Abonamentele Orange cu internet 4G și router ascund "surprize" neplăcute 💥 ITHOT.RO
Jasa SEO terbaik Jasa SEO terbaik

Abonamentele Orange cu internet 4G și router ascund “surprize” neplăcute

In randurile de mai jos va prezentam peripetiile prin care a trecut un client al inestimabilului operator care a fost si care este…..in speta este vorba despre celebrul Orange.

V-am tot urmarit postarile cu rezilierea contractelor de telefonie si m-am hotarat sa va scriu despre cum am fost eu pacalit de catre cei de la Orange.

In luna iunie am mers intr-un Orange shop deoarece aveam nevoie de internet intr-o locatie in care nu exista fibra optica de la vreun operator si singura varianta era sa optez pentru un router si o cartela 4G.

Am discutat pret de mai bine de jumatate de ora cu un consilier orange si mi-a explicat ca, cea mai buna solutie pentru mine ar fi sa aleg abonamentul de 12 Euro iar acesta are inclus in pret un router wireless cu cartela 4G.

Consilierul Orange mi-a precizat foarte clar ca traficul lunar la viteza 4G inclus in acest abonament este de 60 de giga iar ulterior viteza o sa scada dar voi putea utiliza fara probleme internetul. I-am spus ca eu am un sistem video de supraveghere pe care vreau sa-l conectez la acest router si ca este posibil sa depasesc aceasta limita de trafic dar consilierul m-a asigurat ca nu va fi nici o problema deoarece viteza oferita dupa depasirea limitei lunare va fi suficienta pentru a rula fara probleme.

Zis si facut, m-am increzut in spusele consilierului Orange, am semnat contractul pe 2 ani de zile si fericit nevoie mare m-am dus acasa sa instalez minunatia de router de la Huawei.

Router Orange probleme ithot ro 3

Totul a rulat fara probleme cam 2 saptamani de zile pana cand am atins limita celor 60 de giga inclusi in abonament iar ulterior abonamentul a devenit inutilizabil.

Nici vorba ca sistemul de supraveghere sa functioneze in conditiile in care eram conectat cu telefonul la router si nu puteam sa incarc o amarata de pagina web.

Am incercat sa testez viteza cu aplicatia speed test dar nu am reusit deoarece imi dadea latency erorr si testul nici macar nu pornea, ca sa vad ce viteze pot obtine.

Vazand ca nu reusesc sa-i dau de cap, am sunat la call center ca sa vad ce se intampla si dupa mai bine de 20 de minute de asteptare imi raspunde un operator si imi spune cu o urma de usor dispret ca abonamentul respectiv “a intrat in cost control” si din acest motiv viteza a scazut drastic, facand-ul practic imposibil de utilizat(mi-a zis ca viteza de download scade pana la 128 kbps).

I-am spus ca in momentul semnarii contractului, consilierul din orange shop m-a asigurat ca nu voi intampina probleme dupa depasirea celor 60 de giga inclusi in abonament dar iata ca nu este asa.

Operatorul o tinea pe a lui ca nu are cum sa ma ajute si cel mai probabil colegul lui din shop nu a stiut ca scade atat de mult viteza incat nu voi putea accesa sistemul de supraveghere.

Dupa alte 10 minute in care m-a pus in asteptare acesta imi spune ca ar exista de fapt o varianta in care sa platesc in plus inca 8 euro si sa imi mai ofere inca 50 sau 60 de giga de trafic(nu am retinut exact pt ca imi parea aberant sa imi dublez abonamentul pentru a putea folosi acel serviciu). 

Bineinteles ca nu am fost de acord sa achit diferenta respectiva in conditiile in care sunt operatori pe piata care ofera internet prin fibra optica la 10 euro pe luna.

Asa ca am urmat pasii descrisi de voi si am depus cererea de reziliere in data de 28 iunie 2019 iar in data de 14 iulie 2019 am fost contactat de un operator Orange care dorea sa stie de ce vreau sa renunt la serviciu dupa un timp atat de scurt.

Desigur ca i-am explicat si lui “moartea caprioarei” iar la final mi-a zis ca nici lui nu i se pare normal faptul ca nu pot utiliza serviciul dupa depasirea traficului inclus in abonament dar din pacate la ei asa este procedura pentru aceste abonamente.

Mai mult decat atat m-a asigurat ca nu voi scapa prea usor deoarece va trebui sa achit routerul primit si cele 23 de luni ramase din abonament pentru ca vreau sa reziliez anticipat contractul. I-am zis clar ca nu sunt de acord si ca sunt dispus sa achit doar prima luna de abonament si ca vreau sa returnez router-ul pentru ca se afla in aceleasi conditii in care l-am primit(nu are urme de uzura sau alte nebunii de genu’). 

Ulterior am depus reclamatia la ANPC si ce sa vezi, la inceputul lunii august am fost contactat de catre un alt operator Orange care a avut o atitudine mult mai cuminte si care mi-a spus ca vor sa ma ajute cu rezilierea pe cale amiabila a contractului iar tot ceea ce trebuie sa fac este sa achit cele 2 luni in care am avut abonamentul.

Mai mult decat atat, acesta mi-a zis ca nu va trebui sa achit banii pe router deoarece il pot returna in acelasi shop de unde l-am si ridicat.

Asa ca m-am conformat si le-am returnat produsul a doua zi dar am ramas cu un gust amar pentru ca si-au batut joc de mine cu informatiile oferite initial.

Acum sunt mult mai atent la micile detalii atunci cand semnez un contract si va multumesc ca incurajati romanii sa isi apere drepturile in fata acestor sarlatani care fac milioane de euro pe spatele nostru.

Va rog daca se poate sa publicati un articol pentru a vedea si altii problemele prin care a trebuit sa trec pentru ca un operator nu a fost in stare sa imi ofere un serviciu potrivit nevoilor mele desi eu le-am oferit toate informatiile necesare in prealabil”.

Asadar nu ne ramane decat sa va recomandam tuturor sa cititi cu mare atentie toate contractele pe care urmeaza sa le semnati cu furnizorii de servicii deoarece majoritatea acestora utilizeaza o multime de tertipuri prin intermediul carora isi rotunjesc rapid portofoliul de clienti.

Nu uitati nici de faptul ca puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare daca urmati procedurile complete care sunt disponibile pe blog, in sectiunea de “Tepe Online & Offline“.

(via)

Cele mai recente comentarii

 1. Dorin 30 noiembrie 2019
  • BYTZA 30 noiembrie 2019
 2. Furnica 29 noiembrie 2019
  • BYTZA 29 noiembrie 2019
 3. Doc 28 noiembrie 2019
 4. Vlad Preda 28 noiembrie 2019
 5. Liviu Voica 28 noiembrie 2019
 6. Adrian Parvu 28 noiembrie 2019
  • BYTZA 28 noiembrie 2019

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!