ITHOT: Știri din IT & C

Reziliere contract cu Telekom Romania!

Iata cum poti face o reziliere de contract cu Telekom Romania fara probleme inutile si fara costuri suplimentare, indiferent de serviciul pe care il detii(abonament de mobil, televiziune, internet etc).

Reziliere contract Telekom Romania!

Zilele trecute am fost nevoit sa reziliez mai multe contracte,  cu inestimabilul operator Telekom, ale carui servicii oferite lasa de dorit, de cele mai multe ori.

Reziliere Telekom Anpc reclamatie 10 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Va reamintesc faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxele de reziliere sau de justa despagubire pe care vi le solicita majoritate operatorilor de telefonie mobil, iar mai multe detalii cu privire la aceste taxe abuzive gasiti aici

Aveam de reziliat urmatoarele contracte:

 • 2 contract de telefonie mobila
 • 2 contracte de televiziune digitala
 • 1 contract de telefonie fixa.

In prima faza m-am prezentat intr-un showroom Telekom, pt a incerca sa depun cererea de reziliere, dar cei de acolo mi-au comunicat faptul ca nu o pot depune si cel mai bine ar fi sa iau legatura cu marele operator direct, prin intermediul  numarului de relatii cu clientii, respectiv 1234.

Exact ca un abonat model, ma conformez si pana la urma, dupa indelungi asteptari, reusesc sa iau legatura cu o duduie de la relatii cu clientii, care imi comunica faptul ca nu am cum sa reziliez aceste contracte deoarece se afla inca sub perioada contractuala.

Taxe reziliere abonament telefonie mobila 1 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Avand contractele in fata incerc sa-i explic duduiei respective faptul ca ultima reanoire a acestor contracte s-a produs in anul 2012 iar de atunci nu am mai semnat un alt contract de prelungire a abonamentelor respective.

Pana la urma nu am reusit sa ajungem la un numitor comun deoarece datele mele, nu coincideau cu datele pe care ei le aveau in sistem, in speta adresa de facturare era complet eronata.

Am stabilit ca a doua zi sa ma prezint intr-un alt showroom Telekom pt a verifica/actualiza datele care nu coincid si pt a depune cererea de reziliere.

Zis si facut, in ziua urmatoare merg in showroom-ul Telekom, unde abordez o consiliera a acestora, care parea extrem de bine informata si de la care aveam sa aflu toate informatiile necesare in mai putin de 5 minute.

Asadar in cazul in care sunteti fericitul abonat al acestui  inestimabil operator si doriti sa reziliati contractul  nu trebuie decat sa transmiteti documentele de mai jos,  pe urmatoarea adresa de mail rezilieri@telekom.ro. Nu uitati ca puteti utiliza si formularul de contact prezent pe site-ul acestui inestimabil operator.

 • Cerere de reziliere semnata si datata
 • copie CI a titularului de contract

Dupa ce veti transmite aceste documente la adresa de mail mentionata, o sa receptionati un mail de confirmare, in care operatorul va instiinteaza ca veti fi contactat in maxim 14 zile, pt rezolvarea acestei spete.

Rezilere Telekom - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Partea buna este ca documentele pot fi transmise si de catre persoanele apropiate in cazul in care titularul de contract nu poate sa o faca.

Trebuie sa stiti si faptul ca in cazul in care sunteti mai de moda veche, puteti transmite documentele necesare rezilierii acestor contracte si prin:

 • fax la numarul 021.440.33.90
 • posta la SC Telekom Romania SA, O.P 16-C.P 458, Bucuresti

Abia astept sa vad cat de operativi vor fi cei de la Telekom in rezolvarea acestei spete, iar ulterior am sa revin cu un update pt acest articol.

Asadar nu va lasati intimidati de tupeul acestor operatori care va solicita tot soiul de taxe abuzive in incercarea disperata de a va tine in ograda acestora.

Asa cum am mentionat si in articolul anterior, daca intampinati ostilitate din partea acestor operatori puteti apela cu incredere la ANPC pt rezilierea instanta a acestor contracte.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta, va raspund cu mare drag in sectiunea de comentarii pe care o regasiti mai jos.

Update 1 : Inestimabilul operator a catadicsit sa ma contacteze in a 23-a zi dupa ce am depus cererile de reziliere, propunadu-mi diverse oferte care mai de care mai tentante, dar din pacate pt acestia am ramas ferm pe pozitii si am renuntat complet la serviciile lor.

Aberant este faptul ca m-au lasat fara retea timp de 2 zile, pe amble SIM-uri care au fost trecute pe cartela iar raspunsul celor de la Telekom a fost hilar “este normal sa ramaneti fara semnal atunci cand se fac aceste treceri”.Consider ca este un mare abuz din moment ce eu am achitat intreaga luna de abonament iar in ultimele 2 zile am fost privat de aceste servicii.Mai mult decat atat in momentul in care am depus cererile de reziliere nu am fost instiintat de faptul ca nu voi putea utiliza abonamentele timp de 2 zile.

Asadar aveti mare grija cu inestimabilul operator si in cazul in care doriti sa reziliati un abonament de telefonie mobila, luati in calcul faptul ca veti ramane fara semnal timp de 2 zile, deoarece Telekom asa isi “pedepseste” clientii care renunta la serviciile lor.

Taxe reziliere telefonie mobila - Reziliere contract cu Telekom Romania!

In cazul in care doriti sa portati in alta retea numarul respectiv, puteti evita intr-un mod elegant aceasta problema, depunand cu 4-5 zile inainte la noul operator, cererea de portare a numarului pe care il detineti si astfel nu veti mai fi nevoiti sa suportati sicanele celor de la Telekom.

Concret, daca pe data de 27 va trece numarul respectiv pe cartela va trebui sa depuneti in data de 22 cererea de portare la noul operator de telefonie mobila si astfel evitati sa ramaneti fara semnal timp de 2 zile.

 Update 2: Studiati cu mare atentie documentele pe care le semnati in momentul in care doriti sa reziliati un contract de acest gen, deoarece majoritatea operatorilor le solicita acum abonatilor sa semneze „cereri de reziliere tip„. Asadar inestimabilii operatori introduc in aceste cereri de reziliere un paragraf de acest gen: „In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.”

Update 3Datorita numarului mare de solicitari receptionate de la cititori am decis sa va pun la dispozitie si un model pentru cererea de reziliere, pe care il puteti descarca prin intermediul acestui link.

Reziliere Telekom Anpc reclamatie 10 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Update 4: Inestimabilul operator Telekom schimba strategia iar acum este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor, datorita numarului mare de solicitari receptionate.In imaginea de mai jos regasiti raspunsul receptionat de catre un abonat ca urmare a reclamatiei depuse la ANPC.

Update 5: Mai jos regasiti raspunsul receptionat de catre un abonat care si-a reziliat contractul cu inestimabilul operator. Bineinteles ca abonatul a reusit sa rezilieze acest contract abia dupa ce a depus o reclamatie si la ANPC.

Telekom anulare abonament pe cale amiabila 1 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Update 6: Acum si cei de la Telekom sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli” care doresc sa le paraseasca „ograda”. Asadar puteti rezilia contractele fara probleme daca urmati procedura prezentata in acest articol. La finalul acestui articol regastiti si procedurile care trebuiesc urmate pentru a rezilia contractele cu Orange, TelekomUPC si “celebrul” Digi Mobil. Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii.

Update 7 : Va recomand sa apelati cu mare incredere la ANPC atunci cand intampinati ostilitate din partea inestimabililor operatori de telefonie mobila. Cei de la ANPC le-au dat castig de cauza abonatilor in marea majoritate a reclamatiilor depuse iar mai jos regasiti inca o dovada care certifica acest aspect.

Raspuns ANPC Telekom 127 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Update 8 : In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

Reziliere Telekom Anpc reclamatie 10 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Update 9: Inestimabilul operator are pe site o sectiune speciala prin intermediul careia va puteti trimite cererile de reziliere dar va recomandam sa nu o utilizati deoarece este o mare teapa iar pentru detalii accesati acest link.

Teapa abonament Telekom nelimitat ithot ro 6 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

Nu uitati nici de faptul ca sunt disponibile pe blog si procedurile de reziliere cu Vodafone, Orange, UPC si DigiMobil iar pentru mai multe detalii accesati sectiunea de “Tepe Online & Offline“.

Orange reziliere ANPC ithot ro 2 - Reziliere contract cu Telekom Romania!

762 de comentarii la „Reziliere contract cu Telekom Romania!”

 1. Am trimis cererea de reziliere contract și mi s-a spus că trebuie să achit jumătate din abonamentul lunar până la terminarea contractului. Adică 6 luni (atât a mai rămas) x jumătate din rata abonamentului. Ce fac ? Contactez ANPC-ul ?

  Răspunde
   • Azi-noapte am completat formularul pentru reclamație la ANPC, iar un răspuns îmi va fi oferit în maxim 30 de zile, nu ? Parcă ăsta era termenul maxim.

    Problema e alta. Am fost sunat chiar azi de cei de la telekom și mi-au spus că cererea de reziliere a fost înregistrată și că trebuie să le dau un răspuns în maxim 10 zile (nu am înțeles exact motivul). În discuția telefonică le-am spus ca aștept răspunsul celor de la ANPC și apoi revin. Mai departe mi-au spus că degeaba am contactat ANPC-ul pentru ca am semnat un contract.

    M-am pus să citesc contractul și acolo într-adevăr există o clauză care spune că dacă vrei să închizi abonamentul înainte de perioada contractuală (2 ani), atunci trebuie achitat 50% din rata abonamentului până la încetarea contractului. În cazul meu, au mai rămas 6 luni. Deci trebuie să achit 50% din rata abonamentului x 6 luni.

    Cred că ar trebui să actualizați articolul…

    Răspunde
    • Se poate prelungi pana la maxim 45 de zile dat fiind faptul ca inspectorii ANPC sunt blocati de numarul foarte mare de reclamatii pe care le receptioneaza zilnic. Nu trebuie sa mai comunici cu inestimabilul operator deoarece este timp pierdut in mod inutil, asadar asteapta raspunsul ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta.
     Esti intr-o grava eroare, asadar nu mai abera in mod inutil. Pana acum au reziliat contractele cateva mii de abonati si nu au platit taxe suplimentare, asadar procedura functioneaza smooth & clear. Succes!

     Răspunde
    • In cazul in care am completat formularul lor si din prostia mea nu am citit si ultimul paragraf cu obligatia de plata prevazuta in contract…mai pot face ceva?

     Răspunde
     • De ce te-ai dus dupa fenta? De ce nu ai trimis modelul pus la dispozitie de noi? Slabe sperante dar poti incerca sa depui o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.

  • Buna ziua am si eu o intrebare. de doua săptămîni nu mai am net am abonament la rom telekom de cate ori sun imi spune ca pana in data de o sa fie rezolvat si tot asa și nu mi s-a rezolvat . mi s-a dat data de 27 mai dupa că in 30 dupa au amanat iar data. Eu vreau sa renunț la contract .cum trebuie sa procedez pentru ca nu sunt serioși am copii la școala si fac ore online daca ma puteti ajuta cu un sfat si o adresa va mulțumesc

   Răspunde
   • Salut,
    Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 2. Buna ziua. Am si eu o problema cu cei de la telekom. Am luat la prelungire de abonament un telefon pt tatăl meu. Am plătit 150 lei Pe loc si nu a zis nimeni niciodata ca telefonul ar fi achiziționat în rate. Cand, surprizaaa…La prima factura la abonament de 12 euro aveam de plata 110 lei. Clar 110 lei nu inseamna 12 euro. Eu fiind plecată din țară am pus o pe mama mea sa meargă sa întrebe. Nici atunci nu a zis nimeni de rata telefonului. Cand mama mea a întrebat i s a spus că e roamingul. Cand am sunat sa reziliez contractul mi s a spus că trebuie sa plătesc ratele plus contravaloarea ratelor. Aveti idee dacă merge reziliat fara sa plătesc toate cele? Multumesc!

  Răspunde
 3. Buna ziua,
  am solicitat Tkom, 26.03.2020, prin email, desfiintarea unui post telefonic fix (0256xxxxxx), proprietarul fiind mutat intrun azil de batrani(definitiv). Am primit un email ca sa trimit prin on line, aici nu poate fi vorba de perioada contractuala, postul fiind de zeci de ani. Astept sa fiu contactat “in cel mai scurt timp”. Pot intampina greutati?

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit pt ca iti vor procesa cererea de reziliere in termenul legal iar daca intampini ostilitate din partea acestora, nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 4. Nu inteleg de ce nu imi ia codul de client format din 9 cifre cu R in fata asa cum sunt indicatiile la cererea de reziliere,vrea mai multe caractere sau gresesc eu undeva …

  Răspunde
 5. Buna ziua
  Am si eu o problema legata de serviciile Telekom.
  Parintii mei au incheiat un contract cu ei pentru telefonie fixa si internet din mai 2011. In urma cu aproximativ 1 luna au fost sunati de un operator al Telekom care le-a spus ca le-a expirat contractul si trebuie sa il prelungeasca. Parintii mei au spus ca sunt de acord daca pretul ramane acelasi. Operatorul i-a asigurat ca nu vor fi modificari de pret.
  Ulterior au primit prin curier un contract nou pentru telefonie mobila, incheiat pentru o perioada minima de 2 ani, si o cartele de telefon mobil (ei nu au solicita si nu au fost intrebati daca vor un asemenea serviciu), iar pe factura urmatoare au aparut si aceste servicii de telefonie mobia. Consider un abuz din parte Telekom si doresc sa reziliez contractul cu ei si sa solicit restituirea sumelor percepute pentru serviciile de telefonie mobila facturate abuziv.
  Vreau sa ma sfatuiti cum sa procedez: sa solicit rezilierea contractului initial si restituirea sumelor facturate pentru serviciile de telefonie mobila in mod abuziv in baza unui contract pe care nu l-au solicitat si semnat prin aceeasi notificare; sau sa fac doua cereri separate pentru cele doua situatii?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Ati fi putut rezilia fara probleme contractul in 14 zile de la incheierea acestuia iar pentru detalii acceseaza acest link.
   Era ideal sa depuneti o reclamatie la ANPC atunci cand ati sesizat abuzul dar nici acum nu este prea tarziu.
   Poti rezilia contractul cu inestimabilul operator daca urmezi procedura prezentata in acest articol si este necesara o singura cerere de reziliere.
   Te poti ocupa chiar tu de toate demersurile dat fiind faptul ca le vei face in mediul online, asadar spor la treaba. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
  • Bună , cazul acesta este foarte asemănător cu cel al nostru,părinții mei au primit și ei o cartelă de telefon mobil fără să solicităm și o rudă de a noastră tot așa a pățit,prima dată a refuzat preluarea cartelei iar după o zi iar a revenit curierul că trebuie preluată și mai sunt așa de “cumsecade”cei de la Telekom că te sună de ce nu vrei să accepți că este gratis.

   Acum dorim și noi rezilierea contractului,am și trimis formularul de reziliere,sigur că au început iar cu ofertele lor,după ce am spus că nu ne interesează nicio ofertă atunci ne-au spus că defapt contractul e valabil până în octombrie și că trebuie plătit diferența.Ce m-a scos din sărite , nu demult încă ne mai apărea în myaccount data reiînoirii contractului și acum când am vrut să fac un screenshot despre data nu mai apare deloc și știu sigur că ultima dată când am verificat atunci îmi apărea luna aprilie.Nu știu ce să facem mai departe?!De pomană nu am dori să plătim mai ales că am avut atâtea plobleme cu ei.
   Nu știu de unde scot ei luna octombrie.Un singur lucru e sigur ,nu sunt cinstitii,am mai avut problemă și cu programul antivirus ,fără să dorim acest program /serviciu ei ni l-au băgat pe factură.
   O altă problemă in my account am bifat de câteva ori că dorim să primim factura în format tipărit iar cineva de la iei tot schimba în tipărire electronică.
   Deci ne-a fost foarte deajuns din Telekom.

   Răspunde
   • Buna,
    Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
    • Buna
     Am revenit 🙂 am reusit sa scapam de ei fara sa platim,am mai dus si telefonul inapoi.Inainte cu o zi ne-au mai sunat sa ne intrebe daca vrem sa pastram vreun nr. sau internetul.
     Concluzie nu va lasati pacaliti de ei si de aberatiile pe care le spun!!!Cititi ce este scris in forum!
     Multumesc 🙂

     Răspunde
 6. Buna,mi-au reziliat abonamentele dar exista posibilitatea sa imi puna penalitati la suma de plata a telefoanelor? Sau rămâne fixa până plătesc?

  Răspunde
 7. Salutari,
  Daca am un contract la Telekom din noiembrie 2018, cu 2 abonamente de voce si 2 telefoane achizitionate, iar perioada contractuala tine pana in ianuarie 2021, pot rezilia contractul cu eu ei, platind doar costurile aferente telefoanelor?
  Pentru ca mie, la prima informare mi s a spus ca trebuie sa platesc telefonul si jumatate din abonament pana la incetarea contractului. Ceea ce nu e drept deloc din punctul meu de vedere.

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara costuri suplimentare iar pentru detalii acceseaza acest link.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Salut,
    Am trimis aceea cerere tip si mi s a raspuns cu un mesaj automat, sa completez formularul lor de pe site.
    Ce este de facut? Cerere catre anpc?

    Multumesc

    Răspunde
    • Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
     Vor sa completezi formularul respectiv ca sa iti exprimi acordul cu privire la plata taxelor de reziliere dar nu te duce dupa fentă si pentru detalii acceseaza acest link.
     Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
     Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 8. Salut, am contract cu Telekom (internet si tv) pana in Octombrie 2020, il pot rezilia fara sa a avea probleme/plati ulterioare?

  Abonamentul inestiambililor tot creste si creste si din Martie va creste din nou…si e pacat sa ramanem la acesti semidubiosi…

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Am trimis mail la acea adresa si am primit raspuns automat (l-a scris cineva mai jos) ca trebuie sa completez formularul de pe site-ul lor, am facut si asta si am primit alt mail ca voi fi contactat de catre un operator.

    Revin cu noutati de indata ce se misca lucrurile.
    Multumesc pentru articol, foarte util!

    Răspunde
     • Am primit un raspuns ca voi fi contactat in cel mai scurt timp de catre un operator pentru a da curs solicitarii de reziliere, dar in acel mail au stipulat ca rezilierea se efectueaza cu preavizul de 30 de zile de la data trimiterii cererii.

      Nu se poate rezilia pe loc si sa platesc doar luna in curs? Chiar sunt nevoit sa mai stau inca o luna?

 9. Salut !

  contractul meu cu telekom (tv, internet , telefon fix) se termina la data de 19.03.2020, si astazi 26.02.2020 am fost contactat de ei.
  Mi s-a parut ciudat faptul ca aparatele trebuie sa le returnez tocmai la sfarsitul lunii aprilie..
  Ce parere aveti ?

  Răspunde
  • Salut,
   In mod normal operatorul solicita doar returnarea cartelelor dar nu-i bai.
   In acest caz ar fi ideal sa le returnezi tot echipamentul pe care il ai in custodie de indata ce nu mai poti beneficia de serviciile acestora, pt a evita neplacerile care pot aparea ulterior.
   Nu ti-au facut vre-o “MEGA” oferta ca sa ramai in ograda acestora?

   Răspunde
  • Buna. Sotul meu a solicitat rezilierea acum o luna si a solicitat si predarea cartelelor TV( echipamentul fiind proprietate). Evident, au mai emis o factura . Nu era mai simplu sa ,, taie” din calculator semnalul?Am fost abonatii lor inca din 1992…….

   Răspunde
   • Buna,
    Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
    Daca va simtiti abuzati, puteti depune o reclamatie la ANPC, asa cu au facut majoritatea abonatilor care le-au parasit “ograda”.
    Succes!

    Răspunde
 10. Vreau sa reziliez un contract mobil voce cu telekom am depus cererea pe 05 02 2020 si au zis ca pe 5 03 2020 se poate se rezilia pot sa ma portez in alta retea in această perioadă fara costuri si sa evit sa raman fara retea cateva zile

  Răspunde
  • Te poti porta oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC.
   Vei ramane fara semnal doar cateva minute, in timp ce faci switch-ul intre cartelele SIM, asadar nu te panica in mod inutil.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 11. Tatal meu de 90 de ani, are contract “voce fix” gratuit de ani de zile cu Telekom, fiind benefiiciar de prevederile Legii 189/2000. Legea 189/2000 prevede la Art.5 puctul f) scutire de plata taxelor de abonament pentru telefonie ,tv si radio.
  Ca urmare a comunicatului Telekom din 1 Mai 2019 Casa de Pensii sau Ministerul Muncii deconteaza doar 5 Euro/luna (24 lei) desi, acel mai mic abonament Telekom este de 6Euro+TVA (aprox 35 lei) .
  Va intreb : prin urmare se incalca punctul Art.5, punctul f, deoarece beneficiarii legii 189/2000 nu mai sunt scutiti integral de la plata abonamentului de telefonie? Care este solutia sa putem trece la un abonament de 5 euro/luna, avand in vedere costurile suplimentare si faptul ca de cele mai multe ori tata utilizeaza 0 minute, fiind doar sunat de mine!

  Răspunde
  • Sincer nu inteleg de ce vrei sa ramaneti “prizonieri” in ograda unui operator care isi bate joc de voi.
   Cel mai smart ar fi sa-l treci la un abonament mobil, care nu va depasi pragul celor 5E/luna.
   Desigur nu uita ca in prealabil sa reziliezi contractul cu Telekom pt a nu avea neplaceri ulterioare.
   Succes!

   Răspunde
 12. Salut, as vrea sa renunt si eu la serviciul telekom tv doar ca cererea de reziliere are specificat “ma oblig la plata restanta……”, cum sa o completez si sa o semnez de indata ce are scris asta? pentru ca se presupune ca accept si trebuie sa platesc, nu? cum pot scapa de acest lucru? 🙂 este extraordinar de indata ce mi-au dublat si pretul abonamentului.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar toate documentele le trimiti pe mail, dupa ce in prealabil descarci, editezi si semnezi cererea de reziliere pusa la dispozitie de catre noi.
   Asadar citeste cu mare atentie articolul si inclusiv sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse situatii.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 13. Buna pe data de 30.01.2020 am.trimis cererile printate si semnate care evident nu au ajuns ,am.trimis iarasi online si imi spune ca nu se poate deschide cererea. In ce format trebuie sa trimit cererea de reziliere?

  Răspunde
 14. Buna daca eu am.cerut sa mi se dea raspunsul pe mail.sau prin posta de ce ma suna pe diverse numere? ultimul pe care.ma.suna si cand sun inapoi vad ca operatorii sunt vesnic ocupati este: 0374826619. Numarul asta nu exista la info contact pe site-ul lor. Ms anticipat

  Răspunde
 15. Am trimis cererea de reziliere a contractului la adresa de email specificata mai sus (rezilieri@telekom.ro) urmind pasii din articol. Am primit un mesaj automat care imi propune sa completez formularul online (cel cu acea clauza smechera).
  Ce fac acum? Care sint urmatorii pasi? Multumesc.

  Răspunde
  • Sa nu mergi dupa “fenta” deoarece inestimabilul operator are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora, asadar stay chill.
   Depune cat mai curand si reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 16. Am făcut reclamație și după 2 zile vine mesaj de la ANPC cu informații care le știam deja și cu următorul mesaj: In cazul in care doriți desființarea acestor contracte aveți posibilitatea depunerii unei noi cereri scrise in acest sens la orice magazin propriu Telekom sau partener comercial autorizat iar procesarea acesteia va dura 30 de zile cu aplicarea taxelor in vigoare si a achitării restului de de rate aferente telefoanelor achiziționate ,, la ce se referă când vorbește de aplicarea taxelor in vigoare?

  Răspunde
 17. Am fost în aceeaşi situație descrisă mai sus. Cei de la Telekom mi-au comunicat ca imi pot porta numarul la un alt operator dar trebuie să achit taxa de reziliere contract. Abonamentul mi-a fost reînoit abuziv, fara a fi contactata macar.
  Multumesc pentru sfaturi!

  Răspunde
 18. Buna ziua, mai am contract de televiziune cu cei de le Telekom pana in octombrie anul curent…pot rezilia contractul fara a plati lunile restante sau se percepe o taxa daca vreau sa reziliez inainte de termen?

  Răspunde
   • Pai s-a prelungit telefonic contractul acum un an si jumatate…am sunat la ei, dorind sa sistam serviciile si ne-au zis ca mai avem contract pana in toamna si va trebui sa achitam lunile restante…sunt incredibili cei de la telekom, cresc abonamentul lunar si nu ai canale esentiale; recent au scos eurosport din grila…luni restante ma refeream la lunile ramase pana in toamna daca trebuiesc platite in caz ca reziliem contractul…multumesc

    Răspunde
    • Ok….nu-i problema deoarece alea nu sunt luni restante. Sper ca nu vrei sa achiti niste servicii de care nu vei putea beneficia iar in acest sens iti recomand sa-ti pastrezi pozitia ferma. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
   • Salut mi au expirat două abonamente la telekom mi sa spus sa fac cerere de reziliere contract durează 30 zile si nu pot ramane pe cartele prepay reincarcabile ca imi pierd numerele de tel..eu m am portat la ei cu un număr de vodafone pe care il am de 15 ani am cardul pe el diferite conturi pe net…ce as putea sa fac?

    Răspunde
    • Salut,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti pastra fara probleme numerele pe cartele pre-paid daca specifici foarte clar acest aspect in cererea de reziliere. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 19. Buna seara am o problema legata de cost suplimentar la ei la telekom,am fost de sarbatori in cipru,ajuns acolo am dat drumu la net si surpriza in o ora costul meu a fost 210 euro ,in conditii de folosit navigatia de la aeroport la hotel,am facut sesizare cu acte doveditoare cu ora la acare am ajuns acolo,cu factura de inchiriat masina tot ,am sunat la ei si mi-au spus ca telefonul meu s-a conectat la net prin satelit si ca trebuia sa tin telefonul pe modul manual de cautare retea ,eu fiind in cipru….la emiterea facturii au facut ajustare de la acea suma la 408 ron de plata ,ceea ce mi se pare un abuz in continuare,ei o tin tot cu netul prin satelit,ce sa.fac mai departe?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti depune o reclamatie la ANPC pt a efectua verificari amanuntite iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Oricum Telekom este unul dintre operatorii care “umfla” in mod artificial facturile abonatilor iar pt detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 20. buna ziua. Eu am facu acum jumatate de an un contract cu TELEKOM…de fapt portare de nr de la Orange…..era mai ieftin cu 2 euro intr-adevar………….ce au ‘uitat’ sa-mi spuna e ca nu au acoperire peste tot si m-am trezit ca nu am semnal la tara…..contractul e pe 2 ani……se poate rezilia fara sa platesc restul de contract?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.
   Telekom isi bate joc de clienti in cel mai crunt mod posibil iar pt detalii acceseaza acest link.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 21. Bună ziua, va cer sfatul legat de o reziliere Telekom abonament servicii televiziune+internet, am urmat pașii descriși de dvs pe site-ul personal: am facut cerere reziliere datata și semnată de mâna apoi scanata și trimisa pe adresa lor de rezilieri, am fost sunat după vreo doua săptămâni și mi s-a spus ca nu pot face reziliere ca nu sint in ultimele 6 luni de contract( eu mai având aproximativ 9 luni de contract din cele 24) și ca mi se va rezilia contractul dar voi fi nevoit sa merg personal sa depun aparatura închiriată de la ei, lucru cu care am fost de acord, dar voi plăti și 50% din abonamentul pe ultimele luni rămase din contract … le-am zis ca voi apela la ANPC dar au zis ca nu am nici un motiv sa fac asta pentru ca legea e de partea lor și oricum voi plăti banii aceia, ca de aceea se cheama contract sa fie respectat. ce ma sfătuiți in acest caz?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece este obligat sa iti proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile de la depunerea acesteia, asadar nu te agita in mod inutil. Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Oricum, stai linistit pt ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
  • Exact acelasi lucru l-au facut cu mine acum. Am solicitat suspendare temporara, pentru ca nu locuieste nimeni in apartament si cu situatia pandemiei nu imi permit sa platesc abonament aiurea pana gasesc chirias. Au zis ca nu se poate suspenda, desi am mentionat ca voi ramane client Telekom dupa cele 6 luni de intrerupere a serviciilor, dar daca ei nu vor, atunci reziliez. Aceeasi poveste: 30 zile preaviz, ok, nicio problema, e rezonabil, si apoi 50% din valoarea contractului ramas (vreo 350 lei a calculat doamna). Foarte rigizi, foarte “nu stim, nu se poate” cei de la Telekom. Am solicitat sa purtam discutiile in email, pentru a avea negru pe alb ce a zis fiecare, ca la telefon zicem si uitam, iar eu nu am acces la inregistrarea apelului, nu se poate, “aceasta este modalitatea acum”. Am solicitat confirmarea in scris in a datei de suspendare, ca asa cum contractul este in scris, mi se pare normal ca si incetarea acestuia sa fie tot in scris…. Nu se poate, numai asa facem. Eu nu pot sa intelg cum sunt astia companie de telecomunicatii cand nu stau deloc bine cu comunicarea. Acum cica mi se va emite ultima factura cu contravaloarea serviciilor pe 30 zile, ceea ce voi plati, plus 50% din valoarea ramasa din contract. Sa ma adresez ANPC deja? Multumesc.

   Răspunde
   • Salut,
    Nu te lasa intimidat de catre inestimabilul operator deoarece abereaza cu gratie. Asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 22. Am.trimis email adresei scrise de tine ,mi-a.dat.email.inapoi ca unu din.numere nu.este valid si ca nu se poate rezilia si ca trebuie sa fac alt.formular pe.siteul lor de reziliere unde bineinteles daca nu.bifez casuta care scrie ca ma oblig sa.reziliez contractul platind taxa contractuala obligatorie. Am.facut cele 2 reclamatii dar.intrebarea mea este trebuie sa.platesc valoarea facturilor din.noiembrie.si decembrie? Tin sa precizez ca factura a venit.prin telefon de la o firma de datorii unde ma.obliga sa.platesc intr-o anume.zI mai exact azi ca asa.scrie.in contract. Dar in.contract nu scrie nimic de genu. Cat dureaza pana.vine rasp de la ANPC ? Au trecut 3zile.si nu am.primit nimic.

  Răspunde
  • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Cei de ANPC iti vor raspunde in maxim 45 de zile dat fiind faptul ca se confrunta cu un numar mare de reclamatii pe aceasta tema. Asadar stai linistita pt ca totul se va rezolva fara probleme. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Multumesc f.mult. Imi poti da.si mie adresa de.mail al celor de.la vodafone? Nu.o gasesc pe.site iar cea pe care mi se.emite factura nu merge. Multumesc. Update: azi m-a.sunat APS ca e data promisa de plata si ca trebuie.sa.achit 371lei sun la.telekom imi.spune 591 lei sa platesc. Am.cerut rezilierea ca asa.spune.legea sa.nu platesc si operatorul:nici-o.lege nu spune sa.nu.platiti taxele contractuale si chiar daca exista tot.trebuie sa.platiti :))) deci iata cat de tupeisti dupa ce ca abuzeaza cu nerusinare ca sI vodafone care.mi- a.bagat numere pe gat plus ca mi-a.prelungit contractul fara permisiune. Sa imi.zici si.mie.cum pot contacta in.scris vodafone. Dumnezeu sa.iti dea sanatate ca ne.ajuti.

    Răspunde
    • Cu mare placere!
     Intr-adevar majoritatea operatorilor adopta acelasi comportament abuziv si mizeaza din plin pe naivitatea abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii.
     Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 23. Buna ziua. Intrebarea mea este ce acte/dovezi pot eu depune la ANPC daca totul s-a petrecut telefonic? M-am trezit ca lipsesc peste 10 programe din grila, am sunat, mi s-a spus ca a existat un sondaj si romanii nu mai urmaresc acele canale dar ca in schimb au introdus un post cu filme turcesti :)). Am replicat ca platesc doua abonamente de 250 de lei ca sa putem vedea ce ne intereseaza la tv, grila care era mentionata la semnarea contractului acum 5 ani, si ca nu vreau sa mai platesc in conditiile astea. Raspunsul a fost ca pot rezilia contractele si ca am o taxa de platit. Contractele nu au fost reinnoite dupa primii 2 ani. Deci daca scriu la ANPC ce sa depun, pot doar povesti speta?

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca poti depune oricand reclamatia dar trebuie sa detaliezi cat mai bine speta. Stai linistita pt ca au toate convorbirile inregistrate, asadar dovezi exista si se vor atasa la dosar. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 24. Buna,

  Multumesc frumos pentru articol!

  Eu mai am 5 luni dintr-un contract de 2 ani cu Telekom si am vrut sa inchid abonamentul avand in vedere ca ma mut la o adresa diferita si nu doresc sa continui cu ei.
  Am facut cererea dar nu mi-au raspuns in scris, m-au sunat si mi-au spus ca va trebui sa platesc valoarea abonamentului pe 1 an (jum din perioada contractuala). Cand le-am mentionat de legea pentru protectia consumatorilor in cazul rezilierilor mi-au zis ca nu se aplica pentru ca eu am primit un “beneficiu” pe timpul abonamentului si anume faptul ca nu mi-au luat chirie pentru receiver-ul de la TV. Uitandu-ma pe factura vad intr-adevar ca este dedusa chiria pentru echipamanet.
  Este adevarat ca legea nu se mai aplica in acest caz si ca as face practic plangere degeaba si tot ajung sa platesc un 1 an de abonament daca reziliez in loc de 6 luni cat mai am daca raman?

  Multumesc,
  Catalina

  PS: Mentionez ca cererea depusa de mine nu este cea cu nota de subsol ca ma oblig sa platesc taxa de reziliere, a fost o cerere scrisa de mana. De asemenea, daca ar fi sa contiunui cu sezizarea la ANPC (desi nu stiu daca in situatia asta mai e cazul) ar trebui sa solicit din nou raspuns in scris de la ei?

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara costuri suplimentare daca nu esti dispusa sa achiti niste servicii de care nu poti beneficia.
   Asadar depune cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Nu este necesara o dovada din care sa reiasa raspunsul operatorului, ci va trebui sa mentionezi doar faptul ca ai incercat rezolvarea spetei pe cale amiabila.
   Majoritatea abonatilor au receptionat castig de cauza din partea celor de la ANPC iar pt detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 25. Bună!
  Văd ca ești destul de bine informat,poate reușești sa ma luminezi si pe mine…acum câteva zile am încercat sa îmi prelungesc abonamentul pt a mi lua un tel nou ,la telekom.
  Știind ca abonamentul meu este expirat de mult timp ,am avut surpriza sa aflu ca sunt sub contract din luna mai 2019 ! Mentionez ca într un mag Iq Box,partener Telekom.
  Știind sigur ca nu eu am prelungit contractul,ci a fost prelungit abuziv fara ca eu sa imi dau acordul și semnatura …ce pot sa fac ?nu doar sa reziliez contractul respectiv,ci si sa îi trag la raspundere pt acest tupeu fantastic de a-mi prelungi contractul fără acordul meu !
  Multumesc mult!

  Răspunde
  • Buna,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri pt a-si mentine clientii “prizonieri” in “ograda”. Daca esti convinsa de faptul ca nu ai prelungit abonamentul nici macar telefonic, atunci poti depune o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Indiferent de situatie vei putea rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Cand ai semnat contractul initial?
   Asteptam detalii. Succes!
   PS: Nu iti achizitiona terminale prin intermediul operatorilor deoarece nu merita “deranjul”.

   Răspunde
 26. Buna ziua, avem un contract vechi in reteaua Telekom avand un numar de fix si care nu a mai fost prelungit de multi ani ani. Am solicitat portarea la digi in august 2019 stiind ca nu sunt sub contract cu telecomul, ei sunand pentru prelunfire si alte oferte pe parcursul anul de vreo 5 ori, dar nu am ajuns la un consens. Desi facuta solicitarea la digi in august, doar in octombrie au facut portarea, totul ok , pana azi cand mi se emite o factura de telecom in valoare de 150 lei petru despagubire nerespectare conditii contract.
  mentionez ca prin aprilie am primit o instiintare ca se mareste abonamentul cu 5 lei, dar nefiind alta companie in zona am ramasa la telecom, dar nu am semnat ce au trimis ei. Sunt obligat sa platesc factura? Multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Sinceri nu inteleg cum ai reusit “performanta” sa portezi un nr de fix deoarece doar numerele de mobil pot fi portate iar in aceste cazuri ar ideal sa se urmeze procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Este ciudat si faptul ca portarea a fost facuta dupa “doar” 2 luni de zile……in mod normal nu are cum sa dureze mai mult de 2-3 zile. Asadar detaliaza ceva mai bine speta daca vrei sa te putem ajuta cu un raspuns personalizat pt nevoile tale. Cu placere!

   Răspunde
   • Momentan actul prin care am facut portarea nu il am( e la sat, cand a venit RDS si a cumparat Akta TV, au venit cu oferta si de telefonie fixa, avand Telecom de 30 am vrut sa imi pastrez numarul, au zis ca se poate si am semnat o hartie de portare). De ce dupa 2 luni, deoarece am facut sesizare la RDS ca desi am facut cererea de portare din luna august, eu am ajuns in octombrie sa platesc fix si la RDS si la telecom, RDS-ul mi-a dat un telefon si un numar provizoriu pana la portare. Dupa ce am facut sesizarea la RDS in 3 zile au facut portarea. Acum am primit factura de telecom in valoare de 150 lei petru despagubire nerespectare conditii contract, nu e vorba de suma, dar mi se pare ilegal pe langa faptul ca mi-au marit factura din aprilie cu 5 lei(unilateral) sa imi prelungeasca un contract pe o perioada care numai ei o stiu. mersi o sa revin saptamana viitoare cu un scan dupa portare.

    Răspunde
 27. Buna ziua,
  Am si eu un abonamentul la Telekom Mobile. Mai exact 3 linii telefonice. Doresca una din ele sa o reziliez. Contractul ptr acesta este de 24 luni. Au trecut numai 6 luni de la semnarea contractului. Il pot rezilia fara a fi nevoie sa platesc (vazuse in termenii si conditiile lor) 50% din valoarea abonamentului x luniile ramase?

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Având toate cele 3 linii telefonice pe numele bunicii au sunat-o pe aceasta spunându-i ca poate rezilia oricând contractul a doua din liniile telefonice dacă plătește aceea taxa de 50%x lunii rămase. Ea a fost de acord cu plata a 470 lei neștiind săracă ca este o taxa abuziva.. Am sunat la ei le-am expus situația le-am spus ca este in curs de derulare la ANPC o plângere și ca Dorim sa reziliam fără plata acelei taxe absurde. M-am lovit de un zid, respectiva de la telefon mi-a spus ca acea lege care declara nelegala aceasta taxa nu a intrat in vigoare. Ii aduc l cunoștiință și faptul ca nu am fost de acord cu majorarea de 0,43 eurocenți ca nu am semnat nicăieri faptul ca am luat la cunoștiință și ca atare doresc sa reziliez contractul. Răspunsul ei a fost “NU se poate acum e prea târziu o sa vedeți și cei de la ANPC tot așa ar sa va răspundă.”. Momentan nu am primit nimic ce-i drept. Insa acum stau și ma gândesc are dreptate ea?

    Răspunde
    • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei putea rezilia fara costuri suplimentare contractul. Majoritatea reclamatiilor depuse la ANPC au fost solutionate in mod favorabil, asadar stai linistita pt ca nu vor fi probleme. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 28. Salut. Detin un pachet ( tv+internet+tel fix) de cca 12 ani de la Telekom. Ultima factura mi a venit dublata ba chiar peste . Am mers la ei sa vad ce se intampla unde am fost instiintat ca mi au marit abonamentul de luna aceasta si ca asa va fi in continuare ptr ca ei au trimis notificare la care eu nu am raspuns. Mentionez ca sunt liber de contract cu ei si notificare nu am primit . Am facut cerere de reziliere imediat ptr servicii si o cerere ptr scaderea facturii umflate. Am fost sunat de ei si mi-au spus ca trebuie sa platesc factura asa cum este acum ca ei m au notificat si nu e vina lor daca eu nu am primit notificarea pe mail. Din ambitie ca sunt hoti si au tupeu nu as vrea sa o platesc cu noul pret . Ce sanse am sa o scot cu ei la cap, si daca este normal sa mi ceara echipamentul (telefon fix) de acum 12 ani care nu mai functioneaza de 10 ani si l am aruncat?

  Răspunde
  • Salut,
   Depune cat de curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Daca echipamentul a fost oferit in custodie va trebui sa-l returnezi sau sa achiti contravaloarea acestuia daca nu il mai poti returna. Oricum stai linistit pt ca mai mult ca sigur se va rezolva pe cale amiabila totul, mai ales ca inestimabilul operator se afla pe “picior de plecare” din Romania https://ithot.ro/telekom-pleaca-din-romania/
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Buna ziua,
    Tot pentru Telekom am facut si eu o sesizare la ANPC, dar mi-au trimis raspuns ca “Petitia dvs a fost redirectionata prin adresa nr…. la Autoritatea Nationala pt Administrare si Reglementare in Comunicatii”. Cazul este recent, 28.10.2019. Nu am primit inca raspuns de la ANARC. Nu se mai ocupa ANPC de aceste spete (cu operatorii de comunicatie)?

    Răspunde
    • Salut,
     ANPC se confrunta cu un val foarte mare de reclamatii si din acest motiv le mai “paseaza” dar stai linistit pt ca vei receptiona raspunsul in termenul legal. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 29. Buna ziua, avem un contract vechi in reteaua Telekom si care a fost prelungit telefonic in urma cu aproximativ 1 an. Dorim schimbarea la Digi, deja am si intocmit actele cu ei, azi fiind sunat de ei in ideea de anulare sau instalare pentru ca au trecut 3 luni de cand am amanat instalarea. Am sunat la Telekom pt reziliere si mi au spus ca mai este contract pana in octombrie 2020 si daca reziliem trebuie sa platim jumatate din contractul ramas. Intrebarea e daca se poate rezilia contractul prelungit telefonic fara a plati ce au cerut ei? Multumesc

  Răspunde
 30. Buna ziua,
  Am un contract pe societate cu Telekom si am numai probleme pe care se prefac ca le rezolva.
  Mai exact dupa ce am facut portare la ei in decembrie 2017, am luat si doua terminale, nu mi-au venit facturile 6 luni desi i-am anuntat regulat ca nu am primit nimic.
  Dupa mai multe reclamatii se constata ca nu s-au emis, se emit eronat pe o perrioada anterioara initierii contractului si pe niste servicii pe care nu le-am contractat si de care nu am beneficiat, eu fiind in acea perioada abonat vodafone.
  Le solicit anularea facturilor si facturare corect conform contract. Incearca sa ma pacaleasca prin niste stornari si refacturari neclare si gresite pe care le refuz. Ma imbarliga ca nu le permite codul fiscal anulare si refacturare pt ca e vorba de servicii si acestea doar se compenseaza. Refuz sa accept si merg sa platesc consultanta fiscala, trimit prin executor, cu confirmare de primire raportul de consultanta care dovedeste cu argumente legale si trimitere la legi ca au gresit. Initial refuza sa storneze si imi opresc regulat furnizarea serviciilor desii problema nu e rezolvata din vina lor. Ma portez la Vodafone dovedind problemele reale cu Telekom.
  Ulterior Telekom storneaza toate facturile si refactureaza conform contract mai putin una pentru care face ”corectie” de ma incarca cu 3000 lei fara sa explice ce reprezinta.
  Sun la ei la reclamatii business si imi spun sa redeschid o noua sesizare, in conditiile in care din dec. 2017 pana azi eu stau cu soldul in aer, neclar, iar ei inca emit facuri aberante.
  Am inteles de la avocat ca fiind contractul pe societate nu ma poate ajuta ANPC.
  ANCOM scrie pe site ca nu ii poate verifica si penaliza.
  Alte persoane spun sa astept sa ma dea in judecata.
  Aveti idee cum e mai intelept sa procedez?
  Va multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Fiind un contract incheiat pe firma va trebui sa rezolvi speta in instanta pt ca altfel te poti trezi ulterior cu tot felul de neplaceri. Asadar apeleaza la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete si ti-l recomand cu incredere pe Lazar Ioan iar pentru detalii acceseaza acest link https://avocatlazarioan.ro/contact/

   Răspunde
 31. Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Am reziliat contractul cu telekom in 8 .aug. 2019 in scris. in continuare primesc factura pentru plata abonamentului ce se intimpla ?. Va multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Din pacate sunt extrem de haotici in aceasta perioada si aiurea este ca doar abonatii au de suferit. Ar fi ideal sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 32. Buna,

  Am trimis mail la rezilieri si m-au sunat dupa 2 saptamani sa-mi ofere o solutie. Sunt obligata sa accept contract pe 2 ani?
  Pe 2 ani este un tarif pt servicii internet, pentru 1 an este un tarif mai mare. Ofertele sunt exclusiv telefonic, nu se gasesc niciunde pe site. Este legal acest lucru?

  Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca nu esti obligata sa accepti nimic daca nu iti convine si iti recomand sa nu cazi in plasa acestora. Majoritatea operatorilor recurg la aceste tertipuri iar modul de actiune este perfect legal….din pacate 🙁 Cu placere!

   Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns.
    Am tot incercat sa imi trimita oferta in scris si eu sa le raspund in scris, insa mereu insista ca oferta poate fi acceptata doar telefonic. Oare si asta este legal, sa nu am alta optiune decat oferta telefonica?
    Pentru ca incep sa ma gandesc serios sa fac reclamatie la ANPC, dar sa ma asigur totusi ca judec limpede, caci a reusit sa-mi strice intreaga zi.

    Răspunde
    • Cu placere!
     Merg la intimidare in speranta ca o sa cedezi pana la urma dar iti recomand sa soliciti si oferta concurentei, la portare preturile si beneficiile sunt extrem de atractive.
     Nu are sens sa-i reclami la ANPC dat fiind faptul ca sunt in limita legii dar ii poti “taxa” cu o portare aferenta si corespunzatoare. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
     • Continuarea este ca, daca nu am cedat telefonic ofertelor impuse, mi-au emis deja factura urmatoare. La retrimiterea cererii de reziliere doar pentru telefon fix au raspuns cu rezilierea intregului contract (fix si internet)- reziliere ce incepe cu o data de saptamana trecuta (mesajul fiind primit azi…). Oare mai pot solicita portarea in conditiile astea?
      Si ce fac oare cu echipamentele? Nu am cand sa le returnez. Asta este fraza

      Pentru emiterea facturii in cont final este necesara restituirea echipamentelor aferente serviciilor furnizate de catre Telekom ( 1 modem) , prin una din modalitatile de mai jos – … cateva puncte in Buc si chiar unul in Craiova (eu fiind din Buc!)

      Am ales si o perioada f aglomerata pt mine- nu am timp si nervi de sicanele lor.

      Multumesc mult pentru raspunsurile prompte!

     • Poti efectua cererea de portare oricand fara probleme iar echipamentul il poti lasa unei prieten ca sa-l predea catre inestimabilul operator. Cu mare placere!

 33. Buna ziua , am urmat pasii simpli referitori la rezilierea ctr cu Telekom, respectiv cerere scrisa de reziliere si copie CI transmisa pe e-mailul indicat. Am primit primul feed-back care suna asa : Stimate client, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra. In vederea optimizarii timpului de raspuns, avem rugamintea de a utiliza linkul urmator: https://www.telekom.ro/reziliere-online/ Ca urmare a completarii acestui formular, un reprezentant Telekom va va contacta in cel mai scurt timp cu putinta. Cu drag, Echipa Telekom Romania. Nu doresc sa completez formularul lor avand in vedere fraza aia de la sfarsit. Sa le dau inca un e-mail in care sa specific faptul ca nu doresc completarea formularului lor si consider suficiente cele transmise de mine?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece are obligatia sa proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acesteia. Ar fi ideal sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Buna ziua. Urmare a notificarii primite in septembrie 2019 de majorare a tarifelor am transmis pe data de 21.09.2019 la telekom cerere de reziliere unilaterala a serviciului internet si tv. Pe data de 01.10.2019 fara nici o notificare am observat ca la programele tv digital nu am acces.
    In urma discutiei telefonice cu un operator s-a comunicat ca serviciile mele au fost suspendate si trebuie sa ma prezint pentru predare echipamentelor (modem si doua carduri)la un centru telekom acreditat, care in cazul meu este situat la o distanta de 70 km. Sigur nu am fost de acord cu acest mod de predare a echipamentelor si I-am comunicat operatorului telekom ca astept sa fiu contactat ca sa le predau acasa, la un curier. Cum este de procedat in acest caz?
    Mentionez ca in prezent am acces la tv analog si internet, desi mi s-a comunicat in urma discutiei telefonice cu operatorul telekom ca serviciile mele au fost suspendate incepand cu data de 01.10.2019.
    Va rog sa ajutati cu un sfat ce sa fac in continuare.
    Va mutumesc anticipat.
    Cu stima si respect Stefan

    Răspunde
    • Salut,
     Ar fi ideal sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
     • La fel am patit si eu iar acum mi-a venit pe vectura si echipamentele modem, reciver, card plus inca o factura plus taxa de reziliera 150 de lei, am facut o sesizare la ei sa-mi anuleze factura dupa care voi face o sesizare la ANPC

   • Salut, azi am depus reclamatie online la ANPC, am primit nr de inregistrare si chiar sunt curios cum vor decurge lucrurile. va tin la curent. Multumesc

    Răspunde
    • Salut,
     Stai linistit pt ca totul va decurge “smooth & clear”, asa cum ar zice francezu’ 🙂
     Asteptam sa postezi si raspunsul pe care urmeaza sa-l receptionezi. Cu placere!

     Răspunde
     • Victorieeeeeeee, am primi comunicare de la ANPC, care intre timp solicitase lamuriri de la operatorul economic; comunicarea m-a lamurit ca am fost portat cu succes catre firma la care am solicitat, iar in privinta net-ului ”preaminunatul ”Telekom a intrerupt fara penalitati furnizarea serviciilor, facturand strict cat consumasem (putin oricum). Concluzia…. merci fain pentru tot, voua celor de aici, ca ati avut buna idee de a posta informatia salvatoare. P.S. Succes tuturor la rezilieri cu firme abuzive, sa se incheie cu sintagma ”Las ca merge si asa!”

     • Felicitari pentru reusita!
      Cand ai timp posteaza si raspunsul receptionat de la ANPC, ca sa-l putem incarca pe blog. Daca nu ai idee cum poti face asta, trimite imaginea pe mail, contact@ithot.ro.
      Cu mare placere!

 34. Buna ziua! In cazul in care contractul cu telekom este incheiat pt o primarie, iar titularul este primarul, pentru a putea rezilia contractul cererea trebuie sa fie insotita de o procura in cazul in care alta persoana decat titularul se ocupa de reziliere?
  Va multumesc anticipat!

  Răspunde
   • Buna ziua . Am cerut in scris anularea abonamentului pentru tatal meu, pe numele acestuia. A fost contactat telefonic, in varsta fiind a fost ametit de catre operator cu o noua oferta. Nu s- a semnat nici un nou contract pentru noua oferta. Va trebuii tot in scris sa facem anularea?. Nu ne intereseaza pentru ca mai este un abonament la acel imobil pentru care se achita plata, fiind sub contract valabil. Este posibil incetarea totala a serviciilor in aceeasi zi.Ma gandezc ceva de genul nu sunt multumita de produs si il returnez ?

    Răspunde
    • Buna,
     Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri si profita din plin de “naivitatea” abonatilor.
     Legea le permite sa incheie telefonic aceste contracte iar inestimabilii operatori isi bat joc de clienti, oferindu-le abonamente pe banda rulanta.
     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Vezi si sectiunea de comentarii aferenta acestui articol ca sa stii la ce sa te astepti. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 35. Buna idee , chiar ma bucur ca exista oameni cu coloana vertebrala ca si tine!
  astazi am fost cu cererea de reiliere a contractului Vodafone , nici ca m-au bagat in seama,nu mi-au acceptat-o din start , atata timp cat nu platesc taxa de reziliere de 150euro! Am fost unde am facut contractu de abonament , egal, nu mi-au acceptat nici aici cererea , pe motiv ca ei nu pot face asta,! am mers la ANPC , nu pot face nimic zice domnul de acolo ,pentru ca am semnat si sunt buna de plata ! DECI?
  vazand ce ai scris tu in acest articol am facut ON-line rezilierea chiar acum , sunt f curioasa cum ma ameninta acu cu taxa lor ! eu am doar un amarat de abonament fara nici un alt serviciu , gen telefon sau alte cele.

  Răspunde
  • Stai linistita pt ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 36. Salutare! Nu imi este clar daca pot rezilia contractul inainte dr termen in conditiile in care am primit si un telefon gratuit. Contractul se poate rezilia fara despăgubiri doar in cazul abonamentelor fara echipamente sau si in cazul in care s-a oferit echipament gratuit? Posibil sa mai fi intrebat cineva inainte si imi cer scuze daca revin cu aceeasi intrebarea. Nu am gasit in comentarii un raspuns. O zi excelenta.

  Răspunde
  • Salut,
   Am clarificat aceasta situatie si in comentariile anterioare, asadar poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat(smartphone, tableta etc.). Majoritatea operatorilor ofera echipamentul in custodie, asa ca va trebui sa-l returnezi in aceeasi stare in care l-ai receptionat. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 37. Buna ziua! Am contract de mai multi ani cu Telekom pentru serviciul de televiziune prin satelit (Dolce TV), si in luna aprilie a acestui an le-am cerut daca este posibil sa imi adauge posturi in plus cu desene animate pentru copii. Mi-au spus k da, le pot adauga in schimbul a 10 RON in plus pe luna. Am fost de acord, avand in vedere ca plateam 35 RON pe luna, plus 10 ajungeam la 45 RON, si era OK. Dar cu prima factura in urma modificarii, ma trezesc cu 55 RON de plata…
  Cu prima ocazie, ma duc la un showroom Telekom si ii intreb ce este cu aceasta marire. Si imi spun ca in urma solicitarii mele, abonamentul a crescut la 10€ + TVA, deci asta este factura corecta… OK, atunci am cerut sa mi se rezilieze contractul: raspunsul lor: nu este posibil, intrucat in urma modificarii planului tarifar, contractul a fost reinnoit pe 2 ani, si TREBUIE platit 2 ani de zile. Am sunat la serviciul relatii cu clientii, si mi-au dat acelasi raspuns.
  Nu mi se pare corect: nimeni nu m-a informat de acest nou contract de 2 ani de zile, nu am semnat nimic, deci nu vad de ce as fi obligat sa le platesc aceste sume injustificate pentru alti 2 ani.
  Cumva in aceste conditii se poate rezilia fara costuri absurde contractul?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  Răspunde
  • Buna,
   Stai linistita pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Buna ziua am reînoit contractul cu telekom in septembrie 2019 si am sunat pentru rezilierea contractului și mi-au spus că trebuie sa plateasc jumatate din valoarea facturi aferente până la încheierea contractului este corect?

    Răspunde
    • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
  • Buna,
   Acum iti dai seama ca padure fara uscaturi nu exista dar important este faptul ca ANPC a rezolvat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor depuse. Depinde foarte mult si modul de abordare. Incarca si reclamatia pe care ai depus-o la ANPC ca sa ne putem da seama impreuna unde ai gresit. Weekend placut!

   Răspunde
 38. Buna ziua. Recent ma confrunt si eu cu o problema legata de cei de la Telekom. Pe scurt, am reinnoit abonamentul, anul trecut in luna noiembrie, si de atunci, si inainte era, dar nu asa rau, am probleme cu semnalul si internetul, cel mai rau in casa. I-am instiintat, de nenumarate ori, pe cei de la Telekom, am facut si sesizare scrisa, in ultima chiar dorind sa inchei contractul, asta fiind inainte de termen. Am primit raspuns ca, in urma sesizarii s-au facut teste si ca, intr-adevar sunt probleme cu semnalul, in casa, dar ca nu au ce sa faca, momentan, ca au in plan sa monteze o antena, insa nu mi s-a dat un termen anume, ci doar ca, daca doresc sa renunt la abonament, ma obliga sa platesc taxele de reziliere, insemnand jumatate din abonament, pe lunile care au mai ramas pana la expirarea contractului.
  Eu nu sunt dispusa sa le platesc, pentru ca sunt servicii cu probleme si eu nu pot beneficia de ele. Mi se pare abuziva taxa, mai ales ca, continui sa platesc un abonament cu servicii deficitare.
  Cum ar trebui sa procedez in continuare, in situatia prezentata mai sus. Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament, asadar depune cererea de reziliere cat mai curand si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Si eu ma aflu intr-o situatie similara… Cand am fost la un showroom Telekom, am discutat cu o operatoare ca vreau sa opresc internetul fix, deoarece trebuie sa ma mut intr-o alta localitate. I-am spus ca vreau sa opresc internetul, la care ea mi-a zis ca trebuie sa platesc lunile ramase din abonament, dar jumatate din suma normala. Am semnat, nestiind nimic de rezilierea contractului. Prin urmare, se mai poate face ceva in cazul meu?

    Răspunde
 39. Buna ziua,
  Mama, trecuta de 60 de ani, a fost luni la magazinul Telekom din Mangalia pentru a cumpara un telefon nou avand deja un abonament mobil la Telekom. Pentru ca perioada contractuala a actualului abonament expira anul viitor, nu a putut sa cumpere pe prelungire de contract, dar au convins-o sa isi mai faca inca un abonament (~100Ron/luna) pentru a cumpara un telefon.
  Curios este faptul ca i-au dat o cartela SIM cu numar, dar i-au spus ca numarul o sa fie activ dupa 5 zile de la portarea unui numar cu 072XXXXXXX.
  Dupa 4 zile, vineri, intelegand greseala s-a dus la magazin pentru a rezilia contractul. A fost refuzata pe motiv ca colegul care a facut contractul nu este la munca si sa revina luni.
  Am contactat Telekom la 1234 si mi-au spus ca datorita faptului ca contractul este semnat in magazin nu are dreptul la denuntarea contractului in 14 zile.

  Care este procedura in acest caz?

  PS: Cine poate sa imi spuna care este schema pe care a facut-o angajatul Telekom cu portarea numarului cu 072XXXXXXX la incheierea unui abonament nou?

  Răspunde
  • Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la aceste tertipuri dar stai linistit pt ca poate rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-reziliere-contracte/
   Poti sa efectuezi tu demersurile in mediul online si sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC.
   Agentul Telekom si-a facut de cap vazand ca are de-a face cu un client varstnic si nu a facut altceva decat sa-si realizeze target-ul la portari pe acesta luna, oricum nu are sens sa escaladezi un conflict cu el.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 40. Am anulat contractul cu ei acum 9 zile si deabia acum am fost sunat in legatura cu asta, in acelasi timp mi s-a comunicat ca eventualul echipament utilizat de la ei, daca vrem sa fie preluat de acasa , se achita o taxa de 6€ sau daca nu vreau sa platesc, trebuie sa livrez echipamentul la cel mai apropiat magazin. Mie mi se pare o aberatie, voi ce credeti?

  Răspunde
  • Este modul in care inestimabilul operator isi “taxeaza” clientii rebeli care au decis sa le paraseasca ograda. Poti sa le comunici ca ai preluat echipamentul respectiv in locatia cu pricina si tot asa doresti sa-l si returnezi. Oricum contravaloarea acestuia a fost amortizata si din acest motiv nu sunt disperati sa-l colecteze. Succes!

   Răspunde
 41. Eu m-am trezit că la reziliere înainte de termen trebuie sa plătesc pt că am luat telefon la fidelitate deși nu era adevărat…. Tot tlk in in aplica lor îmi arata ctr in Aghireș…. Îmi trimite mesaje pt alt cod abonat pe Nr de internet care îl am de 4 ani…..și ANPC nu a ajutat… Că au renunțat la taxa de reziliere….

  Răspunde
  • Era ideal sa depui o reclamatie si la ANCOM ca sa-i poata sanctiona asa cum se cuvine pentru comportamentul abuziv. Pana la urma cum ai rezolvat speta?

   Răspunde
   • Am depus reclamație și la ANPC și au retras taxa de reziliere… Oricum după 12 ani de colaborare nu cred că mai continuu pt că nu au ceva să îmi ofere….până în febr mai trag cumva

    mar., 6 aug. 2019, 17:09 Disqus a scris:

    Răspunde
 42. Dupa 29 zile inca nu s-au sinchisit sa raspunda la cererea de reziliere.Astazi am depus reclamatie si la ANPC.
  O intrebare am.Daca in termenul legal de 30 de zile nu se raspunde la cererea de reziliere(efectiv se ignora) exista vreo vreun temei legal prin care nu s-ar mai putea plati abonamentul la ei??Adica trebuie sa platesc la ei in continuare pana se rezolva cazul??Mentionez ca sunt client de al lor din anul 2009(TV satelit) dar intre timp s-au facut doua reinnoiori de contract,unul 2016(TV satelit+telefonie mobila) si unul in ianuarie 2019(am renuntat la telefonia mobila) ,in 2019 evident ca singura solutie care mi-au dat-o ca sa renunt la telefonia mobila a fost sa se incheie contractul TV +telefonie si sa deschid alt contract doar de TV(contract evident pe 2 ani)

  Răspunde
  • Era ideal sa depui reclamatia la ANPC in momentul in care ai depus si cererea de reziliere. Astfel i-ai fi impulsionat sa proceseze cererea de reziliere mult mai rapid. Oricum stai linistit pt ca au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in termenul legal iar in caz contrar vor fi sanctionati de catre ANPC. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 43. Buna seara, vreau sa inchid un contract cu telekom de fix , tv si internet , s-a prelungit in mai 2018 prin telefon, dar eu voi pleca din tara si desi mai este 1 an , nu vreau sa platesc despagubire , am trimis cerere prin email acum o saptamana si nu am primit nici un raspuns de la ei , ma invita sa completez formularul online. Acolo sunt obligata sa bifez casuta ca sunt de acord sa le platesc pentru incetare contract inainte de termen…nu l- am completat…Am sanse sa inchid contractul fara sa platesc despagubire ? Ce pot face in asa caz?

  Răspunde
 44. M-am portat fara sa cunosc faptul ca trebuie sa fac cerere pt.reziliere , ma aflam in perioada contractuala . portarea mi-a fost acceptata si deja am achitat prima luna de abonament la noua societate.Acum am primit o adresa de la Telekom prin care sunt anunta tca trebuie sa achit suma de 105.23 Lei reprezentind Taxa de reziliere linie mobila.Aceasta suma reprezinta pentru mine a 8 a parte din pensie. Ce pot face pt. a nu plati aceasta suma ?

  Răspunde
 45. Buna ziua, bunica mea are 90 de ani si are abonament de telefonie fixa facut de pe vremea Romtelecomului. Nu mai aude bine si nu se poate intelege nimeni cu ea la telefon. Vreau sa incihd abonamentul. Cum pot sa fac asta eu in calitate de nepoata? Multumesc

  Răspunde
 46. Buna ziua,

  Acum cateva zile am primit un email de la Telekom cu o notificare, cum ca tariful se mareste si daca nu sunt de acord se poate renunta unilateral la contract (internet +tv). O ocazie buna pentru a scapa de ei (serviciu de calitate slaba). Zis si facut, am completat o cerere de reziliere tip (cu specificatia enuntata in articolul de mai sus, ca daca sunt in perioada contractuala ma oblig la achitarea unei taxe de reziliere) , tinand cont ca am specificat expres in email ca reziliez conform notificari primite. Astazi primesc un telefon de la operator si imi interpreteaza ca daca nu sunt multumit de calitatea serviciului tb sa platesc taxa de reziliere, asta nu inseamna ca nu sunt multumit de tarif 😂😂. Apoi ma intreaba ca daca nu imi modifica, raman la ei? I-am explicat clar ca serviciul insemana raport calitate/pret, deci apare si pretul. Ce ma sfatuiti fac mai departe? Mai fac o cerere noua in care sa sterg acel text cu taxa de reziliere sau ma duc la un sediu sa imi zica clar, eventual sa imi dea si o hartie ca nu am de plătit taxa de reziliere.

  Mulțumesc!

  P.S. Operatorii nu pot face si contracte fara perioada determinata? Din cate stiu e o taxa de 400 roni pentru aceasta, ceea ce insemana aproape tariful de abonat de 1 an (cat e perioada minima)

  Răspunde
  • Salut,
   Este suficient sa refaci doar cererea de reziliere iar toate demersurile ar fi bine sa le efectuezi in mediul online. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 47. Buna ziua! Am facut un abonament la telekom, pers fizica. Ma trezesc ca am de plata 115 euro ca s-a facut un apel in zona a 4-a si s-a vb 30′. Am luat factura detaliata si numarul este acolo! Problema este ca in telefon nu apare acel numar, iar eu nu am rude acolo, desi pe facutra apare numarul respectiv! Ce am de facut?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti depune o reclamatie la ANPC daca esti convins de faptul ca te-au pacalit iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Succes!

   Răspunde
 48. Buna ziua! Anul trecut in luna februarie am facut un abonament de internet fix + televiziune satelit + telefonie fixa. Ulterior, prin mai, am adaugat si un abonament de telefonie mobila in urma caruia am primit un telefon samsung J3 la pretul de 1 leu. De cateva luni am probleme cu internetul fix, la orice bataie de vant se intrerupe, din 7 zile ale saptamanii, in 5 zile imi pica internetul. In principiu, doresc rezilierea contractului de internet, televiziune(pt ca au pus canelele de sport cu taxa) si telefonie fixa. Credeti ca este posibil sa reziliez si contractul de telefonie mobila, in conditiile in care am primit si telefonul acela la pret de 1 leu, si sa nu mai aud in viata mea de ei? Multumesc! Un

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme toate serviciile de care beneficiezi “uneori” daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

   Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme toate serviciile de care beneficiezi “uneori” daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

   Răspunde
   • Multumesc! Momentan am depus cererea de reziliere doar pentru internet fix, telefonie fixa si televiziune. Voi revenii cu detalii! Multumesc!

    Răspunde
   • Multumesc! Momentan am depus cererea de reziliere doar pentru internet fix, telefonie fixa si televiziune. Voi revenii cu detalii! Multumesc!

    Răspunde
   • Bună.Mie telekom mi-a trimis in 28 feb o scrisoare prin care m-a anunțat că imi mărește (din nou)tarifele așa că am mers in magazin și am făcut o cerere pt.rezilierea contractului.M-au sunat pe 26.03. și convins să accept altă ofertă,dar in contractul nou ce l-am primit prin poștă (din ce am reușit să ințeleg),scrie cu totul altceva așa că am trimis o cerere de reziliere nouă, scrisă de mâna pe rezilieri@telekom.ro(am dreptul să renunț in 14 zile,adică până pe 9.04 la orice ințelegere telefonică) și mă pun să completez cererea lor tip(pe care nu o ințeleg,nu știu ce mă obligă să plătesc).Ce să fac?

    Răspunde
    • Buna,
     Stai linistita pentru ca iti vor procesa cererea de reziliere in termenul legal dar nu ar strica sa depui si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 49. Buna ziua! Anul trecut in luna februarie am facut un abonament de
  internet fix + televiziune satelit + telefonie fixa la TELEKOM. Ulterior, prin mai,
  am adaugat si un abonament de telefonie mobila in urma caruia am primit
  un telefon samsung J3 la pretul de 1 leu. De cateva luni am probleme cu
  internetul fix, la orice bataie de vant se intrerupe, din 7 zile ale
  saptamanii, in 5 zile imi pica internetul. In principiu, doresc
  rezilierea contractului de internet, televiziune(pt ca au pus canelele
  de sport cu taxa) si telefonie fixa. Credeti ca este posibil sa
  reziliez si contractul de telefonie mobila, in conditiile in care am
  primit si telefonul acela la pret de 1 leu, si sa nu mai aud in viata
  mea de ei? Multumesc!

  Răspunde
 50. Buna ziua, am si eu contract cu Telekom,internet, televiziune ,si 2 abonamente telefonie mobilă, problema este că telefonul s-a stricat,l-am dus la ei deoarece era in garantie, după aproape 2luni de când l-am dus la reparat am hotarat sa reziliez contractul(Am fost de mai multe ori sa vad ce s-a rezolvat cu acel telefon si de fiecare dată ma amână,mi-au zis ca a fost trimis aici la noi in oras la service si ca ar fi avand o problemă din fabricatie si ca l-au trimis la București în service, si ca dacă acolo apare ca intr-adevar ar avea probleme din fabrica o sa mi-l schimbe,si ca trebuie sa mai aștept, dar trecuse aproape 2luni și tot ma puneau sa astept,în acest timp eu plătind acel abonament chiar dacă nu am beneficiat de el), am fost la ei mi-au dat o cerere tip pentru reziliete si sa astept sa ma sune,a trecut încă o lună și nimic,ce as putea face in acest caz?

  Răspunde
 51. Buna ziua! Imi doresc sa reziliez un contract facut pe firma cu Telekom, care firma si-a incheiat activitatea. Nu s-au imiplinit cei 2 ani de la semnarea contractului. Ce drum sa parcurg?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Procedura de reziliere este aceeasi doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Cu placere!

   Răspunde
 52. Salut,
  Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti debitul restant + diferenta pentru terminalul receptionat “gratis”. Iti recomand sa depui cat mai curand si o reclamatie la ANPC. Succes!

  Răspunde
 53. Gata am reusit si eu sa reziliez pana la urma contractul cu telekom dar inca nu am primit raspunsul de la anpc desi cred ca si-au facut treaba. Dupa 20 ianuarie o sa ma treaca pe cartela iar dupa vreau sa ma portez. Va multumesc foarte mult pentru suport.

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita!
   Stai linistita pentru ca vei receptiona pana la urma raspunsul celor de la ANPC si iti vor confirma modul in care sau implicat. Cu placere!

   Răspunde
 54. Buna ziua,
  Va aduc si eu la cunostiinta un caz. Am un contract de internet si tv de la Orange.Semnalul este destul de prost , mai mult ma chinui decat sa il pot utiliza si aici ma refer la viteza internetului, care 5 minute este mare dupa care scade, incat ca sa nu ma enervez , opresc internetul.I-am sesizat si degeaba.Mi s-a spus ca mai mult de atat in zona in care ma aflu nu se poate. Cu chiu cu vai am ajuns la 1 an si jumatate cu abaonamentul din perioada de 2 ani. Nu mai doresc sa continui sa dau bani si sa nu am servicii si calitate.Am facut 2 solicitari de reziliere , ambele avand acelasi raspuns.–Daca doresc sa reziliez contractul trebuie sa platesc taxa lunara abonament x nr. de luni ramase pana la finele contractului.Le-am invocat clauzele abuzive si faptul ca ne pun sa semnam niste contracte tipizate , care nu au fost negociate, discutate si cu noi.
  Voi incerca sa trec la pasul urmator–sesizare la ANPC si sper sa pot rezolva cu ei ceea ce pe cale amiabila nu am reusit cu operatorul Orange.
  Acest articol este foarte util si multumesc celui care l-a postat.

  Răspunde
  • Doamna Carmen Laiu in situatia dumneavoastra cel mai bine este, pe langa reclamatia depusa la ANPC, sa cereti copii ale actelor prin care dumneavoastră vi s-a prelungit abonamentul, nu le spuneti de ce daca va intreaba le spuneti ca nu ii credeti si vreti sa vedeti cu ochii dumneavoastra.
   Dupa ce intrati in posestia acestor documente mergeti la politie sa depuneti o plangere penala impotriva persoanei care a facut asta. Nu este necesar ca dvs sa cumoasteti identitatea acelei persoane, de asta se vor ocupa politistii de la biroul de investigații. In acest fel dumneavoastra veti descuraja pe viitor astfel de fapte.

   Răspunde
 55. Bună ziua! Dețin un abonament 3 servicii telekom, am depus cerere reziliere contract voce si am solicitat un pachet internet+tv. După 20 de zile am fost sunata de către un operator care refuza să înțeleagă ce solicit încercând să ma convingă că ei doar pot adăuga servicii, nu pot desființa. Cum as putea proceda pentru a obține reziliere contract voce? Mulțumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Daca ai dovada depunerii respectivei cereri de reziliere atunci poti apela la ajutorul celor de la ANPC.
   Poti transmite reclamatia online prin intermediul acestui link.
   Sper ca ai specificat in cererea de reziliere serviciul la care doresti sa renunti?!
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Bună ziua! Aseară am fost intr-un magazin telekom din București și am avut surpriza să aflu că în martie 2016 mi se prelungise contractul telefonic, deși eu nu fusesem contactată de nici un operator. Am făcut sesizare, am primit un nr de înregistrare si m-au asigurat că până la sfârșitul saptamanii voi fi contactată pt rezilierea acelui contract. După aceea pot face un alt contract dacă mai doresc. Mulțumesc!

    Răspunde
 56. Buna ziua.As vrea sa reziliez contractul cu cei de la Telekom,insa sunt nedumerita de un lucru.Am luat telefon pe gratis,facandu-mi abonament.Am platit un an ,la timp toate facturile,insa mai am inca unul.Va mai fi nevoie sa platesc ceva pentru telefon (restul de plata ramas pt achizitionarea bunului),deoarece nu am platit nimic cand l-am luat?

  Răspunde
 57. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati catre ce autoritate trebuie sa ma indrept ca si institutie publica in cazul rezilierii contractului cu Telekom fara a plati taxele de reziliere.
  Fiind inca sub perioada contractuala, am schimbat operatorul de telefonie in urma unei cereri de reziliere a contractului cu Telekom. Cei de la Telekom imi emit in continuare facturi desi de 2 luni institutia noastra deja lucreaza cu alt operator de telefonie.
  La ANPC se pot adresa doar persoanele fizice. Operatorii economici/institutiile publice catre ce autoritate se pot indrepta in solutionarea acestor probleme?
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va trebui sa solutionati speta in instanta si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 58. am avut contract business la telekom dar este expirat de o luna , iar doresc sa ma portez la RDS , mai trebuie sa fac cerere de reziliere la telekom in cazul de fata ? pentru ca contractul o expirat cei 2 ani.

  Răspunde
   • vreau sa zic ca in momentul de fata nu am continuat contractul cu ei adica nu lam prelungit dar eu platesc in continuare serviciile de internet si telefon fix , daca ma portez la rds ele vor disparea ?

    Răspunde
    • Daca esti sigur de faptul ca te afli in afara perioadei contractuale atunci poti renunta oricand la serviciile acestora fara costuri suplimentare.
     Avand si un contract de internet iti recomand totusi sa-i instiintezi asupra faptului ca doresti sa renunti la serviciile acestora.

     Răspunde
 59. Am incurcato si eu cu TELEKOM , am fost plecata in Rusia in calatorie , si fara sa realizez am accesat date mobile pe telefon ,, fara sa folosesc telefonul sau internetul , adica nu am scos telefonul din poseta….si dapa 3 zile primesc mesaj ca am de plata 1650 ron si daca nu platesc in 72 ore ma decupleaza…. am vrut sa dau mesaj ca sunt in Rusia si nu am cum sa fac plata , dar mesajul nu s-a mai putut expedia ….am ramas fara doua saptamani pana am venit in tara…..cand am venit am sunat la 1234 si mi s-a spus ca s-au actualizat aplicatiile chiar daca eu nu am folosit internetul… nu s-a deblocat telefonul pana nu am platit 850 lei ….si dupa cateva zile s-a emis fct cu diferenta de 800 lei….am rugat sa mi se esaloneze factura dar am fost refuzata…am facut reclamatie la opc in care am anexat contractul in care se spune ca limita pe care o am la date mobile in roaming este de 50 euro…eu am contestat de ce nu am fost blocata la aceasta suma ….nu am primit nici un raspuns de la opc inca astept… ce sfat puteti sa-mi dati ??? Acum sunt nevoita sa platesc si diferenta de 800 ca altfel iar ma deconecteaza……Cred ca o sa incerc sa reziliez contractul cu ei ,, cu toate ca nu s-a incheiat contractul …..

  Răspunde
  • Stai linistita pentru ca vei receptiona in curand raspunsul celor de la ANPC dar nu au cum sa te ajute in acest caz din moment ce ai beneficiat de serviciile operatorului respectiv.
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asadar vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + debitul restant.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 60. salut..eu am facut abonamentul acum 1 an si 2 luni ..mai am 12 luni din contract ..precizez ca nu l-am reinoit deloc pana acum ..daca fac cerere de reziliere ..ar trebui sa platesc vreo despagubire ceva ?? ei la telefon mi-au spus ca trebui sa platesc 450 lei .. probabil diferenta de la telefon

  Răspunde
  • Salut,
   Asa cum am mentionat si anterior esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
    • Poti rezilia fara probleme contractul urmand procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
 61. Buna ziua.
  Am si eu o mica problema cu Telekom.
  Eu lucrez ca sofer pe tir in strainatate stau mai mult dincolo decat acasa. Din aceasta motiv am vrut sa fac un contract ca sa am internet in Roaming. La telekom am avut cartela prpay bineinteles acolo am inceput sa ma informez. Am povestit si pt domnisoara din Germanos ca pt mine important sa am internet in roaming. Zice ca nui nici o problema ca au contract cu 50 de euro si o sa am 2GB de internet in roaming si 8Gb internet in tara. Bun zic e ok hai sa facem contractu. Am mai cumparat si un telefon, sa ia dracu ca nici nu aveam nevoie. dupa o luna am aflat ca internetu 2Gb in roaming este valabil pe durata de un an, daca am consumat intro luna e gata trebe sa platesc peste.
  Am sunat la relatii cu clientii am povestit ce am patit, si am zis ca sami deie ceva extraoptiune cu internet, da cum sa nu avem zice doamna 150Mb cu 12 euro. Poi zic catre ea Buna afacerea platesc 50 euro abonament si mai platesc 120 euro pt internet 1,5Gb, ca nu ma ajunge nici 2Gb.
  Astia chiar vor sa ne jefuiasca tara asta.
  Am vrut sa reziliez contractu, zice dispeceru ca pot sa reziliez contractu dar trebe sa platesc 565 euro + 1766 de Lei ca sa reziliez contractu.
  Buna afacere am facut mam gandit.
  Asi vreu sa stiu ce am de facut cum pot sa reziliez cacatu contract.

  Răspunde
  • Salut,
   Vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 62. Buna,

  Datorita acestui blog am reusit sa reziliez in sfarsit contractul de la Telekom. Dupa lungi discutii cu ei, fara nici un rezultat am depus plangere online la ANPC. Nu am primit nici un raspuns pe mail cu privire la reclamatia mea dar in schimb dupa cele 30 de zile de cand am depus reclamatia am primit factura de la Telekom in care taxele de reziliere erau notate cu minus(probabil ca cei de la ANPC si-au facut treaba). Asta inseamna ca numai am nici o datorie la ei si totul s-a rezolvat. In concluzie nu trebuie sa fim intimidati si merita sa luptam pentru dreptul nostru! Mult succes in continuare.

  Răspunde
 63. Buna ziua !
  Sunt persoana juridica si doresc sa reziliez contractul cu furnizorul de servicii telefonie -TELEKOM-,deoarece avem o comunicare foarte defectuoasa , rezultat al unor facturi cu valori enorme nejustificate de catre acestia , privind componenta costurilor suplimentare , sub forma ” trafic de date. ” La solicitarea noastra de a ne detalia ,traficul de date, raspunsul s-a transormat in ” sesiune de date “.Nimic mai mult. Am platita acea factura enorma , plus penalitati de intirziere , fabuloase, dar se pare ca avem aceiasi problema si in factura de luna aceasta ! In concluzie, as dori sa stiu daca se poate rezilia contractul,inainte de termen, fara taxa de rezilere, ?

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractul fara sa achiti taxa de reziliere dar va trebui sa solutionezi speta in instanta.
   Asadar iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 64. Buna ziua,
  Sunt persoana juridical si am avut 2 abonamente la telekom, portate din Vodafone, dar dupa 6 luni de neplaceri din cauza semnalului indifferent de zona unde ma aflam, dupa resetare de cont si resoftare telefon(la recomandarea lor), si in urma mai multor sesizari, am decis sa trec inapoi la Vodafone. Acum m-am trezit cu o facture de 65 lei pe care am achitat-o, dar si cu una de 5065 lei pentru incetare contract.
  Am incercat sa o lamuresc cu ei la rel cu clientii, dar degeaba.

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand ca in prima faza sa vezi din ce este format exact debitul respectiv iar ulterior sa depui o reclamatie la ANPC.
   Succes!

   Răspunde
 65. buna , sunt clienti busnies telekom de foarte multi ani dar din cauza ca nici acuma nu au fibra pentru internet am decis sa ma mut la rds , cu cat timp inainte sa imi expire la telekom sa fac portarea la rds ca sa nu am surprize ? suntem pensiune si avem nevoie mare de numerele de telefon sa functioneze non – stop.
  multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti efectua portarea fara probleme cu o luna inainte ca perioada contractuala sa iti expire.
   Din pacate veti ramane cateva ore fara semnal deoarece in acest mod isi pedepsesc cei de la Telekom abonatii rebeli care le parasesc “ograda”.
   Oricum cei de la RDS iti vor oferi numere provizorii care pot fi utilizate pana cand se realizeaza portarea.
   Cu placere!

   Răspunde
   • Multumesc pentru raspunsul prompt mie in ianuarie imi expira , din noiembrie voi face demersurile , iar la telekom trebuie sa le fac cerere de reziliere asai ? Iar in cel mai rau caz voi ramane cateva ore fara semnal numai sper sa nu cumva sa se faca zile fara semnal , ca na suntem pensiune nu putem fara.

    Răspunde
    • Cu placere!
     Bineinteles ca va trebui sa depui cererea de rezilere la momentul oportun si iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 66. Buna ziua . Am si eu o Mare problema cu cei de la Telekom. Mama mea a avut un contract de telefonie fixa( atât) ,mai vechi,la Romtelekom si beneficia de legea 118,pentru ca a fost deportată. La abonamentul pe care îl avea, platea doar tva-ul,de vreo 6,4 lei. In prima parte a lui 2015( nu stiu acum data exactă,voi verifica),am depus online cerere de reziliere bc a contractului,pentru ca nu mai folosea telefonul fix,deoarece ii cumpărasem un telefon mobil cu cartelă la Vodafone. Nu am primit nr.de înregistrare,am tot încercat să iau legătura cu un operator de-al lor,dar nu am reușit. Răspundea robotul,urmam pașii indicați,dar când apăsăm tasta pe care trebuia în legătură cu abonamentul,i mi tot repeta(robotul) ca nu am ales nici o opțiune,invitandu-ma apoi să revin mai târziu și închidea . Pri noiembrie cred,a fost mama sunată de o operatoare,care i-a făcut o oferta noua(nu stiu despre ce era vorba),dar mama nu a acceptat,spunandu-i ca vrea să-l închidă,pentru ca nu-l mai folosea de mult si ca oricum nu trebuia sa plătească nimic,nici măcar tva.( Mama mea locuia singură la tara,avea 75 de ani).I s-a spus că se va rezolva,dar,de închis tel.nu s-a închis. Din păcate,mama a decedat pe 24 ian 2016. Culmea,in ian. și feb.2016,au venit doua facturi Telekom cu 0 lei de plată! Deci,nu mai avea nici tva.! Eu am depus iar o cerere de reziliere a contractului ei,cu copie de pe certificatul de deces,dar nici la asta nu am primit nr de înregistrare. Am așteptat un răspuns în termenul prevăzut ( 30 de zile),dar degeaba. Culmea,incepand cu luna martie,facturile au continuat să vină(bineînțeles,pe numele mamei),dar cu plata abonamentului întreg!!!(5euro+tva!).Am făcut în mai o altă cerere,la fel,fara să primesc un nr. de înregistrare,care a rămas și ea fără răspuns. Înainte de o depune,am sunat la Telekom,dar nu pe numerele gratuite,pt.ca este imposibil să-i contactez,ci pe un nr.de mobil (cu 076…),probabil din fosta rețea Cosmote,taxata fiind la prețul perceput. Așa mi s-a răspuns,am spus care este problema mea și mi s-au s-a spus că nu apare nici o cerere depusă (sic!) și să fac altă(ceea ce am si făcut) si ca vor face o sesizare către cei de la sesizări si voi fi contactată. Le-am dat nr.meu de telefon,spunandu-le ca la tel.mamei nu are cine să răspundă(!) și mi s-a spus cam a lehamite “da…veti fi contactata de colegii noștri” … Ceea ce nu s-aîntâmplat. Acum a venit factura pe iunie,bineanteles cu restante(pentru că eu nu am plătit și nici nu am de gând să plătesc!). Am sunat iar pe același nr.si am spus ce s-a întâmplat și,bineanteles,mi s-a spus să …fac o cerere de reziliere la care sa anexez copie după certificatul.de deces al mamei si după buletinul meu( cum am făcut și până acum de altfel!),si peste 7 zile să sun să văd dacă s-a solutionat cererea mea! Și am făcut încă o cerere(pe 11iulie),la care am anexat copii dupa cert.de de deces al mamei,dupa cert.de naștere și de căsătorie al mamei ,după cert.mele de naștere și de căsătorie (ca să dovedesc că sunt fiica ei,in lipsa unui act de moștenitor,fiind singurul ei copil) si după CI,bineanteles!!! Și acum aștept…un telefon si un răspuns pe adresa de e-mail…V-am plictisit probabil,dar asta mi se întâmplă. Și dacă tot nu se rezolva,o să-i invit pe stimabilii domni si doamne de la Telekom să trimită sesizările pentru neplată si suspendare a postului telefonic la noua adresă a mamei(sunt cinică,dar ce sa mai fac?!)…

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa depui si o reclamatie online la ANPC accesand acest link.
   Ulterior vei ramane uimita de operativitatea acestui inestimabil operator care va rezolva in timp record aceasta speta, pe care o tot taraganeaza de cateva luni bune.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 67. Tina,

  Buna am solicitat rezilierea unui abonament de la Vodafone, si trecerea nr pe cartela tot reteaua Vodafone, inainte de expirarea perioadei contractuale. Stiind ca intampin ostilitati m-am adresat in paralel si ANPC. Primii cu oferta au fost cei la Vodafone… cu o noua oferta de abonament, mult mai avantajoasa, dar cu diferente intre ce mi-au zis la tel si noul contract primit pe e-mail. Inca nu am acceptat oferta lor. A venit si raspunsul ANPC care spune ca ar trebui sa platesc acea taxa de justa despagubire daca reziliez inainte de termen 🙁 . Mai sunt trei luni pana la expirare…Sunt tentata, sa accept noua oferta dacat sa platesc acea taxa….care nu e specificata niciunde. De asemenea sunt neconcordante in ceea ce priveste datele din reclamatie, si cele zise de operatori…Un continuu razboi al nervilor…Ce se poate face?. Multumec anticipat.

  Răspunde
  • Buna,
   Trimite-mi pe mail(contact@ithot.ro) raspunsul receptionat de la ANPC deoarece imi pare destul de ciudat modul in care au solutionat aceasta speta.
   Daca oferta este atat de avantajoasa precum sustii nu vad de ce mai stai pe ganduri?
   Detaliaza putin ce “beneficii” include noul abonament?
   Succes!

   Răspunde
 68. Am un contract telefonie-TV cu Telekom platit 1,5 ani din 2 minim iar dupa reziliere au pus o rubrica pe factura “Ajustari” nejustificata decat telefonic ca fiind justa despagubire (cu 50%x nr. ramase din abonament).
  Dupa reclamatie ANPC, mi-a venit raspunsul oficial (de la ANPC) ca nu ma pot ajuta deoarece contractul a fost incheiat pe 24 luni in baza unei “oferte promotionale” (habar nu am care pentru ca nu am cumparat nimic subventionat, echipamentele le-am returnat integral ca si sigilat).
  Totul in baza legii 161/2010 care ANPC spune citez “ca drepturile operatorilor la o justa despagubire nu sunt afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

  Ce sa mai inteleg? As vrea sa merg pana in panzele albe din principiu si, scuzati, pe motiv “spaguiti” ANPC.

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa depui inca o reclamatie la ANPC in speranta ca de aceasta data va fi gestionata de catre un inspector ceva mai capabil.
   Oricum nu esti nevoit sa achiti debitul respectiv atata timp cat este format doar din astfel de taxe abuzive.
   Succes!

   Răspunde
 69. Salut,daca m-am portat cu 2 abonamente de pe telekom pe orange,iar dupa aceea am achitat diferenta pe terminalele luate de la telekom si plata unei despagubiri pentru a nu ma complica cu firmele de creante,avand in vedere faptul ca mai am 17 luni de contract cu telekom,as putea sa rezolv prin aceasta metoda scrisa aici si sa nu platesc suma de 300 si ceva de euro reprezentand lunile ramase contractuale? Mersi anticipat.

  Răspunde
  • Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Cu placere!

   Răspunde
 70. Revin.
  Se pare că ANPC-ul și-a făcut treaba deși eu încă n-am primit raspuns de la ei însă am fost contactată de cei de la TELEKOM spunandu-mi ca mi dau curs favorabil cererii de reziliere FARA SA ACHIT VREO TAXA :))asta dupa ce m-au stresat zile intregi cu telefoane
  Iti multumesc pentru toate aceste informatii au fost foarte UTILE!
  ii sfatuiesc pe toti sa apeleze la ANPC in cazul in care se lovesc de refuzul furnizorilor de telefonie,internet televiziune de a rezilia amiabil contractul.si evident se vor lovi de el :))
  Multumesc!

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita.
   Nu uita sa imi trimiti pe mail(contact@ithot.ro) raspunsul pe care o sa-l receptionezi de la ANPC.
   Cu mare placere!

   Răspunde
 71. Buna, am si eu o problema. Ieri am incheiat un contract cu Telecom pe 2 ani si am luat un telefon (pentru asta am si prelungit contractul, telefonul vechi nu mai pornea deloc)
  Am ajuns acasa cu telefonul si nu mergea bine deloc pe internet, de incarcat se incarca pagina dar nu mergea sus-jos, foarte, foarte greu si sacadat. Azi am mers sa schimbam telefonu si dupa unele insulte cum ca nu stiu sa dau cu degetul pe ecran si ton ridicat din partea angajatei i-am dat ei telefonu sa il manevreze ea sa se convinga. Cand nu a mai stiut ce sa zica a dat vina pe wi-fi si cum ca nu e actualizat soft-ul la tel. intr-un final a acceptat sa trimita un maill cu cerere de schimbare a telefonului si raspunsul a venit negativ. Am sunat si la protectia consumatorului si ne-au zis sa depunem plangere pe site-ul lor.
  Acuma vreau sa reziliez abonamentul si sa returnez si telefonul dar intrebarea este: daca dureaza 30 de zile pana primim un raspuns pot sa ne bage pe gat sa platim telefonul avand in vedere ca e la noi in perioada asta si cum ca nu au de unde sa stie ca noi nu am folosit sau nu acel telefon?

  Răspunde
  • Buna,
   In cazul in care vei rezilia contractul va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Tind sa cred ca respectivul smartphone dispune de specificatii hardware modeste si din acest motiv ruleaza sacadat.
   Era ideal sa testezi terminalul inainte sa-l achizitionezi si sper sa retii acest aspect important pentru viitor.
   Succes!

   Răspunde
   • Nu aveam dreptul sa il testam. Si eu am reprosat faptul asta dar au zis ca putem doar sa vedem telefonul cum arata nu sa il si pornim.

    Răspunde
    • Trebuia sa refuzi instant oferta….. dar acum asta e, va trebui sa platesti pentru “gafa” comisa.
     Urmeaza procedura prezentata in acest articol iar daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
     Succes!

     Răspunde
     • Corect. Orice telefon cumparat trebuie desigilat in fata clientului dupa care se face obligatoriu proba functionarii lui. Adica vanzatorul aduce cutia sigilata si rupe sigiliul in fata ta dupa care ii introduci bateria si te joci putin cu el. Daca nu functioneaza corect ii ceri sa il inlocuiasca iar daca refuza nu semnezi nimic.

 72. Buna ziua.
  Am incheiat un contract cu telekom pt televiziune si internet in 2015 in septembrie .acum cand le-am ttrimis cererea de reziliere evident ca mi au spus ca sunt obligata sa platesc acea taxa de despagubire deoarece nu s a implinit perioada de doi ani si ca in contract era stipulata aceasta perioada etc .am facut o cerere la ANPC ,astept raspunsul lor.azi m-a sunat iar o operatoare ceva mai aroganta sa ma intrebe de reziliere le-am spus ca astept raspunsul celor de la ANPC si voi actiona in consecinta.mi-a raspuns sec ” da da bine” si mi-a inchis :)) la ce ar trebui sa ma mai astept din partea lor ? si cam cat dureaza raspunsul celor de la ANPC?

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul.
   Cei de la ANPC iti vor trimite raspunsul in maxim 30 de zile iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
   Oricum stai linistita ca se va rezolva fara probleme speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 73. Bună,
  Am trimis săptămâna trecută reclamatie și la Anpc. Astăzi am fost sunata de un domn de la Telekom care mi-a spus ca mi se va rezilia contractul doar dacă plătesc penalități. I-am spus ca nu sunt de acord cu plata penalităților.
  Apoi mi-a spus ca dacă nu sunt de acord cu plata penalităților atunci îmi va anula cererea de reziliere.
  I-am răspuns ca vreau sa reziliez contractul fără plata penalităților.
  Dar el o ținea pe a lui ca ori reziliez contractul și sunt de acord cu penalitățile, ori îmi anulează cererea de reziliere.
  Nu m-am putut înțelege cu dansul.
  I-am spus ca am făcut reclamatie la anpc și a zis ca știe, ca a primit și el răspuns de la juridic și ca cererea mea este neîntemeiată.
  Eu nu am primit nici un răspuns de la Anpc.
  Acum am rămas în aer. M-am enervat și I-AM spus ca voi încheia conversația pentru ca nu ajungem nicăieri.
  Apoi mi-a închis.
  Acum nu știu care ar fi pasul următor. Ce ar trebui sa fac acum?

  Răspunde
  • Buna,
   Nu te mai agita inutil si asteapta raspunsul celor de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu le pot anula.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 74. Buna.
  Revin și eu cu detalii.
  Am sunat la Telekom sa vad care mai este situația și am fost informata ca se va lua în considerare cererea de reziliere abia după ce voi achita soldul restant. Am achitat soldul restant și apoi am sunat pentru confirmarea plății, moment în care aflu, cu stupoare, ca se va rezilia doar contractul de voce mobila. În condițiile în care eu am făcut cerere de reziliere scrisa pentru întreg pachetul. Ca asa s-a hotărât în urma conversației telefonice pe care am avut-o eu cu colegii de la rezilieri. Asta este culmea. Niciodată nu am cerut asta.
  Iar recomandarea doamnei de la callcenter a fost sa mai trimit o cerere în care sa specific ca doresc sa se tina cont de prima cerere.
  Am făcut și asta.
  Intre timp, am aflat ca serviciile nu mai sunt suspendate. (Ca urmare a plății efectuate). Asta ca sa mai plătesc încă o luna de contract. 🙁
  A trecut o săptămână de când am trimis a doua cerere și vad ca nu ma contactează nimeni.
  Astăzi voi face și reclamatie la Anpc și voi reveni cu detalii.
  O zi frumoasa!

  Răspunde
  • Buna,
   Este perfect daca ai specificat in cererea de reziliere serviciile la care doresti sa renunti.
   Cei de la ANPC iti vor da castig de cauza iar inestimabilul operator isi va asuma gafa comisa.
   Vezi sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 75. Multumesc.
  Am trimis cererea pe adresa indicata, in articolele referitoare la acest subiect (persoane.fizice_ro@vodafone.com)
  Am primit raipd nr de inregistrare, sa vedem acum solutionarea….in termenul legal.
  O zi buna.

  Răspunde
 76. Buna dimineata,
  Daca pentru Telekom am rezolvat cu succes e randul Vodafone. Am citit din nou toata procedura de mai sus. pentru Vodafone nu am gasit adresa de e-mail pe care sa trimit cererea de reziliere, doar accessand site-ul lor: Formular Asistenta”. Este ok asa, sau exista o alta adresa, si sa trimit o cerere tip?

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa utilizezi acelasi model de cerere ca in cazul Telekom iar ulterior este in regula sa o trimiti prin intermediul formularului de contact.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 77. Salut,
  Sunt Mihaela si revin cu o veste foarte buna.
  Am fost anuntata prin sms ca s-a aprobat rezilierea contracului cu data de 18 iunie 2016 conform cererii de reziliere pe care am depus-o..
  Vineri 17 iunie am returnat routerul WiFi la sediul Telekom din Dorobanti.

  Iti multumesc foarte mult pentru toate sfaturile extrem de utile privind procedura legala de incetare a contractului.

  Mihaela

  Răspunde
 78. salutare
  am incheiat un contract cu Telekom pe 01.05.2015 si pe 01.05.2017 trebuie sa se termine…mai acu o saptamana primesc un mesaj ca am facut cost suplimentar si tre sa platesc 500 de lei…
  eu sunase-m cu vreo doua saptamani la Telekom sa intreb daca am minute in Canada,America(nr pe care il apelam era pe fix)
  inca nu mi-a venit factura…(sper sa fie suma normala,nu 500 de lei,sper)
  eu mi-am dorit internet fix,am sunat in pe la sfarsitul lui Aprilie 2015 pt a ma interesa…raspunsul Telekom a fost nu se poate nu mai sunt casute si porturii disponiblie…am tot sunat sa caut poate gasesc net fix…nimic….
  intr-un final raspunde un operator si eu intreb in continuare de net fix…nu este si nu este si nu se poate….
  si zice el “va putem da net mobil cu internet mobil telefon si televiziune,oferta de pasti (pastile trecuse) si eu dupa multe nehotarari accept….si acu imi pare rau….ca internetul scade si merge greu….
  eu sunand acum doua saptamani sa ma interesez de minutele internationale….am sunat in Anglia(acum nu stiu daca e in UE)de vreo trei ori…cam trei ore la telefon am vorbit
  acum m-am trezit cu mesajul asta ca am facut cost suplimentar 500 lei si mi-a fost restictionat accesul sa mai sun international….nu sti ce sa fac acum
  daca vine facutura cu 500 de lei sa o platesc si sa reziliez contractul sau sa nu le-o platesc..sa platesc factura normala

  aaa: tipul ala care mi-a facut oferta mi-a zis de 80 lei pe luna….si factura vine 110,120,130,200….ce sa fac?

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa studiezi cu mare atentie contractul semnat cu inestimabilul operator si sa actionezi in consecinta.
   Tind sa cred ca ai fost dezinformat si vei fi nevoit sa achiti debitul acumulat pana la aceasta data.
   Ar fi bine sa depui si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 79. Am contract cu Telekom ptr. televiziune si internet din 09.06.2016. Azi i-am sunat cum ca as vrea sa reziliez contractul deoarece cum ploua putin dispare semnalul si stiam ca in termen de 15 zile lucratoare pot rezilia contractul indiferent de motiv.
  Mi-au spus ca nu se poate doar daca platesc penalizari ca e trecut in contract si cu asta la revedere.
  Ce pot face sa renunt cat mai repede la acest contract ?????

  Răspunde
 80. Buna ziua,

  Am retrimis cererea de reziliere pe e-mail iar la destinatar am adaugat si adresa ANPC. Am primit numar de inregistrare si decizia de reziliere fara plata vreunei taxe din partea mea. La cerere am solictat raspuns scris prin Posta Romana.
  Mentionez ca am luat de la Vodafone telefon la pret redus + abonament pe 2 ani. Telefonul l-am trimis in service de 3 ori, doua luni am stat fara el din cauza Vodafone, doua saptamani din cauza Regenersis si inca doua saptamani tot din cauza Regenersis.
  Dupa trimiterea OPC pe capul Vodafone mi s-a inlocuit telefonul cu unul nou (alta marca) si mi s-a reziliat contractul fara a mai plati nimic, nici macar 2 euro pentru plata parcarii… Am fost trecut pe cartela fara a mi se imputa ceva.
  Bine-nteles, sunt un caz izolat si au facut o exceptie DOAR pentru mine.

  Multe multumiri, Bytza! Succes celor care doresc sa renunte la contracte!

  P.S. Contractul a fost reziliat dupa un an si jumatate, avand perioada contractuala de 2 ani. Telefonul l-am luat la pret redus la prelungirea abonamentului.

  Răspunde
  • Salut,
   Felicitari pentru reusita.
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos si sper ca majoritatea abonatilor sa riposteze in acelasi mod.
   Cu placere!

   Răspunde
 81. Salutare,

  Am depus si eu o reclamatie la ANPC Arges si am primit raspuns la cateva zile ca reclamatia mea s-a transferat la ANPC Bucuresti pentru ca inestimabilul Telekom are sediul in Bucuresti. Acum astept raspuns de la cei de la Bucuresti.
  Am si eu o rugaminte, ma poti pune si pe mine in contact cu Iulian, cel de mai sus care spune ca a rezolvat cu Telekom? Vreau sa il intreb si eu ceva detalii. Multumesc

  Răspunde
 82. Buna ziua,

  Vreau sa fac o sesizare privind o noua forma de abuz din partea Telekom. Simtind ca incet incet isi pierd clientii datorita practicilor incorecte, acum vin cu introducrea de la 01. IUNIE.2016 in orice fel de abonament a unui anumit nr de programe tv, si pentru asta se percepe o taxa 0.6 euro (TVA inclus). Instiintarea este facuta prin serviciul postal sub forma de publicitate mascata. Se mentioneaza ca daca nu esti de acord cu aceste modificari poti denunta unilateral contractul in termen de 30 zile. Atentie ! denuntarea se face prin notificare scrisa catre Telecom, Comunication SA OP.27-CP.458 Bucuresti. Cititi cu atentie tot ce primiti de la acest operator, este o publicitate mascata, niste costuri inutile si actionati in consecinta…Sunt cazuri in care se adauga canale HD si clientii nici nu au receiver HD….Sunt inca multe nedreptati dar cu cat actionam mai multi cu atat mai bine…
  sa nu mai acceptam orice practica neloiala.
  BYTZA – multumim de informatii, si daca se poate share ca lumea sa fie cat mai informata !!!!
  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Intr-adevar inestimabilul operator are un comportament abuziv fata de abonati iar majoritatea acestora tac si suporta.
   Cu mare placere!

   Răspunde
 83. Bună ziua,
  În urma articolului mi-am făcut și eu curaj și am trimis cerere de reziliere la telekom.
  Situația contractului meu este puțin mai complicata, inițial am încheiat contractul pt un pachet de voce fixa, internet și cablu TV.
  După un an de zile am plecat din casa părintească lăsând contractul în derulare în folosință alor mei, știind ca nu se poate rezilia decât după 2 ani.
  Intre timp, însă, fratele a făcut prelungire, adăugând și voce mobila, fără ca eu sa știu. A primit și un telefon în rate atunci. După alte câteva luni a mai făcut o prelungire modificând abonamentul de voce mobila. În prezent contractul meu ar expira în Mai 2017.
  Problema este ca facturile nu le-a mai plătit de câteva luni. S-a ajuns la o restanta destul de mare și efectiv nu mai vrea sa plătească, nu îl interesează, nu este pe numele lui.
  Întrebarea mea ar fi dacă este legal ceea ce a făcut Telekom?
  Prelungire fără acordul și fără Știința mea?
  Eu am aflat după câteva luni, atunci când am vrut sa reziliez știind ca au trecut cei 2 ani inițiali.
  Acum la o săptămână de când am trimis cererea de reziliere am fost contactata de telekom pentru cererea de rezilierea, mi s-a spus ca se poate rezilia contractul dar trebuie sa plătesc despagubiri (jumătate din suma abonamentului pe încă un an de zile).
  Eu i-am spus ca nu voi plăti acea despagubire, ca nu am prelungit eu contractul, dar mi-a replicat ca s-a folosit CNP meu și ei au dovezi. Nu ii interesează cine a făcut asta.
  Iar dacă nu plătesc vor trimite dosarul mai departe și voi fi exeutata.
  Recunosc ca m-am speriat, mai ales ca suma este destul de mare și nu îmi permit sa o achit.
  Sa trimit acum o cerere către Anpc sau sa aștept întâi sa vad ce vor factura?

  Răspunde
  • Buna,
   Din pacate inestimabilul operator te-a supus unui mare abuz, prelungind contractul fara acordul tau si iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema.
   Stai linistita ca toata procedura premergatoare executarii silite dureaza destul de mult, asadar ai timp suficient sa claifici speta intre timp.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 84. Am reusit sa reziliez un contract Telekom valabil inca 14 ,am urmat exact pasii,si in 3 sapt am fost sunat de un operator care mi-a zis ca se reziliaza fara costuri de reziliere anticipat ,la care dupa 2 zile mi a venit pe mail si rezolutia ANPC prin care operatorul a decis pe cale amiabila sa rezilieze contractul cu mine.
  Cum sa postez rezolutia aici care mi a venit de la ANPC si daca pot face acest lucru..?Si inca ceva pot sa distribui pe facebook intamplare cu poze la cerere de reziliere si la rezolutia ANPC ?
  Multumesc pentru tot ce faceti.

  Răspunde
 85. Buna ziua,

  Momantan se poate rezilia un contract cu Vodafone fara probleme conform celor prezentate in acest artiocol? Va rog confirmati. Multumesc frumos.
  Tina

  Răspunde
 86. Se poate rezilia fara probleme un abonament vodafone conform celor prezentate in acest articol? Va rog confirmati. Multumesc frumos.

  Răspunde
 87. Buna
  Am primit sms de la Telekom ca se rezilieaza pachetul de servicii cu data de 18.06.2016.
  Astept factura si revin.

  Răspunde
 88. Salutare,

  Am un contract in derulare cu Telekom pe 3 servicii fixe(Net/Tv/voce) a fost incheiat in noiembrie 2015. Vreau sa stiu daca se poate rezilia fara plata altor despagubiri(in contract specifica ca se plateste jumatate din restul de luni ramase pana la PM )?
  Este o clauza abuziva ? (sau din moment ce am semnat am “luat la cunostinta” si nu mai este abuziva)

  Multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi inevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 89. Buna! Vreau sa reziliez contractul la Telekom incheiat in Decembrie 2015 si de fiecare data cand sun la 1234 imi spun ca va trebui sa achit o taxa de aproape 1000 lei. Care este mai exact primul pas pe care trebuie sa il fac, trimit intai cererea de reziliere la ei sau merg direct la ANPC? Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Va trebui ca in prima faza sa trimiti cererea de reziliere iar ulterior sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Buna! Am sunat iar la Telekom si mi s-a spus ca din moment ce in contract este specificat ca voi plati jumatate din lunile ramase, sunt obligata sa le achit si ca este perfect legal sa se aplice aceasta taxa din moment ce nu reziliez contractul din motive tehnice ci doar pt ca nu mai vreau eu sa colaborez cu ei. Este posibil sa nu rezolv nimic la ANPC daca este stipulat acest lucru in contract?

    Răspunde
    • Buna,
     Stai linistita pt ca in curand si cei de la Telekom vor fi obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive.
     Marea majoritate a celor care au apelat la ANPC au primit castig de cauza.
     Asadar asteapta raspunsul de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
     Succes!

     Răspunde
 90. Buna ziua , am incheiat un abonament in data de 27.04,2016, de 12.95 e, la telekom ,pentru ca m-au incantat ca am 500 de minute mobil si fix turcia incluse . am intrebat si eu si sotia mea cred ca de 10 ori , baiatul de acolo de la Telekom Mall Liberty chiar ne a subliniat pe un contract , zona 1 -fix Turcia – zona 2 mobil Turcia , pe linga multe alte tari , dar pe mine Tr ma interesa in mod special . a mai dat saracu si un tel la relatii cu clientii sa-i confirme . Zis si facut , am semnat contractul am achizitionat si un Samsung J5 , am platit si 544 de lei , si am plecat multumiti . In data de 10.05 mi se emite prima factura si am dubii , pentru ca aveam ceva convorbiri de plata . Ma intor la Mall la operator sii spun sa-mi desluseasca , Baiatul foarte amabil ce sa spun nu reuseste sa desluseasca sumele asa ca din agentie sunam la relatii cu clientii , unde o duduie ma informeaza ca normal ca am de plata pentru ca am vorbit cu TR pe mobil . Ii spun ca eu asa ceva am un abonament de genul asta , la care ea imi spune senina ca am doar minute pe fix . Il dau la telefon pe operatorul din Mall care afla si el tot atunci , ca trebuia sa se uite si pe pagina 3 a contractului unde acolo nu era TR . Ce sa va spun baiatul ramane socat , eu si mai socata , asa ca i zic eu nu am nevoie de asa ceva . Zis si facut las acolo tot , contractul meu , telefonul , cartela Sim , operatorul zicandu mi ca se rezolva , deoarece e greseala lui . Tot ce am predat am predat pe proces verbal stampilat . si de atunci am inceput sa astept , in afara faptului ca numai cu acel baiat din Mall am vorbit , nu m-a contactat nimeni de Telekom , Azi am inceput sa insist , am sunat la agentia cu problema , si baiatul ma informeaza ca Telekom nu vrea sa rezilieze contractul , si sefa lui nu l lasa sa-mi dea banii inapoi , asa ca el isi cere scuze si asta e . Sa fac ce stiu .
  in 24, am trimis si eu separat o cerere de reziliere , dar n-am primit nimic . Ce asi avea de facut acum ?

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Am facut reclamatie la ANPC, am atasat tot ce aveam ..Astept raspunsul , dar azi am primit acasa o scrisoare de la telekom in care mi zice ca ei au angajati extrem de bine trainuiti , sa ofere servicii exceptionale , dupa care mi zice ca orice intelegere verbala este inlocuita de una scrisa si semnata . Adica ce sa inteleg eu de la ei , ca orice mi s-ar fi zis , daca am semnat asta e ? Din instiintarea asta inteleg ca e vina mea si ca nu-mi reziliaza contractul . Oricum voiam sa intreb , in caz ca ANPC ul imi da defavorabil raspuns , exista un for superior ANPC, in afara de instanta ?

    Răspunde
    • Stai linistita ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare, cu ajutorul celor de la ANPC.
     Daca cei de la ANPC nu iti vor da castig de cauza, desi ma indoiesc, va trebui sa rezolvi speta in instanta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
   • Buna , am primit azi raspuns , reusita totala . mi-au anulat abonamentul , imi trimit urmatoarea factura cu sumele stornate din cele 2 facturi emise . Trebuie sa fac cerere sa-mi iau depozitul inapoi , si cu bonul de achizitie al telefonului ma duc in agentie si mi iau banii . Bineinteles ca au spus ca : in mod exceptional imi anuleaza abonamentul . Deci ANPC jos palaria , a inteles abuzul si i-a obligat , multumesc pt sfaturi ,

    Răspunde
    • Buna,
     Felicitari pentru reusita.
     Bineinteles ca abonamentul cu pricina a fost reziliat “in mod exceptional”, asa cum au fost reziliate si cele cateva mii de contracte pana acum.
     Nu uita sa imi trimiti pe mail raspunsul receptionat de la ANPC. contact@ithot.ro
     Cu placere!

     Răspunde
 91. buna, Bytza,
  am promis ca scriu daca se rezolva tot si pt mine, spre deosebire de ceilalti de pe forum, s-a rezolvat….adica am mai platit acel rest de 13 lei si nu am primit nici o factura proforma sau asa ceva………oare o vor mai trimite daca am reziliat in 26.04?…sper sa nu……
  oricum, eu iti multumesc mult pt ca eram ultrasperiata la inceput, operatorii telekom sun cel putin bolnavi cu capu, o tineau intr-una cu taxa de reziliere, ar trebui sa isi primeasca ceva amenzi, ce e aia sa sperii clientii……
  multumesc mult, Bytza, la cat te chinui tu sa raspunzi la fiecare, esti un…deosebit….ar trebui sa anunte cei care au rezolvat pt ca si eu, citind forumul, nu imi dadeam seama daca problemele lor s-au rezolvat si ma speriam………mare lucru sa scrii un email cu…multumesc………..vezi, ma, Bytza, ma, cum e lumea……….

  Răspunde
  • Buna Mirela,
   Te felicit pentru reusita.
   Ti-am zis de la inceput sa nu te stresezi inutil pt ca speta se va rezolva fara probleme.
   Intr-adevar majoritatea “uita” sa mai posteze si faptul ca au reusit sa rezilieze contractele cu brio, dar fi convinsa ca ar fi revenit cu zeci de mesaje daca nu resuseau sa le rezilieze :))
   Asa sunt oamenii si trebuiesc luati ca atare…..
   Oricum tin sa le multumesc celor care au binevoit sa imi transmita raspunsurile receptionate de la ANPC/operator si au revenit la final cu un mesaj de confirmare a rezilierii contractelor cu pricina.
   Mult succes tuturor!

   Răspunde
 92. Buna ziua.Eu mai aveam contract cu Telekom inca un an.Dupa ce i-am notificat de 2 ori si dupa mai multe negocieri telefonice au renuntat la taxa de reziliere dar la ultima factura, au au mascat taxa de reziliere,cu o noua rubrica “Ajustari” in suma de 788 lei+ tva.Cum sa procedez?.Va multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 93. In cazul unei incetari de contract inainte de timp, este necesar a se plati si serviciile pe toata perioada contractuala, nu doar gadgetul ?
  Thanks!

  Răspunde
  • Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat!

   Răspunde
 94. Salut. Am si eu o mica nedumerire. Imi expira contractul cu Telekom pe 18.06.2016, adica peste o luna si 2 zile si vreau sa transfer voce, net si tv la Digi (cu portare nr de fix) incepand de la acea data. Am vorbit cu relatii clienti de la Digi si mi-au zis sa fac cerere de reziliere pt tv si net dar nu si pt voce fix ca risc sa pierd numarul de telefon si sa nu mai am ce porta. Oare chiar asa trebuie facut sau pot face cererea de reziliere si pt voce?

  Si inca o chestie, cererea asta de incetare la termen a contractului se numeste tot cerere de reziliere sau altfel si are alt format?
  Mersi pt informatiile de pe site, ajuti multa lume.
  Cu stima.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti depune cererea de reziliere si pt seviciul de voce dar va trebui sa specifici in aceasta ca doresti sa pastrezi nr pe cartela pre-pay.
   Cerere de reziliere se intituleaza documentul cu pricina.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
     • Update…. Am fost sunat ieri de relatii clieti Telekom. Au primit cererea de reziliere si e ok, mai putin transferul numarului de fix pe cartela pre-pay. Cica nu poti transfera nr de retea fixa in retea mobila, si din ce am cautat si eu pe google se pare ca asa e. Le-am zis sa prelungeasca contractul pt voce fix ca oricum portez numarul.
      Insa mi-au oferit la reiinoire acelasi pret ca Digi, trebuie sa recunosc ca am fost surprins. Acum platesc 102 lei la telekom, iar ei s-au oferit sa imi creasca viteza de net de la 6 Mb la 30 Mb si sa pastreze aceleasi servicii tv (cu hbo 1 2 3 inclus) si voce la un pret nou de 68 de lei (identic oferta Digi ce nu include Hbo totusi). Vreau sa mentionez ca inainte sa le trimit cererrea de reziliere nu au vrut sa discute cu mine, adica aceleasi servicii la acelasi pret dk vreau. Contractul s-ar fi prelungit automat dk nu faceam cererea de reziliere.

      Si ca oferta superioara mi-au oferit la 80 de lei in loc de 68 si un abonament de mobil (ceva ridicol cu 100 de mb de date), iar la 109 lei pe luna ar fi oferit un abonament cu 2 gb de date si un mobil allview de nustiu care gratuit. Nu am dat un raspuns inca, dar tot Digi suna mai bine pt mine avand in vedere ca in zona la mine Digi ofera 1 Gb viteza de net (eu voi alege totusi abonamentul de 300 Mb), fata de maxim diponibil de 30 Mb la Telekom (sectorul 1, Bucuresti, anul 2016, suna ridicol, nu-i asa Telekom Romania?). Iar pe partea de servicii mobile Digi e clar superior ca oferta.

     • Intr-adevar nu poti pastra un numar de telefon fix pe cartela pre-pay si bineinteles ca nu il poti nici porta.
      Iti dai seama ca operatorul incearca din rasputeri sa te pastreze in “ograda” dar decizia iti apartine.
      Succes!

 95. Buna ziua,

  Sunt client Vodafone din 2001. In 2012 am incheiat un contract pe o perioada de 2 ani. In ianuaria 2015 am prelungit contractul pentru inca doi ani si am luat si un telefon la pret redus.
  In vara anului 2015 l-am trimis in service, cei de la service au vrust sa mi-l inlocuiasca cu unul alb (al meu fiind negru) si am refuzat. Dupa scandaluri si plangeri la OPC am intrat in posesia unui telefon nou negru dupa DOUA LUNI!
  Le-am solicitat celor de la Vodafone sa anuleze clauza din contract care prevede plata taxei de reziliere in avans etc. invocand legea 449/2003 insa au spus ca nu se poate.
  In 28 martie 2016 am trimis noul telefon in service si se intoarce dupa 15 zile. Ajung cu el acasa si constat (seara) ca are alte doua defecte. A doua zi il predau din nou pentru a-l retrimite in service. In a 15-azi de cand l-am predat am fost sa-mi achit factura catre Vodafone si intreb si de telefon: “inca nu a venit”.
  Ii sesizez pe cei de la Vodafone, pe cei de la OPC ca au trecut cele 15 zile etc. si ca nu mai doresc acel telefon “reparat” ci unul NOU. Dupa inca 4 zile primesc 3 mesaje de la service precum ca pot merge sa-mi ridic telefonul din magazin. Nici pana astazi nu l-am ridicat si astept in continuare rezolutia OPC.
  Am facut o noua solicitare catre Vodafone pentru rezilierea contractului conform aceleiasi legi, fara plata vreunei taxe de justa despagubire si cu mentiunea ca nu le voi mai plati nici o factura.
  Exista posibilitatea sa imi refuze din nou rezilierea contractului? Ce pot face?

  Cu stima.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   Succes!

   Răspunde
 96. Salut ! Azi am vb la telekom pt rezilierea contractului scadent pe 23.12.2016. Taxa de 35 de euro de justa despagubire. Voi depune cererea de reziliere online apoi direct la ANPC. Vreau sa pastrez numarul si sa-l portez . Cererea de portare o fac dupa primirea emailului de confirmare la cateva zile sau cum ? Mi-a zis o pupaza de la telekom ca imi vor trimite factura cu 35 de euro prin posta. O astept si pe asta si apoi merg la ANPC ?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti efectua portarea la final daca ai mentionat in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi numarul pe cartela pre-pay.
   La ANPC poti sa apelezi oricand si iti recomand sa detaliezi cat mai bine speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Salut! Azi am avut surpriza sa raman fara semnal pe cartela de telekom. Sun frumos la ei si imi spun un baiat ca datorita cereri mele de reziliere depusa in data de 24.04.2016 azi am rămas fără semnal adică s-a reziliat contractul deși îmi expira in 23.12.2016. Înainte ma sunase o pupăza care îmi făcuse o oferta destul de buna pe care eram gata s-o accept , dar trebuia sa ma sune azi sau ieri.. dar nu a făcut-o si ei.. au inchis abonamentul si de maine pe pre-payd. Cand am auzit asta.. am facut iures cu ei ca nu m-au anuntat nici macar prin sms… baiatul ala imi spune ca e posibil sa primesc ceva taxe de reziliere… i-am zis sa o trimita ei pe adresa ANPC-ului sa ma scuteasca de un efort .. maine merg sa fac cererea de portare.. deja m-au scarbit cei de la telekom… astept sa vad daca trimit cevaca ultima factura am platit-o zilele trecute.. cum primesc raspuns va tin la curent !

    Răspunde
    • Salut,
     In acest mod isi pedepsesc cei de la Telekom abonatii “rebeli” care le parasesc ograda.
     Bineinteles ca este un mare abuz din partea inestimabilului operator si iti recomand sa il taxezi cu o portare corecta si corespunzatoare :).
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
     • Salut ! Maine se va realiza portarea!! Deci se poate si fara taxe de reziliere ! zilele astea urmează orange !
      Merci omule pentru tot !
      Distribuie periodic astea pe Facebook !

 97. Recomand celor de aici apelati fara discutii si cu incredere la ANPC, si evitati o serie de neplaceri din partea operatorilor. Toti apeleaza la tot felul de smecherii si mai ales la publicitate mincinoasa. Atentie si mult succes. Ce este aici pe site este foarte ajutator ! 🙂

  Răspunde
 98. BUNA ZIUA,
  Am urmat procedura si am trimis cererea catre orange, ulterior mi-am portat numarul al alt operator. Am achitat factura, ultima luna de abonament, de care am beneficiat. Acum mi-au trimis o factura unde se regasesc 2 luni abonament, atat cat considera ei ca mai aveam perioada contractuala. Ce se intampla daca nu o sa platesc acea factura?

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Operatorul te va stresa cu zeci de somatii in speranta ca vei ceda psihic si vei achita debitul respectiv.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 99. Buna ziua,in 6 iunie imi expira contractul cu telekom si am auzit ca daca nu suni la ei sa anunti ca nu doresti prelungirea pe inca 2 ani,iti prelungesc ei fara semnatura ta,am sunat,am vb cu un operator si mi-a spus sa trimit la adresa lor un e-mail dar eu am vazut doar cereri ptr rezilieri…si in cazul in care as vrea sa platesc mai putin ptr abonament trebuie sa reziliez contractul actual si sa imi fac altul mai ieftin,ei sunt de acord cu aceasta procedura?multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Daca doresti sa reziliezi contractul iti recomand sa le trimiti cat mai curand cererea de reziliere, urmand procedura prezentata in acest articol.
   Operatorul nu poate prelungi contractul fara acordul tau, asadar nu iti face griji inutile.
   Ulterior poti opta pentru ce tip de abonament doresti si inclusiv te poti porta intr-o alta retea.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 100. Buna seara!Si noi am incheiat un contract la ei pe 3 ani,persoana juridica.Dupa 4 luni am facut incetare activitate pe 3 ani si cu toate acestea am platit in continuare facturi(desi nu le mai foloseam serviciile,am si plecat din spatiul respectiv) de 140 ron inca un an si ceva.Vrem sa reziliem contractul dar ne cer 300 euro,pentru ca am mai fi sub contract pana in octombrie 2017.E vreo sansa sa scapam de contract fara sa achitam banii acestia??

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului va trebui sa mergeti in instanta.
   Succes!

   Răspunde
 101. Dupa ce am trimis o cerere de reziliere pe data de 27.02.2016 in sfarsit am primit la finele lunii aprilie un raspuns de la ei prin posta precum ca au primit cererea mea si trebuie sa platesc taxa de reziliere in valoare de 402 lei . Am trimis o plangere la cei de la anpc si acum astept un raspuns sa vad cum actionez mai departe .
  Numai bine !

  Răspunde
 102. Buna.

  Am un contract cu Telekom pentru telefonie mobila. Am cumparat de la ei in august anul trecut 2 telefoane si pe fiecare am pus abonament de 20E.

  Acum… ofertele de pe prepay sunt mult mai ok decat abonamentul asta (L).
  Am citit pe aici insa la cate probleme au intampinat fiecare, sunt cam in ceata.

  Am gasit acel model de cerere .

  Sa specific in cerere de ce vreau sa reziliez? Adica pentru ca ofertele prepay sunt mult mai rentabile? Sau doar ce se vede in cerere?

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit ca poti rezilia fara probleme contractul si nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere.
   Asadar urmeaza procedura prezentata in acest articol iar daca este nevoie nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Buna,

    Am inteles ca este un model de cerere de reziliere mai complexa (cu tot cu 2 articole din lege sau ceva de genul), dar nu o gasesc. Ai idee despre ce fel de cerere este vorba?

    Răspunde
   • Da, dar eu inca mai am contract aprox 1 an si 4 luni cu ei.

    Am vreo sansa sa “rup” contractu asta nenorocit? 🙁

    Răspunde
 103. uite, Bytza, cum e la mine: cerere de reziliere pe 26.03, deci pe 26.04 trec nr pe cartela. Pe 14.04 s-a eliberat factura intreaga si pe 14.05 va fi eliberata o factura cu scaderea respectiva pt ca am beneficiat de serviciile lor 12 zile din luna (14 pana pe 26)…..asa mi-a explicat ” mieroasa” de care iti vorbeam in postul trecut…apoi, o alta, mi-a spus ca voi primi o factura proforma de 60 euro…..Nu s-a intamplat pana acum dar nu as vrea sa fiu in locul lui “Euu” sa o primesc, m-as speria desi firmele cica pot elibera sute de facturi proforma, eu stiam ca o firma iti arata o proforma pt a te informa asupra costului vre-unei lucrari si, daca semnezi, esti de acord, deci, scoti banul……….
  Deci eu pot primi pe 14.05 aceasta proforma odata cu ultima factura de tel, asa inteleg…sincer, nu vreau sa se intample dar scriu daca se intampla asa………..daca as fi firma, ar trebui sa le tai si eu lor o proforma de 500 E, asa, pentru stresul provocat de ei…In factura sa calculez pretul medicamentelor pt repararea nervilor capului din pricina lor…
  Nu, serios, nu vreau sa vad la fata proforma asta, scriu neaparat daca se va intampla asa sau nu……….

  Răspunde
 104. simt nevoia sa intervin pt ca si pe mine m-a amenintat Telekom cu factura proforma dar aceasta proforma nu este înregistrată în contabilitatea vânzătorului, uite ce e cu proforma asta.
  eu, se pare, am scapat de ea, le-am zis la tel ca abea astept factura asta proforma pt a o trimite la anpc in revenire asupra plangerii mele. vad ca nu mi-au trimis-o inca dar nu e tarziu…si eu cam stau ca pe ghimpi……..pe 26 se incheie contractul meu si sper sa nu am surprize……….

  Răspunde
 105. Nu cred ca e cineva pe aici care sa fi primit un raspuns de la ANPC in felul cum l-am primit eu. Am facut un contract de 10 euro cu Telekom pe 2 ani si am luat un telefon subventionat gratis. Dupa 2 luni am portat numarul in alta retea pt ca am fost nemultumit de retea. Mi-au venit de la Telekom 2 facturi: una cu valoarea ramasa de plata a telefonului (vreo 500 lei, PE CARE AM ACHITAT-O) si o factura proforma, de vreo 10 milioane, adica restul lunilor din abonament ramase de achitat. ANPC mi-a raspuns ca ambele facturi sunt emise corect si ca cererea mea e neintemeiata!!! Urmeaza sa reclam comisarul care a solutionat aceasta cerere, pentru ca imi miroase a chestii dubioase aici.

  Răspunde
  • Stai linistit pentru ca padure fara uscaturi nu exista iar aceasta regula se aplica in orice domeniu din pacate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 106. Am trimis 3 cereri de reziliere la Vodafone si de fiecare data imi spun ca tr.sa platesc taxa de reziliere .eu am nevoie de aceste numere si cum nu sunt de acord sa platesc acea taxa ei nu vor sa -mi rezilize contractul.Am trimis plangere la ANPC ,dar nu stiu daca voi avea castig de cauza.ce pot sa fac mai mult?

  Răspunde
 107. Salutare, mult respect pentru cel care a scris articolul. De ceva timp m-am hotarat si eu sa renunt la abonamentul telekom pentru ca nu mi se pare “combinatie”, bani multi si beneficii putine fata de beneficiile de pe o cartela prepay sau cele din alta retea. Asa am ajuns aici. Sunt abonat de 8 ani, chestia e ca l-am prelungit la inceputul acestui an, am procedat asa cum am citit aici, am trimis 2 mail-uri si a doua zi am ramas surprins cand am vazut ca ma si suna. Insa tipul cu care am stat de vorba m-a descurajat putin si am anulat cererea momentan pentru ca, dupa cum mi-a explicat, daca imi va accepta cererea de reziliere, pe 18 Mai imi va inceta contractul si atunci voi primi si o instiintare ca voi avea de plata 670 de lei. Am incercat sa ii zic ce am citit pe aici ca nu sunt obligat sa platesc suma aia, doar ultima factura….am adus vorba si de protectia consumatorului,la care el mi-a spus voi primi oricum ceva ca sa platesc acea suma si apoi e treaba mea ce fac mai departe. Asta m-a facut sa scriu aici… nu sunt sigur daca sa continui sau sa mai merg cu acelasi abonament…totusi nu e vorba de 30 de lei…

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul asa cum au facut-o cele cateva sute de cititori pana acum.
   Iti dai seama ca operatorul apeleaza la tot soiul de tertipuri ca sa isi mentina abonatii in ograda.
   Asadar nu te lasa descurajat si urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 108. Buna ziua,
  as avea si eu o intrebare. Am reziliat la un contract (voce, date, tv) de la “stimabilul” Telekom in afara perioadei contactuale in data de 18.04.2016 si am facut cerere de portare al numarului de telefon fix la noul operator. Eu stiu ca cererea de portare dureaza cateva zile. Numarul pe care-l detin urmand sa fie inregistrat la noul operator. Ma suna duduia de la Telekom sa-mi spuna ca eu trebuie sa mai platesc abonamentul pe o luna intreaga (pt. servicii de voce, date, tv – adica pana la 10.05.16), desi odata cu portarea numarului eu nu mai folosesc reteau Telekom.
  Nu e abuziv ceea ce-mi cer ei? Nu se incheie contractul cu Telekom in ziua portarii numarului? De ce sa platesc eu aproape 1 luna abonament fara sa folosesc serviciile Telekom?
  Carei autoritati ma pot adresa? Multumesc frumos!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Din acest motiv recomand ca in prima faza sa se efectueze rezilierea contractului cu actualul operator iar ulterior sa se efectueze portarea.
   Puteti depune o reclamatie la ANPC accesand acest link.
   Succes!

   Răspunde
 109. buna, draga Bytza…..vesti bune: azi m-a sunat o operatoare fff mieroasa. cica: va sun ca urmare a plangerii dvs la anpc (moa!!!!!)Cica: notati codul de deblocare al telefonului dvs (moa, poti sa crezi?)…numai ca eu, crezand ca anpc nu mai vine niciodata am deblocat tel in service, noroc ca m-am descurcat doar cu 20 de lei….
  Mai departe: in legatura cu cererea dvs de reziliere, va fi pe data cutare, nu veti avea semnal cateva ore, apoi faceti asa si asa, si…..NU VETI FI OBLIGATA LA PLATA CHELTUIELILOR DE INCETARE bla bla………..auzi, tu……….mielusica mieluselelor, ce mai……..daca mai asteptam doar o zi, deblocam gratis tel……..oricum, Bytza draga, tot respectul din partea mea, toti de pe forumul asta ar trebui sa iti faca o mare cinste, zau……..nu de alta dar te sperii, sunt atat de nesimtiti, sunt niste jigodii, ce mai, mi-am facut atatia nervi, eu am avut o conversatie pe email cu ei in care am avut impresia ca vorbesc cu mongoloizi, nu intelegeau, frate, se faceau ca nu inteleg, nu se poate sa iti tratezi astfel clientii……….dar, ce vrei, asta e “viitorul de aur al patriei noastre”, niste ordinari, nimic nou sub soare………………..pa, Bytza si…o seara buna!

  Răspunde
  • Buna,
   Felicitari pentru reusita!
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos.
   Accept “cinste” doar in franci elvetieni, lire sterline si yeni japonezi :))
   O seara excelenta!

   Răspunde
 110. Buna seara am si eu o problema la careas dori sa mi raspundeti cu celeritate. am 3 abonamente la cosmote din care la 1 am depasit minutele nationale venindu mi o factura de 830 roni in conditiile in care imi venea pt toate 3 abonamentele 230 roni am facut o reclmatie la 1234 prin care le specificam ca nu sunt de acor d sa platesc deoarece trebuia sa ma anunte si pe mine dupa 100 sau 200 de roni ca sa nu mai folosesc acel numar si sunam de pe altele mi sa raspuns ca e un drept si nu o obligatie sa ma anunte daca depasesc cu 100 sau 200 roni abonamentul iam intrebat pana la cat ma lasau sa vb au zis ca nu au o suma fixa datorita ca sunt abonat vechi…… si m au somat sa le platesc diferenta de 530 roni cea pe care am denuntat o initial ce ma sfatuiti?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Daca aveti suspiciuni cu privire la modul in care operatorul a ajuns la suma respectiva va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC.
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri iar abonatii se trezesc cu facturi astronomice.
   Daca doriti sa mai beneficiati de serviciile acestora va trebui sa achitati debitul respectiv iar in cazul in care ANPC va da castig de cauza, suma respectiva o sa va fie returnata.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 111. Buna seara. Am trimis o solicitare de reziliere ctr Telekom in data de 29.01.2016 si abia azi, 11.04.2016 am primit urmatorul raspuns :

  Vă mulţumim pentru sesizarea dumneavoastră în care v-aţi manifestat dorinţa de a desfiinţa pachetul de servicii TV S_Net L_Voce M, invocând Legea161/2010 şi dorim să vă informăm următoarele:
  Referitor la Legea 161/2010, este bine să ştiţi că nu intră sub incidenţa acesteia, contractele clienţilor care beneficiază de oferte promoţionale (luni gratuite, reduceri, subventii la echipamente sau orice alte beneficii). Legea prevede foarte clar că drepturile operatorilor la o justă despăgubire sunt corecte.

  În prezent, pe codul de client R2466480010872 al cărui titular sunteţi, există în derulare contractul pentru furnizarea serviciilor de voce, internet si televiziune, agreat şi semnat de dumneavoastră în data de 11.08.2015 pentru o perioadă minimă contractată de 24 de luni.
  Prin urmare, în vederea recuperării investiţiei sale concretizate în oferta promoţională acordată clientului , Telekom solicită acestuia, în cazul menţionat mai sus, plata unor despăgubiri care reprezintă contravaloarea tuturor reducerilor, facilităţilor, gratuităţilor şi beneficiilor care i-au fost acordate abonatului în considerarea ofertei promoţionale primite.
  O eventuală desfiinţare a serviciilor menţionate anterior se va opera în condiţiile contractului, cu plata despăgubirilor aferente.

  Pentru a desfiinţa serviciile conform condiţiilor generale vă rugăm să ne contactati prin serviciul Vânzări şi Relaţii cu Clienţii-1234.
  Asigurându-vă de toată consideraţia noastră, vă stăm la dispiziţie 24 ore din 24 la Serviciul Relaţii cu Clienţii la numărul gratuit 1234.

  Care este parerea dvs? Sa ma adresez celor de la ANPC? Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc!

  Răspunde
  • Sunt absolut uimit de operativitatea “debordanta” de care a dat dovada acest inestimabil operator.
   Va recomand sa depuneti cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Buna seara. Revin cu o intrebare. Tot incerc sa trimit reclamatie la ANPC dar nu ma lasa imi spune la sfarsit ,,Campul Detalii contine caractere nepermise!” Care este cauza? Multumesc.

    Răspunde
    • Probabil ca ai uitat caps lock-ul apasat si sistemul ti-a dat aceasta eroare. Asadar incearca sa retrimiti reclamatia si cu sigurnata nu vei mai intampina probleme.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 112. k, promit sa sriu aici cum s-a rezolvat. Cu trapandula aia de tel blocat in reteaua lor si pe care nu vor sa il decodeze, uite aici:
  http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-5344525-operatorii-telefonie-mobila-obligati-decodeze-telefoanele-captive-retea.htm
  sunt obligati sa decodeze in cazul meu si, mi se pare, din 2010 nu mai au voie sa codeze tel. in retea.( sa imi zici ce stii de asta).
  Eu am scris, ca si revenire la sesizarea anpc, ora si magazinele in care mi s-a refuzat de codarea….o bagasera pe maneca, nu vroiau sa imi spuna numele, isi ascundeau ecusonul…..ha, ha……..sa vedem ce se intampla si scriu……….eu sunt cam ghinionista de fel, altora le merge, mie nu prea……….in sfarsit, voi scrie….ms mult

  Răspunde
 113. plangerea la anpc e facuta in 26.03, apoi niste reveniri cu privire la nesimtirea operatorilor si…nici un raspuns….
  uite aici unii care chiar au ajuns la concluzia ca anpc incaseaza si ceva spaguta si nu rezolva nimic:
  topic
  in reveniri am specificat ca adaug acestea la sesizarea din 26.03.
  am trecut si de faza in care devenisera mielusei si incercau oferte, i-am facut inculti, i-am trimis sa isi ia si ei bacul macar, pai, la 200 lei cat inteleg instantele sa dea amenda pt telekom, ce angajati pot fi aici? Le-am raspuns pe email ca, daca nu stiu ca 2015 – 2013= 2 ani (perioada contractului semnat de mine), sa se inscrie la clasa a 2 a, ii invata acolo tabla adunarii, pai ei sustin ca eu am semnat in 2015 undeva……..in sfarsit, anpc incaseaza sau nu incaseaza spaga?

  Răspunde
  • Orice padure are si uscaturi dar cert este ca ANPC a solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor de acest gen care au fost formulate intr-un mod pertinent.

   Răspunde
 114. Dupa ce am primit raspunsul de la ANPC cum ca se poate rezilia fara a platii vreo taxa am fost sunat de cei de la telekom si mi s-a zis ca trebuie sa platesc taxa de justa despagubire.
  Am trimis adresa si celor de la telekom poate se lumineaza si ei.
  Ti-am trimis si tie,pe mail, adresa pe care am primit-o

  Răspunde
  • Odata ce ANPC ti-a solutionat reclamatia in mod favorabil nu ai de ce sa iti faci probleme.
   Operatorul poate sa abereze oricat dar nu uita sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 115. Buna seara as dori sa stiu daca e posibil sa renunt la contract cu telekom net tv fix si mobil cu 10E care se termina in 2017 pe 2 iunie abonamentul de 10e iar celelalte servici ar trebui in vara asta.
  Am 2 abonamente de voce la orange si un wifi 4g la vodafone!
  Mentionez ca poate este singura postare ciudata.
  Cum pot rezilia cu toti acesti operatori daca eu plec definitiv din tara?
  Am o cerere de renuntare la cetatenia romana si cerere ca imi parasesc domiciliu
  Firma straina pentru care lucrez de acasa imi spune ca e posibil sa reziliez cu ei fara a plati nimic!

  Răspunde
    • Vezi sa nu semnezi cererea pusa la dispozitie de catre inestimabilul operator.
     Descarca modelul prezent la inceputul articolului si efectueaza modificarile necesare.

     Răspunde
     • Upsi bine ca mi-ai zis imi poti da adresa de email sa vezi ce cerere mi-a trimis daca nu imi ziceai era pe cat sa semnez ora 12:41 01.04.16

     • Cererea de reziliere care o ai aici pe blog la acest post este doar pentru rezilierea abonamentului mobil as dori daca se poate pentru toate!
      Cererea care este aici e buna si pentru orange ca am 2 abonamente voce?
      Daca e buna am sa ii instintez astazi si am sa le trimit cererea care este aici completata cu datele mele de identificare!

     • Am inteles oricum am sa scriu motivul pentru care renunt sa le fie clar de ce renunt ti-am trimis pe email ce email am primit de la ei!
      Astazi urmeaza orange si vodafone!
      pe 3 aprilie am sa fac o plata online la telekom cred ca este ultima daca azi am trimis cererea pentru desfintare!
      Si daca iti spun cine mi-a zis acest lucru nu o sa iti vina sa crezi poate o sa zici ca mint!
      Eu am venit aici pe site cand am inceput sa caut cuvinte cheie reziliere contract renuntare la cetatenie romana

     • Gata am facut cererea acum urmeaza sa o semnez si sa o trimit!
      Specific motivul pentru a vedea de ce renunt sa nu zica ei ca sunt nu stiu de care!

     • Update:
      Am trimis cererea de reziliere la telekom si copie dupa c.i
      acum le-am trimis la orange si vodafone un email prin care atesta ca doresc sa reziliez contractul cu ei!

     • Buna ziua,

      Va multumim pentru timpul acordat transmiterii acestui mesaj.

      Perioada contractuala a numerelor de pe cont este urmatoarea:

      · 0744470XXX– martie 2017.

      · 0745313XXX– aprilie 2017.

      Daca veti dori denuntarea contractului inaintea datei de mai sus, va fi necesar sa achitati contravaloarea abonamentului inmultita cu numarul de luni ramase din perioada contractuala.
      ———–
      Ce este de facut aici? sa achit sau nu?
      Oricum plata se va face peste un an prin transfer bancar! )))

     • Buna ziua,

      Va multumesc pentru increderea si timpul pe care le-ati acordat pentru a ne adresa aceasta solicitare.

      In legatura cu alegerea dumneavoastra de a rezilia contractul de servicii incheiat cu Vodafone Romania SA pentru numarul 0372763XXX contractul a a fost incheiat in data de 05/11/2015 cu Vodafone Romania SA pentru o durata de 2 ani.

      Avand in vedere faptul ca in data de 23 iulie 2010 a intrat in vigoare noua lege care reglementeaza regimul taxelor de reziliere va specificam faptul ca Vodafone Romania respecta dispozitiile legale, care nu exclud aplicarea unei despagubiri. Aceasta despagubire se calculeaza potrivit noilor prevederi ale legii. Despagubirile reprezinta o suma variabila, care difera in functie de contractul fiecarui client.

      In cazul in care solicitati incetarea prezentului contract inainte de perioada contractuala , acest lucru presupune ca datorati o despagubire egala cu valoarea prejudiciului cauzat in valoare de 140 euro, calculata corespunzator cu numarul de luni ramase pana la expirarea duratei contractuale.

      Modalitatea in care se calculeaza taxa dumneavoastra de reziliere este urmatoarea:
      140 impartit la 24 (numarul de luni )= 5.83 inmultit cu 18 ( X reprezinta numarul de luni ramase din contract) = suma in Euro reprezantand taxa de justa despagubire.

      Daca doriti rezilierea numarului de internet cu taxa de justa despagubire, este necesar sa trimiteti printr-un reply la acest e-mail, o cerere scrisa si semnata de mana, in care sa mentionati ca doriti inchiderea abonamentului cu numarul 0372763xxx si ca sunteti de acord cu plata mentionata anterior.

      Pentru evitarea platii acestor taxe exista posibilitatea de a transfera contractul pentru numarul 0372763xxx unei alte persoane, fizice sau juridice, care va prelua astfel statutul de abonat Vodafone. Acest proces se numeste Transfer de Responsabilitate, se poate efectua la orice Magazin Vodafone sau dealer Vodafone si nu presupune din partea dumneavoastra nici un cost suplimentar.

      Persoana care preda numarul nu trebuie sa prezinte decat buletinul sau cartea de identitate precum si dovada achitarii ultimei facturi emise pentru acel numar.

      Este necesar ca persoana care doreste sa preia abonamentul sa prezinte buletinul sau cartea de identitate si un act de spatiu.

      In cazul transferului se pastreaza numarul de telefon, tipul abonamentului si vechimea numarului in retea.

      In momentul realizarii transferului, sesiunile de internet ale vechiului titular ramase nefacturate sunt preluate integral de noul titular pe prima factura emisa pe numele acestuia. Daca nu se doreste preluarea acestora este necesara precizarea acestei intentii pe formularul de transfer.

      In speranta ca aceste informatii va sunt de folos, va multumim si va stam in continuare la dispozitie pentru orice solicitare legata de serviciile noastre.

     • Imi plac raspunsurile astea de tip roman si iti recomand sa-l atasezi la reclamatia pe care urmeaza sa o depui la ANPC.
      Succes!

     • Update
      Orange in curs
      Telekom in curs
      *Astept sa vad ce taxe si cat de plata am
      Vodafone aici ce este de facut?
      Sa trimiti o reclamatie la ANPC?

 116. Salut.

  Azi am fost sunat insfarsit dupa 2 saptamani de asteptari, aproape 3… de telekom in legatura cu rezilierea mea, dar nu ca sa imi comunice ce facem cu rezilierea, ci sa nu renunt la servicii sa ajungem la o intelegere, (acum se poate sa ajungem la o intelegere, cand insistam sa mi se miceasca abonamentul nu sa putut).

  Inca nu am primit nici-un email de la ei, cred ca o sa fiu contactat zilele viitoare cu rezilierea, si am trimis si o cerere catre ANPC in care am pus poza cu cererea de reziliere, si am specificat ca vreau sa reziliez contractul fara a platii alte taxe…

  Ce spuneti se va rezolva cu cererea de la ANPC?

  Răspunde
 117. Buna ziua,
  in urma cu 2 luni tata a reinnoit contractul cu telekom optand si pt tel mobila si a primit un telefon nou. Din nefericire in urma cu o saptamana a decedat 🙁 Acum eu ar trebui sa reziliez contractul, se poate? mentionez ca sunt la f mare distanta de adresa de domiciliu si nu am cum sa ma deplasez acolo sa returnez telefonul. Fiind la tara cel mai apropiat sediu telekom e la 70 de km. Cum se poate proceda in acest caz? se poate doar prin mail? sa scanez certif de deces si copie dupa una din facturi?
  multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Toate demersurile le puteti efectua online asadar nu este nevoie sa va deplasati din confortul propriei locuinte.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
  • Salutari si sincere condoleante!
   Poti rezilia contractul conformart.12.alin1. pct.a , si eventual sa anexezi o copie a certificatului de deces…fara sa returnezi telefonul primit… Poti rezilia prin e-mail… Bafta! si anunta-ne sa vedem ce ai reusit… Pana unu alta… fii tare si viata merge inainte… Traim pentru prezent si viitor… deci gandeste-te la chestia asta… trecutul doare…insa nu trebuie sa lasam sa ne domine trecutul,,,

   Răspunde
 118. Astazi au revenit angajatii de la Telekom sa isi faca treaba in exteriorul apartamentului meu – acolo unde se afla echipamentele companiei – si unde asta vara cand am facut contractul angajatul lor nu s-a sinchisit sa verifice daca echipamentele functioneaza in parametrii mentionati in oferta de internet adica 100 Mbps pe FO. Partea tragica este ca de joi seara grila de programe s-a modificat – adica au scos multe programe si mi-au lasat doar cele fara valoare – multe posturi romanesti – cele pe care le cunoastem cu totii de stiri de prost gust – show-uri la care doar ei rad si ii platim regeste – 5 programe de desene animate – 5 de sport – si 3 documentare. Motiv pentru care am sunat si am fost plimbata de la un departament la altul fara nici o explicatie coerenta.Astazi intr-un final am suntat din nou si am intrebat care este situatia programelor scoase din grila si mi s-a comunicat ca au probleme in toata tara si ca echipa tehnica va remedia defectiunea in 72 de ore. Astept si dupa aceea daca nu le reintroduc conform contractului pe care l-am incheiat cu ei – atunci apelez la ANCOM si insist pentru rezilierea contractului.
  M-au inselat cu internetul si vor sa ma pacaleasc a si cu grila de programe.
  Ar trebui sa facem mai multa publicitate negativa pentru ca aceasta companie sa nu isi mai permita vreodata sa ne creeze probleme noua – clientior care le platim unele servicii pe care nu le primim.
  Revin cu noutati peste cateva zile.
  Din discutiile de pe acest forum si eu la fel ca si ceilalti simt ca lucurile se schimba si ma bucur.
  O seara linistitia tutoror

  Răspunde
 119. au inceput sa ma streseze cu emailuri si sa ma sune sa imi propuna oferte.
  cat priveste propozitia lor:
  „Va informam ca hotararea Tribunalului Bucuresti priveste societatea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom).”
  sunt convinsa ca mint…….Romtelekom-serviciu fix nu face asemenea contracte pt tel, poate pt internet, mint si sunt niste ordinari…….mi-au scris ca eu as fi prelungit in 2015, nu, atunci mi s-a facut o oferta la tel, nu au semnatura mea in 2015, le-am zis sa nu faca falsuri in acte ca e mai rau pe urma…….sunt de un tupeu maxim-maxim, eu mai fac una la anpc, adica o revenire la ce am facut……..sunt atat de “inteligenti” incat si scriu prostiile astea……..serios, la cati au scris pe acest blog, ar trebui sa nu mai existe acest telekom

  Răspunde
 120. Buna ziua,

  Am un contratct cu telekom semnat in martie 2015 si vreau sa renunt la 2 din 3 servicii furnizate de ei…insa conform art.12. alin 4 care zice asa:
  12.INCETARE.
  4)Daca Contractul inceteaza, pentru unul/toate Serviciile, inainte de expirarea Perioadei minime, prin reziliere de catre Telekom Romania sau denuntare unilaterala de catre Client (altfel decat potrivit art. 11 si 12.2 b) si c)), inclusiv
  in cazul portarii, Telekom Romania are dreptul sa solicite plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul de la art. 3 din Formular. La calculul despagubirilor in Euro se foloseste cursul de schimb Leu/Euro comunicat de BNR ca valabil pentru prima zi a perioadei de facturare inscris pe factura.

  PM din contract e de 2 ani…

  In ce conditii pot sa renunt la servicii fara sa mi-i se pretinda despagubiri…

  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in articol.
   In cazul in care intampini ostilitate din partea operatorului nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Succes!

   Răspunde
 121. “ok, plangerea la anpc e facuta, la cererea de dezabonare trimisa pe email mi se raspunde:
  “Va informam ca hotararea Tribunalului Bucuresti priveste societatea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom).

  Asa cum am mentionat anterior, in conformitate cu prevederile contractului de abonament pentru serviciile Telekom, Dumneavoastra aveti posibilitatea de a solicita incetarea acestuia oricand, cererea urmand a fi procesata in termen de maxim 30 de zile de la inregistrare. In cazul in care se solicita incetarea contractului inainte de expirararea perioadei contractuale initiale trebuie sa aveti in vedere ca, vi se vor calcula costuri de incetare anticipata potivit prevederilor contractuale. Incetarea contractului de abonament poate fi solicitata de catre titular prin una din urmatoarele metode:……………” samd

  intr-adevar, ei sunt Telekom Romania Mobile Communications………si zic ca hotararea aceea priveste telefonia fixa…….ma invita sa fac cerere la magazin unde mi se care sa semnez acel formular………astept anpc, ce fac…….deci, nu considera valabila cererea de dezabonare pe email…….ce fac?

  Răspunde
  • Nu conteaza ce aberatii emite operatorul, asadar asteapta raspunsul celor de la ANPC iar ulterior actionezi in consecinta.
   Succes!

   Răspunde
 122. Buna. La fel ca toata lumea am o problema cu cei de la telekom (serviciul de televiziune). Desi contractul meu semnat a expirat anul trecut in iulie, am fost sunata de catre un operator telefonic daca sunt de acord sa prelungesc contractul. Si…….l-am prelungit. Rau am facut. Acum vreau sa inchei contractul cu ei deoarece imi voi muta domiciliul si numai am nevoie. Mam lovit de aceea problema cu taxa de reziliere. Le-am trimis pe e-mail cererea mea de reziliere a contractului si dupa 3 zile am fost sunata pe motiv ca daca vreau sa inchid trebuie sa platesc taxa de reziliere(diferenta de luni ramase pana in iulie 2017). Am spus clar ca nu vreau sa o platesc pe motiv ca aceste clauze sunt abuzive. Mi-au raspuns ca imi vor inchide serviciul de televiziune dar in umatoarea factura imi vor pune si taxa de reziliere. Intrebarea mea este dupa ce primesc factura pot sa depun o plangere la ANPC? Ce acte mi-ar fi necesare? Contractul fizic incheiat cu ei acum 2,5 ani nu cred ca il mai am. Pentru cei de la ANPC ar fi un motiv suficient de bun faptul ca imi mut domiciliul si nu am nevoie de televiziune deoarece exista unul deja?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar la ANPC va fi suficient sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Reclamatia o poti depune oricand si iti recomand ca toate demersurile sa le faci online.
   Asa cum am mai mentionat si anterior vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 123. multumesc mult, vreau sa stiu daca
  1. pot sesiza ANPC in legatura cu legalitatea raspunsului Telekom transmis mie pe email:
  “17.2. Astfel, costurile de incetare datorate de Abonatse vor calcula utilizand urmatoarea formula de calcul:
  Cost incetare datorat de Abonat = (A+B)x C unde:
  A- reprezinta penalitatea lunara aferenta planului tarifar ales. Valorile penalitatii A se vor mentiona, pentru fiecare cartela SIM activata de Abonat conform Contractului, in Anexa Servicii Contractate – Detalii Numar;
  B- reprezinta penalitatea lunara aferenta tuturor extraoptiunilor activate cu perioada minima obligatorie, (daca astfel de extraoptiuni sunt active pe contul Abonatului). Valorile penalitatii aferente fiecarei extraoptiuni activate cu perioada minima obligatorie se vor mentiona, pentru fiecare cartela SIM activata de Abonat conform Contractului, in Anexa Servicii Contractate – Detalii Numar;
  C- valoarea intreaga a numarului de luni ramase pana la incetarea Perioadei Initiale (de exemplu, daca pana la incetarea Perioadei Initiale aumai ramas 3 luni si 17 zile, numarul de luni ramase va fi egal cu 3).”
  ——————————————-
  Cum e posibil sa dai asemenea raspuns din moment ce exista acea hotarare din D3273/2/2015, inteleg ca nu au dreptul sa mai incheie aceste contracte cu clauze abuzive.

  a-2-a problema: acel tel Smart cosmote play sau cum s-o fi numind e o copie a tel Zte Kis Plus. Au intrat in soft, au pus un ecran de pornire, pai cum adica e “brenduit” Cosmote, pai au dreptul sa faca asa ceva sau e ceva si de competenta OSIM?
  Zau, eu tel asta vroiam sa il dau maica-mii, ok, probabil il voi debloca in service dar vreau sa ii reclam pt ca iti rad in nas cand aud de ANPC….
  ok, ma voi interesa acum in legatura cu rezilierea aia, sa vad cum o fac, inteleg ca ei se fac ca nu au primit rezilierea…..sunt f intrigata: cum isi permit sa fixeze preturi pt deblocarea tel si cum isi permit sa le blocheze in retea, chiar dk e cumparat cu o subventie, acea subventie, inteleg, depinde de fidelitatea clientului…
  Daca considerati postul prea lung, nu il publicati, mai postez eu cand am vre-o problema, publicati doar raspunsul dvs……..multumesc mult, mult

  Răspunde
  • Cu placere!
   Da, sigur ca puteti apela la sprijinul celor de la ANPC si va recomand sa depuneti reclamatia cat mai curand.
   Operatorii isi pot brandui fara probleme terminalele din portofoliu.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 124. super articol.
  Am si eu o mare problema:
  E vorba de un tel Cosmote Smart cica “brenduit ” in reteaua Cosmote, de fapt un tel ZTE Kis plus, chinezesc toata ziua pe care l-am cumparat prin 2011, cu abonament………….acum am alt tel si am cerut sa imi dea codul de deblocare al acestui cosmote smart sau cum s-o fi numind. Nu stiu, nu vor, am colindat toate magazinele partener Telecom fara succes. Am facut sesizare, mi s-a raspuns:
  “In ceea ce priveste politica Telekom Romania Mobile cu privire la deblocarea terminalelor, costurile prevazute sunt urmatoarele:

  – Deblocare terminal Telekom in timpul perioadei contractuale – in valoare de 193.5 lei cu TVA 20% inclus
  – Deblocare terminal Telekom dupa terminarea perioadei contractuale – in valoare de 48,4 lei cu TVA 20% inclus.
  – Deblocare terminal Telekom achizitionat fara abonament – se va efectua GRATUIT.”
  Am facut inca o sesizare si am cerut incetarea contractului din vina lor, explicand ca EU sunt nemultumita de seviciul lor, chiar daca deblocarea se face la parteneri Telekom, sunt aceleasi servicii TeleKom………sunt de o obraznicie incredibila, le-am spus sa fie rezonabili si sa isi exprime acceptul privind renuntarea la taxa de dezabonare, altfel mi-e teama ca vom ajunge la litigii…..de altfel, in acest link
  undeva, jos pe pagina, codul de deblocare trebuia sa mi se livreze, lucru ce nu s-a intamplat……..
  Le-am scris sa fie rezonabili si sa inteleaga ca vreau sa inceteze contractul si ca acest lucru este din vina lor, sa nu mai ceara acea taxa……….sincer, chiar vreau sa trec in alta retea, e mai convenabil……va rog sa ma indrumati in legatura cu cererea de reziliere pe care vreau sa le-o fac………….la OPC am facut o sesizare dar ei se bazeaza pe faptul ca astia nu fac nimic…….Cand le-am zis, la tel, ca ma adresez OPC, mi-au ras in nas……….Va rog mult…….urmaresc forumul sau pe email……va rog

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului puteti apela la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 125. Traim in romania, am facut cerere de reziliere acum 7 zile:

  către: rezilieri@telekom.ro
  data: 15 martie 2016, 12:10

  Si am sunat astazi la telekom sa vad care este treaba ca nu am primit ianpoi nici-un mail / raspuns, si mi-au spus ca nu au primit nici-o cerere.
  Atata nesimtire pe ei ? Ce pot face in cazul asta? Sa le trimit vre-o 50 de mailuri cu cererea? Poate din cele 50 or sa primeasca una.

  Răspunde
 126. Am depus doua cereri de reziliere nesimtitilor de la Telkom. Una pe mail-ul rezilieri@telekom.ro pe 19 ianuarie si una pe crm_cancellations@telekom.ro pe 22 februarie. Cica adresa “rezilieri” nu mai este utilizata. Azi cand i-am sunat mi-au spus ca nu m-au sunat pentru ca ei nu suna clientii care vor rezilierea inainte de termen. Este vorba de un abonament care a fost contractat in luna noiembrie 2015 si azi mi-au spus telefonic ca am de achitat 40 de euro pentru numarul de luni ramase si taxa de despagubire. Nu am luat niciun telefon subventionat, a fost doar un abonament contractat pentru 12 luni. Le-am spus de taxa de reziliere ca este abuziva conform Legii, insa nu s-au miscat deloc. Am depus si o plangere la ANPC in data de 16 martie. Nici nu stiu ce sa mai fac cu idiotii astia de la Telekom (cea mai josnica firma). Probabil ca cei de la ANPC le vor da dreptate fiind mituiti si vor spune ca trebuie achitati pentru… cine stie… utilizarea retelei.

  Răspunde
  • Stai linistit ca se va rezolva speta cu ajutorul celor de la ANPC, asadar depune reclamatia cat mai curand.
   Esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 127. Buna ziua. Sunt si eu abonata la telekom din 8 iulie 2015. Ce ma framanta pe mine este faptul ca la cateva zile de la instalare, am primit si prima factura. Pe aceasta este perioada de facturare 08.07.2015-09.07.2015. Este normal sa platesc nici macar 24 de ore de servicii telekom? Si bineinteles ca factura avea pretul pentru abonamentul pe o luna, pe cand in factura apare doar pe o zi. M-am tot lovit de operatori care habar nu aveau ce sa spuna. Azi le-am trimis un email legat de aceasta factura. Sunt curioasa ce ma vor mai minti. Chiar as vrea sa reziliez contractul. Intr-adevar, pe contract scrie clar ca trebuie sa platim lunile ramase din contract pentru a-l putea rezilia, ceea ce mi se pare ILEGAL. Probabil asa isi tin ei legati abonatii de serviciile lor.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Majoritatea operatorilor de telefonie mobila factureaza serviciile in avans, ceea ce nu este tocmai in regula dar de….. suntem in Romania.
   Asa cum am mai mentionat si anterior in cazul rezilierii contractului nu trebuie sa achitati decat contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Asteptam cu mare interes sa postati raspunsul pe care il veti receptiona de la inestimabilul operator, care este, care a fost si care din pacate va fi 🙂
   Succes!

   Răspunde
   • “Stimata doamna Irina Maita,

    Va multumim pentru utilizarea serviciilor oferite de Telekom!

    Asa cum ati fost informata anterior, si factura emisa in decembrie, in data de 10.12.2015 a continut reducere de 6 Euro fara TVA. Din data de 10.07.2015 pana la 10.12.2015 inclusiv au fost emise 6 facturi care au avut acest credit. Prima factura a fost calculata pe o perioada de facturare de 1 luna plus cele doua zile de la instalare pana la data emiterii facturii.”
    Asta e tot ce am primit. Ma mint în fața, când pe factura scrie foarte clar perioada de facturare.Le-am trimis si o poza a facturii, poate stiu sa citeasca doar facturile.

    Răspunde
 128. Buna,

  Multimesc pentru sfaturi, sunt foarte utile si cu cei de la telekom am rezolvat dar cu ajutorul ANPC binenteles. Acum urmeaza RDS-RCS. Stiti adresa corecta de reclamatii online?
  La tel eu nu mai sun operatorii ca nu sunt seriosi sub nici o forma.

  Multumesc.
  Adri

  Răspunde
  • Buna,
   Cu mare placere.
   Din pacate la RDS va trebui sa depui cererea fizic intr-un punct de prezenta.
   Nu uita sa o printezi in doua exemplare si sa le soliciti un numar de inregistrare.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 129. Buna ziua,
  reprezint o firma si avem o problema cu un contract Telekom, care de fapt a fost incheiat cu un dealer. As vrea sa stiu in ce masura putem rezilia contractul avand in vedere ca am dorit sa ne portam din Orange in Telekom, si teoretic trebuia sa primim niste numere temporare inainte de portarea propriu zisa. Mentionez ca portarea nu s-a realizat, nu am primit nicio cartela, dar Telekom a inceput sa emita facturi. Nu exista niciun proces verbal de punere in functiune, nu avem telefoane de la ei, nu avem nimic cu expectia facturilor. In ce masura putem rezilia?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In cazul persoanelor juridice procedura de reziliere este mult mai complexa si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat care se axeaza pe astfel de spete.
   Succes!

   Răspunde
 130. Buna ziua, am avut un contract internet + telefonie Telekom care l-am reziliat de curand. Mi-a expirat contractul, am facut cerere, in 30 zile mi-au taiat contractul, nicio problema . Intrebarea mea este urmatoarea : am ramas cu modemul, trebuie returnat cumva? Nu am primit niciun mail sau vreo instiintare ca ar trebui returnat. Multumesc !

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Daca echipamentul este primit in custodie atunci trebuie returnat dar la cat sunt de haotici acestia probabil ca au omis sa va mai instiinteze.
   Oricum sa-l stapaniti sanatos :))
   Cu placere!

   Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa mai astepti cateva zile raspunsul inestimabilului operator iar ulterior sa depui si reclamatia catre ANPC.
   Succes!

   Răspunde
  • Ai geija ca s-ar putea sa nu primeasca cererea pe acea adresa. La mine cica nu au primit-o dar am facut sesizare la ANPC. Acum astept raspunsul.

   Răspunde
 131. Buna ziua,am avut 2 abonamente la telekom eu cu sotia,ne am portat la vdf,la vodafone ne au transmis ca de la telekom vom mai primi o factura cu diferenta de plata a ultimei facturi si intradevar am primit factura dar cu tot cu o diferenta destul de consistenta de reziliere contract.mentionez ca inca eram sub contract cu telekom cand am facut portarea!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Asa cu ma mentionat si anterior trebuia ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   In acest mod evitati elegant neplacerile ulterioare.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC pentru a rezolva aceasta speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 132. Buna seara,
  In luna august m-am dus la sediul telekom si m-am inteles cu ei pt tv+net+tel fixa pt 67 lei pe toata perioada contractuala de 24 luni. Cei de acolo au zis ca contractul il trimit cu instalatorul cand vine la instalat serviciile. Dupa 6 luni cu telekom ma trezesc ca ma pun sa platesc 94 lei dupa ce in primele am platit 67 lei, ca si cum primele 6 luni ar fi fost cu reducere desi eu m-am inteles la inceput cu ei pt 67 lei pt 24 luni. M-au mintit cu contractul fata de intelegerea mea cu ei de la sediu.
  As putea sa reziliez contractul cu ei fara sa platesc penalizare de 50% × lunile de contract ramasa? Va multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand ca pe viitor sa nu te mai bazezi pe balivernele emise de catre operator si astfel vei evita situatiile neplacute.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 133. Am trimis o cerere pe formularul de pe site-ul celor de la telekom in data de 27 februarie 2016 si inca nici un raspuns , doar la vreo 3 zile am primit o notificare pe mail ca a fost receptionat si va fi analizat de ei si m-au sunat cam dupa 5 zile pe telefonul respectiv dar nu l-am avut la mine si nu am putut raspunde , oricum acum nu mai folosesc telekom am scos cartela sim-ul din telefon il tin aruncat . Nu stiu ce sa fac sa mai trimit inca o data o cerere si pe adresele spuse de tine aici pe site , sa mai astept sau sa trimit si o plangere la anpc ?

  Răspunde
 134. Buna ziua.Noi suntem abonati Telekom de ani de zile dar in ultima perioada s-a ajuns la o nesimtire de neimaginat.Am primit “cadou” un telefon cu o cartela.Telefonul este defect si de 4 luni ne tot amana si ne trimit de la showroom la operatorii telefonici fara a se rezolva problema.Internetul merge-nu merge,telefonul fix la fel iar televiziunea lasa si ea de dorit.In august luna aceasta se implineste 1 an de cand am reinnoit contractul,deci mai avem 12 luni.Am dori sa renuntam la ei pentru ca ne-am saturat de minciuni si servicii proaste la un pret destul de mare.Va trebui sa platim despagubiri?Si cum putem sa renuntam la ei?Multumim

  Răspunde
  • Buna seara,
   Pentru a rezilia contractul urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebuie sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonanament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 135. Buna ziua.Totul a inceput cind am cerut de doua ori caseteta libera pentru noua locatie si mi-au spus ca nu sunt conditii tehnice.Mi-au cerut telefonul meu de contact.Dupa trimiterea cererii de reziliere am inceput sa primesc sms-uri cind se emitea factura cu toate ca nu am avut niciodata intirziere la plata facturii,nici nu primisem de la ei pina atunci sms-uri pe aceasta temaAm acceptat de la Telekom mobile(factura independenta de Telekom Comunications SA-internet fix)propunerea telefonica de a prelungi acest contract ce urma sa expire(acceptata numai pentru un an și fără telefon)dar a sosit un colet ce continea un telefon fix,unul mobil si doua contracte(la ce s-au pretat).Un contract era pentru internetul fix pe care eu urma sa-l reziliez pentru ca nu mai locuiam acolo si nu-l mai foloseam.Cu greu am reusit sa predau coletul in citeva zile(8-10 zile)acolo unde mi s-a spus,mi s-a confirmat telefonic predarea.Apoi au inceput sicanele.Mi s-au sters fisiere din calculator(raminind doar cele din arhiva),s-a restrictionat trimitere de e-mailuri(cred ca pentru faptul ca am trimis prea multe acolo unde nu trebuiau sa ajunga(declarate spam),nu se mai deschide vizualizari inteligente unde puteam sa caut e-mail-uri trimise ori primite.Pe telefon au fost sterse toate fisierele ce contineau trimiteri-primiri de e-maiuri(in yahoo-mail).Am un telefon pe care al folosesc atunci cind bateria celuilalt e cam descarcata si am introdus sim-ul pentru a vorbi.Fara intentie am comutat pe lista apelurilor si cu stupoare am vazut ca e stearsa(pina nu a introduce sim-ul in telefon lista continea multe apeluri primite si expediate).Apoi am gasit telefonul pe retranslatie catre un numar de Telekom(am observat ca nu mai functioneaza pe spiker si se tot rula un cod,iar dupa convorbire am cautat si am gasit ca telefonul fusese comutat pe retranslatie.Prea multe coincidente.Pe data de 02.03.2016 am vorbit la serviciul comercial si le-am spus ca s-au scurs cele 30 de zile de la depunerea cererii de reziliere si nu voi mai plati.Mi-au spus ca vor instiinta compartimentul rezilieri si voi fi instiintat prin e-mail.Le-am spus sa ma instiinteze telefonic unde putem discuta detaliat nu prin e-mail pe care se poate sa nu-l “primesc”.Le-am sugerat ca auditia sa fie perfecta,ca atunci cind se fac oferte nu ca atunci cind nu prea vor sa se inteleaga.Si ar fi multe de spus.Va multumesc pentru intelegere si rabdarea avuta cu mine.Poate si altii vor pati asa dar nu le doresc!

  Răspunde
 136. Buna ziua.Acum mi-au blocat si yahoo-mail(pentru ca asteptam un e-mail legatura cu situatia) si nu mai pot primi sau trimite e-mailuri.Telefonul l-am gasit cu retransatia activata pe nr.07611… deși doar eu am acces la el!!!

  Răspunde
 137. Buna ziua.Imi este si rușine ca v-am deranjat atât de mult si va rog sa ma scuzati.Am trimis cererea si copia dupa Ci,am telefonat laTelekom pe 05.5.02 ora17:18 am vorbit la serviciul contracte si mi s-a confirmat(fara sa-i intreb)ca au primit si e-mail pentru reziliere cu toate actele cerute si vor veni sa-si ia modemul.Vineri seara am vorbit cu un operator dar nu prea stia ce sa-mi spuna.Acum am completat toate rubricile formularului de reclamatii,am bifat ca sunt de acord ca datele mele personale sa fie prelucrate,iar cind am apasat “trimite” mi-a aparut scris ca tot cimpul cu rosu este obligatoriu.Eu completasem totul.Am mai tastat inca o data insa a aparut la fel.Nu am inteles nici a cui adresa sa o trec la “punct de lucru”(am trecut adresa Telekom SA Bucuresti)Nu stiu daca e bine si nu am cine sa ma ajute.Speranta e in dumneavoastra.Va rog din suflet sa ma ajutati.Am vazut scris ceva la “administreaza abonarile tale”dar nu inteleg engleza(am incercat cu o traducere Google dar tot nu am reușit.Va multumesc!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Probabil ca este vre-o eroare in sistemul operatorului si din acest motiv nu le puteti transmite reclamatia.
   Va recomand sa incercati si maine sa le transmiteti reclamatia.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 138. Am trimis o cerere de reziliere si o copie dupa CI , la rubrica contact de pe site-ul lor acum astept sa vad ce raspuns imi dau dupa care le trimit si la ANPC o plangere .

  Răspunde
 139. Salut am ales anul trecut prin august 2015 sa continui abonamentul cu cei de la Telekom , iar acum vreau sa scap de ei , problema este ca imi expira in 2017 l-am facut pe 2 ani . Am sunat la 1234 am vorbit cu o femeie si mi-a spus ca am de platit vreo 95 de euro . Oare pot scapa fara sa platesc ceva ?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 140. Pentru PAUL…
  Am avut o situatie asemanatoare, si acel telefon nou achizitionat se poate returna in 14 zile fara nici un cost. Vezi ca s-ar putea sa scrie asta in contract. Deci grabeste-te si returneaza-l.
  Succes

  Răspunde
 141. Buna,

  Persoana juridica – Am semnat cu ei pe 11.02.2016 contractul care era facut in 08.02.2016, in prezenta unei alte persoane decat agenta care apare in contract. Am achiItionat si un telefon samsung cu sibventie pe care l-am primit in 15.02.2016 si trebuie sa achit dupa cum scrie pe factura reapectiva in maxim 29.02.2016. Momentan sunt in vodafone pana in iulie. Cei de la Telecom mi-au spus ca intermen de 120 de zile trebuie sa le confirm cand sa faca portarea. In acest moment nu beneficiez de niciun serviciu inca de la ei si nu imi place telefonul achizitionat. Prostia a fost ca am deschis telefonul dupa ce l-am primit. Exista vreo varianta, poate perioada de gratie de 30 zile, in care sa le pot returna telefonul, si evident aa renunt si la serviciile lor dupa toate commenturile de mai sus?

  Răspunde
 142. Buna ziua,

  Am depus cererea de reziliere atat pentru abonamentul fix cat si mobil pe adresa rezilieri@telekom.ro, in data de 22.01.2016. Cei de la telekom au zis ca au luat la cunostinta cererea abia in data de 25.01.2016. In aceeasi zi 22.01.2016 am depus si o sesizare ANPC. Au trecut cele 30 zile. Deocamdata nici un raspuns oficial de nici o parte. Ce pot se poate face in continuare?
  Multumesc.

  Răspunde
  • Stati linistit ca veti receptiona curand raspunsul de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionati in conescinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 143. Mai nou am sunat pe la telekom si am intrebat si eu cat ma costa sa reziliez, doar asa de dragul discutiei. Mi s-a zis ca adresa de mail “rezilieri@telekom.ro” nu mai este valabila din septembrie 2014. Cica noua adresa este “crm_cancellations@telekom.ro”.
  Sa inteleg ca eu nu voi primi raspuns, la cererea care am depus-o, pe adresa veche, in vecii vecilor?

  Răspunde
  • Operatorul poate sa abereze pe aceasta tema oricat dat fiind faptul ca eu am trimis cererile de reziliere pe adresa respectiva si nu am intampinat probleme.
   Oricum le poti transmite cererea de reziliere si prin intermediul formularului de contact, asa cum am mentionat si anterior.
   Succes!

   Răspunde
   • Ideea este ca cererea este depusa de pe 03.02.2016. Mai este putin si vine termenul maxim pt raspuns.
    Cei de la call center au zis ca pot prelungii termenul de raspuns cu inca 30 de zile. Eu, din cate stiu, pot prelungi doar cu 15 zile. O sa astept poate primesc raspuns.

    Răspunde
    • Asa cum am mentionat si anterior operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 144. Buna ziua.V-am mai scris ca am trimis cerere de reziliere +copie carte identitate pe adresa rezilieri@telekom.ro pe data de 29 ianuarie 2016 0ra 3:32pm prin care solicitam desfiintarea postului de internet fix deoarece nu mai locuiesc la adresa aceea de pe data de 02-nov.2015.In prima faza am cerut mutarea liniei dar mi sa raspuns de doua ori ca nu sunt solutii tehnice.Pe data de 06 feb.2016 a expirat si contractul cu telekom pentru internetul fix.Problema este ca nu am primit nici-o notificare scrisa ca au luat la cunostinta.Pe data de 05 feb.2016 ora 17:18 am sunat la 1234 si am discutat cu serviciul comercial spunindu-le iarasi(a nu stiu cita oara)sa-mi desfiinteze postul internet fix si sa-si ia de acolo dispozitivul wi-Fi.Atunci mi s-a spus ca vor trimite sa le ia,ca vad ca am trimis si un e-mail.Notificare in scris nu am.Nu prea mai am incredere sa trimit e-mail chiar la protectia consumatorului deoarece am vazut cum mi-au fost sterse unele date,primiri si trimiteri de e-mail.As pute merge la protectia consumatorului Mehedinti?As duce chiar si computerul,telefonul si tableta spre verificare.Se intimpla ceva ciudat cu ele mai ales se cind am incercat sa-mi accesez yahoo mail de pe telefon.Atunci mi s-a sters datele(mentionez ca am acelasi cont si parola pe computer,telefon si tableta,iar telefonul al am in reteaua telekom.Sa fie vreo legatura?Pe data de 28 februarie se implinesc 30 de zile de cind am trimis email-ul iar pe 17 februarie a fost ziua de facturare.Rezulta ca ar trebui sa platesc factura curenta iar la urmatoarea doar 11 zile.Dupa scurgerea acestor 11 zile mai sunt obligat sa platesc(desi nu mai folosesc internetul fix de la ei de pe 02 nov.2015?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti sa va adresati si OPC-ului din zona dvs dar recomandarea de baza ramane tot reclamatia depusa online la ANPC.
   Stati linistit ca nu au cum sa va acceseze informatiile din device-urile dvs, asadar nu trebuie sa va stresati pe aceasta tema.
   Va trebui sa achitati doar perioada de 30 de zile care s-a scurs din momentul in care ati depus cererea de reziliere.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 145. Acum 3 luni mi-am portat nr de la Telekom la Digi. Perioada contractuala expirase deja de 1 luna. Nr. a fost portat undeva la jumatatea lunii (de facturare). Cost control imi arata in perioada portarii un cost suplimentar cam de 1E. Factura totala, pe jumatate de luna, ar fi trebuit sa fie in jur de 30 ron, dar de fapt factura a fost 134 ron. Ea a fost recalculata, deoarece m-am portat inainte de inchiderea lunii si astfel, cele 120 de minute in afara retelei mi-au fost distribuite pe zile. Cum eu am inchis abonamentul pe la jumatatea lunii, mi-au dat doar vre-o 60 de minute iar restul minutelor care eu le consumasem mi-au fost recalculate ca si cost suplimentar. Ese normal sa primesti o informatie de la cost control iar apoi factura sa fie total diferita?

  Răspunde
 146. Buna,
  Am si eu o problema cu telekom…am cumparat un telefon in rate fara dobanda care la liber era 1300 lei iar pe factura care nu se poate descifra scrie de fapt 2145 de lei…am sunat la ei am facut o sesizarecare au solutionato ca fiind nefondata pentru ca am semnat.
  Mai pot rezolva cumva problema? Eu am refuzat sa platesc rata telefonului si vreau sa fac si o planvere la opc.

  Răspunde
  • Buna,
   Poti face o reclamatie la ANPC dar nu cred ca ai mari sanse de reusita din moment ce ai fost de acord initial cu suma respectiva si sincer nu inteleg cum de nu ti-ai pus un mare semn de intrebare la momentul respectiv?

   Răspunde
 147. buna ziua am un abonament la telekom mobil. se apropie de un 1 an de zile in care am tot platit!! acum vreau sa renunt la el pentru ca isi bat joc de mine,garantia care am dato la inceput ca am luat si un telefon nu vor sa mio inapoieze (scuza fiind ca nu le-am platit o luna si ca am avut serviciul suspendat,am chitanta p luna respectiva si plus abonamentul nu a fost suspendat) si am fost sa il reziliez la magazin ei nu stiu nimic am sunat la 1234 cei de acolo doar la magazin sa o depun si in cer o taxa de 1900 lei sa il reziliez! vreau sa ma mut la vodafone apoi1 pot sa il inchid fara taxa asta tampita de 1900 lei?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • am asteptat o luna nu mau contactat,am fost in magazin sa il reziliez cele doua fete nu stiu ele nimic,am sunat la 1234 au zis ca in magazin il pot rezilia ei nu ma pot ajuta,am trimis cererea de reziliere nu au raspuns,acum am primit mesaj ca contractul a fost reziliat pe motiv de neplata!! am avut o factura de platit si le-am zis ca nu o platesc(nu ziceau nimic de reziliere) a ramas factura sa o achit si abonamentul inchis! (facturile in hatie nu le-am mai tinut si cele virtuale de pe contul telekom al meu nu mai erau au disparut si nu aveam cu ce sa ma prezint la ANPC!

    Răspunde
    • Nu iti vor crea probleme daca ai achitat cele 30 de zile care sau scurs din momentul in care le-ai trimis cererea de reziliere.
     Poti face si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi doc. de care dispui(contract, dovada ultimei plati etc).
     Succes!

     Răspunde
 148. D-na Despina, puteti sa dati niste informatii ce inseamna audienta programata la ANPC? Eu am facut sesizare online ANPC, in aceeasi zi cu rezilierea contractelor telekom. Inca nici un raspuns de nici o parte (ce-i drept au trecut ceva mai bine de doua saptamani, nu acele 30 zile).
  Multumesc frumos. Pot cumva lua legatura cu Dvs.?

  Răspunde
  • Pentru cezar:
   In audienta va puteti programa doar daca nu ati primit raspuns in termenul legal sau daca raspunsul primit nu va satisface !
   Intrati pe pagina ANPC si gasiti acolo nr de telefon pentru programare in audienta. O data ajuns in audienta ca titular de contract telekom, va inarmati cu ce aveti la indemana ca si dovezi, adica contractul in sine si alte acte doveditoare ca aveti dreptate, chiar si inregistrari telefonice. Audienta o solicitati catre un comisar superior celui care v-a judecat cauza si v-a nemultumit.
   Sper sa va fie de folos ! Succes….si ciuruieste-i !

   Răspunde
 149. Buna ziua,

  Am facut si eu un abonament la Telekom in urma cu 2 zile (duminica). Mi-au spus sa trec de luni in colo sa semnez contractul. In momentul in care am discutat de abonament mi-au spus ca o sa am toate beneficiile pe care le aveam la cartela (tot la ei), adica 1000 de minute nationale/internationale + untelefon (de 1 lei). Cand am fost sa semnez contractul beneficiile incluse erau de 600 de min nationale/internationale. m-am certat cu ei si am vrut sa reziliez contractul, dar mi-au spus ca acest lucru nu este posibil in magazin si ca trebuie sa vorbesc la relatii cu clientrii. Am sunat astazi la relatiile cu clientii, iar acestia m-au trimis din nou la magazinul unde am incheiat contractul si mi-au spus ca trebuie sa platesc si o taxa de reziliere de 756 RON.
  Ce pot sa fac???

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In cazul in care nu ati semnat contractul respectiv nu vad de ce ar trebui sa-l reziliati, din moment ce nu exista.
   Daca ati facut “gafa” semnand acel contract, va trebui sa urmati procedura prezentata in acest articol pt reziliere.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 150. Vesti bune !
  In urma razboiului deschis, declarat Telekom-ului, alaltaieri m-a sunat un angajat al lor sa-mi propuna stergerea datoriei provenite din sms-urile taxate in mod abuziv, contra renuntarii de catre mine la audienta programata la ANPC azi 10.02.2016.
  “Mai omule, i-am zis, da-mi o adresa de mail unde iti pot trimite o poza cu parul meu din cap, sa vezi ca nu am ciunga in par….asa de fraier ma crezi ?” Adica asta o considera el un favor…sa-mi scada la plata niste costuri abuzive ! I-am zis sa nu mai viseze cu ochii deschisi si ca eu doresc in continuare rezilierea contractului.
  Ieri seara suna din nou acelasi naiv de la TELEKOM, probabil vazand ca se apropie data audientei, sa-mi propuna stergerea tuturor “datoriilor”, renuntarea de a le mai plati restul de rate la telefonul achizitionat (inca 3 rate x 10 ron), si SURPRIZA…rezilierea definitiva pe loc a contractului, fara plata vre’ unei taxe de reziliere sau alte costuri. Toate acestea daca renunt la audienta de la ANPC !
  Am raspuns ca sunt de acord, cu conditia sa-mi trimita pe mail aceasta intelegere detaliata, chiar daca eu am inregistrat convorbirea telefonica.
  Asadar oameni buni, nu va speriati de Sarlatani, dupa cum va invata si BYTZA (adminul blogului), pe care il salut si respect pentru ceea ce face, fiti perseverenti ! Nu exista “NU POT”, exista “NU VREAU” !
  Un sfat: instalati-va pe telefon aplicatie de inregistrare automata, va va prinde bine in lupta du excrocii !
  Call recorder – O gasiti gratis pe google play

  Răspunde
  • Felicitari pentru atitudinea adoptata!
   Avem rugamintea sa ne transmiteti inregistrarea cu pricina( pe contact@ithot.ro) ca sa o putem publica pe blog(evident ca vom sterge datele personale).
   Va multumim pentru aprecieri.
   Succes!

   Răspunde
 151. Salut! Am trimis o cerere de reziliere acestui operator in data de 24 ianuarie si nici pana azi nu au raspuns. Mentionez ca sunt inca in asa-zisa perioada contractuala, insa tind sa cred ca nu o sa raspunda nimeni pana la urma motivand faptul ca nu au primit niciun email. Nu era normal sa primesc un email de confirmare si cu un numar de inregistrare?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Asa cum am mentionat si anterior operatorii au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu are sens sa te panichezi acum.
   Intr-adevar era normal sa primesti un reply cu nr de inregistrare dar oricum tu ai dovada transmiterii cererii de reziliere, in cazul in care vei fi nevoit sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 152. Vă salut. M-am portat pe vremea cand era inca Cosmote la ei cu un abonament de 9e nelimitat …insa sunt total nemultumit de viteza internetului chiar daca zic ei ca am 1gb la viteza mare .. care se consuma in 3 zile. Azi vara am luat o plasa mare cu acest Telekom eram undeva in zona de granita unde se cam conecta roamingu de Ukraina … si in scurta perioada de timp cat nu am observat ca s-a conectat la Roaming am fost apelat de cineva si bineinteles ca fiind cu treburi am respins. peste cateva zile , ce sa vezi ? primesc sms cum ca am depasit limita de credit si sa merg urgent sa platesc 700 ron ca am vorbit in roaming. am facut reclamatie si bineinteles ca ei au dreptate. depfat eu am respins apelul .. si acelei persoane i s-a inregistrat mult si bine mesaj vocal. de ce trebuie sa platesc eu pentru asta? cand eu am respins apelul?
  Pana in august mai am contract cu ei … cred … daca as face cerere de reziliere sau as merge la alt operator sa imi faca o oferta mai buna … trebuie sa le platesc lor despagubiri?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + debitul respectiv daca mai exista.
   Intr-adevar pe roaming asa stau lucrurile si trebuia sa te informezi in prealabil, ca sa eviti aceasta situatie neplacuta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • acea factura de 700lei a fost achitata.
    Daca as primi o alta oferta mai buna de la un alt operator de telefonie mai buna … si as vrea sa ma portez si totusi inca am contract cu ei pana in august… achit doar luna de care am beneficiat de abonament ?
    multumesc pentru raspunsul de mai sus

    Răspunde
 153. Buna seara
  Am un contract de telefonie mobila cu Telekom din 27.12.2014 la care am achizitionat si un telefon la reducere, reducerea fiind de 700 lei, vreau sa reziliez contractul pentru ca semnalul este foarte prost in zona, am citit raspunsurile dumneavoastra si am inteles ce trebuie fac, va rog doar sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc ceva pentru telefon? Mentionez faptul ca am sunat de 3 ori la relatii cu clientii si nu mi-a raspuns nici un operator, cele 3 apeluri insumand 4 ore si 20 min de asteptare. Visam si noaptea melodia lor :)))
  Va multumesc

  Răspunde
  • Buna dimineata,
   Va trebui sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 154. Buna dimineata,
  Multumim pentru indrumari. Interesante toate parerile si bune si rele. Am urmat procedura din acest articol, cu trimiterea cererilor de reziliere online. Am cerut reziliearea a doua abonamente de la Telekom fix si mobil si in acelasi timp am depus si o sesizare la ANPC, online.
  Nici un raspuns din nici o parte, au trecut mai bine de doua saptamani si cred ca cei de la Telekom vor emite din nou factura eronat, si costuri de reziliere, samd.
  Chiar nu stiu in ce directie sa ne adresam pentru a se rezolva aceste nedreptati,
  Spuneti ca se poate rezilia fara probleme, dar acestea vin (taxe in plus), si unde ne putem adresa in continuare? Multumesc frumos.

  Răspunde
  • Buna dimineata,
   Cu mare placere!
   Stati linistita ca operatorul va procesa cererile de reziliere in termenul legal de 30 de zile.
   Cei de la ANPC o sa va ofere un raspuns in acelasi termen iar in functie de raspunsul acestora actionati in consecinta.
   In cazul in care sunteti nemultumita de raspunsurile receptionate puteti depune o reclamatie si la ANCOM.
   Asadar momentan nu aveti motive reale de ingrijorare si nu este cazul sa va panicati.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 155. Felicitari pentru acest articol si in general pentru ceea ce faceti si ne informati !
  Datorita multor neplaceri create de Telekom, pornind de la niste sms-uri care mi le-au bagat pe gat, ulterior recunoscand telefonic ca au avut o probleme de mentenanta si vor rectifica eroarea, am hotarat sa reziliez contractul de telefonie. Dupa reclamatia depusa, chiar daca au recunoscut initial problema de mentenanta, urmatoarea luna mi-a venit de plata cele 60 de sms-uri, acuzate ca le-am dat eu. Real am dat doar un singur sms, acestea multiplicandu-se de 60 de ori cu acelasi continut, intr-un singur minut catre acelasi destinatar. Deci, ulterior nu au mai recunoscut problema de mentenanta care au avut-o. Am reclamat la OPC care se pare ca sunt mana in mana cu Telekom. OPC prin intermediul comisarului Sarafu, imi raspunde ca au obtinut de la Telekom ca totusi sa nu mai platesc acele sms-uri. Sustinand punctul meu de vedere de a rezilia contractul, domnul comisar Sarafu a zis ca trebuie sa fiu multumit ca a obtinut pentru mine sa mi se scada la plata sms-urile, alfel daca mai insist le vor pune la plata. Sa inteleg ca opc-ul judeca dupa ureche la cheremul Telekom, in defavoarea clientului.
  Acum sunt in stadiul de obtinere audienta la opc, pentru a reclama pozitia incorecta fata de mine a comisarului Sarafu.
  Vreau sa stiu daca aveti amabilitatea, daca se poate rezilia contractul inainte cu 3 luni de cei 2 ani contractuali, in cazul in care la contractare prin act aditional am luat un telefon de la Germanos (partener Telekom), platind si diferenta de bani, la aceea vreme.
  Stiu ca exista in acest sens legea 161/2010
  Va multumesc, cu deosebit respect !

  Răspunde
  • Buna seara.
   Va multumim pentru aprecieri si va asiguram de faptul ca vom continua in acelasi ritm.
   Stiti cum este “padure fara uscaturi nu exista” iar acelasi principiu se aplica si in cazul ANPC.
   Reclamatia catre acestia ati depus-o online sau la sediul ANPC din zona dvs?
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 156. Salut,
  Multumesc pentru promptitudinea de care dati dovada si felicitari pentru ceea ce faceti.
  In legatura cu raspunsul dvs.va comunic ca nu am aceasta posibilitate,intrucat in urma cu 2 ani cand am prelungit abonamentele nu am intrat in poseseia niciunui act acestia motivand ca le vom primi ulterior,ceea ce nu s-a mai intamplat,efectiv intrand in posesia celor 3 telefoane.
  Oricum in cursul zilei de maine ma voi deplasa la Biroul Teritorial SNPPC unde voi transmite cererea de reziliere catre SNPPC,acest lucru fiind posibil numai prin dansii,iar in caz negativ voi solicita motivele respingerii precum si motivele prin care mi-au respins cererea de innoire ,schimbarea planului tarifar si faptul ca nu pot achizitiona cele 3 telefoane,(motivele vi le-am expus im msj anterior) dupa care mai mult ca sigur ma voi adresa ANPC.In cererea de reziliere,deasemenea voi cere pastrarea numerelor pe cartela sau dupa caz le voi porta in alta retea.
  Multumesc
  O zi buna

  Răspunde
  • Cu mare placere!
   Va multumim pentru aprecieri si va asiguram de faptul ca vom continua in acelasi ritm.
   Puteti solicita un duplicat dupa documentul respectiv dat fiind faptul ca va trebui sa-l atasati la reclamatia pe care urmeaza sa o depuneti la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 157. Bună ziua, se aplică această lege în referință cu taxa de rezeliere a contractului cu digi mobil, taxa prezintă 50 lei +25 lei pentru transferul care era făcut de la alt operator?

  Răspunde
 158. Salut,
  Sunt posesorul a unui nr.de 3 telefoane ,abonat in reteaua Telekom de circa 6 ani,cu porelungire odata la 2 ani,abonamente(un nr.de 3 ab.) ce au fost incheiate prin SNPPC(SINDICATUL POLITISTILOR).In apropierea termenului de 2 ani reprezentanti acestora se deplasau la sediul unitatiilor unde prelungeau sau reziliau contractele de telefonie dupa caz,fiind anuntati prin SMS-uri sau reprezentanti locali despre data si locatia unde urma a avea loc intalnirea.Mentionez ca eu,ma situam undeva prin luna decembrie ptr prelungirea abonamentului dar au fost cazuri cand acestea se semnau si in luna octombrie sau ianuarie unde nu intram in posesia niciunui contract de fiecare data ni se imana un act aditional,ceva de genul acesta.In anul 20014,m-am pensionat,iar in anul 2015 urma ca in luna Decembrie sa procedez la prelungirea sau dupa caz la rezilierea celor 3 abonamente,urmand a le porta in alta retea nefiind multumit de tarifele pe care SNPPC-ul le practica,asteptand ca de fiecare data sa fiu anuntat prin metodele aratate mai sus,fapt pentru care nu s-a intamplat.In luna ianuarie am aflat ca acestia nu au mai procedat ca inainte ci urma sa iau legatura cu reprezantul local pentru prelungire,schimbarea planului tarifar si achizitionarea a 3 telefoane gratuite.Am formulat aceasta cerere,fiidu-mi respinsa motivand de cei din cadrul SNPPC ca de-a lungul timpului am acumulat unele datorii(undeva in jurul sumei de 700 lei)dar nu-mi pot da seama de unde aceasta suma si nu am platita cotizatia de membru SNPPC(aceasta cotizatie este platita la zi,fiind platita o data la 6 luni).In urma discutiilor telefonice cu un reprezentant SNPPC ce se ocupa cu aceste abonamente,m-i s-a adus la cunostiinta faptul ca cererea a fost respinsa ca am acumulat datoriile de mai sus si ca trebuie sa platesc in avans pe doi ani adica cat va tine un nou contract cotizatia de membru si intreaga restanta pe care am acumulat-o,fapt ce mi s-a parut ilegal intrucat consider ca aceste lucruri mi se impun si nici nu cred ca este legal.
  Avand in vedere cele aratate mai sus,va rog respectuos sa-mi comunicati daca sunt obligat sau conditionat de aceste sume,pentru rezilierea contractelor (cu mentiunea aceea ca daca nu-ti exprimi optiunea pana in expirarea contractului acesta se prelungeste automat dar cum am mai spus, nu am fost anuntat,)
  In acest sens am trimis un e.mail acestora, unde am cerut cateva detalii despre cea ce v-am expus si dvs.dar sunt constient ca acestia nu-mi vor raspunde,fapt pentru care astept cu nerabdare raspunsul dvs.pentru a ma putea decide in efectuarea urmatorilor pasi.
  Multumesc pentru intelegere

  Răspunde
  • Salut,
   In principiu poti rezilia fara probeleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asadar trebuie sa le trimiti cat mai curand cererea de reziliere iar ulterior in functie de raspunsul “inestimabilului” operator, actionezi in consecinta.
   Trebuie vazut exact ce clauze sunt trecute in respectivele acte aditionale pe care le semnati periodic.
   Daca aveti posibilitatea ar fi ideal sa-mi trimiti documentul cu pricina pe mail contact@ithot.ro
   Succes!

   Răspunde
 159. salut, am solicitat rezilierea contractului printr-o cerere completata cu datele personale si copie dupa CI trimise prin email la rezilieri@telekom.ro, mi s-a raspuns prin email ca cererea va fi procesata in termenul legal de 30 zile , in a 30-a zi am primit un mesaj sms :” Stimate Client, ca urmare a solicitarii dvs de reziliere a contractului, abonamentul va fi anulat in data de 04/02.2016.Multumim, echipa telekom Romania”. Asadar, asteptam nerabdator sa nu mai am semnal sa pot sa scap de cartela sim, cand colo azi 05/02.2016 primesc mesaj: “Numarul dumneavoastra prepaid a fost activat”, fara a mi se transmite mai multe detalii. Ca urmare va intreb daca stiti ce costuri imi vor fi solicitate pt aceasta activare a cartelei ca si prepaid? pt ca eu nu vreau sa le mai platesc nimic! multumesc

  Răspunde
 160. Buna ziua, revin cu alte intrebari legate de incheierea contractului Telekom inainte de data stabilita. Atunci cand am facut abonamentul, respectiv acum 6 luni, mi s-a spus ca trebuie sa achit, pe langa 1000 de lei si o taxa de 175 de lei ca un fel de garantie. Mi s-a spus ca banii respectivi ii pot folosi la platirea abonamentului dupa 4 luni. Cand am platit in luna a 4a suma de 60 de lei, urmand ca cei 175 sa fie achitati de Telekom, m-am trezit cu serviciile suspendate spunandu-mi ca banii nu se retrag automat si ca ar fi trebuit sa sun la n angajati ca sa mi se poata retrage suma. Desi mi-au suspendat serviciile, m-am trezit cu abonamentul reactivat iar in aceasta luna cu o suma de 440 de lei, zic eu restanta din luna anterioara. Am sunat la o duduie ca sa ma lamureasca cum trebuie sa procedez pentru inchiderea abonamentului si mi s-a spus ca trebuie sa achit o taxa de 3400 de lei, o taxa perfect legala, zic ei. Mentionez ca in urma acestui abonament detin si un Samsung Galaxy S6 pe care am platit in avans 1000 de lei. Cum pot proceda pentru a scapa de ei fara sa platesc aceasta taxa enorma?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va trebui sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere urmand procedura prezentata in acest articol.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul respectiv.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator, nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 161. Buna ziua,

  E o poveste mai lunga cu acest operator telekom, dar va scriu in mare. Am trimis cerere de reziliere pentru doua servicii (fix si mobil ambele sub perioada contractuala). Pentru fix abonamentul este de peste 30 ani in reteaua romtelecom acum telekom, iar mobilul l-am primit in nov 2015, in prima faza de la ei ca au zis ca este gratuit fara sa-mi zica de abonament.Nu am nevoie de acel abonament si telefon, le-am reclamat in nenumarate randuri acest lucru telefonic si numai minciuni si promisiuni, pana cand am reziliat abonamentele fix si mobil si in paralel am depus plangere si la ANPC. Pachetul fiind complet si internet si TV am solicitat pastrarea doar acestor servicii. Dupa o saptamana si doua zile am fost sunati, si amenintati cu taxele de reziliere pentru cele doua abonamente (fix si mobil), si in aceeasi zi au taiat si semnalul la fix. Tel mobil si abonamentul sunt absolut nefolosite, din luna nov2015.
  Fiind deja o sesizare depusa la ANPC odata cu rezilierile, cum sa procedez in continuare? Oare cei de la ANPC vor actiona? (au trecut 10 zile sesizare ANPC si cerere reziliere abonamente telekom)
  Va multumesc frumos.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Stati linistita ca inspectorii ANPC vor solutiona reclamatia dvs in termenul legal, de 30 de zile.
   Asadar asteptati raspunsul acestora iar ulterior actionati in consecinta.
   Succes!

   Răspunde
 162. am cotract cu Telekom pana in martie 2017. vreau sa reziliez inainte de termen; am solicitat la orange o oferta pt portare; am primit una foarte buna de care chiar as vrea sa profit
  am sunat la telekom pentru a ma interesa de reziliere si mi-au spus ca trebuie sa achit ~ 1000 lei taxa de reziliere plus c/v terminalului achizitionat in momentul incheierii contractului (30 ianuarie 2015).
  plata pentru telefonul achizitionat mi se pare normala insa nu si restul taxelor (am 2 abonamente in total de 30 Euro)
  ce sa fac?! maine dimineata ar trebui sa merg la orange sa semnez noul contract si sa-mi ridic telefonul ….

  Răspunde
  • Va recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • am vorbit cu “prietenii” de la Telekom incercand sa obtin ceva de la ei – o oferta pt un alt telefon (vechiul tel nu mai functioneaza), o reducere a abonamentului (tinand cont ca nu mai folosesc deloc datele mobile) …ceva care sa ma tina la ei…in afara de clauzele lor abuzive! mi s-a spus ca nu se poate face nimic – nici oferta pt tel, nici reducere plan tarifar – NIMIC! pt ca ma aflu in perioada initiala contractuala (sunt clienta lor de 8 sau 10 ani ). mi s-a spus ca voi primi dupa portare o factura PROFORMA cu toate costurile – rate tel, taxe de reziliere, etc etc
    voi face portarea catre Orange maine
    Proforma nu ma obliga cu nimic fata de Cosmote – cu ei ma voi “lupta” ulterior

    Răspunde
    • Asa cum am mentionat si anterior era ideal sa reziliezi intai contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizezi portarea.
     Succes!

     Răspunde
 163. Buna ziua , din nefericire am fost si eu client telekom pana acum aproximativ 3 saptamani. Am avut un abonament de telefonie mobila in valoare de 11 euro lunar , care expira in luna iulie 2016 , iar in contract aveam stipulat “Penalitate lunara aferenta planului tarifar de 5 euro pe luna” in cazul renuntarii la abonament inaintea perioadei initiale.Tin sa precizez ca nu am beneficiat de niciun bun din partea lor ( telefon , tableta etc ) M am portat la orange in luna ianuarie , s au ocupat cei de la orange de toate demersurile , si nici nu m au lasat fara telefon nici macar o secunda. Dupa o saptamana am primit prin posta o factura proforma de la telekom cu suma de plata de 45 de lei reprezentand “Costuri incetare contract inainte de expirarea perioadei initiale”.In prima faza m am bucurat ca totusi nu sunt 30 de euro , mai auzisem prin prieteni ca se percepe o taxa de doar 10 euro standard. Am zis hai sa le platesc , totusi 45 de lei ma indur sa le platesc. Azi am avut surpriza sa primesc o alta proforma in valoare de 159 de lei tot pentru costuri de incetare , acelasi numar de proforma , aceasi data dar o alta suma. Mi se pare un pic cam dubios . Ce imi recomandati sa fac?

  Multumesc frumos.

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Era ideal ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizati portarea.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 164. Am incheiat in data de 22.01.2016 un contract cu Telekom si am achizitionat si un telefon. In data de 26.01.2016 m-am prezentat la magazin cu telefonul care avea un defect (probleme cu camera spate) cei din magazin au transmis ca imi va fi inlocuit telefonul.
  In cate zile sun obligati sa inlocuiasca telefonul ?
  Au spus ca nu este pe stoc ca alte magazine nu doresc sa il dea si altele……
  Pot solicita rezilierea contractului de telefonie ?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti solicita rezilierea contractului dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   In cazul in care nu iti pot repara terminalul iar pe stoc nu mai exista modelul respectiv, vor fi nevoiti sa-l inlocuiasca, cu un terminal similar ca specificatii.
   Succes!

   Răspunde
 165. Salut BYTZA doresc sa desfiintez un post de telefonie fixa fost romtelecom actual telekom al carui titular este decedat de peste 8 ani , am sunat la relatiile cu clientii si am fost intors de operatorul cu care am vorbit – adica mai pe sleau mi s-a spus ca risc sa platesc o suma de bani ca sa despagubesc contractul pe care nu l-a semnat nimeni de peste 8 ani . Care este formularul tip pe care trebuie sa-l trimit online ? Iti multumesc anticipat .

  Răspunde
  • Salut,
   Va trebui sa le trimiti cat mai curand cerererea de reziliere iar modelul il poti descarca prin interemdiul linku-ului prezent la inceputul acestui articol.
   Dai click pe link iar descarcarea va incepe in mod automat.
   Operatorul are obligatia sa proceseze cererea in maxim 30 de zile iar in cazul in care intampini ostilitate nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 166. Va salut cu respect! Am si eu o problema ! Sunt abonat la Telekom in afara perioadei contractuale (serviciile Internet si Voce) . Problema este ca eu sunt plecat din tara iar abonamentul este facut pe numele meu.La adresa unde este facut abonamentul locuiesc parintii mei si ei or sa se ocupe de restituirea routerului etc. Astazi am trimis cererea de reziliere impreuna cu copia de buletin pe email rezilieri@telekom.ro . La incheierea contractului am primit un router,un telefon si alte mici prostii de conectare. Credeti ca voi putea duce la bun sfarsit rezilierea fara sa fie nevoie de alte interventii (gen procura sau sa vin in tara , etc ) Va multumesc !

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul deoarece toate demersurile se pot efectua online, asadar nu este nevoie de prezenta ta in tara.
   Va trebui sa restitui toate echipamentele primite in custodie de la operatorul respectiv.
   Probabil ca vei fi nevoit sa apelezi si la ANPC iar reclamatia o poti depune tot online.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 167. salut, compania de telefonie Telekom mi-au oprit apelurile pe motiv de abuz la abonamentul cu nelimitat. pot face ceva sa reziliez contractul cu ei fara sa mai platesc restul abonamentului. mentionez ca abonamentul l-am prelungit prin telefon ( eu nu am semnat nimic pentru prelungirea abonamentului) sau daca ii dau in judecata pentu acest lucru ca au inchis apelurile de voce credeti ca voi avea castig de cauza.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia oricand contractul fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in articol.
   Iti recomand sa depui si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi doc. de care dispui.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 168. Buna ziua,

  Dupa atatea cazuri si intamplari si mai ales cei corecti sunt buni de plata, si nu se tine cont de absolut nimic de cei de la telecom (vechime in retea, bun platnic, bun simt), ce se poate intampla concret daca efectiv refuz sa mai platesc abonamentele de la ei pt care am cerut reziliere si nici un semn pana acum din partea lor? Stiu ca vor recurge la tot felul de amenintari, dar in final, ce va fi????
  Multumesc

  Răspunde
 169. Buna seara,
  Ma numesc Daniel, am avut un contract pentru telefonie mobila cu Telekom, acest contract implinind data aniversara in 12.12.2015. Am portat numarul al Orange in dat de 02.12.2015 cu mentiunea ca am achitat factura integral la Telekom in aceiasi zi, factura umflata aproape dublu fata de normal, am solicitat explicatii si mi s-a spus ca am sunat la numere erotice ( total neadevarat ) . Dupa mai multe telefoane primite din partea Telekom, am ramas pe pozitii si nu am vrut sa raman clientul lor, iar mai nou am primit o factura in care mi se solicita achitarea unei taxe de incetare a contractului de 3.9681 euro. De mentionat ca abonamentul a fost platit in avans, logic as avea in cont 11 euro. Ce sfat imi puteti da, sa achit sau nu ?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Sincer nu cred ca suma respectiva reprezinta doar taxa de reziliere, ci mai degraba este vreun debit neachitat, la care sau acumulat penalitati.
   In functie de rapsunsul receptionat de la ANPC va trebui sa achtionati in consecinta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 170. Inca una bomba, se poate continua nesimtirea?

  Am sunat la telekom pentru ca am platit factura si nu imi aparea la istoricul platilor in My Account ca si cum as fi platit, si am sunat sa vad care este treaba. Dupa ce am fost informat ca o sa se actualizeze in 24h, mi sa facut o oferta precum ca pentru inca 8 lei sa mi se mareasca viteza la internet. Am acceptat oferta, pentru 8 lei, nici nu se simte factura mea. Ce sa vedeti ? Am sunat in seara asta sa vedem o posibilitate de a micii abonamentul, platesc 163 de lei lunar, cu tot cu acei 8 lei de la internetul marit, si este o suma destul de mare (internet, televiziune, telefonie fixa, mobil), si doamna de acolo mi sa spus “Nu se mai poate modifica contractul, ati facut o modificare aseara sa reinnoit deja” la care eu: “CEEEE?” cum sa mi se reinnoiasca contractul? Si face doamna de acolo “pai s-a reinnoit odata ce ati fost de acord cu noul internet la viteza mai mare” sa mor cand am auzit asta nu alta, cum este posibil asa ceva? Telekom prea de tot, maine dimineata aplic cererea de reziliere, nu se mai poate cu atata nesimtire. Ei reinnoiesc contractul la orice oferta o fac, tot ca sa nu isi piarda clientii…clara treaba, adio telekom!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Intr-adevar inestimabilul operator continua sa isi “persifleze” abonatii in cele mai inedite moduri.
   In cursul zilei de maine vom publica o inregistrare absolut socanta pe care am receptionat-o de la un cititor.
   Va recomand sa reziliati cat mai curand contractul iar daca este cazul nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 171. Buna ziua.Unde trebuie trimisa cererea de reziliere isotita de copie C.I pentru un abonament vodafone?Doresc sa reziliez un abonament RED19 despre care nu am fost informat ca il voi avea de plata.Am semnat pentru un abonament de 8 euro si m-am trezit ca am de plata si unul de 19(povestea este mai lunga).Mi s-a spus la telefon de catre operatori dupa multe telefoane si reclamatii ca trebuie sa platesc cam 400 euro pentru a putea rezilia.Abonamentul este contractat in decembrie si am primit si un terminal nokia lumia 640.Din cate am inteles nu trebuie sa platesc decat ultima luna in care am beneficiat de serviciile lor si contravaloarea telefonului(aveti idee in baza a ce se percepe taxa pentru telefon)?Doresc sa trimit cererea de reziliere online dar nu stiu la ce adresa.In fucntie de raspunsul primit dupa trimiterea cererii de reziliere voi apela si la ANPC dar am nevoie de o dovada ca am inaintat demersurile pentru reziliere inainte de a face reclamatie la ANPC.Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Puteti trimte cererea de reziliere prin intermediul formularului de contact, prezent pe site-ul inestimabilului operator.
   Asadar acceseaza acest link.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 172. Buna,
  Am facut o sesizare si la ANPC in aceeasi zi in care am trimis cererea de reziliere, pentru ca nu primisem nici macar aceea confirmare de primire a cererii trimisa online pe adresa lor de rezilieri. Sper sa se termine cu bine, dar consumul nervos este peste masura :(.
  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna,
   Felcitari pentru atitudinea adoptata si pe care sper sa o adopte cat mai multi abonati care se afla intr-o astfel de situatie.
   Stai linistita ca se va rezolva curand speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 173. Buna ziua,

  Dețin mai multe servicii in contractul cu Telekom (internet,tv,telefonie fixă și mobilă).
  Nemafiid util serviciul de telefonie fix si mobil, am depus o cerere de reziliere redactata personal pentru anularea celor doua servicii.
  Mentionez ca sunt in perioada contractuala, deci reziliere prematura a acestor servicii.
  1. Credeti ca voi intimpina probleme din partea lor pe aceasta tema, avand in
  vedere ca am sesizat si telefonic aceste solicitari, si nu s-a rezolvat nimic?
  Stiu ca va trebui achitata ultima facura primita.
  2. Se va achita factura dupa ce primesc raspunsul lor sau inainte?
  Multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Mai mult ca sigur veti intampina ostilitate din partea acestui operator deoarece la Telekom solicitarile telefonice, de orice fel, sunt ca si inexistente.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament(perioada de 30 de zile “scursa” din momentul in care ati depus cererea de reziliere).
   Nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 174. Buna ziua .Cererea de reziliere trebuie semnata si trimisa in format pdf ?Este nevoie si de act de identitate ? Scuze pentru nestiinta… Multumesc.

  Răspunde
  • Buna seara,
   Cererea de reziliere se poate transmite in orice format, important este sa fie datata si semnata.
   Bineinteles ca va trebui sa atasati si copie CI.
   Urmati procedura prezentata in articol si nu veti intampina probleme.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 175. Bună ziua!
  Eu sunt în perioada contractului de la Telekom, dețin mai multe servicii în acest contract(internet,tv,telefonie fixă și mobilă)și aș vrea să stiu dacă pot renunța la unul din servicii înainte de încheierea contractului și dacă da, ce taxe sunt percepute.Motivul este că aș vrea să-mi schimb furnizorul de internet datorită vitezei îngrozitoare pe care o am furnizată de către Telekom…

  Răspunde
  • Buna seara,
   Puteti rezilia oricand contractul/serviciul dorit fara probleme.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 176. Salut Bytza,

  Dacă la un abonament TV satelit Telekom mai am 11 luni până la expirarea perioadei contractuale, trebuie sa platesc, in cazul rezilierii, valoarea abonamentelor până la sfârsit sau numai ultima luna ?

  Multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si sa le returnezi echipamentul pe care il ai in custodie, daca este cazul.
   Succes!

   Răspunde
 177. Buna ziua,

  Dupa nenumarate apeluri telefonice si nervi pierduti la sediile telekom, am depus cerere de reziliere pentru doua abonamente fix si mobil. Ambele sunt in perioada contractuala, ca au tot modificat contractul dupa convorbirile avute telefonic. Se poate pastra doar net-ul si tv? Am mentionat acest lucru in cererea de reziliere. Net-ul este conditionat de tel fix?
  Daca renuntam la abonamentul de mobil telefonul primit de la ei (au zis ca este gratuit) trebuie returnat?. Este absolut nefolosit. Ei zic ca a trecut perioada de 14 zile cand se putea returna si abonamentul si telefonul. Credeti ca se va rezolva favorabil aceasta speta fara a mai fi necesare alte demersuri?
  Multumim mult pentru ajutor.

  Răspunde
  • Trebuia sa le trimiteti cererea de reziliere online si astfel evitati intr-un mod elegant aceste neplaceri.
   Puteti renunta la ce servicii doriti dar trebuia sa specificati concret in cererea de reziliere depusa.
   Va trebui sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat deoarece nu se poate returna.
   Probabil ca veti fi nevoita sa apelati si la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 178. Mulțumesc pentru ajutor șsi promptitudine. Puteti va rog sa.mi trimiteți modelul de cerere cel mai adecvat.nu am reusit sa.l descarc din link.ul indicat mai sus.

  Răspunde
 179. Buna ziua,
  Multumesc mult pentru raspunsurile anterioare. Revin cu o precizare si o noua intrebare: in cadrul unui singur contract sunt incluse: abonament voce mobil, abonament fix, internet si TV. Doresc sa renunt la abonamentele de telefonie fix si mobil, pastrand net si TV. Cum se pocedeaza in cazul acesta? Se poate face cerere de reziliere mentionand doar abonamentele amintite?, sau cererea se face pentru tot contractul???
  Multumesc frumos

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va trebui sa specificati foarte clar in cererea de reziliere serviciile la care doriti sa renuntati iar restul serviciilor vor ramane active deoarece este si interesul operatorului sa va pastreze in “ograda”.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 180. Buna ziua,
  Pe o singura cerere de reziliere se pot mentiona doua abonamente ce se doresc a fi anulate? (de ex. se solicita anularea abonamentului mobil si fix aferente unui singur contract.
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Da, sigur ca se poate si va recomand sa descarcati modelul de cerere prezent la inceputul acestui articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 181. Buna ziua,

  Se poate rezilia pe loc la sediile Telecom un abonament de fix sau mobil? Stiu cazuri in care persoanele s-au dus cu tupeu si s-a rezolvat pe loc (nu stiu daca cu cerere de reziliere sau nu, sau direct in sistem de catre operator), fara a mai fi necesara o perioada de asteptare de maxim 30 zile….
  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Sincer eu nu cred ca exista astfel de cazuri dat fiind faptul ca majoritatea operatorilor isi “intampina” cu ostilitate abonatii care au tupeul sa le paraseasca “ograda”.
   Procedura de reziliere prezentata in acest articol este cea mai simpla varianta de a rezilia contractele cu inestimabilii operatori.
   Succes!

   Răspunde
 182. Cei de la telecom sunt obigati sa primeasca cererea de reziliere la sediile lor? Sau cea mai buna cale este pe net? Dupa nenumarate telefoane si sesirazi telefonice nu s-a rezolvat nimic din ce am cerut: anularea unui abonament de mobil si ratele acestuia achizitionate prin publicitate inselatoare.

  Răspunde
  • Asa cum am mentionat si anterior recomand ca abonatii sa trimita cererile de reziliere online deoarece este mult mai comod si mai sigur, avand dovada depunerii acestora.
   Nu rezolvati nimic telefonic iar daca sunteti hotarata sa renuntati la contract va recomand sa le trimiteti cat mai curand cererea de reziliere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 183. Buna ziua,
  va rog sa imi spuneti daca, in cazul portarii unui numar care este pe abonament, trebuie sa intocmesc eu cererea de reziliere sau de asta se ocupa firma care preia .
  De asemenea, in cazul unui numar pe cartela pre pay, mi-au zis ca am nevoie de seria de pe SIM, dar, nu mai am tot cardul unde scria seria . O pot obtine de la Telekom ?
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizati portarea.
   Seria respectiva se afla pe SIM-ul aflat in terminalul dvs.
   Succes!

   Răspunde
 184. Buna ziua,

  Daca am un abonament facut prin septembrie-octombrie 2015, cu telefonie mobila + Internet 50 MB, as putea renunta la Internet definitiv?

  Răspunde
 185. Salutare,
  Si eu sunt in situatia in care vrea sa reziliez doua abonamente la Telekom. Am vorbit cu ei despre faptul ca vreau sa reziliez si acelasi deznodamant, trebuie sa platesc acele taxe de reziliere pentru ca inca sunt sub contract cu ei pentru inca 1 an. Am vorbit cu cei de la ANPC si mi-au zis ca ei sunt in proces doar cu Vodafone.
  Intrebarea mea este (pentru ca vad ca sunt multi oe aici care au probleme cu Telekom): A trimis cineva reclamatie la ANPC si a scapat fara sa plateasca aceste taxe?
  Nu am vazut pe nimeni care sa spuna ca a scapat de Telekom fara a plati acele taxe.
  Va multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa treci la fapte si sa le trimiti cererea de reziliere cat mai curand iar daca intampini ostilitate nu ezita sa apelezi la ANPC.
   In marea majoritate cei care au reziliat contractul nu au fost nevoiti sa apeleze la ANPC dar oricum e bine sa fi pregatit.
   Eu am reziliat mai multe contracte cu Telekom si nu am achitat taxe de justa despagubire.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 186. Buna seara.

  Beneficiez in prezent de urmatoarele servicii de la Telekom: Internet, Televiziune, Fix, Mobil.
  Am contract cu Telekom, fostul Romtelecom din 2008-2009. Anul trecut in luna septembrie trebuia sa imi expire contractul, la momentul acela beneficiam de: Internet, Televiziune, Fix, Mobil abonament: Cosmote 5000+ asa se numea la vremea aceea (acest abonament il aveam din 2014 luna aprilie) iar restul serviciilor din 2013 septembrie.
  Anul trecut (2015) in luna august am fost contactat de o doamna de la Telekom prin care imi facea o noua oferta in schimbul abonamentului Cosmote 5000+ care plateam 22 de lei, a spus ca pentru cativa lei in plus sa imi schimbe numarul: voi avea minute/sms nelimitate, si minute nationale si internationale, plus ca voi beneficia de un telefon HUAWEI Y330, auzind toate astea am acceptat, deoarece era un Smartphone, si am zis ca este mai de pomana oferta aceasta, asa ca nu am ce pierde pentru cativa lei in plus. Am acceptat oferta, urmand ca saptamana viitoare sa imi vina telefonul + noul numar prin curier. Curierul a venit, am semnat actul de primire, si am semnat si acel abonament, dar in momentul de fata nu am citit termenii si conditiile sa vad despre ce este vorba detaliat, stiind ca doamna la telefon mi-a facut oferta, am zis ca nu are rost sa mai citesc. Stiind ca luna urmatoare (SEPTEMBRIE 2015) se fac 2 ani de contract, am zis sa renunt pentru ca internetul merge foarte prost, viteza mica, si plateam foarte mult, chiar si in ziua de astazi platesc 170 de lei lunar pentru ce? Nu sunt multumit de serviciile lor. Am sunat la sfarsitul lunii august sa reziliez contractul, mi se spune la telefon ca deja contractul a fost reinnoit. Cand am auzit nu mi-a venit sa cred, cand a fost reinnoit?! Mi s-a comunicat ca a fost reinnoit odata ce am semnat contractul cu noul abonament de telefonie. Doamna de mi-a facut oferta cu acest abonament nu a spus nici macar de reinnoire, nici macar daca sunt de acord sa reinnoiesc contractul, nimic nimic. Ce-i de la relatii cu clientii mi-au spus ca am semnat contractul, ca odata cu acel abonament, contractul s-a reinnoit pentru 24 de luni si ca daca vreau sa reziliez trebuie sa platesc suma 50% din factura mea lunara pentru 24 de luni. Adica din 170 de lei, sa platesc 85 lei pentru 24 de luni, adica suma de 2040lei. Cand am auzit asta sa imi pice fata. Am incercat sa le spun ca nu mi s-a comunicat nimic legat de reinnoirea contractului cand am fost sunat, si ca pe ei nu ii intereseaza ca am avut contractul in fata, il puteam citii.

  Cum pot face sa reziliez contractul? Am semnat contractul la curier, dar nu am stat sa il citesc. In rest, au ei convorbirea cand mi-a facut oferta din August 2015, cand doamna de acolo nu mi-a spus absolut nimic de reinnoirea contractului. Ce este de facut? Am semnat, dar cum e romanul, nu citeste inainte…(Stiind ca semnez pentru noul abonament de voce, nu pentru reinnoirea intregului abonament) si mi-au pus ei ce servicii au vrut, cele mai mari din pachet.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand sa le trimiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Pe viitor nu mai semnati documente fara a le studia in prealabil!
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
     • Prima oara o sa le trimit pe mail cererea de reziliere, dupa care daca imi vor da vre-un raspuns precum ca trebuie sa platesc acea taxa, voi face plangerea la ANPC cu raspunsul lor, nu?

      Multumesc.
      Imi cer scuze ca va tot intreb, dar vreau sa imi rezolv problema.

     • Da, aceasta este procedura pe care trebuie sa o urmati iar daca va intampinati dificultati anuntati-ma ca sa va pot oferi suportul necesar.
      Succes!

 187. Buna ziua. Contractul meu la telekom a fost prelungit in aprilie anul trecut dupa o alta perioada de 2 ani la ei… La ultima prelungire mentionez ca nu am luat nici un telefon, alegand sa imi acorde o reducere la abonament primele 10 luni. In clipa de fata pot sa spun ca sunt dezamagit de serviciile lor pentru abonamentul de 15 euro care il am la aceasta clipa. Doresc sa parasesc aceasta retea si sa ma portez cu numarul la alt operator. Cum procedez in conditiile de fata. Tinand cont ca mai am 1 an si ceva pe prezentul contract, cum trebuie sa procedez?

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa le trimiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 188. Buna ziua. Am de 4 luni un contract la Telekom pe o perioada de 2 ani dar la care as dori sa renunt. Mentionez ca la respectiv abonament am si un telefon, Samsung Galaxy S6, pentru care am platit in jur e 1000 de lei avans. Nu sunt deloc multumita de serviciile acestora dar cand am sunat un operator pentru a spune ce este de facut, mi s-a spus ca trebuie sa achit suma de 3800 de lei. Este vreo metoda prin care pot scapa de ei fara sa achit aceasta suma absurda? Multumesc anticipa

  Răspunde
  • Va recomand sa urmati procedura prezentata in acest articol iar daca intampinati ostilitate din partea oeratorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 189. buna ziua. sunt persoana juridica si de anul trecut din octombrie ma cert cu cei de la telekom mobile. totul a inceput cana am cerut facture detaliata pe octombrie deoarece venise f mult de plata. au spus ca imi trimit un cod sa pot deschide facture. nu au facut acest lucru. am primit si facture pe noiembrie care cumulate cu cea din octombrie era in val de 1263 lei. am cerut iarasi facturile detaliate. acelasi raspuns.. o sa va trimitem un cod de deschidere al factrulor pt a putea fi vizualizate.
  pt ca nu am platit facture din oct la timp bioneinteles ca au inceput sa curga penalitatile. in dec. am platit ambele facturi , mai putin penalitatile si le-am facut o adresa prin care k\le-am spus ca doresc rezilierea contractului cu ei si le-am expus motivele si ca isi bat joc de mine.
  in urma acestei adrese am primit un mail de la o dna herescu prin care imi propunea sa trec la un abonament mai mic si imi expunea cat trebuie sa platesc in momentul in care voi reziliza contractual.
  noul blan tarig=far este de 5 euro cu tva dar la facture pe dec mi-a venit de plata 88 de lei+83 penalitati +alti 77 lei penalitati (care nu stiu de unde sunt). I-am sunat si am aflat ca la noul plan tarifar au ramas agatate din vechiul plan tarifar niste extraoptiuni de care eu habar nu aveam, pt la in aug 2014 cand am fost sunat de dna pantelimon mirela de la ei aceasta numi-a spus ca odata cu planul tarifar se activeaza de la sine putere si extraoptiunile respective.
  canhd le-am spus ca nu platesc penalitatile pt ca nu sunt din cauza mea au spus ca sa platesc cat vreau. la fel si cu cei 88 de lei care de fapt trebuiau sa fie 50 de lei (5 euro) cond\f cerereii de schimbare aplanuluyi tarifar..mai ales ca dna herescu nu a pomenit nimic de acele extraoptiuni care raman obligatoriu la plata. am trimis o gramada de mailuri.. am vorbit cu ei la telefon de nu stiu cate ori. nu ma inteleg cu ei si pace.,
  vreau sa reziliez contractual cu ei (contract care expira in sept 2016)
  NU vreau sa le platesc penalitatile.
  ce as putea face?
  multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat deoarece va trebui sa rezolvati in instanta aceasta speta, fiind PJ.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 190. Buna ziua
  Problema cu rezilierea contractului este valabila si pentru UPC ?
  Am inchiriat un spatiu si acum sunt nevoit sa ma mut din acel loc.
  Ce am de facut?
  Multumesc anticipat

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Da, aceasta lege este valabila pentru toti operatorii care activeaza la noi in tara.
   Puteti rezilia fara probleme contractul iar daca acesta a fost incheiat pe PF nu ezitati sa apelati la ANPC in cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv.
   Daca abonamentul a fost incheiat pe PJ va trebui sa-i actionati in instanta in cazul in care nu puteti rezolva speta pe cale amiabila.
   Succes!

   Răspunde
 191. Buna ziua!
  Am un abonament pe persoana juridica la Telekom, abonament facut pe 2 ani, din care au trecut doar 2 luni, La activare am primit gratuit un telefon mobil.
  Pentru perioada 03.12.2015-03.01.2016 in care s-au efectuat convorbiri pe abonamentul respectiv s-a emis factura care este mult mai mare decat trebuia.
  Contactandu-i pe cei de la Telekm, acestia mi-au comunicat faptul ca dintr-o eroare a sistemului lor, pentru perioada 03.11.2015-03.12.2015 nu s-au facturat toate convorbirile efectuate in factura aferenta perioadei respectiva si astfel s-au facturat ulterior dupa o luna.
  Mie nu mi se pare normal acest lucru, deoarece mi-au dat calculele peste cap, nu e vina mea ca nu au facturat ei la timp.
  Pot sa reziliez abonamentul fara costuri suplimentare?
  Pot sa nu platesc ultima factura ? Deoarece pe factura scrie perioada de facturare 03.12.2015-03.01.2016 si de fapt ei mi-au facturat in plus si convorbiri din luna noiembrie ?
  Daca nu reusesc pe cale amiabila , unde ma pot adresa in afara de tribunal ? La ANCOM disputele intre persoane juridice nu se iau in calcul.
  Ce este de facut ?

  Va multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna seara,
   Puteti rezilia contractul dar cu siguranta nu veti reusi sa-l reziliati pe cale amiabila si va trebui sa mergeti in instanta.
   Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat pentru solutionarea acestei spete.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 192. Am si eu o problema cu cei de la telecom am avut abonament la ei de peste 10 ani si majoritatea timpului de 18 euro . Pe 23.12.2015 expira perioada contracuala cu ei iar pe 14.12.2015 m- am decis sa renunt definitiv la serviciile lor si sa ma portez la vodafone drept pt care am facut o cerere de portare in reteaua vodafone . Cererea mi-a fost acceptată si in data de 16.12.2015 mi-a venit semnal pe noul abonament portat la vodafone . Pe data de 24.12.2015 ma trezesc acasa cu o factura de la telecom care era pe zero de plata si cu o alta factura proforma pentru ” COSTURI INCETARE CONTRACT INAINTE DE EXPIRAREA PERIOADEI INITIALE” in valoare de 45 ron . Astept o parere daca sa o plătesc sau nu sau ce este de facut.

  Răspunde
  • Trebuia sa reziliati intai contractul si ulterior sa realizati portarea iar astfel evitati intr-un mod elegant aceste neplaceri.Va recomand sa apelati la ANPC pe rezolvarea acestei spete.Succes!

   Răspunde
 193. Salut si respect domnule Bytza. Speta mea e simpla dar si complicata. Acum 2 ani am facut un abonament care trebuia sa imi expire pe 11.01 2016. Prin noiembrie am fost sunat de catre cei de la Telekom pentru prelungire si din pacate am acceptat. Prelungirea este pe 1 an fara a lua un telefon, doar o reducere la abonament. Am primit pe mail un act aditional pe care din pacate nu m-am gandit sa il refuz pentru ca nici nu l-am citit. Acum vreo 2 zile am vazut o oferta acceptabila la Vodafone la vreo 10 euro si imi ofera mult prea mult decat ce am pe Telekom. Am sunat la 1234 la Telekom sa reziliez si mi s-a zis ca trebuie sa platesc vreo 270 de lei taxa de justa despagubire.
  Ce as putea face sa reziliez abonamentul fara sa platesc acea taxa ?
  Ati putea posta un mic model simplu de cerere de reziliere care se trimita catre Telekom?
  Multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Va salut,
   In principiu puteti rezilia fara probleme contractul dar trebuiesc vazute clauzele care sunt trecute in actul aditional semnat recent.
   Va recomand ca de acum incolo sa nu mai semnati diverse documente fara sa le studiati in prealabil.
   Daca doriti sa va ajut imi puteti trimite documentul pe adresa de mail contact@ithot.ro.
   Puteti descarca si modelul cererii de reziliere prin intermediul link-ului prezent la inceputul articolului.
   Succes!

   Răspunde
 194. Buna o intrebare am in oct 2015 am reinoit contractele cu cei de la telekom pe 2 ani si am luat un telefon din punctele de loialitate intrebarea mea este le pot rezilia contractele in conditiile in care am intrebat daca vreau sa le reziliez mi s-a spus ca trebuie sa platesc jumatate din valuarea abonamentelor pana la finalul contractului fara sa mentioneze nimic despre telefon

  Răspunde
  • Buna,
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonamente + diferenta pentru terminalul achizitionat daca acesta a fost subventionat.
   Iti recomand sa le trimiti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampini ostilitate din partea operatorului respectiv nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Succes!

   Răspunde
 195. AM REZILIAT UN CONTRACT FACUT PE 14 NOIEMBRIE 2015, CU O PROMOTIE TELEFOANE MOBILE. AM PREDAT TELEFOANELE PE DATA DE 19 NOIEMBRIE 2015 SI IN FACTURA DIN 1-31 DECEMBRIE 2015 MI S-A TRECUT IN FACTURA PLATA ACESTOR TELEFOANE MOBILE DE 7,3 LEI. SI AM MAI AVUT O SURPRIZA FARA SA MI SE COMUNICE MI S-A MAI PUS 6,5 LEI LA ABON.TELEFONULUI FIX…AM FOST ,AM ANUNTAT DAR NIMENI NU A LUAT NICIO MASURA.NICI NU STIU CE SA MAI FAC MI SE SPUNE CA PTR TELEFONUL FIX AM SEMNAT (pentru majorare) DAR EU NU-MI AMINTESC SA FI SEMNAT ASA CEVA ( ACEST TELEFON FIX FIINDU-MI APROAPE INUTIL)SI NIMENI NU MI-A ARATAT SEMNATURA MI S-A SPUS SA FAC O CERERE DAR VA DURA PANA CAND VOI VEDEA ACEASTA .IMI ESTE SI SILA SA MAI MERG SA CER EXPLICATII..MAI ALES MI S-A SPUS DACA VREAU SA RENUNT LA TELEFONUL FIX TREBUIE SA PLATESC PENTRU PERIOADA CONTRACTULUI…APROPOS PENTRU OFERTA CELOR DOUA MOBILE EU NICI NU AVEAM DREPTUL DEOARECE AM AVUT CONTRACT STANDARD DAR DELEGATUL MI-A FACUT TOTUSI CONTRACTUL NEANUNTANDU-MA CA EU NU AM DREPTUL DIN CAUZA ASTA AM SI RENUNTAT.

  Răspunde
  • Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai concis speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Succes!

   Răspunde
 196. Salut. Am 3 abonamente de la Orange. Si in urma cu 1 luna pe contul meu a mai aparut un nou abonament. Telefon fix. Cand am văzut asta am sunat la iei si au spus ca acel abonament a fost facut de Euro Gsm, si ca sa facut din greseala. După care au trimis cerere de anulare. Abonament ul sa anulat si au zis ca nu voi plati acel abonament. De oarece nu lam facut eu. Cand pe 20 emitanduse factura mia aparut ca am de plata 65 de lei pe nr respectiv. Cand am sunat la ei au spus ca am avut costuri suplimentare si ca pe contul meu mai am, inca 84€ cost suplimentar. Si ca au fost făcute din contul onlai. Cand am auzit miam esit din pepeni si leam zis sa anuleze acele costuri ca nu leam facut eu. Dar ca de obicei vina a fost a mea. Asa au zis ei. Reanoind de curand contractul pe 2ani pot sal reziliez acest abonament???
  Ces cei dela telecom dar astia de orange sunt mai oti

  Răspunde
 197. Salut nu de mult am incheiat un contract cu vodafone si inca continua sa stipuleze contravaloarea abonamentului daca inchei inainte de termen ! ce ramane de facut ?

  Răspunde
  • Salut,
   Normal ca inestimabilul operator continua cu abuzurile profitand de naivitatea abonatilor.Vor scoate aceste caluze abuzive de indata ce Tribulalul Bucuresti va publica hotararea definitiva si irevocabila!
   Oricum pana atunci poti rezilia fara probleme contractul
   Succes!

   Răspunde
 198. buna ziua stimate d-le Bytza,profit de amabilitatea dvs in a ne da un sfat(culmea,gratis) si am sa va spun ”tarasenia” mea.Am fost vizitat de doi tinerei simpatici care mi-au oferit un telefon (tableta) gratis si aici subliniez..”pentru fidelitate”eu urmand sa pastrez abonamentul inca doi ani.Am fost de acord si dupa cateva zile un curier a adus acel telefon pentru prmirea caruia a semnat un vecin ,eu fiind plecat in acel moment(se poate verifica semnaturile).La factura urmatoare am vazut ca am in plus un abonament pe Cosmote si mi se retine in rate contra valoarea telefonului.In termeni juridici(am verificat intr-un dictionar juridic) toata aceasta ”tarasenie” se cheama excrocherie.Ce as putea face ca sa evit o instanta (nu sunt chiar tinerel si sunt departe de vreun oras).Subliniez faptul ca am mai reziliat ,sau mai degraba am renuntat la un contract Telecom la care a expirat perioada tot asa cu circul de rigoare si la care ei mai imi cer inca doua luni factura pe care eu nu am de gand sa le platesc,considerand ca nu mai am nici o obligatie contractuala si nici morala.Cu stima Petre

  Răspunde
  • Buna ziua stimate domn,
   Intr-adevar ar cam trebui trebui sa taxez fiecare cititor cu un mic comision pentru suportul oferit 🙂
   Daca doriti sa rezolvati intr-un mod cat mai simplu si eleganta aceasta speta va recomand sa trimiteti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   De retinut faptul ca puteti depune reclamatia online, din confortul propriului camin, accesand acest link http://reclamatii.anpc.ro/
   Cei de la ANPC va vor oferi un raspuns in maxim 30 de zile, in functie de gradul lor de incarcare.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete iar de indata ce va fi rezolvata nu uitati sa imi virati si comisionul pentru suportul oferit 🙂
   Succes!

   Răspunde
 199. in urma cererii de reziliere a abonam.am primit urm.raspuns.Mentionez ca in factura pretul tabletei este 264 euro, rata lunara este de 11 euro, la rubrica reduceri este trecut zero iar ei imi spun acum ca tableta costa defapt 329 euro.spuneti-mi va rog cum sa fac cererea de reziliere sa nu cad in plasa lor mai ales ca acum m-am hotarat sa reziliez toate abonamentele pe care le am la vodafone.

  Legat de solicitarea inchiderii abonamentului cu numarul 0725912503 inainte de termen, acest lucru este posibil prin inregistrarea unei cereri scrise si semnate olograf de catre titular, in orice Magazin Vodafone prin care se specifica acceptul platii Taxei de Justa Despagubire aferente, calculata dupa urmatoarea formula, prezenta In Termenii si Conditiile Generale ale contractului dumneavoastra, pe care le puteti citi pe:

  https://www.vodafone.ro/libs/documents/digital_asset/v169708.pdf

  “10.6. În cazul în care Clientul a achiziţionat la activare o tabletă în rate, acesta va achita pentru încetarea prezentului contract înainte de durata minimă, pe lângă justa despăgubire calculată conform art. 10.3. din prezentul contract, diferenţa dintre preţul de achiziţie al tabletei şi preţul fără conectare, la care se va adăuga valoarea ratelor neplătite”

  Articolul 10.3 specifica:

  “10.3.În cazul în care Clientul solicită încetarea prezentului contract înainte de durata minimă, acesta datorează o despăgubire egală cu valoarea prejudiciului cauzat. Prejudiciul cauzat se calculează pornind de la suma de 150 euro, durata minimă contractuală și numărul de luni rămase până la expirarea duratei minime contractuale | 16 | și/sau prejudiciul corespunzător calculat potrivit prevederilor din prezentul Contract pentru fiecare cartelă SIM dezactivată, plătibilă în lei la cursul oficial de schimb BNR leu/euro de la data emiterii facturii.”

  La momentul semnarii contractului, pretul de achizitie, fara conectare, al tabletei a fost de 329 Euro (TVA inclus), facand ca diferenta conform articolului 10.6 sa fie de 65 Euro (TVA inclus).

  Rezumand cele sus mentionate, valoarea Taxei de Justa Despagubire este urmatoarea:

  {[150 Euro/24 de luni (Perioada Minima Contractuala)]*4(Numarul de luni ramase)}+ [11 Euro (Rata lunara a tabletei) * 4 (Numarul de luni ramase)] + 65 Euro (Discountul explicat mai sus) = 134 Euro.

  Calculul efectuat mai sus este reprezentativ pentru inchiderea abonamentului incepand cu data de 05.02.2016, in situatia in care Cererea de inchidere scrisa si semnata olograf este depusa astazi, 05.01.2016, avand ca termen de rezolvare 30 de zile lucratoare.

  Pentru orice alta informatie mai doriti sa aflati, este suficient sa ne scrieti si noi va vom raspunde in cel mai scurt timp.

  O zi frumoasa va doresc,
  Alexandra Bubela

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand sa redactati cererea de reziliere cat mai simplu si concis in care sa specificati foarte clar faptul ca doriti sa treceti numerele respective pe cartela pre-pay.
   Nu luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece incearca cu disperare sa isi pastreze abonatii in “ograda”.
   Asadar veti fi nevoita sa achitati contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Va recomand sa depuneti si o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Este bine de stiut si faptul ca puteti efectua toate demersurile online din confortul propriei locuinte.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 200. Dar ce facem atunci cand trimitem tableta la garantie ,pt. ca nu mai incarca si ni se spune ca daca nu platim aberanta suma de 1640 lei nu se repara? cica a luat contact cu apa ceea ce nu este adevarat.am intrat pe forum si sunt o gramada cei care au patit la fel.ce facem in aceasta situatie?

  Răspunde
  • Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC pe aceasta tema in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 201. este posibil ca dupa perioada contractuala sa faci cere de reziliere cu nr de inregistrare si toate cele si cei de la Cosmote sa emita facturi in continuare sub pretextul ca nu sa abrobat rezilierea si m-au dat la firma de recuperare TopFactoring si ma tot amenintau cu instanta iar suma [dupa calculele lor ] depasise cu mult 3000 lei

  Răspunde
  • In Romania totul este posibil dar operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 202. Buna ziua am semnat un contract cu, Cosmote in 10-05-2014,mai am cateva( 4 luni) pana la terminarea contractului: Vreau sa reziliez contractul ce am de facut ????ptr ca este foarte mare ( 17 euro) 76.00 lei.Dar asi dori sa ma trec pe cartela pre-pay ptr nu a pierde nr ,va multumesc astept raspunsuri.Sper ca m-am facut inteles cu problema mea

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere in care sa specificati foarte clar faptul ca doriti sa treceti pe cartela pre-pay.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Succes!

   Răspunde
 203. buna ziua ma numesc Lucian. in Ianuarie 2015 am facut un contract cu orange la tot pachetul in care am primit un telefon mobil gratuit si o tableta cadou, daca vreau sa reziliez contractul trebuie sa platesc contravaloarea telefonului si tabletei ca despagubire?va multumesc

  Răspunde
 204. Eu am avut/am contract cu ei pe firma pt un reseller de gazduire. Timp de un an de zile am tot sunat la ei pt diferite upgradeuri pe care nu le-au facut. Am decis sa termin contractul in noiembrie 2015.. cu vreo 3 luni inainte de termen. Am primit factura pt luna urmatoare, nr de inregistrare la reziliere, etc.. am fost la ei asteptand explicatie.. mi s-a spus ca urmatoarea factura va fi pe minus.. inca astept acea urmatoare factura.. oricum.. din punct de vedere taxele de reziliere sunt abuzive si ANPC rezolva tot. Iar orice operator/vanzator nu poate taxa mai mult decat este folosit. S-a facut cerere de reziliere.. ok.. din acel moment nu mai au justificare pt taxare.

  Răspunde
  • Operatorii de telefonie mobila sunt obligati sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar abonatii sunt nevoiti sa achite si serviciile de care au beneficiat in aceasta perioada.
   Succes!

   Răspunde
 205. Am primit o ofertă telefonică de la un operator telekom ce includea un telefon mobil,minute naționale și trafic de date dar la primirea contractului și a telefonului prin curierat ofertă prezentată telefonic nu corespundea cu cea din acte.Am sunat la operator cerând rezilierea dar trebuia să plătesc veșnicele “penalizări”. Am fost la un magazin telekom din orașul meu iar o operatoare binevoitoare și foarte informată mi-a explicat că pentru contractele încheiate în afară unei locații a firmei există un termen de 14 zile pentru reziliere.Am sunat din nou operatorul și i-am citit paragraful din contract iar acesta mi-a confirmat că este adevărat. Am depus cererea de reziliere și am scăpat de coșmarul numit telekom.

  Răspunde
 206. Cererea de reziliere este cea tip de pe site-ul telekom, excluzand ultimul paragraf sau putem concepe noi una..sau daca exista un site …te rog pune link ul intr-un comment. ms!

  Răspunde
 207. Buna!probabil ca se fac abuzuri din partea operatorilor, nu mi s-a întâmplat niciodată nici un incident dar sunt de parere ca taxele de incetare inainte de termen nu sunt abuzive.
  Atunci cand iti faci un abonament iti cumperi si un telefon a carui valoare de piață este 700 lei, la un pret modic, sa zicem un leu.Dupa 6 luni te răzgândești si vrei sa renunti la contract.Nu poti pretinde ca nu trebuie sa platesti nimic din moment ce tu ai cumparat un tel pe care practic nu ai dat decat un leu, operatorul facandu-ti pretul acesta special pe baza abonamentului si contractului semnat de tine.asa ne-am cumpara toți un iPhone 6s la 300 lei si dupa 3 luni reziliemam contractul. Cine crezi ca trebuie sa suporte diferenta de valoare pana la acoperirea intregului cost de 3300 lei a telefonului pe care tu il folosești, care e in buzunarul tau si pe care pretinzi ca vrei sa il pastrezi in continuare.
  Asta e taxa de reziliere: diferenta de bani din pretul de liber al telefonului si banii pe care tu i-ai dat faptic pe telefon.

  Răspunde
  • Buna,
   Esti intr-o grava eroare dar probabil ca nu ai reusit sa parcurgi intregul articol ca sa intelegi pe deplin speta.
   Specific foarte clar faptul ca se pot rezilia astfel de contracte fara probleme iar in cazul in care sau achizitionat si terminale abonatii vor trebui sa achite diferenta pentru acestea.
   Asadar nu ar strica sa te informezi inainte sa postezi tot felul de aberatii!

   Răspunde
 208. Buna. Am si eu un contract cu cei de la Telekom pe care as dori din tot sufletul sa il reziliez. Benificiez de internet prin intermediul liniei telefonice fixe. Internet mizerabil, viteza de pana la 6mb/s, initial mi s a spun ca viteza va fi mai mare, drept dovada nici aia 6 mb nu ii am, viteza osciland intre 2-4 mb/s. Sunt in perioada contractuala, contractul e pe 2 ani si am de abia 1 an si 3 luni. Mentionez ca valoarea abonamentului e de 8euro/luna. Incerc sa ma lepad de ei dar aceleasi raspunsuri: Despagubiri pentru incetarea prematura a contractului; 1/2 * valoare abonamentului* nr. de luni ramase. O chestie tampita. Deci daca le trimit o cerere pt reziliere pe adresa de mail, precum si ultima chitanta sa fac dovada platii si copie dupa CI, s-ar putea sa scap de ei? astept raspuns\

  Răspunde
  • Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   In cazul in care intampini ostilitate din partea operatorului nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
  • Operatorii continua sa abereze in speranta ca vor reusi sa-si pastreze abonatii in “ograda” dar cert este ca puteti rezilia oricand abonamentele fara costuri suplimentare!

   Răspunde
 209. Bună ziua! Am un număr de telefon Telekom pe care l-am portar la Orange. Trebuie sa reziliez contractul cu Telekom pentru ca mi-au trimis factura sa plătesc în continuare abonamentul?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Daca portarea a fost realizata inseamna ca si contractul a fost reziliat, asadar nu mai este cazul sa mai faceti vreun demers.
   Probabil ca Telekom va solicita plata ultimei luni de abonament + vre-o taxa de reziliere.
   In acest caz va recomand sa apelati la ANPC pt solutionarea acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
   • Bună ziua. Am sunat azi la Telekom pentru soluționarea acestuu caz și mi sa spus ca voi primi încă o factura,plus încă una pentru telefonul în rate,plus încă una pentru reziliere,deci vreo trei luni durează. Eu deja am plătit o factura deși exact în acea zi în care sa emis factura numărul a fost portar în Orange. Înțeleg,normal sa plătesc telefonul care a fost în rate,dar de ce sa plătesc și în plus pentru un abonament care nu mai e? De Bună credință am plătit factura emisa și ei îmi spun ca durează trei luni ,de ce?

    Răspunde
    • Buna ziua,
     Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de serviciile acestora + diferenta pentru terminalul achizitionat.
     Operatorul este obligat conform legii sa proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile.
     Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
     Succes!

     Răspunde
 210. Buna ziua. Sunt posesor a doua abomanente in reteaua Telekom. Doresc sa fac o portare catre o alta retea de telefonie. La fel imi cer sa achit valoarea reziduala de 850 lei deoarace imi expira abonamentele in luna septembrie 2016. Pot transmite prin e-mail aceiasi cerere + copie C.I. pentru reziliere? Sau pt portare este o alta procedura? Multumesc!

  Răspunde
  • Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar ulterior veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Se poate transmite pe mail fara probleme aceasta solicitare iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Pentru portare veti fi nevoit sa depuneti o cerere in acest sens la noul operator iar in maxim 3-4 zile va fi procesata.
   Succes!

   Răspunde
 211. Ce pot face daca am facut un abon pentru telef cu internet ..am primit un telefon de la ei – telecom ..dar fara sa- mi dau seama ce fac am semnat ca sunt de acord sa platesc in rate …pot cere reziliere contract ?? Mai am de platit 16 rate ..

  Răspunde
 212. Salut.. Am si eu o problema cu stimabilii “Telekom”.. Bunica mea a avut servicii de la dansii de foarte multi ani si a platit 50 de lei pe un abonament cu numai 100 minute de telefonie fixa. In urma cu 30 de zile am mers impreuna cu ea la Telekom sa reziliem contractul valabil pana in luna august 2016 , am completat o cerere pt inchiderea abonamentului toate bune si frumoase dansa de la casa mi-a spus ca va trebui sa platesc inca o luna abonamentul inainte de inchidere si doar atat. Astazi am fost sunat de un operator telekom care spunea ca va trebui sa platesc inca 400 de lei pana la incheierea contractului. Eu i-am zis ca nu am auzit de asa ceva in momentul in care am fost la telekom sa depun cererea si i-am zis ca nu o sa platesc nimic dar el o tinea pe a lui. Intrebarea mea este: Daca eu decid sa nu platesc nimic inafara celor 50 de lei cum mi-a spus doamna de la telekom, si ma decid sa ma duc la ANPC ce dovezi ar trebui sa am ? Multumesc anticipat

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit ca vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de serviciile inestimabilului operator.
   Va trebui sa detaliezi cat mai bine si concis speta in reclamatia depusa la ANPC si sa atasezi doc. de care dispui(copie CI abonat, ctr. scanat si orice alt doc. care are legatura cu speta).
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
   • Multumesc pentru raspunsul oferit dar ce am uitat sa specific este ca eu nu mai am nici un fel de document sau contract cu telekomul..Deoarece abonamentul pe care il aveam la ei dateaza de foarte mult timp..peste 15 ani..dar m-am saturat sa platesc atatia bani pt niste amarate de minute.. Exista vreo metoda sa pot face rost de contract ? Multumesc din nou

    Răspunde
 213. Vreau sa renunt si eu la serviciile de tot…. ale celor de la TELEKOM,am inteles ce trebuie sa fac insa…am o intrebare : pot scrie cererea de desfiintare a serviciilor pe laptop in word si sa o trimis asa cu data si nume tot tot…sau trebuie neaparat scrisa de mana si semnata dupa care scanata si trimisa la ei alaturi de copie dupa CI ?Care este optiunea corecta?

  Răspunde
   • Multumesc mult de tot.Maine asta voi face ca mi-au mancat zilele nu mai pot.Internetul merge infect de rau…iar cand ninge sau bate vantul raman si fara tv…Stau in Craiova la bloc nu pe la tara sau nu stiu pe unde sa zici ca se pierde semnalul…Vai de capul lor abea astept sa scap de nesuferitii astia ca mi-au mancat zilele.

    Răspunde
   • Eu pe ale mele.le-am trimis asa doc word..cu data si semnatura in document..ai zis ca sunt bune..nu au fost scanate..daca ma sunat pt o cerere inseamna ca trebuie sa ma sune si pt cea dea 2-a nu?

    Răspunde
     • Din pacate pe a sotiei nu au gasit-o..doh!! Dar am dovada ca am trimis cererea in 2 zile diferite..pe a socrului cum.naiba de au primit-o?
      ANPC nimic..nici mail..nici telefon..plangeri pe 07 si 09.12..suntem in 15.01 si nimic…cred ca eu sunt un caz din alea 1% rezolvate ne-favorabil!! Ma irita treaba cu factura sotiei..sa o platesc sau nu? Eu am cerut cu 01.01 sa trec pe cartela..da dac ei nu au primit cererea?eu am dovada ca am trimis pe mail..da ei fac ce vor..lasa contractul deschis..sper doar ca ANPC sa lea dea amenzi maxime si cu celeritate!!

     • Sunt baliverne deoarece nu aveau cum sa nu receptioneze cererea respectiva din moment ce au confirmat receptionarea pentru restul.
      Cei de la ANPC pot prelungi termenul cu inca 15 zile in cazul in care se impune o cercetare mai amanuntita a spetei.
      Oricum stai linistit pt ca in majoritatea cazurilor isi fac treaba intr-un mod exemplar.
      Nu mai achiti nimic in afara de ultima luna care s-a scurs din momentul in care ai depus cererea de reziliere si pana la expirarea termenului legal de procesare(30 de zile).
      Succes!

   • Parintii mei sunt clienti vechi Telekom (abonament fix, internet, TV), dar abonamentele au devenit ffff scumpe, si in Octombrie am solicitat o reducere a acestor abonamente. Prin telefon s-a realizat acest lucru fff simplu reducand rapid numarul de canale, numarul de minute dar in acelasi timp sa ne ofere un mobil gatuit. in prima faza am renuntat, dar apoi am acceptat acel mobil in vederea ca va fi gratuit. In prima facura a aparut in mod abuziv abonament la acel mobil, si rate de plata pentru acesta. Am sesizat telefonic aceasta problema, sa anuleze acel abonament si ratele aferente, asigurandu-ma de fiecare data ca se va rezolva dar inca nimic. Suntem hotarati sa reziliem acel abonament si in plus cel de de telefonie fixa. Care este calea cea mai sigura, ca incep sa ne lase nervii.

    Răspunde
    • Va recomand sa reziliati cat mai curand contractul urmand procedura prezentata in articol.
     In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv nu ezitati sa apelati la ANPC.
     Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
     Succes!

     Răspunde
  • Da, puteti rezilia contractul fara probleme iar procedura este prezentata in acest articol.
   Va trebui sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar ulterior in functie de atitudinea operatorului nu ezitati sa apelati si la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 214. Bună seara, am un contract cu frumoșii de la telekom …care expira în 4 noiembrie 2016 bineînțeles ca vreau sa l închid! Am următoarele produse de la ei tv, net, mobil semnalul la telefon lasă de dorit grav la televiziune la fel când e inorat papa semnal! Înconcluzie vreau sa reziliez, am sunat sși mi au spus ca voi plăti pe lângă abonament și 10 euro încă12 luni pana se iîncheie perioada contractuala! Acum din câte am citit pe aici înțeleg ca nu au voie sa facă așa ceva și e cam logic de ce sa plătești pentru ceva ce nu ai! Mulțumesco seara frumoasa

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere pe urmatoarea adresa de mail rezilieri@telekom.ro
   Nu va trebui sa achitati decat contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile acestora.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 215. Si eu ma cam chinui de cateva luni sa reziliez contractul cu ei. Am 3 saptamani de cand am trimis cererea de reziliere si inca niciun raspuns… Astept sa se faca 1 luna ca sa ma cert cu ei.

  Răspunde
  • Nu are sens sa mai asteptati si va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Puteti depune online reclamatia la ANPC accesand acest link http://reclamatii.anpc.ro
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 216. Buna
  in luna Octombrie 2015 ne trezim cu o tanara domnisoara la usa care incepe sa ne faca prezentarea la serviciile de televiziune si internet de la Telekom.
  oricum am fost de acord sa incercam aceste servicii cu toata ca cu TV nu am fost de acord pt ca avem deja contract in derulare cu UPC (si stiam ca exista taxa de reziliere si la ei)
  In fine , internetul e ok dar laTV vreau sa renunt pentru ca cei de la UPC imi cer vreo 1800 lei reziliere asa ca ma gandesc si imi spun,, e mai bine sa raman cu netul de la telekom si cu televiziunea de la UPC” sa impac si capra si varza….Surpriza !!! depun cererea de renuntare (in cazul in care ma incadram in cele 14 zile de la montare nu mai platea reziliere ) ma suna un operator si-mi spune: stiti trebuie sa platiti taxa de reziliere care este egala cu 50% din valoarea contractului pana la incheiere ….mi s-a facut rau….i-am spus: nu am renuntat decat la TV cu internetul raman in continuare .Nicio sansa …asa ca va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie.
  Specific ca nu am reusit sa ma incadrez in cele 14 zile pentru ca am fost plecata din tara .

  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In primul rand trebuie sa va decideti in “ograda” carui furnizor doriti sa ramaneti iar ulterior va trebui sa depuneti cererea de reziliere.
   Nu veti fi nevoita sa achitati decat contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile acestora.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea furnizorului respectiv va recomand sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 217. Va salut,
  Povestea mea incepe astfel:
  Am depus 2 cereri de reziliere catre telekom pt 2 adrese diferite.Pt prima abonamentul expira in luna iunie 2016 dar in urma vanzarii imobilului nu mai pot continua perioada contractuala si am solicitat rezilierea.Intre timp la noul domiciliu am cerut un nou abonament fiind multumit de celalalt care l_am folosit dar cu precizarea ca daca nu sunt multumit in termen de 14 zile sa renunt la acesta neconditionat.Din pacate la noua adresa netul nu sare de 600 kbti asa ca am de pus si aici acea cerere .Acum incepe circul!Am fost sunat pe 9 dec 2015 de o operatoare si lamurit ca incepand cu ziua urmatoare sa merg intr_un centru telekom sa depun echipamentul de la locatia nou instalata .Pt locatia unde am vandut imobilul evident ca mi a sugerat ca pe 22 dec cand se implinesc 30 de zile de la depunerea cererii se va emite o factura care va cuprinde si acea taxa mirifica de reziliere anticipata.M-am prezentat a doua zi cu echipamentul sa-l depun dar surpriza:operatoarea a “uitat” sa-mi proceseze cererea asa ca nervi amenintari si evident bataie de joc fata de clientii lor.Am sunat si eu si vanzatoarea la operatori si am fost sfatuit ca in cursul zilei voi fi contactat de cineva si se va rezolva cu siguranta.A trecut ziua si normal ca nu m-a sunat nimeni dar nici in urmatoarea nu am fost contactat acum vine sambata,duminica si cine mai stie!Vreau sa mentionez ca am inregistrat convorbirea cu acea operatoare “uituca”de la inceput pana la sfarsit.Numele ei este COJOCARU MIRELA poate asa vede postarea vreun sef ascuns de-al ei si o penalizeaza cumva.Vreau sa va intreb daca credeti ca ma ajuta in vreun fel aceasta inregistrare depunand-o impreuna cu o sesizare catre ANPC.
  Va multumesc pt rabdarea de care a-ti dat dovada citind postarea mea dar am citit mai sus tot felul de probleme create de acesti operatori si am crezut de cuviinta ca si problema mea ar fi cuiva de folos.Promit ca voi posta daca nu va deranjeaza binenteles tot ce se va intampla pana la final.
  Multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Daca doresti sa rezolvi speta cat mai rapid iti recomand sa apelezi la ANPC si vei ramane uimit de operativitatea debordanta de care va da dovada operatorul respectiv.
   Din pacate marea majotitate a operatorilor adopta o aditudine care lasa de dorit si cu singuranta nu este una pertinenta intr-o astfel de activitate.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 218. Cred ca totusi ,trebuie mers la vreun reprezentant de al lor.Initial le- am trimis cererea pe rezilieri@telekom si am primit doar un mail ca sa ma prezint la un reprezentant telekom. Acolo a mers rapid.
  Foarte amabili au zis ca nu trebuie sa mai platesc ultima factura care o sa se emita luna aceasta pt ca am platit in avans dar sunt f curios pt ca stiu persoane care au avut probleme cu ultima factura( tot felul de costuri aberante)
  A, sa nu uit…:
  S- au obosit sa ma sune odata de pe 1234
  si atunci mi-au pus robotul dupa care muzica cu ” toti op nostri sunt ocupati “..:)).

  Răspunde
  • In era tehnologiei nu are sens sa mai mergi fizic intr-un magazin pt a efectua acest demers dar fiecare este liber sa faca ce vrea.
   Mai mult decat atat in cazul unui conflict cu operatorul respectiv ai la indemna si dovada transmiterii acelei cereri de reziliere.
   Succes!

   Răspunde
 219. Salut! In data de 13 10 2015 am fost la un magazin Telekom pentru a încheia 2 abonamente deținute pe numele meu si încă in perioada contractuala (aproximativ 12 luni). După mai multe telefoane la relații cu clienții in incinta magazinului pentru ca “asta ar fi procedura” mi s-a spus ca as avea de achitat nu mai puțin de 1140 lei. Toate bune! Am completat o cerere de reziliere , am achitat suma respectiva si mi s-a spus ca din acel moment nu mai am nicio treaba cu Telekom . Problema este ca in luna Noiembrie au mai venit încă doua facturi una de 420 iar cealaltă de 290 pe fiecare număr deținut de mine. Cum procedez in acest caz? Țin sa precizez ca nu sunt in țara. Mulțumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   In primul rand va trebui sa clarifici cu operatorul ce reprezinta sumele respective(taxe de reziliere, justa despagubire etc).
   De indata ce te lamuresti iti recomand sa trimiti o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi documentele de care dispui.
   Va trebui sa completezi formularul prezent la aceasta adresa http://reclamatii.anpc.ro/
   Trebuie sa precizez si faptul ca poti rezolva aceasta speta prin intermediul mail-ului, asadar nu va trebui sa te intorci in tara.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
  • Dar oare de ce ai platit suma aia de peste 1100 lei? Asa cum a patit si bytza si dupa aceea s-a lamurit..nu erai obligat sa platesti taxe de reziliere sau de luni restante abonament..eu zic sa faci plangere la ANPC..daca mai poti recupera banii dati!!

   Răspunde
 220. Sunt persoana juridica si am, din 17.10.2014 , 6 abonamnte de voce , 2 de date si un telefon subventionat la Telekom. Am avut diverse probleme in ultimele luni, ca : lipsa semnal, semnal prost de date, etc. Am facut numeroase sesizari , timp de 3 luni si am fost contactata o singura data , fara sa se ia nicio masura. Ieri am cerut conditiile de reziliere, inainte de termen si mi-au trimis o lista care insumeaza 12200 lei si mi-au comunicat ca, pt cele 6 simuri de voce , trebuie sa raman in contract 24luni + 4 luni( lucru mentionat intradevar pe una din zecile de pagini ale contractului) pt care as fi beneficiat de abonament gratuit !!! Le-am spus ca nu am beneficiat de luni gratuite de abonament, dar mi-au spus ca nu se poate, ca asa figureaza la ei. Fapul ca lunile au fost platite, pot sa-l demonstrez cu facturile aferente…
  Nu cred ca pot sa ma adresesz ANPC ului, ca sunt pers juridica, dar ce pot face sa ies din acest abonament , fara sa platesc penalitatile, ci doar telefonul primit ???
  Ce ma sfatuiti ???
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Răspunde
  • Intr-adevar nu va puteti adresa la ANPC dar va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe acest gen de spete.
   In cazul in care operatorul respectiv nu a respectat clauzele contractuale si va privat de cele 4 luni de abonament gratuit aveti inca un argument solid prin intermediul caruia puteti rezilia fara costuri acest contract.
   Pentru a solutiona rapid aceasta speta va recomand sa apelati la serviciile celor de la avocatnet.ro in cazul in care nu aveti vre-o alta varianta deja.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 221. Initial cu cateva zile facusem pt socru ..acum.mi-a venit raspuns sa completez un model de cerere si ca voi suporta despagubirile rezultate..iti pot trimite raspunsul lor..si al meu pe mail? Sa pastram comentariile curate? Ms

  Răspunde
  • Salut,
   Nu este cazul sa le mai retrimiti mail-ul deoarece ai deja dovada transmiterii acestuia.
   Catre ANPC va trebui sa trimiti o reclamatie in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi doc. doveditoare de care dispui la momentul respectiv.
   Succes!

   Răspunde
 222. Ok am retrimis cererea sotiei..in care am specificat ca dupa reziliere..de la 01.01.2016 sa ramana le prepay…acum daca pana pe 4.12 nu.primesc un email ca le-au primit le mai trimit odata…la.anpc cand sa apelez? Din ian incolo? Dupa ce vin marile facturi?sau dupa 01.01.2016? Pe 03.01 daca nu ma taie si reziliaza contractele? Facturile spui de la 01.01 sa nu mai platesc nimic..se vor anula ele pana la urma? Sper sa fie bine..salut..te tin la curent !

  Răspunde
  • Salut,
   Acum va trebui sa astepti raspunsul “inestimabilului” operator iar ulterior sa actionezi in consecinta.
   Asadar la ANPC apelezi doar daca este cazul si probabil ca va fi…
   In mod normal trebuia sa primesti o confirmare automata din partea operatorului dupa ce le-ai trimis cererea de reziliere pe mail.
   Oricum nu are nici-o importanta atat timp cat tu ai dovada transmiterii acestuia.
   Va trebui sa mai achiti doar contravaloarea abonamentului aferent lunii decembrie.
   Anunta-ma de indata ce vei receptiona raspunsul ca sa te pot indruma.
   Succes!

   Răspunde
  • Asa cum ti-am mentionat si anterior toate comentariile trebuiesc moderate inainte ca ele sa apara pe blog.
   Asadar nu ete nici-o problema tehnica doar urmeaza procedura normala.

   Răspunde
 223. Salut deci speta e urmatoarea: am asa..1 bucata abonament socrii net,tv,voce expira pe 01.07.2016 si 1 bucata ab sotie telekom mobil expira peste 11 luni…la primul ab mi se pare ca mi sa dat un receiver hd ca bonus de fraierit…iar la sotie am luat un telefon ieftin..pana in 100 lei.. pe care mi lau dat cu 1 leu..si o reducere de 3.8 lei pe luna
  1. vreau sa fac cereri de reziliere pe ambele ab incepand cu 01.01.2016..sa taie tot..sa le dau telefonulo,receiverul,routeru etc..voi plati si factura pe dec desigur…
  2.cererile format tip sa fie sai le pot face eu?le trimit pe rezilieri@telekom.ro?
  3. daca fac cererea acum reziliaza contractul de drept de pe 01.01.2016?
  4.stiu ca o sa vina factuti cu taxe reziliere..o sa vina lunar cu restul lunilor dein contract..eu sa nu platesc niciuna nu?ce pot face ei in acest caz? o sa ii amenint cu anpc sa vad ce iese..prin februarie asa nu?
  5.nu mi se pare corest..dar mai ales logic..cum adica sa platesc eu lunile ramase daca nu mai sunt client al lor si nu am nici un seviciu telekom?stiu e cu respectarea contractelo..dar si ei sa asigure receptia satelit mereu..pe vreme urata canci..internet de jena..2mb per s..iar la sotie canci semnal prin zona…deci ce facem?
  per total eu nu voi mai plati nimic dupa 01.01.2016…nici taxe reziliere..nici lunile ramase,,este ILOGIC NU?azi maine voi trimite cererile….nu stiu cum sa fac totusi ca sotia sa pastreze numarul in retea..un sfat ceva?
  Forta fie cu noi!!! nu cu ei..banditi de romania…

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa le transmiti cat mai curand cererea de reziliere in care sa specifici foarte clar faptul ca doresti ca ambele numere sa fie trecute pe cartela pre-pay.
   Ulterior le poti porta in alta retea sau daca iti convine poti ramane pe cartela pre-pay.
   1. Cererea de reziliere se proceseaza in maxim 30 de zile de catre operator iar vei fi instiintat.Ma indoiesc de faptul ca vei mai putea returna terminalul achizitionat si probabil ca te vor pune sa achiti diferenta.
   2. Nu exista o cerere tipizat, asadar va trebui sa redactezi cat mai simplu si concis.
   3. Da
   4. In cazul in care inatampini ostilitate din partea operatorului iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC iar ulterior vei fi surprins de operativitatea operatorului respectiv.Asadar nu ramane doar la stadiul de amenintari ci treci direct la fapte!
   5. Nu va trebui sa achiti decat contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de serviciile acestora.
   Majoritatea operatorilor merg la intimidare mizand pe naivitatea abonatilor care de multe ori prefera sa achite aceste taxe abuzive fara sa clipeasca.
   Asteptam detalii cu evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
   • Ms acum am vazut ca am pus pe art asta comment..greseala mea..scuze
    Am trimis deja cererile pe rezilieri@telekom.ro..dar nu am specificat pt sotie sa treaca pe prepay..o pot trimite maine din nou? De asemenea socrii nu au pt mobil ab..la tara doar voce net.tc..dar numai belele..cand nu merge unu..cand celalalt..prosteala pe fata!!
    Cand ma gandesc ce tepe iau romanii..fratij nostri
    Ok deci la prima factura venita pe ian 2016 direct mail raspuns la ei si direct plangere anpc nu? Cat mai scurta si concisa nu? Ce si cum?
    Deci tie practic ti-au returnat banij achitati pe lunile restante? Daca stai sa te gandesti acum..de ce ai platit? Un serviciu care nu il mai aveai? Mie unul mi se pare ilogic si ireal acest fapt..cum doamne sa platesc un produs pe care nu il au? Doar pt acest fapt anpc ar trebui sa ii sanctioneze nu de la 5000 rin..de la 50000 sa se invete minte..
    Trimit maine din nou cererea sotiei cu mentiunea de a trece pe prepay..ms..te tin la curent!!

    Răspunde
    • Cu placere!
     Nu-i niciun fel de problema.
     Va trebui sa redactezi reclamatia astfel incat sa detaliezi cat mai bine speta iar ulterior sa adaugi si doc. de care dispui.
     Vroiam sa “joc” dupa regulile lor tampite pentru ca ulterior sa mergem in instanta dar nu a mai fost cazul.
     In cazul in care marea majoritate a abonatilor ar reactiona in acest mod cu siguranta suma cumulata din amenzi ar fi costisitoare, oricum are “balta peste”.
     Da, trebuie sa retrimiti neaparat cererea de reziliere.
     Succes!

     Răspunde
   • Multumesc pentru rapsunsuri si informatii..te voi tine la curent cu statusul rezilierii ok? Scuze pentru chestia cu comentariile..nu am stiut ca apar mai tarziu pe site…salut!!

    Răspunde
    • Salut,
     Cu mare placere!
     In regula atunci astept noutati de la tine.
     Da, aceasta este procedura si astfel comentariile apar pe blog doar dupa ce sunt moderate.
     Succes!

     Răspunde
 224. Buna seara,

  Abonamentul meu Telekom expira pe data de 25.01.2016, am toate facturile la zi, inclusiv cea de luna aceasta (banuiesc ca se platesc in avans) si doresc sa ma portez inca de acum la alt operator fara a mai astepta pana in ianuarie. Ce trebuie sa fac? Ma pot porta direct, apoi sa astept sa primesc acasa plicul magic de la Telekom cu taxele de smecherie sau? Am inteles ca daca fac cererea de reziliere, apoi ma portez e posibil sa pierd numarul si cel mai bine ar fi sa ma portez direct, apoi sa o rezolv cu Telekom. Mentionez ca am luat un telefon subventionat si sunt de acord sa platesc restul de transe pana pe 25 ian, adica 2 luni, e undeva la 46 lei in total. Eventual cu o ultima factura. In contractul vechi scrie negru pe alb ca trebe sa dau 10 euro pt fiecare luna ramasa si neonorata plus subventia ramasa pt tel. Dar cand am intrebat la un punct de-al lor de lucru mi-au zis ca nici daca platesc acea taxa nu pot renunta pana pe 25.01.2016….

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va puteti porta oricand si nu aveti cum sa va pierdeti numarul pe care il utilizati acum deoarece acest va apartine.
   Ar fi ideal sa transmiteti cat mai curand cererea de reziliere catre operatorul actual iar ulterior sa efectuati si portarea.
   Asa cum am mentionat si anterior nu va trebui sa achiati decat contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile operatorului respectiv + diferenta pt terminalul achizitionat.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea acestuia nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 225. Mda nu am formulat corect
  Ma refeream daca exista un min sau max la acele 30 de zile pana in expirarea abonamentului pt ca am fost la un op telekom si a zis sa vin fix pe 22 adica exact cu o luna inainte de expirare ceea ce mi se pare putin curios.Oricum le-am trimis azi pe mail cererea si ma voi duce si maine la vreun operator.
  Precizez ca am avut numai probleme cu toate serviciile existente Telekom si nu recomand la nimeni aceasta companie.Nu cred ca poate exista o neseriozitate si chiar nesimtire mai mare ca la ei

  Răspunde
  • Operatorul respectiv abereaza cu gratie in incercarea de a-si intimida clientii sa le paraseasca “ograda”.
   Daca a-ti trimis cererea de reziliere pe mail nu are sens sa mai faceti vreun demers care nu poate decat sa va creeze o stare de disconfort + mult timp pierdut inutil.
   Asteptati raspunsul operatorului iar ulterior actionati in consecinta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 226. Buna seara am o datorie de 600 de lei la telecom de un an de zile dosaru mia fost loat de catre Credit Expres recuperari datori dar apar cu 1600 lei noi nu am posibilitati sa platesc si cei de la Credit expres ma tot hartuiesc aproape zilnic cu telefoane si notificari sa platesc datoria dar nam de unde nu stiu ce sa fac datimi un sfat mentionez ca sint si cu probleme de sanatate si nu stiu ce sa mai fac sa scap de ei.

  Răspunde
  • Buna seara,
   Nu prea aveti cum sa scapati de acestia pana nu achitati debitul restant, dar va recomand sa-i ignorati pe cat posibil.
   In prima faza ar fi ideal sa le blocati numerele de pe care va apeleaza firma de recuperari respectiva iar ulterior veti sesiza faptul ca o vor lasa mai “moale” cu “hartuiala”.
   Multa sanatate va doresc!

   Răspunde
  • Buna ziua,
   Cererea de reziliere poate fi depusa oricand iar operatorul de telefonie mobila este obligat sa o proceseze in maxim 30 de zile.
   Succes!

   Răspunde
 227. Buna ziua . Am un contract cu Telekom Romania numai pentru telefonie fixa . In luna iunie anul curent Telekom vine si cableaza casa scarii cu fibra optica si imi incheie si mie un nou contract (cu toate ca eu nu am solicitat acest lucru ) in care imi ofera un pachet de servicii in care include si servicii de internet si cablu pentru care nu imi factureaza lunar aceste servicii. In data de 26 septembrie inchei un contract cu UPC prin care ei se obliga la portarea numarului de telefon si inchiderea contractului cu Telekom . Platesc ultima factura la Telekom pentru serviciile pe luna septembrie iar in luna octombrie imi vine o noua factura in suma de 570 lei reprezentand ajustari . Nu stiu daca este corect sau nu sa platesc aceasta suma deoarece eu nu am beneficiat de servicii in luna octombrie . Ce ma sfatuiti sa fac ?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Acum nu pot sa cred ca agentul respectiv v-a incheiat contractul “cu forta” fara ca dvs sa va exprimati acordul in acest sens.
   Va recomand sa transmiteti cat de curand cererea de reziliere catre Telekom iar daca intampinati ostilitate nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea serviciilor de care a-ti beneficiat pana la data rezilierii contractului.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.Succes!

   Răspunde
 228. Salut. Daca am achizitionat un pachet de la telekom cu Tv+net+voce , la care am avut posibilitatea sa achizitionez si un televizor, pot incheia treaba cu ei…trebuie sa dau inapui tv.ul !? Sau cum

  Răspunde
  • Salut,
   Da, poti rezilia oricand contractul dar va trebui sa achiti diferenta din contravaloarea produsului respectiv, care banuiesc ca a fost subventionat.
   Succes!

   Răspunde
 229. Buna seara!
  Am facut un contract cu Telekom pentru internet mobil pentru scoala. Nu exista niciun pic de semnal. Contractul este din iulie. Am platit doua facturi, dar nu mai vreau sa platesc pentru ceva ce nu beneficiem. Am facut cerere telefonic de reziliere contract din luna septembrie. De atunci ii sun si -mi spun ca ma va contacta cineva de la rezilieri.
  De unde pot descarca o cerere tip pentru persoane juridice? Nu vreau sa platesc niciun leu taxa de reziliere , deoarece nu beneficiem de serviciile lor!
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Va recomand sa le transmiteti cererea de reziliere pe mail astfel incat sa aveti dovada faptului ca a-ti transmis-o.
   Nu exista un tipizat, ci este o simpla cerere in care va treceti datele de identificare si doleanta.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament iar daca este cazul nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii de la dvs cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 230. Salut. Sunt abonat telekom si din diferite motive pe o perioada de 4 luni de zile nu am achitat facturile emise iar suma restanta este in cuantum de 1200 lei. Abonamentul expira in aprilie 2017. Numarul de telefon a fost deconectat . Saptamana viitoare intentionez sa achit aceasta suma insa doresc sa va cer o parere.
  In contract este specificat faptul ca eu sa achit contravaloarea serviciilor oferite de telekom. Dar desi timp de 4 luni eu nu am beneficiat de vreun serviciu oferit, lunar au fost emise facturi in valoare de 300 lei (suma pentru care a fost incheiat contractul ) . Recunosc ca este vina mea pentru prima luna neachitata, insa urmatoarele facturi emise de telekom s-au facut fara ca eu sa beneficiez de vreun serviciu din partea lor. Consider ca este vina lor pentru cele 3 luni deoarece ei au inchis serviciile si m-au deconectat si totusi au emis facturi ca si sum as fi folosit serviciile lor.
  Cum as putea proceda ?

  Răspunde
  • Salut,
   In principiu operatorul este acoperit de clauzele contractuale dar iti recomand sa apelezi la ANPC pentru rezolvarea acestei spete.
   Transmite cat de curand reclamatia in care sa detaliezi cat mai bine speta iar in maxim 30 de zile vei receptiona si raspunsul acestora.
   Succes!

   Răspunde