ITHOT.RO | Reziliere contract Telekom

Windows 10 va fi lansat astazi in 190 de tari!

Cei de la Microsoft vor lansa astazi simultan in 190 de tari, noul sistem de operare care se intituleaza Windows 10.

Au trecut aproape 30 de ani de cand Microsoft lansa prima versiune de windows iar acum acestia ne promit ca Windows 10 este cel mai bun sistem de operare pe care l-au realizat pana acum.

Windows-10

Acum ramane de vazut daca si utilizatorii vor fi de aceeasi parere dupa ce vor utiliza acest nou sistem de operare.

Dupa cum stiti deja Windows 10 poate fi instalat gratuit de catre toti utilizatorii care detin o licenta de Windows 7, Windows 8 sau  Windows 8.1.

Windows 10 va fi disponibil in prima faza pentru cei care au facut parte din programul Insiders iar ulterior va ajunge si la utilizatorii care si-au rezervat o copie.

Trebuie sa mentionam si faptul ca acest upgrade va fi gratuit pana in vara anului viitor, respectiv pana in data de 29 iulie 2016.

Cei de la Microsoft se lauda ca au tinut cont la realizarea Windows 10 de sugestiile celor peste 5 milioane de utilizatori.

Windows-10-1

Mai mult decat atat noul Windows 10 are o interfata familiara si va arata similar pe toate device-urile de la PC-uri pana la smartphone-uri si tablete.

Este excelent faptul ca in Windows 10 revine mult doritul meniu de start care lipsea cu desavarsire din versiunile anterioare.

Noul sistem de operare a primit si un nou browser care se intituleaza Microsoft Edge iar prin intermediul acestuia navigarea pe internet este mult mai sigura si extrem de rapida.Din testele apraute pana acum se pare ca Microsoft Edge este mult mai rapid decat Chrome sau Mozilla Firefox.

Microsoft-Edge-Windows10-Browser

Windows 10 poate rula in conditii decente prin intermediul urmatoarelor specificatii hardware:

  • Procesor: 1 GHz
  • RAM: 1 GB pentru versiunea de 32 de biti si 2 GB pentru versiunea de 64 de biti
  • Spatiu liber pe hard disk: 16 GB pentru versiunea de 32 de biti si 20 GB pentru versiunea de 64 de biti
  • Placa video: DirectX 9 sau o versiune ulterioara cu driverul WDDM 1.0
  • Ecran: care ruleaza la rezolutia minima de 1024×600 pixeli

PC

Trebuie sa mentionam si faptul ca Windows 10 iti permite sa creezi mai multe desktop-uri virtuale iar ulterior poti sa navighezi extrem de simplu prin ele.Asadar utilizatorii isi pot crea cate un desktop pentru fiecare activitate pe care o desfasoara, gen birou sau activitati desfasurate in timpul liber.

Windows 10 aduce si noi metode de identificare precum scannerul de amprenta, scannerul de iris sau recunoasterea faciala.Toate aceste modalitati de identificare sunt posibile prin intermediul functiei care se numeste Windows Hello.

Asistenta virtuala intitulata Cortana nu este disponibila din pacate si in limba romana iar utilizatorii care vor putea beneficia de ea incepand de astazi, sunt cei din  Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, China, Franta, Italia, Germania si Spania.

Cortana

Windows Store a primit si el un update iar acum promite sa ofere o experienta mult imbunatatita utilizatorilor.

Durata de instalare a noului sistem de operare Windows 10 este cuprinsa intre 15 minute si 1 ora, in functie de configuratia hardware de care dispuneti.

window-10-upgrade

Trebuie retinut si faptul ca datele utilizatorilor nu vor avea de suferit odata cu updatarea sistemului de operare, la cea mai recenta versiune.

Conform celor de la Microsoft Windows 10 va fi ultima versiune de windows pe care acestia o vor lansa iar de acum incolo se vor efectua doar update-uri pentru acest sistem de operare, asadar nu vor mai exista versiuni noi, gen Windows 11, 15…20.

Lasă un comentariu