ITHOT: Știri din IT & C

Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

Celebrul operator Telekom România Communications(fost Romtelecom) a reusit sa creasca anul trecut numarul portarilor cu aproape 40% pe segmentul de telefonie fixă.

Telekom Rds Rcs portare 2019 ithot ro 18 - Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

Mai exact, in 2018 cei de la Telekom România Communications au crescut numarul portarilor in reteaua de telefonie fixa de la 53.016(cat a fost in 2017) la “doar” 73.938(cat au inregistrat pana la finalul anului trecut).

Telekom Rds Rcs portare 2019 ithot ro 19 - Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

Prin intermediul acestei cresteri consistente au reusit sa stopeze si dominatia celor de la RCS & RDS pe acest segment de piata.

Pe de alta parte, cei de la RCS&RDS au reusit sa “subtilizeze” de la ceilalti operatori 22.218 de numere si se afla în scădere usoara fată de anul 2017, cand a inregistrat 23.060 de intrări.

Pe partea de portabilitate a numerelor de mobil, cei de la RCS & RDS raman liderii incontestabili  ai acestui clasament deoarece au reusit sa “racoleze” 278.070 de clienti in 2018 dar inregistreaza o scadere considerabila fata de anul 2017 si aceasta este in cuantum de 27.7%.

Telekom Rds Rcs portare 2019 ithot ro 16 - Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

Cei de la Orange Romania ocupa locul secund la portabilitatea numerelor mobile, reusind sa atraga in reteaua acestora 176.124 de clienti pe parcursul anului trecut.

Locul 3 al acestui clasament este ocupat de catre Vodafone Romania iar acestia au reusit sa isi mareasca portofoliul cu 156.323 de clienti.

Cei de la Telekom România Communications(fost Romtelecom) se situeaza abia pe locul 4 deoarece in 2018 au reusit sa atraga “doar” 148.675 de clienti iar numarul acestora a crescut in mod semnificativ fata de anii anteriori, cand inestimabilul operator de telefonie mobila a inregistrat o scadere masiva pe acest segment.

Telekom Rds Rcs portare 2019 ithot ro 11 - Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

Nici cei de la Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote Romania) nu stau rau deoarece ocupa locul 5, avand 97.350 de clienti atrasi in 2018.

Per total, portabilitatea i-a adus grupului Telekom 245.025 de clienti pe segmentul de telefonie mobila iar acest rezultat ii propulseaza pe locul 2 al clasamentului, dupa celebrul operator din industria de profil…..in speta RCS&RDS.

Telekom Rds Rcs portare 2019 ithot ro 15 - Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

Asadar cei de la Telekom par sa revina in forta pe piata de profil desi sansele de reusita ale acestora se aflau la cote minime dar iata ca ofertele mincinoase promovate pe tot parcursul anului trecut au avut succesul scontat.

Va reamintim si faptul ca va puteti porta numerele de mobil oricand si fara costuri suplimentare daca urmati procedura disponibila pe blog iar pentru detalii accesati acest link.

Telekom Rds Rcs portare 2019 ithot ro 14 - Telekom stopează dominația celor de la RCS & RDS pe tema portabilității numerelor în rețeaua de telefonie fixă

(Via)

Lasă un comentariu