TELEKOM pleacă din România in curand

Iata ca zvonurile se confirma si de aceasta data iar cei de la Telekom se pregatesc sa iasa in plina „glorie” de pe piata din Romania.

Recent au anuntat faptul ca vor concedia inca 692 de angajati iar 438 de pozitii sunt din cadrul Telekom Romania Communications S.A si 254 de pozitii sunt din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Asadar avem de-a face cu un nou val masiv de concedieri iar reprezentantii inestimabilului operator declara ca:

„In urma cu doi ani, Telekom Romania a initiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operational, avand ca scop imbunatatirea interactiunii cu clientii sai, prin digitalizare si simplificare.

Continuarea procesului de transformare asigura cresterea pe termen lung a grupului de companii, in contextul dezvoltarii rapide a tehnologiei, al unei piete puternic concurentiale, precum si al schimbarilor globale la nivelul modelelor de afaceri, care afecteaza indeosebi companiile de tehnologie.

Pozitiile care urmeaza sa fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, in linie cu strategia de simplificare si digitalizare.

Reducerea complexitatii proceselor interne identificate si a portofoliului de produse si servicii conduce la schimbari in structura echipelor din cadrul organizatiei, necesare pentru indeplinirea obiectivelor strategice ale companiei.

Optimizarea proceselor, automatizarea si introducerea de roboti intr-o serie de procese interne sunt cateva dintre prioritatile companiei in toate ariile operationale, cu progrese semnificative pana acum in ariile de IT, Tehnologie, Financiar si Logistica.

In cadrul procesului de transformare, Telekom Romania si-a simplificat portofoliul de servicii si a lansat o serie de initiative care sa imbunatateasca experienta clientilor, cu accent pe interactiunea digitala”.

Concedieriile vor avea loc pana la finalul acestei veri si din pacate abuzurile au inceput sa curga pe banda rulanta, dupa cum sustine Florin Bica(presedintele Sindicatului National Telecomunicatii Mobile):

„Intr-o astfel de situatie, cand se pregatesc concedieri colective, este necesar, potrivit legii, ca sindicatele sa fie informate si sa se faca o consultare cu acestea.

Cele doua operatiuni sunt separate: intai se face informarea – cu 20 de zile inainte de inceperea concedierilor – si abia apoi se ajunge la consultari, care sunt ceva mai ample.

Or, noi am fost invitati pe data de 16.07.2019, printr-o scrisoare, sa participam pe 18.07.2018 la ‘informarea si consultarea’ cu privire la aceste masuri. Or, organizarea simultana a celor doua actiuni este ilegala.

Dar am raspuns invitatiei eu, insotit de doi colegi din sindicat. Noi, SNTM, suntem sindicatul reprezentativ la nivel de Telekom, avem peste 1.500 de membri si era firesc sa fim acolo. Numai ca, surpriza!, n-am fost primiti!

Am ajuns la locul de desfasurare a intalnirii, la Baneasa Business & Technology Park. Am intampinat la intrare alti bodyguarzi decat sunt, de obicei, acolo. Am ajuns la intrare, am semnat un fel de condica. Lista de prezenta, practic.

Si ulterior au venit bodyguarzii si mi-au spus ca – desi am semnat ca sunt prezent – eu sunt invitat intr-o alta sala. De fapt, nu eram invitat nicaieri. Doar ca nu m-au lasat sa intru la negocieri”.

Asadar inestimabilul operator continua sa adopte acelasi comportament abuziv atat cu angajatii, cat si cu „bruma” de clienti ramasa in portofoliul acestora.

Daca sunteti abonatii inestimabilului operator, va reamintim faptul ca va puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare daca urmati procedura disponibila pe blog iar pentru detalii accesati acest link.

(Via)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata