NOKIA 2720 Flip – Review feature phone

Nokia 2720 este un feature phone dedicat celor mai nostalgici fani ai acestui brand cu renume mondial, care inca mai ravnesc dupa un telefon cu……clapeta.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Practic acest telefon se adreseaza celor care isi doresc un telefon strict pentru a initia si receptiona apeluri telefonice si SMS-uri.

Asadar trebuie sa aveti asteptari cat mai realiste de la un astfel de telefon dat fiind faptul ca se adreseaza unui segment bine determinat de clienti.

De retinut si faptul ca terminalul vine cu aplicatiile de socializare preinstalate, asadar utilizatorii pot beneficia de serviciile Facebook si Whatsapp.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Desigur ca este o adevarata “aventura” sa utilizezi aceste aplicatii deoarece toate comenzile trebuie sa le realizati prin intermediul butoanelor fizice si tot timpul veti avea intentia sa apasati pe display, fiind obisnuit cu modul de utilizare al smartphone-urilor.

Oricum cert este faptul ca te obisnuiesti destul de rapid cu noul mod de utilizare dar terminalul ruleaza greoi acest gen de aplicatii, avand specificatii hardware modeste.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Nokia 2720 este echipat cu procesorul Dual-Core Snapdragon 205 care este tactat la 1.1GHz, GPU: Adreno 304, 512MB de RAM si 4GB spatiu de stocare intern.

Asadar aplicatiile de socializare nu au cum sa ruleze intr-un mod fluent pe un asemenea hardware dar cert este ca le puteti utiliza daca stati bine la capitolul rabdare.

Telefonul ruleaza sistemul de operare KaiOS iar interfata este extrem de intuitiva si destul de bine structurata.

Carcasa acestui smartphone este realizata in totalitate din policarbonat iar spatele carcasei este lucios si odata detasat  capacul, avem acces la baterie, care este tot detasabila.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Acumulatorul are o capacitate de 1.500mAh iar acesta este capabil sa sustina fara probleme 2 zile de autonomie in conditii de utilizare moderata.

Sub acumulator sub pozitionate si cele doua sloturi care sunt capabile sa gazduiasca doua cartele nano SIM.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Pe laterala dreapta a carcasei sunt amplasate butoanele fizice de volum iar pe laterala stanga este pozitionat jack-ul de 3.5mm pentru casti si butonul dedicat apelurilor de tip SOS.

In partea inferioara a carcasei este amplasat portul microUSB si difuzorul principal, care livreaza un sunet clar si mediu ca intensitate.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Camera foto principala este pozitionata pe spatele carcasei iar aceasta dispune de 2MP si are flash LED.

Imaginile obtinute sunt decente daca ai asteptari cat mai realiste de la un senzor de doar 2MP.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Terminalul nu dispune de camera foto secundara dat fiind faptul ca nu se adreseaza impatimitilor de selfie-uri.

Tastatura este realizata in totalitate din policarbonat cauciucat iar tastele sunt foarte mari si bine iluminate.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Display-ul principal este un TFT care masoara 2.8-inci in diagonala si ruleaza la rezolutia de 240 x 320 pixeli iar cel secundar masoara 1.3-inci in diagonala si ruleaza la aceeasi rezolutie.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Tinem sa precizam faptul ca telefonul ruleaza excelent in convorbiri iar sunetul este clar si destul de puternic.

Telefonul poate fi utilizat lejer cu o singura mana de indata ce reusesti sa-l deschizi(avand clapeta), iar dimensiunile reduse ale carcasei( 54.5 x 192.7 x 11.6mm), il fac extrem de usor de transportat.

Nokia 2720 este un telefon compatibil 4G/LTE iar terminalul dispune de:  WiFi a/b/g/n (2.4GHz), Bluetooth 4.2 si GPS.

Terminalul este livrat intr-un ambalaj minion, care este realizat din carton si policarbonat iar in interiorul acestuia regasim urmatoarele: incarcatorul, acumulatorul si manualele de utilizare.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Acest telefon poate reprezenta cadoul ideal pentru copii sau varstnici si il recomandam cu mare incredere acestora deoarece terminalul sta foarte bine la capitolul semnal si autonomie.

Telefonul Nokia 2720 se afla in promotie acum iar terminalul poate fi achizitionat la aproximativ 450 de lei, prin intermediul celor de la eMAG.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Nu uitati nici de faptul ca am testat recent smartphone-ul Nokia 6.2 iar recenzia completa este disponibila pe blog, in sectiunea “Review & Unboxing“.

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOKIA 2720 Flip - Review feature phone