Home Noutăți Anulare cerere de portare număr de mobil

Anulare cerere de portare număr de mobil

by BYTZA

Am tot receptionat intrebari de la cititori cu privire la modul in care pot anula o cerere de portare a numarului de telefon iar in randurile de mai jos o sa va explicam pas cu pas cum trebuie sa procedati in astfel de cazuri, pentru a nu intampina ostilitate din partea inestimabililor operatori care activeaza pe piata din Romania.Anularea portarii se poate face doar prin intermediul unei cereri scrise pe care trebuie sa o depuneti in magazinul operatorului la care ati facut solicitarea de portare initiala. Asadar nu exista o alta varianta prin care sa puteti anula o portare decat aceasta iar orice alt demers efectuat telefonic este sortit esecului.

De retinut si faptul ca respectiva cerere de anulare a portarii trebuie depusa cu minim 24 de ore inainte de data la care s-a convenit cu operatorul efectuare portarii.

Asadar trebuie sa va miscati foarte rapid daca doriti sa anulati portarea mai ales ca majoritatea portarilor se efectueaza de catre operatori in maxim 2-3 zile de le depunerea cererilor catre acestia.

Pe tot parcursul procesului de portare veti beneficia si de un numar provizoriu pe care operatorul in reteaua caruia doriti sa va portati vi-l ofera in mod gratuit si acesta va fi activ pana in momentul in care se realizeaza portarea definitiv si in sistem.

Ulterior veti fi instiintat de indata ce procesul de portare s-a finalizat cu succes iar numarul de telefon pe care il detineti este activ acum in reteaua operatorului la care ati depus cererea de portare.

Toti operatorii care activeaza pe piata de profil sunt obligati sa le puna la dispozitie clientilor toate informatiile necesare legate de procesul prin intermediul caruia se realizeaza portarea, inclusiv modul in care se poate renunta la portare din varii motive.

Recomandarea noastra este sa nu va lasati intimidati de comportamentul agresiv pe care majoritatea operatorilor il adopta atunci cand le aduceti la cunostinta faptul ca doriti sa renuntati la serviciile acestora.

Trebuie sa va pastrati pozitia ferma in toate demersurile pe care le intreprindeti si nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.

Nu uitati nici de faptul ca pe blog este disponibila si procedura prin intermediul careia va puteti porta oricand numerele de telefon fara costuri suplimentare iar pentru detalii accesati acest link.

Nu ezitati sa ne contactati prin intermediul sectiunii de comentarii daca intampinati ostilitate din partea inestimabililor operatori iar impreuna vom gasi cele mai bune solutii pentru rezolvarea spetelor voastre.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ovidiu

Eu inca nu am platit nici o luna dintr-un abonament la ei pentru ca nr nu s-a portat inca. contractul cu eu este, dar nr in reteaua lor nu. Pasul este doar sa anulez portarea sau cer si rezilierea contractului? Pot sa nu-mi anuleze portarea?

Ovidiu

Salut. Am vrut sa ma portez de la Vodafone la Orange. Am facut actele online si mi-au trimis cartela si contractul prin posta. Pana sa se porteze numarul la ei, m-au sunat cei de la Vodafone. M-am inteles cu ei si au spus sa fac cerere la orange ca sa anulez portarea. cei de la orange mi-au spus ca voi plati abonamentul oricum 2 ani sau un an. e adevarat? ce pot face sa anulez si contractul?

Jinga Ionut

Plec din tara si vreau sa renunt la cablu si internet de la rds dar ei zic ca nu am cum decat daca achit nu stiu ce taxa de instalare si debransare. Nu vreau sa platesc si nu stiu cum sa fac.

BYTZA

In prima faza verifica daca te mai afli sub perioada contractuala deoarece RDS & RCS sunt „liderii” abuzurilor in industria de profil. Ulterior poti sa efectuezi toate demersurile online, urmand procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/abonatii-rcs-rds-pot-rezilia-contractele-online/
Ar fi ideal sa depui cat de curand si o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Succes!

Barbu Dragos

Am vorbit cu un operator Vodafone la relatii clienti si le-am zis ca vreau sa reziliez contractul dar se pare ca nu pot pentru ca imi expira abia in 2020. Ce ma sfatuiti? multumesc frumos.

BYTZA

Cererile de reziliere se depun doar online sau fizic in punctele de lucru ale inestimabilului operator, asadar orice discutie telefonica este complet inutila in acest proces.
Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/vodafone-mareste-tarifele/
Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Cu placere!

Liviu Voica

Pe mine m-a pacalit orange sa trec de la cartela la abonament si nu sunt multumim. vreau sa reziliez dar ei zic ca nu am cum pentru ca mai sunt 20 de luni de contract.

BYTZA

Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/reziliere-contract-cu-orange-romania/
Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Succes!

Marian Voinea

M-am mutat de la Telekom la Vodafone si dupa 2 luni ma hartuieste o firma de recuperari pentru ca mai am de platit 750 de lei. Cum scap de ei?

BYTZA

Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
Poti depune o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum…

Adrian Preda

Am probleme cu digimobil de cateva luni pentru ca m-am portat la ei si in zona in care locuiesc nu am semnal. Vreau sa scap de ei dar nu reusesc pentru ca imi cer 500 de lei taxa de reziliere. Ce pot face? Multumesc.

BYTZA

Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/abonatii-rcs-rds-pot-rezilia-contractele-online/
Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!