Connect with us

Noutăți

Huawei dotează cu tablete secțiile de oncologie

Published

on

Huawei România a devenit partener al Asociației Magic, echipând cu tablete secțiile de oncologie pediatrică ale unor spitale din București și Cluj: Institutul Oncologic București, Spitalul Clinic de Urgență M.S. Curie, Institutul Clinic Fundeni și Clinica Pediatrie 2 Cluj Napoca – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Tabletele donate de Huawei România vor fi utilizate de copiii bolnavi de cancer în perioada spitalizării, ajutându-i astfel să se reconecteze cu lumea din afara spitalului și să țină legătura cu cei dragi.

În fiecare an, aproximativ 600 de copii din România sunt diagnosticați cu cancer. Perioada de spitalizare este traumatizantă pentru ei, indiferent de vârsta lor. Multi dintre acești copii petrec luni la rând în spital. Nu mai pot merge la școală, nu pot interacționa cu colegii și nu pot fi lângă familiile și prietenii lor, care reprezentau sistemul lor de sprijin. Mulți dintre copiii aflați în această situație suferă depresii și pierd etape în dezvoltarea lor emoțională și socială. Ne dorim ca cei mici saă nu piardă bucuria copilăriei și pofta de cunoaștere în spital. De aceea suntem foarte fericiți că Huawei devine partenerul copiilor în lupta cu boala și că a decis să le vină în ajutor cu tablete care ii vor ajuta sa descopere lumea virtual, pana cand isi vor recapata fortele,” spune Jeanina Zgirie, responsabil comunicare Asociatia Magic.

Suntem conștienți de faptul că acești copii și familiile lor trec prin cea mai dificilă perioadă a vieții lor și ne dorim să facem ceva pentru a-i ajuta. Din discuțiile cu Magic, am înțeles că foarte mulți dintre acești copii suferă de depresie pentru că se simt deconectați de lumea exterioară, în special acum, în pandemie, când accesul în spitale este permis doar unui părinte însoțitor. Așa ca ne-am gândit că le putem oferi ceva ce face parte din misiunea companiei noastre: conectivitate. În acest fel, sperăm să îi ajutăm să învețe online, să se vadă cu familia și prietenii în întâlniri online și să exploreze virtual în fiecare zi lumea, pe toată durata spitalizării”, explică George Zhang, CEO al Huawei în România.

Donația către Asociația Magic face parte din programul 1.000 Dreams, un proiect regional de responsabilitate socială al Huawei, prin intermediul căruia compania iși propune să susțină educația și dezvoltarea copiilor și a tinerilor.

Pe parcursul celor 18 ani de prezență pe piața locală, Huawei s-a implicat constant în educație, prin programele Seeds for the Future și ICT Academy. De asemenea, la finalul anului 2019 Huawei a devenit partener al Salvați Copiii, susținând un amplu program de educație digital adresat copiilor și părinților acestora. Recent, compania a lansat un program de conectare la Internet a școlilor din zonele rurale ale României, pentru a sprijini copiii și a le facilita accesul la o educație mai bună.

Click to comment
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Noutăți

Caracatița lui Piedone: 46 de rude, interpuși și interlopi

Published

on

În jurul lui Cristian Victor Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social-Liberal la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude și persoane de încredere care au ocupat sau ocupă funcții publice de conducere în primăriile conduse de acesta, sunt membri ai partidului fondat de Dan Voiculescu și condus formal tot de Piedone.

Toate aceste personaje prind contracte publice în instituțiile păstorite de el sau care par a avea rolul de pușculițe pentru imobile și mașini de lux achiziționate cu fonduri a căror proveniență este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro.

În total, această frăție care funcționează din plin de mai mulți ani împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice.

Continue Reading

Noutăți

Vivo T3x 5G este lansat și are un preț bun

Published

on

Ce de la Vivo au lansat un nou smartphone care detine un raport excelent intre pret si specificatii, iar terminalul se intituleaza T3x 5G.

Noul smartphone Vivo dispune de procesorul Octa-Core Snapdragon 6 Gen 1 care este fabricat pe tehnologia de 4nm, GPU: Adreno 710, sunt disponibile versiuni dotate cu 4GB / 6GB / 8GB LPDDR4x RAM si 128 de GB spatiu de stocare intern. Desigur ca spatiul de stocare intern poate fi extins in toate cele 3 variante, cu maxim 1TB, prin intermediul slotului de card microSD.

Camera foto principala este duala, iar senzorii dispun de 50MP + 2MP, este dotata cu PDAF, EIS si flash LED. Camera foto secundara dispune de 8MP si este capabila sa filmeze la rezolutie 1080p.

Carcasa acestui smartphone este realizata in totalitate dintr-o combinatie de aluminiu si policarbonat, iar senzorul de amprente este clasic si sistemul de sonorizare este stereo.

Smartphone-ul Vivo T3x 5G este echipat cu un display IPS, iar acesta masoara 6.72-inci in diagonala si ruleaza la rezolutia de 2408×1080 pixeli, cu un refresh rate de 120Hz.

  • Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD);
  • ruleaza versiunea de Android 14 cu OriginOS 4;
  • Dimensiuni: 165.7×76×7.99mm; Greutate: 199g;
  • poseda certificarea IP64;
  • terminalul este compatibil 5G, Dual 4G VoLTE, iar acesta dispune de: Wi-Fi 6 802.11 ax (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.1, GPS/ GLONASS/ Beidou, USB Type-C;
  • acumulator de 6.000mAh care dispune de tehnologia fast charging 44W.

Noul smartphone Vivo va fi disponibil spre comercializare incepand din data de 24 aprilie 2024, iar terminalul va putea fi achizitionat la aproximativ 160 de dolari, in versiunea de baza.

Continue Reading

Noutăți

Pe urmele mafiei gunoaielor – Investigație Recorder

Published

on

România generează peste 20 de milioane de tone de deșeuri pe an, iar în jurul unei asemenea cantități uriașe se învârt afaceri de sute de milioane de euro. Profitabilitatea acestor afaceri crește invers proporțional cu gradul de respectare a legilor. Altfel spus, cu cât păcălești procedurile, cu atât rămâi cu mai mulți bani în final.

Cel mai direct exemplu: orice tonă de gunoi dusă la groapă este taxată și suprataxată, deci presupune costuri mai mari decât dacă ai scăpa de gunoi îngropându-l în câmp. În fața acestor tentații de maximizare a profiturilor, nu se pot așeza decât niște instituții puternice, capabile să țină sub control activitatea marilor companii de administrare a deșeurilor.

Continue Reading

Trending