ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

Toate firmele de recuperări merg la intimdare și le solicită „debitorilor” achitarea unor taxe absolut aberante

Mai multi cititori ne-au solicitat sprijinul cu privire la modul in care ar trebui sa reactioneze atunci cand sunt hartuiti cu zeci de somatii de catre diverse firme de recuperari creante.

Pentru a intelege cat mai bine speta vom discuta pe un caz concret in care un abonat Orange nu a mai fost capabil sa isi achite abonamentul de telefonie mobila iar in acest sens a facut toate demersurile necesare pentru a rezilia contractul anticipat.

Mai exact, abonatul respectiv a urmat procedura de reziliere care este disponibila pe blog si dupa cateva luni de zile s-a trezit ca este hartuit de catre o firma de recuperari care ii solicita plata un servicii de care nu a beneficiat.

Trebuie sa mentionam si faptul ca abonatul a achitat inclusiv contravaloarea ultimei luni in care a beneficiat de abonament + diferenta pentru terminalul pe care il achizitionase odata cu incheierea acestui abonament.

Asadar abonatul si-a indeplinit toate obligatiile contractuale catre operatorul cu pricina iar ulterior s-a trezit cu firma de recuperari pe “cap” si ne-a solicitat ajutorul pe aceasta tema.

Bineinteles ca in astfel de cazuri nu trebuie sa va panicati deoarece trebuie sa actionati cu mult calm si cu multa stapanire de sine.

Majoritatea firmelor de recuperari merg la intimdare si mizeaza din plin pe “naivitatea” clientilor care tac si suporta toate aceste mizerii iar de cele mai multe ori acestia achita debitele solicitate fara sa clipeasca.

Dupa cum ati putut vedea in somatia de mai sus, firma de recuperari solicita pe langa plata respectivului debit fictiv si plata unor despagubiri contractule, care sustin ei faptul ca sunt egale cu valoarea abonamentului inmultita cu restul lunilor ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale.

Daca va aflati intr-o situatie similara si nu stiti cum sa reactionati va recomandam sa ignorati somatiile receptionate de la firma de recuperari daca stiti faptul ca nu aveti vreun rest de plata catre operatorul la care ati reziliat contractul anticipat si acest sfat este valabil indiferent de serviciul de care ati beneficiat (telefonie mobila, internet fix, abonamente TV etc).

Asadar nu trebuie sa luati in calcul aceste somatii daca v-ati reziliat contractele in mod anticipat sau la termen si nu au existat debite restante la momentul respectiv.

Orice solicitare pe aceasta tema este nula din moment ce furnizorul de servicii va reziliat fara probleme contractele si nu a avut alte pretentii pecuniare la momentul respectiv iar daca este cazul, nu ezitati sa apelati la ajutorul celor de la ANPC.

Nu uitati nici de faptul ca sunt disponibile procedurile prin intermediul carora puteti rezlia contractele cu operatorii de telefonie mobila iar mai jos regasiti si link-urile directe catre acestea:

  • Procedura de reziliere contractelor cu Orange Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contact-Orange-Romania-3

  • Procedura de reziliere contractelor cu Vodafone Romania iar pentru detalii accesati acest link.

  • Procedura de reziliere a contractelor cu Digi Mobil iar pentru detalii accesati acest link.

  • Procedura de reziliere a contractelor cu Telekom Romania iar pentru detalii accesati acest link.

  • Procedura de reziliere a contractelor cu UPC Romania iar pentru detalii accesati acest link.

Reziliere-contract-UPC-4

Lasă un comentariu