Sfaturi Smart: Cum îți alegi telefonul potrivit? ⋆ ITHOT.RO ⋆ Reziliere contracte de telefonie mobilă

Sfaturi Smart: Cum îți alegi telefonul potrivit?

Alegerea telefonului mobil potrivit poate deveni o misiune dificilă când ai atâtea opțiuni la dispoziție. De aceea ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi ca să-ți ușurăm decizia.

Display-ul, procesorul, bateria, sistemul de operare, camera foto, design-ul sau prețul pot constitui elemente esențiale în alegerea „norocosului”. Dar care este ordinea importanței lor pentru tine?

Află recomandarea noastră pentru tine, în funcție de experiența ta de zi cu zi!

Cât de mult contează ecranul telefonului

Indiferent pentru ce utilizezi telefonul, dimensiunea ecranului te ajută în mai multe situații:

  • Display generos

Poți citi cu ușurință întreg e-mailul fără să dai scroll, poți observa ușor detaliile din fotografii fără să dai zoom. Îți recomandăm un smartphone cu display de peste 5 inchi, care-ți va ușura experiența de utilizare.

  • Display prietenos

Dacă obișnuiești să folosești telefonul pentru a „devora” conținut video, îți recomandăm un display care afișează culorile cât mai aproape de realitate, ca tu să îți pot relaxa ochii și să poți privi minute în șir fără eforturi. Poți alege așadar un telefon Nokia care să îndeplinească aceste caracteristici.

Camera foto-video poate face diferența

Claritatea detaliilor, culorile vii și apropiate de nuanțele naturale sau nivelul contrastelor sunt elemente definitorii când vine vorba de calitatea unei fotografii.

Dacă ești un împătimit al fotografiilor, îți recomandăm un telefon care să aibă o cameră principală de minimum 12 MP cu o diafragmă de f/2.2.

Dacă dorești să printezi fotografiile făcute cu telefonul mobil într-o dimensiune foarte mare, îți recomandăm să te orientezi către o cameră mai profi, duală, de cel puțin 12 MP.

Sunt multe telefoane dintre care poți alege, iar noile modele încorporează două sau chiar trei camere principale pentru a spori acuratețea fotografiilor, precum acest model de smartphone HUAWEI P20 Pro.

Caracteristici generale în funcție de care alegi smartphone-ul

  • Procesorul

Cu toții am urât acea clepsidră de la Windows, mai ales în momentele în care era necesar să te miști repede. Dacă vrei să eviți așteptarea, trebuie să te uiți atent la procesorul telefonului atunci când îl alegi.

Un telefon smart are un procesor minim quad-core cu o viteză de 1,8 GHz. Cu cât frecvența procesorului este mai mare, smartphone-ul va răspunde mai repede la comenzi, însă va genera o temperatură mai ridicată de funcționare.

Procesorul quad-core îți va permite să rulezi aplicațiile rapid și să vizionezi video-uri fără frame-uri sau întreruperi.

Dacă vrei să editezi poze, folosești mult rețelele sociale și faci multe fotografii, îți recomandăm un octa-core cu o viteză de minimum 2.1 GHz.

Consultă aici o selecție de telefoane ASUS din care îți poți alege preferatul!

  • Bateria

Dacă îți place cu adevărat smartphone-ul tău, ar trebui să te bucuri de el cât mai mult timp. Cum performanțele consumă resurse, îți recomandăm o baterie de minimum 2700 mAh.

Dacă folosești intens rețelele sociale, 3500 mAh ar fi ideal pentru ca bateria să te țină o zi întreagă.

Dacă businsess-ul te ține mereu conectat, ți-ar trebui o baterie de 3000 mAh care să îți țină telefonul deschis cât stai și tu treaz.

La Altex, atât online, cât și offline, găsești telefoane cu baterii pe măsura necesităților tale.

  • Sistemul de operare

Marea bătălie se dă între Android și iOS. În vreme ce Apple are un sistem de operare ceva mai stabil pentru că ei îl produc, Android-ul este adaptat pentru fiecare producător în parte. Ai de ales așadar între versatilitate și stabilitate.

Dacă îți place să îți personalizezi cât mai mult telefonul, în mod clar ți se potrivește un smartphone cu Android. Poți să îți setezi absolut orice temă, poți să îți customizezi ușor meniul, fontul și ai acces la multe aplicații free.

Dacă alegi să mergi pe varianta iOS, trebuie să știi că acesta nu poate fi deloc personalizat. Însă avantajul este că nu ți se blochează, este simplu de utilizat și intuitiv și ai acces la toate update-urile Apple, care te vor ține la curent cu ultimele feature-uri introduse.

  • Design-ul

Un aspect deloc de neglijat în alegerea unui telefon inteligent este design-ul. Oricât de performant ar fi un smartphone, design-ul său te poate determina să îl iei sau nu acasă.

Dacă preferi accesibilitatea și pui preț pe rapiditatea de reacție, poți opta pentru un telefon cu amprentă pe față sau poziționată în spate, sub cameră. De asemenea, contează cum sunt poziționate butoanele de volum, butonul de Home sau ce tip de ieșire audio are telefonul. Așadar, nu neglija aceste lucruri când alegi un obiect atât de prezent în viața ta.

Sursă foto: www.shutterstock.ro

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!