa-l pastrezi pe cartela prepaid.
     Acceseaza acest link daca vrei sa beneficiezi de noile tepe de primavara-vara :))
     Asteapta raspunsul de la ANPC iar pana atunci nu te mai agita in mod inutil.
     Asteptam detalii. Succes!

 59. DaNy spune

  Salut! Am vazut pe mai multi ce spun ca nu se poate rezilia contractul fara daune daca ai avut oferta promotionala la tv + internet, daca ai avut reducere cateva luni, daca ai avut echipamentele gratuit in custodie. Care e adevarul?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Tu ce crezi?

   1. DaNy spune

    Ca se poate rezilia fara daune.

    1. BYTZĂ spune

     Exact, poti rezilia fara probleme contractul cum au facut-o deja cateva mii de abonati pana acum.
     Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul si parcurge sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
     Asteptam detalii. Succes!

 60. Daniel spune

  Bună seara,

  În urma decesului tatălui meu, în data de 28.11.2020, titular de contract TELEKOM, pe 15.12.2020 am trimis un email de reziliere la adresa [email protected], considerând abuziv formularul lor. Tatăl meu fiind cu probleme de deplasare (și altele, precum demență…) nu a putut fi deplasat de mama la sediul Telekom pentru a putea schimba ceva din contractul prelugit abuziv de către Telekom timp de 5 ani de zile (ultimul act adițional la contract datează din 22.08.2016). Părinții mei, pensionari cu vârstă înaintată, au „primit” de la Telekom un pachet (că cică nu-i costă nimic) în care pe lângă telefonul fix le-au băgat pe gât în afară de telefon fix (și ăla cu ore de folosire între 18.00 – 8.00, ca huhurezii), Servicii de Internet și date, TV Web și mobile, software security online 1 licență, Televiziune M – ce-o mai fi și aia), pe care ai mei le-au plătit cu sute de lei timp de atâția ani. Valoarea minimă a unei facturi ajunge la 85 lei / lună, pentru servicii pe care ei nici nu le folosesc.
  Pe scurt, din 16.12.2020 și până în 06.01.2021, am primit din 5 în cinci zile sms-uri la nr. de telefon pe care l-am dat (la cerere am atașat și certificatul de deces + CI) după care s-a făcut liniște. Pe 21.01.2021, primesc scrisoare pe numele lui tata (decedat, cum spuneam), în care anunță creșteri de tarife de 0,60 euro cu TVA, inclusiv 0,89 euro cu TVA pentru trimiterea pe suport hârtie a facturii…la pensionari cu vârste de peste 75 de ani, care este clar că nu pot accesa un email să își vadă o factură sau Internetul, pe mizeria aplicație de MyAccount…Mizerabil. Tot în data de 21.01.2021, au sistat serviciul telefonie fixă,pentru că eu i-am interzis efectiv mamei să mai plătească vreo factură, până nu se reziliază contractul.
  Au trecut 45 de zile de la trimiterea cererii mele. Nu m-au sunat, nu au trimis absolut nimic pentru rezolvarea amiabilă a acestei situații.
  Așa că am înaintat o reclamație către ANPC, cu copii după vechiul contract, anunțul de majorare tarife, cu anexă la factură să se vadă în clar ce servicii tarifează mizerabilii la oameni în vârstă, care sunt în imposibilitatea de a spune că ei nu au nevoie decât de telefonul de fix pe care în au de 50 de ani și că doar pe acela vor să-l folosească. Reclamație în care descriu abuzul la care au fost supuși părinții mei, cum au plătit fără să știe să folosească servicii la „pachet” și cum nu au găsit înțelegere la faptul că titularul de contract este bolnav și în imposibilitate de a se deplasa la ghișeul lor, pentru a cere modificări la contract prelungit abuziv, din doi în doi ani, că așa vrea mușchiul TELEKOM.
  Nu știu ce rezoluție vor da cei de la ANPC, dar sper să se facă dreptate.
  Am să vă țin la curent cu toate, dacă prezintă interes această situație.
  Cu considerație,
  Daniel

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Stai linistit pt ca inspectorii ANPC vor solutiona speta in mod favorabil, asa cum au facut-o in majoritatea cazurilor.
   Din pacate Telekom comite abuzuri pe banda rulanta iar daca doresti sa vezi ce se ascunde in spatele serviciilor de proasta calitate pe care le ofera, atunci acceseaza acest link si te vei lamuri rapid.
   Asteptam detalii. Succes!

 61. Vintilã Lucian spune

  Bunã ziua. Dacã vreau sa reziliez un abonament de tv la Telekom anticipat, trebuie sa platesc taxa de reziliere? Cand m-au sunat eu, mi-au spus ca trebuie sa platesc vreo 500 de lei daca vreau sa reziliez. Vã rog ajutați-mã, cum sa scap de ei. M-am saturat de hazul lor.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Vintilã Lucian spune

    Gata. Am reuşit. Am scãpat de ei😁
    Bineînțeles, a încercat toate manevrele ca sa ma convinga sa nu plec. Dar daca a vazut ca nu reuşeşte sa dat bãtutã, si a capitulat.

    1. BYTZĂ spune

     Felicitari pt reusita!
     Intr-adevar cu atitudinea potrivita ii poti ingenunchia rapid 😁
     Cand ai timp sa ne trimiti si raspunsul receptionat de la ANPC([email protected]).
     Sa ne auzim cu bine!

 62. Simona spune

  Ce ghinion pentru mine că nu am avut parte de acest articol în luna august 2020, când mama mea (femeie simplă, care locuiește singură) a fost pur și simplu jecmănită de această companie. La începutul anului trecut i s-a propus prelungirea abonamentului (voce fix si TV) plus o cartela pentru mobil, cu titlu gratuit (cel puțin, așa a înțeles mama), lucruri pe care mama le-a acceptat telefonic. A plătit facturile câteva luni, până când s-a ”prins” că pe factura apare si abonamentul pt acea cartelă cu titlu ”gratuit”. Menționez că nu a folosit vreodată acel număr de mobil, păstrând doar coletul primit prin curier undeva prin casă, cu gândul că poate ii va fi de folos cândva. Când am realizat despre ce este vorba, am făcut cerere de reziliere pentru contractul de telefonie mobilă, dar a trebuit să plătească toate taxele de reziliere a contractului înainte de termen, pe lângă faptul că a rămas câteva zile și fără serviciile de TV, (pt care nu făcuse cerere de reziliere, dar care i-au fost suspendate ”din greșeală”. M-a deranjat mult că i-au ”băgat pe gât” acel abonament și cred că fac acest lucru cu multe persoane simple, care poate nu știu să citească informațiile de pe o factură.

  1. BYTZĂ spune

   Intr-adevar asa este, operatorii profita din plin de „naivitatea” abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii.
   Era ideal sa ripostati in fata abuzului la care ati fost supusi si din acest motiv v-am solicitat tuturor sa dati share acestui articol pe feisbuc, pt a ajunge la cat mai multi compatrioti care nu stiu cum sa reactioneze in astfel de situatii.
   Daca vrei sa afli ce se ascunde de fapt in spatele serviciilor de slaba calitate oferite de Telekom, acceseaza acest link.
   Succes!

 63. COSMINA spune

  Buna ziua,am trimis cerere de reziliere si copie dupa buletin,am primit email sa complectez formularul iar ca ei sa il procezeze eu trebuie sa accept termenii si conditiile lor,printre care si acceptare platii pt reziliere.as dori sa ma indrumati daca sa mai complectez online sau este suficient emailul cu crerea?
  Multumesc mult

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu te duce dupa fenta deoarece prim semnarea formularului respectiv iti dai acordul cu privire la achitarea taxelor de reziliere aka justa despagubire si pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detaliI. Succes!

 64. Anonimus spune

  Buna ziua,

  In primul rand doresc sa raman sub protectia anonimatului, deoarece sunt angajat la Telekom pe departamentul tehnic (deranjamente). Este compania cu cea mai joasa calitatate a serviciilor pe care le poate oferi un operator din Romania. Mi-e jena si mi-e rusina ca inca lucrez aici, desi momentan nu mi-am gasit un alt job. Mereu se fac abuzuri indiferent de natura acestora. Tarifele se maresc incontinuu, iar calitatea serviciilor lasa de dorit. Exista de exemplu clienti cu deranjamente pe telefonia fixa carora nu le functioneaza de foarte mult timp si care sunt denumite in termenii tehnici – deranjamente de infrastructura. Acestea pot dura cel putin 30 zile de la momentul in care clientul anunta deranjamentul si pot dura pe termen nelimitat…
  Politica companiei este foarte agresiva, iti baga pe gat tot felul de promotii / oferte / promovari de foarte slaba calitate. O sa dau cateva exemple:
  1). Smart WiFi – la momentul contractarii acestui serviciu, clientilor nu li se comunica faptul ca semnalul este destul de fluctuant in functie de anumiti parametri (zona in care se afla – este utilizat, materialele din care este construita locuinta respectiva unde se folsoeste acest serviciu, etc).
  2). Smart Stick TV – acest serviciu deplorabil (desi nu este deloc necesar clientilor care au deja televiziune fixa deoarece aceleasi canale le au si in abonament) este greu de configurat. Trebuie sa treci prin foarte multe proceduri (trebuie sa iti creezi o gramada de conturi pe mai multe aplicatii si nu e deloc usor). Multi clienti ajung sa returneze acest produs din cauza acestei dificultati.
  3). Deranjamentele se anunta DOAR din locatie – in momentul in care ai un deranjament si apelezi serviciul tehnic, operatorul iti va spune ca este OBLIGATORIU sa fie anuntat din locatie pentru verificari suplimentare (asta in conditiile in care nu toti clientii se descurca cu robotul.)
  4). Serviciile de fibra optica – nu exista zi in care sa nu pice aceste servicii pe o anumita zona. Cel mai grav este atunci cand pica pe un intreg judet sau si mai grav cand pica pe toata tara.
  5). Aplicatia My Account – operatorii sunt obligati sa promoveze aceasta mizerabila aplicatie prin care isi pot plati factura online, anunta un deranjament sau pentru a contracta noi servicii, in conditiile in care multi clienti reclama proasta functionare a acesteia. Si totusi, este promovata agresiv…
  6). Salariile – toti operatorii pe departamenul tehnic nu sunt angajati direct ai Telekom, ci prin anumite companii de recrutare. Salariile sunt platite cu minimul pe economie de unde se intelege faptul ca in momentul in care suni la deranjamente, operatorii de multe ori sunt grabiti deoarece au la dispozitie un anumit timp pe care sa-l petreaca in apel. Cu cat apelul este mai scurt, cu atat operatorul isi poate castiga ceva banuti in plus ca bonus in functie de performante (desi acest lucru este de multe ori masluit – bonusurile se iau in functie de cum decid anumiti sefi si pe anumite criterii).
  In concluzie, daca doriti sa deveniti clienti Telekom (desi serviciile fixe au fost deja vandute catre Orange), va sfatuiesc sa va ganditi de 3 ori inainte de a face acest pas gresit. Iar cei care sunteti deja clienti Telekom, nu ezitati sa optati catre alt operator deoarece veti avea numai de castigat.

  1. BYTZĂ spune

   Stiam principalii factori care stau la baza serviciilor de slaba calitate pe care le ofera Telekom dar iti multumim pt implicare si te asiguram de faptul ca toti cititorii nostri se bucura de confidentialitate totala 🙂

 65. Vera M spune

  Buna seara,
  Datorita blogului dvs si al explicatiilor detaliate despre cum sa actionam pentru rezilierea contractelor cu TELEKOM pot sa va anunt ca am reusit nesperat de simplu si rapid. Multumiri calduroase!
  In urma apelului telefonic din octombrie din partea Telekom, de confirmare a prelungirii abonamentului de telefon fix + internet (am precizat clar ca abonamentul sa ramana acelasi), a fost oferita si o asa zisa cartela cu titlu gratuit ce s-a dovedit a fi un abonament pentru mobil nesolicitat.
  Pe 12 ianuarie am trimis cererea de reziliere servicii Telekom pe adresa [email protected] fara sa folosesc formularul de pe site-ul Telekom, care contine clauza abuziva de obligatie a platii de reziliere, dar mentionand ca este vorba de un serviciu nesolicitat si abuziv.
  La acest mail am primit raspuns automat:
  „Stimate client, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. In vederea optimizarii timpului de raspuns, avem rugamintea de a utiliza linkul urmator: https://www.telekom.ro/reziliere-online/ Ca urmare a completarii acestui formular, un reprezentant Telekom va va contacta in cel mai scurt timp cu putinta. Cu drag, Echipa Telekom Romania”.
  A urmat mesaj SMS prin care se confirma inregistrarea cererii de reziliere.
  Astazi 18 ianuarie am fost contactata telefonic de Telekom pentru detalii cu privire la cererea mea. Au incercat sa ofere si alte servicii pe care le-am refuzat categoric. Si acum seara m-a sunat acelasi operator care a confirmat acceptarea solicitarii mele. Au urmat doua mesaje SMS cu urmatoarele texte:
  “Te informam ca cererea ta de reziliere pentru pachetul de mobil a fost procesata. Desfiintarea este planificata in 11-02-2021.Multumim!
  Cererea de reziliere cu nr. 24355 a fost finalizata conform celor stabilite in discutia avuta cu operatorul nostru. Iti multumim ca ai ramas cu noi!
  Multumesc inca o data si felicitari pentru ce faceti!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Felicitari pt reusita!
   Cu atitudinea potrivita pot sa ripostezi fara probleme in fata acestor abuzuri.
   Iti multumim pt aprecieri si ne bucuram de faptul ca te-am putut ajuta. Nu uita sa distribui pe facebook acest articol pt a afla cat mai multi compatrioti care nu stiu cum sa reactioneze in fata acestor abuzuri.
   Sa ne auzim cu bine!

   1. florin spune

    salut vreau sa precizez si ieu o situatie sunt abonat telecom si ma confrunt cu o situatie care sincer ma dat peste cap cum vor sa asi ansele telecom clienti au facut o majorare de abonament anul trecut 2020 acum 2021 vor sa faca o majorare din nou ;va dau un exemplu ieu am firma de constructi si cand iau o lucrare semnez un contract pe baza acelui contract ami iau bani corect ; daca ieu merg la proprietar si ai zic ca aceasta lucrare costa 100 lei si peste 2 saptamani marg sa ai zic ca ieu am jucat la pacanele si nu ami mai ajung bani ca trebuie sa platesc muncitori si ca lucrarea costa an plus cu 50 lei ce ami va zice acest proprietar ca reziliaza contractul cu mine find ca antelegerea noastra an contract a fost de 100 lei deci trebuie sa respectam contractul nu al antereseaza pe proprietar ce am facut ieu cu bani corect Astazi am sunat la iei si miau zis ca din cauza infrastructuri maresc abonamentele si ca sau scumpit toate ok dar nu mise pare corect sa platim noi pagubele lor anteleg majorarile de contract an functie de cum creste euro dar nu anteleg majorarile care le fac iei find ca nu le iese parleala pentru ca am semnat un contract pe o anumita suma si trebuie sa respecte contractul pana la finalizare ieu am 3 abonamente la iei an valoare de 360 lei pe luna 2 sunt pe firma si unul persoana fizica. Mersi pentru informatie sa sti ca am sa pun an practica metoda ta de a rezilia contractele te salut cu stima

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Din pacate inestimabilul operator comite abuzuri pe banda rulanta iar majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii.
     Pt mai multe detalii acceseaza acest link ca sa vezi exact ce se ascunde in spatele serviciilor de proasta calitate.
     Asteptam detalii. Succes!

  2. Alex Baltag spune

   Ati mai completat si formularul de pe site-ul lor dupa ce ati trimis e-mailul?

   1. BYTZĂ spune

    Tu ce crezi?

 66. Angela spune

  Buna ziua,

  reprezint o Asociatie a persoanelor cu Handicap si am depus reziliere la Telekom pe data de 16 noiembrie cu data de 01,12,2020. Pe data de 8 .12.2020 am predat si echipamentele pt ca tb sa ma deplasez intr o alta localitate. in luna ianuarie mi-a venit o factura de 1900 lei pt recuperare beneficii din decembrie.La data de 12 dec am contractat relefonie si net de la digi. Mentionez ca nu eram in perioada contractuala.(ne-au trimis in oct ceva oferte de prelungire dar am spus ca nu suntem interesati apoi cu nov s-au dublat facturile)
  Vreau sa fac sesizare la ANPC dat surpriza….doar persoanele fizice pot face asta. Va rog sa imi spuneti cui ma pot adresa ca ONG, Asociatie.
  Va multumesc

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Doar in instanta puteti solutiona aceasta speta in mod favorabil dvs. iar avocatul o sa va ofere tot suportul necesar. Asteptam detalii. Succes!

 67. FLORY spune

  Buna,imi poti spune,te rog ce documente trebuie atasate la cererea pentru ANPC PENTRU REZILEREA UNUI ABONAMENT TV?IN CAZ CA TREBUIE SA APELEZ LA AJUTORUL LOR, DACA CEI DE LA TELEKOM VOR BINEVOI SA MA AMENINTE CU PLATA CELORLATE LUNI CARE AU RAMAS DIN CONTRACT!

  1. BYTZĂ spune

   Ai omis sa citesti articolul, este?
   Ai ratat si sectiunea de comentarii? 🙂

 68. tanasa cristina spune

  Buna ziua,
  Am si eu o problema cu cei de la Telekom, respectiv am facut cerere de reziliere in decembrie 2020 pt toate serviciile de la ei : voce fix, televiziune si internet fix. Mentionez ca am fost la ei cu aceste servicii de foarte multi ani, dar nu mai aveam un contract activ(adica nu am mai luat ceva de la ei ca sa-mi prelungesc contractul).
  Ideea este ca la reziliere mi-au cerut inapoi un telefon fix pe care mi l-au dat la instalare(acum 100 de ani), in conditiile in care eu in anul 2020 nu am folosit deloc , absolut deloc serviciul de voce fixa. Normal ca de atatia ani, respectivul telefon fix s-a stricat si nu mi-a dat prin cap sa-l pastrez( am mai schimbat cateva telefoane de atunci).

  Mai mult decat atat, mi-au cerut inapoi si niste cartele de la receiver-urile Dolce pt TV, 3 la numar , pe care la momentul respectiv le-am platit in rate pe factura, pana acum vreun an, cand acestea au inceput sa nu mai functioneze(nu mai primeau semnal), solutia data de ei prin telefon la solicitare deranjament, fiind sa luam altele, noi aparute, ca acelea nu mai sunt functionale de la un moment dat, ceea ce am si facut. In momentul in care au venit cei de la Telekom pt schimbarea acestor receivere , nu mi-au spus sa le pastrez pe cele vechi cu tot cu cartelele lor ”valoroase”. Chiar au subliniat ca pot sa fac ce vreau cu ele, fiindca sunt ale noastre, deci nu au precizat ca, cartelele sunt ale lor. Cu siguranta le-as fi predat atunci celor care le-au schimbat.
  (Pentru receiver-ele noi, am avut ideea sa nu le mai cumpar si sa le tin in chirie, cu plata lunara.)

  Ce vreau sa spun este ca eu nu mai am aceste echipamente si trebuie sa platesc contravaloarea lor. Pret pe care inca nu-l stiu, fiindca mi-au comunicat sa le caut si daca nu le gasesc, voi afla cat ma costa atunci cand voi semna rezilierea.

  Este oare legal acest lucru??…sa platesc niste echipamente care este clar ca au suferit uzura morala si fizica in timp???…..si pe care sigur le-am platit la instalarea serviciilor respective deservite??(normal ca nu mai am contractul initial, cum va spuneam…de acum 100de ani).

  Mi-ar fi de mare folos o parere avizata, un sfat sau o trimitere la o lege/reglementare ceva, la care sa pot face referire pt rezolvarea acestei probleme .

  Multumesc foarte mult, anticipat
  Cristina Tanasa

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Asa cum ti-am mentionat si anterior, apeleaza cu incredere la ajutorul celor de la ANPC deoarece doar acestia ii mai pot pune cu botul pe labe pe inestimabilii operatori, care fac abuzuri pe banda rulanta. Pentru mai multe detalii acceseaza acest link si vei obtine informatiile necesare cu privire la legea care ne protejeaza in fata acestor abuzuri grosolane. Asteptam detalii. Succes!

   1. cristina tanasa spune

    Multumesc pt raspuns, dar nu stiu cand sa fac plangerea catre ANPC, intrucat in acest moment nu am nici un document justificativ(informatiile cu privire la returnarea acelor echipamente vechi le-am primit verbal). Sau sa astept pana imi factureaza contravaloarea acelor echipamente?

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Te poti adresa si acum dar sa detaliezi cat mai bine speta, astfel incat inspectorii ANPC sa inteleaga abuzul la care ai fost supusa de catre inestimabilul operator. Succes!

 69. Ana spune

  Buna! Nu mai este disponibila cererea tip in linkul postat de tine mai sus, se poate sa o repostezi sau sa ma ajuti cu un link? Incerc sa evit acea clauza in perioada contractuala din cererea lor tip. Multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Cum asa?
   Am verificat link-ul si este valid, asadar poti descarca modelul fara probleme. Citeste cu mare atentie procedura si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Ana spune

    A mers acum, multumesc! Am primit un mesaj automat de la ei: Stimate client, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. In vederea optimizarii timpului de raspuns, avem rugamintea de a utiliza linkul urmator: https://www.telekom.ro/reziliere-online/ Ca urmare a completarii acestui formular, un reprezentant Telekom va va contacta in cel mai scurt timp cu putinta. Cu drag, Echipa Telekom Romania . Ideea este ca acest formular online include mentiunea ca sunt de acord cu plata clauzei. Exista alta optiune?

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Vor sa te induca in eroare si sa bifezi fara sa clipesti faptul ca doresti sa achiti taxele abuzive, asadar nu te duce dupa „fentă”, deoarece ai dovada clara a faptului ca le-ai trimis cererea de reziliere si in baza acesteia te poti adresa oricand la ANPC. Succes!

 70. carmen spune

  Buna! Am o firma foarte mica (angajat eu) si vreau sa reziliz contractul cu Vodafone. Mi-au spus ca mai am 5 luni de contract si trebuie sa platesc penalizari in valoare de restul lunilor contractuale. Am trimis cerere reziliere (din link-ul tau). Daca nu vor sa-mi rezilieze fara penalizari, nu pot sa ma adresez ANPC pt ca sunt firma. Ce altceva pot sa fac? Multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii(ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii). Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link. Asteptam detalii. Succes!

 71. Leanu Mos spune

  Leanu-tata socru a decedat in septembrie 2020.El a avut contract cu telecom voce si internet din ianuarie 2020 si mobil din august 2019.A ramas mama soacra care nu are venitu necesar sa le acopere si vrem sa renuntam la contract.Mentionez ca la contractul de mobil a primit un telefon nokia cu butoane Doresc sa stiu daca putem renunta fara urmari fiindca in contractul lor tipizat au un punct prin care cel ce trimite cererea se obliga sa prea contractul.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol si va recomand sa realizati toate demersurile in mediul online. Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul iar clauzele respective sunt complet abuzive, asadar depune cat mai curand reclamatia. Sa atasezi toate doc. de care dispuneti si sa detaliati cat mai bine speta. Asteptam detalii. Succes!

 72. Adina spune

  Buna seara,
  Am si eu un abonament vechi la Telekom (initial a fost abonament Cosmote dupa care a fost preluat de Telekom si include 4 mobile +televiziune prin satelit cu receiver HD), abonament pe care l-am reinnoit in luna iulie 2020 pentru 24 luni. As vrea sa renunt la ei intrucat, desi mi-au facut reducere, mi se pare ca sunt totusi scumpi, iar serviciile sunt proaste. Unul dintre cele 4 numere de tel nu imi mai trebuie deoarece persoana care folosea cartela respectiva s-a intamplat sa plece din tara iar abonamentul fiind mic nu pot activa roamingul. Doua dintre telefoane sunt intr-o zona cu semnal foarte prost (captez semnalul cu o antena montata pe casa), dar nu am avut alternativa de la alti furnizori pana acum intrucat era o zona fara semnal in general. Constienta de neajunsuri mi-am dat acceptul telefonic pentru reinnoirea contractului in luna iulie, insa nu am primit nici pe mail si nici pe posta contractul sa vad ce clauze contine. As vrea sa stiu daca cineva care se afla in perioada contractuala initiala si a dorit sa renunte la serviciile Telekom fara sa aiba un motiv foarte plauzibil a reusit fara sa plateasca penalizari si fara fie amenintata de creditori?

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Ai omis sa parcurgi sectiunea de comentarii, este? Pt ca altfel nu ne mai adresai intrebari la care s-a raspuns deja de cate sute de ori.
   Bineinteles ca poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 73. Ionita spune

  Buna ziua, am telekom net si se poate desfiinta daca titularul a murit? ca avem de atatia ani la telekom din 2010? Se poate?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Poti efectua toate demersurile in mediul online si sa atasezi neaparat o copie dupa certificatul de deces. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

   1. ELZ spune

    Am facut si eu asta recent: dupa cererea online de incetare contract servicii fixe (in urma decesului titularului), m-a contactat pe mail cineva de la ei, spunandu-mi sa predau modemul la un anumit magazin Telekom, ceea ce am si facut (si le-am dat ulterior reply sa le zic). Nu stiu insa daca primesc si o confirmare oficiala in scris pt. incetarea contractului (nu am primit nimic pana acum) sau daca pur si simplu sa ma astept sa nu mai primesc facturi. Oricum, abia astept sa rup orice legatura cu Telekom.

    1. BYTZĂ spune

     In mod normal trebuia sa receptionezi o instiintare cu privire la data de la care va inceta contractul dar la cat de haotici sunt….totul este posibil. Oricum vezi sa nu iti emita facturi in mod abuziv asa cum sunt ei obisnuiti sa o faca iar pt mai multe detalii acceseaza acest link. Succes!

 74. George spune

  Salut si in primul rand La multi ani. Deci mai am 3 luni din abonamentul celor de la Telekom (net fix) si vroiam sa stiu daca pot sa il reziliez fara costuri suplimentare, adica am sunat la ei si am fost si la ei si mi-au zis ca ar trebui sa platesc 50% din abonament sau ceva de genu sa il reziliez. Mersi frumos

  1. BYTZĂ spune

   La multi ani!
   Bineinteles ca poti rezilia contractul fara costuri suplimentarea daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asadar nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator. Asteptam detalii. Succes!

 75. Neli spune

  Bună seara!
  Vă rog să mă ajutați cu un sfat…
  Acum am găsit un mesaj în telefonul mamei mele(care nu știe să-și verifice mesajele) că în data de 21.12.2020 a fost emisă factura la abonament.
  Știind că, cartela este PrePay am sunat la telekom și așa am aflat că numărul este trecut la abonament însă m-au expediat rapid că nu sunt titularul și nu discută cu mine.
  Așa am aflat de la mama că a fost sunată de cineva și i-a propus să treacă pe abonament, i-a dat datele de buletin și atât. Habar nu are data când au sunat-o, nu a primit contractul, nu știe valoarea abonamentului, facturi fizice nu a primit. Știm că avea activă o extraopțiune cu 2euro lunar și era foarte bine, niciodată nu consuma minutele că o apelam noi. Semnalul este foarte prost, rar se întâmplă să aibă semnal dintr-o cameră, iar în restul casei deloc, în curte are semnal doar în anumite zone, când plouă sau bate vântul semnalul este zero!
  Credem că abonamentul ar fi cam de prin luna octombrie și atunci avea cel puțin 10euro credit pe telefon cu care probabil s-au achitat facturile în liniște, fără să ne trimită mesaj și nici facturi fizice. Menționez că nici nu ne-a trecut vreodată prin cap să contractăm abonament de la telekom dat fiind semnalul foarte slab in zonă. Discutasem cu ea în august să portăm numărul la digi că are semnal maxim,acum nu mai putem că au păcălit-o cu abonamentul. Vă rog să mă ajutați cu un sfat, cum aș putea rezilia contractul? Contractul nu l-a primit și nu l-a semnat, nu știe ce conține, zice că i-a spus la telefon că e pe 6luni.
  Mulțumesc anticipat!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la acest tertip pt a racola clienti. Stai linistita pt ca poti rrezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Ulterior puteti porta fara probleme numarul iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   La multi ani!

 76. Anca spune

  Buna !
  As avea nevoie de un sfat la problema urmatoare: La fel ca multi altii, mama a primit prin curier in SEPT sau OCT 2019, in urma apelului din partea celor de la Telekom de confirmare a prelungirii abonamentului de telefon fix + internet (mentionez ca mama a precizat ca abonamentul sa ramana acelasi, fara alte ”oferte”) si o asa zisa cartela gratuita ce s-a dovedit a fi un abonament pt mobil nesolicitat. La scurt timp am primit si o a doua cartela de mobil, cu acelasi titlu gratuit.Lucru confirmat si de operatorii de la „Relatii clienti”. Mentionez ca serviciul nu a fost solicitat, nu am semnat nimic, insa din luna MAI a.c. factura s-a marit,cu costul acestui abonament la unul din mobile.
  Mama a crezut ca s-a marit abonamentul la internet+ fix, insa la o verificare mai atenta a facturii, am observat ca avem si un mobil de plata (pe care nu il folosim).As vrea sa reziliez contractul de abonament mobil ,insa in urma reclamatiei facute la TELEKOM si a unei convorbiri avute dupa primiea raspunsului reclamatiei, ni s-a comunicat clar, ca nu putem renunta la serviciu deoarece contractul este pana in Sept 2021, si ca daca nu ne este ok, sa ii dam in judecata.
  Am citit articolul si am vazut documentele recomandate, insa eu nu doresc trecerea pe o cartela pre-pay, ci renuntarea totatala la acel mobil.E ok sa modific cererea de reziliere, sau mai exista si altele.
  Voi face sesizare si la ANPC.
  Multumesc anticipat pt raspuns.

  Urmand pasii mentionati aici pe site ar trebui sa trimit email cu cerere pentru fiecare serviciu in parte ??? Cererea trebuie completata manual si scanata ?
  Multumesc anticipat !

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC pt a sanctiona abuzul comis si ideal ar fi sa renuntati complet la serviciile acestora daca este posibil. Este suficienta o singura cerere de reziliere pt toate serviciile iar documentele pot si semnate digital si pt detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Sarbatori Fericite!

 77. Daniel spune

  Salut,
  Am picat in plasa de a completa cererea de reziliere pe site-ul Telekom, crezand ca este singurul mod posibil (nu stiam de acest site in prealabil). Am mentionat rezilierea a 3/4 servicii de pe aceeasi factura, alegand sa pastrez doar serviciul mobil. Abonamentul este pe numele tatalui meu, care a fost sunat si i s-a spus ca ii place sau nu, urmatoarea factura va contine si taxa de reziliere. Inteleg ca daca vreau sa pastrez serviciul mobil, trebuie sa achit fortat si taxa abuziva. Ce as putea sa fac? Sa le trimit pe mail o alta cerere in care sa includ si serviciul mobil? As putea sa il portez, dar inteleg ca tot trebuie ca inainte sa cer rezilierea la Telekom. Mersi!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Din pacate te-ai dus dupa fenta si nu prea ai ce sa mai faci acum in privinta achitarii taxelor respective. Poti porta nr fara probleme daca accesezi acest link si urmezi procedura prezentata pe blog. Craciun Fericit!

   1. Lita Augustina spune

    Buna seara! Am facut si eu cerere de reziliere pt tot pachetul de la Telekom pe 06.11.2020 cu mențiunea ca unul din abonamente sa-l pastrez pe cartela, iar ce de-al doilea abonament sa-l inchid definitiv, chiar dacă mai am 7 rate de plata la tel, însă în zona unde lucrez nu am semnal. După 4-5 zile m-a sunat un operator și mi-a spus ca se rezolva insa trebuie sa plătesc restul ratelor, m predat si toate echipamentele și am așteptat. Pe 06.12.2020 mi s-au închis ambele nr.si de atunci sunt deconectate. Am plătit ultima factura 80 lei, costuri pana la data de 07.12.2020, apoi a venit o alta „ultima” factura de 494,68 lei: din care 107 lei taxa reziliere linie mobila și restul ratelor telefonului. Despre nr.care am solicitat sa rămână cartelă, nimic. Menționez ca am mai sunat de 4 ori, și am discutat cu diverși operatori care m-au asigurat ca voi pastra nr.oe cartelă. Dimineața am facut reclamație la ANPC.si am primit un nr.inregistrare si ca voi primi răspuns în 30 zile. Telekom nu mi-a trimis nici un răspuns scris referitor la situația de fapt.

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Stai linistita pt ca inspectorii ANPC te vor ajuta si nu vei pierde nr respectiv din moment ce ai specificat foarte clar in cererea de reziliere acest aspect.
     Asteptam detalii. Craciun Fericit!

   2. catalin spune

    salut. azi am dat de tine, am si depus cerere de reziliere tip, descarcata de aici. am o intrebare, oare e ok daca am scris cererea la comp si am semnat tot asa, nu de mana?
    incerc de ceva vreme sa micsorez macar abonamentul, am abonament 19 e, platesc cu tot cu telefon undeva la 28-29 e pe luna. cum nu mai locuiesc in tara de cateva luni nu mai folosesc nr asa ca am vrut sa vad ce optiuni am. am scris pe facebook la ei, mi-or dat niste numere cu robot care trebuiau sa ma sune ei…nici gand…am ramas cu ochii in soare, ca mai apoi sa imi spuna, dupa mai multe incercari, ca vezi Doamne, nu pot sa te sune decat pe nr de Ro…in fine, sper sa rezolv cu ei!
    multumesc ptr ajutor!

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Ma bucur ca ne-ai descoperit inainte de a face gafa sa completezi formularul prezent pe site-ul acestora iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
     Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca iti pastrezi pozitia ferma si nu eziti sa apelezi la ANPC daca este cazul.
     Cu placere! Sarbatori Fericite!

     1. Burdas Catalin spune

      Multumesc ! Ma gandesc ca doar pe email ma vor contacta, fiindca numarul meu tlkm e blocat pe roaming…de la ei!:)
      Inca o problema am si la asta nu stiu cum sa ii dau de cap…
      Mama mea a avut un nr de foarte multi ani, anu asta efectiv nu mai mergea cartela, s’o „demagnetizat” ii spunem noi; la care merge la orange, alte cutre, sa schimbe cartela iar aia ii zic ca io schimba doar daca isi face la ei abonament pe 1 an!!! Bineinteles a refuzat si a mers la telekom. Aici abonamentul era de 2 luni, mai rezonabil, zic, a platit exagerat, 45lei/luna, apoi a fost sunata de telekom daca vrea abonament la 25 lei pe luna (dar agentul nu i’a spus ca e pret fara TVA!!!), bineinteles ca mama i-a cazut in plasa si a acceptat. A venit acasa un teanc de hartii ptr contract abonament, dar atunci mi’a zis si nu a mai semnat abonamentul! Am mers cu ea la magazinul tlkm sa faca refuz contract, din sau cva de genu, ca nu se poate spune ca e reziliere din moment ce ea nu a semnat un act…toate bune, cica in 30 zile trebuia sa ii fie acceptata cererea de refuz sau cum so fi numit aia.
      …in ajun de craciun primeste un plic de la o firma de recuperatori in care i se spune sa plateasca suma de 740 + ron, restante la tlkm!!! Ptr ce??? Ca ea din momentul in care a facut acea cerere de refuz si’a schimbat numarul! Ce sfat imi dainin situatia de fata? Multumesc anticipat!

     2. BYTZĂ spune

      Cu placere!
      Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Sarbatori Fericite!

     3. Burdas Catalin spune

      Salut. update la cerere reziliere, asta mi-au trimis pe mail de la telekom, altul decat cel la care am trimis cererea :”Cererea dvs. de reziliere a fost inregistrata cu numarul 2*******, va rog sa aveti in vedere ca rezilierea contractului inainte de termen implica achitarea costurilor de incetare contract reprezentand 50%din valoarea abonamentului lunar*numarul de luni ramase si difernta pentru telefonul achizitionat.” Ce trebuie sa fac? Multumesc!

     4. BYTZĂ spune

      Salut,
      Depune cat mai curand reclamatia la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
      Asteptam detalii. Succes!

 78. Ancuta spune

  Buna ziua,

  Am trimis cererea de reziliere si CI pe mail, dar am primit un mail automat cu un link, in acel link este si aceea clauza „Confirm că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.*
  În cazul Clienților care sunt în cadrul Perioadei minime prevazută în Contract: întrucât Contractul încetează, pentru unul sau mai multe Servicii, înainte de expirarea Perioadei minime, mă oblig la plata unei juste despăgubiri pentru încetarea prematură, în cuantumul menționat în Contract, dacă este cazul.

  Intrebarea mea este daca mai trebuie sa completez si online pe linkul primit fara sa bifez acea casuta, sau e suficient doar ca am trimis mailul cu cererea?

  Va multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu pica in plasa acestora deoarece prin rezspectivul formular iti exprimi acordul cu privire la achitare acelor taxe abuzive iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Este suficient faptul ca ai urmat procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii.
   Sarbatori Fericite!

 79. Iulia spune

  Buna,

  Am si eu o dilema cu minunatii de la telekom. Bunica mea a semnat un contract ( nu stim ce anume aparent e pt Televiziune L + Voce nelimitat. Acest contract a fost basically reinnoit. Problema este ca vreau acum sa reziliez contractul si am 3 minuni:
  in contract apare o chirie pt un receiver HD si unul Standar
  la un centru Telekom am fost informati ca avem 3 Receivere
  la un alt centru ca avem acum 4 !
  Cert este ca in casa sunt 3 receivere ( din factura eu intuiesc ca unul deja a fost platit pe parcursul primului contract) dar acuma ni se cer sa restituim 4 impreuna cu cartelele aferente lor.
  Va rog frumos sa imi spuneti daca ceva ce pot face in cazul acesta mirific.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Atunci 3 receivere ati receptionat daca nu suspectezi faptul ca bunica l-a comercializat pe olx(intre timp), pe cel de-al 4-lea :))
   Din cate stiu Telekom ofera in custodie acest echipament, asadar trebuie returnat daca reziliezi contractul.
   In factura apare o suma perceputa drept chirie?

   1. Iulia spune

    Buna!
    Da in contract am :
    Chirie echipamente
    Chirie Receiver HD 26.08.20-25.09.20 4,00 EUR 19,66 Lei
    Chirie Receiver Standard 26.08.20-25.09.20 0,20 EUR 0,98 Lei

    Asadar am doua aparate 🙂 Nu vad de ce trebuie restituit si un al treilea, dar daca e necesar ( si legal ) il vom resitui. Ceea ce mi se pare aberant este al 4-ulea aparat. De asemenea astazi o ruda a mers la centrul telekom cu facturile cu tot sa i se explice concret cate aparate sunt de returnat si n-a primit niciun raspuns clar.

    Din pacate a fost deja inaintata o cerere de reziliere saptamana trecuta. ( pe care sunt mentionate 3 aparate care trebuiesc predate) insa si pilula de 100 de ani ca trebuie platit in avans 50% din plata facturilor.

    one more shit: pe site, in contul de client vad ca contactul expira la 05.01.2020 cei de la telekom zic ca expira in iulie 2020.

    Daca am vreo sansa sa scap de minunatiile astea te rog frumos sa imi spui.

    1. BYTZĂ spune

     Trebuie sa restituiti fix atatea aparate cate ati receptionat iar cate apar in ctr. nu prea are relevanta deoarece le-ati fi putut suplimenta ulterior. Oricum stai linistita pt ca nu te va pune sa achiti nimic daca vei avea un receiver in minus(vezi mai jos ca au mai fost cazuri si au mers pe „blat”).
     Sincer nu inteleg de ce v-ati dus dupa fenta(ca sa ma exprim intr-un limbaj academic), si nu ati urmat procedura prezentata in acest articol. Puteti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum din moment ce v-ati dat acordul cu privire la clauzele respective.
     Oricum merita incercat…poate Mos Craciun face vre-o minune acum in prag de Sarbatori. Asteptam detalii. Sarbatori Fericite!

 80. Marius spune

  Am incheiat contractul cu Telekom si am fost „avertizat” ca daca nu predau echipamentul in 5 zile voi fi taxat in continuare.Este normal?

  1. BYTZĂ spune

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece nu mai are cum sa factureze din moment ce a reziliat deja ctr. Oricum echipamentul trebuie sa-l predai cand poti deoarece banuiesc ca l-ai avut in custodie. Ti-au solicitat in prima faza sa achiti taxe de reziliere?
   Sarbatori Fericite!

   1. Manea spune

    Chiar nu stiu care este formuralul bun de completat vreau si eu sa renunț la toate serviciile lor tel fixa televizor si internet mulțumesc

    1. BYTZĂ spune

     Descarca cererea de reziliere pusa la dispozitie in acest articol si editeaz-o dupa bunul plac. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 81. Daniel D. spune

  Buna seara,

  Acum cateva zile mi-am portat numarul de telefon fix de la Telekom la RCS-RDS. Dupa ce portarea s-a realizat cu succes, in aplicatia Telekom mi-a aparut ca toate serviciile (Tel fix, Internet fix, TV) au fost suspendate. Eu vreau sa renunt in totalitate la Telekom si se pare ca abonamentul a fost deja suspendat o data cu portarea numarului de telefon. Trebuie sa le mai trimit cerere de reziliere?

  Multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Bineinteles ca trebuie sa reziliezi contractul pt ca altfel vor continua sa iti emita facturi la nesfarsit. Urmeaza procedura prezentata e blog si reziliaza cat mai curand contractul iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 82. Andrei spune

  Am fost sunat ieri de catre o operatoare telekom, si m-a anuntat ca inchiderea se face fara penalitati.

  In momentul de fata, trb incercata metoda cu mail catre rezileri, daca va raspunde robotul ca in cazul meu, trb sa verificati daca cumva pe site-ul de rezileri de la telekom mai exista cutia de bifat in care VA angajati expres sa platiti taxa de justa despagubire. In cazul acesta, nu va apucati sa completati acea cerere. Recomand ca totusi sa se incerce si o discutie la centrala, in care sa cereti ca doriti rezilierea, si ca nu doriti sa platiti nicio taxa cand vi se spune. (cei de la ANPC cer sa incerci sa iei legatura cu ei, poti sa o faci sau nu)
  Daca va spun ca nu pot sa inchida fara acea taxa, va mint. Cereti inchiderea fara taxa. Eu am avut norocul, pe care o sa-l aveti si voi, sa dati de operatori destul de bine pregatiti. Cara sa va vanda minciuni ca si ei asteapta sa se termine cei 2 ani, ca legea permite sa se impuna acea taxa, ca bla bla bla, in timp ce sunt maro la gura.
  Daca legea permitea, nu exista acea cutiuta pe care sa o bifati si sa „va vindeti sufletul”.

  Dupa aceasta, mergeti pe site-ul ANPC si deschideti o reclamatie, in care spuneti ca ati incercat sa luati legautra cu operatorul pe diferitele cai, ca va someaza sa platiti o taxa care nu este in acord cu legea. Si ca nu aveti nicio dovada scrisa, pentru ca telekom nu ofera nimic (eu a cerut sa mi se dea in scris refuzul din partea telekom si nu au vrut).

  Link-ul catre lege, site-ul rezilieri si adresa de rezilieri se gasesc pe acest site in diferite posturi.

  Numai bine si multumesc de ajutor celor care au facut publica aceasta metoda de solutionare!

  1. BYTZĂ spune

   Felicitari pt reusita!
   Discutiile telefonice sunt complet inutile si din acest motiv v-am tot recomandat sa faceti toate demersurile pe mail, astfel aveti si dovezi „palpabile”.
   Sarbatori Fericite!

 83. Mircea spune

  Buna ! Eu am un formular de retragere lasat de ei la inceputul contractului (1.2020) in care nu am vazut sa fie acea clauza cu platirea unei taxe de renuntare, si un paragraf in contract cu „Drept de retragere pentru servicii” cu acea „Perioada minima”, unde la fel nu am vazut, din cate am inteles eu, sa fie ceva legat de asta (le-as fi pus aici dar vad ca nu se poate) Daca vreau sa renunt la serviciile lor sa completez acel formular de retragere si sa-l trimit la [email protected] sau sa completez formularul lasat de dumneavoastra in link, sau cu cererea de mana cum spunea Adi ca a facut ? Multumesc ! O zi buna !

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Ideal ar fi sa nu te duci dupa fentă si sa urmezi procedura prezentata in acest articol deoarece prin intermediul acesteia au reziliat contractele cateva mii de abonati pana acum. Nu are relevanta daca scrii „de mana” sau pe calculator cererea respectiva, atata timp cat nu completezi formularul pe care ti-l pune la dispozitie inestimabilul operator. Cu placere!

 84. Ionita spune

  Buna seara.Am facut o cerere de reziliere a contractului cu Telekom.Contractul meu s-a incheiat de mult timp,acum se prelungeste automat,dar am iesit din perioada aceea in care eram obligat sa stau 2 ani.Este posibil sa se rezilieze imediat sau trebuie sa astept 30 de zile? Va multumesc pentru raspuns

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. In mod normal le proceseaza mai repede dar depinde foarte mult de numarul de solicitari din perioada respectiva. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Mircea spune

    Buna ! Tocmai ce am fost sunat de cei de la telekom, unde mi s-a spus ca trebuie sa platesc acea taxa de reziliere pt ca sunt sub contract ! Ca sa ma adresez protectiei consumatorului ce trebuie sa fac, au vreun formular de reclamatii online sau trebuie mers la ei (noi locuind la tara la 3 de km de oras) ? Multumesc !

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Ai omis sa citesti atat articolul…cat si sectiunea de comentarii din moment ce intrebi cum trebuie procedat. Poti efectua toate demesurile online, asadar acceseaza acest link si depune cat mai curand reclamatia la ANPC.
     Asteptam detalii. Succes!

 85. Bolgar Tiberius spune

  Bună am lăsat și eu un comentariu dar încă n-am primit răspuns

  1. BYTZĂ spune

   Ti-am raspuns deja 🙂

   1. Bolgar Tiberius spune

    Bună este un samsung galaxy a 40 o să aștept încă 7 luni până când expiră contractul!dar am trimis cererea deja reziliere! cei de făcut?să le spun când o să mă sune că mam răzgândit și nu m-ai doresc rezilierea? Sau să le trimit un email cum că nu mai doresc rezilierea?

    1. BYTZĂ spune

     Da, poti sa le trimiti un mail in care sa le specifici faptul ca doresti renunti la solicitarea initiala. In mod normal trebuie sa te contacteze telefonic pt confirmare dar ramane de vazut daca o vor face.

     1. vernea domnita spune

      Buna ziua nu stiu unde trebuie sa postez ,dar va pot spune ca v-am citit tot ce ati scris de tepele telekom. In 21 oct 2020 am trimis o cerere de reziliere contract tv+internet la telekom. Am primit un mail in care mi se indica sa folosesc un link pentru a trimite cererea, adica cererea preformulata de ei ,in subsolul careia scria mic ca ma angajez sa platesc o taxa de reziliere pentru lunile ramase din contract (15 luni). Le-am raspus,ca daca nu imi accepta cererea pe care am trimis-o, voi trimite si prin posta cererea,si la magazinul telekom voi depune o cerere,voi depune aceeasi cerere de reziliere si la ANPC,si daca este nevoie voi trimite din ora in ora acelasi mail cu cererea de reziliere. Dupa circa o ora am primit un mail de la telekom prin care mi se comunica ca nu este nevoie sa mai trimit,deoarece cererea initiala a fost procesata si in cel mult 10 zile voi fi contactat de catre un lucrator telekom. in data de 27.oct.2020,am fost sunata de o operatoare telekom,si ma anunta ca daca doresc sa reziliez anticipat contractul am de plata o taxa 549 ron . Le-am spus ca nu voi plati nimic,ca ma voi adresa ANPC, si ii voi da in judecata , pentru tehnicile abuzive pe care le practica cu clientii. Doamna a inceput sa-mi spuna ca poate sa-mi faca o oferta mai buna, sau ca pot ramane doar cu programele tv la un pret mai bun daca doresc o oferta personalizata. Dupa lungi discutii in care le-am repetat ca nu mai doresc sa am contract cu ei mi-a zis sa merg sa depun echipamentele telekom la magazinul telekom din Constanta. Urmeaza sa merg sa duc echipamentele,si sa vad ce urmeaza. Va tin la curent cu ce urmeaza. PS la cererea de reziliere trimisa pe mail am adaugat si cteva Hot.judecatoresti prin care telekom erau obligati sa renunte la clauze abuzive si taxe de reziliere.

     2. BYTZĂ spune

      Buna,
      Stai linistita pt ca sunt obligati sa proceseze toate cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora iar „trucul” cu formularul este doar pt cei mai habarnisti abonati. Asteptam detalii. Succes!

   2. Teo spune

    Salut. Am facut cerere de reziliere, si m-au contactat sa imi spuna ca mai am un an din contract si trebuie sa platesc inca 310 lei. Le-am zis ca nu platesc nimic pentru ca nu sunt de acord cu taxa respectiva, si au zis ca in ultima factura o sa imi vina si taxa de reziliere. Ma poti ajuta sa fac reclamatie la ANPC?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. In reclamatie trebuie sa detailezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui, asadar o poti redacta dupa bunul plac. Asteptam detalii. Succes!

 86. Gabriela spune

  Buna! Multumesc pentru informatiile de aici. Am facut cerere de reziliere a celor 3 abonamente pe care le detin, pe 10.09.2020 cum am citit aici, le-am trimis-o si m-au directionat spre formularul lor dar l-am ignorat asteptand sa vad ce raspuns imi dau. Azi m-a sunat cineva de la ei, a mai incercat cu oferta si in final mi-a zis ca mai e functional abonamentul pana pe 9.10.2020. Multumesc mult de informatii!

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Felicitari pt reusita!
   Aceasta este atitudinea corecta pe care trebuie sa o adopti in fata inestimabilului operator, care face abuzuri pe banda rulanta. Cu mare placere!

   1. Marcu Bogdan Florin spune

    Buna seara! Unde gasesc cererea de reziliere pt un contract de servicii tv?
    Multumesc anticipat!

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Ai omis sa citesti articolul, este?
     Poti descarca cererea reziliere de la finalul acestui articol si o poti edita dupa bunul plac. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   2. Bolgar Tiberius spune

    Bună ziua dacă la portarea de la Orange la Telekom am primit un telefon pentru care nu trebuie să plătesc rata doar abonamentul îl plătesc dacă doresc să reziliere contractul înainte de perioada minimă contractuală trabă să plătesc ceva penalizări?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + contravaloarea terminalului receptionat gratuit. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Succes!

     1. Bolgar Tiberius spune

      Bună seara mulțumesc de răspuns!as m-ai avea o întrebare trebuie să plătesc toată contravaloarea terminalului recepționat?dacă da atunci ar fi bine să aștept să expire perioada minimă contractuală?

     2. BYTZĂ spune

      Cu placere!
      Da, vei fi nevoit sa achiti suma integrala din moment ce doresti sa reziliezi contractul anticipat. Despre ce model este vorba? Daca este un „aifon” merita sa astepti, altfel nu cred ca are sens sa te complici.

   3. Sfichi Cristian spune

    Bună seara. Aceeași problemă o întâmpin și eu. Îmi expira un abonament pe 08.11.2020, iar când m-am prezentat la un magazin Telekom mi s-a spus ca as fi făcut o solicitare telefonica de prelungire a abonamentului, lucru pe care nu l-am făcut. Ce n a sfătuiți sa fac? [email protected] este n solul meu. Va mulțumesc

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Cei de la Telekom sunt vestiti pentru faptul ca prelungesc in mod abuziv contractele abonatilor iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link. Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

 87. Adi spune

  Mulțumesc stimabile pt. ștergerea întrebărilor mele a căror răspunsuri ar fi adus un plus de claritate și coerență problemei încurcate creată cu bună știință de Telekom.

  1. Mihai Firfirică spune

   Cu mare placere inestimabile cititor…care esti :))
   Este amuzant faptul ca sustii astfel de aberatii….. fara sa constientizezi faptul ca toate comentariile intra in moderare initial iar abia ulterior sunt vizibile pe site, asadar stay chill 🙂

   1. Silviu spune

    Bună ziua. Felicitări pentru articol. Dacă contractul meu mai este valabil până în luna februarie oare îl pot rezilia fără costuri suplimentare?
    Mulțumesc anticipat.

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Bineinteles ca il poti rezilia fara probleme iar daca intampini ostilitate nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

     1. Silviu spune

      Mulțumesc mult pentru răspuns. Am și făcut cerere de reziliere. O zi frumoasa 🙂

     2. BYTZĂ spune

      Cu placere! Asteptam detalii. Succes!

     3. Silviu spune

      M-au sunat de la Telekom și mi-au zis că pot renunța la contract doar dacă achit o penalizare de 50% din valuarea contractului până la expirarea contractului deoarece am beneficiat de o reducere în luna februarie când am vrut să renunț la ei. Crezi că pot rezilia contractul fără penalizări?
      Dacă da, există vreo lege în acesta situație să le pot demonstra?

     4. BYTZĂ spune

      Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vrea doar sa te intimideze. Acceseaza acest link si afla toate detaliile solicitate. Succes!

     5. Silviu spune

      M-au sunat de la Telekom și mi-au zis ca nu pot rezilia contractul doar dacă achit o penalizare de 50% din valuarea contractului până la expirarea contractului deoarece am beneficiat de o reducere de preț, ca a fost înregistrată convorbirea în perioada respectivă și că mi-am exprimat acordul cu privire la datele prevazute în contract. Dacă nu aveam prelungit contractul cică puteam să renunț dar așa îmi cer despăgubiri. Poți să mă ajuți cu un sfat te rog!

     6. BYTZĂ spune

      Abereaza cu gratie in speranta ca vei renunta dar ramai ferm pe pozitii si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 88. Adi spune

  1. Adresa de email „[email protected]” este validă? Întreb fiindcă nu am găsit-o niciunde afișată pe site-ul Telekom. Poate o fi ascunsă pe undeva dar eu nu am găsit-o. Sau poate nu mai este valabilă?

  2. Cererile de reziliere trimise la adresa de email „[email protected]” sunt procesate sau ignorate total? Întreb fiindcă am primit doar un răspuns automat care mă trimite să completez cererea pe formularului lor online care include bifarea condiției țepuitoare. Asta înseamnă că adresa „[email protected]” nu mai este valabilă pt. procesarea de cereri din moment ce ea nu este afișată niciunde iar această adresă emite doar răspunsuri automate de redirectare?

  3. Nici după o săptămână de la trimiterea cererii direct pe „[email protected]” nu am primit alt răspuns decât cel automat. Cât timp să aștept până să depun o reclamație la ANPC?

  Mulțumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   1. Tu ce crezi? daca au reusit sa rezilieze cateva mii de abonati contractele prin intermediul acesteia 🙂
   2. Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   3. Poti depune oricand reclamatia la ANPC, fara probleme.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Adi spune

    Am revenit cu noutăți! Gata! M-am lepădat rapid, ușor, fără taxe, fără bătăi de cap, fără discuții inutile de 2 abonamente, unul de la Vodafone Fix (fostul UPC) = TV Digital + NetFix + TelFix, celălalt de la Telekom = TelFix + TV analogic băgat implicit pe gât.

    Ce și cum am făcut:

    1. Am respectat cu rigoare inestimabilele instrucțiuni prezentate pe acest inestimabil prețios site + moderator.

    2. Am scris câte o cerere de mână, datată și semnată, una pt. Vodafone, cealaltă pentru Telekom, pe care apoi le-am scanat în format pdf.

    3. Am scanat Cartea de Identitate în format pdf.

    4. Am trimis pe email la Telekom și Vodafone Fix (fostul UPC) câte o cerere în format electronic la care am atașat:

    – Cererea de Reziliere scrisă de mână, datată, semnată și scanată
    – Cartea de Identitate scanată.

    Detalii reziliere Telekom:
    ==========================

    – Nu am completat cererea de reziliere online furnizată pe pagina web a Telekom fiindcă acolo te obligă să bifezi clauza cu eventualele despăgubiri chiar dacă eu nu eram cu musca pe căciulă cu nimic în sensul că nu am beneficiat de reduceri, de oferte, de abonamente pe care să le întrerup înainte de expirarea perioadei minime, de telefoane luate în rate cu oferte de abonamente care speculează lăcomia clienților, etc.

    – Am trimis emailul cu cererea direct pe adresa de email [email protected] după care am primit un mesaj automat care mă îndemna să completez online cererea de reziliere pe pagina lor web special dedicată pentru rezilieri DARRR eu am ascultat neabătut inestimabilele instrucțiuni de pe acest site cu sfaturi inestimabil de prețioase pentru rezilieri și n-am căzut ispitei să dau curs cursei întinsă de Telekom care m-ar fi obligat să bifez niște clauze posibil ascunse ori abuzive.

    – Am așteptat fără să sun niciunde.

    – După 9 zile am fost sunat de o telekoamă NU la numărul de mobil comunicat de mine în cerere CI pe telefonul fix de acasă => Noroc că am fost acasă. I-am spus din start ca să nu pierdem timpul: „Nu doresc nici o ofertă indiferent cât de avantajoasă este, chiar și dacă este gratuită”. Tipa a încercat să insiste cu presiunea, că ce s-a întâmplat, etc., iar eu i-am spus politicos că efectiv nu mai am nevoie de serviciile respective și că doresc să-mi comunice ce am de făcut în continuare pentru a rezilia contractul => mi-a spus că după o lună de la depunerea cererii (mi-a comunicat data exact) am la dispoziție 5 zile în care să predau modemul la un sediu Telekom și NU la un magazin partener Telekom. Tipa a fost foarte amabilă și mi-a spus că dacă am nelămuriri sau întrebări îmi stă la dispoziție. I-am mulțumit pentru operativitate și amabilitate. Am așteptat data comunicată și m-am prezentat la un sediu Telekom din Timișoara unde le-am spus că mi s-a aprobat Cererea de Reziliere și că am venit să predau modemul + alimentatorul modemului. Le-am comunicat CNP-ul, m-au verificat în sistemul lor informatic, au zis că totul e OK, iar în câteva minute s-a rezolvat totul, mi s-a înmânat Provesul Verbal de predare-primire a modemului => Misiune încheiată. Astăzi am verificat pe internet în My Telekom facturile și nu mi-a mai venit nimic, nici o factură, nici o înștiințare, nimic => Sunt dezlegat de Telekom!

    Detalii reziliere Vodafone Fix:
    ===============================

    – Cererea pe email + cererea scanată + Cartea de Identitate scanată le-am trimis direct pe email la [email protected]

    – A doua zi am primit confirmare de primire cu număr de înregistrare + promisiunea că în maxim 10 zile voi fi sunat pentru pașii următori. N-am fost sunat. Am mai așteptat 2 zile după care le-am trimis un email în care le-am cerut detaliile promise de ei. A doua zi am fost sunat de un agent care mi-a propus să rămân măcar la un abonament doar pentru Net cu 4 euro/lună însă i-am spus că nu doresc nici o ofertă indiferent cât de avantajoasă sau gratuită ar fi. Atunci tipul mi-a comunicat data de la care pot să merg la un sediu Vodafone unde să predau receiverul digital + modemul. Mi-a spus la fel ca și tipa de la Telekom că dacă am întrebări sau nelămuriri îmi stă la dispoziție. L-am întrebat dacă figurez cu taxe de reziliere, despăgubire, etc. și mi-a spus că nu. La data indicată m-am prezentat la un sediu Vodafone (fost UPC) din Timișoara unde le-am spus că mi s-a aprobat Cererea de Reziliere și că am venit să le predau insigna și pistolul (adică receiverul + telecomanda + modemul + cablul SCART + cablul rețea + alimentatoarele). Au râs de gluma cu insigna și pistolul, le-am dat Cartea de Identitate, au verificat pe calculator datele, mi-au eliberat un Proces Verbal de predare-primire echipamente și în câteva minute m-am lepădat fără bătăti de cap ori discuții inutile și de această misiune. Astăzi am verificat în contul My Vodafone Fix & TV facturile și mi-a venit factură cu 0 lei taxare servicii și la total cu un sold negativ de -27 lei pe care îl voi lăsa de pomană => Sunt dezlegat și de Vodafone Fix & TV (fost UPC).

    Cum am formulat cererea către Telekom:
    ======================================

    CERERE DE ÎNCETARE A SERVICIILOR TELEKOM

    Notă: Conform Legilor 193/2000 și 161/2010, consider că formularul online pentru cererile de rezilierede de pe site-ul Telekom mă obligă la acceptarea unor posibile clauze abuzive, ascunse sau ilegale de imputare a unor „juste despăgubiri”, motiv pentru care solicit încetarea serviciilor Telekom prin acest email și nu prin formularul online.

    Abonatul — —, legitimat cu CI, CNP —, seria TM nr. — , titular al serviciilor Telekom de Telefonie Fixă + Televiziune, având codul de facturare R— (fix), solicit încetarea definitivă a serviciilor Telekom la care sunt abonat și REZILIEREA ABONAMENTULUI FĂRĂ PLATA UNOR TAXE DE REZILIERE SAU DE DESPĂGUBIRE CARE SUNT CONSIDERATE ABUZIVE ȘI ILEGALE DE LEGILE 193/2000 ȘI 161/2010.

    Serviciile la care renunț sunt instalate la adresa:

    În vederea finalizării cererii de desființare a serviciilor mai sus mentionate pot fi contactat la:

    Telefon: —
    Email: —@—

    Menționez că nu doresc să mi se propună alte oferte de produse, servicii și abonamente, indiferent de reduceri, promoții sau gratuități.

    Atașez în acest email, în format PDF:

    1. Cererea scrisă de mână, datată și semnată;
    2. Cartea de Identitate;

    Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună!
    — —

    1. BYTZĂ spune

     Felicitari pt reusita!
     Intr-adevar procedurile de reziliere prezentate pe blog functioneaza de fiecare data intr-un mod impecabil daca abonatii respecta cu strictete pasii respectivi. Succes!

     1. Adi spune

      Mulțumesc pt. sfaturile real de utile! „Succesuri” + sănătate!

     2. BYTZĂ spune

      Cu placere!
      Esti mult prea rautacios… :)))

 89. Stoian Alexandru spune

  Salut,
  Am trimis si eu e-mail catre adresa mentionata in data de 10 septembrie pentru a rezilia contractul bunicii mele de televiziune, telefon fix iar mai nou i-au adaugat si mobil pe care nici nu are cum sa il foloseasca. Contractul a fost semnat acum 3 luni si prelungit pe 2 ani.
  Astazi m-au apelat cei de la telekom si in final au zis ca vor inchide contractul dar in acelasi timp au spus ca ultima factura va include taxe de reziliere.
  Imi puteti da un sfat in cazul in care imi vine factura care include si taxa de rezilere ?
  Va multumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salute,
   Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 90. Corina spune

  Buna ziua! Am 3 abonamente telekom internet si tv. Problema este ca unul dintre ele l-am facut anul acesta in luna ianuarie si la adresa respectiva locuia sora mea,acum ea a plecat din tara,iar eu nu stiu ce posibilitati am de a rezilia acest contract. Nu am unde muta serviciile. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat!

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar toate demersurile le poti realiza in mediul online. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Asteptam detalii. Succes!

 91. Vasile Catalin spune

  Eu am semnat recent cu Telekom un contract pentru internet acasa. Eu i-am intrebat pe ei daca am o perioada de testare a produsului in care pot renunta la contract daca nu-mi plac servicile. Mi-au zis ca da. Au zis ca nu semnez nimic pe loc, ca trimit pe cineva. Eu am crezut ca trimit un reprezentant Telekom, dar nu. Au trimis prin un random curier. Si tot curierul era obligat sa preia semnatura de la mine. Si normal ca voia pe repede inainte si nu ma lasa sa citesc contractul atunci ca avea alte pachete de livrat.

  La mine nu este prelungire de contract, e un contract total nou. Am dreptul sa renunt la un serviciu complet nou achizitionat de la o entitate cu care n-am mai interactionat pana acum? Ei scriu acolo in contract ca daca renunt la contract pana in 2 ani, ei dupa ma obliga sa platesc abonamentul pentru restul de 2 ani.

  1. Mihai Firfirică spune

   Practic te-au pacalit…. dar stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Mariana spune

    Eu am trimis un e-mail cu cererea si copia de buletin, m-ua sunat dupa 10 zile, adica pe 5 august si au spus ca imi inchid semnalul pe 26 august. Nu au facut acest lucru, dar mi-au mai emis 2 facturi pe care nu le-am platit si m-au trecut la Creditexpress. Acestia m-au sunat sa ma intrebe daca am nr. de inregistrare a rezilierii contractului. Daca nu , sunt buna de plata. Ce as putea face, mai ales ca un sediu Telekom este la 80 km distanta, iar asa-zisul contract(expirat) este pe numele tatalui meu care nu este transportabil. Multumesc.

    1. BYTZĂ spune

     Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC iar pentru detalii acceseaza acest link, detaliaza cat mai bine speta si ataseaza toate doc. de care dispui.
     Poti efectua toate demersurile in mediul online, asadar stai linistita pt ca nu este nevoie sa transporti abonatul.
     Stai linistita pt ca iti vor rezilia contractul fara costuri suplimentare. Asteptam detalii. Succes!

 92. Bianca spune

  Buna! As avea nevoie de un sfat! In urma cu o luna si cateva zile,mai exact 05.08 am semnat un contract cu cei de la telekom,un abonament cu 10 euro pe luna + un samsung A21s (care nu e bun de nimic).Bun,pana aici toate bune,abonamentul include tot nelimitat + 200 min internationale pe mobil! Mentionez ca nu am avut niciodata abonament si practic m-am portat de la orange la ei dupa ce mi s-a spus ca e doar 10 euro pe luna! In data de 7 sau 8 insa,ce sa vezi…imi vine factura 445 de lei (am crezut ca nu vad bine)!!!! Am sunat la ei,mi s-a spus ca am vb 400 de minute in spania (din care 200 sunt incluse in abonament),m-am enervat teribil cand nu au stiut sa imi raspunda la intrebarea:bine bine,dar totusi cat costa minutul la voi?,intrebare la care nu am primit niciun raspuns! Am mers la telekom la sediu (sunt din Baia Mare),unde am fost intampinata ce sa vezi,de doamna cu care vorbisem la telefon,care mi-a spus si aici citez “nu e problema mea doamna ca dumneata ai vb la tel”!!!! Am ajuns acolo,din nou am pus aceeasi intrebare,cat costa minutul! Pe urma i-am spus ca vreau factura detaliata si desfasurator de convorbiri,iar raspunsul ei a fost eu nu va pot da aceste detalii!!! Pe bune??? Mi-a spus ca le gasesc in aplicatia my account de la telekom! Bun,zis si facut! Am intrat in aplicatie dar nicaieri nu gasesc desfasurator de convorbiri,iar la factura imi apare tot felul de optiuni,cost,taxa de nuj ce,iar totalul este de 410 lei(cu tva),desi factura e de 445,chestie ce iar nu o inteleg! Am sunat la bucuresti,de acolo mi s-a spus ca defapt am vb 483 de minute (ceea ce este imposibil ca eu vb cu mama care e in spania si convorbirile sunt scurte,vorbim mai mult pe whatsapp),iar am pus intrebarea cu minutul,nici de acolo nu mi-a zis nimeni nimic ! Pe urma ca factura defapt e pe 2 luni,cand eu de fapt am abonamentul de o luna!Am intrebat daca pot rezilia contractul (pt ca la abonament de 10 euro sa imi vina in prima luna factura de aproape 100 de euro,ma lipsesc) mi-a spus ca trebuie sa achit 50% din valoarea telefonului + rata pe lunile ramase din contract (adica 10 euro ori 23 de luni,contractul fiind facut pe minim 2 ani) poftim???? As putea rezolva cumva treaba asta? De ce nu imi arata nimeni un desfasurator?? Mi se pare aberant de mult (nici de mi-ar fii dat iphone 11 pro)!!! Te rog sa ma sfatuiesti daca as putea sa fac ceva! Telefonul ce mi l-au dat il tin in cutie deoarece nu imi place deloc,se blokeaza si nu e bun de nimic! Sper sa fie o solutie pentru ca nu am de gand sa le platesc atatia bani pana nu imi demonstreaza cand am vb eu atata! Multumesc anticipat!

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   1. Bianca spune

    Multumesc pentru răspuns! Luni dimineata o sa depun plangerea!Revin cu detalii

    1. Mihai Firfirică spune

     Cu placere! Vezi ca poti sa efectuezi toate demersurile in mediul online iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link. Succes!

 93. Gabriela spune

  Buna ziua!
  Acum am trimis mail la adresa [email protected] in care am atasat CI si cererea conform link ului de aici, in care am solicitat rezilierea tuturor abonamentelor: fix, internet si tv.
  A venit un raspuns automat :
  Stimate client, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. In vederea optimizarii timpului de raspuns, avem rugamintea de a utiliza linkul urmator: https://www.telekom.ro/reziliere-online/ Ca urmare a completarii acestui formular, un reprezentant Telekom va va contacta in cel mai scurt timp cu putinta. Cu drag, Echipa Telekom Romania
  Astept raspuns la mail-ul meu.

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Asteptam detalii. Succes!

 94. Tina spune

  Buna seara.

  Si eu am probleme cu rezilierea contractului cu Romtelekom. Sunt clienta lor de 10 ani de zile, acum sunt plecata din tara, am depus cerere in Iulie pentru reziliere si nici acum nu vor sami rezilieze contractul, motivul fiind faptul ca nu am predat routerul. Ce nu înțeleg eu, de 10 ani de zile plătesc chirie la echipamente, depășind cu mult prețul lor.Poate fi acesta un motiv sa numi rezilieze contractul ?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Nu pot exista motive aberante pt care operatorul sa refuze rezilierea contractului. Asteptam detalii. Succes!

 95. Vasile spune

  Salut Mihai am trimis ieri 10.8.2020 cererea de reziliere a contractului tv prin satelit cu telekom prin mail asa cum explici tu in pagina.Rspunsul lor ,foarte promt,a fost trimitandu-ma in alta pagina sa completez alta cerere care e la fel (https://www.telekom.ro/reziliere-online/ ).Mentionez ca eu nu sunt in tara,nu am pe nimeni pe cine sa imputernicesc in locul meu,sunt subcontract cu telekom,aparat si antena sunt ale mele.Ce ma sfatuiesti sa fac in conditiile acestea Mihai ca telekom sa nu o lungeasca la infinit. MULTUMESC

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile respective deoarece inestimabilul operator are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stay chill. Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC, ca sa-i mai impulsionezi putin. Asteptam detalii. Succes!

 96. Nicolae C. spune

  Buna seara.

  Cer sfatul pt. o situatie diferita, nu fac referire la subiectul de reziliere.
  Acum o saptamana am primit o scrisoare de la Telekom in care eram anuntat ca deoarece vor sa ofere servicii de calitate voi fi mutat catre un abonament cu nu stiu cate beneficii, bla-bla-bla, dar bineinteles cu un pret mai mare, de 8 Euro.
  Actual am un abonament de 6 Euro, cu perioada minima contractuala expirata de mult timp.
  Ei justifica trecerea catre un abonament mai mare si ca nu mai au in oferta comerciala abonamentul actual al meu.
  De ceva vreme tot incearca sa ma oferteze, ba chiar ma amenintau ca imi taie beneficiul de net nelimitat (pt care tin de altfel abonamentul), dar au renuntat cand i-am amenintat cu OPC-ul si cu explicatia ceruta cum de „am scapat” atatia ani cu netul dupa expirarea perioadei contractuale.
  Intrebarea mea, este totusi legal sa te forteze oarecum sa treci la alt abonament sau sa il reziliezi ca nu mai au ei oferta comerciala respectiva? Acum multi ani am trecut printr-o experienta asemanatoare la Orange si nu au fortat nota 🙂

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Din pacate legistlatia este mult prea permisiva si le permite inestimabuililor operatori sa isi bata joc de abonati, in acest mod marsav. Asadar pot „umfla” fara probleme tarifele atata timp cat iti ofera posibilitatea rezilierii contractului fara costuri suplimentare. Asteptam detalii. Succes!

 97. Ovi spune

  Salut,
  Fiind inafara perioadei contractuale, am decis sa reziliez contractul cu Telekom Internet fix. Am folosit formularul de reziliere oferit de Telekom, am primit email cu PDF-ul completat (fara nicio clauza/obligatie adaugata) mentionand ca voi fi contactat de catre un reprezentant Telekom.
  Cererea a fost facuta pe data de 23.03.2020.

  Dupa 1-2 saptamani am fost contactat de catre un reprezentant Telekom care mi-a confirmat rezilierea si ultima zi in care serviciul va fi activ (24.04.2020). Perfect pana aici!
  Doar ca au inceput sa se cumuleze facturi in continuare. Eu scosesem din priza modemul de la Telekom, deci nu mai folosisem deloc serviciul lor de internet, insa luna de luna m-au tot sunat sa achit facturile, iar eu le explicam cum ca rezilierea mi s-a confirmat si nu mai am contract cu ei, deci nici facturi de platit. Reprezentantii Telekom imi ziceau ca investigheaza problema si o rezolva de partea lor si sa ignor facturile.
  Am tot ignorat pana cand m-am trezut cu telefoane de la CreditExpress, recuperatori de credit care imi cereau bani pt facturile Telekom. Le-am explicat problema, ei mi-au sugerat sa sun la Telekom si sa rezolv problema.
  Nu vreau sa va spun cate zeci de telefoane am dat catre Telekom si de fiecare data ba mi se promitea ca se rezolva, ba mi se inchidea telefonul in nas (dupa 20 de min de asteptare in coada). Nu mai pot solutiona cu ei nicicum. Ei recunosc ca intr-adevar „s-a produs o eroare” dar nu vor sa o rezolve, iar eu stau si cumulez facturi.
  Cum sa procedez in situatia asta? Chiar nu inteleg care e problema lor, de ce nu reziliaza contractele cand trebuie?

  Mersi!

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

  2. Răspunde Lasă un comentariu Anulează răspunsul Comentariu spune

   Buna ziua!
   Doresc sa va impartasesc si eu din experienta trista cu Romtelekomul. Mama mea a avut abonament pe telefonia fixa cu acesti ticalosi. A decedat in urma cu multi ani. In apartament a ramas fratele, care a achitat in continuare. Dupa 7 ani de la descesul mamei, a decedat si fratele care a locuit si care a platit abonamentul. Pentru ca nu mai locuia nimeni in apartament, am facut cerere de reziliere, la care am adaugat certificatul de deces al mamei (deces produs ce 7 ani in urma), deoarece ea era titulara abonamentului. Vreau sa va spun, ca am platit inca 3 luni abonamentul, dupa depunerea cererii e reziliere si nu am reusit sa scap de ei, decat dupa ce m-am dus in fiecare luna sa le atrag atentia, eventual sa reinoiesc cererea de reziliere. Am platit si o taxa, desi contractul era din 1967, iar mama a decedat in 2010. Ca sa scap de ei, am platit tot ce mi-a cerut, numai sa nu mai aud de ei. Acum, am alta problema. Am si eu telefon fix de la Romtelekom. Dupa ce m-au hartuit ani, ca sa imi bage fibra de sticla si cabluri prin casa pentru cablu TV, internet, telefonie fixa, … eu spunandu-le ca nu vreau, m-au amenintat ca imi vor opri telefonul. Bineinteles ca nu m-a impresionat si le-am transmis ca abia astept, ca sa ii dau in judecata pentru un abuz, deoarece abonamentul este platit la zi. M-au lasat in pace vreo 3 ani si acum a inceput iar cu hartuirea: sa reinoiesc contractul. Daca eu nu vreau sa-l reinoiesc, pot sa imi scumpeasca iar abonamentul? Si mai am o intrebare: daca puteti sa-mi spuneti cat costa abonamentul daca imi portez nr de telefon la RDS? Si cand sa fac cererea ca sa nu platesc iar luni de abonament degeaba. Eu acum platesc aproape 70lei doar pentru telefon fix. Va multumesc anticipat.

   1. Mihai Firfirică spune

    Buna ziua,
    Intr-adevar comportamentul abuziv al inestimabilului operator atinge cote alarmante iar singurii care ii mai pot pune cu botul pe labe sunt inspectorii ANPC. Desigur ca pot sa va mareasca in mod abuziv costurile abonamentului dar aveti posibilitatea sa reziliati contractul daca sesizati un astfel de derapaj. Va recomandam ca inainte de portare sa accesati acest link si sa parcurgeti sectiunea de comentarii, ca sa va dati seama ca nici la RDS nu este totul roz. Asteptam detalii. Succes!

  3. Bianca spune

   Sunt în aceeași situație. Contract reziliat în luna aprilie, astăzi am fost sunata sa plătesc facturi cumulate ilegal după data rezilierii, pe lunile iunie, iulie, august, sept 2020.nu este posibil asa ceva..

   1. Mihai Firfirică spune

    Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC. Succes!

  4. Bianca spune

   Sunt în aceeași situație. Contract reziliat în luna aprilie, astăzi am fost sunata sa plătesc facturi cumulate ilegal după data rezilierii, pe lunile iunie, iulie, august, sept 2020.nu este posibil asa ceva..
   Ovi, cum ai reușit sa rezolvi?

 98. Ioana spune

  Buna seara ,
  Va rog frumos sa imi dati un sfat. Contract Tv cu Telekom 2 ani ,dupa au sunat si sa prelungit contractul. I-am contactat pt reziliere si trebuie sa platesc 300 lei taxa de reziliere,contractul expira in 2021 in vara . Am spus ca nu este corect si ca acordul verbal nu este acelasi cu acordul semnat. Noi nu am semnat prelungirea ,ci ei doar au trimis noul contract. Am spus ca ma gandesc si o sa le trimit email cu raspunsul meu. Doamna a sugerat sa trimit email si ca pe aceasta valoare se va emite o factura sa platim.
  Dupa am foat sunat de alta persoana de la Telekom,diferenta de 2 zile,sa ne spuna ca taxa de reziliere este de 350 lei si trebuie platit la un sediu Telekom. Am sanse de castig daca aplelez la anpc ca sa inchida contractul amiabil,fara taxe platite ? Multumesc frumos.

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar la ANPC apelezi doar daca este cazul. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si va trebui sa returnezi tot echipamentul pe care il ai in custodie. Cu placere!

 99. Andre spune

  salut,am depus cererea de reziliere la telekom acum 10 zile,pot sa ma duc sa le dau echipamentul in avans pana primesc raspuns?reziliez din cauza ca maresc tariful la abonament de pe 23 august .

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Va trebui ca in prima faza sa fie procesata cererea de reziliere si abia apoi va trebui sa returnezi echipamentul pe care il ai in custodie. Sa ne trimiti si notificarea pe care ai receptionat-o de la Telekom cu privire la majorarea tarifelor. Succes!

   1. Andre spune

    am trimis email-ul din contact

    1. Mihai Firfirică spune

     Ok. Ms!

     1. Andre spune

      au sunat azi cei de la telekom si am reusit sa reziliez.la inceput au zis sa stau asa cu abonamentul ca poate imi fac ei o oferta dupa ce se mareste si respectuos am spus nu multumesc.

     2. Mihai Firfirică spune

      Felicitari pt reusita!
      Mare pacate ca nu le-ai acceptat „MEGA oferta” :))

   2. Socaciu elena spune

    Buna ziua ma puteti ajuta cu rezilierea unui contract si cu cateva informati cum as putea sa va contactez

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Bineinteles dar ca sa te putem ajuta, detaliaza cat mai bine speta.

 100. Liviu spune

  Buna ziua,

  In urma cu o luna am înnoit contractul, acestia spunandu-mi, ca voi beneficia de mai multe minute, mesaje etc si in plus imi vor da o cartela nou, cu minute nelimitate, vrajeli, in acelasi pret. Doar ca, as vrea sa renunt la anumite servicii(gen telefonul fix) si de asemena la cartela aceia, pentru ca factura a venit mai mare decat ni s a zis. Întrebarea mea este, daca se va putea printr-o sesizare la anpc, in contextul acesta, in care contractul e reînnoit de o luna.
  Va multumesc

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar la ANPC apelezi doar daca este cazul. In majoritatea situatiilor operatorii rezolva pe cale amiabila aceste solicitari. Asteptam detalii. Succes!

   1. Daniela Jalba spune

    Buna ziua.
    Am tot citi articolul acesta si vad contractul de reziliere a unui serviciu Romtelecom, vad si adresa unde trebuie trimis formularul dar nu vad acest formular în formatul în care eu pot sa completez on-line si sa il trimit tot asa. Adica vreau acest formular fara sa trebuiască sa il scot fizic la imprimant, sa il completez cu pixu sa ii fac foto apoi sa il trimit. Scuze de roman si daca am omis acest detaliu imi cer scuze. Multumesc frumos.

    1. BYTZĂ spune

     Poti semna digital doc. respectiv iar pt detalii acceseaza acest link. Cu placere!

 101. Oana spune

  Buna seara!
  Am incheiat pe data de 13 iulie un contract pentru servicii TV si internet la o sucursala Telekom fara sa fiu insa foarte atenta la detaliile contractului pe care l-am semnat si fara sa ma interesez inainte sau sa mi se explice mai detaliat de catre operatorul din sucursala ce inseamna mai exact serviciile pentru care ma angajam. Ideea este ca din cate am inteles cand am semnat acel contract, eu urmeaza sa primesc in cateva zile routerul pentru internet si stickul pentru TV, fara sa fi platit nimic la semnarea contractului, intelegand cumva ca daca nu primesc coletul, acel contract nu e valabil, neintrand in posesia produselor livrate de telekom. Dandu-mi seama ca am luat o mare teapa si ca de fapt serviciile oferite nu sunt ceea ce imi doresc, am mers in alta sucursala Telekom si i-am prezentant operatorului de acolo problema mea, dansul zicandu-mi ca pentru a o rezolva, atunci cand curierul vine sa imi predea coletul, sa il refuz, ca nu va trebui sa platesc nici o despagubire catre telekom si ca nu va contractul valabil. Credeti ca ma vor pune totusi sa platesc ceva atata timp cat nu le-am platit nimic si atata timp cat nu ma voi folosi de serviciile lor? Trebuie sa fac o cerere de reziliere a contractului? (al doilea operator a zis ca nu ar trebui sa mai fac nimic). Imi pare extrem de rau ca am fost atat de neatenta si am semnat acel contract sau oferta de contract, din cate am inteles devine valabil in momentul in care accept coletul de la curier. Astept o parere din partea dumneavoastra, daca pot scapa atat de usor de acest telekom inainte sa ma leg si mai tare la cap cu ei. Au vreun drept la vreo despagubire din partea mea atata timp cat ei nu Au furnizat serviciul?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Din pacate „naivitatea” se plateste si uneori destul de scump dar stai linistita pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Iti dai seama ca au stipulate in contract tot felul de taxe de reziliere dar iti recomand sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Asteptam detalii. Succes!

 102. Boby spune

  Salut, am si eu un contract semnat cu Telekom acum doua luni. In baza acelui contract am achizitionat si niste echipamente de la ei(acesta fiind motivul principal pentru incheierea contractului). Echipamentele respective nu mi-au fost livrate nici azi, de aceea voi cere rezilierea contractului cu ei. Cazul meu e putin mai special deoarece e vorba de un contract pe persoana juridica, asa ca nu cred ca ma pot plance la ANPC. Va voi tine la curent cu ce reusesc, poate mai sunt sau vor mai fi si alte firme in situatia mea.

  1. Mihai Firfirică spune

   Vei putea rezilia contractul fara probleme iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link si contacteaza avocatul specializat pe astfel de spete. Asteptam detalii. Succes!

  2. LAURUC MIHAI IOAN spune

   Sunt in aceeasi postura , nu stiu ce sa mai fac am.platit si două facturi si a venit si a trei-a

   1. Mihai Firfirică spune

    Ai urmat procedura prezentata in acest articol? De ce nu ai apelat la ajutorul celor de la ANPC?

 103. ciprian spune

  Salut,
  In decembrie 2019, imi expira contractul pentru televiziune si internet si am fost sunat de catre un operator de la telekom pt reinnoire a contractului.Am negociat cu el sa imi faca un abonament mai scazut la pret sau niste canale in plus fata de ceea ce aveam inainte, pt a ma convinge sa prelungesc contractul.
  In Aprilie 2020, eu mi-am mutat resedinta drept urmare am procedat exact cum s-a specificat mai sus.
  Am facut o cerere de reziliere pe care am trimis-o pe mail.
  Specific ca nu am sunat la ei, sa aud explicatiile penibile ale operatorului.
  Din momentul respectiv am fost sunat insistent, probabil sa ma convinga cu niste oferte atractive sau sa ma ameninte cu plata abuziva a unor sume(evident ca nu m-am deranjat sa le raspund).
  Am fost la sediu apoi, am predat echipamentele am luat procesul verbal si am plecat.
  Luna urmatoare am primit o factura de la ei cu plata a 520 de lei pt nerespectarea contractului.
  Am depus o plangere la ANPC pe mail, exact cum se specifica mai sus!
  Dupa cateva zile am fost sunat de catre o domnisoara care imi preluase cazul, sa ii pun la dispozitie contractul in original cand a fost semnat ultima data!
  Mi-a mai spus ca le-a solicitat si celor de la telekom toate actele necesare pe care le au la dispozitie!
  Evident, desi eu intodeauna pastrez tot ce inseamna contracte,chitante etc, contractul de la telekom nu l-am gasit!
  Deja imi pierdusem speranta ca voi reusi sa rezolv ceva, asa ca dupa o saptamana am achitat si ultima factura in valoare de 520 de lei!
  Dupa aproximativ 2 saptamani am fost sunat de catre un operator de la telekom, ca am avut castig de cauza la ANPC si ca imi va emite o factura pe minus, bani ori ii pot primi intr-un cont ori in baza facturii ii pot ridica cash de la orice sediu!
  In concluzie, apelati cu incredere la sfaturile de mai sus si veti avea castig de cauza!
  Multumesc!

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Felicitari pt reusita!
   Indr-adevar inspectorii ANPC sunt singurii care-i mai pot pune cu botul pe labe pe inestimabilii operatori. Cand ai timp sa ne trimiti o imagine cu raspunsul pe care l-ai receptionat de la ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog. Cu placere!

   1. ciprian spune

    Sigur!! imi spuneti o adresa de mail (nu pot incarca raspunsul care este in pdf) si trimit.
    Precizez ca, banii nu ii recuperezi imediat!
    Depui o cerere la ei (desi nu a fost nimeni in stare sa imi explice exact de ce) si ii primesti in termen de maxim 30 de zile, doar intr-un cont bancar sau prin posta!
    Macar am avut satisfactia ca in raspunsul primit de la ANPC sa aflu ca operatorul economic a fost sanctionat contraventional!

    1. Mihai Firfirică spune

     [email protected] este adresa la care poti trimite documentul respectiv. Intr-adevar asa este dar satisfactia victoriei este priceless… cum ar zice francezu’ :))

   2. Nitu fanel spune

    Buna dimineata desi după 29 06 2020 eram fara contract cu telecom eu am reziliat acest contract cu data de 60 7 2020 si miau spus ca ma vor contacta in termen de 30 De zile spuneti cum sa procedez am plătit abonamentele la zi

    1. Mihai Firfirică spune

     Neața’
     Ai urmat procedura prezentata in acest articol?

 104. Carmen S spune

  Buna ziua,
  Am o matusa de 90 de ani care are facturate de catre Telekom urmatoarele servicii:
  – abonament pachete servicii fixe de 5.04 euro (servicii care au fost intre timp anulate);
  – abonament servicii mobile 6.72 euro (Mobil 6) si abonament optiuni 4.20 euro (respectiv bonus net nelimitat). Beneficiaza de o reducere de 5.88 euro (linie mobila 1.68 euro, respectiv 2 euro cu TVA si bonus net nelimitat 4.20 euro).

  In final aproximativ 32 de lei de plata pentru telefonia mobila si vreo 4 lei pentru factura pe suport hartie.

  Problema este ca in sistemul informatic al Telekom apare ca in 20.01.2020 a fost prelungit abonamentul si nu ne-am sesizat la momentul potrivit desi nu are / nu utilizeaza telefon mobil.

  Ca sa renunte la abonament, cei de la Telekom vor sa solicite suma de 380 lei.
  Ce sanse sunt sa putem renunta la abonament fara a fi obligati sa platim penalitatile, care sunt pasii, ce documente / unde trebuie depuse.
  Multumesc anticipat!

  PS: Modelul din link este pentru trecerea la cartela pre-pay.

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Puteti rezilia ctr. fara probleme daca urmati procedura prezentata in acest articol. Nu luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament. Poti face chiar tu demersurile in mediul online si astfel eviti contactul fizic cu angajatii inestimabilului operator. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Modelul respectiv il poti edita dupa bunul plac, asadar poti opta daca vrei sa pastrezi nr respectiv sau nu. Asteptam detalii. Succes!

 105. Beznea Madalina spune

  BUNA ZIUA!
  Doresc rezilierea contractului cu telecom [TV. INTERNET SI TELEFONIE FIX] Am contract din 29.03.2013 am sunat si imi cer despagubire pe cele 12 luni in care mai am contract cu ei 50% din valoarea abonamentului.un act aditional aferent contractului as spune eu ,deoarece cotractul este cel din 2013.Ce pasi am de urmat pentru rezolvarea acestei situatii.

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Beznea Mădălina spune

    Bună ziua, Am primit mail de confirmare apoi la 2ore un SMS cu număr de înregistrare a cereri (cerere model de la dumneavoastră)și va fi rezolvată in max.30de zile .Sa depun de acum și cerere către ANPC sau aștept raspunsul de la Telekom întâi?

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Da, poti depune deja reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   2. Mihaela spune

    Am depus cererea de reziliere la telecom în 17 iunie, iar străzi m au contactat spunând ca pot rezilia dar voi plăti taxa de reziliere 550 lei pt 2 abonamente. Perioada contractuala expira în sept 2021, iar abonamentele au fost prelungite telefonic. Ce documente atașez la adresa către Anpc? Mulțumesc frumos!

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Depune cat mai curand reclamatia la ANPC si ataseaza toate doc. de care dispui iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 106. Capata Dorel spune

  Buna ziua,

  Am reziliat un contract de telefonie mobila la Telekom dar mi s-a cerut plata de despagubire pentru nerespectare perioadei contractuale ,plata care a fost si emisa pe factura si figureaza inca in contul aplicatiei Telekom RO,fapt pentru care am facut plangere la ANPC si in aproape doua luni nu s-a rezolvat nimic,cererea fiin pasata de la o sucursala ANPC la alta si asta fara a primi pana acum vreun raspuns …

  Cererea la ANPC a fost facuta online in data de 24.04.2020 ,am primit raspuns pe data de 15.05.2020 precum ca „petitia mea a fost redirectionata in data de 29.4.2020 la Comisariatul pentru Pretectia Consumatorului Brasov” unde ,impreuna cu reprezentantii locali desemnati de Telekom si reprenzentatii Comisariatului Judetean a ANPC vor „relationa” …. pana cand ,nustiu

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Probabil ca ai avut nesansa ca reclamatia ta sa fie gestionata de catre un inspector ceva mai habarnist iar din acest motiv iti recomand sa mai depui inca una, in speranta ca va apuca pe maini mai bune. Asteptam detalii. Succes!

 107. Andrei spune

  Am trimis cererea de reziliere contract și mi s-a spus că trebuie să achit jumătate din abonamentul lunar până la terminarea contractului. Adică 6 luni (atât a mai rămas) x jumătate din rata abonamentului. Ce fac ? Contactez ANPC-ul ?

  1. Mihai Firfirică spune

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

   1. Andrei spune

    Azi-noapte am completat formularul pentru reclamație la ANPC, iar un răspuns îmi va fi oferit în maxim 30 de zile, nu ? Parcă ăsta era termenul maxim.

    Problema e alta. Am fost sunat chiar azi de cei de la telekom și mi-au spus că cererea de reziliere a fost înregistrată și că trebuie să le dau un răspuns în maxim 10 zile (nu am înțeles exact motivul). În discuția telefonică le-am spus ca aștept răspunsul celor de la ANPC și apoi revin. Mai departe mi-au spus că degeaba am contactat ANPC-ul pentru ca am semnat un contract.

    M-am pus să citesc contractul și acolo într-adevăr există o clauză care spune că dacă vrei să închizi abonamentul înainte de perioada contractuală (2 ani), atunci trebuie achitat 50% din rata abonamentului până la încetarea contractului. În cazul meu, au mai rămas 6 luni. Deci trebuie să achit 50% din rata abonamentului x 6 luni.

    Cred că ar trebui să actualizați articolul…

    1. Mihai Firfirică spune

     Se poate prelungi pana la maxim 45 de zile dat fiind faptul ca inspectorii ANPC sunt blocati de numarul foarte mare de reclamatii pe care le receptioneaza zilnic. Nu trebuie sa mai comunici cu inestimabilul operator deoarece este timp pierdut in mod inutil, asadar asteapta raspunsul ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta.
     Esti intr-o grava eroare, asadar nu mai abera in mod inutil. Pana acum au reziliat contractele cateva mii de abonati si nu au platit taxe suplimentare, asadar procedura functioneaza smooth & clear. Succes!

    2. Iosif spune

     In cazul in care am completat formularul lor si din prostia mea nu am citit si ultimul paragraf cu obligatia de plata prevazuta in contract…mai pot face ceva?

     1. Mihai Firfirică spune

      De ce te-ai dus dupa fenta? De ce nu ai trimis modelul pus la dispozitie de noi? Slabe sperante dar poti incerca sa depui o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.

  2. Firuca spune

   Buna ziua am si eu o intrebare. de doua săptămîni nu mai am net am abonament la rom telekom de cate ori sun imi spune ca pana in data de o sa fie rezolvat si tot asa și nu mi s-a rezolvat . mi s-a dat data de 27 mai dupa că in 30 dupa au amanat iar data. Eu vreau sa renunț la contract .cum trebuie sa procedez pentru ca nu sunt serioși am copii la școala si fac ore online daca ma puteti ajuta cu un sfat si o adresa va mulțumesc

   1. Mihai Firfirică spune

    Salut,
    Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 108. Săcuiu Gheorghe spune

  De unde iau cerere de rezilierea contractului????

  1. Mihai Firfirică spune

   Ai omis sa citesti articolul, este? Poti descarca modelul prin intermediul acestui link

  2. Ghita Catalin spune

   Bună seara… Am. Trimis cerere la dv.stra pt rezilierea unui contract cablu TV și nici acum nu mau sunat.. Am fost și în Pitești unde am făcut contractul și mi au spus ce sa fac am dat copie după buletin cerere și toate cele și nu au sunat eu am am anunțat ca nu voi mai platii dacă nu îl închide. Seara buna.

   1. Mihai Firfirică spune

    Salut,
    Ai urmat procedura prezentata in acest articol? De ce nu ai efectuat toate demersurile in mediul online?

 109. Georgiana spune

  Buna ziua. Am si eu o problema cu cei de la telekom. Am luat la prelungire de abonament un telefon pt tatăl meu. Am plătit 150 lei Pe loc si nu a zis nimeni niciodata ca telefonul ar fi achiziționat în rate. Cand, surprizaaa…La prima factura la abonament de 12 euro aveam de plata 110 lei. Clar 110 lei nu inseamna 12 euro. Eu fiind plecată din țară am pus o pe mama mea sa meargă sa întrebe. Nici atunci nu a zis nimeni de rata telefonului. Cand mama mea a întrebat i s a spus că e roamingul. Cand am sunat sa reziliez contractul mi s a spus că trebuie sa plătesc ratele plus contravaloarea ratelor. Aveti idee dacă merge reziliat fara sa plătesc toate cele? Multumesc!

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura descrisa in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Sarbatori linistite!

   1. Georgiana spune

    Multumesc pentru raspuns. O seara buna!

    1. Mihai Firfirică spune

     Cu mare placere!

 110. Pli1921 spune

  Buna ziua,
  am solicitat Tkom, 26.03.2020, prin email, desfiintarea unui post telefonic fix (0256xxxxxx), proprietarul fiind mutat intrun azil de batrani(definitiv). Am primit un email ca sa trimit prin on line, aici nu poate fi vorba de perioada contractuala, postul fiind de zeci de ani. Astept sa fiu contactat „in cel mai scurt timp”. Pot intampina greutati?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Stai linistit pt ca iti vor procesa cererea de reziliere in termenul legal iar daca intampini ostilitate din partea acestora, nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 111. Sorin spune

  Nu inteleg de ce nu imi ia codul de client format din 9 cifre cu R in fata asa cum sunt indicatiile la cererea de reziliere,vrea mai multe caractere sau gresesc eu undeva …

  1. Mihai Firfirică spune

   Sper ca nu incerci sq completezi formularul prezent pe site-ul inestimabilului operator…..

  2. Eugen spune

   Pune zero în loc de R.

 112. Michelle spune

  Buna ziua
  Am si eu o problema legata de serviciile Telekom.
  Parintii mei au incheiat un contract cu ei pentru telefonie fixa si internet din mai 2011. In urma cu aproximativ 1 luna au fost sunati de un operator al Telekom care le-a spus ca le-a expirat contractul si trebuie sa il prelungeasca. Parintii mei au spus ca sunt de acord daca pretul ramane acelasi. Operatorul i-a asigurat ca nu vor fi modificari de pret.
  Ulterior au primit prin curier un contract nou pentru telefonie mobila, incheiat pentru o perioada minima de 2 ani, si o cartele de telefon mobil (ei nu au solicita si nu au fost intrebati daca vor un asemenea serviciu), iar pe factura urmatoare au aparut si aceste servicii de telefonie mobia. Consider un abuz din parte Telekom si doresc sa reziliez contractul cu ei si sa solicit restituirea sumelor percepute pentru serviciile de telefonie mobila facturate abuziv.
  Vreau sa ma sfatuiti cum sa procedez: sa solicit rezilierea contractului initial si restituirea sumelor facturate pentru serviciile de telefonie mobila in mod abuziv in baza unui contract pe care nu l-au solicitat si semnat prin aceeasi notificare; sau sa fac doua cereri separate pentru cele doua situatii?
  Multumesc!

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Ati fi putut rezilia fara probleme contractul in 14 zile de la incheierea acestuia iar pentru detalii acceseaza acest link.
   Era ideal sa depuneti o reclamatie la ANPC atunci cand ati sesizat abuzul dar nici acum nu este prea tarziu.
   Poti rezilia contractul cu inestimabilul operator daca urmezi procedura prezentata in acest articol si este necesara o singura cerere de reziliere.
   Te poti ocupa chiar tu de toate demersurile dat fiind faptul ca le vei face in mediul online, asadar spor la treaba. Asteptam detalii. Succes!

  2. Andrea spune

   Bună , cazul acesta este foarte asemănător cu cel al nostru,părinții mei au primit și ei o cartelă de telefon mobil fără să solicităm și o rudă de a noastră tot așa a pățit,prima dată a refuzat preluarea cartelei iar după o zi iar a revenit curierul că trebuie preluată și mai sunt așa de „cumsecade”cei de la Telekom că te sună de ce nu vrei să accepți că este gratis.

   Acum dorim și noi rezilierea contractului,am și trimis formularul de reziliere,sigur că au început iar cu ofertele lor,după ce am spus că nu ne interesează nicio ofertă atunci ne-au spus că defapt contractul e valabil până în octombrie și că trebuie plătit diferența.Ce m-a scos din sărite , nu demult încă ne mai apărea în myaccount data reiînoirii contractului și acum când am vrut să fac un screenshot despre data nu mai apare deloc și știu sigur că ultima dată când am verificat atunci îmi apărea luna aprilie.Nu știu ce să facem mai departe?!De pomană nu am dori să plătim mai ales că am avut atâtea plobleme cu ei.
   Nu știu de unde scot ei luna octombrie.Un singur lucru e sigur ,nu sunt cinstitii,am mai avut problemă și cu programul antivirus ,fără să dorim acest program /serviciu ei ni l-au băgat pe factură.
   O altă problemă in my account am bifat de câteva ori că dorim să primim factura în format tipărit iar cineva de la iei tot schimba în tipărire electronică.
   Deci ne-a fost foarte deajuns din Telekom.

   1. Mihai Firfirică spune

    Buna,
    Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

    1. Andrea spune

     Buna
     Am revenit 🙂 am reusit sa scapam de ei fara sa platim,am mai dus si telefonul inapoi.Inainte cu o zi ne-au mai sunat sa ne intrebe daca vrem sa pastram vreun nr. sau internetul.
     Concluzie nu va lasati pacaliti de ei si de aberatiile pe care le spun!!!Cititi ce este scris in forum!
     Multumesc 🙂

     1. Mihai Firfirică spune

      Buna,
      Felicitari pentru reusita. Cu placere!

    2. Andrea spune

     Buna ,am revenit acum dupa 3 luni dupa ce am reziliat contractul ,mi s-a trimis un sms de la APS Romania sa platesc suma de 102 lei la Telekom,nu ni s-a trimis nicio factura ,am intrat in myaccount sa vad despre ce e vorba si acolo am vazut ca apare”Despagubiri nerespectare conditii contract – 102 lei”.Ce este de facut?

     1. Mihai Firfirică spune

      Buna,
      Operatorul a vandut creanta catre o firma de recuperari si nu prea ai ce sa mai faci acum, decat sa achiti debitul respectiv. Succes!

 113. Maria spune

  Buna,mi-au reziliat abonamentele dar exista posibilitatea sa imi puna penalitati la suma de plata a telefoanelor? Sau rămâne fixa până plătesc?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Felicitari pentru reusita!
   Acum iti dai seama ca vor pune penalitati in cazul in care intarzii plata cu vre-o 2-3 ani de zile :))

 114. Dan B spune

  Salutari,
  Daca am un contract la Telekom din noiembrie 2018, cu 2 abonamente de voce si 2 telefoane achizitionate, iar perioada contractuala tine pana in ianuarie 2021, pot rezilia contractul cu eu ei, platind doar costurile aferente telefoanelor?
  Pentru ca mie, la prima informare mi s a spus ca trebuie sa platesc telefonul si jumatate din abonament pana la incetarea contractului. Ceea ce nu e drept deloc din punctul meu de vedere.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara costuri suplimentare iar pentru detalii acceseaza acest link.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Dan B spune

    Salut,
    Am trimis aceea cerere tip si mi s a raspuns cu un mesaj automat, sa completez formularul lor de pe site.
    Ce este de facut? Cerere catre anpc?

    Multumesc

    1. Mihai Firfirică spune

     Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
     Vor sa completezi formularul respectiv ca sa iti exprimi acordul cu privire la plata taxelor de reziliere dar nu te duce dupa fentă si pentru detalii acceseaza acest link.
     Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
     Asteptam detalii. Succes!

 115. Ed spune

  Salut, am contract cu Telekom (internet si tv) pana in Octombrie 2020, il pot rezilia fara sa a avea probleme/plati ulterioare?

  Abonamentul inestiambililor tot creste si creste si din Martie va creste din nou…si e pacat sa ramanem la acesti semidubiosi…

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Ed spune

    Am trimis mail la acea adresa si am primit raspuns automat (l-a scris cineva mai jos) ca trebuie sa completez formularul de pe site-ul lor, am facut si asta si am primit alt mail ca voi fi contactat de catre un operator.

    Revin cu noutati de indata ce se misca lucrurile.
    Multumesc pentru articol, foarte util!

    1. Mihai Firfirică spune

     Practic te-ai dus dupa „fentă” si ti-ai exprimat acordul cu privire la achitarea taxelor de reziliere iar pentru detalii acceseaza acest link.
     Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

     1. Ed spune

      Am primit un raspuns ca voi fi contactat in cel mai scurt timp de catre un operator pentru a da curs solicitarii de reziliere, dar in acel mail au stipulat ca rezilierea se efectueaza cu preavizul de 30 de zile de la data trimiterii cererii.

      Nu se poate rezilia pe loc si sa platesc doar luna in curs? Chiar sunt nevoit sa mai stau inca o luna?

     2. Mihai Firfirică spune

      Acesta este termenul legal, asadar nu exista variante mai rapide. De ce esti atat de nerabdator? :))

 116. Ionut spune

  Salut !

  contractul meu cu telekom (tv, internet , telefon fix) se termina la data de 19.03.2020, si astazi 26.02.2020 am fost contactat de ei.
  Mi s-a parut ciudat faptul ca aparatele trebuie sa le returnez tocmai la sfarsitul lunii aprilie..
  Ce parere aveti ?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   In mod normal operatorul solicita doar returnarea cartelelor dar nu-i bai.
   In acest caz ar fi ideal sa le returnezi tot echipamentul pe care il ai in custodie de indata ce nu mai poti beneficia de serviciile acestora, pt a evita neplacerile care pot aparea ulterior.
   Nu ti-au facut vre-o „MEGA” oferta ca sa ramai in ograda acestora?

   1. Ionut spune

    desigur, mi-au propus reducerea abonamentului de la 114 ron la 80 …dar nu am acceptat

    1. Mihai Firfirică spune

     Mare pacat…..sa refuzi o astfel de oferta :))

  2. Elena spune

   Buna. Sotul meu a solicitat rezilierea acum o luna si a solicitat si predarea cartelelor TV( echipamentul fiind proprietate). Evident, au mai emis o factura . Nu era mai simplu sa ,, taie” din calculator semnalul?Am fost abonatii lor inca din 1992…….

   1. Mihai Firfirică spune

    Buna,
    Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
    Daca va simtiti abuzati, puteti depune o reclamatie la ANPC, asa cu au facut majoritatea abonatilor care le-au parasit „ograda”.
    Succes!

 117. Viorel spune

  Vreau sa reziliez un contract mobil voce cu telekom am depus cererea pe 05 02 2020 si au zis ca pe 5 03 2020 se poate se rezilia pot sa ma portez in alta retea in această perioadă fara costuri si sa evit sa raman fara retea cateva zile

  1. Mihai Firfirică spune

   Te poti porta oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC.
   Vei ramane fara semnal doar cateva minute, in timp ce faci switch-ul intre cartelele SIM, asadar nu te panica in mod inutil.
   Asteptam detalii. Succes!

 118. Lenus Rasina spune

  Tatal meu de 90 de ani, are contract „voce fix” gratuit de ani de zile cu Telekom, fiind benefiiciar de prevederile Legii 189/2000. Legea 189/2000 prevede la Art.5 puctul f) scutire de plata taxelor de abonament pentru telefonie ,tv si radio.
  Ca urmare a comunicatului Telekom din 1 Mai 2019 Casa de Pensii sau Ministerul Muncii deconteaza doar 5 Euro/luna (24 lei) desi, acel mai mic abonament Telekom este de 6Euro+TVA (aprox 35 lei) .
  Va intreb : prin urmare se incalca punctul Art.5, punctul f, deoarece beneficiarii legii 189/2000 nu mai sunt scutiti integral de la plata abonamentului de telefonie? Care este solutia sa putem trece la un abonament de 5 euro/luna, avand in vedere costurile suplimentare si faptul ca de cele mai multe ori tata utilizeaza 0 minute, fiind doar sunat de mine!

  1. Mihai Firfirică spune

   Sincer nu inteleg de ce vrei sa ramaneti „prizonieri” in ograda unui operator care isi bate joc de voi.
   Cel mai smart ar fi sa-l treci la un abonament mobil, care nu va depasi pragul celor 5E/luna.
   Desigur nu uita ca in prealabil sa reziliezi contractul cu Telekom pt a nu avea neplaceri ulterioare.
   Succes!

 119. Ovidiu spune

  Salut, as vrea sa renunt si eu la serviciul telekom tv doar ca cererea de reziliere are specificat „ma oblig la plata restanta……”, cum sa o completez si sa o semnez de indata ce are scris asta? pentru ca se presupune ca accept si trebuie sa platesc, nu? cum pot scapa de acest lucru? 🙂 este extraordinar de indata ce mi-au dublat si pretul abonamentului.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar toate documentele le trimiti pe mail, dupa ce in prealabil descarci, editezi si semnezi cererea de reziliere pusa la dispozitie de catre noi.
   Asadar citeste cu mare atentie articolul si inclusiv sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse situatii.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 120. maria c spune

  Buna pe data de 30.01.2020 am.trimis cererile printate si semnate care evident nu au ajuns ,am.trimis iarasi online si imi spune ca nu se poate deschide cererea. In ce format trebuie sa trimit cererea de reziliere?

  1. Mihai Firfirică spune

   Ar fi ideal sa fie PDF sau JPEG pt a nu intampina probleme. Tu in ce format le-ai trimis?

   1. Maria spune

    officexml (docx) am trimis de la munca. Voi trimite in jpg trebuie si scanat?

    1. Mihai Firfirică spune

     Desigur ca trebuie scanat sau macar sa-i faci o poza la rezolutie buna.

     1. Maria spune

      scanat si semnat in original sau imi va rezilia si fara semnatura? La Telekom asa au cerut scanat si semnat in original

     2. Mihai Firfirică spune

      Cererea trebuie semnata….desigur.

 121. maria c spune

  Buna daca eu am.cerut sa mi se dea raspunsul pe mail.sau prin posta de ce ma suna pe diverse numere? ultimul pe care.ma.suna si cand sun inapoi vad ca operatorii sunt vesnic ocupati este: 0374826619. Numarul asta nu exista la info contact pe site-ul lor. Ms anticipat

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Iti dai seama ca vor sa rezolve pe cale amiabila speta si au optat pt cea mai simpla varianta.
   Oricum stai linistita pt ca iti vor oferi un raspuns si in scris. Cu placere!

   1. Maria spune

    or opta ei dar sa raspunda cand ii sun inapoi:)) cand sun operatorii sunt ocupati apelul este inregistrat cica ma suna si ma suna la anu. Multumesc pentru raspunsuri si numarul scris este de la Telekom

    1. Mihai Firfirică spune

     La cate reclamatii au iti dai seama ca nu reusesc sa le gestioneze pe toate in timp util…..asadar stai cuminte si asteapta minim 10-15 zile :))
     Cu placere!

     1. Maria spune

      stau stau sper sa nu ma puna la plata si pe luna asta:)))

     2. Mihai Firfirică spune

      Stai linistita pt ca nu iti vor factura vre-o suma in mod abuziv dat fiind faptul ca inspectorii ANPC sunt cu ochi-n 4.

 122. Robert spune

  Am trimis cererea de reziliere a contractului la adresa de email specificata mai sus ([email protected]) urmind pasii din articol. Am primit un mesaj automat care imi propune sa completez formularul online (cel cu acea clauza smechera).
  Ce fac acum? Care sint urmatorii pasi? Multumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Sa nu mergi dupa „fenta” deoarece inestimabilul operator are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stay chill.
   Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii. Succes!

 123. Adrian spune

  Dacă ei pretind ca as mai avea contract pana în octombrie, pot face cerere de reziliere? Multumesc

  1. Mihai Firfirică spune

   Bineinteles ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 124. maria c spune

  Am făcut reclamație și după 2 zile vine mesaj de la ANPC cu informații care le știam deja și cu următorul mesaj: In cazul in care doriți desființarea acestor contracte aveți posibilitatea depunerii unei noi cereri scrise in acest sens la orice magazin propriu Telekom sau partener comercial autorizat iar procesarea acesteia va dura 30 de zile cu aplicarea taxelor in vigoare si a achitării restului de de rate aferente telefoanelor achiziționate ,, la ce se referă când vorbește de aplicarea taxelor in vigoare?

  1. Mihai Firfirică spune

   Sincer nu am mai auzit de o asemenea abordare pana acum dar cel mai probabil reclamatia ta a fost gestionata de catre un habarnist.
   Trimte-mi raspunsul receptionat in forma scanata pe mail [email protected] deoarece este extrem de dubios.

   1. maria c spune

    Mulțumesc frumos și eu la fel am zis. Voi trimite imediat

    1. Mihai Firfirică spune

     Cu placere!

   2. maria c spune

    Am trimis fișierul. Și eu m-am mirat fiindcă au zis că reclamația mea va ajunge la ANPC Brașov nu Mures. Mulțumesc mult ptr adresa deja mi-a stricat ziua

    1. Mihai Firfirică spune

     Ok. L-am vazut si cel mai probabil reclamatia ta a fost gestionata de catre un inspector fara chef de munca. Ideal ar fi sa mai depui inca una, in speranta ca va ajunge pe maini mai bune pt ca sincer nu am mai intalnit astfel de probleme pana acum. Majoritatea abonatilor au receptionat castig de cauza din partea celor de la ANPC dar reclamatiile curg pe banda rulanta si probabil ca din acest motiv inspectorii ofera aceste raspunsuri cliseice.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. maria c spune

      Mulțumesc mult.

     2. Mihai Firfirică spune

      Cu mare placere!

   3. maria c spune

    Am trimis și dacă poți să îmi trimiți mesaj înapoi ce părere ai. Fiindcă nu vreau sa mă gândesc că trebuie să mă bag slugă la dârloagă pentru niste numere care nus ale mele. Și poți posta și aici și ce soluții sunt

    1. Mihai Firfirică spune

     Aiurea este ca te-ai complicat intr-un mod inutil prin achizitionarea acelor terminale iar acum operatorul iti va factura diferenta integrala pt acestea.
     Asadar stai linistita pt ca vei rezilia contractul fara probleme daca achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pt terminalele respective.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. maria c spune

      Diferența terminalelor se plătește toată suma odată sau se poate plati și în rate?

     2. Mihai Firfirică spune

      Integral….desigur 🙂

 125. Gabriela spune

  Am fost în aceeaşi situație descrisă mai sus. Cei de la Telekom mi-au comunicat ca imi pot porta numarul la un alt operator dar trebuie să achit taxa de reziliere contract. Abonamentul mi-a fost reînoit abuziv, fara a fi contactata macar.
  Multumesc pentru sfaturi!

  1. Mihai Firfirică spune

   Cu placere!
   Intr-adevar majoritatea operatorilor recurg la acest tertip josnic iar multi abonati tac si suporta toate aceste mizerii.

 126. Singeorzan Cornelia spune

  Buna ziua, mai am contract de televiziune cu cei de le Telekom pana in octombrie anul curent…pot rezilia contractul fara a plati lunile restante sau se percepe o taxa daca vreau sa reziliez inainte de termen?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul oricand fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu inteleg de ce sunt luni restante deja? iar in acest sens asteptam detalii.

   1. Singeorzan Cornelia spune

    Pai s-a prelungit telefonic contractul acum un an si jumatate…am sunat la ei, dorind sa sistam serviciile si ne-au zis ca mai avem contract pana in toamna si va trebui sa achitam lunile restante…sunt incredibili cei de la telekom, cresc abonamentul lunar si nu ai canale esentiale; recent au scos eurosport din grila…luni restante ma refeream la lunile ramase pana in toamna daca trebuiesc platite in caz ca reziliem contractul…multumesc

    1. Mihai Firfirică spune

     Ok….nu-i problema deoarece alea nu sunt luni restante. Sper ca nu vrei sa achiti niste servicii de care nu vei putea beneficia iar in acest sens iti recomand sa-ti pastrezi pozitia ferma. Asteptam detalii. Succes!

   2. Marius costel spune

    Salut mi au expirat două abonamente la telekom mi sa spus sa fac cerere de reziliere contract durează 30 zile si nu pot ramane pe cartele prepay reincarcabile ca imi pierd numerele de tel..eu m am portat la ei cu un număr de vodafone pe care il am de 15 ani am cardul pe el diferite conturi pe net…ce as putea sa fac?

    1. Mihai Firfirică spune

     Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti pastra fara probleme numerele pe cartele pre-paid daca specifici foarte clar acest aspect in cererea de reziliere. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 127. Popescu Alexandru spune

  Buna seara am o problema legata de cost suplimentar la ei la telekom,am fost de sarbatori in cipru,ajuns acolo am dat drumu la net si surpriza in o ora costul meu a fost 210 euro ,in conditii de folosit navigatia de la aeroport la hotel,am facut sesizare cu acte doveditoare cu ora la acare am ajuns acolo,cu factura de inchiriat masina tot ,am sunat la ei si mi-au spus ca telefonul meu s-a conectat la net prin satelit si ca trebuia sa tin telefonul pe modul manual de cautare retea ,eu fiind in cipru….la emiterea facturii au facut ajustare de la acea suma la 408 ron de plata ,ceea ce mi se pare un abuz in continuare,ei o tin tot cu netul prin satelit,ce sa.fac mai departe?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti depune o reclamatie la ANPC pt a efectua verificari amanuntite iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Oricum Telekom este unul dintre operatorii care „umfla” in mod artificial facturile abonatilor iar pt detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

 128. silviu dumitru mangu spune

  buna ziua. Eu am facu acum jumatate de an un contract cu TELEKOM…de fapt portare de nr de la Orange…..era mai ieftin cu 2 euro intr-adevar………….ce au ‘uitat’ sa-mi spuna e ca nu au acoperire peste tot si m-am trezit ca nu am semnal la tara…..contractul e pe 2 ani……se poate rezilia fara sa platesc restul de contract?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Telekom isi bate joc de clienti in cel mai crunt mod posibil iar pt detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

 129. COSTIN STEFAN spune

  Bună ziua, va cer sfatul legat de o reziliere Telekom abonament servicii televiziune+internet, am urmat pașii descriși de dvs pe site-ul personal: am facut cerere reziliere datata și semnată de mâna apoi scanata și trimisa pe adresa lor de rezilieri, am fost sunat după vreo doua săptămâni și mi s-a spus ca nu pot face reziliere ca nu sint in ultimele 6 luni de contract( eu mai având aproximativ 9 luni de contract din cele 24) și ca mi se va rezilia contractul dar voi fi nevoit sa merg personal sa depun aparatura închiriată de la ei, lucru cu care am fost de acord, dar voi plăti și 50% din abonamentul pe ultimele luni rămase din contract … le-am zis ca voi apela la ANPC dar au zis ca nu am nici un motiv sa fac asta pentru ca legea e de partea lor și oricum voi plăti banii aceia, ca de aceea se cheama contract sa fie respectat. ce ma sfătuiți in acest caz?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece este obligat sa iti proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile de la depunerea acesteia, asadar nu te agita in mod inutil. Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Oricum, stai linistit pt ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare. Asteptam detalii. Succes!

  2. Nicole spune

   Exact acelasi lucru l-au facut cu mine acum. Am solicitat suspendare temporara, pentru ca nu locuieste nimeni in apartament si cu situatia pandemiei nu imi permit sa platesc abonament aiurea pana gasesc chirias. Au zis ca nu se poate suspenda, desi am mentionat ca voi ramane client Telekom dupa cele 6 luni de intrerupere a serviciilor, dar daca ei nu vor, atunci reziliez. Aceeasi poveste: 30 zile preaviz, ok, nicio problema, e rezonabil, si apoi 50% din valoarea contractului ramas (vreo 350 lei a calculat doamna). Foarte rigizi, foarte „nu stim, nu se poate” cei de la Telekom. Am solicitat sa purtam discutiile in email, pentru a avea negru pe alb ce a zis fiecare, ca la telefon zicem si uitam, iar eu nu am acces la inregistrarea apelului, nu se poate, „aceasta este modalitatea acum”. Am solicitat confirmarea in scris in a datei de suspendare, ca asa cum contractul este in scris, mi se pare normal ca si incetarea acestuia sa fie tot in scris…. Nu se poate, numai asa facem. Eu nu pot sa intelg cum sunt astia companie de telecomunicatii cand nu stau deloc bine cu comunicarea. Acum cica mi se va emite ultima factura cu contravaloarea serviciilor pe 30 zile, ceea ce voi plati, plus 50% din valoarea ramasa din contract. Sa ma adresez ANPC deja? Multumesc.

   1. Mihai Firfirică spune

    Salut,
    Nu te lasa intimidat de catre inestimabilul operator deoarece abereaza cu gratie. Asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 130. Maria spune

  Am.trimis email adresei scrise de tine ,mi-a.dat.email.inapoi ca unu din.numere nu.este valid si ca nu se poate rezilia si ca trebuie sa fac alt.formular pe.siteul lor de reziliere unde bineinteles daca nu.bifez casuta care scrie ca ma oblig sa.reziliez contractul platind taxa contractuala obligatorie. Am.facut cele 2 reclamatii dar.intrebarea mea este trebuie sa.platesc valoarea facturilor din.noiembrie.si decembrie? Tin sa precizez ca factura a venit.prin telefon de la o firma de datorii unde ma.obliga sa.platesc intr-o anume.zI mai exact azi ca asa.scrie.in contract. Dar in.contract nu scrie nimic de genu. Cat dureaza pana.vine rasp de la ANPC ? Au trecut 3zile.si nu am.primit nimic.

  1. Mihai Firfirică spune

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Cei de ANPC iti vor raspunde in maxim 45 de zile dat fiind faptul ca se confrunta cu un numar mare de reclamatii pe aceasta tema. Asadar stai linistita pt ca totul se va rezolva fara probleme. Asteptam detalii. Succes!

   1. Maria spune

    Multumesc f.mult. Imi poti da.si mie adresa de.mail al celor de.la vodafone? Nu.o gasesc pe.site iar cea pe care mi se.emite factura nu merge. Multumesc. Update: azi m-a.sunat APS ca e data promisa de plata si ca trebuie.sa.achit 371lei sun la.telekom imi.spune 591 lei sa platesc. Am.cerut rezilierea ca asa.spune.legea sa.nu platesc si operatorul:nici-o.lege nu spune sa.nu.platiti taxele contractuale si chiar daca exista tot.trebuie sa.platiti :))) deci iata cat de tupeisti dupa ce ca abuzeaza cu nerusinare ca sI vodafone care.mi- a.bagat numere pe gat plus ca mi-a.prelungit contractul fara permisiune. Sa imi.zici si.mie.cum pot contacta in.scris vodafone. Dumnezeu sa.iti dea sanatate ca ne.ajuti.

    1. Mihai Firfirică spune

     Cu mare placere!
     Intr-adevar majoritatea operatorilor adopta acelasi comportament abuziv si mizeaza din plin pe naivitatea abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii.
     Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii.
     Succes!

 131. Ana A spune

  Buna ziua. Intrebarea mea este ce acte/dovezi pot eu depune la ANPC daca totul s-a petrecut telefonic? M-am trezit ca lipsesc peste 10 programe din grila, am sunat, mi s-a spus ca a existat un sondaj si romanii nu mai urmaresc acele canale dar ca in schimb au introdus un post cu filme turcesti :)). Am replicat ca platesc doua abonamente de 250 de lei ca sa putem vedea ce ne intereseaza la tv, grila care era mentionata la semnarea contractului acum 5 ani, si ca nu vreau sa mai platesc in conditiile astea. Raspunsul a fost ca pot rezilia contractele si ca am o taxa de platit. Contractele nu au fost reinnoite dupa primii 2 ani. Deci daca scriu la ANPC ce sa depun, pot doar povesti speta?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Bineinteles ca poti depune oricand reclamatia dar trebuie sa detaliezi cat mai bine speta. Stai linistita pt ca au toate convorbirile inregistrate, asadar dovezi exista si se vor atasa la dosar. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament. Asteptam detalii. Succes!

 132. Catalina Stingaciu spune

  Buna,

  Multumesc frumos pentru articol!

  Eu mai am 5 luni dintr-un contract de 2 ani cu Telekom si am vrut sa inchid abonamentul avand in vedere ca ma mut la o adresa diferita si nu doresc sa continui cu ei.
  Am facut cererea dar nu mi-au raspuns in scris, m-au sunat si mi-au spus ca va trebui sa platesc valoarea abonamentului pe 1 an (jum din perioada contractuala). Cand le-am mentionat de legea pentru protectia consumatorilor in cazul rezilierilor mi-au zis ca nu se aplica pentru ca eu am primit un „beneficiu” pe timpul abonamentului si anume faptul ca nu mi-au luat chirie pentru receiver-ul de la TV. Uitandu-ma pe factura vad intr-adevar ca este dedusa chiria pentru echipamanet.
  Este adevarat ca legea nu se mai aplica in acest caz si ca as face practic plangere degeaba si tot ajung sa platesc un 1 an de abonament daca reziliez in loc de 6 luni cat mai am daca raman?

  Multumesc,
  Catalina

  PS: Mentionez ca cererea depusa de mine nu este cea cu nota de subsol ca ma oblig sa platesc taxa de reziliere, a fost o cerere scrisa de mana. De asemenea, daca ar fi sa contiunui cu sezizarea la ANPC (desi nu stiu daca in situatia asta mai e cazul) ar trebui sa solicit din nou raspuns in scris de la ei?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara costuri suplimentare daca nu esti dispusa sa achiti niste servicii de care nu poti beneficia.
   Asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Nu este necesara o dovada din care sa reiasa raspunsul operatorului, ci va trebui sa mentionezi doar faptul ca ai incercat rezolvarea spetei pe cale amiabila.
   Majoritatea abonatilor au receptionat castig de cauza din partea celor de la ANPC iar pt detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
   Asteptam detalii. Succes!

 133. Adriana spune

  Bună!
  Văd ca ești destul de bine informat,poate reușești sa ma luminezi si pe mine…acum câteva zile am încercat sa îmi prelungesc abonamentul pt a mi lua un tel nou ,la telekom.
  Știind ca abonamentul meu este expirat de mult timp ,am avut surpriza sa aflu ca sunt sub contract din luna mai 2019 ! Mentionez ca într un mag Iq Box,partener Telekom.
  Știind sigur ca nu eu am prelungit contractul,ci a fost prelungit abuziv fara ca eu sa imi dau acordul și semnatura …ce pot sa fac ?nu doar sa reziliez contractul respectiv,ci si sa îi trag la raspundere pt acest tupeu fantastic de a-mi prelungi contractul fără acordul meu !
  Multumesc mult!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri pt a-si mentine clientii „prizonieri” in „ograda”. Daca esti convinsa de faptul ca nu ai prelungit abonamentul nici macar telefonic, atunci poti depune o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Indiferent de situatie vei putea rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Cand ai semnat contractul initial?
   Asteptam detalii. Succes!
   PS: Nu iti achizitiona terminale prin intermediul operatorilor deoarece nu merita „deranjul”.

 134. Cristian spune

  Buna ziua, avem un contract vechi in reteaua Telekom avand un numar de fix si care nu a mai fost prelungit de multi ani ani. Am solicitat portarea la digi in august 2019 stiind ca nu sunt sub contract cu telecomul, ei sunand pentru prelunfire si alte oferte pe parcursul anul de vreo 5 ori, dar nu am ajuns la un consens. Desi facuta solicitarea la digi in august, doar in octombrie au facut portarea, totul ok , pana azi cand mi se emite o factura de telecom in valoare de 150 lei petru despagubire nerespectare conditii contract.
  mentionez ca prin aprilie am primit o instiintare ca se mareste abonamentul cu 5 lei, dar nefiind alta companie in zona am ramasa la telecom, dar nu am semnat ce au trimis ei. Sunt obligat sa platesc factura? Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Sinceri nu inteleg cum ai reusit „performanta” sa portezi un nr de fix deoarece doar numerele de mobil pot fi portate iar in aceste cazuri ar ideal sa se urmeze procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Este ciudat si faptul ca portarea a fost facuta dupa „doar” 2 luni de zile……in mod normal nu are cum sa dureze mai mult de 2-3 zile. Asadar detaliaza ceva mai bine speta daca vrei sa te putem ajuta cu un raspuns personalizat pt nevoile tale. Cu placere!

   1. Cristian spune

    Momentan actul prin care am facut portarea nu il am( e la sat, cand a venit RDS si a cumparat Akta TV, au venit cu oferta si de telefonie fixa, avand Telecom de 30 am vrut sa imi pastrez numarul, au zis ca se poate si am semnat o hartie de portare). De ce dupa 2 luni, deoarece am facut sesizare la RDS ca desi am facut cererea de portare din luna august, eu am ajuns in octombrie sa platesc fix si la RDS si la telecom, RDS-ul mi-a dat un telefon si un numar provizoriu pana la portare. Dupa ce am facut sesizarea la RDS in 3 zile au facut portarea. Acum am primit factura de telecom in valoare de 150 lei petru despagubire nerespectare conditii contract, nu e vorba de suma, dar mi se pare ilegal pe langa faptul ca mi-au marit factura din aprilie cu 5 lei(unilateral) sa imi prelungeasca un contract pe o perioada care numai ei o stiu. mersi o sa revin saptamana viitoare cu un scan dupa portare.

    1. BYTZA spune

     Stai linistit pt ca nu vei fi nevoit sa achiti suma respectiva daca apelezi la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detaliile promise. Succes!

     1. Cristian spune

      am scanat toate actele, cererea de portare, factura, si am facut si o reclamatie la telecom dar nu m-au sunat pana acum. cum pot sa le atasez sau sa ti le trimit?

     2. Mihai Firfirică spune

      Ai depus si reclamatia la ANPC?
      Poti trimite doc. la urmatoarea adresa: [email protected]

     3. Cristian spune

      La multi ani, am trimis ieri pe mail actele. o zi buna.

     4. Mihai Firfirică spune

      La multi ani!
      Ok. Asteptam detalii. Succes!

     5. Cristian spune

      Salut am trimis pe mail rezolvarea. Nu am m-ai primit nimic de la ANPC, doar de la telecom o factura cu minus 170 lei pe luna ianuarie, de atunci nimic. Fiind cu minus 170 pot sa le cer banii?

     6. Mihai Firfirică spune

      Salut,
      Bineinteles ca poti solicita restituirea sumei respective. Stai linistit pt ca inspectorii ANPC si-au facut treaba iar in curand vei receptiona si raspunsul acestora. Felicitari pt reusita!

 135. Elena spune

  Buna ziua,
  Am si eu un abonamentul la Telekom Mobile. Mai exact 3 linii telefonice. Doresca una din ele sa o reziliez. Contractul ptr acesta este de 24 luni. Au trecut numai 6 luni de la semnarea contractului. Il pot rezilia fara a fi nevoie sa platesc (vazuse in termenii si conditiile lor) 50% din valoarea abonamentului x luniile ramase?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Elena spune

    Având toate cele 3 linii telefonice pe numele bunicii au sunat-o pe aceasta spunându-i ca poate rezilia oricând contractul a doua din liniile telefonice dacă plătește aceea taxa de 50%x lunii rămase. Ea a fost de acord cu plata a 470 lei neștiind săracă ca este o taxa abuziva.. Am sunat la ei le-am expus situația le-am spus ca este in curs de derulare la ANPC o plângere și ca Dorim sa reziliam fără plata acelei taxe absurde. M-am lovit de un zid, respectiva de la telefon mi-a spus ca acea lege care declara nelegala aceasta taxa nu a intrat in vigoare. Ii aduc l cunoștiință și faptul ca nu am fost de acord cu majorarea de 0,43 eurocenți ca nu am semnat nicăieri faptul ca am luat la cunoștiință și ca atare doresc sa reziliez contractul. Răspunsul ei a fost “NU se poate acum e prea târziu o sa vedeți și cei de la ANPC tot așa ar sa va răspundă.”. Momentan nu am primit nimic ce-i drept. Insa acum stau și ma gândesc are dreptate ea?

    1. BYTZA spune

     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei putea rezilia fara costuri suplimentare contractul. Majoritatea reclamatiilor depuse la ANPC au fost solutionate in mod favorabil, asadar stai linistita pt ca nu vor fi probleme. Asteptam detalii. Succes!

 136. Johny spune

  Salut. Detin un pachet ( tv+internet+tel fix) de cca 12 ani de la Telekom. Ultima factura mi a venit dublata ba chiar peste . Am mers la ei sa vad ce se intampla unde am fost instiintat ca mi au marit abonamentul de luna aceasta si ca asa va fi in continuare ptr ca ei au trimis notificare la care eu nu am raspuns. Mentionez ca sunt liber de contract cu ei si notificare nu am primit . Am facut cerere de reziliere imediat ptr servicii si o cerere ptr scaderea facturii umflate. Am fost sunat de ei si mi-au spus ca trebuie sa platesc factura asa cum este acum ca ei m au notificat si nu e vina lor daca eu nu am primit notificarea pe mail. Din ambitie ca sunt hoti si au tupeu nu as vrea sa o platesc cu noul pret . Ce sanse am sa o scot cu ei la cap, si daca este normal sa mi ceara echipamentul (telefon fix) de acum 12 ani care nu mai functioneaza de 10 ani si l am aruncat?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Depune cat de curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Daca echipamentul a fost oferit in custodie va trebui sa-l returnezi sau sa achiti contravaloarea acestuia daca nu il mai poti returna. Oricum stai linistit pt ca mai mult ca sigur se va rezolva pe cale amiabila totul, mai ales ca inestimabilul operator se afla pe „picior de plecare” din Romania https://ithot.ro/telekom-pleaca-din-romania/
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Filip spune

    Buna ziua,
    Tot pentru Telekom am facut si eu o sesizare la ANPC, dar mi-au trimis raspuns ca „Petitia dvs a fost redirectionata prin adresa nr…. la Autoritatea Nationala pt Administrare si Reglementare in Comunicatii”. Cazul este recent, 28.10.2019. Nu am primit inca raspuns de la ANARC. Nu se mai ocupa ANPC de aceste spete (cu operatorii de comunicatie)?

    1. BYTZA spune

     Salut,
     ANPC se confrunta cu un val foarte mare de reclamatii si din acest motiv le mai „paseaza” dar stai linistit pt ca vei receptiona raspunsul in termenul legal. Asteptam detalii. Succes!

 137. Pop Simion spune

  Buna ziua, avem un contract vechi in reteaua Telekom si care a fost prelungit telefonic in urma cu aproximativ 1 an. Dorim schimbarea la Digi, deja am si intocmit actele cu ei, azi fiind sunat de ei in ideea de anulare sau instalare pentru ca au trecut 3 luni de cand am amanat instalarea. Am sunat la Telekom pt reziliere si mi au spus ca mai este contract pana in octombrie 2020 si daca reziliem trebuie sa platim jumatate din contractul ramas. Intrebarea e daca se poate rezilia contractul prelungit telefonic fara a plati ce au cerut ei? Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din acest motiv va recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Poti rezilia contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 138. Catalin Nitulescu spune

  Buna ziua,
  Am un contract pe societate cu Telekom si am numai probleme pe care se prefac ca le rezolva.
  Mai exact dupa ce am facut portare la ei in decembrie 2017, am luat si doua terminale, nu mi-au venit facturile 6 luni desi i-am anuntat regulat ca nu am primit nimic.
  Dupa mai multe reclamatii se constata ca nu s-au emis, se emit eronat pe o perrioada anterioara initierii contractului si pe niste servicii pe care nu le-am contractat si de care nu am beneficiat, eu fiind in acea perioada abonat vodafone.
  Le solicit anularea facturilor si facturare corect conform contract. Incearca sa ma pacaleasca prin niste stornari si refacturari neclare si gresite pe care le refuz. Ma imbarliga ca nu le permite codul fiscal anulare si refacturare pt ca e vorba de servicii si acestea doar se compenseaza. Refuz sa accept si merg sa platesc consultanta fiscala, trimit prin executor, cu confirmare de primire raportul de consultanta care dovedeste cu argumente legale si trimitere la legi ca au gresit. Initial refuza sa storneze si imi opresc regulat furnizarea serviciilor desii problema nu e rezolvata din vina lor. Ma portez la Vodafone dovedind problemele reale cu Telekom.
  Ulterior Telekom storneaza toate facturile si refactureaza conform contract mai putin una pentru care face ”corectie” de ma incarca cu 3000 lei fara sa explice ce reprezinta.
  Sun la ei la reclamatii business si imi spun sa redeschid o noua sesizare, in conditiile in care din dec. 2017 pana azi eu stau cu soldul in aer, neclar, iar ei inca emit facuri aberante.
  Am inteles de la avocat ca fiind contractul pe societate nu ma poate ajuta ANPC.
  ANCOM scrie pe site ca nu ii poate verifica si penaliza.
  Alte persoane spun sa astept sa ma dea in judecata.
  Aveti idee cum e mai intelept sa procedez?
  Va multumesc!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Fiind un contract incheiat pe firma va trebui sa rezolvi speta in instanta pt ca altfel te poti trezi ulterior cu tot felul de neplaceri. Asadar apeleaza la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete si ti-l recomand cu incredere pe Lazar Ioan iar pentru detalii acceseaza acest link https://avocatlazarioan.ro/contact/

 139. alexandru spune

  Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Am reziliat contractul cu telekom in 8 .aug. 2019 in scris. in continuare primesc factura pentru plata abonamentului ce se intimpla ?. Va multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din pacate sunt extrem de haotici in aceasta perioada si aiurea este ca doar abonatii au de suferit. Ar fi ideal sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Asteptam detalii. Succes!

 140. Bianca spune

  Buna,

  Am trimis mail la rezilieri si m-au sunat dupa 2 saptamani sa-mi ofere o solutie. Sunt obligata sa accept contract pe 2 ani?
  Pe 2 ani este un tarif pt servicii internet, pentru 1 an este un tarif mai mare. Ofertele sunt exclusiv telefonic, nu se gasesc niciunde pe site. Este legal acest lucru?

  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Bineinteles ca nu esti obligata sa accepti nimic daca nu iti convine si iti recomand sa nu cazi in plasa acestora. Majoritatea operatorilor recurg la aceste tertipuri iar modul de actiune este perfect legal….din pacate 🙁 Cu placere!

   1. Bianca spune

    Multumesc pentru raspuns.
    Am tot incercat sa imi trimita oferta in scris si eu sa le raspund in scris, insa mereu insista ca oferta poate fi acceptata doar telefonic. Oare si asta este legal, sa nu am alta optiune decat oferta telefonica?
    Pentru ca incep sa ma gandesc serios sa fac reclamatie la ANPC, dar sa ma asigur totusi ca judec limpede, caci a reusit sa-mi strice intreaga zi.

    1. BYTZA spune

     Cu placere!
     Merg la intimidare in speranta ca o sa cedezi pana la urma dar iti recomand sa soliciti si oferta concurentei, la portare preturile si beneficiile sunt extrem de atractive.
     Nu are sens sa-i reclami la ANPC dat fiind faptul ca sunt in limita legii dar ii poti „taxa” cu o portare aferenta si corespunzatoare. Asteptam detalii. Succes!

     1. Bianca spune

      Continuarea este ca, daca nu am cedat telefonic ofertelor impuse, mi-au emis deja factura urmatoare. La retrimiterea cererii de reziliere doar pentru telefon fix au raspuns cu rezilierea intregului contract (fix si internet)- reziliere ce incepe cu o data de saptamana trecuta (mesajul fiind primit azi…). Oare mai pot solicita portarea in conditiile astea?
      Si ce fac oare cu echipamentele? Nu am cand sa le returnez. Asta este fraza

      Pentru emiterea facturii in cont final este necesara restituirea echipamentelor aferente serviciilor furnizate de catre Telekom ( 1 modem) , prin una din modalitatile de mai jos – … cateva puncte in Buc si chiar unul in Craiova (eu fiind din Buc!)

      Am ales si o perioada f aglomerata pt mine- nu am timp si nervi de sicanele lor.

      Multumesc mult pentru raspunsurile prompte!

     2. BYTZA spune

      Poti efectua cererea de portare oricand fara probleme iar echipamentul il poti lasa unei prieten ca sa-l predea catre inestimabilul operator. Cu mare placere!

 141. Pavel spune

  Buna ziua , am urmat pasii simpli referitori la rezilierea ctr cu Telekom, respectiv cerere scrisa de reziliere si copie CI transmisa pe e-mailul indicat. Am primit primul feed-back care suna asa : Stimate client, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. In vederea optimizarii timpului de raspuns, avem rugamintea de a utiliza linkul urmator: https://www.telekom.ro/reziliere-online/ Ca urmare a completarii acestui formular, un reprezentant Telekom va va contacta in cel mai scurt timp cu putinta. Cu drag, Echipa Telekom Romania. Nu doresc sa completez formularul lor avand in vedere fraza aia de la sfarsit. Sa le dau inca un e-mail in care sa specific faptul ca nu doresc completarea formularului lor si consider suficiente cele transmise de mine?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acesteia. Ar fi ideal sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Asteptam detalii. Succes!

   1. Stefan spune

    Buna ziua. Urmare a notificarii primite in septembrie 2019 de majorare a tarifelor am transmis pe data de 21.09.2019 la telekom cerere de reziliere unilaterala a serviciului internet si tv. Pe data de 01.10.2019 fara nici o notificare am observat ca la programele tv digital nu am acces.
    In urma discutiei telefonice cu un operator s-a comunicat ca serviciile mele au fost suspendate si trebuie sa ma prezint pentru predare echipamentelor (modem si doua carduri)la un centru telekom acreditat, care in cazul meu este situat la o distanta de 70 km. Sigur nu am fost de acord cu acest mod de predare a echipamentelor si I-am comunicat operatorului telekom ca astept sa fiu contactat ca sa le predau acasa, la un curier. Cum este de procedat in acest caz?
    Mentionez ca in prezent am acces la tv analog si internet, desi mi s-a comunicat in urma discutiei telefonice cu operatorul telekom ca serviciile mele au fost suspendate incepand cu data de 01.10.2019.
    Va rog sa ajutati cu un sfat ce sa fac in continuare.
    Va mutumesc anticipat.
    Cu stima si respect Stefan

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Ar fi ideal sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

     1. Dobrescu Daniel spune

      La fel am patit si eu iar acum mi-a venit pe vectura si echipamentele modem, reciver, card plus inca o factura plus taxa de reziliera 150 de lei, am facut o sesizare la ei sa-mi anuleze factura dupa care voi face o sesizare la ANPC

     2. BYTZA spune

      Depune cat mai curand reclamatia la ANPC ca sa nu te trezesti cu inca o factura emisa aiurea. Succes!

   2. Paul spune

    Salut, azi am depus reclamatie online la ANPC, am primit nr de inregistrare si chiar sunt curios cum vor decurge lucrurile. va tin la curent. Multumesc

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Stai linistit pt ca totul va decurge „smooth & clear”, asa cum ar zice francezu’ 🙂
     Asteptam sa postezi si raspunsul pe care urmeaza sa-l receptionezi. Cu placere!

     1. Paul spune

      Victorieeeeeeee, am primi comunicare de la ANPC, care intre timp solicitase lamuriri de la operatorul economic; comunicarea m-a lamurit ca am fost portat cu succes catre firma la care am solicitat, iar in privinta net-ului ”preaminunatul ”Telekom a intrerupt fara penalitati furnizarea serviciilor, facturand strict cat consumasem (putin oricum). Concluzia…. merci fain pentru tot, voua celor de aici, ca ati avut buna idee de a posta informatia salvatoare. P.S. Succes tuturor la rezilieri cu firme abuzive, sa se incheie cu sintagma ”Las ca merge si asa!”

     2. BYTZA spune

      Felicitari pentru reusita!
      Cand ai timp posteaza si raspunsul receptionat de la ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog. Daca nu ai idee cum poti face asta, trimite imaginea pe mail, [email protected].
      Cu mare placere!

 142. Albert spune

  Buna ziua! In cazul in care contractul cu telekom este incheiat pt o primarie, iar titularul este primarul, pentru a putea rezilia contractul cererea trebuie sa fie insotita de o procura in cazul in care alta persoana decat titularul se ocupa de reziliere?
  Va multumesc anticipat!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu este cazul sa va complicati deoarece toate demersurile pot fi efectuate online, asadar nu are relevanta cine este cel care se ocupa de acest demers iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Boja spune

    Buna ziua . Am cerut in scris anularea abonamentului pentru tatal meu, pe numele acestuia. A fost contactat telefonic, in varsta fiind a fost ametit de catre operator cu o noua oferta. Nu s- a semnat nici un nou contract pentru noua oferta. Va trebuii tot in scris sa facem anularea?. Nu ne intereseaza pentru ca mai este un abonament la acel imobil pentru care se achita plata, fiind sub contract valabil. Este posibil incetarea totala a serviciilor in aceeasi zi.Ma gandezc ceva de genul nu sunt multumita de produs si il returnez ?

    1. BYTZA spune

     Buna,
     Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri si profita din plin de „naivitatea” abonatilor.
     Legea le permite sa incheie telefonic aceste contracte iar inestimabilii operatori isi bat joc de clienti, oferindu-le abonamente pe banda rulanta.
     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Vezi si sectiunea de comentarii aferenta acestui articol ca sa stii la ce sa te astepti. Asteptam detalii. Succes!

 143. Cristina Bejan spune

  Buna idee , chiar ma bucur ca exista oameni cu coloana vertebrala ca si tine!
  astazi am fost cu cererea de reiliere a contractului Vodafone , nici ca m-au bagat in seama,nu mi-au acceptat-o din start , atata timp cat nu platesc taxa de reziliere de 150euro! Am fost unde am facut contractu de abonament , egal, nu mi-au acceptat nici aici cererea , pe motiv ca ei nu pot face asta,! am mers la ANPC , nu pot face nimic zice domnul de acolo ,pentru ca am semnat si sunt buna de plata ! DECI?
  vazand ce ai scris tu in acest articol am facut ON-line rezilierea chiar acum , sunt f curioasa cum ma ameninta acu cu taxa lor ! eu am doar un amarat de abonament fara nici un alt serviciu , gen telefon sau alte cele.

  1. BYTZA spune

   Stai linistita pt ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

 144. Valentin spune

  Salutare! Nu imi este clar daca pot rezilia contractul inainte dr termen in conditiile in care am primit si un telefon gratuit. Contractul se poate rezilia fara despăgubiri doar in cazul abonamentelor fara echipamente sau si in cazul in care s-a oferit echipament gratuit? Posibil sa mai fi intrebat cineva inainte si imi cer scuze daca revin cu aceeasi intrebarea. Nu am gasit in comentarii un raspuns. O zi excelenta.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Am clarificat aceasta situatie si in comentariile anterioare, asadar poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat(smartphone, tableta etc.). Majoritatea operatorilor ofera echipamentul in custodie, asa ca va trebui sa-l returnezi in aceeasi stare in care l-ai receptionat. Asteptam detalii. Succes!

 145. OANA spune

  Buna ziua! Am contract de mai multi ani cu Telekom pentru serviciul de televiziune prin satelit (Dolce TV), si in luna aprilie a acestui an le-am cerut daca este posibil sa imi adauge posturi in plus cu desene animate pentru copii. Mi-au spus k da, le pot adauga in schimbul a 10 RON in plus pe luna. Am fost de acord, avand in vedere ca plateam 35 RON pe luna, plus 10 ajungeam la 45 RON, si era OK. Dar cu prima factura in urma modificarii, ma trezesc cu 55 RON de plata…
  Cu prima ocazie, ma duc la un showroom Telekom si ii intreb ce este cu aceasta marire. Si imi spun ca in urma solicitarii mele, abonamentul a crescut la 10€ + TVA, deci asta este factura corecta… OK, atunci am cerut sa mi se rezilieze contractul: raspunsul lor: nu este posibil, intrucat in urma modificarii planului tarifar, contractul a fost reinnoit pe 2 ani, si TREBUIE platit 2 ani de zile. Am sunat la serviciul relatii cu clientii, si mi-au dat acelasi raspuns.
  Nu mi se pare corect: nimeni nu m-a informat de acest nou contract de 2 ani de zile, nu am semnat nimic, deci nu vad de ce as fi obligat sa le platesc aceste sume injustificate pentru alti 2 ani.
  Cumva in aceste conditii se poate rezilia fara costuri absurde contractul?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Stai linistita pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   1. Sîrbu Mădălina spune

    Buna ziua am reînoit contractul cu telekom in septembrie 2019 si am sunat pentru rezilierea contractului și mi-au spus că trebuie sa plateasc jumatate din valoarea facturi aferente până la încheierea contractului este corect?

    1. BYTZA spune

     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 146. Rozalia Elena spune

  Buna ziua, ca sa nu ma repet, subscriu in totalitate la situatia prezentata de Daniela Badulescu cu singura mentiune ca am urmat procedura prezentata in articolul de mai sus insa raspunsul celor de la ANPC a fost: https://uploads.disquscdn.com/images/ed1a1894e4bb939479f5ef3b0a85b0bd49e8b675b6c330e79534ce2c8eabc26c.png

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Acum iti dai seama ca padure fara uscaturi nu exista dar important este faptul ca ANPC a rezolvat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor depuse. Depinde foarte mult si modul de abordare. Incarca si reclamatia pe care ai depus-o la ANPC ca sa ne putem da seama impreuna unde ai gresit. Weekend placut!

 147. Daniela Badulescu spune

  Buna ziua. Recent ma confrunt si eu cu o problema legata de cei de la Telekom. Pe scurt, am reinnoit abonamentul, anul trecut in luna noiembrie, si de atunci, si inainte era, dar nu asa rau, am probleme cu semnalul si internetul, cel mai rau in casa. I-am instiintat, de nenumarate ori, pe cei de la Telekom, am facut si sesizare scrisa, in ultima chiar dorind sa inchei contractul, asta fiind inainte de termen. Am primit raspuns ca, in urma sesizarii s-au facut teste si ca, intr-adevar sunt probleme cu semnalul, in casa, dar ca nu au ce sa faca, momentan, ca au in plan sa monteze o antena, insa nu mi s-a dat un termen anume, ci doar ca, daca doresc sa renunt la abonament, ma obliga sa platesc taxele de reziliere, insemnand jumatate din abonament, pe lunile care au mai ramas pana la expirarea contractului.
  Eu nu sunt dispusa sa le platesc, pentru ca sunt servicii cu probleme si eu nu pot beneficia de ele. Mi se pare abuziva taxa, mai ales ca, continui sa platesc un abonament cu servicii deficitare.
  Cum ar trebui sa procedez in continuare, in situatia prezentata mai sus. Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament, asadar depune cererea de reziliere cat mai curand si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Sorin spune

    Si eu ma aflu intr-o situatie similara… Cand am fost la un showroom Telekom, am discutat cu o operatoare ca vreau sa opresc internetul fix, deoarece trebuie sa ma mut intr-o alta localitate. I-am spus ca vreau sa opresc internetul, la care ea mi-a zis ca trebuie sa platesc lunile ramase din abonament, dar jumatate din suma normala. Am semnat, nestiind nimic de rezilierea contractului. Prin urmare, se mai poate face ceva in cazul meu?

    1. BYTZA spune

     Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum…… De ce nu ai urmat procedura prezentata in acest articol?

 148. Sorin spune

  Buna ziua,
  Mama, trecuta de 60 de ani, a fost luni la magazinul Telekom din Mangalia pentru a cumpara un telefon nou avand deja un abonament mobil la Telekom. Pentru ca perioada contractuala a actualului abonament expira anul viitor, nu a putut sa cumpere pe prelungire de contract, dar au convins-o sa isi mai faca inca un abonament (~100Ron/luna) pentru a cumpara un telefon.
  Curios este faptul ca i-au dat o cartela SIM cu numar, dar i-au spus ca numarul o sa fie activ dupa 5 zile de la portarea unui numar cu 072XXXXXXX.
  Dupa 4 zile, vineri, intelegand greseala s-a dus la magazin pentru a rezilia contractul. A fost refuzata pe motiv ca colegul care a facut contractul nu este la munca si sa revina luni.
  Am contactat Telekom la 1234 si mi-au spus ca datorita faptului ca contractul este semnat in magazin nu are dreptul la denuntarea contractului in 14 zile.

  Care este procedura in acest caz?

  PS: Cine poate sa imi spuna care este schema pe care a facut-o angajatul Telekom cu portarea numarului cu 072XXXXXXX la incheierea unui abonament nou?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la aceste tertipuri dar stai linistit pt ca poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Poti sa efectuezi tu demersurile in mediul online si sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC.
   Agentul Telekom si-a facut de cap vazand ca are de-a face cu un client varstnic si nu a facut altceva decat sa-si realizeze target-ul la portari pe acesta luna, oricum nu are sens sa escaladezi un conflict cu el.
   Asteptam detalii. Succes!

  2. Ion daniel spune

   Buna ziua ma numesc ion daniel com niculesti jud db nr 317 as vrea sa rezilez contractu cu teleckom

   1. BYTZA spune

    Salut,
    Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-mareste-tarifele/
    Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 149. Cristian spune

  Am anulat contractul cu ei acum 9 zile si deabia acum am fost sunat in legatura cu asta, in acelasi timp mi s-a comunicat ca eventualul echipament utilizat de la ei, daca vrem sa fie preluat de acasa , se achita o taxa de 6€ sau daca nu vreau sa platesc, trebuie sa livrez echipamentul la cel mai apropiat magazin. Mie mi se pare o aberatie, voi ce credeti?

  1. BYTZA spune

   Este modul in care inestimabilul operator isi „taxeaza” clientii rebeli care au decis sa le paraseasca ograda. Poti sa le comunici ca ai preluat echipamentul respectiv in locatia cu pricina si tot asa doresti sa-l si returnezi. Oricum contravaloarea acestuia a fost amortizata si din acest motiv nu sunt disperati sa-l colecteze. Succes!

 150. Alina Baciu spune

  Eu m-am trezit că la reziliere înainte de termen trebuie sa plătesc pt că am luat telefon la fidelitate deși nu era adevărat…. Tot tlk in in aplica lor îmi arata ctr in Aghireș…. Îmi trimite mesaje pt alt cod abonat pe Nr de internet care îl am de 4 ani…..și ANPC nu a ajutat… Că au renunțat la taxa de reziliere….

  1. BYTZA spune

   Era ideal sa depui o reclamatie si la ANCOM ca sa-i poata sanctiona asa cum se cuvine pentru comportamentul abuziv. Pana la urma cum ai rezolvat speta?

   1. Alina Baciu spune

    Am depus reclamație și la ANPC și au retras taxa de reziliere… Oricum după 12 ani de colaborare nu cred că mai continuu pt că nu au ceva să îmi ofere….până în febr mai trag cumva

    mar., 6 aug. 2019, 17:09 Disqus a scris:

    1. BYTZA spune

     Felicitari pt reusita!

 151. Osiac Ionut spune

  Dupa 29 zile inca nu s-au sinchisit sa raspunda la cererea de reziliere.Astazi am depus reclamatie si la ANPC.
  O intrebare am.Daca in termenul legal de 30 de zile nu se raspunde la cererea de reziliere(efectiv se ignora) exista vreo vreun temei legal prin care nu s-ar mai putea plati abonamentul la ei??Adica trebuie sa platesc la ei in continuare pana se rezolva cazul??Mentionez ca sunt client de al lor din anul 2009(TV satelit) dar intre timp s-au facut doua reinnoiori de contract,unul 2016(TV satelit+telefonie mobila) si unul in ianuarie 2019(am renuntat la telefonia mobila) ,in 2019 evident ca singura solutie care mi-au dat-o ca sa renunt la telefonia mobila a fost sa se incheie contractul TV +telefonie si sa deschid alt contract doar de TV(contract evident pe 2 ani)

  1. BYTZA spune

   Era ideal sa depui reclamatia la ANPC in momentul in care ai depus si cererea de reziliere. Astfel i-ai fi impulsionat sa proceseze cererea de reziliere mult mai rapid. Oricum stai linistit pt ca au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in termenul legal iar in caz contrar vor fi sanctionati de catre ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 152. Constanta Sirbu spune

  Buna seara, vreau sa inchid un contract cu telekom de fix , tv si internet , s-a prelungit in mai 2018 prin telefon, dar eu voi pleca din tara si desi mai este 1 an , nu vreau sa platesc despagubire , am trimis cerere prin email acum o saptamana si nu am primit nici un raspuns de la ei , ma invita sa completez formularul online. Acolo sunt obligata sa bifez casuta ca sunt de acord sa le platesc pentru incetare contract inainte de termen…nu l- am completat…Am sanse sa inchid contractul fara sa platesc despagubire ? Ce pot face in asa caz?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. Vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul daca ai urmat procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Asteptam detalii. Succes!

 153. Bebe Victor Zainescu spune

  M-am portat fara sa cunosc faptul ca trebuie sa fac cerere pt.reziliere , ma aflam in perioada contractuala . portarea mi-a fost acceptata si deja am achitat prima luna de abonament la noua societate.Acum am primit o adresa de la Telekom prin care sunt anunta tca trebuie sa achit suma de 105.23 Lei reprezentind Taxa de reziliere linie mobila.Aceasta suma reprezinta pentru mine a 8 a parte din pensie. Ce pot face pt. a nu plati aceasta suma ?

  1. BYTZA spune

   Din acest motiv va tot recomadam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum…..Succes!

 154. Bercian Ioana spune

  Buna ziua, bunica mea are 90 de ani si are abonament de telefonie fixa facut de pe vremea Romtelecomului. Nu mai aude bine si nu se poate intelege nimeni cu ea la telefon. Vreau sa incihd abonamentul. Cum pot sa fac asta eu in calitate de nepoata? Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti sa te ocupi de rezilierea contractului dat fiind faptul ca toate demersurile se pot efectua online iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 155. Cristian spune

  Buna ziua,

  Acum cateva zile am primit un email de la Telekom cu o notificare, cum ca tariful se mareste si daca nu sunt de acord se poate renunta unilateral la contract (internet +tv). O ocazie buna pentru a scapa de ei (serviciu de calitate slaba). Zis si facut, am completat o cerere de reziliere tip (cu specificatia enuntata in articolul de mai sus, ca daca sunt in perioada contractuala ma oblig la achitarea unei taxe de reziliere) , tinand cont ca am specificat expres in email ca reziliez conform notificari primite. Astazi primesc un telefon de la operator si imi interpreteaza ca daca nu sunt multumit de calitatea serviciului tb sa platesc taxa de reziliere, asta nu inseamna ca nu sunt multumit de tarif 😂😂. Apoi ma intreaba ca daca nu imi modifica, raman la ei? I-am explicat clar ca serviciul insemana raport calitate/pret, deci apare si pretul. Ce ma sfatuiti fac mai departe? Mai fac o cerere noua in care sa sterg acel text cu taxa de reziliere sau ma duc la un sediu sa imi zica clar, eventual sa imi dea si o hartie ca nu am de plătit taxa de reziliere.

  Mulțumesc!

  P.S. Operatorii nu pot face si contracte fara perioada determinata? Din cate stiu e o taxa de 400 roni pentru aceasta, ceea ce insemana aproape tariful de abonat de 1 an (cat e perioada minima)

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Este suficient sa refaci doar cererea de reziliere iar toate demersurile ar fi bine sa le efectuezi in mediul online. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 156. Sorin spune

  Buna ziua! Am facut un abonament la telekom, pers fizica. Ma trezesc ca am de plata 115 euro ca s-a facut un apel in zona a 4-a si s-a vb 30′. Am luat factura detaliata si numarul este acolo! Problema este ca in telefon nu apare acel numar, iar eu nu am rude acolo, desi pe facutra apare numarul respectiv! Ce am de facut?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti depune o reclamatie la ANPC daca esti convins de faptul ca te-au pacalit iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Succes!

 157. Adrian spune

  Buna ziua! Anul trecut in luna februarie am facut un abonament de internet fix + televiziune satelit + telefonie fixa. Ulterior, prin mai, am adaugat si un abonament de telefonie mobila in urma caruia am primit un telefon samsung J3 la pretul de 1 leu. De cateva luni am probleme cu internetul fix, la orice bataie de vant se intrerupe, din 7 zile ale saptamanii, in 5 zile imi pica internetul. In principiu, doresc rezilierea contractului de internet, televiziune(pt ca au pus canelele de sport cu taxa) si telefonie fixa. Credeti ca este posibil sa reziliez si contractul de telefonie mobila, in conditiile in care am primit si telefonul acela la pret de 1 leu, si sa nu mai aud in viata mea de ei? Multumesc! Un

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme toate serviciile de care beneficiezi „uneori” daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

  2. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme toate serviciile de care beneficiezi „uneori” daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

   1. Adrian spune

    Multumesc! Momentan am depus cererea de reziliere doar pentru internet fix, telefonie fixa si televiziune. Voi revenii cu detalii! Multumesc!

   2. Adrian spune

    Multumesc! Momentan am depus cererea de reziliere doar pentru internet fix, telefonie fixa si televiziune. Voi revenii cu detalii! Multumesc!

   3. Ema spune

    Bună.Mie telekom mi-a trimis in 28 feb o scrisoare prin care m-a anunțat că imi mărește (din nou)tarifele așa că am mers in magazin și am făcut o cerere pt.rezilierea contractului.M-au sunat pe 26.03. și convins să accept altă ofertă,dar in contractul nou ce l-am primit prin poștă (din ce am reușit să ințeleg),scrie cu totul altceva așa că am trimis o cerere de reziliere nouă, scrisă de mâna pe [email protected](am dreptul să renunț in 14 zile,adică până pe 9.04 la orice ințelegere telefonică) și mă pun să completez cererea lor tip(pe care nu o ințeleg,nu știu ce mă obligă să plătesc).Ce să fac?

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Stai linistita pentru ca iti vor procesa cererea de reziliere in termenul legal dar nu ar strica sa depui si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

 158. Adrian spune

  Buna ziua! Anul trecut in luna februarie am facut un abonament de
  internet fix + televiziune satelit + telefonie fixa la TELEKOM. Ulterior, prin mai,
  am adaugat si un abonament de telefonie mobila in urma caruia am primit
  un telefon samsung J3 la pretul de 1 leu. De cateva luni am probleme cu
  internetul fix, la orice bataie de vant se intrerupe, din 7 zile ale
  saptamanii, in 5 zile imi pica internetul. In principiu, doresc
  rezilierea contractului de internet, televiziune(pt ca au pus canelele
  de sport cu taxa) si telefonie fixa. Credeti ca este posibil sa
  reziliez si contractul de telefonie mobila, in conditiile in care am
  primit si telefonul acela la pret de 1 leu, si sa nu mai aud in viata
  mea de ei? Multumesc!

 159. Alina Tartagan spune

  Buna ziua, am si eu contract cu Telekom,internet, televiziune ,si 2 abonamente telefonie mobilă, problema este că telefonul s-a stricat,l-am dus la ei deoarece era in garantie, după aproape 2luni de când l-am dus la reparat am hotarat sa reziliez contractul(Am fost de mai multe ori sa vad ce s-a rezolvat cu acel telefon si de fiecare dată ma amână,mi-au zis ca a fost trimis aici la noi in oras la service si ca ar fi avand o problemă din fabricatie si ca l-au trimis la București în service, si ca dacă acolo apare ca intr-adevar ar avea probleme din fabrica o sa mi-l schimbe,si ca trebuie sa mai aștept, dar trecuse aproape 2luni și tot ma puneau sa astept,în acest timp eu plătind acel abonament chiar dacă nu am beneficiat de el), am fost la ei mi-au dat o cerere tip pentru reziliete si sa astept sa ma sune,a trecut încă o lună și nimic,ce as putea face in acest caz?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Te-ai complicat in mod inutil deoarece ai fi putut realiza online toate demersurile legate de reziliere dar nu este timpul pierdut. Urmeaza procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Alina Tartagan spune

    Voi reveni cu detalii,multumesc frumos!

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere!

 160. Elena spune

  Buna ziua! Imi doresc sa reziliez un contract facut pe firma cu Telekom, care firma si-a incheiat activitatea. Nu s-au imiplinit cei 2 ani de la semnarea contractului. Ce drum sa parcurg?
  Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Procedura de reziliere este aceeasi doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Cu placere!

 161. BYTZA spune

  Salut,
  Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti debitul restant + diferenta pentru terminalul receptionat „gratis”. Iti recomand sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC. Succes!

 162. Nicu N-k spune

  In cat timp trebuie sa raspunda la cerere?

  1. BYTZA spune

   Operatorii sunt obligati sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.

 163. Andreea Tanase spune

  Gata am reusit si eu sa reziliez pana la urma contractul cu telekom dar inca nu am primit raspunsul de la anpc desi cred ca si-au facut treaba. Dupa 20 ianuarie o sa ma treaca pe cartela iar dupa vreau sa ma portez. Va multumesc foarte mult pentru suport.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!
   Stai linistita pentru ca vei receptiona pana la urma raspunsul celor de la ANPC si iti vor confirma modul in care sau implicat. Cu placere!

 164. ciupei maria spune

  Buna ziua,
  Va aduc si eu la cunostiinta un caz. Am un contract de internet si tv de la Orange.Semnalul este destul de prost , mai mult ma chinui decat sa il pot utiliza si aici ma refer la viteza internetului, care 5 minute este mare dupa care scade, incat ca sa nu ma enervez , opresc internetul.I-am sesizat si degeaba.Mi s-a spus ca mai mult de atat in zona in care ma aflu nu se poate. Cu chiu cu vai am ajuns la 1 an si jumatate cu abaonamentul din perioada de 2 ani. Nu mai doresc sa continui sa dau bani si sa nu am servicii si calitate.Am facut 2 solicitari de reziliere , ambele avand acelasi raspuns.–Daca doresc sa reziliez contractul trebuie sa platesc taxa lunara abonament x nr. de luni ramase pana la finele contractului.Le-am invocat clauzele abuzive si faptul ca ne pun sa semnam niste contracte tipizate , care nu au fost negociate, discutate si cu noi.
  Voi incerca sa trec la pasul urmator–sesizare la ANPC si sper sa pot rezolva cu ei ceea ce pe cale amiabila nu am reusit cu operatorul Orange.
  Acest articol este foarte util si multumesc celui care l-a postat.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos si asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Cu placere!

  2. Ionel D spune

   Doamna Carmen Laiu in situatia dumneavoastra cel mai bine este, pe langa reclamatia depusa la ANPC, sa cereti copii ale actelor prin care dumneavoastră vi s-a prelungit abonamentul, nu le spuneti de ce daca va intreaba le spuneti ca nu ii credeti si vreti sa vedeti cu ochii dumneavoastra.
   Dupa ce intrati in posestia acestor documente mergeti la politie sa depuneti o plangere penala impotriva persoanei care a facut asta. Nu este necesar ca dvs sa cumoasteti identitatea acelei persoane, de asta se vor ocupa politistii de la biroul de investigații. In acest fel dumneavoastra veti descuraja pe viitor astfel de fapte.

 165. Mioara spune

  Bună ziua! Dețin un abonament 3 servicii telekom, am depus cerere reziliere contract voce si am solicitat un pachet internet+tv. După 20 de zile am fost sunata de către un operator care refuza să înțeleagă ce solicit încercând să ma convingă că ei doar pot adăuga servicii, nu pot desființa. Cum as putea proceda pentru a obține reziliere contract voce? Mulțumesc!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Daca ai dovada depunerii respectivei cereri de reziliere atunci poti apela la ajutorul celor de la ANPC.
   Poti transmite reclamatia online prin intermediul acestui link.
   Sper ca ai specificat in cererea de reziliere serviciul la care doresti sa renunti?!
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Mioara spune

    Bună ziua! Aseară am fost intr-un magazin telekom din București și am avut surpriza să aflu că în martie 2016 mi se prelungise contractul telefonic, deși eu nu fusesem contactată de nici un operator. Am făcut sesizare, am primit un nr de înregistrare si m-au asigurat că până la sfârșitul saptamanii voi fi contactată pt rezilierea acelui contract. După aceea pot face un alt contract dacă mai doresc. Mulțumesc!

    1. BYTZA spune

     Sa speram ca operatorul isi va respecta promisiunea…. desi am mari indoieli in aceasta privinta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 166. Dumb spune

  Buna ziua.As vrea sa reziliez contractul cu cei de la Telekom,insa sunt nedumerita de un lucru.Am luat telefon pe gratis,facandu-mi abonament.Am platit un an ,la timp toate facturile,insa mai am inca unul.Va mai fi nevoie sa platesc ceva pentru telefon (restul de plata ramas pt achizitionarea bunului),deoarece nu am platit nimic cand l-am luat?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Cu siguranta mai exista o diferenta pe care trebuie sa o achiti pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 167. Andreea Cotelea spune

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati catre ce autoritate trebuie sa ma indrept ca si institutie publica in cazul rezilierii contractului cu Telekom fara a plati taxele de reziliere.
  Fiind inca sub perioada contractuala, am schimbat operatorul de telefonie in urma unei cereri de reziliere a contractului cu Telekom. Cei de la Telekom imi emit in continuare facturi desi de 2 luni institutia noastra deja lucreaza cu alt operator de telefonie.
  La ANPC se pot adresa doar persoanele fizice. Operatorii economici/institutiile publice catre ce autoritate se pot indrepta in solutionarea acestor probleme?
  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna seara,
   Va trebui sa solutionati speta in instanta si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 168. angi spune

  am avut contract business la telekom dar este expirat de o luna , iar doresc sa ma portez la RDS , mai trebuie sa fac cerere de reziliere la telekom in cazul de fata ? pentru ca contractul o expirat cei 2 ani.

  1. BYTZA spune

   In acest caz esti liber de contract, asadar te poti porta fara probleme in orice retea doresti.

   1. angi spune

    vreau sa zic ca in momentul de fata nu am continuat contractul cu ei adica nu lam prelungit dar eu platesc in continuare serviciile de internet si telefon fix , daca ma portez la rds ele vor disparea ?

    1. BYTZA spune

     Daca esti sigur de faptul ca te afli in afara perioadei contractuale atunci poti renunta oricand la serviciile acestora fara costuri suplimentare.
     Avand si un contract de internet iti recomand totusi sa-i instiintezi asupra faptului ca doresti sa renunti la serviciile acestora.

 169. adriana miclosina spune

  Am incurcato si eu cu TELEKOM , am fost plecata in Rusia in calatorie , si fara sa realizez am accesat date mobile pe telefon ,, fara sa folosesc telefonul sau internetul , adica nu am scos telefonul din poseta….si dapa 3 zile primesc mesaj ca am de plata 1650 ron si daca nu platesc in 72 ore ma decupleaza…. am vrut sa dau mesaj ca sunt in Rusia si nu am cum sa fac plata , dar mesajul nu s-a mai putut expedia ….am ramas fara doua saptamani pana am venit in tara…..cand am venit am sunat la 1234 si mi s-a spus ca s-au actualizat aplicatiile chiar daca eu nu am folosit internetul… nu s-a deblocat telefonul pana nu am platit 850 lei ….si dupa cateva zile s-a emis fct cu diferenta de 800 lei….am rugat sa mi se esaloneze factura dar am fost refuzata…am facut reclamatie la opc in care am anexat contractul in care se spune ca limita pe care o am la date mobile in roaming este de 50 euro…eu am contestat de ce nu am fost blocata la aceasta suma ….nu am primit nici un raspuns de la opc inca astept… ce sfat puteti sa-mi dati ??? Acum sunt nevoita sa platesc si diferenta de 800 ca altfel iar ma deconecteaza……Cred ca o sa incerc sa reziliez contractul cu ei ,, cu toate ca nu s-a incheiat contractul …..

  1. BYTZA spune

   Stai linistita pentru ca vei receptiona in curand raspunsul celor de la ANPC dar nu au cum sa te ajute in acest caz din moment ce ai beneficiat de serviciile operatorului respectiv.
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asadar vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + debitul restant.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 170. Augustin spune

  salut..eu am facut abonamentul acum 1 an si 2 luni ..mai am 12 luni din contract ..precizez ca nu l-am reinoit deloc pana acum ..daca fac cerere de reziliere ..ar trebui sa platesc vreo despagubire ceva ?? ei la telefon mi-au spus ca trebui sa platesc 450 lei .. probabil diferenta de la telefon

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Asa cum am mentionat si anterior esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Florin spune

    În luna mai 2019 am prelungit pe 2 ani și am primit un telefon și o cartela cu nr. Acum am vândut apartamentul, mă mut. Cum procedăm ?

    1. BYTZA spune

     Poti rezilia fara probleme contractul urmand procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Asteptam detalii. Succes!

 171. Attila spune

  Buna ziua.
  Am si eu o mica problema cu Telekom.
  Eu lucrez ca sofer pe tir in strainatate stau mai mult dincolo decat acasa. Din aceasta motiv am vrut sa fac un contract ca sa am internet in Roaming. La telekom am avut cartela prpay bineinteles acolo am inceput sa ma informez. Am povestit si pt domnisoara din Germanos ca pt mine important sa am internet in roaming. Zice ca nui nici o problema ca au contract cu 50 de euro si o sa am 2GB de internet in roaming si 8Gb internet in tara. Bun zic e ok hai sa facem contractu. Am mai cumparat si un telefon, sa ia dracu ca nici nu aveam nevoie. dupa o luna am aflat ca internetu 2Gb in roaming este valabil pe durata de un an, daca am consumat intro luna e gata trebe sa platesc peste.
  Am sunat la relatii cu clientii am povestit ce am patit, si am zis ca sami deie ceva extraoptiune cu internet, da cum sa nu avem zice doamna 150Mb cu 12 euro. Poi zic catre ea Buna afacerea platesc 50 euro abonament si mai platesc 120 euro pt internet 1,5Gb, ca nu ma ajunge nici 2Gb.
  Astia chiar vor sa ne jefuiasca tara asta.
  Am vrut sa reziliez contractu, zice dispeceru ca pot sa reziliez contractu dar trebe sa platesc 565 euro + 1766 de Lei ca sa reziliez contractu.
  Buna afacere am facut mam gandit.
  Asi vreu sa stiu ce am de facut cum pot sa reziliez cacatu contract.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 172. Cristina spune

  Buna,

  Datorita acestui blog am reusit sa reziliez in sfarsit contractul de la Telekom. Dupa lungi discutii cu ei, fara nici un rezultat am depus plangere online la ANPC. Nu am primit nici un raspuns pe mail cu privire la reclamatia mea dar in schimb dupa cele 30 de zile de cand am depus reclamatia am primit factura de la Telekom in care taxele de reziliere erau notate cu minus(probabil ca cei de la ANPC si-au facut treaba). Asta inseamna ca numai am nici o datorie la ei si totul s-a rezolvat. In concluzie nu trebuie sa fim intimidati si merita sa luptam pentru dreptul nostru! Mult succes in continuare.

  1. <