Samsung NEO QLED are multe funcții speciale

Samsung a prezentat recent in Romania noua categorie de televizoare NEO QLED iar acestea vin echipate cu o multime de functii speciale si extrem de utile.

Noile televizoare Samsung Neo QLED, MicroLED și Lifestyle au fost lansate initial în cadrul evenimentului virtual dedicat pe care producatorul la sustinut in cadrul CES 2021. Noua gamă de televizoare evidențiază angajamentul făcut de catre Samsung pentru accesibilitate, sustenabilitate și inovație, cu ajutorul unor noi progrese tehnologice care redefinesc rolul și importanța televizorului în casele utilizatorilor.

„În ultimul an, am putut observa rolul esențial pe care tehnologia l-a jucat în a ne ajuta să ne continuăm viața și să rămânem conectați unul cu celălalt. Angajamentul nostru pentru un viitor incluziv și sustenabil merge mână în mână cu permanenta noastră căutare de inovație pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale utilizatorilor – de la reducerea amprentei de carbon a produselor noastre, la furnizarea unei game variate de caracteristici de accesibilitate, până la oferirea unei experiențe de vizionare de neegalat care se potrivește cu stilul de viață al fiecărui utilizator”, a declarat JH Han, President of Visual Display Business at Samsung Electronics.

Noua tehnologie Samsung Neo QLED este prezenta atat pe modelele  din gama superioară care ruleaza la rezoluție 8K, cat si pe modele mult mai accesibile, iar acestea ruleaza la rezolutie 4K. Cei de la Samsung duc tehnologia QLED la nivelul următor iar in loc de LED-urile clasice, acum sursa de lumina este formata din mini LED-uri si acestea sunt de 40 de ori mai mici ca dimensiuni decât cele ale unui LED clasic.

Atat luminozitatea cat si contrastul sunt controlate cu o mai mare precizie prin intermediul tehnologie Quantum Matrix iar aceasta este gestionata de catre procesorul Samsung Neo Quantum.

Procesoarele Samsung utilizau pana acum o singură retea neurală iar de anul acesta, procesoarele noi utilizeaza pana la 16 tipare diferite de rețea neurală. Astfel procesoarele Neo Quantum poate optimiza calitatea imaginii la rezoluțiile 4K și respectiv 8K in timp real, indiferent de rezoluția initială a conținutului redat.

Noile leduri sunt încorporate într-un design ultra subtire iar acestea sunt capabile sa redea culori clare si niveluri mult mai “adanci” de negru. Densitatea mai mare a LED-urilor le ofera acestor televizoare si o luminozitate mult mai ridicată fata de cele clasice.

„În centrul filosofiei de proiectare Samsung se află dezvoltarea de produse inovatoare, ce răspund nevoilor utilizatorilor și vin în sprijinul activităților de zi cu zi prin noile funcții disponibile – de la funcții de sport, până la funcții de gaming și productivitate pentru cei care lucrează de acasă în prezent; mai ales acum, când rolul televizorului în viața noastră s-a schimbat. Samsung a înțeles că oamenii se raportează diferit acum la acest produs, ce are un rol mult mai important, drept urmare categoria Neo QLED aduce o nouă viziune pe piața de televizoare și întărește angajamentul Samsung de a oferi inovații de ultimă oră și experiențe de vizionare de cea mai bună calitate”, a declarat Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Samsung Electronics România și Bulgaria.

Noile televizoare Samsung sunt capabile sa ofere cea mai bună experiență de gaming pe televizor. Prin intermediul Super Ultrawide GameView, producatorul le ofera utilizatorilor opțiunea de joc nu doar în format 21:9, cat si in format ultrawide 32:9.

Astfel campul vizual mai larg le crează jucătorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii si pluseaza la capitolul experienta de utilizare.

Game Bar le permite jucătorilor sa isi personalizeze rapid si dupa bunul plac, setările esențiale ale jocului iar tehnologia FreeSync Premium Pro diminueaza in mod semnificativ posibilele de-sincronizări ale imaginii.

Gamerii si pasionații de filme au la dispozitie functia Object Tracking Sound Pro(OTS) iar aceasta sincronizează in mod automat sunetul cu dinamica imaginilor în miscare de pe ecran.

O alta functie extrem de interesant si utila este SpaceFit Sound, iar aceasta este capabila sa analizeze acustic arhitectura spatiului în care este instalat televizorul si adapteaza in mod automat sunetul emis pentru o auditie exemplara, atat pentru ambientul încăperii, cat și pentru tipul continutului vizionat.

Televizoarele Samsung Neo QLED 8K obțin certificarea Wi-Fi 6E de la Wi-Fi Alliance

Un alt aspect extrem de important este si faptul ca modelele Neo QLED 8K din 2021 (QN900A, QN800A) au obținut prima certificare Wi-Fi 6E din lume oferită de Wi-Fi Alliance (WFA). Wi-Fi 6E, un nou standard în tehnologia conectivității, oferă posesorilor de televizoare Samsung Neo QLED 8K nu doar o conectivitate de patru ori mai rapidă, ci și transferuri de date stabile și fiabile – chiar și atunci când mai multe dispozitive sunt conectate la un singur router – potrivit pentru cei care îndrăgesc conținutul imersiv de tip OTT high-definition.

Noua tehnologie Wi-Fi 6E certificată este concepută pentru a utiliza frecvența de 6 GHz în combinație cu frecvențele existente de 2,4 GHz și 5 GHz. Acum, televizoarele Samsung Neo QLED 8K pot susține descărcări mai mari de lățime de bandă, pot prelucra date multi-gigabit într-un mod mult mai rapid, pot activa o latență redusă, oferind și o conectivitate fiabilă și sigură. În plus, tehnologia Wi-Fi 6E va continua să fie integrată în portofoliile de televizoare existente și viitoare, având în vedere amploarea și profunzimea cazurilor de utilizare a tehnologiei de astăzi și în aplicațiile viitoare.

Pe măsură ce televizoarele și dispozitivele mobile continuă să evolueze în hub-uri de conectivitate pentru o varietate de rutine de utilizare în funcție de stilul de viață al fiecăruia, cererea pentru gestionarea capacității ridicate de date a crescut. Indiferent de tipul de conținut preferat, videoclipuri  high-definition în 4K și 8K, VR sau jocuri de înaltă performanță, televizoarele Neo QLED 8K de la Samsung cu suport Wi-Fi 6E sunt destinate utilizatorilor în căutare de experiențe de vizionare premium direct în confortul de acasă.

„În calitate de lider global în industria de televizoare, Samsung se mândrește cu obținerea primei certificări Wi-Fi 6E din lume pe televizoarele noastre. Cu un set tot mai mare de experiențe și caracteristici de conținut captivant în fiecare colț al casei, certificarea le oferă proprietarilor de televizoare Neo QLED 8K un acces și mai bun la lucrurile pe care le îndrăgesc”, a spus Younghun Choi, Executive Vice President of Visual Display Business, Samsung Electronics.

Iata cum contribuie televizoarele Samsung din 2021 la eforturile de a fi prietenoase cu mediul inconjurator pentru un viitor sustenabil

Printr-un design de ambalaj sustenabil premiat

  • Samsung extinde design-ul eco al ambalajelor către toate televizoarele din categoria Lifestyle, dar și către cele din linia NeoQLED din 2021;
  • Compania anticipează că, în cazul în care fiecare cutie cu design Eco-Packging este refolosită ca obiect casnic, pot fi reduse 10.000 de tone de gaze cu efect de seră. Se estimează o reducere de 10.000 de tone de gaze cu efect de seră anual;

Telecomenzi cu încărcare la energia solară

Televizoarele Samsung QLED 2021 cunt însoțite de o nouă telecomandă cu încărcare la energia solară, care se poate încărca atât la lumina din interior și exterior, cât și prin USB. Această inovație va ajuta la prevenirea folosirii a aproximativ 99 de milioane de baterii AAA, pe parcursul a 7 ani de utilizare a unui televizor.

De retinut si faptul ca, unele televizoare Crystal UHD 2021 vor veni echipate cu telecomenzi care economisesc energie și care pot reduce astfel cu până la 80% din energia care s-ar consuma în mod obișnuit.

Se estimează o reducere de până la 14.000 de tone de gaze cu efect de seră în peste 7 ani de utilizare a unui televizor datorită celor două noi modele de telecomandă.

Reciclarea plasticului

Samsung a folosit materiale reciclate pentru componentele folosite în partea din spate a monitoarelor în ultimii ani, iar acum plănuiește să extindă folosirea acestor materiale către și mai multe componente din portofoliul de ecrane pe care compania le produce. Prin încorporarea mai multor materiale reciclabile în produse, Samsung speră să reducă peste 500 de tone de gaze cu efect de seră de-a lungul a 7 ani de utilizare a unui produs.

Televizoarele si monitoarele Samsung din 2021, care includ componente prietenoase cu mediul, pot reduce aproximativ 25 000 de tone de gaze cu efect de seră. Practic reprezinta același nivel de absorbție a gazelor cu efect de seră generat de 3,8 milioane de brazi în vârstă de 30 de ani, pe parcursul unui an întreg.

Noile televizoare Samsung NEO QLED sunt disponibile deja la precomandă, iar în curând vor ajunge în magazine si pentru mai multe detalii va invitam sa accesati site-ul producatorului.

  • Acest articol este realizat în colaborare cu partenerii nostri de la Samsung România.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata