Țepe din China prin Poșta Română

De cateva saptamani a luat amploare o noua teapa si o multime de compatrioti naivi au fost pacaliti prin intermediul acestei „inginerii”. Mai exact un cititor ne-a semnalat faptul ca a receptionat un aviz de la Posta Romana, prin intermediul caruia era anuntat ca i-a sosit un colet, si ca este asteptat ca sa-l ridice.

Desigur ca dragul nostru cititor s-a prezentata la Posta Romana pt ridicarea coletului respectiv fara sa se gandeasca la faptul ca urmeaza sa incaseze o mare teapa. Cei de la Posta i-au spus ca are de ridicat un colet de mici dimensiuni, iar pt receptionarea acestuia are de achitat suma de 125 Ron.

Starnindu-i curiozitatea cititorului cu privire la continutul coletului respectiv, acesta a achita fara sa clipeasca rambursul de 125 Ron, iar la deschiderea coletului a avut parte de o mare surpriza. In colet se afla o sapca si un breloc, ambele made in China, si care nu valorau in realitate mai mult de 30 Ron.

Ulterior cititorul a incercat sa contacteze expeditorul in speranta ca va putea sa returneze produsele, si sa isi recupereze contravaloarea acestora, asa cum era de bun simt. Desigur ca expeditorul nu a raspuns nici telefonic, si nici la adresa de mail, iar cititorul s-a ales cu 2 produse a caror calitate este indoielnica, dar care au un pret destul de piperat. 

Acum o sa va explicam cum functioneaza aceasta metoda de inselatorie in care au picat deja o multime de compatrioti naivi. Firma expeditoare a facut rost de mai multe baze de date care contin datele de indentificarea complete ale potentialilor pagubiti, si ulterior au inceput sa le trimita colete acestora prin intermediul Postei Romane, pt ca au cele mai mici tarife de pe piata pt expeditii. 

Desigur ca firmele de acest gen mizeaza din plin pe naivitatea romanilor care uneori atinge cote alarmante, si uite ca o astfel de inselatorie poate sa produca rapid cateva sute de victime, si sa le creeze un prejudiciu major. Daca va aflati intr-o astfel de situatie trebuie sa stiti ca puteti depune plangeri penale pe numele celor care v-au inselat, dar sansele ca sa va recuperati banii, sunt destul de mici.

Asadar aveti mare grija cu tepele de acest gen pentru ca se intetesc, dar o minima vigilenta va poate salva portofelul teafar si nevatamat. Nu uitati nici de faptul ca si pe celebrul site de vanzari olx.ro, se dau o multime de tepe in aceasta perioada, iar pentru mai multe detalii va invitam sa urmariti cu mare atentie videoclipul de mai jos.

Va reamintim si faptul ca pe blog regasiti un articol dedicat tepelor date pe OLX, iar detaliile complete sunt disponibile in sectiunea de „Țepe Online & Offline„.

Frauda OLX

Lasă un comentariu