ITHOT: Știri din IT & C

KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

Celebrul lant de tip fast-food KFC a fost sanctionat de catre inspectorii ANPC ca urmare a neregulilor gasite in urma controlului efectuat in mai multe puncte de lucru ale acestora.

KFC ANPC bacterii gheata 4 - KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

Inspectorii de la protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa produsă de KFC, iar utilizarea aparatelor de producere a gheţii în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă“, a declarat marţi directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

KFC ANPC bacterii gheata 2 - KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

Asadar cei de la KFC au fost prinsi cu “mâța-n sac” si culmea este ca au reusit sa ofere si un raspuns absolut halucinant, pe care il puteti parcurge integral mai jos.

În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC.

Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre.

Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară.

KFC ANPC bacterii gheata 5 - KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

În acest moment, am demarat o investigaţie internă, pentru a determina cauzele care au condus la această situație ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară, până la finalizarea verificărilor interne. Pentru siguranța consumatorilor, ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate și a preveni astfel de situații în viitor.

Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC, există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP, ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanțului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori și procese, pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”.

KFC ANPC bacterii gheata 1 - KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

Practic, “saracutii” de ei au fost surprinsi de faptul ca inspectorii ANPC au gasit astfel de nereguli in “ograda” lor si mai mult decat atat au demarat o investigatie interna, care mai mult ca sigur se va incheia rapid si celebrul lant de fast-food va continua sa produca gheata in aceleasi conditii mizere.

Asadar va recomandam sa evitati cu gratie aceste magazine de tip fast-food, care nu fac altceva decat sa isi bata joc de clienti chiar pe banii acestora iar toate astea se intampla sub “aripa protectoare” a Statului Roman.

Acoperire Semnal Vodafone Orange Telekom Digi 2 - KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

Nu uitati nici de faptul ca ANCOM a lansat o noua platforma online prin intermediul careia puteti verifica in timp real semnalul/acoperirea operatorilor de telefonie mobila iar pentru detalii accesati acest link.

Acoperire Semnal Vodafone Orange Telekom Digi 3 - KFC a fost sancționat de ANPC pentru bacteriile coliforme găsite în gheață

(via)

Lasă un comentariu