ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare 💥 ITHOT.RO

ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare

La finalul lunii trecute va anuntam cu mare “tristete” faptul ca ANPC a sanctionat Vodafone pentru ca inestimabilul operator a decis sa majoreze in mod abuziv planurile tarifare.

Acum cei de la ANPC s-au hotarat sa le aplice si o masura complementara iar in acest sens au emis un Ordin prin intermediul caruia inestimabilul operator(in speta, Vodafone), este obligat sa stopeze cat mai curand majorarea planurilor tarifare.

Este vorba de un ordin emis de catre Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) iar cei de la Vodafone sunt somati să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori, constatate în urma controlului efectuat pe tema majorarii planurilor tarifare.

Reprezentantii ANPC au declarat ca: „În urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat că operatorul economic respectiv utilizează o practică comercială incorectă, contrară diligenţei profesionale, deoarece a ales să transfere anumite costuri – apărute ca urmare a unor modificări legislative -, în sarcina consumatorilor, folosind o poziţie de forţă dominantă şi psihologică. Având în vedere că informaţiile trimise, sau care urmează a fi trimise, de către operatorul economic, cu privire la majorarea preţului pachetului de servicii, pot avea impact asupra unui număr de 2.338.617 consumatori, în temeiul prevederii art. 13 alin. 1 lit. b din Legea 363/2007 republicată, ANPC a considerat necesară dispunerea încetării practicii comerciale incorecte, chiar dacă aceasta nu a fost încă utilizată, însă acest lucru este iminent, ca măsură adiţională amenzii aplicate”.

Asadar inestimabilul operator este obligat sa se supuna acestui ordin deoarece este unul executoriu dar de retinut si faptul ca operatorul telecom il poate contesta in instanta si mai mult ca sigur asa va face.

Acum ramane de vazut cat de rapid se vor conforma cei de la Vodafone, ordinului dat de catre ANPC dar cert este faptul ca au mai reusit sa-i aduca putin cu picioarele pe pamant…..pentru ca o luasera razna rau de tot.

Conform celor mai recente informatii se pare ca in perioada urmatoarele si restul operatorilor care activeaza pe piata de profil vor fi verificati pe aceasta tema “spinoasa” dat fiind faptul ca majoritatea acestora au majorat de ceva timp preturile, urmand aceeasi “reteta” de mare succes.

Nu uitati faptul ca puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare iar procedura completa este disponibila pe blog si pentru detalii accesati acest link.

(Via)

Cele mai recente comentarii

 1. Andrei Marinescu 1 iunie 2019
 2. Ionescu Radu 1 iunie 2019
  • BYTZA 1 iunie 2019
 3. Dragos Stanciu 1 iunie 2019
 4. Laurentiu Tardea 1 iunie 2019
  • BYTZA 1 iunie 2019
 5. Florin Preda 1 iunie 2019
  • BYTZA 1 iunie 2019
 6. Laurentiu Dan 1 iunie 2019
 7. Laurentiu Dan 1 iunie 2019
 8. Ionescu Radu 1 iunie 2019
 9. Andrei Marinescu 1 iunie 2019

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!