Recuperare pagină furată de Facebook

Zilele trecute am pierdut accesul la mai multe pagini de Facebook pe care le administram iar in randurile de mai jos o sa va prezentam modul in care va puteti recupera accesul la paginile pe care le detineti, daca ati cazut prada unui hacker iar acesta va eliminat rapid din lista de administratori si astfel ati pierdut accesul complet asupra acestora.

In prima faza trebuie sa va inarmati cu multa rabdare deoarece suportul Facebook este doar o gluma proasta iar majoritatea utilizatorilor nu stiu cum sa-i contacteze cand se afla in astfel de situatii. Asadar nu trebuie sa va panicati nici macar atunci cand pagina voastra nu mai apare in cautarile Facebook, deoarece aceasta a fost pusa pe “Unpublish” si din acest motiv nu mai este afisata.

Practic pagina voastra inca exista in sistemul Facebook dar nu este vizibila pentru utilizatori, asadar nu a fost stearsa asa cum tind sa creada majoritatea utilizatorilor, care nu s-au mai confruntat cu o astfel de problema pana acum.

Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati centrul de ajutor Facebook si sa intrati in legatura directa cu un reprezentant al echipei de suport a acestora. Trebuie sa mentionam si faptul ca pt a accesa formularul de suport trebuie sa efectuati toate demersurile dupa un laptop sau un desktop, deoarece in versiunea de mobil, acest tab nu apare……pt ca Facebook(este super strong pe partea de usability :))

Asadar trageti aer adanc in pipet si haideti sa incepem procesul prin intermediul caruia puteti intra in contact direct cu un reprezentant al echipei de suport de la Facebook.

In prima faza va trebuie sa completati o declaratie pe proprie raspundere in care sa detaliati cat mai bine speta, asadar va trebui sa le oferiti toate detaliile cu privire la modul in care ati pierdut accesul la paginile pe care le administrati iar pentru a veni in ajutorul vostru va punem la dispozitie un model pe care il puteti edita dupa bunul plac si care poate fi descarcat de aici.

Ideal ar fi sa legalizati declaratia respectiva la un notariat public pt a avea mai multa credibilitate in fata echipei de suport a celor de la Facebook. Ulterior va trebui sa scanati in format PDF urmatoarele documente:

  • declaratia pe proprie raspundere pe care tocmai ati completat-o iar daca ati reusit sa o legalizati este si mai bine;
  • actul de identitate al celui care a fost administrator pe paginile respective;
  • un document din care sa reiasa ca detineti afacerea respectiva, poate fi un act constitutiv, CIF, CUI etc;

Acum ca avem toate documentele pregatite intr-un singur fisier PDF, nu trebuie decat sa trageti iarasi aer puternic in piept si sa urmati pasii simpli de mai jos pentru a intra in conversatie directa cu un reprezentant al echipei de suport a celor de la Facebook.

  • Accesati acest link si apasati pe butonul de “Asistenta“, care este pozitionat in partea dreapta de sus a paginii;

  • Ulterior o sa apara in partea stanga a paginii un alt buton pe care trebuie sa dati click si care poarta numele de “Incepe“, exact ca in imaginea de mai jos;

  • Acum o sa fiti redirectionati catre pagina de mai jos iar voi trebuie sa dati click pe sectiunea care se intituleaza “Pagini de Afaceri”;

  • Ulterior o sa fiti redirectionati catre o alta pagina in care trebuie sa dati click pe butonul “Discuta cu un reprezentat“, care se afla pozitionat in partea de jos a paginii. Aici nu trebuie sa disperati daca va apare un mesaj conform caruia toti reprezentantii echipei de suport sunt foarte ocupati si momentan nu puteti sa intrati in contact cu acestia. Sfatul meu este sa reveniti ceva mai tarziu si cu siguranta veti reusi sa-i contactati fara probleme.

  • Acum sunteti redirectionati catre formularul de mai jos pe cate trebuie sa-l completati cu datele voastre personale iar ulterior sa apasati pe butonul din partea inferioara a paginii, care poarta numele de “Porneste o conversatie

  • Mai jos regasiti si un print screen cu butonul “Porneste o conversatie“, in cazul in care nu ati reusit sa-l localizati;

  • Acum veti fi redirectionati direct catre chat-ul Facebook si asteptati pret de cateva minute pana in momentul in care o sa va preia un reprezentant al echipei de suport. De indata ce sunteti preluat puteti discuta in timp real cu acesta dar in engleza, asadar va trebui sa utilizati Google Translate daca vorbiti engleza “doar din maini”. La acest pas va trebui sa-i explicati cat mai bine speta si sa-i puneti la dispozitie toate documentele de care dispuneti si din care reiese foarte clar faptul ca ati fost administratori in trecut pe paginile de Facebook respective.

Reprezentantul Facebook o sa va puna mai multe intrebari cu privire la probleme pe care le intampinati iar la finalul discutiei o sa va ofere un “Case ID”, pe care este bine sa-l salvati pt a putea reveni ulterior cu intrebari cu privire la evolutia acestuia. Majoritatea acestor solicitari sunt rezolvate in maxim 48 de ore dar poate dura si mai mult in functie de complexitatea spetei, asadar nu trebuie sa va agitati aiurea daca nu receptionat un raspuns in termenul stipulat initial.

Veti fi contactat pe mail sau telefonic in functie de varianta pt care ati optat iar daca speta este rezolvata in mod favorabil veti reusi sa obtineti iarasi accesul la paginile pe care le-ati administrat, asadar continutul vostru nu a fost sters, asa cum banuiati initial.

Daca intampinati probleme pe parcursul acestui proces, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul sectiunii de comentarii iar noi vom face tot posibilul sa va ajutam si sa va raspundem in timp util.

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!