Abonamentele de telefonie mobilă vă pot crea o multitudine de probleme ⋆ ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Abonamentele de telefonie mobilă vă pot crea o multitudine de probleme

Receptionam periodic informatii de la cititori cu privire la problemele pe care le intampina cu principalele companii de telefonie mobila care activeaza pe piata de profil.

In randurile de mai jos o sa va prezentam calvarul prin care a trebuit sa treaca un abonat al celebrului operator Vodafone:

Numele meu este A.R si as vrea daca sa poate sa ma ajutati cu mediatizarea cazului meu deoarece sunt o multime de romani care trec prin aceleasi probleme.

La finalul anului 2015 am reziliat abonamentele pe care le aveam la Vodafone Romania si am achitat inclusiv ultima factura dar pe langa aceasta mi-au cerut si o taxa de reziliere in valoare de 470 de lei. Eu nu am fost de acord sa o achit si la o luna dupa am plecat din tara la munca in Germania.

Ulterior am tot primit la adresa in care am domiciliu in Romania o groaza de somatii de la Vodafone ca sa achit suma respectiva dar le-am ignorat complet stiind ca sunt la zi cu facturile.

Pana la jumatatea anului 2018 nu am mai auzit nimic de la ei dar in luna iulie am primit o notificarea de plata de la o firma de recuperari numita Kredyt Incaso si am fost anuntat ca, creanta a fost cesionata.

Ei sustineau ca aveam de achitat suma de 1367 de lei si cand am incercat sa i-au legatura cu acestia mi-au zis ca au cumparat creanta de la Vodafone Romania si suma respectiva este formata din 470 principal si restul sunt penalitati de intarziere.

Le-am zis clar ca nu am de gand sa achit debitul deoarece nu mi se pare corect dar au zis ca o sa ma actioneze in instanta si o sa platesc de 3-4 ori mai mult decat daca as achita in acest moment.

Bineinteles ca nu am achitat nimic la acel moment si dupa am tot primit notificari de plata prin posta dar nu le-am mai luat in seama pana in primavara acestui an, cand am aflat de la banca unde am contul ca sunt executat silit.

Am luatlegatura telefonic executorul si mi-a zis ca are de recuperat suma de 4587.58 de lei, din care 1935 de lei este debitul principal iar restul reprezinta contravaloarea cheltuielilor de executare.

La cateva saptamani dupa am aflat de la parintii mei ca mi-au pus sechestru pe masina si le-au solicitat sa ia legatura cu mine ca sa le pot da si cheile. Am luat iarasi legatura cu executorul si mi-a spus ca imi va vinde masina la licitatie dar fiind destul de veche nu vor reusi sa acopere suma pe care o au de recuperat si va trebui sa achit si diferenta. Asa au facut, mi-au vandut loganul din 2009 pe suma de 3.176 de lei si acum ma someaza sa le achit si diferenta. Va spun sincer ca sunt sictirit de modul in care s-au comportat acestia cu mine si sper sa nu mai treaca nimeni prin astfel de probleme.

Va multumesc daca ati avut rabdare sa cititi tot si va rog sa ma ajutati raspandirea acestor informatii.

Asadar iata cum un “simplu abonament” de telefonie mobila va poate transforma viata intr-un adevarat calvar daca nu sunteti informati si nu actionati la timp, ripostand asa cum se cuvine in fata acestor mizerii pe care le practica majoritatea operatorilor de telefonie mobila in “cârdăşie” cu mai multe firme de recuperari.

Retineti faptul ca puteti contesta orice executare silita daca va incadrati in termenul legal de 17 zile iar pentru detalii accesati acest link.

Nu uitati nici de faptul ca puteti rezilia contractele de telefonie mobila oricand daca urmati procedurile disponibile pe blog iar acestea se afla in sectiunea intitulata “Țepe online & Offline“.

Cele mai recente comentarii

  1. Liviu Prodan 9 iulie 2019
  2. Marian Badescu 9 iulie 2019
    • BYTZA 9 iulie 2019
  3. Adrian Ciurea 9 iulie 2019
    • BYTZA 9 iulie 2019

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!