Telekom primește o nouă sanctiune pt un alt abuz

Telekom este unul dintre operatorii care comite abuzuri pe banda rulanta iar acum cei de la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, i-au sanctionat pentru faptul ca au contactat un fost client pe numărul său de telefon în scop de marketing, deși acesta își retrăsese consimțământul pentru utilizarea datelor sale cu caracter personal odată cu încetarea relației contractuale cu inestimabilul operator…. care este.amenda telekom ithot ro (1)Reprezentantii ANSPDCP au declarat faptul ca: “Autoritatea a finalizat în data de 23.05.2021 o investigație la operatorul Telekom Romania Communications și a constatat încălcarea dispozițiilor articolului 6 și articolului 21 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD). Operatorul a fost sancționat cu avertisment pentru încălcarea prevederilor articolului 6 din Regulamentul (UE) 679/2016 și cu amendă în cuantum de 9,851.40 lei (echivalentul sumei de 2000 euro) pentru încălcarea articolului 21 din același RGPD. Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a unei plângeri prin care se reclama faptul că petentul a fost contactat pe numărul său de telefon în scop de marketing de către un reprezentant Telekom, deși acesta își retrăsese consimțământul pentru utilizarea datelor sale cu caracter personal odată cu încetarea relației contractuale cu operatorul. Petentul și-a exercitat dreptul de opoziție față de prelucrarea datelor sale personale în scop de marketing și publicitate solicitând operatorului ștergerea numărului său de telefon și a adresei de e-mail din baza de date a Telekom. Cu toate acestea, petentul a fost din nou contactat de un reprezentant Telekom în scop de marketing. Astfel, petentul a transmis operatorului o nouă solicitare de a nu mai fi contactat și de a i se șterge numărul de telefon și adresa de e-mail din baza de date“.  

amenda telekom ithot ro (2)

Asadar iata ca Telekom reuseste sa iasa iarasi in evidenta prin intermediul unui nou abuz comis si va recomandam tuturor sa ripostati in fata acestor abuzuri, apeland cu incredere la institutiile abilitate, in speta este vorba despre ANPC, ANCOM si ANSPDCP. Va recomandam tuturor sa depuneti reclamatiile in mediul online pt a evita aglomeratia din sediile acestora iar raspunsurile la reclamatii le veti receptiona atat pe mail, cat si in scris prin Posta Romana.

Nu uitati nici de faptul ca puteti rezilia contractul cu Telekom oricand si fara costuri suplimentare iar procedura completa este disponibila pe blog, in sectiunea de “Țepe Online & Offline“.

2 Comentarii
 1. George Stoica spune

  Eu sunt scarbit de ei pentru ca nu am semnal deloc la telefon si internet in zona in care locuiesc. Le-am tot facut reclamatii telefonice si nu se intampla nimic. Daca mai am 14 luni de contract pot sa renunt? Multumesc.

  1. BYTZĂ spune

   Intr-adevar comportamentul lor abuziv nu a facut decat sa le strice imaginea pe piata….iar majoritatea abonatilor reclama serviciile de slaba calitate, pe care le ofera acestia.
   Stai linistit pt ca poti rezilia fara probleme contractul iar pt mai multe detalii acceseaza acest link si parcurge sectiunea de comentarii, ca sa stii cum sa reactionezi in diverse scenarii.
   Nu ezita sa apelezi la ajutorul celor de la ANPC daca este cazul. Asteptam detalii. Succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata