ITHOT: Știri din IT & C

ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare

La finalul lunii trecute va anuntam cu mare “tristete” faptul ca ANPC a sanctionat Vodafone pentru ca inestimabilul operator a decis sa majoreze in mod abuziv planurile tarifare.

ANPC Vodafone Reziliere contracte 2019 ithot ro - ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare

Acum cei de la ANPC s-au hotarat sa le aplice si o masura complementara iar in acest sens au emis un Ordin prin intermediul caruia inestimabilul operator(in speta, Vodafone), este obligat sa stopeze cat mai curand majorarea planurilor tarifare.

Reclamatii ANPC 2017 1 - ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare

Este vorba de un ordin emis de catre Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) iar cei de la Vodafone sunt somati să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori, constatate în urma controlului efectuat pe tema majorarii planurilor tarifare.

Reprezentantii ANPC au declarat ca: „În urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat că operatorul economic respectiv utilizează o practică comercială incorectă, contrară diligenţei profesionale, deoarece a ales să transfere anumite costuri – apărute ca urmare a unor modificări legislative -, în sarcina consumatorilor, folosind o poziţie de forţă dominantă şi psihologică. Având în vedere că informaţiile trimise, sau care urmează a fi trimise, de către operatorul economic, cu privire la majorarea preţului pachetului de servicii, pot avea impact asupra unui număr de 2.338.617 consumatori, în temeiul prevederii art. 13 alin. 1 lit. b din Legea 363/2007 republicată, ANPC a considerat necesară dispunerea încetării practicii comerciale incorecte, chiar dacă aceasta nu a fost încă utilizată, însă acest lucru este iminent, ca măsură adiţională amenzii aplicate”.

Asadar inestimabilul operator este obligat sa se supuna acestui ordin deoarece este unul executoriu dar de retinut si faptul ca operatorul telecom il poate contesta in instanta si mai mult ca sigur asa va face.

Acum ramane de vazut cat de rapid se vor conforma cei de la Vodafone, ordinului dat de catre ANPC dar cert este faptul ca au mai reusit sa-i aduca putin cu picioarele pe pamant…..pentru ca o luasera razna rau de tot.

Reziliere Contract Vodafone 2018 ithot ro - ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare

Conform celor mai recente informatii se pare ca in perioada urmatoarele si restul operatorilor care activeaza pe piata de profil vor fi verificati pe aceasta tema “spinoasa” dat fiind faptul ca majoritatea acestora au majorat de ceva timp preturile, urmand aceeasi “reteta” de mare succes.

Nu uitati faptul ca puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare iar procedura completa este disponibila pe blog si pentru detalii accesati acest link.

taxe reziliere abonament vodafone 2 - ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare

(Via)

15 comentarii la „ANPC somează VODAFONE să renunțe rapid la majorarea planurilor tarifare”

 1. Bine le face pentru ca prea si-au luat-o in cap. M-am trezit cu abonamentul prelungit pentru inca 2 ani desi eu am refuzat oferta prin telefon. Pot sa reziliez abonamentul? Multumesc frumos.

  Răspunde
 2. Parintii mei au fost pacaliti de telekom sa treaca de la cartele la abonamente nelimitate si nici macar nu au semnal 4G unde locuiesc. Cum am putea sa scapam de ei?

  Răspunde
  • Din pacate majoritatea operatorilor recurg la astfel de tertipuri dar stai linistit pentru ca pot rezilia fara probleme contractele daca urmeaza procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/telekom-mareste-tarifele/
   Ar fi ideal sa depuna si o reclamatie la ANPC daca intampina ostilitate din partea celebrului operator telecom. Succes!

   Răspunde
 3. Bravo celor de la anpc dar tare imi este ca nu vor renunta la scumpiri. Am depus cererea de portare la Orange si dupa cateva zile am fost sunat de un agent vodafone sa imi spuna ca am de achitat 390 de lei ca despagubire. Nu am de gand sa achit nimic dar nu stiu ce sa fac. Multumesc.

  Răspunde
 4. Cred ca sunt mana in mana pentru ca eu am reclamat digi pentru ca nu aveam semnal si mi-au zis sa ma indrept catre ancom. Sincer sunt scarbit de toti hotii astia.

  Răspunde
  • Acum iti dai seama ca nu exista “padure fara uscaturi” iar cei de la ANCOM sunt capabili sa gestioneze astfel de sesizari.

   Răspunde
 5. Daca am un abonament de date facut prin februarie la care am primit(gratuit) si un hotspot il mai pot rezilia(returnez hotspotul), am primit sms dar nu il mai gasesc pritre mesaje

  Răspunde
 6. Daca am un abonament de date facut prin februarie la care am primit(gratuit) si un hotspot il mai pot rezilia(returnez hotspotul), am primit sms dar nu il mai gasesc pritre mesaje

  Răspunde
 7. Parintii mei au fost pacaliti de telekom sa treaca de la cartele la abonamente nelimitate si nici macar nu au semnal 4G unde locuiesc. Cum am putea sa scapam de ei?

  Răspunde
 8. Bine le face pentru ca prea si-au luat-o in cap. M-am trezit cu abonamentul prelungit pentru inca 2 ani desi eu am refuzat oferta prin telefon. Pot sa reziliez abonamentul? Multumesc frumos.

  Răspunde

Lasă un comentariu