ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

Digi Mobil lansează serviciul de apel 4G prin intermediul VoLTE și VoWiFi, dar din păcate tot “nema semnal”

Celebrul operator de telefonie mobila Digi Mobil a anuntat faptul ca vor implementa serviciul de apel 4G care se poate realiza prin intermediul tehnologiilor VoLTE si VoWiFi.

Tehnologia VoLTE (Voice over LTE) le permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice prin intermediul retelei 4G iar principalele avantaje ale acestei tehnologii sunt urmatoarele:

  • conexiunea se realizeaza mult mai rapid fata de cea clasica;
  • calitatea convorbirilor este net superioara, fiind mult mai clara iar zgomotele de fundal sunt eliminate aproape in totalitate;
  • utilizatorii vor putea beneficia in mod simultan atat de serviciul vocal, cat si de serviciul de date (pana acum nu se puteau utiliza concomitent).

Tehnologia VoWiFi (Voce Wi-Fi) le permite utilizatorilor sa efectueze apeluri prin intermediul retelelor WiFi si este extrem de utila atunci cand nu exista semnal 3G sau 4G/LTE. Din pacate aceste momente sunt extrem de dese iar maoritatea abonatilor au reclamatii pe aceasta tema “spinoasa”.

Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS a declarat ca: „După cum i-am obisnuit deja pe utilizatorii serviciului Digi Mobil, în mod transparent și corect, continuăm să menținem cele mai mici tarife existente pe piața pentru voce și date. Totodată, căutăm permanent să îmbunătățim și calitatea serviciului, astfel încât abonații noștri să beneficieze de cea mai mare cantitate de date inclusă în abonamentele din România, adică 50GB/lună, fără costuri suplimentare. Astfel, serviciul de voce 4G ne va ajuta să punem și mai bine în valoare acoperirea în continua extindere a rețelei Digi Mobil, combinată cu stabilitatea semnalului și calitatea sunetului. Toate acestea, la prețuri adaptate puterii de cumpărare din România”.

Operatorul sustine faptul ca serviciile sunt gratuite si vor fi active pentru toate abonamentele prezente in oferta Digi Mobil, asadar nu sunt motive de panica pe aceasta tema.

Partea proasta este ca inestimabilul operator sta la fel de prost la capitolul “acoperire” iar majoritatea abonatilor continua sa reclame lipsa de semnal in marile orase.

Asadar nu va entuziasmati prea tare cu privire la utilizarea acestor tehnologii, care sunt practic inutile pana cand Digi Mobil nu isi va extinde acoperirea retelei 4G/LTE.

Nu uitati nici faptul ca puteti rezilia oricand contractele cu inestimabilul operator iar procedura completa care trebuie urmata este disponibila aici.

Desigur ca rezilierea se poate realiza anticipat si fara costuri suplimentarea iar daca aveti nelamuriri, asteptam comentariile voastre in sectiunea dedicata acestora.

Lasă un comentariu