Ești executat silit?

Milioane de romani sunt executati silit pe banda rulanta iar majoritatea acestora nu riposteaza atunci cand se afla in astfel de situatii limita.

In randurile de mai jos o sa va prezentam modul in care trebuie sa reactionati atunci cand aflati ca sunteti executat silit si indiferent daca este vorba de catre: o banca, o firma de recuperari creante sau de catre “celebrele” IFN-uri care activeaza pe piata de profil.

Majoritatea compatriotilor se panicheaza si nu stiu cum sa reactioneze atunci cand se trezesc din senin ca au conturile bancare blocate si se afla in imposibilitatea de a-si mai utiliza banii din conturile respective.

Din start va spunem faptul ca orice executare silita poate fi contestata dar aveti doar 17 zile la dispozitie in care puteti sa formulati contestatia la executare.

Termenul de 17 zile incepe sa “curga” din momentul in care ati luat la cunostinta faptul ca sunteti executat silit, asadar trebuie sa actionati rapid daca nu doriti sa achitati lunar o datorie care este posibil sa fie prescrisa deja.

De retinut si faptul ca orice actiune intreprinsa dupa epuizarea acestui termen(de maxim 17 zile), este tardiva, asadar veti fi buni de plata deoarece nu ati reusit sa reactionati in termenul legal.

Ideal ar fi sa contactati un avocat specializat pe astfel de spete de indata ce ati aflat ca sunteti executat silit iar in acest sens va recomandam sa apelati cu incredere la unul dintre cei mai buni avocati specializati in executare silita si numele acestuia este Adrian Cuculis.

Adrian Cuculis este unul dintre putinii avocati care sunt extrem de prezenti in mediul online, asadar veti putea sa-l contactati rapid atunci cand aveti nevoie de sprijin juridic iar pentru mai multe detalii accesati site-ul pe care il detine, in speta este vorba despre indrumari-juridice.eu.

Doar un avocat specializat in executare silita va poate formula o contestatie cat mai complexa si completa, prin intermediul careia este foarte probabil sa puteti anula toate actele in baza carora sunteti executat silit iar pentru mai multe detalii va invitam sa vizualizati videoclipurile de mai jos.

Asadar lupta nu este pierduta in momentul in care ati aflat de faptul ca sunteti executat silit si abia de atunci incepe “razboiul”, de indata ce va hotarati sa-i actionati in instanta.

Se pot invoca o multime de motive in cadrul contestatiei la executare si inclusiv prescriptia executarii silite, care nu opereaza din oficiu si nu poate fi invocata de catre Judecator iar aceasta poate fi invocata doar prin intermediul contestatiei la executare.

Din pacate lipsa de informare a romanilor se reflecta direct in numarul redus de contestatii la executare, care ajung sa fie depuse in termenul legal iar majoritatea acestora prefera sa nu riposteze atunci cand se afla in situatii de acest gen.

Multi compatrioti au impresia ca nu au cum sa fie abuzati in vreun fel din moment ce executorii judecatoresti au incuviintarea unei Instante din Romania pentru a da startul executarilor silite.

In realitate lucrurile stau astfel:

 • a fost creata o adevarata mafie a executarilor silite iar principalii actori sunt: firmele de recuperari creante(care achizitioneaza pachete de credite neperformante pe sume derizorii si pun in executare sume astronomice) si executorii judecatoresti(care s-au inmultit intr-un mod alarmant, fix precum ciupercile dupa ploaie);
 • firmele de recuperari gen, KRUK Romania SRL, PROSPEROCAPITAL SARL, SECAPITAL SARL
  & Co…. insista cu mare tupeu sa puna in executare credite care au fost de foarte mult timp prescrise, fiind incurajati de faptul ca in marea majoritate a cazurilor nu sunt depuse contestatii la executare si astfel obtin sume extrem de consistente de la romanii care tac si suporta toate aceste mizerii;
 • asadar avem de-a face cu un business extrem de productiv in acest domeniu al recuperarilor de creante si cu siguranta firmele de recuperari vor continua sa adopte acelasi comportament abuziv atata timp cat activeaza nestingherite sub “aripa protectoare” a institutiilor statului(precum “celebrul” ANPC).

Nu va lasati calcati in picioare de catre cei care insista sa va execute silit din varii motive si apelati cu incredere la serviciile unui avocat specializat pe astfel de spete daca nu doriti sa regretati amarnic ulterior.

Daca aveti intrebari pe aceasta tema, nu ezitati sa le postati in sectiunea de comentarii si vom incerca sa va oferim cele mai bune solutii, impreuna cu avocatul Adrian Cuculis.

Cele mai recente comentarii

 1. Daniel Parfenie 23 septembrie 2020
 2. Florin Marinescu 20 martie 2019
 3. Marian Popa 20 martie 2019
  • BYTZA 20 martie 2019
 4. Ionut Oprea 20 martie 2019
 5. Andreea Rotaru 20 martie 2019
  • BYTZA 20 martie 2019
 6. George Stancu 20 martie 2019
 7. George Stancu 20 martie 2019
 8. Horia Toader 20 martie 2019
 9. Horia Toader 20 martie 2019
 10. Dragos Radulescu 20 martie 2019
 11. Dragos Radulescu 20 martie 2019

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!