Ai tot auzit în ultima vreme că prieteni de-ai tăi au optat să treacă la serviciul de online banking Revolut, dar poate că tu nu știi exact care sunt caracteristicile lui. Așadar, citește în continuare pentru că aici îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie despre acest start-up fintech din lumea bancară.
Revolut a fost lansat in iulie 2015 în Marea Britanie, grație unei campanii foarte puternice de crowdfunding și s-a dovedit a fi un real succes încă din primele luni de funcționare. Principalul obiectiv al celor din conducerea start-up-ului a fost acela de a oferi servicii monetare echitabile tuturor clienților, împreună cu un sistem de schimb valutar și online banking de neegalat, lucruri care le-au și ieșit.
Începând cu luna mai 2018, compania și-a deschis un birou și în țara noastră. Este drept că pe piața internațională există servicii de online banking precum N26 Bank, ce sunt mai bine privite decât Revolut. Însă acestea nu pot fi accesate de către persoane care au domiciliul în afara Eurozone (cum este cazul României). Iată, deci, motivul pentru care Revolut crește din ce în ce mai mult ca popularitate în țara noastră.
În ceea ce privește beneficiile pe care un cont Revolut le are în fața conturilor bancare clasice, acestea sunt multiple. Parte dintre ele urmează să fie prezentate în continuare.
Conversii valutare la cursuri interbancare – vei putea deține și schimba 24 de monede în doar câteva secunde, bucurându-te de cursuri valutare ce se modifică în timp real, în funcție de piața interbancară. În felul acesta nu vei mai risca să ieși în pierdere din cauza unui curs de schimb nefavorabil ție.
Poți face plăți în peste 150 de monede, fără să plătești vreun comision. Cu alte cuvinte, vei folosi același card Revolut, indiferent de țara în care te afli, ori de câte ori vei dori să achiziționezi ceva, fără grija taxelor ascunse. Din contul de Euro ți se va trage automat echivalentul valutei din țara în care te găsești, calculat la cursul de schimb interbancar, fără să achiți vreun comision suplimentar.
Ai posibilitatea de a retrage bani de la ATM-uri, fără taxe sau comisioane de retragere, în limita a 800, 1600 sau 2400 lei pe lună (în funcție de tipul de card ales).
Îți poți deschide un număr nelimitat de carduri virtuale. Dacă spre exemplu trebuie să efectuezi o plată online și nu prea ai încredere în securitatea sistemului informatic al site-ului respectiv (cum ar fi acea pagină prin care poți plăti taxele și impozitele locale), creezi un card virtual, efectuezi plata, după care închizi cardul în cauză. În felul acesta, datele tale personale nu pot fi reutilizate, astfel că stai fără grijă.
Există și carduri fizice, ce pot fi primite contra unei sume unice de 6 Euro, pentru conturile standard. Accesând link-ul acesta, de la jumătatea lunii februarie vei putea beneficia de o reducere, iar cardul îți va fi livrat gratuit la orice adresă din România.
Cu ajutorul unui cont Premium, vei putea avea acces la cinci dintre cele mai populare criptomonede de pe piață – Etherum, Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, și XRP, care desigur vor putea fi tranzacționate la cotații live.
Totodată, prin intermediul conturilor Premium și Metal vei beneficia de asigurare medicală de călătorie și pentru întârzierea sau pierderea bagajelor atunci când pleci din țară, serviciu gratuit de concierge la anumite lanțuri de hoteluri și cashback de până la 0.1 % pentru plățile efectuate cu cardul în țări din Europa.
În cazul în care te gândești că este destul de nesigur să îți ții toată agoniseala într-o bancă online, află să Revolut are mai multe sisteme prin care securizează conturile personale. În primul rând vei avea un cod PIN, format din patru cifre. Apoi, în cazul în care îți pierzi cardul, acesta va putea fi blocat foarte repede, prin simpla apăsare a unui buton. Poți să îți setezi o parolă pe bază de amprentă, securitate pe locație (care să nu permită folosirea cardului într-o locație diferită față de a ta) și să setezi limite de plată.
Singurul dezavantaj pe care Revolut în avea în fața băncilor standard era acela că banii din conturile personale nu erau asigurați de către un fond de garantare. Ei bine, și în acest sens, lucrurile urmează să se schimbe. La finalul anului trecut, compania a inițiat niște discuții, care se pare că au fost reușite cu Banca Națională a Lituaniei și ne așteptăm că în câteva luni să se anunțe aderarea Revolut la Fondul de Garantare al acestei țări.
Cu o aplicație de mobil foarte modernă, extrem de simplu de utilizat și intuitivă, toate beneficiile expuse puțin mai sus și un card care de la jumătatea lunii februarie poate fi primit gratuit accesând link-ul de mai sus, nu vedem ce te-ar opri să intri chiar astăzi să îți faci un cont Revolut.
Sursa foto: unsplash.com