Blog ITHOT.RO

Acum puteți verifica online semnalul Telekom, Vodafone, Orange și “GiGi”

Cei de la ANCOM au lansat astazi o noua platforma online iar prin intermediul acesteia puteti verifica in timp real nivelul de semnal/acoperire al retelelor de telefonie mobila care activeaza in Romania.

Asadar accesand site-ul aisemnal.ro puteti verifica online daca reteaua Vodafone, Orange, Telekom sau Digi Mobil are semnal/acoperire in zona voastra(respectiv 2G, 3G sau 4G).

Dupa cu ati putut vedea, utilizarea hartii este extrem de simpla si nu trebuie decat sa:

 • selectati operatorul dorit iar ulterior selectati si una sau mai multe tehnologii disponibile(respectiv 2G, 3G sau 4G);
 • cei care sunt interesați de nivelul de semnal într-o anumită localitate, trebuie să selecteze localitatea fata de care manifesta interes;
 • de retinut si faptul ca, harta permite și opțiunea de localizare pentru a vedea acoperirea cu semnal în locul în care se află utilizatorul;

”Harta ANCOM este o premieră la nivel mondial fiind realizată exclusiv pe baza măsurătorilor din teren și nu o hartă simulată. Ea reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile pe piața din România la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G) pentru toţi operatorii mobili activi. Ne dorim ca acest instrument să devină unul de referință pentru utilizatori, ghidându-i pe aceștia în alegerea celei mai potrivite oferte de telefonie și internet, luând în calcul și acoperirea cu servicii de voce și date de care vor beneficia în urma încheierii unui contract”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, în deschiderea ediției din acest an a conferinței internaționale a ANCOM cu titlul “Harta utilizatorului conectat”.

Ramane de vazut cat este de precisa aceasta platforma dat fiind faptul ca abonatii “GiGi Mobil“, reclama lipsa de semnal in marile orase, care vad ca figureaza acum cu o acoperire exemplara.

Desigur ca realitatea din teren este mai mult ca sigur alta dar este bine de stiut pe ce mai arunca banii Guvernul prin intermediul celor de la ANCOM.

“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligațiile de acoperire cu servicii de voce asumate prin licențe. Timp de aproape 5 luni am făcut măsurători pe întreg teritoriul României, în toate localitățile cu mai mult de 10 locuitori, parcurgând peste 240.000 de km. A fost un efort imens, de echipă, fiind implicați peste 250 de specialiști, și ne bucurăm că avem un rezultat concret care va reflecta acoperirea reală cu semnal de voce în întreaga țară“, a declarat Cristin POPA, director executiv ANCOM.

Specialiștii ANCOM au realizat masuratorile necesare în perioada mai – septembrie 2019, în 13.400 localități din România cu mai mult de 10 locuitori, conform celui mai recent recensământ al populației şi al locuințelor și pe lungimea a peste 246.000 km. Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată strabatand drumurile accesibile, bulevardele și străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată.

Va reamintim si faptul ca va puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare daca sunteti nemultumiti de serviciile oferite iar procedurile complete sunt disponibile pe blog, in sectiunea “Țepe online & Offline“.

(via)

10 comentarii la „Acum puteți verifica online semnalul Telekom, Vodafone, Orange și “GiGi””

 1. Aș fii vrut să mă porteze pe Digi dar după ce am verificat semnalul e jale. Am în afară blocului dar în apartament ,nema, Rămân pe Orange încontinoare pe cartelă, că la abonament le-am zis Pa-Pa.

  Răspunde
 2. Sunt proaspat pacalit de vodafone cu un abonament de internet la care am semnal doar cand il apuca si nu stiu cum sa scap de ei. Pot sa renunt la contract dupa 3 saptamani? Multumesc.

  Răspunde
 3. Daca digimobil ar avea atata semnal cat crede ancom atunci ar fi numarul 1 de la noi. Stau langa arad si nu am semnal in casa, asa ca nu este cum spun ei.

  Răspunde
 4. Pe mine ma dispera telekom cu semnalul si nu au facut nimic pana acum desi le-am depus o droaie de reclamatii telefonice. Nu cred ca este prea precisa harta aia.

  Răspunde

Lasă un comentariu