UMi Z – Concurs și review complet

Acum in prag de sarbatori va prezentam recenzia completa pentru unul dintre cele mai noi smartphone-uri din portofoliul companiei chinezei UMi iar terminalul se intituleaza Z si dispune de un hardware potent.

Asadar UMi Z este noul flagship al companiei chineze iar acest model este primul terminal din lume care a beneficiat de noul procesor deca-core Mediatek Helio X27.

Ne face o deosebita placere sa va spunem ca impreuna cu partenerii nostri de la ihunt.ro dam startul unui nou concurs, in care va oferim ca premiu acest smartphone elegant si potent.

Concursul se va desfasura in perioada 13.04.2016 – 03.05.2017 iar toti participantii trebuie sa urmeze regulamentul de mai jos:

  1. dati like la pagina de Facebook a noastra si a partenerilor nostri;
  2. postati un comentariu care sa contina numele complet si doua puncte forte ale acestui smartphone;
  3. dati share acestui review pe facebook.

Castigatorul va fi desemnat in cursul zilei de 4 mai 2017 iar pana atunci le uram multa bafta tuturor participantilor si ii asiguram de faptul ca vom continua sa organizam astfel de concursuri lunar.

Concursul a luat sfarsit si tinem sa le multumim tuturor participantilor. Marele castigator este Nicolae Marinescu iar noi tinem sa-l felicitam si pe aceasta cale.

Acum sa revenim la subiectul acestui review iar in randurile de mai jos o sa va detaliem experienta de utilizare pe care a fost capabil sa ne-o ofere acest smartphone.

DESIGN

UMi Z este aproape identic ca design cu modelul UMi Plus, asadar terminalul adopta acelasi design elegant si este capabil sa atraga instant multe priviri.

Carcasa de tip unibody este realizata in totalitate din materiale premium, in speta aluminiu iar finisajele sunt de cea mai buna calitate.

La o inspectie vizuala atenta nu am reusit sa-i gasim imperfectiuni de productie terminalului desi am depus toate „eforturile” necesare in acest sens.

Bineinteles ca, cei mai rautaciosi dintre voi vor spune ca designul a fost copiat de la Apple, in speta iPhone 7 Plus…. dar noi banuim faptul ca a fost vorba despre o simpla „coincidenta” :)).

Marginile usor rotunjite ale carcasei si dimensiunile acesteia(154.6×76.8×8.2 mm) ii permit terminalului sa se aseze destul de bine in palma si acesta poate fi utilizat lejer cu o singura mana, daca utilizatorul are palma ceva mai generoasa.

Noi am receptionat in teste varianta „gold’ iar finisajul mat prezent pe spatele carcasei confera un feeling placut la atingere, mascheaza excelent amprentele si rezista destul de bine la zgarieturi minore.

Bineinteles ca terminalul „sufera” la capitolul grip, avand carcasa realizata integral din aluminiu, dar acest mic neajuns se poate elimina prin intermediul unei huse de protectie din silicon(care apropo, nu vine in pachetul de retail si va trebui achizitionata separat).

Pe laterala dreapta a carcasei sunt pozitionate butoanele de volum si power iar acestea sunt realizate tot din aluminiu si ofera un feedback excelent.

In partea superioara a carcasei este amplasat jack-ul de 3.5 mm pentru casti iar in partea inferioara sunt pozitionate urmatoarele: microfonul principal, portul USB Type-C si sistemul de sonorizare dual, despre care vom detalia in sectiunea hardware.

Pe laterala stanga a carcasei este pozitionat slotul care gazduieste cele 2 cartele SIM(nano+nano/SD), asadar unul dintre ele este de tip combo si prin intermediul acestuia se poate extinde memoria interna a terminalului.

In partea inferioara a display-ului este pozitionat butonul fizic care indeplineste functiile de „home/aplicatii active” si are intergat in el senzorul de amprente.

Trebuie sa precizam si faptul ca senzorul de amprente raspunde extrem de bine la comenzi in majoritatea situatiilor si „gafeaza” doar atunci cand ai mana putin transpirata.

Acest buton ruleaza in acelasi mod precum cel prezent pe iPhone 7, asadar el nu se apasa in mod real ci pur si simplu preia comenzile fara sa scoata tot felul de sunete ciudate.

Mai exact, la o simpla apasare revine la ecranul principal iar la o apasarea mai lunga iti afiseaza pe display aplicatiile pe care le ai active in momentul respectiv.

Pe spatele carcasei in partea superioara este pozitionat senzorul camerei foto, care iti da impresia in prima faza ca este vorba de o camera foto duala dar in realitate este vorba despre un singur senzor foto si un telemetru laser.

Langa acestea este pozitionat flash-ul quad-LED dual-tone si microfonul secundar, care contribuie la anularea zgomotului de fond in convorbiri.

Senzorul camerei foto iese putin in evidenta fata de restul carcasei si este extrem de expus socurilor accidentale, fiind primul care ia contact cu suprafetele plane pe care este asezat terminalul.

Bineinteles ca si de aceasta data o husa de protectie rezolva rapid micul neajuns si chiar recomandam achizitionarea unui astfel de accesoriu, daca nu doriti sa aveti parte de incidente neplacute.

Per total carcasa acestui smartphone este foarte bine inchegata si nu scoate sunete ciudate nici macar atunci cand terminalul este utilizat in cele mai inedite moduri.

Va invitam sa admirati nou flagship al celor de la UMi in toata splendoarea, prin intermediul galeriei foto de mai jos:

DISPLAY

UMi Z este echipat cu un display Sharp IGZO care masoara 5.5 inch in diagonala, ruleaza la rezolutia de 1920 x 1080 pixeli si este protejat cu sticla 2.5D Dragontrail.

Acest display este capabil sa redea culori vibrante si imagini clare iar terminalul poate fi utilizat fara probleme in bataia directa a razelor solare.

Asadar atat luminozitatea cat si contrastul se afla la cote excelente iar unghiurile de vizualizare sunt extrem de generoase, fiind un panel IPS de calitate.

HARDWARE & PERFORMANTA

Asa cum am mentionat si la inceputul acestui review, UMi Z este echipat cu noul procesor deca-core Mediatek Helio X27 tactat la 2.6 GHz, GPU Mali-T880 MP4, 4 GB de memorie RAM LPDDR3 si 32 de GB spatiu de stocare intern, care poate fi extins prin intermediul slotului de card microSD.

Cu ajutorul acestui hardware potent terminalul a reusit sa obtina 98.435 de puncte in Antutu iar acest scor il plaseaza sub terminale mult mai scumpe, precum Honor V8 si Meizu Pro 6s.

UMi Z ruleaza fluent si fara emotii cele mai noi jocuri si aplicatii disponibile in Magazin Play iar terminalul nu se incazeste intr-un mod alarmant nici macar dupa sesiuni de utilizare intensa.

Am testat terminalul atat in celebra retea 4G/LTE a celor de la Digi Mobil, cat si intr-o retea Wi-Fi care ruleaza la 5 GHz iar vitezele obtinute le puteti vizualiza in galeria foto de mai jos:

UMi Z este un smartphone dual-sim, compatibil 4G/VoLTE CAT6 si dispune de: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, GPS, NFC si GPS iar terminalul este dotat cu port USB Type-C si senzor de amprente.

Sistemul de sonorizare al acestui terminal este format din doua difuzoare iar acestea sunt capabile sa redea un sunet clar si destul de puternic.

Am remarcat si faptul ca ambele difuzoare livreaza putin bass iar calitatea acestora este peste media terminalelor disponibile pe piata la „ora” actuala.

SOFTWARE & APLICATII

UMi Z ruleaza versiunea de android 6.0 Marshmallow, care a fost customizata foarte putin iar noi am apreciat si de aceasta data faptul ca nu au fost adaugate aplicatii de tip bloatware.

Pe parcursul perioadei de test am receptionat mai multe update-uri OTA, care au rezolvat o mare parte din micile bug-uri existente iar producatorul sustine faptul ca va oferi in curand update la versiunea de android 7.1 Nougat.

De retinut si faptul ca terminalul a rulat extrem de fluent in cea mai mare parte a timpului dar au mai fost si situatii in care am avut parte de putin lag, dar nimic foarte deranjant.

Am apreciat si faptul ca UMi Z poate fi controlat prin gesturi iar display-ul poate fi activat prin dubla atingere sau prin desenarea unuia dintre cele 4 semne(camera, muzica, mesaje, contact) care lanseaza  instant aplicatiile cu pricina.

CAMERA FOTO/VIDEO

Camera foto principala dispune de 13 MP, este dotata cu senzor Samsung S5K3L8, PDAF + laser AF si flash Quad-LED.

Asadar avem de-a face cu un senzor produs de catre Samsung iar prin intermediul acestuia se pot obtine imagini destul de bune pe timp de zi si este capabil sa filmeze la rezolutie 4K.

Focalizarea dual-mode se realizeaza in majoritatea cazurilor extrem de rapid iar uneori mai gafeaza si are tendinta sa „arda” putin imaginile.

Interfata camerei foto este simpla si intuitiva iar aceasta permite accesul rapid la functiile de care dispune terminalul, precum: expunere, balanta de alb, detectare automata a scenei, zoom digital, panorama, ISO si HDR.

De retinut si faptul ca exista si un mod care poarta numele de „Pro Photo” iar pasionatii de fotografie au posibilitatea de a ajusta manual urmatorii paramentrii :

  1. WB – Prin ajustarea balansului de alb, poti surprinde imagini pe care le poti incadra in tonuri de culoare calde sau tonuri reci, functie de preferintele tale. Poti seta balansul de alb in functie de lumina mediului in care te afli, optand pentru una din cele patru setari de la lumina foarte calda la  lumina foarte rece;
  2. ISO – Sensibilitate la lumina iar aceasta setare permite realizarea fotografiilor in locuri cu luminozitate scazuta;
  3. BR – Se poate controla stralucirea imaginilor surprinse;
  4. SA – Se poate seta nivelul de saturatie iar utilizatorul are 3 optiuni(jos, mediu si inalt);
  5. EV – Controlul expunerii. Prin marirea expunerii poti surprinde instant detalii pe timp de noapte pe care ochiul uman nu le percepe decat dupa o perioada destul de lunga de acomodare la mediul nocturn.

Asadar cei mai initiati in tainele fotografiei se pot „juca” cu o multime de setari iar prin intermediul acestora pot obtine imagini de calitate.

Sincer ne asteptam ca terminalul sa stea ceva mai bine la acest capitol dar din pacate nu a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre. Dupa cum veti putea vedea fotografiile imortalizate sunt in regula, fiind surprinse pe timp de zi dar filmarea la rezolutie 1080p lasa de dorit.

Va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos, care au fost realizate in totalitate cu noul flagship al celor de la UMi.

Camera foto secundara dispune tot de 13 MP, este dotata cu senzorul Samsung S5K3L8 si are o lanterna cu LED, care inlocuieste clasicul flash LED.

In conditii de luminozitate crescuta se pot obtine selfie-uri decente iar terminalul dispune si de o functie de infrumusetare a utilizatorului.

AUTONOMIE

UMi Z este echipat cu un acumulator destul de generos, care este produs de catre Sony iar capacitatea acestuia este de 3.780 mAh si dispune de tehnologia quick charging PE+.

Am fost surprinsi sa constatam faptul ca in conditii de utilizare intensa acumulatorul este capabil sa sustina fara probleme 1 zi de autonomie, cu 4G/LTE activ pe toata perioada acesteia.

Desi acumulatorul dispune de tehnologia quick charging PE+, o incarcare completa dureaza destul de mult(aproximativ 2.5 ore) in comparatie cu restul variantelor de fast charging care sunt mult mai rapide.

In conditii de utilizare moderata se pot obtine lejer pana la 2 zile de autonomie, ceea ce este de apreciat pentru un smartphone din aceasta categorie.

Bineinteles ca si UMi Z are mai multe moduri de economisire inteligenta a energiei, care odata activate maresc semnificativ autonomia terminalului dar reduc simtitor performantele acestuia.

AMBALAJ & ACCESORII

UMi Z este livrat intr-un ambalaj elegant din metal, de culoarea neagra iar in interiorul acestuia regasim urmatoarele accesorii: incarcatorul, cablu de date USB Type-C, cheita pentru slotul SIM si manualul de utilizare.

PRET SI DISPONIBILITATE

UMi Z este disponibil spre comercializare acum si in Romania iar terminalul poate fi achizitionat prin intermediul ihunt.ro la 1.349 de lei si oferta completa este disponibila aici.

PROS:
– design elegant
– finisaje premium
– hardware potent
– sistem de operare fara bloatware
– display de calitate LTPS Sharp
– autonomie excelenta
– sistem de sonorizare

CONS:

– functia de incarcare rapida este dezmagitoare
– calitatea celor doua camere foto nu se ridica la nivelul asteptarilor

CONCLUZIE

UMi Z este terminalul ideal pentru cei care isi doresc un smartphone de ultima generatie dar nu vor sa blocheze o suma consistenta intr-un astfel de terminal.

Subscribe
Notify of
guest

291 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Previous Post

Xiaomi Mi 6 are 6 GB de RAM si are un pret bun

Next Post

Samsung Galaxy On7 Pro 2017 este lansat