ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

RCS & RDS a fost acuzată de abuz de poziție dominantă și tupeul continuă

Cei de la RCS & RDS continua sa aiba acelasi comportament abuziv atat fata de clientii din protofoliul acestora, cat si fata de principalii concurenti care activeaza pe piata de profil din Romania.

RCS RDS internet abuzuri ithot ro 2

Acum furnizorii de servicii de internet si comunicatii electronice(care sunt reuniti în ANISP aka Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania), sesizeaza faptul ca, celebra companie RCS & RDS face abuz de pozitie dominanta ca urmare a refuzului acestei societati de a accepta interconectarea reţelelor de Internet(peering IP) in conditii echitabile.

RCS RDS internet abuzuri ithot ro 3

Este absolut necesar ca punctul de interconectare sa fie mai aproape atat de originea cat si de destinatia traficului iar capacitatea de interconectare sa fie dimensionata corespunzator. În caz contrar, serviciile de internet care implică trafic inter-retele vor fi de cea mai slaba calitate deoarece traficul este “filtrat” prin intermediul altor retele intermediare iar vitezele obtinute sunt modeste si avariile sunt din ce in ce mai prezente.

Mai mult decat atat, acestia doresc sa apeleze la Consiliului Concurenţei pentru a demara o investigatie ampla pe aceasta tema extrem de spinoasa dar cel mai probabil compania RCS & RDS va beneficia de acelasi “tratament” preferential din partea celor de la Consiliului Concurenţei.

”În lipsa interconectării directe dintre operatori, un server – de exemplu www.primaria-orasului-tau.ro găzduit în reţeaua Operatorului A ar putea fi accesat semnificativ mai greu, devenind în anumite situaţii chiar inaccesibil pentru abonaţii Operatorului B”, se arată în comunicatul ANISP.

Deşi în trecut se folosea foarte mult interconectarea indirectă (prin tranzitarea reţelelor unui terţ aflat de multe ori în afara ţării), tendinţa societăţii informaţionale de a muta toate aplicaţiile peste Internet face ca această soluţie să nu mai fie una viabilă, devenind o frână inclusiv în dezvoltarea conceptului de e-guvernare.

RCS RDS akta ithot ro 312

În acest context, în prezent este foarte important ca punctul de interconectare să fie ales cât mai aproape atât de originea cât şi de destinaţia traficului iar capacitatea de interconectare să fie dimensionată corespunzător. În caz contrar, serviciile Internet care implică trafic inter-reţele vor fi de calitate slabă: întrucât o parte din trafic va trece prin intermediari (alte reţele) viteza de transfer va fi mică, timpii de acces vor fi mari, va creşte numărul de întreruperi/defecţiuni şi nu în ultimul rând -vor exista mai multe potenţiale breşe de securitate a datelor.

”Din păcate, RCS&RDS – jucător dominant din piaţa locală de cablu TV şi internet fix, cu o cotă de piaţă estimată de către autoritatea de reglementare ANCOM la peste 50% din numărul total de abonaţi – alege să nu participe la punctele de Internet eXchange din România iar traficul Internet schimbat cu unii operatori români ocoleşte prin Frankfurt sau Budapesta etc. Alternativ, RCS-RDS impune operatorilor care doresc interconectare în România să cumpere aceste servicii la un preţ nejustificatde mare – profitând de faptul că tarifele pentru acest tip de interconectare nu sunt reglementate – fără a oferi partenerilor de interconectare sume similare pe bază de reciprocitate”.

RCS RDS akta ithot ro 311

Va reamintim si faptul ca puteti rezilia oricand contractele si fara costuri suplimentare daca sunteti nemultumiti din varii motive de serviciile acestora iar procedurile complete de reziliere sunt disponibile pe blog, in sectiunea de “Tepe Online & Offline“.

__p__

Via

9 comentarii la „RCS & RDS a fost acuzată de abuz de poziție dominantă și tupeul continuă”

 1. @Furnica.
  – De acord cu tine si mai ales in zonele rural montane. Mon cher acolo este ‘curat monopol’ 🙁
  – Anumiti sefi din Telekom inca mai viseaza la statutul special dominant de dinainte de ’89.

  Răspunde
 2. Nu vreau sa le iau apararea celor de la RCS-RDS, dar cind aud de aceasta asociatie din care fac parte tot acei tovarasi de la ex. ROMTELECOM, pardon, a.c. – Telekom, s-o lase mai usor…
  Se poate constata dupa Luna cum piata dominata in materie de Net, mai ales in zona rurala (adica “la tara” cum se mai spune) este acaparata de acesti tovarasi patriHoti; foarte multi utilizatori sint captivi in aceasta retea, multi, nu au nici o alternativa in zona in care locuiesc, la o alta retea fixa/firma de Net.
  Repet: piata predominanta, – pe zona rula – este detinuta de acesti tovarasi cu mentalitati retrograde, posesive. Tipic unor mentalitati & comportamante deviante, declasate.

  Răspunde
  • Stai linistit pt ca majoritatea abonatilor RCS & RDS reclama serviciile de slaba calitate iar pentru detalii parcurge sectiunea de comentarii aferenta acestui articol https://ithot.ro/reziliere-contract-rds-rcs-digi-mobil-nema-semnal-dobanda/
   Bineinteles ca majoritatea operatorilor adopta acelasi comportament abuziv si din pacate abonatii suporta toate aceste mizerii, fara sa riposteze in vreun fel.
   Acum sunt o multime de solutii mobile prin intermediul carora poti beneficia de internet mobil in zonele rurale… :)) https://ithot.ro/telekom-smart-wifi-este-teapa/
   PS: nu ar strica sa fii ceva mai coerent in exprimare 🙂

   Răspunde
   • Salve. Cred ca am fost destul de concis despre acei retrograzi din acea Asociatie si care sint intentiile acestora (aici, ma refer doar la T.:), iar daca era sa detaliez, probabil ca deveneam scriitor.
    Sint ffffffffff. multe exemple in Mass Media ce au relatat de “marea” privatizare – Romtelecom, Posta R. – pina la serviciile execrabile furnizate de aceste firme, pline de metehnele tovarasesti si luate drept exemple de catre majoritatea angajatilor: de la mic, la mare. Uita-te la salariile acelor nababi de directori, directorasi si alti nepoti, nepoate… toti cu “trese”, daca esti atent… Asta n-ar fi o problema majora, dar este ca acesti kapitalisti de cumetrie sint platiti din banii acelor abonati (captivi; din mediu rural) iar serviciile sint… de neiutat.
    Probabil cum stii si tu astfel de exemple, la fel, stiu si eu, avind N exemple.
    Reamintesc, nu am luat apararea celor de la RCS-RDS (am avut si eu probleme cu acestia in trecut, fortind fiecare firma/SRL sa renunte la facturile in format fizic si sa treaca la cele electronice; o intreaga poveste), dar cind este vorba de corectitudine, principialitate – respect aceste idei, la oricine le-as intilnii ! Le-ai gasit, vazut, cumva la acei tovarasei care au stat la cirma conducerii din anii: Romtelecom la Telekom ? Oare de s-au privatizat cele 2 societati ? Le mergea f. bine ?
    Daca ai un prieten, amic, colaborator etc. care a studiat/e specializat in Psihologia Muncii, releva-i aceste tipologii de la firma amintita sau, intreaba-l care este parerea lui dpdv profesional despre profilele respective.
    Bafta !

    Răspunde

Lasă un comentariu