Reziliere contract cu Orange România

In randurile de mai jos va prezentam cum puteti face rezilierea contractului cu Orange Romania iar pasii care trebuie urmati sunt extrem de simpli si va scutesc de plata unor taxe abuzive, gen: taxe de justa despagubire sau taxe de reziliere.

Reziliere contract Orange Romania!

In cazul in care sunteti „fericitul” abonat al acestui inestimabil operator care a fost, care este si care va fi ……Orange Romania iar acum doriti sa reziliati contractul si nu stiti cum sa o faceti, iata ca in randurile de mai jos va prezentam procedura exacta prin intermediul careia puteti rezilia fara probleme contractul.

Va recomandam ca toate demersurile sa le efectuati online din confortul propriului camin, deoarece astfel evitati neplacerile cauzate de catre discutiile inutile pe care ar trebui sa le sustineti cu reprezentantii Orange, prezenti in showroom-urile acestui inestimabil operator.

In prima faza va trebui sa redactati cererea de reziliere pe care urmeaza sa o transmiteti ulterior catre Orange, iar daca sunteti lipsit de inspiratie si nu stiti cum sa formulati o astfel de cerere va recomand sa descarcati acest model.

De indata ce ati terminat cu editarea cererii de reziliere va trebui sa o transmiteti pe urmatoarea adresa de mail: [email protected] sau puteti sa o transmiteti si prin intermediul formularului de contact prezent aici.

Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu va panicati daca trec 10-15 zile iar raspunsul intarzie sa apara.

In acest timp puteti receptiona prin posta notificari de genul celei de mai jos, pe care un cititor a receptionat-o dupa cateva zile de la depunerea cererii de reziliere.

Asadar inestimabilul operator recurge la tot felul de „tertipuri” in incercarea de a-si mentine clientii in „ograda” iar astfel de notificari sunt menite sa descurajeze abonatii care au „tupeul” sa rezilieze contractele inainte de termen.

Oricum cert este faptul ca nu trebuie sa luati in calcul acest gen de notificari iar in functie de raspuns pe care il receptionati de la Orange Romania nu ezitati sa apelati si la ANPC pentru solutionarea spetei respective.

In reclamatia formulata catre ANPC va trebui sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti(notificari receptionate de la operator, dovada transmiterii cererii de reziliere, copie contract etc.)

Nu uitati ca reclamatia catre ANPC poate fi depusa tot online prin intermediul acestui link iar ulterior veti primi un numar de inregistrare pe care este bine sa-l pastrati/salvati.

Termenul in care cei de la ANPC proceseaza reclamatiile este tot de 30 de zile si se poate prelungi cu inca 15 zile daca speta respectiva este mult mai complexa si necesita verificari aprofundate.

Asadar nu va panicati in cazul in care trec 20-25 de zile iar raspunsul celor de la ANPC intarzie sa apara, dar cu siguranta il veti receptiona pana la urma.

Abonatii care reziliaza contractele inainte de termen sunt nevoiti sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care au beneficiat de abonament iar in cazul in care au achizitionat si un terminal vor trebui sa achite diferenta pentru acesta.

Aceasta diferenta este calculata de catre inestimabilul operator in functie de mai multi parametri, asadar nu are sens sa va bateti capul in aceasta privinta.

Update 1 – Inestimabilul operator schimba strategia datorita faptului ca se confrunta cu un numar foarte mare de rezilieri iar acum acesta este dispus sa rezilieze contractele pe cale amiabila si fara costuri suplimentare.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati imaginile de mai jos, care contin raspunsurile receptionate de catre un abonat care si-a reziliat cele 2 abonamente pe care le detinea la Orange.

Culmea este ca respectivul abonat nu a mai fost nevoit sa achite nici diferenta pentru terminalele pe care le-a achizitionat odata cu incheierea abonamentelor.

Asadar daca doriti sa va reziliati contractele nu trebuie decat sa urmati procedura descrisa in randurile de mai jos.

Update 2 – Majoritatea abonatilor care sau adresat celor de la ANPC au primit castig de cauza, asadar apelati cu mare incredere la acestia daca intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator.

Update 3 – In imaginea de mai jos regasiti raspunsul receptionat de la ANPC de catre un abonat care a dorit sa rezilieze contractul inainte de termen iar inestimabilul operator a fost de acord cu rezilierea acestuia pe cale amiabila. Reziliere contract cu Orange

Asadar cei de la Orange sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele celor mai „rebeli” abonati care doresc sa le paraseasca „ograda”. Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii iar daca aveti nelamuriri va pot raspunde cu mare drag.

Update 4: Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANCOM atunci cand intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator deoarece majoritatea  reclamatiilor sunt rezolvate in mod favorabil iar mai jos regasiti dovada clara a acestor afirmatii. Asadar va puteti rezilia fara probleme contractele daca urmati procedura prezentata in acest articol.

Update 5: Inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli” iar mai jos regasiti confirmarea acestor afirmatii. Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.

Update 6: Mare atentie la faptul ca Orange nu respecta ofertele stabilite telefonic cu abonatii iar pentru mai multe detalii accesati acest link.

Update 8: Inspectorii ANPC sunt singurii care ii mai pot pune cu botul pe labe pe cei de la Orange iar sanctiunile aplicate sunt destul de consistente, asadar apelati cu mare incredere la ajutorul acestora atunci cand va simtiti abuzati.

Update 9: Cei de la Orange sunt dispusi sa ofere abonamente la preturi derizorii pt clientii care doresc sa isi rezilieze contractele iar pt mai multe detalii accesati acest link.

Update 10: Orange continua sa comita abuzuri pe banda rulanta, iar singurii care va pot ajuta ca sa ripostati in fata acestor abuzuri, sunt inspectorii ANPC, asadar apelati cu incredere la ajutorul acestora.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Va reamintim si faptul ca sunt disponibile pe blog si procedurile de reziliere cu Vodafone, Telekom, UPC si DigiMobil iar pentru mai multe detalii accesati sectiunea de „Tepe Online & Offline„.

Avem rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze. Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

767 Comentarii
 1. Costin spune

  Salutare, hai să vă spun ce am mai pățit cu celebrul Orange, acum vreo 2 săptămâni m-am trezit cu 7,70 Euro cost suplimentar, cunoscând bine detaliile contractului m-am întrebat de unde si am sunat la ei, EI care m-au lămurit imediat, in urmă cu o zi avusesem o discuție cu un prieten discuție ce a durat vreo 45 de min. și care s-a încheiat deoarece am fost sunat de altcineva, când acest din urmă altcineva m-a sunat eu in loc sa apăs tasta preluare apel am dat din greșeală pe îmbinare apeluri si așa am ajuns la celebra Conferință, imediat mi-am dat seama de greșeală si in secunda 2 am închis apelul celui dinainte de altfel nici nu îmi doream să audă cel care m-a sunat după ce vorbeam cu cel dinainte,ce au spus cei de la Orange a fost ca am realizat o conferință in altă rețea si ca de aici costul suplimentar, ok dar așa zisa conferință a durat 2 secunde zic si ce credeți ca spun ei Nu conferința se taxează din primul minut efectuat către primul apel adică tot ce vorbisem eu cu cel dinainte adică vreo 45 de min.mi le-au taxat ca si conferință, voi vă dați seama ce Furt ce sa fac bineînțeles după discuție imediat reclamație la ANPC deja știam procedura de aici de pe site pentru ca am mai avut nevoie acum vreo 2 ani, acum câteva zile s-a emis factura bineînțeles cu suma suplimentară inclusă, având cele câteva zile până la plată încă nu am plătit-o dar azi ce sa vezi Surpriza am intrat in aplicația My Orange si ce sa vezi suma de plată a scăzut subit fix cu suma aceea suplimentara, oare ce s-o fi întâmplat între timp, oare a intervenit cei de la ANPC? Încă nu știu dar ce vreau sa spun nu vă lăsați călcați in picioare pentru ca observ ca pe asta se bazează si anume ca nu facem nimic si acceptam măgăriile lor!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Doar in Romania isi fac de cap acesti inestimabili operatori, iar in tarile civilizate nu au tupeu sa faca astfel de abuzuri pt ca sunt penalizati instant, atat de catre abonati, cat si de catre institutiile abilitate.
   In cazul tau inspectorii ANPC sunt cei care au produs „minunea”, si cel mai probabil operatorul a scapat cu un simplu avertisment.
   Sa ne trimiti raspunsul ANPC dupa ce il vei receptionat contact [at] ithot.ro
   Sa ne auzim cu bine!

  2. Popa Mihai spune

   Am reziliat contractul
   anticipat,am plătit penalități,
   am avut abonament tv și net
   dar nu am predat aparatura
   1 an.Am așteptat să vină ei.
   Nu sunt magazine aproape
   și nici posibilități.
   Cum scap de penalități?
   Contractul nu prevede
   penalități.

   1. BYTZĂ spune

    Salut si tie,
    De ce nu ai apelat la ajutorul celor de la ANPC?

 2. Adrian spune

  Mai este valabil articolul asta? Am fost intr-un magazin si am semnat un contract, fara sa iau telefon. Acum nu-l mai vreau, pentru ca mi-au prezentat niste optiuni de roaming in shop, si in realitate ele difera. Daca incerc sa reziliez imi vor spune sa platesc tot anul pe care am semnat. Ce replica avem la asta?

  1. BYTZĂ spune

   Salut si tie,
   Tu ce crezi?

 3. Caludia spune

  Bună ziua,
  Am făcut o prelungire de abonament fără a achiziționa nici un fel de aparat. As vrea sa renunț la abonament și sa trec la cartela. Este posibil sa renunț la el deși perioada contractuala este de 24 luni și au trecut 3 luni de când am făcut aceasta prelungire? Trebuie sa plătesc vreo taxa?
  Multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata pe blog. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Asteptam detalii. Succes!

 4. Brotan Ion Valentin spune

  Salutare, am un contract la orange pentru servicii-internet+tv, in luna iunie in urma prostelor servicii am decis sa inchid abonamentul, sun la orange imi raspunde o operatoare, ii comunic faptul ca vreau sa inchid abonamentul in urma nemultumirii serviciilor oferite de orange, imi spune ca ok, ca inregistreaza cererea si ca pana pe 19.07 trebuie sa predau echipamentele la orice magazin orange si ca nu mi se va percepe taxa de reziliere insa va trebui sa achit serviciile inclusiv pe toata luna iulie. Imediat dupa inchierea apelului primesc mail de la orange „confirmare inchidere abonament orange” cum ca in urma solicitarii mele serviciile vor fi inchise in data de 19.07. Mi se emite factura pe luna iulie, o achit, predau echipamentele la inceputul lunii iulie nu astept pana pe 19. La ceva timp pana in Data de 19 iulie primesc un telefon de la orange prin care mi se comunica ca abonamentul nu poate fi reziliat ca trebuie sa platesc taxa de instalare exact asa imi spune operetorul ca atunci can mi s-au instalat serviciile nu mi sa perceput aceasta taxa insa daca vreau sa reziliez contractul trebuie sa platesc aceasta taxa de instalare, ca nu mi se percepe taxa de reziliere da sa platesc taxa de instalare, termin comversatia foarte rapid pentru ca i am explicat operatorului ce eu am mail cu confirmarea de inchidere a abonamentului. Sun la orange intru in legatura cu un alt operator, ii explic speta si nemultumirea mea, domnul verifica si imi spune ca nu figurez cu nicio datorie la orange si ca e posibil ca cine m a sunat sa nu fi fost de la orange, alt idiot, si ca sa stau linistit. Acum primesc factura pe luna august sa platesc niste servicii pe care eu nu le mai folosesc din iulie, sun din nou la ei si raspunde o doamna, ma transfera la rezilieri o plimbare intre ei, intru in legatura cu un operator care imi spune ca contractul meu nu este inchis, si ca sa in inchid trebuie sa platesc taxa de reziliere 300 lei plus achitarea facturii pe luna august, ii explica ca eu nu mai folosesc serviciile orange din luna iulie si ca pe 8 iunie am primit mail cu confirmarea de inchidere abonament si imi spune ca nu stie, ca sa platesc factura si taxa de reziliere daca vreau sa il inchid. Cum sa procedez?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii. Succes!

 5. Natalia Brasoveanu spune

  Buna seara,
  Am semnat un contract foarte stufos la Orange si am spus clar in momentul in care am semnat ca nu inteleg ce semnez.
  Mi s-a expilcat ca factura lunara va fi marita cu 100 de lei…..la prima factura am constatat cu stupoare ca au dublat valoarea facturii. Contractul este pe S.R.L..
  Am depus cerere de reziliere pe data de 16.04.2021 dar nici pana acum nu am primit factura de reziliere. Ma suna doar niste agramați sa ma interebe care este mailul meu…pe ce numar pot fi contactată…etc. si nu trimit factura.
  Problema 1
  Nu am primit factura pentru reziliere in baza careia doresc sa fac sesizare la protecția consumatorului. Precizez ca au trecut 30 de zile.

  Problema 2
  Mi-au spus ca acum numerele de voce sunt proprietatea lor si pot emite factura numai daca inchid numerele

  Problema 3
  Nu solutioneza ( adica nu trimit factura) chiar daca au depășit cu mult cele 30 de zile…ce pot face?

  Problema 4
  Sunt foarte hotărâtă sa actionez in instanță dar nu am datele unui avocat care sa fie specializat in asemenea spețe

  Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Va trebui sa rezolvi speta in Instanta si iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete iar pt detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

 6. Bordas Valentin spune

  Cum poti inchide abonamentele (avem 4) la Orange daca este pe persoana juridica? si mai este perioada contractuala? Multumesc

  1. BYTZĂ spune

   Procedura este aceeasi precum in cazul PF doar ca va trebui sa rezolvi speta in Instanta, daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Cand expira perioada contractuala?

 7. Bogdan spune

  Salutari !
  De o zi mi s-a magnetizat cartela prepay. Nu a mai functionat. Nu am putut suna si nici nu am putut fii sunat. nu a mers nici internetul si nici sms-urile.
  Am mers la un orange store si domnisoara de acolo mi-a spus ca nu se mai poate schimba cartela pentru ca nu e inregistrata si ca e nevoie sa-mi fac abonament. Din nestiinta am semnat contractul pe la ora 10 . Dupa o jumate de ora am ajuns acasa si m-am documentat putin. Din ce am vazut contractul se poate rezilia in 24de ore si nu ar trebuii sa fie o problema schimbarea cartelei.Am sunat la 300 si domnisoara de la servicii clienti mi-a spus ca trebuie sa merg in termen de 24 de ore la acelasi orange store sa imi reziliez contractul
  Am mers la ora 11 jumate inapoi (in aceasi zi)si le-am spus ca nu vreau contractul si nici nu vreau abonament.
  Tipa care mi-a facut contractul a fost foarte revoltata acuma si mi-a spus ca ea nu poate anula contractul pentru ca am folosit deja serviciile . Le-am spus ca platesc ce am folosit si sa-mi fie reziliat de luna viitoare. Aceasta n-a vrut nici cum . Am sunat din nou la servicii clienti si a raspuns un baiat care mi-a spus verbal dupa ce i-am povestit ce s-a intamplat ca a facut instiintare si in termne de 6 zile voi fii sunat de un reprezentat pentru anularea contractului si ca voi plati prima luna dupa care voi fii transferat pe prepay din nou.
  Am mers si i-am spus domnisoarei care era foarte revoltata . Acum aparent era o solutie . sa anuleze contractul pe loc dar sa-mi pierd numarul de telefon.
  Le-am spus ca o sa primeasca o sesizare in 6 zile si daca nu imi reziliaza contractu o sa merg la anpc.
  Intrebarea mea e urmatoarea.Am primit mesaj de confirmare de la servicii clienti in care mi se spune ca un consultat ma va contacta in 6 zile . Baiatul de la servicii clienti mi-a spus ca o sa platesc o luna si apoi voi fii transferat pe prepay. Sa astept un raspuns sau sa fiu sunat de catre cei de la orange sau sa depun plangere la ANPC cat mai repede ? Ma gandesc ca daca trec 6 zile o sa poata spune ca au trecut 24 de ore si ca nu poate fii anulat contractul

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

 8. Marius spune

  D-le Bytză,
  Ultima dată v-am scris în 15 februarie ac., când am trimis reclamația la ANPC. De atunci au trecut două luni și nu am primit nici un răspuns de la ei. Ce fel de protecție mai e și asta?
  Între timp le-am scris celor de la Orange că doresc să-mi reziliez contractele cu ei: abonamentul de telefonie mobilă și contractul de cumpărare în rate a telefonului și am primit următorul răspuns (transcriu doar finalul): ”Asadar, cu parere de rau, nu putem da curs pozitiv solicitarii dumneavoastra de reziliere a abonamentelor.”
  Așadar, în loc de o ofertă sau o negociere care să ducă la o soluționare amiabilă, un refuz total din partea lor.
  Cam ce ar mai fi de făcut? Mai aveți vreo idee?
  Al Dv., Marius
  PS. Precizez că în toată această perioadă, în pofida serviciilor de proastă calitate de care m-am ”bucurat” din partea Orange/Samsung, m-am achitat de toate obligațiile care îmi revin (mi-am plătit la timp abonamentul de telefonie mobilă și ratele lunare pentru telefon).

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Este foarte ciudat ca nu ti-au raspuns cei de la ANPC pana acum deoarece termenul maxim este de 45 de zile.
   Poti renunta fara probleme la serviciile inestimabilului operator daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   Ai un nr. de inregistrare pt reclamatia depusa la ANPC?

 9. Ioana spune

  Buna ziua.
  Am citit articolul dumneavoastră și va sunt recunoascatoare ca sariti in ajutorul și altor persoane pățite cu aceasta societate de telefonie.
  Societatea pe care o administrez (SRL) a încheiat un număr destul de mare de abonamente in valoare totala de peste 1800 lei. Sume pe care le achitam lunar din anul 2016 pana in prezent. Societatea mea nu își mai permite sa achite aceste sume și nici nu mai folosește aceste “beneficii” din luna Februarie 2021.
  Aceste abonamente au fost deschise pentru a-mi oferi mai mult internet pe cele doua numele principale.
  Am contactat Orange România pentru a solicita rezilierea acestor abonamente inutile pentru mine și mi-au trântit niște sume exorbitante privind taxa de reziliere anticipata al fiecărui număr de telefon (21 numere in total) in valoare de 600 euro per număr x 21… Încercând sa le explic ca este o taxa abuziva, mi-au spus ca astfel de reclamații nu se iau in considerare nici măcar la ANPC.
  Poate ma ajutați cu un răspuns deoarece as di nevoită sa ma împrumut lunar de acești bani doar pentru a achita facturi pe care eu nu le folosesc.

  Scuzandu-mi disperarea, apelez la amabilitatea dumneavoastră in a ma ajuta cum sa procedez in vederea închiderii acestor abonamente. Ultima factura a fost emisă cu valoarea de 1.900 lei și cu mari eforturi o voi putea plati. Cu siguranța nu voi reuși sa le achit in continuare pana in luna Septembrie 2022 când vor expira.

  Va multumesc anticipat pentru orice răspuns oferit.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Stai linistita pt ca poti rezilia contractul fara probleme iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Cel mai probabil va trebui sa rezolvi speta in Instanta si din acest motiv ti-am recomandat sa contactezi un avocat specializat pe astfel de spete.
   Acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Ioana spune

    Am primit și răspunsul celor de la Orange. Între timp l-am contactat pe dl. avocat Lazar Ioan pentru sprijin.

    “Buna ziua,

    In cazul in care perioada contractuala a unui numar nu este incheiata, rezilierea anticipata poate duce la emiterea unei taxe conform contractului.

    Din motive de de siguranta, din pacate nu va pot oferi mai multe informatii.

    Transmiterea informatiilor se poate face doar dupa identificarea corecta a titularului de contract, fie prin apel la numarul 0374300300, fie prin canalul de chat sau e-mail, atasand o cerere scrisa de titular, insotita de actul de identitate.

    Pe viitor ne puteti contacta ca si in cazul de fata, prin intermediul paginii noastre de internet, sau prin apel la Serviciul Clienti la numarul 300 respectiv 0374300300 daca sunteti in roaming.

    O zi buna va doresc si numai bine

    Daniela Manolache

    CS Emails Consultant
    cid:[email protected]

    1. BYTZĂ spune

     Este un raspuns de timp cliseu, asadar nu are vre-o relevanta si nu trebuie sa te descurajeze.
     Urmeaza sfaturile avocatului si vei putea rezolva speta fara probleme.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. Cristina spune

      Bună ziua.
      Ma puteți ajuta va rog sa completez reclamația la anpc la rubricile :
      -dovada adresarii operatorului economic.
      -documente probatorii.

      Va mulțumesc.

     2. BYTZĂ spune

      Buna,
      Trebuie sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
      Asteptam detalii. Succes!

 10. Daniel spune

  Buna ziua, revin cu detalii: este vorba de Abonament Fix Net 4G, internet prin retețea mobilă. Ma interesa daca taxa de reziliere la asemenea abonament este abuziva si cum trebuie procedat pentru a nu o achita.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Bineinteles ca este abuziva taxa respectiva, asadar depune cat mai curand o reclamatie la ANPC si sa detaliezi cat mai bine speta.
   Asteptam detalii. Succes!

 11. Stefan spune

  Salut,
  Vreau si eu sa rezilie un abonament de fix net 4G + tv prin satelit la orange și mi-au cerut taxă de reziliere de 302 lei.
  Ce pot să fac? Inițial mi-au spus că nu plătesc pt tv (că e gratis)și am plătit până la urmă o parte din el.
  Mă puteți ajuta cu un sfat?

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Stefan spune

    Am reusit, am primit raspuns pozitiv de la ANPC prin care orange renunta la orice pretentie financiara si va incheia contractul incepand de luna viitoare. Multumesc!

    1. BYTZĂ spune

     Felicitari pt reusita!
     Cand ai timp sa ne trimiti si raspunsul ca sa-l putem incarca pe blog [email protected]
     Sa ne auzim cu bine!

 12. Daniel spune

  Buna ziua. As dori sa stiu daca taxa de reziliere a contractului de internet la priza este de asemenea abuziva. Va multumesc anticipat!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Daca te referi la serviciul de internet prin fibra, atunci raspunsul este „DA”, asadar poti rezilia contractul oricand si fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 13. Marin OSOIANU spune

  Salutare.
  Am cumpărat anul trecut un telefon Huawei P30 lite la abonament și mi-au pus în plus, pe firma, 5 numere de telefon pe care le achit fără sa le folosesc, aprox 400 RON lunar. Ei zic ca ar fi pentru bugetul telefonului, însă telefonul este mult mai ieftin decât factura lunara plătită pentru aceste 5 numere de telefon în plus, fata de cele 5 numere actuale și valabile.
  Am apelat la ANPC, dar au zis ca nu e în putința lor sa rezolve aceasta problema, pentru ca este vorba de o firma si nu de persoana fizica.
  Când am vrut sa iau telefonul mobil, mi l-am dorit ca sa-l pot achita in rate lunare, insa cei de la Orange nu mi-au zis ca vor fi adaugate alte 5 numere de telefon, ci doar ca va fi un buget pentru achitarea lui. Am facut cerere de reziliere a contractelor, insa ei m-au sunat la telefon si au zis ca nu se poate inchide abonamentele in perioada contractuala. Ce pot sa fac in continuare?
  Multumesc anticipat!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa rezolvi speta in Instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabiului operator iar pt mai multe detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

 14. Adrian spune

  Buna ziua.
  In data de 02.03.2021 am intrat in minunata aplicatie Orange si am descoperit ca mi-a fost modificat abonamentul fara nicio notificare. Mentionez ca am avut abonament de 8 euro a carui perioada contractuala a expirat. Am avut o discutie in call center in care mi s-a comunicat ca pot beneficia de acelasi abonament pe o perioada nelimitata fara a fi legat de un contract cu perioada limitata. Incepand cu 25.02.2021 Orange a anulat vechiul abonament si m-a trecut pe abonament cu perioada delimitata de 2 ani, unilateral, de la ei putere. Acest abonament Fun 7, este mai slab ca facilitati, gb net, fata de ce aveam inainte. In urma discutiei telefonice mi s-a oferit “sansa” de a trece la vechiul abonament doar dupa o luna in care eu voi plati mai mult si nici facilitati nu voi avea. Am 3 abonamente de voce la Orange, abonament tv si net. Pe celelalte 2 abonamente am achizitionat in rate cate un telefon la care mai am de platit minim 12 rate.
  Intrebarea mea este : pot rezilia abonamentele de voce si sa raman cu abonamentele tv si net platind in continuare ratele? Tinand cont de faptul ca sunt client Orange in continuare si ca am 2 abonamente in derulare, normal ar trebui sa se poata. Am nevoie de un feedback de la dumneavoastra.

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Majoritatea operatorilor fac astfel de abuzuri iar singurii care ii pot pune cu botul pe labe sunt inspectorii ANPC, asadar apeleaza cu incredere la ajutorul acestora.
   Bineinteles ca poti rezilia doar respectivele abonamente daca specifici foarte clar acest aspect in cererea de reziliere.
   Iti recomand sa efectuezi toate demersurile in mediul online, ca sa ai si dovezi palpabile in cazul in escaladati un conflict.
   Asteptam detalii. Succes!

 15. ALEXANDRU STANCIU spune

  Buna seara!
  Am avut contract la orange de aproximativ 5 ani, tot ma sunau cu oferte sa prelungesc perioada contractuala, nu am primit ceea ce vroiam și am ales sa ma portez la Vdf.
  Din păcate am primit o frumoasa factura in valoare de 4700 RON reprezentând daune!!!
  Menționez ca abonamentul a fost pe persoana juridică, ce ar trebui sa fac, dacă mai pot face ceva?!
  Mulțumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Va trebui sa rezolvi speta in instanta iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si contacteaza un avocat specializat pe astfel de spete.
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru a afla detalii complete acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

  2. Dan spune

   Aceeași situație si la mine, le-am facut plângere la ANPC si ANCOM chiar de abonamentul este pe PJ. In caz ca nu vor renunța la taxa de despăgubire ii voi da in judecată. Pe mine m-au păcălit cu roaming inclus in minute oriunde in Europa si nu am fost informat ca doar anumite Prefixe, din contract lipsind aceasta anexa. Astfel am aflat de acest lucru doar dupa ce am cerut detalii despre costul suplimentar. Am fost client doar 5 luni la ei.

   1. BYTZĂ spune

    Comit abuzuri pe banda rulanta si din pacate majoritatea abonatilor tac si suporta toate aceste mizerii.
    Felicitari pt atitudine! Asteptam detalii. Succes!

 16. Danutz spune

  Salutare,
  Eu am un caz rezolvat cu orange, chiar azi m-au sunat sa imi propuna o reziliere amiabila fara acea taxa de reziliere.
  Am o casa de vacanta pe langa Brasov(care a devenit semipermanenta in perioada asta cu pandemia) unde nu ajunge fibra de internet. La Digi, netul incetineste rau dupa 50 de Giga si printr-o conjunctura am ajuns intr-un magazin Orange unde am facut un contract(pe care nu l-am citit) pentru net cu 4G care include un router de la Huawei. Zona are 4G de la toti operatorii. Am instalat aparatul si constat ca merge bine doar 5-10 minute dupa care se opreste si incarca de la 1 la 3 minute adica are lag-uri foarte lungi ceea ce la Digi si la Vodafone cu un alt router nu se intampla. Mai am o cartela Yoxo tot de la Orange care merge excelent in hotspot de pe telefon, cu care am clonat un router. Deci problema este router-ul Huawei nu reteaua Orange. Dupa mult stres si telefoane la acel numar cu taxa 300 am facut cererea de reziliere telefonic si m-a sunat o fatuca cu care am comunicat foarte greu, ea era pornita cu acea taxa de reziliere si nu dadea nici o solutie pentru o incheiere amiabila a contractului. Dupa ce am citit cu atentie articolul tau, am redactat cererea de reziliere scrisa in pdf si am trimis-o attach si prin email si prin formular apoi am trimis reclamatia la ANPC din formularul de pe site. Am dat multe detalii atat in cererea de reziliere cat si in reclamatie. Azi am primit un apel care mi-a propus atat rezilierea amiabila cat si rambursarea unei garantii pe care am depus-o cand am incheiat contractul. Suplimentar m-au rugat sa raspund la un email pentru renuntarea la reclamatia catre ANPC.
  Nu inteleg de ce ANPC nu i-a masuri generale pentru nevalidarea contractelor cu taxe abuzive sau amendarea companiilor care nu respecta normele europene pentru protectia consumatorului.
  Eu am facut solicitarea de reziliere in prima luna.
  Multumesc BYTZĂ pentru informatii, mi-au fost de mare ajutor.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Felicitari pt reusita!
   Din pacate legistlatia din Romania le permite sa faca astfel de abuzuri iar in afara nu indraznesc sa calce pe bec.
   Cei de la ANPC nu au ce sa le faca mai mult decat sa sanctioneze punctual aceste derapaje grave, asadar sa nu te duci dupa „fentă” si sa nu renunti la reclamatia depusa. Inestimabilul operator vrea sa scape de sanctiune si din acest motiv ti-a solicitat acest favor.
   Cand ai timp sa ne trimiti si raspunsul ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog, pt a ajuta si alti compatrioti care sa afla in astfel de situatii.
   Sa ne auzim cu bine!

 17. Roxana spune

  Buna! Am și eu o neplacere cu cei de la Orange, în data de 21.01.2021 a trebuit sa plec din tara și am avut nevoie de activarea roaming-ului (prima data când fac asta), m-am dus la Orange și mi s-a spus ca ei nu pot face asta și sa sun la 300 sa îl activez. Sun, îl activez „printr-un abonament nou de 10€” ca sa am pot sa activez și roaming-ul ca nu mergea la abonamentul pe care îl avem eu, după care mi se spune ca în termen de 14 zile trebuie sa sun înapoi ca să revin la abonamentul vechi. SI ATAT. Din prostia mea am uitat și am depășit mai mult de o luna în care trebuia sa sun sa revin la abonamentul vechi. Sun după și mi se spune ca pana la finalul contactului adică mai am 1 an și 4 luni trebuie sa raman cu abonamentul acesta de 10€ ca nu am sunat în alea 14 zile. Le-am spus ca eu am uitat sa sun în acel termen dar mi se părea normal sa primesc măcar un mesaj ceva, înaintea modificării permanente a contractului PLUS ca nu mi s-a spus când am modificat contractul ca dacă nu sun în acel termen de 14 zile voi achita pentru restul contractului noul abonament. Sincer mi se pare băgat pe gat și asa le-am și spus și mi se răspunde cu „asta este politica noastra” am spus ca nu sunt de acord și nu voi mai achita absolut nimic pana nu găsesc o rezolvare și mi se spune ca o sa transmită mai departe și ca voi fi anunțata prin e-mail. Am cerut rezilierea contractului si mi s-a spus ca trebuie achitata o suma pt reziliere înainte de termen plus ca mai am o rata de achitat, valoarea integrala fiind de aprox 2300 lei. Ce îmi sugerezi sa fac mai departe? Sunt client vechi de 7 ani si nu mi se pare normal sa îmi bage pe gat câțiva euro în plus pentru tot restul contractului fără sa mi se precizeze riscurile pe care le voi avea dacă depășesc termenul menționat de ei. Multumesc frumos!

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Depune cat mai curand reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii. Succes!

 18. Victoria J. spune

  Bună,
  Ca și ceilalți am și eu următoarea problemă:
  Contract actualizat telefonic în Decembrie 2020 pe următoarele 24 luni. Toate bune până aici..
  Dar la finalul lunii Decembrie m-au trimis la un partener orange sa îmi ridic si telefonul (online nu era disponibil) ca altfel pierd punctele și bonusurile.
  Toate bune și frumoase pana la prima factura din 16.01.2021 unde valoarea depășea orice buget acceptat pentru viitorul abonament.
  Din centrala mi-au spus ca modificările s-au făcut în magazin când am achiziționat telefonul, iar din magazin mi-au spus ca cei din centrală. 🤥🤬
  Am fost pusa pe drumuri între partener și centrala de vreo 3 ori și nimeni nu recunoaște ca s-au făcut modificări în abonament.
  În contractul primit din magazin reiese ca am drept de reziliere 30 zile de la prima factura, dar se pare că trag de timp și nu vor sa facă nici o modificare.
  Voi trimite contractul la ANPC, ce altceva ma mai sfătuiți?

  Mi-am amânat plata facturii ca nu îmi permit sa o plătesc și sper sa se rezolve situația mai rapid.
  Mai este o problemă, la magazinul partener am încheiat achiziția telefonului cu Viorica (ca exemplu) ea apare în sistem ca mi-a făcut modificările si la abonament, dar mi-a înmânat un contract unde această persoană nu apare.. apare un agent Florica (de exemplu) este normal asa ceva?
  Mulțumesc frumos,

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Era ideal sa apelezi la ANPC inca din momentul in care ai sesizat abuzul dar nici acum nu este prea tarziu.
   Asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC si detaliaza cat mai bine speta. In functie de raspunsul acestora va trebui sa-l actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Victoria J. spune

    Mulțumesc frumos.
    Am sperat ca se va rezolva amiabil.
    Mâine voi depune cererea la ANPC.

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Iti recomand sa realizezi toate demersurile in mediul online iar pt a depune reclamatia acceseaza acest link.
     Succes!

   2. Andrei spune

    Salut,

    oi fi eu mai ghinionist dar va prezint si speta mea: contract reinnoit la Orange pe 2 ani cu achizitia subventionata a unui Huawei mate 20 lite. Scadenta abonament 07.06.2021. In Noiembrie 2020 le-am comunicat celor de la Orange ca doresc rezilierea inainte de termen. Mi s-a comunicat atunci valoarea penalizarilor pe care trebuie sa le platesc. Am refuzat si m-am adresat catre ANPC. Am depus catre ANPC reclamatia pe 11.11. Astazi i-am sunat si mi-au comunicat ca din moment ce eu am optat pentru prelungirea abonamentului pe 24 de luni trebuie sa imi asum acest contract. Ba chiar mi-au spus cei de la ANPC ca exista o directiva europeana care urmeaza sa intre in vigoare si care are rolul tocmai de a-i proteja pe furnizorii de servicii de astfel de intreruperi ale abonamentelor.
    In final vreau sa va intreb daca si altcineva a mai primit raspunsul asta sau su sunt singurul norocos?:)

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Intr-adevar esti unul dintre cei mai „norocosi” abonati Orange si iti recomanam sa joci la Loto :))
     Acum vorbind serios, probabil ca ai avut nesansa ca reclamatia ta sa fie gestionata de catre un habarnist si din acest motiv ti-a spus numai aberatii. Majoritatea abonatilor care au apelat la ANPC, au receptionat castig de cauza.
     Reclamatia ai depus-o online?

     1. Andrei spune

      Da. Reclamația am depus o online.

     2. BYTZĂ spune

      Super, atunci nu ar strica sa mai depui inca una in speranta ca va ajunge pe maini mai bune 🙂
      Am mai avut cazuri in care prima reclamatie a primit un raspuns „cliseic” iar in cea de-a doua i-au dat castig de cauza abonatului(cauta speta in comentariile de mai jos).

     3. Alexandra-Monica spune

      Și eu am o problemă cu cei de la Orange. Pe lângă faptul că, operatorii trec în contract ce doresc și nici măcar nu întrebă clientul ce anume dorește…mă trezesc cu două abonamente,culmea am și semnat,neștiind și evident nu mi s-a acordat citirea contractului. După 2 luni de plată , când din greșeală am aflat că aș deține 2 abonamente…la cerința mea,mi-au închis abonamentul. Ulterior de frică m-au despăgubit,dar eu totuși am făcut reclamație la ANPC referitor la toată situația și că aș dori rezilierea contractului. Am primit răspuns de la ANPC, cu concluzia următoare,,(…) vă comunicăm că aceasta a fost soluționată neîntemeiată. Acum vă întreb ,ce aș mai putea face??? M-am săturat de tot bâlciul ăsta
      Am omis să menționez că am făcut cerere de reziliere și am trimis-o celor de la Orange,am fost apelată de către un operator,încercând prin oferirea unor alte opțiuni,să mă ține în,,ograda lor” .

     4. BYTZĂ spune

      Cum adica „te-ai trezit cu 2 abonamente”? Detaliaza exact cum s-a intamplat ca sa te putem ajuta 🙂

     5. Alexandra-Monica spune

      „(Cum adica “te-ai trezit cu 2 abonamente”? Detaliaza exact cum s-a intamplat ca sa te putem ajuta 🙂),, Referitor la întrebare… Am fost într-o agenție Orange și le-am explicat că dețin un abonament internet+ tv cu antenă și că aș dori dacă este posibil, să folosesc o metodă ce nu necesită amplasarea unei antene, eu mutându-mă într-un nou oraș. Domnul operator a explicat că există metoda de internet+tv prin fibră…mi s-a spus că vechiul abonament,de la vechea locație, îl vor închide și vor deschide unul nou,cu această posibilitate prin fibră. I-am explicat de n -ori, ca vechil să-l închidă. Evident că m-ia lăsat doar tv în vechiul abonament,eu am semnat,fără a citi contractul și fără a fi informată de acest lucru. Aveam practic un abonament la vechea locuință și unul evident,la noua locuință. Și nici când am ajuns acasă nu am studiat contractul,pentru că am avut încredere că sunt o agenție serioasă. Este posibil prin toate eforturile mele,până la urmă să le plătesc,în urma rezilierii ,suma contractuală.? Și cei de la ANPC s-au referit la așa ceva,în răspunsul dat.

     6. BYTZĂ spune

      Practic te-ai dus dupa „fentă” iar acum regreti…..
      Trebuia sa reziliezi contractul la momentul respectiv urmand procedura prezentata in acest articol iar acum nu am mai fi avut aceasta discutie.
      Nu prea ai ce sa faci decat sa achiti serviciile respective, din moment ce nu exista o cerere de reziliere „palpabila”.
      Data viitoare sa nu mai semnezi aiurea documente pe care nu le studiezi in prealabil….naivitatea se plateste!
      Succes!

 19. Schiopu Marius Cornel spune

  D-le Bytza,
  Anul trecut am achiziționat online, în rate, de la Orange București, un telefon Samsung Galaxy A51, prilej cu care am semnat și un nou contract/abonament pe durată de 2 ani. După câteva luni am început să am tot felul de probleme cu telefonul: se supraîncălzea în partea de sus (unde e placa de bază) în timp ce vorbeam (deci numai când îl foloseam ca telefon, când utilizam diverse aplicații – facebook, youtube – funcționa bine, nu se încălzea), se întrerupea convorbirea, eram auzit slab, cu întreruperi, nu făcea contactul cu cel care mă apela, etc. Din decembrie și până acum a fost de 4 ori in service (de 2 ori în service la Orange și de 2 ori într-un service autorizat Samsung). I-au schimbat diverse componente și de fiecare dată mi l-au dat înapoi cu aceleași defecțiuni, spunându-mi că testele lor arată că funcționează normal. Ultima dată, cei de la Samsung mi-au spus că s-ar putea ca de vină să fie semnalul slab din rețea (Orange) care suprasolicită telefonul. Am făcut nenumărate reclamații la Samsung și Orange, fără rezultat. Acum telefonul se află din nou în service la Orange București. Timp de o lună și jumătate am fost plimbat în continuu de la Orange la Samsung și retur.
  În concluzie: eu nu doresc să mai am de a face nici cu acest operator (Orange), nici cu acest telefon.
  Întrebările mele sunt următoarele:
  1. Am înțeles că pentru a-mi rezilia contractul cu Orange trebuie să le trimit lor o notificare și să fac și o reclamație și la OPC (Oficiul pentru protecția consumatorului). Cu ce încep?
  2. În privința telefonului cu pricina: eu nu mai pot pune bază pe acest telefon, aș prefera să renunț la el și să nu mai plătesc în continuare ratele. Nu am nici o pretenție în privința ratelor pe care le-am plătit până acum, vreau doar să scap de acest telefon. Credeți că este posibil?
  Vă mulțumesc,
  Marius

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar cel mai probabil vei fi nevoit sa achiti contravaloarea terminalului respectiv.
   Oricum depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   1. Marius spune

    Mulțumesc pentru răspuns.
    Eu locuiesc în provincie. Unde depun reclamația la ANPC, o trimit la București sau în orașul în care locuiesc?
    Dar rămâne problema telefonului. De ce să achit contravaloarea lui (să continui să plătesc ratele) dacă nu funcționează bine? A fost de 4 ori în service. În prezent e a 5-a oară. La mine acasă am avut tot timpul probleme cu el (le-am expus mai sus). Eu n-am cum să știu din ce cauză: e de vină telefonul, semnalul de la rețea sau ambele – nu sunt specialist. Știu doar că nu funcționează bine. Ei spun că l-au testat și că funcționează normal. Păi, dacă funcționează normal, de ce nu mi-l iau înapoi și să-mi dea altul nou? Cineva mi-a spus că legea prevede că dacă un produs ajunge în service de 3 ori pentru același defect și nu poate fi reparat, trebuie înlocuit. E adevărat? Le-am propus celor de la Orange să vină acasă la mine, să constate la fața locului, dar mi-au răspuns că nu fac deplasări la domiciliu pentru așa ceva. Cei cu care am vorbit (inclusiv specialiști) mi-au spus că nu e normal ca un telefon să se încălzească în timp ce e folosit doar ca telefon. Cei din service insistă că funcționează normal, dar se feresc să-mi dea în scris că e normal ca un telefon să se încălzească în timpul convorbirilor.
    Cum pot dovedi eu că nu funcționează normal? Ar trebui să vină la mine acasă un specialist neutru (acceptat de Orange și Samsung) ca să constate deficiențele relatate de mine, dar de unde să-l iau? Cum să procedez? Ar putea rezolva problema cei e la ANPC?
    Mulțumesc, Marius

    1. BYTZĂ spune

     Cu placere!
     Iti recomand sa depui reclamatia online prin intermediul acestui link iar ulterior va fi redirectionata in mod automat.
     Stai linistit pt ca inspectorii ANPC vor obliga operatorul sa storneze contravaloarea produsului respectiv daca se dovedeste ca nu functioneaza in parametrii, nici macar dupa cele 4 intrari in service.
     Poti face o diagonza completa la un service autorizat Samsung iar in baza acestuia vei avea dovada concreta a problemelor pe care le are aceste telefon.
     Legistlatia in vigoare le permite service-urilor sa amane cat mai mult inlocuirea produsului iar acestia profita din plin de acest vid legistlativ.
     Asteptam detalii. Succes!

     1. Schiopu Marius Cornel spune

      Păi, telefonul a fost într-un service autorizat Samsung de două ori. Nu mai am încredere în ei. Ar fi trebuit să facă o constatare și la fața locului, la mine acasă, unde îl folosesc, dar nu se deranjează.
      Acum telefonul e iar în service la Orange (pentru a treia oară!!!). Aștept să-l primesc și apoi o să văd ce fac.
      Mulțumesc pentru precizări.
      Marius

     2. BYTZĂ spune

      Atunci este perfect, inseamna ca ai deja documentele respective si poti sa le atasezi in reclamatia pe care urmeaza sa o depui la ANPC.
      In mod normal service-urile mari nu fac astfel de gainarii dar padure fara uscaturi nu exista 🙂
      Cu placere!

     3. Schiopu Marius Cornel spune

      Dle Bytză,
      Am făcut o pauză deoarece am așteptat să-mi sosească telefonul din service-ul din București. Am avut o surpriză neplăcută. Când m-am dus la magazin să-l ridic mi-au spus că am primit un telefon nou. Așa rezulta și din acte, fiindcă avea o altă serie (alt IMEI) decât telefonul pe care l-am predat (aparatul inițial). Dar telefonul a sosit înfășurat în niște hârtii (documentele de expediție), toate legate cu un inel elastic. Nu mi s-a părut normal. Dacă era un telefon nou, nefolosit, trebuia să-l primesc în cutia lui originală, sigilat, cu accesoriile proprii și certificatul de garanție propriu. Șeful magazinului mi-a spus că așa se procedează: că service-ul primește de la fabricant un număr de telefoane (chipurile noi) pe care le folosește la înlocuirea telefoanelor care nu pot fi reparate și că aceste telefoane nu trec prin ”gestiunea financiară” (adică prin magazine, ca să fie vândute). Pe mine această explicație nu m-a satisfăcut. Dacă telefonul ar fi fost nou, nefolosit, trebuia să-l primesc în cutia lui originală, sigilat. Faptul că avea un alt IMEI nu era o dovadă că telefonul este nou, nefolosit, ci doar că era un alt telefon – putea fi un telefon returnat de alt client din cine știe ce motiv. Inițial am vrut să refuz telefonul, dar, în final, l-am luat acasă pentru a-l proba și am constat că are aceleași probleme ca și telefonul vechi: se încălzește în timpul convorbirilor, uneori se aude întrerupt sau nu se face contactul la apel. Să primesc un telefon ”nou” cu aceleași defecte ca cel vechi mi se pare foarte ciudat.
      Ca să vedeți până unde merge bătaia de joc a celor de la Orange: ieri m-a sunat șeful de la magazinul Orange să-mi spună că a sosit (de la service-ul din București) cutia telefonului ”nou” și că pot trece pe acolo ca s-o văd, dar că nu mi-o poate da; doar să mă conving că telefonul înlocuitor a avut o cutie (și că pe cutie este aceeași serie ca pe telefon). Păi, dacă telefonul ”nou” a avut o cutie, de ce nu mi l-au dat de la început în acea cutie, sigilat? De ce au desfăcut cutia? Ca să facă ce? Eu nu am răspunsuri la aceste întrebări, dar nu mi se pare lucru curat modul în care au procedat. Bineînțeles că nu m-am dus.
      Vă rog să mă mai lămuriți într-o problemă: am studiat Formularul de reclamație online de la ANPC și am constat că la ”Documente probatorii” nu se acceptă decât un singur document la fiecare rubrică. Eu am foarte multe documente de trimis care s-ar încadra la ”Dovada adresării operatorului”: fișele de intrare și ieșire din service, sesizările și reclamațiile pe care le-am făcut în tot acest timp, etc. Cum să procedez ca să ajungă toate aceste acte la ei, la ANPC?
      Mulțumesc, Marius

     4. BYTZĂ spune

      Salut,
      Intr-adevar este ceva demn de noaptea mintii dar era ideal sa nu ridici terminalul respectiv, mai ales ca aveai si un motiv intemeiat.
      Poti scana in format PFD toate doc. respectiv si astfel le poti trimite integral. Cand ai timp sa scrii un rezumat cu modul exact in care ai fost abuzat de catre Orange iar noi vom publica un articol dedicat pe aceasta tema, ca sa-i impulsionam putin in rezolvarea acestei spete.
      Asteptam detalii. Succes!

     5. Schiopu Marius Cornel spune

      Acum și eu cred că era mai bine să nu-l ridic, dar trebuia să-l probez, exista o șansă să fie bun, să n-am probleme cu el.
      Am toate documentele scanate în pdf.
      Dar problema e următoarea: atunci când încarc primul document în rubrica ”Dovada adresării operatorului” din Formularul de reclamații, în căsuță îmi apare numele documentului respectiv, dar când îl încarc pe al 2-lea numele primului document dispare și rămâne doar numele celui de-al 2-lea document; de aicea am tras concluzia că primul document s-a șters, că rubrica respectivă nu acceptă decât un singur document. Mă înșel eu și în realitate se încarcă ambele documente dar nu-l afișează decât pe ultimul? De unde știu eu că s-au încărcat ambele documente dacă nu afișează decât numele ultimului document încărcat? Vă rog să-mi lămuriți acest aspect.
      Am multe documente de trimis, n-aș vrea să nu ajungă toate la ANPC din cauză că nu știu eu cum să procedez.
      Mulțumesc.
      PS. Ok, când o să am timp o să scriu toată povestea, e lungă…

     6. BYTZĂ spune

      Stai linistit pt ca nu trebuie sa incarci toate doc. in respectivul TAB. Poti sa atasezi celelalte doc. in TAB-urile ramase.
      Poti incarca doar 1 doc./TAB, asadar profita din plin de toate.
      In regula atunci, asteptam vesti de la tine iar povestioara o poti trimite pe mail [email protected].
      Sa ne auzim cu bine!

     7. Schiopu Marius Cornel spune

      Sunt dezamăgit că nu se poate încărca decât 1 document/TAB (presupun că TAB înseamnă o rubrică). Eu vreau să trimit la ANPC toate documentele pe care le am, sunt peste 20, numai așa pot fi credibil și îmi pot susține cauza. Cred, totuși, că există o posibilitate să le trimit pe toate, acum am văzut că în partea de jos a Formularului se specifică: ”Pentru crearea unui fisier PDF din mai multe documente ale dvs puteti accesa acest link”. Deși nu mă pricep la chestiile astea, presupun că se referă tocmai la ce doresc eu să fac. O să încerc, sper să mă descurc…
      Mulțumesc.

     8. BYTZĂ spune

      Lasa ca putea sa fie si mai rau….. 🙂
      Daca esti mai „old school”, poti sa depui documentele fizic la ANPC-ul din zona ta, practic iei roaba si transporti toate documentele de care dispui :))
      Stai linistit pt ca nu este asa complicat sa scanezi niste documente iar apoi sa le incarci pe site-ul acestora.
      Cu placere!

     9. Schiopu Marius Cornel spune

      Dle Bytză,
      Am vorbit cu cei de la Comisariatul teritorial pentru Protecția Cumpărătorilor din orașul în care locuiesc și mi-au spus că, deoarece am achiziționat telefonul de la un magazin Orange din București, trebuie să depun reclamația la București.
      Astăzi, cu ajutorul unui prieten, am reușit să completez Formularul de Reclamații (am încărcat documentele scanate) și l-am trimis online la ANPC București.
      Am cerut două lucruri:
      1. Să-mi reziliez contractul de cumpărare (în rate) a telefonului. Adică renunț la telefon, n-am nici o pretenție privind ratele pe care le-am plătit până acum, dar nu vreau să mai plătesc rate în continuare pentru un produs care funcționează defectuos.
      2. Să reziliez abonamentul făcut la Orange înainte de scadență (vara lui 2022) fără a plăti penalizări.
      Din ce am citit pe-aici (vezi ce a scris Andrei în 11 februarie 2021) se pare că legislația nu este clară în această privință și că soluționarea cauzei depinde de cât de norocos ești. În fine, aștept să văd ce o să zică ANPC.

     10. BYTZĂ spune

      Salut,
      Ma bucur ca ai reusit sa te descurci pana la urma iar acum nu iti ramane decat sa astepti raspunsul acestora.
      Legistlatia este mult prea permisiva in Romania si din acest motiv isi permit operatorii sa comita abuzuri pe banda rulanta.
      Iti dai seama ca in afara aceeasi operatori nu au tupeul sa faca figurile astea.
      Oricum stai linistit pt ca majoritatea reclamatiilor depuse la ANPC au fost solutionate in mod favorabil pt abonati.
      Sa ne auzim cu bine!

     11. Schiopu Marius Cornel spune

      Dle Bytză,
      Mulțumesc pentru sfaturi și încurajări.
      Marius

     12. BYTZĂ spune

      Cu placere!

 20. Adrian spune

  Buna seara,
  Am postat mai devreme si vad ca nu s-a publicat, posibil vreo eroare, revin cu un rezumat.

  Am facut cerere pt inchidere abonament internet fix prin sim si router, dar nu vor sa mi-l inchida, cica trebuie sa platesc o taxa de reziliere de 46 euro.
  Eu nu gasesc in contract sa se faca referire la taxa de reziliere pt cartela si router.
  Astept raspuns pe mail cu negatie pt inchidere si dupa aia sa trimit sesizare la ANPC?
  Multumesc.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Toate comentariile intra in moderare si sunt afisate pe blog abia dupa ce primesc un raspuns. Echipamentul respectiv nu l-ai avut in custodie?

   1. Adrian spune

    Pe contract nu gasesc nicio specificatie despre router si taxa.

    1. BYTZĂ spune

     Este ciudat faptul ca nu au stipulat nimic in acest sens.

     1. Adrian spune

      Am fost sunat de la Orange si mi s-a comunicat ca daca doresc sa se inchida ab trebuie sa platesc taxa de reziliere pt ca mai am 15 luni pana expira perioada contractuala de 24 luni.
      Deci, tura trecuta m-au mintit ca trebuie sa platesc taxa intrucat mi s-a dat router si sim.
      In contract nu scrie de taxa asta, dar spune ca trebuie sa platesc ,,juste despagubiri” daca am primit telefon, tableta, modem/router etc, raportat la perioada contractuala.
      Astazi m-am adresat ANPC-ului.

     2. BYTZĂ spune

      Au sperat ca te vor intimida pana la urma dar uite ca au tras batul scurt :))
      Asteapta raspunsul celor de la ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

     3. Adrian spune

      In contract nu spune despre taxa si suma, dar scrie ca: ,,prin denunţare unilaterală solicitată de clientul persoană fizică, în timpul perioadei minime contractuale, cu un preaviz de cel putin 30 de zile calendaristice și cu plata de juste despăgubiri, conform art.1.17 din TCG calculate după cum urmează:
      În cazul achiziției unui Pachet format din echipament (telefon, tabletă, modem etc.)”
      Astazi am fost sunat sa mi se comunice ca daca doresc rezilierea ab de internet fix prin router/modem si cartela sim, trebuie sa achit o taxa de 200 lei si ceva, taxa care reprezinta calculul diferentei de luni pana la inceierea perioadei minime contractuale, din 24 de luni mai am 15 luni.
      Saptamana trecuta mi-au spus tot telefonic ca taxa reprezinta suma pt. router/modem si cartela sim pe care mi le-au dat.
      Mentionez faptul ca, nu vor sa-mi raspunda pe mail la cererea de reziliere contract, cica este de ajuns ca am fost sunat.
      Astazi am facut sesizare la ANPC.

     4. BYTZĂ spune

      Clauzele respective sunt abuzive, asadar nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator. Succes!

     5. Andrei spune

      Am o întrebare : am depus către Anpc o sesizare în legătură cu cei de la Orange încă din 11.11. I am sunat zilele trecute și mi au spus ca volumul reclamațiilor e foarte mare și ca o sa mai dureze. Chiar asa multe reclamații au sau doar au început și ei sa tragă de timp aiurea? Mulțumesc.

     6. BYTZĂ spune

      Stai linistit pt ca iti vor solutiona curand speta iar numarul mare de reclamatii este real deoarece romanii s-au mai desteptat intre timp si riposteaza atunci cand sunt abuzati din toate pozitiile.

 21. Adrian S spune

  Buna ziua,
  Am trei servicii de la Orange si anume: tv satelit Family HD, voce Orange Me Start 8 si Home Net 4G 16 conexiune prin sim si router(zona rurala), care expira pe data de 08-apr-2022.
  In data de 05.01.2021 am facut cerere pt inchiderea celor trei servicii, dar mi s-a luat in considerare doat inchiderea ab tv, urmand sa se inchida si cel de voce, dar cel de internet nu, trebuie sa platest taxa de rezilere pt sim si router.
  Ab de tv l-au inchis cu data de 07.01.2021, dupa doua zile de la cerere(din rautate), iar cel de voce se inchide cu data de 01.02.2021.
  Mentionez faptul ca, nu am beneficiat de produse, gen telefon sau altele, doar am primit sim si router.
  Dupa ce primesc negatie de inchidere pt ab de net vreau sa trimit sesizare la ANPC, credeti ca in cazul meu se poate rezilva?
  Multumesc.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Operatorul nu are cum sa refuze solicitarile din cererea de reziliere, asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Bineineteles ca se va rezolva fara probleme, asadar stai linistit. Asteptam detalii. Succes!

   1. Crina spune

    Bună ziua! Îmi puteți spune dacă te pot condiționat cu data de la care se reziliază un contract? Mi au spus ca se poate rezilia contractul dar cu data de 28 februarie, adică peste 1 luna de când am solicitat rezilierea contractului. Bineînțeles că le am zis ca știu ca nu trebuie sa aștept 1 luna ca să mi rezilieze contractul ci ca se poate desființa din momentul în care ei au fost dezacord cu rezilierea(ca doar de aia m au sunat, sa mi confirme ca sunt de acord). Vreun temei legal în acest sens exista? (adică sa se rezilieze din ziua în care ei și au dat acordul?)

    1. BYTZĂ spune

     Buna,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
     Depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcuge sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
     Asteptam detalii. Succes!

    2. Mihalache silvia spune

     Buna ziua
     Am vrut să trimit si eu reclamația la anpc dar linkul nu mai este valabil ,Imi spune serviciu indisponibil sau ca si au schimbat adresa.
     Problema mea este tot cu taxa de reziliere contract cu cei de la Orange .Am facut online contract tv
     Cu internet.
     Mi au închis tv .dar internetul nu vor si imi cer taxa , Am făcut cerere de reziliere si nu primesc niciun răspuns…Ba mai mult mi au suspendat numerele de tel ca nu am.platit abonamentul deoarece mi au pus la plata acel internet care costa 12 euro.
     Cum sa fac sa trimit reclamația la anpc ?
     Sa o trimit prin posta?

     1. BYTZĂ spune

      Buna,
      Cum asa? l-am verificat si functioneaza fara probleme, asadar incearca sa deschizi link-ul intr-o ferestra noua(eventual sterge si coockie-urile).
      Asteptam feedback!

     2. Mihalache silvia spune

      Buna
      Nu am reusit sa trimit reclamația online , dar am trimis o prin posta cu confirmare primire.
      Am primit confirmarea de primire de la Anpc dar nu am primit încă raspuns la cererea mea.
      Între timp cei de la Orange m au dat la o firmă de recuperare pt ca nu am plătit factura si ma tot suna sa mi spuna sa plătesc ca mi se pun taxe de penalizare zilnic.
      Nu am primit raspuns de la Orange pe mail la cerea mea de reziliere contract desi eu le ceruse sa ma contacteze pe mail ca sa nu mai fiu nevoită să le ascult toate aberațiile.
      Acum astept raspunsul celor de la Anpc sper sa fie unul pozitiv .

      mail.

     3. BYTZĂ spune

      Buna,
      Te-ai cam complicat dar sa speram ca a ajuns pe maini bune….
      Majoritatea celor care au apelat la ANPC au receptionat castig de cauza, asadar stai linistita pt ca se va rezolva fara probleme.
      Asteptam detalii. Succes!

   2. Adrian S spune

    Buna ziua,
    Inca nu am primit raspuns de la ANPC, insa trebuie sa astept, pe data de 03.02.2021 se va emite ultima factura la solicitarea meau privind inchiderea celor trei ab, tv-ul si voce au fost inchise, am ramas doar cu cel de internet, care incepand cu luna Februarie, are pretul de 14,8 euro, inainte cand aveam tote trei ab, pretul a fost de 8 euro.
    Vreau sa stiu daca pana pe data de 03.03.2021 nu primesc raspuns de la ANPC, platesc factura care se va emite pe luna Februarie?
    Multumesc.

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Asteapta raspunsul celor de la ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta. Succes!

     1. Adrian S spune

      Buna ziua,
      Gata si la mine, s-a rezolvat, nu mai trebuie sa platesc taxa abuziva pt. inchiderea abonamentului de internet fix prin router inainte de termen.
      De la ANPC inca nu am primit niciun raspuns.
      Am fost sunat de cei de la Orange care m-au informat ca vor inchide abonamentul de internet fara taxe, in mail am primit urmatoarele:

      Stimate domnule……,
      Ca urmare a convorbirii telefonice, revin catre dumneavoastra cu o sumarizare a celor discutate, motiv pentru care va trimit acest raspuns in scris.
      In acest context, va confirm:
       Inchiderea cu data curenta a serviciului de internet cu linia ……………..
       Inchiderea serviciului mai sus mentionat fara costuri suplimentare din partea dumneavoastra.
       Compensarea sumei de 81.48 Lei (TVA inclus), reprezentand contravaloarea facturii emise in data de 02 februarie 2020.
       Balanta contului dumneavoastra de client Orange va fi actualizata in termen de 5 zile lucratoare.
       Puteti solicita restituirea soldului negativ rezultat in urma actualizarii balantei contului, prin depunerea unei cereri de ramburs in orice magazin Orange sau online.

     2. BYTZĂ spune

      Salut,
      Felicitari pt reusita!
      Stai linistit pt ca vei receptiona si raspunsul de la ANPC si sa-l redirectionezi catre noi scanat [email protected].
      Sa ne auzim cu bine!

 22. Daniel spune

  Salut!
  Am si eu o intrebare scurta! Fata mea a facut un abonament nou la VODAFONE. Mai exista clauza ca in 14 zile se poate razgandi fara nicio penalizare? In contract am tot cautat si nu am gasit vreo mentiune. multumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   In ce mod a fost contractat abonamentul?

   1. Daniel spune

    Salut! A convins-o una din magazinul lor sa treaca de la cartela la abonament!

    1. BYTZĂ spune

     Denuntarea unilaterala in 14 zile de la achizitionare este disponibila doar daca respectivul ctr. era incheiat la distanta, adica in mediul online. Oricum stai linistit pt ca puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol. Nu ezitati sa apelati la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Sarbatori Fericite!

 23. Soos leontin spune

  Salut,sant client Orange de 10 ani cu o cartela prepay.Astazi am primit un mesaj prin care sant instiintat ca pot beneficia de o reducere pt.cererea mea de a trece la abonament.Tot stazi dupa mes.nu am mai putut folosi cartela desi am o optiune activa.Dilema:cum se poate asa ceva pt.ca eu NU am facut nici o cerere pt.abonament🤔

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Nu ne mai mira nimic la cate abuzuri comite inestimabilul operator. Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta. Asteptam detalii. Sarbatori Fericite!

   1. Soos leontin spune

    Salut,azi am depus o sezizare la Orange si….surpriza,am primit o inc.bonus pe alta cartela pt.neplacerile produse din vina lor.Multumesc pt.raspuns.Sarbatori Fericite.

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Iti dai seama ca le-a fost mult mai lejer sa iti ofere un beneficiu tie decat sa incaseze o amenda babana de la ANPC pt gafa comisa 🙂
     Cu placere! Sarbatori Fericite!

 24. Cetatean roman spune

  – De ce nu se autosesizeaza autoritatile statului roman?

  – In contextul in care, ORANGE ROMANIA S.A., a inselat si pagubit de-a lungul timpului sute de mii de clienti/cetateni romani, de ce nu i se retrage licenta de functionare?

  – In contextul in care, ORANGE ROMANIA S.A., a inselat si pagubit de-a lungul timpului sute de mii de clienti/cetateni romani, de ce nu a fost condamnat la inchisoare niciun angajat al ORANGE ROMANIA S.A.?

  Inselaciunea este infractiune prevazuta in Codul Penal.

  Codul Penal – Art 244 – Înșelăciunea
  ” 1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. „

  1. BYTZĂ spune

   Pentru ca la mijloc sunt spagi imense care se dau in stanga si in dreapta 🙂 Aceeasi operatori nu isi permit sa faca astfel de abuzuri si in tarile „civilizate”.

 25. T.AD. spune

  Buna seara! Am si eu o problema. Fac cursurile de la facultate online si pentru-ca locuiesc la tara mi-am luat un modem/stick orange cu cartela, sa il am daca pica netul de la cablu etc., si, ca sa fie si mai rau, i-am facut si abonament. Doamna de acolo a fost tare „draguta” si mi-a spus ca va merge fara probleme, dar cand am ajuns acasa ciuciu net. Nu prinde nimic. Mi-am facut acest abonament in septembrie si nu am folosit un MB din el, dar platesc 50 de lei in fiecare luna pe nimic. Ce imi sugerati sa fac? Pot renunta la abonament? Pentru modem am dat 100 de lei si un telefon vechi.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Practic te-ai dus dupa „fenta” si ai picat in capcana inestimabilului operator. Reziliaza cat mai curand contractul urmand procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 26. Vasile spune

  Salut,

  Acum cateva ore mi-am portat numarul de digi la Orange, am incheiat cu ei un contract pt un abonament cu telefon redus la pret. Motivul pt care am plecat de la digi a fost limita de 80gb de net lunar iar cei de la Orange au nelimitat. Toate bune ajung acasa cu noul telefon cu abonament Orange si surpriza, viteza datelor mobile este cu mult mai mica fata de ce aveam la Digi. Acum ma gandesc sa merg maine inapoi la Orange Shop sa anulez abonamentul fiindca inca nu au trecut 24 ore deci inca nu au trecut acele 3 zile in care se completeaza toate demersurile pt portare.

  Oare o sa intampin vreo problema?
  Ce se va intampla cu numarul meu de Digi daca anulez noul abonament orange?
  Telefonul achizitionat impreuna cu abonamentul il pot returna dat fiind ca nu au trecut 24 ore de la incheierea contractului?

  Multumesc.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata pe blog si in mod normal poti returna telefonul daca este sigilat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Asteptam detalii. Succes!

   1. Vasile spune

    Update:
    Am fost la ei la 14 ore de la incheierea contractului pt portare cu abonament si telefon la oferta.
    Am fost putin socat sa vad cu ce ostilitate m-au tratat dupa ce le-am comunicat ca vreau sa anulez portarea si abonamentul si sa returnez terminalul la nici 14 ore.

    Reprezentata Orange a refuzat initial si a incercat sa ma duca cu zaharelul ca nu se mai poate anula, dupa circa 30 min de insistat a acceptat sa rezilieze contractul cu conditia/obligatia sa platesc suma de lista a telefonului si sa il pastrez ( 1400 lei).
    Dupa inca vreo 40 de min de insistat ca nu doresc telefonul si ca vreau sa returnez tot fiindca nu au trecut 24 de ore de la incheierea contractului am acceptat sa platesc diferenta si am ramas cu telefonul.

    Am trimis o sesizare pe mail la serviciul clienti Orange unde am explicat problemele intampinate in shop si am solicitat si pe mail returnarea telefonului, in caz contrar i-am instiintat ca voi face o reclamatie la anpc deoarece mi s-a refuzat returul telefonului in situatia in care abia trecuse 14 ore de la incheierea contractului. Acum astept raspuns de la operator.

    Intreb si eu oare are rost sa fac reclamatie la ANPC pot avea castig de cauza?

    1. BYTZĂ spune

     Raspunsul operatorului va fi mai mult ca sigur negativ, practic operatia a reusit iar pacientul… :))
     Bineinteles ca are sens sa apelezi la ANPC daca te simti abuzat si daca nu doresti sa ramai blocat aiurea in „ograda” acestora. Succes!

 27. Ioana spune

  Bună,

  Am și eu o situație și am primit 3 informații diferite. În această dimineață (aproximativ 10:30) am fost la Orange pentru a cumpăra un stick de internet (aveam nevoie 2-3 zile). Domnul de la ghișeu, foarte amabil mi-a recomandat un modem de internet și un abonament la ei. Suna foarte bine la început, însă acasă mi-am dat seama că nu este ceea ce am eu nevoie. Ulterior am mers în magazin ( aceaași zi, aprox 17:40-18), însă responsabilul nu mai era la locul de muncă. Am discutat cu alte două colege pentru că am solicitat rezilierea contractului și mi s-a cerut o taxă de 58 de euro pentru reziliere. Le-am explicat că am adus device-ul complet sigilat și că am fost informată că pot rezilia contractul în 24 de ore. Doamnele mi-au explicat că ele nu pot rezilia contractul fără o taxă și că oricum trebuie să-l aștept pe colegul (care vine peste 2 zile la muncă) ca să pot discuta cu el. Am cerut să vorbesc cu un manager, însă acesta a plecat acasă și nu mai era nimeni pe magazin responsabil. În momentul în care am menționat de lege și mi-am scos legitimația (de presă), doamna mi-a spus că nu poate face altceva decât dacă plătesc cei 58 de euro. Când am întrebat-o exact ce acoperă această taxă, nu a vrut să discute cu mine. L-am sunat pe prietenul meu, care lucrează și el tot la Orange să discute cu doamna de la ghișeu (care era tare preocupată de codițele ei) exact despre ce vede ea în sistem ca să înțeleg și eu ulterior ceva. Doamna nu a dorit să discute din cauza condițiilor actuale (deși dădusem telefonul pe difuzor) și nu a dorit să-mi răspundă la nicio întrebare legată de vreun superior. Am plecat acasă. Am sunat la serviciul relații clienți, unde mi s-a spus că există o diferență între reziliere și anulare și că dacă merg cu device-ul ar trebui să solicit o anulare. Am spus totuși să mai întreb într-o parte așa că am luat legătura prin chatbot cu un consultant, care mi-a spus că rezilierea contractului depinde doar de cel de la ghișeu, dacă acesta dorește sau nu sau i se pare un motiv în regulă pentru reziliere și că am 24 de ore să încetez contractul, dacă sunt de acord cei din magazin și dacă plătesc taxa. Le-am scris despre lege și mi-a spus că nu se aplică și în magazine, lucru care mi s-a părut aberant. Ce pot face în această situație? Mă puteți ajuta cu un sfat?

  1. BYTZĂ spune

   Buna,
   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Pt a rezilia contractul va trebui sa urmezi procedura prezentata in acest articol. Au mers la intimidare si au sperat ca vei renunta pana la urma sa-i mai bati la cap dar uite ca mai sunt si clienti care riposteaza in fata acestor abuzuri. Felicitari pt atitudine. Asteptam detalii. Succes!

 28. Ionuț spune

  Salut! Am întâmpinat o problemă cu un abonament la cei de la Orange și aș dori ajutor te rog. Este în legătură cu un abonament care urma să se termine in 2017, cu aproximativ 2 săptămâni înainte i-am înștiințat faptul că aș dori să nu mai continui, bineînțeles că au insistat să rămân dar am spus nu și așa a rămas, să ținem cont că nu mi-au spus că ar trebui să plătesc ceva, nimic. Cererea a fost înregistrată și că urmează procesul de încheiere al contractului. Țin să menționez că nu am luat niciun telefon, am avut doar cartela cu număr și extraopțiune. Nu mi-au trimis nici o scrisoare cum că s-ar fi procesat, cu numărul de înregistrare așa că nu mi-am făcut griji. Dar ce să vedeți, mai nou am primit o scrisoare unde îmi spun că am o restanță de plată in valoare de 900 de lei, și că trebuie achitată cât mai curând altfel va merge in instanță, deci după 3 ani de zile, fără să mai fiu anunțat primesc asta și nu mi se pare corect. Aș dori câteva sfaturi dacă se poate, mulțumesc!

  1. BYTZĂ spune

   Operatorii de telefonie mobila vand creantele catre firmele de recuperari iar ulterior acestia hartuiesc abonatii. Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete iar pentru detalii acceseaza acest link. Succes!

 29. Denis spune

  Buna.
  Am un contract cu cei de la Orange, contract incheiat anul trecut in data de 02.12.19. Contractul este incheiat pentru abonamentul Orange Me 30, impreuna cu abonamentul am luat si un telefon, domnul de acolo mi-a facut o reducere buna asupra telefonului de 50 de euro, asa ca nu am platit prea mult pentru el.
  Intrebarea mea este, in cazul in care cer rezilierea abonamentului, cam cat la suta din abonament reprezinta valoarea telefonului. Pun aceasta intrebare dorind sa stiu aproximativ cat as fi obligat sa achit datorie ” restanta ” .

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul respectiv. Despre ce model este vorba?

   1. Denis spune

    Un Samsung Galaxy A70.

    1. BYTZĂ spune

     Este de bine atunci….credeam ca te-au fentat cu vreun AIOFN XSM :))

   2. Stefan spune

    Buna ziua
    Am și eu o situație asemănătoare
    As vrea sa reziliez contractul cu ei și să înapoiez și telefonul pentru că nu funcționează ok
    Se poate sa si reziliez contractul si sa înapoiez telefonul ( pe baza unui motiv sustenabil)

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pt terminalul respectiv.
     Motivele „sustenabile” se rezolva pe garantie si banuiesc ca operatorul nu ti-a dat cu forta terminalul respectiv.

   3. Bogdan Angel Soava spune

    Salut
    Cei de la Orange mau sunat sa îmi facă o noua oferta de contract și nu am acceptat oferta și după spusele lor trebuia sa sun eu în 14 zile și nu am mai ținut cont de acel termen. Iei ulterior miau renoit contractul și miau modificat tarifele. Am sunat la Orange sa reziliez contractul și mi sa spus ca îl pot rezilia pe 22-04-2021 dar cu achitarea taxei de reziliere de 45 de Euro. Ce pot face?

    1. BYTZĂ spune

     Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC.
     In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
     Asteptam detalii. Succes!

 30. Alex spune

  Salut,
  deranjez pentru câteva sfaturi (sper).
  Am luat un telefon de la Orange acum un an, cu banii jos. Cum abonamentul meu era prea vechi (8+ ani) și beneficii de vechime canci (mulțumesc orange), am făcut și upgrade de abonament.
  În toamnă am făcut reduceri de cheltuieli, mulțumesc covid-19. Am decis să tai și abonamentul. I-am sunat și mi-au spus că o să am taxe de reziliere de plătit, deși plătisem telefonul în full.

  Le-am scris un mail în care am cerut rezilierea contractului, mi s-a răspuns că voi fi contactat de către cineva de la serviciul vânzări într-un termen de x zile. M-a sunat cineva într-adevăr, mi-a repetat placa cu taxelor de reziliere, i-am spus că nu mi se pare corect, devreme ce datoriile mele față de orange sunt inexistente – dacă aveam o rată la telefon inclusă în abonament, înțeleg. Altfel, de ce să plătesc pentru un serviciu la care nu am acces? Mi-a spus că ultima factură va fi mai mare, i-am spus că nu voi plăti taxele de reziliere pe car ele consider abuzive și la revedere. M-am portat în Vodafone la un abonament cu un preț mult mai mic, am achitat tot ce aveam de achitat către Orange și la revedere.

  Acum o lună primesc SMS de la EOS-KSI în care sunt avertizat să plătesc vreo 370 de lei către Orange. Colac peste pupăză, și un plic în poștă cu factura (Despăgubiri conform contract – Valoare beneficiu echipament). Am citit și contractul, unde e menționată o singură dată chestia cu asta valoare beneficiu echipament, adică fix la clauzele de reziliere. Dar ce e, mai exact, sau detalii în sensul ăsta, nimic. Nici agentul care mi-a făcut contractul nu mi-a spus nimic despre asta – din ce-mi dau seama, e o „rată” inclusă în abonament, care justifică prețul mai redus al telefonului. Și eu tocmai de asta am plătit cu banii jos telefonul, gândindu-mă că, dacă se întâmplă ceva, măcar să nu fiu legat de ei ca și companie în vreun fel sau altul.

  Am vreo șansă cu ANPC? Mi se pare complet aiurea și abuziv tot șiretlicul ăsta.

  Mulțumesc frumos!

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link. Poti sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum….
   Cu placere!

 31. Radu spune

  Salut,
  Am urmatoarea problema: de cateva luni mi-a expirat perioada minima comntractuala la abonamentul Vodafone. Am cerut la ei o oferta pentru prelungirea abonamentului. Au venit cu doua, ambele jalnice. Pentru ca oferta de la Orange era mai buna, am hotarat sa ma portez la Orange. Am incheiat un contract de furnizare servicii +telefon (Huawei P30), pe data de 1.09.2020, ora 19.00, intr-un magazin-franciza Orange din Ploiesti Shopping City. A doua zi, probabil dupa ce au fost anuntati de portare, un reprezentant Vodafone m-a contactat cu o oferta incredibil de buna pe care mi-a trimis-o inclusiv pe mail: aceleasi beneficii + Huawei P30 Pro la 60% din pretul abonamentului pe care il incheiasem cu Orange. Stiam ca in cazul abonamentelor incheiate in magazin termenul limita de renuntare este 24h. Asa ca pe 2.09.2020, ora 17.00, m-am prezentat in magazinul Orange si am cerut sa mi se anuleze contractul. Raspunsul initial a fost ca nu se poate pentru ca angajatul care a incheiat contractul cu mine este liber in acea zi :), apoi ca nu se mai poate pentru ca ambalajul telefonului este deschis (fusese deschis chiar de vanzator pentru a-mi prezenta telefonul). Stiam ca imi trebuie o dovada ca m-am prezentat in mai putin de 24 de ore sa denunt contractul, asa ca am cerut sa mi se inregistreze cererea de renuntare. Mi s-a spus ca ei nu primesc asa ceva. Am cerut sa vorbesc cu seful magazinului. Mi s-a spus ca nu exista un sef in acel magazin. La un moment dat s-a intamplat un lucru incredibil: angajatul cu care vorbeam a inceput sa intrebe clientii in magazin daca ei ar cumpara un telefon care are ambalajul deschis! Mi-am dat seama ca timpul trece in favoarea lor si am sunat la Protectia Consumatorilor Prahova. Nu a raspuns nimeni. Apoi la nr. national pentru Protectia Consumatorilor. Nu a raspuns nimeni. In final am sunat la numarul Orange pentru reclamatii, unde am primit un nr. de inregistrare a reclamatiei si confirmarea verbala ca reclamatia mea este justificata. Astazi am fost sunat de Orange care mi-a comunicat ca in cazul meu nu se poate face nimic pentru ca acel magazin ORANGE in care am incheiat contractul nu este operat de Orange ci de o firma partenera Orange. Si ca ei nu sunt raspunzatori. Si ca trebuie sa rezolv problema cu acea firma.
  Scuze pentru mesajul lung, dar am vrut sa fac cat mai clara situatia de toata jena in care ma aflu.
  Ce ma sfatuiti? Multumesc pentru ajutor 🙂

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Oricum stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata pe blog. Asteptam detalii. Succes!

 32. Vintilã Lucian spune

  Mai am 8 luni de contract la un abonament de internet fix la Orange. Vreau sã îl reziliez, am trimis cerere de reziliere….. pardon, 3 cereri. Intr-un final am fost contactat, şi mi-au spus cã trebuie sa platesc o taxã de reziliere de 20 de euro.

  1. Mihai Firfirică spune

   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 33. Cornel spune

  Buna seara!
  Am si eu un abonament la inestimabil, imi expira in noiembrie. De aproape 2 ani sunt terorizat periodic (odată la 3 luni) cu optiunea Voyo pe un nr. din cele 3 pe care le am. Am făcut mai multe sesizări…mi-au restituit cv Voyo la următoarea factură. După 2 luni, iar Voyo băgat pe gât. Culmea ca nu-ți dă voie pe contul My Inestimabil să dezactivezi aceste porcarii. Cred ca o să renunț și eu. Ce părere aveți?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Bineinteles ca singurul mod in care-i pot „taxa” este facand o reziliere corecta, aferenta si corespunzatoare. Poti depune si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Asteptam detalii. Succes!

 34. florin spune

  Buna ziua.mi-a expirat perioada am cerut renuntare cu pastrare numar si ramanere pe cartela.mi-au inchis nr cu totu.ce pot face si dacs pot cere daune???multumesc

  1. florin spune

   Au zis ca incepand cu data de …se trece pe cartela cu pastrare numar

   1. Mihai Firfirică spune

    Atunci nu ai pierdut nr respectiv, asadar esti intr-o grava eroare :))

  2. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC pe aceasta tema si iti vei recupera fara probleme nr. respectiv daca ai specificat acest aspect foarte clar in cererea de reziliere. Asteptam detalii. Succes!

 35. Danut spune

  Buna ziua.
  Rezilierea contractului pe firma in perioada contractuala se poate ?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,

   Bineinteles iar procedura este aceeasi doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Acceseaza acest link si apeleaza la ajutorul unui avocat specializat pe astfel de spete. Asteptam detalii. Succes!

 36. Danut Chirila spune

  Buna,

  Am un contract cu Orange pentru internet, si datorita faptului ca serviciile sunt deplorabile, am sunat la ei pentru a intreba ce se intampla si am primit un raspuns de genul : „Este din cauza traficului facut in ultimele zile”. Mentionez ca limita de internet a fost resetata in ziua respectiva ceea ce ar rezulta viteza maxima prevazuta. Exista sanse sa mi se ceara despagubiri pe langa ultima luna consumata si respectiv pentru modemul primit din partea lor?

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor au reclamatii pe aceasta tema dat fiind faptul ca a crescut masiv consumul de date iar retelele acestora sunt depasite de situatie. Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si va trebui sa returnezi echipamentul daca il ai in custodie. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Luiza spune

    Buna ziua,

    Am achizitionat un nou telefon cu abonament pe firma cu Orange acum cateva luni, il luasem pe firma, insa mi-am dat seama ca platesc cam mult, cum pot rezilia abonamentul inainte de termen? Ce se intampla cu telefonul?
    Multumesc,

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Asteptam detalii. Succes!

   2. Danut Chirila spune

    Buna,

    Am primit raspuns cum ca se percep taxe de reziliere, si ca nu se poate inchide contractul deoarece ar mai fi inca 19 luni…

    Ce as putea face mai departe?

    1. Mihai Firfirică spune

     Salut,
     Probabil ca ai avut nesansa sa nimeresti un habarnist care ti-a gestionat reclamatia si din acest motiv a mers pe „blat”…. Poti incerca sa mai depui inca una in speranta ca vei avea mai mult noroc de aceasta data si nu strica sa apelezi la ANCOM. In ultima varianta va trebui sa rezolvi speta in Instanta daca cele doua institutii nu iti vor oferi castig de cauza. Succes!

     1. Danut Chirila spune

      O ultima rugaminte as avea, daca este posibil bineinteles, daca m-ai putea ajuta cu o „mica” indrumare asupra a cum ar trebui sa formulez o reclamatie la ANPC/ANCOM in cazul nefavorabil.

      Multumesc anticipat!

     2. Mihai Firfirică spune

      In principiu trebuie sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Ideea este sa nu te pierzi in prea multe detalii si sa nu le trimiti un „roman”. Cu placere!

   3. Anita spune

    Buna ziua! Am două abonamente de internet la Orange , dar in zona in care locuiesc, de câteva luni bune nu am semnal…Am sunat sa reziliez contractele , dar mi s-a spus ca e posibil doar la unul dintre ele sa nu plătesc taxa de rezilierea….E POSIBIL…., iar la celalalt trebuie să achit 47 de €! Eu achit lunar , cu tot ce mai am de la ei , 200 si ceva de lei, iar problema semnalului am anuntat-o de ffff multe ori, dar fara rezultat! Din cate am citit mai sus, legal, nu trebuie să achit nicio taxa…nu??!! Multumesc!

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui(inclusiv un print screen din care sa reiasa faptul ca nu aveti semnal in zona). Asteptam detalii. Succes!

   4. Sava Denisa spune

    Buna seara! Am reziliat contractul cu Orange la 2 cartele…ne au luat si nr..ne putem face din nou nr pe care le aveam fara a mi contaracta abonament? Multumesc

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Ai fi putut specifica in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi numerele respective pe cartele prepaid si astfel nu le-ai fi pierdut. Din pacate acum nu prea ai ce sa mai faci in acest sens, asadar nu le mai poti recupera. Cu placere!

  2. Boss spune

   Ce a mai patetica companie din lume nota 0 pentru serviciile oferite cel mai slab internet ..cred ca și strămoși noștri de prin ani 1300 aveau o conexiune a paginilor mai buna Rușine orange România

 37. biii spune

  Buna ziua,
  Am reziliat un abonament la Orange. Mai aveam de platit niste rate pentru un telefon. Cum as putea sa scap de plata ratelor respective ? Multumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Nu ai cum sa scapi de respectiva plata dat fiind faptul ca ai reziliat contractul anticipat, asadar esti bun de plata 🙂
   Cu placere!

   1. VERONICA spune

    Buna ziua

    Am un abonament orange family cu 3 numere telefon si vreau sa reziliez pe cale amiabila abomentele cu ramanearea unui numar pe cartela prepay. Am depus cererea de reziliere iar orange mi a solicitat taxa de reziliere 700 lei de abonament? Banii care nu am unde sa ii platesc. Cum pot rezilia contractele pe cale amiabila fara sa platesc taxa de reziliere?

    1. Mihai Firfirică spune

     Buna,
     Ai urmat procedura prezentata in acest articol? Ai depus reclamatia la ANPC?
     Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii aferenta acestui articol ca sa stii cum sa reactionezi in diverse situatii.

  2. Sanda spune

   Bună ziua,am încheiat un contract cu ei acum 5 zile și as dori să-l reziliez și sa revin la cartelă.. S ar putea rezilia fără penalizări? În contract e clauză ca pot rezilia doar dacă achit taxe de penalizare.

   1. Mihai Firfirică spune

    Buna,
    Bineinteles ca poti rezilia contractul fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 38. Mihai spune

  Bună, am o promlemă cu stimabilii de la Orange, in 22 martie imi expiră contractul, am făcut cerere de reziliere in data de 14 fem, am fost sunat de cei de la orange si au spus că nu pot sa reziliez contractul decât in 22 aprile, si imi spun ca trebuie sa mai platesc 2 facturi plus 18 euro trecerea la prepay, ce trebuie să fac mai departe

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Mihai spune

    UPDATE
    Referitor la problema mea vă anunț 📢 🙂 că cei de la Orange au acceptat închiderea abonamentului pe calea abiabilă, stimabilii sau retras când au auzit de ANPC și legea 193/2000, cei drept după multe discuții. Mulțumesc pentru răspuns

    1. Mihai Firfirică spune

     Felicitari pentru reusita!
     Inestimabilul operator cedeaza in fata abonatilor bine informati, care stiu sa isi apere drepturile si nu se lasa abuzati de catre „scumpii” nostri furnizori de servicii 🙂
     Cu placere!

  2. Daniel spune

   Nu reziliaza fara taxa de reziliere. Am incercat si cu ANPC si cu ANCOM.

   1. Mihai Firfirică spune

    Iti dai seama ca tu esti „etalonul” din moment ce mii de abonati au reusit sa rezilieze contractele fara costuri suplimentare.

 39. Roxana spune

  Buna ziua, am reziliat contractul de abonament orange anul trecut in august. Am plătit tot ce mai avem de achitat, dar azi am fost sunata de o firmă de recuperări ca mai sm de achitat 169 ron. Cum e posibil după atâtea luni sa ma sune si sa imi ceara banii, atâta timp cat eu cand am reziliat contractul am achitat tot?
  Mulțumesc!

  1. Mihai Firfirică spune

   Totul este posibil in conditiile in care operatorii fac abuzuri pe banda rulanta. Ai urmat procedura prezentata pe blog?
   Nu ar strica sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

 40. Anamaria spune

  Buna ziua, Am facut o cerere de reziliere a contractului online si azi m-au sunat si mi s-a zis ca nu pot rezilia contractul daca nu fac cerere scrisa de mana intr-un orange shop. Este adevarat asa ceva?

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Asadar stai linistita pt ca o vor procesa in termenul legal dar nu ar strica sa depui si o reclamatie la ANPC.
   Asteptam detalii. Succes!

 41. Stefania Muresan spune

  Buna ziua! Am depus si eu o cerere de reziliere a contractului si raspunsul pe care l-am primit de la orange a fost ca pot sa inchid abonamentul inainte de termen doar in conformitate cu contractul. In contract este specificat ca trebuie sa platesc restul lunilor ramase pana la finalul contractului. Intrebarea mea este pot sa depun plangere la ANCOM sau nu mai pot face nimic deoarece este specificat in contract ca trebuie sa platesc lunile ramase?
  P.S. am fost constransa sa fac contract si la o jumate de ora am fost sa il anulez dar mi-au spus ca nu se poate. Am aflat mai tarziu ca in primele 24 ore se putea inchide abonamentul.

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Ar fi ideal ca in prima faza sa depui o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Practic te-ai dus dupa „fentă”…….. bineinteles ca puteai rezilia contractul cele 24 de ore dar deh….
   Oricum stai linistita pentru ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare.
   Asteptam detalii. Succes!

 42. Costin spune

  Salutare, azi am fost contactat telefonic de catre cei de la ANPC, m-au întrebat dacă s-a rezolvat problema deoarece cei de la orange a spus ca a fost o greșeală de sistem, i-am spus domnului că nu e nicio greșeală si e o practică des întâlnită la operatori și dacă ține te-au făcut, domnul m-a asigurat ca pe toată perioada contractului nu o sa mai am surprize si dacă am sa ma adresez lor(Anpc) suma cum am spus mi-a fost returnata si abonamentele tv+net au revenit la normal ba chiar cu câte un euro reducere pentru fiecare, concluzia este ca am să rămân in continuare până la finele contractului după care mai vedem și DA adresați-vă fără rețineri ANPC este dreptul nostru ca cetățeni, Mulțumesc itHOT.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut si felcitari pentru reusita!
   Intr-adevar cei de la ANPC sunt singurii care ii pot pune cu botul pe labe. Cu placere!

 43. Leghezeu Claudiu spune

  Am făcut o prelungire de abonament cu achiziție de telefon la prelungirea abonamentului , eu având 2 numere la ei , am depus reclamație la ANPC pt a trece cu numerele pe Pre- pay și am reușit doar cu un singur număr sa trec pe Pre – pay , celălalt primind răspuns de la ANPC “ petiția a fost concluzionata neîntemeiata “ , pt ca am semnat contract pe 24 de luni și am rate la telefon , telefon care in prealabil stimabilul operator Orange mi-a spus ca îl primesc gratis la prelungirea abonamentului.
  Mai am vreo cale de atac sau aștept sa treacă lunile rămase din contract ?

  1. Mihai Firfirică spune

   Este absolut normal raspunsul celor de la ANPC deoarece in cazul respectivului abonament esti nevoit sa achiti diferenta pt terminalul receptionat „cadoo”, dat fiind faptul ca reziliezi contractul in mod anticipat. Asadar nu este vreun abuz din partea inestimabilului operator. Succes!

 44. Girbovan Laura spune

  Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat va rog : sunt abonat orange de 20 ani si acum am 3 nr de telefon pe numele meu. vreau sa renunt la 1 dintr ele pentru ca sim-ul nu functioneaza la o centrala de alarma si platesc abonamentul degeaba. Nr de abonament se afla inca in perioda de contract pentru inca 9 luni .Am facut cerere la ei in data de 11 dec si nu am primit niciun raspuns si intru pe site-ul orange si vb cu un „consultant” si imi spune ca tb sa ma duc in shop sa platesc 17 euro pentru taxa de reziliere- si ca aceasta taxa s-a redus mult fata de cat puteau sa ma puna sa platesc.I-am dat raspuns cu legea abuziva nr.193/2000, iar el nu ca e mentionat in contract.
  Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie, va rog ? Inregistrez plangere la ANPC ?
  Va multumesc in avans,
  Laura

  1. Mihai Firfirică spune

   Buna,
   Depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   1. Girbovan Laura spune

    trecuse mai bine de 1 luna si eu nu primisem niciun raspuns de la ANPC si m-am dus si am inchis la orange contractul platind suma de 82 de ron. Ce sa vezi, la 1 sapt dupa ,ma suna orange ca au vb cu ANPC si ca sa nu platesc nimic la inchidere,cand tocmai platisem. Mi-au scazut banii platiti din suma facturii pe luna viitoare si am primit si de la ANPC scrisoare de confirmare.
    Multumesc frumos de indrumari si de ajutor!
    Laura

    1. Mihai Firfirică spune

     Raspund ceva mai greu inspectorii ANPC ca urmare a numarului foarte mare de solicitari dar important este faptul ca isi fac treaba intr-un mod exemplar, fiind sigurii care ii pot pune cu botul pe labe pe inestimabilii operatori. Felicitari pt reusita!

 45. Narcis spune

  Buna ziua, as aprecia dacă mi-ați putea da un sfat……sunt abonat Orange de 19 ani cu un număr , de 5 ani cu alt număr și de 3 ani cu alt număr (ultimele două sunt ale copiilor). La numărul de 19 ani mai am 6 luni de abonament dar as vrea sa trec cu acest număr la Vodafone din mai multe motive. Întrebarea mea este daca sa fac direct cererea de portare sau întâi să urmez pașii cu rezilierea descriși în articol și după aceea sa trec la Vodafone. Mulțumesc.

  1. Mihai Firfirică spune

   Salut,
   In prima faza va trebui sa reziliezi contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizezi portarea iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Vei avea parte de neplaceri daca optezi direct pt portare, asa cum au mai patit-o si altii https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Narcis spune

    Mulțumesc. Așa o să fac.

    1. Mihai Firfirică spune

     Cu placere! Succes!

 46. pusha spune

  Buna seara,
  Cu surprindere mare trebuie sa va anunt urmatoarele:
  Stiti povestea, am abonament orange de 18 ani, acelasi nr te tel, acum 2 ani l-am „introdus in abonament” si pe prietenul meu care acum vrea pe cartela, in fine, ce vreau sa va spun este ca in 24 de ore s-a rezolvat totul, fara costuri suplimentare, chiar daca semnasem ca ma oblig sa mai stau in 24 de luni la ei. Deci, abonamentul meu merge inainte, iese din abonament al doilea numar.
  M-au sunat inapoi luni dimineata (eu sunasem duminica la ei si am si trimis sesizare pe mail) si dna f amabila mi-a spus ca se rezolva, azi oricum se emisese factura, am platit, am trimis cererea si dovada platii in centrala si e gata.
  S-a rezolvat in mai putin de 24 de ore. Nu-mi vine sa cred. Am primit si mail de la ei.
  Ideile Dvs prezentate aici precum si situatiile prin care au trecut alti abonati m-au pus in garda, asa ca aveam raspuns la orice ziceau.
  O singura chestie de mentionat: in urmatoarea luna, cand iese al doilea nr. din abonamentul meu, voi plati eu in avans, pe factura mea, 5 euro (pretul cartelei), lucru pe care l-am acceptat.
  In rest, toate bune, ati avut dreptate cu tot si va multumesc dle BYTZA.
  Toate cele bune!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Felicitari pt reusita!
   Intr-adevar abonatii informati pot rezilia fara probleme contractele cu inestimabilii operatori. Cu placere!
   Sarbatori Fericite!

   1. pusha spune

    Sarbatori Fericite!

    1. BYTZA spune

     Multumim! 🙂

 47. pusha spune

  Buna,
  am o problema cu orange.. simpla as spune eu. Sunt abonata de 18 ani la ei, fara pb, am cumparat si tel, am stat si 24 de luni obligatoriu contractual, deci nimic nou. In oct 2017 am cumparat un tel in rate, pe care l-am achitat in 3 luni apropos, dar am respectat acel termen de 24 luni obligatoriu.
  Acel tel i l-am dat prietenului meu, deci cu alt nr, dar tot orange si l-am introdus in abonamentul meu. Deci pe abonamentul meu de 18 ani figureaza de 2 ani 2 numere de tel… (al meu si al prietenului) problema este ca a trecut acea perioada obligatorie de 24 luni pt tel,…
  am primit un tel daca vreau sa prelungesc abonamentul prin octombrie 2019, le-am zis ca da, dar, ca sa scurtez discutia, VREAU SA SCOT DIN ABONAMENT NR PRIETENULUI MEU SI SA-L TREC PE CARTELA. SA RAMAN DOAR CU NR MEU, CEL DE 18 ANI. repet, nu am datorii la ei, echipamente, telefoane neachitate. CE DRACU FAC PT CA OPERATORUL M-A LUAT CU „TAXE DE REZILIERE” CA AM ACCEPTAT ALTA PRELUNGIRE A ABONAM DE 24 LUNI…. e penibil
  va multumesc

  1. pusha spune

   culmea, EU NU RENUNT SAU REZILIEZ UN ABONAMENT, DOAR VREAU SA SCOT UN NR DIN ABONAMENTUL MEU
   DAR TOT SUNT AMENINTATA CU TAXA DE REZILIERE, PT CA SI PT AL DOILEA NR AM ACCEPTAT (IN OCT 2019) SA RAMANA PE ABONAMENT… CE-I DE FACUT?

   1. BYTZA spune

    Iti dai seama ca nu le convine ca abonatii sa renunte la abonamente si din acest motiv adopta un comportament abuziv. Asadar depune cat mai curand cererea de reziliere si apeleaza la ANPC doar daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!
    PS: RENUNTA LA CAPS LOCK :))

    1. pusha spune

     scuze de caps lock, eram nervoasa
     imi pare rau

     1. BYTZA spune

      Nu-i bai…..
      Nu are sens sa te agiti deoarece totul va decurge smooth & clear….cum ar zice francezu’ 🙂
      Succes!

  2. BYTZA spune

   Buna,
   Majoritatea operatorilor merg la intimidare si mizeaza din plin pe „naivitatea” abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii. Stai linistita pt ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament iar pentru detalii parcurge sectiunea de comentarii aferenta acestui articol https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 48. Costin spune

  Salutare sunt și eu (NE) fericitul posesor al unui contact Orange încheiat acum 6 luni la un partener de al lor, Oferta suna așa:Net+Tv+voce=Orange love si ai 50% discount pe Viață la net+tv, la vremea respectiva am avut ceva dubii deoarece contractul tipărit a ieșit cu reducere pe 6 luni la tv+net, bineînțeles Nu am acceptat și in consecință Nu am semnat contractul, tipa de acolo a insistat spunând că e o greșeală și că voi avea oferta din pliant, i-am cerut să – mi scrie cu manuța ei textual pe contract oferta și sa puna stampila si semnătura iar eu voi semna contractul după ce i-au legătura cu un operator Orange să-mi confirme oferta, tipa a semnat, a stampilat, eu am luat legătura pe aplicația My orange ca să rămână scris cu un operator si mi-a confirmat scris prin mesaj oferta din magazin, atenție eu NU am semnat nici acum acel contract având dubii după cele 6 luni și Surpriza după 6 luni s-au dublat abonamentele la tv+net, am făcut ceea ce ați spus mai sus, am trimis cererea de reziliere pe mail și acum întreb când sa depun reclamatie la Anpc după ce astept un răspuns de la orange sau s-o fac deja și dacă să plătesc factura emisă deja cu majorarea? Vă mulțumesc!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri iar clientii tac si suporta toate aceste mizerii. Ar fi ideal sa depui cat mai curand reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Achiti factura doar daca vrei sa mai beneficiezi de raspunsul acestora pana in momentul in care vei receptiona raspunsul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

   1. Costin spune

    Pe site-ul ANPC spune sa depun reclamatie doar după ce am încercat amiabil sa reziliez cu operatorul, eu am sunat la orange si mi s-a spus să depun o sesizare la [email protected] ceea ce am si făcut însoțit de o cerere de reziliere a contractului, asta întreb pot să mă adresez deja Anpc sau aștept întâi un răspuns din partea lor sa-l atașez la reclamație? Dacă nu le plătesc, nu închid telefonul?

    1. BYTZA spune

     Din experienta iti spun faptul ca Orange raspunde foarte greu la sesizarile trimise la respectiva adresa dar poti trimite reclamatiile simultan daca vrei neaparat sa fii mai catolic decat Papa 🙂
     Tocmai asta ti-am zis…. :))) Achiti factura respectiva doar in cazul in care vrei sa mai beneficiezi de serviciile acestora pana in momentul in care receptionezi raspunsul celor de la ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

     1. Costin spune

      Ieri am fost și am achitat factura așa cum mi-a emis-o orange cu dublarea abonamentelor Net+Tv nu am riscat sa nu le plătesc de teama să nu îmi oprească serviciile (mai ales cel de voce) azi uitându-mă pe My orange Surpriza apare – 57 lei adică fix 12 euro câte 6 pe fiecare abonament tv+net ba mai mult acum apare ca pret abonament lunar din 12 euro per abonament cât îl marise acum e 5 euro, nu știu care ar fi cauza cert este ca eu am făcut exact cu ai spus si am depus sesizare si la orange si la anpc dar un răspuns oficial nu am primit de la nimeni, oricum încredere in ei Nu mai am si in caz că mi se aproba rezilierea o fac fără echivoc desi e ok ca ofertă ăștia le modifica de la o lună la alta de capul lor fără să te întrebe nimic, vă mai tin la curent!

     2. BYTZA spune

      Au intrat cei de la ANPC pe „fir” si din acest motiv inestimabilul operator a fost nevoit sa storneze suma incasata in mod abuziv, altfel riscau mare amenda. Oricum stai linistit pt ca vei receptiona raspunsuri din ambele parti, prin intermediul Postei Romane desigur. Cererea de reziliere va fi procesata fara probleme in termenul legal, asadar nu are nevoie de vre-o „aprobare” din partea operatorului. Sa ne trimiti raspunsurile scanate pe mail([email protected]), ca sa le putem incarca pe blog pt a putea fi vazute si de alti compatrioti care se afla in situatii similare. Asteptam detalii. Succes!

  2. Ioana spune

   Buna! Acum aproximativ o luna , am fost păcălită sa zic așa , de o angajata orange care nu s-a exprimat cum trebuie. Aveam un singur abonament pe numele meu , abonamentul respectiv îl folosea bunica mea. Și 2-3 luni eu fiind pe cartela , îmi reîncărcam cartela de pe numărul ei. Aceasta mi-a propus ca in loc sa încarc de fiecare data manual , ea va face ca încărcarea sa devină automată. Și primirea unui telefon gratis Huawei Y6 2019. Doar ca , eu nu voiam sa renunț la cartela și sa trec pe cartela și de aceea am întrebat-o dacă nu cumva presupune trecerea pe abonament și aceasta mi-a spus ca nu. Mare minciuna.
   Peste câteva zile , la același Orange am cerut posibilitatea de reziliere a contractului și mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil . Am căutat pe internet și am aflat ca este posibila rezilierea contractului . Am urmat primul pas și am trimis cererea de reziliere . Și ascesta este răspunsul :
   Raspund solicitarii dumneavoastra cu privire la posibilitatea de a denunta contractul de abonament pentru numarul ……….., Orange Me 7 SIMO.

   Imi pare rau sa aflu de situatia prezentata si m-am straduit sa gasesc cea mai buna solutie pentru dumneavoastra dar care, totodata, sa tina cont de prevederile contractuale agreate la data activarii abonamentului.

   Astfel, incep prin a aduce in atentia dumneavoastra faptul ca, pentru abonamentul mentionat, ati agreat activarea pentru o perioada minima contractuala de 24 de luni cu achizitie de telefon Huawei Y6 2019 Dual SIM Brown.

   In situatia in care abonamentul nu si-a incheiat perioada de contract, denuntarea acestuia se poate face doar cu plata in avans a taxei de abonament pentru perioada ramasa.

   In momentul in care Orange Romania v-a propus aceasta oferta promotionala si-a asumat niste costuri (de exemplu, contravaloarea serviciilor incluse cu caracter gratuit sau oferite la pret promotional dar si in cheltuieli de întretinere si dezvoltare a retelei etc), costuri care urmau a fi amortizate prin mentinerea ofertei pe toata durata perioadei minime contractuale. Aceste costuri au fost asumate in considerarea mentinerii a contractului pentru o perioada contractuala minima, cu plata corespunzatoare a valorii abonamentului lunar.

   Astfel, in situatia in care nu se mai dorește pastrarea abonamentului, se poate face cesiune catre o alta persoana, care sa il preia și sa se bucure in continuare de beneficiile oferite in cadrul acestuia.
   Cesiunea nu implica niciun cost si se poate face la orice magazin propriu sau partener Orange.

   In urma acestui răspuns , tot as putea rezilia contractul ? Având in vedere ca am primit și un telefon.

   1. BYTZA spune

    Buna,
    Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Bineinteles ca va trebui sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat si contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 49. Nicola spune

  Salut, în data de 25.10.2019 am fost la orange sa imi prelungesc abonamentul si am ales o oferta cu un telefon in rate toate bune si frumoase pana ieri cand observ in contul meu ca mi-au mai băgat două abonamente de cate 8 euro fiecare fara ca sa mi se spuna, eu am intrebat ce is cu cele doua cartele pentru ca in urma cu doi an am pățit ceeasi chestie cu 3 abonamente de 11 euro fiecare timp de 3 luni cand eu aveam o oferta cu 3 luni gratuite, dar ei s-au gandit ca mai bine imi baga 3 aboamente sa nu iasa in pierdere. Revenind la cele doua abonamente care de fapt cei de la orange mi-au spus ca sunt niste simple cartele, au spus sa le iau ca doar asa imi poate face o reducere de 20 de lei la abonament si ca eu nu o sa platesc nimic pentru ele. Intrebarea mea este: daca am luat telefonul in rate la ei mai pot renunta la prelungirea de congract si sa inapoiez telefonul? Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri pt a-si rotunji in mod consistent veniturile iar acestia mizeaza din plin pe „naivitatea” abonatilor care le pica foarte usor in „plasa”. Poti rezilia fara probleme contractul dar nu vei putea returna si terminalul achizitionat, asadar vei fi nevoit sa achiti diferenta pt acesta. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Nicola spune

    Am vorbit cu cei de la orange si au zis ca ma suna in 6 zile sa vedem ce se paote face, ieri am facut si reclamatie la ANPC. O sa va tin la curent cu ce se rezolva.

    1. BYTZA spune

     Ok. Asteptam detalii. Succes!

     1. Nicola spune

      Ieri am depus o cerere scrisa si azi am fost sunat de cei la orange, au spus ca trebuia in 24 de ore sa merg in magazin sa reziliez abonamentele si ca daca vreau acuma trebuie sa plătesc despăgubiri ca am contract semnat pe 24 de luni. I-am spus ca oricum nu platesc nimic si ca am facut reclamatie la ANPC si a zis sa astept raspunsul celor de la ANPC ca ei nu au ce sa faca si ca trebuie sa platesc ca sa reziliez. Acum astept raspunsul celor de la ANPC.

     2. BYTZA spune

      Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

     3. Ana Maria spune

      Același lucru am pățit și eu,doar că am cerut rezilierea pe loc… după ce mi-am dat seama. Se întâmpla într-o sâmbătă, așa că agentul s-a gândit să trimită cererea de reziliere luni,ca să fie depășite cele 24 de ore. In momentul de față vreau să reziliez toate numerele existente pe contul meu…oferta a fost făcută și cu un telefon. Cum se procedează în acest caz,telefonul vreau sa îl returnez.

     4. BYTZA spune

      Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar vei fi nevoita sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat daca nu ai plasat comanda online. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

     5. Nicola spune

      Am primit mail de la orange ca de luna viitoare cele doua abonamente vor fi dezactivate, inca astept raspunsul celor de la ANPC.
      Cei de la ANPC au rezolvat problema ca eu cand am vorbit cu cei de la orange au spus sa platesc in avans daca vreau sa renunț. Multumesc pentru ajutor, inca un caz rezolvat datorita vouă,

     6. BYTZA spune

      Felicitari pt reusita!
      Sa ne trimiti raspunsul ANPC scanat pe mail [email protected], ca sa-l putem incarca pe blog. Inestimabilul operator merge la intimidare si mizeaza din plin pe naivitatea abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii. Cu placere!

   2. Sorin spune

    Se poate și pe firma?

    1. BYTZA spune

     Bineinteles. Procedura este aceeasi doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Asteptam detalii. Succes!

  2. Mihail spune

   Buna ziua
   Referitor la rezilierea contractului cu Orange Ro nu stiu cum sa procedez mai bine?
   La data incheieri contractului, inainte de a mi pune semnatura, am intrebat angajatul Orange cum pot beneficia de resursele din abonament in satiu SEE, acesta raspunzand ca beneficiez de min/sms nelimitat si 11.4 G de net in SEE cu conditia sa nu fiu mai mult de 4 luni consecutive in SEE deoarece voi avea cost suplimentar. Am spus ca eu la 3 luni revin in tara cu abonamentul pt doua sau trei saptamani in concediu, angajatul spunandumi ca este perfect si ca voi beneficia 100% de resursele din abonament.
   De trei saptamani ma cert cu Orange ca am folosit ABUZIV abonamentul in SEE si ca voi avea taxarea la tarifele din tara respectiva unde ma aflu (Germania), lucru care se intampla eu avand resursele din abonament intacte pt SEE.
   Deci eu nu mai pot folosii resursele din abonament din cauza unei hotarari a parlamentului european pe motiv ca il folosesc abuziv dar, din resurse am consumat de obicei 50% din internet si aproximativ doua ore de convorbiri cu familia pe luna.
   Mai sunt sub contract 14 luni cu ei si nu stiu cum sa procedez?
   Abonament de 30€/luna

   1. BYTZA spune

    Salut,
    Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

 50. oana spune

  Buna , iti multumesc enorm pt acest articol , am urmat pasii si surpriza : mi l a reziliat ! nu pot sa cred ! :))))
  Recunosc ca nu prea am crezut ca va fi de efect !

  1. BYTZA spune

   Felicitari pt reusita!
   Iti dai seama ca au reusit mii de abonati sa rezilieze contactele pana acum prin intermediul aceleiasi proceduri, asadar este ultra testata si nu avea cum sa nu functioneze 🙂 Cu mare placere!

  2. Gaby spune

   Bună am un contract cu orange din 2016.și din 2017 nu lăm mai plătit .am cerut reziliere înainte de termen și nu mi sa oferit .acum am citație de la judecătoria Turda prin a plătit debitul și restul de bani pe lunile care urmau .ce trebuie sa fac ăsta dori un sfat.precizez ca ei mia spus o suma la abonament și pe factura a fost altul.

   1. BYTZA spune

    Buna,
    Operatorul nu are cum sa refuze procesarea cererii de reziliere dar cel mai probabil nu ai urmat procedura prezentata in acest articol. Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete pt a te putea reprezenta asa cum trebuie in Instanta. Succes!

 51. Gabriela Durbaba spune

  Buna ziua,
  Am trimis astazi mail pentru rezilierea a 3 abonamente orange (am folosit cererea din atasamentul articolului), unul de voce si 2 de net. Mentionez faptul ca unul din cele 2 abonamente de net avea perioada contractuala pana pe 10.09.2019, astazi fiind 01.10.2019.
  Se prelungeste automat, sau cum..? Nu am fost contactata/anuntata in niciun fel cum ca acesta se va prelungi automat, sau ca nu voi mai putea beneficia de el daca nu ma prezint intr-un showroom, de exemplu, pentru prelungire/incheiere.
  Pe cele 2 de net as vrea sa le inchid definitiv, nu ma intereseaza ce se intampla cu cartelele, insa la cel de voce as vrea sa pastrez numarul, sub forma de cartela PrePay. Stiind ce fel de oameni sunt, avand un istoric fabulos cu cei de la centrala, stiu ca rezilierea telefonica nu are niciun happy ending pentru mine..avand si 2 cereri de inchidere + plata integrala a lunilor ramase, tot cu cele 3 abonamente am ramas. Banii pe lunile ramase nu au fost retrasi, cum era normal si sa se inchida abonamentele, acestia au ramas pur si simplu in cont, achitandu-se automat factura din urmatoarea luna din ei, si tot asa. Intrebarea mea este, pot depune o cerere la ANPC astazi (01.10.2019), chiar daca nu am niciun raspuns de la ei, si chiar daca am ceva cu care sa dovedesc EU, ca persoana fizica, cele 2 cereri de inchidere + ca banii pentru lunile ramase au fost pusi in contul de abonat si acestia nu au respectat intelegerea facuta in showroom?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti depune oricand reclamatia la ANPC dar nu inteleg de ce nu ai procedat astfel inca de la inceput, dat fiind faptul ca rezilierile se fac doar in scris si nu telefonic…
   Stai linistita pt ca iti poti pastra fara probleme numarul respectiv pe cartela pre-paid. Asteptam detalii. Succes!

   1. Gabriela Durbaba spune

    Salutare, revin cu un happy ending. 😊 Astăzi, 07.10.2019, am încheiat toate “socotelile” cu Orange România. Am fost contactata de un “Problem Solving Specialist” și am reziliat toate contractele descrise mai sus. Ideea e ca nu am știut de la bun început despre procedeele și practic, despre drepturile mele ca și parte contractanta, iar “oamenii faini” din show-room nu mi-au zis nimic in legătura cu rezilierile, ca nu s-ar face telefonic, făcând cererile de reziliere in show-room. Cu toate acestea, am rezolvat telefonic cu mai sus numitul specialist. Toate acestea datorită ție și a acestui minunat articol. Sincer, nu ma asteptam ca ANPC sa se miște atât de repede, având in vedere cele 30 de zile standard estimate pentru a rezolva problema. Eram sceptica, credeam ca nu se va face ceva datorită faptului ca nu mai aveam contractele. Dar, spre fericirea mea, problem solved. A, am uitat sa Menționez faptul ca Orange România nu mai are nici o pretentie de natura financiară din partea mea, nu se va emite nici o factura pentru luna aceasta (practic m-am folosit de resurse pana acum, factura trebuind sa se emită pe data de 12.10.2019). Deasemenea, nu trebuie sa mai achit acea taxa de păstrare a nr. in regim prepay in val. de 5.95€ cu TVA inclus. Mulțumesc încă o data, sfaturile din acest post au fost foarte utile! O sa recomand cu încredere.
    Seara faina și la câți mai mulți oameni cu happy ending, in ceea ce privesc “socotelile cu inestimabilul operator”!

    1. Gabriela Durbaba spune

     https://share.icloud.com/photos/0arFQo-iMA7fE6MDyU5u5p4mg
     Am uitat sa pun poza 😁😁
     Bafta la toată lumea 🤗!

     1. BYTZA spune

      Nu-i bai…..euforia victoriei este de vina 😁 Succes!

     2. Leghezeu spune

      Am depus cererile de reziliere a contractului , cu 2 numere de telefon , am primit număr de referință la cererea mea de a trece pe Pre – pay … acum trebuie sa aștept răspunsul lor pt a merge la ANPC ??
      Menționez ca fata de la ghișeu mi-a comunicat ca , citez “ acuma s- au schimbat regulile și dacă doriți putem rezilia contractul pe loc in schimbul unei taxe de reziliere in valoare de 95€ pt ambele numere “

     3. BYTZA spune

      Poti depune oricand reclamatia la ANPC si ar fi ideal sa o faci cat mai curand. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul. Asteptam detalii. Succes!

    2. BYTZA spune

     Buna,
     Felicitari pentru reusita!
     Cei de la ANPC raman „spaima” furnizorilor de servicii iar in acest sens majoritatea reclamatiilor sunt solutionate in mod favorabil pt consumatori.
     Cu mare placere!

   2. Leghezeu spune

    Buna
    Am contract cu Orange pana in 2021 , pe doua numere de telefon. La ultima prelungire de abonament mi-au mai băgat in oferta Orange tv și un abonament de net .. am făcut doua sesizări cum ca vreau sa renunț la abonamentul tv, respectiv cel de net dar răspunsul lor a foat ca așa e pachetul și nu au cum sa rezilieze contractul .. as vrea sa păstrez numerele de telefon , dar și sa scap de ei .. am sa urmez pașii de mai sus , iar dacă ar trebui sa mai știu ceva as vrea sa ma îndrumați. Mulțumesc

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme doar serviciile de care nu mai ai nevoie daca ai specificat acest aspect in cererea de reziliere. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!
     PS: Vezi ca inestimabilul operator mareste tarifele pt abonamentele mobile iar pt detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/orange-mareste-tarifele/

     1. Leghezeu spune

      Sigur voi apela la ANPC pt ca am primit mesaj ca dacă nu plătesc și abonamentele de tv și cartela net îmi vor tăia abonamentele de voce , eu plătind ultima data doar abonamentele de voce și rata de produse. Mulțumesc.

     2. BYTZA spune

      Ok, atunci depune reclamatia la ANPC cat mai curand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

   3. Elena spune

    Am 2 abonamente acum amandoua fara perioada contractuala .in 02.06 .2019 a expirat contractu si unul in 20.10.2019.Am fost la sediu orange si am intrebat cum reziliez 2 abonamente si mi sa spus ca numai la ei telefonic. Am sunat la ei cu 3 luni innainte de expirarea primului contract si mi sa spis ca au inregistrat cererea si mi se va inchide . De atunci primesc facturi luna de luna , cum primeam factura sunam la ei iar , au trecit 9 luni de cimd eu ma chinui cu ei asa
    E adevarat ca eu nu mai am cartelele in telefon si on ultimul timp am intirziat cu plata facturilor dar le-am platit pina luna trecuta cand nu am mai platitsi acum ma suna o firma de recuperare.Am aflat de acest site si am depus la ei o cerere pe 28.10.2019 si apoi mi-am dat seama ca nu am lasat un nr. De contact dupa care am facut alta ,au trecut 5 zile lucratoare si nu am primit nimic motiv pentru care am facut sesizare la opc si azi m-au sunat de la otange si au zis ca trebui platita factura ca de aceea se prelungeste perioada eu i-am rugat sa ma asigure ca daca platesc acum factura asta se termina totul si a spus da dar intre timp ei au emis si factura pe luna aceasta fara sa o trimita la mine au trimiso direct la firma de recuperare. Cand au sunat azi le-am dat nr.de inregistrare de la sesizari.
    Astept raspunsu opc
    Se pot lua de mine atita timp cit ultimele facturi nu au fost platite la timp?

    1. BYTZA spune

     Sincer nu inteleg de ce nu ai urmat procedura prezentata in acest articol? Ai fi scapat de toate aceste neplaceri, avand si dovezi palpabile. Acum nu ramane decat sa astepti raspunsul ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

  2. Ionel spune

   Buna ziua!
   Am depus cerere de reziliere contract voce si net ,am fost sunat si mi-au zis cei de la orange ca nu imi reziliaza fara plata lunilor restante,mai precis 14 luni si nu am primit nimic in scris, nu am nicio dovada de la ei daca depun cerere la A N P C.

   1. BYTZA spune

    Salut,
    De ce nu ai efectuat toate demersurile online? ca sa poti avea dovezile necesare….
    Oricum nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

    1. Ionel spune

     Salut! Online am depus ,dar ei nu mi-au raspuns in scris ,m-au sunat si binenteles refuzat.

     1. BYTZA spune

      Salut,
      Practic ai fost rautacios… :))

 52. JD spune

  Buna ziua
  Problema mea: Eu nu vreau sa renunt la un abonament de 5 euro, dar Orange ma obliga sa trec la un abonament cu 2 euro mai scump si cu mai putine resurse, zic eu! Sau sa trec numarul pe cartela. Cica nu mai au abonamentul. Se poate asa ceva? Ma pot ei forta?
  S-a mai intalnit cineva cu astfel de situatie?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Sincer nu inteleg de ce vrei sa ramani captiv in „ograda” acestora din moment ce inestimabilul operator are alte ganduri? Bineintelea ca pot rezilia unilateral contractul si este perfect legal daca iti ofera posibilitatea rezilierii fara costuri suplimentare. Au mai fost astfel de cazuri iar abonatii i-au „taxat” cu portari pe banda rulanta, asadar iti recomandam sa adopti aceeasi atitudine. Succes!

  2. pera spune

   Salut JD.
   Si eu am primit un astfel de mesaj in care mi se sugera ca trebuie sa raspund in 30 zile . Orange propunea un abonament de 7 euro ( momentan am unul de 5 euro – contract care l-am incheiat /prelungit cu ei de circa 2 luni ) I-am sunat si le-am facut o sesizare ( inregistrata cu numar ) ca nu sunt de acord cu ce imi propun ei si doresc sa colaboram cu intelegerea ce am incheiat-o acum doua luni de zile .
   Ciao .

   1. BYTZA spune

    Sa postezi si raspunsul inestimabilului operator care este…..

   2. Mihai spune

    chiar …asteptam sa vedem raspunsul…pt ca se pare ca sunt mai multe persoane in situatia asta…

    1. BYTZA spune

     Intr-adevar sunt o multime de abonati in aceasta situatie dar cu atitudinea potrivita poti „taxa” inestimabilul operator.

  3. Doc spune

   Da ,Eu am primit azi un mesaj asemănător.De la abonament de 5Euro la 7 Euro , Dacă nu vreau trebuie să-i anunț în 30 de zile.Mi se pare o mare măgărie.Cred că le zic Pa-Pa și trec iar pe cartelă preplătită.Aștept sugestii de la cei care au pățit la fel.

   1. BYTZA spune

    Ar fi ideal sa te portezi in alta retea pentru a putea beneficia de o oferta mult mai atractiva decat pe cartela pre-paid.

    1. Doc spune

     Da ,o să încerc o portare la Digi o să văd ce oferte au.

     1. BYTZA spune

      Nu uita sa verifici in prealabil daca ai semnal in zona respectiva! Majoritatea abonatilor „GiGi” reclama lipsa de semnal iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/reziliere-contract-rds-rcs-digi-mobil-nema-semnal-dobanda/

    2. Doc spune

     Am reziliat abnamatul de 5 Euro foarte simplu in 5 min Sunați la 300 int 520 vă va răspunde imediat un operator .Voi plătii contravaloarea cartelei preplătite de 5 euro pe factura următoare .

     1. BYTZA spune

      Este cea mai nefericita metoda prin intermediul careia poti rezilia un contract deoarece te poti trezi ulterior cu tot felul de taxe abuzive facturate si nu vei avea vre-o dovada a demersurilor intreprinse.

     2. Doc spune

      Am Nr ul de înregistrare a cererii de reziliere a contractului și un email de la Orange cu acceptul rezilierii lui și condițiile .Sper că e de ajuns?

     3. BYTZA spune

      Daca ai minim o dovada scrisa este ok.

  4. Florescu Vasile spune

   Buna ziua.am făcut la Orange un abonament..și mi sa întâmplat să fac cost suplimentar de 470 de lei i-am plătit înainte să mi se emită factura și acuma la factura îmi zic ca,mai am de platit inca 136 de lei..pe inca 2 zile..miau băgat inca 136 de lei eu in 30 și 31 octombrie nu am mai făcut cost suplimentar ce as putea face in acest caz..au pus bani din burta de la ei..am și bonul cu care am achitat 470 de lei ajutați mă cu un sfat va mulțumesc.
   I

   1. BYTZA spune

    Salut,
    In prima faza poti sa le soliciti detalii cu privire la costul suplimentar, ca sa vezi exact de unde provine diferenta respectiva iar ulterior ar fi ideal sa depui o reclamatie la ANPC. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 53. Liviu spune

  Buna . Aveam 2 abonamente de telefonie la Orange si am vrut sa instalez la o alta locatie internet si Tv.Firmele consacrate UPC si Digi nu pot instala acolo TV si internet. Am convenit la un cost total abonament TV,Internet si 2 abonamente voce cu cei de la Orange Shop, in suma de 95 lei in luna aprilie 2019. La prima factura a venit 131 lei : am cerut lamuriri ,iar cea de la nr unic 300 a solicitat sa astept urmatoarea facura ,ca de obicei prima e mai mare.(Smecherie ,deoarece au trecut cele 14 zile in care puteam sa denunt contractul unilateral)la urmatoarele 129 lei. Am cerut lamuriri si mai intai mi-au spus ca e TVA apoi ca e o greseala la facturi. Vreau sa reziliez contractele toate cu ei dar imi cer 650 lei ca taxe de reziliere. Imi scad vad din urmatoarea factura 118 lei(recunoscand astfel ca ma inselau) dar eu nu mai vreau sa raman la ei. Am vorbit de 3-4 ori cu reprezentati de-ai lor dar fara mari realizari.Ba imi ofereau abonament de 82 lei dar nu il puteau implementa, ba 105 lei ,dar daca.. ,ba mai putin cu 9 lei etc. Mii sila sa lupt cu ei. Dar mai degraba i-as da in judecata sa le ofer o lectie .Este cineva care se ocupa de astfel de spete,cu lupta in instanta cu acesti mari inselatori?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu are sens sa-i actionezi in instanta pana nu apelezi la ajutorul celor de la ANPC in prima faza pt rezolvarea acestei spete. Oricum stai linistit pt ca vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si va trebui sa returnezi tot echipamentul pe care il ai in custodie, in aceeasi stare in care l-ai receptionat. Asteptam detalii. Succes!

 54. Mihaela spune

  Buna, e cazul sa fac sesizare la Orange înainte să mă adresez la ANPC sau ANCOM? E vorba tot de o „justă” despăgubire, cum se exprima ei ….

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu, poti depune reclamatia oricand si ar fi ideal sa o faci cat mai curand. Asteptam detalii. Succes!

 55. Radu spune

  Salutare,
  Din pacate si eu mi-am facut un abonament într-un OrangeShop la care am vrut sa renunt dupa o saptamana, si trebuia sa achit o taxa de 20 euro. Am facut plangere la ANPC si dupa 22 de zile am reusit sa trec inapoi la pre-pay.
  Mi se pare incredibila atitudinea celor de la Orange care si in al 12-lea ceas, dupa ce le-am prezentat legea, o tineau tot pe a lor, spunandu-mi ca n-am decat sa trimit plangere.
  Apelati la ANPC cu incredere, va vor scapa de lichelele de la Orange.
  Multe multumiri administratorului acestei pagini fara de care nu mi-as fi stiut niciodată drepturile.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita! Intr-adevar atitudinea operatorului este sub orice critica iar sigurii care ii pot „taxa” sunt cei de la ANPC. Cu mare placere!

 56. Hodea Virgil spune

  Salut! Am si eu un abonament la orange care expira in 20.10.2020 . Intrebarea mea este urmatoare: Pot sa reziliez contractul ? Precizez ca am primit un telefon gratuit cand am prelungit contractul in 2018.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 57. Hordei Consultanta spune

  Salutari, a mai patit asa, cineva la Orange? Samsung s10 cumparat pe 15.07 cu prelungire abonament, pe data de 07.08 inregistrat cerere de retur, au trecut mai mult de 14 zile calendaristice, cum prevede legea si nimic, cererea de retur nu s-a procesat. Ba ca au multe retururi si sunt aglomerati, ba ca erau 14 zile lucratoare nu calendaristice…..numai motive din astea primesc.

  Am facut plagere la ANPC si la ANCOM, dar eram curios daca a mai patit cineva asa?
  Asta dupa 15 ani de cand le sunt client….

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Au mai facut astfel de abuzuri dar stai linistit pt ca iti vor solutiona in mod favorabil reclamatiile. Asteptam detalii. Succes!

 58. Victor Andrei spune

  Salut,

  Am un abonament care expira in aprox. 8 luni. La incheierea contractului pe langa abonament am achizitionat si un telefon la pret redus. La cererea de reziliere se poate invoca recuperarea unui prejudiciu pentru telefonul achizitionat la pret redus?

  Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti vor factura diferenta pt terminalul achizitionat deoarece reziliezi contractul anticipat. Cu placere!

 59. Ionel Nelu spune

  BUNA ZIUA!

  Am abonament si nu mai pot plati, as dori sa trec pe cartela pre pay si vreau sa reziliez contractul mai am 14 luni ce pot sa motivez in cereea de reziliere ?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Ionel Nelu spune

    Multumesc ,daca o sa ajung la ANPC si o sa ma intrebe motivul?

    1. BYTZA spune

     Cu placere! Va trebui sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Succes!

 60. JB spune

  https://uploads.disquscdn.com/images/eb189c7d17f293231559a383aca73fdc4fc280164341cd54fe8fd5bbfced0e4b.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/5f8efd3b13144db32262efc1b134c33b5db40493dbd5fa152626b45cbe88db1b.jpg Buna seara.Am si eu la orange mai multe abonamente si as dori sa le reziliez.Soldul si ratele din poza sunt achitate.Sunt obligat sa platesc cat cer ei ca despagubire pentru reziliere?Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate(daca mai exista). Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 61. Denisa Hendre spune

  Bună ziua! Am un contrat semnat pe 2 ani la Orange acesta conține o cartelă de telefonie, internet și televiziune, plătesc mai bine de 150 de lei pentru toate 3 însă eu folosesc doar cartela de telefon. A trecut un an de când am abonamentul și m-am gândit să îl închid. Precizez că am primit și un telefon Huawei P smart pentru care au zis că nu am de plătit nimic! Oare aș putea să reziliez acest contract fără nici o problemă?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   1. Denisa Hendre spune

    Mulțumesc frumos! Voi reveni cu un răspuns!

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere!

     1. Nelu spune

      Salut. Pe 20.09 2019 am trimis cerere de rezilierea contractului orange pe 24 .09 2019 .au sunat cei de la orange nu vor sa rezilieze nimic fara sa achit taxe si rate pe toata durata contracului adică pana in martie 2021.Ce fac in continuare?

     2. BYTZA spune

      Salut,
      Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. In functie de raspunsul acestora va trebuie sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 62. Andrei Alexandru spune

  Buna ziua! Pot rezilia, in aceste conditii, toate abonamentele (4) daca nu mai am contractele?

  1. BYTZA spune

   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 63. Andrei Alexandru spune

  Buna ziua! Pot rezilia, in aceste conditii, toate abonamentele (4) daca nu mai am contractele?

  1. BYTZA spune

   Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 64. Andrei Alexandru spune

  Buna ziua! Pot rezilia, in aceste conditii, toate abonamentele (4 in total) daca nu mai am contractele?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 65. Ionut Apetrei spune

  La mine, mai exact mama mea, s-a rezolvat uimitor de repede. La 4 zile de la trimiterea mailului, mama a fost sunata si intrebata motivul cererii respective. Mama i-a spus ca trebuie sa plece din tara si nu are cine achita abonamentul. Au inghitit galusca si i-a spus sa dea un reboot la telefon si gata e pe pre pay.
  Am primit si confirmarea pe mail, dupa cum vedeti imaginile atasate.
  Uimit de viteza cu care s-au miscat lucrurile merg cu mama, a doua zi, sa platesc ultima factura. Ii dam numarului reprezentantului si ne spune: “Doamna, numarul acesta nu este la abonament, cred ca mi l-ati dat gresit”
  Dupa ce i-am spus ca tocmai ce am migrat de la abonament la pre pay si dupa ce a mai facut el un deep search, am reusit sa gasesc facura mamei si sa platim fara probleme.
  Acum asteptam ultima factura,(contravaloarea incarcarii de 5€ ) sper sa nu fie cu surprize.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pt reusita! Stati linistiti pt ca nu veti intampina probleme. Succes!

 66. Cristi Constantin spune

  Buna ziua. Foarte bine detaliati pași de reziliere mă duc astăzi cu o problema cred ca mai delicată. Sora mea a mers la un Orange Shop pentru decuparea unei cartele si sa ales si cu un abonament tin sa specific ca are si probleme cu auzul( dr deloc stg cu aparat) si nu prea a înțeles ce ii zicea tipul numai la final sa semneze electronic. Nu iau dat nici o copie a contractului nimic la mână. A încercat să rezilieze contracul au trimis operatori o cere a fost contactată si au inceput cu tot felul de taxe sa achite. Pentru acest lucru trimit cerere către ANPC o cerere si aș vrea să escaladez problema cu trimitere in instanță. Ce parere aveti? Mulțumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece va fi nevoita sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care a beneficiat de abonament. A fost victima unui abuz grosolan, asadar depuneti cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionati in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 67. Marius Constantin Buliga spune

  Buna,
  Stiu ca articolul este despre orange, insa doresc sa va supun atentiei o speta ce m-a lasat fara cuvinte.
  Sunt client Raiffaisen Bank si cardul de debit ce-l detin la aceasta banca l-am legat de contul Revolut. Am facut un transfer din aplicatia Smart Mobile, a celor de la raiffaisen, de 50 ron si m-am trezit cu un comision de 50 ron luati in plus.
  Bineinteles ca in secunda doi am sunat la ei si am sezizat problema, mentionandu-le ca in aplicatia de mobil nu am fost avertizat in nici un moment ca voi urma sa fiu taxat cu acest comision. Am primit raspuns de la ei dupa 3 saptamani precum ca „In urma verificarilor efectuate, va comunicam faptul ca acel comision a fost perceput corect conform listei de taxe si comisioane. La deschiderea serviciului Raiffeisen Online, este mentionat in Anexa la Contractul pentru furnizarea Serviciilor Raiffeisen Online/Smart Mobile – persoane fizice – Taxe si comisioane:
  Plati interbancare in valuta 0,10% min 10 EUR max 500 EUR, plus Speza SWIFT
  Speze SWIFT 10 EUR
  Taxa suplimentara pentru regim de urgenta** 50 EUR
  Comision extern standard 20 EUR
  In situatia in care se face reincarcare nu se va percepe comision deoarece este o plata facuta cu cardul direct in aplicatia Revolut, dar cand se face transfer din Internet Banking se va percepe comisionul standard pentru ordin de plata extern in Lei.
  Speram ca informatiile puse la dispozitia dumneavoastra sa lamureasca aspectele sesizate, va multumim pentru intelegere si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate de colaborare.
  Cu deosebita consideratie, ”
  Ma gandeam sa ma adresez ANPC-ului deoarece in aplicatie nu am fost avertizat ca voi plati un comision. Ce sfaturi imi dati?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti sa depui o reclamatie la ANPC si sa detaliezi cat mai bine speta. Probabil ca sunt acoperiti de „hartogaraie” dar merita incercat. Asteptam detalii. Succes!

 68. Georgiana Hurjui spune

  Buna, in primul rand multumesc si iti sunt recunoscatoare pentru aceasta postare. Imi este de foarte mare ajutor insa, o intrebare, daca ai idee, desigur, matusa mea a achitat factura primita in data de 4 Iulie in conditiile in care contractul a fost incheiat in data de 1 Iulie, se poate rambursa suma aferenta dupa reziliere sau se poate solicita o recalculare si rambursarea sumei ramase?

  Multumesc frumos !

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Felicitari pentru reusita! Stai linistita pt ca ii vor returna suma achitata in plus de indata ce le va pune la dispozitie un nr. de cont bancar, asadar sa-i contacteze cat mai curand. Cu mare placere!

 69. Calin Toma spune

  Salut , veau să reziliez un contract de TV și internet de la Orange , ce fac cu routerul ? Primeam lunar reducere de la plata închirierii acestuia

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Echipamentul va trebui sa il returnezi daca il ai in custodie, asadar nu iti face griji inutile. Asteptam detalii. Succes!

 70. Adrian Bunea spune

  Salutare,vreau sa reziliez un contract la orange din trei pe care le am la ei.
  Ce nu sunt eu sigur este daca e posibil sa-mi suspende celelalte 2 numere pentru neplata taxei de reziliere pana primesc raspuns de la ANPC?
  A mai intampinat cineva situatia asta?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Stai linistit pt ca nu iti vor restrictiona accesul pt acest motiv iar cei de la ANPC iti vor da castig de cauza. Asteptam detalii. Succes!

   1. Adrian Bunea spune

    Am omis sa spun ca atunci cand am facut abonamentul,am beneficiat de o oferta la un telefon achitat in rate pe factura!!ratele le-am terminat,insa din ce am mai auzit prin alte parti ca dak am beneficiat de o promotie,nu pot rezilia fara acea taxa contractuala!!

    1. BYTZA spune

     Stai linistit pt ca poti rezilia contractul fara probleme dar vei fi nevoit sa achiti si „promotia” de care ai beneficiat. Succes!

 71. andrei lungu spune

  Salutari, am o singura nelamurire in legatura cu rezilierea contractului Orange, daca ma puteti ajuta, va rog. Le am trimis pe emal cererea de rezilierea a contractului, iar in schimb am primit acest mesaj ” Avem rugamintea sa atasati urmatoarele documente : actul aditional anulat, nota explicativa si cererea de incetare amiabila.” Imi poate da cineva mai multe detalii?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit pt ca vei putea rezilia contractul fara probleme daca ai urmat procedura prezentata in acest articol. Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora dar nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 72. Andrei spune

  O singură nelămurire, vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Am primit mesaj de la Orange după ce le-am solicitat rezilierea contractului prin email. „Avem rugamintea sa atasati urmatoarele documente : actul aditional anulat, nota explicativa si cererea de incetare amiabila.” Despre ce anume este vorba?

  1. BYTZA spune

   Ca sa te putem ajuta va trebui sa ne oferi mai multe detalii cu privire la aceasta speta. Ai urmat procedura prezentata in acest articol?

 73. Marius Ionuţ spune

  Salut.
  Am contractat la Orange un abonament pentru internet Home Net4G impreuna cu un modem. Din moment ce ceilalti operatori nu aveau acoperire, nu am avut de ales decat sa apelez la ei. In primele 2 saptamani a fost ok, a mers netul ok. In aceste 2 saptamani puteam renunta imediat la contract, mi-a fost comunicat. Apoi, netu nu mai mergea asa bine, asa ca am sunat la ei, ca sa reziliez contractul. Abonamentul era de 47 lei pe luna(luna mai am achitat-o deja, au avut grija sa trimita factura), iar acum ma rog de ei de cateva saptamani sa rezilieze. Am deja 3 notificari de reziliere la ei, am trimis mail in 18 Mai, au zis ca au trimis raspuns pe mail, nimic nu am primit. Acum au zis ca in 20 mi-au trimis plic prin posta, din nou, nici acela nu a ajuns. Sa fac plangere la ANPC? Nu au trecut 30 de zile, dar nu intentionez sa le mai platesc inca o luna din moment ce nu ma pot folosi de serviciile lor. Efectiv am scos modemul din priza, nu imi foloseste.
  Ce zici sa fac? Mai astept? In data de 2 este scadenta, o sa emita urmatoarea factura.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti de depui reclamatia la ANPC oricand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   1. Marius Ionuţ spune

    Am primit plicul cu care se laudau. O recomandata.Pot preda abonamentul altei persoane si sa nu platesc nici o taxa. Atat. Aberatii. Bine ca le-am facut reclamatie. Si ANPC si ANCOM.

    1. BYTZA spune

     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece vei putea rezilia contractul fara probleme. Asteptam sa postezi si raspunsurile pe care urmeaza sa le receptionezi. Succes!

     1. Marius Ionuţ spune

      A ajuns ANPC prima data la ei, m-au sunat in 12 Iunie sa reziliem pe cale amiabila, nu mai trebuie sa platesc luna iunie, doar pentru abonamentul la TV, pe acela l-am pastrat. Le-am predat modemul la un magazin Orange si s-a terminat. Ulterior, am primit mail si de la ANCOM. Le-a comunicat orange ca s-a rezolvat amiabil. Deci ca viteza, ANPC sunt primii care rezolva.
      https://i.ibb.co/hZjD7gn/asd.jpg

     2. BYTZA spune

      Cand ai timp sa faci o poza raspunsului si sa-l postezi deoarece atasamentul anterior este scanat la rezolutie mica si nu este lizibil.

     3. BYTZA spune

      Este mult mai bine acum…. 🙂

     4. BYTZA spune

      Felicitari pentru reusita! Intr-adevar cei de la ANPC sunt mult mai prompti dar nici ANCOM-ul nu dezamageste.

 74. Andrei spune

  Am facut un abonament la Orange anul trecut, dupa 6 luni, am iesit din perioada de obligativitrate si am dorit sa reziliez
  La ghiseu mi s-a spus sa sun la orange (se reziliaza telefonic)
  Am sunat pe 16.04 si dupa ce am vorbit cu operatoare – mi s-a comunicat ca s-a reziliat contractul si nu mai am nimic de plata
  Dupa 2 sapt m-am trezit cu o hartie in care eram informat ca aveam datorii la orange. Am presupus ca s-a emis o ultima factura
  La cateva zile m-am dus sa platesc, fata de acolo mi-a spus ca mai am de plata inca o factura
  Recunosc ca nu am sunat imedia la orange.
  Azi am sunat la ei sa vad ce se intampla
  Mi s-a spus ca nu are inregistrata nici o cere telefonica de reziliere pe 16.04
  Inregistarea nu o poate asculta
  Si mai mult acum s-a emis a 3-a factura si eu sunt suspendat din aprilie
  Presupun ca le platesc cele 3 facturi de care nu am beneficiat si sun la ei sa reziliez si imi spun iar ca s-a reziliat
  Ce dovada am ca nu voi pati la fel luna viitoare?
  Mi se pare o idiotenie rezilerea telefonica.
  Din pacate nu am inregistart convorbirea din 16.04

  1. BYTZA spune

   Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat in mod inutil……dar cert este faptul ca vei fi nevoit sa achiti debitul restant.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol pentru a rezilia fara probleme contractul si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul . Succes!

 75. lorena spune

  Salut , am trimis si eu o cerere de reziliere catre cei de la Orange , am primit un mail cum ca au vazut mesajul si va urma sa ma contacteze cu un raspuns au trecut 30 de zile si nu am mai primit nimic de la ei , decat ca au trimis o factura , imi spuneti o parere ? Pot sa ma adresez catre cei de la ANPC ? multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti sa depui reclamatie la ANPC oricand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

 76. Marian spune

  Salut, pe data de 8.02. 2019 am făcut telefonic o prelungire a contractului vechi ce mi a expirat luna aceasta in data de 05.03.2019. Totodată am optat pentru achiziționarea unui terminal. Apoi am revenit cu trei telefoane date in termen de 14 zile pentru anulare de ofertă iar terminalul nu l am primit deoarece a fost trimis înapoi de cei de la curierat. Doar că următoarea factură a venit pe noul abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile, respectiv 45 de euro. Am sunat la cei de la Orange si m au asigurat că mi se va scădea din următoarea factura diferența de bani. Luna aceasta am primit tot o factura de 45 de euro, adică costul noului abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile. De data aceasta cei de la Orange mi au spus că ar fi ceva cu returul terminalului iar eu le am spus că nu văd de ce sa platesc pentru niște servicii de care nu beneficiez , ei spunându mi ca voi primi diferența de bani. Am sunat la cei de la curierat, unde am aflat ca terminalul a fost returnat in data de 14.02.2019,(am primit si nr de AVB de la retur) adică la trei zile de când am anulat oferta in termenul legal de 14 zile. Apoi m au pus să aștept pentru ca alt departament se ocupă cu acest aspect, după care mi au spus că voi fi contactat de catre un operator orange in termen de trei zile.
  Perioada mea contractuală cu orage a expirat pe data de 5.03.2019 așa că am sunat astăzi la ei sa fac rezilierea contractului, însă mi au spus că nu se poate până nu rezolv cu noul contract , care contract defapt nu există el fiind anulat in termenul legal de 14 zile.
  Cum procedez, eu având de plata luna aceasta 45 de euro, contravaloarea unui contract anulat?
  Cum pot face rezilierea de contract in situatia de fata?
  Ce le pot spune celor de la Orange dacă nu primesc un raspuns pozitiv.

  Multumesc anticipat!

 77. Catalin spune

  Buna, am creeat cateva abonamente cu ceva timp in urma la Orange si as vrea sa reziliez contractele de abonament , cateva incheiate recent pentru achizitionarea a doua telefoane prin promotia care era la momentul respectiv. Pot rezilia contractele a celor 2 abonamente creeate avand in vedere ca nu s a facturat nici macar prima luna ? Mentionez ca pe contracte scrie „Echipament Orange” si valoarea lor „pret standard,fara TVA ” si „Valoare beneficiu echipament fara TVA „. Va trebui sa achit doar acel pret standard al echipamentelor sau si restul de luni ramase din abonamentul abia creat?
  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 78. Ioana spune

  Buna ziua. Tot ma chinui din luna ianuarie sa reziliez un contract la orange, am 2 abonamente, am achiziționat terminal in rate pe care l am achitat integral pana la urma in luna februarie. Bineinteles raspunsul lor e nu, pt ca nu s a terminat perioada contractuală. Mi au trimis si raspuns in scris, însă pe acea foaie scrie ca documentul e proprietatea orange si ca reproducerea este interzisă. Ce e de facut pe mai departe? Multumesc anticipat!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Ar fi ideal sa depui cand mai curand si o reclamatie la ANPC iar in functie de rapsunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

 79. Marian spune

  Salut, pe data de 8.02. 2019 am făcut telefonic o prelungire a contractului vechi ce mi a expirat luna aceasta in data de 05.03.2019. Totodată am optat pentru achiziționarea unui terminal. Apoi am revenit cu trei telefoane date in termen de 14 zile pentru anulare de ofertă iar terminalul nu l am primit deoarece a fost trimis înapoi de cei de la curierat. Doar că următoarea factură a venit pe noul abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile, respectiv 45 de euro. Am sunat la cei de la Orange si m au asigurat că mi se va scădea din următoarea factura diferența de bani. Luna aceasta am primit tot o factura de 45 de euro, adică costul noului abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile. De data aceasta cei de la Orange mi au spus că ar fi ceva cu returul terminalului iar eu le am spus că nu văd de ce sa platesc pentru niște servicii de care nu beneficiez , ei spunându mi ca voi primi diferența de bani. Am sunat la cei de la curierat, unde am aflat ca terminalul a fost returnat in data de 14.02.2019,(am primit si nr de AVB de la retur) adică la trei zile de când am anulat oferta in termenul legal de 14 zile. Apoi m au pus să aștept pentru ca alt departament se ocupă cu acest aspect, după care mi au spus că voi fi contactat de catre un operator orange in termen de trei zile.
  Perioada mea contractuală cu orage a expirat pe data de 5.03.2019 așa că am sunat astăzi la ei sa fac rezilierea contractului, însă mi au spus că nu se poate până nu rezolv cu noul contract , care contract defapt nu există el fiind anulat in termenul legal de 14 zile.
  Cum procedez, eu având de plata luna aceasta 45 de euro, contravaloarea unui contract anulat?
  Cum pot face rezilierea de contract in situatia de fata?
  Ce le pot spune celor de la Orange dacă nu primesc un raspuns pozitiv.

  Multumesc anticipat!

 80. Dana A spune

  Buna, sesizarea pe care o am de la Orange este mometan sub forma unui sms, raspunsul lor fiind” S-a inregistrat sesizarea….etc”, Pe site-ul ANPC trebuie sa atasez sesizarea cris de la ei, cea care vine in 30 de zile, pana atunci nu pot depune reclamatia pana nu am aceasta sesizare prima pe mail, corect? Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti depune reclamatia la ANPC oricand si iti recomand sa atasezi toate documentele de care dispui la momentul actual. Succes!

 81. Dana A spune

  Buna, am 2 abonamente la Orange, ambele cu contract pe 2 ani si
  telefoane luate in rate, ai idee daca pot renunta la aceste abonamente
  fara sa platesc lunile ramase din abonament sau va trebui sa platesc o
  taxa de reziliere? Iar in cazul in care doresc sa pastrez un nr din abonamentul actual si sa trec la un alt abonament mai mic ca tarif lunar este posibil ? Mentionez ca am 2 terminale achizitionate in rate. Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia contractele oricand si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ai cum sa micsorezi abonamentele respective, asadar rezilierea este singura solutie existenta. Cu placere!

 82. D. Anca spune

  Buna, am 2 abonamente la Orange, ambele cu contract pe 2 ani si telefoane luate in rate, ai idee daca pot renunta la aceste abonamente fara sa platesc lunile ramase din abonament sau va trebui sa platesc o taxa de reziliere? Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia contractele oricand si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Cu placere!

 83. Alex spune

  Buna ziua,

  Am facut o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone desi eram inca in perioada minima contractuala. Am primit un SMS din partea Orange in care mi se aduce la cunostinta ca valoarea urmatoarei facturi va fi mai mare.
  Sunt dispus sa platesc valoarea ultimei facturi, dar nu si celelalte luni ramase conform contractului incheiat cu Orange.
  Se poate face ceva ? Astazi am gasit acest articol si am trimis o cerere catre Orange pentru rezilierea contractului.

  Multumesc anticipat!

 84. Alex spune

  Buna ziua,

  Am facut o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone, dar abia acum am depistat acest articol iar portarea s-a facut fara a rezilia contractul cu cei de la Orange. Inca nu am primit o factura de la Orange, dar un SMS „dragut” a venit spunand ca pentru ca nu am incheiat perioada minima contractuala, valoarea ultimei facturi va fi mai mare.
  Se mai poate face ceva ? Sunt dispus sa achit ultima factura Orange, dar nu si posibile taxe echivalente cu restul lunilor abonamentului.

  O zi buna in continuare!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum. Succes!

 85. Irina Bădițescu spune

  Buna ziua!

  As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care doresc sa reziliez un abonament cu cei de la Orange, incheiat in mai 2018 pana in mai 2020. La semnarea contractului am achizitionat si un telefon. In momentul in care am discutat cu ei despre rezilierea contractului, mi-au spus ca trebuie sa platesc toate lunile ramase din contract pana la inchidere, dar nu au spus nimic de telefon, suma de plata etc. Intrebarea mea este: este legal sa imi ceara suma lunilor ramase sau este legal daca mi-ar cere suma ramasa pana la atingerea valorii telefonului?
  multumesc mult!
  Irina Baditescu

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 86. Vall spune

  Buna ziua.Am facut un contract pe 2 ani la orange prin octombrie 2018 pentru internet si televizor, beneficiind si de 6 luni gratis.Acum urmeaza sa ma mut de unde stau si am sunat sa vad daca se poate muta la noul apartament.Mi s-a spus ca nu au acoperire in zona si cand ma mut sa vin cu contractul de la apartament sa dovedesc ca nu mai stau in zona in care sunt si ca nu au ei acoperire in zona sa se rezilieze contractul cu ei.Nu mi s-a precizat nimic de facut vreo cerere (tin sa precizez ca nu am inca contractul) pentru reziliere sau ceva.Aveti idee daca ar trebui sa platesc ceva in cazul acesta si daca ar trebui sa mai urmaresc si alti pasi?Multumesc pentru timpul acordat.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt produsul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

 87. Tugui Vlad spune

  Salut,
  Am si eu o problema, care din comoditate si, recunosc, din vina mea nu am rezolvat-o.
  In urma cu aproximativ 4 ani jumatate am incheiat prin telefon, fara sa semnez nimic un contract cu abonament pe 2 ani pe firma in valoare de vreo 20 de euro/luna cu compania orange.
  Dupa 2 ani, nu am reziliat contractul, am folosit in continuare abonamentul, si am plecat in vacanta in Grecia. Inainte de asta mi-am activat o extraoptiune cu internet si minute in roaming in valoare de 20-30 de euro nu mai tin minte exact. In fiecare zi verificam costul suplimentar, si era acelasi (20-30 euro). Totul bine si frumos, pana peste vreo 2-3 saptamani cand a venit factura si ce sa vezi… 950 de lei. Dupa cateva certuri cu cei de la orange, in care nu m-au putut convinge cum am facut tot acest cost suplimentar m-am enervat si am mers direct intr-un vodafone ( alti hoti) si m-am portat la ei.
  De atunci tot ma suna niste persoane de la nu stiu ce companie Intrum Srl sa imi spuna ca am datorii de vreo 1500 de lei la Orange.
  Pot face ceva? Fara sa platesc acesti bani, bineinteles.
  Va multumesc.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Din pacate orice actiune este tardiva acum dar stai linistit pt ca firmele de recuperari nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te hartuiasca prin intermediul somatiilor de plata. Probabil ca datoria este prescrisa deja dar majoritatea firmelor de recuperari merg la intimidare si mizeaza din plin pe „naivitatea” clientilor care tac si suporta toate aceste mizerii iar o multime dintre acestia achita niste sume aberante doar ca sa scape de „stres”. Cu placere!

  2. Dedy spune

   Buna ziua!
   Am un grup de nr de telefon pe firma si de am avut probleme cu orange. In ultima perioada mi-au fost deviate apelurile si am sunat la relatii clienti si mi s-a comunicat ca nu am nici o deviere ci din cauza retelelor externe se deviaza si ca poate am demagnetizata cartela pentru anumite servicii. E foarte interesant ca intrr timp ce vorbeam cu ei la m-a sunat un nr din grupul de nr al firmei insistent de 3 ori. La terminarea conversatiei cu orange am resunat nr care m-a sunat iar respectivul o zis ca nu m-a sunat. Cand si-a verificat agenta avea mai multe apeluri efectuate de care el nu stia. Am sunat la orange si o zis ca nu are nimeni acces la baza de date a noastra numai ei.
   O alta problema ii ca acuma de o luna mi s-a prelungit contractul si am observat ca ne-a crescut foarte mult factura. Am cerut o lamurire la agentul orange si a zis ca avem costuri suplimentare. Apoi am sunat la relatii clienti si am cerut o situatie cu abonamentul nostru si am primit ca avem 40 de numere pe firma de care nici nu stiam. Am facut reclamatii si o zis ca totul ii ok ca sunt nr promotionale dar eu le platesc. In cazul acesta pot sa reziliez contractul avand in vedere ca doar acuma l-am prelumgit de cateva luni?
   Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
   Multumesc!

   1. BYTZA spune

    Salut,
    Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete deoarece mai mult ca sigur va trebui sa mergi in Instanta daca doresti sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare, gen: taxe de reziliere, justa despagubire etc. Apeleaza cu incredere la Av. Lazar Ioan iar pentru detalii acceseaza acest link si posteaza un comentariu, ca sa te poata ajuta https://avocatlazarioan.ro/cum-poti-anulataxa-de-reziliere-telefonie-mobila/
    Asteptam detalii. Succes!

 88. BYTZA spune

  Salut,
  Din acest motiv va recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
  Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum… Cu placere!

 89. BYTZA spune

  Cu placere! Asteptam detalii de tip „roman”…desigur :)))

 90. burlan spune

  Buna ziua,am avut un abonament la Orange, acum2ani am achitat facturile am vb cu un reprezentant Orange si iam spus ca vreau sa inchid abonamentul imi expirase contractul,mi-a spus sa achit sumq respectiva am achitato,si acum ma trezesc cu suma de 1246ron,ce pot sa fac va rog sa ma ajutati.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Ce reprezinta suma respectiva? Ai depus cerere de reziliere la momentul respectiv?

 91. Carmen Moisuc spune

  Buna! Am si eu o nelamurire legata de o reziliere a unui contract Orange, poate ma poti ajuta. In data de 20.11.2017 am facut o cerere de reziliere a contractului de televiziune si internet la domiciliu in unul din sediile Orange (inainte de terminarea perioadei contractuale cu vreo 10 luni). Dupa 2 zile am primit un sms prin care mi s-a comunicat ca raspunsul la cererea facuta de mine a fost trimis prin posta la adresa din contract, dar adresa respectiva nu mai e valabila de foarte multi ani, eu fiind abonat la ei de vreo 15 ani. Am sunat la ei imediat si am cerut sa-mi fie trimisa scrisoarea respectiva la adresa noua (pe care cred ca le-am comunicat-o de vreo 20 de ori pana acum si nu s-a sinchisit nimeni sa o schimbe in sistem). Dar nici asa nu am primit nimic prin posta. Asa ca pe data de 16.12.2017 am facut o alta cerere de reziliere trimisa pe adresa de email a lor, exact cum ai scris in acest articol. Ei, de atunci nu am primit nimic scris negru pe alb. Doar ma suna sa-mi comunice si eu le repet de fiecare data ca vreau raspuns prin posta sau pe adresa de email iar ei zic ca nu pot face nimic in sensul asta. Azi am sunat din nou si mi s-a spus acelasi lucru dar pana la urma au spus ca o sa faca o noua sesizare si ca o sa primesc raspunsul prin posta cum am cerut dar dureaza 30 de zile. Intrebarea mea acum e: eu ce fac? Deja nu mai pot de nervi, simt ca isi bat joc de mine, se intinde pe 3 luni toata tarasenia asta timp in care eu platesc degeaba ca nu mai folosesc serviciile lor. Pot face totusi o reclamatie la ANPC fara sa am dovada scrisa ca ei imi refuza rezilierea contractului fara sa achit in avans? Ce ma sfatuiesti? Multumesc de raspuns si scuze de roman!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Bineinteles ca poti depune reclamatia la ANPC oricand si iti recomand sa o faci cat mai curand. Vei fi uimita de operativitatea inestimabilului operator…… de indata ce intra in „contact” cu inspectorii ANPC, desigur :)) Cu placere!

   PS: Vezi sa nu transformi si reclamatia la ANPC intr-un veritabil „roman” :))

 92. BYTZA spune

  Era ideal ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul initial iar abia ulterior sa realizezi portarea…https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
  Doar astfel poti evita intr-un mod elegant aceste probleme „spinoase” 🙂

  1. Ciprian Mihai spune

   O operatoare de la Orange mi-a recomandat sa procedez astfel. Înseamnă că m-a păcălit. Inițial le-am trimis cerere de reziliere. M-a sunat și a încercat să mă ademenească cu tot felul de oferte pentru că apoi să-mi spună că mă pot porta fără să reziliez contractul. Asta e. Când o să primesc factura o să fac sesizare la ANPC și o să le achit doar ultima lună

   1. BYTZA spune

    Iti dai seama ca te-a dezinformat dar tu nu trebuia sa iei in calcul aberatiile emise de catre inestimabila operatoare. Poti depune reclamatia la ANPC dar este usor tardiva… 🙂

 93. BYTZA spune

  Felicitari pentru reusita!

 94. BYTZA spune

  Felicitari pentru reusita! Majoritatea operatorilor merg la intimidare si mizeaza din plin pe „naivitatea” abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii. Cu placere!

  PS: Ne poti vira contravaloarea respectivei taxe prin intermediul acestui link :)) https://ithot.ro/sustine/

  1. Ion spune

   Buna ziua, acum cateva zile au venit la mine două fete reprezentante orange de la care am luat un telefon mobil, mi-au zis ca il pot lua pe acelasi abonament pe care îl am fără să mai iau alta cartela cu abonament si ca o sa plătesc doar rata la telefon. Mi-au dat o cartela care au zis ca daca vreau pot sa o folosesc sau nu si ca nu o sa plătesc în plus pentru ea…pe acea cartela am primit mesaj ca am portat un număr de telefon pe care nu il cunosc, am sunat la orange si mi-au zis ca mai am încă un abonament de 7 euro in afara de cel vechi. Ce pot sa fac acum? Multumesc!

   1. BYTZA spune

    Salut,
    Practic te-au facut din vorbe dar stai linistit pt ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

 95. BYTZA spune

  Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Cu placere!

 96. BYTZA spune

  Salut,
  Ai „omis” sa citesti articolul este? :))

 97. Mihai spune

  Telefonul e un huawei p9lite 2017….era vreo 1200 de lei cand l-am achiziționat…dar mai am 3 ab de cate 20 de euro fiecare…cine stie :)))
  Ideea e ca se poate scapa de ei … :)))

  1. BYTZA spune

   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul iar daca ai noroc „scapi” si de plata diferentei pt terminalul cu pricina :)) Succes!

 98. anton spune

  Salut am o problema cu astia d la rcs rds oare o pot rezolva cu anpc? am facut o cerere de transfer de la slobozia la fetesti la clablu si internet. miau facuttransferul doar la cablu pt k internet aveau altfel astia la fetesti. miau instalat si cablu si internet cum aveau ei in oferta dar netu de la sloboiza nu lau inchis si acummia oprit netu ca nu lam mai platit la sloboiza… mau sunat k ma dau in judecata sa platesc despagubiri pt echipamentu de la slobozia dar lam predat la fetesti am procesu verbal de predare,,,, c sa fac

 99. daniela spune

  buna ziua! aceasta procedura se poate aplica si in cazul contracteor facute pe firma? multumesc !

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Da, procedura este aceeasi dar daca veti intampina ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvati speta in instanta. Succes!

 100. Claudiu spune

  Buna ziua

  Mai am inca 18 luni de contract pe un Abonament Orange. As dorii il reziliez si sa ma mut la Digi. Se poate rezilia daca mai am o perioada atat de lunga in contract ? Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Iti recomand sa verifici inainte daca Digi are semnal in zona respectiva deoarece primim foarte multe plangeri de la cititori pe aceasta tema iar pentru detalii acceseaza acest link. Asteptam detalii. Succes!

 101. Ionut spune

  Bună ziua, am un abonament de 25 de eur la Orange achiziționat cu un tel samsung a3 în august 2016, vreau sa renunț la abonament am trimis o cerere către orange și am fost informat ca trebuie sa achit 400 și ceva de eur, valoare abonament pt lunile ramase, eu zic ca trebuie achitat doar diferența telefonului nu abornamentul de care nu voi beneficia. Cum este corect?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat. Asteptam detalii. Succes!

 102. Liviu spune

  Buna ziua , parintii mei au facut un abonament Orange Tv + internet in Octombrie 2015 pe 2 ani , mai au de platit 9 luni pana la finalizarea contractului si nu mai pot sa plateasca , am sunat la 444 si au zis sa merg la orange si sa completez un formular … am mers la orange si au zis sa sun la 444 sau sa merg la Orange in Focsani /Galati eu locuind la tara am preferat sa sun din nou la 444 o doamna foarte nervoasa mi-a spus ca nu pot sa reziliez contractul decat cu 3 luni inainte de finalizarea contractului .
  Cum sa procedez sa reziliez contractu ?
  Multumesc enorm !

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Pot rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol. Vor fi nevoiti sa achite doar contravaloarea ultimei luni de abonament. Bineinteles ca vor trebui sa returneze si echipamentul pe care il au in custodie. Asteptam detalii. Succes!

 103. Daniel Parvan spune

  In sfarsit am izbavit sa reziliez contractul cu nenorocitii astia de la orange si nu am reusit sa scap de ei pana nu i-am reclamat la ANPC. Va multumesc mult pentru tot.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!
   Intr-adevar reclamatiile la ANPC pot face minuni in aceste spete. Cu placere!

 104. Dumitrache Maria spune

  „”Stimata doamna Dumitrache,

  Raspund solicitarii dumneavoastra cu privire la rezilierea abonamentului pentru servicii de televiziune si internet.

  Inainte de a va prezenta rezultatul analizei efectuate, permiteti-mi sa va ofer cateva informatii:

  Pentru contractul de abonament ce ofera servicii de televiziune si internet, activat in data de 5 aprilie 2016. In baza prevederilor contractuale agreate la semnarea contractului, denuntarea inainte de termen presupune plata daunelor contractuale.

  Referitor la modificarile legislative invocate, prevad, de altfel expres, ca dreptul la justa despagubire nu trebuie sa fie afectat de exercitarea dreptului de denuntare. Prin urmare, despagubirile solicitate de catre Orange Romania se justifica prin necesitatea recuperarii prejudiciului suportat de societatea noastra in urma incetarii contractului inainte de termenul stabilit.

  In momentul in care Orange Romania v-a propus aceasta oferta promotionala si-a asumat niste costuri, care urmau a fi amortizate prin mentinerea ofertei pe toata durata perioadei minime contractuale. Aceste costuri au fost asumate in considerarea mentinerii contractului pentru o perioada contractuala minima, cu plata corespunzatoare a valorii abonamentului lunar.

  Mai mult, despagubirile nu au fost stabilite intr-o suma fixa, asa cum sunt expres interzise de lege, ci reprezinta o suma variabila evaluata in functie de momentul la care intervine denuntarea si de costurile sus mentionate. Asadar, dreptul la denuntare nu este restrans sau negat sub nicio forma, insa, in acelasi timp, obligatiile contractuale asumate si recunoscute ca juste de lege trebuie respectate.

  Totodata, conform conditiilor contractuale agreate la semnarea contractului, care se regasesc in Termenii si conditiile generale pentru utilizarea abonamentelor Orange, la punctul 1.17, nu putem da curs solicitarii dumneavoastra de reziliere.

  In speranta ca acest raspuns va ajuta la clarificarea situatiei, ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti.” asta e raspunsul de la orange dupa ce le am trimis cererere de reziliere.ce pot sa fac pe mai departe?

 105. Dumitrache Maria spune

  BUNA ZIUA!am si eu un contract la orange internet fix si tv.facut acum 6 luni si asa vrea sa l reziliez se poate?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 106. Ioana spune

  Salut,
  Am un abonament la Orange pe care l-am prelungit in februarie 2015 ca sa imi pot lua si un telefon prin programul lor de fidelizare (in acest moment sunt client Orange de 13 ani). Acel telefon s-a stricat, banii mi-au fost restituiti, iar din perioada contractului au mai ramas 9 luni. Am mers la un Orange Shop sperand ca voi gasi un telefon pe care sa nu ceara o suma mai mare decat cea care mi-a fost restituita, dar nu au depus niciun efort sa se intample acest lucru.
  Drept urmare, doresc sa reziliez contractul cu ei si de asemena sa incep portarea catre un alt operator, pentru a putea face, daca se poate, portare de pe abonament pe nou abonament la operatorul nou ales.
  As vrea sa stiu daca pot incepe intai procedurile de portare ca apoi sa depun si cererea de reziliere a contractului cu Orange. Totodata, ma intereseazasa stiu daca mai au dreptul sa ii ceara vreun banut pentru telefonul care s-a stricat si pentru care am primit contravaloarea.
  Multumesc frumos!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Asa cu am mai mentionat si anterior iti recomand ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizezi portarea.
   Ve fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu au cum sa iti mai solicite vre-o diferenta pentru respectivul terminal din moment ce ti-au restituit contravaloarea acestuia.
   Asadar poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 107. Celia spune

  Buna ziua,
  Am si eu o intrebare referitoare la modalitatea in care se poate rezilia un contract pentru servicii de telefonie pe o firma cu asociat unic. Avem contract in derulare (din 2012 si prelungit prin act aditional in iulie 2016) insa odata cu finele acestui an vom inchide societatea. Ce se intampla in sitautia data. Mentionez ca a fost achizitionat si un telefon la data incheierii actului aditional de prelungire. Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Iti recomand sa incerci rezilierea pe cale amiabila a contractului iar daca nu vei reusi va trebui sa rezolvi speta in instanta.
   Vei fi nevoita sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat odata cu prelungirea acestui abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 108. ionut spune

  Am doua contracte pe Orange – I.P.A. pana in decembrie . Daca vreau sa le reziliez sa zicem luni , pot ? M-am saturat de ei . Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Bineinteles ca le poti rezilia oricand fara probleme daca urmezi procesdura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 109. mesesan delia ana spune

  am luat si un terminal…am vb cu cei de la orange si mi-au spus ca in 24 de ore pot rezilia contractul…eu nu ma pricep la chestiile astea…telefonul urma sa-l foloseasca altcineva si tot el sa plateasca si abonamentul 35 lei.

  1. BYTZA spune

   Atunci grabeste-te ca sa poti returna terminalul fara costuri suplimentare.
   Succes!

 110. mesesan delia ana spune

  buna ziua…azi dimineata am facut un contract pe 2 ani la orange dar pe numarul sotului meu..eu sunt abonata la orange de multa vreme..pot rezilia contractul facut azi?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Sper ca nu ti-ai achizitionat si vreun terminal la „mega oferta”.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 111. Claudiu Filip spune

  Buna,va prezint si eu situatia mea.Am prelungit acum o luna contractul cu Insignifiantul Orange,Pantera 25.Am achizitionat un Htc 10 cu 1700 de lei(650plus restul in rate,timp de 10 luni).Domnisoara m-a asigurat ca o sa raman cu acest abonament .Mi-a mai prezentat o tableta pt baiatul meu, Voyo ..parca asa se numeste,unde mai platesc7 lei pe luna,de aceea am si acceptat.Acum cateva zile imi vine factura 260 de lei in loc de 220 .Cand ma uit pe contract sunt de fapt doua unul de 25 si unul de internet de 12 (4gb) binenteles semnate de mine.Am senzatia ca am fost pacalit pe fata,mi s-a spus clar ca raman la 25.Altfel la fel de bine putea sa spuna ca raman si imi mai facea unul pe langa de 100.Am fost la ea mi-a zis ca asa am vb impreuna desi eu nu am fost bine informat,si pt ca nu am patit asa ceva in trecut am semnat fara sa ma uit atent pe contract,aici imi recunosc clar vina.Le-am spus ca nu vreau sa renunt la contractul de 25,ba mai mult mai platesc si 2-3euro in plus dar nu 12 euro pt doi ani,o tableta slabuta cei drept.Ce sa fac in continuare sa reziliez tot contractul si sa platesc doar produsele?Sau sa ii fac pe ei fericiti?la 37 de euro trebuia normal sa iau mult mai ieftin Htc 10 daca nu chiar gratis.Va multumesc pt rabdare ,astept sfaturi..Cele bune!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalele achizitionate.
   Din pacate majoritatea operatorilor apeleaza la astfel de tertipuri pentru a-si rotunji veniturile.
   Asadar nu mai astepta inutil si demareaza cat mai curand procedura de reziliere.
   Iti recomand ca pe viitor sa studiezi cu mare atentie „hartogaraia” pe care urmeaza sa o semnezi.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Claudiu Filip spune

    Am inteles,va anunt in continuare,multumesc.

    1. BYTZA spune

     Ok. Cu placere!

 112. Alice spune

  In urma cu cateva zile mai exact vineri va intrebam in cazul unui PFA daca nu pot rezolva pe cale amiabila rezilierea daca trebuie sa actionez in instanta.
  Astazi va anunt ca am reusit rezilierea contractului fara probleme si impedimente din partea companiei Orange. Va multumesc pentru articol si pentru intentia benevola de a ajuta.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!
   Intr-adevar inestimabilul operatorul a schimbat „startegia” iar acum este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli”.
   Cu mare placere!

 113. DAN spune

  am procedat exact cum a fost prezentat in articol si in 3 saptamani am obtinut rezilierea contractului FARA NICI O SUMA DE PLATIT.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!
   Poti vira suma respectiva in urmatorul cont ROXORANGEXXXXX :)))

  2. Claudiu Filip spune

   Sal,ce perioada mai aveai si ce produse ai achizitionat? Mersi

 114. Claudia spune

  Buna ziua!
  Am trimis astazi cererea de reziliere la orange si am primit urmatorul mesaj: ”
  Buna ziua, domnule X,

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat scrierii acestui mesaj.

  Am verificat situatia contului dumneavoastra aferent codului de abonat xyxy si am vazut ca mai aveti perioada contractuala pana in data de 10 iulie 2017 pentru abonamentul cu numarul 07458xxxx.

  In cazul in care doriti denuntarea abonamentului, va putem ajuta cu inregistrarea unei cereri cu maximum sase luni inainte de terminarea perioadei mai sus mentionate.

  Astfel, rezilierea contractului acum, se poate face doar prin plata abonamentului pentru lunile ramase sau daca reveniti cu un mesaj incepand cu data de 12 decembrie 2016. Daca veti dori denuntarea abonamentului inainte de terminarea perioadei, o puteti face prin cerere din contul online sau prin apel la 411 – Serviciul Clienti.

  Suntem aici pentru dumneavoastra, daca mai aveti nevoie si de alte informatii.

  Va doresc o zi frumoasa,
  Ce fac in aceasta situatie? Am sunat la 411 si mi-a spus ca am de platit o suma destul de mare, cu toate ca nu ma mai folosesc de acest abonament ca doresc sa imi fac partajare. Astept raspuns, va multumesc tare mult!!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Succes!

   1. Bogdan spune

    Cel simplu mod e ca in aceea cerere sa introduceti si legea, eu am trimis asa si nu m-am lovit de vreun refuz sau sa mi se spuna ca trebuie sa platesc.

    O zi frumoasa!

    1. BYTZA spune

     Stai linistit pentru ca toti operatorii cunosc aceasta lege dar profita din plin de naivitatea abonatilor.

     1. Bogdan spune

      Desigur ca o cunosc doar ca ei spera ca noi nu o cunoastem si incearca tot felul de tertipuri.

     2. BYTZA spune

      Intr-adevar si din pacate aceste tertipuri inca mai „prind” destul de bine.

 115. Emanuel spune

  Buna ziua. Am o intrebare! Am achizitionat un abonament acuma 6 luni cu telefon pe puncte care l-am primit gratuit si asigurare la telefon. Dupa vreo 2-3 luni mi-am scapat telefon si s-a spart ecranul..Am sunat la asigurator si ulterior am primit raspuns ca telefonul spart, conform politei de asigurare,nu intruneste conditiile asigurarii si ca atare nu pot sa ma despagubeasca..Asta in conditiile in care eu nu am primit nici un fel de contract de asigurare cand mi-am facut contractul cu Orange. Ce ar trebui sa fac in conditiile astea?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   In prima faza trebuie sa vezi ce fel de riscuri acopera asigurarea respectiva iar in acest sens iti recomand sa-i soliciti un duplicat operatorului cu pricina.
   Ulterior va trebui sa actionezi in consecinta iar daca este cazul nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 116. George spune

  Salut,
  As dori sa reziliez un contract cu Orange Romania si sa portez numarul astfel incat sa beneficiez de unele avantaje de la Vodafone pentru portare (tel mai ieftin, etc). In cazul in care reziliez si ma trec pe cartela prepay, banuiesc ca nu mai beneficiez de ofertele de portare, nu? Din cate am citit trebuie sa portezi un abonament… Am citit comentariile dar nu am gasit problema asta… Multumesc pentru raspunsuri!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Stai linistit pt ca vei putea beneficia de oferta noului operator indiferent de modul in care se realizeaza portarea.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 117. alice spune

  In cazul in care abonamentul este facut pe un cabinet individual de psihologie, in speta un PFA, pot face reclamatie la ANPC sau doar pot actiona in instanta? Va multumesc.

  1. BYTZA spune

   Da, va trebui sa rezolvi speta in instanta.
   Cu placere!

 118. Elena spune

  M-am uitat in contul meu si scrie ca data de expirare a perioadei minime contractuale este 10.10.2016.Am sunat la 411,dar degeaba nu am fost pusa in legatura cu ”colegii care se ocupa de rezilieri”.Mi-au spus ca ma suna peste 2 zile.Ce ar trebui sa fac in acest caz?

  1. BYTZA spune

   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Nu iti mai pierde timpul cu apeluri telefonice inutile si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 119. Elena spune

  Buna ziua.Ma puteti ajuta si pe mine,va rog?Imi expira contractul cu orange pe 25.09.2016 si am fost azi 15.09.2016 la ei sa-l inchid si dupa ce am platit pe luna septembrie mi-au spus ca mai trebuie sa platesc inca o factura pentru ca abonamentul se incheie de abia pe 25.Eu puteam sa platesc factura pana in 26.09.2016 deci nu inteleg ce sa mai platesc din moment ce am platit si imi expira contractul pe 25.Am inteles de la tipul de acolo ca nu doresc sa imi inchida contractul si ca vor sa ma ”oblige” sa mai platesc si sa prelungesc contractul cumva.In acest caz ce sa fac avand in vedere ca mie mi se incheie perioada contractuala in 25.09.2016 deci eu nu figurez in rezilierea contractului inainte de termen.Mentionez ca am primit un telefon gratuit cand am prelungit abonamentul un Nokia Lumia 630.Sfatuiti-ma va rog ce sa fac pentru ca m-am saturat de ei.Va multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Era ideal sa le trimiti cererea de reziliere inca de la finalul lunii august, urmand procedura prezentata in acest articol.
   Nu este tarziu nici acum dar operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile calendaristice si din acest motiv iti vor mai factura inca o luna in plus.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 120. Carmen spune

  Multumesc mult! Chiar functioneaza! Ieri m-au sunat sa-mi confirme rezilierea contractului (dupa doua incercari esuate de a ma convinge ca trebuie sa achit lunile ramase pana la incheierea perioadei contractuale-aprox.13 luni si motivarea ca trebuie sa achit aceasta suma ca despagubire pentru telefonul primit gratis la prelungirea abonamentului).
  E geniala metoda de a trimite solicitarile pe mail si de a-i anunta ca ai de gand sa faci plangere la ANPC. Pentru partea cu despagubirea pentru terminalul oferit gratuit, am cerut factura pentru acesta, pentru a afla valoarea lui reala (in cazul meu e un Orange Kliff- foarte prost dealtfel).

  1. BYTZA spune

   Cu mare placere!
   Felicitari pentru reusita.
   Intr-adevar aceasta este cea mai simpla si eleganta metoda prin intermediul careia poti rezilia contractele cu inestimabilul operator.

 121. Cristian spune

  Buna seara !
  Nu mai rezist !
  Deci treaba sta cam asa..de vreo 5 luni mama are un nou telefon iPhone , si se pare ca acesta trimite mesaje noapte internationale ( valoarea pe o luna a acestora fiind de 2 euro max ) , am mers la orange luna trecuta si de acolo i s-a transmis ca sunt devină doua servicii ale iPhone-ului , respectiv ‘ iMessage si FaceTime ‘ , ca acestea ar trimite mesaje noaptea catre baza de iPhone ( care l-a prima oară auzita , eu fiind utilizator iPhone de 8 ani , nu am întâmpinat-o ținând cont ca mama nu are 3G-ul aprins )am verificat aceste doua servicii si erau oprite. Tipa de la orange a sunat la bucuresti si i-a promis mamei o recompensare de 5€. Toate bune . Am spus ca o sa fie bine , având in vedere ca aceste servicii stim sigur ca sunt oprite . Azi revenind din vacanța am dat o fuga pana la orange sa achitam factura ( culmea luna aceasta nu a primit nici mesaj , nici factura in posta cum era obiceiul ). Ajunși la orange am fost
  Informații ca avem de plata suma de 40 lei ( 32 de lei reîncărcarea obișnuita facuta catre cartela mea prepay , aprox. 5 lei factura detaliata) ramane 3 lei iarăși din ‘ mesaje internaționale ‘ trimise pe la ore gen ‘ 1:20 ‘ dimineata; fara a avea parte de despăgubirea promisa. De data aceasta la orange am avut parte de cel mai mare idiot operator posibil , dupa ce ca nu ne-a lămurit cu absolut nimic am foat nevoiți sa sunam la bucuresti ( 411 ) el neputând sa faca aceata motivând ca ‘ nu isi asuma riscuri ‘ mai menționând si catre mama ca ‘ Va face pe dumneavoastră 3-4 lei ‘ ; am luat legătura cu un operator sau ce o fi el de la 411 si aceasta ne-a spus ca nu apare nicio recompensare. Ne-am saturat de aceasta porcarie de la orange , ambii mei parinti fiind abonați de 20 de ani la orange fara restante in nicio luna. Si acuma vine întrebarea mea : in urma cu 2 sau 3 luni mama si-a mărit abonamentul de la 4 la 5 euro spunându-i ca ‘ primele 4 luni sunt gratuite ‘ ( de aici si având de plata doar 40 de lei si nu si abonamentul in sine de 5 euro ). Avem vreo sansa sa reziliem contractul doar cu plata ultimei luni ? Jur nu stiu ce sa mai fac. Abia m-am abținut in fata la operatorul acela sa nu-i fac ceva. Niște împuțiti ! Am uitat sa mentionez si operatorul si si cel de la 411 ne-au îndemnat sa luam legătura cu domnișoara care ne-a spus de recompensare ‘ sa o căutam noi ‘ spunând la rândul nostru ca ar trebui ca in baza lor sa apăra operatorul care a încasat bani ei continuând sa luam noi legătura cu ea.
  Daca se poate sa imi spuneti ce-i de facut , multumesc mult!!!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Intr-adevar sunt absolut halucinante discutiile cu inestimabilul operator dar stai linistit pentru ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat(daca este cazul pt respectivul „aifon”).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Cristian spune

    Multumesc pentru raspuns. De pe respectivul abonament nu avem nici un terminal cumparat. Doar abonament. O sa revin încurand cu detali.

    1. BYTZA spune

     Cu placere!
     Este mult mai in regula atunci.
     Succes!

 122. jordean narcisz spune

  si eu am o problema tot cu orange,ca majoritatea,in data de 23 am achizitionat un telefon la prelungire de abonament,dar ajungand acasa am obs ca am o optiune de date de 10 euro,in 24 ore m-am dus la ei,dar n-au vrut sa anuleze contractul,desi am zis ca achit telefonul pe loc,am facut sesizare la ei in data de 24,astept raspuns favorabil sper pt mine altfel merg pe mana dvs,toata lumea e multumita de sfaturile dvs si s-au solutionat toate cazurile,multumim

  1. BYTZA spune

   Probabil ca inestimabilul operator te va trata cu maxima indeferenta asa cum procedeaza cu majoritatea abonatilor „rebeli”.
   Asadar iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol si daca este cazul nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 123. Catalin spune

  Buna ziua. Sunt si eu norocosul abonat al orange romania. Problema e in genul urmator, am de achitat o restanta pe care o voi face in decursul zilei de maine dar eu vreau apoi sa fac portare de nr la alt operator(Digi)
  intrebarea e, se aplica aceeasi regula de reziliere? Ei vor trimite oricum scrisoare cu plata taxei de reziliere dar in acest caz, pot alege sa nu o platesc si automat am scapat de ei?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand ca in prima faza sa reziliezi contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizezi portarea.
   Asadar urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 124. Mihai spune

  Salutare. Mai am 8 luni de perioada contractuala la orange. Eu as vrea sa ma portez in alta retea, dar daca trebuie sa inchid contractul la orange inainte de portare, nu cumva pierd si numarul ?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu ai cum sa pierzi numarul din moment ce mentionezi in cererea de reziliere faptul ca doresti sa treci pe cartela pre-pay.
   Asadar ulterior vei putea realiza portarea fara niciun fel de problema.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 125. Lucian spune

  Salut BYTZA

  Am un abonament la Orange facut acum 11 luni de 20 de euro si telefon tot de la ei, pe care am dat 600 lei(HTC 820), in luna Ianuarie am fost „prostit” si am facut un alt abonament de 8 euro cu telefon gratis(Nokia X), in luna Mai am mai facut unu pe Internet de 10 euro toate pe numele meu.
  Vreau sa renunt la abonamente, abonamentul de 8 euro nu il mai folesesc si vad ca de la luna la luna imi vine de plata 240-330 lei.
  Ce pot face in acest caz fara a plati „JUSTA DESPAGUBIRE” ?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractele.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 126. Ferent Robert Adrian spune

  Iar daca te rog imi poti spune in ce consta cererea către ANPC . Mersi .

  1. BYTZA spune

   Este vorba de o reclamatie in care trebuie sa detaliezi exact speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Cu placere!

 127. Ferent Robert Adrian spune

  Intre timp chiar dupa ce am trimis cererea ieri la ei tot ieri am si primit raspuns care sta in felul următor.
  Buna ziua, domnule Robert

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat scrierii acestui mesaj.

  In urma solicitarii dumneavoastra, am verificat numarul de telefon 0741030***si am vazut ca acesta mai are perioada contractuala pana la data de 10 iunie 2017.

  Avand in vedere acest lucru, puteti sa faceti o cerere pentru inchiderea abonamentului inainte de expirarea perioadei contractuale, dar trebuie efectuata plata in avans egala cu valoarea lunara a abonamentului inmultita cu restul lunilor ramase pana la expirarea perioadei contractuale.

  Daca doriti sa inchideti abonamentul inainte de expirarea perioadei contractuale si sa efectuati aceasta plata in avans, va rog sa reveniti cu un mesaj atunci cand decideti lucrul acesta; de asemenea, va rog ca in mesajul respectiv sa solicitati inchiderea abonamentului cu plata in avans.

  In cazul in care nu doriti sa faceti inchiderea cu plata in avans, va rog sa reveniti cu 3 luni inainte de terminarea perioadei contractuale cu o cerere privind inchiderea abonamentului, pentru a o transmite colegilor din departamentul Rezilieri.

  De asemenea, puteti verifica perioada contractuala si din contul online, urmand pasii:

  – Va logati in contul online;
  – Accesati sectiunea Orange Thank You din meniul din stanga;
  – Selectati in dreapta “Contractul meu”.

  La “final perioada contractuala”, gasiti data finalizarii perioadei pe care o are abonamentul selectat de catre dumneavoastra in sectiunea numarului de telefon.
  Imi cer scuze daca este prea mare mesajul . Ce ar trebuii sa fac acum ? Multumesc .

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC, daca nu ai facut-o pana acum.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 128. Catalin spune

  Problema e ca nu am dovada depunerii cererii de reziliere deoarece contractul a fost facut prin telefon iar cei de la orange shop au zis ca nui de competenta lor si sa sun la relatii cu clientii sa reziliez tot prin telefon .. si pur si simplu au zis ca nu se poate rezilia. Asta a fost acum 4-5 luni si acum tot asa imi zic se reziliaza doar daca platesc cei 1200 lei. Mentionez ca numarul de tel a fost portat dupa prima reziliere de contract dar dupa ce a vorbit sotia la telefon si „a acceptat” oferta . Acum ma obliga sa platesc un abonament care nu la folosit si nici nu la vrut.. daca sotia nu a semnat nimic,o poate executa silit? De exemplu la telefon .. cand au sunat cei de la orange cu oferta putea fi oricine sa accepte in numele ei .

  1. BYTZA spune

   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri iar acest mod de prelungire a contractelor este legal.
   Totusi poti depune reclamatia la ANPC in speranta ca iti vor da castig de cauza.
   Daca debitul este suficient de mare incat sa merite „deranjul” cu siguranta se poate recurge si la executare silita.
   Dar stai linistit pt ca procedura este extrem de anevoioasa si te vor instiinta in acest sens de mai multe ori.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 129. Catalin spune

  Salut,
  Sotia mea a facut un abonament la orange pe 2 ani luand si un telefon.. a platit acesti 2 ani tot … apoi la prelungit dar sa razgandit si sa dus a doua zi si la reziliat, toate bune, sa reziliat, dupa cateva zile sotia a fost sunata si nu stiu cum sau ce a vorbit cu cei de la orange ca a acceptat prin telefon nu stiu ce oferta pe pe inca 2 ani.. am fost la orange sa reziliez si asta ca nu-l vrea.. ca nu a stiut ca se pot face contracte telefonice fara sa semneze vreo ceva., dar cei de la orange au zis sa sun la relatii cu clientii ca nu tin de ei .. si cei de la relatii cu clientii au zis ca nu se poate rezilia, mam certat putin cu el la telefon si iam zis ca nu platesc nimic. Am primit telefon de la kruk sa ma duc sa platesc vreo 1200 ron la orange.. leam explicat cum sta treaba si nu mau mai sunat cei de la kruk.. acum ma suna alta firma de recuperaru .. creditexpres leam explicat si lor da de ei nu scap vad.. trimit plicuri si suna in continu cu amenintari ca sa ma duc la orange sa platesc ca sa nu imi faca executare silita. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Ar fi bine sa depuna o reclamatie la ANPC in care sa detalieze cat mai bine speta si sa ataseze toate doc. de care dispune(inclusiv dovada depunerii cereri de reziliere de la momentul respectiv).
   Asteptam detalii.
   Succes!

 130. Ferent Robert Adrian spune

  Si inca ceva daca va rog , modelul de cerere de aici trebuie sal scot la imprimanta si apoi trimisa la ei ? Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Bineinteles.
   Cu placere!

 131. Ferent Robert Adrian spune

  Salut , am si eu aceeași problema cu contractul la orange , mai am 10 luni de contract la ei si acum am sunat la relatii cu clienții si am început sai spun Doamnei de acolo ca vreau sa reziliez contractul iar doamna mi-a zis acelasi lucru ( poti rezilia doar daca plătești in avans acele 10 luni x 44 lei abonamentul ) si i-am spus la telefon despre aceasta lege de aici si mi-a raspuns inapoi doamna ceva de genul ca daca eu am semnat contractul ca imi asum răspunderea pe durata contractului sal respect si ca doar asa pot rezilia . Dar din cate am citit si mai sus in comentarii cred ca toți am semnat aceste contracte cand le-am facut deci toți am fost de acord cu termenii lor . Ce ar trebuii sa fac ? Multumesc .

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 132. Alexandru spune

  Raman vesnit dator pentru informatiile super-valoroase! Am incercat sa renegociez, la telefon, cu cei de la Orange un abonament aflat in perioada contractuala (mai avea un an), mi-au refuzat accesul la o persoana in masura sa faca asta, le-am transmis o reclamatie prin formularul de pe website in care le explicam ce vreau, ce mi-a fost refuzat si ca daca nu ne inteleg voi rezilia contractul si sa nu imi aminteasca de clauzele alea abuzive ca ma duc la ANPC. Evident asta au facut, au zic ca daca reziliez acum trebuie sa platesc taxa de reziliere plus cuantumul lunilor ramase pana la expirarea contractului (un an). Imediat, cu informatia de aici si modelul respectiv, le-am transmis la adresa mentionata cererea de reziliere. Dupa o saptamana ma suna si ma anunta ca imi accepta rezilierea, sau imi pot da o alta oferta. Nu a fost nevoie sa mai apelez la ANPC. De la 41 EUR lunar, am ajuns la 11 EUR lunar.

  Nu va lasati intimidati!

  1. BYTZA spune

   Intr-adevar dar stai linistit pentru ca am sa iti trimit numarul de cont….. ca sa poti achita datoria :)))
   Trebuia sa fiu milionar in euro acum daca ar fi donat cate 2E fiecare abonat pe care l-am ajutat sa rezilieze contractele cu inestimabili operatori.
   Felicitari pentru reusita!

 133. Bogdan spune

  Salut,
  Platesc un abonament de aprox. 17€ la orange, deoarece mi se pare extrem de mult pentru doar 2 gb si un numar limitat de minute/sms nationale si ca in prezent exista oferte mult mai tentante chiar la ei, imi pot prelungii abonamentul, dar fiind in perioada contractuala pot sa-l prelungesc doar cu suma de cel putin 17€, acesta este un abonament configurat online si as mai avea contract aprox 10-11 luni. Nu as vrea sa renunt la orange, unde stau eu, ei au cel mai bun semnal. Pe scurt vreau o micsorare a pretului abonamentului, ce trebuie sa fac? Urmez pasii de mai sus si reziliez contractul trecand pe pre-pay si dupa fac un nou abonament?
  Multumesc si o zi frumoasa!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Intr-adevar esti fericitul posesor al unui abonament destul de „piperat” iar daca vrei sa „scapi” de el va trebui sa urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Ulterior te poti abona iarasi la inestimabilul operator, beneficiind de oferta dorita.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Bogdan spune

    Multumesc pentru raspuns, in cererea de reziliere as putea adauga direct legea? Poate scurtez putin timpul si nici nu mai implic ANPC

    1. BYTZA spune

     Cu placere!
     Poti adauga ce vrei in cererea de reziliere dar timpul de procesare ramane acelasi, in speta 30 de zile.
     Opertorul este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele, asadar este posibil sa nu mai fi nevoit sa apelezi la ANPC.
     Succes!

     1. Bogdan spune

      Salut din nou si multumesc!

      Am trimis cererea in care am introdus si aceasta lege si in cateva zile m-au sunat direct sa-mi faca noi oferte pentru abonament si de la l septembrie intra in vigoare. Mai multe beneficii si bani mai putin.

      Multumesc din nou, o zi frumoasa in continuare!

     2. BYTZA spune

      Salut,
      Cu placere!
      Felicitari pentru reusita.

     3. BYTZA spune

      Poate reusesti sa ne detaliezi putin si oferta receptionata.

     4. Bogdan spune

      Sigur, am primit pentru 12€ minute/sms nationale nelimitate, 200 internationale si 6GB plus dublarea punctelor daca achizitionez si un telefon in 45 de zile. Nu mi se parea scump nici inainte, doar ca plateam pentru foarte putine beneficii.

      Cum am spus, am trimis cererea joi, luni m-au sunat de la serviciul de reclamatii si azi m-au sunat sa-mi propuna oferte. Eu unul sunt multumit.

      Multumesc mult!

     5. BYTZA spune

      Intr-adevar este foarte avantajoasa noua oferta iar operativitatea operatorului este absolut debordanta :))
      Asadar aviz abonatilor care sunt nemultumiti de beneficiile abonamentelor pe care le detin.
      Cu placere!

 134. Camelia spune

  Bună!
  Am dat întâmplător peste acest articol, eram curioasă ce presupune rezilierea contractului înainte de termen.
  Am și eu o povestioară. Am avut un număr pre-pay timp de aproximativ 5 ani. Mi-am schimbat telefonul anul trecut și aveam nevoie de o cartelă nano, nu aveam cum să ajung la Orange pentru încă ceva timp și am tăiat-o super finuț (nu e prima dată cand fac așa ceva, dar se pare că telefoanele astea noi sunt super sensibile) și am testat-o, dar când o detecta, când nu. Ok, nu am avut de ales, am mers la Orange, le-am explicat situația și mi-au trântit în față un formular cu niște întrebări stupide (data primei/ultimei reîncârcări, suma, și alte zeci de lucruri pe care nu ai cum să le reții după 5 ani) ca să demonstrez că e numărul meu, în timp ce domnișoara care se ocupa de problema mea avea deschis fișierul cu răspunsurile corecte pe calculator (prietenul meu se învârtea prin magazin și a apucat să vadă 1-2 întrebări). Evident, domnișoara îmi râde în nas că nu-s corecte răspunsurile și îmi zice că nu am cum să demonstrez că e numărul meu decât dacă fac un abonament, căci „nu e om atât de nesănătos să plătească abonament pentru un număr care nu e al lui”, după spusele ei. În momentul acela mi-am dat seama că am o problemă: adrese de email, rețele de socializare, cât și softuri de autentificare (genul care îți trimit cod prin SMS și prin mail ca să verifice dacă te loghezi tu și nu altcineva) și multe altele depindeau de numărul meu de telefon. Nu le puteam dezactiva pe unele fără să introduc codul trimis pe telefon. Eram atât de stresată de lucrul astă încât nu m-am gândit la varianta cea mai ușoară (portare în altă rețea) și m-am ales cu un abonament pe 12 luni la care primesc oferta de 5 €, dar plătesc 8 evident.
  Mai am de plătit la el până în noiembrie, dar m-am saturat să-i duc grija și m-am hotărât să-l reziliez și să trec înapoi pe pre-pay…În shop am întrebat dacă îmi pot păstra numărul fără să le dau prea multe detalii, evident că ei suștineau că „nu, doamnă, nu se poate” și am hotărât să-l închid și să ma portez în altă rețea…
  Și așa am dat peste articolul acesta…iar azi mi-am plătit factura, după care am parcurs etapele enumerate aici, căci în shop nu se poate să îmi păstrez numărul și am depus cererea de reziliere și trecere pe pre-pay pe mail. Acum trebuie doar să aștept, sper să nu întâmpin dificultăți.

  Țin să vă mulțumesc pentru că îi apărați și pe cei mai neinformați, să zic, mă speria gândul să plătesc juste despăgubiri de sute de RON și mă bucur să știu lucrurile astea, îi pot confrunta cu legi clare dacă chiar e cazul.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si stai linistita pt ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 135. Dragos spune

  Buna ziua.In luna Decembrie 2014 mi-am prelungit abonamentul(vechi de peste 10 ani)pe o perioada de 2 ani achiziționând la oferit si un iPhone 6.In Aprilie 2015 telefonul nu a mai funcționat si l-am trimis in Service-ul Orange.Dupa o săptămana am fost informat ca din cauza unei lovituri pe carcasa am pierdut garanția si pt înlocuirea telefonului Trebuie sa achit 1700 RON . Eu am cerut doar repararea telefonului sau sa îmi spună daca din cauza unei lovituri telefonul nu mai este funcțional,informații care nu mi au fost confirmate/infirmate.Va rog frumos spuneți-mi cum sa procedez daca vreau sa renunț la abonament si daca pot sa nu mai plătesc nici diferența pt telefon,acesta aflându-se încă in custodia Orange deoarece am refuzat sa il ridic.Va multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ma indoiesc ca operatorul va renunta la incasarea diferentei respective.
   Succes.

 136. Anca spune

  Eu am o situatie cu o reziliere la Nextgen, daca ma puteti indruma. Mi se cere o taxa de reziliere, neprecizand ce reprezinta acea suma, spunand doar ca am beneficiat de o luna gratuit! ( chiar daca au venit sa instaleze mai tarziu:) ) . Am facut plangere la ANPC si nu s-a intamplat nimic, acum ma contacteaza cei de la firma de recuperari.
  Aveti vreo sugestie pentru mine?Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Iti recomand sa depui inca o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Poate de aceasta data vei avea norocul sa iti gestioneze reclamatia un inspector capabil care iti va da cu siguranta castig de cauza.
   Recalamatia o poti depune si online accesand acest link.
   Succes!

 137. Cristina spune

  Sunt client Orange de 15 ani,am abonament pe firma de 3 ani. Datorita faptului ca semnalul in casa este din ce in ce mai prost,am facut nenumarate sesizari la Orange shop in ultimii 3 ani. Mi-au schimbat cartela SIM de vreo 5 ori,degeaba. La ultima sesizare mi-au spus ca singura solutie este sa stau doar pe 2G,desi eu platesc pentru net 4G.
  Am facut cerere de reziliere pe 14 iunie,au trecut mai mult de 30 de zile,si nu am primit nici un raspuns oficial. Doar un telefon de la serviciul Clienti acum vreo 3 saptamani,cu amenintari ca voi primi factura pentru 800 euro despagubiri,deoarece contractul expira peste 14 luni. Mentionez ca nu am achizitionat nici un terminal de la ei,iar plata facturilor este la zi. Ce pot face mai departe?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Cum ai depus cererea de reziliere?

   1. Cristina spune

    Am trimis cererea de reziliere prin fax la numarul de telefon dat de Orange pentru persoane juridice,si prin email la adresa [email protected]. Daca am abonament pe firma,pot apela la ANPC? Multumesc!

    1. BYTZA spune

     Daca intampini ostilitate din partea operatorului va trebui sa mergi in instanta pentru a solutiona speta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 138. elena spune

  Buna,

  daca am primit si un telefon odata cu noul abonament (pe care nu l-am utilizat) as putea sa il returnez sau va trebui sa platesc contravaloarea acestuia?
  Nu este un telefon scump, daca sunt obligata sa il platesc ca sa pot rezilia abonamentul, o voi face, insa as vrea sa stiu daca am aceasta optiune (de a-l returna).

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Din pacate nu o sa poti returna terminalul si vei fi nevoita sa achiti diferenta pentru acesta.

 139. George spune

  Salut,

  Am facut un abonament Orange in luna aprilie 2016 pe magazinul online cu un telefon la oferta pentru o anumita suma de bani. Din pacate dupa o luna acel telefon s-a stricat, a fost trimis in service iar cei de la service au spus ca nu se poate repara , astfel incat Orange sunt obligati sa inlocuiasca produsul sau returnarea contravalorii produsului. Intrebarea este daca se poate rezilia contractul in baza cazului de mai sus – pe scurt nu am acel bun nu mai vreau sa beneficiez de serviciile lor atata timp cat nu pot inlocui telefonul.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Legea prevede ca in acest caz operatorul trebuie sa inlocuiasca terminalul cu unul care sa aiba specificatii similare.
   Asadar pana la urma vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 140. Vladc spune

  Cred ca sunt foarte norocos. Ieri m-a sunat cineva de la Orange și m £-a zis ca nu mi se mai cere despăgubire de 430 de euro cat aveam pentru rezilierea contractului și portarea spre alta retea. nu am mai apelat la anpc doar le-am trimis mail la Orange și la doua zile au venit cu telefonul. Cred ca atâtea cereri au fost depuse la anpc încât s-au sesizat și ei.
  Bafta în continuare

  1. BYTZA spune

   Asa cum am mentionat si in update, cei de la Orange sunt dispusi sa rezileze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli”.
   Au schimbat strategia deoarece se confrunta cu un numar mare de cereri in acest sens si implicit un numar mare de reclamatii la ANPC.
   Felicitari pentru reusita.

 141. Alin spune

  Salut,
  Acum aproximativ 3 saptamani am trimitis reclamatia la ANPC,cum ai descris tu in articol.In ea am specificat ca doresc rezilierea contractului cu Orange,plus ca imi doresc inapoierea banilor pe telefon,deoarece l-am trimis intr-o luna de 3 ori in garantie.Azi am fost sunat de un reprezent de la magazinul Orange de unde am luat telefon, sa ma duc sa inapoi telefon ca au primit notificarea de la ANPC in care am specificat ca imi doresc banii inapoi pe telefon, ca vor sa trimita telefonul cu toate actele si aceea notificare la Bucuresti la Orange sa vada ce raspuns primesc.
  Tu ce zici sa fac?? Ca cica au termen pana pe 22 iulie sa rezolve situatia!!
  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa astepti raspunsul celor de la ANPC iar ulterior sa actionezi in consecinta.
   Succes.

 142. stoian daniel spune

  buna ziua ,ma numesc daniel si am facut un abonament orange cu 4 zile in urma ,la care am optat pentru un telefon microsoft lumia 550,caruia nu-i functioneaza softul,am mers inapoi la ei dar nu vor sa mi-l schimbe,desi au altele in stoc,Ei spun ca-l vor trimite la reparat si sa mi scot cartela…..dar nu am fost de acord ….vreau sa reziliez contractul pentru acest motiv, va trebui sa sesizez OPC-ul inainte’?VA MULTUMESC..

  1. BYTZA spune

   Salut,
   In prima faza va trebui sa le trimiti cererea de reziliere urmand procedura prezentata in articol.
   Ulterior poti depune si reclamatia la ANPC, insotita de toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. stoian daniel spune

    Salut pentru toti utilizatorii acestui site si multumesc pentru ajutorul si cooperarea voastra,dupa ce am facut un tam tam de nu am crezut nici eu,cu legi,contracte nule, prin continutul lor( ,in defavoarea cumparatorului de servicii) mentionez ca nu au un contract transparent si in favoarea ambelor parti, am fost chemat in sfirsit si mi -au schimbat telefonul,fara sa ma lase 1,2 luni fara el pina il reparau,.,…cei de la Bucuresti.

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Felicitari pentru reusita.
     Cu placere!

 143. Filip spune

  Am semnat un contract pe 24 de luni cu Orange Romania pentru un abonament de date in valoare de 18 euro/luna, achizitionand si echipamentele 4G (modem si booster) cu taxe 0 (subventionate) in urma cu 2 zile (04/07/2016). Acasa am constatat ca vitezele de download si upload sunt in jur de 20 Mbps nicidecum apropiate de cele stipulate in contract. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti si ca in zona e semnal 4G.
  Intrebare; pot renunta la device-uri si contract in termen de 30 de zile?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Daca ai incheiat contractul online poti sa-l denunti unilateral in maxim 14 zile de la receptionarea echipamentului.
   In cazul in care ai semnat contractul intr-un showroom va trebui sa-l reziliezi urmand procedura prezentata in acest articol.
   Banuiesc ca ai echipamentul in custodie si il poti returna in aceeasi stare in care l-ai receptionat.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 144. mihaela spune

  buna seara! am avut un abonament la orange acum 2 ani. as mai avea de achitat doar ultima factura, insa nu am trimis nicio cerere de reziliere, intrucat cei de la orange mi au spus ca nu il pot rezilia, decat daca platesc taxa de 2000 si ceva ron, m am cam speriat si m am tras la fund. abonamentul includea si un telefon. m au amenintat o vreme, acum 2 ani si au incetat pana zilele trecute, cand am primit scrisoarea cu confirmare de primire de la get back recovery, pe care am primit o ca o idioata, dorind sa stiu la ce sa ma astept. domnii mi au scris ca din momentul primirii, le datorez vreo 3000, dar nu mentioneaza nicio data scandenta. ce este de facut in acest caz? multumesc!

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Daca nu ai trimis cererea de reziliere la momentul respectiv inseamna ca ai de achitat un debit consistent.
   Iti dai seama ca operatorul ti-a facturat lunar contravaloarea abonamentului si este absolut legal.
   Va trebui ca in prima faza sa contactezi operatorul pentru a vedea exact care este debitul acumulat.
   Ulterior iti recomand sa incerci o rezolvarea pe cale amiabila, dar va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Probabil ca din cei 3.000 de lei o mare parte reprezinta comisionul firmei de recuperari.
   Succes!

 145. Vegeta spune

  Am primit raspuns de la ANPC, si trebuie sa platesc cele doua luni anterioare+ valoarea dispozitivului. Problema e ca valoarea e cea initiala de 717 ron.. desi eu am platit 100 si ceva de lei avans. (40 euro parca) si am platit 3 luni din contract.. deci ar trebui sa mai scada din pretul telefonului nu sa mi-l puna la pret standard…In mesajul primit de la ANPC imi arata suma de 717 lei … daca ma duc la ei o sa scada ce am platit? Sau trebuie sa le dau 717 lei.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Normal era sa achiti doar diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Trimite-mi raspunsul receptionat de la ANPC pe mail [email protected].

 146. lorella spune

  Am citit cu atentie aceasta ” procedura” de reziliere, dar ce te faci cand termenii contractuali prevad plata de daune interese in echivalentul valorii numarului de abonamente lunare ramase pana la sfarsitul per. contractuale? Asa cum dati citat din L 193/2000, „Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”. Astept cu interes raspunsul dvs.

  1. BYTZA spune

   Clauzele respective sunt abuzive dar majoritatea operatorilor mizeaza pe naivitatea abonatilor.
   Spre exemplu cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive.
   Detaliile complete le poti vizualiza accesand acest link si nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii.
   Succes!

 147. Alin spune

  Salut!!! Am trimis cererea de reziliere scanata pe email-ul specificat de tine.II ok?

 148. Antonia spune

  Bună ziua,

  Nu reușeșsc să scap de un abonament la Orange, care a fost prelungit prin telefon ( mă sunaseră pentru o ofertă pe care am acceptat-o, dar doamna cu oferta nu a specificat nimic despre prelungirea contractului) și am și un terminal achiziționat de la ei, nu unul scump. Am trimis cererea de reziliere, am fost sunată pentru a mi se prezenta alte oferte, însă fără un răpuns scris. Am mers la Orange Shop unde mi s-a spus că nu e nicio problemă, pot renunța dacă plătesc daunele, mai mult, terminalul ei nu pot să îl ia înapoi, dar nici eu să plătesc diferența ( pe simplul motiv că așa ceva nu se face). Aste se întâmpla acum vreo două luni, am lăsat-o baltă atunci, dar, cum vreau să scap de ei, cum aș putea să procedez în continuare?

  Cu stimă,

  A.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Succes!

 149. Vlad spune

  Salut,
  Am un contract cu Orange din luna Mai 2014, pe o perioada minima de 24 de luni. Totusi, trebuia anuntata rezilierea cu 30 de zile inainte de incheierea celor 24 de luni contractuale. Este prea tarziu sa anulez contractul cu ei?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   In cazul tau perioada contractuala a expirat deja asadar poti efectua orice fel de modificare fara probleme.

   1. Vlad spune

    Superb, multumesc foarte mult pentru informatie. Abia astept sa scap de abonamentul asta :)) 16 euro pentru 500 MB internet… tare nesimtiti astia de la Orange.

    O zi frumoasa iti doresc.

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere.
     Intr-adevar este un adevarat „chilipir” abonamentul respectiv.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 150. AlexTM spune

  Va salut! Revin cu primul raspuns din partea Orange: „Salut, Alex, Daca vrei ca un abonament cu perioada contractuala nefinalizata sa fie inchis, atunci este nevoie de achitarea contravalorii lui inmultita cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei contractuale.” Mai departe banuiesc ca trebuie sa apelez la ANPC?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Da, poti depune reclamatia la ANPC si iti recomand sa detaliezi cat mai bine speta.
   Succes!

   1. AlexTM spune

    Va salut! Nu am reusit sa rezolv nimic pentru ca nici nu am avut timpul necesar plus ca am asteptat si raspunsul celor de la Orange in urma cererii de reziliere pe care am trimis-o in data de 6 iunie. Mi-au confirmat a doua zi printr-un mail ca cererea a fost inregistrata si urmeaza sa primesc un raspuns in 5 zile calendaristice dupa ce colegii din departamentul respectiv imi vor analiza situatia. Bineineteles ca azi, 14 iunie cand am reusit sa verific situatia nu aveam nici un raspuns. Incepand de maine vreau sa ma ocup de toate demersurile.

    Am o nelamurire! La „Documente probatorii” trebuie sa incarc in format pdf toate cele 6 contracte pe care le-am semnat cu Orange? De asemenea, pot sa incarc si mail-ul in format pdf cu raspunsul din partea Orange in care imi confirma ca voi primi un raspuns in 5 zile? Multumesc!

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Este suficient sa le trimiti cel mai recent contract semnat cu inestimabilul operator.
     Bineinteles ca poti atasa toate documentele de care dispui, inclusiv raspunsul respectiv.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     1. AlexTM spune

      Am trimis cererea, am facut si trimis si reclamatia impreuna cu documentele probatorii, acum mai ramane sa astept. Sper sa fie intr-un ceas bun! O seara placuta.

     2. BYTZA spune

      Perfect.
      Asteptam detalii.
      Succes!

     3. AlexTM spune

      Va salut! Revin dupa cele 30 de zile de asteptare si inca nu am nici un raspuns din partea ANPC si nici din partea Orange, decat un mail si un sms trimise in zile diferite la scurt timp dupa ce am facut reclamatia, precum ca au primit reclamatia si ca voi avea un raspuns in cateva zile sau ca voi fi contactat in cateva zile pentru a primit un raspuns. In rest, absolut nimic, facturile se emit in continuare…Mai astept si cele 15 zile pentru asa-zisa prelungire cu toate ca nu vad nimic complicat sau complex fata de altii care si-au „rezolvat” contractele, dar nu cred ca o sa se rezolve nimic. O seara buna.

     4. BYTZA spune

      Salut,
      Asa cum am mai mentionat si anterior operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
      Stai linistit ca vei receptiona in curand si raspunsul celor de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
      Asteptam detalii.
      Succes!

     5. AlexTM spune

      Va salut! Am primit azi raspunsul celor de la ANPC in care imi specifica urmatoarele:
      – Rezilierea contractelor incheiate cu SC Orange Romania SA se poate efectua cu penalizarile prevazute in contractul agreat si semnat de dvs.
      – Avand in vedere cele mentionate consideram reclamatia neintemeiata
      – Pachetului de servicii si dispozitive a fost luat de dvs. la un pret subventionat, rezilierea se poate face doar cu plata terminalelor achizitionate
      – Operatorul economic doreste solutionarea pe cale amiabila prin inchiderea numerelor de telefon fara aplicarea de despaguburi contractuale pentru denuntarea intainte de terminarea perioadei contractuale cu plata contravalorii telefoanelor achizitionate

      Deci, din cate inteleg eu, Orange doreste sa imi rezilieze contractele fara sa platesc X luni ramase dar sa platesc contravaloarea telefoanelor achizitionate? Aceasta contravaloare, banuiesc ca va fi restul de plata ramas dupa ce se scad lunile platite de abonament si diferenta platita la achizitionarea lor nu? Multumesc.

     6. BYTZA spune

      Salut,
      Felicitari pentru reusita.
      Asa cum am mentionat si anterior cei de la Orange sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli”.
      Stai linistit deoarece operatorul iti va face calculul exact pentru diferenta pe care o mai ai de achitat pt terminalele respective.
      Cu placere!

 151. AlexTM spune

  Va salut! Gasind acest site si citind articolul si majoritatea comentariilor despre rezilierea contractelor cu Orange as dori sa-mi incerc si eu norocul. Pana acum, unde cautam informatii ma loveam de vechea poveste: „prin denuntare unilaterala solicitata de Client, cu un preaviz de cel pu]in 30 de zile calendaristice si cu plata de juste despagubiri, egale cu Valoarea abonamentului înmultita cu numarul de luni ramase pâna la expirarea Perioadei minime contractuale, conform art.1.17 din TCG”, stipulata si in contractul actualizat pe care l-am descarcat azi de pe site-ul lor. Am 6 abonamente de care vreau sa ma scap definitiv, 3 facute in septembrie 2015 si 3 facute in ianuarie 2016. Ma gandeam sa fac o incercare de reziliere amiabila si anume, sa merg la Orange Shop-ul unde mi-am facut abonamentele si sa incerc sa discut cu reprezentanta care mi le-a facut. Aceasta este o persoana de treaba si s-a purtat exemplar cu mine de fiecare data cand m-am dus cu diverse probleme minore (fata de marea majoritate de la acest operator cat si de la ceilalti operatori la care am fost abonat in trecut). Sa incerc acest lucru si sa discut cu dansa in speranta ca poate imi face rezilierea astfel incat sa mai platesc ultima factura care se va emite in data de 7 iunie si eventual diferenta la telefoanele primite? Dvs. ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa efectuezi toate demersurile online, urmand procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalele achizitionate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 152. Purice Cornel spune

  Salut Bytza,
  Nu stiu de ce nu pot da reply direct la postarile mele mai vechi asa ca am sa scriu un nou comentariu.
  Pe 20 aprilie am vorbit cu tine despre rezilierea contractului. Mersi mult pentru ajutor, se pare ca dupa 40 zile in asteptarea raspunsului de la ANPC incepusem sa imi pierd speranta pentru un raspuns favorabil… dar azi dimineata ma sunat o doamna de la ANPC si ma anuntat sa merg intr-un Orange pentru a semna rezilierea contractului cu plata doar a ultimei luni de care am beneficiat(25E) , nu cum Orange mi-a cerut 380E.
  Mersi mult pentru ajutor!!!!!!!!!!!!!!! Esti de nota 10!

  1. BYTZA spune

   Salut Cornel,
   Felicitari pentru reusita.
   Este normal ca raspunsul celor de la ANPC sa mai intarzie daca speta necesita verificari ceva mai amanuntite.
   Astept sa imi trimiti raspunsul celor de la ANPC in format scanat, de indata ce il vei receptiona. [email protected]
   Cu mare placere!

 153. Denis spune

  Buna ziua,
  Am facut cerere le-am trimis si inca nu am primit niciun raspuns, ce trebuie facut in cazul acesta?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Operatorii au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu te panica inutil.

 154. Irina spune

  Buna ,
  Am un contract Orange Tv incheiat in luna noiembrie a anului trecut cu doua receiver-uri(decodor). Initial mi-au spus ca unul este gratuit iar cel de al 2 lea este in chirie avand 6 luni 50% reducere. Problema e ca platesc chirie si pt primul decodor si pt al 2 lea si serviciul nu e tocmai pe masura banilor (75 RON/luna) . As vrea sa renunt la contract insa intrebarea mea este : Oare or sa ma puna sa platessc cele 6 luni in care am avut reducerea de 50% ?! Care oricum nu erau chiar 50% facturile venind mai toto timpul in jur de 46 RON .
  Multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Tind sa cred ca ai receptionat echipamentul in custodie, asadar va trebui sa-l returnezi catre operator.
   Vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru reducerile de care ai beneficiat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 155. Gabryell spune

  Da, stiu… Acum doua saptamani , cu toate ca am un cont online, le-am cerut prin email sa-mi spuna ce perioada contractuala am. Mai precis, cand imi expira… Stiam deja ca am reinoit abonamentul prin 2014.
  Culmea, mi-au trimis raspuns ca imi expira pe la jumatea lui 2017… Am retrimis un mesaj prin care le atrageam atentia ca din aprilie 2014 pana in iulie 2017 deja sunt vreo trei ani si ceva… Ori contractele se fac pe doi ani, right???
  Am primit un feedback si un telefon in care imi spunea unul ca mi-au modificat perioada si intr-adevar, expira prin noiembrie anul in curs… Luasem si doua telefoane la cele doua abonamente de la ei… Oricum, ideea este ca trebuie tinuta din scurt si e nasol sa te simti ca si cum te-ar lasa asa, ca pe fraier sa le tot platesti pana te sesizezi tu, ca si client. Urat din partea lor…

  1. BYTZA spune

   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri si profita de naivitatea abonatilor.

 156. Ghimpu Oana spune

  Am un abonament la Orange si vreau sa il reziliez….Acum doi ani mi-am luat prin Orange Thank you telefon de la ei, intre timp a trecut perioada aceea contractuala de 2 ani, am sunat sa imi inchid abonamentul si sa trec la prepay insa mi-au spus ca eu atunci cand am facut acea achiztie si mi-a schimbat si tipul abonamentului facusem cumva mai devrme decat ar fi trebuit sa fac !!?? si ca mai trebuie sa astept vreo 2 luni , sa sun la inceputul luni iulie sa fac cererea si sa mai platesc si august si de abia din septembrie se inchide abonamentul..
  Eu azi am facut cerere dupa modelul de pe site si am depus-o insa vrea sa stiu ce temei legal pot sa invoc in caz ca imi spune aceeasi poveste…

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar nu iti face griji pe aceasta tema.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat(daca este cazul).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Ghimpu Oana spune

    daca mi-au trimis oferta sa imi iau alt telefon de la Orange Thank you, inseamna ca terminalul a fost platit nu? eu asa sper, ca nu ma mai scot cu vreo diferenta..
    oricum ei de obicei te „provoaca” cu oferte de telefoane cand e contractul pe terminate, sa te mai prinzi la un alt contract sau prelungire….:(

    1. BYTZA spune

     Ramane de vazut, oricum stai linistita ca nu va fi vorba de vre-o suma astronomica.
     Sincer nu inteleg de ce abonatii accepta astfel de oferte, care nu fac altceva decat sa-i tina „prizonieri” in ograda inestimabililor operatori.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 157. Vlad spune

  Buna ziua,

  am un abonament la vodafone facut pe 2 ani cumparat cu telefon promotional.

  La cererea pentru reziliere nu mai tin minte exact ce am semnat – se poate sa fi semnat si faptul ca platesc taxele pentru despagubire. Pe cerere in schimb am scris data la care am semnat-o. De la data respectiva au trecut 2 luni si inca nu mi-au inchis contractul asa ca am sunat la ei si dupa o cerere mai apriga am primit confirmarea dar, ei mi-au spus cum ca as fi facut cererea acum 15 zile — ceea ce nu este corect(eu am numarul de cerere de la ei din sistem).

  Trebuie sa platesc despagubirile pentru abonament in acest caz, sau totusi nu ? Diferenta pentru telefon imi este clar ca trebuie sa o platesc.

  Va multumesc anticipat!
  O zi frumoasa,
  Vlad

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Daca ai semnat acel tipizat este absolut clar faptul esti de acord cu achitarea respectivei taxe.
   Bineinteles ca va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 158. lili spune

  buna ziua,

  am urmatoarea situatie:
  am 2abonamente la orange, unul facut in aprilie 2015 pentru internet si unul reinnoit in august 2015 pentru telefon.
  in februarie anul acesta am facut cerere de reziliere a contractului trimisa pe
  adresa generica de pe cite-ul lor , dupa ce am fost intr-un magazine orange si mi sa spus ca nu pot rezilia contractual.
  am primit un raspuns la fel si pe email, catrebuie sa platesc taxa de reziliere si toata perioada ramasa pentru abonament.
  acum am primit notificari de plata de la o firma de recuperare pentru ca ei mi-au facturat in continuare si nu au luat in considerare cererea mea.
  acum am incercat sa depun o reclamatie la ANPC dar nu am reusit avea internetul probleme dar o sa mai incerc.

  va rog sa imi spuneti cum sa procedez in continuare , si daca am procedat correct.
  multumesc

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Va trebui sa depui cat mai curand reclamatia la ANPC iar ulterior in functie de raspunsul acestora, va trebui sa actionezi in consecinta.
   Succes!

 159. Diana spune

  Buna ziua

  Am urmatoarea situatie:
  Am trimis operatorului cerere de reziliere a contractului cu trecerea nr pe cartela pre-pay (cerere semnata, datata si scanata; suntem in mai si mie imi expira contractul in data de 15 septembrie), iar la 2 zile de la trimiterea pe mail a cererii de reziliere am fost sunata de un individ sa-mi transmita ca as putea sa mai astept 2 luni si sa revin cu cererea de reziliere peste 2 luni sau daca doresc imediat rezilierea sunt nevoita sa platesc contravaloarea lunilor ramase (aprox 41 euro). L-am rugat frumos sa mi se trimita in scris ce trebuie sa fac pt a rezilia contractul inainte de termen si individul a inceput sa spuna ca nu poate sa trimita in scris asa ceva pt ca nu are autoritate, am tot insistat si l-am rugat sa transmita cuiva cu autoritate, i-am spus ca mi se pare absurd ca nu mi se poate trimite in scris ce trebuie sa fac eu ca si client sa reziliez contractul inainte de termen, individul a ajuns pana la a-mi spune ca daca tot insist imi poate trimite un e-mail de pe adresa lui personala la care eu i-am raspuns ca are fix zero valoare pentru mine un astfel de mail si ca doresc un mail oficial si el a finalizat prin a-mi spune sa sun la 411 si sa fac o sesizare.

  Ce pot face in situatia aceasta?

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Succes!

   1. Diana spune

    Multumes pentru sfat, asa am si procedat si acum astept deznodamantul. Revin cand primesc vesti! 🙂

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere!
     Stai linistita pt ca va fi cu „happy end” 🙂
     Asteptam detalii!

     1. Diana spune

      Hello!

      A trecut fix o luna de la depunerea reclamatiei la ANPC si azi dimineata am primit urmatorul SMS:
      „Va rugam sa achitati ultima factura in maxim 14 zile de la emitere. Trecerea la PrepPay se va efectua in maxim 4 zile dupa efectuarea platii.”

      Partea si mai tare este ca nu au mai asteptat plata, conform SMS-ului, tot in aceasta dimineata am si fost trecuta pe prepay.

      Multam fain, Bytza! 😀

     2. BYTZA spune

      Buna,
      Felicitari pentru reusita.
      Nu uita sa imi trimiti pe mail([email protected]) raspunsul pe care il vei receptiona de la ANPC.
      Cu mare placere!

 160. marius spune

  k mersii mult pt ajutor ,

  1. BYTZA spune

   Cu mare placere!

 161. marius spune

  da am trimis acel document si mi sa raspuns in acest fel , daca vreaus a apelez la aceasta procedura , sa i contactez, ma gandeam , sa le spun ca apelez la cei de la ANPC sa fiu sigur , ca e adevarat ce mi zic ei , sa vad cum reactioneaza, ca dor nu s nebuns a platesc cam 1800 lei cama tat vine

  1. BYTZA spune

   Poti sa te mai conversezi cu ei dar va fi inutil, asa ca iti recomand sa apelezi la ANPC cat mai curand.

 162. marius spune

  salut , aseara am trimis un mesaj la cei de la orange ca vreau sa reziliez contractul, iar ei mi sau adresat in felu asta

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat in scrierea acestui mesaj.

  In urma verificarilor efectuate pe codul de abonat 0542210562, am observat ca numarul de telefon 0753933457 are perioada contractuala pana in data de 18 octombrie 2017.

  Dumneavoastra puteti renunta la numarul de telefon 0753933457, inainte sau dupa terminarea perioadei contractuale.

  Daca alegeti sa renuntati la acesta inaintea de terminarea perioadei contractuale va trebui sa achitati in avans contravaloarea taxei de abonament inmultita cu numarul de luni ramase pana la finalizarea perioadei contractuale. In cazul in care sunteti de acord cu acesta conditie, va rog sa reveniti cu o solicitare in care sa precizati acest lucru.

  Daca optati sa inchideti abonamentul dupa finalizarea perioadei contractuale nu se va mai percepe nicio taxa. In acest caz trebuie sa reveniti cu un mesaj din cadrul contului in ultimele trei luni ale perioadei contractuale, cu cel putin 30 zile calendaristice inainte de data inchiderii efective. Rezilierea va fi facuta incepand cu prima data de facturare, dupa expirarea celor 3 luni de perioada contractuala.

  Indiferent de situatia pe care o alegeti, noi vom inregistra cererea de reziliere, urmand sa fiti contactat de catre colegii mei de la departamentul “Rezilieri”, pentru a fi se oferi toate detaliile despre inchiderea numarului.

  Va doresc o zi frumoasa,

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Sunt raspunsurile de tip cliseu la care apeleaza marea majoritatea a operatorilor, in speranta ca ii vor descuraja pe abonatii mai rebeli sa le paraseasca „ograda”.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 163. Mary spune

  Buna ziua,

  daca trimit solicitarea de reziliere prin mail, dovada de primire a acesteia care este? Sau cum pot dovedi ca i-am instintat de intentia mea de reziliere?

  Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Buna ziua,
   La ANPC este suficienta dovada de transmitere a solicitarii.

 164. Florentina Jochiac spune

  Buna seara, as avea 2 probleme cu cei de la Orange, 1 in decembrie 2015 am lfacut un abonament de 12 euro si mi-au dat o tableta si saptamana asta iar am dat-o in garantie ba e pt ceva memorie nu merge, ba pt butonul on/off pot cere sa -mi dea alt produs mai mult am stat cu ea prin service decat sa o folosesc sau sa reziliez contractul, a 2 problema ar fii ca am facut acum.un an abonament la ei pt orange tv pt o locatie unde stateam atunci si acum o saptamana m-am mutat , am facut solocitare sa-mi mute antena la adresa unde voi locui, mi-au zis ca vii 100 lei pt instalare, iar cand au venit sa instaleze mi-au spus ca nu pot deoarece nu are semnal nu ooate minta antena fiind intre blocuri, cel care a vrut sa faca instalarea mi a zis sa fac rezilierea contractului ca nu o poate monta , cand am sunat la orange mi au zis ca teebuie sa platesc 13 luni x suma abonamentul , nu e vina mea ca am fost obligata sa ma mut si ca ei nu au putut monta antena si ma mai pun sa platesc instalarea care de fapt nu a avut loc.Cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceste 2 probleme.
  Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Poti rezilia fara probeleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

 165. Petre spune

  Buna.
  Am avut anul trecut 4 abonamente la Orange, am incercat sa le reziliez, n-am putut. Am apelat la ANPC, prin cerere pe site-ul lor, in termen de 2 luni am avut rezilierea la toate numerele. 3 erau abonamente de voce, 1 era de date.
  Totalul celor 4 abonamente era de 500lei/lunar. Mai aveam cca 6 luni de abonament din perioada contractuala.

  Am refacut un abonament acum in toamna(2015), mi s-a solicitat o garantie, din cauza ca am reziliat inainte de termen, plus un avans pe telefonul primit(telefonul era cca. 1000lei) avansul si pretul pt telefon a fost aprox. 600lei. In primele 3 luni eu n-am vazut sa imi scada avansul(garantia), am avut lunar la ei 3-400lei. Ok. Acum de Paste, in 28Aprilie am trimis un mail la orange cu solicitare de reziliere, ma asteptam sa imi raspunda ca nu se poate sau ceva. In mail am precizat ca am fost client fidel, bun platnic, insa nu sunt de acord sa platesc abonamentul ramas X lunile contractuale ramase pentru un serviciu ce nu il voi mai utiliza, ci sunt de acord sa platesc doar o diferenta pentru device-ul platit daca se impune, am vrut sa fiu ok fata de ei. chiar daca in 6 luni cat am de cand am facut abonamentul am platit lunar 3-400lei, chiar 500.
  Astazi, 04.05.2016, deci la o saptamana de la trimiterea mail-ului ma suna un numar. Raspund, era X de la Orange. Am fost mirat ca ma suna. Imi spune ca da, intradevar sunt client din 2013, pe abonament si inainte pe pre-pay, si apoi iar abonament si etc. si ca din 15 mai(ziua facturarii) voi fi trecut pe pre-pay si mi se v-a mai face doar o factura cu 6 euro care va fi defapt o optiune pentru numar pre-pay.
  I-am spus respectgivului(stiind ca convorbirea e inregistrata), ca stie si el, ca si mine, ca pe pre-pay pot avea aceleasi beneficii la jumatate de pret, iar la aboamentul ce il aveam+cost pot face o oferta cu nelimitat. Sau chiar la 100lei pot avea cam nelimitat, pe cand la ce imi ofereau la abonament era limitat. A zis ca asa e, insa aboanamentele sunt mai mult ptr telefoane si etc.
  A fost ok tipul. chiar m-am bucurat ca nu a fost flegmatic pt faptul ca ma retrag.
  In doar o saptamana, am primit ce-a mai buna veste si cel mai ok lucru. In caz contrat trebuia doar abonamentul ramas sa fi fost de aprox 600 EURO, plus costul suplimentar care il fac lunar. Deci ajungeam la 1000EURO ptr servicii ce le pot avea la 500 in urmatorii 2 ani de acum incolo.
  Multumesc site-ului pt initiativa, adica pentru lege(eu nu o stiam), m-a ajutat fara a apela la ANPC sa reziliez intr-un termen scurt. Felicitari ITHOT.RO. Multumesc.

  Solicitarea a fost urmatoarea:

  Catre Orange Romania,

  Subsemnatul _____, domiciliat in ______, abonat al Orange Romania cu numarul 0757.***.***, cod abonat _______, solicit rezilierea contractului existent incepand cu urmatoarea luna de facturare si trecerea numarului pe Pre-Pay

  Tin sa precizez faptul ca sunt un client al Orange Romania din 2005, Pre-Pay, Ulterior avand si abonament. De fiecare data, fie abonament, fie pre-pay, mi-am platit obligatiile financiare, avand costurile lunare de peste 150-200lei, deci din punctul meu de vedere nu am fost un client rau platnic.
  In momentul de fata, in momentul incheierii contractului (noiembrie 2015) am achitat avans suma aproximativa de 600 lei (telefon redus + garantie). Incepand din luna noiembrie am 5 luni de servicii, valoarea facturilor fiind intre 150-450 lei.
  In momentul de fata, solicit rezilierea contractului, cu plata eventualelor despagubiri, si anume recalcularea costului pentru device-ului primit la pret redus telefonului(cat a ramas neachitat tinand cont ca am achitat atunci o suma pentru telefon.
  Totodata vreau sa va instiintez ca am luat legatura cu ANPC, si mi s-a confirmat faptul ca rezilierea prin metoda >abonament X x/luni ramase< nu este valabila, conform legilor in vigoare, ci este valabil doar eventuala diferenta de plata a device-ului primit daca este cazul.
  Este absurd sa se ceara plata pe servicii de care nu voi mai beneficia adica 25 euro x 21 luni = 525 euro, adica nu este normal atata timp cat eu nu voi beneficia serviciile respective, ci fiind pe pre-pay, voi beneficia de alte servicii.

  In concluzie, solicit rezilierea contractului incepand cu urmatoarea luna de facturare, trecerea numarului 0757.***.*** pe cartela Pre-Pay, conform legislatie in vigoare.

  Anexez citat din legea nr.193/2000
  „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”

  Multumesc anticipat.

  1. BYTZA spune

   Buna,
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de mare folos si tin sa te felicit pentru atitudine.
   Cu placere!

 166. Sava Sorin spune

  Buna ziua,

  Acum fac cererea prezentata aici; Nu inteleg de ce solicit rezilierea contractului si cer mutarea numarului pe cartela pre-pay.
  ???

  multumesc pentru viitorul raspuns.

  Va fi si pe adresa de mail sau numai aici?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu esti obligat sa soliciti trecerea pe cartela pre-pay daca nu doresti sa pastrezi numarul cu pricina.
   Documentele vor trebui trimise catre operator conform procedurii prezentate in articol.
   Succes!

 167. mara spune

  Am trimis ieri o cerere de denuntare unilaterala a unui contract cu orange incheiat la distanta, in termenul de 14 zile de la data incheierii, la adresa de e-mail indicata in procedura de mai sus si ma intreb daca este suficient, caci nu mi-a confirmat nimeni primirea acesteia, iar peste cateva zile expira temenul de 14 zile.

  1. BYTZA spune

   Stai linistita ca va fi reziliat fara probleme contractul.

 168. Radu spune

  Buna ziua, domnule H*****,

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat scrierii acestui mesaj.

  In urma verificarilor pe care le-am facut in baza noastra de date, am observat ca obligatiile contractuale pentru numarul de telefon 0743****** se vor incheia in luna august 2017.

  Puteti inchide numarul dumneavoastra inainte sau dupa incheierea perioadei contractuale.

  Daca doriti sa renuntati la el inainte de data mentionata anterior, este necesar sa achitati contravaloarea taxei de abonament inmultita cu numarul de luni ramase pana la finalizarea perioadei contractuale existente. In cazul in care sunteti de acord cu aceasta conditie, va rog sa reveniti cu o solicitare din cadrul contului dumneavoastra online, in care sa precizati varianta pentru care optati (inainte de incheierea perioadei contractuale).

  Daca decideti sa inchideti abonamentul dumneavoastra dupa finalizarea obligatiilor contractuale, nu va fi perceputa nicio taxa. In acest sens, va rog sa reveniti cu o noua solicitare din cadrul contului in ultimele trei luni ale perioadei contractuale, cu cel putin 30 zile calendaristice inainte de data inchiderii efective.

  In ambele situatii, noi vom inregistra cererea de reziliere a abonamentului, urmand sa fiti contactat de catre colegii de la departamentul “Rezilieri”, care va vor oferi detaliile legate de procesul de inchidere a numarului dumneavoastra de telefon.

  Suntem aici pentru dumneavoastra, in cazul in care va mai sunt necesare si alte informatii. Ne puteti scrie direct de aici

  Va doresc o zi frumoasa,

  I**** B***
  Emails & Social Media Consultant

  cam asta a fost raspunsul celor de la orange cu privire la intrebarea mea legata de rezilierea contractului

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Acestea sunt raspunsuri de tip „cliseu” pe care toti operatorii le utilizeaza in speranta ca vor descuraja abonatii mai rebeli care doresc sa le paraseasca „ograda”.
   Dar stai linistit ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

 169. Manolache liviu spune

  Salut.am primit si eu raspuns de la ANPC.Din ce inteleg eu daca reziliez trebuie sa platesc justa despagubire.Daca aveti o adresa la care v-as putea trimite raspunusl primit pentru mai multe lamuriri ar fi de apreciat.
  Va multumesc.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Imi poti trimite atat reclamatia car si raspunsul pe urmatoarea adresa [email protected]
   Cu placere!

 170. AlinB spune

  Salut,
  Din exemplele din articol nu reiese clar ce perioada contractuala avea clientul caruia Orange i-a acceptat cererea. E un detaliu foarte important! Se poate clarifica ?

  Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Nu are nici cea mai mica relevanta acest aspect din moment ce poti rezilia fara probleme contractul oricand si fara costuri suplimentare.

 171. Cristian spune

  Buna ziua,
  In urma unor discutii cu un reprezentat Orange, au ajuns la concluzia ca eu mai am 13 luni perioada contractuala, iar pentru rezilierea contractului trebuie sa platesc o taxa de reziliere in valoare de 620.9 EUR.
  Am depus si eu o cerere de reziliere pe adresa de email mentionata, momentan astept raspuns.
  Revin cu noi informatii de indata ce le primesc.

  Multumesc!

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa depui si o reclamatie la ANPC ca sa nu mai astepti inutil raspunsul inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. Cristian spune

    Salut,

    Imi poti recomanda un model de cerere catre ANPC?
    M-ar interesa un articol de lege concis in care sa specifice speta in cauza.

    Multumesc!

    1. BYTZA spune

     Salut,
     Catre ANPC va trebui sa depui o reclamatie asadar nu este vorba de o cerere.
     Trebuie sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi documentele de care dispui.
     Mai multe detalii regasesti in acest articol si nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii.
     Succes!

 172. Iulian spune

  Buna seara! Raspunsul meu de ;a ANPC a fost ca , citez: „pentru solutionarea favorabila a reclamatiei, operatorul a fost de acord cu rezilierea contractului fara taxe suplimentare. Referitor la telefonul mobil achizionat aveti posibilitatea returnarii lui intr-un magazin Orange sau sa solicitati refacturarea lui la pretul standard.”
  Nu inteleg insa, au fost de acord cu rezilierea contractului fara a mai fi nevoit sa platesc lunile ramase de abonament, sau doar sa nu mai platesc acele taxe care trebuiau platite pe langa lunile ramase de abonament.

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Trimite-mi pe mail raspunsul receptionat de la ANPC ca sa pot oferi un raspuns pertinent.
   [email protected]

 173. MONICA spune

  Buna ziua din nou :)!Tocmai am revenit de la Orange,unde am expus problema numarului meu de telefon,rapunsul a fost urmatorul:in data de 25.03.2013 am facut un act aditional la contractul initial din 2004, cu durata de pana la data de 25.03.2015 +telefon,in data de 1.10.1014 am luat la fidelizare un telefon in suma de 119 lei pentru care s a facut un nou act aditional pe 24 luni,deci,pana pe data de 1.10.2016.In data de 01.04.2016 am facut portarea la RDS,stiind ca termin contractul,din spusele lor,la 01.04.2016,nestiind ca ar fi tr sa fac si o cerere de reziliere(greseala mea).Orange ul imi pune ca despagubiri 11 luni,adica pana pe data de 01.04.2017 zicandu mi ca la actul aditional ultim,se adauga inca 6 luni din vechiul act aditional,deoarece primul nu se terminase…eu stiu ca un nou act ,anuleaza conditiile din cel anterior…..am intrebat daca pot rezilia si numarul mamei,binenteles ca raspunsul a fost NU,platiti despagubiri…le am spus ca i abuziv ceea ce fac si au zis ca au juristi care cunosc mai bine problemele.Stiam caci cu ei nu o scot la capat,de aceea v am scris,urmand sa va cer din nou sfatul.Multumesc si sa va dea Dumnezeu putere sa ajutati oamenii ca ne au jupuit de vii destul toti hotii astia,plus bancile !:)

  1. BYTZA spune

   Buna seara,
   Ma bucur ca informatiile prezentate v-au fost de folos.
   Majoritatea operatorilor utilizeaza aceste tertipuri ieftine ca sa isi pastreze clientii in „ograda”.
   Succes!

 174. Adrian spune

  Salutare, revin cu noi informatii dupa ce pe data de 18.03.16 am facut cerere de reziliere la orange pentru 2 numere si in aceiasi zi am facut si petitia la ANPC urmand pasii prezentati de Bytza.
  Pe data de 7.04.16 am facut o noua sesizare inestimabilului operator si am sa o postez aici:
  Buna ziua , Ma numesc XXXXXXXX Adrian si sunt abonat Orange cu cod client: 026188xxx cu numerele : 0745929xxx si 0745017857
  In data de 05.03.2016 am facut o sesizare cu nr de referinta 31480096 privind facturarea gresita pe numarul 0745017857 din data de 02.03.2016, si anume rubrica din factura-” Colectare in numele tertilor cu suma de 94,67ron”. Dupa aproximativ 8 zile am fost contactat telefonic si mi s-a transmis ca a fost o greseala din partea Orange si ca totul s-a rezolvat,urmand ca eu sa platesc suma corecta. Mergand la un magazin Orange pentru a plati factura mi s-a comunicat faptul ca problema nu s-a rezolvat. In urma unui alt apel la 411 am fost instiintat ca trebuie sa platesc suma respectiva urmand sa mi se scada suma din factura de luna aceasta. (ilegal si total incorect fata de un client de 15 ani in retea). Nu am platit factura urmand sa astept luna aceasta facturarea corecta,dar nici luna aceasta nu s-a rezolvat problema. Mentionez ca nu voi plati acea suma bagata pe gat abuziv din partea Orange. Orice program de facturare trebuie sa aibe functia anulare/stornare, asadar va rog sa binevoiti a apela la acea functie pentru a factura corect si pentru a imi acorda sansa sa pot achita restantele catre dumneavoastra.
  Totodata va anunt ca am o cerere scrisa trimisa catre dumneavoastra si mai multe cereri telefonice privind trecerea celor doua numere 0745929xxx si 0745017857 pe cartela pre-pay in care raspunsul dumneavoastra a fost sa platesc valoarea abonamentului lunar inmultit cu numarul de luni ramase pana la finalul contractului(adica14luni). Va anunt pe aceasta cale (desi stiati acest lucru) ca aceasta modalitate de reziliere a contractului este ilegala si abuziva potrivit legii 193/2000 -privind clauzele abuzive din contract incheiate intre comercianti si consumatori, si versiunea modificata prin legea 161/2010 care completeaza lista clauzelor considerate abuzive (si nu cred ca este cazul sa va trimit si aceste legi)
  Va solicit inca odata trecerea celor doua numere pe cartela pre-pay fara plata acelor sume abuzive
  Va multumesc anticipat .
  ;):):):):):):):)
  In data de 13.04.16 am primit urmatorul mesaj de la inestimabilul operator: Abonamentul tau Orange se va inchide pe 01.05.2016 In cateva minute de la inchiderea abonamentului, pe cartela ta SIM vor fi disponibile serviciile PrePay. Pentru a te bucura de toate avantajele cartelei reincarcabile, asigura-te ca ai achitat facturile Orange pana la acea data.
  urmat si de un apel prin care mi s-a transmis ca si problema cu facturarea gresita s-a rezolvat. Banuiesc ca nu a avut nici o legatura cu cei de la anpc deoarece nu am primit nimic de la ei (inca),ci doar faptul ca le-am aruncat niste legi in fata.
  Multumesc Bytza pentru ajutor. Fara acest articol si comentariile aferente” traiam in bezna” fara sa stiu ca pot riposta la abuzurile inestimabilului operator. Sper sa fie de ajutor si la altii(de aceea am postat chiar tot).

  1. BYTZA spune

   Felicitari atat pentru reusita cat si pentru atitudine!
   Ma bucur ca informatiile mele v-au fost de mare folos.
   Succes!

 175. Lazar Alexandru spune

  Buna.
  Am mai incercat sa trimit un e-mail cu problemele ce le am.dar acum am trimis la [email protected] pentru ca la contract am facut poze si la facturi la fel + pozele ce am trimis cu viteza la orange sa dovedesc ca nu este aceasi din contract. Nu puteam sa dau toate astea acolo unde trebuie sa lasam reclamatia.
  Dar tot nimica si aici,nu am primit nici un raspuns . Si eu de cand a venit factura nu am platito pentru ca nu imi place sa fiu batjocorit si sa platesc pentru asa ceva.
  Ce ar trebui sa fac,mai incerc sa trimit normal unde trebuie?dar nu voi reusi sa trimit toate pozele 😐 ?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand sa scanezi toate documentele intr-un fisier PDF iar ulterior poti trimite reclamtia accesand acest link.
   In mod normal vei receptiona raspunsul in maxim 30 de zile iar daca speta necesita verificari mai complexe acest termen poate fi prelungit cu inca 15 zile.
   Asadar nu te panica si asteapta cumintel raspunsul 🙂
   Succes!

 176. MONICA spune

  Buna seara! Intampin si eu probleme din cauza celor de la Orange,atat operatorul de la 411 cat si cei din showroom in cursul anului 2015 mi au spus ca perioada contractuala se termina la data de 1.apr.2016,aceasta data era trecuta chiar si in contul meu orange unde eram anuntata ca incepand cu 1.aprilie.2016 pot lua un telefon la fidelizare,am fost abonat cu vechime.Anul acesta pe 1.aprilie.2015 ,stiind ca se termina contractul cu Orange ul,mi am portat numarul la Digi,dupa ce am achitat c/v ultimei luni de abonament Orange.Am constatat cu stupoare ca ultima factura ,pana la data portarii, a sosit cu penalizari pentru 11 luni de nerespectare a contractului,suma fiind de 266 lei,ceea ce nu mi se pare corect.Ce ma sfatuiti sa fac,va rog?Multumesc frumos!

  1. BYTZA spune

   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Era ideal ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulteerior sa realizati portarea.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   1. MONICA spune

    Multumesc pentru raspuns!Nu ma tem decat sa nu ma dea Orange ul in biroul de credite pana soseste raspunsul de la ANPC…

    1. BYTZA spune

     Cu mare placere!
     Poti achita debitul daca vrei iar ulterior banii iti vor fi returnati de catre operator, de indata ce ANPC iti da castig de cauza.
     Succes!

     1. MONICA spune

      Multumesc din nou !:) Va rog,daca puteti sa mi mai raspundeti la o intrebare: daca mai intai reziliam contractul,imi mai puteam mentine numarul de telefon ca apoi sa l portez?Multumesc anticipat si o seara placuta sa aveti !

     2. BYTZA spune

      Cu mare placere!
      Da, sigur ca va puteati pastra numarul pe cartela pre-pay.
      O seara excelenta!

     3. MONICA spune

      Buna ziua!Pe langa problema cu numarul meu de telefon expusa mai sus mai am pe numele meu un abonament orange senior facut pentru mama mea care expira in 6 luni(adica in spet.2016) dar nu mai doresc sa raman clientul acestei firme.Pot face acum o cerere de reziliere pentru abonamentul senior si sa portez numarul in reteaua DIGI,va rog?O zi frumoasa si multumesc mult pentru ajutor!

     4. BYTZA spune

      Buna ziua,
      Da, sigur ca puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in articol.
      Va recomand ca in prima faza sa verificati daca reteaua Digi Mobil are acoperire decenta in zona dvs.
      Succes!

 177. Danny spune

  Buna tuturor. Sunt fericitul abonat care a scapat de povara celor de la Orange urmand procedura prezentata de BYTZA. Eu sunt cel care a trimis documentele prezentate de BYTZA la inceputul articolului.
  Vreau sa va mai dau un anunt: acum doua zile mi s-a emis ultima factura Orange. Abia asteptam sa vad daca e 0 sau e cu taxe. Spre bucuria si surprinderea mea a fost cu „minus”. Mai exact -145 lei. M-am intrebat cum se poate asa ceva, avand in vedere ca facturile anterioare erau corecte. M-am intrebat cum se poate ca aceasta factura sa fie cu „minus”, adica ei imi datoreaza bani. Am pus mana pe telefon si am sunat la Orange-serviciu plati, iar o domnisoara draguta (dupa voce :))) mi-a spus ca acea suma provine din contravaloarea punctelor Tank You nefolosite. Mi-a spus sa trimit un mail cu contul IBAN unde sa imi trimita banii si o copie dupa cartea de identitate. Pe langa asta a spus ca daca tot am renuntat la serviciile Orange pe abonament, o sa imi trimita prin posta, o cartela PrePay cu 5 euro, sa o folosesc, si poate odata si odata o sa revin in randurile abonatilor Orange.

  Deci urmati procedura, daca doriti sa renuntati. Nu va lasati inselati si mintiti de aceste firme, care ar face orice sa isi pastreze clientii fideli.

  1. BYTZA spune

   Felicitari pentru reusita!
   Intr-adevar operatorul este nevoit sa va returneze contravaloarea bonusului respectiv, pe care nu ati apucat sa-l mai utilizati.
   Cartela oferita cadou este o simpla strategie de marketing 🙂
   Succes!

 178. Lazar Alexandru spune

  Salut BYTZA.
  Am incercat sa urmez procedura, am scris tot ce trebuia , dar cand sa trimit imi aparuse o eroare, nu mai stiu exact ce eroare dar nu era de la ceva nebifat sau necompletat. Sa incarcat pagina si abea dupa a aparut problema.
  Asa ca am trimis un e-mail catre [email protected] cu ce problema am si poze cu contractul, asta acum 4zile si nu am primit nici un raspuns.
  Am facut bine ca am trimis pe acel email???
  Ma pot spera la o reusita?

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Probabil ca ai utilizat prea mult majuscule si din acest motiv sistemul ti-a dat eroare.
   Incearca sa retrimiti reclamatia si probabil ca nu vei mai intampina probleme.
   Nu am receptionat mail-ul tau si am rugamintea sa-mi dai un FW.
   Succes!

 179. BITEA ANA spune

  MA NUMESC BITEA ANA SUNT REZIDENT IN SUA AM FOST IN VACANTA ANUL TRECUT AM LUAT UN TELEFON CU CONTRACT DIN ORENGI TIMISOARA ,PERIOADA MINIMA CONTRACTATA 3 LUNI,EU AM PLECAT IN AUGUST SI IN DECEMBRIE AU TRIMES O FACTURA CU PENALITATI SI AMENINTARI CU TRIBUNALU,FACTURA SA PLATIT AM LUAT LEGATURA CU TIMISORA SI BUCUREST AU LUAT DATE SI AU SPUS EST OKY SI ACUM VIN DIN NOU FACTURI SI AMENINTARI,NU VOR SA RADIEZE CONTRACT.

  1. BYTZA spune

   Pentru a evita aceste neplaceri era ideal sa reziliati contractul la momentul respectiv.
   Acum din pacate nu aveti alta varianta decat sa achitati debitul restant.
   Succes!

 180. Lazar Alexandru spune

  Buna ziua.
  Am o mare rugaminte ca cineva sa imi poate da niste detalii ce as putea face cu un contract de la Orange net fix si Orange TV.
  Pe data de 1martie am semnat contractul, la internet scria ca am o limita de 50Gb trafic cu o viteza de pana la maximul 21,6 Mbps download si upload 5,76 Mbps dupa consumare traficul va fi de pana la 256kbps download si upload 128 kbps. In care am intrebat daca se poate sa iau cateva zile de proba internetul, sa spus ca nu se poate si sa merg pe incredere caci este o firma mare si nu vor fi probleme . Am fost dezinformat pentru ce am semnat, mi sa spus ca 256kbps este o viteza acceptabila pentru a incarca o pagina web si pentru a viziona fara probleme un video.
  Eu ce puteam sa fac, proba nu aveam voie asa ca am mers pe incredere ,dupa semnare sa facut proba la viteza, nu a ajuns la cea scrisa dar a spus ca va reveni in scurt timp. Ok, dupa plecarea angajatului eu am pus la download mai multe chesti pentru a termina acei 50 GB, dupa terminare am testat vitez (30kbps download si 18 upload) paginile web se incarcau greu si un video de 5 minute pentru a fi vizionat trabuia lasat pe pause 10 minute pentru a se incarca (total 15 min vizionarea unui video de 5 min,ganditiva la un film intreg cat ar trebui sa astept)
  Paguba mare.
  Am cronometrat
  La fiecare 3-4 secunde asteptam in jur de 14-16 secunde sa se incarce .

  Am apelat la centrul Orange sa intreb din ce cauza imi merge cu o asa viteza, primesc un raspuns cum ca in contract scrie clar ca viteza nu va creste mai mult de 256kb (mmda spun eu, asta stiu doar ca mie nu imi creste mai mult de 30 nu ajunge nici macar la 50-100-200kb dintre care mie imi lipsesc 226kb. Ce raspuns imi puteti da? )
  Raspunsul a fost acelasi ,Domnule v-am mai spus viteza va fi maximum de pana la 256kb 😐
  Dar daca doriti puteti cere o reincarcare de 3Gb cu 3€ in plus la factura si viteza va reveni la normal, alte informati nu va putem da.

  Mie nu imi convine sa mai dau un ban in plus pentru ca am semnat pentru acei 256kb si nu ajunge nici pana la 200kb.(daca in contract scria 30kb nu mai semnam)
  A mai trecut o zi cu chinul ce il aveam la internet si am acceptat o reincarcare de 3Gb. Am trimis o cerere in care am primit imediat un mesaj ca am solicitat reincarcare si sa astept mesajul de confirmare. Trecuse 1 ora, inca 7ore.nimica, am mai asteptat de Sambata pana Luni,mi-am zis ca nu se lucreaza si ca Luni voi avea internetul la viteza dorita. Tot nimica, am apelat inapoi si am spus despre acei 3Gb solicitati pe care inca nu i-am primit,ma rugat sa stau putin in asteptare si dupa un scurt timp imi spune, Adevarat ati cerut 3Gb si in factura Dumneavoastra s-a adaugat inca 3€ care vor veni la urmatoarea data.
  Poftim,(asta inseamna HOTIE le raspund) eu de ce nu am primit nimica ,de ce internetul merge la fel, de ce nu am primit nici macar o confirmare???
  Ce putea sa zica, mai asteptati putin in asteptare si va vom da mai multe detalii (va rugam sa ne scuzati, a fost o greseala, la urmatoarea factura acei 3€ nu vor mai veni si bonus veti primi 3Gb)
  Deci daca nu apelam,eram prostit si plateam cu 3€ in plus pentru nimica. Asa patesc multi oameni nevinovati.
  In fine, am mai cerut o reincarcare de 3Gb care a venit imediat. Pentru ca prima se promitea sa fie bonus la urmatoarea factura. Dupa consumarea acelor 3Gb internetul mergea la fel de aiurea (ma enervam pe zi ce trece,doar din primele 2saptamani) voi plati pentru ceva ce nu pot folosi 🙁
  Incep sa sun la centrul lor aproape la 2 zile sa le zic ce se intampla cu internetul si ca vreau sa-l reziliez.
  Am trimis un e-mail la [email protected] in care am trimis poze cu viteza care scrie in contract si poze cu viteza pe care o aveam dupa testare, am mai spus si ca nu voi mai plati factura pana nu se va rezolva ceva concret. I-am rugat sa trimita pe cineva dupa echipament.Am lasat si un nr de tel. Fiti atenti :
  Primesc inapoi un e-mail in care mi se zice :
  Stimate client,
  Va multumim pentru mesaj.

  Datele pe care ni le-ati furnizat sunt insuficiente pentru a face o analiza complexa asupra situatiei prezentate de dumneavoastra.
  De aceea, pentru a va putea oferi un raspuns adecvat, va rugam sa reveniti cu un mesaj in care sa precizati numarul dumneavoastra de telefon sau codul de abonat Orange
  Ramanem la sectiunea Dumneavoastra prin intermediul sectiunii <>de pe pagina noastra http://www.orange.ro,din aplicatia <>sau prin intermediul serviciu clienti.
  Va multumim
  Serviciul clienti
  Orange Romania
  (ce puteam sa fac,inebuneam,nu intelegeam ce se intampla,sunt prostit cu acte in regura,batjocorit)
  In Romania vad ca Dreptate nu mai exista.
  Ieri pe data de 7aprilie mi-a venit un sms cum ca trebuie sa apara factura si voi avea de plata 99,78.
  Am sunat la iei sa intreb de ce asa mult si imi raspund cum ca am efectuat 2reincarcari de 3Gb fiecare +TVA sa ajuns la suma acea. (au uitat ca mi-sa promis acei 3GB BONUS si minus 3€) am zis sa verifice inregistrarile din convorbirea in care mi sa promis o scadenta pentru greseala lor. Au zis asa,este o alta greseala,platiti aceasta factura asa cum este ca nu se mai poate face ceva si la urmatoarea va veni in minus acei 3€ .Nu mai suportam,m-am rastit la iei stiind ca sunt inregistrat,pur si simplu nu imi mai pasa la ce nervi imi facuse. Am zis,stiu ca esti doar un angajat intr-o firma de cacat,dar ajutama si pe mine sa inteleg.(raspunsul a fost acelasi care ma tot zgaria pe creieri.traficul va ajunge doar de pana la 256kb.ma gandeam,ori este un robot care nu stie sa zica altceva ori ma ia de prost)
  OARE LA URMATOAREA FACTURA VA FI BINE SAU TOT ASA???
  SA MAI AM INCREDERE CA ASA VA FI PANA LA URMA???,SAU VOR SPUNE LA FEL,NE PARE RAU SA EMIS O GRESEALA
  Vreau sa scap de aceasta firma, adica doar de internet, cu TV deocamdata nu am nimica deopotriva.
  Rog pe cineva sa imi dea dreptate si sa ma ajute cu niste informatii concrete cum pot scapa de acest contract
  SUNT SATUL SA VAD CA MULTI OAMENI NEVINEVATI SUNT OBLIGATI SA PLATEASCA PENTRU CAVA CE NU POATE SA FOLOSEASCA BINE.CA ACESTE FIRME SA PROFITE DE NAIVITATEA OAMENILOR NESTIUTORI.
  Si chiar daca sti ca ceva nu este in regula incearca sa te plictiseasca in asa fel incat sa crezi ca nu se poate face nimica si sa lasi timpul treacand cu factura obligatoriu platita.
  (AR TREBUI SA FIE O LEGE MAI CLARA,DACA NU ESTI MULTUMIT RENUNTI FARA SA PLATESTI CEVA IN PLUS.ASTEA SUNT PROSTII.SUNT MULTI OAMENI SARACI CARE VOR SI EI UN TELEFON,TV SAU INTERNET…DE INSTALAT NU ESTE GREU,PLATA PRIMELOR FACTURI LA FEL,DAR MAI SUNT SI OAMENI CARE NU SUNT ANGAJATI,NU AU MEREU LOC DE MUNCA SI STAU FLAMANZI SAU FARA CALDURA PE TIMP DE IARNA…CE POATE SA FACA OMUL ACELA SA POATA PLATI FACTURA CE VINE, INCEPE SA FURE SAU FEMEILE-MAMELE DEVIN CURVE CA NU CUMVA SA LE VINA AMENDA SAU MAI STIU EU CE) daca s-ar pune in situatia lor ar vedea ca nu este bine ce fac acum cu contractele,doar ca na,nu sunt in situatia lor si incearca sa-i usuce de tot,pana la ultimul banut (ASTA INSEAMNA O MARE HOTIE, PROSTIE. NU DREPTATE)
  deci cum zicea (ROG FOARTE MULT PE CINEVA SA MA AJUTE )
  Astept un raspuns. Va multumesc
  😉

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Iti recomand ca in prima faza sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 181. tiberiu spune

  ajută-mă cu procedura de rezilier cu UPC !
  Aş mai avea contract cu ei până in nov ac.
  Nu am primit nimic de la ei la prelungirea contractului. ex. telefon, tabletă etc

  1. BYTZA spune

   Salut,
   Procedura este aceeasi doar ca va trebui sa depui cererea fizic, intr-un punct de prezenta UPC.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!