ithot.ro Web analytics

Reziliere contract cu Telekom Romania !

Update 8 : In imaginea de mai jos regasiti inca o confirmare a faptului ca inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”. Asadar apelati cu mare incredere la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului si nu uitati sa parcurgeti sectiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

Update 7 : Va recomand sa apelati cu mare incredere la ANPC atunci cand intampinati ostilitate din partea inestimabililor operatori de telefonie mobila. Cei de la ANPC le-au dat castig de cauza abonatilor in marea majoritate a reclamatiilor depuse iar mai jos regasiti inca o dovada care certifica acest aspect.

raspuns-anpc-telekom-127

Update 6: Acum si cei de la Telekom sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor „rebeli” care doresc sa le paraseasca „ograda”. Asadar puteti rezilia contractele fara probleme daca urmati procedura prezentata in acest articol. La finalul acestui articol regastiti si procedurile care trebuiesc urmate pentru a rezilia contractele cu Orange, TelekomUPC si “celebrul” Digi Mobil. Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii.

Reziliere-contract-telekom-7

Update 5: Mai jos regasiti raspunsul receptionat de catre un abonat care si-a reziliat contractul cu inestimabilul operator. Bineinteles ca abonatul a reusit sa rezilieze acest contract abia dupa ce a depus o reclamatie si la ANPC.

Telekom-anulare-abonament-pe-cale-amiabila-1

Update 4: Inestimabilul operator Telekom schimba strategia iar acum este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor, datorita numarului mare de solicitari receptionate.In imaginea de mai jos regasiti raspunsul receptionat de catre un abonat ca urmare a reclamatiei depuse la ANPC.

Reclamatie-ANPC-Telekom-2

Update 3Datorita numarului mare de solicitari receptionate de la cititori am decis sa va pun la dispozitie si un model pentru cererea de reziliere, pe care il puteti descarca prin intermediul acestui link.

Update 2: Studiati cu mare atentie documentele pe care le semnati in momentul in care doriti sa reziliati un contract de acest gen, deoarece majoritatea operatorilor le solicita acum abonatilor sa semneze „cereri de reziliere tip„. Asadar inestimabilii operatori introduc in aceste cereri de reziliere un paragraf de acest gen: „In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.”

Rezilere-Telekom

Daca ati cazut in plasa operatorului de telefonie mobila si ati semnat o astfel de cerere „tip” trebuie sa constientizati si faptul ca v-ati exprimat acordul cu privire la achitarea unei taxe de „justa despagubire” a carei valoare este destul de consistenta(intre 500-800 lei).

Va reamintesc faptul ca in cazul in care doriti sa reziliati un contract nu trebuie decat sa va redactati singuri cererea de reziliere iar ulterior sa o transmiteti pe mail catre operatorul cu pricina.

Cererea de reziliere va fi procesata in maxim 30 de zile iar in functie de raspunsul primit de la operator va trebui sa actionati in consecinta.

Deasemenea in cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC prin intermediul acestui link.

Am rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.De asemenea nu uitati sa parcurgeti si comentariile de la finalul acestui articol!

Rezilere-Telekom

Update 1 : Inestimabilii de la Telekom au catadicsit sa ma contacteze in a 23-a zi dupa ce am depus cererile de reziliere, propunadu-mi diverse oferte care mai de care mai tentante, dar din pacate pt acestia am ramas ferm pe pozitii si am renuntat complet la serviciile lor.

Aberant este faptul ca m-au lasat fara retea timp de 2 zile, pe amble SIM-uri care au fost trecute pe cartela iar raspunsul celor de la Telekom a fost hilar “este normal sa ramaneti fara semnal atunci cand se fac aceste treceri”.Consider ca este un mare abuz din moment ce eu am achitat intreaga luna de abonament iar in ultimele 2 zile am fost privat de aceste servicii.Mai mult decat atat in momentul in care am depus cererile de reziliere nu am fost instiintat de faptul ca nu voi putea utiliza abonamentele timp de 2 zile.

Asadar aveti mare grija cu inestimabilul operator si in cazul in care doriti sa reziliati un abonament de telefonie mobila, luati in calcul faptul ca veti ramane fara semnal timp de 2 zile, deoarece Telekom asa isi “pedepseste” clientii care renunta la serviciile lor.

Taxe-reziliere-telefonie-mobila

In cazul in care doriti sa portati in alta retea numarul respectiv, puteti evita intr-un mod elegant aceasta problema, depunand cu 4-5 zile inainte la noul operator, cererea de portare a numarului pe care il detineti si astfel nu veti mai fi nevoiti sa suportati sicanele celor de la Telekom.

Concret, daca pe data de 27 va trece numarul respectiv pe cartela va trebui sa depuneti in data de 22 cererea de portare la noul operator de telefonie mobila si astfel evitati sa ramaneti fara semnal timp de 2 zile.

Zilele trecute am fost nevoit sa reziliez mai multe contracte,  cu inestimabilul operator Telekom, ale carui servicii oferite lasa de dorit, de cele mai multe ori.

Va reamintesc faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxele de reziliere sau de justa despagubire pe care vi le solicita majoritate operatorilor de telefonie mobil, iar mai multe detalii cu privire la aceste taxe abuzive gasiti aici.

NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!

Aveam de reziliat urmatoarele contracte:

 • 2 contract de telefonie mobila
 • 2 contracte de televiziune digitala
 • 1 contract de telefonie fixa.

In prima faza m-am prezentat intr-un showroom Telekom, pt a incerca sa depun cererea de reziliere, dar cei de acolo mi-au comunicat faptul ca nu o pot depune si cel mai bine ar fi sa iau legatura cu marele operator direct, prin intermediul  numarului de relatii cu clientii, respectiv 1234.

Exact ca un abonat model, ma conformez si pana la urma, dupa indelungi asteptari, reusesc sa iau legatura cu o duduie de la relatii cu clientii, care imi comunica faptul ca nu am cum sa reziliez aceste contracte deoarece se afla inca sub perioada contractuala.

Taxe-reziliere-abonament-telefonie-mobila-1

Avand contractele in fata incerc sa-i explic duduiei respective faptul ca ultima reanoire a acestor contracte s-a produs in anul 2012 iar de atunci nu am mai semnat un alt contract de prelungire a abonamentelor respective.

Pana la urma nu am reusit sa ajungem la un numitor comun deoarece datele mele, nu coincideau cu datele pe care ei le aveau in sistem, in speta adresa de facturare era complet eronata.

Am stabilit ca a doua zi sa ma prezint intr-un alt showroom Telekom pt a verifica/actualiza datele care nu coincid si pt a depune cererea de reziliere.

Zis si facut, in ziua urmatoare merg in showroom-ul Telekom, unde abordez o consiliera a acestora, care parea extrem de bine informata si de la care aveam sa aflu toate informatiile necesare in mai putin de 5 minute.

Asadar in cazul in care sunteti fericitul abonat al acestui  inestimabil operator si doriti sa reziliati contractul  nu trebuie decat sa transmiteti documentele de mai jos,  pe urmatoarele adrese de mail [email protected] si [email protected]. Nu uitati ca puteti utiliza si formularul de contact prezent pe site-ul acestui inestimabil operator.

 1. Cerere de reziliere semnata si datata
 2. copie CI a titularului de contract

Dupa ce veti transmite aceste documente la adresa de mail mentionata, o sa receptionati un mail de confirmare, in care operatorul va instiinteaza ca veti fi contactat in maxim 14 zile, pt rezolvarea acestei spete.

Rezilere-Telekom

Partea buna este ca documentele pot fi transmise si de catre persoanele apropiate in cazul in care titularul de contract nu poate sa o faca.

Trebuie sa stiti si faptul ca in cazul in care sunteti mai de moda veche, puteti transmite documentele necesare rezilierii acestor contracte si prin:

 • fax la numarul 021.440.33.90
 • posta la SC Telekom Romania SA, O.P 16-C.P 458, Bucuresti

Abia astept sa vad cat de operativi vor fi cei de la Telekom in rezolvarea acestei spete, iar ulterior am sa revin cu un update pt acest articol.

Asadar nu va lasati intimidati de tupeul acestor operatori care va solicita tot soiul de taxe abuzive in incercarea disperata de a va tine in ograda acestora.

Asa cum am mentionat si in articolul anterior, daca intampinati ostilitate din partea acestor operatori puteti apela cu incredere la ANPC pt rezilierea instanta a acestor contracte.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta, va raspund cu mare drag in sectiunea de comentarii pe care o regasiti mai jos.

PS: Va reamintesc si faptul ca inestimabilul operator Vodafone a fost obligat de catre Tribunalul Bucuresti sa elimine din contracte clauzele abuzive care îi obliga pe abonati sa achite taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, in cazul in care au „tupeul” sa rezilieze contractele inainte de termen iar pentru mai multe detalii accesati acest link.

taxe-reziliere-abonament-4vodafone

 • Va invitam sa vizualizati si procedura prin intermediul careia puteti rezilia contractul cu Orange Romania, accesand acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

Va invitam sa vizualizati si procedura prin intermediul careia puteti rezilia contractul cu Digi Mobil, accesand acest link.

Am rugamintea sa dati share pe facebook acestor articole, pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

 • Nicu N-k

  In cat timp trebuie sa raspunda la cerere?

  • BYTZA

   Operatorii sunt obligati sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.

 • Andreea Tanase

  Gata am reusit si eu sa reziliez pana la urma contractul cu telekom dar inca nu am primit raspunsul de la anpc desi cred ca si-au facut treaba. Dupa 20 ianuarie o sa ma treaca pe cartela iar dupa vreau sa ma portez. Va multumesc foarte mult pentru suport.

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita!
   Stai linistita pentru ca vei receptiona pana la urma raspunsul celor de la ANPC si iti vor confirma modul in care sau implicat. Cu placere!

 • ciupei maria

  Buna ziua,
  Va aduc si eu la cunostiinta un caz. Am un contract de internet si tv de la Orange.Semnalul este destul de prost , mai mult ma chinui decat sa il pot utiliza si aici ma refer la viteza internetului, care 5 minute este mare dupa care scade, incat ca sa nu ma enervez , opresc internetul.I-am sesizat si degeaba.Mi s-a spus ca mai mult de atat in zona in care ma aflu nu se poate. Cu chiu cu vai am ajuns la 1 an si jumatate cu abaonamentul din perioada de 2 ani. Nu mai doresc sa continui sa dau bani si sa nu am servicii si calitate.Am facut 2 solicitari de reziliere , ambele avand acelasi raspuns.–Daca doresc sa reziliez contractul trebuie sa platesc taxa lunara abonament x nr. de luni ramase pana la finele contractului.Le-am invocat clauzele abuzive si faptul ca ne pun sa semnam niste contracte tipizate , care nu au fost negociate, discutate si cu noi.
  Voi incerca sa trec la pasul urmator–sesizare la ANPC si sper sa pot rezolva cu ei ceea ce pe cale amiabila nu am reusit cu operatorul Orange.
  Acest articol este foarte util si multumesc celui care l-a postat.

  • BYTZA

   Buna,
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos si asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Cu placere!

  • Ionel D

   Doamna Carmen Laiu in situatia dumneavoastra cel mai bine este, pe langa reclamatia depusa la ANPC, sa cereti copii ale actelor prin care dumneavoastră vi s-a prelungit abonamentul, nu le spuneti de ce daca va intreaba le spuneti ca nu ii credeti si vreti sa vedeti cu ochii dumneavoastra.
   Dupa ce intrati in posestia acestor documente mergeti la politie sa depuneti o plangere penala impotriva persoanei care a facut asta. Nu este necesar ca dvs sa cumoasteti identitatea acelei persoane, de asta se vor ocupa politistii de la biroul de investigații. In acest fel dumneavoastra veti descuraja pe viitor astfel de fapte.

 • Mioara

  Bună ziua! Dețin un abonament 3 servicii telekom, am depus cerere reziliere contract voce si am solicitat un pachet internet+tv. După 20 de zile am fost sunata de către un operator care refuza să înțeleagă ce solicit încercând să ma convingă că ei doar pot adăuga servicii, nu pot desființa. Cum as putea proceda pentru a obține reziliere contract voce? Mulțumesc!

  • BYTZA

   Buna,
   Daca ai dovada depunerii respectivei cereri de reziliere atunci poti apela la ajutorul celor de la ANPC.
   Poti transmite reclamatia online prin intermediul acestui link.
   Sper ca ai specificat in cererea de reziliere serviciul la care doresti sa renunti?!
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Mioara

    Bună ziua! Aseară am fost intr-un magazin telekom din București și am avut surpriza să aflu că în martie 2016 mi se prelungise contractul telefonic, deși eu nu fusesem contactată de nici un operator. Am făcut sesizare, am primit un nr de înregistrare si m-au asigurat că până la sfârșitul saptamanii voi fi contactată pt rezilierea acelui contract. După aceea pot face un alt contract dacă mai doresc. Mulțumesc!

    • BYTZA

     Sa speram ca operatorul isi va respecta promisiunea…. desi am mari indoieli in aceasta privinta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Dumb

  Buna ziua.As vrea sa reziliez contractul cu cei de la Telekom,insa sunt nedumerita de un lucru.Am luat telefon pe gratis,facandu-mi abonament.Am platit un an ,la timp toate facturile,insa mai am inca unul.Va mai fi nevoie sa platesc ceva pentru telefon (restul de plata ramas pt achizitionarea bunului),deoarece nu am platit nimic cand l-am luat?

  • BYTZA

   Buna,
   Cu siguranta mai exista o diferenta pe care trebuie sa o achiti pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 • Andreea Cotelea

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati catre ce autoritate trebuie sa ma indrept ca si institutie publica in cazul rezilierii contractului cu Telekom fara a plati taxele de reziliere.
  Fiind inca sub perioada contractuala, am schimbat operatorul de telefonie in urma unei cereri de reziliere a contractului cu Telekom. Cei de la Telekom imi emit in continuare facturi desi de 2 luni institutia noastra deja lucreaza cu alt operator de telefonie.
  La ANPC se pot adresa doar persoanele fizice. Operatorii economici/institutiile publice catre ce autoritate se pot indrepta in solutionarea acestor probleme?
  Multumesc

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va trebui sa solutionati speta in instanta si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • angi

  am avut contract business la telekom dar este expirat de o luna , iar doresc sa ma portez la RDS , mai trebuie sa fac cerere de reziliere la telekom in cazul de fata ? pentru ca contractul o expirat cei 2 ani.

  • BYTZA

   In acest caz esti liber de contract, asadar te poti porta fara probleme in orice retea doresti.

   • angi

    vreau sa zic ca in momentul de fata nu am continuat contractul cu ei adica nu lam prelungit dar eu platesc in continuare serviciile de internet si telefon fix , daca ma portez la rds ele vor disparea ?

    • BYTZA

     Daca esti sigur de faptul ca te afli in afara perioadei contractuale atunci poti renunta oricand la serviciile acestora fara costuri suplimentare.
     Avand si un contract de internet iti recomand totusi sa-i instiintezi asupra faptului ca doresti sa renunti la serviciile acestora.

 • adriana miclosina

  Am incurcato si eu cu TELEKOM , am fost plecata in Rusia in calatorie , si fara sa realizez am accesat date mobile pe telefon ,, fara sa folosesc telefonul sau internetul , adica nu am scos telefonul din poseta….si dapa 3 zile primesc mesaj ca am de plata 1650 ron si daca nu platesc in 72 ore ma decupleaza…. am vrut sa dau mesaj ca sunt in Rusia si nu am cum sa fac plata , dar mesajul nu s-a mai putut expedia ….am ramas fara doua saptamani pana am venit in tara…..cand am venit am sunat la 1234 si mi s-a spus ca s-au actualizat aplicatiile chiar daca eu nu am folosit internetul… nu s-a deblocat telefonul pana nu am platit 850 lei ….si dupa cateva zile s-a emis fct cu diferenta de 800 lei….am rugat sa mi se esaloneze factura dar am fost refuzata…am facut reclamatie la opc in care am anexat contractul in care se spune ca limita pe care o am la date mobile in roaming este de 50 euro…eu am contestat de ce nu am fost blocata la aceasta suma ….nu am primit nici un raspuns de la opc inca astept… ce sfat puteti sa-mi dati ??? Acum sunt nevoita sa platesc si diferenta de 800 ca altfel iar ma deconecteaza……Cred ca o sa incerc sa reziliez contractul cu ei ,, cu toate ca nu s-a incheiat contractul …..

  • BYTZA

   Stai linistita pentru ca vei receptiona in curand raspunsul celor de la ANPC dar nu au cum sa te ajute in acest caz din moment ce ai beneficiat de serviciile operatorului respectiv.
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asadar vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + debitul restant.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Augustin

  salut..eu am facut abonamentul acum 1 an si 2 luni ..mai am 12 luni din contract ..precizez ca nu l-am reinoit deloc pana acum ..daca fac cerere de reziliere ..ar trebui sa platesc vreo despagubire ceva ?? ei la telefon mi-au spus ca trebui sa platesc 450 lei .. probabil diferenta de la telefon

  • BYTZA

   Salut,
   Asa cum am mentionat si anterior esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Attila

  Buna ziua.
  Am si eu o mica problema cu Telekom.
  Eu lucrez ca sofer pe tir in strainatate stau mai mult dincolo decat acasa. Din aceasta motiv am vrut sa fac un contract ca sa am internet in Roaming. La telekom am avut cartela prpay bineinteles acolo am inceput sa ma informez. Am povestit si pt domnisoara din Germanos ca pt mine important sa am internet in roaming. Zice ca nui nici o problema ca au contract cu 50 de euro si o sa am 2GB de internet in roaming si 8Gb internet in tara. Bun zic e ok hai sa facem contractu. Am mai cumparat si un telefon, sa ia dracu ca nici nu aveam nevoie. dupa o luna am aflat ca internetu 2Gb in roaming este valabil pe durata de un an, daca am consumat intro luna e gata trebe sa platesc peste.
  Am sunat la relatii cu clientii am povestit ce am patit, si am zis ca sami deie ceva extraoptiune cu internet, da cum sa nu avem zice doamna 150Mb cu 12 euro. Poi zic catre ea Buna afacerea platesc 50 euro abonament si mai platesc 120 euro pt internet 1,5Gb, ca nu ma ajunge nici 2Gb.
  Astia chiar vor sa ne jefuiasca tara asta.
  Am vrut sa reziliez contractu, zice dispeceru ca pot sa reziliez contractu dar trebe sa platesc 565 euro + 1766 de Lei ca sa reziliez contractu.
  Buna afacere am facut mam gandit.
  Asi vreu sa stiu ce am de facut cum pot sa reziliez cacatu contract.

  • BYTZA

   Salut,
   Vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Cristina

  Buna,

  Datorita acestui blog am reusit sa reziliez in sfarsit contractul de la Telekom. Dupa lungi discutii cu ei, fara nici un rezultat am depus plangere online la ANPC. Nu am primit nici un raspuns pe mail cu privire la reclamatia mea dar in schimb dupa cele 30 de zile de cand am depus reclamatia am primit factura de la Telekom in care taxele de reziliere erau notate cu minus(probabil ca cei de la ANPC si-au facut treaba). Asta inseamna ca numai am nici o datorie la ei si totul s-a rezolvat. In concluzie nu trebuie sa fim intimidati si merita sa luptam pentru dreptul nostru! Mult succes in continuare.

  • BYTZA

   Buna,
   Felicitari pentru reusita.
   Ma bucur ca informatiile prezentate ti-au fost de folos.
   Succes!

 • Forentina

  Buna ziua !
  Sunt persoana juridica si doresc sa reziliez contractul cu furnizorul de servicii telefonie -TELEKOM-,deoarece avem o comunicare foarte defectuoasa , rezultat al unor facturi cu valori enorme nejustificate de catre acestia , privind componenta costurilor suplimentare , sub forma ” trafic de date. ” La solicitarea noastra de a ne detalia ,traficul de date, raspunsul s-a transormat in ” sesiune de date “.Nimic mai mult. Am platita acea factura enorma , plus penalitati de intirziere , fabuloase, dar se pare ca avem aceiasi problema si in factura de luna aceasta ! In concluzie, as dori sa stiu daca se poate rezilia contractul,inainte de termen, fara taxa de rezilere, ?

  • BYTZA

   Buna,
   Poti rezilia contractul fara sa achiti taxa de reziliere dar va trebui sa solutionezi speta in instanta.
   Asadar iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Vali

  Buna ziua,
  Sunt persoana juridical si am avut 2 abonamente la telekom, portate din Vodafone, dar dupa 6 luni de neplaceri din cauza semnalului indifferent de zona unde ma aflam, dupa resetare de cont si resoftare telefon(la recomandarea lor), si in urma mai multor sesizari, am decis sa trec inapoi la Vodafone. Acum m-am trezit cu o facture de 65 lei pe care am achitat-o, dar si cu una de 5065 lei pentru incetare contract.
  Am incercat sa o lamuresc cu ei la rel cu clientii, dar degeaba.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand ca in prima faza sa vezi din ce este format exact debitul respectiv iar ulterior sa depui o reclamatie la ANPC.
   Succes!

 • traian

  buna , sunt clienti busnies telekom de foarte multi ani dar din cauza ca nici acuma nu au fibra pentru internet am decis sa ma mut la rds , cu cat timp inainte sa imi expire la telekom sa fac portarea la rds ca sa nu am surprize ? suntem pensiune si avem nevoie mare de numerele de telefon sa functioneze non – stop.
  multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Poti efectua portarea fara probleme cu o luna inainte ca perioada contractuala sa iti expire.
   Din pacate veti ramane cateva ore fara semnal deoarece in acest mod isi pedepsesc cei de la Telekom abonatii rebeli care le parasesc “ograda”.
   Oricum cei de la RDS iti vor oferi numere provizorii care pot fi utilizate pana cand se realizeaza portarea.
   Cu placere!

   • Traian

    Multumesc pentru raspunsul prompt mie in ianuarie imi expira , din noiembrie voi face demersurile , iar la telekom trebuie sa le fac cerere de reziliere asai ? Iar in cel mai rau caz voi ramane cateva ore fara semnal numai sper sa nu cumva sa se faca zile fara semnal , ca na suntem pensiune nu putem fara.

    • BYTZA

     Cu placere!
     Bineinteles ca va trebui sa depui cererea de rezilere la momentul oportun si iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Elena Iordache

  Buna ziua . Am si eu o Mare problema cu cei de la Telekom. Mama mea a avut un contract de telefonie fixa( atât) ,mai vechi,la Romtelekom si beneficia de legea 118,pentru ca a fost deportată. La abonamentul pe care îl avea, platea doar tva-ul,de vreo 6,4 lei. In prima parte a lui 2015( nu stiu acum data exactă,voi verifica),am depus online cerere de reziliere bc a contractului,pentru ca nu mai folosea telefonul fix,deoarece ii cumpărasem un telefon mobil cu cartelă la Vodafone. Nu am primit nr.de înregistrare,am tot încercat să iau legătura cu un operator de-al lor,dar nu am reușit. Răspundea robotul,urmam pașii indicați,dar când apăsăm tasta pe care trebuia în legătură cu abonamentul,i mi tot repeta(robotul) ca nu am ales nici o opțiune,invitandu-ma apoi să revin mai târziu și închidea . Pri noiembrie cred,a fost mama sunată de o operatoare,care i-a făcut o oferta noua(nu stiu despre ce era vorba),dar mama nu a acceptat,spunandu-i ca vrea să-l închidă,pentru ca nu-l mai folosea de mult si ca oricum nu trebuia sa plătească nimic,nici măcar tva.( Mama mea locuia singură la tara,avea 75 de ani).I s-a spus că se va rezolva,dar,de închis tel.nu s-a închis. Din păcate,mama a decedat pe 24 ian 2016. Culmea,in ian. și feb.2016,au venit doua facturi Telekom cu 0 lei de plată! Deci,nu mai avea nici tva.! Eu am depus iar o cerere de reziliere a contractului ei,cu copie de pe certificatul de deces,dar nici la asta nu am primit nr de înregistrare. Am așteptat un răspuns în termenul prevăzut ( 30 de zile),dar degeaba. Culmea,incepand cu luna martie,facturile au continuat să vină(bineînțeles,pe numele mamei),dar cu plata abonamentului întreg!!!(5euro+tva!).Am făcut în mai o altă cerere,la fel,fara să primesc un nr. de înregistrare,care a rămas și ea fără răspuns. Înainte de o depune,am sunat la Telekom,dar nu pe numerele gratuite,pt.ca este imposibil să-i contactez,ci pe un nr.de mobil (cu 076…),probabil din fosta rețea Cosmote,taxata fiind la prețul perceput. Așa mi s-a răspuns,am spus care este problema mea și mi s-au s-a spus că nu apare nici o cerere depusă (sic!) și să fac altă(ceea ce am si făcut) si ca vor face o sesizare către cei de la sesizări si voi fi contactată. Le-am dat nr.meu de telefon,spunandu-le ca la tel.mamei nu are cine să răspundă(!) și mi s-a spus cam a lehamite “da…veti fi contactata de colegii noștri” … Ceea ce nu s-aîntâmplat. Acum a venit factura pe iunie,bineanteles cu restante(pentru că eu nu am plătit și nici nu am de gând să plătesc!). Am sunat iar pe același nr.si am spus ce s-a întâmplat și,bineanteles,mi s-a spus să …fac o cerere de reziliere la care sa anexez copie după certificatul.de deces al mamei si după buletinul meu( cum am făcut și până acum de altfel!),si peste 7 zile să sun să văd dacă s-a solutionat cererea mea! Și am făcut încă o cerere(pe 11iulie),la care am anexat copii dupa cert.de de deces al mamei,dupa cert.de naștere și de căsătorie al mamei ,după cert.mele de naștere și de căsătorie (ca să dovedesc că sunt fiica ei,in lipsa unui act de moștenitor,fiind singurul ei copil) si după CI,bineanteles!!! Și acum aștept…un telefon si un răspuns pe adresa de e-mail…V-am plictisit probabil,dar asta mi se întâmplă. Și dacă tot nu se rezolva,o să-i invit pe stimabilii domni si doamne de la Telekom să trimită sesizările pentru neplată si suspendare a postului telefonic la noua adresă a mamei(sunt cinică,dar ce sa mai fac?!)…

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa depui si o reclamatie online la ANPC accesand acest link.
   Ulterior vei ramane uimita de operativitatea acestui inestimabil operator care va rezolva in timp record aceasta speta, pe care o tot taraganeaza de cateva luni bune.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • TINA

  Tina,

  Buna am solicitat rezilierea unui abonament de la Vodafone, si trecerea nr pe cartela tot reteaua Vodafone, inainte de expirarea perioadei contractuale. Stiind ca intampin ostilitati m-am adresat in paralel si ANPC. Primii cu oferta au fost cei la Vodafone… cu o noua oferta de abonament, mult mai avantajoasa, dar cu diferente intre ce mi-au zis la tel si noul contract primit pe e-mail. Inca nu am acceptat oferta lor. A venit si raspunsul ANPC care spune ca ar trebui sa platesc acea taxa de justa despagubire daca reziliez inainte de termen 🙁 . Mai sunt trei luni pana la expirare…Sunt tentata, sa accept noua oferta dacat sa platesc acea taxa….care nu e specificata niciunde. De asemenea sunt neconcordante in ceea ce priveste datele din reclamatie, si cele zise de operatori…Un continuu razboi al nervilor…Ce se poate face?. Multumec anticipat.

  • BYTZA

   Buna,
   Trimite-mi pe mail([email protected]) raspunsul receptionat de la ANPC deoarece imi pare destul de ciudat modul in care au solutionat aceasta speta.
   Daca oferta este atat de avantajoasa precum sustii nu vad de ce mai stai pe ganduri?
   Detaliaza putin ce “beneficii” include noul abonament?
   Succes!

 • Nicolae

  Am un contract telefonie-TV cu Telekom platit 1,5 ani din 2 minim iar dupa reziliere au pus o rubrica pe factura “Ajustari” nejustificata decat telefonic ca fiind justa despagubire (cu 50%x nr. ramase din abonament).
  Dupa reclamatie ANPC, mi-a venit raspunsul oficial (de la ANPC) ca nu ma pot ajuta deoarece contractul a fost incheiat pe 24 luni in baza unei “oferte promotionale” (habar nu am care pentru ca nu am cumparat nimic subventionat, echipamentele le-am returnat integral ca si sigilat).
  Totul in baza legii 161/2010 care ANPC spune citez “ca drepturile operatorilor la o justa despagubire nu sunt afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

  Ce sa mai inteleg? As vrea sa merg pana in panzele albe din principiu si, scuzati, pe motiv “spaguiti” ANPC.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui inca o reclamatie la ANPC in speranta ca de aceasta data va fi gestionata de catre un inspector ceva mai capabil.
   Oricum nu esti nevoit sa achiti debitul respectiv atata timp cat este format doar din astfel de taxe abuzive.
   Succes!

 • Bogdan

  Salut,daca m-am portat cu 2 abonamente de pe telekom pe orange,iar dupa aceea am achitat diferenta pe terminalele luate de la telekom si plata unei despagubiri pentru a nu ma complica cu firmele de creante,avand in vedere faptul ca mai am 17 luni de contract cu telekom,as putea sa rezolv prin aceasta metoda scrisa aici si sa nu platesc suma de 300 si ceva de euro reprezentand lunile ramase contractuale? Mersi anticipat.

  • BYTZA

   Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Cu placere!

 • Andreea

  Revin.
  Se pare că ANPC-ul și-a făcut treaba deși eu încă n-am primit raspuns de la ei însă am fost contactată de cei de la TELEKOM spunandu-mi ca mi dau curs favorabil cererii de reziliere FARA SA ACHIT VREO TAXA :))asta dupa ce m-au stresat zile intregi cu telefoane
  Iti multumesc pentru toate aceste informatii au fost foarte UTILE!
  ii sfatuiesc pe toti sa apeleze la ANPC in cazul in care se lovesc de refuzul furnizorilor de telefonie,internet televiziune de a rezilia amiabil contractul.si evident se vor lovi de el :))
  Multumesc!

  • BYTZA

   Felicitari pentru reusita.
   Nu uita sa imi trimiti pe mail([email protected]) raspunsul pe care o sa-l receptionezi de la ANPC.
   Cu mare placere!

 • Marija

  Buna, am si eu o problema. Ieri am incheiat un contract cu Telecom pe 2 ani si am luat un telefon (pentru asta am si prelungit contractul, telefonul vechi nu mai pornea deloc)
  Am ajuns acasa cu telefonul si nu mergea bine deloc pe internet, de incarcat se incarca pagina dar nu mergea sus-jos, foarte, foarte greu si sacadat. Azi am mers sa schimbam telefonu si dupa unele insulte cum ca nu stiu sa dau cu degetul pe ecran si ton ridicat din partea angajatei i-am dat ei telefonu sa il manevreze ea sa se convinga. Cand nu a mai stiut ce sa zica a dat vina pe wi-fi si cum ca nu e actualizat soft-ul la tel. intr-un final a acceptat sa trimita un maill cu cerere de schimbare a telefonului si raspunsul a venit negativ. Am sunat si la protectia consumatorului si ne-au zis sa depunem plangere pe site-ul lor.
  Acuma vreau sa reziliez abonamentul si sa returnez si telefonul dar intrebarea este: daca dureaza 30 de zile pana primim un raspuns pot sa ne bage pe gat sa platim telefonul avand in vedere ca e la noi in perioada asta si cum ca nu au de unde sa stie ca noi nu am folosit sau nu acel telefon?

  • BYTZA

   Buna,
   In cazul in care vei rezilia contractul va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Tind sa cred ca respectivul smartphone dispune de specificatii hardware modeste si din acest motiv ruleaza sacadat.
   Era ideal sa testezi terminalul inainte sa-l achizitionezi si sper sa retii acest aspect important pentru viitor.
   Succes!

   • Marija

    Nu aveam dreptul sa il testam. Si eu am reprosat faptul asta dar au zis ca putem doar sa vedem telefonul cum arata nu sa il si pornim.

    • BYTZA

     Trebuia sa refuzi instant oferta….. dar acum asta e, va trebui sa platesti pentru “gafa” comisa.
     Urmeaza procedura prezentata in acest articol iar daca intampini ostilitate din partea operatorului, nu ezita sa apelezi la ANPC.
     Succes!

     • Ionel D

      Corect. Orice telefon cumparat trebuie desigilat in fata clientului dupa care se face obligatoriu proba functionarii lui. Adica vanzatorul aduce cutia sigilata si rupe sigiliul in fata ta dupa care ii introduci bateria si te joci putin cu el. Daca nu functioneaza corect ii ceri sa il inlocuiasca iar daca refuza nu semnezi nimic.

 • Andreea

  Buna ziua.
  Am incheiat un contract cu telekom pt televiziune si internet in 2015 in septembrie .acum cand le-am ttrimis cererea de reziliere evident ca mi au spus ca sunt obligata sa platesc acea taxa de despagubire deoarece nu s a implinit perioada de doi ani si ca in contract era stipulata aceasta perioada etc .am facut o cerere la ANPC ,astept raspunsul lor.azi m-a sunat iar o operatoare ceva mai aroganta sa ma intrebe de reziliere le-am spus ca astept raspunsul celor de la ANPC si voi actiona in consecinta.mi-a raspuns sec ” da da bine” si mi-a inchis :)) la ce ar trebui sa ma mai astept din partea lor ? si cam cat dureaza raspunsul celor de la ANPC?

  • BYTZA

   Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul.
   Cei de la ANPC iti vor trimite raspunsul in maxim 30 de zile iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
   Oricum stai linistita ca se va rezolva fara probleme speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Corina

  Bună,
  Am trimis săptămâna trecută reclamatie și la Anpc. Astăzi am fost sunata de un domn de la Telekom care mi-a spus ca mi se va rezilia contractul doar dacă plătesc penalități. I-am spus ca nu sunt de acord cu plata penalităților.
  Apoi mi-a spus ca dacă nu sunt de acord cu plata penalităților atunci îmi va anula cererea de reziliere.
  I-am răspuns ca vreau sa reziliez contractul fără plata penalităților.
  Dar el o ținea pe a lui ca ori reziliez contractul și sunt de acord cu penalitățile, ori îmi anulează cererea de reziliere.
  Nu m-am putut înțelege cu dansul.
  I-am spus ca am făcut reclamatie la anpc și a zis ca știe, ca a primit și el răspuns de la juridic și ca cererea mea este neîntemeiată.
  Eu nu am primit nici un răspuns de la Anpc.
  Acum am rămas în aer. M-am enervat și I-AM spus ca voi încheia conversația pentru ca nu ajungem nicăieri.
  Apoi mi-a închis.
  Acum nu știu care ar fi pasul următor. Ce ar trebui sa fac acum?

  • BYTZA

   Buna,
   Nu te mai agita inutil si asteapta raspunsul celor de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu le pot anula.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Corina

  Buna.
  Revin și eu cu detalii.
  Am sunat la Telekom sa vad care mai este situația și am fost informata ca se va lua în considerare cererea de reziliere abia după ce voi achita soldul restant. Am achitat soldul restant și apoi am sunat pentru confirmarea plății, moment în care aflu, cu stupoare, ca se va rezilia doar contractul de voce mobila. În condițiile în care eu am făcut cerere de reziliere scrisa pentru întreg pachetul. Ca asa s-a hotărât în urma conversației telefonice pe care am avut-o eu cu colegii de la rezilieri. Asta este culmea. Niciodată nu am cerut asta.
  Iar recomandarea doamnei de la callcenter a fost sa mai trimit o cerere în care sa specific ca doresc sa se tina cont de prima cerere.
  Am făcut și asta.
  Intre timp, am aflat ca serviciile nu mai sunt suspendate. (Ca urmare a plății efectuate). Asta ca sa mai plătesc încă o luna de contract. 🙁
  A trecut o săptămână de când am trimis a doua cerere și vad ca nu ma contactează nimeni.
  Astăzi voi face și reclamatie la Anpc și voi reveni cu detalii.
  O zi frumoasa!

  • BYTZA

   Buna,
   Este perfect daca ai specificat in cererea de reziliere serviciile la care doresti sa renunti.
   Cei de la ANPC iti vor da castig de cauza iar inestimabilul operator isi va asuma gafa comisa.
   Vezi sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • TINA

  Multumesc.
  Am trimis cererea pe adresa indicata, in articolele referitoare la acest subiect ([email protected])
  Am primit raipd nr de inregistrare, sa vedem acum solutionarea….in termenul legal.
  O zi buna.

  • BYTZA

   Cu placere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • TINA

  Buna dimineata,
  Daca pentru Telekom am rezolvat cu succes e randul Vodafone. Am citit din nou toata procedura de mai sus. pentru Vodafone nu am gasit adresa de e-mail pe care sa trimit cererea de reziliere, doar accessand site-ul lor: Formular Asistenta”. Este ok asa, sau exista o alta adresa, si sa trimit o cerere tip?

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa utilizezi acelasi model de cerere ca in cazul Telekom iar ulterior este in regula sa o trimiti prin intermediul formularului de contact.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Mihaela

  Salut,
  Sunt Mihaela si revin cu o veste foarte buna.
  Am fost anuntata prin sms ca s-a aprobat rezilierea contracului cu data de 18 iunie 2016 conform cererii de reziliere pe care am depus-o..
  Vineri 17 iunie am returnat routerul WiFi la sediul Telekom din Dorobanti.

  Iti multumesc foarte mult pentru toate sfaturile extrem de utile privind procedura legala de incetare a contractului.

  Mihaela

  • BYTZA

   Buna,
   Felicitari pentru reusita.
   Ma bucur ca informatiile prezentate ti-au fost de mare folos.
   Cu mare placere!

 • Stefan

  salutare
  am incheiat un contract cu Telekom pe 01.05.2015 si pe 01.05.2017 trebuie sa se termine…mai acu o saptamana primesc un mesaj ca am facut cost suplimentar si tre sa platesc 500 de lei…
  eu sunase-m cu vreo doua saptamani la Telekom sa intreb daca am minute in Canada,America(nr pe care il apelam era pe fix)
  inca nu mi-a venit factura…(sper sa fie suma normala,nu 500 de lei,sper)
  eu mi-am dorit internet fix,am sunat in pe la sfarsitul lui Aprilie 2015 pt a ma interesa…raspunsul Telekom a fost nu se poate nu mai sunt casute si porturii disponiblie…am tot sunat sa caut poate gasesc net fix…nimic….
  intr-un final raspunde un operator si eu intreb in continuare de net fix…nu este si nu este si nu se poate….
  si zice el “va putem da net mobil cu internet mobil telefon si televiziune,oferta de pasti (pastile trecuse) si eu dupa multe nehotarari accept….si acu imi pare rau….ca internetul scade si merge greu….
  eu sunand acum doua saptamani sa ma interesez de minutele internationale….am sunat in Anglia(acum nu stiu daca e in UE)de vreo trei ori…cam trei ore la telefon am vorbit
  acum m-am trezit cu mesajul asta ca am facut cost suplimentar 500 lei si mi-a fost restictionat accesul sa mai sun international….nu sti ce sa fac acum
  daca vine facutura cu 500 de lei sa o platesc si sa reziliez contractul sau sa nu le-o platesc..sa platesc factura normala

  aaa: tipul ala care mi-a facut oferta mi-a zis de 80 lei pe luna….si factura vine 110,120,130,200….ce sa fac?

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa studiezi cu mare atentie contractul semnat cu inestimabilul operator si sa actionezi in consecinta.
   Tind sa cred ca ai fost dezinformat si vei fi nevoit sa achiti debitul acumulat pana la aceasta data.
   Ar fi bine sa depui si o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Adrian Olteanu, Sovata, Mures

  Am contract cu Telekom ptr. televiziune si internet din 09.06.2016. Azi i-am sunat cum ca as vrea sa reziliez contractul deoarece cum ploua putin dispare semnalul si stiam ca in termen de 15 zile lucratoare pot rezilia contractul indiferent de motiv.
  Mi-au spus ca nu se poate doar daca platesc penalizari ca e trecut in contract si cu asta la revedere.
  Ce pot face sa renunt cat mai repede la acest contract ?????

 • Razvan

  Buna ziua,

  Am retrimis cererea de reziliere pe e-mail iar la destinatar am adaugat si adresa ANPC. Am primit numar de inregistrare si decizia de reziliere fara plata vreunei taxe din partea mea. La cerere am solictat raspuns scris prin Posta Romana.
  Mentionez ca am luat de la Vodafone telefon la pret redus + abonament pe 2 ani. Telefonul l-am trimis in service de 3 ori, doua luni am stat fara el din cauza Vodafone, doua saptamani din cauza Regenersis si inca doua saptamani tot din cauza Regenersis.
  Dupa trimiterea OPC pe capul Vodafone mi s-a inlocuit telefonul cu unul nou (alta marca) si mi s-a reziliat contractul fara a mai plati nimic, nici macar 2 euro pentru plata parcarii… Am fost trecut pe cartela fara a mi se imputa ceva.
  Bine-nteles, sunt un caz izolat si au facut o exceptie DOAR pentru mine.

  Multe multumiri, Bytza! Succes celor care doresc sa renunte la contracte!

  P.S. Contractul a fost reziliat dupa un an si jumatate, avand perioada contractuala de 2 ani. Telefonul l-am luat la pret redus la prelungirea abonamentului.

  • BYTZA

   Salut,
   Felicitari pentru reusita.
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos si sper ca majoritatea abonatilor sa riposteze in acelasi mod.
   Cu placere!

 • Marius

  Salutare,

  Am depus si eu o reclamatie la ANPC Arges si am primit raspuns la cateva zile ca reclamatia mea s-a transferat la ANPC Bucuresti pentru ca inestimabilul Telekom are sediul in Bucuresti. Acum astept raspuns de la cei de la Bucuresti.
  Am si eu o rugaminte, ma poti pune si pe mine in contact cu Iulian, cel de mai sus care spune ca a rezolvat cu Telekom? Vreau sa il intreb si eu ceva detalii. Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Asteptam detalii.
   Am sa-i dau mail cu datele tale de contact.
   Cu placere!

 • TINA

  Buna ziua,

  Vreau sa fac o sesizare privind o noua forma de abuz din partea Telekom. Simtind ca incet incet isi pierd clientii datorita practicilor incorecte, acum vin cu introducrea de la 01. IUNIE.2016 in orice fel de abonament a unui anumit nr de programe tv, si pentru asta se percepe o taxa 0.6 euro (TVA inclus). Instiintarea este facuta prin serviciul postal sub forma de publicitate mascata. Se mentioneaza ca daca nu esti de acord cu aceste modificari poti denunta unilateral contractul in termen de 30 zile. Atentie ! denuntarea se face prin notificare scrisa catre Telecom, Comunication SA OP.27-CP.458 Bucuresti. Cititi cu atentie tot ce primiti de la acest operator, este o publicitate mascata, niste costuri inutile si actionati in consecinta…Sunt cazuri in care se adauga canale HD si clientii nici nu au receiver HD….Sunt inca multe nedreptati dar cu cat actionam mai multi cu atat mai bine…
  sa nu mai acceptam orice practica neloiala.
  BYTZA – multumim de informatii, si daca se poate share ca lumea sa fie cat mai informata !!!!
  Multumesc.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Intr-adevar inestimabilul operator are un comportament abuziv fata de abonati iar majoritatea acestora tac si suporta.
   Cu mare placere!

 • Corina

  Bună ziua,
  În urma articolului mi-am făcut și eu curaj și am trimis cerere de reziliere la telekom.
  Situația contractului meu este puțin mai complicata, inițial am încheiat contractul pt un pachet de voce fixa, internet și cablu TV.
  După un an de zile am plecat din casa părintească lăsând contractul în derulare în folosință alor mei, știind ca nu se poate rezilia decât după 2 ani.
  Intre timp, însă, fratele a făcut prelungire, adăugând și voce mobila, fără ca eu sa știu. A primit și un telefon în rate atunci. După alte câteva luni a mai făcut o prelungire modificând abonamentul de voce mobila. În prezent contractul meu ar expira în Mai 2017.
  Problema este ca facturile nu le-a mai plătit de câteva luni. S-a ajuns la o restanta destul de mare și efectiv nu mai vrea sa plătească, nu îl interesează, nu este pe numele lui.
  Întrebarea mea ar fi dacă este legal ceea ce a făcut Telekom?
  Prelungire fără acordul și fără Știința mea?
  Eu am aflat după câteva luni, atunci când am vrut sa reziliez știind ca au trecut cei 2 ani inițiali.
  Acum la o săptămână de când am trimis cererea de reziliere am fost contactata de telekom pentru cererea de rezilierea, mi s-a spus ca se poate rezilia contractul dar trebuie sa plătesc despagubiri (jumătate din suma abonamentului pe încă un an de zile).
  Eu i-am spus ca nu voi plăti acea despagubire, ca nu am prelungit eu contractul, dar mi-a replicat ca s-a folosit CNP meu și ei au dovezi. Nu ii interesează cine a făcut asta.
  Iar dacă nu plătesc vor trimite dosarul mai departe și voi fi exeutata.
  Recunosc ca m-am speriat, mai ales ca suma este destul de mare și nu îmi permit sa o achit.
  Sa trimit acum o cerere către Anpc sau sa aștept întâi sa vad ce vor factura?

  • BYTZA

   Buna,
   Din pacate inestimabilul operator te-a supus unui mare abuz, prelungind contractul fara acordul tau si iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema.
   Stai linistita ca toata procedura premergatoare executarii silite dureaza destul de mult, asadar ai timp suficient sa claifici speta intre timp.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • iulian

  Am reusit sa reziliez un contract Telekom valabil inca 14 ,am urmat exact pasii,si in 3 sapt am fost sunat de un operator care mi-a zis ca se reziliaza fara costuri de reziliere anticipat ,la care dupa 2 zile mi a venit pe mail si rezolutia ANPC prin care operatorul a decis pe cale amiabila sa rezilieze contractul cu mine.
  Cum sa postez rezolutia aici care mi a venit de la ANPC si daca pot face acest lucru..?Si inca ceva pot sa distribui pe facebook intamplare cu poze la cerere de reziliere si la rezolutia ANPC ?
  Multumesc pentru tot ce faceti.

  • BYTZA

   Salut,
   Felicitari pentru reusita.
   Poti sa imi trimiti raspunsul ANPC pe mail [email protected] si bineinteles ca le poti posta unde doresti, inclusiv pe celebrul facebook.
   Cu mare placere!

 • TINA

  Buna ziua,

  Momantan se poate rezilia un contract cu Vodafone fara probleme conform celor prezentate in acest artiocol? Va rog confirmati. Multumesc frumos.
  Tina

  • BYTZA

   Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • ADA

  Se poate rezilia fara probleme un abonament vodafone conform celor prezentate in acest articol? Va rog confirmati. Multumesc frumos.

  • BYTZA

   Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Mihaela

  Buna
  Am primit sms de la Telekom ca se rezilieaza pachetul de servicii cu data de 18.06.2016.
  Astept factura si revin.

  • BYTZA

   Buna,
   Ok. Asteptam detalii.

 • Alex

  Salutare,

  Am un contract in derulare cu Telekom pe 3 servicii fixe(Net/Tv/voce) a fost incheiat in noiembrie 2015. Vreau sa stiu daca se poate rezilia fara plata altor despagubiri(in contract specifica ca se plateste jumatate din restul de luni ramase pana la PM )?
  Este o clauza abuziva ? (sau din moment ce am semnat am “luat la cunostinta” si nu mai este abuziva)

  Multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi inevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

 • Lacramioara

  Buna! Vreau sa reziliez contractul la Telekom incheiat in Decembrie 2015 si de fiecare data cand sun la 1234 imi spun ca va trebui sa achit o taxa de aproape 1000 lei. Care este mai exact primul pas pe care trebuie sa il fac, trimit intai cererea de reziliere la ei sau merg direct la ANPC? Multumesc!

  • BYTZA

   Buna,
   Va trebui ca in prima faza sa trimiti cererea de reziliere iar ulterior sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Lacramioara

    Buna! Am sunat iar la Telekom si mi s-a spus ca din moment ce in contract este specificat ca voi plati jumatate din lunile ramase, sunt obligata sa le achit si ca este perfect legal sa se aplice aceasta taxa din moment ce nu reziliez contractul din motive tehnice ci doar pt ca nu mai vreau eu sa colaborez cu ei. Este posibil sa nu rezolv nimic la ANPC daca este stipulat acest lucru in contract?

    • BYTZA

     Buna,
     Stai linistita pt ca in curand si cei de la Telekom vor fi obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive.
     Marea majoritate a celor care au apelat la ANPC au primit castig de cauza.
     Asadar asteapta raspunsul de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
     Succes!

 • Dana

  Buna ziua , am incheiat un abonament in data de 27.04,2016, de 12.95 e, la telekom ,pentru ca m-au incantat ca am 500 de minute mobil si fix turcia incluse . am intrebat si eu si sotia mea cred ca de 10 ori , baiatul de acolo de la Telekom Mall Liberty chiar ne a subliniat pe un contract , zona 1 -fix Turcia – zona 2 mobil Turcia , pe linga multe alte tari , dar pe mine Tr ma interesa in mod special . a mai dat saracu si un tel la relatii cu clientii sa-i confirme . Zis si facut , am semnat contractul am achizitionat si un Samsung J5 , am platit si 544 de lei , si am plecat multumiti . In data de 10.05 mi se emite prima factura si am dubii , pentru ca aveam ceva convorbiri de plata . Ma intor la Mall la operator sii spun sa-mi desluseasca , Baiatul foarte amabil ce sa spun nu reuseste sa desluseasca sumele asa ca din agentie sunam la relatii cu clientii , unde o duduie ma informeaza ca normal ca am de plata pentru ca am vorbit cu TR pe mobil . Ii spun ca eu asa ceva am un abonament de genul asta , la care ea imi spune senina ca am doar minute pe fix . Il dau la telefon pe operatorul din Mall care afla si el tot atunci , ca trebuia sa se uite si pe pagina 3 a contractului unde acolo nu era TR . Ce sa va spun baiatul ramane socat , eu si mai socata , asa ca i zic eu nu am nevoie de asa ceva . Zis si facut las acolo tot , contractul meu , telefonul , cartela Sim , operatorul zicandu mi ca se rezolva , deoarece e greseala lui . Tot ce am predat am predat pe proces verbal stampilat . si de atunci am inceput sa astept , in afara faptului ca numai cu acel baiat din Mall am vorbit , nu m-a contactat nimeni de Telekom , Azi am inceput sa insist , am sunat la agentia cu problema , si baiatul ma informeaza ca Telekom nu vrea sa rezilieze contractul , si sefa lui nu l lasa sa-mi dea banii inapoi , asa ca el isi cere scuze si asta e . Sa fac ce stiu .
  in 24, am trimis si eu separat o cerere de reziliere , dar n-am primit nimic . Ce asi avea de facut acum ?

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Dana

    Am facut reclamatie la ANPC, am atasat tot ce aveam ..Astept raspunsul , dar azi am primit acasa o scrisoare de la telekom in care mi zice ca ei au angajati extrem de bine trainuiti , sa ofere servicii exceptionale , dupa care mi zice ca orice intelegere verbala este inlocuita de una scrisa si semnata . Adica ce sa inteleg eu de la ei , ca orice mi s-ar fi zis , daca am semnat asta e ? Din instiintarea asta inteleg ca e vina mea si ca nu-mi reziliaza contractul . Oricum voiam sa intreb , in caz ca ANPC ul imi da defavorabil raspuns , exista un for superior ANPC, in afara de instanta ?

    • BYTZA

     Stai linistita ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare, cu ajutorul celor de la ANPC.
     Daca cei de la ANPC nu iti vor da castig de cauza, desi ma indoiesc, va trebui sa rezolvi speta in instanta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

   • Dana

    Buna , am primit azi raspuns , reusita totala . mi-au anulat abonamentul , imi trimit urmatoarea factura cu sumele stornate din cele 2 facturi emise . Trebuie sa fac cerere sa-mi iau depozitul inapoi , si cu bonul de achizitie al telefonului ma duc in agentie si mi iau banii . Bineinteles ca au spus ca : in mod exceptional imi anuleaza abonamentul . Deci ANPC jos palaria , a inteles abuzul si i-a obligat , multumesc pt sfaturi ,

    • BYTZA

     Buna,
     Felicitari pentru reusita.
     Bineinteles ca abonamentul cu pricina a fost reziliat “in mod exceptional”, asa cum au fost reziliate si cele cateva mii de contracte pana acum.
     Nu uita sa imi trimiti pe mail raspunsul receptionat de la ANPC. [email protected]
     Cu placere!

 • mire

  buna, Bytza,
  am promis ca scriu daca se rezolva tot si pt mine, spre deosebire de ceilalti de pe forum, s-a rezolvat….adica am mai platit acel rest de 13 lei si nu am primit nici o factura proforma sau asa ceva………oare o vor mai trimite daca am reziliat in 26.04?…sper sa nu……
  oricum, eu iti multumesc mult pt ca eram ultrasperiata la inceput, operatorii telekom sun cel putin bolnavi cu capu, o tineau intr-una cu taxa de reziliere, ar trebui sa isi primeasca ceva amenzi, ce e aia sa sperii clientii……
  multumesc mult, Bytza, la cat te chinui tu sa raspunzi la fiecare, esti un…deosebit….ar trebui sa anunte cei care au rezolvat pt ca si eu, citind forumul, nu imi dadeam seama daca problemele lor s-au rezolvat si ma speriam………mare lucru sa scrii un email cu…multumesc………..vezi, ma, Bytza, ma, cum e lumea……….

  • BYTZA

   Buna Mirela,
   Te felicit pentru reusita.
   Ti-am zis de la inceput sa nu te stresezi inutil pt ca speta se va rezolva fara probleme.
   Intr-adevar majoritatea “uita” sa mai posteze si faptul ca au reusit sa rezilieze contractele cu brio, dar fi convinsa ca ar fi revenit cu zeci de mesaje daca nu resuseau sa le rezilieze :))
   Asa sunt oamenii si trebuiesc luati ca atare…..
   Oricum tin sa le multumesc celor care au binevoit sa imi transmita raspunsurile receptionate de la ANPC/operator si au revenit la final cu un mesaj de confirmare a rezilierii contractelor cu pricina.
   Mult succes tuturor!

 • escuco

  Buna ziua.Eu mai aveam contract cu Telekom inca un an.Dupa ce i-am notificat de 2 ori si dupa mai multe negocieri telefonice au renuntat la taxa de reziliere dar la ultima factura, au au mascat taxa de reziliere,cu o noua rubrica “Ajustari” in suma de 788 lei+ tva.Cum sa procedez?.Va multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Silviu

  In cazul unei incetari de contract inainte de timp, este necesar a se plati si serviciile pe toata perioada contractuala, nu doar gadgetul ?
  Thanks!

  • BYTZA

   Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat!

 • MihaiN

  Salut. Am si eu o mica nedumerire. Imi expira contractul cu Telekom pe 18.06.2016, adica peste o luna si 2 zile si vreau sa transfer voce, net si tv la Digi (cu portare nr de fix) incepand de la acea data. Am vorbit cu relatii clienti de la Digi si mi-au zis sa fac cerere de reziliere pt tv si net dar nu si pt voce fix ca risc sa pierd numarul de telefon si sa nu mai am ce porta. Oare chiar asa trebuie facut sau pot face cererea de reziliere si pt voce?

  Si inca o chestie, cererea asta de incetare la termen a contractului se numeste tot cerere de reziliere sau altfel si are alt format?
  Mersi pt informatiile de pe site, ajuti multa lume.
  Cu stima.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti depune cererea de reziliere si pt seviciul de voce dar va trebui sa specifici in aceasta ca doresti sa pastrezi nr pe cartela pre-pay.
   Cerere de reziliere se intituleaza documentul cu pricina.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • MihaiN

    Mersi de raspuns. Vrei sa zici ca pot sa transfer numarul de fix pe cartela prepay?

    • BYTZA

     Bineinteles ca poti sa-l pastrezi.
     Cu placere!

     • MihaiN

      Update…. Am fost sunat ieri de relatii clieti Telekom. Au primit cererea de reziliere si e ok, mai putin transferul numarului de fix pe cartela pre-pay. Cica nu poti transfera nr de retea fixa in retea mobila, si din ce am cautat si eu pe google se pare ca asa e. Le-am zis sa prelungeasca contractul pt voce fix ca oricum portez numarul.
      Insa mi-au oferit la reiinoire acelasi pret ca Digi, trebuie sa recunosc ca am fost surprins. Acum platesc 102 lei la telekom, iar ei s-au oferit sa imi creasca viteza de net de la 6 Mb la 30 Mb si sa pastreze aceleasi servicii tv (cu hbo 1 2 3 inclus) si voce la un pret nou de 68 de lei (identic oferta Digi ce nu include Hbo totusi). Vreau sa mentionez ca inainte sa le trimit cererrea de reziliere nu au vrut sa discute cu mine, adica aceleasi servicii la acelasi pret dk vreau. Contractul s-ar fi prelungit automat dk nu faceam cererea de reziliere.

      Si ca oferta superioara mi-au oferit la 80 de lei in loc de 68 si un abonament de mobil (ceva ridicol cu 100 de mb de date), iar la 109 lei pe luna ar fi oferit un abonament cu 2 gb de date si un mobil allview de nustiu care gratuit. Nu am dat un raspuns inca, dar tot Digi suna mai bine pt mine avand in vedere ca in zona la mine Digi ofera 1 Gb viteza de net (eu voi alege totusi abonamentul de 300 Mb), fata de maxim diponibil de 30 Mb la Telekom (sectorul 1, Bucuresti, anul 2016, suna ridicol, nu-i asa Telekom Romania?). Iar pe partea de servicii mobile Digi e clar superior ca oferta.

     • BYTZA

      Intr-adevar nu poti pastra un numar de telefon fix pe cartela pre-pay si bineinteles ca nu il poti nici porta.
      Iti dai seama ca operatorul incearca din rasputeri sa te pastreze in “ograda” dar decizia iti apartine.
      Succes!

 • Razvan

  Buna ziua,

  Sunt client Vodafone din 2001. In 2012 am incheiat un contract pe o perioada de 2 ani. In ianuaria 2015 am prelungit contractul pentru inca doi ani si am luat si un telefon la pret redus.
  In vara anului 2015 l-am trimis in service, cei de la service au vrust sa mi-l inlocuiasca cu unul alb (al meu fiind negru) si am refuzat. Dupa scandaluri si plangeri la OPC am intrat in posesia unui telefon nou negru dupa DOUA LUNI!
  Le-am solicitat celor de la Vodafone sa anuleze clauza din contract care prevede plata taxei de reziliere in avans etc. invocand legea 449/2003 insa au spus ca nu se poate.
  In 28 martie 2016 am trimis noul telefon in service si se intoarce dupa 15 zile. Ajung cu el acasa si constat (seara) ca are alte doua defecte. A doua zi il predau din nou pentru a-l retrimite in service. In a 15-azi de cand l-am predat am fost sa-mi achit factura catre Vodafone si intreb si de telefon: “inca nu a venit”.
  Ii sesizez pe cei de la Vodafone, pe cei de la OPC ca au trecut cele 15 zile etc. si ca nu mai doresc acel telefon “reparat” ci unul NOU. Dupa inca 4 zile primesc 3 mesaje de la service precum ca pot merge sa-mi ridic telefonul din magazin. Nici pana astazi nu l-am ridicat si astept in continuare rezolutia OPC.
  Am facut o noua solicitare catre Vodafone pentru rezilierea contractului conform aceleiasi legi, fara plata vreunei taxe de justa despagubire si cu mentiunea ca nu le voi mai plati nici o factura.
  Exista posibilitatea sa imi refuze din nou rezilierea contractului? Ce pot face?

  Cu stima.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   Succes!

 • leon

  Salut ! Azi am vb la telekom pt rezilierea contractului scadent pe 23.12.2016. Taxa de 35 de euro de justa despagubire. Voi depune cererea de reziliere online apoi direct la ANPC. Vreau sa pastrez numarul si sa-l portez . Cererea de portare o fac dupa primirea emailului de confirmare la cateva zile sau cum ? Mi-a zis o pupaza de la telekom ca imi vor trimite factura cu 35 de euro prin posta. O astept si pe asta si apoi merg la ANPC ?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti efectua portarea la final daca ai mentionat in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi numarul pe cartela pre-pay.
   La ANPC poti sa apelezi oricand si iti recomand sa detaliezi cat mai bine speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • leon

    Salut! Azi am avut surpriza sa raman fara semnal pe cartela de telekom. Sun frumos la ei si imi spun un baiat ca datorita cereri mele de reziliere depusa in data de 24.04.2016 azi am rămas fără semnal adică s-a reziliat contractul deși îmi expira in 23.12.2016. Înainte ma sunase o pupăza care îmi făcuse o oferta destul de buna pe care eram gata s-o accept , dar trebuia sa ma sune azi sau ieri.. dar nu a făcut-o si ei.. au inchis abonamentul si de maine pe pre-payd. Cand am auzit asta.. am facut iures cu ei ca nu m-au anuntat nici macar prin sms… baiatul ala imi spune ca e posibil sa primesc ceva taxe de reziliere… i-am zis sa o trimita ei pe adresa ANPC-ului sa ma scuteasca de un efort .. maine merg sa fac cererea de portare.. deja m-au scarbit cei de la telekom… astept sa vad daca trimit cevaca ultima factura am platit-o zilele trecute.. cum primesc raspuns va tin la curent !

    • BYTZA

     Salut,
     In acest mod isi pedepsesc cei de la Telekom abonatii “rebeli” care le parasesc ograda.
     Bineinteles ca este un mare abuz din partea inestimabilului operator si iti recomand sa il taxezi cu o portare corecta si corespunzatoare :).
     Asteptam detalii.
     Succes!

     • leon

      Salut ! Maine se va realiza portarea!! Deci se poate si fara taxe de reziliere ! zilele astea urmează orange !
      Merci omule pentru tot !
      Distribuie periodic astea pe Facebook !

     • BYTZA

      Salut,
      Felicitari pentru reusita.
      Pentru Orange regasesti procedura aici.
      Asteptam detalii.
      Cu placere!

 • ADRI

  Recomand celor de aici apelati fara discutii si cu incredere la ANPC, si evitati o serie de neplaceri din partea operatorilor. Toti apeleaza la tot felul de smecherii si mai ales la publicitate mincinoasa. Atentie si mult succes. Ce este aici pe site este foarte ajutator ! 🙂

 • BSimina

  BUNA ZIUA,
  Am urmat procedura si am trimis cererea catre orange, ulterior mi-am portat numarul al alt operator. Am achitat factura, ultima luna de abonament, de care am beneficiat. Acum mi-au trimis o factura unde se regasesc 2 luni abonament, atat cat considera ei ca mai aveam perioada contractuala. Ce se intampla daca nu o sa platesc acea factura?

  • BYTZA

   Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Operatorul te va stresa cu zeci de somatii in speranta ca vei ceda psihic si vei achita debitul respectiv.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Andreea

  Buna ziua,in 6 iunie imi expira contractul cu telekom si am auzit ca daca nu suni la ei sa anunti ca nu doresti prelungirea pe inca 2 ani,iti prelungesc ei fara semnatura ta,am sunat,am vb cu un operator si mi-a spus sa trimit la adresa lor un e-mail dar eu am vazut doar cereri ptr rezilieri…si in cazul in care as vrea sa platesc mai putin ptr abonament trebuie sa reziliez contractul actual si sa imi fac altul mai ieftin,ei sunt de acord cu aceasta procedura?multumesc

  • BYTZA

   Buna,
   Daca doresti sa reziliezi contractul iti recomand sa le trimiti cat mai curand cererea de reziliere, urmand procedura prezentata in acest articol.
   Operatorul nu poate prelungi contractul fara acordul tau, asadar nu iti face griji inutile.
   Ulterior poti opta pentru ce tip de abonament doresti si inclusiv te poti porta intr-o alta retea.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • ancaL.

  Buna seara!Si noi am incheiat un contract la ei pe 3 ani,persoana juridica.Dupa 4 luni am facut incetare activitate pe 3 ani si cu toate acestea am platit in continuare facturi(desi nu le mai foloseam serviciile,am si plecat din spatiul respectiv) de 140 ron inca un an si ceva.Vrem sa reziliem contractul dar ne cer 300 euro,pentru ca am mai fi sub contract pana in octombrie 2017.E vreo sansa sa scapam de contract fara sa achitam banii acestia??

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti rezilia contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului va trebui sa mergeti in instanta.
   Succes!

 • khelu

  Dupa ce am trimis o cerere de reziliere pe data de 27.02.2016 in sfarsit am primit la finele lunii aprilie un raspuns de la ei prin posta precum ca au primit cererea mea si trebuie sa platesc taxa de reziliere in valoare de 402 lei . Am trimis o plangere la cei de la anpc si acum astept un raspuns sa vad cum actionez mai departe .
  Numai bine !

  • BYTZA

   Asteptam detalii.

 • DonDon

  Buna.

  Am un contract cu Telekom pentru telefonie mobila. Am cumparat de la ei in august anul trecut 2 telefoane si pe fiecare am pus abonament de 20E.

  Acum… ofertele de pe prepay sunt mult mai ok decat abonamentul asta (L).
  Am citit pe aici insa la cate probleme au intampinat fiecare, sunt cam in ceata.

  Am gasit acel model de cerere .

  Sa specific in cerere de ce vreau sa reziliez? Adica pentru ca ofertele prepay sunt mult mai rentabile? Sau doar ce se vede in cerere?

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit ca poti rezilia fara probleme contractul si nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere.
   Asadar urmeaza procedura prezentata in acest articol iar daca este nevoie nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Catalina

    Buna,

    Am inteles ca este un model de cerere de reziliere mai complexa (cu tot cu 2 articole din lege sau ceva de genul), dar nu o gasesc. Ai idee despre ce fel de cerere este vorba?

    • BYTZA

     Nu exista un tipizat de acest gen iar abonatii isi pot redacta cererile de reziliere dupa bunul plac.

   • DonDon

    Da, dar eu inca mai am contract aprox 1 an si 4 luni cu ei.

    Am vreo sansa sa “rup” contractu asta nenorocit? 🙁

    • BYTZA

     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
     Succes!

 • mire

  uite, Bytza, cum e la mine: cerere de reziliere pe 26.03, deci pe 26.04 trec nr pe cartela. Pe 14.04 s-a eliberat factura intreaga si pe 14.05 va fi eliberata o factura cu scaderea respectiva pt ca am beneficiat de serviciile lor 12 zile din luna (14 pana pe 26)…..asa mi-a explicat ” mieroasa” de care iti vorbeam in postul trecut…apoi, o alta, mi-a spus ca voi primi o factura proforma de 60 euro…..Nu s-a intamplat pana acum dar nu as vrea sa fiu in locul lui “Euu” sa o primesc, m-as speria desi firmele cica pot elibera sute de facturi proforma, eu stiam ca o firma iti arata o proforma pt a te informa asupra costului vre-unei lucrari si, daca semnezi, esti de acord, deci, scoti banul……….
  Deci eu pot primi pe 14.05 aceasta proforma odata cu ultima factura de tel, asa inteleg…sincer, nu vreau sa se intample dar scriu daca se intampla asa………..daca as fi firma, ar trebui sa le tai si eu lor o proforma de 500 E, asa, pentru stresul provocat de ei…In factura sa calculez pretul medicamentelor pt repararea nervilor capului din pricina lor…
  Nu, serios, nu vreau sa vad la fata proforma asta, scriu neaparat daca se va intampla asa sau nu……….

 • mire

  simt nevoia sa intervin pt ca si pe mine m-a amenintat Telekom cu factura proforma dar aceasta proforma nu este înregistrată în contabilitatea vânzătorului, uite ce e cu proforma asta.
  eu, se pare, am scapat de ea, le-am zis la tel ca abea astept factura asta proforma pt a o trimite la anpc in revenire asupra plangerii mele. vad ca nu mi-au trimis-o inca dar nu e tarziu…si eu cam stau ca pe ghimpi……..pe 26 se incheie contractul meu si sper sa nu am surprize……….

  • BYTZA

   Iti tinem pumnii si asteptam detalii!

 • Euu

  Nu cred ca e cineva pe aici care sa fi primit un raspuns de la ANPC in felul cum l-am primit eu. Am facut un contract de 10 euro cu Telekom pe 2 ani si am luat un telefon subventionat gratis. Dupa 2 luni am portat numarul in alta retea pt ca am fost nemultumit de retea. Mi-au venit de la Telekom 2 facturi: una cu valoarea ramasa de plata a telefonului (vreo 500 lei, PE CARE AM ACHITAT-O) si o factura proforma, de vreo 10 milioane, adica restul lunilor din abonament ramase de achitat. ANPC mi-a raspuns ca ambele facturi sunt emise corect si ca cererea mea e neintemeiata!!! Urmeaza sa reclam comisarul care a solutionat aceasta cerere, pentru ca imi miroase a chestii dubioase aici.

  • BYTZA

   Stai linistit pentru ca padure fara uscaturi nu exista iar aceasta regula se aplica in orice domeniu din pacate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • suzi

  Am trimis 3 cereri de reziliere la Vodafone si de fiecare data imi spun ca tr.sa platesc taxa de reziliere .eu am nevoie de aceste numere si cum nu sunt de acord sa platesc acea taxa ei nu vor sa -mi rezilize contractul.Am trimis plangere la ANPC ,dar nu stiu daca voi avea castig de cauza.ce pot sa fac mai mult?

  • BYTZA

   Nu ai ce sa faci mai mult decat sa astepti raspunsul celor de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.

  • Catalina

   Buna ziua! Abonamentul este pe PF sau PJ?

   • Catalina

    Singura solutie este sa se faca portarea numerelor la un alt operator. Operatorul trimite cerere la ANPC, iar problema devine mult mai simpla.

 • Ionut

  Salutare, mult respect pentru cel care a scris articolul. De ceva timp m-am hotarat si eu sa renunt la abonamentul telekom pentru ca nu mi se pare “combinatie”, bani multi si beneficii putine fata de beneficiile de pe o cartela prepay sau cele din alta retea. Asa am ajuns aici. Sunt abonat de 8 ani, chestia e ca l-am prelungit la inceputul acestui an, am procedat asa cum am citit aici, am trimis 2 mail-uri si a doua zi am ramas surprins cand am vazut ca ma si suna. Insa tipul cu care am stat de vorba m-a descurajat putin si am anulat cererea momentan pentru ca, dupa cum mi-a explicat, daca imi va accepta cererea de reziliere, pe 18 Mai imi va inceta contractul si atunci voi primi si o instiintare ca voi avea de plata 670 de lei. Am incercat sa ii zic ce am citit pe aici ca nu sunt obligat sa platesc suma aia, doar ultima factura….am adus vorba si de protectia consumatorului,la care el mi-a spus voi primi oricum ceva ca sa platesc acea suma si apoi e treaba mea ce fac mai departe. Asta m-a facut sa scriu aici… nu sunt sigur daca sa continui sau sa mai merg cu acelasi abonament…totusi nu e vorba de 30 de lei…

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul asa cum au facut-o cele cateva sute de cititori pana acum.
   Iti dai seama ca operatorul apeleaza la tot soiul de tertipuri ca sa isi mentina abonatii in ograda.
   Asadar nu te lasa descurajat si urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Vintan

  Buna ziua,
  as avea si eu o intrebare. Am reziliat la un contract (voce, date, tv) de la “stimabilul” Telekom in afara perioadei contactuale in data de 18.04.2016 si am facut cerere de portare al numarului de telefon fix la noul operator. Eu stiu ca cererea de portare dureaza cateva zile. Numarul pe care-l detin urmand sa fie inregistrat la noul operator. Ma suna duduia de la Telekom sa-mi spuna ca eu trebuie sa mai platesc abonamentul pe o luna intreaga (pt. servicii de voce, date, tv – adica pana la 10.05.16), desi odata cu portarea numarului eu nu mai folosesc reteau Telekom.
  Nu e abuziv ceea ce-mi cer ei? Nu se incheie contractul cu Telekom in ziua portarii numarului? De ce sa platesc eu aproape 1 luna abonament fara sa folosesc serviciile Telekom?
  Carei autoritati ma pot adresa? Multumesc frumos!

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Din acest motiv recomand ca in prima faza sa se efectueze rezilierea contractului cu actualul operator iar ulterior sa se efectueze portarea.
   Puteti depune o reclamatie la ANPC accesand acest link.
   Succes!

 • mire

  ce-ti mai place…riscul…(valutar)!!!!…hehe……..noapte buna si …..multumesc mult!

  • BYTZA

   Intr-adevar… :))
   Cu mare placere!

 • mire

  buna, draga Bytza…..vesti bune: azi m-a sunat o operatoare fff mieroasa. cica: va sun ca urmare a plangerii dvs la anpc (moa!!!!!)Cica: notati codul de deblocare al telefonului dvs (moa, poti sa crezi?)…numai ca eu, crezand ca anpc nu mai vine niciodata am deblocat tel in service, noroc ca m-am descurcat doar cu 20 de lei….
  Mai departe: in legatura cu cererea dvs de reziliere, va fi pe data cutare, nu veti avea semnal cateva ore, apoi faceti asa si asa, si…..NU VETI FI OBLIGATA LA PLATA CHELTUIELILOR DE INCETARE bla bla………..auzi, tu……….mielusica mieluselelor, ce mai……..daca mai asteptam doar o zi, deblocam gratis tel……..oricum, Bytza draga, tot respectul din partea mea, toti de pe forumul asta ar trebui sa iti faca o mare cinste, zau……..nu de alta dar te sperii, sunt atat de nesimtiti, sunt niste jigodii, ce mai, mi-am facut atatia nervi, eu am avut o conversatie pe email cu ei in care am avut impresia ca vorbesc cu mongoloizi, nu intelegeau, frate, se faceau ca nu inteleg, nu se poate sa iti tratezi astfel clientii……….dar, ce vrei, asta e “viitorul de aur al patriei noastre”, niste ordinari, nimic nou sub soare………………..pa, Bytza si…o seara buna!

  • BYTZA

   Buna,
   Felicitari pentru reusita!
   Ma bucur ca informatiile mele ti-au fost de folos.
   Accept “cinste” doar in franci elvetieni, lire sterline si yeni japonezi :))
   O seara excelenta!

 • alexandru

  Buna seara am si eu o problema la careas dori sa mi raspundeti cu celeritate. am 3 abonamente la cosmote din care la 1 am depasit minutele nationale venindu mi o factura de 830 roni in conditiile in care imi venea pt toate 3 abonamentele 230 roni am facut o reclmatie la 1234 prin care le specificam ca nu sunt de acor d sa platesc deoarece trebuia sa ma anunte si pe mine dupa 100 sau 200 de roni ca sa nu mai folosesc acel numar si sunam de pe altele mi sa raspuns ca e un drept si nu o obligatie sa ma anunte daca depasesc cu 100 sau 200 roni abonamentul iam intrebat pana la cat ma lasau sa vb au zis ca nu au o suma fixa datorita ca sunt abonat vechi…… si m au somat sa le platesc diferenta de 530 roni cea pe care am denuntat o initial ce ma sfatuiti?

  • BYTZA

   Buna seara,
   Daca aveti suspiciuni cu privire la modul in care operatorul a ajuns la suma respectiva va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC.
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri iar abonatii se trezesc cu facturi astronomice.
   Daca doriti sa mai beneficiati de serviciile acestora va trebui sa achitati debitul respectiv iar in cazul in care ANPC va da castig de cauza, suma respectiva o sa va fie returnata.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Pintilie Roxana

  Buna seara. Am trimis o solicitare de reziliere ctr Telekom in data de 29.01.2016 si abia azi, 11.04.2016 am primit urmatorul raspuns :

  Vă mulţumim pentru sesizarea dumneavoastră în care v-aţi manifestat dorinţa de a desfiinţa pachetul de servicii TV S_Net L_Voce M, invocând Legea161/2010 şi dorim să vă informăm următoarele:
  Referitor la Legea 161/2010, este bine să ştiţi că nu intră sub incidenţa acesteia, contractele clienţilor care beneficiază de oferte promoţionale (luni gratuite, reduceri, subventii la echipamente sau orice alte beneficii). Legea prevede foarte clar că drepturile operatorilor la o justă despăgubire sunt corecte.

  În prezent, pe codul de client R2466480010872 al cărui titular sunteţi, există în derulare contractul pentru furnizarea serviciilor de voce, internet si televiziune, agreat şi semnat de dumneavoastră în data de 11.08.2015 pentru o perioadă minimă contractată de 24 de luni.
  Prin urmare, în vederea recuperării investiţiei sale concretizate în oferta promoţională acordată clientului , Telekom solicită acestuia, în cazul menţionat mai sus, plata unor despăgubiri care reprezintă contravaloarea tuturor reducerilor, facilităţilor, gratuităţilor şi beneficiilor care i-au fost acordate abonatului în considerarea ofertei promoţionale primite.
  O eventuală desfiinţare a serviciilor menţionate anterior se va opera în condiţiile contractului, cu plata despăgubirilor aferente.

  Pentru a desfiinţa serviciile conform condiţiilor generale vă rugăm să ne contactati prin serviciul Vânzări şi Relaţii cu Clienţii-1234.
  Asigurându-vă de toată consideraţia noastră, vă stăm la dispiziţie 24 ore din 24 la Serviciul Relaţii cu Clienţii la numărul gratuit 1234.

  Care este parerea dvs? Sa ma adresez celor de la ANPC? Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc!

  • BYTZA

   Sunt absolut uimit de operativitatea “debordanta” de care a dat dovada acest inestimabil operator.
   Va recomand sa depuneti cat mai curand o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Pintilie Roxana

    Buna seara. Revin cu o intrebare. Tot incerc sa trimit reclamatie la ANPC dar nu ma lasa imi spune la sfarsit ,,Campul Detalii contine caractere nepermise!” Care este cauza? Multumesc.

    • BYTZA

     Probabil ca ai uitat caps lock-ul apasat si sistemul ti-a dat aceasta eroare. Asadar incearca sa retrimiti reclamatia si cu sigurnata nu vei mai intampina probleme.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • mire

  k, promit sa sriu aici cum s-a rezolvat. Cu trapandula aia de tel blocat in reteaua lor si pe care nu vor sa il decodeze, uite aici:
  http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-5344525-operatorii-telefonie-mobila-obligati-decodeze-telefoanele-captive-retea.htm
  sunt obligati sa decodeze in cazul meu si, mi se pare, din 2010 nu mai au voie sa codeze tel. in retea.( sa imi zici ce stii de asta).
  Eu am scris, ca si revenire la sesizarea anpc, ora si magazinele in care mi s-a refuzat de codarea….o bagasera pe maneca, nu vroiau sa imi spuna numele, isi ascundeau ecusonul…..ha, ha……..sa vedem ce se intampla si scriu……….eu sunt cam ghinionista de fel, altora le merge, mie nu prea……….in sfarsit, voi scrie….ms mult

  • BYTZA

   Cu placere!
   Asteptam detalii curand.
   Succes!

 • mire

  plangerea la anpc e facuta in 26.03, apoi niste reveniri cu privire la nesimtirea operatorilor si…nici un raspuns….
  uite aici unii care chiar au ajuns la concluzia ca anpc incaseaza si ceva spaguta si nu rezolva nimic:
  topic
  in reveniri am specificat ca adaug acestea la sesizarea din 26.03.
  am trecut si de faza in care devenisera mielusei si incercau oferte, i-am facut inculti, i-am trimis sa isi ia si ei bacul macar, pai, la 200 lei cat inteleg instantele sa dea amenda pt telekom, ce angajati pot fi aici? Le-am raspuns pe email ca, daca nu stiu ca 2015 – 2013= 2 ani (perioada contractului semnat de mine), sa se inscrie la clasa a 2 a, ii invata acolo tabla adunarii, pai ei sustin ca eu am semnat in 2015 undeva……..in sfarsit, anpc incaseaza sau nu incaseaza spaga?

  • BYTZA

   Orice padure are si uscaturi dar cert este ca ANPC a solutionat in mod favorabil majoritatea reclamatiilor de acest gen care au fost formulate intr-un mod pertinent.

 • Vali

  Dupa ce am primit raspunsul de la ANPC cum ca se poate rezilia fara a platii vreo taxa am fost sunat de cei de la telekom si mi s-a zis ca trebuie sa platesc taxa de justa despagubire.
  Am trimis adresa si celor de la telekom poate se lumineaza si ei.
  Ti-am trimis si tie,pe mail, adresa pe care am primit-o

  • BYTZA

   Odata ce ANPC ti-a solutionat reclamatia in mod favorabil nu ai de ce sa iti faci probleme.
   Operatorul poate sa abereze oricat dar nu uita sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

 • Claudiu

  Buna seara as dori sa stiu daca e posibil sa renunt la contract cu telekom net tv fix si mobil cu 10E care se termina in 2017 pe 2 iunie abonamentul de 10e iar celelalte servici ar trebui in vara asta.
  Am 2 abonamente de voce la orange si un wifi 4g la vodafone!
  Mentionez ca poate este singura postare ciudata.
  Cum pot rezilia cu toti acesti operatori daca eu plec definitiv din tara?
  Am o cerere de renuntare la cetatenia romana si cerere ca imi parasesc domiciliu
  Firma straina pentru care lucrez de acasa imi spune ca e posibil sa reziliez cu ei fara a plati nimic!

  • BYTZA

   Salut,
   Intr-adevar poti rezilia contractele fara probleme daca urmezi procedurile prezentate in articolele disponibile aici.
   Succes!

   • Claudiu

    Astazi cei de la telekom mi-au trimis un email prin care sa completez cererea de reziliere si sa trimit o copie c.i meu!

    • BYTZA

     Vezi sa nu semnezi cererea pusa la dispozitie de catre inestimabilul operator.
     Descarca modelul prezent la inceputul articolului si efectueaza modificarile necesare.

     • Claudiu

      Upsi bine ca mi-ai zis imi poti da adresa de email sa vezi ce cerere mi-a trimis daca nu imi ziceai era pe cat sa semnez ora 12:41 01.04.16

     • BYTZA

      Era sa o comiti grav :))
      [email protected]

     • Claudiu

      Cererea de reziliere care o ai aici pe blog la acest post este doar pentru rezilierea abonamentului mobil as dori daca se poate pentru toate!
      Cererea care este aici e buna si pentru orange ca am 2 abonamente voce?
      Daca e buna am sa ii instintez astazi si am sa le trimit cererea care este aici completata cu datele mele de identificare!

     • BYTZA

      O poti adapta foarte usor in functie de nevoile fiecaruia.

     • Claudiu

      Am inteles oricum am sa scriu motivul pentru care renunt sa le fie clar de ce renunt ti-am trimis pe email ce email am primit de la ei!
      Astazi urmeaza orange si vodafone!
      pe 3 aprilie am sa fac o plata online la telekom cred ca este ultima daca azi am trimis cererea pentru desfintare!
      Si daca iti spun cine mi-a zis acest lucru nu o sa iti vina sa crezi poate o sa zici ca mint!
      Eu am venit aici pe site cand am inceput sa caut cuvinte cheie reziliere contract renuntare la cetatenie romana

     • BYTZA

      Nu este cazul sa motivezi in vreun fel cererile de reziliere.

     • Claudiu

      Gata am facut cererea acum urmeaza sa o semnez si sa o trimit!
      Specific motivul pentru a vedea de ce renunt sa nu zica ei ca sunt nu stiu de care!

     • BYTZA

      Nu are nici cea mai mica relevanta motivul rezilierii dar daca insisti…..

     • Claudiu

      Update:
      Am trimis cererea de reziliere la telekom si copie dupa c.i
      acum le-am trimis la orange si vodafone un email prin care atesta ca doresc sa reziliez contractul cu ei!

     • BYTZA

      Ok. Asteptam detalii.

     • Claudiu

      Buna ziua,

      Va multumim pentru timpul acordat transmiterii acestui mesaj.

      Perioada contractuala a numerelor de pe cont este urmatoarea:

      · 0744470XXX– martie 2017.

      · 0745313XXX– aprilie 2017.

      Daca veti dori denuntarea contractului inaintea datei de mai sus, va fi necesar sa achitati contravaloarea abonamentului inmultita cu numarul de luni ramase din perioada contractuala.
      ———–
      Ce este de facut aici? sa achit sau nu?
      Oricum plata se va face peste un an prin transfer bancar! )))

     • BYTZA

      Salut,
      Pai ce mai astepti achita cat mai curand debitul :))

     • Claudiu

      Buna ziua,

      Va multumesc pentru increderea si timpul pe care le-ati acordat pentru a ne adresa aceasta solicitare.

      In legatura cu alegerea dumneavoastra de a rezilia contractul de servicii incheiat cu Vodafone Romania SA pentru numarul 0372763XXX contractul a a fost incheiat in data de 05/11/2015 cu Vodafone Romania SA pentru o durata de 2 ani.

      Avand in vedere faptul ca in data de 23 iulie 2010 a intrat in vigoare noua lege care reglementeaza regimul taxelor de reziliere va specificam faptul ca Vodafone Romania respecta dispozitiile legale, care nu exclud aplicarea unei despagubiri. Aceasta despagubire se calculeaza potrivit noilor prevederi ale legii. Despagubirile reprezinta o suma variabila, care difera in functie de contractul fiecarui client.

      In cazul in care solicitati incetarea prezentului contract inainte de perioada contractuala , acest lucru presupune ca datorati o despagubire egala cu valoarea prejudiciului cauzat in valoare de 140 euro, calculata corespunzator cu numarul de luni ramase pana la expirarea duratei contractuale.

      Modalitatea in care se calculeaza taxa dumneavoastra de reziliere este urmatoarea:
      140 impartit la 24 (numarul de luni )= 5.83 inmultit cu 18 ( X reprezinta numarul de luni ramase din contract) = suma in Euro reprezantand taxa de justa despagubire.

      Daca doriti rezilierea numarului de internet cu taxa de justa despagubire, este necesar sa trimiteti printr-un reply la acest e-mail, o cerere scrisa si semnata de mana, in care sa mentionati ca doriti inchiderea abonamentului cu numarul 0372763xxx si ca sunteti de acord cu plata mentionata anterior.

      Pentru evitarea platii acestor taxe exista posibilitatea de a transfera contractul pentru numarul 0372763xxx unei alte persoane, fizice sau juridice, care va prelua astfel statutul de abonat Vodafone. Acest proces se numeste Transfer de Responsabilitate, se poate efectua la orice Magazin Vodafone sau dealer Vodafone si nu presupune din partea dumneavoastra nici un cost suplimentar.

      Persoana care preda numarul nu trebuie sa prezinte decat buletinul sau cartea de identitate precum si dovada achitarii ultimei facturi emise pentru acel numar.

      Este necesar ca persoana care doreste sa preia abonamentul sa prezinte buletinul sau cartea de identitate si un act de spatiu.

      In cazul transferului se pastreaza numarul de telefon, tipul abonamentului si vechimea numarului in retea.

      In momentul realizarii transferului, sesiunile de internet ale vechiului titular ramase nefacturate sunt preluate integral de noul titular pe prima factura emisa pe numele acestuia. Daca nu se doreste preluarea acestora este necesara precizarea acestei intentii pe formularul de transfer.

      In speranta ca aceste informatii va sunt de folos, va multumim si va stam in continuare la dispozitie pentru orice solicitare legata de serviciile noastre.

     • BYTZA

      Imi plac raspunsurile astea de tip roman si iti recomand sa-l atasezi la reclamatia pe care urmeaza sa o depui la ANPC.
      Succes!

     • Claudiu

      Update
      Orange in curs
      Telekom in curs
      *Astept sa vad ce taxe si cat de plata am
      Vodafone aici ce este de facut?
      Sa trimiti o reclamatie la ANPC?

     • BYTZA

      Da, poti trimite.

   • Claudiu

    am sa iti trimit pe email cererea pe care urmeaza sa o trimit sper ca e buna

 • Ionut

  Salut.

  Azi am fost sunat insfarsit dupa 2 saptamani de asteptari, aproape 3… de telekom in legatura cu rezilierea mea, dar nu ca sa imi comunice ce facem cu rezilierea, ci sa nu renunt la servicii sa ajungem la o intelegere, (acum se poate sa ajungem la o intelegere, cand insistam sa mi se miceasca abonamentul nu sa putut).

  Inca nu am primit nici-un email de la ei, cred ca o sa fiu contactat zilele viitoare cu rezilierea, si am trimis si o cerere catre ANPC in care am pus poza cu cererea de reziliere, si am specificat ca vreau sa reziliez contractul fara a platii alte taxe…

  Ce spuneti se va rezolva cu cererea de la ANPC?

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linisti ca se va rezolva curand speta.
   Asteptam detalii!

 • Oli

  Buna ziua,
  in urma cu 2 luni tata a reinnoit contractul cu telekom optand si pt tel mobila si a primit un telefon nou. Din nefericire in urma cu o saptamana a decedat 🙁 Acum eu ar trebui sa reziliez contractul, se poate? mentionez ca sunt la f mare distanta de adresa de domiciliu si nu am cum sa ma deplasez acolo sa returnez telefonul. Fiind la tara cel mai apropiat sediu telekom e la 70 de km. Cum se poate proceda in acest caz? se poate doar prin mail? sa scanez certif de deces si copie dupa una din facturi?
  multumesc

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Toate demersurile le puteti efectua online asadar nu este nevoie sa va deplasati din confortul propriei locuinte.
   Asteptam detalii.
   Succes!

  • Ionel

   Salutari si sincere condoleante!
   Poti rezilia contractul conformart.12.alin1. pct.a , si eventual sa anexezi o copie a certificatului de deces…fara sa returnezi telefonul primit… Poti rezilia prin e-mail… Bafta! si anunta-ne sa vedem ce ai reusit… Pana unu alta… fii tare si viata merge inainte… Traim pentru prezent si viitor… deci gandeste-te la chestia asta… trecutul doare…insa nu trebuie sa lasam sa ne domine trecutul,,,

 • Mirela

  Astazi au revenit angajatii de la Telekom sa isi faca treaba in exteriorul apartamentului meu – acolo unde se afla echipamentele companiei – si unde asta vara cand am facut contractul angajatul lor nu s-a sinchisit sa verifice daca echipamentele functioneaza in parametrii mentionati in oferta de internet adica 100 Mbps pe FO. Partea tragica este ca de joi seara grila de programe s-a modificat – adica au scos multe programe si mi-au lasat doar cele fara valoare – multe posturi romanesti – cele pe care le cunoastem cu totii de stiri de prost gust – show-uri la care doar ei rad si ii platim regeste – 5 programe de desene animate – 5 de sport – si 3 documentare. Motiv pentru care am sunat si am fost plimbata de la un departament la altul fara nici o explicatie coerenta.Astazi intr-un final am suntat din nou si am intrebat care este situatia programelor scoase din grila si mi s-a comunicat ca au probleme in toata tara si ca echipa tehnica va remedia defectiunea in 72 de ore. Astept si dupa aceea daca nu le reintroduc conform contractului pe care l-am incheiat cu ei – atunci apelez la ANCOM si insist pentru rezilierea contractului.
  M-au inselat cu internetul si vor sa ma pacaleasc a si cu grila de programe.
  Ar trebui sa facem mai multa publicitate negativa pentru ca aceasta companie sa nu isi mai permita vreodata sa ne creeze probleme noua – clientior care le platim unele servicii pe care nu le primim.
  Revin cu noutati peste cateva zile.
  Din discutiile de pe acest forum si eu la fel ca si ceilalti simt ca lucurile se schimba si ma bucur.
  O seara linistitia tutoror

 • mire

  au inceput sa ma streseze cu emailuri si sa ma sune sa imi propuna oferte.
  cat priveste propozitia lor:
  „Va informam ca hotararea Tribunalului Bucuresti priveste societatea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom).”
  sunt convinsa ca mint…….Romtelekom-serviciu fix nu face asemenea contracte pt tel, poate pt internet, mint si sunt niste ordinari…….mi-au scris ca eu as fi prelungit in 2015, nu, atunci mi s-a facut o oferta la tel, nu au semnatura mea in 2015, le-am zis sa nu faca falsuri in acte ca e mai rau pe urma…….sunt de un tupeu maxim-maxim, eu mai fac una la anpc, adica o revenire la ce am facut……..sunt atat de “inteligenti” incat si scriu prostiile astea……..serios, la cati au scris pe acest blog, ar trebui sa nu mai existe acest telekom

  • BYTZA

   Nu mai lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul.

 • Ionel

  Buna ziua,

  Am un contratct cu telekom semnat in martie 2015 si vreau sa renunt la 2 din 3 servicii furnizate de ei…insa conform art.12. alin 4 care zice asa:
  12.INCETARE.
  4)Daca Contractul inceteaza, pentru unul/toate Serviciile, inainte de expirarea Perioadei minime, prin reziliere de catre Telekom Romania sau denuntare unilaterala de catre Client (altfel decat potrivit art. 11 si 12.2 b) si c)), inclusiv
  in cazul portarii, Telekom Romania are dreptul sa solicite plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul de la art. 3 din Formular. La calculul despagubirilor in Euro se foloseste cursul de schimb Leu/Euro comunicat de BNR ca valabil pentru prima zi a perioadei de facturare inscris pe factura.

  PM din contract e de 2 ani…

  In ce conditii pot sa renunt la servicii fara sa mi-i se pretinda despagubiri…

  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in articol.
   In cazul in care intampini ostilitate din partea operatorului nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Succes!

 • mire

  “ok, plangerea la anpc e facuta, la cererea de dezabonare trimisa pe email mi se raspunde:
  “Va informam ca hotararea Tribunalului Bucuresti priveste societatea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom).

  Asa cum am mentionat anterior, in conformitate cu prevederile contractului de abonament pentru serviciile Telekom, Dumneavoastra aveti posibilitatea de a solicita incetarea acestuia oricand, cererea urmand a fi procesata in termen de maxim 30 de zile de la inregistrare. In cazul in care se solicita incetarea contractului inainte de expirararea perioadei contractuale initiale trebuie sa aveti in vedere ca, vi se vor calcula costuri de incetare anticipata potivit prevederilor contractuale. Incetarea contractului de abonament poate fi solicitata de catre titular prin una din urmatoarele metode:……………” samd

  intr-adevar, ei sunt Telekom Romania Mobile Communications………si zic ca hotararea aceea priveste telefonia fixa…….ma invita sa fac cerere la magazin unde mi se care sa semnez acel formular………astept anpc, ce fac…….deci, nu considera valabila cererea de dezabonare pe email…….ce fac?

  • BYTZA

   Nu conteaza ce aberatii emite operatorul, asadar asteapta raspunsul celor de la ANPC iar ulterior actionezi in consecinta.
   Succes!

 • Cristina

  Buna. La fel ca toata lumea am o problema cu cei de la telekom (serviciul de televiziune). Desi contractul meu semnat a expirat anul trecut in iulie, am fost sunata de catre un operator telefonic daca sunt de acord sa prelungesc contractul. Si…….l-am prelungit. Rau am facut. Acum vreau sa inchei contractul cu ei deoarece imi voi muta domiciliul si numai am nevoie. Mam lovit de aceea problema cu taxa de reziliere. Le-am trimis pe e-mail cererea mea de reziliere a contractului si dupa 3 zile am fost sunata pe motiv ca daca vreau sa inchid trebuie sa platesc taxa de reziliere(diferenta de luni ramase pana in iulie 2017). Am spus clar ca nu vreau sa o platesc pe motiv ca aceste clauze sunt abuzive. Mi-au raspuns ca imi vor inchide serviciul de televiziune dar in umatoarea factura imi vor pune si taxa de reziliere. Intrebarea mea este dupa ce primesc factura pot sa depun o plangere la ANPC? Ce acte mi-ar fi necesare? Contractul fizic incheiat cu ei acum 2,5 ani nu cred ca il mai am. Pentru cei de la ANPC ar fi un motiv suficient de bun faptul ca imi mut domiciliul si nu am nevoie de televiziune deoarece exista unul deja?
  Multumesc!

  • BYTZA

   Buna,
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar la ANPC va fi suficient sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Reclamatia o poti depune oricand si iti recomand ca toate demersurile sa le faci online.
   Asa cum am mai mentionat si anterior vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • mire

  multumesc mult, vreau sa stiu daca
  1. pot sesiza ANPC in legatura cu legalitatea raspunsului Telekom transmis mie pe email:
  “17.2. Astfel, costurile de incetare datorate de Abonatse vor calcula utilizand urmatoarea formula de calcul:
  Cost incetare datorat de Abonat = (A+B)x C unde:
  A- reprezinta penalitatea lunara aferenta planului tarifar ales. Valorile penalitatii A se vor mentiona, pentru fiecare cartela SIM activata de Abonat conform Contractului, in Anexa Servicii Contractate – Detalii Numar;
  B- reprezinta penalitatea lunara aferenta tuturor extraoptiunilor activate cu perioada minima obligatorie, (daca astfel de extraoptiuni sunt active pe contul Abonatului). Valorile penalitatii aferente fiecarei extraoptiuni activate cu perioada minima obligatorie se vor mentiona, pentru fiecare cartela SIM activata de Abonat conform Contractului, in Anexa Servicii Contractate – Detalii Numar;
  C- valoarea intreaga a numarului de luni ramase pana la incetarea Perioadei Initiale (de exemplu, daca pana la incetarea Perioadei Initiale aumai ramas 3 luni si 17 zile, numarul de luni ramase va fi egal cu 3).”
  ——————————————-
  Cum e posibil sa dai asemenea raspuns din moment ce exista acea hotarare din D3273/2/2015, inteleg ca nu au dreptul sa mai incheie aceste contracte cu clauze abuzive.

  a-2-a problema: acel tel Smart cosmote play sau cum s-o fi numind e o copie a tel Zte Kis Plus. Au intrat in soft, au pus un ecran de pornire, pai cum adica e “brenduit” Cosmote, pai au dreptul sa faca asa ceva sau e ceva si de competenta OSIM?
  Zau, eu tel asta vroiam sa il dau maica-mii, ok, probabil il voi debloca in service dar vreau sa ii reclam pt ca iti rad in nas cand aud de ANPC….
  ok, ma voi interesa acum in legatura cu rezilierea aia, sa vad cum o fac, inteleg ca ei se fac ca nu au primit rezilierea…..sunt f intrigata: cum isi permit sa fixeze preturi pt deblocarea tel si cum isi permit sa le blocheze in retea, chiar dk e cumparat cu o subventie, acea subventie, inteleg, depinde de fidelitatea clientului…
  Daca considerati postul prea lung, nu il publicati, mai postez eu cand am vre-o problema, publicati doar raspunsul dvs……..multumesc mult, mult

  • BYTZA

   Cu placere!
   Da, sigur ca puteti apela la sprijinul celor de la ANPC si va recomand sa depuneti reclamatia cat mai curand.
   Operatorii isi pot brandui fara probleme terminalele din portofoliu.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • mire

  super articol.
  Am si eu o mare problema:
  E vorba de un tel Cosmote Smart cica “brenduit ” in reteaua Cosmote, de fapt un tel ZTE Kis plus, chinezesc toata ziua pe care l-am cumparat prin 2011, cu abonament………….acum am alt tel si am cerut sa imi dea codul de deblocare al acestui cosmote smart sau cum s-o fi numind. Nu stiu, nu vor, am colindat toate magazinele partener Telecom fara succes. Am facut sesizare, mi s-a raspuns:
  “In ceea ce priveste politica Telekom Romania Mobile cu privire la deblocarea terminalelor, costurile prevazute sunt urmatoarele:

  – Deblocare terminal Telekom in timpul perioadei contractuale – in valoare de 193.5 lei cu TVA 20% inclus
  – Deblocare terminal Telekom dupa terminarea perioadei contractuale – in valoare de 48,4 lei cu TVA 20% inclus.
  – Deblocare terminal Telekom achizitionat fara abonament – se va efectua GRATUIT.”
  Am facut inca o sesizare si am cerut incetarea contractului din vina lor, explicand ca EU sunt nemultumita de seviciul lor, chiar daca deblocarea se face la parteneri Telekom, sunt aceleasi servicii TeleKom………sunt de o obraznicie incredibila, le-am spus sa fie rezonabili si sa isi exprime acceptul privind renuntarea la taxa de dezabonare, altfel mi-e teama ca vom ajunge la litigii…..de altfel, in acest link
  undeva, jos pe pagina, codul de deblocare trebuia sa mi se livreze, lucru ce nu s-a intamplat……..
  Le-am scris sa fie rezonabili si sa inteleaga ca vreau sa inceteze contractul si ca acest lucru este din vina lor, sa nu mai ceara acea taxa……….sincer, chiar vreau sa trec in alta retea, e mai convenabil……va rog sa ma indrumati in legatura cu cererea de reziliere pe care vreau sa le-o fac………….la OPC am facut o sesizare dar ei se bazeaza pe faptul ca astia nu fac nimic…….Cand le-am zis, la tel, ca ma adresez OPC, mi-au ras in nas……….Va rog mult…….urmaresc forumul sau pe email……va rog

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului puteti apela la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Ion

  Traim in romania, am facut cerere de reziliere acum 7 zile:

  către: [email protected]
  data: 15 martie 2016, 12:10

  Si am sunat astazi la telekom sa vad care este treaba ca nu am primit ianpoi nici-un mail / raspuns, si mi-au spus ca nu au primit nici-o cerere.
  Atata nesimtire pe ei ? Ce pot face in cazul asta? Sa le trimit vre-o 50 de mailuri cu cererea? Poate din cele 50 or sa primeasca una.

  • BYTZA

   Intr-adevar nesimtirea acetui opertator atinge cote alarmante.
   Trimite cererea de reziliere si pe urmatoarea adresa [email protected]
   Iti recomand sa depui si o reclamatie la ANPC ca sa-i impulsioneze putin.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Ciprian B.

  Am depus doua cereri de reziliere nesimtitilor de la Telkom. Una pe mail-ul [email protected] pe 19 ianuarie si una pe [email protected] pe 22 februarie. Cica adresa “rezilieri” nu mai este utilizata. Azi cand i-am sunat mi-au spus ca nu m-au sunat pentru ca ei nu suna clientii care vor rezilierea inainte de termen. Este vorba de un abonament care a fost contractat in luna noiembrie 2015 si azi mi-au spus telefonic ca am de achitat 40 de euro pentru numarul de luni ramase si taxa de despagubire. Nu am luat niciun telefon subventionat, a fost doar un abonament contractat pentru 12 luni. Le-am spus de taxa de reziliere ca este abuziva conform Legii, insa nu s-au miscat deloc. Am depus si o plangere la ANPC in data de 16 martie. Nici nu stiu ce sa mai fac cu idiotii astia de la Telekom (cea mai josnica firma). Probabil ca cei de la ANPC le vor da dreptate fiind mituiti si vor spune ca trebuie achitati pentru… cine stie… utilizarea retelei.

  • BYTZA

   Stai linistit ca se va rezolva speta cu ajutorul celor de la ANPC, asadar depune reclamatia cat mai curand.
   Esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Maita Irina

  Buna ziua. Sunt si eu abonata la telekom din 8 iulie 2015. Ce ma framanta pe mine este faptul ca la cateva zile de la instalare, am primit si prima factura. Pe aceasta este perioada de facturare 08.07.2015-09.07.2015. Este normal sa platesc nici macar 24 de ore de servicii telekom? Si bineinteles ca factura avea pretul pentru abonamentul pe o luna, pe cand in factura apare doar pe o zi. M-am tot lovit de operatori care habar nu aveau ce sa spuna. Azi le-am trimis un email legat de aceasta factura. Sunt curioasa ce ma vor mai minti. Chiar as vrea sa reziliez contractul. Intr-adevar, pe contract scrie clar ca trebuie sa platim lunile ramase din contract pentru a-l putea rezilia, ceea ce mi se pare ILEGAL. Probabil asa isi tin ei legati abonatii de serviciile lor.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Majoritatea operatorilor de telefonie mobila factureaza serviciile in avans, ceea ce nu este tocmai in regula dar de….. suntem in Romania.
   Asa cum am mai mentionat si anterior in cazul rezilierii contractului nu trebuie sa achitati decat contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Asteptam cu mare interes sa postati raspunsul pe care il veti receptiona de la inestimabilul operator, care este, care a fost si care din pacate va fi 🙂
   Succes!

   • Maita Irina

    “Stimata doamna Irina Maita,

    Va multumim pentru utilizarea serviciilor oferite de Telekom!

    Asa cum ati fost informata anterior, si factura emisa in decembrie, in data de 10.12.2015 a continut reducere de 6 Euro fara TVA. Din data de 10.07.2015 pana la 10.12.2015 inclusiv au fost emise 6 facturi care au avut acest credit. Prima factura a fost calculata pe o perioada de facturare de 1 luna plus cele doua zile de la instalare pana la data emiterii facturii.”
    Asta e tot ce am primit. Ma mint în fața, când pe factura scrie foarte clar perioada de facturare.Le-am trimis si o poza a facturii, poate stiu sa citeasca doar facturile.

    • BYTZA

     Depune o reclamatie la ANPC si se va rezolva cu siguranta mult mai rapid aceasta speta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • ADRI

  Buna,

  Multimesc pentru sfaturi, sunt foarte utile si cu cei de la telekom am rezolvat dar cu ajutorul ANPC binenteles. Acum urmeaza RDS-RCS. Stiti adresa corecta de reclamatii online?
  La tel eu nu mai sun operatorii ca nu sunt seriosi sub nici o forma.

  Multumesc.
  Adri

  • BYTZA

   Buna,
   Cu mare placere.
   Din pacate la RDS va trebui sa depui cererea fizic intr-un punct de prezenta.
   Nu uita sa o printezi in doua exemplare si sa le soliciti un numar de inregistrare.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • em

  Las aici acest link in legatura cu decizia definitiva in cazul Telekom.

 • Maria

  Buna ziua,
  reprezint o firma si avem o problema cu un contract Telekom, care de fapt a fost incheiat cu un dealer. As vrea sa stiu in ce masura putem rezilia contractul avand in vedere ca am dorit sa ne portam din Orange in Telekom, si teoretic trebuia sa primim niste numere temporare inainte de portarea propriu zisa. Mentionez ca portarea nu s-a realizat, nu am primit nicio cartela, dar Telekom a inceput sa emita facturi. Nu exista niciun proces verbal de punere in functiune, nu avem telefoane de la ei, nu avem nimic cu expectia facturilor. In ce masura putem rezilia?
  Multumesc!

  • BYTZA

   Buna ziua,
   In cazul persoanelor juridice procedura de reziliere este mult mai complexa si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat care se axeaza pe astfel de spete.
   Succes!

 • Stefan

  Buna ziua, am avut un contract internet + telefonie Telekom care l-am reziliat de curand. Mi-a expirat contractul, am facut cerere, in 30 zile mi-au taiat contractul, nicio problema . Intrebarea mea este urmatoarea : am ramas cu modemul, trebuie returnat cumva? Nu am primit niciun mail sau vreo instiintare ca ar trebui returnat. Multumesc !

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Daca echipamentul este primit in custodie atunci trebuie returnat dar la cat sunt de haotici acestia probabil ca au omis sa va mai instiinteze.
   Oricum sa-l stapaniti sanatos :))
   Cu placere!

 • Ionut

  Salut.

  Astazi am depus cererea de reziliere prin email la [email protected] si am atasat si copie dupa buletin.

  Ar fi cazul sa trimit si una la ANPC sau sa astept raspunsul celor de la Telekom in legatura cu rezilierea?

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa mai astepti cateva zile raspunsul inestimabilului operator iar ulterior sa depui si reclamatia catre ANPC.
   Succes!

  • Vali

   Ai geija ca s-ar putea sa nu primeasca cererea pe acea adresa. La mine cica nu au primit-o dar am facut sesizare la ANPC. Acum astept raspunsul.

 • carol

  Buna ziua,am avut 2 abonamente la telekom eu cu sotia,ne am portat la vdf,la vodafone ne au transmis ca de la telekom vom mai primi o factura cu diferenta de plata a ultimei facturi si intradevar am primit factura dar cu tot cu o diferenta destul de consistenta de reziliere contract.mentionez ca inca eram sub contract cu telekom cand am facut portarea!

  • BYTZA

   Buna seara,
   Asa cu ma mentionat si anterior trebuia ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   In acest mod evitati elegant neplacerile ulterioare.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC pentru a rezolva aceasta speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Cris

  Buna seara,
  In luna august m-am dus la sediul telekom si m-am inteles cu ei pt tv+net+tel fixa pt 67 lei pe toata perioada contractuala de 24 luni. Cei de acolo au zis ca contractul il trimit cu instalatorul cand vine la instalat serviciile. Dupa 6 luni cu telekom ma trezesc ca ma pun sa platesc 94 lei dupa ce in primele am platit 67 lei, ca si cum primele 6 luni ar fi fost cu reducere desi eu m-am inteles la inceput cu ei pt 67 lei pt 24 luni. M-au mintit cu contractul fata de intelegerea mea cu ei de la sediu.
  As putea sa reziliez contractul cu ei fara sa platesc penalizare de 50% × lunile de contract ramasa? Va multumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand ca pe viitor sa nu te mai bazezi pe balivernele emise de catre operator si astfel vei evita situatiile neplacute.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • khelu

  Am trimis o cerere pe formularul de pe site-ul celor de la telekom in data de 27 februarie 2016 si inca nici un raspuns , doar la vreo 3 zile am primit o notificare pe mail ca a fost receptionat si va fi analizat de ei si m-au sunat cam dupa 5 zile pe telefonul respectiv dar nu l-am avut la mine si nu am putut raspunde , oricum acum nu mai folosesc telekom am scos cartela sim-ul din telefon il tin aruncat . Nu stiu ce sa fac sa mai trimit inca o data o cerere si pe adresele spuse de tine aici pe site , sa mai astept sau sa trimit si o plangere la anpc ?

  • BYTZA

   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi contractul fara probleme.
   Succes!

 • Adriana

  Buna ziua.Noi suntem abonati Telekom de ani de zile dar in ultima perioada s-a ajuns la o nesimtire de neimaginat.Am primit “cadou” un telefon cu o cartela.Telefonul este defect si de 4 luni ne tot amana si ne trimit de la showroom la operatorii telefonici fara a se rezolva problema.Internetul merge-nu merge,telefonul fix la fel iar televiziunea lasa si ea de dorit.In august luna aceasta se implineste 1 an de cand am reinnoit contractul,deci mai avem 12 luni.Am dori sa renuntam la ei pentru ca ne-am saturat de minciuni si servicii proaste la un pret destul de mare.Va trebui sa platim despagubiri?Si cum putem sa renuntam la ei?Multumim

  • BYTZA

   Buna seara,
   Pentru a rezilia contractul urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebuie sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonanament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Varzan Petre

  Buna ziua.Totul a inceput cind am cerut de doua ori caseteta libera pentru noua locatie si mi-au spus ca nu sunt conditii tehnice.Mi-au cerut telefonul meu de contact.Dupa trimiterea cererii de reziliere am inceput sa primesc sms-uri cind se emitea factura cu toate ca nu am avut niciodata intirziere la plata facturii,nici nu primisem de la ei pina atunci sms-uri pe aceasta temaAm acceptat de la Telekom mobile(factura independenta de Telekom Comunications SA-internet fix)propunerea telefonica de a prelungi acest contract ce urma sa expire(acceptata numai pentru un an și fără telefon)dar a sosit un colet ce continea un telefon fix,unul mobil si doua contracte(la ce s-au pretat).Un contract era pentru internetul fix pe care eu urma sa-l reziliez pentru ca nu mai locuiam acolo si nu-l mai foloseam.Cu greu am reusit sa predau coletul in citeva zile(8-10 zile)acolo unde mi s-a spus,mi s-a confirmat telefonic predarea.Apoi au inceput sicanele.Mi s-au sters fisiere din calculator(raminind doar cele din arhiva),s-a restrictionat trimitere de e-mailuri(cred ca pentru faptul ca am trimis prea multe acolo unde nu trebuiau sa ajunga(declarate spam),nu se mai deschide vizualizari inteligente unde puteam sa caut e-mail-uri trimise ori primite.Pe telefon au fost sterse toate fisierele ce contineau trimiteri-primiri de e-maiuri(in yahoo-mail).Am un telefon pe care al folosesc atunci cind bateria celuilalt e cam descarcata si am introdus sim-ul pentru a vorbi.Fara intentie am comutat pe lista apelurilor si cu stupoare am vazut ca e stearsa(pina nu a introduce sim-ul in telefon lista continea multe apeluri primite si expediate).Apoi am gasit telefonul pe retranslatie catre un numar de Telekom(am observat ca nu mai functioneaza pe spiker si se tot rula un cod,iar dupa convorbire am cautat si am gasit ca telefonul fusese comutat pe retranslatie.Prea multe coincidente.Pe data de 02.03.2016 am vorbit la serviciul comercial si le-am spus ca s-au scurs cele 30 de zile de la depunerea cererii de reziliere si nu voi mai plati.Mi-au spus ca vor instiinta compartimentul rezilieri si voi fi instiintat prin e-mail.Le-am spus sa ma instiinteze telefonic unde putem discuta detaliat nu prin e-mail pe care se poate sa nu-l “primesc”.Le-am sugerat ca auditia sa fie perfecta,ca atunci cind se fac oferte nu ca atunci cind nu prea vor sa se inteleaga.Si ar fi multe de spus.Va multumesc pentru intelegere si rabdarea avuta cu mine.Poate si altii vor pati asa dar nu le doresc!

 • Varzan Petre

  Buna ziua.Acum mi-au blocat si yahoo-mail(pentru ca asteptam un e-mail legatura cu situatia) si nu mai pot primi sau trimite e-mailuri.Telefonul l-am gasit cu retransatia activata pe nr.07611… deși doar eu am acces la el!!!

  • BYTZA

   Salut,
   Detaliaza putin ce se intampla cu numarul respectiv!

 • Varzan Petre

  Buna ziua.Imi este si rușine ca v-am deranjat atât de mult si va rog sa ma scuzati.Am trimis cererea si copia dupa Ci,am telefonat laTelekom pe 05.5.02 ora17:18 am vorbit la serviciul contracte si mi s-a confirmat(fara sa-i intreb)ca au primit si e-mail pentru reziliere cu toate actele cerute si vor veni sa-si ia modemul.Vineri seara am vorbit cu un operator dar nu prea stia ce sa-mi spuna.Acum am completat toate rubricile formularului de reclamatii,am bifat ca sunt de acord ca datele mele personale sa fie prelucrate,iar cind am apasat “trimite” mi-a aparut scris ca tot cimpul cu rosu este obligatoriu.Eu completasem totul.Am mai tastat inca o data insa a aparut la fel.Nu am inteles nici a cui adresa sa o trec la “punct de lucru”(am trecut adresa Telekom SA Bucuresti)Nu stiu daca e bine si nu am cine sa ma ajute.Speranta e in dumneavoastra.Va rog din suflet sa ma ajutati.Am vazut scris ceva la “administreaza abonarile tale”dar nu inteleg engleza(am incercat cu o traducere Google dar tot nu am reușit.Va multumesc!

  • BYTZA

   Buna seara,
   Probabil ca este vre-o eroare in sistemul operatorului si din acest motiv nu le puteti transmite reclamatia.
   Va recomand sa incercati si maine sa le transmiteti reclamatia.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • khelu

  Am trimis o cerere de reziliere si o copie dupa CI , la rubrica contact de pe site-ul lor acum astept sa vad ce raspuns imi dau dupa care le trimit si la ANPC o plangere .

  • BYTZA

   Asteptam cu mare interes raspunsul inestimabilului operator.
   Succces!

 • khelu

  Salut am ales anul trecut prin august 2015 sa continui abonamentul cu cei de la Telekom , iar acum vreau sa scap de ei , problema este ca imi expira in 2017 l-am facut pe 2 ani . Am sunat la 1234 am vorbit cu o femeie si mi-a spus ca am de platit vreo 95 de euro . Oare pot scapa fara sa platesc ceva ?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • cezar

  Pentru PAUL…
  Am avut o situatie asemanatoare, si acel telefon nou achizitionat se poate returna in 14 zile fara nici un cost. Vezi ca s-ar putea sa scrie asta in contract. Deci grabeste-te si returneaza-l.
  Succes

  • BYTZA

   Din cate stiu acel termen se aplica doar daca terminalul a fost achizitionat online!
   Acum ramane de vazut…

 • Paul

  Buna,

  Persoana juridica – Am semnat cu ei pe 11.02.2016 contractul care era facut in 08.02.2016, in prezenta unei alte persoane decat agenta care apare in contract. Am achiItionat si un telefon samsung cu sibventie pe care l-am primit in 15.02.2016 si trebuie sa achit dupa cum scrie pe factura reapectiva in maxim 29.02.2016. Momentan sunt in vodafone pana in iulie. Cei de la Telecom mi-au spus ca intermen de 120 de zile trebuie sa le confirm cand sa faca portarea. In acest moment nu beneficiez de niciun serviciu inca de la ei si nu imi place telefonul achizitionat. Prostia a fost ca am deschis telefonul dupa ce l-am primit. Exista vreo varianta, poate perioada de gratie de 30 zile, in care sa le pot returna telefonul, si evident aa renunt si la serviciile lor dupa toate commenturile de mai sus?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 • cezar

  Buna ziua,

  Am depus cererea de reziliere atat pentru abonamentul fix cat si mobil pe adresa [email protected], in data de 22.01.2016. Cei de la telekom au zis ca au luat la cunostinta cererea abia in data de 25.01.2016. In aceeasi zi 22.01.2016 am depus si o sesizare ANPC. Au trecut cele 30 zile. Deocamdata nici un raspuns oficial de nici o parte. Ce pot se poate face in continuare?
  Multumesc.

  • BYTZA

   Stati linistit ca veti receptiona curand raspunsul de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionati in conescinta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Vali

  Mai nou am sunat pe la telekom si am intrebat si eu cat ma costa sa reziliez, doar asa de dragul discutiei. Mi s-a zis ca adresa de mail “[email protected]” nu mai este valabila din septembrie 2014. Cica noua adresa este “[email protected]”.
  Sa inteleg ca eu nu voi primi raspuns, la cererea care am depus-o, pe adresa veche, in vecii vecilor?

  • BYTZA

   Operatorul poate sa abereze pe aceasta tema oricat dat fiind faptul ca eu am trimis cererile de reziliere pe adresa respectiva si nu am intampinat probleme.
   Oricum le poti transmite cererea de reziliere si prin intermediul formularului de contact, asa cum am mentionat si anterior.
   Succes!

   • Vali

    Ideea este ca cererea este depusa de pe 03.02.2016. Mai este putin si vine termenul maxim pt raspuns.
    Cei de la call center au zis ca pot prelungii termenul de raspuns cu inca 30 de zile. Eu, din cate stiu, pot prelungi doar cu 15 zile. O sa astept poate primesc raspuns.

    • BYTZA

     Asa cum am mentionat si anterior operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • Varzan Petre

  Buna ziua.V-am mai scris ca am trimis cerere de reziliere +copie carte identitate pe adresa [email protected] pe data de 29 ianuarie 2016 0ra 3:32pm prin care solicitam desfiintarea postului de internet fix deoarece nu mai locuiesc la adresa aceea de pe data de 02-nov.2015.In prima faza am cerut mutarea liniei dar mi sa raspuns de doua ori ca nu sunt solutii tehnice.Pe data de 06 feb.2016 a expirat si contractul cu telekom pentru internetul fix.Problema este ca nu am primit nici-o notificare scrisa ca au luat la cunostinta.Pe data de 05 feb.2016 ora 17:18 am sunat la 1234 si am discutat cu serviciul comercial spunindu-le iarasi(a nu stiu cita oara)sa-mi desfiinteze postul internet fix si sa-si ia de acolo dispozitivul wi-Fi.Atunci mi s-a spus ca vor trimite sa le ia,ca vad ca am trimis si un e-mail.Notificare in scris nu am.Nu prea mai am incredere sa trimit e-mail chiar la protectia consumatorului deoarece am vazut cum mi-au fost sterse unele date,primiri si trimiteri de e-mail.As pute merge la protectia consumatorului Mehedinti?As duce chiar si computerul,telefonul si tableta spre verificare.Se intimpla ceva ciudat cu ele mai ales se cind am incercat sa-mi accesez yahoo mail de pe telefon.Atunci mi s-a sters datele(mentionez ca am acelasi cont si parola pe computer,telefon si tableta,iar telefonul al am in reteaua telekom.Sa fie vreo legatura?Pe data de 28 februarie se implinesc 30 de zile de cind am trimis email-ul iar pe 17 februarie a fost ziua de facturare.Rezulta ca ar trebui sa platesc factura curenta iar la urmatoarea doar 11 zile.Dupa scurgerea acestor 11 zile mai sunt obligat sa platesc(desi nu mai folosesc internetul fix de la ei de pe 02 nov.2015?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti sa va adresati si OPC-ului din zona dvs dar recomandarea de baza ramane tot reclamatia depusa online la ANPC.
   Stati linistit ca nu au cum sa va acceseze informatiile din device-urile dvs, asadar nu trebuie sa va stresati pe aceasta tema.
   Va trebui sa achitati doar perioada de 30 de zile care s-a scurs din momentul in care ati depus cererea de reziliere.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Bc

  Acum 3 luni mi-am portat nr de la Telekom la Digi. Perioada contractuala expirase deja de 1 luna. Nr. a fost portat undeva la jumatatea lunii (de facturare). Cost control imi arata in perioada portarii un cost suplimentar cam de 1E. Factura totala, pe jumatate de luna, ar fi trebuit sa fie in jur de 30 ron, dar de fapt factura a fost 134 ron. Ea a fost recalculata, deoarece m-am portat inainte de inchiderea lunii si astfel, cele 120 de minute in afara retelei mi-au fost distribuite pe zile. Cum eu am inchis abonamentul pe la jumatatea lunii, mi-au dat doar vre-o 60 de minute iar restul minutelor care eu le consumasem mi-au fost recalculate ca si cost suplimentar. Ese normal sa primesti o informatie de la cost control iar apoi factura sa fie total diferita?

  • BYTZA

   Nu este normal dar la cat de haotici sunt operatorii nu ma mai mira nimic.

 • Laura

  Buna,
  Am si eu o problema cu telekom…am cumparat un telefon in rate fara dobanda care la liber era 1300 lei iar pe factura care nu se poate descifra scrie de fapt 2145 de lei…am sunat la ei am facut o sesizarecare au solutionato ca fiind nefondata pentru ca am semnat.
  Mai pot rezolva cumva problema? Eu am refuzat sa platesc rata telefonului si vreau sa fac si o planvere la opc.

  • BYTZA

   Buna,
   Poti face o reclamatie la ANPC dar nu cred ca ai mari sanse de reusita din moment ce ai fost de acord initial cu suma respectiva si sincer nu inteleg cum de nu ti-ai pus un mare semn de intrebare la momentul respectiv?

 • claudiu ionut

  buna ziua am un abonament la telekom mobil. se apropie de un 1 an de zile in care am tot platit!! acum vreau sa renunt la el pentru ca isi bat joc de mine,garantia care am dato la inceput ca am luat si un telefon nu vor sa mio inapoieze (scuza fiind ca nu le-am platit o luna si ca am avut serviciul suspendat,am chitanta p luna respectiva si plus abonamentul nu a fost suspendat) si am fost sa il reziliez la magazin ei nu stiu nimic am sunat la 1234 cei de acolo doar la magazin sa o depun si in cer o taxa de 1900 lei sa il reziliez! vreau sa ma mut la vodafone apoi1 pot sa il inchid fara taxa asta tampita de 1900 lei?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • claudiu ionut

    am asteptat o luna nu mau contactat,am fost in magazin sa il reziliez cele doua fete nu stiu ele nimic,am sunat la 1234 au zis ca in magazin il pot rezilia ei nu ma pot ajuta,am trimis cererea de reziliere nu au raspuns,acum am primit mesaj ca contractul a fost reziliat pe motiv de neplata!! am avut o factura de platit si le-am zis ca nu o platesc(nu ziceau nimic de reziliere) a ramas factura sa o achit si abonamentul inchis! (facturile in hatie nu le-am mai tinut si cele virtuale de pe contul telekom al meu nu mai erau au disparut si nu aveam cu ce sa ma prezint la ANPC!

    • BYTZA

     Nu iti vor crea probleme daca ai achitat cele 30 de zile care sau scurs din momentul in care le-ai trimis cererea de reziliere.
     Poti face si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi doc. de care dispui(contract, dovada ultimei plati etc).
     Succes!

 • cezar

  D-na Despina, puteti sa dati niste informatii ce inseamna audienta programata la ANPC? Eu am facut sesizare online ANPC, in aceeasi zi cu rezilierea contractelor telekom. Inca nici un raspuns de nici o parte (ce-i drept au trecut ceva mai bine de doua saptamani, nu acele 30 zile).
  Multumesc frumos. Pot cumva lua legatura cu Dvs.?

  • Olteanu Despina

   Pentru cezar:
   In audienta va puteti programa doar daca nu ati primit raspuns in termenul legal sau daca raspunsul primit nu va satisface !
   Intrati pe pagina ANPC si gasiti acolo nr de telefon pentru programare in audienta. O data ajuns in audienta ca titular de contract telekom, va inarmati cu ce aveti la indemana ca si dovezi, adica contractul in sine si alte acte doveditoare ca aveti dreptate, chiar si inregistrari telefonice. Audienta o solicitati catre un comisar superior celui care v-a judecat cauza si v-a nemultumit.
   Sper sa va fie de folos ! Succes….si ciuruieste-i !

  • Olteanu Despina

   Pentru cezar,
   Scrie moderatorului pe adresa [email protected] si roaga-l sa-ti dea adresa mea de mail, deoarece presupun ca eu nu o pot posta aici ! Ai acceptul meu !

 • Laura

  Buna ziua,

  Am facut si eu un abonament la Telekom in urma cu 2 zile (duminica). Mi-au spus sa trec de luni in colo sa semnez contractul. In momentul in care am discutat de abonament mi-au spus ca o sa am toate beneficiile pe care le aveam la cartela (tot la ei), adica 1000 de minute nationale/internationale + untelefon (de 1 lei). Cand am fost sa semnez contractul beneficiile incluse erau de 600 de min nationale/internationale. m-am certat cu ei si am vrut sa reziliez contractul, dar mi-au spus ca acest lucru nu este posibil in magazin si ca trebuie sa vorbesc la relatii cu clientrii. Am sunat astazi la relatiile cu clientii, iar acestia m-au trimis din nou la magazinul unde am incheiat contractul si mi-au spus ca trebuie sa platesc si o taxa de reziliere de 756 RON.
  Ce pot sa fac???

  • BYTZA

   Buna ziua,
   In cazul in care nu ati semnat contractul respectiv nu vad de ce ar trebui sa-l reziliati, din moment ce nu exista.
   Daca ati facut “gafa” semnand acel contract, va trebui sa urmati procedura prezentata in acest articol pt reziliere.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Olteanu Despina

  Vesti bune !
  In urma razboiului deschis, declarat Telekom-ului, alaltaieri m-a sunat un angajat al lor sa-mi propuna stergerea datoriei provenite din sms-urile taxate in mod abuziv, contra renuntarii de catre mine la audienta programata la ANPC azi 10.02.2016.
  “Mai omule, i-am zis, da-mi o adresa de mail unde iti pot trimite o poza cu parul meu din cap, sa vezi ca nu am ciunga in par….asa de fraier ma crezi ?” Adica asta o considera el un favor…sa-mi scada la plata niste costuri abuzive ! I-am zis sa nu mai viseze cu ochii deschisi si ca eu doresc in continuare rezilierea contractului.
  Ieri seara suna din nou acelasi naiv de la TELEKOM, probabil vazand ca se apropie data audientei, sa-mi propuna stergerea tuturor “datoriilor”, renuntarea de a le mai plati restul de rate la telefonul achizitionat (inca 3 rate x 10 ron), si SURPRIZA…rezilierea definitiva pe loc a contractului, fara plata vre’ unei taxe de reziliere sau alte costuri. Toate acestea daca renunt la audienta de la ANPC !
  Am raspuns ca sunt de acord, cu conditia sa-mi trimita pe mail aceasta intelegere detaliata, chiar daca eu am inregistrat convorbirea telefonica.
  Asadar oameni buni, nu va speriati de Sarlatani, dupa cum va invata si BYTZA (adminul blogului), pe care il salut si respect pentru ceea ce face, fiti perseverenti ! Nu exista “NU POT”, exista “NU VREAU” !
  Un sfat: instalati-va pe telefon aplicatie de inregistrare automata, va va prinde bine in lupta du excrocii !
  Call recorder – O gasiti gratis pe google play

  • BYTZA

   Felicitari pentru atitudinea adoptata!
   Avem rugamintea sa ne transmiteti inregistrarea cu pricina( pe [email protected]) ca sa o putem publica pe blog(evident ca vom sterge datele personale).
   Va multumim pentru aprecieri.
   Succes!

 • Ciprian B.

  Salut! Am trimis o cerere de reziliere acestui operator in data de 24 ianuarie si nici pana azi nu au raspuns. Mentionez ca sunt inca in asa-zisa perioada contractuala, insa tind sa cred ca nu o sa raspunda nimeni pana la urma motivand faptul ca nu au primit niciun email. Nu era normal sa primesc un email de confirmare si cu un numar de inregistrare?
  Multumesc!

  • BYTZA

   Salut,
   Asa cum am mentionat si anterior operatorii au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu are sens sa te panichezi acum.
   Intr-adevar era normal sa primesti un reply cu nr de inregistrare dar oricum tu ai dovada transmiterii cererii de reziliere, in cazul in care vei fi nevoit sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Andrei

  Vă salut. M-am portat pe vremea cand era inca Cosmote la ei cu un abonament de 9e nelimitat …insa sunt total nemultumit de viteza internetului chiar daca zic ei ca am 1gb la viteza mare .. care se consuma in 3 zile. Azi vara am luat o plasa mare cu acest Telekom eram undeva in zona de granita unde se cam conecta roamingu de Ukraina … si in scurta perioada de timp cat nu am observat ca s-a conectat la Roaming am fost apelat de cineva si bineinteles ca fiind cu treburi am respins. peste cateva zile , ce sa vezi ? primesc sms cum ca am depasit limita de credit si sa merg urgent sa platesc 700 ron ca am vorbit in roaming. am facut reclamatie si bineinteles ca ei au dreptate. depfat eu am respins apelul .. si acelei persoane i s-a inregistrat mult si bine mesaj vocal. de ce trebuie sa platesc eu pentru asta? cand eu am respins apelul?
  Pana in august mai am contract cu ei … cred … daca as face cerere de reziliere sau as merge la alt operator sa imi faca o oferta mai buna … trebuie sa le platesc lor despagubiri?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + debitul respectiv daca mai exista.
   Intr-adevar pe roaming asa stau lucrurile si trebuia sa te informezi in prealabil, ca sa eviti aceasta situatie neplacuta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Andrei

    acea factura de 700lei a fost achitata.
    Daca as primi o alta oferta mai buna de la un alt operator de telefonie mai buna … si as vrea sa ma portez si totusi inca am contract cu ei pana in august… achit doar luna de care am beneficiat de abonament ?
    multumesc pentru raspunsul de mai sus

    • BYTZA

     Cu placere!
     Daca vrei sa te portezi va trebui ca intai sa reziliezi contractul cu actualul operator, urmand procedura prezentata in articol iar ulterior sa realizezi portarea.
     Asa cum am mentionat si anterior vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
     Succes!

     • Andrei

      multumesc mult !

     • BYTZA

      Cu mare placere!

 • Romeo

  Buna seara
  Am un contract de telefonie mobila cu Telekom din 27.12.2014 la care am achizitionat si un telefon la reducere, reducerea fiind de 700 lei, vreau sa reziliez contractul pentru ca semnalul este foarte prost in zona, am citit raspunsurile dumneavoastra si am inteles ce trebuie fac, va rog doar sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc ceva pentru telefon? Mentionez faptul ca am sunat de 3 ori la relatii cu clientii si nu mi-a raspuns nici un operator, cele 3 apeluri insumand 4 ore si 20 min de asteptare. Visam si noaptea melodia lor :)))
  Va multumesc

  • BYTZA

   Buna dimineata,
   Va trebui sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • TINA

  Buna dimineata,
  Multumim pentru indrumari. Interesante toate parerile si bune si rele. Am urmat procedura din acest articol, cu trimiterea cererilor de reziliere online. Am cerut reziliearea a doua abonamente de la Telekom fix si mobil si in acelasi timp am depus si o sesizare la ANPC, online.
  Nici un raspuns din nici o parte, au trecut mai bine de doua saptamani si cred ca cei de la Telekom vor emite din nou factura eronat, si costuri de reziliere, samd.
  Chiar nu stiu in ce directie sa ne adresam pentru a se rezolva aceste nedreptati,
  Spuneti ca se poate rezilia fara probleme, dar acestea vin (taxe in plus), si unde ne putem adresa in continuare? Multumesc frumos.

  • BYTZA

   Buna dimineata,
   Cu mare placere!
   Stati linistita ca operatorul va procesa cererile de reziliere in termenul legal de 30 de zile.
   Cei de la ANPC o sa va ofere un raspuns in acelasi termen iar in functie de raspunsul acestora actionati in consecinta.
   In cazul in care sunteti nemultumita de raspunsurile receptionate puteti depune o reclamatie si la ANCOM.
   Asadar momentan nu aveti motive reale de ingrijorare si nu este cazul sa va panicati.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Olteanu Despina

  Felicitari pentru acest articol si in general pentru ceea ce faceti si ne informati !
  Datorita multor neplaceri create de Telekom, pornind de la niste sms-uri care mi le-au bagat pe gat, ulterior recunoscand telefonic ca au avut o probleme de mentenanta si vor rectifica eroarea, am hotarat sa reziliez contractul de telefonie. Dupa reclamatia depusa, chiar daca au recunoscut initial problema de mentenanta, urmatoarea luna mi-a venit de plata cele 60 de sms-uri, acuzate ca le-am dat eu. Real am dat doar un singur sms, acestea multiplicandu-se de 60 de ori cu acelasi continut, intr-un singur minut catre acelasi destinatar. Deci, ulterior nu au mai recunoscut problema de mentenanta care au avut-o. Am reclamat la OPC care se pare ca sunt mana in mana cu Telekom. OPC prin intermediul comisarului Sarafu, imi raspunde ca au obtinut de la Telekom ca totusi sa nu mai platesc acele sms-uri. Sustinand punctul meu de vedere de a rezilia contractul, domnul comisar Sarafu a zis ca trebuie sa fiu multumit ca a obtinut pentru mine sa mi se scada la plata sms-urile, alfel daca mai insist le vor pune la plata. Sa inteleg ca opc-ul judeca dupa ureche la cheremul Telekom, in defavoarea clientului.
  Acum sunt in stadiul de obtinere audienta la opc, pentru a reclama pozitia incorecta fata de mine a comisarului Sarafu.
  Vreau sa stiu daca aveti amabilitatea, daca se poate rezilia contractul inainte cu 3 luni de cei 2 ani contractuali, in cazul in care la contractare prin act aditional am luat un telefon de la Germanos (partener Telekom), platind si diferenta de bani, la aceea vreme.
  Stiu ca exista in acest sens legea 161/2010
  Va multumesc, cu deosebit respect !

  • BYTZA

   Buna seara.
   Va multumim pentru aprecieri si va asiguram de faptul ca vom continua in acelasi ritm.
   Stiti cum este “padure fara uscaturi nu exista” iar acelasi principiu se aplica si in cazul ANPC.
   Reclamatia catre acestia ati depus-o online sau la sediul ANPC din zona dvs?
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Marian

  Salut,
  Multumesc pentru promptitudinea de care dati dovada si felicitari pentru ceea ce faceti.
  In legatura cu raspunsul dvs.va comunic ca nu am aceasta posibilitate,intrucat in urma cu 2 ani cand am prelungit abonamentele nu am intrat in poseseia niciunui act acestia motivand ca le vom primi ulterior,ceea ce nu s-a mai intamplat,efectiv intrand in posesia celor 3 telefoane.
  Oricum in cursul zilei de maine ma voi deplasa la Biroul Teritorial SNPPC unde voi transmite cererea de reziliere catre SNPPC,acest lucru fiind posibil numai prin dansii,iar in caz negativ voi solicita motivele respingerii precum si motivele prin care mi-au respins cererea de innoire ,schimbarea planului tarifar si faptul ca nu pot achizitiona cele 3 telefoane,(motivele vi le-am expus im msj anterior) dupa care mai mult ca sigur ma voi adresa ANPC.In cererea de reziliere,deasemenea voi cere pastrarea numerelor pe cartela sau dupa caz le voi porta in alta retea.
  Multumesc
  O zi buna

  • BYTZA

   Cu mare placere!
   Va multumim pentru aprecieri si va asiguram de faptul ca vom continua in acelasi ritm.
   Puteti solicita un duplicat dupa documentul respectiv dat fiind faptul ca va trebui sa-l atasati la reclamatia pe care urmeaza sa o depuneti la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Alex

  Bună ziua, se aplică această lege în referință cu taxa de rezeliere a contractului cu digi mobil, taxa prezintă 50 lei +25 lei pentru transferul care era făcut de la alt operator?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Da, legea este valabila pentru toti operatorii care activeaza in Romania.

 • Marian

  Salut,
  Sunt posesorul a unui nr.de 3 telefoane ,abonat in reteaua Telekom de circa 6 ani,cu porelungire odata la 2 ani,abonamente(un nr.de 3 ab.) ce au fost incheiate prin SNPPC(SINDICATUL POLITISTILOR).In apropierea termenului de 2 ani reprezentanti acestora se deplasau la sediul unitatiilor unde prelungeau sau reziliau contractele de telefonie dupa caz,fiind anuntati prin SMS-uri sau reprezentanti locali despre data si locatia unde urma a avea loc intalnirea.Mentionez ca eu,ma situam undeva prin luna decembrie ptr prelungirea abonamentului dar au fost cazuri cand acestea se semnau si in luna octombrie sau ianuarie unde nu intram in posesia niciunui contract de fiecare data ni se imana un act aditional,ceva de genul acesta.In anul 20014,m-am pensionat,iar in anul 2015 urma ca in luna Decembrie sa procedez la prelungirea sau dupa caz la rezilierea celor 3 abonamente,urmand a le porta in alta retea nefiind multumit de tarifele pe care SNPPC-ul le practica,asteptand ca de fiecare data sa fiu anuntat prin metodele aratate mai sus,fapt pentru care nu s-a intamplat.In luna ianuarie am aflat ca acestia nu au mai procedat ca inainte ci urma sa iau legatura cu reprezantul local pentru prelungire,schimbarea planului tarifar si achizitionarea a 3 telefoane gratuite.Am formulat aceasta cerere,fiidu-mi respinsa motivand de cei din cadrul SNPPC ca de-a lungul timpului am acumulat unele datorii(undeva in jurul sumei de 700 lei)dar nu-mi pot da seama de unde aceasta suma si nu am platita cotizatia de membru SNPPC(aceasta cotizatie este platita la zi,fiind platita o data la 6 luni).In urma discutiilor telefonice cu un reprezentant SNPPC ce se ocupa cu aceste abonamente,m-i s-a adus la cunostiinta faptul ca cererea a fost respinsa ca am acumulat datoriile de mai sus si ca trebuie sa platesc in avans pe doi ani adica cat va tine un nou contract cotizatia de membru si intreaga restanta pe care am acumulat-o,fapt ce mi s-a parut ilegal intrucat consider ca aceste lucruri mi se impun si nici nu cred ca este legal.
  Avand in vedere cele aratate mai sus,va rog respectuos sa-mi comunicati daca sunt obligat sau conditionat de aceste sume,pentru rezilierea contractelor (cu mentiunea aceea ca daca nu-ti exprimi optiunea pana in expirarea contractului acesta se prelungeste automat dar cum am mai spus, nu am fost anuntat,)
  In acest sens am trimis un e.mail acestora, unde am cerut cateva detalii despre cea ce v-am expus si dvs.dar sunt constient ca acestia nu-mi vor raspunde,fapt pentru care astept cu nerabdare raspunsul dvs.pentru a ma putea decide in efectuarea urmatorilor pasi.
  Multumesc pentru intelegere

  • BYTZA

   Salut,
   In principiu poti rezilia fara probeleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asadar trebuie sa le trimiti cat mai curand cererea de reziliere iar ulterior in functie de raspunsul “inestimabilului” operator, actionezi in consecinta.
   Trebuie vazut exact ce clauze sunt trecute in respectivele acte aditionale pe care le semnati periodic.
   Daca aveti posibilitatea ar fi ideal sa-mi trimiti documentul cu pricina pe mail [email protected]
   Succes!

 • Marius

  salut, am solicitat rezilierea contractului printr-o cerere completata cu datele personale si copie dupa CI trimise prin email la [email protected], mi s-a raspuns prin email ca cererea va fi procesata in termenul legal de 30 zile , in a 30-a zi am primit un mesaj sms :” Stimate Client, ca urmare a solicitarii dvs de reziliere a contractului, abonamentul va fi anulat in data de 04/02.2016.Multumim, echipa telekom Romania”. Asadar, asteptam nerabdator sa nu mai am semnal sa pot sa scap de cartela sim, cand colo azi 05/02.2016 primesc mesaj: “Numarul dumneavoastra prepaid a fost activat”, fara a mi se transmite mai multe detalii. Ca urmare va intreb daca stiti ce costuri imi vor fi solicitate pt aceasta activare a cartelei ca si prepaid? pt ca eu nu vreau sa le mai platesc nimic! multumesc

  • BYTZA

   Salut,
   Trecerea pe cartela pre-pay nu se taxeaza de catre operatori asadar nu are sens sa va faceti griji pe aceasta tema!

 • Oprea Andreea

  Buna ziua, revin cu alte intrebari legate de incheierea contractului Telekom inainte de data stabilita. Atunci cand am facut abonamentul, respectiv acum 6 luni, mi s-a spus ca trebuie sa achit, pe langa 1000 de lei si o taxa de 175 de lei ca un fel de garantie. Mi s-a spus ca banii respectivi ii pot folosi la platirea abonamentului dupa 4 luni. Cand am platit in luna a 4a suma de 60 de lei, urmand ca cei 175 sa fie achitati de Telekom, m-am trezit cu serviciile suspendate spunandu-mi ca banii nu se retrag automat si ca ar fi trebuit sa sun la n angajati ca sa mi se poata retrage suma. Desi mi-au suspendat serviciile, m-am trezit cu abonamentul reactivat iar in aceasta luna cu o suma de 440 de lei, zic eu restanta din luna anterioara. Am sunat la o duduie ca sa ma lamureasca cum trebuie sa procedez pentru inchiderea abonamentului si mi s-a spus ca trebuie sa achit o taxa de 3400 de lei, o taxa perfect legala, zic ei. Mentionez ca in urma acestui abonament detin si un Samsung Galaxy S6 pe care am platit in avans 1000 de lei. Cum pot proceda pentru a scapa de ei fara sa platesc aceasta taxa enorma?

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va trebui sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere urmand procedura prezentata in acest articol.
   Veti fi nevoita sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul respectiv.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator, nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • TINA

  Buna ziua,

  E o poveste mai lunga cu acest operator telekom, dar va scriu in mare. Am trimis cerere de reziliere pentru doua servicii (fix si mobil ambele sub perioada contractuala). Pentru fix abonamentul este de peste 30 ani in reteaua romtelecom acum telekom, iar mobilul l-am primit in nov 2015, in prima faza de la ei ca au zis ca este gratuit fara sa-mi zica de abonament.Nu am nevoie de acel abonament si telefon, le-am reclamat in nenumarate randuri acest lucru telefonic si numai minciuni si promisiuni, pana cand am reziliat abonamentele fix si mobil si in paralel am depus plangere si la ANPC. Pachetul fiind complet si internet si TV am solicitat pastrarea doar acestor servicii. Dupa o saptamana si doua zile am fost sunati, si amenintati cu taxele de reziliere pentru cele doua abonamente (fix si mobil), si in aceeasi zi au taiat si semnalul la fix. Tel mobil si abonamentul sunt absolut nefolosite, din luna nov2015.
  Fiind deja o sesizare depusa la ANPC odata cu rezilierile, cum sa procedez in continuare? Oare cei de la ANPC vor actiona? (au trecut 10 zile sesizare ANPC si cerere reziliere abonamente telekom)
  Va multumesc frumos.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Stati linistita ca inspectorii ANPC vor solutiona reclamatia dvs in termenul legal, de 30 de zile.
   Asadar asteptati raspunsul acestora iar ulterior actionati in consecinta.
   Succes!

 • Florina

  am cotract cu Telekom pana in martie 2017. vreau sa reziliez inainte de termen; am solicitat la orange o oferta pt portare; am primit una foarte buna de care chiar as vrea sa profit
  am sunat la telekom pentru a ma interesa de reziliere si mi-au spus ca trebuie sa achit ~ 1000 lei taxa de reziliere plus c/v terminalului achizitionat in momentul incheierii contractului (30 ianuarie 2015).
  plata pentru telefonul achizitionat mi se pare normala insa nu si restul taxelor (am 2 abonamente in total de 30 Euro)
  ce sa fac?! maine dimineata ar trebui sa merg la orange sa semnez noul contract si sa-mi ridic telefonul ….

  • BYTZA

   Va recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   • Florina

    am vorbit cu “prietenii” de la Telekom incercand sa obtin ceva de la ei – o oferta pt un alt telefon (vechiul tel nu mai functioneaza), o reducere a abonamentului (tinand cont ca nu mai folosesc deloc datele mobile) …ceva care sa ma tina la ei…in afara de clauzele lor abuzive! mi s-a spus ca nu se poate face nimic – nici oferta pt tel, nici reducere plan tarifar – NIMIC! pt ca ma aflu in perioada initiala contractuala (sunt clienta lor de 8 sau 10 ani ). mi s-a spus ca voi primi dupa portare o factura PROFORMA cu toate costurile – rate tel, taxe de reziliere, etc etc
    voi face portarea catre Orange maine
    Proforma nu ma obliga cu nimic fata de Cosmote – cu ei ma voi “lupta” ulterior

    • BYTZA

     Asa cum am mentionat si anterior era ideal sa reziliezi intai contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizezi portarea.
     Succes!

 • Costin

  Buna ziua , din nefericire am fost si eu client telekom pana acum aproximativ 3 saptamani. Am avut un abonament de telefonie mobila in valoare de 11 euro lunar , care expira in luna iulie 2016 , iar in contract aveam stipulat “Penalitate lunara aferenta planului tarifar de 5 euro pe luna” in cazul renuntarii la abonament inaintea perioadei initiale.Tin sa precizez ca nu am beneficiat de niciun bun din partea lor ( telefon , tableta etc ) M am portat la orange in luna ianuarie , s au ocupat cei de la orange de toate demersurile , si nici nu m au lasat fara telefon nici macar o secunda. Dupa o saptamana am primit prin posta o factura proforma de la telekom cu suma de plata de 45 de lei reprezentand “Costuri incetare contract inainte de expirarea perioadei initiale”.In prima faza m am bucurat ca totusi nu sunt 30 de euro , mai auzisem prin prieteni ca se percepe o taxa de doar 10 euro standard. Am zis hai sa le platesc , totusi 45 de lei ma indur sa le platesc. Azi am avut surpriza sa primesc o alta proforma in valoare de 159 de lei tot pentru costuri de incetare , acelasi numar de proforma , aceasi data dar o alta suma. Mi se pare un pic cam dubios . Ce imi recomandati sa fac?

  Multumesc frumos.

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Era ideal ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizati portarea.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • cristian

  Am incheiat in data de 22.01.2016 un contract cu Telekom si am achizitionat si un telefon. In data de 26.01.2016 m-am prezentat la magazin cu telefonul care avea un defect (probleme cu camera spate) cei din magazin au transmis ca imi va fi inlocuit telefonul.
  In cate zile sun obligati sa inlocuiasca telefonul ?
  Au spus ca nu este pe stoc ca alte magazine nu doresc sa il dea si altele……
  Pot solicita rezilierea contractului de telefonie ?

  • BYTZA

   Salut,
   Poti solicita rezilierea contractului dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   In cazul in care nu iti pot repara terminalul iar pe stoc nu mai exista modelul respectiv, vor fi nevoiti sa-l inlocuiasca, cu un terminal similar ca specificatii.
   Succes!

 • Paul

  Salut BYTZA doresc sa desfiintez un post de telefonie fixa fost romtelecom actual telekom al carui titular este decedat de peste 8 ani , am sunat la relatiile cu clientii si am fost intors de operatorul cu care am vorbit – adica mai pe sleau mi s-a spus ca risc sa platesc o suma de bani ca sa despagubesc contractul pe care nu l-a semnat nimeni de peste 8 ani . Care este formularul tip pe care trebuie sa-l trimit online ? Iti multumesc anticipat .

  • BYTZA

   Salut,
   Va trebui sa le trimiti cat mai curand cerererea de reziliere iar modelul il poti descarca prin interemdiul linku-ului prezent la inceputul acestui articol.
   Dai click pe link iar descarcarea va incepe in mod automat.
   Operatorul are obligatia sa proceseze cererea in maxim 30 de zile iar in cazul in care intampini ostilitate nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Danut

  Va salut cu respect! Am si eu o problema ! Sunt abonat la Telekom in afara perioadei contractuale (serviciile Internet si Voce) . Problema este ca eu sunt plecat din tara iar abonamentul este facut pe numele meu.La adresa unde este facut abonamentul locuiesc parintii mei si ei or sa se ocupe de restituirea routerului etc. Astazi am trimis cererea de reziliere impreuna cu copia de buletin pe email [email protected] . La incheierea contractului am primit un router,un telefon si alte mici prostii de conectare. Credeti ca voi putea duce la bun sfarsit rezilierea fara sa fie nevoie de alte interventii (gen procura sau sa vin in tara , etc ) Va multumesc !

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul deoarece toate demersurile se pot efectua online, asadar nu este nevoie de prezenta ta in tara.
   Va trebui sa restitui toate echipamentele primite in custodie de la operatorul respectiv.
   Probabil ca vei fi nevoit sa apelezi si la ANPC iar reclamatia o poti depune tot online.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Cosmin Calota

  salut, compania de telefonie Telekom mi-au oprit apelurile pe motiv de abuz la abonamentul cu nelimitat. pot face ceva sa reziliez contractul cu ei fara sa mai platesc restul abonamentului. mentionez ca abonamentul l-am prelungit prin telefon ( eu nu am semnat nimic pentru prelungirea abonamentului) sau daca ii dau in judecata pentu acest lucru ca au inchis apelurile de voce credeti ca voi avea castig de cauza.

  • BYTZA

   Salut,
   Poti rezilia oricand contractul fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in articol.
   Iti recomand sa depui si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi doc. de care dispui.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • cezar

  Buna ziua,

  Dupa atatea cazuri si intamplari si mai ales cei corecti sunt buni de plata, si nu se tine cont de absolut nimic de cei de la telecom (vechime in retea, bun platnic, bun simt), ce se poate intampla concret daca efectiv refuz sa mai platesc abonamentele de la ei pt care am cerut reziliere si nici un semn pana acum din partea lor? Stiu ca vor recurge la tot felul de amenintari, dar in final, ce va fi????
  Multumesc

  • BYTZA

   Buna seara,
   Nu au ce sa va faca mai mult decat sa va exaspereze cu zeci de notificari si apeluri.
   Succes!

 • Daniel

  Buna seara,
  Ma numesc Daniel, am avut un contract pentru telefonie mobila cu Telekom, acest contract implinind data aniversara in 12.12.2015. Am portat numarul al Orange in dat de 02.12.2015 cu mentiunea ca am achitat factura integral la Telekom in aceiasi zi, factura umflata aproape dublu fata de normal, am solicitat explicatii si mi s-a spus ca am sunat la numere erotice ( total neadevarat ) . Dupa mai multe telefoane primite din partea Telekom, am ramas pe pozitii si nu am vrut sa raman clientul lor, iar mai nou am primit o factura in care mi se solicita achitarea unei taxe de incetare a contractului de 3.9681 euro. De mentionat ca abonamentul a fost platit in avans, logic as avea in cont 11 euro. Ce sfat imi puteti da, sa achit sau nu ?

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Sincer nu cred ca suma respectiva reprezinta doar taxa de reziliere, ci mai degraba este vreun debit neachitat, la care sau acumulat penalitati.
   In functie de rapsunsul receptionat de la ANPC va trebui sa achtionati in consecinta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Ion

  Inca una bomba, se poate continua nesimtirea?

  Am sunat la telekom pentru ca am platit factura si nu imi aparea la istoricul platilor in My Account ca si cum as fi platit, si am sunat sa vad care este treaba. Dupa ce am fost informat ca o sa se actualizeze in 24h, mi sa facut o oferta precum ca pentru inca 8 lei sa mi se mareasca viteza la internet. Am acceptat oferta, pentru 8 lei, nici nu se simte factura mea. Ce sa vedeti ? Am sunat in seara asta sa vedem o posibilitate de a micii abonamentul, platesc 163 de lei lunar, cu tot cu acei 8 lei de la internetul marit, si este o suma destul de mare (internet, televiziune, telefonie fixa, mobil), si doamna de acolo mi sa spus “Nu se mai poate modifica contractul, ati facut o modificare aseara sa reinnoit deja” la care eu: “CEEEE?” cum sa mi se reinnoiasca contractul? Si face doamna de acolo “pai s-a reinnoit odata ce ati fost de acord cu noul internet la viteza mai mare” sa mor cand am auzit asta nu alta, cum este posibil asa ceva? Telekom prea de tot, maine dimineata aplic cererea de reziliere, nu se mai poate cu atata nesimtire. Ei reinnoiesc contractul la orice oferta o fac, tot ca sa nu isi piarda clientii…clara treaba, adio telekom!

  • BYTZA

   Buna seara,
   Intr-adevar inestimabilul operator continua sa isi “persifleze” abonatii in cele mai inedite moduri.
   In cursul zilei de maine vom publica o inregistrare absolut socanta pe care am receptionat-o de la un cititor.
   Va recomand sa reziliati cat mai curand contractul iar daca este cazul nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   • Ion

    “In cursul zilei de maine vom publica o inregistrare absolut socanta pe care am receptionat-o de la un cititor.”

    Ati postat inregistrarea socanta?

    • BYTZA

     Nu am reusit inca deoarece nu avem acordul persoanei respective si speram sa-l putem obtine curand.

 • Gabriel

  Buna ziua.Unde trebuie trimisa cererea de reziliere isotita de copie C.I pentru un abonament vodafone?Doresc sa reziliez un abonament RED19 despre care nu am fost informat ca il voi avea de plata.Am semnat pentru un abonament de 8 euro si m-am trezit ca am de plata si unul de 19(povestea este mai lunga).Mi s-a spus la telefon de catre operatori dupa multe telefoane si reclamatii ca trebuie sa platesc cam 400 euro pentru a putea rezilia.Abonamentul este contractat in decembrie si am primit si un terminal nokia lumia 640.Din cate am inteles nu trebuie sa platesc decat ultima luna in care am beneficiat de serviciile lor si contravaloarea telefonului(aveti idee in baza a ce se percepe taxa pentru telefon)?Doresc sa trimit cererea de reziliere online dar nu stiu la ce adresa.In fucntie de raspunsul primit dupa trimiterea cererii de reziliere voi apela si la ANPC dar am nevoie de o dovada ca am inaintat demersurile pentru reziliere inainte de a face reclamatie la ANPC.Multumesc anticipat!

  • BYTZA

   Buna seara,
   Puteti trimte cererea de reziliere prin intermediul formularului de contact, prezent pe site-ul inestimabilului operator.
   Asadar acceseaza acest link.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • TINA

  Buna,
  Am facut o sesizare si la ANPC in aceeasi zi in care am trimis cererea de reziliere, pentru ca nu primisem nici macar aceea confirmare de primire a cererii trimisa online pe adresa lor de rezilieri. Sper sa se termine cu bine, dar consumul nervos este peste masura :(.
  Multumesc.

  • BYTZA

   Buna,
   Felcitari pentru atitudinea adoptata si pe care sper sa o adopte cat mai multi abonati care se afla intr-o astfel de situatie.
   Stai linistita ca se va rezolva curand speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • TINA

  Buna ziua,

  Dețin mai multe servicii in contractul cu Telekom (internet,tv,telefonie fixă și mobilă).
  Nemafiid util serviciul de telefonie fix si mobil, am depus o cerere de reziliere redactata personal pentru anularea celor doua servicii.
  Mentionez ca sunt in perioada contractuala, deci reziliere prematura a acestor servicii.
  1. Credeti ca voi intimpina probleme din partea lor pe aceasta tema, avand in
  vedere ca am sesizat si telefonic aceste solicitari, si nu s-a rezolvat nimic?
  Stiu ca va trebui achitata ultima facura primita.
  2. Se va achita factura dupa ce primesc raspunsul lor sau inainte?
  Multumesc anticipat.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Mai mult ca sigur veti intampina ostilitate din partea acestui operator deoarece la Telekom solicitarile telefonice, de orice fel, sunt ca si inexistente.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament(perioada de 30 de zile “scursa” din momentul in care ati depus cererea de reziliere).
   Nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Mariana

  Buna ziua .Cererea de reziliere trebuie semnata si trimisa in format pdf ?Este nevoie si de act de identitate ? Scuze pentru nestiinta… Multumesc.

  • BYTZA

   Buna seara,
   Cererea de reziliere se poate transmite in orice format, important este sa fie datata si semnata.
   Bineinteles ca va trebui sa atasati si copie CI.
   Urmati procedura prezentata in articol si nu veti intampina probleme.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Cătalin

  Bună ziua!
  Eu sunt în perioada contractului de la Telekom, dețin mai multe servicii în acest contract(internet,tv,telefonie fixă și mobilă)și aș vrea să stiu dacă pot renunța la unul din servicii înainte de încheierea contractului și dacă da, ce taxe sunt percepute.Motivul este că aș vrea să-mi schimb furnizorul de internet datorită vitezei îngrozitoare pe care o am furnizată de către Telekom…

  • BYTZA

   Buna seara,
   Puteti rezilia oricand contractul/serviciul dorit fara probleme.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Dan

  Salut Bytza,

  Dacă la un abonament TV satelit Telekom mai am 11 luni până la expirarea perioadei contractuale, trebuie sa platesc, in cazul rezilierii, valoarea abonamentelor până la sfârsit sau numai ultima luna ?

  Multumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si sa le returnezi echipamentul pe care il ai in custodie, daca este cazul.
   Succes!

 • ADRI

  Buna ziua,

  Dupa nenumarate apeluri telefonice si nervi pierduti la sediile telekom, am depus cerere de reziliere pentru doua abonamente fix si mobil. Ambele sunt in perioada contractuala, ca au tot modificat contractul dupa convorbirile avute telefonic. Se poate pastra doar net-ul si tv? Am mentionat acest lucru in cererea de reziliere. Net-ul este conditionat de tel fix?
  Daca renuntam la abonamentul de mobil telefonul primit de la ei (au zis ca este gratuit) trebuie returnat?. Este absolut nefolosit. Ei zic ca a trecut perioada de 14 zile cand se putea returna si abonamentul si telefonul. Credeti ca se va rezolva favorabil aceasta speta fara a mai fi necesare alte demersuri?
  Multumim mult pentru ajutor.

  • BYTZA

   Trebuia sa le trimiteti cererea de reziliere online si astfel evitati intr-un mod elegant aceste neplaceri.
   Puteti renunta la ce servicii doriti dar trebuia sa specificati concret in cererea de reziliere depusa.
   Va trebui sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat deoarece nu se poate returna.
   Probabil ca veti fi nevoita sa apelati si la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • ADRI

  Mulțumesc pentru ajutor șsi promptitudine. Puteti va rog sa.mi trimiteți modelul de cerere cel mai adecvat.nu am reusit sa.l descarc din link.ul indicat mai sus.

  • BYTZA

   Cu mare placere!
   Este suficient sa dati click pe acest link iar descarcarea va incepe in mod automat.
   Succes!

 • ADRI

  Buna ziua,
  Multumesc mult pentru raspunsurile anterioare. Revin cu o precizare si o noua intrebare: in cadrul unui singur contract sunt incluse: abonament voce mobil, abonament fix, internet si TV. Doresc sa renunt la abonamentele de telefonie fix si mobil, pastrand net si TV. Cum se pocedeaza in cazul acesta? Se poate face cerere de reziliere mentionand doar abonamentele amintite?, sau cererea se face pentru tot contractul???
  Multumesc frumos

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va trebui sa specificati foarte clar in cererea de reziliere serviciile la care doriti sa renuntati iar restul serviciilor vor ramane active deoarece este si interesul operatorului sa va pastreze in “ograda”.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • ADRI

  Buna ziua,
  Pe o singura cerere de reziliere se pot mentiona doua abonamente ce se doresc a fi anulate? (de ex. se solicita anularea abonamentului mobil si fix aferente unui singur contract.
  Multumesc

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Da, sigur ca se poate si va recomand sa descarcati modelul de cerere prezent la inceputul acestui articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • ADRI

  Buna ziua,

  Se poate rezilia pe loc la sediile Telecom un abonament de fix sau mobil? Stiu cazuri in care persoanele s-au dus cu tupeu si s-a rezolvat pe loc (nu stiu daca cu cerere de reziliere sau nu, sau direct in sistem de catre operator), fara a mai fi necesara o perioada de asteptare de maxim 30 zile….
  Multumesc.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Sincer eu nu cred ca exista astfel de cazuri dat fiind faptul ca majoritatea operatorilor isi “intampina” cu ostilitate abonatii care au tupeul sa le paraseasca “ograda”.
   Procedura de reziliere prezentata in acest articol este cea mai simpla varianta de a rezilia contractele cu inestimabilii operatori.
   Succes!

 • ADRI

  Cei de la telecom sunt obigati sa primeasca cererea de reziliere la sediile lor? Sau cea mai buna cale este pe net? Dupa nenumarate telefoane si sesirazi telefonice nu s-a rezolvat nimic din ce am cerut: anularea unui abonament de mobil si ratele acestuia achizitionate prin publicitate inselatoare.

  • BYTZA

   Asa cum am mentionat si anterior recomand ca abonatii sa trimita cererile de reziliere online deoarece este mult mai comod si mai sigur, avand dovada depunerii acestora.
   Nu rezolvati nimic telefonic iar daca sunteti hotarata sa renuntati la contract va recomand sa le trimiteti cat mai curand cererea de reziliere.
   Asteptam detalii.
   Succes!

 • Neli

  Buna ziua,
  va rog sa imi spuneti daca, in cazul portarii unui numar care este pe abonament, trebuie sa intocmesc eu cererea de reziliere sau de asta se ocupa firma care preia .
  De asemenea, in cazul unui numar pe cartela pre pay, mi-au zis ca am nevoie de seria de pe SIM, dar, nu mai am tot cardul unde scria seria . O pot obtine de la Telekom ?
  Multumesc

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va recomand ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizati portarea.
   Seria respectiva se afla pe SIM-ul aflat in terminalul dvs.
   Succes!

 • Barta Ionut

  Buna ziua,

  Daca am un abonament facut prin septembrie-octombrie 2015, cu telefonie mobila + Internet 50 MB, as putea renunta la Internet definitiv?

  • BYTZA

   Salut,
   Da, poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in articol.
   Succes!

 • Marius

  Salutare,
  Si eu sunt in situatia in care vrea sa reziliez doua abonamente la Telekom. Am vorbit cu ei despre faptul ca vreau sa reziliez si acelasi deznodamant, trebuie sa platesc acele taxe de reziliere pentru ca inca sunt sub contract cu ei pentru inca 1 an. Am vorbit cu cei de la ANPC si mi-au zis ca ei sunt in proces doar cu Vodafone.
  Intrebarea mea este (pentru ca vad ca sunt multi oe aici care au probleme cu Telekom): A trimis cineva reclamatie la ANPC si a scapat fara sa plateasca aceste taxe?
  Nu am vazut pe nimeni care sa spuna ca a scapat de Telekom fara a plati acele taxe.
  Va multumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa treci la fapte si sa le trimiti cererea de reziliere cat mai curand iar daca intampini ostilitate nu ezita sa apelezi la ANPC.
   In marea majoritate cei care au reziliat contractul nu au fost nevoiti sa apeleze la ANPC dar oricum e bine sa fi pregatit.
   Eu am reziliat mai multe contracte cu Telekom si nu am achitat taxe de justa despagubire.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Ionut

  Buna seara.

  Beneficiez in prezent de urmatoarele servicii de la Telekom: Internet, Televiziune, Fix, Mobil.
  Am contract cu Telekom, fostul Romtelecom din 2008-2009. Anul trecut in luna septembrie trebuia sa imi expire contractul, la momentul acela beneficiam de: Internet, Televiziune, Fix, Mobil abonament: Cosmote 5000+ asa se numea la vremea aceea (acest abonament il aveam din 2014 luna aprilie) iar restul serviciilor din 2013 septembrie.
  Anul trecut (2015) in luna august am fost contactat de o doamna de la Telekom prin care imi facea o noua oferta in schimbul abonamentului Cosmote 5000+ care plateam 22 de lei, a spus ca pentru cativa lei in plus sa imi schimbe numarul: voi avea minute/sms nelimitate, si minute nationale si internationale, plus ca voi beneficia de un telefon HUAWEI Y330, auzind toate astea am acceptat, deoarece era un Smartphone, si am zis ca este mai de pomana oferta aceasta, asa ca nu am ce pierde pentru cativa lei in plus. Am acceptat oferta, urmand ca saptamana viitoare sa imi vina telefonul + noul numar prin curier. Curierul a venit, am semnat actul de primire, si am semnat si acel abonament, dar in momentul de fata nu am citit termenii si conditiile sa vad despre ce este vorba detaliat, stiind ca doamna la telefon mi-a facut oferta, am zis ca nu are rost sa mai citesc. Stiind ca luna urmatoare (SEPTEMBRIE 2015) se fac 2 ani de contract, am zis sa renunt pentru ca internetul merge foarte prost, viteza mica, si plateam foarte mult, chiar si in ziua de astazi platesc 170 de lei lunar pentru ce? Nu sunt multumit de serviciile lor. Am sunat la sfarsitul lunii august sa reziliez contractul, mi se spune la telefon ca deja contractul a fost reinnoit. Cand am auzit nu mi-a venit sa cred, cand a fost reinnoit?! Mi s-a comunicat ca a fost reinnoit odata ce am semnat contractul cu noul abonament de telefonie. Doamna de mi-a facut oferta cu acest abonament nu a spus nici macar de reinnoire, nici macar daca sunt de acord sa reinnoiesc contractul, nimic nimic. Ce-i de la relatii cu clientii mi-au spus ca am semnat contractul, ca odata cu acel abonament, contractul s-a reinnoit pentru 24 de luni si ca daca vreau sa reziliez trebuie sa platesc suma 50% din factura mea lunara pentru 24 de luni. Adica din 170 de lei, sa platesc 85 lei pentru 24 de luni, adica suma de 2040lei. Cand am auzit asta sa imi pice fata. Am incercat sa le spun ca nu mi s-a comunicat nimic legat de reinnoirea contractului cand am fost sunat, si ca pe ei nu ii intereseaza ca am avut contractul in fata, il puteam citii.

  Cum pot face sa reziliez contractul? Am semnat contractul la curier, dar nu am stat sa il citesc. In rest, au ei convorbirea cand mi-a facut oferta din August 2015, cand doamna de acolo nu mi-a spus absolut nimic de reinnoirea contractului. Ce este de facut? Am semnat, dar cum e romanul, nu citeste inainte…(Stiind ca semnez pentru noul abonament de voce, nu pentru reinnoirea intregului abonament) si mi-au pus ei ce servicii au vrut, cele mai mari din pachet.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va recomand sa le trimiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Pe viitor nu mai semnati documente fara a le studia in prealabil!
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   • Ionut

    Ce ne recomandati sa scriem in plangerile de la ANPC?

    • BYTZA

     Detaliati cat mai concis speta si atasati documentele de care dispuneti.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     • Ionut

      Prima oara o sa le trimit pe mail cererea de reziliere, dupa care daca imi vor da vre-un raspuns precum ca trebuie sa platesc acea taxa, voi face plangerea la ANPC cu raspunsul lor, nu?

      Multumesc.
      Imi cer scuze ca va tot intreb, dar vreau sa imi rezolv problema.

     • BYTZA

      Da, aceasta este procedura pe care trebuie sa o urmati iar daca va intampinati dificultati anuntati-ma ca sa va pot oferi suportul necesar.
      Succes!

 • Gabi

  Buna ziua. Contractul meu la telekom a fost prelungit in aprilie anul trecut dupa o alta perioada de 2 ani la ei… La ultima prelungire mentionez ca nu am luat nici un telefon, alegand sa imi acorde o reducere la abonament primele 10 luni. In clipa de fata pot sa spun ca sunt dezamagit de serviciile lor pentru abonamentul de 15 euro care il am la aceasta clipa. Doresc sa parasesc aceasta retea si sa ma portez cu numarul la alt operator. Cum procedez in conditiile de fata. Tinand cont ca mai am 1 an si ceva pe prezentul contract, cum trebuie sa procedez?

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va recomand sa le trimiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Andreea

  Buna ziua. Am de 4 luni un contract la Telekom pe o perioada de 2 ani dar la care as dori sa renunt. Mentionez ca la respectiv abonament am si un telefon, Samsung Galaxy S6, pentru care am platit in jur e 1000 de lei avans. Nu sunt deloc multumita de serviciile acestora dar cand am sunat un operator pentru a spune ce este de facut, mi s-a spus ca trebuie sa achit suma de 3800 de lei. Este vreo metoda prin care pot scapa de ei fara sa achit aceasta suma absurda? Multumesc anticipa

  • BYTZA

   Va recomand sa urmati procedura prezentata in acest articol iar daca intampinati ostilitate din partea oeratorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • pavel n.

  buna ziua. sunt persoana juridica si de anul trecut din octombrie ma cert cu cei de la telekom mobile. totul a inceput cana am cerut facture detaliata pe octombrie deoarece venise f mult de plata. au spus ca imi trimit un cod sa pot deschide facture. nu au facut acest lucru. am primit si facture pe noiembrie care cumulate cu cea din octombrie era in val de 1263 lei. am cerut iarasi facturile detaliate. acelasi raspuns.. o sa va trimitem un cod de deschidere al factrulor pt a putea fi vizualizate.
  pt ca nu am platit facture din oct la timp bioneinteles ca au inceput sa curga penalitatile. in dec. am platit ambele facturi , mai putin penalitatile si le-am facut o adresa prin care k\le-am spus ca doresc rezilierea contractului cu ei si le-am expus motivele si ca isi bat joc de mine.
  in urma acestei adrese am primit un mail de la o dna herescu prin care imi propunea sa trec la un abonament mai mic si imi expunea cat trebuie sa platesc in momentul in care voi reziliza contractual.
  noul blan tarig=far este de 5 euro cu tva dar la facture pe dec mi-a venit de plata 88 de lei+83 penalitati +alti 77 lei penalitati (care nu stiu de unde sunt). I-am sunat si am aflat ca la noul plan tarifar au ramas agatate din vechiul plan tarifar niste extraoptiuni de care eu habar nu aveam, pt la in aug 2014 cand am fost sunat de dna pantelimon mirela de la ei aceasta numi-a spus ca odata cu planul tarifar se activeaza de la sine putere si extraoptiunile respective.
  canhd le-am spus ca nu platesc penalitatile pt ca nu sunt din cauza mea au spus ca sa platesc cat vreau. la fel si cu cei 88 de lei care de fapt trebuiau sa fie 50 de lei (5 euro) cond\f cerereii de schimbare aplanuluyi tarifar..mai ales ca dna herescu nu a pomenit nimic de acele extraoptiuni care raman obligatoriu la plata. am trimis o gramada de mailuri.. am vorbit cu ei la telefon de nu stiu cate ori. nu ma inteleg cu ei si pace.,
  vreau sa reziliez contractual cu ei (contract care expira in sept 2016)
  NU vreau sa le platesc penalitatile.
  ce as putea face?
  multumesc.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat deoarece va trebui sa rezolvati in instanta aceasta speta, fiind PJ.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • pavel

  Buna ziua
  Problema cu rezilierea contractului este valabila si pentru UPC ?
  Am inchiriat un spatiu si acum sunt nevoit sa ma mut din acel loc.
  Ce am de facut?
  Multumesc anticipat

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Da, aceasta lege este valabila pentru toti operatorii care activeaza la noi in tara.
   Puteti rezilia fara probleme contractul iar daca acesta a fost incheiat pe PF nu ezitati sa apelati la ANPC in cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv.
   Daca abonamentul a fost incheiat pe PJ va trebui sa-i actionati in instanta in cazul in care nu puteti rezolva speta pe cale amiabila.
   Succes!

 • Dragos

  Buna ziua!
  Am un abonament pe persoana juridica la Telekom, abonament facut pe 2 ani, din care au trecut doar 2 luni, La activare am primit gratuit un telefon mobil.
  Pentru perioada 03.12.2015-03.01.2016 in care s-au efectuat convorbiri pe abonamentul respectiv s-a emis factura care este mult mai mare decat trebuia.
  Contactandu-i pe cei de la Telekm, acestia mi-au comunicat faptul ca dintr-o eroare a sistemului lor, pentru perioada 03.11.2015-03.12.2015 nu s-au facturat toate convorbirile efectuate in factura aferenta perioadei respectiva si astfel s-au facturat ulterior dupa o luna.
  Mie nu mi se pare normal acest lucru, deoarece mi-au dat calculele peste cap, nu e vina mea ca nu au facturat ei la timp.
  Pot sa reziliez abonamentul fara costuri suplimentare?
  Pot sa nu platesc ultima factura ? Deoarece pe factura scrie perioada de facturare 03.12.2015-03.01.2016 si de fapt ei mi-au facturat in plus si convorbiri din luna noiembrie ?
  Daca nu reusesc pe cale amiabila , unde ma pot adresa in afara de tribunal ? La ANCOM disputele intre persoane juridice nu se iau in calcul.
  Ce este de facut ?

  Va multumesc anticipat.

  • BYTZA

   Buna seara,
   Puteti rezilia contractul dar cu siguranta nu veti reusi sa-l reziliati pe cale amiabila si va trebui sa mergeti in instanta.
   Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat pentru solutionarea acestei spete.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Bumbuianu Florin

  Am si eu o problema cu cei de la telecom am avut abonament la ei de peste 10 ani si majoritatea timpului de 18 euro . Pe 23.12.2015 expira perioada contracuala cu ei iar pe 14.12.2015 m- am decis sa renunt definitiv la serviciile lor si sa ma portez la vodafone drept pt care am facut o cerere de portare in reteaua vodafone . Cererea mi-a fost acceptată si in data de 16.12.2015 mi-a venit semnal pe noul abonament portat la vodafone . Pe data de 24.12.2015 ma trezesc acasa cu o factura de la telecom care era pe zero de plata si cu o alta factura proforma pentru ” COSTURI INCETARE CONTRACT INAINTE DE EXPIRAREA PERIOADEI INITIALE” in valoare de 45 ron . Astept o parere daca sa o plătesc sau nu sau ce este de facut.

  • BYTZA

   Trebuia sa reziliati intai contractul si ulterior sa realizati portarea iar astfel evitati intr-un mod elegant aceste neplaceri.Va recomand sa apelati la ANPC pe rezolvarea acestei spete.Succes!

 • VAlentin

  Salut si respect domnule Bytza. Speta mea e simpla dar si complicata. Acum 2 ani am facut un abonament care trebuia sa imi expire pe 11.01 2016. Prin noiembrie am fost sunat de catre cei de la Telekom pentru prelungire si din pacate am acceptat. Prelungirea este pe 1 an fara a lua un telefon, doar o reducere la abonament. Am primit pe mail un act aditional pe care din pacate nu m-am gandit sa il refuz pentru ca nici nu l-am citit. Acum vreo 2 zile am vazut o oferta acceptabila la Vodafone la vreo 10 euro si imi ofera mult prea mult decat ce am pe Telekom. Am sunat la 1234 la Telekom sa reziliez si mi s-a zis ca trebuie sa platesc vreo 270 de lei taxa de justa despagubire.
  Ce as putea face sa reziliez abonamentul fara sa platesc acea taxa ?
  Ati putea posta un mic model simplu de cerere de reziliere care se trimita catre Telekom?
  Multumesc anticipat.

  • BYTZA

   Va salut,
   In principiu puteti rezilia fara probleme contractul dar trebuiesc vazute clauzele care sunt trecute in actul aditional semnat recent.
   Va recomand ca de acum incolo sa nu mai semnati diverse documente fara sa le studiati in prealabil.
   Daca doriti sa va ajut imi puteti trimite documentul pe adresa de mail [email protected].
   Puteti descarca si modelul cererii de reziliere prin intermediul link-ului prezent la inceputul articolului.
   Succes!

 • Alina

  Buna o intrebare am in oct 2015 am reinoit contractele cu cei de la telekom pe 2 ani si am luat un telefon din punctele de loialitate intrebarea mea este le pot rezilia contractele in conditiile in care am intrebat daca vreau sa le reziliez mi s-a spus ca trebuie sa platesc jumatate din valuarea abonamentelor pana la finalul contractului fara sa mentioneze nimic despre telefon

  • BYTZA

   Buna,
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonamente + diferenta pentru terminalul achizitionat daca acesta a fost subventionat.
   Iti recomand sa le trimiti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampini ostilitate din partea operatorului respectiv nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Succes!

 • RDS RCS PITESTI

  AM REZILIAT UN CONTRACT FACUT PE 14 NOIEMBRIE 2015, CU O PROMOTIE TELEFOANE MOBILE. AM PREDAT TELEFOANELE PE DATA DE 19 NOIEMBRIE 2015 SI IN FACTURA DIN 1-31 DECEMBRIE 2015 MI S-A TRECUT IN FACTURA PLATA ACESTOR TELEFOANE MOBILE DE 7,3 LEI. SI AM MAI AVUT O SURPRIZA FARA SA MI SE COMUNICE MI S-A MAI PUS 6,5 LEI LA ABON.TELEFONULUI FIX…AM FOST ,AM ANUNTAT DAR NIMENI NU A LUAT NICIO MASURA.NICI NU STIU CE SA MAI FAC MI SE SPUNE CA PTR TELEFONUL FIX AM SEMNAT (pentru majorare) DAR EU NU-MI AMINTESC SA FI SEMNAT ASA CEVA ( ACEST TELEFON FIX FIINDU-MI APROAPE INUTIL)SI NIMENI NU MI-A ARATAT SEMNATURA MI S-A SPUS SA FAC O CERERE DAR VA DURA PANA CAND VOI VEDEA ACEASTA .IMI ESTE SI SILA SA MAI MERG SA CER EXPLICATII..MAI ALES MI S-A SPUS DACA VREAU SA RENUNT LA TELEFONUL FIX TREBUIE SA PLATESC PENTRU PERIOADA CONTRACTULUI…APROPOS PENTRU OFERTA CELOR DOUA MOBILE EU NICI NU AVEAM DREPTUL DEOARECE AM AVUT CONTRACT STANDARD DAR DELEGATUL MI-A FACUT TOTUSI CONTRACTUL NEANUNTANDU-MA CA EU NU AM DREPTUL DIN CAUZA ASTA AM SI RENUNTAT.

  • BYTZA

   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai concis speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Succes!

 • Munteanu Ghe..

  Salut. Am 3 abonamente de la Orange. Si in urma cu 1 luna pe contul meu a mai aparut un nou abonament. Telefon fix. Cand am văzut asta am sunat la iei si au spus ca acel abonament a fost facut de Euro Gsm, si ca sa facut din greseala. După care au trimis cerere de anulare. Abonament ul sa anulat si au zis ca nu voi plati acel abonament. De oarece nu lam facut eu. Cand pe 20 emitanduse factura mia aparut ca am de plata 65 de lei pe nr respectiv. Cand am sunat la ei au spus ca am avut costuri suplimentare si ca pe contul meu mai am, inca 84€ cost suplimentar. Si ca au fost făcute din contul onlai. Cand am auzit miam esit din pepeni si leam zis sa anuleze acele costuri ca nu leam facut eu. Dar ca de obicei vina a fost a mea. Asa au zis ei. Reanoind de curand contractul pe 2ani pot sal reziliez acest abonament???
  Ces cei dela telecom dar astia de orange sunt mai oti

  • BYTZA

   Salut,
   Da, poti rezilia oricand contractul fara costuri suplimentare.
   Succes!

 • Catalin

  Salut nu de mult am incheiat un contract cu vodafone si inca continua sa stipuleze contravaloarea abonamentului daca inchei inainte de termen ! ce ramane de facut ?

  • BYTZA

   Salut,
   Normal ca inestimabilul operator continua cu abuzurile profitand de naivitatea abonatilor.Vor scoate aceste caluze abuzive de indata ce Tribulalul Bucuresti va publica hotararea definitiva si irevocabila!
   Oricum pana atunci poti rezilia fara probleme contractul
   Succes!

 • Petre Vataman

  buna ziua stimate d-le Bytza,profit de amabilitatea dvs in a ne da un sfat(culmea,gratis) si am sa va spun ”tarasenia” mea.Am fost vizitat de doi tinerei simpatici care mi-au oferit un telefon (tableta) gratis si aici subliniez..”pentru fidelitate”eu urmand sa pastrez abonamentul inca doi ani.Am fost de acord si dupa cateva zile un curier a adus acel telefon pentru prmirea caruia a semnat un vecin ,eu fiind plecat in acel moment(se poate verifica semnaturile).La factura urmatoare am vazut ca am in plus un abonament pe Cosmote si mi se retine in rate contra valoarea telefonului.In termeni juridici(am verificat intr-un dictionar juridic) toata aceasta ”tarasenie” se cheama excrocherie.Ce as putea face ca sa evit o instanta (nu sunt chiar tinerel si sunt departe de vreun oras).Subliniez faptul ca am mai reziliat ,sau mai degraba am renuntat la un contract Telecom la care a expirat perioada tot asa cu circul de rigoare si la care ei mai imi cer inca doua luni factura pe care eu nu am de gand sa le platesc,considerand ca nu mai am nici o obligatie contractuala si nici morala.Cu stima Petre

  • BYTZA

   Buna ziua stimate domn,
   Intr-adevar ar cam trebui trebui sa taxez fiecare cititor cu un mic comision pentru suportul oferit 🙂
   Daca doriti sa rezolvati intr-un mod cat mai simplu si eleganta aceasta speta va recomand sa trimiteti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   De retinut faptul ca puteti depune reclamatia online, din confortul propriului camin, accesand acest link http://reclamatii.anpc.ro/
   Cei de la ANPC va vor oferi un raspuns in maxim 30 de zile, in functie de gradul lor de incarcare.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete iar de indata ce va fi rezolvata nu uitati sa imi virati si comisionul pentru suportul oferit 🙂
   Succes!

 • suzi

  in urma cererii de reziliere a abonam.am primit urm.raspuns.Mentionez ca in factura pretul tabletei este 264 euro, rata lunara este de 11 euro, la rubrica reduceri este trecut zero iar ei imi spun acum ca tableta costa defapt 329 euro.spuneti-mi va rog cum sa fac cererea de reziliere sa nu cad in plasa lor mai ales ca acum m-am hotarat sa reziliez toate abonamentele pe care le am la vodafone.

  Legat de solicitarea inchiderii abonamentului cu numarul 0725912503 inainte de termen, acest lucru este posibil prin inregistrarea unei cereri scrise si semnate olograf de catre titular, in orice Magazin Vodafone prin care se specifica acceptul platii Taxei de Justa Despagubire aferente, calculata dupa urmatoarea formula, prezenta In Termenii si Conditiile Generale ale contractului dumneavoastra, pe care le puteti citi pe:

  https://www.vodafone.ro/libs/documents/digital_asset/v169708.pdf

  “10.6. În cazul în care Clientul a achiziţionat la activare o tabletă în rate, acesta va achita pentru încetarea prezentului contract înainte de durata minimă, pe lângă justa despăgubire calculată conform art. 10.3. din prezentul contract, diferenţa dintre preţul de achiziţie al tabletei şi preţul fără conectare, la care se va adăuga valoarea ratelor neplătite”

  Articolul 10.3 specifica:

  “10.3.În cazul în care Clientul solicită încetarea prezentului contract înainte de durata minimă, acesta datorează o despăgubire egală cu valoarea prejudiciului cauzat. Prejudiciul cauzat se calculează pornind de la suma de 150 euro, durata minimă contractuală și numărul de luni rămase până la expirarea duratei minime contractuale | 16 | și/sau prejudiciul corespunzător calculat potrivit prevederilor din prezentul Contract pentru fiecare cartelă SIM dezactivată, plătibilă în lei la cursul oficial de schimb BNR leu/euro de la data emiterii facturii.”

  La momentul semnarii contractului, pretul de achizitie, fara conectare, al tabletei a fost de 329 Euro (TVA inclus), facand ca diferenta conform articolului 10.6 sa fie de 65 Euro (TVA inclus).

  Rezumand cele sus mentionate, valoarea Taxei de Justa Despagubire este urmatoarea:

  {[150 Euro/24 de luni (Perioada Minima Contractuala)]*4(Numarul de luni ramase)}+ [11 Euro (Rata lunara a tabletei) * 4 (Numarul de luni ramase)] + 65 Euro (Discountul explicat mai sus) = 134 Euro.

  Calculul efectuat mai sus este reprezentativ pentru inchiderea abonamentului incepand cu data de 05.02.2016, in situatia in care Cererea de inchidere scrisa si semnata olograf este depusa astazi, 05.01.2016, avand ca termen de rezolvare 30 de zile lucratoare.

  Pentru orice alta informatie mai doriti sa aflati, este suficient sa ne scrieti si noi va vom raspunde in cel mai scurt timp.

  O zi frumoasa va doresc,
  Alexandra Bubela

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va recomand sa redactati cererea de reziliere cat mai simplu si concis in care sa specificati foarte clar faptul ca doriti sa treceti numerele respective pe cartela pre-pay.
   Nu luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece incearca cu disperare sa isi pastreze abonatii in “ograda”.
   Asadar veti fi nevoita sa achitati contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Va recomand sa depuneti si o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Este bine de stiut si faptul ca puteti efectua toate demersurile online din confortul propriei locuinte.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • suzi

  Dar ce facem atunci cand trimitem tableta la garantie ,pt. ca nu mai incarca si ni se spune ca daca nu platim aberanta suma de 1640 lei nu se repara? cica a luat contact cu apa ceea ce nu este adevarat.am intrat pe forum si sunt o gramada cei care au patit la fel.ce facem in aceasta situatie?

  • BYTZA

   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC pe aceasta tema in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • ionut radoi

  este posibil ca dupa perioada contractuala sa faci cere de reziliere cu nr de inregistrare si toate cele si cei de la Cosmote sa emita facturi in continuare sub pretextul ca nu sa abrobat rezilierea si m-au dat la firma de recuperare TopFactoring si ma tot amenintau cu instanta iar suma [dupa calculele lor ] depasise cu mult 3000 lei

  • BYTZA

   In Romania totul este posibil dar operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Iulian

  Daca mi-au dat un telefon mai pot face reziliere ???

  • BYTZA

   Da, se poate dar veti fi nevoit sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat!
   Succes!

 • Un articol foarte bun care are comentarii foarte bune si foarte multe lamuriri.

  • BYTZA

   Iti multumim pentru aprecieri si te asiguram ca vom continua in acelasi ritm!

 • Leonard

  Buna ziua am semnat un contract cu, Cosmote in 10-05-2014,mai am cateva( 4 luni) pana la terminarea contractului: Vreau sa reziliez contractul ce am de facut ????ptr ca este foarte mare ( 17 euro) 76.00 lei.Dar asi dori sa ma trec pe cartela pre-pay ptr nu a pierde nr ,va multumesc astept raspunsuri.Sper ca m-am facut inteles cu problema mea

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere in care sa specificati foarte clar faptul ca doriti sa treceti pe cartela pre-pay.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Succes!

 • avadanii lucian

  buna ziua ma numesc Lucian. in Ianuarie 2015 am facut un contract cu orange la tot pachetul in care am primit un telefon mobil gratuit si o tableta cadou, daca vreau sa reziliez contractul trebuie sa platesc contravaloarea telefonului si tabletei ca despagubire?va multumesc

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Veti fi nevoit sa achitati contravaloarea terminalelor achizitionate la semnarea contractului.
   Succes!

 • kuie mlaus

  De 7 luni in Teleorman semnalul Telekom a scazut la un sfert fata de semnalul oferit de Cosmote. Reforma nemteasca!

 • Cătălin Corozanu

  Eu am avut/am contract cu ei pe firma pt un reseller de gazduire. Timp de un an de zile am tot sunat la ei pt diferite upgradeuri pe care nu le-au facut. Am decis sa termin contractul in noiembrie 2015.. cu vreo 3 luni inainte de termen. Am primit factura pt luna urmatoare, nr de inregistrare la reziliere, etc.. am fost la ei asteptand explicatie.. mi s-a spus ca urmatoarea factura va fi pe minus.. inca astept acea urmatoare factura.. oricum.. din punct de vedere taxele de reziliere sunt abuzive si ANPC rezolva tot. Iar orice operator/vanzator nu poate taxa mai mult decat este folosit. S-a facut cerere de reziliere.. ok.. din acel moment nu mai au justificare pt taxare.

  • BYTZA

   Operatorii de telefonie mobila sunt obligati sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar abonatii sunt nevoiti sa achite si serviciile de care au beneficiat in aceasta perioada.
   Succes!

 • Am primit o ofertă telefonică de la un operator telekom ce includea un telefon mobil,minute naționale și trafic de date dar la primirea contractului și a telefonului prin curierat ofertă prezentată telefonic nu corespundea cu cea din acte.Am sunat la operator cerând rezilierea dar trebuia să plătesc veșnicele “penalizări”. Am fost la un magazin telekom din orașul meu iar o operatoare binevoitoare și foarte informată mi-a explicat că pentru contractele încheiate în afară unei locații a firmei există un termen de 14 zile pentru reziliere.Am sunat din nou operatorul și i-am citit paragraful din contract iar acesta mi-a confirmat că este adevărat. Am depus cererea de reziliere și am scăpat de coșmarul numit telekom.

  • BYTZA

   Felicitari pentru atitudinea adoptata!

 • Daniel

  Cererea de reziliere este cea tip de pe site-ul telekom, excluzand ultimul paragraf sau putem concepe noi una..sau daca exista un site …te rog pune link ul intr-un comment. ms!

  • BYTZA

   Iti poti redacta singur cererea de reziliere cat mai simplu si concis iar ulterior ar fi ideal sa o trimiti pe mail!

 • Oana Stoian

  Buna!probabil ca se fac abuzuri din partea operatorilor, nu mi s-a întâmplat niciodată nici un incident dar sunt de parere ca taxele de incetare inainte de termen nu sunt abuzive.
  Atunci cand iti faci un abonament iti cumperi si un telefon a carui valoare de piață este 700 lei, la un pret modic, sa zicem un leu.Dupa 6 luni te răzgândești si vrei sa renunti la contract.Nu poti pretinde ca nu trebuie sa platesti nimic din moment ce tu ai cumparat un tel pe care practic nu ai dat decat un leu, operatorul facandu-ti pretul acesta special pe baza abonamentului si contractului semnat de tine.asa ne-am cumpara toți un iPhone 6s la 300 lei si dupa 3 luni reziliemam contractul. Cine crezi ca trebuie sa suporte diferenta de valoare pana la acoperirea intregului cost de 3300 lei a telefonului pe care tu il folosești, care e in buzunarul tau si pe care pretinzi ca vrei sa il pastrezi in continuare.
  Asta e taxa de reziliere: diferenta de bani din pretul de liber al telefonului si banii pe care tu i-ai dat faptic pe telefon.

  • BYTZA

   Buna,
   Esti intr-o grava eroare dar probabil ca nu ai reusit sa parcurgi intregul articol ca sa intelegi pe deplin speta.
   Specific foarte clar faptul ca se pot rezilia astfel de contracte fara probleme iar in cazul in care sau achizitionat si terminale abonatii vor trebui sa achite diferenta pentru acestea.
   Asadar nu ar strica sa te informezi inainte sa postezi tot felul de aberatii!

 • Daniel

  Buna. Am si eu un contract cu cei de la Telekom pe care as dori din tot sufletul sa il reziliez. Benificiez de internet prin intermediul liniei telefonice fixe. Internet mizerabil, viteza de pana la 6mb/s, initial mi s a spun ca viteza va fi mai mare, drept dovada nici aia 6 mb nu ii am, viteza osciland intre 2-4 mb/s. Sunt in perioada contractuala, contractul e pe 2 ani si am de abia 1 an si 3 luni. Mentionez ca valoarea abonamentului e de 8euro/luna. Incerc sa ma lepad de ei dar aceleasi raspunsuri: Despagubiri pentru incetarea prematura a contractului; 1/2 * valoare abonamentului* nr. de luni ramase. O chestie tampita. Deci daca le trimit o cerere pt reziliere pe adresa de mail, precum si ultima chitanta sa fac dovada platii si copie dupa CI, s-ar putea sa scap de ei? astept raspuns\

  • BYTZA

   Buna,
   Poti reyilia fara problem contractul fara costuri suplimentare

  • BYTZA

   Poti rezilia fara probleme contractul si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   In cazul in care intampini ostilitate din partea operatorului nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Marius

  Uitati ce scrie pe site-ul ORANGE https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/

  undeva mai in josul paginii la Penalitati incetare contract inainte de termen

  • BYTZA

   Operatorii continua sa abereze in speranta ca vor reusi sa-si pastreze abonatii in “ograda” dar cert este ca puteti rezilia oricand abonamentele fara costuri suplimentare!

 • eugen

  Bună ziua! Am un număr de telefon Telekom pe care l-am portar la Orange. Trebuie sa reziliez contractul cu Telekom pentru ca mi-au trimis factura sa plătesc în continuare abonamentul?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Daca portarea a fost realizata inseamna ca si contractul a fost reziliat, asadar nu mai este cazul sa mai faceti vreun demers.
   Probabil ca Telekom va solicita plata ultimei luni de abonament + vre-o taxa de reziliere.
   In acest caz va recomand sa apelati la ANPC pt solutionarea acestei spete.
   Succes!

   • eugen

    Bună ziua. Am sunat azi la Telekom pentru soluționarea acestuu caz și mi sa spus ca voi primi încă o factura,plus încă una pentru telefonul în rate,plus încă una pentru reziliere,deci vreo trei luni durează. Eu deja am plătit o factura deși exact în acea zi în care sa emis factura numărul a fost portar în Orange. Înțeleg,normal sa plătesc telefonul care a fost în rate,dar de ce sa plătesc și în plus pentru un abonament care nu mai e? De Bună credință am plătit factura emisa și ei îmi spun ca durează trei luni ,de ce?

    • BYTZA

     Buna ziua,
     Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de serviciile acestora + diferenta pentru terminalul achizitionat.
     Operatorul este obligat conform legii sa proceseze cererea de reziliere in maxim 30 de zile.
     Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
     Succes!

 • stelica

  Buna ziua. Sunt posesor a doua abomanente in reteaua Telekom. Doresc sa fac o portare catre o alta retea de telefonie. La fel imi cer sa achit valoarea reziduala de 850 lei deoarace imi expira abonamentele in luna septembrie 2016. Pot transmite prin e-mail aceiasi cerere + copie C.I. pentru reziliere? Sau pt portare este o alta procedura? Multumesc!

  • BYTZA

   Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar ulterior veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Se poate transmite pe mail fara probleme aceasta solicitare iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Pentru portare veti fi nevoit sa depuneti o cerere in acest sens la noul operator iar in maxim 3-4 zile va fi procesata.
   Succes!

 • ady

  Ce pot face daca am facut un abon pentru telef cu internet ..am primit un telefon de la ei – telecom ..dar fara sa- mi dau seama ce fac am semnat ca sunt de acord sa platesc in rate …pot cere reziliere contract ?? Mai am de platit 16 rate ..

  • BYTZA

   Poti rezilia contractul oricand dar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

 • Andrei Ionut

  Salut.. Am si eu o problema cu stimabilii “Telekom”.. Bunica mea a avut servicii de la dansii de foarte multi ani si a platit 50 de lei pe un abonament cu numai 100 minute de telefonie fixa. In urma cu 30 de zile am mers impreuna cu ea la Telekom sa reziliem contractul valabil pana in luna august 2016 , am completat o cerere pt inchiderea abonamentului toate bune si frumoase dansa de la casa mi-a spus ca va trebui sa platesc inca o luna abonamentul inainte de inchidere si doar atat. Astazi am fost sunat de un operator telekom care spunea ca va trebui sa platesc inca 400 de lei pana la incheierea contractului. Eu i-am zis ca nu am auzit de asa ceva in momentul in care am fost la telekom sa depun cererea si i-am zis ca nu o sa platesc nimic dar el o tinea pe a lui. Intrebarea mea este: Daca eu decid sa nu platesc nimic inafara celor 50 de lei cum mi-a spus doamna de la telekom, si ma decid sa ma duc la ANPC ce dovezi ar trebui sa am ? Multumesc anticipat

  • BYTZA

   Salut,
   Stai linistit ca vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de serviciile inestimabilului operator.
   Va trebui sa detaliezi cat mai bine si concis speta in reclamatia depusa la ANPC si sa atasezi doc. de care dispui(copie CI abonat, ctr. scanat si orice alt doc. care are legatura cu speta).
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   • Andrei Ionut

    Multumesc pentru raspunsul oferit dar ce am uitat sa specific este ca eu nu mai am nici un fel de document sau contract cu telekomul..Deoarece abonamentul pe care il aveam la ei dateaza de foarte mult timp..peste 15 ani..dar m-am saturat sa platesc atatia bani pt niste amarate de minute.. Exista vreo metoda sa pot face rost de contract ? Multumesc din nou

    • BYTZA

     Cu mare placere!
     Da, le puteti solicita un duplicat al contractului respectiv iar operatorul o sa vi-l ofere in maxim 30 de zile.
     Succes!

 • Bogdam

  Vreau sa renunt si eu la serviciile de tot…. ale celor de la TELEKOM,am inteles ce trebuie sa fac insa…am o intrebare : pot scrie cererea de desfiintare a serviciilor pe laptop in word si sa o trimis asa cu data si nume tot tot…sau trebuie neaparat scrisa de mana si semnata dupa care scanata si trimisa la ei alaturi de copie dupa CI ?Care este optiunea corecta?

  • BYTZA

   Cererea de reziliere trebuie semnata, scanata iar ulterior trimisa impreuna cu o copie CI pe adresa de mail [email protected]
   Succes!

   • Bogdan

    Multumesc mult de tot.Maine asta voi face ca mi-au mancat zilele nu mai pot.Internetul merge infect de rau…iar cand ninge sau bate vantul raman si fara tv…Stau in Craiova la bloc nu pe la tara sau nu stiu pe unde sa zici ca se pierde semnalul…Vai de capul lor abea astept sa scap de nesuferitii astia ca mi-au mancat zilele.

    • BYTZA

     Cu placere!
     Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
     Succes!

   • Alin

    Eu pe ale mele.le-am trimis asa doc word..cu data si semnatura in document..ai zis ca sunt bune..nu au fost scanate..daca ma sunat pt o cerere inseamna ca trebuie sa ma sune si pt cea dea 2-a nu?

    • BYTZA

     Stai linistit ca le vor procesa fara probleme pe ambele.
     Intre timp ai formulat si reclamatia la ANPC?

     • Alin

      Din pacate pe a sotiei nu au gasit-o..doh!! Dar am dovada ca am trimis cererea in 2 zile diferite..pe a socrului cum.naiba de au primit-o?
      ANPC nimic..nici mail..nici telefon..plangeri pe 07 si 09.12..suntem in 15.01 si nimic…cred ca eu sunt un caz din alea 1% rezolvate ne-favorabil!! Ma irita treaba cu factura sotiei..sa o platesc sau nu? Eu am cerut cu 01.01 sa trec pe cartela..da dac ei nu au primit cererea?eu am dovada ca am trimis pe mail..da ei fac ce vor..lasa contractul deschis..sper doar ca ANPC sa lea dea amenzi maxime si cu celeritate!!

     • BYTZA

      Sunt baliverne deoarece nu aveau cum sa nu receptioneze cererea respectiva din moment ce au confirmat receptionarea pentru restul.
      Cei de la ANPC pot prelungi termenul cu inca 15 zile in cazul in care se impune o cercetare mai amanuntita a spetei.
      Oricum stai linistit pt ca in majoritatea cazurilor isi fac treaba intr-un mod exemplar.
      Nu mai achiti nimic in afara de ultima luna care s-a scurs din momentul in care ai depus cererea de reziliere si pana la expirarea termenului legal de procesare(30 de zile).
      Succes!

   • ADA

    Parintii mei sunt clienti vechi Telekom (abonament fix, internet, TV), dar abonamentele au devenit ffff scumpe, si in Octombrie am solicitat o reducere a acestor abonamente. Prin telefon s-a realizat acest lucru fff simplu reducand rapid numarul de canale, numarul de minute dar in acelasi timp sa ne ofere un mobil gatuit. in prima faza am renuntat, dar apoi am acceptat acel mobil in vederea ca va fi gratuit. In prima facura a aparut in mod abuziv abonament la acel mobil, si rate de plata pentru acesta. Am sesizat telefonic aceasta problema, sa anuleze acel abonament si ratele aferente, asigurandu-ma de fiecare data ca se va rezolva dar inca nimic. Suntem hotarati sa reziliem acel abonament si in plus cel de de telefonie fixa. Care este calea cea mai sigura, ca incep sa ne lase nervii.

    • BYTZA

     Va recomand sa reziliati cat mai curand contractul urmand procedura prezentata in articol.
     In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv nu ezitati sa apelati la ANPC.
     Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
     Succes!

 • Alex Avram

  Daca vreau sa reziliez contractul cu ei inainte sa fac 24 de luni as putea?
  daca da cum procedez?

  Multumesc!

  • BYTZA

   Da, puteti rezilia contractul fara probleme iar procedura este prezentata in acest articol.
   Va trebui sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar ulterior in functie de atitudinea operatorului nu ezitati sa apelati si la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • cilinca andreea

  Bună seara, am un contract cu frumoșii de la telekom …care expira în 4 noiembrie 2016 bineînțeles ca vreau sa l închid! Am următoarele produse de la ei tv, net, mobil semnalul la telefon lasă de dorit grav la televiziune la fel când e inorat papa semnal! Înconcluzie vreau sa reziliez, am sunat sși mi au spus ca voi plăti pe lângă abonament și 10 euro încă12 luni pana se iîncheie perioada contractuala! Acum din câte am citit pe aici înțeleg ca nu au voie sa facă așa ceva și e cam logic de ce sa plătești pentru ceva ce nu ai! Mulțumesco seara frumoasa

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere pe urmatoarea adresa de mail [email protected]
   Nu va trebui sa achitati decat contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile acestora.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Corina

  Si eu ma cam chinui de cateva luni sa reziliez contractul cu ei. Am 3 saptamani de cand am trimis cererea de reziliere si inca niciun raspuns… Astept sa se faca 1 luna ca sa ma cert cu ei.

  • BYTZA

   Nu are sens sa mai asteptati si va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Puteti depune online reclamatia la ANPC accesand acest link http://reclamatii.anpc.ro
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • adriana

  Buna
  in luna Octombrie 2015 ne trezim cu o tanara domnisoara la usa care incepe sa ne faca prezentarea la serviciile de televiziune si internet de la Telekom.
  oricum am fost de acord sa incercam aceste servicii cu toata ca cu TV nu am fost de acord pt ca avem deja contract in derulare cu UPC (si stiam ca exista taxa de reziliere si la ei)
  In fine , internetul e ok dar laTV vreau sa renunt pentru ca cei de la UPC imi cer vreo 1800 lei reziliere asa ca ma gandesc si imi spun,, e mai bine sa raman cu netul de la telekom si cu televiziunea de la UPC” sa impac si capra si varza….Surpriza !!! depun cererea de renuntare (in cazul in care ma incadram in cele 14 zile de la montare nu mai platea reziliere ) ma suna un operator si-mi spune: stiti trebuie sa platiti taxa de reziliere care este egala cu 50% din valoarea contractului pana la incheiere ….mi s-a facut rau….i-am spus: nu am renuntat decat la TV cu internetul raman in continuare .Nicio sansa …asa ca va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in aceasta situatie.
  Specific ca nu am reusit sa ma incadrez in cele 14 zile pentru ca am fost plecata din tara .

  Multumesc!

  • BYTZA

   Buna ziua,
   In primul rand trebuie sa va decideti in “ograda” carui furnizor doriti sa ramaneti iar ulterior va trebui sa depuneti cererea de reziliere.
   Nu veti fi nevoita sa achitati decat contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile acestora.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea furnizorului respectiv va recomand sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • robert

  Va salut,
  Povestea mea incepe astfel:
  Am depus 2 cereri de reziliere catre telekom pt 2 adrese diferite.Pt prima abonamentul expira in luna iunie 2016 dar in urma vanzarii imobilului nu mai pot continua perioada contractuala si am solicitat rezilierea.Intre timp la noul domiciliu am cerut un nou abonament fiind multumit de celalalt care l_am folosit dar cu precizarea ca daca nu sunt multumit in termen de 14 zile sa renunt la acesta neconditionat.Din pacate la noua adresa netul nu sare de 600 kbti asa ca am de pus si aici acea cerere .Acum incepe circul!Am fost sunat pe 9 dec 2015 de o operatoare si lamurit ca incepand cu ziua urmatoare sa merg intr_un centru telekom sa depun echipamentul de la locatia nou instalata .Pt locatia unde am vandut imobilul evident ca mi a sugerat ca pe 22 dec cand se implinesc 30 de zile de la depunerea cererii se va emite o factura care va cuprinde si acea taxa mirifica de reziliere anticipata.M-am prezentat a doua zi cu echipamentul sa-l depun dar surpriza:operatoarea a “uitat” sa-mi proceseze cererea asa ca nervi amenintari si evident bataie de joc fata de clientii lor.Am sunat si eu si vanzatoarea la operatori si am fost sfatuit ca in cursul zilei voi fi contactat de cineva si se va rezolva cu siguranta.A trecut ziua si normal ca nu m-a sunat nimeni dar nici in urmatoarea nu am fost contactat acum vine sambata,duminica si cine mai stie!Vreau sa mentionez ca am inregistrat convorbirea cu acea operatoare “uituca”de la inceput pana la sfarsit.Numele ei este COJOCARU MIRELA poate asa vede postarea vreun sef ascuns de-al ei si o penalizeaza cumva.Vreau sa va intreb daca credeti ca ma ajuta in vreun fel aceasta inregistrare depunand-o impreuna cu o sesizare catre ANPC.
  Va multumesc pt rabdarea de care a-ti dat dovada citind postarea mea dar am citit mai sus tot felul de probleme create de acesti operatori si am crezut de cuviinta ca si problema mea ar fi cuiva de folos.Promit ca voi posta daca nu va deranjeaza binenteles tot ce se va intampla pana la final.
  Multumesc.

  • BYTZA

   Salut,
   Daca doresti sa rezolvi speta cat mai rapid iti recomand sa apelezi la ANPC si vei ramane uimit de operativitatea debordanta de care va da dovada operatorul respectiv.
   Din pacate marea majotitate a operatorilor adopta o aditudine care lasa de dorit si cu singuranta nu este una pertinenta intr-o astfel de activitate.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   • Alin

    Nu prea da semne..am trimis cererile acum 19 zile..si oferte doar pt un abonament…pentru celalalt nici macar un apel,oferta etc!!
    Si sesizarile anpc nici un semn pana acum..cred ca mai dureaza nu?

    • BYTZA

     Banuiesc ca nu esti interesat de “MEGA oferte” din partea operatorului respectiv si iti recomand sa stai linistit ca se vor incadra in termenul legal de 30 de zile.
     Cei de la ANPC proceseaza in timp util toate reclamatiile receptionate iar dovada o regasesti in acest articol https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
     Succes!

     • Alin

      Da asa e…era ciudat..ca mai sunt 10 zile si nu m-au sunat pentru sotie..si sper ca ANPC sa isi faca treaba ca in multe cazuri..al tau inclusiv..tinem legatura pe mail!! Mersi

     • BYTZA

      Stai linistit ca se va rezolva speta fara probleme in termenul legal.
      Pastram legatura!

 • Alin

  Cred ca totusi ,trebuie mers la vreun reprezentant de al lor.Initial le- am trimis cererea pe [email protected] si am primit doar un mail ca sa ma prezint la un reprezentant telekom. Acolo a mers rapid.
  Foarte amabili au zis ca nu trebuie sa mai platesc ultima factura care o sa se emita luna aceasta pt ca am platit in avans dar sunt f curios pt ca stiu persoane care au avut probleme cu ultima factura( tot felul de costuri aberante)
  A, sa nu uit…:
  S- au obosit sa ma sune odata de pe 1234
  si atunci mi-au pus robotul dupa care muzica cu ” toti op nostri sunt ocupati “..:)).

  • BYTZA

   In era tehnologiei nu are sens sa mai mergi fizic intr-un magazin pt a efectua acest demers dar fiecare este liber sa faca ce vrea.
   Mai mult decat atat in cazul unui conflict cu operatorul respectiv ai la indemna si dovada transmiterii acelei cereri de reziliere.
   Succes!

 • Octavian

  Salut! In data de 13 10 2015 am fost la un magazin Telekom pentru a încheia 2 abonamente deținute pe numele meu si încă in perioada contractuala (aproximativ 12 luni). După mai multe telefoane la relații cu clienții in incinta magazinului pentru ca “asta ar fi procedura” mi s-a spus ca as avea de achitat nu mai puțin de 1140 lei. Toate bune! Am completat o cerere de reziliere , am achitat suma respectiva si mi s-a spus ca din acel moment nu mai am nicio treaba cu Telekom . Problema este ca in luna Noiembrie au mai venit încă doua facturi una de 420 iar cealaltă de 290 pe fiecare număr deținut de mine. Cum procedez in acest caz? Țin sa precizez ca nu sunt in țara. Mulțumesc!

  • BYTZA

   Salut,
   In primul rand va trebui sa clarifici cu operatorul ce reprezinta sumele respective(taxe de reziliere, justa despagubire etc).
   De indata ce te lamuresti iti recomand sa trimiti o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi documentele de care dispui.
   Va trebui sa completezi formularul prezent la aceasta adresa http://reclamatii.anpc.ro/
   Trebuie sa precizez si faptul ca poti rezolva aceasta speta prin intermediul mail-ului, asadar nu va trebui sa te intorci in tara.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

  • Alin

   Dar oare de ce ai platit suma aia de peste 1100 lei? Asa cum a patit si bytza si dupa aceea s-a lamurit..nu erai obligat sa platesti taxe de reziliere sau de luni restante abonament..eu zic sa faci plangere la ANPC..daca mai poti recupera banii dati!!

 • Adriana

  Sunt persoana juridica si am, din 17.10.2014 , 6 abonamnte de voce , 2 de date si un telefon subventionat la Telekom. Am avut diverse probleme in ultimele luni, ca : lipsa semnal, semnal prost de date, etc. Am facut numeroase sesizari , timp de 3 luni si am fost contactata o singura data , fara sa se ia nicio masura. Ieri am cerut conditiile de reziliere, inainte de termen si mi-au trimis o lista care insumeaza 12200 lei si mi-au comunicat ca, pt cele 6 simuri de voce , trebuie sa raman in contract 24luni + 4 luni( lucru mentionat intradevar pe una din zecile de pagini ale contractului) pt care as fi beneficiat de abonament gratuit !!! Le-am spus ca nu am beneficiat de luni gratuite de abonament, dar mi-au spus ca nu se poate, ca asa figureaza la ei. Fapul ca lunile au fost platite, pot sa-l demonstrez cu facturile aferente…
  Nu cred ca pot sa ma adresesz ANPC ului, ca sunt pers juridica, dar ce pot face sa ies din acest abonament , fara sa platesc penalitatile, ci doar telefonul primit ???
  Ce ma sfatuiti ???
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • BYTZA

   Intr-adevar nu va puteti adresa la ANPC dar va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe acest gen de spete.
   In cazul in care operatorul respectiv nu a respectat clauzele contractuale si va privat de cele 4 luni de abonament gratuit aveti inca un argument solid prin intermediul caruia puteti rezilia fara costuri acest contract.
   Pentru a solutiona rapid aceasta speta va recomand sa apelati la serviciile celor de la avocatnet.ro in cazul in care nu aveti vre-o alta varianta deja.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Alin

  Initial cu cateva zile facusem pt socru ..acum.mi-a venit raspuns sa completez un model de cerere si ca voi suporta despagubirile rezultate..iti pot trimite raspunsul lor..si al meu pe mail? Sa pastram comentariile curate? Ms

  • BYTZA

   Ok, imi poti transmite pe mail informatiile!

 • Alin

  Am trimis pe [email protected]..dar nu am.primit nimic confirmare..mai astept pana joi si le trimit din nou…la anpc ce documente trimit? Tot asa o cerere si copii la posibile facturi aberante etc? Nu?

  • BYTZA

   Salut,
   Nu este cazul sa le mai retrimiti mail-ul deoarece ai deja dovada transmiterii acestuia.
   Catre ANPC va trebui sa trimiti o reclamatie in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi doc. doveditoare de care dispui la momentul respectiv.
   Succes!

 • Alin

  Ok am retrimis cererea sotiei..in care am specificat ca dupa reziliere..de la 01.01.2016 sa ramana le prepay…acum daca pana pe 4.12 nu.primesc un email ca le-au primit le mai trimit odata…la.anpc cand sa apelez? Din ian incolo? Dupa ce vin marile facturi?sau dupa 01.01.2016? Pe 03.01 daca nu ma taie si reziliaza contractele? Facturile spui de la 01.01 sa nu mai platesc nimic..se vor anula ele pana la urma? Sper sa fie bine..salut..te tin la curent !

  • BYTZA

   Salut,
   Acum va trebui sa astepti raspunsul “inestimabilului” operator iar ulterior sa actionezi in consecinta.
   Asadar la ANPC apelezi doar daca este cazul si probabil ca va fi…
   In mod normal trebuia sa primesti o confirmare automata din partea operatorului dupa ce le-ai trimis cererea de reziliere pe mail.
   Oricum nu are nici-o importanta atat timp cat tu ai dovada transmiterii acestuia.
   Va trebui sa mai achiti doar contravaloarea abonamentului aferent lunii decembrie.
   Anunta-ma de indata ce vei receptiona raspunsul ca sa te pot indruma.
   Succes!

 • Alin

  Nu stiu..am raspuns la comentariul tau..si iar nu apare..ce are frate siteul?

  • BYTZA

   Asa cum ti-am mentionat si anterior toate comentariile trebuiesc moderate inainte ca ele sa apara pe blog.
   Asadar nu ete nici-o problema tehnica doar urmeaza procedura normala.

 • alin

  Salut deci speta e urmatoarea: am asa..1 bucata abonament socrii net,tv,voce expira pe 01.07.2016 si 1 bucata ab sotie telekom mobil expira peste 11 luni…la primul ab mi se pare ca mi sa dat un receiver hd ca bonus de fraierit…iar la sotie am luat un telefon ieftin..pana in 100 lei.. pe care mi lau dat cu 1 leu..si o reducere de 3.8 lei pe luna
  1. vreau sa fac cereri de reziliere pe ambele ab incepand cu 01.01.2016..sa taie tot..sa le dau telefonulo,receiverul,routeru etc..voi plati si factura pe dec desigur…
  2.cererile format tip sa fie sai le pot face eu?le trimit pe [email protected]?
  3. daca fac cererea acum reziliaza contractul de drept de pe 01.01.2016?
  4.stiu ca o sa vina factuti cu taxe reziliere..o sa vina lunar cu restul lunilor dein contract..eu sa nu platesc niciuna nu?ce pot face ei in acest caz? o sa ii amenint cu anpc sa vad ce iese..prin februarie asa nu?
  5.nu mi se pare corest..dar mai ales logic..cum adica sa platesc eu lunile ramase daca nu mai sunt client al lor si nu am nici un seviciu telekom?stiu e cu respectarea contractelo..dar si ei sa asigure receptia satelit mereu..pe vreme urata canci..internet de jena..2mb per s..iar la sotie canci semnal prin zona…deci ce facem?
  per total eu nu voi mai plati nimic dupa 01.01.2016…nici taxe reziliere..nici lunile ramase,,este ILOGIC NU?azi maine voi trimite cererile….nu stiu cum sa fac totusi ca sotia sa pastreze numarul in retea..un sfat ceva?
  Forta fie cu noi!!! nu cu ei..banditi de romania…

  • BYTZA

   Salut,
   Iti recomand sa le transmiti cat mai curand cererea de reziliere in care sa specifici foarte clar faptul ca doresti ca ambele numere sa fie trecute pe cartela pre-pay.
   Ulterior le poti porta in alta retea sau daca iti convine poti ramane pe cartela pre-pay.
   1. Cererea de reziliere se proceseaza in maxim 30 de zile de catre operator iar vei fi instiintat.Ma indoiesc de faptul ca vei mai putea returna terminalul achizitionat si probabil ca te vor pune sa achiti diferenta.
   2. Nu exista o cerere tipizat, asadar va trebui sa redactezi cat mai simplu si concis.
   3. Da
   4. In cazul in care inatampini ostilitate din partea operatorului iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC iar ulterior vei fi surprins de operativitatea operatorului respectiv.Asadar nu ramane doar la stadiul de amenintari ci treci direct la fapte!
   5. Nu va trebui sa achiti decat contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de serviciile acestora.
   Majoritatea operatorilor merg la intimidare mizand pe naivitatea abonatilor care de multe ori prefera sa achite aceste taxe abuzive fara sa clipeasca.
   Asteptam detalii cu evolutia acestei spete.
   Succes!

   • Alin

    Ms acum am vazut ca am pus pe art asta comment..greseala mea..scuze
    Am trimis deja cererile pe [email protected]..dar nu am specificat pt sotie sa treaca pe prepay..o pot trimite maine din nou? De asemenea socrii nu au pt mobil ab..la tara doar voce net.tc..dar numai belele..cand nu merge unu..cand celalalt..prosteala pe fata!!
    Cand ma gandesc ce tepe iau romanii..fratij nostri
    Ok deci la prima factura venita pe ian 2016 direct mail raspuns la ei si direct plangere anpc nu? Cat mai scurta si concisa nu? Ce si cum?
    Deci tie practic ti-au returnat banij achitati pe lunile restante? Daca stai sa te gandesti acum..de ce ai platit? Un serviciu care nu il mai aveai? Mie unul mi se pare ilogic si ireal acest fapt..cum doamne sa platesc un produs pe care nu il au? Doar pt acest fapt anpc ar trebui sa ii sanctioneze nu de la 5000 rin..de la 50000 sa se invete minte..
    Trimit maine din nou cererea sotiei cu mentiunea de a trece pe prepay..ms..te tin la curent!!

    • BYTZA

     Cu placere!
     Nu-i niciun fel de problema.
     Va trebui sa redactezi reclamatia astfel incat sa detaliezi cat mai bine speta iar ulterior sa adaugi si doc. de care dispui.
     Vroiam sa “joc” dupa regulile lor tampite pentru ca ulterior sa mergem in instanta dar nu a mai fost cazul.
     In cazul in care marea majoritate a abonatilor ar reactiona in acest mod cu siguranta suma cumulata din amenzi ar fi costisitoare, oricum are “balta peste”.
     Da, trebuie sa retrimiti neaparat cererea de reziliere.
     Succes!

   • Alin

    Multumesc pentru rapsunsuri si informatii..te voi tine la curent cu statusul rezilierii ok? Scuze pentru chestia cu comentariile..nu am stiut ca apar mai tarziu pe site…salut!!

    • BYTZA

     Salut,
     Cu mare placere!
     In regula atunci astept noutati de la tine.
     Da, aceasta este procedura si astfel comentariile apar pe blog doar dupa ce sunt moderate.
     Succes!

 • Mihai

  Buna seara,

  Abonamentul meu Telekom expira pe data de 25.01.2016, am toate facturile la zi, inclusiv cea de luna aceasta (banuiesc ca se platesc in avans) si doresc sa ma portez inca de acum la alt operator fara a mai astepta pana in ianuarie. Ce trebuie sa fac? Ma pot porta direct, apoi sa astept sa primesc acasa plicul magic de la Telekom cu taxele de smecherie sau? Am inteles ca daca fac cererea de reziliere, apoi ma portez e posibil sa pierd numarul si cel mai bine ar fi sa ma portez direct, apoi sa o rezolv cu Telekom. Mentionez ca am luat un telefon subventionat si sunt de acord sa platesc restul de transe pana pe 25 ian, adica 2 luni, e undeva la 46 lei in total. Eventual cu o ultima factura. In contractul vechi scrie negru pe alb ca trebe sa dau 10 euro pt fiecare luna ramasa si neonorata plus subventia ramasa pt tel. Dar cand am intrebat la un punct de-al lor de lucru mi-au zis ca nici daca platesc acea taxa nu pot renunta pana pe 25.01.2016….

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va puteti porta oricand si nu aveti cum sa va pierdeti numarul pe care il utilizati acum deoarece acest va apartine.
   Ar fi ideal sa transmiteti cat mai curand cererea de reziliere catre operatorul actual iar ulterior sa efectuati si portarea.
   Asa cum am mentionat si anterior nu va trebui sa achiati decat contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile operatorului respectiv + diferenta pt terminalul achizitionat.
   In cazul in care intampinati ostilitate din partea acestuia nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Alin

  Mda nu am formulat corect
  Ma refeream daca exista un min sau max la acele 30 de zile pana in expirarea abonamentului pt ca am fost la un op telekom si a zis sa vin fix pe 22 adica exact cu o luna inainte de expirare ceea ce mi se pare putin curios.Oricum le-am trimis azi pe mail cererea si ma voi duce si maine la vreun operator.
  Precizez ca am avut numai probleme cu toate serviciile existente Telekom si nu recomand la nimeni aceasta companie.Nu cred ca poate exista o neseriozitate si chiar nesimtire mai mare ca la ei

  • BYTZA

   Operatorul respectiv abereaza cu gratie in incercarea de a-si intimida clientii sa le paraseasca “ograda”.
   Daca a-ti trimis cererea de reziliere pe mail nu are sens sa mai faceti vreun demers care nu poate decat sa va creeze o stare de disconfort + mult timp pierdut inutil.
   Asteptati raspunsul operatorului iar ulterior actionati in consecinta.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Buna seara am o datorie de 600 de lei la telecom de un an de zile dosaru mia fost loat de catre Credit Expres recuperari datori dar apar cu 1600 lei noi nu am posibilitati sa platesc si cei de la Credit expres ma tot hartuiesc aproape zilnic cu telefoane si notificari sa platesc datoria dar nam de unde nu stiu ce sa fac datimi un sfat mentionez ca sint si cu probleme de sanatate si nu stiu ce sa mai fac sa scap de ei.

  • BYTZA

   Buna seara,
   Nu prea aveti cum sa scapati de acestia pana nu achitati debitul restant, dar va recomand sa-i ignorati pe cat posibil.
   In prima faza ar fi ideal sa le blocati numerele de pe care va apeleaza firma de recuperari respectiva iar ulterior veti sesiza faptul ca o vor lasa mai “moale” cu “hartuiala”.
   Multa sanatate va doresc!

 • Alin

  Buna ziua
  Cererea de reziliere trebuie facuta cu fix 30 de zile inainte sau exista un min sau un max de zile?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Cererea de reziliere poate fi depusa oricand iar operatorul de telefonie mobila este obligat sa o proceseze in maxim 30 de zile.
   Succes!

 • Daniela

  Buna ziua . Am un contract cu Telekom Romania numai pentru telefonie fixa . In luna iunie anul curent Telekom vine si cableaza casa scarii cu fibra optica si imi incheie si mie un nou contract (cu toate ca eu nu am solicitat acest lucru ) in care imi ofera un pachet de servicii in care include si servicii de internet si cablu pentru care nu imi factureaza lunar aceste servicii. In data de 26 septembrie inchei un contract cu UPC prin care ei se obliga la portarea numarului de telefon si inchiderea contractului cu Telekom . Platesc ultima factura la Telekom pentru serviciile pe luna septembrie iar in luna octombrie imi vine o noua factura in suma de 570 lei reprezentand ajustari . Nu stiu daca este corect sau nu sa platesc aceasta suma deoarece eu nu am beneficiat de servicii in luna octombrie . Ce ma sfatuiti sa fac ?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Acum nu pot sa cred ca agentul respectiv v-a incheiat contractul “cu forta” fara ca dvs sa va exprimati acordul in acest sens.
   Va recomand sa transmiteti cat de curand cererea de reziliere catre Telekom iar daca intampinati ostilitate nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea serviciilor de care a-ti beneficiat pana la data rezilierii contractului.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.Succes!

 • Lucian

  Salut. Daca am achizitionat un pachet de la telekom cu Tv+net+voce , la care am avut posibilitatea sa achizitionez si un televizor, pot incheia treaba cu ei…trebuie sa dau inapui tv.ul !? Sau cum

  • BYTZA

   Salut,
   Da, poti rezilia oricand contractul dar va trebui sa achiti diferenta din contravaloarea produsului respectiv, care banuiesc ca a fost subventionat.
   Succes!

 • MARY

  Buna seara!
  Am facut un contract cu Telekom pentru internet mobil pentru scoala. Nu exista niciun pic de semnal. Contractul este din iulie. Am platit doua facturi, dar nu mai vreau sa platesc pentru ceva ce nu beneficiem. Am facut cerere telefonic de reziliere contract din luna septembrie. De atunci ii sun si -mi spun ca ma va contacta cineva de la rezilieri.
  De unde pot descarca o cerere tip pentru persoane juridice? Nu vreau sa platesc niciun leu taxa de reziliere , deoarece nu beneficiem de serviciile lor!
  Multumesc!

  • BYTZA

   Buna seara,
   Va recomand sa le transmiteti cererea de reziliere pe mail astfel incat sa aveti dovada faptului ca a-ti transmis-o.
   Nu exista un tipizat, ci este o simpla cerere in care va treceti datele de identificare si doleanta.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni de abonament iar daca este cazul nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Asteptam detalii de la dvs cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • dorin

  Salut. Sunt abonat telekom si din diferite motive pe o perioada de 4 luni de zile nu am achitat facturile emise iar suma restanta este in cuantum de 1200 lei. Abonamentul expira in aprilie 2017. Numarul de telefon a fost deconectat . Saptamana viitoare intentionez sa achit aceasta suma insa doresc sa va cer o parere.
  In contract este specificat faptul ca eu sa achit contravaloarea serviciilor oferite de telekom. Dar desi timp de 4 luni eu nu am beneficiat de vreun serviciu oferit, lunar au fost emise facturi in valoare de 300 lei (suma pentru care a fost incheiat contractul ) . Recunosc ca este vina mea pentru prima luna neachitata, insa urmatoarele facturi emise de telekom s-au facut fara ca eu sa beneficiez de vreun serviciu din partea lor. Consider ca este vina lor pentru cele 3 luni deoarece ei au inchis serviciile si m-au deconectat si totusi au emis facturi ca si sum as fi folosit serviciile lor.
  Cum as putea proceda ?

  • BYTZA

   Salut,
   In principiu operatorul este acoperit de clauzele contractuale dar iti recomand sa apelezi la ANPC pentru rezolvarea acestei spete.
   Transmite cat de curand reclamatia in care sa detaliezi cat mai bine speta iar in maxim 30 de zile vei receptiona si raspunsul acestora.
   Succes!

 • Andrei

  Buna ziua. Am facut cerere de reziliere la Telekom (inainte de termen) , am platit taxa de justa despagubire (telefon luat cu subventie) , a fost procesata in centrala dupa 3 zile , iar de 3 zile nu am semnal deloc la telefon pe respectivul numar. Cererea de incetare a contractului a fost cu specificarea migrarii de la postpaid la prepaid . Curios e ca , de acum sunt 4 zile si desi am depus o sesizare la ei , nimeni nu da niciun raspuns de la CallCenter. Cand incerc sa sun pe numar , mesajul e “numarul nu este conectat” . Risc sa raman fara numarul de telefon, mai ales ca este un nr preferential pentru care am platit o anumita suma de bani catre ei acum cativa ani?

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va recomand sa faceti o plangere la ANPC pe aceasta tema deoarece inestimabilul operator isi merita cu varf si indesat o amenda pentru neplacerile cauzate.
   Stati linistit ca nu o sa va pierdeti numarul cu pricina ci este vorba de o “procedura” dubioasa pe care acest operator o aplica la migrarea unui nr de pe abonament pe cartela.
   Probabil ca este o forma de “pedepsire” a clientului care le paraseste “ograda”.
   Va asteptam cu detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Ana

  Buna ziua!

  Pentru persoane juridice este valabila aceasta lege? Am un abonament de internet si telefonie valabile pana in 2017 si de cateva zile internetul nu functioneaza si ma si tot amana cu venitul sa il repare. As dori sa reziliez contractul cu ei si nu doresc nici sa le platesc taxa de reziliere abuziva. Se poate?
  Multumesc

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Da, puteti rezilia fara probleme contractul respectiv iar daca este nevoie apelati la serviciile unui avocat.
   Succes!

 • liviu

  Va multumesc !

  • BYTZA

   Cu placere!

 • liviu

  Buna !
  Am 3 abonamente incheiate cu Cosmote azi Telekom din 2013 care se vor termina in decembrie anul acesta . Am depus cererea de portare la Vodafone . Cum trebuie sa procedez in continuare ca sa nu platesc taxa de reziliere a acestor abonamente , data de facturare fiind 8 a fiecarei luni ?
  Va multumesc !

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Daca doriti sa reziliati aceste abonamente va trebui sa-i transmiteti cat mai curand operatorului respectiv, cererea de reziliere.Ulterior in functie receptionat de la acestia veti actiona in consecinta dar asa cum am mentionat si anterior nu veti fi nevoit sa achitati taxe de reziliere sau justa despagubire.Succes!

 • Paul

  Buna ziua,

  Am un abonament cu Telekom care include telefonie fixa, internet si cablu ce expira in 2017. Deja dupa o luna la ei sunt total nemultumit de serviciile oferite si as dori rezilierea contractului cu operatorul. La fel cum a fost mentionat si mai sus, in contract sunt incluse niste clauzele conform carora trebuie sa platesc taxa de rezilierea contractului inainte de termen. Este posibila rezilierea fara plata acelor creante sau se aplica doar la telefonia mobila?

  Va multumesc !

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul si va recomand sa o faceti cat mai curand daca nu sunteti multumit de serviciile acestora.
   Va trebui sa le transmiteti cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului va recomand sa apelati la ANPC.
   Veti fi nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile operatorului respectiv.
   Asteptam detalii de la dvs cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   • Paul

    Buna seara,
    Multumesc pentru raspunsul dvs promt dar sunt curios daca cineva din comunitate si-a reziliat contractul cu Telekom inainte de termen si daca a intampinat ostilitati din partea operatorului.
    Daca ANPC o sa forteze operatorul sa respecte legea sau tot noi consumatorii trebuie sa pierdem timp si bani prin salile de judecata.
    Va multumesc anticipat!

 • Marius

  Am un abonament la telekom cu minute nelimitate+internet nelimitat care expira in luna septembrie 2016.Am sunat la relatii clienti pentru rezilierea contractului si mi s-a spus ca nu este posibil acest lucru pentru ca inca ma aflu in perioada contractuala si pentru al rezilia trebuie sa achit o taxa in valoare de 760lei.La incheierea contractului nu am beneficiat de niciun telefon sau alta promotie,doar abonamentul.Ce pot face pentru al rezilia fara a achita aceasta taxa abuziva.Multumesc

  • BYTZA

   Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
   Sunteti nevoit sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile operatorului respectiv.
   Succes!

   • Marius

    Chiar daca in contract scrie ca in cazul incheierii contractului inainte de incheierea perioadei initiale sunt percepute penalitati in valoare de 10euro pentru fiecare luna ramasa.Deci este posibil sa il reziliez fara plata acestor penalitati?Multumesc anticipat

    • BYTZA

     Nu este o noutate faptul ca majoritatea operatorilor de telefonie mobila isi insereaza in contracte diverse clauze abuzive pentru a-si pastra clientii in “ograda”.
     Asadar conform legii poti rezilia contractul fara a fi nevoit sa achiti taxe de rezilere sau de justa despagubire, pe care operatorii le solicita in mod abuziv.Succes!

 • Aurelian

  De 11 zile telekom nu îmi mai furnizează internet si telefon.In aceste condiții pot cere rezilierea contractului unilateral?Cu daune.Fiindcă în contract scrie ca se pot cere daune în cazul în care nu se poate furniza servicii.
  Va mulțumesc

  • BYTZA

   Sigur ca puteti solicita rezilierea contractului dar ma indoiesc ca operatorul respectiv o sa va achite si daune pentru neplacerile cauzate.Succes!

   • Alin

    deci nu gasesc commentul..de ce nu stiu…

    • BYTZA

     “Deci” comentariile trebuiesc moderate iar ulterior sunt afisate pe blog!
     “Deci” iti recomand sa eviti cuvantul “deci” la inceputul unei propozitii deoarece suna aiurea!
     Ti-am raspuns la intrebari si te asteptam cu detalii!

     • Alin

      Ok got it..scuze!!

     • BYTZA

      No problem!

 • danut

  Am contract cu romtelekom ,pentru telefonie mobila ,fixa ,internet si dolce.In luna septembrie m-a instintat ca imi mareste minutele in telefon mobll UE de la 100 la 200 minute iar eu le-am transmis sa imi lase acelesi minute ca nu vb in UE.Acum mi-a taiat si cele 100 minute care le am in contract si platesc pentru ele.Am sunat la dansi si mi-au comunicat ca trebuie sa mai platesc 2 euro pentru a mai beneficia de acele minute.Pot cere rezilierea contractului fara penalitati?

  • BYTZA

   Singur ca da, puteti solicita rezilerea contractului oricand si va recomand sa o faceti cat mai curand.Succes!

 • Florin

  Buna, as dori sa va intreb cepot face in situatia in care acum 2 luni de zile, septembrie 2015 am mutat contractul de fix si internet la o alta locatie unde am anexat si partea de tv la abonament. Acum doresc a reveni la vechea adresa din cauza unor pb cu proprietarii unde stau de moment. Am fost la agentie si mi s.a spus ca nu pot sa ma mut inapoi numai daca reziliez partea de tv ca nu au acoperire la adresa initiala. Dar ca o sa ma coste reinstalarea plus ca o sa am de platit si pentru ca ei nu au acoperire digitala in satul respectiv dar pt ca eu am facut contract acum 2 luni si ma duc inapoi o sa platesc tot eu. e in regula asa ceva sau mai pot face ceva?

  • BYTZA

   Va recomand sa reziliati contractul cu respectivul furnizor de servicii iar ulterior sa apelati la un alt furnizor capabil sa ofere servicii in zona in care dvs locuiti.
   Succes!

 • Catalin

  Buna ziua,
  Am un abonament la telekom in valoare de 15€ care va expira in luna ianuarie 2016.
  Am sunat la ei si mi au spus ca pentru a rezilia contractul trebuie sa platesc o taxa de 150 lei.
  In momentul incheierii cobtractului am primit un telefon gratuit.
  Doresc sa pastrez nr de telefon si sa ma portez in reteaua orange.

  Taxa de reziliere nu e mare, dar pot sa nu o platesc?

  Si inca ceva. Mie in data de 16 mi se emite factura.
  Sa ma duc astazi sa fac cererea de reziliere a contractului si sa inchei tot astazi (pe acelasi nr- portare) un abonament la orange?
  Multumesc.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Asa cum am mentionat si anterior nu vei fi nevoit sa achiti taxa de reziliere ci doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de serviciile acestora.
   Portarea o poti face oricand doresti fara niciun fel de problema.
   Succes!

  • Cris

   Atentie la prelungire contract Telekom!!! Super internetul este un 3G umflat in pene !!! Vrei super internet… mai platesti 4euro acces in 4G!!! ..te FAC din cuvinte… nelimitat… convorbiri…. dar super internetul este doar un 3G!!! …deci.. din pacate… in prezent…avem obtiuni 4G doar de la Orange… si Vodafone….

 • Alin

  Am primit de curand un mesaj de la Servicii clienti pentru ca nu am achitat factura la timp, mesaj care suna cam asa “Pentru recuperarea sumelor datorate, datele dvs cu caracter personal au fost trimise catre o societate de recuperare creante. Daca ati platit deja, va multumim. Telekom Romania”.
  Desii intentionam sa o platesc cand ajung in tara mesajul acesta m-a facut sa renunt la serviciile acestora. Mentionez ca mai am 9 luni de contract din 2 ani. Pot renunta daca am achizitionat un telefon la pretul de 60lei? Valoarea abonamentului este 10EURO.

  • BYTZA

   Da, puteti rezilia acest contract dar veti fi nevoit sa achitati si contravaloarea ultimei luni in care a-ti beneficiat de abonament.Succes!

 • Paula

  Buna seara,
  Eu am o problema mai deosebita.In data de 14.09.2015 am platit factura aferenta lunii august la Internity in Carrefour Colentina.Cand am primit factura pe luna septembrie am vazut ca la rest de plata figureaza si suma pe care eu o platisem deja .Am fost la Internity,la Germanos si am sunat si la dep plati de la Telekom si mi-au spus ca este in regula si nu trebuie sa platesc decat factura pe septembrie.Azi am fost sa o platesc dar telefonul este restrictionat din cauza neplatii facturii de pe luna august.Am sunat la Telekom si mi-au spus ca plata a fost anulata in magazinul Internity inca din ziua in care a fost facuta si sa ma duc in magazin sa rezolv acolo.Am fost si de acolo mi-au spus ca plata nu este anulata si vanzatoarea a sunat de fata cu mine la dep plati la Telekom sa spuna despre ce este vorba dar nu a avut cu cine sa se inteleaga.Cei de la Telekom nu vor sa-mi deblocheze telefonul in conditiile in care am chitanta ca sa dovedesc ca am platit.Am fost chiar si la reprezentanta de pe Mosilor si de acolo mi-au spus ca ei nu au ce sa faca daca vreunul din magazin “si-a bagat banii in buzunar “.Ce este de facut in acest caz ?

  Multumesc !

  • BYTZA

   Buna seara,
   In prima faza va recomand sa va portati in alta retea pentru a putea utiliza numarul “blocat” iar ulterior va recomand sa trimiteti o plangere la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati si o copie a documentelor justificative.Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

 • Nicoleta

  Buna ziua,

  Vreau sa inchid si eu un abonament Telekom (fix+internet care functioneaza execrabil) desi contractul expira in aprilie 2016. Se aplica si aici clauza abuziva de reziliere inainte de termen? Sau este doar pentru abonamentele de mobil? Multumesc!

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul si va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea aferenta ultimei luni in care a-ti beneficiat de serviciile acestora.
   Succes!

   • Nicoleta

    Exact asta am si facut! Va multumesc! Ieri la telefon mi-au spus intr-adevar ca nu trebuie sa platesc taxa de reziliere!

    • BYTZA

     Cu mare placere!
     Ma bucur ca informatiile mele v-au fost de folos!

     • Adri

      Buna,
      si eu am un contract la ei care expira in ianuarie 2017. Le am trimis cererea de reziliere prin care le am comunicat ca doresc sa renunt la telefonia fixa si la internet deoarece nu imi functioneaza de 2 saptamani si ei nu fac nimic in aceasta privinta. La telefon mi s-a spus ca sunt nevoita sa platesc jumatate din abonament pana imi expira contractul chiar daca renunt la serviciile lor. E normal asa ceva?

     • BYTZA

      Buna,
      Bineinteles ca nu este normal dar majoritatea operatorilor merg la intimidare si mizeaza pe naivitatea abonatilor.
      Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
      Succes!

 • Vali

  salut!dar daca am un abonament si nu il mai platesc,ce se poate intampla?

  • BYTZA

   Nu au ce sa iti faca decat ca o sa te inregistreze in baza lor de rau platnici iar ulterior vor vinde creanta catre o firma de recuperari, care te va stresa periodic cu apeluri si plicuri menite sa te determine ca sa achiti debitul.Succes!

   • david

    dar firma de recuperari este indreptatita legal sa treaca la executare silita si popriri pe conturi etc ?

    • BYTZA

     In marea majoritate a cazurilor merg doar la intimidare!

   • jeni

    Buna ziua
    Firma asta de recuperari ne poate face ceva?
    Si eu am doya ab la telekom si as vrea sa reziliez contractele pt ca nu mai sunt in tara si au niste tel de tot rahatul
    Deci trebuie sa scriu o cerere si sa le o transmit pe mail,dar nu stiu dc mi o accepta si imi v a cere bani pt tel

    • BYTZA

     Buna ziua,
     Firmele de recuperari nu au ce sa va faca mai mult decat sa va trimita zeci de somatii.
     Daca doriti sa reziliati contractele va trebui sa urmati procedura prezentata in acest articol si nu veti intampina probleme.
     Va trebui sa achitati diferenta pentru terminalele achizitionate.
     Asteptam detalii.
     Succes!

 • camelia manasescu

  Buna
  Eu as dori doar sa aleg un abonament mai ieftin poate chiar cel mai mic ca valoare deparece nu mai am timpul necesar sa profit de toate serviciile oferite de domnii de la Telecom, programe HBO si altele, dar am fost sfatuita de catre un operator al lor sa fac o reziliere. Spuneti-mi va rog daca este in regula cu rezilierea, in urma careia sa nu ramin fara serviciile lor. Multumesc anticipat.

  • BYTZA

   Intr-adevar singura varianta este rezilierea contractului respectiv iar ulterior veti putea opta pentru serviciile dorite.Va recomand sa luati legatura cu operatorul respectiv si sa stabiliti foarte clar termenii in care se efectueaza rezilierea ctr. astfel incat sa se sincronieze cu semnarea noului contract.Succes!

 • Vasile

  Buna ziua
  Incetare contract telefonie mobila Telekom 26.07.2015
  La 14.08.2015 se emite factura cu sold creditor 48,70 lei
  La 17.08.2015 depun cerere restituire a soldului creditor in cont bancar
  La 17.09.2015 banii nu au fost inca virati in cont ( pe cerere este specificat termen de 30 zile pentru virament )
  Pot cere penalitati pentru nerespectare de catre Telelekom a termenului de plata ?
  Oricum,sigur voi face o reclamatie la APC

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Bineinteles ca puteti solicita penalitati si chiar va recomand sa apelati la ANPC pentru rezolvarea acestei spete.Succes!

 • Daniel

  Am depus cerere de reziloere contract telefonie mobila si internet inainte de termen la telekom ( ramas 1 an),am fost sunatde o doamna care mi a zis k pot sa teziliez,dar trebuie sa platesc o taxa de reziliere de 630 lei,pt k am beneficiat de oferta lor.I am zis k nu le platesc nimik decat ultima factura care se emite pe 14 sept.,stimata o tinea pe a ei.Ce e de facut in cazul asta,mersi!

  • BYTZA

   Va recomand sa apelati la ANPC pentru a rezolva rapid aceasta speta.Succes!

 • Marius

  Buna ziua ,imi puteti spune va rog daca inca mai sunt in perioada contractuala pot renunta la servicii, mai trebuie sa platesc ceva? Mentionez ca la semnarea contractului am luat si un telefon

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Da, puteti renunta la serviciile operatorului respectiv si va trebui sa achitati contravaloarea aferenta ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.Succes!

 • Mihaela Robu

  Buna seara. Imi puteti spune, va rog, ce se intampla in cazul in care nu mai folosesc o cartela telekom si in consecinta nici nu mai platesc abonamentul? Am incercat sa reziliez contractul dar mi sa cerut o taxa de 200 de euro. N-as plati atat nici daca as castiga la loto. Vreau sa stiu daca exista vreun risc.. ,Multumesc

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Va recomand sa-i transmiteti operatorului respectiv cererea de reziliere pentru ca altfel nu veti face decat sa acumulati un debit consistent, pe care va trebui sa-l achitati.Asa cum am mentionat anterior, nu sunteti nevoita sa achitati vre-o taxa de reziliere sau justa despagubire iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului, va recomand sa apelati la ANPC.Succes!

 • dan stefan

  mi-a expirat perioada contractuala cu telekom de aproximativ 2ani,acum le-am cerut sa trec pe pre-pay si mi sa spus ca trebuie sa treaca 30 de zile de la data cererii.este normal sa astept atit?daca as fi acceptat una din noile lor oferte ar fi fost aprobata pe loc iar daca reziliez trebuie sa astept 30 de zile?

  • BYTZA

   Da, din pacate termenul de solutionarea al cererii dvs catre respectivul operator este de 30 de zile.Succes!

 • VINTILA FLORIAN

  Eu sunt in perioada contractuala cu Telekom pentru telefonie pot sa renunt sa nu mai achit taxa pe care o cer ei pentru reziliere.

  • BYTZA

   Da puteti renunta fara sa achitati taxa respectiva iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv va recomand sa apelati la ANPC.Succes!

 • Ana- Maria

  Buna,

  Multumim pentru articol. Eu reprezint o firma care doreste sa inchida un punct de lucru si prin urmare sa suspende serviciile de internet si telefonie TELEKOM.
  Bineinteles ca nu s-a implinit perioada contractuala, insa nu mai avem nevoie de ele si nu le putem folosi in alta parte.
  Ma gandesc sa trimit o cerere de reziliere, insa as fi vrut sa stiu daca fiind o persoana juridica, lucrurile stau altfel.

  • BYTZA

   Buna ziua,
   Cu mare placere!
   Puteti transmite fara probleme cererea de reziliere si in functie de raspunsul pe care il veti receptiona de la operatorul respectiv, actionati in consecinta.Daca este nevoie apelati si la serviciile unui avocat pt a rezolva aceasta speta.Succes!

   • Adelina

    Buna ziua .. am reziliat un contract la telekom si mi.au trimis ca am de plata aproape 10milioane ..de fapt am portat numaru la vodafone pentru ca ne.au bagat releu aici si pana avum.nu am avut mi.e frica sa nu ma de.a in judecta sa platesc mai mult .nu aveam decat 3luni de abonament si am dat si 3milioane garantie si mi.au zis ca miii returneaza dupa 3luni si nu a fost asa .. apoi cand le.am zis au bagato pe aia ca trebuia sa platesc toate facturile la timp .. ca aa returneze banii dar acum ca m.am portat le.am lasat lor banii nu i.am mai cerut mi.e frica

    • BYTZA

     Buna,
     Trebuia ca in prima faza sa reziliezi contractul iar ulterior sa realizezi portarea.
     Va trebui sa achiti tot debitul acumulat pana la aceasta data si probabil ca te vor stresa in curand cu zeci de somatii.
     Nu are de ce sa iti fie frica dar trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru “gafa” comisa.
     Succes!

 • Versus

  In primavara am sunat la Telekom intreband cand mi se incheie perioada contractuala cu dansii stiind ca am semnat ptr doi ani ptr un abonament de telefonie, internet si cablu tv. Mi s-a spus ca pe 26 iunie 2015 si ca, daca doresc sa reziliez, sa depun o cerere de reziliere cu 30 de zile inainte de acea data. Zis si facut. Am depus cererea, am fost sunat de catre un operator Telekom care mi-a facut o noua oferta, am spus ca nu mai doresc sa am parte de serviciile lor, a inteles ideea si mi s-a spus ca incepand din data in care mi se incheie perioada contractuala , 26 iunie 2015, nu voi mai beneficia de serviciile lor.
  Intre timp am semnat cu Upc si am solicitat portarea numarului de telefon, operatiune care s-a efectuat cu succes.
  Afland ca pe data de 26 iunie raman fara serviciile Telekom si ca am la dispozitie 5 zile ptr a predar echipamentul lor, am sunat iar la ei ptr a intreba clar ce echipament am de predat. Mi s-a spus sa ma prezint cu modemul, receiverul si cardul Telekom din receiver. Pe data de 30 iunie m-am prezentat cu toate acestea la sediul lor din localitate si le-am prezentat, fiind intocmit un proces verbal pe care il detin.
  Tot telefonic mi s-a spus ca o sa primesc o factura intreaga pe care sa nu o achit deoarece serviciile la ei se platesc anticipat si ca, ramanand fara servicii pe care sa le platesc anticipat, se va regla la factura urmatoare care v-a contine un rest ptr cateva zile.
  Dupa acea factura pe care am ignorat-o, m-am trezit cu o noua factura in valoare de peste 300 de lei. Am sunat la Telekom ptr a solicita lamuriri. Mi s-a spus ca acea valoare reprezinta penalizari ptr ca nu am predat echipamentul si ptr ca am reziliat mai devreme contractul. :))) Am intrebat cum este posibil sa faca o asemenea afirmatie atata timp cat EI mi-au spus ca pe 26 iunie 2015 perioada mea contractuala de 24 de luni se incheie iar eu am reziliat fix pe 26 iunie de comun acord ! Mi-au amintit verificand datele din sistemul lor de tableta Samsung primita la semnarea contractului si mi-au spus ca eu am primit-o pe 8 iulie 2013 si ca ea a venit la vremea aceea insotita de un act aditional care specifica ca o sa platesc penalizari daca voi pleca mai devreme de la ei. Le-am reamintit ca la vremea respectiva operatorul Romtelecom care mi-a facut oferta contractuala a specificat faptul ca o sa primesc si o tableta gratuit ptr pachetul de servicii oferit, dar pe care, din pacate, inca nu o au pe stoc, dar m-a asigurat ca o voi primii acasa prin curierat rapid in maxim 30 de zile . Deci serviciile au inceput a fi furnizate pe 26 iunie 2013 conform contractului iar tableta a sosit peste doua saptamani insotita de un act aditional pe care il detin SI PE CARE NU L-AM SEMNAT SI PE CARE NICI NU L-AM TRIMIS LOR. Nu am semnat decat la curierat ptr primirea coletului.
  Doi operatori cu care am discutat astazi au sustinut sus si tare ca eu am reziliat mai devreme de 8 iulie (data la care am primit tableta) si ca de aceea figurez cu peste 300 de lei la ei, pe motiv ca am reziliat contractul mai devreme. Al treilea a notat numarul de inregistrare al procesului verbal ptr predarea echipamentului SOLICITAT DE CATRE EI a fi predat in termen de maxim 5 zile de la incheierea contractului (26 iunie – data specificata tot de ei atunci cand i-am sunat), inregistrand in sistemul lor o solicitare de recalculare, asigurandu-ma ca in termen de 30 de zile voi fi sunat.
  Ati mai avut parte de o asemenea situatie ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Eu nu am facut altceva decat sa reziliez contractul la data specificata de ei atunci cand am discutat la telefon, data la care perioada mea contractuala de 24 de luni se incheia. Acum se leaga de faptul ca acea tabelat a venit mai tarziu insotita de un rahat de act aditional (Pe care oricum nu l-am semnat ). Adica eu am fost intelegator cu ei ca nu o au pe stoc si se pare ca bunavointa mea se sparge tot in capul meu ? :))) MI SE PARE INCREDIBIL !

  • BYTZA

   Operatorii recurg la astfel de tertipuri pt a-si tine abonatii in ograda dar va recomand sa apelati la ANPC pt rezolvarea acestei spete, iar daca este nevoie puteti solicita si sprijinul unui avocat.Succes!

  • marinica beldiman

   Am patit acelas lucru!ce sa fac ?contractul a expirat pe 3 09 2015 si ei spun ca pe 10.10 2015!factura a venit de 300 ron!

   • BYTZA

    Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.Asteptam detalii cu evolutia acestei spete!
    Succes!

    • marinica beldiman

     Daca se percep 10 euro pt fiecare luna mie pt o luna ,care nici macar nu mai am contract cu ei am 300 ron.?au spus ca eu am un contract pana pe 4.09 .2015 dar ca am prelungit prin tel si am pana pe 15 nov si nu mai stiu eu….contractul meu din casa e degeaba…am sunat la ei au spus ca eu nu mai am contract si o doamna draguta a facut o notificare am si nr de inregistrare dar primesc mesaje ca am de platit 288….trei operatori trei pareri….

     • BYTZA

      Asa cum v-am comunicat si anterior va trebui sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate din partea operatorului nu ezitati sa apelati la ANPC.
      Succes!

 • Loredana

  Imi poti spune te rog daca este o cerere tip de reziliere a contractului sau poate fi o cerere de mana facuta de mine. Multumesc

  • BYTZA

   Nu exista o cerere tip, asadar v-o puteti redacta dupa bunul plac iar ulterior va recomand sa o transmiteti online, pt a evita intr-un mod elegant ostilitatea de care dau dovada operatorii atunci cand receptioneaza aceste cereri.

   • jeni

    Am dat si eu cererea prin mail si mi s a raspuns printr un al mail ca sa revin cu un reply cu codul de facturare si mai multe date de identificare si un nr de tel ,nr de tel nu le am dat,astept sa mi raspunda sa vad ce mai cer

 • BYTZA

  In cazul dvs nu trebuie decat sa depuneti cererea de portare la noul operator cu maxim 2-3 zile inainte de a va expira contractul actual.Intr-adevar nu sunteti nevoit sa achitati taxele abuzive pe care operatorii le solicita atunci cand doriti sa reziliati un contract, iar pentru mai multe detalii va invit sa vizualizati acest articol https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
  Succes!

  • Mihai

   Buna ziua!Sunt inca sub contract pana in 2017 la telekom,iar cand le am zis ca vreau sa renunt la abonament mi-au zis ca tb sa platesc contravaloarea abonamentului pe fiecare luna pana in 2017,iar de taxa de reziliere nu au zis nimic.Este normal?

   • BYTZA

    Buna seara,
    Operatorul incearca sa mentina in “ograda” prin intermediul acestui tertip care nu are o baza legala.
    Va recomand sa le transmiteti cat mai curand cererea de reziliere iar daca intampinati ostilitate apelati la ANPC.
    Succes!

   • Maria Calomeit

    Pentru ca am sesizat fixarea abuziva aparaturii telekom pe peretele blocului meu,pierderea semnalului la mobil,,au venit azi si mi-au taiat cablul tv.Sunand la 1930 mi s a spus ca abia luni dupa pranz voi fi contactata de o echipa si ca in weekend nu voi avea tv,ca daca am serviciu lucrez in weekend?Ei bine nici ei nu lucreaza.Le-am zis ca mi se pare normal sa-mi asigure asistenta 24 ore zilnic pentru ca eu asa platesc abonamentul.Nu am ajuns la nicio intelegere.De asemenea mi s-a prelungit contractul telefonic in noiembrie si nu l-am primit deloc pana in prezent.

    • BYTZA

     Va recomand sa reziliati cat mai curand contractul iar daca intampinati ostilitate nu ezitati sa apelati la ANPC.
     Succes!

   • IOSIF

    BUNA ZIOA SI EU AM O PROBLEMA TOCMAI AM PRELUNGIT CONTRACTUL MI SA DAT UN TELEFON CADOU SI AM ZIS CA E BINE DAR NU E BINE DELOC MI SA ZIS CA O SA PLATESC 95 DE LEI PE LUNA DAR PLATESC 150 200 SAU 110 LEI PE LUNA DE CE ORE CE TREBUIE SA FAC SA RENUNT PENTRU CA NU SE POATE ASA CEVA MA AMENINTA CA DACA NU PLATESC IMI TRIMITE AMENDA DACA RENUNT

  • carla

   Am telefon pe abonament de la telekom cine stie unde sa sun la ce nr ca sa -mi apara dupa mesaj pe telefon cu cate minunte,sms ,mega si etc. am?
   Va rog daca stiti sa ma ajutati?

   • BYTZA

    Apeleaza nr 1234!

   • Simona

    La*1515 sau la *151#

   • lili

    *151# si o sa primesti msg

  • Razvan

   Am inteles ca nu sunt obligat sa platesc taxele abuzive de reziliere a contractului, dar, sa spunem cum este in cazul meu, mai am inca 12 luni de contract, daca doresc sa reziliez contractul, trebuie sa platesc si suma abonamentului lunar pe restul perioadei de 12 luni sau, trebuie sa platesc decat factura de luna aceasta si eventual luna viitoare in caz ca se lungeste pana atunci toata polologia cu rezilierea contractului…

   • BYTZA

    Asa cum am mentionat si anterior va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
    Succes!

    • Razvan

     Multumesc mult pentru informatii, sper sa ma fi salvat dintr-un infern. Voi reveni cu un update la situatie, poate mai este cineva in aceeasi postura ca mine…

     • BYTZA

      Cu mare placere!
      Asteptam detalii.
      Succes!

     • Razvan

      a trecut aproape o luna de cand am trimis cererea de reziliere la adresa de mail sugerata, si nu am primit nici un semn, nici nu am fost sunat, nici mesaj, nici mail… nimic….

     • Cioran

      Buna, si eu sunt in aceiasi situatie ca tine doresc sa stiu daca a trebuit sa platesti ceva daca ai reziliat contractul mai devreme

    • Mihaela

     Buna seara
     Va rog frumos spuneti-mi si mie daca vreau sa reziliez conteactul cu TELEKOM – mai am 1 si 3 luni pana la expirare in ce conditii as putea – si cat as mai avea de platit.
     Au schimbat grila de programe – iar cu cea am ramas nu sunt multumita – internetul pe care il am de la aceasta companie nu era de 100 Mbps ci de 54 Mbps. Motiv pentru care nu ii mai vreau.
     Muiltumesc

     • BYTZA

      Buna ziua,
      Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
      Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament.
      Asteptam detalii.
      Succes!

   • Madalina

    Buna, sunt in aceiasi situatie ca tine. Mi s-a comunicat acum 15 minute la telefon ca nu mai exista nici-o despagubire fata de ei dar totusi trebuie sa achit valoarea lunilor ramase (respectiv 13 luni) pana la incheierea contractului ca asa e legal. De ce as achita daca nu voi mai beneficia de serviciile lor?…

  • costi

   in ce format trebuie transmisa cererea?ma gandesc ca trebuie semnata si apoi scanata sau cum?

   • BYTZA

    Bineinteles ca trebuie redactata corespunzator, semnata si ulterior scanata.
    Poti trimite cererea de reziliere in ce format doresti.
    Succes!

  • Alin

   Salut ..dacă vreau să portez un abonament de pe telekom pe Orange..ce sa fac mai întâi? Cerere portare abonament la Orange si după 2-3 zile cerere reziliere abonament telekom si sesizare ANPC? Un sfat? Dacă fac așa mai plătesc taxe reziliere sau alte taxe ilegale la telekom?? Am abonament la ei de vreo 5 luni dar sunt nemulțumit de servicii…și vreau să trec ca Orange o ofertă mai buna…Orange cum e?? La semnal si servicii?? Mersi

   • BYTZA

    Salut,
    Bineinteles ca in prima faza va trebui sa reziliezi contractul cu actualul operator iar ulterior poti realiza portarea fara probleme.
    Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
    La ANPC poti sa apelezi oricand daca operatorul refuza rezilierea contractului pe cale amiabila.
    Toate retelele de telefonie mobila au puncte pro si contra, asadar nu te astepta ca la Orange sa fi tratat “regeste”.
    Asteotam detalii.
    Succes!