Trăim în era vitezei. Iar această caracteristică este ușor de observat în domeniul tehnologic. De la zi la zi apar pe piață tot mai multe dispozitive inteligente și gadgeturi care au caracteristici avansate. Din această categorie fac parte și telefoanele, care au devenit indispensabile în viețile oamenilor.
Cu atât de multe opțiuni, poate fi dificil să alegi cel mai potrivit telefon pentru tine. Ar fi bine să optezi pentru un telefon cu mai mulți megapixeli sau să alegi unul care are bateria de durată? La toate aceste întrebări vei găsi răspunsuri în rândurile de mai jos.
- Megapixelii nu sunt foarte importanți
Contrar credinței populare, numărul de megapixeli pe care camera unui telefon îi are nu influențează rezultatul fotografiilor. Având în vedere că în zilele noastre lumea acordă tot mai multă importanță acestei caracteristici, este bine de știut că pentru a realiza poze frumoase trebuie să te uiți la alte detalii.
Printre acestea se regăsesc lentilele duale, apertura (un număr mai mic este de obicei un lucru bun) și stabilizarea optică a imaginii. Câteva telefoane cu cameră bună sunt: Google Pixel 4, Samsung S20 Ultra, iPhone 11 sau Samsung A51.
- Alege o dimensiune a ecranului potrivită
Dimensiunea ecranului este un alt element important pe care trebuie să-l iei în calcul înainte de a face o investiție. În timp ce telefoanele inteligente par să fie mai practice, există câteva beneficii care vin odată cu un telefon cu ecran mare.
Primul dintre acestea e abilitatea de a urmări diferite video-uri și tutoriale online, de a vizualiza pozele tale la dimensiunea lor reală, de a citi cărți sau de a-ți antrena mintea cu diferite activități. O recomandare bună este un model de la Samsung, S21 Ultra.
Ecranul AMOLED de 6.8 inch este tot ce ai nevoie pentru o performanță fără probleme, fără a lua în calcul camerele telefoto duale care îți vor duce pozele la următorul nivel.
- Studiază care este capacitatea acumulatorului
Un lucru de la sine înțeles este faptul că fără baterie telefonul tău nu este la fel de util. Din acest motiv este bine să faci un studiu de piață și să încerci să citești cât mai multe recenzii înainte de a lua o decizie. În plus, este la fel de util să alegi și un model care are funcția de încărcare rapidă.
Această caracteristică este de mare folos atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție dar totuși vrei să îți încarci telefonul. 15 minute în priză sunt suficiente pentru a te bucura de telefon câteva ore bune.
Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe tehnice, ar trebui să știi că un telefon bun are o autonomie de cel puțin 48 de ore. Astfel, valoarea minimă pentru care ai putea opta este cel puțin 4000 mAh.
- Sistemul de operare face diferența
Deși doar două opțiuni sunt mai populare, Android și iOS, elementele definitorii sunt destul de diferite. Cea mai la îndemână opțiune ar fi să alegi un sistem de operare cu care ești obișnuit. Cu toate acestea, nu este greșit să faci o schimbare, atât că acomodarea s-ar putea să dureze o vreme.
Pe scurt, dacă îți place să ai opțiunea de a-ți personaliza telefonul din mai multe puncte de vedere, probabil că te uiți deja la telefoane cu Android. De pe altă parte, dacă ești atent la securitatea datelor tale și ești mereu la curent cu cele mai noi actualizări, atunci iOS este pentru tine.
- Nu uita de design
Când vine vorba despre acest capitol, știi și tu că este un lucru ce ține de preferințele personale. Totuși, dacă vrei ca telefonul tău să atragă priviri, ar fi indicat să alegi un model cu un finisaj de metal sau de sticlă.
Vei găsi câteva telefoane care sunt mai ieftine. Însă este important de știut că „ambalajul” lor este format din plastic. Așadar, dacă nu ai un buget fix, ar fi bine să le eviți. De asemenea, multe telefoane care au exteriorul din sticlă permit și încărcarea prin wireless, dar ar fi bine să verifici acest lucru din timp.
În concluzie, acestea sunt câteva dintre cele mai importante aspecte care te vor ajuta să iei o decizie bună în privința viitorului tău telefon. Chiar dacă pare destul de dificil să alegi dintre atâtea modele, este important să ții cont de preferințele personale. Nu în ultimul rând, citește cât mai multe recenzii și fă o vizită pe la magazine pentru a vedea cum arată acel smartphone în realitate.
Sursa foto: unsplash.com