Samsung Galaxy A Quantum vine cu Exynos 980

Samsung inregistreaza o noua premiera in industria de profil si lanseaza primul smartphone din lume care utilizeaza tehnologia quantum-computing iar terminalul face parte din gama Galaxy si se intituleaza A Quantum. Noul smartphone a fost lansat de catre Samsung in parteneriat cu operatorul SK Telecom care activeaza pe piata din Coreea de Sud.

Calculatoarele cuantice evidentiaza un fenomen din fizica care ii permite unei particule să aiba mai multe stari în acelasi timp. Un procesor “clasic” prelucreaza informatia in sistem binar (1-0) iar procesoarele quantice pot interpreta un număr aproape nelimitat de stari intermediare. Practic Samsung a reusit performanta ss introduca intr-un chip de dimensiuni obisnuite una dintre caracteristicile de baza ale procesoarelor quantice, in speta este vorba despre abilitatea de a genera numere cu adevarat aleatorii.

Acest chip care este generator de numere aleatorii vine in intampinarea utilizatorilor de smartphone-uri si ii ajuta sa foloseasca in conditii de siguranta deplina, servicii specifice prin intermediul generararii de numere aleatorii pure, impredictibile si fara a avea un sablon anume. Cipul cuantic are dimensiuni extrem de reduse(2,5×2,5 mm) iar acesta utilizeaza o sursa de lumina pe LED care genereaza fotoni. Ulterior, un senzor CMOS detectează fotonii. Trebuie sa precizam si faptul ca numarul de fotoni detectati intr-o anumită zona din senzor pentru o anumita durata de timp este imprevizibil, conform legilor din fizica quantica.

Noul smartphone din portofoliul celor de la Samsung nu este doar un experiment iar acesta accepta mai multe servicii care utilizeaza securitatea cuantica( identificarea utilizatorului, autorizarea platilor si o multime de alte servicii similare). Smartphone-ul Galaxy A Quantum dispune de procesorul Octa-Core Samsung Exynos 980 care este fabricat pe tehnologia de 8nm si este tactat la 2.2GHz, GPU: Mali-G76 MP5, secondat de catre 8GB de memorie RAM si 128 de GB spatiu de stocare intern care poate fi extins prin intermediul slotului de card microSD, cu maxim 1TB.

Camera foto principala este formata din 4 senzori iar acestia dispun de 64MP + 12MP + 5MP + 5MP, este dotata cu PDAF, OIS si flash LED iar camera foto secundara dispune de 32MP si are lentile ultra-wide. Carcasa acestui smartphone este realizata in totalitate dintr-o combinatie de aluminiu si sticla iar senzorul de amprente este inclus in dissplay.

Noul smartphone din portofoliul celor de la Samsung este echipat cu un display Super AMOLED Plus Infinity-O iar acesta masoara 6.7-inci in diagoanala, ruleaza la rezolutia de 2400 x 1080 de pixeli si este protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 6.

  • terminalul ruleaza versiunea de Android 10 care a fost customizata cu interfata Samsung One UI 2.0;
  • Dual-IM(nano + nano/microSD)
  • Dimensiuni: 162.6×75.5×8.1mm; Greutate: 185g;
  • terminalul dispune si de tehnologia Samsung Pay;
  • este compatibil 5G, Dual 4G VoLTE iar acesta dispune de: Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz) VHT80 MIMO, Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C USB 3.1 Gen 1;
  • acumulator de 4.500mAh care dispune de tehnologia super fast charging 25W;

Smartphone-ul Samsung Galaxy A Quantum este disponibil deja spre comercializare prin intermediul operatorului SK Telecom iar acesta poate fi achizitionat la aproximativ 560 de dolari. Nu uitati nici de faptul ca Samsung pregateste lansarea unui nou smartphone de buget iar terminalul poarta numele de Galaxy A21s si poate fi admirat acum in primele imagini de presa.

Via

4 comentarii la „Samsung Galaxy A Quantum vine cu Exynos 980”

Lasă un comentariu