Blog ITHOT.RO

Care sunt ultimele generații de procesoare?

Alegerea unui procesor pentru calculator este o decizie destul de dificilă întrucât trebuie să ai în vedere scopul acestei achiziții.

Fie că vrei să-ți faci un upgrade la calculatorul personal, ești pasionat de tehnologie și vrei să-ți construiești un sistem nou sau vrei mai multă putere pentru gaming vom încerca să-ți oferim câteva sfaturi practice despre ultimele generații de procesoare și cele mai potrivite scopului tău.

Procesoarele Intel

Cei de la Intel au ajuns de curând la a 8-a generație de procesoare dedicate sistemelor desktop și laptopurilor și promit că această generație te va ajuta să fii cu un pas înainte în lumea digitală și să te concentrezi pe ce e mai important. Acestea promit performanță de 2x mai mare ca precedentul și au mai multe nuclee față de modelele anterioare disponibile.

Ultimul lansat de cei de la Intel este procesorul i9, cu șase nuclee pentru laptopuri și cu până la 18 nuclee pentru calculatoare. Noile procesoare din generația a 8-a pentru laptopuri sunt mult mai puternice decât cele din generația 7, oferă performanțe mai bune pentru jocuri și pentru editare 4K.

Frecvența de lucru, de 4.8 GHz va duce experiența de gaming la un alt nivel, fâcănd mai simplu live-streamingul, înregistrarea din timpul jocului, editare sau postarea momentelor celor mai importante din joc.

Procesorul Intel Coffe Lake i7-8086K face parte din această ultimă generație și pune la dispoziție viitorului user o frecvență de 4.0GHz/5.0GHz, smart cache de 12 MB și 6 nuclee, fiind lansat în Ediție Limitată, o data cu aniversarea a 40 de ani Intel. Acesta este primul procesor Intel care atinge o frecvență de 5 GHz fără a fi nevoie de alte intervenții externe.

Tot din această ultimă generație face parte și Procesor Intel Core i5-8600, cu o frecvență de 3.1/4.3GHz și smart cache de 9 MB, fiind conceput ca un procesor pentru calculator de gaming, pentru cei care caută un preț accesibil și care nu planifică să-și foloseasca calculatorul la o viteză mai mare decât cea acceptată.

Diferența dintre procesoarele din generația a 8-a și cele din generațiile anterioare apar la numărul de nuclee, frecvența procesorului, mărimea cache-ului, dar și alte tehnologii precum Turbo Boost și Hyper-Threading.

Procesoarele AMD

Pentru cei care sunt amatori ai sistemelor desktop pentru lucru sau jocuri, se pot orienta și către un procesor AMD, mai precis către ultimele lor procesoare lansate și anume AMD Ryzen. Printre noutățile pe care le aduc procesoare AMD pot fi menționate performanțele superioare generațiilor anterioare, ei mergând pe idea de a fi bun la toate și a nu merge doar pe o singură particularitate, arhitectura multi-core complexă, eficiența energetică comparativ cu cele anterioare precum, frecvențe mai mari de lucru și nu în ultimu rând prețuri accesibile.

Procesorul AMD Ryzen Threadripper 1950X, este consierat unul din cele mai avansate proceasoare de consum produs în ultimii ani, fiind capabile de multi-tasking. Acesta are pâna la 16 nuclee, frecvență de până la 3.4GHz/4.0GHz și o viteză de procesoare foarte ridicată, mai mare decât a oricărui procesor pentru desktop.

Procesoarele de ultimă generație sunt cea mai bună alegere, în momentul în care vrei să aduci îmbunătățiri laptopului sau desktopului tău, întrucât de cele mai multe ori vin cu noutăți și încearcă să îmbunătățească experiența consumatorului. Dacă vrei să afli mai mlute despre ultimele generații de procesoare și totodată să vezi oferta completă de procesare te așteptăm pe site-ul altex.ro!

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu