Apple a dezvaluit detaliile noului model de aifon

Celebra companie din Cupertino a dezvaluit detaliile cele mai importante ale noilor iPhone-uri lansate si pe care majoritatea fanilor abia asteptau sa le afle.

Cum era de asteptat si noile iPhone-uri vin echipate cu baterii extrem de modeste iar autonomiile pe care le pot sustine raman pe aceeasi linie dezamagitoare.

Mai exact, iPhone X dispune de 3GB de memorie RAM iar capacitatea acumulatorului este de doar 2.716mAh.

iPhone XS este dotat cu 4GB de memorie RAM si acumulatorul este ceva mai modest, avand doar 2.658 de mAh.

Modelul iPhone XS Max dispune de 4GB de memorie RAM iar acumulatorul are o capacitate de 3.174mAh.

Cel mai „accesibil” iPhone din noua serie este XR iar terminalul are 3GB de memorie RAM si bateria are doar 2.942mAh.

Asadar avem de-a face tot cu niste terminale modeste ca specificatii hardware pentru anul 2018 si ramane de vazut daca fanii se vor mai inghesui sa le mai achizitioneze.

Mai mult decat atat CEO-ul Apple, Tim Cook sustine faptul ca preturile de comercializare pentru noile terminale sunt extrem de accesibile pentru toata lumea, asadar nu sunt motive de panica :))

În 1976 Steve Jobs și Steve Wozniak au pus bazele unei companii de produse electronice într-un garaj închiriat din orașul Palo Alto, în sudul Californiei. Acest garaj a fost și punctul de plecare a ceea ce urma să devină curând zona de înalte tehnologii „Silicon Valley”.

Adevăratul strămoș al computerelor personale nu a fost PC-ul produs de compania IBM în 1981, așa cum se crede de obicei, ci un alt aparat numit Altair 8800, care fusese lansat pe piață cu mare succes în 1975 de către compania Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), din Albuquerque, New Mexico. Altair 8800 putea fi comandat și primit prin poștă; probleme mari nu avea, dar se livra sub forma unor componente care trebuiau asamblate de client. Ce se putea face cu această mașinărie? Nimic, trebuie s-o recunoaștem; asta până când doi hackeri adolescenți, pe nume Bill Gates și Paul Allen au scris pentru el o versiune de BASIC, cu care se puteau realiza calcule rudimentare.

Tot în 1975, un tânăr numit Steve Jobs se chinuia să-și afle un țel în viață, acum că terminase liceul; fusese în India și se întorsese; fusese la o fermă în Oregon și se întorsese; acum își pierdea timpul la Atari, ca programator pentru jocuri video și frecventa un club de pasionați ai computerelor, care își ținea reuniunile într-un parc, pe timpul nopții. Când apăruse Altair, membrii clubului au fost fericiți că făcuseră rost de o nouă jucărie; Jobs însă a văzut aici o modalitate de a câștiga ceva bani. Imediat s-a gândit să facă și el un asemenea computer. Excelentă idee, numai că nu avea calificarea necesară. De aceea a apelat la un amic – Steve Wozniak (pe scurt „Woz”) – care tocmai scrisese un limbaj de programare pentru un microprocesor nou, numit MOS Technology 6502. Spre deosebire de Jobs, chinuit de probleme existențiale, Woz era un tip retras, care prefera să stea și să apese pe butoanele tastaturii, în loc să cutreiere lumea în lung și-n lat. În acest fel, acumulase cunoștințe inginerești, care îi permiseseră să se angajeze la Hewlett-Packard.

Pentru a pune pe picioare afacerea, Jobs și-a vândut Volkswagen-ul său vopsit în toate culorile curcubeului, iar Woz s-a despărțit de calculatorul său programabil. Părinții lui Jobs aveau un garaj în Los Altos, California; acolo și-au stabilit cei doi cartierul general – garajul le servea drept cameră a proiectanților, unitate de service și magazin, în același timp. După câtva timp au realizat 50 de plăci de bază, proiectate de Woz, pe care le-au vândut amatorilor locali, la prețul de 500 de dolari bucata. Noile jucării au fost botezate Apple, după numele casei de discuri care producea melodiile Beatles, grupul preferat al lui Jobs. 1 aprilie este ziua păcălelilor, dar 1 aprilie 1976 a fost și o zi istorică pentru ei, ziua în care s-a vândut primul Apple.