Debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 7.900 mc/s, mult peste media multianuală a lunii septembrie stabilită de hidrologi la 3.800 mc/s, arată prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 28 septembrie 2024.
Potrivit hidrologilor, debitele Dunării vor fi în creştere şi în aval de Porţile de Fier. De asemenea, în aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Galaţi şi în scădere pe sectorul Isaccea – Tulcea.
Se estimează că viitura de pe Dunăre va intra în România în jurul datelor de 28-29 septembrie, însă debitele maxime vor semnificativ mai mici la intrarea pe teritoriul românesc, având în vedere că debitele înregistrate sâmbătă la Budapesta, de 8.200 mc/s, au fost în scădere faţă de valorile maxime prognozate.
- Viitura se apropie cu pași repezi de România;
- Săptămână crucială: Planul care ar putea schimba soarta războiului din Ucraina;
- Crin Antonescu crede că planul lui Klaus Iohannis este să redevină preşedintele PNL;
- General Motors va concedia temporar aproximativ 1.700 de muncitori la uzina sa din Kansas;
- Idei de prânzuri rapide și sănătoase pe care ți le pregătești cu ce găsești în supermarket în drum spre serviciu, cu mai puțin de cinci ingrediente;
- 10 mituri despre pisici pe care ar trebui să nu le mai crezi;
- Alexandru Jerpelea, elevul de 17 ani care a creat primul traducător de aromână: „Suntem fericiți că am produs un așa entuziasm”;
- Satan II, superracheta lui Putin, a eșuat și a distrus poligonul de testare. Imagini din satelit.