Celebrul operator Orange a fost sanctionat de catre ANPC pentru faptul ca utilizau practici, comerciale inselatoare, iar amenda este in cuantum de 150.000 lei. Practic inestimabilul operator promova catre clienti oferte care nu aveau toate taxele incluse, iar aceste preturi inselatoare promovate contravin legistlatiei in vigoare.

Mai mult decat atat, cei de la Orange comercializau diverse produse si accesorii in sistem de rate cu avans 0, iar inspectorii ANPC au constatat neconcordante intre pretul promovat si cel calculat conform scadentarului de rate.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a finalizat controlul de fond realizat la operatorul economic Orange Romania SA, ca parte a unei tematici naţionale de verificare a modului în care companiile de furnizare de servicii de telefonie mobilă şi comunicaţii respectă prevederile legale în vigoare, în domeniu. În urma cercetării documentelor solicitate operatorului economic, respectiv un punct de vedere aferent contractelor încheiate, ofertelor promoţionale, asigurării de bunuri, accesorii şi câte 10 contracte semnate de către consumatori, de furnizare servicii de telefonie mobile semnate începând cu luna februarie 2023, şi a deficienţelor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 150.000 lei şi au propus, ca măsură complementară, încetarea practicii comerciale înşelătoare, care a fost dispusă prin Ordinul Preşedintelui ANPC nr. 846/1.11.2023”, se menţionează într-un comunicat al autorităţii.

Cei de la Orange sunt celebrii si pentru faptul ca nu solutioneaza reclamatiile in termenul legal care nu trebuie sa depaseasca 30 de zile calendaristice, iar inspectorii ANPC au sanctionat si acest abuz.

Va recomandam sa apelati cu incredere la ajutorul celor de la ANPC atunci cand va simtiti abuzati de catre operatorii de telefonie mobila, iar reclamatiile pot fi depuse in mediul online, accesand acest link.

Nu uitati nici de faptul ca pe blog este disponibila procedura prin intermediul carei puteti rezilia contractele cu Orange, iar pentru mai multe detalii accesati acest link.