Un nou proiect de lege le da “fiori” samsarilor care modifica kilometrajul autoturismelor comercializate!

Un grup de PNL-isti “tineri, frumosi si liberi” au initiat un proiect de lege conform caruia inestimabilii samsarii care vor da kilometrajul inapoi la autoturismele pe care le comercializeaza risca intre 2 si 5 ani de inchisoare.

samsari-kilometrii-autoturisme-1

Acest proiect de lege completeaza Codul Penal cu infracţiunea de “înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani.

In acest proiect de lege se spune ca: “Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”.

Grupul de “tineri, frumosi si liberi” care a initiat proiectul de lege sustine ca prin intermediul acestuia vor diminua semnificativ numarul de “tepe” pe care si le iau romanii odata cu achizitionarea unui autoturism SH de la diversi samsari care in prealabil au pregatit autoturismul “asa cum se cuvine” pentru vanzare.

Prin “asa cum se cuvine” se intelege ca:

  • autoturismului i-au fost dati kilometrii inapoi cu multe zeci sau sute de mii
  • autoturismul a fost polishat integral si retusat prin locurile esentiale cu o carioca…..iar la prima spalare clientul va putea vizualiza realitatea cruda
  • autoturismului i-au fost dezactivati toti martorii luminosi care sesizau probleme de functionare defectuoasa.

samsari-kilometrii-autoturisme

Parlamentarii “frumosi si liberi” din cadrul PNL care au initiat acest proiect de lege sunt urmatorii: Virgil Guran, Erland Cocei, Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboș si Florin Alexe.

Acestia au sustinut ca:  “În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”.

Acum ramane de vazut ce se va intampla cu acest proiect de lege iar pana atunci va recomandam sa fiti extrem de vigilenti in cazul in care doriti sa va achizitionati un autoturism rulat.

O simpla diagnoza efectuata la un dealer autorizat va scuteste de multe alte batai de cap ulterioare, pe care vi le poate pricinui un autoturism cu probleme tehnice grave.

2 comentarii la „Un nou proiect de lege le da “fiori” samsarilor care modifica kilometrajul autoturismelor comercializate!”

Lasă un comentariu