ARABESQUE sancționat de ANPC pt prețuri false

Arabesque este un lant de magazine specializate in furnizarea de materiale de constructii iar acum acestia sunt sanctionati de catre ANPC(Autoritatea pentru protectia consumatorilor), pentru faptul ca promovau preturi inselatoare in magazinele acestora.
 
Practic cei de la Arabesque aka Mathaus, isi pacaleau clientii prin intermediul unor preturi false pe care le afisau la raft iar acestea nu coincideau cu preturile prezente pe bonurile fiscale ale clientilor, care ulterior au reclamat aceasta metoda „ingenioasa” de inselatorie.
Asadar „mega” ofertele afisate in magazinele acestora erau complet false iar clientii aflau preturile reale ale produselor abia la casele de marcat.
Inspectorii ANPC s-au sesizat ca urmare a mai multor reclamatii depuse iar acestia au constat faptul ca magazinul Arabesque isi insela clientii prin intermediul acestei practici incorecte, care nu face decat sa le strice si mai mult imaginea pe piata de profil.
Mai jos regasiti raspunsul pe care un client Arabesque la receptionat de la ANPC, ca urmare a reclamatiei pe care a depus-o pe aceasta tema.

CATRE,
  Domnul …..

Referitor la reclamatia dumneavoastra inregistrataé la CJPC Arges cu nr.18 /449 din 15.05.2021 prin care reclamati SC Arabesque SRL, in conformitate cu art. 8, alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiillor, va comunicam ca petitia a fost concluzionata ca intemeiata.

In urma controlului efectuat la operatorul economic si a punctului de vedere exprimat de acesta, s-a constatat ca au existat diferente intre pretul afisat la raft si cel din bonul fiscal, fapt pentru care operatorul economic va fi sanctionat contraventional.

Va multumim pentru increderea acordata institutiei noastre. Va garantam ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor supravegheaza permanent piata si se asigura de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor.

Cu respect,
COMISAR SEF ADJUNCT

Asadar apelati cu mare incredere la inspectorii ANPC atunci cand va simtiti abuzati de catre operatorii economici iar acesta este singurul mod in care puteti sa reactionati in fata acestor abuzuri grosolane.

2 Comentarii
 1. Andrei P spune

  Salutare,
  Si eu am patit-o cu ei cand am cumparat mai multe sanitare de la ei si la majoritatea nu coincideau preturile.
  Am vazut abia dupa ce am achitat ca sunt alte preturi si cand i-am intrebat ce se intampla au ridicat din umeri spunand daca imi convine bine, daca nu, trebuie sa merg la nu stiu ce birou ca sa le fac retur.
  De atunci nu am mai calcat pe la Mathaus si nici nu am sa mai merg vreodata pe la hotii astia.

  1. BYTZĂ spune

   Salut,
   Din pacate se pare ca sunt extrem de haotici si asa vor ramane pana in momentul in care nu vor investi masiv in scolarizarea personalului. Momentan au alte „prioritati” si din acest motiv serviciile oferite sunt de slaba calitate.
   Sa speram ca pe viitor vor pune ceva mai mult accent pe gradul de satisfactie al clientilor….
   Doar inspectorii ANPC va pot ajuta sa ripostati in fata acestor abuzuri grosolane si va recomand sa apelati cu incredere la sprijinul acestora.
   Sa ne auzim cu bine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata