Samsung Galaxy Fold 6 este un nou pliabil rafinat

Astazi va prezentam un smartphone etalon pe segmentul de pliabile, iar acesta este produs de catre Samsung, si poarta numele de Galaxy Fold 6. Terminalul a fost lansat in vara acestui an, si a reusit sa isi revendice rapid primul loc din topul celor mai rafinate pliabile care sunt disponibile pe piata la momentul actual.

Noul pliabil Samsung impresioneaza atat prin intermediul designului elegant, cat si prin intermediul specificatiilor hardware de top de care dispune acesta.

Smartphone-ul Galaxy Z Fold 6 este substanțial mai ușor decât predecesorul său, iar in ceea ce privește cifrele, Samsung a reușit să-i reduca greutatea la 239 de grame, inregsitrand astfel o scădere semnificativa față de cele 253 de grame ale lui Galaxy Fold 5.

Carcasa acestui smartphone este realizata in totalitate dintr-o combinatie de aluminiu, sticla si policarbonat, iar finisajele sunt de cea mai buna calitate, asa cum celebrul producator ne-a obisnuit deja pe varfurile de gama ale acestora. Trebuie sa mentionam si faptul ca terminalul poseda certificarea IP48, asadar rezista cu brio la contactul cu stropii de apa.

Capacul spate este mat si mascheaza foarte bine amprentele, iar balamaua a fost complet restilizata astfel incat telefonul se pliaza simetric si etans acum in ambele parti, nepermitand particulelor de praf sau resturilor ca sa intre si sa deterioreze display-ul principal.

Per total carcasa este extrem de bine inchegata, fiind mai rigida decat generatia anterioara, iar pentru mai multe detalii va invitam sa admirati smartphone-ul Galaxy Z Fold 6 in toata splendoarea, prin intermediul galeriei foto de mai jos.

Telefonul poate fi utilizat lejer cu o singura mana atunci cand este pliat, putand ajunge, fara efort, cu degetul in orice zona a display-ului secundar. Acest display este de tip Dynamic AMOLED 2X, iar acesta masoara 6.3-inci in diagonala, ruleaza la rezolutia de 2376 x 968 pixeli, avand un refresh rate variabil de pana la 120Hz, si este protejat cu sticla Corning Gorilla Glass Victus 2.

Display-ul principal este tot un Dynamic AMOLED 2X HDR10+, dar acesta masoara 7.6-inci in diagonala, ruleaza la rezolutia de 2160 x 1856 pixeli, si are o rata de refresh variabila intre 1 si 120Hz. Este o adevarata incantare sa iti desfasori activitate pe un display atat de generos, a carui luminozitate si contrast se afla la cote excelente. Asadar telefonul poate fi utilizat fara probleme in bataia directa a razelor solare, avand un display premium care este capabil sa se adapteze in mod automat luminozitatea in functie de mediul in care este utilizat.

Se vede si se simte la atingere cuta subtire care se formeaza la plierea display-ului principal, dar nu este deranjanta din punct de vedere estetic. Practic avem de-a face, cu unul dintre cele mai calitative display-uri pliabile care sunt disponibile pe piata la momentul actual.

Acum trecem la un alt capitol la care noul pliabil Samsung se pozitioneaza destul de bine, in speta este vorba despre setup-ul camerei foto principale. Camera foto principala este formata din 3 senzori, iar acestia dispun de 50MP(f/1.8, OIS, Dual Pixel AF) + 12 MP 123˚ Ultra-wide (f/2.2, 1.12 μm) + 10MP telephoto (f/2.4 1.0 μm, OIS, PDAF, 3x zoom optic).

Prin intermediul acestui setup se pot realiza fotografii si filmari destul de calitative, indiferent de mediul in care sunt surprinse acestea, iar pt mai multe detalii va invitam sa vizualizati galeria foto si videoclipul de mai jos.

Camera foto secundara inclusa sub display-ul principal, dispune de 4MP(f/1.8, 2.0μm, FOV: 80˚), iar cealalta camera foto secundara prezenta pe display-ul secundar, are senzor de 10MP. Ambele se descurca mai mult decat rezonabil in conditii de iluminare suficienta, asadar nu dezamagesc in vreun fel.

De retinut si faptul ca terminalul ruleaza versiunea de Android 14 care a fost customizata cu noua interfata One UI 6.1.1. Se simte din plin ca producatorul s-a straduit sa optimizeze cat mai bine noul pliabil din portofoliul acestora, iar totul ruleaza smooth & clear.

Smartphone-ul Samsung Galaxy Fold 6 dispune de procesorul Octa-Core Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 care este fabricat pe tehnologia de 4nm, GPU: Adreno 750, 12GB de memorie RAM LPDDR5X, iar spatiul de stocare intern poate fi de 256GB / 512GB si respectiv 1TB(UFS 4.0).

Un alt aspect important este si faptul ca Galaxy Fold 6 nu experimenteaza probleme cu supraincalzirea, nici macar dupa sesiuni intense de gaming.

Senzorul de amprente este clasic si vine montat pe lateralul carcasei, iar acesta raspunde extrem de rapid la comenzi, fiind mult mai operativ decat un senzor inclus in display.

Sistemul de sonorizare este stereo si este produs in colaborare cu Dolby Atmos, iar acesta livreaza un sunet de calitate, avand suficient bass, medii si inalte.

Noul pliabil Samsung nu sta rau nici pe partea de autonomie deoarece vine echipat cu un acumulator destul de generos, a carui capacitate este de 4.400mAh. Desigur ca terminalul dispune de tehnologiile fast charging 25W, wireless charging 15W si reverse wireless charging 4.5W.

Acumulatorul poate sustine fara probleme 1 zi de autonomie in conditii de utilizare moderata, iar o incarcare completa se face in aproximativ 1 ora si 15 minute. Desigur ca era spatiu suficient pt montarea unui acumulator ceva mai generos, care sa depaseasca pragul celor 5.000mAh, dar producatorul a preferat sa ramana in zona safe, avand inca traume dupa problemele intampinate cu seria Note 7.

La finalul acestui review va putem spune cu sinceritate faptul ca smartphone-ul Galaxy Fold 6 este un pliabil reusit, care este capabil sa intoarca instant multe priviri, cu al sau design stilat.

Smartphone-ul Samsung Galaxy Fold 6 este disponibil spre comercializare in 3 variante de culoare(silver, pink si navy), iar preturile pornesc de la aproximativ 10.000 de lei pt versiunea de baza(256GB), si ajung la 11.800 de lei pt versiunea de top(1TB).

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x