Blog ITHOT.RO

Reziliere contract cu Orange România!

In randurile de mai jos va prezentam procedura de reziliere a contractului cu Orange Romania iar pasii care trebuie urmati sunt extrem de simpli si va scutesc de plata unor taxe abuzive, gen: taxe de justa despagubire sau taxe de reziliere.

Reziliere contract Orange Romania!

In cazul in care sunteti “fericitul” abonat al acestui inestimabil operator care a fost, care este si care va fi ……Orange Romania iar acum doriti sa reziliati contractul si nu stiti cum sa o faceti, iata ca in randurile de mai jos va prezentam procedura exacta prin intermediul careia puteti rezilia fara probleme contractul.

Va recomandam ca toate demersurile sa le efectuati online din confortul propriului camin, deoarece astfel evitati neplacerile cauzate de catre discutiile inutile pe care ar trebui sa le sustineti cu reprezentantii Orange, prezenti in showroom-urile acestui inestimabil operator.

In prima faza va trebui sa redactati cererea de reziliere pe care urmeaza sa o transmiteti ulterior catre Orange, iar daca sunteti lipsit de inspiratie si nu stiti cum sa formulati o astfel de cerere va recomand sa descarcati acest model.

De indata ce ati terminat cu editarea cererii de reziliere va trebui sa o transmiteti pe urmatoarea adresa de mail: [email protected] sau puteti sa o transmiteti si prin intermediul formularului de contact prezent aici.

Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile, asadar nu va panicati daca trec 10-15 zile iar raspunsul intarzie sa apara.

In acest timp puteti receptiona prin posta notificari de genul celei de mai jos, pe care un cititor a receptionat-o dupa cateva zile de la depunerea cererii de reziliere.

Asadar inestimabilul operator recurge la tot felul de “tertipuri” in incercarea de a-si mentine clientii in “ograda” iar astfel de notificari sunt menite sa descurajeze abonatii care au “tupeul” sa rezilieze contractele inainte de termen.

Oricum cert este faptul ca nu trebuie sa luati in calcul acest gen de notificari iar in functie de raspuns pe care il receptionati de la Orange Romania nu ezitati sa apelati si la ANPC pentru solutionarea spetei respective.

In reclamatia formulata catre ANPC va trebui sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti(notificari receptionate de la operator, dovada transmiterii cererii de reziliere, copie contract etc.)

Nu uitati ca reclamatia catre ANPC poate fi depusa tot online prin intermediul acestui link iar ulterior veti primi un numar de inregistrare pe care este bine sa-l pastrati/salvati.

Termenul in care cei de la ANPC proceseaza reclamatiile este tot de 30 de zile si se poate prelungi cu inca 15 zile daca speta respectiva este mult mai complexa si necesita verificari aprofundate.

Asadar nu va panicati in cazul in care trec 20-25 de zile iar raspunsul celor de la ANPC intarzie sa apara, dar cu siguranta il veti receptiona pana la urma.

Abonatii care reziliaza contractele inainte de termen sunt nevoiti sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care au beneficiat de abonament iar in cazul in care au achizitionat si un terminal vor trebui sa achite diferenta pentru acesta.

Aceasta diferenta este calculata de catre inestimabilul operator in functie de mai multi parametri, asadar nu are sens sa va bateti capul in aceasta privinta.

Update 1 – Inestimabilul operator schimba strategia datorita faptului ca se confrunta cu un numar foarte mare de rezilieri iar acum acesta este dispus sa rezilieze contractele pe cale amiabila si fara costuri suplimentare.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati imaginile de mai jos, care contin raspunsurile receptionate de catre un abonat care si-a reziliat cele 2 abonamente pe care le detinea la Orange.

Culmea este ca respectivul abonat nu a mai fost nevoit sa achite nici diferenta pentru terminalele pe care le-a achizitionat odata cu incheierea abonamentelor.

Asadar daca doriti sa va reziliati contractele nu trebuie decat sa urmati procedura descrisa in randurile de mai jos.

Update 2 – Majoritatea abonatilor care sau adresat celor de la ANPC au primit castig de cauza, asadar apelati cu mare incredere la acestia daca intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator.

Update 3 – In imaginea de mai jos regasiti raspunsul receptionat de la ANPC de catre un abonat care a dorit sa rezilieze contractul inainte de termen iar inestimabilul operator a fost de acord cu rezilierea acestuia pe cale amiabila. Reziliere contract cu Orange

Asadar cei de la Orange sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele celor mai “rebeli” abonati care doresc sa le paraseasca “ograda”. Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii iar daca aveti nelamuriri va pot raspunde cu mare drag.

Update 4: Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANCOM atunci cand intampinati ostilitate din partea inestimabilului operator deoarece majoritatea  reclamatiilor sunt rezolvate in mod favorabil iar mai jos regasiti dovada clara a acestor afirmatii. Asadar va puteti rezilia fara probleme contractele daca urmati procedura prezentata in acest articol.

Update 5: Inestimabilul operator este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli” iar mai jos regasiti confirmarea acestor afirmatii. Nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul.

Update 6: Mare atentie la faptul ca Orange nu respecta ofertele stabilite telefonic cu abonatii iar pentru mai multe detalii accesati acest link.

Va reamintim si faptul ca nu sunteti nevoiti sa achitati taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, deoarece aceste clauze contractuale sunt abuzive iar conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”.

Nu uitati nici de faptul ca sunt disponibile pe blog si procedurile de reziliere cu Vodafone, Telekom, UPC si DigiMobil iar pentru mai multe detalii accesati sectiunea de “Tepe Online & Offline“.

Avem rugamintea sa dati share pe facebook acestui articol pt a ajunge la cati mai multi compatrioti, care se afla intr-o situatie similara si nu stiu cum sa reactioneze.

Daca aveti intrebari cu privire la aceasta speta va raspundem cu mare drag in sectiunea de mai jos, dedicata comentariilor.

645 de comentarii la „Reziliere contract cu Orange România!”

 1. Salut,
  deranjez pentru câteva sfaturi (sper).
  Am luat un telefon de la Orange acum un an, cu banii jos. Cum abonamentul meu era prea vechi (8+ ani) și beneficii de vechime canci (mulțumesc orange), am făcut și upgrade de abonament.
  În toamnă am făcut reduceri de cheltuieli, mulțumesc covid-19. Am decis să tai și abonamentul. I-am sunat și mi-au spus că o să am taxe de reziliere de plătit, deși plătisem telefonul în full.

  Le-am scris un mail în care am cerut rezilierea contractului, mi s-a răspuns că voi fi contactat de către cineva de la serviciul vânzări într-un termen de x zile. M-a sunat cineva într-adevăr, mi-a repetat placa cu taxelor de reziliere, i-am spus că nu mi se pare corect, devreme ce datoriile mele față de orange sunt inexistente – dacă aveam o rată la telefon inclusă în abonament, înțeleg. Altfel, de ce să plătesc pentru un serviciu la care nu am acces? Mi-a spus că ultima factură va fi mai mare, i-am spus că nu voi plăti taxele de reziliere pe car ele consider abuzive și la revedere. M-am portat în Vodafone la un abonament cu un preț mult mai mic, am achitat tot ce aveam de achitat către Orange și la revedere.

  Acum o lună primesc SMS de la EOS-KSI în care sunt avertizat să plătesc vreo 370 de lei către Orange. Colac peste pupăză, și un plic în poștă cu factura (Despăgubiri conform contract – Valoare beneficiu echipament). Am citit și contractul, unde e menționată o singură dată chestia cu asta valoare beneficiu echipament, adică fix la clauzele de reziliere. Dar ce e, mai exact, sau detalii în sensul ăsta, nimic. Nici agentul care mi-a făcut contractul nu mi-a spus nimic despre asta – din ce-mi dau seama, e o “rată” inclusă în abonament, care justifică prețul mai redus al telefonului. Și eu tocmai de asta am plătit cu banii jos telefonul, gândindu-mă că, dacă se întâmplă ceva, măcar să nu fiu legat de ei ca și companie în vreun fel sau altul.

  Am vreo șansă cu ANPC? Mi se pare complet aiurea și abuziv tot șiretlicul ăsta.

  Mulțumesc frumos!

  Răspunde
  • Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial si abia apoi sa realizati portarea iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link. Poti sa depui o reclamatie la ANPC dar este usor tardiva acum….
   Cu placere!

   Răspunde
 2. Salut,
  Am urmatoarea problema: de cateva luni mi-a expirat perioada minima comntractuala la abonamentul Vodafone. Am cerut la ei o oferta pentru prelungirea abonamentului. Au venit cu doua, ambele jalnice. Pentru ca oferta de la Orange era mai buna, am hotarat sa ma portez la Orange. Am incheiat un contract de furnizare servicii +telefon (Huawei P30), pe data de 1.09.2020, ora 19.00, intr-un magazin-franciza Orange din Ploiesti Shopping City. A doua zi, probabil dupa ce au fost anuntati de portare, un reprezentant Vodafone m-a contactat cu o oferta incredibil de buna pe care mi-a trimis-o inclusiv pe mail: aceleasi beneficii + Huawei P30 Pro la 60% din pretul abonamentului pe care il incheiasem cu Orange. Stiam ca in cazul abonamentelor incheiate in magazin termenul limita de renuntare este 24h. Asa ca pe 2.09.2020, ora 17.00, m-am prezentat in magazinul Orange si am cerut sa mi se anuleze contractul. Raspunsul initial a fost ca nu se poate pentru ca angajatul care a incheiat contractul cu mine este liber in acea zi :), apoi ca nu se mai poate pentru ca ambalajul telefonului este deschis (fusese deschis chiar de vanzator pentru a-mi prezenta telefonul). Stiam ca imi trebuie o dovada ca m-am prezentat in mai putin de 24 de ore sa denunt contractul, asa ca am cerut sa mi se inregistreze cererea de renuntare. Mi s-a spus ca ei nu primesc asa ceva. Am cerut sa vorbesc cu seful magazinului. Mi s-a spus ca nu exista un sef in acel magazin. La un moment dat s-a intamplat un lucru incredibil: angajatul cu care vorbeam a inceput sa intrebe clientii in magazin daca ei ar cumpara un telefon care are ambalajul deschis! Mi-am dat seama ca timpul trece in favoarea lor si am sunat la Protectia Consumatorilor Prahova. Nu a raspuns nimeni. Apoi la nr. national pentru Protectia Consumatorilor. Nu a raspuns nimeni. In final am sunat la numarul Orange pentru reclamatii, unde am primit un nr. de inregistrare a reclamatiei si confirmarea verbala ca reclamatia mea este justificata. Astazi am fost sunat de Orange care mi-a comunicat ca in cazul meu nu se poate face nimic pentru ca acel magazin ORANGE in care am incheiat contractul nu este operat de Orange ci de o firma partenera Orange. Si ca ei nu sunt raspunzatori. Si ca trebuie sa rezolv problema cu acea firma.
  Scuze pentru mesajul lung, dar am vrut sa fac cat mai clara situatia de toata jena in care ma aflu.
  Ce ma sfatuiti? Multumesc pentru ajutor 🙂

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa depui cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Oricum stai linistit pt ca vei putea rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata pe blog. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 3. Mai am 8 luni de contract la un abonament de internet fix la Orange. Vreau sã îl reziliez, am trimis cerere de reziliere….. pardon, 3 cereri. Intr-un final am fost contactat, şi mi-au spus cã trebuie sa platesc o taxã de reziliere de 20 de euro.

  Răspunde
  • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si depune cat mai curand o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 4. Buna seara!
  Am si eu un abonament la inestimabil, imi expira in noiembrie. De aproape 2 ani sunt terorizat periodic (odată la 3 luni) cu optiunea Voyo pe un nr. din cele 3 pe care le am. Am făcut mai multe sesizări…mi-au restituit cv Voyo la următoarea factură. După 2 luni, iar Voyo băgat pe gât. Culmea ca nu-ți dă voie pe contul My Inestimabil să dezactivezi aceste porcarii. Cred ca o să renunț și eu. Ce părere aveți?

  Răspunde
  • Salut,
   Bineinteles ca singurul mod in care-i pot “taxa” este facand o reziliere corecta, aferenta si corespunzatoare. Poti depune si o reclamatie la ANPC pe aceasta tema. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 5. Buna ziua.mi-a expirat perioada am cerut renuntare cu pastrare numar si ramanere pe cartela.mi-au inchis nr cu totu.ce pot face si dacs pot cere daune???multumesc

  Răspunde
  • Salut,

   Bineinteles iar procedura este aceeasi doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Acceseaza acest link si apeleaza la ajutorul unui avocat specializat pe astfel de spete. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 6. Buna,

  Am un contract cu Orange pentru internet, si datorita faptului ca serviciile sunt deplorabile, am sunat la ei pentru a intreba ce se intampla si am primit un raspuns de genul : “Este din cauza traficului facut in ultimele zile”. Mentionez ca limita de internet a fost resetata in ziua respectiva ceea ce ar rezulta viteza maxima prevazuta. Exista sanse sa mi se ceara despagubiri pe langa ultima luna consumata si respectiv pentru modemul primit din partea lor?

  Răspunde
  • Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor au reclamatii pe aceasta tema dat fiind faptul ca a crescut masiv consumul de date iar retelele acestora sunt depasite de situatie. Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si va trebui sa returnezi echipamentul daca il ai in custodie. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Buna ziua,

    Am achizitionat un nou telefon cu abonament pe firma cu Orange acum cateva luni, il luasem pe firma, insa mi-am dat seama ca platesc cam mult, cum pot rezilia abonamentul inainte de termen? Ce se intampla cu telefonul?
    Multumesc,

    Răspunde
    • Buna,
     Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
   • Buna,

    Am primit raspuns cum ca se percep taxe de reziliere, si ca nu se poate inchide contractul deoarece ar mai fi inca 19 luni…

    Ce as putea face mai departe?

    Răspunde
    • Salut,
     Probabil ca ai avut nesansa sa nimeresti un habarnist care ti-a gestionat reclamatia si din acest motiv a mers pe “blat”…. Poti incerca sa mai depui inca una in speranta ca vei avea mai mult noroc de aceasta data si nu strica sa apelezi la ANCOM. In ultima varianta va trebui sa rezolvi speta in Instanta daca cele doua institutii nu iti vor oferi castig de cauza. Succes!

     Răspunde
     • O ultima rugaminte as avea, daca este posibil bineinteles, daca m-ai putea ajuta cu o “mica” indrumare asupra a cum ar trebui sa formulez o reclamatie la ANPC/ANCOM in cazul nefavorabil.

      Multumesc anticipat!

     • In principiu trebuie sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui. Ideea este sa nu te pierzi in prea multe detalii si sa nu le trimiti un “roman”. Cu placere!

   • Buna ziua! Am două abonamente de internet la Orange , dar in zona in care locuiesc, de câteva luni bune nu am semnal…Am sunat sa reziliez contractele , dar mi s-a spus ca e posibil doar la unul dintre ele sa nu plătesc taxa de rezilierea….E POSIBIL…., iar la celalalt trebuie să achit 47 de €! Eu achit lunar , cu tot ce mai am de la ei , 200 si ceva de lei, iar problema semnalului am anuntat-o de ffff multe ori, dar fara rezultat! Din cate am citit mai sus, legal, nu trebuie să achit nicio taxa…nu??!! Multumesc!

    Răspunde
    • Buna,
     Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Depune cat mai curand si o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui(inclusiv un print screen din care sa reiasa faptul ca nu aveti semnal in zona). Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
   • Buna seara! Am reziliat contractul cu Orange la 2 cartele…ne au luat si nr..ne putem face din nou nr pe care le aveam fara a mi contaracta abonament? Multumesc

    Răspunde
    • Buna,
     Ai fi putut specifica in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi numerele respective pe cartele prepaid si astfel nu le-ai fi pierdut. Din pacate acum nu prea ai ce sa mai faci in acest sens, asadar nu le mai poti recupera. Cu placere!

     Răspunde
  • Ce a mai patetica companie din lume nota 0 pentru serviciile oferite cel mai slab internet ..cred ca și strămoși noștri de prin ani 1300 aveau o conexiune a paginilor mai buna Rușine orange România

   Răspunde
 7. Buna ziua,
  Am reziliat un abonament la Orange. Mai aveam de platit niste rate pentru un telefon. Cum as putea sa scap de plata ratelor respective ? Multumesc.

  Răspunde
   • Buna ziua

    Am un abonament orange family cu 3 numere telefon si vreau sa reziliez pe cale amiabila abomentele cu ramanearea unui numar pe cartela prepay. Am depus cererea de reziliere iar orange mi a solicitat taxa de reziliere 700 lei de abonament? Banii care nu am unde sa ii platesc. Cum pot rezilia contractele pe cale amiabila fara sa platesc taxa de reziliere?

    Răspunde
    • Buna,
     Ai urmat procedura prezentata in acest articol? Ai depus reclamatia la ANPC?
     Nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii aferenta acestui articol ca sa stii cum sa reactionezi in diverse situatii.

     Răspunde
  • Bună ziua,am încheiat un contract cu ei acum 5 zile și as dori să-l reziliez și sa revin la cartelă.. S ar putea rezilia fără penalizări? În contract e clauză ca pot rezilia doar dacă achit taxe de penalizare.

   Răspunde
   • Buna,
    Bineinteles ca poti rezilia contractul fara costuri suplimentare daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 8. Bună, am o promlemă cu stimabilii de la Orange, in 22 martie imi expiră contractul, am făcut cerere de reziliere in data de 14 fem, am fost sunat de cei de la orange si au spus că nu pot sa reziliez contractul decât in 22 aprile, si imi spun ca trebuie sa mai platesc 2 facturi plus 18 euro trecerea la prepay, ce trebuie să fac mai departe

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora.
   Depune cat mai curand o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • UPDATE
    Referitor la problema mea vă anunț 📢 🙂 că cei de la Orange au acceptat închiderea abonamentului pe calea abiabilă, stimabilii sau retras când au auzit de ANPC și legea 193/2000, cei drept după multe discuții. Mulțumesc pentru răspuns

    Răspunde
    • Felicitari pentru reusita!
     Inestimabilul operator cedeaza in fata abonatilor bine informati, care stiu sa isi apere drepturile si nu se lasa abuzati de catre “scumpii” nostri furnizori de servicii 🙂
     Cu placere!

     Răspunde
 9. Buna ziua, am reziliat contractul de abonament orange anul trecut in august. Am plătit tot ce mai avem de achitat, dar azi am fost sunata de o firmă de recuperări ca mai sm de achitat 169 ron. Cum e posibil după atâtea luni sa ma sune si sa imi ceara banii, atâta timp cat eu cand am reziliat contractul am achitat tot?
  Mulțumesc!

  Răspunde
  • Totul este posibil in conditiile in care operatorii fac abuzuri pe banda rulanta. Ai urmat procedura prezentata pe blog?
   Nu ar strica sa depui o reclamatie la ANPC pe aceasta tema iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 10. Buna ziua, Am facut o cerere de reziliere a contractului online si azi m-au sunat si mi s-a zis ca nu pot rezilia contractul daca nu fac cerere scrisa de mana intr-un orange shop. Este adevarat asa ceva?

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora. Asadar stai linistita pt ca o vor procesa in termenul legal dar nu ar strica sa depui si o reclamatie la ANPC.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 11. Buna ziua! Am depus si eu o cerere de reziliere a contractului si raspunsul pe care l-am primit de la orange a fost ca pot sa inchid abonamentul inainte de termen doar in conformitate cu contractul. In contract este specificat ca trebuie sa platesc restul lunilor ramase pana la finalul contractului. Intrebarea mea este pot sa depun plangere la ANCOM sau nu mai pot face nimic deoarece este specificat in contract ca trebuie sa platesc lunile ramase?
  P.S. am fost constransa sa fac contract si la o jumate de ora am fost sa il anulez dar mi-au spus ca nu se poate. Am aflat mai tarziu ca in primele 24 ore se putea inchide abonamentul.

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Ar fi ideal ca in prima faza sa depui o reclamatie la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta.
   Practic te-ai dus dupa “fentă”…….. bineinteles ca puteai rezilia contractul cele 24 de ore dar deh….
   Oricum stai linistita pentru ca vei reusi sa reziliezi contractul fara costuri suplimentare.
   Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 12. Salutare, azi am fost contactat telefonic de catre cei de la ANPC, m-au întrebat dacă s-a rezolvat problema deoarece cei de la orange a spus ca a fost o greșeală de sistem, i-am spus domnului că nu e nicio greșeală si e o practică des întâlnită la operatori și dacă ține te-au făcut, domnul m-a asigurat ca pe toată perioada contractului nu o sa mai am surprize si dacă am sa ma adresez lor(Anpc) suma cum am spus mi-a fost returnata si abonamentele tv+net au revenit la normal ba chiar cu câte un euro reducere pentru fiecare, concluzia este ca am să rămân in continuare până la finele contractului după care mai vedem și DA adresați-vă fără rețineri ANPC este dreptul nostru ca cetățeni, Mulțumesc itHOT.

  Răspunde
 13. Am făcut o prelungire de abonament cu achiziție de telefon la prelungirea abonamentului , eu având 2 numere la ei , am depus reclamație la ANPC pt a trece cu numerele pe Pre- pay și am reușit doar cu un singur număr sa trec pe Pre – pay , celălalt primind răspuns de la ANPC “ petiția a fost concluzionata neîntemeiata “ , pt ca am semnat contract pe 24 de luni și am rate la telefon , telefon care in prealabil stimabilul operator Orange mi-a spus ca îl primesc gratis la prelungirea abonamentului.
  Mai am vreo cale de atac sau aștept sa treacă lunile rămase din contract ?

  Răspunde
  • Este absolut normal raspunsul celor de la ANPC deoarece in cazul respectivului abonament esti nevoit sa achiti diferenta pt terminalul receptionat “cadoo”, dat fiind faptul ca reziliezi contractul in mod anticipat. Asadar nu este vreun abuz din partea inestimabilului operator. Succes!

   Răspunde
 14. Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat va rog : sunt abonat orange de 20 ani si acum am 3 nr de telefon pe numele meu. vreau sa renunt la 1 dintr ele pentru ca sim-ul nu functioneaza la o centrala de alarma si platesc abonamentul degeaba. Nr de abonament se afla inca in perioda de contract pentru inca 9 luni .Am facut cerere la ei in data de 11 dec si nu am primit niciun raspuns si intru pe site-ul orange si vb cu un “consultant” si imi spune ca tb sa ma duc in shop sa platesc 17 euro pentru taxa de reziliere- si ca aceasta taxa s-a redus mult fata de cat puteau sa ma puna sa platesc.I-am dat raspuns cu legea abuziva nr.193/2000, iar el nu ca e mentionat in contract.
  Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie, va rog ? Inregistrez plangere la ANPC ?
  Va multumesc in avans,
  Laura

  Răspunde
   • trecuse mai bine de 1 luna si eu nu primisem niciun raspuns de la ANPC si m-am dus si am inchis la orange contractul platind suma de 82 de ron. Ce sa vezi, la 1 sapt dupa ,ma suna orange ca au vb cu ANPC si ca sa nu platesc nimic la inchidere,cand tocmai platisem. Mi-au scazut banii platiti din suma facturii pe luna viitoare si am primit si de la ANPC scrisoare de confirmare.
    Multumesc frumos de indrumari si de ajutor!
    Laura

    Răspunde
    • Raspund ceva mai greu inspectorii ANPC ca urmare a numarului foarte mare de solicitari dar important este faptul ca isi fac treaba intr-un mod exemplar, fiind sigurii care ii pot pune cu botul pe labe pe inestimabilii operatori. Felicitari pt reusita!

     Răspunde
 15. Buna ziua, as aprecia dacă mi-ați putea da un sfat……sunt abonat Orange de 19 ani cu un număr , de 5 ani cu alt număr și de 3 ani cu alt număr (ultimele două sunt ale copiilor). La numărul de 19 ani mai am 6 luni de abonament dar as vrea sa trec cu acest număr la Vodafone din mai multe motive. Întrebarea mea este daca sa fac direct cererea de portare sau întâi să urmez pașii cu rezilierea descriși în articol și după aceea sa trec la Vodafone. Mulțumesc.

  Răspunde
 16. Buna seara,
  Cu surprindere mare trebuie sa va anunt urmatoarele:
  Stiti povestea, am abonament orange de 18 ani, acelasi nr te tel, acum 2 ani l-am “introdus in abonament” si pe prietenul meu care acum vrea pe cartela, in fine, ce vreau sa va spun este ca in 24 de ore s-a rezolvat totul, fara costuri suplimentare, chiar daca semnasem ca ma oblig sa mai stau in 24 de luni la ei. Deci, abonamentul meu merge inainte, iese din abonament al doilea numar.
  M-au sunat inapoi luni dimineata (eu sunasem duminica la ei si am si trimis sesizare pe mail) si dna f amabila mi-a spus ca se rezolva, azi oricum se emisese factura, am platit, am trimis cererea si dovada platii in centrala si e gata.
  S-a rezolvat in mai putin de 24 de ore. Nu-mi vine sa cred. Am primit si mail de la ei.
  Ideile Dvs prezentate aici precum si situatiile prin care au trecut alti abonati m-au pus in garda, asa ca aveam raspuns la orice ziceau.
  O singura chestie de mentionat: in urmatoarea luna, cand iese al doilea nr. din abonamentul meu, voi plati eu in avans, pe factura mea, 5 euro (pretul cartelei), lucru pe care l-am acceptat.
  In rest, toate bune, ati avut dreptate cu tot si va multumesc dle BYTZA.
  Toate cele bune!

  Răspunde
 17. Buna,
  am o problema cu orange.. simpla as spune eu. Sunt abonata de 18 ani la ei, fara pb, am cumparat si tel, am stat si 24 de luni obligatoriu contractual, deci nimic nou. In oct 2017 am cumparat un tel in rate, pe care l-am achitat in 3 luni apropos, dar am respectat acel termen de 24 luni obligatoriu.
  Acel tel i l-am dat prietenului meu, deci cu alt nr, dar tot orange si l-am introdus in abonamentul meu. Deci pe abonamentul meu de 18 ani figureaza de 2 ani 2 numere de tel… (al meu si al prietenului) problema este ca a trecut acea perioada obligatorie de 24 luni pt tel,…
  am primit un tel daca vreau sa prelungesc abonamentul prin octombrie 2019, le-am zis ca da, dar, ca sa scurtez discutia, VREAU SA SCOT DIN ABONAMENT NR PRIETENULUI MEU SI SA-L TREC PE CARTELA. SA RAMAN DOAR CU NR MEU, CEL DE 18 ANI. repet, nu am datorii la ei, echipamente, telefoane neachitate. CE DRACU FAC PT CA OPERATORUL M-A LUAT CU “TAXE DE REZILIERE” CA AM ACCEPTAT ALTA PRELUNGIRE A ABONAM DE 24 LUNI…. e penibil
  va multumesc

  Răspunde
  • culmea, EU NU RENUNT SAU REZILIEZ UN ABONAMENT, DOAR VREAU SA SCOT UN NR DIN ABONAMENTUL MEU
   DAR TOT SUNT AMENINTATA CU TAXA DE REZILIERE, PT CA SI PT AL DOILEA NR AM ACCEPTAT (IN OCT 2019) SA RAMANA PE ABONAMENT… CE-I DE FACUT?

   Răspunde
   • Iti dai seama ca nu le convine ca abonatii sa renunte la abonamente si din acest motiv adopta un comportament abuziv. Asadar depune cat mai curand cererea de reziliere si apeleaza la ANPC doar daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!
    PS: RENUNTA LA CAPS LOCK :))

    Răspunde
  • Buna,
   Majoritatea operatorilor merg la intimidare si mizeaza din plin pe “naivitatea” abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii. Stai linistita pt ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament iar pentru detalii parcurge sectiunea de comentarii aferenta acestui articol https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 18. Salutare sunt și eu (NE) fericitul posesor al unui contact Orange încheiat acum 6 luni la un partener de al lor, Oferta suna așa:Net+Tv+voce=Orange love si ai 50% discount pe Viață la net+tv, la vremea respectiva am avut ceva dubii deoarece contractul tipărit a ieșit cu reducere pe 6 luni la tv+net, bineînțeles Nu am acceptat și in consecință Nu am semnat contractul, tipa de acolo a insistat spunând că e o greșeală și că voi avea oferta din pliant, i-am cerut să – mi scrie cu manuța ei textual pe contract oferta și sa puna stampila si semnătura iar eu voi semna contractul după ce i-au legătura cu un operator Orange să-mi confirme oferta, tipa a semnat, a stampilat, eu am luat legătura pe aplicația My orange ca să rămână scris cu un operator si mi-a confirmat scris prin mesaj oferta din magazin, atenție eu NU am semnat nici acum acel contract având dubii după cele 6 luni și Surpriza după 6 luni s-au dublat abonamentele la tv+net, am făcut ceea ce ați spus mai sus, am trimis cererea de reziliere pe mail și acum întreb când sa depun reclamatie la Anpc după ce astept un răspuns de la orange sau s-o fac deja și dacă să plătesc factura emisă deja cu majorarea? Vă mulțumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri iar clientii tac si suporta toate aceste mizerii. Ar fi ideal sa depui cat mai curand reclamatia la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui. Achiti factura doar daca vrei sa mai beneficiezi de raspunsul acestora pana in momentul in care vei receptiona raspunsul celor de la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Pe site-ul ANPC spune sa depun reclamatie doar după ce am încercat amiabil sa reziliez cu operatorul, eu am sunat la orange si mi s-a spus să depun o sesizare la [email protected] ceea ce am si făcut însoțit de o cerere de reziliere a contractului, asta întreb pot să mă adresez deja Anpc sau aștept întâi un răspuns din partea lor sa-l atașez la reclamație? Dacă nu le plătesc, nu închid telefonul?

    Răspunde
    • Din experienta iti spun faptul ca Orange raspunde foarte greu la sesizarile trimise la respectiva adresa dar poti trimite reclamatiile simultan daca vrei neaparat sa fii mai catolic decat Papa 🙂
     Tocmai asta ti-am zis…. :))) Achiti factura respectiva doar in cazul in care vrei sa mai beneficiezi de serviciile acestora pana in momentul in care receptionezi raspunsul celor de la ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
     • Ieri am fost și am achitat factura așa cum mi-a emis-o orange cu dublarea abonamentelor Net+Tv nu am riscat sa nu le plătesc de teama să nu îmi oprească serviciile (mai ales cel de voce) azi uitându-mă pe My orange Surpriza apare – 57 lei adică fix 12 euro câte 6 pe fiecare abonament tv+net ba mai mult acum apare ca pret abonament lunar din 12 euro per abonament cât îl marise acum e 5 euro, nu știu care ar fi cauza cert este ca eu am făcut exact cu ai spus si am depus sesizare si la orange si la anpc dar un răspuns oficial nu am primit de la nimeni, oricum încredere in ei Nu mai am si in caz că mi se aproba rezilierea o fac fără echivoc desi e ok ca ofertă ăștia le modifica de la o lună la alta de capul lor fără să te întrebe nimic, vă mai tin la curent!

     • Au intrat cei de la ANPC pe “fir” si din acest motiv inestimabilul operator a fost nevoit sa storneze suma incasata in mod abuziv, altfel riscau mare amenda. Oricum stai linistit pt ca vei receptiona raspunsuri din ambele parti, prin intermediul Postei Romane desigur. Cererea de reziliere va fi procesata fara probleme in termenul legal, asadar nu are nevoie de vre-o “aprobare” din partea operatorului. Sa ne trimiti raspunsurile scanate pe mail([email protected]), ca sa le putem incarca pe blog pt a putea fi vazute si de alti compatrioti care se afla in situatii similare. Asteptam detalii. Succes!

  • Buna! Acum aproximativ o luna , am fost păcălită sa zic așa , de o angajata orange care nu s-a exprimat cum trebuie. Aveam un singur abonament pe numele meu , abonamentul respectiv îl folosea bunica mea. Și 2-3 luni eu fiind pe cartela , îmi reîncărcam cartela de pe numărul ei. Aceasta mi-a propus ca in loc sa încarc de fiecare data manual , ea va face ca încărcarea sa devină automată. Și primirea unui telefon gratis Huawei Y6 2019. Doar ca , eu nu voiam sa renunț la cartela și sa trec pe cartela și de aceea am întrebat-o dacă nu cumva presupune trecerea pe abonament și aceasta mi-a spus ca nu. Mare minciuna.
   Peste câteva zile , la același Orange am cerut posibilitatea de reziliere a contractului și mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil . Am căutat pe internet și am aflat ca este posibila rezilierea contractului . Am urmat primul pas și am trimis cererea de reziliere . Și ascesta este răspunsul :
   Raspund solicitarii dumneavoastra cu privire la posibilitatea de a denunta contractul de abonament pentru numarul ……….., Orange Me 7 SIMO.

   Imi pare rau sa aflu de situatia prezentata si m-am straduit sa gasesc cea mai buna solutie pentru dumneavoastra dar care, totodata, sa tina cont de prevederile contractuale agreate la data activarii abonamentului.

   Astfel, incep prin a aduce in atentia dumneavoastra faptul ca, pentru abonamentul mentionat, ati agreat activarea pentru o perioada minima contractuala de 24 de luni cu achizitie de telefon Huawei Y6 2019 Dual SIM Brown.

   In situatia in care abonamentul nu si-a incheiat perioada de contract, denuntarea acestuia se poate face doar cu plata in avans a taxei de abonament pentru perioada ramasa.

   In momentul in care Orange Romania v-a propus aceasta oferta promotionala si-a asumat niste costuri (de exemplu, contravaloarea serviciilor incluse cu caracter gratuit sau oferite la pret promotional dar si in cheltuieli de întretinere si dezvoltare a retelei etc), costuri care urmau a fi amortizate prin mentinerea ofertei pe toata durata perioadei minime contractuale. Aceste costuri au fost asumate in considerarea mentinerii a contractului pentru o perioada contractuala minima, cu plata corespunzatoare a valorii abonamentului lunar.

   Astfel, in situatia in care nu se mai dorește pastrarea abonamentului, se poate face cesiune catre o alta persoana, care sa il preia și sa se bucure in continuare de beneficiile oferite in cadrul acestuia.
   Cesiunea nu implica niciun cost si se poate face la orice magazin propriu sau partener Orange.

   In urma acestui răspuns , tot as putea rezilia contractul ? Având in vedere ca am primit și un telefon.

   Răspunde
   • Buna,
    Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Bineinteles ca va trebui sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat si contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 19. Salut, în data de 25.10.2019 am fost la orange sa imi prelungesc abonamentul si am ales o oferta cu un telefon in rate toate bune si frumoase pana ieri cand observ in contul meu ca mi-au mai băgat două abonamente de cate 8 euro fiecare fara ca sa mi se spuna, eu am intrebat ce is cu cele doua cartele pentru ca in urma cu doi an am pățit ceeasi chestie cu 3 abonamente de 11 euro fiecare timp de 3 luni cand eu aveam o oferta cu 3 luni gratuite, dar ei s-au gandit ca mai bine imi baga 3 aboamente sa nu iasa in pierdere. Revenind la cele doua abonamente care de fapt cei de la orange mi-au spus ca sunt niste simple cartele, au spus sa le iau ca doar asa imi poate face o reducere de 20 de lei la abonament si ca eu nu o sa platesc nimic pentru ele. Intrebarea mea este: daca am luat telefonul in rate la ei mai pot renunta la prelungirea de congract si sa inapoiez telefonul? Multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri pt a-si rotunji in mod consistent veniturile iar acestia mizeaza din plin pe “naivitatea” abonatilor care le pica foarte usor in “plasa”. Poti rezilia fara probleme contractul dar nu vei putea returna si terminalul achizitionat, asadar vei fi nevoit sa achiti diferenta pt acesta. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Am vorbit cu cei de la orange si au zis ca ma suna in 6 zile sa vedem ce se paote face, ieri am facut si reclamatie la ANPC. O sa va tin la curent cu ce se rezolva.

    Răspunde
     • Ieri am depus o cerere scrisa si azi am fost sunat de cei la orange, au spus ca trebuia in 24 de ore sa merg in magazin sa reziliez abonamentele si ca daca vreau acuma trebuie sa plătesc despăgubiri ca am contract semnat pe 24 de luni. I-am spus ca oricum nu platesc nimic si ca am facut reclamatie la ANPC si a zis sa astept raspunsul celor de la ANPC ca ei nu au ce sa faca si ca trebuie sa platesc ca sa reziliez. Acum astept raspunsul celor de la ANPC.

     • Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Asteptam detalii. Succes!

     • Același lucru am pățit și eu,doar că am cerut rezilierea pe loc… după ce mi-am dat seama. Se întâmpla într-o sâmbătă, așa că agentul s-a gândit să trimită cererea de reziliere luni,ca să fie depășite cele 24 de ore. In momentul de față vreau să reziliez toate numerele existente pe contul meu…oferta a fost făcută și cu un telefon. Cum se procedează în acest caz,telefonul vreau sa îl returnez.

     • Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol dar vei fi nevoita sa achiti diferenta pt terminalul achizitionat daca nu ai plasat comanda online. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

     • Am primit mail de la orange ca de luna viitoare cele doua abonamente vor fi dezactivate, inca astept raspunsul celor de la ANPC.
      Cei de la ANPC au rezolvat problema ca eu cand am vorbit cu cei de la orange au spus sa platesc in avans daca vreau sa renunț. Multumesc pentru ajutor, inca un caz rezolvat datorita vouă,

     • Felicitari pt reusita!
      Sa ne trimiti raspunsul ANPC scanat pe mail [email protected], ca sa-l putem incarca pe blog. Inestimabilul operator merge la intimidare si mizeaza din plin pe naivitatea abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii. Cu placere!

    • Bineinteles. Procedura este aceeasi doar ca va trebui sa rezolvi speta in instanta daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
  • Buna ziua
   Referitor la rezilierea contractului cu Orange Ro nu stiu cum sa procedez mai bine?
   La data incheieri contractului, inainte de a mi pune semnatura, am intrebat angajatul Orange cum pot beneficia de resursele din abonament in satiu SEE, acesta raspunzand ca beneficiez de min/sms nelimitat si 11.4 G de net in SEE cu conditia sa nu fiu mai mult de 4 luni consecutive in SEE deoarece voi avea cost suplimentar. Am spus ca eu la 3 luni revin in tara cu abonamentul pt doua sau trei saptamani in concediu, angajatul spunandumi ca este perfect si ca voi beneficia 100% de resursele din abonament.
   De trei saptamani ma cert cu Orange ca am folosit ABUZIV abonamentul in SEE si ca voi avea taxarea la tarifele din tara respectiva unde ma aflu (Germania), lucru care se intampla eu avand resursele din abonament intacte pt SEE.
   Deci eu nu mai pot folosii resursele din abonament din cauza unei hotarari a parlamentului european pe motiv ca il folosesc abuziv dar, din resurse am consumat de obicei 50% din internet si aproximativ doua ore de convorbiri cu familia pe luna.
   Mai sunt sub contract 14 luni cu ei si nu stiu cum sa procedez?
   Abonament de 30€/luna

   Răspunde
   • Salut,
    Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar daca este cazul, nu ezita sa apelezi la ANPC. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 20. Buna , iti multumesc enorm pt acest articol , am urmat pasii si surpriza : mi l a reziliat ! nu pot sa cred ! :))))
  Recunosc ca nu prea am crezut ca va fi de efect !

  Răspunde
  • Felicitari pt reusita!
   Iti dai seama ca au reusit mii de abonati sa rezilieze contactele pana acum prin intermediul aceleiasi proceduri, asadar este ultra testata si nu avea cum sa nu functioneze 🙂 Cu mare placere!

   Răspunde
  • Bună am un contract cu orange din 2016.și din 2017 nu lăm mai plătit .am cerut reziliere înainte de termen și nu mi sa oferit .acum am citație de la judecătoria Turda prin a plătit debitul și restul de bani pe lunile care urmau .ce trebuie sa fac ăsta dori un sfat.precizez ca ei mia spus o suma la abonament și pe factura a fost altul.

   Răspunde
   • Buna,
    Operatorul nu are cum sa refuze procesarea cererii de reziliere dar cel mai probabil nu ai urmat procedura prezentata in acest articol. Iti recomand sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete pt a te putea reprezenta asa cum trebuie in Instanta. Succes!

    Răspunde
 21. Buna ziua,
  Am trimis astazi mail pentru rezilierea a 3 abonamente orange (am folosit cererea din atasamentul articolului), unul de voce si 2 de net. Mentionez faptul ca unul din cele 2 abonamente de net avea perioada contractuala pana pe 10.09.2019, astazi fiind 01.10.2019.
  Se prelungeste automat, sau cum..? Nu am fost contactata/anuntata in niciun fel cum ca acesta se va prelungi automat, sau ca nu voi mai putea beneficia de el daca nu ma prezint intr-un showroom, de exemplu, pentru prelungire/incheiere.
  Pe cele 2 de net as vrea sa le inchid definitiv, nu ma intereseaza ce se intampla cu cartelele, insa la cel de voce as vrea sa pastrez numarul, sub forma de cartela PrePay. Stiind ce fel de oameni sunt, avand un istoric fabulos cu cei de la centrala, stiu ca rezilierea telefonica nu are niciun happy ending pentru mine..avand si 2 cereri de inchidere + plata integrala a lunilor ramase, tot cu cele 3 abonamente am ramas. Banii pe lunile ramase nu au fost retrasi, cum era normal si sa se inchida abonamentele, acestia au ramas pur si simplu in cont, achitandu-se automat factura din urmatoarea luna din ei, si tot asa. Intrebarea mea este, pot depune o cerere la ANPC astazi (01.10.2019), chiar daca nu am niciun raspuns de la ei, si chiar daca am ceva cu care sa dovedesc EU, ca persoana fizica, cele 2 cereri de inchidere + ca banii pentru lunile ramase au fost pusi in contul de abonat si acestia nu au respectat intelegerea facuta in showroom?

  Răspunde
  • Buna,
   Poti depune oricand reclamatia la ANPC dar nu inteleg de ce nu ai procedat astfel inca de la inceput, dat fiind faptul ca rezilierile se fac doar in scris si nu telefonic…
   Stai linistita pt ca iti poti pastra fara probleme numarul respectiv pe cartela pre-paid. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Salutare, revin cu un happy ending. 😊 Astăzi, 07.10.2019, am încheiat toate “socotelile” cu Orange România. Am fost contactata de un “Problem Solving Specialist” și am reziliat toate contractele descrise mai sus. Ideea e ca nu am știut de la bun început despre procedeele și practic, despre drepturile mele ca și parte contractanta, iar “oamenii faini” din show-room nu mi-au zis nimic in legătura cu rezilierile, ca nu s-ar face telefonic, făcând cererile de reziliere in show-room. Cu toate acestea, am rezolvat telefonic cu mai sus numitul specialist. Toate acestea datorită ție și a acestui minunat articol. Sincer, nu ma asteptam ca ANPC sa se miște atât de repede, având in vedere cele 30 de zile standard estimate pentru a rezolva problema. Eram sceptica, credeam ca nu se va face ceva datorită faptului ca nu mai aveam contractele. Dar, spre fericirea mea, problem solved. A, am uitat sa Menționez faptul ca Orange România nu mai are nici o pretentie de natura financiară din partea mea, nu se va emite nici o factura pentru luna aceasta (practic m-am folosit de resurse pana acum, factura trebuind sa se emită pe data de 12.10.2019). Deasemenea, nu trebuie sa mai achit acea taxa de păstrare a nr. in regim prepay in val. de 5.95€ cu TVA inclus. Mulțumesc încă o data, sfaturile din acest post au fost foarte utile! O sa recomand cu încredere.
    Seara faina și la câți mai mulți oameni cu happy ending, in ceea ce privesc “socotelile cu inestimabilul operator”!

    Răspunde
     • Am depus cererile de reziliere a contractului , cu 2 numere de telefon , am primit număr de referință la cererea mea de a trece pe Pre – pay … acum trebuie sa aștept răspunsul lor pt a merge la ANPC ??
      Menționez ca fata de la ghișeu mi-a comunicat ca , citez “ acuma s- au schimbat regulile și dacă doriți putem rezilia contractul pe loc in schimbul unei taxe de reziliere in valoare de 95€ pt ambele numere “

     • Poti depune oricand reclamatia la ANPC si ar fi ideal sa o faci cat mai curand. Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul. Asteptam detalii. Succes!

    • Buna,
     Felicitari pentru reusita!
     Cei de la ANPC raman “spaima” furnizorilor de servicii iar in acest sens majoritatea reclamatiilor sunt solutionate in mod favorabil pt consumatori.
     Cu mare placere!

     Răspunde
   • Buna
    Am contract cu Orange pana in 2021 , pe doua numere de telefon. La ultima prelungire de abonament mi-au mai băgat in oferta Orange tv și un abonament de net .. am făcut doua sesizări cum ca vreau sa renunț la abonamentul tv, respectiv cel de net dar răspunsul lor a foat ca așa e pachetul și nu au cum sa rezilieze contractul .. as vrea sa păstrez numerele de telefon , dar și sa scap de ei .. am sa urmez pașii de mai sus , iar dacă ar trebui sa mai știu ceva as vrea sa ma îndrumați. Mulțumesc

    Răspunde
    • Salut,
     Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme doar serviciile de care nu mai ai nevoie daca ai specificat acest aspect in cererea de reziliere. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!
     PS: Vezi ca inestimabilul operator mareste tarifele pt abonamentele mobile iar pt detalii acceseaza acest link https://ithot.ro/orange-mareste-tarifele/

     Răspunde
     • Sigur voi apela la ANPC pt ca am primit mesaj ca dacă nu plătesc și abonamentele de tv și cartela net îmi vor tăia abonamentele de voce , eu plătind ultima data doar abonamentele de voce și rata de produse. Mulțumesc.

     • Ok, atunci depune reclamatia la ANPC cat mai curand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

   • Am 2 abonamente acum amandoua fara perioada contractuala .in 02.06 .2019 a expirat contractu si unul in 20.10.2019.Am fost la sediu orange si am intrebat cum reziliez 2 abonamente si mi sa spus ca numai la ei telefonic. Am sunat la ei cu 3 luni innainte de expirarea primului contract si mi sa spis ca au inregistrat cererea si mi se va inchide . De atunci primesc facturi luna de luna , cum primeam factura sunam la ei iar , au trecit 9 luni de cimd eu ma chinui cu ei asa
    E adevarat ca eu nu mai am cartelele in telefon si on ultimul timp am intirziat cu plata facturilor dar le-am platit pina luna trecuta cand nu am mai platitsi acum ma suna o firma de recuperare.Am aflat de acest site si am depus la ei o cerere pe 28.10.2019 si apoi mi-am dat seama ca nu am lasat un nr. De contact dupa care am facut alta ,au trecut 5 zile lucratoare si nu am primit nimic motiv pentru care am facut sesizare la opc si azi m-au sunat de la otange si au zis ca trebui platita factura ca de aceea se prelungeste perioada eu i-am rugat sa ma asigure ca daca platesc acum factura asta se termina totul si a spus da dar intre timp ei au emis si factura pe luna aceasta fara sa o trimita la mine au trimiso direct la firma de recuperare. Cand au sunat azi le-am dat nr.de inregistrare de la sesizari.
    Astept raspunsu opc
    Se pot lua de mine atita timp cit ultimele facturi nu au fost platite la timp?

    Răspunde
    • Sincer nu inteleg de ce nu ai urmat procedura prezentata in acest articol? Ai fi scapat de toate aceste neplaceri, avand si dovezi palpabile. Acum nu ramane decat sa astepti raspunsul ANPC iar in functie de acesta va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

     Răspunde
  • Buna ziua!
   Am depus cerere de reziliere contract voce si net ,am fost sunat si mi-au zis cei de la orange ca nu imi reziliaza fara plata lunilor restante,mai precis 14 luni si nu am primit nimic in scris, nu am nicio dovada de la ei daca depun cerere la A N P C.

   Răspunde
 22. Buna ziua
  Problema mea: Eu nu vreau sa renunt la un abonament de 5 euro, dar Orange ma obliga sa trec la un abonament cu 2 euro mai scump si cu mai putine resurse, zic eu! Sau sa trec numarul pe cartela. Cica nu mai au abonamentul. Se poate asa ceva? Ma pot ei forta?
  S-a mai intalnit cineva cu astfel de situatie?

  Răspunde
  • Salut,
   Sincer nu inteleg de ce vrei sa ramani captiv in “ograda” acestora din moment ce inestimabilul operator are alte ganduri? Bineintelea ca pot rezilia unilateral contractul si este perfect legal daca iti ofera posibilitatea rezilierii fara costuri suplimentare. Au mai fost astfel de cazuri iar abonatii i-au “taxat” cu portari pe banda rulanta, asadar iti recomandam sa adopti aceeasi atitudine. Succes!

   Răspunde
  • Salut JD.
   Si eu am primit un astfel de mesaj in care mi se sugera ca trebuie sa raspund in 30 zile . Orange propunea un abonament de 7 euro ( momentan am unul de 5 euro – contract care l-am incheiat /prelungit cu ei de circa 2 luni ) I-am sunat si le-am facut o sesizare ( inregistrata cu numar ) ca nu sunt de acord cu ce imi propun ei si doresc sa colaboram cu intelegerea ce am incheiat-o acum doua luni de zile .
   Ciao .

   Răspunde
  • Da ,Eu am primit azi un mesaj asemănător.De la abonament de 5Euro la 7 Euro , Dacă nu vreau trebuie să-i anunț în 30 de zile.Mi se pare o mare măgărie.Cred că le zic Pa-Pa și trec iar pe cartelă preplătită.Aștept sugestii de la cei care au pățit la fel.

   Răspunde
  • Buna ziua.am făcut la Orange un abonament..și mi sa întâmplat să fac cost suplimentar de 470 de lei i-am plătit înainte să mi se emită factura și acuma la factura îmi zic ca,mai am de platit inca 136 de lei..pe inca 2 zile..miau băgat inca 136 de lei eu in 30 și 31 octombrie nu am mai făcut cost suplimentar ce as putea face in acest caz..au pus bani din burta de la ei..am și bonul cu care am achitat 470 de lei ajutați mă cu un sfat va mulțumesc.
   I

   Răspunde
   • Salut,
    In prima faza poti sa le soliciti detalii cu privire la costul suplimentar, ca sa vezi exact de unde provine diferenta respectiva iar ulterior ar fi ideal sa depui o reclamatie la ANPC. In functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 23. Buna . Aveam 2 abonamente de telefonie la Orange si am vrut sa instalez la o alta locatie internet si Tv.Firmele consacrate UPC si Digi nu pot instala acolo TV si internet. Am convenit la un cost total abonament TV,Internet si 2 abonamente voce cu cei de la Orange Shop, in suma de 95 lei in luna aprilie 2019. La prima factura a venit 131 lei : am cerut lamuriri ,iar cea de la nr unic 300 a solicitat sa astept urmatoarea facura ,ca de obicei prima e mai mare.(Smecherie ,deoarece au trecut cele 14 zile in care puteam sa denunt contractul unilateral)la urmatoarele 129 lei. Am cerut lamuriri si mai intai mi-au spus ca e TVA apoi ca e o greseala la facturi. Vreau sa reziliez contractele toate cu ei dar imi cer 650 lei ca taxe de reziliere. Imi scad vad din urmatoarea factura 118 lei(recunoscand astfel ca ma inselau) dar eu nu mai vreau sa raman la ei. Am vorbit de 3-4 ori cu reprezentati de-ai lor dar fara mari realizari.Ba imi ofereau abonament de 82 lei dar nu il puteau implementa, ba 105 lei ,dar daca.. ,ba mai putin cu 9 lei etc. Mii sila sa lupt cu ei. Dar mai degraba i-as da in judecata sa le ofer o lectie .Este cineva care se ocupa de astfel de spete,cu lupta in instanta cu acesti mari inselatori?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu are sens sa-i actionezi in instanta pana nu apelezi la ajutorul celor de la ANPC in prima faza pt rezolvarea acestei spete. Oricum stai linistit pt ca vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament si va trebui sa returnezi tot echipamentul pe care il ai in custodie, in aceeasi stare in care l-ai receptionat. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 24. Buna, e cazul sa fac sesizare la Orange înainte să mă adresez la ANPC sau ANCOM? E vorba tot de o “justă” despăgubire, cum se exprima ei ….

  Răspunde
 25. Salutare,
  Din pacate si eu mi-am facut un abonament într-un OrangeShop la care am vrut sa renunt dupa o saptamana, si trebuia sa achit o taxa de 20 euro. Am facut plangere la ANPC si dupa 22 de zile am reusit sa trec inapoi la pre-pay.
  Mi se pare incredibila atitudinea celor de la Orange care si in al 12-lea ceas, dupa ce le-am prezentat legea, o tineau tot pe a lor, spunandu-mi ca n-am decat sa trimit plangere.
  Apelati la ANPC cu incredere, va vor scapa de lichelele de la Orange.
  Multe multumiri administratorului acestei pagini fara de care nu mi-as fi stiut niciodată drepturile.

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita! Intr-adevar atitudinea operatorului este sub orice critica iar sigurii care ii pot “taxa” sunt cei de la ANPC. Cu mare placere!

   Răspunde
 26. Salut! Am si eu un abonament la orange care expira in 20.10.2020 . Intrebarea mea este urmatoare: Pot sa reziliez contractul ? Precizez ca am primit un telefon gratuit cand am prelungit contractul in 2018.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 27. Salutari, a mai patit asa, cineva la Orange? Samsung s10 cumparat pe 15.07 cu prelungire abonament, pe data de 07.08 inregistrat cerere de retur, au trecut mai mult de 14 zile calendaristice, cum prevede legea si nimic, cererea de retur nu s-a procesat. Ba ca au multe retururi si sunt aglomerati, ba ca erau 14 zile lucratoare nu calendaristice…..numai motive din astea primesc.

  Am facut plagere la ANPC si la ANCOM, dar eram curios daca a mai patit cineva asa?
  Asta dupa 15 ani de cand le sunt client….

  Răspunde
  • Salut,
   Au mai facut astfel de abuzuri dar stai linistit pt ca iti vor solutiona in mod favorabil reclamatiile. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 28. Salut,

  Am un abonament care expira in aprox. 8 luni. La incheierea contractului pe langa abonament am achizitionat si un telefon la pret redus. La cererea de reziliere se poate invoca recuperarea unui prejudiciu pentru telefonul achizitionat la pret redus?

  Multumesc.

  Răspunde
 29. BUNA ZIUA!

  Am abonament si nu mai pot plati, as dori sa trec pe cartela pre pay si vreau sa reziliez contractul mai am 14 luni ce pot sa motivez in cereea de reziliere ?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu esti nevoit sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate(daca mai exista). Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 30. Bună ziua! Am un contrat semnat pe 2 ani la Orange acesta conține o cartelă de telefonie, internet și televiziune, plătesc mai bine de 150 de lei pentru toate 3 însă eu folosesc doar cartela de telefon. A trecut un an de când am abonamentul și m-am gândit să îl închid. Precizez că am primit și un telefon Huawei P smart pentru care au zis că nu am de plătit nimic! Oare aș putea să reziliez acest contract fără nici o problemă?

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
     • Salut. Pe 20.09 2019 am trimis cerere de rezilierea contractului orange pe 24 .09 2019 .au sunat cei de la orange nu vor sa rezilieze nimic fara sa achit taxe si rate pe toata durata contracului adică pana in martie 2021.Ce fac in continuare?

     • Salut,
      Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si depune cat mai curand reclamatia la ANPC. In functie de raspunsul acestora va trebuie sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

  • Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
  • Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
  • Salut,
   Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 31. La mine, mai exact mama mea, s-a rezolvat uimitor de repede. La 4 zile de la trimiterea mailului, mama a fost sunata si intrebata motivul cererii respective. Mama i-a spus ca trebuie sa plece din tara si nu are cine achita abonamentul. Au inghitit galusca si i-a spus sa dea un reboot la telefon si gata e pe pre pay.
  Am primit si confirmarea pe mail, dupa cum vedeti imaginile atasate.
  Uimit de viteza cu care s-au miscat lucrurile merg cu mama, a doua zi, sa platesc ultima factura. Ii dam numarului reprezentantului si ne spune: “Doamna, numarul acesta nu este la abonament, cred ca mi l-ati dat gresit”
  Dupa ce i-am spus ca tocmai ce am migrat de la abonament la pre pay si dupa ce a mai facut el un deep search, am reusit sa gasesc facura mamei si sa platim fara probleme.
  Acum asteptam ultima factura,(contravaloarea incarcarii de 5€ ) sper sa nu fie cu surprize.

  Răspunde
 32. Buna ziua. Foarte bine detaliati pași de reziliere mă duc astăzi cu o problema cred ca mai delicată. Sora mea a mers la un Orange Shop pentru decuparea unei cartele si sa ales si cu un abonament tin sa specific ca are si probleme cu auzul( dr deloc stg cu aparat) si nu prea a înțeles ce ii zicea tipul numai la final sa semneze electronic. Nu iau dat nici o copie a contractului nimic la mână. A încercat să rezilieze contracul au trimis operatori o cere a fost contactată si au inceput cu tot felul de taxe sa achite. Pentru acest lucru trimit cerere către ANPC o cerere si aș vrea să escaladez problema cu trimitere in instanță. Ce parere aveti? Mulțumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Nu luati in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece va fi nevoita sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care a beneficiat de abonament. A fost victima unui abuz grosolan, asadar depuneti cat mai curand reclamatia la ANPC iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionati in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 33. Buna,
  Stiu ca articolul este despre orange, insa doresc sa va supun atentiei o speta ce m-a lasat fara cuvinte.
  Sunt client Raiffaisen Bank si cardul de debit ce-l detin la aceasta banca l-am legat de contul Revolut. Am facut un transfer din aplicatia Smart Mobile, a celor de la raiffaisen, de 50 ron si m-am trezit cu un comision de 50 ron luati in plus.
  Bineinteles ca in secunda doi am sunat la ei si am sezizat problema, mentionandu-le ca in aplicatia de mobil nu am fost avertizat in nici un moment ca voi urma sa fiu taxat cu acest comision. Am primit raspuns de la ei dupa 3 saptamani precum ca “In urma verificarilor efectuate, va comunicam faptul ca acel comision a fost perceput corect conform listei de taxe si comisioane. La deschiderea serviciului Raiffeisen Online, este mentionat in Anexa la Contractul pentru furnizarea Serviciilor Raiffeisen Online/Smart Mobile – persoane fizice – Taxe si comisioane:
  Plati interbancare in valuta 0,10% min 10 EUR max 500 EUR, plus Speza SWIFT
  Speze SWIFT 10 EUR
  Taxa suplimentara pentru regim de urgenta** 50 EUR
  Comision extern standard 20 EUR
  In situatia in care se face reincarcare nu se va percepe comision deoarece este o plata facuta cu cardul direct in aplicatia Revolut, dar cand se face transfer din Internet Banking se va percepe comisionul standard pentru ordin de plata extern in Lei.
  Speram ca informatiile puse la dispozitia dumneavoastra sa lamureasca aspectele sesizate, va multumim pentru intelegere si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate de colaborare.
  Cu deosebita consideratie, ”
  Ma gandeam sa ma adresez ANPC-ului deoarece in aplicatie nu am fost avertizat ca voi plati un comision. Ce sfaturi imi dati?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti sa depui o reclamatie la ANPC si sa detaliezi cat mai bine speta. Probabil ca sunt acoperiti de “hartogaraie” dar merita incercat. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 34. Buna, in primul rand multumesc si iti sunt recunoscatoare pentru aceasta postare. Imi este de foarte mare ajutor insa, o intrebare, daca ai idee, desigur, matusa mea a achitat factura primita in data de 4 Iulie in conditiile in care contractul a fost incheiat in data de 1 Iulie, se poate rambursa suma aferenta dupa reziliere sau se poate solicita o recalculare si rambursarea sumei ramase?

  Multumesc frumos !

  Răspunde
  • Buna,
   Felicitari pentru reusita! Stai linistita pt ca ii vor returna suma achitata in plus de indata ce le va pune la dispozitie un nr. de cont bancar, asadar sa-i contacteze cat mai curand. Cu mare placere!

   Răspunde
 35. Salut , veau să reziliez un contract de TV și internet de la Orange , ce fac cu routerul ? Primeam lunar reducere de la plata închirierii acestuia

  Răspunde
  • Salut,
   Echipamentul va trebui sa il returnezi daca il ai in custodie, asadar nu iti face griji inutile. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 36. Salutare,vreau sa reziliez un contract la orange din trei pe care le am la ei.
  Ce nu sunt eu sigur este daca e posibil sa-mi suspende celelalte 2 numere pentru neplata taxei de reziliere pana primesc raspuns de la ANPC?
  A mai intampinat cineva situatia asta?

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Stai linistit pt ca nu iti vor restrictiona accesul pt acest motiv iar cei de la ANPC iti vor da castig de cauza. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
   • Am omis sa spun ca atunci cand am facut abonamentul,am beneficiat de o oferta la un telefon achitat in rate pe factura!!ratele le-am terminat,insa din ce am mai auzit prin alte parti ca dak am beneficiat de o promotie,nu pot rezilia fara acea taxa contractuala!!

    Răspunde
    • Stai linistit pt ca poti rezilia contractul fara probleme dar vei fi nevoit sa achiti si “promotia” de care ai beneficiat. Succes!

     Răspunde
 37. Salutari, am o singura nelamurire in legatura cu rezilierea contractului Orange, daca ma puteti ajuta, va rog. Le am trimis pe emal cererea de rezilierea a contractului, iar in schimb am primit acest mesaj ” Avem rugamintea sa atasati urmatoarele documente : actul aditional anulat, nota explicativa si cererea de incetare amiabila.” Imi poate da cineva mai multe detalii?

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit pt ca vei putea rezilia contractul fara probleme daca ai urmat procedura prezentata in acest articol. Operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile de la receptionarea acestora dar nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 38. O singură nelămurire, vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Am primit mesaj de la Orange după ce le-am solicitat rezilierea contractului prin email. “Avem rugamintea sa atasati urmatoarele documente : actul aditional anulat, nota explicativa si cererea de incetare amiabila.” Despre ce anume este vorba?

  Răspunde
  • Ca sa te putem ajuta va trebui sa ne oferi mai multe detalii cu privire la aceasta speta. Ai urmat procedura prezentata in acest articol?

   Răspunde
 39. Salut.
  Am contractat la Orange un abonament pentru internet Home Net4G impreuna cu un modem. Din moment ce ceilalti operatori nu aveau acoperire, nu am avut de ales decat sa apelez la ei. In primele 2 saptamani a fost ok, a mers netul ok. In aceste 2 saptamani puteam renunta imediat la contract, mi-a fost comunicat. Apoi, netu nu mai mergea asa bine, asa ca am sunat la ei, ca sa reziliez contractul. Abonamentul era de 47 lei pe luna(luna mai am achitat-o deja, au avut grija sa trimita factura), iar acum ma rog de ei de cateva saptamani sa rezilieze. Am deja 3 notificari de reziliere la ei, am trimis mail in 18 Mai, au zis ca au trimis raspuns pe mail, nimic nu am primit. Acum au zis ca in 20 mi-au trimis plic prin posta, din nou, nici acela nu a ajuns. Sa fac plangere la ANPC? Nu au trecut 30 de zile, dar nu intentionez sa le mai platesc inca o luna din moment ce nu ma pot folosi de serviciile lor. Efectiv am scos modemul din priza, nu imi foloseste.
  Ce zici sa fac? Mai astept? In data de 2 este scadenta, o sa emita urmatoarea factura.

  Răspunde
 40. Am facut un abonament la Orange anul trecut, dupa 6 luni, am iesit din perioada de obligativitrate si am dorit sa reziliez
  La ghiseu mi s-a spus sa sun la orange (se reziliaza telefonic)
  Am sunat pe 16.04 si dupa ce am vorbit cu operatoare – mi s-a comunicat ca s-a reziliat contractul si nu mai am nimic de plata
  Dupa 2 sapt m-am trezit cu o hartie in care eram informat ca aveam datorii la orange. Am presupus ca s-a emis o ultima factura
  La cateva zile m-am dus sa platesc, fata de acolo mi-a spus ca mai am de plata inca o factura
  Recunosc ca nu am sunat imedia la orange.
  Azi am sunat la ei sa vad ce se intampla
  Mi s-a spus ca nu are inregistrata nici o cere telefonica de reziliere pe 16.04
  Inregistarea nu o poate asculta
  Si mai mult acum s-a emis a 3-a factura si eu sunt suspendat din aprilie
  Presupun ca le platesc cele 3 facturi de care nu am beneficiat si sun la ei sa reziliez si imi spun iar ca s-a reziliat
  Ce dovada am ca nu voi pati la fel luna viitoare?
  Mi se pare o idiotenie rezilerea telefonica.
  Din pacate nu am inregistart convorbirea din 16.04

  Răspunde
  • Sincer nu inteleg de ce te-ai complicat in mod inutil……dar cert este faptul ca vei fi nevoit sa achiti debitul restant.
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol pentru a rezilia fara probleme contractul si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul . Succes!

   Răspunde
 41. Salut , am trimis si eu o cerere de reziliere catre cei de la Orange , am primit un mail cum ca au vazut mesajul si va urma sa ma contacteze cu un raspuns au trecut 30 de zile si nu am mai primit nimic de la ei , decat ca au trimis o factura , imi spuneti o parere ? Pot sa ma adresez catre cei de la ANPC ? multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti sa depui reclamatie la ANPC oricand iar in functie de raspunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 42. Salut, pe data de 8.02. 2019 am făcut telefonic o prelungire a contractului vechi ce mi a expirat luna aceasta in data de 05.03.2019. Totodată am optat pentru achiziționarea unui terminal. Apoi am revenit cu trei telefoane date in termen de 14 zile pentru anulare de ofertă iar terminalul nu l am primit deoarece a fost trimis înapoi de cei de la curierat. Doar că următoarea factură a venit pe noul abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile, respectiv 45 de euro. Am sunat la cei de la Orange si m au asigurat că mi se va scădea din următoarea factura diferența de bani. Luna aceasta am primit tot o factura de 45 de euro, adică costul noului abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile. De data aceasta cei de la Orange mi au spus că ar fi ceva cu returul terminalului iar eu le am spus că nu văd de ce sa platesc pentru niște servicii de care nu beneficiez , ei spunându mi ca voi primi diferența de bani. Am sunat la cei de la curierat, unde am aflat ca terminalul a fost returnat in data de 14.02.2019,(am primit si nr de AVB de la retur) adică la trei zile de când am anulat oferta in termenul legal de 14 zile. Apoi m au pus să aștept pentru ca alt departament se ocupă cu acest aspect, după care mi au spus că voi fi contactat de catre un operator orange in termen de trei zile.
  Perioada mea contractuală cu orage a expirat pe data de 5.03.2019 așa că am sunat astăzi la ei sa fac rezilierea contractului, însă mi au spus că nu se poate până nu rezolv cu noul contract , care contract defapt nu există el fiind anulat in termenul legal de 14 zile.
  Cum procedez, eu având de plata luna aceasta 45 de euro, contravaloarea unui contract anulat?
  Cum pot face rezilierea de contract in situatia de fata?
  Ce le pot spune celor de la Orange dacă nu primesc un raspuns pozitiv.

  Multumesc anticipat!

  Răspunde
 43. Buna, am creeat cateva abonamente cu ceva timp in urma la Orange si as vrea sa reziliez contractele de abonament , cateva incheiate recent pentru achizitionarea a doua telefoane prin promotia care era la momentul respectiv. Pot rezilia contractele a celor 2 abonamente creeate avand in vedere ca nu s a facturat nici macar prima luna ? Mentionez ca pe contracte scrie “Echipament Orange” si valoarea lor “pret standard,fara TVA ” si “Valoare beneficiu echipament fara TVA “. Va trebui sa achit doar acel pret standard al echipamentelor sau si restul de luni ramase din abonamentul abia creat?
  Multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractele daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 44. Buna ziua. Tot ma chinui din luna ianuarie sa reziliez un contract la orange, am 2 abonamente, am achiziționat terminal in rate pe care l am achitat integral pana la urma in luna februarie. Bineinteles raspunsul lor e nu, pt ca nu s a terminat perioada contractuală. Mi au trimis si raspuns in scris, însă pe acea foaie scrie ca documentul e proprietatea orange si ca reproducerea este interzisă. Ce e de facut pe mai departe? Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator deoarece poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Ar fi ideal sa depui cand mai curand si o reclamatie la ANPC iar in functie de rapsunsul acestora va trebui sa actionezi in consecinta. Cu placere!

   Răspunde
 45. Salut, pe data de 8.02. 2019 am făcut telefonic o prelungire a contractului vechi ce mi a expirat luna aceasta in data de 05.03.2019. Totodată am optat pentru achiziționarea unui terminal. Apoi am revenit cu trei telefoane date in termen de 14 zile pentru anulare de ofertă iar terminalul nu l am primit deoarece a fost trimis înapoi de cei de la curierat. Doar că următoarea factură a venit pe noul abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile, respectiv 45 de euro. Am sunat la cei de la Orange si m au asigurat că mi se va scădea din următoarea factura diferența de bani. Luna aceasta am primit tot o factura de 45 de euro, adică costul noului abonament anulat telefonic in termenul legal de 14 zile. De data aceasta cei de la Orange mi au spus că ar fi ceva cu returul terminalului iar eu le am spus că nu văd de ce sa platesc pentru niște servicii de care nu beneficiez , ei spunându mi ca voi primi diferența de bani. Am sunat la cei de la curierat, unde am aflat ca terminalul a fost returnat in data de 14.02.2019,(am primit si nr de AVB de la retur) adică la trei zile de când am anulat oferta in termenul legal de 14 zile. Apoi m au pus să aștept pentru ca alt departament se ocupă cu acest aspect, după care mi au spus că voi fi contactat de catre un operator orange in termen de trei zile.
  Perioada mea contractuală cu orage a expirat pe data de 5.03.2019 așa că am sunat astăzi la ei sa fac rezilierea contractului, însă mi au spus că nu se poate până nu rezolv cu noul contract , care contract defapt nu există el fiind anulat in termenul legal de 14 zile.
  Cum procedez, eu având de plata luna aceasta 45 de euro, contravaloarea unui contract anulat?
  Cum pot face rezilierea de contract in situatia de fata?
  Ce le pot spune celor de la Orange dacă nu primesc un raspuns pozitiv.

  Multumesc anticipat!

  Răspunde
 46. Buna, sesizarea pe care o am de la Orange este mometan sub forma unui sms, raspunsul lor fiind” S-a inregistrat sesizarea….etc”, Pe site-ul ANPC trebuie sa atasez sesizarea cris de la ei, cea care vine in 30 de zile, pana atunci nu pot depune reclamatia pana nu am aceasta sesizare prima pe mail, corect? Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Poti depune reclamatia la ANPC oricand si iti recomand sa atasezi toate documentele de care dispui la momentul actual. Succes!

   Răspunde
 47. Buna, am 2 abonamente la Orange, ambele cu contract pe 2 ani si
  telefoane luate in rate, ai idee daca pot renunta la aceste abonamente
  fara sa platesc lunile ramase din abonament sau va trebui sa platesc o
  taxa de reziliere? Iar in cazul in care doresc sa pastrez un nr din abonamentul actual si sa trec la un alt abonament mai mic ca tarif lunar este posibil ? Mentionez ca am 2 terminale achizitionate in rate. Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractele oricand si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Nu ai cum sa micsorezi abonamentele respective, asadar rezilierea este singura solutie existenta. Cu placere!

   Răspunde
 48. Buna, am 2 abonamente la Orange, ambele cu contract pe 2 ani si telefoane luate in rate, ai idee daca pot renunta la aceste abonamente fara sa platesc lunile ramase din abonament sau va trebui sa platesc o taxa de reziliere? Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractele oricand si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate. Cu placere!

   Răspunde
 49. Buna ziua,

  Am facut o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone desi eram inca in perioada minima contractuala. Am primit un SMS din partea Orange in care mi se aduce la cunostinta ca valoarea urmatoarei facturi va fi mai mare.
  Sunt dispus sa platesc valoarea ultimei facturi, dar nu si celelalte luni ramase conform contractului incheiat cu Orange.
  Se poate face ceva ? Astazi am gasit acest articol si am trimis o cerere catre Orange pentru rezilierea contractului.

  Multumesc anticipat!

  Răspunde
 50. Buna ziua,

  Am facut o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone, dar abia acum am depistat acest articol iar portarea s-a facut fara a rezilia contractul cu cei de la Orange. Inca nu am primit o factura de la Orange, dar un SMS “dragut” a venit spunand ca pentru ca nu am incheiat perioada minima contractuala, valoarea ultimei facturi va fi mai mare.
  Se mai poate face ceva ? Sunt dispus sa achit ultima factura Orange, dar nu si posibile taxe echivalente cu restul lunilor abonamentului.

  O zi buna in continuare!

  Răspunde
 51. Buna ziua!

  As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care doresc sa reziliez un abonament cu cei de la Orange, incheiat in mai 2018 pana in mai 2020. La semnarea contractului am achizitionat si un telefon. In momentul in care am discutat cu ei despre rezilierea contractului, mi-au spus ca trebuie sa platesc toate lunile ramase din contract pana la inchidere, dar nu au spus nimic de telefon, suma de plata etc. Intrebarea mea este: este legal sa imi ceara suma lunilor ramase sau este legal daca mi-ar cere suma ramasa pana la atingerea valorii telefonului?
  multumesc mult!
  Irina Baditescu

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 52. Buna ziua.Am facut un contract pe 2 ani la orange prin octombrie 2018 pentru internet si televizor, beneficiind si de 6 luni gratis.Acum urmeaza sa ma mut de unde stau si am sunat sa vad daca se poate muta la noul apartament.Mi s-a spus ca nu au acoperire in zona si cand ma mut sa vin cu contractul de la apartament sa dovedesc ca nu mai stau in zona in care sunt si ca nu au ei acoperire in zona sa se rezilieze contractul cu ei.Nu mi s-a precizat nimic de facut vreo cerere (tin sa precizez ca nu am inca contractul) pentru reziliere sau ceva.Aveti idee daca ar trebui sa platesc ceva in cazul acesta si daca ar trebui sa mai urmaresc si alti pasi?Multumesc pentru timpul acordat.

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol si vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt produsul achizitionat. Nu ezita sa apelezi la ajutorul ANPC daca este cazul. Cu placere!

   Răspunde
 53. Salut,
  Am si eu o problema, care din comoditate si, recunosc, din vina mea nu am rezolvat-o.
  In urma cu aproximativ 4 ani jumatate am incheiat prin telefon, fara sa semnez nimic un contract cu abonament pe 2 ani pe firma in valoare de vreo 20 de euro/luna cu compania orange.
  Dupa 2 ani, nu am reziliat contractul, am folosit in continuare abonamentul, si am plecat in vacanta in Grecia. Inainte de asta mi-am activat o extraoptiune cu internet si minute in roaming in valoare de 20-30 de euro nu mai tin minte exact. In fiecare zi verificam costul suplimentar, si era acelasi (20-30 euro). Totul bine si frumos, pana peste vreo 2-3 saptamani cand a venit factura si ce sa vezi… 950 de lei. Dupa cateva certuri cu cei de la orange, in care nu m-au putut convinge cum am facut tot acest cost suplimentar m-am enervat si am mers direct intr-un vodafone ( alti hoti) si m-am portat la ei.
  De atunci tot ma suna niste persoane de la nu stiu ce companie Intrum Srl sa imi spuna ca am datorii de vreo 1500 de lei la Orange.
  Pot face ceva? Fara sa platesc acesti bani, bineinteles.
  Va multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Din acest motiv va tot recomandam ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul initial iar abia apoi sa realizati portarea https://ithot.ro/iata-cum-va-puteti-porta-numerele-de-mobil-inainte-de-expirarea-perioadei-contractuale/
   Din pacate orice actiune este tardiva acum dar stai linistit pt ca firmele de recuperari nu au ce sa iti faca mai mult decat sa te hartuiasca prin intermediul somatiilor de plata. Probabil ca datoria este prescrisa deja dar majoritatea firmelor de recuperari merg la intimidare si mizeaza din plin pe “naivitatea” clientilor care tac si suporta toate aceste mizerii iar o multime dintre acestia achita niste sume aberante doar ca sa scape de “stres”. Cu placere!

   Răspunde
  • Buna ziua!
   Am un grup de nr de telefon pe firma si de am avut probleme cu orange. In ultima perioada mi-au fost deviate apelurile si am sunat la relatii clienti si mi s-a comunicat ca nu am nici o deviere ci din cauza retelelor externe se deviaza si ca poate am demagnetizata cartela pentru anumite servicii. E foarte interesant ca intrr timp ce vorbeam cu ei la m-a sunat un nr din grupul de nr al firmei insistent de 3 ori. La terminarea conversatiei cu orange am resunat nr care m-a sunat iar respectivul o zis ca nu m-a sunat. Cand si-a verificat agenta avea mai multe apeluri efectuate de care el nu stia. Am sunat la orange si o zis ca nu are nimeni acces la baza de date a noastra numai ei.
   O alta problema ii ca acuma de o luna mi s-a prelungit contractul si am observat ca ne-a crescut foarte mult factura. Am cerut o lamurire la agentul orange si a zis ca avem costuri suplimentare. Apoi am sunat la relatii clienti si am cerut o situatie cu abonamentul nostru si am primit ca avem 40 de numere pe firma de care nici nu stiam. Am facut reclamatii si o zis ca totul ii ok ca sunt nr promotionale dar eu le platesc. In cazul acesta pot sa reziliez contractul avand in vedere ca doar acuma l-am prelumgit de cateva luni?
   Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
   Multumesc!

   Răspunde
 54. Buna ziua,am avut un abonament la Orange, acum2ani am achitat facturile am vb cu un reprezentant Orange si iam spus ca vreau sa inchid abonamentul imi expirase contractul,mi-a spus sa achit sumq respectiva am achitato,si acum ma trezesc cu suma de 1246ron,ce pot sa fac va rog sa ma ajutati.

  Răspunde
 55. Buna! Am si eu o nelamurire legata de o reziliere a unui contract Orange, poate ma poti ajuta. In data de 20.11.2017 am facut o cerere de reziliere a contractului de televiziune si internet la domiciliu in unul din sediile Orange (inainte de terminarea perioadei contractuale cu vreo 10 luni). Dupa 2 zile am primit un sms prin care mi s-a comunicat ca raspunsul la cererea facuta de mine a fost trimis prin posta la adresa din contract, dar adresa respectiva nu mai e valabila de foarte multi ani, eu fiind abonat la ei de vreo 15 ani. Am sunat la ei imediat si am cerut sa-mi fie trimisa scrisoarea respectiva la adresa noua (pe care cred ca le-am comunicat-o de vreo 20 de ori pana acum si nu s-a sinchisit nimeni sa o schimbe in sistem). Dar nici asa nu am primit nimic prin posta. Asa ca pe data de 16.12.2017 am facut o alta cerere de reziliere trimisa pe adresa de email a lor, exact cum ai scris in acest articol. Ei, de atunci nu am primit nimic scris negru pe alb. Doar ma suna sa-mi comunice si eu le repet de fiecare data ca vreau raspuns prin posta sau pe adresa de email iar ei zic ca nu pot face nimic in sensul asta. Azi am sunat din nou si mi s-a spus acelasi lucru dar pana la urma au spus ca o sa faca o noua sesizare si ca o sa primesc raspunsul prin posta cum am cerut dar dureaza 30 de zile. Intrebarea mea acum e: eu ce fac? Deja nu mai pot de nervi, simt ca isi bat joc de mine, se intinde pe 3 luni toata tarasenia asta timp in care eu platesc degeaba ca nu mai folosesc serviciile lor. Pot face totusi o reclamatie la ANPC fara sa am dovada scrisa ca ei imi refuza rezilierea contractului fara sa achit in avans? Ce ma sfatuiesti? Multumesc de raspuns si scuze de roman!

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca poti depune reclamatia la ANPC oricand si iti recomand sa o faci cat mai curand. Vei fi uimita de operativitatea inestimabilului operator…… de indata ce intra in “contact” cu inspectorii ANPC, desigur :)) Cu placere!

   PS: Vezi sa nu transformi si reclamatia la ANPC intr-un veritabil “roman” :))

   Răspunde
  • O operatoare de la Orange mi-a recomandat sa procedez astfel. Înseamnă că m-a păcălit. Inițial le-am trimis cerere de reziliere. M-a sunat și a încercat să mă ademenească cu tot felul de oferte pentru că apoi să-mi spună că mă pot porta fără să reziliez contractul. Asta e. Când o să primesc factura o să fac sesizare la ANPC și o să le achit doar ultima lună

   Răspunde
   • Iti dai seama ca te-a dezinformat dar tu nu trebuia sa iei in calcul aberatiile emise de catre inestimabila operatoare. Poti depune reclamatia la ANPC dar este usor tardiva… 🙂

    Răspunde
 56. Felicitari pentru reusita! Majoritatea operatorilor merg la intimidare si mizeaza din plin pe “naivitatea” abonatilor care tac si suporta toate aceste mizerii. Cu placere!

  PS: Ne poti vira contravaloarea respectivei taxe prin intermediul acestui link :)) https://ithot.ro/sustine/

  Răspunde
  • Buna ziua, acum cateva zile au venit la mine două fete reprezentante orange de la care am luat un telefon mobil, mi-au zis ca il pot lua pe acelasi abonament pe care îl am fără să mai iau alta cartela cu abonament si ca o sa plătesc doar rata la telefon. Mi-au dat o cartela care au zis ca daca vreau pot sa o folosesc sau nu si ca nu o sa plătesc în plus pentru ea…pe acea cartela am primit mesaj ca am portat un număr de telefon pe care nu il cunosc, am sunat la orange si mi-au zis ca mai am încă un abonament de 7 euro in afara de cel vechi. Ce pot sa fac acum? Multumesc!

   Răspunde
   • Salut,
    Practic te-au facut din vorbe dar stai linistit pt ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

    Răspunde
 57. Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament. Cu placere!

  Răspunde
 58. Telefonul e un huawei p9lite 2017….era vreo 1200 de lei cand l-am achiziționat…dar mai am 3 ab de cate 20 de euro fiecare…cine stie :)))
  Ideea e ca se poate scapa de ei … :)))

  Răspunde
  • Bineinteles ca poti rezilia fara probleme contractul iar daca ai noroc “scapi” si de plata diferentei pt terminalul cu pricina :)) Succes!

   Răspunde
 59. Salut am o problema cu astia d la rcs rds oare o pot rezolva cu anpc? am facut o cerere de transfer de la slobozia la fetesti la clablu si internet. miau facuttransferul doar la cablu pt k internet aveau altfel astia la fetesti. miau instalat si cablu si internet cum aveau ei in oferta dar netu de la sloboiza nu lau inchis si acummia oprit netu ca nu lam mai platit la sloboiza… mau sunat k ma dau in judecata sa platesc despagubiri pt echipamentu de la slobozia dar lam predat la fetesti am procesu verbal de predare,,,, c sa fac

  Răspunde
  • Buna,
   Da, procedura este aceeasi dar daca veti intampina ostilitate din partea operatorului va trebui sa rezolvati speta in instanta. Succes!

   Răspunde
 60. Buna ziua

  Mai am inca 18 luni de contract pe un Abonament Orange. As dorii il reziliez si sa ma mut la Digi. Se poate rezilia daca mai am o perioada atat de lunga in contract ? Multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol. Iti recomand sa verifici inainte daca Digi are semnal in zona respectiva deoarece primim foarte multe plangeri de la cititori pe aceasta tema iar pentru detalii acceseaza acest link. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 61. Bună ziua, am un abonament de 25 de eur la Orange achiziționat cu un tel samsung a3 în august 2016, vreau sa renunț la abonament am trimis o cerere către orange și am fost informat ca trebuie sa achit 400 și ceva de eur, valoare abonament pt lunile ramase, eu zic ca trebuie achitat doar diferența telefonului nu abornamentul de care nu voi beneficia. Cum este corect?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul deoarece esti nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 62. Buna ziua , parintii mei au facut un abonament Orange Tv + internet in Octombrie 2015 pe 2 ani , mai au de platit 9 luni pana la finalizarea contractului si nu mai pot sa plateasca , am sunat la 444 si au zis sa merg la orange si sa completez un formular … am mers la orange si au zis sa sun la 444 sau sa merg la Orange in Focsani /Galati eu locuind la tara am preferat sa sun din nou la 444 o doamna foarte nervoasa mi-a spus ca nu pot sa reziliez contractul decat cu 3 luni inainte de finalizarea contractului .
  Cum sa procedez sa reziliez contractu ?
  Multumesc enorm !

  Răspunde
  • Salut,
   Pot rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol. Vor fi nevoiti sa achite doar contravaloarea ultimei luni de abonament. Bineinteles ca vor trebui sa returneze si echipamentul pe care il au in custodie. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 63. In sfarsit am izbavit sa reziliez contractul cu nenorocitii astia de la orange si nu am reusit sa scap de ei pana nu i-am reclamat la ANPC. Va multumesc mult pentru tot.

  Răspunde
 64. “”Stimata doamna Dumitrache,

  Raspund solicitarii dumneavoastra cu privire la rezilierea abonamentului pentru servicii de televiziune si internet.

  Inainte de a va prezenta rezultatul analizei efectuate, permiteti-mi sa va ofer cateva informatii:

  Pentru contractul de abonament ce ofera servicii de televiziune si internet, activat in data de 5 aprilie 2016. In baza prevederilor contractuale agreate la semnarea contractului, denuntarea inainte de termen presupune plata daunelor contractuale.

  Referitor la modificarile legislative invocate, prevad, de altfel expres, ca dreptul la justa despagubire nu trebuie sa fie afectat de exercitarea dreptului de denuntare. Prin urmare, despagubirile solicitate de catre Orange Romania se justifica prin necesitatea recuperarii prejudiciului suportat de societatea noastra in urma incetarii contractului inainte de termenul stabilit.

  In momentul in care Orange Romania v-a propus aceasta oferta promotionala si-a asumat niste costuri, care urmau a fi amortizate prin mentinerea ofertei pe toata durata perioadei minime contractuale. Aceste costuri au fost asumate in considerarea mentinerii contractului pentru o perioada contractuala minima, cu plata corespunzatoare a valorii abonamentului lunar.

  Mai mult, despagubirile nu au fost stabilite intr-o suma fixa, asa cum sunt expres interzise de lege, ci reprezinta o suma variabila evaluata in functie de momentul la care intervine denuntarea si de costurile sus mentionate. Asadar, dreptul la denuntare nu este restrans sau negat sub nicio forma, insa, in acelasi timp, obligatiile contractuale asumate si recunoscute ca juste de lege trebuie respectate.

  Totodata, conform conditiilor contractuale agreate la semnarea contractului, care se regasesc in Termenii si conditiile generale pentru utilizarea abonamentelor Orange, la punctul 1.17, nu putem da curs solicitarii dumneavoastra de reziliere.

  In speranta ca acest raspuns va ajuta la clarificarea situatiei, ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti.” asta e raspunsul de la orange dupa ce le am trimis cererere de reziliere.ce pot sa fac pe mai departe?

  Răspunde
 65. Salut,
  Am un abonament la Orange pe care l-am prelungit in februarie 2015 ca sa imi pot lua si un telefon prin programul lor de fidelizare (in acest moment sunt client Orange de 13 ani). Acel telefon s-a stricat, banii mi-au fost restituiti, iar din perioada contractului au mai ramas 9 luni. Am mers la un Orange Shop sperand ca voi gasi un telefon pe care sa nu ceara o suma mai mare decat cea care mi-a fost restituita, dar nu au depus niciun efort sa se intample acest lucru.
  Drept urmare, doresc sa reziliez contractul cu ei si de asemena sa incep portarea catre un alt operator, pentru a putea face, daca se poate, portare de pe abonament pe nou abonament la operatorul nou ales.
  As vrea sa stiu daca pot incepe intai procedurile de portare ca apoi sa depun si cererea de reziliere a contractului cu Orange. Totodata, ma intereseazasa stiu daca mai au dreptul sa ii ceara vreun banut pentru telefonul care s-a stricat si pentru care am primit contravaloarea.
  Multumesc frumos!

  Răspunde
  • Buna,
   Asa cu am mai mentionat si anterior iti recomand ca in prima faza sa reziliezi contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizezi portarea.
   Ve fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu au cum sa iti mai solicite vre-o diferenta pentru respectivul terminal din moment ce ti-au restituit contravaloarea acestuia.
   Asadar poti rezilia contractul oricand daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 66. Buna ziua,
  Am si eu o intrebare referitoare la modalitatea in care se poate rezilia un contract pentru servicii de telefonie pe o firma cu asociat unic. Avem contract in derulare (din 2012 si prelungit prin act aditional in iulie 2016) insa odata cu finele acestui an vom inchide societatea. Ce se intampla in sitautia data. Mentionez ca a fost achizitionat si un telefon la data incheierii actului aditional de prelungire. Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa incerci rezilierea pe cale amiabila a contractului iar daca nu vei reusi va trebui sa rezolvi speta in instanta.
   Vei fi nevoita sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat odata cu prelungirea acestui abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 67. am luat si un terminal…am vb cu cei de la orange si mi-au spus ca in 24 de ore pot rezilia contractul…eu nu ma pricep la chestiile astea…telefonul urma sa-l foloseasca altcineva si tot el sa plateasca si abonamentul 35 lei.

  Răspunde
 68. buna ziua…azi dimineata am facut un contract pe 2 ani la orange dar pe numarul sotului meu..eu sunt abonata la orange de multa vreme..pot rezilia contractul facut azi?

  Răspunde
  • Buna,
   Bineinteles ca poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Sper ca nu ti-ai achizitionat si vreun terminal la “mega oferta”.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 69. Buna,va prezint si eu situatia mea.Am prelungit acum o luna contractul cu Insignifiantul Orange,Pantera 25.Am achizitionat un Htc 10 cu 1700 de lei(650plus restul in rate,timp de 10 luni).Domnisoara m-a asigurat ca o sa raman cu acest abonament .Mi-a mai prezentat o tableta pt baiatul meu, Voyo ..parca asa se numeste,unde mai platesc7 lei pe luna,de aceea am si acceptat.Acum cateva zile imi vine factura 260 de lei in loc de 220 .Cand ma uit pe contract sunt de fapt doua unul de 25 si unul de internet de 12 (4gb) binenteles semnate de mine.Am senzatia ca am fost pacalit pe fata,mi s-a spus clar ca raman la 25.Altfel la fel de bine putea sa spuna ca raman si imi mai facea unul pe langa de 100.Am fost la ea mi-a zis ca asa am vb impreuna desi eu nu am fost bine informat,si pt ca nu am patit asa ceva in trecut am semnat fara sa ma uit atent pe contract,aici imi recunosc clar vina.Le-am spus ca nu vreau sa renunt la contractul de 25,ba mai mult mai platesc si 2-3euro in plus dar nu 12 euro pt doi ani,o tableta slabuta cei drept.Ce sa fac in continuare sa reziliez tot contractul si sa platesc doar produsele?Sau sa ii fac pe ei fericiti?la 37 de euro trebuia normal sa iau mult mai ieftin Htc 10 daca nu chiar gratis.Va multumesc pt rabdare ,astept sfaturi..Cele bune!

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalele achizitionate.
   Din pacate majoritatea operatorilor apeleaza la astfel de tertipuri pentru a-si rotunji veniturile.
   Asadar nu mai astepta inutil si demareaza cat mai curand procedura de reziliere.
   Iti recomand ca pe viitor sa studiezi cu mare atentie “hartogaraia” pe care urmeaza sa o semnezi.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 70. In urma cu cateva zile mai exact vineri va intrebam in cazul unui PFA daca nu pot rezolva pe cale amiabila rezilierea daca trebuie sa actionez in instanta.
  Astazi va anunt ca am reusit rezilierea contractului fara probleme si impedimente din partea companiei Orange. Va multumesc pentru articol si pentru intentia benevola de a ajuta.

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita!
   Intr-adevar inestimabilul operatorul a schimbat “startegia” iar acum este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”.
   Cu mare placere!

   Răspunde
 71. Buna ziua!
  Am trimis astazi cererea de reziliere la orange si am primit urmatorul mesaj: ”
  Buna ziua, domnule X,

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat scrierii acestui mesaj.

  Am verificat situatia contului dumneavoastra aferent codului de abonat xyxy si am vazut ca mai aveti perioada contractuala pana in data de 10 iulie 2017 pentru abonamentul cu numarul 07458xxxx.

  In cazul in care doriti denuntarea abonamentului, va putem ajuta cu inregistrarea unei cereri cu maximum sase luni inainte de terminarea perioadei mai sus mentionate.

  Astfel, rezilierea contractului acum, se poate face doar prin plata abonamentului pentru lunile ramase sau daca reveniti cu un mesaj incepand cu data de 12 decembrie 2016. Daca veti dori denuntarea abonamentului inainte de terminarea perioadei, o puteti face prin cerere din contul online sau prin apel la 411 – Serviciul Clienti.

  Suntem aici pentru dumneavoastra, daca mai aveti nevoie si de alte informatii.

  Va doresc o zi frumoasa,
  Ce fac in aceasta situatie? Am sunat la 411 si mi-a spus ca am de platit o suma destul de mare, cu toate ca nu ma mai folosesc de acest abonament ca doresc sa imi fac partajare. Astept raspuns, va multumesc tare mult!!

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Succes!

   Răspunde
 72. Buna ziua. Am o intrebare! Am achizitionat un abonament acuma 6 luni cu telefon pe puncte care l-am primit gratuit si asigurare la telefon. Dupa vreo 2-3 luni mi-am scapat telefon si s-a spart ecranul..Am sunat la asigurator si ulterior am primit raspuns ca telefonul spart, conform politei de asigurare,nu intruneste conditiile asigurarii si ca atare nu pot sa ma despagubeasca..Asta in conditiile in care eu nu am primit nici un fel de contract de asigurare cand mi-am facut contractul cu Orange. Ce ar trebui sa fac in conditiile astea?

  Răspunde
  • Salut,
   In prima faza trebuie sa vezi ce fel de riscuri acopera asigurarea respectiva iar in acest sens iti recomand sa-i soliciti un duplicat operatorului cu pricina.
   Ulterior va trebui sa actionezi in consecinta iar daca este cazul nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 73. Salut,
  As dori sa reziliez un contract cu Orange Romania si sa portez numarul astfel incat sa beneficiez de unele avantaje de la Vodafone pentru portare (tel mai ieftin, etc). In cazul in care reziliez si ma trec pe cartela prepay, banuiesc ca nu mai beneficiez de ofertele de portare, nu? Din cate am citit trebuie sa portezi un abonament… Am citit comentariile dar nu am gasit problema asta… Multumesc pentru raspunsuri!

  Răspunde
  • Salut,
   Stai linistit pt ca vei putea beneficia de oferta noului operator indiferent de modul in care se realizeaza portarea.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

   Răspunde
 74. In cazul in care abonamentul este facut pe un cabinet individual de psihologie, in speta un PFA, pot face reclamatie la ANPC sau doar pot actiona in instanta? Va multumesc.

  Răspunde
 75. M-am uitat in contul meu si scrie ca data de expirare a perioadei minime contractuale este 10.10.2016.Am sunat la 411,dar degeaba nu am fost pusa in legatura cu ”colegii care se ocupa de rezilieri”.Mi-au spus ca ma suna peste 2 zile.Ce ar trebui sa fac in acest caz?

  Răspunde
  • Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Nu iti mai pierde timpul cu apeluri telefonice inutile si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 76. Buna ziua.Ma puteti ajuta si pe mine,va rog?Imi expira contractul cu orange pe 25.09.2016 si am fost azi 15.09.2016 la ei sa-l inchid si dupa ce am platit pe luna septembrie mi-au spus ca mai trebuie sa platesc inca o factura pentru ca abonamentul se incheie de abia pe 25.Eu puteam sa platesc factura pana in 26.09.2016 deci nu inteleg ce sa mai platesc din moment ce am platit si imi expira contractul pe 25.Am inteles de la tipul de acolo ca nu doresc sa imi inchida contractul si ca vor sa ma ”oblige” sa mai platesc si sa prelungesc contractul cumva.In acest caz ce sa fac avand in vedere ca mie mi se incheie perioada contractuala in 25.09.2016 deci eu nu figurez in rezilierea contractului inainte de termen.Mentionez ca am primit un telefon gratuit cand am prelungit abonamentul un Nokia Lumia 630.Sfatuiti-ma va rog ce sa fac pentru ca m-am saturat de ei.Va multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Era ideal sa le trimiti cererea de reziliere inca de la finalul lunii august, urmand procedura prezentata in acest articol.
   Nu este tarziu nici acum dar operatorii de telefonie mobila au obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile calendaristice si din acest motiv iti vor mai factura inca o luna in plus.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 77. Multumesc mult! Chiar functioneaza! Ieri m-au sunat sa-mi confirme rezilierea contractului (dupa doua incercari esuate de a ma convinge ca trebuie sa achit lunile ramase pana la incheierea perioadei contractuale-aprox.13 luni si motivarea ca trebuie sa achit aceasta suma ca despagubire pentru telefonul primit gratis la prelungirea abonamentului).
  E geniala metoda de a trimite solicitarile pe mail si de a-i anunta ca ai de gand sa faci plangere la ANPC. Pentru partea cu despagubirea pentru terminalul oferit gratuit, am cerut factura pentru acesta, pentru a afla valoarea lui reala (in cazul meu e un Orange Kliff- foarte prost dealtfel).

  Răspunde
  • Cu mare placere!
   Felicitari pentru reusita.
   Intr-adevar aceasta este cea mai simpla si eleganta metoda prin intermediul careia poti rezilia contractele cu inestimabilul operator.

   Răspunde
 78. Buna seara !
  Nu mai rezist !
  Deci treaba sta cam asa..de vreo 5 luni mama are un nou telefon iPhone , si se pare ca acesta trimite mesaje noapte internationale ( valoarea pe o luna a acestora fiind de 2 euro max ) , am mers la orange luna trecuta si de acolo i s-a transmis ca sunt devină doua servicii ale iPhone-ului , respectiv ‘ iMessage si FaceTime ‘ , ca acestea ar trimite mesaje noaptea catre baza de iPhone ( care l-a prima oară auzita , eu fiind utilizator iPhone de 8 ani , nu am întâmpinat-o ținând cont ca mama nu are 3G-ul aprins )am verificat aceste doua servicii si erau oprite. Tipa de la orange a sunat la bucuresti si i-a promis mamei o recompensare de 5€. Toate bune . Am spus ca o sa fie bine , având in vedere ca aceste servicii stim sigur ca sunt oprite . Azi revenind din vacanța am dat o fuga pana la orange sa achitam factura ( culmea luna aceasta nu a primit nici mesaj , nici factura in posta cum era obiceiul ). Ajunși la orange am fost
  Informații ca avem de plata suma de 40 lei ( 32 de lei reîncărcarea obișnuita facuta catre cartela mea prepay , aprox. 5 lei factura detaliata) ramane 3 lei iarăși din ‘ mesaje internaționale ‘ trimise pe la ore gen ‘ 1:20 ‘ dimineata; fara a avea parte de despăgubirea promisa. De data aceasta la orange am avut parte de cel mai mare idiot operator posibil , dupa ce ca nu ne-a lămurit cu absolut nimic am foat nevoiți sa sunam la bucuresti ( 411 ) el neputând sa faca aceata motivând ca ‘ nu isi asuma riscuri ‘ mai menționând si catre mama ca ‘ Va face pe dumneavoastră 3-4 lei ‘ ; am luat legătura cu un operator sau ce o fi el de la 411 si aceasta ne-a spus ca nu apare nicio recompensare. Ne-am saturat de aceasta porcarie de la orange , ambii mei parinti fiind abonați de 20 de ani la orange fara restante in nicio luna. Si acuma vine întrebarea mea : in urma cu 2 sau 3 luni mama si-a mărit abonamentul de la 4 la 5 euro spunându-i ca ‘ primele 4 luni sunt gratuite ‘ ( de aici si având de plata doar 40 de lei si nu si abonamentul in sine de 5 euro ). Avem vreo sansa sa reziliem contractul doar cu plata ultimei luni ? Jur nu stiu ce sa mai fac. Abia m-am abținut in fata la operatorul acela sa nu-i fac ceva. Niște împuțiti ! Am uitat sa mentionez si operatorul si si cel de la 411 ne-au îndemnat sa luam legătura cu domnișoara care ne-a spus de recompensare ‘ sa o căutam noi ‘ spunând la rândul nostru ca ar trebui ca in baza lor sa apăra operatorul care a încasat bani ei continuând sa luam noi legătura cu ea.
  Daca se poate sa imi spuneti ce-i de facut , multumesc mult!!!

  Răspunde
  • Salut,
   Intr-adevar sunt absolut halucinante discutiile cu inestimabilul operator dar stai linistit pentru ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat(daca este cazul pt respectivul “aifon”).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 79. si eu am o problema tot cu orange,ca majoritatea,in data de 23 am achizitionat un telefon la prelungire de abonament,dar ajungand acasa am obs ca am o optiune de date de 10 euro,in 24 ore m-am dus la ei,dar n-au vrut sa anuleze contractul,desi am zis ca achit telefonul pe loc,am facut sesizare la ei in data de 24,astept raspuns favorabil sper pt mine altfel merg pe mana dvs,toata lumea e multumita de sfaturile dvs si s-au solutionat toate cazurile,multumim

  Răspunde
  • Probabil ca inestimabilul operator te va trata cu maxima indeferenta asa cum procedeaza cu majoritatea abonatilor “rebeli”.
   Asadar iti recomand sa urmezi procedura prezentata in acest articol si daca este cazul nu ezita sa apelezi la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 80. Buna ziua. Sunt si eu norocosul abonat al orange romania. Problema e in genul urmator, am de achitat o restanta pe care o voi face in decursul zilei de maine dar eu vreau apoi sa fac portare de nr la alt operator(Digi)
  intrebarea e, se aplica aceeasi regula de reziliere? Ei vor trimite oricum scrisoare cu plata taxei de reziliere dar in acest caz, pot alege sa nu o platesc si automat am scapat de ei?

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand ca in prima faza sa reziliezi contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizezi portarea.
   Asadar urmeaza procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 81. Salutare. Mai am 8 luni de perioada contractuala la orange. Eu as vrea sa ma portez in alta retea, dar daca trebuie sa inchid contractul la orange inainte de portare, nu cumva pierd si numarul ?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu ai cum sa pierzi numarul din moment ce mentionezi in cererea de reziliere faptul ca doresti sa treci pe cartela pre-pay.
   Asadar ulterior vei putea realiza portarea fara niciun fel de problema.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 82. Salut BYTZA

  Am un abonament la Orange facut acum 11 luni de 20 de euro si telefon tot de la ei, pe care am dat 600 lei(HTC 820), in luna Ianuarie am fost “prostit” si am facut un alt abonament de 8 euro cu telefon gratis(Nokia X), in luna Mai am mai facut unu pe Internet de 10 euro toate pe numele meu.
  Vreau sa renunt la abonamente, abonamentul de 8 euro nu il mai folesesc si vad ca de la luna la luna imi vine de plata 240-330 lei.
  Ce pot face in acest caz fara a plati “JUSTA DESPAGUBIRE” ?

  Răspunde
  • Salut,
   Urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei reusi sa reziliezi fara probleme contractele.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
  • Este vorba de o reclamatie in care trebuie sa detaliezi exact speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Cu placere!

   Răspunde
 83. Intre timp chiar dupa ce am trimis cererea ieri la ei tot ieri am si primit raspuns care sta in felul următor.
  Buna ziua, domnule Robert

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat scrierii acestui mesaj.

  In urma solicitarii dumneavoastra, am verificat numarul de telefon 0741030***si am vazut ca acesta mai are perioada contractuala pana la data de 10 iunie 2017.

  Avand in vedere acest lucru, puteti sa faceti o cerere pentru inchiderea abonamentului inainte de expirarea perioadei contractuale, dar trebuie efectuata plata in avans egala cu valoarea lunara a abonamentului inmultita cu restul lunilor ramase pana la expirarea perioadei contractuale.

  Daca doriti sa inchideti abonamentul inainte de expirarea perioadei contractuale si sa efectuati aceasta plata in avans, va rog sa reveniti cu un mesaj atunci cand decideti lucrul acesta; de asemenea, va rog ca in mesajul respectiv sa solicitati inchiderea abonamentului cu plata in avans.

  In cazul in care nu doriti sa faceti inchiderea cu plata in avans, va rog sa reveniti cu 3 luni inainte de terminarea perioadei contractuale cu o cerere privind inchiderea abonamentului, pentru a o transmite colegilor din departamentul Rezilieri.

  De asemenea, puteti verifica perioada contractuala si din contul online, urmand pasii:

  – Va logati in contul online;
  – Accesati sectiunea Orange Thank You din meniul din stanga;
  – Selectati in dreapta “Contractul meu”.

  La “final perioada contractuala”, gasiti data finalizarii perioadei pe care o are abonamentul selectat de catre dumneavoastra in sectiunea numarului de telefon.
  Imi cer scuze daca este prea mare mesajul . Ce ar trebuii sa fac acum ? Multumesc .

  Răspunde
  • Salut,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul si iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC, daca nu ai facut-o pana acum.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 84. Problema e ca nu am dovada depunerii cererii de reziliere deoarece contractul a fost facut prin telefon iar cei de la orange shop au zis ca nui de competenta lor si sa sun la relatii cu clientii sa reziliez tot prin telefon .. si pur si simplu au zis ca nu se poate rezilia. Asta a fost acum 4-5 luni si acum tot asa imi zic se reziliaza doar daca platesc cei 1200 lei. Mentionez ca numarul de tel a fost portat dupa prima reziliere de contract dar dupa ce a vorbit sotia la telefon si “a acceptat” oferta . Acum ma obliga sa platesc un abonament care nu la folosit si nici nu la vrut.. daca sotia nu a semnat nimic,o poate executa silit? De exemplu la telefon .. cand au sunat cei de la orange cu oferta putea fi oricine sa accepte in numele ei .

  Răspunde
  • Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri iar acest mod de prelungire a contractelor este legal.
   Totusi poti depune reclamatia la ANPC in speranta ca iti vor da castig de cauza.
   Daca debitul este suficient de mare incat sa merite “deranjul” cu siguranta se poate recurge si la executare silita.
   Dar stai linistit pt ca procedura este extrem de anevoioasa si te vor instiinta in acest sens de mai multe ori.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 85. Salut,
  Sotia mea a facut un abonament la orange pe 2 ani luand si un telefon.. a platit acesti 2 ani tot … apoi la prelungit dar sa razgandit si sa dus a doua zi si la reziliat, toate bune, sa reziliat, dupa cateva zile sotia a fost sunata si nu stiu cum sau ce a vorbit cu cei de la orange ca a acceptat prin telefon nu stiu ce oferta pe pe inca 2 ani.. am fost la orange sa reziliez si asta ca nu-l vrea.. ca nu a stiut ca se pot face contracte telefonice fara sa semneze vreo ceva., dar cei de la orange au zis sa sun la relatii cu clientii ca nu tin de ei .. si cei de la relatii cu clientii au zis ca nu se poate rezilia, mam certat putin cu el la telefon si iam zis ca nu platesc nimic. Am primit telefon de la kruk sa ma duc sa platesc vreo 1200 ron la orange.. leam explicat cum sta treaba si nu mau mai sunat cei de la kruk.. acum ma suna alta firma de recuperaru .. creditexpres leam explicat si lor da de ei nu scap vad.. trimit plicuri si suna in continu cu amenintari ca sa ma duc la orange sa platesc ca sa nu imi faca executare silita. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat

  Răspunde
  • Salut,
   Ar fi bine sa depuna o reclamatie la ANPC in care sa detalieze cat mai bine speta si sa ataseze toate doc. de care dispune(inclusiv dovada depunerii cereri de reziliere de la momentul respectiv).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 86. Si inca ceva daca va rog , modelul de cerere de aici trebuie sal scot la imprimanta si apoi trimisa la ei ? Multumesc.

  Răspunde
 87. Salut , am si eu aceeași problema cu contractul la orange , mai am 10 luni de contract la ei si acum am sunat la relatii cu clienții si am început sai spun Doamnei de acolo ca vreau sa reziliez contractul iar doamna mi-a zis acelasi lucru ( poti rezilia doar daca plătești in avans acele 10 luni x 44 lei abonamentul ) si i-am spus la telefon despre aceasta lege de aici si mi-a raspuns inapoi doamna ceva de genul ca daca eu am semnat contractul ca imi asum răspunderea pe durata contractului sal respect si ca doar asa pot rezilia . Dar din cate am citit si mai sus in comentarii cred ca toți am semnat aceste contracte cand le-am facut deci toți am fost de acord cu termenii lor . Ce ar trebuii sa fac ? Multumesc .

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol si nu lua in calcul aberatiile pe care le emite operatorul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 88. Raman vesnit dator pentru informatiile super-valoroase! Am incercat sa renegociez, la telefon, cu cei de la Orange un abonament aflat in perioada contractuala (mai avea un an), mi-au refuzat accesul la o persoana in masura sa faca asta, le-am transmis o reclamatie prin formularul de pe website in care le explicam ce vreau, ce mi-a fost refuzat si ca daca nu ne inteleg voi rezilia contractul si sa nu imi aminteasca de clauzele alea abuzive ca ma duc la ANPC. Evident asta au facut, au zic ca daca reziliez acum trebuie sa platesc taxa de reziliere plus cuantumul lunilor ramase pana la expirarea contractului (un an). Imediat, cu informatia de aici si modelul respectiv, le-am transmis la adresa mentionata cererea de reziliere. Dupa o saptamana ma suna si ma anunta ca imi accepta rezilierea, sau imi pot da o alta oferta. Nu a fost nevoie sa mai apelez la ANPC. De la 41 EUR lunar, am ajuns la 11 EUR lunar.

  Nu va lasati intimidati!

  Răspunde
  • Intr-adevar dar stai linistit pentru ca am sa iti trimit numarul de cont….. ca sa poti achita datoria :)))
   Trebuia sa fiu milionar in euro acum daca ar fi donat cate 2E fiecare abonat pe care l-am ajutat sa rezilieze contractele cu inestimabili operatori.
   Felicitari pentru reusita!

   Răspunde
 89. Salut,
  Platesc un abonament de aprox. 17€ la orange, deoarece mi se pare extrem de mult pentru doar 2 gb si un numar limitat de minute/sms nationale si ca in prezent exista oferte mult mai tentante chiar la ei, imi pot prelungii abonamentul, dar fiind in perioada contractuala pot sa-l prelungesc doar cu suma de cel putin 17€, acesta este un abonament configurat online si as mai avea contract aprox 10-11 luni. Nu as vrea sa renunt la orange, unde stau eu, ei au cel mai bun semnal. Pe scurt vreau o micsorare a pretului abonamentului, ce trebuie sa fac? Urmez pasii de mai sus si reziliez contractul trecand pe pre-pay si dupa fac un nou abonament?
  Multumesc si o zi frumoasa!

  Răspunde
  • Salut,
   Intr-adevar esti fericitul posesor al unui abonament destul de “piperat” iar daca vrei sa “scapi” de el va trebui sa urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Ulterior te poti abona iarasi la inestimabilul operator, beneficiind de oferta dorita.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns, in cererea de reziliere as putea adauga direct legea? Poate scurtez putin timpul si nici nu mai implic ANPC

    Răspunde
    • Cu placere!
     Poti adauga ce vrei in cererea de reziliere dar timpul de procesare ramane acelasi, in speta 30 de zile.
     Opertorul este dispus sa rezilieze pe cale amiabila contractele, asadar este posibil sa nu mai fi nevoit sa apelezi la ANPC.
     Succes!

     Răspunde
     • Salut din nou si multumesc!

      Am trimis cererea in care am introdus si aceasta lege si in cateva zile m-au sunat direct sa-mi faca noi oferte pentru abonament si de la l septembrie intra in vigoare. Mai multe beneficii si bani mai putin.

      Multumesc din nou, o zi frumoasa in continuare!

     • Sigur, am primit pentru 12€ minute/sms nationale nelimitate, 200 internationale si 6GB plus dublarea punctelor daca achizitionez si un telefon in 45 de zile. Nu mi se parea scump nici inainte, doar ca plateam pentru foarte putine beneficii.

      Cum am spus, am trimis cererea joi, luni m-au sunat de la serviciul de reclamatii si azi m-au sunat sa-mi propuna oferte. Eu unul sunt multumit.

      Multumesc mult!

     • Intr-adevar este foarte avantajoasa noua oferta iar operativitatea operatorului este absolut debordanta :))
      Asadar aviz abonatilor care sunt nemultumiti de beneficiile abonamentelor pe care le detin.
      Cu placere!

 90. Bună!
  Am dat întâmplător peste acest articol, eram curioasă ce presupune rezilierea contractului înainte de termen.
  Am și eu o povestioară. Am avut un număr pre-pay timp de aproximativ 5 ani. Mi-am schimbat telefonul anul trecut și aveam nevoie de o cartelă nano, nu aveam cum să ajung la Orange pentru încă ceva timp și am tăiat-o super finuț (nu e prima dată cand fac așa ceva, dar se pare că telefoanele astea noi sunt super sensibile) și am testat-o, dar când o detecta, când nu. Ok, nu am avut de ales, am mers la Orange, le-am explicat situația și mi-au trântit în față un formular cu niște întrebări stupide (data primei/ultimei reîncârcări, suma, și alte zeci de lucruri pe care nu ai cum să le reții după 5 ani) ca să demonstrez că e numărul meu, în timp ce domnișoara care se ocupa de problema mea avea deschis fișierul cu răspunsurile corecte pe calculator (prietenul meu se învârtea prin magazin și a apucat să vadă 1-2 întrebări). Evident, domnișoara îmi râde în nas că nu-s corecte răspunsurile și îmi zice că nu am cum să demonstrez că e numărul meu decât dacă fac un abonament, căci “nu e om atât de nesănătos să plătească abonament pentru un număr care nu e al lui”, după spusele ei. În momentul acela mi-am dat seama că am o problemă: adrese de email, rețele de socializare, cât și softuri de autentificare (genul care îți trimit cod prin SMS și prin mail ca să verifice dacă te loghezi tu și nu altcineva) și multe altele depindeau de numărul meu de telefon. Nu le puteam dezactiva pe unele fără să introduc codul trimis pe telefon. Eram atât de stresată de lucrul astă încât nu m-am gândit la varianta cea mai ușoară (portare în altă rețea) și m-am ales cu un abonament pe 12 luni la care primesc oferta de 5 €, dar plătesc 8 evident.
  Mai am de plătit la el până în noiembrie, dar m-am saturat să-i duc grija și m-am hotărât să-l reziliez și să trec înapoi pe pre-pay…În shop am întrebat dacă îmi pot păstra numărul fără să le dau prea multe detalii, evident că ei suștineau că “nu, doamnă, nu se poate” și am hotărât să-l închid și să ma portez în altă rețea…
  Și așa am dat peste articolul acesta…iar azi mi-am plătit factura, după care am parcurs etapele enumerate aici, căci în shop nu se poate să îmi păstrez numărul și am depus cererea de reziliere și trecere pe pre-pay pe mail. Acum trebuie doar să aștept, sper să nu întâmpin dificultăți.

  Țin să vă mulțumesc pentru că îi apărați și pe cei mai neinformați, să zic, mă speria gândul să plătesc juste despăgubiri de sute de RON și mă bucur să știu lucrurile astea, îi pot confrunta cu legi clare dacă chiar e cazul.

  Răspunde
  • Buna,
   Nu lua in calcul aberatiile pe care le emite inestimabilul operator si stai linistita pt ca vei reusi sa reziliezi fara probleme contractul.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 91. Buna ziua.In luna Decembrie 2014 mi-am prelungit abonamentul(vechi de peste 10 ani)pe o perioada de 2 ani achiziționând la oferit si un iPhone 6.In Aprilie 2015 telefonul nu a mai funcționat si l-am trimis in Service-ul Orange.Dupa o săptămana am fost informat ca din cauza unei lovituri pe carcasa am pierdut garanția si pt înlocuirea telefonului Trebuie sa achit 1700 RON . Eu am cerut doar repararea telefonului sau sa îmi spună daca din cauza unei lovituri telefonul nu mai este funcțional,informații care nu mi au fost confirmate/infirmate.Va rog frumos spuneți-mi cum sa procedez daca vreau sa renunț la abonament si daca pot sa nu mai plătesc nici diferența pt telefon,acesta aflându-se încă in custodia Orange deoarece am refuzat sa il ridic.Va multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ma indoiesc ca operatorul va renunta la incasarea diferentei respective.
   Succes.

   Răspunde
 92. Eu am o situatie cu o reziliere la Nextgen, daca ma puteti indruma. Mi se cere o taxa de reziliere, neprecizand ce reprezinta acea suma, spunand doar ca am beneficiat de o luna gratuit! ( chiar daca au venit sa instaleze mai tarziu:) ) . Am facut plangere la ANPC si nu s-a intamplat nimic, acum ma contacteaza cei de la firma de recuperari.
  Aveti vreo sugestie pentru mine?Multumesc!

  Răspunde
  • Iti recomand sa depui inca o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Poate de aceasta data vei avea norocul sa iti gestioneze reclamatia un inspector capabil care iti va da cu siguranta castig de cauza.
   Recalamatia o poti depune si online accesand acest link.
   Succes!

   Răspunde
 93. Sunt client Orange de 15 ani,am abonament pe firma de 3 ani. Datorita faptului ca semnalul in casa este din ce in ce mai prost,am facut nenumarate sesizari la Orange shop in ultimii 3 ani. Mi-au schimbat cartela SIM de vreo 5 ori,degeaba. La ultima sesizare mi-au spus ca singura solutie este sa stau doar pe 2G,desi eu platesc pentru net 4G.
  Am facut cerere de reziliere pe 14 iunie,au trecut mai mult de 30 de zile,si nu am primit nici un raspuns oficial. Doar un telefon de la serviciul Clienti acum vreo 3 saptamani,cu amenintari ca voi primi factura pentru 800 euro despagubiri,deoarece contractul expira peste 14 luni. Mentionez ca nu am achizitionat nici un terminal de la ei,iar plata facturilor este la zi. Ce pot face mai departe?

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Cum ai depus cererea de reziliere?

   Răspunde
 94. Buna,

  daca am primit si un telefon odata cu noul abonament (pe care nu l-am utilizat) as putea sa il returnez sau va trebui sa platesc contravaloarea acestuia?
  Nu este un telefon scump, daca sunt obligata sa il platesc ca sa pot rezilia abonamentul, o voi face, insa as vrea sa stiu daca am aceasta optiune (de a-l returna).

  Răspunde
 95. Salut,

  Am facut un abonament Orange in luna aprilie 2016 pe magazinul online cu un telefon la oferta pentru o anumita suma de bani. Din pacate dupa o luna acel telefon s-a stricat, a fost trimis in service iar cei de la service au spus ca nu se poate repara , astfel incat Orange sunt obligati sa inlocuiasca produsul sau returnarea contravalorii produsului. Intrebarea este daca se poate rezilia contractul in baza cazului de mai sus – pe scurt nu am acel bun nu mai vreau sa beneficiez de serviciile lor atata timp cat nu pot inlocui telefonul.

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Legea prevede ca in acest caz operatorul trebuie sa inlocuiasca terminalul cu unul care sa aiba specificatii similare.
   Asadar pana la urma vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

   Răspunde
 96. Cred ca sunt foarte norocos. Ieri m-a sunat cineva de la Orange și m £-a zis ca nu mi se mai cere despăgubire de 430 de euro cat aveam pentru rezilierea contractului și portarea spre alta retea. nu am mai apelat la anpc doar le-am trimis mail la Orange și la doua zile au venit cu telefonul. Cred ca atâtea cereri au fost depuse la anpc încât s-au sesizat și ei.
  Bafta în continuare

  Răspunde
  • Asa cum am mentionat si in update, cei de la Orange sunt dispusi sa rezileze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”.
   Au schimbat strategia deoarece se confrunta cu un numar mare de cereri in acest sens si implicit un numar mare de reclamatii la ANPC.
   Felicitari pentru reusita.

   Răspunde
 97. Salut,
  Acum aproximativ 3 saptamani am trimitis reclamatia la ANPC,cum ai descris tu in articol.In ea am specificat ca doresc rezilierea contractului cu Orange,plus ca imi doresc inapoierea banilor pe telefon,deoarece l-am trimis intr-o luna de 3 ori in garantie.Azi am fost sunat de un reprezent de la magazinul Orange de unde am luat telefon, sa ma duc sa inapoi telefon ca au primit notificarea de la ANPC in care am specificat ca imi doresc banii inapoi pe telefon, ca vor sa trimita telefonul cu toate actele si aceea notificare la Bucuresti la Orange sa vada ce raspuns primesc.
  Tu ce zici sa fac?? Ca cica au termen pana pe 22 iulie sa rezolve situatia!!
  Multumesc

  Răspunde
 98. buna ziua ,ma numesc daniel si am facut un abonament orange cu 4 zile in urma ,la care am optat pentru un telefon microsoft lumia 550,caruia nu-i functioneaza softul,am mers inapoi la ei dar nu vor sa mi-l schimbe,desi au altele in stoc,Ei spun ca-l vor trimite la reparat si sa mi scot cartela…..dar nu am fost de acord ….vreau sa reziliez contractul pentru acest motiv, va trebui sa sesizez OPC-ul inainte’?VA MULTUMESC..

  Răspunde
  • Salut,
   In prima faza va trebui sa le trimiti cererea de reziliere urmand procedura prezentata in articol.
   Ulterior poti depune si reclamatia la ANPC, insotita de toate doc. de care dispui.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Salut pentru toti utilizatorii acestui site si multumesc pentru ajutorul si cooperarea voastra,dupa ce am facut un tam tam de nu am crezut nici eu,cu legi,contracte nule, prin continutul lor( ,in defavoarea cumparatorului de servicii) mentionez ca nu au un contract transparent si in favoarea ambelor parti, am fost chemat in sfirsit si mi -au schimbat telefonul,fara sa ma lase 1,2 luni fara el pina il reparau,.,…cei de la Bucuresti.

    Răspunde
 99. Am semnat un contract pe 24 de luni cu Orange Romania pentru un abonament de date in valoare de 18 euro/luna, achizitionand si echipamentele 4G (modem si booster) cu taxe 0 (subventionate) in urma cu 2 zile (04/07/2016). Acasa am constatat ca vitezele de download si upload sunt in jur de 20 Mbps nicidecum apropiate de cele stipulate in contract. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti si ca in zona e semnal 4G.
  Intrebare; pot renunta la device-uri si contract in termen de 30 de zile?

  Răspunde
  • Salut,
   Daca ai incheiat contractul online poti sa-l denunti unilateral in maxim 14 zile de la receptionarea echipamentului.
   In cazul in care ai semnat contractul intr-un showroom va trebui sa-l reziliezi urmand procedura prezentata in acest articol.
   Banuiesc ca ai echipamentul in custodie si il poti returna in aceeasi stare in care l-ai receptionat.
   Nu ezita sa apelezi la ANPC daca intampini ostilitate din partea inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 100. buna seara! am avut un abonament la orange acum 2 ani. as mai avea de achitat doar ultima factura, insa nu am trimis nicio cerere de reziliere, intrucat cei de la orange mi au spus ca nu il pot rezilia, decat daca platesc taxa de 2000 si ceva ron, m am cam speriat si m am tras la fund. abonamentul includea si un telefon. m au amenintat o vreme, acum 2 ani si au incetat pana zilele trecute, cand am primit scrisoarea cu confirmare de primire de la get back recovery, pe care am primit o ca o idioata, dorind sa stiu la ce sa ma astept. domnii mi au scris ca din momentul primirii, le datorez vreo 3000, dar nu mentioneaza nicio data scandenta. ce este de facut in acest caz? multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Daca nu ai trimis cererea de reziliere la momentul respectiv inseamna ca ai de achitat un debit consistent.
   Iti dai seama ca operatorul ti-a facturat lunar contravaloarea abonamentului si este absolut legal.
   Va trebui ca in prima faza sa contactezi operatorul pentru a vedea exact care este debitul acumulat.
   Ulterior iti recomand sa incerci o rezolvarea pe cale amiabila, dar va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Probabil ca din cei 3.000 de lei o mare parte reprezinta comisionul firmei de recuperari.
   Succes!

   Răspunde
 101. Am primit raspuns de la ANPC, si trebuie sa platesc cele doua luni anterioare+ valoarea dispozitivului. Problema e ca valoarea e cea initiala de 717 ron.. desi eu am platit 100 si ceva de lei avans. (40 euro parca) si am platit 3 luni din contract.. deci ar trebui sa mai scada din pretul telefonului nu sa mi-l puna la pret standard…In mesajul primit de la ANPC imi arata suma de 717 lei … daca ma duc la ei o sa scada ce am platit? Sau trebuie sa le dau 717 lei.

  Răspunde
 102. Am citit cu atentie aceasta ” procedura” de reziliere, dar ce te faci cand termenii contractuali prevad plata de daune interese in echivalentul valorii numarului de abonamente lunare ramase pana la sfarsitul per. contractuale? Asa cum dati citat din L 193/2000, “Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”. Astept cu interes raspunsul dvs.

  Răspunde
  • Clauzele respective sunt abuzive dar majoritatea operatorilor mizeaza pe naivitatea abonatilor.
   Spre exemplu cei de la Vodafone au fost obligati sa elimine din contracte aceste clauze abuzive.
   Detaliile complete le poti vizualiza accesand acest link si nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii.
   Succes!

   Răspunde
 103. Bună ziua,

  Nu reușeșsc să scap de un abonament la Orange, care a fost prelungit prin telefon ( mă sunaseră pentru o ofertă pe care am acceptat-o, dar doamna cu oferta nu a specificat nimic despre prelungirea contractului) și am și un terminal achiziționat de la ei, nu unul scump. Am trimis cererea de reziliere, am fost sunată pentru a mi se prezenta alte oferte, însă fără un răpuns scris. Am mers la Orange Shop unde mi s-a spus că nu e nicio problemă, pot renunța dacă plătesc daunele, mai mult, terminalul ei nu pot să îl ia înapoi, dar nici eu să plătesc diferența ( pe simplul motiv că așa ceva nu se face). Aste se întâmpla acum vreo două luni, am lăsat-o baltă atunci, dar, cum vreau să scap de ei, cum aș putea să procedez în continuare?

  Cu stimă,

  A.

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia contractul fara probleme daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Succes!

   Răspunde
 104. Salut,
  Am un contract cu Orange din luna Mai 2014, pe o perioada minima de 24 de luni. Totusi, trebuia anuntata rezilierea cu 30 de zile inainte de incheierea celor 24 de luni contractuale. Este prea tarziu sa anulez contractul cu ei?

  Răspunde
   • Superb, multumesc foarte mult pentru informatie. Abia astept sa scap de abonamentul asta :)) 16 euro pentru 500 MB internet… tare nesimtiti astia de la Orange.

    O zi frumoasa iti doresc.

    Răspunde
 105. Va salut! Revin cu primul raspuns din partea Orange: “Salut, Alex, Daca vrei ca un abonament cu perioada contractuala nefinalizata sa fie inchis, atunci este nevoie de achitarea contravalorii lui inmultita cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei contractuale.” Mai departe banuiesc ca trebuie sa apelez la ANPC?

  Răspunde
   • Va salut! Nu am reusit sa rezolv nimic pentru ca nici nu am avut timpul necesar plus ca am asteptat si raspunsul celor de la Orange in urma cererii de reziliere pe care am trimis-o in data de 6 iunie. Mi-au confirmat a doua zi printr-un mail ca cererea a fost inregistrata si urmeaza sa primesc un raspuns in 5 zile calendaristice dupa ce colegii din departamentul respectiv imi vor analiza situatia. Bineineteles ca azi, 14 iunie cand am reusit sa verific situatia nu aveam nici un raspuns. Incepand de maine vreau sa ma ocup de toate demersurile.

    Am o nelamurire! La “Documente probatorii” trebuie sa incarc in format pdf toate cele 6 contracte pe care le-am semnat cu Orange? De asemenea, pot sa incarc si mail-ul in format pdf cu raspunsul din partea Orange in care imi confirma ca voi primi un raspuns in 5 zile? Multumesc!

    Răspunde
    • Salut,
     Este suficient sa le trimiti cel mai recent contract semnat cu inestimabilul operator.
     Bineinteles ca poti atasa toate documentele de care dispui, inclusiv raspunsul respectiv.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
     • Am trimis cererea, am facut si trimis si reclamatia impreuna cu documentele probatorii, acum mai ramane sa astept. Sper sa fie intr-un ceas bun! O seara placuta.

     • Va salut! Revin dupa cele 30 de zile de asteptare si inca nu am nici un raspuns din partea ANPC si nici din partea Orange, decat un mail si un sms trimise in zile diferite la scurt timp dupa ce am facut reclamatia, precum ca au primit reclamatia si ca voi avea un raspuns in cateva zile sau ca voi fi contactat in cateva zile pentru a primit un raspuns. In rest, absolut nimic, facturile se emit in continuare…Mai astept si cele 15 zile pentru asa-zisa prelungire cu toate ca nu vad nimic complicat sau complex fata de altii care si-au “rezolvat” contractele, dar nu cred ca o sa se rezolve nimic. O seara buna.

     • Salut,
      Asa cum am mai mentionat si anterior operatorul are obligatia sa proceseze cererile de reziliere in maxim 30 de zile.
      Stai linistit ca vei receptiona in curand si raspunsul celor de la ANPC iar ulterior va trebui sa actionezi in consecinta.
      Asteptam detalii.
      Succes!

     • Va salut! Am primit azi raspunsul celor de la ANPC in care imi specifica urmatoarele:
      – Rezilierea contractelor incheiate cu SC Orange Romania SA se poate efectua cu penalizarile prevazute in contractul agreat si semnat de dvs.
      – Avand in vedere cele mentionate consideram reclamatia neintemeiata
      – Pachetului de servicii si dispozitive a fost luat de dvs. la un pret subventionat, rezilierea se poate face doar cu plata terminalelor achizitionate
      – Operatorul economic doreste solutionarea pe cale amiabila prin inchiderea numerelor de telefon fara aplicarea de despaguburi contractuale pentru denuntarea intainte de terminarea perioadei contractuale cu plata contravalorii telefoanelor achizitionate

      Deci, din cate inteleg eu, Orange doreste sa imi rezilieze contractele fara sa platesc X luni ramase dar sa platesc contravaloarea telefoanelor achizitionate? Aceasta contravaloare, banuiesc ca va fi restul de plata ramas dupa ce se scad lunile platite de abonament si diferenta platita la achizitionarea lor nu? Multumesc.

     • Salut,
      Felicitari pentru reusita.
      Asa cum am mentionat si anterior cei de la Orange sunt dispusi sa rezilieze pe cale amiabila contractele abonatilor “rebeli”.
      Stai linistit deoarece operatorul iti va face calculul exact pentru diferenta pe care o mai ai de achitat pt terminalele respective.
      Cu placere!

 106. Va salut! Gasind acest site si citind articolul si majoritatea comentariilor despre rezilierea contractelor cu Orange as dori sa-mi incerc si eu norocul. Pana acum, unde cautam informatii ma loveam de vechea poveste: “prin denuntare unilaterala solicitata de Client, cu un preaviz de cel pu]in 30 de zile calendaristice si cu plata de juste despagubiri, egale cu Valoarea abonamentului înmultita cu numarul de luni ramase pâna la expirarea Perioadei minime contractuale, conform art.1.17 din TCG”, stipulata si in contractul actualizat pe care l-am descarcat azi de pe site-ul lor. Am 6 abonamente de care vreau sa ma scap definitiv, 3 facute in septembrie 2015 si 3 facute in ianuarie 2016. Ma gandeam sa fac o incercare de reziliere amiabila si anume, sa merg la Orange Shop-ul unde mi-am facut abonamentele si sa incerc sa discut cu reprezentanta care mi le-a facut. Aceasta este o persoana de treaba si s-a purtat exemplar cu mine de fiecare data cand m-am dus cu diverse probleme minore (fata de marea majoritate de la acest operator cat si de la ceilalti operatori la care am fost abonat in trecut). Sa incerc acest lucru si sa discut cu dansa in speranta ca poate imi face rezilierea astfel incat sa mai platesc ultima factura care se va emite in data de 7 iunie si eventual diferenta la telefoanele primite? Dvs. ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa efectuezi toate demersurile online, urmand procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoit sa achiti contravaloarea ultimei luni de abonament + diferenta pentru terminalele achizitionate.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 107. Salut Bytza,
  Nu stiu de ce nu pot da reply direct la postarile mele mai vechi asa ca am sa scriu un nou comentariu.
  Pe 20 aprilie am vorbit cu tine despre rezilierea contractului. Mersi mult pentru ajutor, se pare ca dupa 40 zile in asteptarea raspunsului de la ANPC incepusem sa imi pierd speranta pentru un raspuns favorabil… dar azi dimineata ma sunat o doamna de la ANPC si ma anuntat sa merg intr-un Orange pentru a semna rezilierea contractului cu plata doar a ultimei luni de care am beneficiat(25E) , nu cum Orange mi-a cerut 380E.
  Mersi mult pentru ajutor!!!!!!!!!!!!!!! Esti de nota 10!

  Răspunde
  • Salut Cornel,
   Felicitari pentru reusita.
   Este normal ca raspunsul celor de la ANPC sa mai intarzie daca speta necesita verificari ceva mai amanuntite.
   Astept sa imi trimiti raspunsul celor de la ANPC in format scanat, de indata ce il vei receptiona. [email protected]
   Cu mare placere!

   Răspunde
 108. Buna ,
  Am un contract Orange Tv incheiat in luna noiembrie a anului trecut cu doua receiver-uri(decodor). Initial mi-au spus ca unul este gratuit iar cel de al 2 lea este in chirie avand 6 luni 50% reducere. Problema e ca platesc chirie si pt primul decodor si pt al 2 lea si serviciul nu e tocmai pe masura banilor (75 RON/luna) . As vrea sa renunt la contract insa intrebarea mea este : Oare or sa ma puna sa platessc cele 6 luni in care am avut reducerea de 50% ?! Care oricum nu erau chiar 50% facturile venind mai toto timpul in jur de 46 RON .
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Tind sa cred ca ai receptionat echipamentul in custodie, asadar va trebui sa-l returnezi catre operator.
   Vei fi nevoita sa achiti contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru reducerile de care ai beneficiat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 109. Da, stiu… Acum doua saptamani , cu toate ca am un cont online, le-am cerut prin email sa-mi spuna ce perioada contractuala am. Mai precis, cand imi expira… Stiam deja ca am reinoit abonamentul prin 2014.
  Culmea, mi-au trimis raspuns ca imi expira pe la jumatea lui 2017… Am retrimis un mesaj prin care le atrageam atentia ca din aprilie 2014 pana in iulie 2017 deja sunt vreo trei ani si ceva… Ori contractele se fac pe doi ani, right???
  Am primit un feedback si un telefon in care imi spunea unul ca mi-au modificat perioada si intr-adevar, expira prin noiembrie anul in curs… Luasem si doua telefoane la cele doua abonamente de la ei… Oricum, ideea este ca trebuie tinuta din scurt si e nasol sa te simti ca si cum te-ar lasa asa, ca pe fraier sa le tot platesti pana te sesizezi tu, ca si client. Urat din partea lor…

  Răspunde
 110. Am un abonament la Orange si vreau sa il reziliez….Acum doi ani mi-am luat prin Orange Thank you telefon de la ei, intre timp a trecut perioada aceea contractuala de 2 ani, am sunat sa imi inchid abonamentul si sa trec la prepay insa mi-au spus ca eu atunci cand am facut acea achiztie si mi-a schimbat si tipul abonamentului facusem cumva mai devrme decat ar fi trebuit sa fac !!?? si ca mai trebuie sa astept vreo 2 luni , sa sun la inceputul luni iulie sa fac cererea si sa mai platesc si august si de abia din septembrie se inchide abonamentul..
  Eu azi am facut cerere dupa modelul de pe site si am depus-o insa vrea sa stiu ce temei legal pot sa invoc in caz ca imi spune aceeasi poveste…

  Răspunde
  • Buna,
   Nu trebuie sa motivezi in vreun fel cererea de reziliere, asadar nu iti face griji pe aceasta tema.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat(daca este cazul).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • daca mi-au trimis oferta sa imi iau alt telefon de la Orange Thank you, inseamna ca terminalul a fost platit nu? eu asa sper, ca nu ma mai scot cu vreo diferenta..
    oricum ei de obicei te “provoaca” cu oferte de telefoane cand e contractul pe terminate, sa te mai prinzi la un alt contract sau prelungire….:(

    Răspunde
    • Ramane de vazut, oricum stai linistita ca nu va fi vorba de vre-o suma astronomica.
     Sincer nu inteleg de ce abonatii accepta astfel de oferte, care nu fac altceva decat sa-i tina “prizonieri” in ograda inestimabililor operatori.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
 111. Buna ziua,

  am un abonament la vodafone facut pe 2 ani cumparat cu telefon promotional.

  La cererea pentru reziliere nu mai tin minte exact ce am semnat – se poate sa fi semnat si faptul ca platesc taxele pentru despagubire. Pe cerere in schimb am scris data la care am semnat-o. De la data respectiva au trecut 2 luni si inca nu mi-au inchis contractul asa ca am sunat la ei si dupa o cerere mai apriga am primit confirmarea dar, ei mi-au spus cum ca as fi facut cererea acum 15 zile — ceea ce nu este corect(eu am numarul de cerere de la ei din sistem).

  Trebuie sa platesc despagubirile pentru abonament in acest caz, sau totusi nu ? Diferenta pentru telefon imi este clar ca trebuie sa o platesc.

  Va multumesc anticipat!
  O zi frumoasa,
  Vlad

  Răspunde
  • Salut,
   Daca ai semnat acel tipizat este absolut clar faptul esti de acord cu achitarea respectivei taxe.
   Bineinteles ca va trebui sa achiti si diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

   Răspunde
 112. buna ziua,

  am urmatoarea situatie:
  am 2abonamente la orange, unul facut in aprilie 2015 pentru internet si unul reinnoit in august 2015 pentru telefon.
  in februarie anul acesta am facut cerere de reziliere a contractului trimisa pe
  adresa generica de pe cite-ul lor , dupa ce am fost intr-un magazine orange si mi sa spus ca nu pot rezilia contractual.
  am primit un raspuns la fel si pe email, catrebuie sa platesc taxa de reziliere si toata perioada ramasa pentru abonament.
  acum am primit notificari de plata de la o firma de recuperare pentru ca ei mi-au facturat in continuare si nu au luat in considerare cererea mea.
  acum am incercat sa depun o reclamatie la ANPC dar nu am reusit avea internetul probleme dar o sa mai incerc.

  va rog sa imi spuneti cum sa procedez in continuare , si daca am procedat correct.
  multumesc

  Răspunde
  • Buna,
   Va trebui sa depui cat mai curand reclamatia la ANPC iar ulterior in functie de raspunsul acestora, va trebui sa actionezi in consecinta.
   Succes!

   Răspunde
 113. Buna ziua

  Am urmatoarea situatie:
  Am trimis operatorului cerere de reziliere a contractului cu trecerea nr pe cartela pre-pay (cerere semnata, datata si scanata; suntem in mai si mie imi expira contractul in data de 15 septembrie), iar la 2 zile de la trimiterea pe mail a cererii de reziliere am fost sunata de un individ sa-mi transmita ca as putea sa mai astept 2 luni si sa revin cu cererea de reziliere peste 2 luni sau daca doresc imediat rezilierea sunt nevoita sa platesc contravaloarea lunilor ramase (aprox 41 euro). L-am rugat frumos sa mi se trimita in scris ce trebuie sa fac pt a rezilia contractul inainte de termen si individul a inceput sa spuna ca nu poate sa trimita in scris asa ceva pt ca nu are autoritate, am tot insistat si l-am rugat sa transmita cuiva cu autoritate, i-am spus ca mi se pare absurd ca nu mi se poate trimite in scris ce trebuie sa fac eu ca si client sa reziliez contractul inainte de termen, individul a ajuns pana la a-mi spune ca daca tot insist imi poate trimite un e-mail de pe adresa lui personala la care eu i-am raspuns ca are fix zero valoare pentru mine un astfel de mail si ca doresc un mail oficial si el a finalizat prin a-mi spune sa sun la 411 si sa fac o sesizare.

  Ce pot face in situatia aceasta?

  Răspunde
  • Buna,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate doc. de care dispui.
   Succes!

   Răspunde
     • Hello!

      A trecut fix o luna de la depunerea reclamatiei la ANPC si azi dimineata am primit urmatorul SMS:
      “Va rugam sa achitati ultima factura in maxim 14 zile de la emitere. Trecerea la PrepPay se va efectua in maxim 4 zile dupa efectuarea platii.”

      Partea si mai tare este ca nu au mai asteptat plata, conform SMS-ului, tot in aceasta dimineata am si fost trecuta pe prepay.

      Multam fain, Bytza! 😀

 114. da am trimis acel document si mi sa raspuns in acest fel , daca vreaus a apelez la aceasta procedura , sa i contactez, ma gandeam , sa le spun ca apelez la cei de la ANPC sa fiu sigur , ca e adevarat ce mi zic ei , sa vad cum reactioneaza, ca dor nu s nebuns a platesc cam 1800 lei cama tat vine

  Răspunde
 115. salut , aseara am trimis un mesaj la cei de la orange ca vreau sa reziliez contractul, iar ei mi sau adresat in felu asta

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat in scrierea acestui mesaj.

  In urma verificarilor efectuate pe codul de abonat 0542210562, am observat ca numarul de telefon 0753933457 are perioada contractuala pana in data de 18 octombrie 2017.

  Dumneavoastra puteti renunta la numarul de telefon 0753933457, inainte sau dupa terminarea perioadei contractuale.

  Daca alegeti sa renuntati la acesta inaintea de terminarea perioadei contractuale va trebui sa achitati in avans contravaloarea taxei de abonament inmultita cu numarul de luni ramase pana la finalizarea perioadei contractuale. In cazul in care sunteti de acord cu acesta conditie, va rog sa reveniti cu o solicitare in care sa precizati acest lucru.

  Daca optati sa inchideti abonamentul dupa finalizarea perioadei contractuale nu se va mai percepe nicio taxa. In acest caz trebuie sa reveniti cu un mesaj din cadrul contului in ultimele trei luni ale perioadei contractuale, cu cel putin 30 zile calendaristice inainte de data inchiderii efective. Rezilierea va fi facuta incepand cu prima data de facturare, dupa expirarea celor 3 luni de perioada contractuala.

  Indiferent de situatia pe care o alegeti, noi vom inregistra cererea de reziliere, urmand sa fiti contactat de catre colegii mei de la departamentul “Rezilieri”, pentru a fi se oferi toate detaliile despre inchiderea numarului.

  Va doresc o zi frumoasa,

  Răspunde
  • Salut,
   Sunt raspunsurile de tip cliseu la care apeleaza marea majoritatea a operatorilor, in speranta ca ii vor descuraja pe abonatii mai rebeli sa le paraseasca “ograda”.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 116. Buna ziua,

  daca trimit solicitarea de reziliere prin mail, dovada de primire a acesteia care este? Sau cum pot dovedi ca i-am instintat de intentia mea de reziliere?

  Multumesc!

  Răspunde
 117. Buna seara, as avea 2 probleme cu cei de la Orange, 1 in decembrie 2015 am lfacut un abonament de 12 euro si mi-au dat o tableta si saptamana asta iar am dat-o in garantie ba e pt ceva memorie nu merge, ba pt butonul on/off pot cere sa -mi dea alt produs mai mult am stat cu ea prin service decat sa o folosesc sau sa reziliez contractul, a 2 problema ar fii ca am facut acum.un an abonament la ei pt orange tv pt o locatie unde stateam atunci si acum o saptamana m-am mutat , am facut solocitare sa-mi mute antena la adresa unde voi locui, mi-au zis ca vii 100 lei pt instalare, iar cand au venit sa instaleze mi-au spus ca nu pot deoarece nu are semnal nu ooate minta antena fiind intre blocuri, cel care a vrut sa faca instalarea mi a zis sa fac rezilierea contractului ca nu o poate monta , cand am sunat la orange mi au zis ca teebuie sa platesc 13 luni x suma abonamentul , nu e vina mea ca am fost obligata sa ma mut si ca ei nu au putut monta antena si ma mai pun sa platesc instalarea care de fapt nu a avut loc.Cum trebuie sa procedez pentru a rezolva aceste 2 probleme.
  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna,
   Poti rezilia fara probeleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Vei fi nevoita sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 118. Buna.
  Am avut anul trecut 4 abonamente la Orange, am incercat sa le reziliez, n-am putut. Am apelat la ANPC, prin cerere pe site-ul lor, in termen de 2 luni am avut rezilierea la toate numerele. 3 erau abonamente de voce, 1 era de date.
  Totalul celor 4 abonamente era de 500lei/lunar. Mai aveam cca 6 luni de abonament din perioada contractuala.

  Am refacut un abonament acum in toamna(2015), mi s-a solicitat o garantie, din cauza ca am reziliat inainte de termen, plus un avans pe telefonul primit(telefonul era cca. 1000lei) avansul si pretul pt telefon a fost aprox. 600lei. In primele 3 luni eu n-am vazut sa imi scada avansul(garantia), am avut lunar la ei 3-400lei. Ok. Acum de Paste, in 28Aprilie am trimis un mail la orange cu solicitare de reziliere, ma asteptam sa imi raspunda ca nu se poate sau ceva. In mail am precizat ca am fost client fidel, bun platnic, insa nu sunt de acord sa platesc abonamentul ramas X lunile contractuale ramase pentru un serviciu ce nu il voi mai utiliza, ci sunt de acord sa platesc doar o diferenta pentru device-ul platit daca se impune, am vrut sa fiu ok fata de ei. chiar daca in 6 luni cat am de cand am facut abonamentul am platit lunar 3-400lei, chiar 500.
  Astazi, 04.05.2016, deci la o saptamana de la trimiterea mail-ului ma suna un numar. Raspund, era X de la Orange. Am fost mirat ca ma suna. Imi spune ca da, intradevar sunt client din 2013, pe abonament si inainte pe pre-pay, si apoi iar abonament si etc. si ca din 15 mai(ziua facturarii) voi fi trecut pe pre-pay si mi se v-a mai face doar o factura cu 6 euro care va fi defapt o optiune pentru numar pre-pay.
  I-am spus respectgivului(stiind ca convorbirea e inregistrata), ca stie si el, ca si mine, ca pe pre-pay pot avea aceleasi beneficii la jumatate de pret, iar la aboamentul ce il aveam+cost pot face o oferta cu nelimitat. Sau chiar la 100lei pot avea cam nelimitat, pe cand la ce imi ofereau la abonament era limitat. A zis ca asa e, insa aboanamentele sunt mai mult ptr telefoane si etc.
  A fost ok tipul. chiar m-am bucurat ca nu a fost flegmatic pt faptul ca ma retrag.
  In doar o saptamana, am primit ce-a mai buna veste si cel mai ok lucru. In caz contrat trebuia doar abonamentul ramas sa fi fost de aprox 600 EURO, plus costul suplimentar care il fac lunar. Deci ajungeam la 1000EURO ptr servicii ce le pot avea la 500 in urmatorii 2 ani de acum incolo.
  Multumesc site-ului pt initiativa, adica pentru lege(eu nu o stiam), m-a ajutat fara a apela la ANPC sa reziliez intr-un termen scurt. Felicitari ITHOT.RO. Multumesc.

  Solicitarea a fost urmatoarea:

  Catre Orange Romania,

  Subsemnatul _____, domiciliat in ______, abonat al Orange Romania cu numarul 0757.***.***, cod abonat _______, solicit rezilierea contractului existent incepand cu urmatoarea luna de facturare si trecerea numarului pe Pre-Pay

  Tin sa precizez faptul ca sunt un client al Orange Romania din 2005, Pre-Pay, Ulterior avand si abonament. De fiecare data, fie abonament, fie pre-pay, mi-am platit obligatiile financiare, avand costurile lunare de peste 150-200lei, deci din punctul meu de vedere nu am fost un client rau platnic.
  In momentul de fata, in momentul incheierii contractului (noiembrie 2015) am achitat avans suma aproximativa de 600 lei (telefon redus + garantie). Incepand din luna noiembrie am 5 luni de servicii, valoarea facturilor fiind intre 150-450 lei.
  In momentul de fata, solicit rezilierea contractului, cu plata eventualelor despagubiri, si anume recalcularea costului pentru device-ului primit la pret redus telefonului(cat a ramas neachitat tinand cont ca am achitat atunci o suma pentru telefon.
  Totodata vreau sa va instiintez ca am luat legatura cu ANPC, si mi s-a confirmat faptul ca rezilierea prin metoda >abonament X x/luni ramase< nu este valabila, conform legilor in vigoare, ci este valabil doar eventuala diferenta de plata a device-ului primit daca este cazul.
  Este absurd sa se ceara plata pe servicii de care nu voi mai beneficia adica 25 euro x 21 luni = 525 euro, adica nu este normal atata timp cat eu nu voi beneficia serviciile respective, ci fiind pe pre-pay, voi beneficia de alte servicii.

  In concluzie, solicit rezilierea contractului incepand cu urmatoarea luna de facturare, trecerea numarului 0757.***.*** pe cartela Pre-Pay, conform legislatie in vigoare.

  Anexez citat din legea nr.193/2000
  „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”

  Multumesc anticipat.

  Răspunde
 119. Buna ziua,

  Acum fac cererea prezentata aici; Nu inteleg de ce solicit rezilierea contractului si cer mutarea numarului pe cartela pre-pay.
  ???

  multumesc pentru viitorul raspuns.

  Va fi si pe adresa de mail sau numai aici?

  Răspunde
  • Salut,
   Nu esti obligat sa soliciti trecerea pe cartela pre-pay daca nu doresti sa pastrezi numarul cu pricina.
   Documentele vor trebui trimise catre operator conform procedurii prezentate in articol.
   Succes!

   Răspunde
 120. Am trimis ieri o cerere de denuntare unilaterala a unui contract cu orange incheiat la distanta, in termenul de 14 zile de la data incheierii, la adresa de e-mail indicata in procedura de mai sus si ma intreb daca este suficient, caci nu mi-a confirmat nimeni primirea acesteia, iar peste cateva zile expira temenul de 14 zile.

  Răspunde
 121. Buna ziua, domnule H*****,

  Va multumesc pentru timpul pe care l-ati acordat scrierii acestui mesaj.

  In urma verificarilor pe care le-am facut in baza noastra de date, am observat ca obligatiile contractuale pentru numarul de telefon 0743****** se vor incheia in luna august 2017.

  Puteti inchide numarul dumneavoastra inainte sau dupa incheierea perioadei contractuale.

  Daca doriti sa renuntati la el inainte de data mentionata anterior, este necesar sa achitati contravaloarea taxei de abonament inmultita cu numarul de luni ramase pana la finalizarea perioadei contractuale existente. In cazul in care sunteti de acord cu aceasta conditie, va rog sa reveniti cu o solicitare din cadrul contului dumneavoastra online, in care sa precizati varianta pentru care optati (inainte de incheierea perioadei contractuale).

  Daca decideti sa inchideti abonamentul dumneavoastra dupa finalizarea obligatiilor contractuale, nu va fi perceputa nicio taxa. In acest sens, va rog sa reveniti cu o noua solicitare din cadrul contului in ultimele trei luni ale perioadei contractuale, cu cel putin 30 zile calendaristice inainte de data inchiderii efective.

  In ambele situatii, noi vom inregistra cererea de reziliere a abonamentului, urmand sa fiti contactat de catre colegii de la departamentul “Rezilieri”, care va vor oferi detaliile legate de procesul de inchidere a numarului dumneavoastra de telefon.

  Suntem aici pentru dumneavoastra, in cazul in care va mai sunt necesare si alte informatii. Ne puteti scrie direct de aici

  Va doresc o zi frumoasa,

  I**** B***
  Emails & Social Media Consultant

  cam asta a fost raspunsul celor de la orange cu privire la intrebarea mea legata de rezilierea contractului

  Răspunde
  • Salut,
   Acestea sunt raspunsuri de tip “cliseu” pe care toti operatorii le utilizeaza in speranta ca vor descuraja abonatii mai rebeli care doresc sa le paraseasca “ograda”.
   Dar stai linistit ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Succes!

   Răspunde
 122. Salut.am primit si eu raspuns de la ANPC.Din ce inteleg eu daca reziliez trebuie sa platesc justa despagubire.Daca aveti o adresa la care v-as putea trimite raspunusl primit pentru mai multe lamuriri ar fi de apreciat.
  Va multumesc.

  Răspunde
 123. Salut,
  Din exemplele din articol nu reiese clar ce perioada contractuala avea clientul caruia Orange i-a acceptat cererea. E un detaliu foarte important! Se poate clarifica ?

  Multumesc.

  Răspunde
  • Salut,
   Nu are nici cea mai mica relevanta acest aspect din moment ce poti rezilia fara probleme contractul oricand si fara costuri suplimentare.

   Răspunde
 124. Buna ziua,
  In urma unor discutii cu un reprezentat Orange, au ajuns la concluzia ca eu mai am 13 luni perioada contractuala, iar pentru rezilierea contractului trebuie sa platesc o taxa de reziliere in valoare de 620.9 EUR.
  Am depus si eu o cerere de reziliere pe adresa de email mentionata, momentan astept raspuns.
  Revin cu noi informatii de indata ce le primesc.

  Multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa depui si o reclamatie la ANPC ca sa nu mai astepti inutil raspunsul inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Salut,

    Imi poti recomanda un model de cerere catre ANPC?
    M-ar interesa un articol de lege concis in care sa specifice speta in cauza.

    Multumesc!

    Răspunde
    • Salut,
     Catre ANPC va trebui sa depui o reclamatie asadar nu este vorba de o cerere.
     Trebuie sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi documentele de care dispui.
     Mai multe detalii regasesti in acest articol si nu uita sa parcurgi si sectiunea de comentarii.
     Succes!

     Răspunde
 125. Buna seara! Raspunsul meu de ;a ANPC a fost ca , citez: “pentru solutionarea favorabila a reclamatiei, operatorul a fost de acord cu rezilierea contractului fara taxe suplimentare. Referitor la telefonul mobil achizionat aveti posibilitatea returnarii lui intr-un magazin Orange sau sa solicitati refacturarea lui la pretul standard.”
  Nu inteleg insa, au fost de acord cu rezilierea contractului fara a mai fi nevoit sa platesc lunile ramase de abonament, sau doar sa nu mai platesc acele taxe care trebuiau platite pe langa lunile ramase de abonament.

  Răspunde
 126. Buna ziua din nou :)!Tocmai am revenit de la Orange,unde am expus problema numarului meu de telefon,rapunsul a fost urmatorul:in data de 25.03.2013 am facut un act aditional la contractul initial din 2004, cu durata de pana la data de 25.03.2015 +telefon,in data de 1.10.1014 am luat la fidelizare un telefon in suma de 119 lei pentru care s a facut un nou act aditional pe 24 luni,deci,pana pe data de 1.10.2016.In data de 01.04.2016 am facut portarea la RDS,stiind ca termin contractul,din spusele lor,la 01.04.2016,nestiind ca ar fi tr sa fac si o cerere de reziliere(greseala mea).Orange ul imi pune ca despagubiri 11 luni,adica pana pe data de 01.04.2017 zicandu mi ca la actul aditional ultim,se adauga inca 6 luni din vechiul act aditional,deoarece primul nu se terminase…eu stiu ca un nou act ,anuleaza conditiile din cel anterior…..am intrebat daca pot rezilia si numarul mamei,binenteles ca raspunsul a fost NU,platiti despagubiri…le am spus ca i abuziv ceea ce fac si au zis ca au juristi care cunosc mai bine problemele.Stiam caci cu ei nu o scot la capat,de aceea v am scris,urmand sa va cer din nou sfatul.Multumesc si sa va dea Dumnezeu putere sa ajutati oamenii ca ne au jupuit de vii destul toti hotii astia,plus bancile !:)

  Răspunde
  • Buna seara,
   Ma bucur ca informatiile prezentate v-au fost de folos.
   Majoritatea operatorilor utilizeaza aceste tertipuri ieftine ca sa isi pastreze clientii in “ograda”.
   Succes!

   Răspunde
 127. Salutare, revin cu noi informatii dupa ce pe data de 18.03.16 am facut cerere de reziliere la orange pentru 2 numere si in aceiasi zi am facut si petitia la ANPC urmand pasii prezentati de Bytza.
  Pe data de 7.04.16 am facut o noua sesizare inestimabilului operator si am sa o postez aici:
  Buna ziua , Ma numesc XXXXXXXX Adrian si sunt abonat Orange cu cod client: 026188xxx cu numerele : 0745929xxx si 0745017857
  In data de 05.03.2016 am facut o sesizare cu nr de referinta 31480096 privind facturarea gresita pe numarul 0745017857 din data de 02.03.2016, si anume rubrica din factura-” Colectare in numele tertilor cu suma de 94,67ron”. Dupa aproximativ 8 zile am fost contactat telefonic si mi s-a transmis ca a fost o greseala din partea Orange si ca totul s-a rezolvat,urmand ca eu sa platesc suma corecta. Mergand la un magazin Orange pentru a plati factura mi s-a comunicat faptul ca problema nu s-a rezolvat. In urma unui alt apel la 411 am fost instiintat ca trebuie sa platesc suma respectiva urmand sa mi se scada suma din factura de luna aceasta. (ilegal si total incorect fata de un client de 15 ani in retea). Nu am platit factura urmand sa astept luna aceasta facturarea corecta,dar nici luna aceasta nu s-a rezolvat problema. Mentionez ca nu voi plati acea suma bagata pe gat abuziv din partea Orange. Orice program de facturare trebuie sa aibe functia anulare/stornare, asadar va rog sa binevoiti a apela la acea functie pentru a factura corect si pentru a imi acorda sansa sa pot achita restantele catre dumneavoastra.
  Totodata va anunt ca am o cerere scrisa trimisa catre dumneavoastra si mai multe cereri telefonice privind trecerea celor doua numere 0745929xxx si 0745017857 pe cartela pre-pay in care raspunsul dumneavoastra a fost sa platesc valoarea abonamentului lunar inmultit cu numarul de luni ramase pana la finalul contractului(adica14luni). Va anunt pe aceasta cale (desi stiati acest lucru) ca aceasta modalitate de reziliere a contractului este ilegala si abuziva potrivit legii 193/2000 -privind clauzele abuzive din contract incheiate intre comercianti si consumatori, si versiunea modificata prin legea 161/2010 care completeaza lista clauzelor considerate abuzive (si nu cred ca este cazul sa va trimit si aceste legi)
  Va solicit inca odata trecerea celor doua numere pe cartela pre-pay fara plata acelor sume abuzive
  Va multumesc anticipat .
  ;):):):):):):):)
  In data de 13.04.16 am primit urmatorul mesaj de la inestimabilul operator: Abonamentul tau Orange se va inchide pe 01.05.2016 In cateva minute de la inchiderea abonamentului, pe cartela ta SIM vor fi disponibile serviciile PrePay. Pentru a te bucura de toate avantajele cartelei reincarcabile, asigura-te ca ai achitat facturile Orange pana la acea data.
  urmat si de un apel prin care mi s-a transmis ca si problema cu facturarea gresita s-a rezolvat. Banuiesc ca nu a avut nici o legatura cu cei de la anpc deoarece nu am primit nimic de la ei (inca),ci doar faptul ca le-am aruncat niste legi in fata.
  Multumesc Bytza pentru ajutor. Fara acest articol si comentariile aferente” traiam in bezna” fara sa stiu ca pot riposta la abuzurile inestimabilului operator. Sper sa fie de ajutor si la altii(de aceea am postat chiar tot).

  Răspunde
 128. Buna.
  Am mai incercat sa trimit un e-mail cu problemele ce le am.dar acum am trimis la [email protected] pentru ca la contract am facut poze si la facturi la fel + pozele ce am trimis cu viteza la orange sa dovedesc ca nu este aceasi din contract. Nu puteam sa dau toate astea acolo unde trebuie sa lasam reclamatia.
  Dar tot nimica si aici,nu am primit nici un raspuns . Si eu de cand a venit factura nu am platito pentru ca nu imi place sa fiu batjocorit si sa platesc pentru asa ceva.
  Ce ar trebui sa fac,mai incerc sa trimit normal unde trebuie?dar nu voi reusi sa trimit toate pozele 😐 ?

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa scanezi toate documentele intr-un fisier PDF iar ulterior poti trimite reclamtia accesand acest link.
   In mod normal vei receptiona raspunsul in maxim 30 de zile iar daca speta necesita verificari mai complexe acest termen poate fi prelungit cu inca 15 zile.
   Asadar nu te panica si asteapta cumintel raspunsul 🙂
   Succes!

   Răspunde
 129. Buna seara! Intampin si eu probleme din cauza celor de la Orange,atat operatorul de la 411 cat si cei din showroom in cursul anului 2015 mi au spus ca perioada contractuala se termina la data de 1.apr.2016,aceasta data era trecuta chiar si in contul meu orange unde eram anuntata ca incepand cu 1.aprilie.2016 pot lua un telefon la fidelizare,am fost abonat cu vechime.Anul acesta pe 1.aprilie.2015 ,stiind ca se termina contractul cu Orange ul,mi am portat numarul la Digi,dupa ce am achitat c/v ultimei luni de abonament Orange.Am constatat cu stupoare ca ultima factura ,pana la data portarii, a sosit cu penalizari pentru 11 luni de nerespectare a contractului,suma fiind de 266 lei,ceea ce nu mi se pare corect.Ce ma sfatuiti sa fac,va rog?Multumesc frumos!

  Răspunde
  • Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documentele de care dispuneti.
   Era ideal ca in prima faza sa reziliati contractul cu actualul operator iar ulteerior sa realizati portarea.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
    • Cu mare placere!
     Poti achita debitul daca vrei iar ulterior banii iti vor fi returnati de catre operator, de indata ce ANPC iti da castig de cauza.
     Succes!

     Răspunde
     • Multumesc din nou !:) Va rog,daca puteti sa mi mai raspundeti la o intrebare: daca mai intai reziliam contractul,imi mai puteam mentine numarul de telefon ca apoi sa l portez?Multumesc anticipat si o seara placuta sa aveti !

     • Buna ziua!Pe langa problema cu numarul meu de telefon expusa mai sus mai am pe numele meu un abonament orange senior facut pentru mama mea care expira in 6 luni(adica in spet.2016) dar nu mai doresc sa raman clientul acestei firme.Pot face acum o cerere de reziliere pentru abonamentul senior si sa portez numarul in reteaua DIGI,va rog?O zi frumoasa si multumesc mult pentru ajutor!

     • Buna ziua,
      Da, sigur ca puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in articol.
      Va recomand ca in prima faza sa verificati daca reteaua Digi Mobil are acoperire decenta in zona dvs.
      Succes!

 130. Buna tuturor. Sunt fericitul abonat care a scapat de povara celor de la Orange urmand procedura prezentata de BYTZA. Eu sunt cel care a trimis documentele prezentate de BYTZA la inceputul articolului.
  Vreau sa va mai dau un anunt: acum doua zile mi s-a emis ultima factura Orange. Abia asteptam sa vad daca e 0 sau e cu taxe. Spre bucuria si surprinderea mea a fost cu “minus”. Mai exact -145 lei. M-am intrebat cum se poate asa ceva, avand in vedere ca facturile anterioare erau corecte. M-am intrebat cum se poate ca aceasta factura sa fie cu “minus”, adica ei imi datoreaza bani. Am pus mana pe telefon si am sunat la Orange-serviciu plati, iar o domnisoara draguta (dupa voce :))) mi-a spus ca acea suma provine din contravaloarea punctelor Tank You nefolosite. Mi-a spus sa trimit un mail cu contul IBAN unde sa imi trimita banii si o copie dupa cartea de identitate. Pe langa asta a spus ca daca tot am renuntat la serviciile Orange pe abonament, o sa imi trimita prin posta, o cartela PrePay cu 5 euro, sa o folosesc, si poate odata si odata o sa revin in randurile abonatilor Orange.

  Deci urmati procedura, daca doriti sa renuntati. Nu va lasati inselati si mintiti de aceste firme, care ar face orice sa isi pastreze clientii fideli.

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita!
   Intr-adevar operatorul este nevoit sa va returneze contravaloarea bonusului respectiv, pe care nu ati apucat sa-l mai utilizati.
   Cartela oferita cadou este o simpla strategie de marketing 🙂
   Succes!

   Răspunde
 131. Salut BYTZA.
  Am incercat sa urmez procedura, am scris tot ce trebuia , dar cand sa trimit imi aparuse o eroare, nu mai stiu exact ce eroare dar nu era de la ceva nebifat sau necompletat. Sa incarcat pagina si abea dupa a aparut problema.
  Asa ca am trimis un e-mail catre [email protected] cu ce problema am si poze cu contractul, asta acum 4zile si nu am primit nici un raspuns.
  Am facut bine ca am trimis pe acel email???
  Ma pot spera la o reusita?

  Răspunde
  • Salut,
   Probabil ca ai utilizat prea mult majuscule si din acest motiv sistemul ti-a dat eroare.
   Incearca sa retrimiti reclamatia si probabil ca nu vei mai intampina probleme.
   Nu am receptionat mail-ul tau si am rugamintea sa-mi dai un FW.
   Succes!

   Răspunde
 132. MA NUMESC BITEA ANA SUNT REZIDENT IN SUA AM FOST IN VACANTA ANUL TRECUT AM LUAT UN TELEFON CU CONTRACT DIN ORENGI TIMISOARA ,PERIOADA MINIMA CONTRACTATA 3 LUNI,EU AM PLECAT IN AUGUST SI IN DECEMBRIE AU TRIMES O FACTURA CU PENALITATI SI AMENINTARI CU TRIBUNALU,FACTURA SA PLATIT AM LUAT LEGATURA CU TIMISORA SI BUCUREST AU LUAT DATE SI AU SPUS EST OKY SI ACUM VIN DIN NOU FACTURI SI AMENINTARI,NU VOR SA RADIEZE CONTRACT.

  Răspunde
  • Pentru a evita aceste neplaceri era ideal sa reziliati contractul la momentul respectiv.
   Acum din pacate nu aveti alta varianta decat sa achitati debitul restant.
   Succes!

   Răspunde
 133. Buna ziua.
  Am o mare rugaminte ca cineva sa imi poate da niste detalii ce as putea face cu un contract de la Orange net fix si Orange TV.
  Pe data de 1martie am semnat contractul, la internet scria ca am o limita de 50Gb trafic cu o viteza de pana la maximul 21,6 Mbps download si upload 5,76 Mbps dupa consumare traficul va fi de pana la 256kbps download si upload 128 kbps. In care am intrebat daca se poate sa iau cateva zile de proba internetul, sa spus ca nu se poate si sa merg pe incredere caci este o firma mare si nu vor fi probleme . Am fost dezinformat pentru ce am semnat, mi sa spus ca 256kbps este o viteza acceptabila pentru a incarca o pagina web si pentru a viziona fara probleme un video.
  Eu ce puteam sa fac, proba nu aveam voie asa ca am mers pe incredere ,dupa semnare sa facut proba la viteza, nu a ajuns la cea scrisa dar a spus ca va reveni in scurt timp. Ok, dupa plecarea angajatului eu am pus la download mai multe chesti pentru a termina acei 50 GB, dupa terminare am testat vitez (30kbps download si 18 upload) paginile web se incarcau greu si un video de 5 minute pentru a fi vizionat trabuia lasat pe pause 10 minute pentru a se incarca (total 15 min vizionarea unui video de 5 min,ganditiva la un film intreg cat ar trebui sa astept)
  Paguba mare.
  Am cronometrat
  La fiecare 3-4 secunde asteptam in jur de 14-16 secunde sa se incarce .

  Am apelat la centrul Orange sa intreb din ce cauza imi merge cu o asa viteza, primesc un raspuns cum ca in contract scrie clar ca viteza nu va creste mai mult de 256kb (mmda spun eu, asta stiu doar ca mie nu imi creste mai mult de 30 nu ajunge nici macar la 50-100-200kb dintre care mie imi lipsesc 226kb. Ce raspuns imi puteti da? )
  Raspunsul a fost acelasi ,Domnule v-am mai spus viteza va fi maximum de pana la 256kb 😐
  Dar daca doriti puteti cere o reincarcare de 3Gb cu 3€ in plus la factura si viteza va reveni la normal, alte informati nu va putem da.

  Mie nu imi convine sa mai dau un ban in plus pentru ca am semnat pentru acei 256kb si nu ajunge nici pana la 200kb.(daca in contract scria 30kb nu mai semnam)
  A mai trecut o zi cu chinul ce il aveam la internet si am acceptat o reincarcare de 3Gb. Am trimis o cerere in care am primit imediat un mesaj ca am solicitat reincarcare si sa astept mesajul de confirmare. Trecuse 1 ora, inca 7ore.nimica, am mai asteptat de Sambata pana Luni,mi-am zis ca nu se lucreaza si ca Luni voi avea internetul la viteza dorita. Tot nimica, am apelat inapoi si am spus despre acei 3Gb solicitati pe care inca nu i-am primit,ma rugat sa stau putin in asteptare si dupa un scurt timp imi spune, Adevarat ati cerut 3Gb si in factura Dumneavoastra s-a adaugat inca 3€ care vor veni la urmatoarea data.
  Poftim,(asta inseamna HOTIE le raspund) eu de ce nu am primit nimica ,de ce internetul merge la fel, de ce nu am primit nici macar o confirmare???
  Ce putea sa zica, mai asteptati putin in asteptare si va vom da mai multe detalii (va rugam sa ne scuzati, a fost o greseala, la urmatoarea factura acei 3€ nu vor mai veni si bonus veti primi 3Gb)
  Deci daca nu apelam,eram prostit si plateam cu 3€ in plus pentru nimica. Asa patesc multi oameni nevinovati.
  In fine, am mai cerut o reincarcare de 3Gb care a venit imediat. Pentru ca prima se promitea sa fie bonus la urmatoarea factura. Dupa consumarea acelor 3Gb internetul mergea la fel de aiurea (ma enervam pe zi ce trece,doar din primele 2saptamani) voi plati pentru ceva ce nu pot folosi 🙁
  Incep sa sun la centrul lor aproape la 2 zile sa le zic ce se intampla cu internetul si ca vreau sa-l reziliez.
  Am trimis un e-mail la [email protected] in care am trimis poze cu viteza care scrie in contract si poze cu viteza pe care o aveam dupa testare, am mai spus si ca nu voi mai plati factura pana nu se va rezolva ceva concret. I-am rugat sa trimita pe cineva dupa echipament.Am lasat si un nr de tel. Fiti atenti :
  Primesc inapoi un e-mail in care mi se zice :
  Stimate client,
  Va multumim pentru mesaj.

  Datele pe care ni le-ati furnizat sunt insuficiente pentru a face o analiza complexa asupra situatiei prezentate de dumneavoastra.
  De aceea, pentru a va putea oferi un raspuns adecvat, va rugam sa reveniti cu un mesaj in care sa precizati numarul dumneavoastra de telefon sau codul de abonat Orange
  Ramanem la sectiunea Dumneavoastra prin intermediul sectiunii <>de pe pagina noastra http://www.orange.ro,din aplicatia <>sau prin intermediul serviciu clienti.
  Va multumim
  Serviciul clienti
  Orange Romania
  (ce puteam sa fac,inebuneam,nu intelegeam ce se intampla,sunt prostit cu acte in regura,batjocorit)
  In Romania vad ca Dreptate nu mai exista.
  Ieri pe data de 7aprilie mi-a venit un sms cum ca trebuie sa apara factura si voi avea de plata 99,78.
  Am sunat la iei sa intreb de ce asa mult si imi raspund cum ca am efectuat 2reincarcari de 3Gb fiecare +TVA sa ajuns la suma acea. (au uitat ca mi-sa promis acei 3GB BONUS si minus 3€) am zis sa verifice inregistrarile din convorbirea in care mi sa promis o scadenta pentru greseala lor. Au zis asa,este o alta greseala,platiti aceasta factura asa cum este ca nu se mai poate face ceva si la urmatoarea va veni in minus acei 3€ .Nu mai suportam,m-am rastit la iei stiind ca sunt inregistrat,pur si simplu nu imi mai pasa la ce nervi imi facuse. Am zis,stiu ca esti doar un angajat intr-o firma de cacat,dar ajutama si pe mine sa inteleg.(raspunsul a fost acelasi care ma tot zgaria pe creieri.traficul va ajunge doar de pana la 256kb.ma gandeam,ori este un robot care nu stie sa zica altceva ori ma ia de prost)
  OARE LA URMATOAREA FACTURA VA FI BINE SAU TOT ASA???
  SA MAI AM INCREDERE CA ASA VA FI PANA LA URMA???,SAU VOR SPUNE LA FEL,NE PARE RAU SA EMIS O GRESEALA
  Vreau sa scap de aceasta firma, adica doar de internet, cu TV deocamdata nu am nimica deopotriva.
  Rog pe cineva sa imi dea dreptate si sa ma ajute cu niste informatii concrete cum pot scapa de acest contract
  SUNT SATUL SA VAD CA MULTI OAMENI NEVINEVATI SUNT OBLIGATI SA PLATEASCA PENTRU CAVA CE NU POATE SA FOLOSEASCA BINE.CA ACESTE FIRME SA PROFITE DE NAIVITATEA OAMENILOR NESTIUTORI.
  Si chiar daca sti ca ceva nu este in regula incearca sa te plictiseasca in asa fel incat sa crezi ca nu se poate face nimica si sa lasi timpul treacand cu factura obligatoriu platita.
  (AR TREBUI SA FIE O LEGE MAI CLARA,DACA NU ESTI MULTUMIT RENUNTI FARA SA PLATESTI CEVA IN PLUS.ASTEA SUNT PROSTII.SUNT MULTI OAMENI SARACI CARE VOR SI EI UN TELEFON,TV SAU INTERNET…DE INSTALAT NU ESTE GREU,PLATA PRIMELOR FACTURI LA FEL,DAR MAI SUNT SI OAMENI CARE NU SUNT ANGAJATI,NU AU MEREU LOC DE MUNCA SI STAU FLAMANZI SAU FARA CALDURA PE TIMP DE IARNA…CE POATE SA FACA OMUL ACELA SA POATA PLATI FACTURA CE VINE, INCEPE SA FURE SAU FEMEILE-MAMELE DEVIN CURVE CA NU CUMVA SA LE VINA AMENDA SAU MAI STIU EU CE) daca s-ar pune in situatia lor ar vedea ca nu este bine ce fac acum cu contractele,doar ca na,nu sunt in situatia lor si incearca sa-i usuce de tot,pana la ultimul banut (ASTA INSEAMNA O MARE HOTIE, PROSTIE. NU DREPTATE)
  deci cum zicea (ROG FOARTE MULT PE CINEVA SA MA AJUTE )
  Astept un raspuns. Va multumesc
  😉

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand ca in prima faza sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Poti rezilia oricand contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 134. ajută-mă cu procedura de rezilier cu UPC !
  Aş mai avea contract cu ei până in nov ac.
  Nu am primit nimic de la ei la prelungirea contractului. ex. telefon, tabletă etc

  Răspunde
  • Salut,
   Procedura este aceeasi doar ca va trebui sa depui cererea fizic, intr-un punct de prezenta UPC.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 135. BUNA ZIUA AM AVUT UN STICK DE INTERNET LA ORANGE PENTRU CARE NU AM MAI PLATIT SUNA DE 500 LEI ACUM PLATESC CATRE O FIRMA DE RECUPERARI SUMA DE 1100 LEI DATORITA PENALITATILOR. AM PLATIT 5 LUNI SI MAI AM PANA IN OCTOMBRIE CATE 1OO PE LUNA.POT OPRI ASTA CUMVA SAU TREBUIE SA ACHIT SI PENALITATILE?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Sincer nu inteleg de ce nu ati reziliat contractul la momentul respectiv pentru a evita aceste neplaceri.
   Se putea incheia un acord de plata cu operatorul si ati fi putut achita debitul in mai multe transe.
   Acum nu prea mai aveti ce face din moment ce creanta a fost cedata catre firma de recuperari.

   Răspunde
 136. Astazi dupa ce am citit acest articol am ales sa fac si eu o cerere de reziliere pentru abonamentul meu(sunt abonat din 2010). Am trimis cererea si imediat in 15 minute am primit si email ( Foarte rapizi cand e vorba de o cerere de reziliere, in alte cazuri asteptam un raspuns si 48 ore). Raspunsul celor de la Orange a fost acesta :
  Am verificat situatia contului dumneavoastra aferent codului de abonat 0xxxxxx si am vazut ca mai aveti perioada contractuala pana in data de 10 septembrie 2017 pentru abonamentul cu numarul 07xxxxxxx6.
  O cerere de trecere pe cartela prepay poate fi inaintata cu maximum trei luni inainte de terminarea perioadei mai sus mentionate.

  Acum am mai trimis un email cu continutul legii nr.193/2000. Astept sa vad raspunsul lor!

  Răspunde
  • Dupa ceva timp vine si raspunsul lor : Buna ziua, domnule Purice,

   Ca urmare a noului dumneavoastra mesaj,c olegii mei vor analiza situatia pe care ne-ati descris-o si va vor contacta, in acest sens, in termen de aproximativ 4 zile. In cazul in care aveti nevoie de detalii suplimentare, ne puteti contacta prin intermediul paginii noastre de internet sau din aplicatia contul meu.

   (Se pare ca acum au trecut peste primul lor raspuns :O cerere de trecere pe cartela prepay poate fi inaintata cu maximum trei luni inainte de terminarea perioadei mai sus mentionate

   Răspunde
    • Salut Bytza, dupa 15 zile am primit in sfarsit raspunsul celor de la Orange si vreau daca se poate sa imi spui ce ar trebui sa fac mai departe. Mersi !
     Raspuns Orange : “In conformitatea cu conditiile contractuale, denuntarea abonamentului se poate face la expirarea perioadei contractuale, cu acordarea unui preaviz de minim 30 zile. De asemenea , in baza prevederilor contractuale agreate la data incheierii contractului de servicii, denuntarea inainte de termen presupune plata daunelor contractuale. Prin urmare, despagubirile solicitate de Orange Romania se justifica prin necesitatea recuperarii prejudiciului suportat de societatea noastra in urma incetarii contractului inainte de termen. Mai mult, despagubirile nu au fost stabilite intr-o suma fixa asa cum sunt expres interzise de lege, ci raprezinta o suma variabila evaluata in functie de momentul la care intervine denuntarea. Asadar, dreptul la denuntare nu este restrans sau negat sub nicio forma insa, in acelasi timp, obligatiile contractuale asumate si recunoscute ca juste de lege trebuie respectate.
     Avand in vedere aceste aspecte, ne pare rau, insa, NU PUTEM DA CURS SOLICITARII DUMNEAVOASTRA DE REZILIERE A CONTRACTULUI.

     Practic, din cate inteleg eu , Orange Romania mi-a transmis ca nu doresc sa imi inchida contractul… Aaa da, si le pare rau!

     Răspunde
     • Salut,
      Inestimabilul operator incearca sa te descurajeze si din pacate acest tertip ieftin are o rata de succes incredibil de mare.
      Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC, in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi documentele de care dispui.
      Asteptam detalii.
      Succes!

 137. Iti multumesc BYTZA, le-am trimis cererea de reziliere, iar dupa 3 zile am fost contactat telefonic. Bineinteles au incercat din nou sa ma abureasca, dar le-am zis ca m-am consultat deja cu lucratorii de la OPC, cei care m-au ajutat sa consemnez cererea catre Orange (adevarul e ca le-am trimis 3 pagini 😉 le-am recitat textul de lege, la care mi-au zis sa astept un pic, urmand ca dupa cateva secunde am auzit prin telefon ce am si asteptat :” cu dvs o sa facem o mica exceptie ca am fost client timp de 12 ani” si dupa aprox. 40 minute eram trecut la cartela pree-pay, desi mai aveam 10 luni de platit. Totodata mi-au zis ca trebuie sa mai platesc ultima factura + 5 euro cu care mi-a fost incarcata cartela

  Răspunde
   • Multumesc. In cazul portării, de la RDS la alt operator, mi s-a comunicat de la RDS ca am tot felul de taxe de achitat (in jur de 300 lei + abonamentul pentru perioada contractuala ramasa – aprox 5 luni). Ma poti indruma te rog? Care ar fi pasii? Astept emiterea facturii si ulterior ma adresez ANPC? Multumesc

    Răspunde
    • Cu mare placere!
     Procedura este aceeasi doar ca va trebui sa depui cererea de reziliere intr-un punct de prezenta al acestui operator.
     La ANPC te poti adresa oricand si iti recomand sa detaliezi cat mai bine speta.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
     • Salutare Bytza, am ramas dator (e drept, cam tarziu) cu raspunsul. Am avut o discutie telefonica extrem de interesanta (bineinteles inregistrata 🙂 ) cu un operator RDS in care ma ameninta cu tot felul de plati si despagubiri cu care EU sunt dator furnizorului de servicii. Am profitat de “inregistrare” si i-am transmis politicos ce am invatat aici, pe blog, apoi…. rezultatul a fost incredibil. Dupa o luna cand primit prima factura (am ramas cu doua -din trei – abonamente telefonice la Digi) nu era nicio penalizare/costuri suplimentare/datorii/etc ci doar simpla plata a abonamentelor in derulare. Multumesc pentru sfaturile extrem de utile si pentru invatamintele de a nu ne lasa calcati in picioare de furnizorii de telecom.

     • Salut,
      Felicitari pentru reusita.
      Trebuia sa te penalizez dar tinand cont de faptul ca esti la prima abatere….. am sa te iert :))
      Ma bucur ca informatiile prezentate ti-au fost de mare folos.
      Cu placere.

     • Nu avem cum sa ne impacam deoarece nu suntem certati….dar la urmatoarea abatere iti dau cartonas rosu direct :))

 138. Salut
  Am si eu un abonament la Orange, de prea mult timp cred ca vreo 10 ani, dar acum 1,5 ani am facut si un abonament Tv, care era cu 1 an gratis si 1 an platesc, dar presupuneasi prelungirea abonamentului de voce, acum vreau sa renunt ca m-au suparat destul de rau, dar tot la fel mi sa spus ca trebuie sa platesc lunile in avans si inca o chestie care ma deranjeaza este ca as vrea sa pastrez numarul ca o catela prepay, cea ce mi sa spus ca nu se mai poate abonamentul fiind facut direct abonament, nu trecut de pe cartela pe ebonament, este adevarat? Multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Operatorul abereaza cu gratie ca de obicei, in speranta ca te va descuraja.
   Poti rezilia fara probleme contractul si nu uita sa specifici in cererea de reziliere faptul ca doresti sa pastrezi numarul cu pricina pe cartela pre-pay.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Salut, dupa ce am trimis cererea de reziliere pe 4 aprilie la 9 dim, la 14 deja imi raspund ca mai am 9 luni, si alte prostii, le raspund la mail, ca vreau sa renunt conform legii nr.193/2000, vreau sa renunt si toata povestea. de atunci de pe 4 aprilie nu au mai dat nici un semn de viata, astazi ii sun, ca pe 25 se schimba luna, si nu vreau sa imi mai incarce alta luna si tot ma batea la cap, ca eu am semnat in contract, cu toate ca ii spuneam ca e clauza abuziva, nu a spus nici odata ca nu e clauza abuziva, doar imi spunea ca eu am semnat in contract. Acum le-am spus ca doresc sa ma sune cineva cu putere de decizie ca sa poata sa imi inchida abonamentul, sa imi trimita factura cu lunile ramase, dar cred ca deja ei incearca alta strategie acum(vor sa platesc lunile in avans) le-am spus ca nu o sa fac asta, o sa vreau factura cu ce vor ei sa imi trimita ca sa pot face o sesizare la protectia consumatorului, tot dadea din colt in colt. Va tin la curent cu urmatorii pasi.

    Răspunde
    • Salut,
     Poti sa depui deja reclamatia la ANPC ca sa nu mai pierzi inutil timpul asteptand raspunsul inestimabilului operator.
     Este clar ca adopta o atitudine ostila si nu vor sa rezilieze pe cale amiabila contractul.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
     • Gata sa rezolvat si la mine, a durat mai mult ca am asteptat sa rezilieze Orange pe cale amiabila, nu au vrut, am facut cerere la ANPC pe 27-28. 04, pe 3.05 ANPC a facut sesizarea catre Orange si pe 6.05 deja eram pe cartela prepay. Multumesc mult de sfaturi, chiar eram dezamagit si suparat pe orange, dupa 10 ani, nu au vrut sa imi faca o oferta avantajoasa ptr prelungire de ab si cumpararea unui telefon 4g bunicel.

 139. Eu am o problema cu cei de la Orange si va rog sa ma ajutati , in luna ian 2016 mi-am prelungit contractul cu orange am achizitionat un tel spunandu-mi ca am orange tv gratuit dar la prima factura am constata ca si tv trebuie platita . mentionez ca nu am primit nici-un contract pt ca daca il primeam nu eram de acord cu acesta , m-am adresat OPC dar raspunsul a fost in favoarea lor spunadu-mi ca am semnat contract pe 24 luni si pt tv mentionez ca nu am primit nici un contract , am mers la magazinul de unde am semnat acel contract mentionez ca e o franciza orange care se numeste phone easy srl acestia spunandu-mi ca am primit contract si pt tv . Ce ma sfatuiti sa fac ? pot rezilia tv prin metoda prezentata ?

  Răspunde
  • Salut,
   Da, poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol.
   Pe viitor studiaza cu mare atentie documentele pe care urmeaza sa le semnezi.
   Succes!

   Răspunde
 140. Salut. Am intampinat aceeasi problema cu cei de la Orange si zic eu, am “rezolvat” relatia cu ei ceva mai simplu… dar nu fara mici emotii.

  SITUATIA:
  Am incheiat contract pt 24 de luni, de asemenea, am achizitionat si un S5 cu discount. Timp de vreo 5 luni de la semnarea contractului am avut cateva apeluri la Serviciu Clienti (probleme nerezolvate/nelamurite de operatorii lor, o parte din ei chiar obraznici).

  REZOLVAREA:
  Am decis sa sar peste cererea de reziliere catre Orange (prevedeam alte batai de cap cu ei) si m-am dus la alt operator si am facut cerere de portare a numarului. Numar detinut de mine timp de 9 ani in reteaua lu’ peste. Mi-am asumat faptul ca am luat si telefon subventionat si am zis ca am sa platesc diferenta numai sa nu mai stau la ei. M-am asteptat sa primesc ultima factura cu valoarea aferenta ultimei luni de abonament si cea a subventiei telefonului ca titlu de despagubire (pe buna dreptate). Cat despre contravaloarea lunilor de abonament ramase din contract stiam ca nu au voie sa ceara asa ceva. Stiam ca legea le interzice sa ceara asa ceva chiar daca s-a semnat un contract care este inca in perioada de valabilitate (si chiar este clauza in contract care stipuleaza ca in caz de reziliere inainte de termen se platesc, “ca justa despagubire”, lunile ramase din contract, CLAUZA ABUZIVA bineinteles ). Si intradevar am primit acea ultima factura, doar ca.. surpriza.. nu cereau nici o despagubire pt discount-ul la telefon, ci imi cereau contravaloarea celor 19 luni ramase din contract (putin peste 600 lei si o idee mai mult decat discount-ul la telefon). Am hotarat sa merg la OPC doar ca nu prea am avut timp in perioada respectiva sa ma ocup de treaba asta (vreo doua luni). Intr-o zi ma suna de la o firma de recuperari creante care au preluat cazul meu. Le-am explicat si pct meu de vedere si ca urmeaza sa ma adresez OPC-ului. Mi-au zis sa ii sun si sa le dau nr de inregistrare dupa ce depun plangerea. Pana am reusit sa depun plangerea m-au mai sunat de vreo 2 ori..inca de vreo 2 ori in timp ce asteptam solutia, dar de fiecare data intelegatori si de bun simt. Cam dupa 25-30 zile primesc raspuns de la OPC, care a fost formulat ceva de genul “S.C. Orange Romania S.A va proceda la echivalarea sumei de 600+ lei” (formularea este aproximativa dar ceva mai scurta si foarte apropiata pt ca nu imi mai amintesc exact). Raspunsul mi s-a parut atat de vag ca nu mi-am dat seama daca e in favoarea mea sau invers..daca in final le datorez acea suma sau nu. La 2-3 zile primesc plic si de la Orange cu o factura noua..de data asta cu minus.. -600+ lei. EVRIKA 😀

  Cam asta a fost aventura mea cu cei de la Orange. Acum..ca si cu femeile..daca intalnesti una care merita o tii langa tine cu dragoste si respect… daca nu merita.. mai mult de o aventura nu face. Cam asa si cu firma lu’ peste..

  Sper ca experienta mea sa va lamureasca si sa va ajute dar mare atentie..cititi inainte contractul. Daca nu aveti clauze abuzive in contract sau motiv intemeiat de reziliere..nu cred ca aveti castig de cauza in situatii asemanatoare. Un contract nu poate fi reziliat unilateral decat daca una din parti nu respecta termenii. BAFTA!!

  Răspunde
 141. Tot o idee in genul Orange am întâlnit-o la Rds…doar ca cei de acolo au avut mai mult bun-simţ si anume:anul trecut in august am plecat din ţară; înainte de asta am fost la cei de la Rds sa le cer sa îmi pună abonamentul de tv+internet in stand-by cât timp sunt plecat,iar când ma întorc in ţară o sa continui de unde am rămas;au zis ca nu se poate,le-am cerut sa îmi închidă sau rezilieze contractul fiindcă mai aveam 7 luni rămase din abonament;n-au zis nimic si am plecat.Intorcandu-ma in ţară am trecut pe la Rds sa întreb de situaţia abonamentului meu.Răspunsul a fost:contractul a fost reziliat fără nicio taxă s.a.m.d iar dacă doresc un nou contract la ei trebuie sa achit ultima lună in uz contractuală din vechiul abonament, din momentul când am plecat din ţară. Se pare ca cei de la Rds cunosc mai multe drepturi pt clienţi decât alţii.

  Răspunde
 142. Salutare! Tocmai ce am primit raspunsul de la ANPC. Nu stiu cum pot atasa poze aici , de aceea va voi povesti.
  Am incheiat un contract cu Orange in data de 02.12.2014 pentru un abonament lunar de 41 euro achizitionand totodata si un telefon Samsung Galaxy s5.
  In data de 22.02.2016 am urmat pasii de pe acest site oferit de Bytza si m`am portat la alt operator. Bineinteles ca imediat am fost sunat de catre cineva de la Orange spunandu`mi ca voi fi nevoit sa achit perioada contractuala ramasa si anume 41 euro x 9 luni.Am primit factura in valoare de ~1500 lei. Am facut cerere la ANPC si ce sa vezi? Ieri am primit raspunsul. Nu trebuie sa achit nimic, doar 233 lei (factura restanta , e datoria mea sa o achit ca m-am folosit de serviviile lor). Asa ca nu va lasati influentati! Multumesc Bytza!

  Răspunde
 143. Buna ziua, revin si eu cu informatii noi.
  Astazi 18.03.2016 pe la ora 12:00 am trimis o cerere de rezilierea pentru doua abonamente Orange (unul cu 3 luni rămase si unul cu 7 dupa calculele mele si 14 dupa calculele lor 🙂 )
  Mult asteptatul răspuns a venit nesperat de repede, la ora 13:30 ,in care imi spune sa plătesc lunile rămase pana la final.
  Acum tocmai am trimis o sesizare la anpc la care am atasat cererea mea ,raspunsul celor de la orange si ultimile facturi, pentru ca altceva nu mai am….contract nu am mai gasit.
  Revin cu raspunsul celor de la anpc. Sper sa fie prompti ….nu ca cei de la orange insa sper sa nu depăsească cele 30 de zile. 🙂

  Răspunde
  • Intr-adevar au fost extrem de operativi cei de la Orange cu raspunsul.
   In mod normal ANPC ofera un raspuns la reclamatii in cele 30 de zile dar trebuie retinut si faptul ca pot prelungi aceasta perioada cu inca 15 zile, daca speta necesita verificari mai ample.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 144. buna seara.revin cu informatii.
  in 15.03.2016 am trimis pe mail celor de la orange cererea de reziliere.Astazi 17.03.2016 am fost sunat de aceeasi persoana de la orange, cu care am vorbit de 4 ori deja.( nu stiu de ce ma suna mereu aceeasi persoana…).m-a informat ca nu pot inchide abonamentul doar cu data de 11.06.2016, desi ofertele pe care le aveam au expirat in 11.02.2016, el confirmand. Am cerut sa primesc pe mail intr-un format mai formal cele spuse de el, dar a spus ca nu se poate, caci convorbirea este inregistrata si sa am incredere in el ca numai asa se poate inchide abonamentul…
  intrebarea mea este sa ma astept raspuns scris sau pot formula o plangere la ANPC?
  ma puteti ajuta cu un sfat?
  multumesc.

  Răspunde
 145. Salut
  Am un abonament orange de multi ani, in 2014, luna aprilie am cumparat un telefon de la ei. Doream ca acum, dupa cele 24 luni – acelea cu crae s-a facut prelungirea abonamentului meu- sa portez in alta retea-respectiv DIGI- iar cei de la orange spunca nu in aprilie, ci doar in iunie se incheie perioada contactuala, pentru ca in momentul achizitionarii telefonului, mai erau trei luni din contract, asa ca s-au adaugat. Nu am de gand sa raman pana in iunie. Factura se emite pe data de 23, pot sa cer in 20.04.2016, la DIGI, sa se faca portarea? Iar daca o sa achit factura emisa in 23 aprilie, ar trebui sa fiu in regula? multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Asa cu am mai mentionat si anterior iti recomand ca in prima faza sa reziliezi contractul cu actualul operator iar ulterior sa realizezi portarea.
   Asadar urmeaza procedura prezentata in acest articol si vei fi scutit de neplaceri ulterioare.
   Va trebui sa achiti doar contravaloarea ultimei luni de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
   • Buna ziua,
    Am urmat procedura prezentata. Am trimis cererea de reziliere (de fapt trecerea pe cartela prepay) mai apoi, am facut portarea. Acum mi-au trimis o factura, ce contine doua luni de abonament.

    Răspunde
    • Buna,
     Trebuie sa elucidezi exact din ce este constituit debitul respectiv? sunt luni restante sau au facturat aiurea servicii de care nu ai beneficiat?
     Ulterior va trebui sa actionezi in consecinta si nu ezita sa apelezi la ANPC daca este cazul.
     Succes!

     Răspunde
     • Buna,
      Pe factura orange, la rubrica diverse, scrie ,,Despagubiri conform contract” iar la abonamente Restituire Abonament 23,03,16-21,04,16. Mentioneaz ca eu am achitat ultima luna de abonament de care am beneficiat. Nu exista nicio factura restanta, nici neachitata, pana la 23.04.2016, cand au emis acesta factura cu despagubiri, valoarea fiin d 60 lei, posibil, doua luni de abonament, pana cand ei considera ca mai erau ca si perioada contractuala.

     • Buna,
      Nu esti nevoita sa achiti debitul respectiv din moment ce nu ai beneficiat de serviciile acestora.

     • Buna ziua,
      Nu sunt luni restante. Sunt doua luni pe care inesimabilul operator considera ca au mai ramas conform contractului. Dupa factura am primit si o notificare-fix pentru acea suma. Prin ce formular pot apela ANPC? Pot anexa acea notificare-caci factura primita anterior nu am pastrat-o- si eventual dovada platii ultimei luni de abonament, in care am mai beneficiat de serviciile lor. Multumesc

 146. buna sera,v am scris deja ,sunt Danny,am facut cererea de reziliere a abon.orange tv din 16.02 ,si nu am primit pana acum niciun rasp,in schimb am fost sunat in data de 8.03.2016, de cei de la oringe repetand de mai multe ori ca pt reziliere trebui sa platim lunile ramase din contract ,ca aceasta este procedura standar.pe data de 12.03.2016 a sosit factura ,scadenta in data de 21.03.2016. ,spuneti mi ,trebui sa o platesc ?si ce urmeaza sa fac in situatia mea,umatorul pas?astept raspuns urgent
  Va multumessc

  Răspunde
  • Salut,
   Iti recomand sa depui o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi toate documentele de care dispui.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 147. Am depus si eu astazi prin mail la orange cererea de reziliere.,dupa ce am avut o tentativa esuata de a discuta tot pe cale amiabila prin telefon cu un reprezentant Orange..Mi sa spus clar,la telefon ca trebuie platita diferenta pana la cele 24luni contract (am inregistrat si eu convirbirea).

  Astept sa vedem ce va urma, daca nu va fi acceptata mergem mai departe cu ANPCul…

  Răspunde
 148. Cererea de reziliere am depus-o în 15.02. Răspunsul lor a venit după o zi…în 16.02 iar reclamația la ANPC am depus-o în 17.02. Iar răspunsul de la ANPC a venit în 15.03

  Răspunde
 149. Salut din nou.Stiti unde gasesc un model de reclamatie pentru cei de la OPC?(un exemplu cu ce ar trebui sa scriem in reclamatie,ca sa fiu mai precis)

  Răspunde
  • Nu trebuie decat sa detaliezi cat poti de bine speta, asadar nu e nimic complicat.
   Iti dau seama ca nu exista un tipizat deoarece reclamatiile difera de la caz la caz.

   Răspunde
 150. Buna,
  Am facut si eu o cerere de reziliere tot pentru orange.Tin sa precizez ca au trecut peste 30 de zile si nu am primit nici un raspuns.Care este pasul urmator?

  Răspunde
 151. Respect pt initiatorul acestui articol. Este un real ajutor pt. cei care se confrunta cu aceasta problema. De asemenea si eu am depus cu data de ieri 15.03.2016 pe mailul celor de la Orange cererea de reziliere. asteptam raspunsul lor..

  Răspunde
  • Ma bucur ca informatiile prezentate in acest articol v-au fost de mare folos.
   Asteptam cu mare interes raspunsul inestimabilului operator si am rugamintea sa il trimiteti pe mail [email protected]
   Nu ezitati sa apelati la ANPC daca este cazul.
   Succes!

   Răspunde
 152. Mai am o intrebare: Din moment ce achit factura curenta, (ultima) pana in 26.03.2016, se considera ca am terminat cu ei, daca nu fac cost suplimentar. Daca eu achit factura pe data de 20.03.2016, pot sa merg la alt operator pentru portarea numerelor in data de 25.03.2016 de exemplu? chiar daca mi-au comunicat ca abonamentele se inchid cu data de 11.04.2016? Defapt factura curenta cuprinde plata abonamentului pentru perioada 11.03. – 11.04.2016 si daca o achit, nu cred ca ar fi o problema daca m-as porta mai redepe. Nu de alta dar nu vreau sa scap o oferta valabila pana in 31 Martie la alt operator 🙂

  Răspunde
  • Salut,
   Te poti porta oricand fara probleme dar sa te asiguri de faptul ca ai achitat contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de abonament.
   Succes!

   Răspunde
 153. Salut si multumesc pentru sfatul de a apela la ANPC după ce am făcut acea sesizare la anpc. Cei dela Orange la inceput avand 3 abonamente au spus ca rezilierea se poate face doar achitand lunile ramase pana la terminarea contractului. Abia ce luasem un alt telefon dela ei astfel trebuia sa platesc vreo 3.500 Ron. După ce am făcut acea sesizare la anpc in care am precizat amanuntatit problema intaminata cu estimabilul Operator Orange România S.A. miau creat un nou abonament de telefonie fixa. Si au spus ca din greseala. Miau generat costuri de circa 900 Lei. Si multe altele. Inca nu mia venit decizia celor dela Anpc. Dar dupa ce am facuto la cateva zile cei dl Orange au sunat si au spus ca se va face rezilierea contractelor. Si ca voi achita ultima factura fiind plata pentru trecerea la pripay. Dar cand sa emis factura mai aveam doar 89 de lei de plata. Si nici nu au mai cerut Tabletă, Telefone 2. Cei care intampinati problemele de genu Urmati pasii pe mine ma Ajutat foarte mult. Multumesc BITZA !!

  Răspunde
     • Am urmat pasi si dupa ce am facut reclamatia respectiva am primit pe un mail de confirmare. Si dupa o zi am mai primit unul in care im specifica faptul ca cererea nr……… …… a fost transferat a la CJ numai stiu cum Iasi. Si de atunci nic. Dar cei dela Orange au aflat. Stiau de acea reclamatie in momentul rezilierii.

 154. Am urmat pasii dumneavoastra, desi mai aveam 11 luni pana la expirarea contractelor, si aveam si luate telefoane la oferta. Cei de la Orange mi-au spus ca trebuie sa platesc valoarea lunara a abonamentelor inmultita cu numarul de luni ramase din contract. Azi am primit raspunsul de la ANPC, care spune ca se vor rezilia contractele cu urmatoarea zi de facturare, fara sa mai platesc nici o dauna, ba chiar mai mult…nici macar contravaloarea proportioanala a telefoanelor pentru perioada de contract ramasa.
  Multumesc acestui site si implicit d-lui Bytza pentru sfaturi.
  Va dau link-ul cu raspunsul celor de ANPC, si raspunsul formulat de Orange catre ANPC.
  Raspuns reclamatie ANPC
  Raspuns Orange catre ANPC
  Va multumesc !!!

  Răspunde
  • Felicitari pentru reusita si sper ca majoritatea abonatilor sa adopte aceeasi atitudine atunci cand doresc sa isi rezilieze contractele.
   Cu placere!

   Răspunde
  • buna ziua.in ce data a-ti trimis celor de la Orange cererea de reziliere? vedem din ce a-ti postat ca reclamatia la ANPC a fost trimisa in data de 17.02.2016 si raspunsul celor de la Orange catre ANPC a venit in data de 15.03.2016.

   Răspunde
 155. Buna. Am avut mai multe contracte laOrange si nu le-am mai platit abonamentele. Ce imi potpot face cei de la Orange, ma da in judecata?!

  Răspunde
 156. Buna ziua,
  Am pe societate 7 numere de orange si 2 abonamente de internet.am fost si am depus cerere de portare la vodafone(ptr 7 numere telefon), iar ptr cele 2 numere de internet am depus cerere de incetare la orange.
  Intrebarea mea este daca trebuie sa depun si cerere de incetare abonament la numerele de telefon, cei de la vodafone spunandu- mi ca nuj este nevoie?
  Mentionez – contractul la orange inceteaza pe 19.03.2016 , iar incepand de azi 09.03.2106 sunt abonat vodafone. Banuiesc ca o sa platesc ceva bani, desi abonamentul pe perioada 18.02.2016 , 18.03.2016 este achitat pe factura emisa in luna februarie.
  Va multumesc anticipat pentru răspuns!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Era ideal ca in prima faza sa reziliati contractele cu actualul operator iar ulterior sa realizati portarea.
   Acum nu va ramane decat sa asteptati realizarea portarii si facturile aferente taxelor de reziliere pentru cele 7 abonamente.
   Intr-adevar in cazul portarii nu este necesara instiintarea operatorului actual in prealabil dar ulterior acesti abonati “rebeli” sunt “taxati” cu sume consistente de catre inestimabili operatori.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
   • Am primit factura de orange cu daune (scrie despagubiri conform contractului) de 3300 lei . Ce trebuie sa fac oentru a nu plati aceasta suma?
    Multumesc!

    Răspunde
    • Depune o reclamatie la ANPC in care sa detaliezi cat mai bine speta si sa atasezi documentele de care dispui.
     Asteptam detalii.
     Succes!

     Răspunde
    • Am primit si raspunsul sesizarii in care am spus ca nu este corect sa platesc daune pentru o luna care mai era din contract.
     Mentionez ca este vorba de societate cu 7 numere
     Si imi spun ca deoarece am facut portarea inaine de expirarea contractului factura a fost emisa corect adica si cu daune.
     Fiind societate nu pot face reclamatie la ANPC.
     Ce as mai putea face in cazul de fată ca sa nu platesc atatia bani?
     Mulțumesc anticipat!

     Răspunde
     • Va trebui sa-i actionati in instanta si va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete.
      Asteptam detalii.
      Succes!

 157. Bună ziua
  Eu am o poveste și mai interesantă.Acum 5ani mama mea a făcut un contract ptr internet prin stick. Contractul plătit la zi a expirat. Ducandu- se la Orange i s-a spus ca poate plăti lună de lună printr-un acord verbal. Deoarece în fiecare vara se mutau la țară și singură acoperire o avea Orange, internetul a rămas valabil fiind plătit fără contract. Acum un an un operator ia sunat oferindu-se să încheie un contract prin telefon.Mama a refuzat ba mai mult,a spus ca nu mai dorește nici un serviciu de la Orange și se muta la Digi. Inernetul nu a fost anulat ,primind facturi lună de lună. Când a fost la sediul Orange ,a fost trimisă la plimbare spunandu-i-se ca are contract și convorbire telefonică înregistrată. A replicat cu “asta înseamnă ca aveți înregistrat și refuzul meu”. În aceste condiții,neexistand un contract,nici măcar o formă scrisă cu semnătură pentru prelungire,ce se poate face?
  Ca părere hilară,acordurile astea telefonice suna precum ,metoda accidentul .
  Mulțumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Din pacate prelungirea abonamentelor in acest mod este legala.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 158. Buna ziua,

  Dupa o discutie cu o angajata Vodafone, care m-a asigurat ca se poate face o portare din reteaua Orange in reteaua Vodafone, am portat 2 abonamente, unul dintre ele fiind sub perioada contractuala inca 14 luni. Angajata Vodafone mi-a spus sa ii aduc factura care o va emite Orange si va rezolva ea problema.
  Intre timp a venit factura de la orange in valoare de 698.91 Ron reprezentant cele 14 luni ramase, pe factura fiind stipulate drept “detalii calcul despagubiri” (58.37 lei taxa lunara, perioada contractuala 14 luni – punctele thank you ce le aveam).
  Dupa aceasta factura am primit o somatie de plata de la o firma recuperatoare (Creditexpress romania) in care sunt somat sa achit datoria facturilor neachitate.

  Intrucat nu am incredere in angajata de la Vodafone, ce ar trebui sa fac acum ?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Asa cum am mai mentionat si anterior trebuia ca in prima faza sa reziliati contractul cu operatorul actual iar ulterior sa realizati portarea.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati toate documenetele de care dispuneti.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 159. Salut, am contract cu orange pentru internet si televiziune dar vreau sa-l reziliez. am gasit la romtelecom o oferta mai buna. si chiar nu mai vreau sa platesc o gramada de bani pe internet cu trafic 50 gb,

  Răspunde
 160. Buna ziua, as dori sa urmez procedura de rezilierea prezentata aici insa am anumite retineri deoarece nu mai gasesc nici un contract intre mine si orange. Sunt abonat orange de aprox. 9 ani iar ultimele trei perioade contractuale de 2 ani le-am facut la distanta (intelegere telefonică) . Daca nu ma voi intelege amiabil cu cei de la orange ,credeti ca voi avea castig de cauza cu cei de la ANPC in conditiile in care nu am contractul ? Va multumesc .

  Răspunde
  • Salut,
   Este suficient un numar de contract la care sa poti face referire in reclamatia pe care o depui la ANPC.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 161. Buna ..mi-am facut un abonament la orange acum 10 zile , atunci cand mi-au prezentat oferta parea profitabila tinand cont ca mi-au oferit si un telefon apoi am inceput sa-mi fac calcule in care telefonul iesea mult mai scump decat l-as fi luat la liber si abonamentul e prea scump.
  POti sa reziliez acest contract chiar daca e un abonament recent si au trecut doar 10 zile ?
  Multumesc

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme contractul iar daca a fost incheiat online ai dreptul sa le returnezi si terminalul in max. 14 zile de la receptionarea acestuia.
   In caz contrar vei fi nevoit sa achiti diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Succes!

   Răspunde
 162. Salut .eu am doua abonamente la orange nelimitat,dar tot mi.a venit factura foarte mult peste abonament ,ca am depasit traficul de telefonie alocat pe zi..tip conferinta……pot sa renunt la abonamente?

  Răspunde
 163. Buna ziua,eu am o problema,nu mi se deschide formularul care trebuie sa il trimit la orange.va rog sa ma ajutati,am 3 abonamente pe numele meu suma lor e in jur de 200 lei,de vreo doua luni avem foarte prost semnal in casa si afara,am facut reclamati dar degeaba,abonamentul e facut in 24 aprilie 2015 pt voce si noiembrie 2014 pt internet.va rog sa ma ajutati cu rezilierea contractul daca se poate,am vrut sa renunt dar mi-au spus ca trebuie platit tot abonamentul pe lunile care au mai ramas.va multumesc mult.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Ca sa puteti vizualiza modelul de cerere respectiv trebuie sa aveti pachetul Microsoft Office instalat, fiind vorba de un document word.
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achitati doar contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pt terminalele achizitionate(daca este cazul).
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 164. Vodafone percepe penalitati de intarziere la plata facturii de 0,5% pe zi ! Este legal ?Nu este o clauza abuziva? Mai ales ca in contract NU scrie nimic referitor la penalitati decat ca sunt conform TCG.
  Ce se poate face?
  Si referitor la rezilierea contractelor pe PJ adica SRL uri : de ce ANPC nu ia in seama si problemele firmelor?Ne trimit sa-i dam in judecata …pai cine are timp sa stea sa se judece cu ei?
  Multumesc

  Răspunde
  • Nu este nimic ilegal in acest sens si cu siguranta este stipulat in contract sau in vre-o anexa a acestuia.
   Din pacate nu prea aveti ce face iar ANPC-ul se adreseaza strict consumatorilor persoane fizice.
   Persoanele juridice sunt “privilegiate” si trebuie sa-si gaseasca dreptatea in instanta.
   Nu este nevoie sa pierdeti dvs timpul deoarece acum sunt avocati specializati pe astfel de spete.
   Cu placere!

   Răspunde
 165. Bună ziua si eu am o problema cu Orange. Am un abonament Delfin 5 , si din greseala mama mea a activat traficul de date , dar nu a intrat pe internet iar factura a venit 72 de E. Va rog ajutati-ma sa rezolv situaţia, deoarece de la centrul mi-au spus ca mama este buna de plata si factura mi-o eşalonează.Cum trebuie sa procedez ?
  Multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   In primul rand trebuie sa clarificati cu operatorul ce reprezinta exact suma respectiva si va recomand sa-i contactati prin intermediul formularului de contact, prezent pe site-ul acestora.
   Dar cel mai probabil avand internetul activ, terminalul si-a facut diverse update-uri si astfel a generat un cost suplimentar.
   Daca va simtiti nedreptatita puteti apela si la ANPC dar neavand dovezi concludente nu prea au cum sa va dea castig de cauza.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 166. Buna ziua, am un contract cu orange facut in martie 2015, am achizitionat un terminal, va rog sa imi spuneti cum reziliez contractul? este prelungit pe 2 ani. ce pot face?

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Puteti rezilia fara probleme contractul daca urmati procedura prezentata in acest articol.
   Va trebui sa achitati contravaloarea ultimei luni in care ati beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 167. Buna, am 3 abonamente la Orange iar ultima prelungire am facuto recent prin intermediul unui operator telefonic. Am avut o nemultumire la ultima factura si as dori sa stiu daca pot sa renunt la aceste abonamente fara sa platesc toate abonamentele pe toata durata de contract

  Răspunde
  • Salut,
   Poti rezilia fara probleme aceste contracte daca urmezi procedura prezentata in articol.
   Vei fi nevoit sa achiti doar contravaloarea ultimei luni in care ai beneficiat de serviciile inestimabilului operator.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 168. Buna! Eu am un abonament la UPC facut de cateva luni. Sunt inca in perioada contractuala si cei de acolo mi-au spus ca nu pot sa il reziliez, decat daca platesc abonamentul pe lunile care au ramas. Mi-au spus ca ar fi avut o optiune de abonament fara perioada contractuala, dar acela includea si cablu, lucru pe care eu nu l-am vrut, deci nu mi-au spus de varianta asta la inceput. Crezi ca pot, totusi, sa-l reziliez?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna,
   Operatorul abereaza in speranta ca te va descuraja si astfel nu le vei parasi “ograda”.
   Poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol iar documentele le poti transmite prin intermediul formularului de contact, prezent pe site-ul operatorului cu pricina.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 169. Este cineva aici care a reziliat contractul cu Orange ,Vodafone , Telekom ? Vreau sa stiu cum s-au decurs lucrurile. Sincer eu am citit legea nr.193/2000 insa aceasta intradevar specifica de anumite clauze abuzive care pot fi denuntate.

  Răspunde
  • Sunt “doar” cateva sute de abonati care au reziliat contractele prin intermediul acestei proceduri iar pentru mai multe detalii va invit sa accesati acest link.
   Nu uitati sa parcurgeti si sectiunea de comentarii.
   Succes!

   Răspunde
   • am reusit sa imi reziliez contractul cu orange fara sa mai platesc lunile ramase din contract. Dar totusi trebuie sa achit 5 euro “trecerea de la abonament la prepay ” iar acei 5 euro ii voi putea folosi la activarea unei optiuni orange.

    Răspunde
    • Felicitari pentru reusita!
     In acest mod isi “taxeaza” operatorii abonatii “rebeli”.
     Cand ai timp detaliaza putin modul in care au decurs ostilitatile.
     Succes!

     Răspunde
     • Foarte simplu, chiar nu ma asteptam sa fie asa de usor. Am trimis cererea care e aici de la dvs, pe langa aceasta am mai scris eu o mica lamurire : sa imi aprobe cererea de reziliere, sa fie pe cale amiabila fara sa fiu nevoit sa achit lunile ramase din contract. Dupa 4 zile m-au sunat si mi-au dat vestea , pe un ton amiabil. Totul a decurs ok, din martie voi fi din nou pe prepay :).

     • Operatorul nu trebuie sa va aprobe cererea de reziliere, ci doat are obligatia sa o proceseze, in termenul maxim de 30 de zile.
      Ma bucur ca informatiile prezentate v-au fost de mare folos.
      Succes!

 170. Mi-au sters toate datele pe care le-am trimis pe 29 ianuarie 2016(cerere de reziliere+copia dupa cartea de identitate) pentru a nu avea dovezi.Am avut o convorbire cu un operator care mi-a spus ca vede ca am trimis si un email pentru desfiintarea postului de internet.Mentionez ca mi-au sters si raspunsul primit de la dvs in care mi-ati dat un sfat.Ce pot face in acest caz?Va pot reaminti ca eu am terminat contractul cu Telekom pentru internetul fix,am cerut inca din data de 12-11-2015 de doua ori sa-mi gaseasca linie libera pentru noul domiciliu(dar nu au avut solutii tehnice) iar acum sunt obligat sa platesc in continuare un serviciu pe care nu-l primesc si folosec,nemailocuind la vechea locatie din 12 noiembrie 2015.Spuneti-mi va rog ce pot face?

  Răspunde
  • Sincer nu inteleg cum de au reusit sa va stearga datele din sistemul dvs deoarece este practic imposibil.
   Va recomand sa depuneti o reclamatie la ANPC in care sa detaliati cat mai bine speta si sa atasati documentele de care dispuneti.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 171. Buna ziua.Contractul meu cu Romtelekom(Telekom) pentru internet fix a expirat pe 06 februarie 2015.Pe data de 11 nov.2015 m-am mutat din locatie si am rugat sa-mi gaseasca linie libera pentru noua locuinta.Mi s-a spus ca nu au libera linie pentru noua adresa.Si la a doua interventie mi s-a raspuns acelasi lucru.Am solicitat verbal la telefon ca in acest caz sa mi se desfiinteze internetul asa cum specifica contractul.Profitind de o convorbire a mea cu Telekom au recurs la unele”smecherii”pe care l-am rezolvat(din banii mei).Acum am facut o cerere de desfiintare a internetului iar o echipa m-a contactat pentru instalare.Ce sa instaleze?Vad ca nu am primit de la ei nici-o notificare scrisa ca au luat cunostinta de cererea mea desi la telefonl din 10 febr.2016 mi s-a spus ca au primit email-lul pentru desfiintare.Din 12 noiembrie 2015 eu nu mai beneficiez de serviciile Telekom internet fix dar platesc himere.Ce sa fac dupa expirarea celor 30 de zile de preaviz?Platesc doar perioada preavizului iar ce trece peste,nu?Va multumesc!

  Răspunde
  • Buna seara,
   Sunteti nevoita sa achitati doar perioada aceea de 30 de zile, care se scurge din momentul in care ati depus cererea de reziliere.
   Nu ezitati sa apelati la ANPC daca intampinati ostilitate din partea operatorului respectiv.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 172. Stimate BYTZA,
  Sunt inhibata teribil de contractele acestea, pe care desigur ca le-am semnat “ca primarul”, caci limbajul este tehnic si juridic, stufos…etc… As dori un ajutor “face to face”…sau prin telefon, ca sa scap de inca de circa un an de abonament la orange+abonament de tableta…, sa-mi pastrez nr. si sa trec cu el pe telecom…Tableta este jalnica, se descarca in max. o ora si dau circa 10 euro pe ea…Nici nu o folosesc…In fine!…Valeleu! …si HELP!
  Multumesc.

  Răspunde
  • Buna seara,
   Puteti rezilia fara probeleme contractul dar veti fi nevoita sa achitati diferenta pentru terminalul achizitionat.
   Ulterior puteti realiza portarea catre reteaua dorita.
   Asteptam detalii cu privire la evolutia acestei spete.
   Succes!

   Răspunde
 173. Buna ziua,

  Apreciez tot ceea ce faceti pentru consumatori, pentru a se putea proteja de abuzurile companiilor de telefonie mobila.
  Toate aceste demersuri pot fi facute doar de catre consumatori – persoane fizice,? Noi suntem o enitate juridica (SRL), si am dori sa reziliem anticipat 10 numere. Vom putea fi obligati de catre Orange, la plata penalitatilor de reziliere anticipata, doar pt.ca nu suntem consumator – persoana fizica ?

  Multumesc, anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Va multumesc pentru aprecieri si va asigur de faptul ca voi continua in acelasi ritm.
   Intr-adevar procedura de reziliere prezentata in acest articol este adresata strict persoanelor fizice.
   Puteti rezilia contractele dar daca veti intampina ostilitate din partea inestimabilului operator va trebui sa rezolvati speta in instanta.
   Probabil ca operatol o sa va “taxeze” pentru ca aveti “tupeul” sa le parasiti “ograda”.
   Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat pentru a rezolva intr-un mod cat mai simplu si elegant aceasta speta.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 174. Mai am o intrebare: daca pe factura valoarea telefonului achizitionat este de 100 lei ( desi valoarea pe piata este de exemplu 500 lei) eu trebuie sa platesc cota parte la perioada ramasa din contract din 100 lei, nu din 500. Am dreptate? Rog sa ma lamuriti in aceasta privinta.

  Răspunde
  • Va trebui sa achitati fix diferenta pe care v-o calculeaza operatorul in functie de mai multi parametrii, asadar nu are sens sa va ingrijorati pe aceasta tema!

   Răspunde
 175. Buna seara,am o problema la orange. Parintii mei au un abonament cu 2 nr.de telefon, televiziune si internet . Original tatal meu a vrut sa renute la abonamentul la telefoane dar lau oprit oferindui o “super oferta” si un telefon.Acum netul e groaznic la o viteza 30kb/s cand el minimum ar trebui sa mearga 128kb/s (si in loc de asistenta imi raspunde un robot care imi spun sa astept inca 10 min) ,iar tv nu il pot folosi deoarece sau mutat de la tara in oras la bloc si nu pot instala antena si din spusele lor trebuie sa platim o suma de 770 lei pentru a incheia contractul cu ei (asta fiind suma doar pentru a dezabona la net si tv deoarece parinti mei vor sa pastreze nr de telefon).Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc echipamentul (router+reciever+antena in contract spune ca am reducere 100% la ele).

  Răspunde
  • Salut,
   Pot rezilia fara probleme contractul daca urmeaza procedura prezentata in acest articol si vor fi nevoiti sa achite doar contravaloarea ultimei luni in care au beneficiat de abonament + diferenta pt terminalul achizitionat.
   Banuiesc ca echipamentul a fost primit in custodie iar acesta trebuie returnat catre operator in aceeasi stare in care a fost preluat.
   Trebuie vazut exact ce clauze sunt in contract cu privire la acest aspect.
   Asteptam detalii.
   Succes!

   Răspunde
 176. Am și eu o întrebare: cererea de reziliere trebuie să o scot la imprimantă, să o semnez, apoi să o scanez si să o trimit? Sau doar o cerere scrisă direct pe mail?

  Răspunde