Orange România a fost sancționat cu 14 milioane de Euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața de profil 💥 ITHOT.RO
Jasa SEO terbaik Jasa SEO terbaik

Orange România a fost sancționat cu 14 milioane de Euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața de profil

Inestimabilul operator Orange Romania SA a fost sanctionat de catre Consiliul Concurentei cu o amenda in valoare de “doar” 64.915.183 lei iar aceasta suma reprezinta aproximativ 14 milioane de Euro.

Cei de la Consiliul Concurentei au demarat investigatia cu privire la un presupus “tratament discriminatoriu” in relația cu furnizorii de servicii care efectueaza plati si reclame realizate prin SMS .

In cadrul acestei investigatii au descoperit faptul ca operatorul Orange Romania SA a limitat accesul firmei Simplus Invest SRL la reteaua sa de telefonie mobila iar in acest mod a reusit sa-i blocheze activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către clientii care erau prezenti in reteaua Orange.

Firma Simplus Invest SRL este un integrator, in speta o companie care intermediaza transmiterea de mesaje comerciale prin numere scurte intre anumite companii beneficiare si clientii operatorilor de telefonie mobila.

Acesti integratori incheie contracte atat cu, companiile care doresc sa transmita mesaje comerciale, cat si cu toti operatorii de telefonie mobila, care la randul lor le pun la dispozitie acele numere scurte.

Cei de la Consiliul Concurentei sustin faptul ca “accesul la reteaua Orange este indispensabil pentru integratori in vederea comercializării propriilor produse, deoarece Orange deține cel mai mare număr de utilizatori pe piața de telefonie mobilă”.

„Companiile mari, care deţin poziţii dominante, trebuie să aibă un comportament nediscriminatoriu faţă de partenerii lor şi să creeze proceduri clare, transparente şi rezonabile pentru situaţiile ce justifică o limitare a accesului la reţeua sa”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurentei a constatat in cadrul investigatiei, mai multe nereguli prin intermediul carora inestimabilul operator a limitat accesul firmei Simplus Invest SRL la reţeaua sa (in speta este vorba despre refuzuri de a deschide noi servicii comerciale prin alocarea unor noi numere scurte si respectiv închiderea anumitor numere scurte).

Simplus Invest SRL a fost principalul jucator pe piata de profil in perioada 2011-2015 iar cei de la Orange au reusit sa le ingreuneze extrem de tare activitatea prin toate “actiunile” intreprinse si rezultatul a fost unul dezatruos deoarece, cifra de afaceri a firmei cu pricina a scazut de aproximativ 5 ori.

Asadar inestimabilul operator a facut tot posibilul sa blocheze activitatea celor de la Simplus Invest SRL iar in mare parte eforturile acestora au avut efectul scontat.

De retinut si faptul ca atat Orange Romania, cat si cei de la Vodafone Romania au mai fost sanctionati in trecut pentru abuz de putere dominanta iar amenzile au fost in cuantum de aproximativ 28 de milioane de Euro.

Bineinteles ca nu-i va afecta prea tare sanctiunea primita nici de aceasta data…… dat fiind faptul ca profitul pe care il fac cei doi operatori pe piata din Romania este unul de-a dreptul colosal in raport cu serviciile execrabile pe care le ofera clientilor, care din pacate tac si suporta toate mizeriile acestora.

Va reamintim faptul ca puteti rezilia contractele oricand si fara costuri suplimentare daca sunteti abonatii acestui inestimabil operator iar procedura completa este disponibila pe blog si pentru detalii accesati acest link.

(Via)

Lasa un comentariu prin intermediul formularului de mai jos!