DiGi Mobil și păcăleala cu fidelizarea…

In ultima perioada s-a viralizat in mediul online o pacaleala prin intermediul careia baietii destepti(aka infractorii cibernetici), au subtilizat deja cateva zeci de mii de lei din conturile naivilor care spera la cadouri picate din Cer.

Practic prin intermediul acestui SCAM, va puteti achizitiona noul flagship Apple cu doar 25 de lei, in speta este vorba despre modelul iPhone 12, al carui pret real este in cuantum de aproximativ 4.700 de lei.

Iata cum functioneaza aceasta inselatorie a carei tinta sunt abonatii celebrului operator DiGi iar pana acum au fost pacaliti cateva mii de abonati.

Practic abonatii sunt racolati atat prin intermediul reclamelor de tip phishing, cat si prin intermediul mail-urilor/SMS-urilor trimise in grup la cateva mii de potentiale victime.

Mesajele trimise sunt extrem de atractiv formulate astfel incat sa atraga in plasa acestora cat mai multi naivi, care sunt in cautare de “chilipiruri” pe care le pot receptiona cu un efort minim.

Felicitari! 25 December 2020
In fiecare zi selectam in mod aleatoriu mai multi utilizatori pentru un sondaj. In schimb, le oferim posibilitatea de a primi un cadou valoros de la noi sau de la sponsorii nostri. Acest sondaj ne permite sa-i intelegem mai bine pe utilizatori, sa ne evaluam punctele slabe si punctele forte si sa imbunatatim experienta utilizatorilor legata de serviciile noastre. Sondajul nu dureaza mai mult de 30 de secunde.


Puteti castiga un nou Samsung Galaxy S20, Apple !phone 12 sau Samsung Galaxy S9. Tot ce trebuie sa facet’ ca sa primiti un cadou este sa raspundeti la cateva intrebari.
Nu uitati: 100 de utilizatori selectati la intamplare au primit aceasta invitatie. Numarul cadourilor este limitat!
Aveti la dispozitie 4 de minute si 04 de secunde ca sa raspundeti la urmatoarele intrebari, inainte ca not sa inmanam un cadou unui alt utilizator fericit! Succes!

Potentialii pagubiti sunt indemnati sa dea click pe un link dubios care ulterior ii va redirectiona catre un site si mai dubios(touchspin.info). Bineinteles ca dupa ce acceseaza link-ul, naivii sunt indrumati sa raspunda la cateva intrebari rapide si la finalul acestora sunt instiintati asupra faptul ca sunt fericitii castigatori ai unui iPhone X.

Desigur ca pt a receptiona cadoul sunteti nevoiti sa efectueze o “plata online de autorizare” in valoare de aproximativ 25 de lei, iar prin intermediul acestui truc infractorii le subtilizeaza datele bancare, cu ajutorul carora le golesc conturile rapid.

Pentru a da si mai multa credibilitate acestui scam, infractorii au adaugat pe site si cateva comentarii fake, ale unor asa zisi castigatori, care au receptionat premiile deja si sunt MEGA incantati. Bineinteles ca totul este o mare inselatorie si iti poti da seama cu usurinta de acest fapt dar uite ca zilnic pica in plasa acestor infractori cateva sute de naivi, care le ofera datele bancare pe tava….fara sa clipeasca. Nu uita sa dai share acestui articol pe Facebook pt a ajunge informatia la cat mai multi compatrioti care pot pica usor in plasa acestori infractori cibernetici.

Nu uitati nici de faptul ca noile abonamente YOXO de la Orange ascund o multime de neajunsuri iar pentru mai multe detalii accesati acest link.

Lasă un comentariu