Vodafone mărește tarifele serviciilor oferite și reziliază gratuit contractele

Acum si cei de la Vodafone au anuntat faptul ca vor majora tarifele la serviciile pe care le ofera iar aceasta schimbare va intra in vigoare curand.

Acesta este mesajul pe care il vor receptiona in perioada urmatoare toti clientii Vodafone: „În contextul creşterii majorităţii costurilor legate de operaţiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii, te informăm că începând cu data de 6 mai 2019 preţul pachetului de servicii aferent acestui număr va creşte cu 0,83 euro (TVA inclus). Dacă nu eşti de acord cu această modificare poţi denunţa unilateral contractul”.

Asadar pretul abonamentelor existente se va majora cu “doar” 0.83 Euro desi ne aflam in Romania si toate preturile sunt exprimate in lei deoarece putem efectua plati doar in moneda nationala.

Bineinteles ca inestimabilul operator a optat pentru acest truc deoarece “suna” mult mai bine o majorare exprimata in Euro care incepe cu 0.83 decat una in lei care este in cuantum de “doar” 3.95 lei/abonament(asa cum ar fi fost normal sa comunice operatorul) iar astfel abonatii pot fi manipulati mult mai usor.

Desigur ca toti abonatii isi pot rezilia in mod gratuit contractele in termen de 30 de zile de la data receptionarii acestei notificari cu privire la majorarea planurilor tarifare.

Asadar daca nu sunteti de acord cu schimbarea planurilor tarifare si doriti sa-i “taxati” denuntand unilateral contractul va trebui sa urmati procedura simpla pe care v-o prezentam mai jos.

  • Redactati cererea de reziliere dupa bunul plac iar noi v-am pus la dispozitie si un model pe care il puteti descarca prin intermediul acestui link.
  • Trimiteti cererea de reziliere si o copie a cartii de identitate prin interdmediul formularului de contract prezent pe site-ul acestora.
  • NU luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depuneti cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti iar formularul poate fi accesat prin intermediul acestui link.

Daca urmati acesta procedura extrem de simpla va veti putea rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare iar operatorul are obligatia sa va proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.

Cei care si-au achizitionat terminale subventionate prin intermediul celor de la Vodafone, vor trebui sa achite diferenta pentru acestea deoarece isi reziliaza contractele in mod anticipat.

Daca nu v-ati achizitionat terminale subventionate sau in sisteme de rate “nema dobanda“, atunci va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.

Va reamintim si faptul ca Telekom Romania a anuntat recent faptul ca isi vor majora tarifele curand iar pentru detalii accesati acest link.

(Via)

12
Adaugă comentariul tău ceva mai jos

  Subscribe  
Notify of
Ovidiu

Mi-am facut un abonament la Vodafone de date. Initial, am dorit o cartela Prepay, dar cei de la Vodafone mi-au spus ca daca fac abonament imi pot da net NELIMITAT. Am intrebat care e viteza. Mi-a spus ca 4.5G, in curand 5G. Am acceptat. La inceput netul mergea frumos, eram multumit. La un moment dat, a picat. De tot. Dupa ce mi-am batut capul jumatate de zi, ma uit in contract. De fapt, erau 3 GB inclusi + niste bonusuri de cativa GB. O sun pe tipa de la Vodafone, spune ca cica e nelimitat… dar dupa ce depasesti “pragul”… Read more »

Stan

Doresc o anulare de contract la trei zile dupa ce l-am semnat. Este vorba de un contract cu un telefon inclus. Este posibil ? Sunt cumva obligat sa platesc telefonul la pret intreg chiar daca nu l-am folosit ? Pot fi obligat sa platesc alte taxe ?

Nicolae

Salut, din octombrie 2018 am un abonament de 8 euro care a ajuns acum la 41 de lei cu 6GB net, nelimitat în Vodafone și 200 minute în altă rețea. Dar am văzut că la cartelă pentru 5 euro îți oferă 30.000 MB, 1000 de minute în altă rețea iar pentru 6 euro îți oferă 60.000 MB cu 2000 de minute în altă rețea + mesaje și apeluri video gratuite în aplicațiile de socializare. Mi se pare cu mult mai bună oferta de la cartelă decât ce am pe abonament în momentul de față. Și aș vrea să îl anulez.… Read more »

BYTZA

Salut,
Intr-adevar beneficiile oferite la cartelele pre-paid sunt mult mai atractive decat cele prezente la abonamente si merita din plin transferul. Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament iar daca este cazul nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

Tina

Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema pe care am intampinat-o zilele astea. Mama a fost prostita de cei de la Vodafone sa semneze un contract pe 2 ani pentru o oferta de 35 de lei ( de fapt, e abonament; ei i-au spus oferta). Ea s-a dus sa incarce cartela si efectiv au agasat-o cu aceasta oferta. Ideea e ca ar vrea sa rezilieze contractul , dar am inteles ca cei de la Vodafone cer taxa aceea de justa despagubire, chiar daca le-am spus (telefonic) ca exista lege data in privinta asta. Ei au spus ca nu… Read more »

BYTZA

Buna,
Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol. Veti fi nevoite sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament si nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Tina

Buna! Am trimis cererea de reziliere si m-au anuntat cei de la Vodafone telefonic si prin mesaj ca trebuie platita taxa de justa despagubire, in valoare de 93 de euro, la urmatoarea factura. Am trimis si la ANPC o sesizare si astept raspuns. Daca nu imi raspund cei de la ANPC, ce fac? Multumesc!

BYTZA

Buna,
Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si stai linistita pt ca ANPC iti va oferi un raspuns in termenul legal iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

Tina

Salut! Am vrut sa va instiintez ca cei de la ANPC au rezolvat situatia in favoarea noastra. Vodafone au fost nevoiti sa rezilieze contractul, au dat o oferta cu mai multe beneficii in valoare de 2 euro fara perioada contractuala si au primit si amenda. Va multumim pt tot ajutorul!

BYTZA

Felicitari pentru reusita! Cand ai timp sa postezi si o imagine cu raspunsul pe care l-ai receptionat de la ANPC, ca sa-l poata vedea si alti compatrioti care se afla intr-o situatie similara dar nu stiu cum sa reactioneze. Cu mare placere!