Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt “taxate” direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Incepand de astazi o sa va prezentam o serie de articole extrem de interesante pe tema modului abuziv in care se fac recuperarile de creante in Romania, de catre firmele “specializate” in acest sens.

Ne face o deosebita placere sa va anuntam faptul ca veti putea beneficia si de asistenta juridica prin intermediul partenerului nostru de incredere, in speta este vorba despre avocatul Lazar Ioan.

Asadar, va veti putea detalia in sectiunea de comentarii problema pe care o intampinati iar Av. Lazar Ioan o sa va ofere suport juridic in acest sens.

Acum revenind la subiectul acestui articol trebuie sa precizam din start faptul ca metodele prin intermediul carora firmele de recuperari incearca sa recupereze creantele nu sunt tocmai “ortodoxe” iar de cele mai multe ori comit abuzuri grosolane pe banda rulanta in acest proces de recuperare.

Spre exemplu KRUK ROMANIA SRL este una dintre cele mai cunoscute firme de recuperari care activeaza pe piata recuperarii creantelor bancare din Romania.

Mai exact acestia achizitioneaza pachete intregi de credite neperformante de la cele mai cunoscute banci din Romania(BCR, BRD, Bancpost, Piraeus, BT etc).

Un credit este considerat neperformat atunci cand au trecut mai mult de 90 de zile de cand debitorul nu a mai fost capabil sa isi achite ratele conform graficului de rambursare semnat la momentul acordarii creditului.

Desigur ca bancile vor sa scape cat mai rapid de aceste credite neperformante si prefera sa le vanda pe sume derizorii direct firmelor de recuperari creante.

Conform statisticilor, firmele de recuperari creante achizitioneaza aceste “pachete” de credite neperformante cu sume ale caror valori sunt cuprinse intre 3 si 5% din cuantumul total al acestora.

Bineinteles ca ulterior firmele de recuperari adauga penalitati, dobanzi si comisioane tuturor acestor credite cumparate desi nu au acest drept, majoritatea acestora activand pe piata sub forma de SRL.

Asadar aceste firme de recuperari “umfla” in mod abuziv creantele debitorilor desi nu au dreptul sa faca acest lucru deoarece nu sunt inregistrate ca institutii bancare sau IFN-uri.

Culmea este ca toate aceste abuzuri se intampla sub “aripa protectoare” a celor de la BNR desi o multime de compatrioti sunt hartuiti zilnic de catre firmele de recuperari creante iar majoritatea acestora au fost executati silit pentru niste credite care au fost prescrise deja.

Putem vorbi despre un credit prescris atunci cand banca nu incepe procedura de recuperare a sumelor de bani restante in termen de 3 ani de zile de la ultima plata efectuata de catre debitor.

Din pacate firmele de recuperari merg la intimidare si profita din plin de “naivitatea” debitorilor care nu cunosc legea si nu stiu cum sa reactioneze in astfel de situatii limita.

Majoritatea debitorilor tac si suporta toate aceste mizerii pe care le fac firmele de recuperari desi acestia au posibilitatea legala sa isi caute dreptatea in Instanta.

Trebuie sa precizam si faptul ca ii puteti actiona in Instanta, inclusiv atunci cand a fost demarata procedura de executare silita iar termenul in care puteti depune contestatia la Judecatorie este de doar 17 zile de la data la care ati luat la cunostinta faptul ca sunteti executat silit.

Asadar “razboiul” cu firmele de recuperari nu este pierdut nici macar atunci cand sunteti deja executati silit daca reusiti sa depuneti contestatia la executare in termenul prevazut de lege.

Mai multe decat atat, o multime de debitori au avut castig de cauza in Instanta iar executarile silite au fost anulate si au reusit sa isi recupereze atat sumele poprite in mod ilegal, cat si cheltuielile generate ca urmare a intentarii acestor procese.

Mai jos regasiti o hotarare a Tribunalului Bucuresti prin intermediul careia Av. Lazar Ioan a reusit sa obtina anularea executarii silite demarate de catre celebrele firme de recuperari ProsperoCapital SaRL prin Kruk Romania SRL.

Cu toate ca in prima instanta, in speta noastra Judecatoria Sector 1, instanta a hotarat ca este facultatea creditorului de a declara scadent anticipat un contract iar data scadentei este data la care intimata cesionara a notificat cesiunea de creanta.

Instanta de Apel in speta Tribunalul Bucuresti a considerat eronata abordarea judecatoriei si a schimbat total si definitiv hotararea data.

Clientul a scapat de executarea silita a unui credit incheiat in anul 2008.

Tribunalul a hotarat:

Apelant Contestator
PROSPEROCAPITAL SARL PRIN KRUK ROMANIA SRL Intimat

Şedinţe
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată, în sensul că : Admite contestaţia la executare. Anulează executare silită ce formează obiectul dosarului de executare nr. 862/2017 al BEJA . Dispune întoarcerea executării silite. Obligă intimata la 2500 lei cheltuieli de judecată în fond şi apel către apelanta contestatoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 08.10.2018.
Document: Hotarâre 3299/2018 08.10.2018 Asta inseamna ca debitorul nu va mai achita si isi va recupera atat cheltuielile efectuate cu procesul dar si sumele retinute pana acum prin poprire. Tot ce trebuie sa faceti este sa luptati si veti castiga.

Puteti lua legatura oricand cu Av. Lazar Ioan daca va aflati intr-o astfel de situatie si dat fiind faptul ca este prezent in mediul online iar site-ul dedicat acestor spete poarta numele de avocatlazarioan.ro si formularul de contact poate fi accesat prin intermediul acestui link.

18 comentarii la „Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt “taxate” direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă”

 1. Buna ziua
  Kruk Romania m-a notificat ca a cesionat in 2020 o creanta provenita dintr-un contract – titlu executor din 2006 si ma invita sa-mi stabilesc singur ratele si sa le platesc, nestiind sau ignorand faptul ca aceasta creanta a facut obiectul unei executari silite si ca Tribunalul a pronuntat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care a desfiintat executarea silita inca din 2015, hotarare trimisa si la executorul de atunci care a inchis dosarul.
  Despre acest lucru am informat kruk-ul prn e-mail. Inca n-am primit de la ei niciun raspuns. Credeti ca sunt de buna credinta si se vor opri? Cunoasteti cazuri similare de ignorare a unei hotarari definitive si irevocabile? Multumesc!

  Răspunde
  • Salut,
   Iti dai seama ca nu sunt de buna credinta din moment ce au pus in executare o creanta prescrisa si iti recomand sa-l contactezi pe Av. Lazar Ioan, accesand acest link. Sa-i detaliezi cat mai bine speta si sa-i trimiti toate doc. de care dispui iar acesta te va ajuta cu toate demersurile necesare. Succes!

   Răspunde
 2. Buna seara. Sunt plecata de 2 ani si 2 luni in strainatate. Aveam un credit in tara si un card de cumparaturi, dupa venirea mea in strainatate am mai platit aproximativ 4 luni, dar lucrurile nefiind roze nici aici (la un moment dat ramasesem fara job timp de cateva luni) am incetat sa mai platesc rata si nici cu cardul de credit nu stiu ce s-a intamplat pentru ca nu mai aveam tokenul si nu mai puteam accesa conturile. Tocmai am fost anuntata de persoana care sta la adresa respectiva ca am primit o scrisoare de la recuperatori cum ca nu s-au mai inregistrat plati din Noiemrie 2019 si ca au preluat ei datoria (nu stiu daca pentru credit sau pentru cardul de cumparaturi) si mi se cere sa restitui banii sau voi fi actionata in judecata. Ce anume inseamna asta? Ce poate sa imi faca daca eu nu mai locuiesc la adresa aceea? Sau ce anume se poate intampla cand ma voi intoarce in tara? Pot ajunge la inchisoare pe termen scurt din cauza asta? Va multumesc.

  Răspunde
  • Buna,
   Te vor executa silit si iti vor pune poprire pe veniturile realizate in tara, inclusiv iti vor putea pune sechestru pe bunuri. In functie de suma pe care o datorezi vor gasi “solutia” ideala pt acestia. Cu placere!

   Răspunde
 3. Buna ziua , va rog ajutati-ma cu un sfat legat de acest caz :
  Cum as putea afla daca s-a prescris o datorie (credit)- ramas neachitat al unei matusi (la Banc Post) care a decedat in 2013 , in termenii in care pe partea ei de mostenire ( cu care probabil o fi garantat creditul , nu stiu ..) exista o executare silita emisa in 2013 dupa deces?Mentionez ca aceasta nu a avut copii (mostenitori)
  Ma intereseaza asta deoarece in urma decesului mamei mele am devenit si eu parte din succesiunea unei case si teren provenite de la bunici care initial trebuia impartita intre 4 surori -respectiv : mama mea , matusa cu creditul si inca doua matusi .Asta era situatia acum 10 ani . Intre timp dintre cele 4 surori a mai ramas doar una in viata care si-a donat partea unei verisoare care a devenit si ea mostenitoare in urma mamei sale , ca si mine. Deci : actual “pe scena” am ramas eu, verisoara si probabil recuperatorii(?) adica din cele 4 parti de succesiune la doua parti are dreptul aceasta verisoara , la una am dreptul eu si a patra parte adica aceea a matusii decedate cu creditul , nu stiu decat decat ca exista o executare silita (citez:”prin toate formele de executare prevazute de lege”).
  Pana acum nu a venit nimeni din afara familiei sa imprejmuiasca sau sa isi exprime dreptul de proprietate pentru vreo bucata din terenul/casa in cauza ,,, ma intreb : oare pentru ca inca nu am redeschis succesiunea ? ….Deci revenind la intrebarea mea initiala , cum sa aflu daca acea parte o va revendica sau nu firma recuperatoare?.. Vreau sa incep demersurile pentru a definitiva succesiunea inceputa de cele 4 surori si tinand cont ca toate acestea costa destul de mult , nu as vrea sa ma trezesc obligata sa platesc datorii ale unei defuncte matusi cu care eu nu am avut nici o legatura .
  Cum si cu ce sa incep pentru a rezolva aceasta situatie?
  Multumesc anticipat .

  Răspunde
 4. Bună ziua, mamei mele i s-a făcut o executare silita pentru un credit din 2006.I_au fost opriți bani pe pensie și apoi au încetat. Am tras concluzia ca s_a încheiat creditul, acum am primit în cutia postala o înștiințare de executare. AM sunat la ei și am întrebat de ce timp de atâția ani nu am primit vreo înștiințare. Răspunsul lor ca fost ca s-au trimit recomandate și nefiind mama acasă, nu au fost livrate. Acum aceasta înștiințare am găsit-o în cutia postala, fără nici o problema. NU E POSIBIL CA DUPĂ 15 ANI, SA PRIMESC ÎNȘTIINȚARE DE EXECUTARE SILITA. SOLUȚIA LOR A FOST SA AOEKEZ EXECUTORUL, EXECUTORUL M-A ÎNDRUMAT CĂTRE EI.

  Răspunde
  • Buna,
   Firmele de recuperari fac abuzuri pe banda rulanta si pun in executare o multime de creante prescrise, asadar va trebui sa rezolvi speta in Instanta iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link si contacteaza avocatul specializat pe astfel de spete. Sa detaliezi cat mai bine speta si sa-i trimiti toate doc. de care dispui iar acesta se va ocupa de restul demersurilor care trebuiesc facute in Instanta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 5. Bună ziua! Aș vrea să știu dacă pot avea câștig de cauză în următoarea speță: În 2008, iau 10000 euro de la Raiffeisen, peste doi ani se îmbolnăvește soțul și nu mai pot plăti. Primesc notificare de la Raiffeisen că trebuie să achit 7043euro, în 2014, vine și executarea silită în 2015 cu suma de 16.328 , prin reținere din salariu, plătesc 4 ani, iar în 2019, o mare surpriză: notificare de la Kruk , precizând că au cumpărat creditul și am de rambursat 18000 de euro. Au trecut de atunci 7 luni și aștept o altă executare silită la care să fac o contestație privind suma asta care mi se pare imensă.

  Răspunde
 6. Buna ziua,sotul meu a cumparat de la Flanco ceva in valoare de 2500 lei,a platit cam doi ani si a plecat din tara,acum are de plata 4900 lei si a inceput executarea silita,desi nu are ce sa ii ia practic….se poate face ceva sa plateasca mai putin?nu mi se pare normal sa plateasca dublu plus inca dou ani…multumesc frumos pentru raspuns!!

  Răspunde
  • Buna,
   Era ideal sa conteste executarea in termenul legal iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Din pacate majoritatea acestor firme de recuperari fac abuzuri pe banda rulanta si isi bat joc de clienti iar mai multe detalii gasesti aici. Acum orice actiune este tardiva dat fiind faptul ca nu ati ripostat in termenul legal, practic sunteti buni de plata. Cu placere!

   Răspunde
 7. Buna ziua , Stefan e numele meu , acum sunt in Madrid si am urmatoarea situatie .vecinul meu m-a anuntat ca am primit o scrisoare de la KRUK romania in care au pus sechestru pe propietatea mea din orasul tg jiu , pt o suma de 139.000 lei , reprezentand o executare silita a fostei mele sotii, de care m-am despartit in anul 1996 , dar in anul 2004 am cumparat o mica propietate in care este o greseala materiala CA SUNT CASATORIT CU GOLUMBEANU CRISTINA , nu suntem casatoriti
  ea a facut un imprumut la banca de 4000 de lei pe care l-a achitat cu exceptia ultimelor 3 luni , a luat acest credit in anul 2006 , am fost amenintat in mai multe randuri ca daca nu platesc eu acest credit imi va lua casa si apartamentul .
  acum am sechestru pe casa ,,cota in davalmasie la CADASTRU ,, ce trebuie sa fac eu?nu am fost instiintat niciodata despre asa ceva? pot sa-mi ia casa? eu nu am nimic cu banca , fosta sotie a zis ca-mi va da o imputernicire s-o reprezint , si ea fiind in prezent in madrid , desemenea am o imputernicire , si un PARTAJ VOLUNTAR , o declaratie ca nu am fost casatoriti si ca pot fece , indreptarea materiala de la notar cand am cumparat casa ,,,,pot sa va sun pe telefon?

  Răspunde
 8. foarte elocventa si edificatoare prezentarea D-voastra.Dar ca un p.s. poate lamuriti si cititorul de unde face rost de bani pentru a plati un avocat,in conditiile impuse de baroul avocatilor din romania.sunt o persoana aflata in situatie de executare si preturile care le-am auzit de la avocatii la care am fost(excluzand taxa de consultatie si incluzand taxa de timbru,taxa pentru expertiza contabila plus alte cheltuieli inerente sau implicite)sunt prohibitive pentru un om de rand.si poate dati si un exemplu de costuri.
  multumesc pentru un eventual raspuns!

  Răspunde
  • Intr-adevar sunt absolut aberante costurile unui proces dar Constitutia Romaniei prevede foarte clar faptul ca: “accesul este liber la justiţie” dar nu si gratuit, asadar daca nu ai bani vei sfarsi cu dreptatea in brate…..din pacate. Cu placere!

   Răspunde
   • Sa nu uitam ca si judecatorii lucreaza in slujba acestor camatari .Va dau un exemplu de la judecatoria Cluj-Napoca unde cred ca-i raiul mafiei .Dosar nr.1880/211/2019-spune judecatoarea ca, condamna persoana fara citarea partilor .A fost acuma un caz in care unul si-a insusit Cartea de i dentitate a unei persoane si si-a virat in contul lui un milion de euro .Ce legile curului facute de sparlamentari sunt acelea in care nu poti sa te aperi .

    Răspunde
    • Acum iti dai seama ca “padure fara uscaturi nu exista”, dar hai totusi sa vedem partea plina a paharului 🙂
     Povestea cu milionul de Euro pare cusuta cu ata alba iar legile sunt facute pentru a fi incalcate….cum are zice un mare clasic in viata 🙂
     Detaliaza putin speta din dosarul precizat pentru a pune in garda si alti compatrioti cu privire la modul in care suntem “aparati” de catre justitia “independenta”…..desigur.

     Răspunde

Lasă un comentariu