Cum alegi un card de memorie?

Cardurile de memorie sunt unele dintre cele mai utilizate medii de stocare iar pe piata sunt disponibile o multime de modele si astfel devine extrem de greu sa te decizi pe care sa-l achizitionezi.

Cardurile de memorie sunt prezente pe o multime de gadgeturi precum: camere foto DSLR, camere video de supraveghere, camere auto, tablete si smartphone-uri. Alegerea unui card de memorie se face in functie de nevoile fiecarui utilizator in parte iar in randurile de mai jos o sa va prezentam principalele criterii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa faceti o astfel de achizitie.

  • Capacitatea de stocare a cardului si tipul acestuia

Pe piata sunt disponibile carduri de memorie care au capacitatea de stocare cuprinsa intre 4GB si 2TB, asadar este o plaja foarte larga de variante, care se pot mula pe nevoile majoritatii utilizatorilor. Un alt aspect extrem de important este tipul cardului de memorie dat fiind faptul ca pe piata sunt disponibile mai multe dimensiuni iar acestea poarta numele de: SD, miniSD, microSD etc. Diferenta dintre acestea o constituie marimea, asadar va trebui sa optati pt cel care se potriveste nevoilor voastre. Spre exemplu smartphone-urile utilizeaza doar carduri de tip microSD iar prin intermediul acestora puteti extinde memoria interna a acestora. Majoritatea telefoanelor inteligente disponibile pe piata suporta carduri microSD care au o capacitate maxima de 256GB iar modelele high-end suporta o capacitate de maxim 1TB. Ideal este ca inainte sa faceti o astfel de achizitie sa studiati cu atentie specificatiile device-ului pe care urmeaza sa montati acest card de memorie.

  • Viteza cardului de memorie 

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont atunci cand va achizitionati un card de memorie, este viteza acestuia iar aici trebuie sa alegeti  cu mare grija. Daca utilizati cardul de memorie intr-un aparat DSLR prin intermediul caruia faceti filmari la rezolutie 4K sau 8K, atunci trebuie sa optati pentru un card care dispune de viteze mari atat pe partea de scriere, cat si pe partea de citire. Un astfel de model poate fi destul de costisitor daca optati pentru un produs de catre un brand cu renume mondial.

  • Durabilitatea cardului de memorie

In general cardurile de memorie sunt destul de fragile iar acestea se pot deteriora extrem de usor daca nu sunt manipulate cu mare atentie. Trebuie sa precizam si faptul ca pe piata sunt disponibile modele de carduri care rezista atat la umezeala, cat si la temperaturi inalte, asadar puteti opta pentru acestea daca doriti sa le utilizati pentru o perioada cat mai lunga de timp.

  • Garantia cardului de memorie 

Majoritatea producatorilor ofera 24 de luni de garantie pt aceste carduri dar trebuie sa precizam si faptul ca sunt producatori care ofera garantie pe o perioada de 60 de luni sau mai mult decat atat, unii producatori ofera garantie pe viata(acum nu stim daca se refera la viata cardului de memorie sau la viata utilizatorului dar asteptam lamuriri in sectiunea de comentarii).

  • Pretul cardului de memorie

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte fata de care cumparatorii tin cont atunci cand achizitioneaza orice tip de produs. In cazul cardurilor de memorie avem de-a face cu o oferta extrem de bogata iar preturile pornesc de la 30 de lei pt un card de 16GB si ajung la 120 de lei pt un card a carui capacitate de stocare este de 128GB. Asadar alegerea tine strict de bugetul fiecaruia iar pe piata sunt disponibile modele pentru fiecare buzunar si eMAG are preturi extrem de atractive la majoritatea acestora.

Pentru voi care sunt principalele criterii in baza carora faceti o astfel de achizitie? Asteptam parerile voastre in sectiunea dedicata comentariilor, de mai jos.

Aflati si cum va puteti păstra bateria telefonului în parametrii optimi iar pentru detalii accesati acest link.

Lasă un comentariu