În urmă cu două săptămâni, în timpul revoltelor rasiste din Marea Britanie, guvernul de la Londra l-a anunțat pe proprietarul X, fostă Twitter, că pe respectiva platformă on-line au fost publicate mesaje mincinoase care au intensificat și răspândit violențele în țară. Sâmbătă, poliția franceză l-a reținut pe președintele executiv al celei mai populare rețele sociale din Rusia, in speta este vorba despre Telegram.
Elon Musk a părăsit clădirea emblematică a companiei Twitter din San Francisco, mutîndu-și birourile în Texas. Platforma digitală creată în 2006 de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams a reprezentat pentru orașul din California transformarea sa în capitala mondială a start-up-urilor de tehnologie.
Plecarea de acum a lui Musk nu trezește nicio emoție și nicio supărare autorităților locale, relatează jurnaliștii de la „New York Times”. Mai mult, relocarea companiei e văzută ca o posibilitate de a reface prestigiul orașului, afectat de controversele din jurul miliardarului.
- Arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk;
- Sondaj CURS pentru prezidențiale: Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă ar intra în turul doi al alegerilor;
- Franţa: Arest prelungit în cazul şefului Telegram, Pavel Durov;
- Ucraina cere Belarusului să-şi retragă forţele de la graniţă;
- Geoană își va anunța decizia privind candidatura la prezidențiale în câteva zile;
- Ce se întâmplă când vorbește Marcel Ciolacu / Limitele candidatului PSD la prezidențiale;
- Pumnul și pacea. Cum folosește Diana Șoșoacă simbolistica sovietică în campania electorală;
- „Gardianul” corectitudinii alegerilor din noiembrie-decembrie a fost prins că și-a mărit ilegal salariul cu mii de euro pe lună: a luat 12.000 de euro lunar.