Acer a lansat noile Aspire Vero și Swift 3 OLED

Acer a lansat o serie de noi dispozitive ecologice Vero, onorându-și angajamentul de a sprijini un viitor mai sustenabil prin oferirea consumatorilor, companiilor și instituțiilor mai multe opțiuni pentru a-și reduce amprenta de carbon. Noile laptopuri, desktop-uri AIO, monitoare, proiectoare și periferice din seria Vero folosesc un procent de plastic PCR (Post-Consumer Recycled), OBP (Ocean-bound Plastic) și ambalaje reciclabile. PC-urile sunt ușor de dezasamblat, ceea ce simplifică procesul de reparații sau upgrade-uri și le prelungește durata de viață.

„Suntem încântați să continuăm să ne îndeplinim misiunea Earthion de a aborda problemele de mediu cu soluții noi și produse mai ecologice prin completarea liniei noastre Vero”, a declarat Jerry Kao, co-COO, Acer Inc. „Pe lângă noile modele de PC-uri și monitoare, mixul nostru Vero se extinde acum și la periferice și proiectoare pentru a oferi o gamă mai largă de produse concepute în mod sustenabil, care reduc deșeurile și emisiile de carbon fără a compromite performanța.”

„Ca urmare a angajamentelor recente ale Intel de a atinge un nivel net de zero emisii de gaze cu efect de seră, suntem încurajați de eforturile colective ale ecosistemului tehnologic de a construi un viitor al PC-urilor sustenabile”, a declarat Josh Newman, VP și GM – Mobile Innovation for Intel Client Computing Group. „Prin colaborarea strânsă cu Acer, construim dispozitive atente la mediul înconjurător, dar puternice, cum ar fi cea mai nouă linie Vero echipată cu procesoare Intel Core din generația a 12-a.” 

Laptopuri Aspire Vero

Noul Aspire Vero (AV14-51) dispune de un ecran Full HD de 14 inci și oferă toate avantajele ecologice ale generațiilor anterioare, dar este echipat cu cele mai recente procesoare Intel® Core din a 12-a generație. În plus, pe lângă culoarea specifică Cobblestone Grey, acesta este acum disponibil și în varianta de culoare Mariana Blue. Combinat cu grafica Intel® Iris® Xe și Wi-Fi 6, este conceput pentru a crea și a se conecta, fiind completat de o selecție amplă de porturi, inclusiv Thunderbolt™ 4/USB Type-C și două porturi USB 3.2 Gen1 Type-A, dintre care unul poate fi utilizat pentru a încărca dispozitivele mobile chiar și atunci când sistemul este oprit.

Noul Aspire Vero (AV15-52) are un ecran Full HD de 15 inci și, la fel ca AV14-51, este alimentat de noile procesoare Intel Core din generația a 12-a pentru a face față celor mai recente aplicații de productivitate și divertisment. Susținut de două porturi USB 3.2 Type-A Gen1 și de un port Thunderbolt 4/USB Type-C, dispozitivul oferă conectivitate rapidă pentru parcurgerea fără probleme a site-urilor web și încărcarea dispozitivelor mobile. Este disponibil în culoarea Starry Black, precum și în varianta tradițională Cobblestone Grey. O cameră Full HD susține videoconferințele de înaltă calitate pentru conectare și colaborare.

Proiectate împreună cu Intel, dispozitivele vor îndeplini cerințele unui laptop Intel Evo prin intermediul specificațiilor hardware Intel și obiectivelor cheie de experiență pentru capacitatea de reacție, pornirea instantanee, durata de viață a bateriei, încărcarea rapidă și colaborarea inteligentă.

Atât Aspire Vero de 14 inchi cât și Aspire Vero de 15 inchi dispun de trackpad-uri OceanGlass™, care sunt fabricate din plastic provenit din oceane. La fel ca în cazul modelelor anterioare, ambele șasiuri Aspire Vero utilizează 30% plastic reciclat post-consum (PCR), care este rezistent și rigid și economisește 21% din emisiile de carbon  pentru producția șasiului. Ramele ecranului sunt realizate cu 30% plastic PCR, iar capacele tastelor folosesc 50% plastic PCR, reducând și mai mult amprenta de carbon a computerului, în timp ce pe șasiu nu se folosește vopsea. Pentru a prelungi durata de viață, procesul de efectuare a reparațiilor și actualizărilor este ușor, cu un capac inferior care se îndepărtează cu ușurință cu ajutorul unor șuruburi standard pentru înlocuirea memoriei RAM și a SSD-ului.

Ambalajul interior al laptopului este reprezentat de o cutie multifuncțională inteligent proiectată, cu o partiție interioară care poate fi pliată într-un suport triunghiular pentru laptop. Acest ambalaj unic protejează dispozitivul fără a fi nevoie decât de hârtie reciclată în proporție de 85%, plus o husă pentru laptop din plastic reciclat industrial (PIR) 100% și o foaie suplimentară din plastic 100% PIR care se află între ecranul și tastele laptopului.

Acer Veriton Vero All-In-One

Desktop-ul all-in-one Veriton Vero (VVZ4694G) a fost creat pentru companiile cu preocupări ecologice, inclusiv pentru utilizatorii care lucrează de acasă și care caută un sistem puternic într-un design care să economisească spațiu. Elegant și modern, acesta dispune de un ecran IPS Full HD de 24 de inchi care suportă unghiuri largi de vizualizare și un raport ecran/șasiu impresionant de 88%, oferit de designul cu rame subțiri. De asemenea, poate fi montat VESA pe un perete pentru a economisi și mai mult spațiu pe birou.

Veriton Vero este alcătuit din 30% material reciclat post-consum și este livrat cu o tastatură și un mouse realizate tot din PCR. Ambalajul este 100% reciclabil, iar pentru a prelungi ciclul de viață, capacul din spate fără șuruburi poate fi îndepărtat cu ușurință pentru actualizări sau reparații.

Cu suficientă putere pentru a susține cele mai recente aplicații de divertisment și productivitate pentru mulți ani de acum încolo, Veriton Vero este dotat cu cel mai recent procesor Intel® Core i9[1] din a 12-a generație, cu grafică NVIDIA GeForce® MX550 și cu până la 64 GB de memorie DDR4 3200 MHz dual-channel. Wi-Fi 6E (802.11ax) oferă o conexiune fiabilă pentru comunicații neîntrerupte, iar porturile USB 3.2 Gen 2×2 Type-C suportă transferul de date de mare viteză de 20 Gbps pentru descărcări rapide. Două unități SSD M.2 suportă până la 2 TB spațiu de stocare. BlueLightShield oferă trei opțiuni de nivel de filtrare a luminii albastre, cea mai înaltă reducând cu până la 30% emisiile de lumină albastră pentru a ajuta la protejarea ochilor.

Protejarea datelor sensibile nu a fost niciodată mai importantă decât în prezent. Veriton Vero este echipat cu Windows Hello, care utilizează un scaner IR pentru recunoașterea facială, în timp ce un modul discret Trusted Platform Module (TPM) 2.0 sporește securitatea. În plus, un senzor inteligent Tobii Aware integrat blochează și estompează ecranul dacă un alt utilizator încearcă să îl acceseze. Camera web de 5 MP încorporată are un obturator care se închide pentru a ascunde datele confidențiale. Această cameră poate fi întoarsă spre utilizator pentru apeluri video sau spre cameră pentru a prezenta un grup față de un individ în cadrul videoconferințelor de grup.

Monitoare Vero

Cele două noi monitoare Vero IPS, Acer CB273 FHD de 27 de inci și Acer B247Y G FHD de 23,8 inci, au un design ecologic, compus din 85% plastic PCR și 5% plastic din ocean (OBP). Clasificat Delta E<1, Acer CB273 oferă culori bogate și precise. Ecranul certificat TÜV Rheinland Eyesafe® reduce lumina albastră pentru a proteja ochii, menținând în același timp integritatea culorilor ecranului. Acer CB273 vine, de asemenea, cu un comutator KVM pentru utilizarea și comutarea cu ușurință între mai multe calculatoare, în timp ce se utilizează același monitor, tastatură și mouse. Echipat cu USB Type-C, acest monitor poate furniza o putere de până la 90 W dispozitivelor.

Proiectorul Vero PD2325W

Un proiector eficient din punct de vedere energetic, cu un impact redus asupra mediului, noul Acer Vero PD2325W utilizează 50% plastic PCR în șasiu și 85% hârtie reciclată în ambalaj pentru a reduce deșeurile. Sursa sa de lumină LED asigură o durată de viață de până la 30.000 de ore și duce la o economie de energie de aproximativ 50% în comparație cu proiectoarele tradiționale cu lămpi care conțin mercur. Acest lucru îl face nu doar mai ecologic, dar reduce și costul total de utilizare.

Cu un raport de contrast ridicat de 2.000.000:1, 2.200 de lumeni și o rezoluție WXGA (1280 x 800), Acer Vero PD2325W proiectează prezentările cu claritate și precizie. De asemenea, suportă o gamă largă de culori REC 709 extinsă la 125%, de 1,5 până la 2 ori mai mare decât cea oferită de proiectoarele tradiționale cu lampă. Corecția automată Keystone a proiectorului corectează automat distorsiunile verticale, iar proiectorul poate fi montat și pe tavan. În plus, tehnologia BlueLightShield integrată suportă reglajele filtrului de lumină albastră pentru a reduce expunerea.

Acer Vero PD2325W are un difuzor integrat de 5 W pentru a prezenta videoclipuri, muzică și filme fără a fi nevoie să conectați un difuzor separat. De asemenea, suportă o utilizare continuă 24/7 pentru prezentări publice sau expoziții de muzeu.

Mouse și tastatură Vero

Linia Vero include acum periferice, inclusiv un mouse și o tastatură concepute pentru a reduce deșeurile și emisiile de carbon, precum și zgomotul. Capacele superioare ale ambelor periferice sunt fabricate din 65% plastic PCR, iar capacul inferior este 30% OBP. Un ciclu de viață lung este esențial pentru a minimiza deșeurile. Atât mouse-ul, cât și tastatura au fost construite pentru durabilitate, mouse-ul având o durată de viață a bateriei de 18 luni, iar tastatura Vero, o durată de viață lungă de 5 milioane de click-uri.

Tastele de pe ambele dispozitive sunt aproape silențioase, un avantaj atunci când lucrați în spații comune, în spații publice precum cafenele sau biblioteci sau când vă bucurați de muzică și podcast-uri acasă. Sunt oferite modele de consum și comerciale, versiunile de consum având o combinație de gri deschis și gri cărbune cu accente galbene strălucitoare, în timp ce pentru profesioniști este disponibil un gri cărbune monocrom, mai discret.

Acer Earthion

Linia de produse Vero a fost inițiată în cadrul Earthion, misiunea Acer de a-și valorifica punctele forte, partenerii din lanțul de aprovizionare, clienții și angajații spre a dezvolta soluții inovatoare și integrate care să contribuie la rezolvarea problemelor de mediu pentru un viitor mai sustenabil. Printre obiectivele Earthion se numără angajamentul RE100 al Acer de a se aproviziona cu energie 100% regenerabilă până în 2035, designul mai ecologic al produselor și reducerea amprentei de carbon din lanțul de aprovizionare al Acer.

Prețuri și disponibilitate

  • Laptopul Acer Aspire Vero (AV14-51) va fi disponibil în EMEA din luna august 2022, la prețuri începând cu 899 EUR.
  • Laptopul Acer Aspire Vero (AV15-52) va fi disponibil în EMEA din luna august 2022, la prețuri începând cu 999 EUR.
  • Acer Veriton Vero (VVZ4694G) AIO va fi disponibil în EMEA din luna iulie 2022, la prețuri începând cu 919 EUR.
  • Monitorul Acer Vero CB273 va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea la prețuri începând de la 399 EUR.
  • Monitorul Acer Vero B247Y G va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuru începând cu 269 EUR.
  • Proiectorul Acer Vero PD2325W va fi disponibil în EMEA din trimestrul al treilea, la prețuri începând cu 549 EUR.
  • Setul de tastatură și mouse Acer Vero va fi disponibil în EMEA din noiembrie 2022, la prețuri începând cu 69,99 EUR.
  • Mouse-ul Acer Vero va fi disponibil în EMEA din luna noiembrie 2022, la prețuri începând cu 24,99 euro. 

Acer a prezentat si o suită de noi laptopuri puternice din gamele sale populare de notebook-uri Swift și Spin, toate dotate cu procesoare Intel® Core din a 12-a generație și Windows 11.

Swift 3 OLED combină un ecran frumos cu performanțe puternice pentru profesioniștii aflați în mișcare, în timp ce Spin 5 și Spin 3 sunt concepute pentru profesioniștii care au nevoie de un laptop portabil, cu funcționalitate multiplă.

Acer Swift 3 OLED

Noul laptop Acer Swift 3 OLED (SF314-71) este echipat cu cele mai recente procesoare Intel Core H din generația a 12-a, cu grafică Intel Iris® Xe, SSD-uri PCIe Gen4 și până la 16 GB de memorie LPDDR5, oferind profesioniștilor, freelancerilor și studenților performanțe puternice pentru munca axată pe creație și jocuri. Laptopul a fost, de asemenea, verificat de Intel Evo ca îndeplinind obiective cheie de experiență, cum ar fi pornirea instantanee din starea de repaus și oferind 10 ore de autonomie a bateriei în condiții reale. În situații dificile, o încărcare de 30 de minute asigură peste 4 ore de baterie.

Ușor, modern și subțire, Swift 3 OLED dispune de un ecran OLED de 14 inci format 16:10 WQXGA+ (2,8k) cu un raport ecran/șasiu de 92%, certificat VESA DisplayHDR True Black 500. Afișajul oferă imagini realiste care suportă 100% din gama de culori DCI-P3. Laptopul are un șasiu metalic din aluminiu cu o grosime de 17,9 mm, cântărește doar 1,4 kg și dispune de un touchpad OceanGlass realizat din deșeuri de plastic provenite din oceane, care oferă utilizatorilor o senzație tactilă elegantă, asemănătoare cu cea a sticlei.

Swift 3 OLED este dotat cu Intel Wi-Fi 6E pentru o conectivitate extrem de rapidă. Camera sa web FHD MIPI utilizează tehnologia Acer Temporal Noise Reduction (TNR) pentru a oferi un feedback video de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare redusă, în timp ce tehnologia Acer PurifiedVoice™ cu AI Noise Reduction asigură că vocea utilizatorului se aude clar și puternic. Tastatura sa cu iluminare LED are un design cu aerisire care expulzează cu 8-10% mai multă căldură decât o tastatură standard.

Acer Spin 5

Acer Spin 5 (SP514-51N) este un notebook convertibil ușor (1,3 kg) și ultra-subțire (16,9 mm), cu un ecran tactil WQXGA (2560 x 1600) de 14 inchi și format 16:10, cu certificare TÜV pentru lumină albastră redusă și un raport ecran/șasiu de 88%. Designul inovator al balamalei de 360 de grade a noului Spin 5, cu rulmenți concepuți special, permite tranziții ușoare între diverse moduri de utilizare: laptop, stand, cort sau modul tabletă, fiind astfel pregătit pentru orice sarcină. Spin 5 este conceput pentru cei care au nevoie de un dispozitiv elegant și convertibil, cu putere pentru proiecte creative.

Acer Spin 5 este un laptop verificat de Intel Evo și dispune de un procesor Intel Core i7 din a 12-a generație și de grafică Intel Iris Xe pentru a accelera nevoile de editare. Acesta este dotat cu până la 16 GB de memorie LPDDR5 și 1 TB de stocare pe SSD PCIe Gen 4. Killer Wi-Fi 6E AX1675i înseamnă conectivitate mai rapidă la rețele, iar cele două porturi USB Type-C cu Thunderbolt 4 asigură transferul rapid de date și livrarea rapidă a energiei.

Sistemul de răcire TwinAir al modelului Spin 5 este proiectat cu arhitectura Acer Vortex Flow, care crește performanța cu până la 75%. Conductele de căldură double, din cupru D6, ajută la menținerea unei temperaturi optime, pentru cea mai bună experiență de performanță. Stylusul reîncărcabil Acer Active Stylus cu tehnologie Wacom AES 2.0 oferă o precizie proiectată cu 4.096 de niveluri de presiune, pentru acuratețe și un control sporit. Spin 5 dispune, de asemenea, de tehnologia Acer PurifedVoice de reducere a zgomotului îmbunătățită prin AI și de DTS Audio pentru a asigura o calitate audio de înaltă calitate în apelurile video.

Acer Spin 3

Subțire, convertibil, cu ecran de 14 inchi, Spin 3 (SP314-55/N) este un laptop 2-în-1 cu ecran tactil FHD care vine cu un pen Acer Active Stylus pentru a desena și a scrie din mers. Este alimentat de procesoare Intel Core din a 12-a generație, grafică Intel Iris Xe și SSD-uri PCIe, și poate fi încărcat pentru 4 ore de utilizare în doar 30 de minute, oferind performanțe stabile și productivitate pentru profesioniștii aflați în mișcare. Acer Spin 3 are margini înguste care oferă un raport ecran/șasiu de 86% și se rotește la 360 de grade, ceea ce face ca trecerea de la citit, la luare de notițe sau la partajarea muncii să se poată face fără absolut niciun efort. Laptopul oferă conectivitate rapidă cu Wi-Fi 6 și porturi duale USB Type-C cu Thunderbolt 4 pentru a asigura transferul rapid de date, precum și încărcarea rapidă. Spin 3 dispune de o cameră HD cu tehnologia TNR de la Acer și este dotat cu Acer PurifedVoice și reducerea zgomotului îmbunătățită cu AI.

Prețuri și disponibilitate

Laptopul Acer Swift 3 OLED (SF314-71) va fi disponibil în EMEA din luna iulie 2022, la prețuri începând de la 999 EUR.

Laptopul convertibil Acer Spin 5 (SP514-51N) va fi disponibil în EMEA din luna iulie 2022, la prețuri începând de la 1.399 EUR.

Laptopul convertibil Acer Spin 3 (SP314-55/N) va fi disponibil în EMEA din luna iunie 2022, la prețuri începând cu 999 EUR.

Lasă un comentariu