În cele două formațiuni care formează noua-veche coaliție se dau lupte intense pentru putere. Gruparea Ponta urmărește o apropiere de AUR și formarea unei majorități naționaliste și anti-europene, iar gruparea Hellvig urmărește refacerea USL.
Nominalizarea lui Crin Antonescu pentru poziția de candidat al noii coaliții majoritare din Parlament e una de compromis, care are șanse puține de reușită.
Antonescu e un politician compromis de relația cu Victor Ponta și guvernarea USL, una la fel de dur sancționată de electorat cum a fost și alianța PSD-PNL, impusă de Klaus Iohannis.
În opinia mea, o posibilă candidatură a sa la președinție va lăsa calea deschisă atât pentru Nicușor Dan, care poate coagula alegătorii din zona urbană și din clasa de mijloc, cât și pentru un candidat al extremei drepte, care va lua masiv voturi în Transilvania și în mediul rural.
- Crin Antonescu, o fantomă trezită la viață pentru a stinge revoltele din PSD și PNL;
- Guvernul Marcel Ciolacu 2 a primit votul de învestitură în Parlament. Lista miniștrilor din noul Executiv;
- Vlad Pascu riscă o pedeapsă mai mare, după ce Judecătoria Mangalia a decis să îi schimbe încadrarea juridică în dosarul accidentului de la 2 Mai;
- România a fost, este și va fi țara lor;
- Crin Antonescu spune că nu și-a dorit candidatura, dar e o situație politică foarte complicată;
- Manifest pentru o presă liberă puternică;
- Cristian Tudor Popescu, mesaj ironic după ultimele decizii politice: „Un pustiu de bine”;
- Poliţişti de frontieră şi vameşi din Sculeni, trimişi în judecată pentru luare de mită;