Acum puteți verifica semnalul

Cei de la ANCOM au lansat astazi o noua platforma online iar prin intermediul acesteia puteti verifica in timp real nivelul de semnal/acoperire al retelelor de telefonie mobila care activeaza in Romania.

Asadar accesand site-ul aisemnal.ro puteti verifica online daca reteaua Vodafone, Orange, Telekom sau Digi Mobil are semnal/acoperire in zona voastra(respectiv 2G, 3G sau 4G).

Dupa cu ati putut vedea, utilizarea hartii este extrem de simpla si nu trebuie decat sa:

 • selectati operatorul dorit iar ulterior selectati si una sau mai multe tehnologii disponibile(respectiv 2G, 3G sau 4G);
 • cei care sunt interesați de nivelul de semnal într-o anumită localitate, trebuie să selecteze localitatea fata de care manifesta interes;
 • de retinut si faptul ca, harta permite și opțiunea de localizare pentru a vedea acoperirea cu semnal în locul în care se află utilizatorul;

”Harta ANCOM este o premieră la nivel mondial fiind realizată exclusiv pe baza măsurătorilor din teren și nu o hartă simulată. Ea reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din România la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G) pentru toţi operatorii mobili activi. Ne dorim ca acest instrument să devină unul de referință pentru utilizatori, ghidându-i pe aceștia în alegerea celei mai potrivite oferte de telefonie și internet, luând în calcul și acoperirea cu servicii de voce și date de care vor beneficia în urma încheierii unui contract”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, în deschiderea ediției din acest an a conferinței internaționale a ANCOM cu titlul “Harta utilizatorului conectat”.

Ramane de vazut cat este de precisa aceasta platforma dat fiind faptul ca abonatii “GiGi Mobil“, reclama lipsa de semnal in marile orase, care vad ca figureaza acum cu o acoperire exemplara.

Desigur ca realitatea din teren este mai mult ca sigur alta dar este bine de stiut pe ce mai arunca banii Guvernul prin intermediul celor de la ANCOM.

“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligațiile de acoperire cu servicii de voce asumate prin licențe. Timp de aproape 5 luni am făcut măsurători pe întreg teritoriul României, în toate localitățile cu mai mult de 10 locuitori, parcurgând peste 240.000 de km. A fost un efort imens, de echipă, fiind implicați peste 250 de specialiști, și ne bucurăm că avem un rezultat concret care va reflecta acoperirea reală cu semnal de voce în întreaga țară“, a declarat Cristin POPA, director executiv ANCOM.

Specialiștii ANCOM au realizat masuratorile necesare în perioada mai – septembrie 2019, în 13.400 localități din România cu mai mult de 10 locuitori, conform celui mai recent recensământ al populației şi al locuințelor și pe lungimea a peste 246.000 km. Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată strabatand drumurile accesibile, bulevardele și străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată.

Va reamintim si faptul ca va puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare daca sunteti nemultumiti de serviciile oferite iar procedurile complete sunt disponibile pe blog, in sectiunea “Țepe online & Offline“.

(via)

12 Comentarii
 1. Radu spune

  Eu in localitatea mea, am semnal excelent la Digi. Bate Orange si Vodafone si Telekom. Problema nu este de mine, ci de acoperite nationala. Societatea nu este constienta ca macar semnalul 2G este elementar, in orice colt al Romaniei, nu doar pentu client, ci si pentru reputatia companiei. Si Digi mai si pacaleste inocentii sa se porteze. A patit-o cineva din familia mea. Pe harta Digi, in localitatea respectiva apare semnal excelent 2G si foarte bun 4G. Persoana nu a gresit, pe baza informatiilor furnizate de Digi. Persoana respectiva nici macar nu avea pretentia la 4G, ci la cel mai elementar semnal 2G. Faptic insa, jumatate de localitate nu are deloc semnal Digi, desi in informatiile Digi apare semnal excelent si foarte bun. Solutia Digi dupa ce operatorii lor au fost pusi in fata faptului implinit, a fost ca persoana in cauza sa se porteze la alta companie. Asa ca pana cand Digi nu va acoperi integral semnalul de telefonie, nu are nicio sansa sa se ridice in acest domeniu. De retinut, ca la locatia respectiva, toti ceilalti operatori au semnal atat 2G, cat si 4G. Sansa Digi pe telefonie din moment ce nu este interesata sau nu are capacitatea sa acopere semnalul GSM la nivelul celorlalte companii, este una singura: sa cumpere divizia mobila a Telekom. In caz contrar, poate sa renunte la acest segment.

  Harta de mai sus, a ANCOM – desi de anul trecut, este mai realista decat harta furnizata de Digi in 2021.

  1. BYTZĂ spune

   Intr-adevar reteaua mobila a celor de la GiGi este doar o gluma proasta iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii.
   Momentan cei de la Orange au cea mai stabila retea 4G la nivel national si au inceput sa ofere abonamente de 4 Euro.
   Sa ne auzim cu bine!

 2. Doc spune

  Aș fii vrut să mă porteze pe Digi dar după ce am verificat semnalul e jale. Am în afară blocului dar în apartament ,nema, Rămân pe Orange încontinoare pe cartelă, că la abonament le-am zis Pa-Pa.

  1. BYTZA spune

   Intr-adevar reteaua 3G aka 4G/LTE a celor de la “GiGi” este doar o gluma proasta iar majoritatea abonatilor reclama lipsa de semnal in marile orase https://ithot.ro/reziliere-contract-rds-rcs-digi-mobil-nema-semnal-dobanda/
   Acum sunt oferte extrem de atractive si la cartelele pre-paid 🙂

 3. Ionut P spune

  Sunt proaspat pacalit de vodafone cu un abonament de internet la care am semnal doar cand il apuca si nu stiu cum sa scap de ei. Pot sa renunt la contract dupa 3 saptamani? Multumesc.

  1. BYTZA spune

   Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul daca urmezi procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/nu-achitati-taxele-de-reziliere-ale-abonamentelor-de-telefonie-mobila/
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Succes!

 4. George Stancu spune

  Daca digimobil ar avea atata semnal cat crede ancom atunci ar fi numarul 1 de la noi. Stau langa arad si nu am semnal in casa, asa ca nu este cum spun ei.

  1. BYTZA spune

   Intr-adevar ar fi prea frumos ca sa fie adevarat. Oricum GiGi Rulz :)) https://ithot.ro/reziliere-contract-rds-rcs-digi-mobil-nema-semnal-dobanda/

 5. Badescu Florin spune

  Pe mine ma dispera telekom cu semnalul si nu au facut nimic pana acum desi le-am depus o droaie de reclamatii telefonice. Nu cred ca este prea precisa harta aia.

  1. BYTZA spune

   Tocmai pe acest aspect am pus si noi accent in articol, dat fiind faptul ca ANCOM a comis si continua sa comita gafe pe banda rulanta 🙂 Nu intelegem de ce insisti sa ramai captiv in “ograda” inestimabilului operator si nu reziliezi cat mai curand contractul, urmand procedura prezentata in acest articol https://ithot.ro/reziliere-contract-cu-telekom-romania/
   Asteptam detalii. Succes!

   1. Doc spune

    La Orange în oraș e corectă , să vedem în afară ,dacă au lucrat bine la aplicație??

    1. BYTZA spune

     Oricum cei de la Orange detin cea mai stabila retea 3G/4G dar bineinteles ca mai au si ei zone cu probleme…..gen cucuietii din deal :))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata