ITHOT: Știri din IT & C

Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt “taxate” direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Incepand de astazi o sa va prezentam o serie de articole extrem de interesante pe tema modului abuziv in care se fac recuperarile de creante in Romania, de catre firmele “specializate” in acest sens.

Recuperari Creante clauze abuzive Kruk Romania SRL 3 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Ne face o deosebita placere sa va anuntam faptul ca veti putea beneficia si de asistenta juridica prin intermediul partenerului nostru de incredere, in speta este vorba despre avocatul Lazar Ioan.

Avocat Lazar Ioan executari silite 2019 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Asadar, va veti putea detalia in sectiunea de comentarii problema pe care o intampinati iar Av. Lazar Ioan o sa va ofere suport juridic in acest sens.

Acum revenind la subiectul acestui articol trebuie sa precizam din start faptul ca metodele prin intermediul carora firmele de recuperari incearca sa recupereze creantele nu sunt tocmai “ortodoxe” iar de cele mai multe ori comit abuzuri grosolane pe banda rulanta in acest proces de recuperare.

Spre exemplu KRUK ROMANIA SRL este una dintre cele mai cunoscute firme de recuperari care activeaza pe piata recuperarii creantelor bancare din Romania.

Recuperari Creante clauze abuzive Kruk Romania SRL 2 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Mai exact acestia achizitioneaza pachete intregi de credite neperformante de la cele mai cunoscute banci din Romania(BCR, BRD, Bancpost, Piraeus, BT etc).

Recuperari Creante clauze abuzive Kruk Romania SRL 8 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Un credit este considerat neperformat atunci cand au trecut mai mult de 90 de zile de cand debitorul nu a mai fost capabil sa isi achite ratele conform graficului de rambursare semnat la momentul acordarii creditului.

Desigur ca bancile vor sa scape cat mai rapid de aceste credite neperformante si prefera sa le vanda pe sume derizorii direct firmelor de recuperari creante.

Conform statisticilor, firmele de recuperari creante achizitioneaza aceste “pachete” de credite neperformante cu sume ale caror valori sunt cuprinse intre 3 si 5% din cuantumul total al acestora.

Bineinteles ca ulterior firmele de recuperari adauga penalitati, dobanzi si comisioane tuturor acestor credite cumparate desi nu au acest drept, majoritatea acestora activand pe piata sub forma de SRL.

Recuperari Creante clauze abuzive Kruk Romania SRL 6 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Asadar aceste firme de recuperari “umfla” in mod abuziv creantele debitorilor desi nu au dreptul sa faca acest lucru deoarece nu sunt inregistrate ca institutii bancare sau IFN-uri.

Culmea este ca toate aceste abuzuri se intampla sub “aripa protectoare” a celor de la BNR desi o multime de compatrioti sunt hartuiti zilnic de catre firmele de recuperari creante iar majoritatea acestora au fost executati silit pentru niste credite care au fost prescrise deja.

Reziliere contract UPC ithot ro 2018 1 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Putem vorbi despre un credit prescris atunci cand banca nu incepe procedura de recuperare a sumelor de bani restante in termen de 3 ani de zile de la ultima plata efectuata de catre debitor.

Din pacate firmele de recuperari merg la intimidare si profita din plin de “naivitatea” debitorilor care nu cunosc legea si nu stiu cum sa reactioneze in astfel de situatii limita.

Recuperari Creante clauze abuzive Kruk Romania SRL 5 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Majoritatea debitorilor tac si suporta toate aceste mizerii pe care le fac firmele de recuperari desi acestia au posibilitatea legala sa isi caute dreptatea in Instanta.

Trebuie sa precizam si faptul ca ii puteti actiona in Instanta, inclusiv atunci cand a fost demarata procedura de executare silita iar termenul in care puteti depune contestatia la Judecatorie este de doar 17 zile de la data la care ati luat la cunostinta faptul ca sunteti executat silit.

Asadar “razboiul” cu firmele de recuperari nu este pierdut nici macar atunci cand sunteti deja executati silit daca reusiti sa depuneti contestatia la executare in termenul prevazut de lege.

Recuperari Creante clauze abuzive Kruk Romania SRL 4 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Mai multe decat atat, o multime de debitori au avut castig de cauza in Instanta iar executarile silite au fost anulate si au reusit sa isi recupereze atat sumele poprite in mod ilegal, cat si cheltuielile generate ca urmare a intentarii acestor procese.

Mai jos regasiti o hotarare a Tribunalului Bucuresti prin intermediul careia Av. Lazar Ioan a reusit sa obtina anularea executarii silite demarate de catre celebrele firme de recuperari ProsperoCapital SaRL prin Kruk Romania SRL.

Recuperari creanta instanta abuzuri KRUK ROMANIA 2018 1 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Cu toate ca in prima instanta, in speta noastra Judecatoria Sector 1, instanta a hotarat ca este facultatea creditorului de a declara scadent anticipat un contract iar data scadentei este data la care intimata cesionara a notificat cesiunea de creanta.

Instanta de Apel in speta Tribunalul Bucuresti a considerat eronata abordarea judecatoriei si a schimbat total si definitiv hotararea data.

Clientul a scapat de executarea silita a unui credit incheiat in anul 2008.

Tribunalul a hotarat:

Apelant Contestator
PROSPEROCAPITAL SARL PRIN KRUK ROMANIA SRL Intimat

Şedinţe
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată, în sensul că : Admite contestaţia la executare. Anulează executare silită ce formează obiectul dosarului de executare nr. 862/2017 al BEJA . Dispune întoarcerea executării silite. Obligă intimata la 2500 lei cheltuieli de judecată în fond şi apel către apelanta contestatoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 08.10.2018.
Document: Hotarâre 3299/2018 08.10.2018 Asta inseamna ca debitorul nu va mai achita si isi va recupera atat cheltuielile efectuate cu procesul dar si sumele retinute pana acum prin poprire. Tot ce trebuie sa faceti este sa luptati si veti castiga.

Recuperari creanta instanta abuzuri KRUK ROMANIA 2018 2 - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

Puteti lua legatura oricand cu Av. Lazar Ioan daca va aflati intr-o astfel de situatie si dat fiind faptul ca este prezent in mediul online iar site-ul dedicat acestor spete poarta numele de avocatlazarioan.ro si formularul de contact poate fi accesat prin intermediul acestui link.

Avocat Lazar Ioan executari silite 2019 ithot ro - Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt "taxate" direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă

12 comentarii la „Abuzurile celor de la KRUK ROMÂNIA SRL sunt “taxate” direct de Instanță și pierd procesele pe bandă rulantă”

 1. Bună ziua, mamei mele i s-a făcut o executare silita pentru un credit din 2006.I_au fost opriți bani pe pensie și apoi au încetat. Am tras concluzia ca s_a încheiat creditul, acum am primit în cutia postala o înștiințare de executare. AM sunat la ei și am întrebat de ce timp de atâția ani nu am primit vreo înștiințare. Răspunsul lor ca fost ca s-au trimit recomandate și nefiind mama acasă, nu au fost livrate. Acum aceasta înștiințare am găsit-o în cutia postala, fără nici o problema. NU E POSIBIL CA DUPĂ 15 ANI, SA PRIMESC ÎNȘTIINȚARE DE EXECUTARE SILITA. SOLUȚIA LOR A FOST SA AOEKEZ EXECUTORUL, EXECUTORUL M-A ÎNDRUMAT CĂTRE EI.

  Răspunde
  • Buna,
   Firmele de recuperari fac abuzuri pe banda rulanta si pun in executare o multime de creante prescrise, asadar va trebui sa rezolvi speta in Instanta iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link si contacteaza avocatul specializat pe astfel de spete. Sa detaliezi cat mai bine speta si sa-i trimiti toate doc. de care dispui iar acesta se va ocupa de restul demersurilor care trebuiesc facute in Instanta. Asteptam detalii. Succes!

   Răspunde
 2. Bună ziua! Aș vrea să știu dacă pot avea câștig de cauză în următoarea speță: În 2008, iau 10000 euro de la Raiffeisen, peste doi ani se îmbolnăvește soțul și nu mai pot plăti. Primesc notificare de la Raiffeisen că trebuie să achit 7043euro, în 2014, vine și executarea silită în 2015 cu suma de 16.328 , prin reținere din salariu, plătesc 4 ani, iar în 2019, o mare surpriză: notificare de la Kruk , precizând că au cumpărat creditul și am de rambursat 18000 de euro. Au trecut de atunci 7 luni și aștept o altă executare silită la care să fac o contestație privind suma asta care mi se pare imensă.

  Răspunde
 3. Buna ziua,sotul meu a cumparat de la Flanco ceva in valoare de 2500 lei,a platit cam doi ani si a plecat din tara,acum are de plata 4900 lei si a inceput executarea silita,desi nu are ce sa ii ia practic….se poate face ceva sa plateasca mai putin?nu mi se pare normal sa plateasca dublu plus inca dou ani…multumesc frumos pentru raspuns!!

  Răspunde
  • Buna,
   Era ideal sa conteste executarea in termenul legal iar pentru mai multe detalii acceseaza acest link.
   Din pacate majoritatea acestor firme de recuperari fac abuzuri pe banda rulanta si isi bat joc de clienti iar mai multe detalii gasesti aici. Acum orice actiune este tardiva dat fiind faptul ca nu ati ripostat in termenul legal, practic sunteti buni de plata. Cu placere!

   Răspunde
 4. Buna ziua , Stefan e numele meu , acum sunt in Madrid si am urmatoarea situatie .vecinul meu m-a anuntat ca am primit o scrisoare de la KRUK romania in care au pus sechestru pe propietatea mea din orasul tg jiu , pt o suma de 139.000 lei , reprezentand o executare silita a fostei mele sotii, de care m-am despartit in anul 1996 , dar in anul 2004 am cumparat o mica propietate in care este o greseala materiala CA SUNT CASATORIT CU GOLUMBEANU CRISTINA , nu suntem casatoriti
  ea a facut un imprumut la banca de 4000 de lei pe care l-a achitat cu exceptia ultimelor 3 luni , a luat acest credit in anul 2006 , am fost amenintat in mai multe randuri ca daca nu platesc eu acest credit imi va lua casa si apartamentul .
  acum am sechestru pe casa ,,cota in davalmasie la CADASTRU ,, ce trebuie sa fac eu?nu am fost instiintat niciodata despre asa ceva? pot sa-mi ia casa? eu nu am nimic cu banca , fosta sotie a zis ca-mi va da o imputernicire s-o reprezint , si ea fiind in prezent in madrid , desemenea am o imputernicire , si un PARTAJ VOLUNTAR , o declaratie ca nu am fost casatoriti si ca pot fece , indreptarea materiala de la notar cand am cumparat casa ,,,,pot sa va sun pe telefon?

  Răspunde
 5. foarte elocventa si edificatoare prezentarea D-voastra.Dar ca un p.s. poate lamuriti si cititorul de unde face rost de bani pentru a plati un avocat,in conditiile impuse de baroul avocatilor din romania.sunt o persoana aflata in situatie de executare si preturile care le-am auzit de la avocatii la care am fost(excluzand taxa de consultatie si incluzand taxa de timbru,taxa pentru expertiza contabila plus alte cheltuieli inerente sau implicite)sunt prohibitive pentru un om de rand.si poate dati si un exemplu de costuri.
  multumesc pentru un eventual raspuns!

  Răspunde
  • Intr-adevar sunt absolut aberante costurile unui proces dar Constitutia Romaniei prevede foarte clar faptul ca: “accesul este liber la justiţie” dar nu si gratuit, asadar daca nu ai bani vei sfarsi cu dreptatea in brate…..din pacate. Cu placere!

   Răspunde
   • Sa nu uitam ca si judecatorii lucreaza in slujba acestor camatari .Va dau un exemplu de la judecatoria Cluj-Napoca unde cred ca-i raiul mafiei .Dosar nr.1880/211/2019-spune judecatoarea ca, condamna persoana fara citarea partilor .A fost acuma un caz in care unul si-a insusit Cartea de i dentitate a unei persoane si si-a virat in contul lui un milion de euro .Ce legile curului facute de sparlamentari sunt acelea in care nu poti sa te aperi .

    Răspunde
    • Acum iti dai seama ca “padure fara uscaturi nu exista”, dar hai totusi sa vedem partea plina a paharului 🙂
     Povestea cu milionul de Euro pare cusuta cu ata alba iar legile sunt facute pentru a fi incalcate….cum are zice un mare clasic in viata 🙂
     Detaliaza putin speta din dosarul precizat pentru a pune in garda si alti compatrioti cu privire la modul in care suntem “aparati” de catre justitia “independenta”…..desigur.

     Răspunde

Lasă un comentariu